Sådan finder du loftet

Før du begynder at afslutte loftet, skal du beslutte dig for at købe det rigtige materiale. Hvordan man beregner loftets areal, baseret på dens geometri, forstår vi i denne artikel.

For enhver form for efterbehandling - om det bare er maleri, fliser, eller du har planlagt et strækloft, et gipsplader på flere niveauer og andre efterbehandlingsmuligheder, skal du bestemme rummets loftareal.

Det er godt, hvis loftet har en firkantet eller rektangulær form, men ofte er dens konfiguration repræsenteret ved en uregelmæssig form. Derfor er beregningen lidt mere kompliceret. Hvis du samtidig ønsker at beregne behovet for tapet på væggene, kan du læse et eksempel på at tælle i artiklen - beregne tapet.

Jeg foreslår at overveje følgende mulige konfiguration af loftet:

 • Rektangulær eller firkantet;
 • Forkert rektangulær eller firkantet form med en kompleks konfiguration;
 • Værelset har en trapezformet form;
 • Sjældent, men der er runde rum;
 • Loftet er planlagt på forskellige niveauer, eventuelt med en buet bølge.

Hovedprincippet i beregningen er opdelingen af ​​et komplekst loft i geometriske figurer og beregningen af ​​deres område ved hjælp af formlen. Slutresultatet er tilføjelsen af ​​alle værdier. Og nu mere detaljeret, overvejer vi disse muligheder.

Sådan beregnes området af loftet værelse

Forbered et målebånd, en blyant, papir og inviter nogen af ​​husstandsassistenterne. Mål to gange for fejlbeskyttelse. Når du tegner og tæller, er det bedre at dobbelttjekke resultaterne af beregninger på en regnemaskine.

Det er nemmest at beregne området, hvis det har en rektangulær eller firkantet form. Summen er lig med produktet af siderne, det vil sige bredden skal multipliceres med længden af ​​rummet. For eksempel er siderne af rummet 3 og 5, 5 meter (tegning nummer 1). Området (S) beregnes ved at gange S = 3x5.5m = 16.5m2.

Hvis rummet er af uregelmæssig geometrisk form, men med rette vinkler, reduceres beregningsprincippet til en opdeling af loftplanet i separate elementer (tegning nr. 2).

For at lette beregningen skitser vi en skitse eller tegner en tegning med alle størrelser på skalaen på papir.

Med en lineal deler vi tegningen af ​​rummets plan i segmenter og tæller hver.

S er lig med: (3x2) x 2 + 2x4 = 20m2

Overvej nu hvordan man beregner loftets areal, hvis en eller to hjørner ikke er lige. Så behandler vi en trapezoid. Det kan være rektangulært - det er, når en vinkel er lige og den anden skarpe eller ligesindede.

Tegn tegning med alle størrelser i skala (tegning nr. 3). Trapesformens område beregnes ved hjælp af formlen - summen af ​​parallelle sider divideret med 2 og multipliceret med højden.

For eksempel tage en rektangulær trapezform. Det vil være nemt at beregne loftarealet i kvadratmeter: S = (4 + 8): 2 = 6x3 = 18m2.

Mange deler figuren i et rektangel og en trekant, beregner området for begge figurer og tilføjer resultatet. Han vil være den samme. Lad os kontrollere.

Rektangelområde = 4x3 = 12m2

Arealet af en ret trekant = (3x4): 2 = 6m2

Samlet er: 12m2 + 6m2 = 18m2, det vil sige, der er ingen forskel i, hvordan du vil udføre beregningerne.

Teknisk kyndige mennesker beregner loftet lettere end humaniora, læger, musikere, fordi mere end en gang står over for dette problem, hjalp i beregningerne, så denne artikel blev født.

Men disse erhverv gør et godt stykke arbejde efter deres uddannelse og hjælper allerede "techies". Distraheret, gå videre.
Antag at du skal beregne loftets areal i et rektangulært rum, men med et skrå hjørne.

Tegn en tegning, dimension, divider overfladen i geometriske former, som angivet med den stiplede linje i tegningen (tegning nr. 4) og fortsæt til beregningen.

Vi har to rektangler og en trekant. Jeg giver et eksempel på beregningen:

S rektangel nummer 1 = 4x1,7 m = 6,8 m2

S rektangel nummer 2 = 3x1 m = 3m2

S trekant nummer 3 = 1x1m: 2 = 0,5m2

Samlet areal: 6,8 + 3 + 0,5 = 10,3 m2

Med en runde rummulighed (men det findes sjældent) eller en halvcirkel på den ene side, overvej hvordan man beregner loftets areal i dette tilfælde. Igen er formlen for en cirkels område πr2.

Hvis din radius f.eks. Er 3,5 m, så S = 3,14 x 3,5 x 3,5 = 38,5 m2.

Med en kompleks konstruktion på flere niveauer, eller hvis højdeforskellen er dekoreret med en bølget linje, og selv med en anden krumning, synes det svært at beregne.

Fremspringet af den vandrette del af loftet er lig med gulvområdet i rummet. Og området af lodrette ledges beregnes ved hjælp af en af ​​ovennævnte metoder. Men vi overvejer en flad løsning, så beregningen af ​​gipsplader på flere niveauer er et emne for en separat artikel.

Der er f.eks. Værelser med kolonner, så skal det samlede areal af alle kolonner trækkes fra det samlede areal af loftoverfladen. Kolonnenes område beregnes som produktet af dets sider, og derefter multipliceres med antallet af stykker.

Der er forskellige konfigurationer af rummet, og princippet om, hvordan man beregner loftets areal, vi har demonteret. Prøv at gøre denne beregning så præcist som muligt, da næste fase er erhvervelsen af ​​materialer.

Beregning af loftets overflade og dens omkreds - hvordan man beregner området

Reparation i lejligheden - arrangementet er ikke billigt.

Derfor, før du fortsætter med udsmykningen og arrangementet af et bestemt område i rummet, skal du korrekt beregne sit område. Dette giver dig mulighed for at opbevare alt, hvad du har brug for i tilstrækkelige mængder - uden at vinde for meget og ikke vise for store besparelser, hvilket kan medføre mangel på byggematerialer. Nedenfor vil vi diskutere, hvordan du korrekt beregner loftets areal i rummet.

Beregning af loftet af loftet til et værelse med den sædvanlige form

Den nemmeste måde at beregne området i rummet med den korrekte form, det vil sige i et simpelt rektangulært rum, hvor der ikke er fremspring, kolonner og andre lignende elementer. For at beregne antallet af kvadratmeter skal du måle længden og bredden af ​​gulvet, hvis omkreds i et standardrum vil være lig med loftets omkreds. Nogle foretrækker at bruge et laserbåndsmål i dette tilfælde, men i mangel af en er den sædvanlige ret passende.

For at beregne arealet af et rektangulært loft multipliceres længden med bredden. For eksempel vil arealet af et 3x5 rum være 15 m2.

Det sker, at rummet har formen af ​​bogstavet G eller P. I dette tilfælde kan du også bruge ovenstående beregningsmetode og beregne som følger:

 1. Værelset er visuelt opdelt i rektangler.
 2. Beregnet område af hver af dem.
 3. Resultaterne af beregningerne opsummerer og får det samlede areal af loftet.

Beregning af arealet i den trapezformede form

I mange moderne nye bygninger er nogle værelser trapezformede. I sådanne rum beregnes området ved hjælp af en særlig formel: S = (a + b) / 2 * h, hvor a og b er parallelle sider, h er afstanden mellem dem (trapezens højde).

For eksempel er længden af ​​de parallelle sider af rummet 5 og 8 meter. Den vinkelrette afstand imellem dem er 7 m. Trapesens område er (5 + 8) / 2 * 7 = 13/2 * 7 = 6,5 * 7 = 45,5 m2.

Sådan beregnes området af det buede loft

Beregningen af ​​arealet i et værelse med et buet loft udføres på et mere komplekst princip. Ved måling af figurerede strukturer, der består af flere niveauer, skal der tages hensyn til hver højdeforskel. I dette tilfælde udføres beregninger i henhold til følgende skema:

 1. Først måles alle lige dele af væggene.
 2. Beregnet gulvareal.
 3. Et målebånd måler højden og længden af ​​de lodrette dele af loftet.
 4. Højden multipliceres med længden.
 5. Resultatet af multiplikation tilføjes til gulvområdet.

Perimeter beregning

Hvis rummet har en rektangulær form, så er alt det enkelt - du skal formere længden af ​​rummet ved bredden, hvorefter den resulterende værdi multipliceres med to. Matematiske formler bruges til at beregne omkredsen af ​​runde og ovale lofter. En anden mulighed er at bruge en online-regnemaskine, hvilket i høj grad letter opgaverne.

Beregningen af ​​loftarealet vil bidrage til objektivt at forudsige kontantomkostningerne ved køb af materialer til visse reparationsaktiviteter.

En detaljeret beskrivelse af forskellige typer loftarbejder findes på remoskop.ru

Hjem / Installation, reparation, pleje / Beregn området og omkredsen af ​​rummet

Enhver vigtig virksomhed skal beregnes på forhånd, reparation er ingen undtagelse. Da omkostningerne kommer store, er det nødvendigt at optimere og reducere dem til det maksimale, især hvis du vil gøre noget dyrt, såsom stræklofter med flere niveauer.

Hvis du køber materialer "for øje", kan du nemt lave en fejl - køb enten for meget eller skal gå til butikken og købe de manglende byggematerialer. For ikke at købe for meget dyrt byggemateriale og gemme familiebudgettet, skal du vide, hvordan du beregner gulvpladsen. Her begynder vi med dette.

Hvornår skal vi beregne?

Beregning af kvadratmeter er påkrævet, hvis projektet skal installere hævede lofter.

Af klarhed skal vi se, hvad der er nødvendigt for gipspladestrukturer. Rummets område beregnes for at købe gipsvæggen i den rigtige mængde, og du skal kende omkredsen for at købe en vægprofil for at installere batten. Gipsvæg og profil tager med en margin på omkring 15-20% til beskæring, fordi det ikke altid er muligt at skildre på papiret den nøjagtige skitse af placeringen på loftet på gipsvæg eller dekorative paneler.

For at bestille strækloftet er det nødvendigt at beregne kvadrering af rummet, at det er nødvendigt at planlægge fremtidige udgifter og kontrollere installationsfirmaet for rigtigheden af ​​deres beregninger. Et firma, der fremstiller stræklofter, angiver normalt prisen pr. Kvadratmeter og omfatter også installationsarbejde. At kende området og omkostningerne ved pladsen, kan du nemt bestemme den endelige pris.

Beregn det område, der kræves, selv for den banale maling gulvet eller loftet, for at vide, hvor meget der skal købes maling. Det er vigtigt at købe den rigtige mængde maling, ellers hvis ikke nok, og malen i butikken var farvet, så kan du ikke gætte med farven. Det omtrentlige malforbrug pr. Kvadratmeter er angivet på dåsen.

Et eksempel på beregningen af ​​behovet for maling:

Gulvområdet er 30 m2

maling forbrug ifølge data på pakken - 0,20 kg / m2

Det antages at tage maling over det beregnede beløb med 10%.

Derfor får vi 6 + 10% = 6,6 kg. Dette passer til en spand på 7 kg eller en omtrentlig emballage afhængigt af malingstypen.

Sådan beregnes området af rummet

Hvis du er ejer af et lille rektangulært rum, er det ikke svært at beregne pladsen. Det er tilstrækkeligt at huske skolens geometri. Og hvad skal man gøre, hvis der er et komplekst polygon på loftet eller der er alle slags nicher eller fremskrivninger?

Rektangulært rum

Vi starter beregninger. Gentagelse er moderen til læring, så for dem, der har glemt hvordan man beregner området for et rum og dets omkreds, husker vi det femte klasse kursus.

For eksempel har vi et typisk rektangulært rum med en bredde på 2,5 m og en længde på 4 m. Derefter er området lig med længden multipliceret med bredden eller 2,5 x 4 = 10 m2. Omkredsen i vores eksempel er lig med summen af ​​længderne på alle sider, eller 2,5 + 4 + 2,5 + 4 = 13m.

Så til et strækloft skal du bestil en film på 10 m2 og købe profiler med en samlet længde på 18 + 20% (til trimning) = 15,6 m. Når du køber baguetter, skal du naturligvis afrunde den samlede længde til en flerhed af længden af ​​en bar. Hvis butikken har en to meter profil, skal du købe 16 m eller 8 strimler.

Kompleks værelse

Meget ofte i husene i den gamle bygning er der værelser med nicher, fremspring, indbyggede opbevaringsrum.

Vi er nødt til at løse problemet vanskeligere, men det viser sig, at alt er enkelt. Du skal bruge et ark i et bur eller en enkel, hvor vi tegner en skitse af rummet med en omtrentlig bevarelse af proportioner. Dernæst måle optagelserne af lige vægge og skrive på tegningen ved siden af ​​de tilsvarende linjer, der angiver vægge.

Og nu tegne. Skitse skal opdeles i rektangler ved hjælp af en firkant og en linjal, der observerer rette vinkler.

Desuden skal en af ​​siderne af rektanglet være en målt fuld væg. Nu skal du beregne kvadratmeter af hver af de trukket rektangler og opsummere dem. Under alle omstændigheder er det lettere at beregne omkredsen - vi folder blot længderne af alle væggene og vinklerne.

Beregning af arealet af et flerfacetteret rum

Hvad skal man gøre, hvis rummet har "afskåret" eller ingen vinkler? Vi har en opgave i tre trin, men først måler vi igen alle væggene, ikke glemmer begerne og tegner en skitse. Her kan du lide dette eksempel.

Nu begynder ren geometri.

Den første handling - vi tager vores skævhed som hypotenus af en rigtig trekant, vi forbinder benene. Det er fortsat at anvende formlen til at beregne en rigtig trekant, der ser sådan ud: S = ben x katet / 2. Benet vi har er beregnet som følger: Den kendte længde af væggen er 1,75 m (se

tegning) minus den modsatte væg 1,18 m. Vi får 0,57 m. På samme måde beregner vi det andet ben med længden af ​​de andre modstående vægge.

Baseret på dette finder vi området for trekanten 0,57 x 0,57 / 2 = 0,57 m2

Den anden handling er opdeling af et rum i to rektangler uden at tage hensyn til den allerede beregnede trekant. Se tegning.

Så gentager vi beregningerne i det foregående eksempel for et værelse med en niche. Så er det nødvendigt at fastsætte områderne af alle de opnåede enkle tal, og vi får pladsen i rummet.

Afslutningsvis

Må ikke omhyggeligt måle og beregne alle værdier.

Under alle omstændigheder vil der være en fejl på omkring 5%, men uanset hvor alvorligt denne værdi ikke påvirker beregningerne. Du kan ikke tage højde for de små afrundings hjørner. Hvis du har brug for at beregne området for væggene til køb af efterbehandling materialer, så handler vi i henhold til det første eksempel med det korrekte rektangel, hvorfra vinduerne og dørene trækkes.

I vores hjem kan loftets standardhøjde variere i hvert hjørne, så vi tager en større værdi med hensyn til trimning. Lad det være bedre at have en lille bestand end at tænke på, hvordan man kommer ud af situationen. Held og lykke med reparationen!

 • potolokspec.ru
 • www.calc.ru
 • www.xn - 8kcg4aacjfdpepabdj4amo8a.xn - p1ai
 • wikipotolok.com

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

Sådan beregnes området af loftet og dets omkreds: enkel og kompleks konfiguration

I et lille rektangulært rum for at beregne arealet af enhver overflade er det let. Det er nok at huske kurset i gymnasiet geometri. Og hvordan beregner man loftets areal, hvis det har form af en kompleks polygon? Hvis forskellige områder er placeret på forskellige niveauer?

I dag har vi en tæt bekendtskab med måleinstrumenterne.

Hvorfor har du brug for det

Faktisk, hvad kan beregningen af ​​loftet være?

 • Når du installerer et hæftet loft, skal du vide mængden af ​​indkøbte materialer. Det mest oplagte eksempel er gipspladens loft. For nøjagtig indkøbsplanlægning skal du vide, hvordan du beregner loftområdet for at købe den nødvendige mængde gipsvæg og beregne dens omkreds.

Det er den samlede længde af rummets vægge, der bestemmer antallet af UD-vægprofil, der kræves til installationen af ​​batten.

Vigtigt: Materialer købes normalt med en margen på 15-20 procent til beskæring. Undtagelsen er, når du kan tegne en præcis skitse af arrangementet af plader af gipsvæg, krydsfiner eller dekorative paneler i loftet.

 • Når du bestiller et strækstof med en nøglefærdig installation, skal du beregne det loftloft, der er nødvendigt for at planlægge de kommende udgifter. Fabrikanter angiver som regel prisen pr. Kvadratmeter af det færdige loft for deres produkter og prislappen for yderligere arbejde.
 • Selv et simpelt maleri - og det kræver i det mindste en omtrentlig beregning af loftets areal for købet. Ca. forbrug pr. Kvadratmeter overflade ved maling i et lag er angivet på pakken.

Ved måling af loftet foreløbige beregning kan spare en betydelig mængde.

Vi starter beregninger

Rektangulært rum

Dette er det mest typiske og enkleste tilfælde at beregne.

Området beregnes ved blot at gange længden ved bredden af ​​rummet. For eksempel vil et rum med dimensioner 2,4 x 3,8 meter have et areal på 2,4 * 3,8 = 9,12 (kvadratmeter).

Hvordan beregnes lofterets omkreds i dette tilfælde? For let: det er lig med summen af ​​dobbelt længden og dobbelt bredden. 2,4 * 2 + 3,8 * 2 = 12,4 meter.

Selvfølgelig, når du køber en profil, er det nødvendigt at afrunde sin samlede længde til et flertal af størrelsen på en linje. Det vil sige, hvis der kun er en 2 meter lang UD-profil til salg, skal du købe 14 lineære målere eller 7 strimler.

Opgaven for den femte grader. Området er lig med produktet af længde og bredde.

Værelse med nicher og ledges

Hvordan beregnes loftet i et værelse med væggener, kantiner eller indbyggede skabe?

Opgaven vil ikke være meget vanskeligere end den foregående. Men stadig vanskeligere.

 1. Tegn en skitse af rummet. Hvis det er muligt - med mindst eksemplariske proportioner.
 2. Mål og fastgør dimensionerne på alle lige vægge.
 3. Og nu har vi bevæbnet med en firkant og en linjal, vi deler skissen i rektangler, den ene side af hver er vægge målt af os.

Opgaven er reduceret til et noget kompliceret første scenario: vi beregner området for hvert rektangel; så opsummerer vi alle de opnåede områder.

Hvordan beregnes lofterets omkreds i dette tilfælde? Dette er en simpel opgave efter de målinger, vi har taget: Tilføj længden af ​​alle væggene.

Og her er beregningen enkel. Det er nok at opdele rummet i to rektangler.

Værelse med skrå vægge

Nå, og hvis rummet har form af en kompleks polyhedron, hvis del af hjørnerne ikke er lige? Hvordan beregner man torgets loft da?

Med omkredsen er alt simpelt: det er nok til at måle længden på alle væggene, bevæbnet med et målebånd.

Beregningen af ​​området og her begynder med at skitsere en skitse og fjerne alle størrelser. Den eneste forskel med scenarie nummer to er, at efter at dele i de enkleste elementer, vil nogle af de resulterende tal ikke være rektangler, men trekanter. Rektangulære trekanter.

Sådan beregnes området af en ret trekant? Opgaven er igen for gymnasiet: området af figuren er lig med benets produkt, opdelt i to. Det vil sige, hvis vi skal beregne et segment af et rum, hvis sider grænser op til den rette vinkel er 1,2 og 0,95 meter - opgaven tager form S = 1,2 * 0,95 / 2 = 0,57 m2.

Denne konfiguration af rummet er perfekt opdelt i tre rektangler og en rigtig trekant.

Værelse med et loft på flere plan

Hvordan beregner man torget af loftet og går til kantene? Dette billede er meget typisk for flerlags gipsstrukturer. I dette tilfælde kan højdeforskellen ikke kun have form af en lige eller brudt linje, men repræsenterer også flere buer af forskellig radius eller en vilkårlig kurve.

Det er bestemt ikke let at beregne arealet af et plot med en krøllet kant. Men simpel logik tyder på, at summen af ​​alle disse områder med en vandret overflade, forudsat at væggene er lodrette, er lig med... gulvets areal.

 1. Vi fjerner størrelserne fra alle direkte vægge.

Tip: Selvfølgelig jo tættere på loftets overflade måler du dimensionerne, desto mere præcise vil værdierne være. Væggene er ofte fyldt; Dette gælder især for stål med træskillevægge.

Imidlertid er forskellen mellem gulv og loft i de fleste tilfælde meget mindre end den nødvendige margin for at skære materialet, så denne faktor kan ikke gives meget opmærksomhed.

 1. Vi beregner gulvarealet ved hjælp af en af ​​ovenstående metoder.
 2. Vi måler med det sædvanlige målebånd højden af ​​hver lodret sektion af loftet og dets længde. På buede sektioner skal du måle afstande ved at opsummere små briksfragmenter eller få nogen hjemme til at hjælpe dig med målinger.
 3. Multiplicere for hver lodret del af loftet dens højde ved forlængelse. Direkte eller krøllet, det beregnes på samme måde.
 4. Vi opsummerer gulvarealet og området af alle lodrette ledges. Problemet løst.

Beregningen af ​​loftets omkreds er efter min opfattelse indlysende: her er den lig med summen af ​​alle de segmenter, der støder op til væggene.

Og selv for et sådant loft er det let at beregne området med acceptabel nøjagtighed. Selvfølgelig må du måle længden af ​​alle buede overflader.

konklusion

Endelig - et andet tip. I absolutte tilfælde er en fejl på 3-5% ved beregning af et rums område ikke afgørende. Ubetydelig krumning af væggene eller afrundings hjørnerne kan simpelthen forsømmes.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

I et hvilket som helst rektangulært eller firkantet rum til at måle loftet, eller rettere sit område, er et snap. Men hvordan man beregner kvadratmeter, hvis rummet har en kompleks polygonal form, og loftet for eksempel med betydelige forskelle.

Beregn loftet er nødvendigt for nøjagtigt at bestemme mængden af ​​indkøbte materialer til dets efterbehandling. Hvad vi faktisk gør i løbet af artiklen, på eksemplet med hængende skinner og gipsplader.

Hvad skal du beregne området

Hvis rummet har radikale loftdråber og en kompleks geometrisk form, skal du kende til komplekse måleinstrumenter. Lad os overveje loftets eksempel, som skal være beklædt med gipsplader.

 • Til at begynde med beregner vi længden af ​​alle væggene for at bestemme omkredsen og loftets areal for køb af den nødvendige mængde gips. Det samlede antal væglængder bestemmer køb af UD-vægprofilen, som skal bruges til batten.

Advarsel! Efter at beregningerne har besluttet sig for mængden af ​​materiale, er det nødvendigt at tilvejebringe en margen på ca. 10% til beskæring og skrotning. Undtagelsen fra reglen er en præcis skitse med det korrekte arrangement af alle plader af GLA eller andet materiale på loftet.

 • Selv i tilfælde af at loftet skal stilles til ordre, er det stadig nødvendigt at beregne forbruget af materiale, selvom det er et almindeligt maleri. Hvis alt er beregnet korrekt, kan omkostningerne ved reparationer ændres væsentligt til din fordel.
 • Først tager vi den sædvanlige rektangulære form og beregner området ved den sædvanlige multiplikation af længden ved bredden. Et værelse på 4 til 6 m vil have S (areal) = 24 m².
 • Hvordan beregnes loftsplanets omkreds i dette tilfælde? P = 4x2 + 6x2 = 20 meter. Når du køber en UD-profil, anbefales det naturligvis at tilføje en lille bestand.

Sådan beregnes kvadratmeter af loftet, hvis der er fremskrivninger og nicher i rummet

Hvordan beregnes loftet af loftet i dette tilfælde? Du skal lave en tegning af loftet, samtidig med at du respekterer rummets proportioner. Først måles alle direkte vægge, så deler vi tegningen ind i enkleste geometriske figurer og beregner separat område af hver af dem, hvorefter de resulterende værdier tilføjes.

De enkleste former omfatter rektangler og trekanter. Se eksemplet på tegningen ovenfor. I dette eksempel kan rummet opdeles i to rektangler og en trekant. Forresten beregnes området for sidstnævnte forskelligt.

Værelsesvalg med skrå vægge

Dette er tilfældet, når nogle vægge ikke har nogen retvinkler. Før du beregner kvadratmeter loftet beregner vi omkredsen.

Ved hjælp af rouletter beregnes længden af ​​alle vægge, hvorefter de opsummeres, dvs. princippet om beregning af denne parameter ændres ikke. Også i området er alt ret simpelt. Så der er trekanter på tegningen, lad os definere deres område.

Det gøres på forskellige måder afhængigt af typen af ​​figur:

 • Det enkleste tilfælde er, at trekanten har en ret vinkel. En sådan figur kan repræsenteres som halvdelen af ​​et rektangel, hvilket betyder at området beregnes ved at gange siderne, der danner en retvinkel og dividere resultatet med 2. For eksempel har trekanten fra det forrige kapitel 0,57 cm sidelængder: vi antager: 0,57 * 0 57/2 = 0,16 m2.
 • Hvis trekanten ikke har en ret vinkel, kan du opdele den i to, men allerede rektangulære, ved at sænke en bisektor fra en af ​​hjørnerne. Herefter beregnes og tilføjes arealerne i de to figurer.
 • Den næste, vanskeligere mulighed er at indskrive en cirkel i en trekant. Vanskeligheden ligger i konstruktionen af ​​tegningen, hvor man først skal beregne midten af ​​cirklen. For at gøre dette sænkes en bisektor fra hvert hjørne og danner en ret vinkel mod siden. Krydsningspunktet for alle linjer bliver centrum. Herefter multiplicerer vi radiusens cirkel med trianglens halvkant, som beregnes ved at tilføje alle siderne og dividere med 2.
 • Hvis den resulterende trekant er ligesidet, er længden af ​​siden kvadreret multipliceret med roden på tre og delelig med 4.
 • Derudover er der andre beregningsmetoder, som er vist i ovenstående figur.

Advarsel! Den enkleste løsning er at bryde ned i rigtige trekanter, så vi råder dig til at bruge det.

Beregning af kompleksloft på flere niveauer

Mange kender situationen med lofter på flere niveauer. Her er opgaven kompliceret med beregningen af ​​materialet under hensyntagen til faldet med lige og brudte linjer og buer med forskellige radius. Især vanskeligt at beregne den krøllede grænse. I dette tilfælde er summen af ​​alle vandrette overflader lig med gulvarealet.

Anbefaling. For mere nøjagtige målinger er det nødvendigt at gøre dem så tæt som muligt på loftplanet. Forskellen mellem gulvet og loftet (firkantet) er meget mindre end marginen for skæremateriale.

 • Før vi beregner loftets kvadratmeter beregner vi gulvområdet med den sædvanlige metode.
 • Endvidere måles højden og længden af ​​hver lodret sektion.
 • Hvor der er krøllede sektioner, er det nødvendigt at arbejde lidt, opsummere hvert fragment af buerne.
 • Derefter for hvert lodret loftareal multipliceres længden med højden. Så tilføjer vi gulvområdet og området af alle ledningerne, der ligger lodret.
 • I dette tilfælde er loftets omkreds lig med hele summen af ​​segmenterne støder op til væggene.

Advarsel! Nøjagtigheden af ​​alle beregninger afhænger af, hvor præcist krøllede fragmenter beregnes. Fejl på op til 5% er ikke afgørende.

Sådan beregnes rackloftet

Så lad os prøve at udføre en lignende beregning for rackloftet, som vi lovede i starten af ​​artiklen. Her er en kort instruktion.

Med den korrekte beregning af reolloftet kan du betydeligt reducere omkostningerne ved at købe materialet, især hvis installationen gøres manuelt.

Til at begynde med vil vi overveje, hvad racktæppet består af:

 • Hjørne profil;
 • Traverse carrier;
 • Suspension, som kan justeres i højden;
 • Dekorative strimler;
 • Layout.

I betragtning af at arealet af gulvet og loftet er det samme, er det muligt at beregne arealet af gulvet, så det bliver lettere. Den rektangulære form beregnes ved at gange længden med bredden.

Advarsel! Det anbefales at foretage en præcis beregning for at måle alle væggene, ikke to, forudsat at det modsatte vil være det samme.

Hvis der er uregelmæssige former i rummet, måles de separat og tilføjes til området af en rektangulær struktur, som vi beskrevet i den forrige del af artiklen.

Rådet. Hvis der anvendes en målebånd til måling, skal du sørge for, at strålens retning er vinkelret på væggen. En mindre afvigelse kan påvirke beregningen af ​​det samlede areal.

Hvis rummet er forkert med radiale vægge, er det bedre at adskille de buede dele fra hovedområdet med lige linjer, divider dem derefter i trekanter og beregne området. Jo flere trekanter går ind i en cirkel, desto mere præcist vil resultatet være - det præcise materialeforbrug kan opnås med 5% capes til resultatet.

Tip! Hvis der er en cirkel, så er området givet ved en simpel formel: S = πr2, hvor π er en konstant omtrentlig lig med 3,14, r er cirklens radius, og S er området.

Efter alle målinger beregner vi omkredsen af ​​rummet med uregelmæssig form. Efter alle de foretagne beregninger kan du gå videre til beregningerne af alle komponenter i loftet.

 • I begyndelsen beregnes antallet af vinkelprofiler. For dette er perimeteren af ​​længden af ​​hele rummet delt med længden af ​​en profil. Antag at længden af ​​rummet er 20 m, og profilens længde er 2,5, derefter 20 / 2,5 og vi får 8 nødvendige vinkelprofiler. I vores eksempel fik vi den perfekte løsning uden affald. Selv om den nøjagtige mængde i virkeligheden sjældent opnås, anbefales det derfor at købe med en margen.
 • Herefter tæller du antallet af fastgørelsesdele. I dette tilfælde opdeler vi loftets omkreds af fastgørelsesafstanden på hjørneprofilen.
 • Det næste trin er at beregne antallet af dækbærere. Vi tegner loftet og distribuerer disse elementer på det. Afstanden til indrykket er fra 60 til 100 centimeter afhængigt af tykkelsen af ​​de anvendte skinner.
 • Så bestemmer vi det nødvendige antal justerbare suspensioner, du skal bruge 4 stykker til et dæk.
 • Dernæst beregnes antallet af dekorative lameller. Bredden på standardskinnen er 0,10 m, og længden er henholdsvis 3 m. Området vil være 0,3 kvm.
 • Derefter er loftarealet opdelt i det krævede antal lameller. Det resulterende nummer er minimumet, så du skal købe materiale med en margen.

Det skal huskes, at i enhver beregning anbefales det at købe materiale med en margin på 5-10%. Men takket være enkle formler, som f.eks. Beregning af perimeter af et loft eller dets område i nærværelse af buede dele, og korrekte beregninger, kan du nøjagtigt beregne arealet af ethvert loft. Vi anbefaler at se videoer fra fagfolk om, hvordan du nøjagtigt kan beregne.