LED stripe i det indre +50 foto belysning ideer

Udseendet i 60'erne af monokromatisk belysning drejede bogstavelig talt verden af ​​belysningsarmaturer. LED'er begyndte at blive brugt overalt. I første omgang var belysningen ved hjælp af lysdioder point-lignende, denne mulighed blev brugt til at skabe billboards, så lysdiodestrimlen optrådte i interiøret, og horisonterne for brug af baggrundsbelysning blev betydeligt udvidet.

Brug af LED'er: fordele og ulemper

Lejligheds LED stripen blev oprindeligt brugt i loftet. Designere skabt af hendes tegning af den stjerneklare himmel. Efter LED'erne begyndte at blive brugt til at dekorere væggene. Bedste af alle diode mosaikker og ornamenter kiggede i soveværelset og børnehaven.

I dag kan et bånd af monokromatiske lamper belyse et billede eller en hylde på et badeværelse. Det er muligt at se det som en selvstændig indretning. Mange bruger lysdioder til at fremhæve nicher og bar tællere i køkkenet. De belyser bundplader, vægge, lofter og fotorammer.

Ligesom alt andet i verden har disse lamper deres ulemper og fordele. Ulemperne ved diodbåndet er i høje omkostninger, selvom der i dag er budgetoptioner i stigende grad til salg.

En anden ulempe ved at bruge LED'er er manglende evne til at gøre deres lys mindre lyst. Fordelene er følgende:

 • Et stort antal farver og størrelser;
 • Forskellige ændringer, der giver mulighed for at løse forskellige indvendige opgaver;
 • Energibesparelser;
 • Lang levetid;
 • Brug modstand, ingen problemer med spændingsfald.

Det indre, hvor lysene bruges, ser moderne og stilfuldt ud. Loft, moderne, øko-, pop-art og andre designretninger er kun omdannet ved brug af blødt belysningstape.

Loftet med et diode mønster er en klassiker af genren. Men båndplasma-tv er blevet relativt nyligt. Hjemversionen af ​​brugen af ​​dioder er kun begrænset af fantasien hos ejeren af ​​huset eller lejligheden. Ideen om deres optagelse i indretningen kan strække sig til belysning af møbler, skabe i køkkenet og endda et køleskab.

Loftsindstillinger

Belysning med et bånd på loftet passer perfekt ind i rammen af ​​et loft på flere plan. Loftets konstruktion anvender følgende typer højdepunkter:

Designer belysning på loftet lærred er ikke beregnet til at give meget lys til rummet. Hendes opgave er at gøre atmosfæren i hjemmet hyggeligt og usædvanligt. LED'er er en ekstra kilde til lys, der ikke erstatter den primære.

Implementering af designerbelysning med egne hænder er problematisk. Her er det nødvendigt at forstå princippet om tilslutning og arrangement af lysdioder samt at besidde de nødvendige kunstneriske færdigheder.

Ud over LED-ledningen bruges neonlamper og ledlamper til at belyse loftet. Ofte er disse muligheder kombineret med hinanden, når visse mål nås.

Baggrundsbelysning for baseboards

Almindelig træplade er ikke egnet til baggrundsbelysning. LED tape kan bruges i speciel nederdel med kabelkanaler. Når du har lagt båndet i kanalen, sættes plinten selv på et specialiseret dissipativt stik, som også beskytter strukturen mod støv og snavs. Disse stik hjælper med at diffundere lysdiodens lyse lys.

Ekspressiv belysning af bordpladen giver interiøret et festligt udseende. En separat controller er installeret til styring af lysintensiteten. Og så kan atmosfæren i rummet ændres efter ønske.

Forbindelsen af ​​et sådant bånd er lineært. Og installationen giver ikke problemer selv for begyndere. LED stripe er ideel til brug af baggrundslys på gulv og vægge.

Trappelys

Trinnene belyst af dioder ser særligt elegante ud i huse med højt til loftet. Ved hjælp af LED-bånd kan du vende trappen til et ægte interiørdesign.

Båndet er placeret i midten af ​​spændene og trinene, lav en sidekontur ud fra den. Eller bruges til hvert trin separat. Nogle gange i midten af ​​trappen er lysdioder, som på et løb spor, placeret parallelt med hinanden.

Trappelys i henhold til sikkerhedsregler bør ikke være for lyst. Ellers øges risikoen for skade.

For at vælge et bånd til en stige er det værd at se på de toner, hvor de nærliggende vægge er malet. Designet af rummet i kolde nuancer harmonerer ikke godt med den varme type belysning.

Belysning af fotorammer og malerier

Billeder og fotorammer fremhæves også ved hjælp af LED strip. Små indretningsobjekter er dekoreret med bånd med små dioder. Store rammer kombineres med lyse lyselementer. Sommetider, som belysning af basisplader, er båndet i malerierne placeret i selve strukturen og opnår effekten af ​​diffust lys.

Enhver kasse, herunder en døråbning, kan med succes indrettes med en diod tape. Her er det vigtigste - at gætte med det generelle farvekoncept. Glødens lysstyrke betyder ikke noget så meget.

Baggrundsbelysning i køkkenet

Hovedbelysningen af ​​belysningen i køkkenet er bordets arbejdsområde. Ved madlavning mangler vi ofte toppen og sidebelysningen. Lysdioder i den korrekte zone løser dette problem.
Et fremragende designbevægelse er den indvendige belysning af glasskabe. Bunden af ​​køkkenet kan også dekoreres med lysdioder.

Konventionelle skabe til opbevaring af retter, bestik og produkter skal bogstaveligt talt installere yderligere belysning. Især hvis der er mange apparater i køkkenet, og deres søgning er betydeligt kompliceret af manglen på lys.

Moderigtigt favorit af de seneste årstider - fremhæver den gennemsigtige bordplade. Det kan være både kontur og solidt. Og det ser smukt ud og giver køkkenet en ubehagelig smag.

LED-konsol med et billede betragtes som en anden nyhed. Det erstatter fliserne på væggen, hvilket skaber ufattelige effekter og moduleringer i rummet.

Lys i værelserne

LED stripe i værelserne kan se anderledes ud. Stenen i det indre af stuen er dekoreret med dioder temmelig pænt, da pejsen normalt er placeret ved siden af ​​den, hvilket er en ekstra kilde til lys. Dioder kan skelnes mellem vinduer, fokus på gardiner, indgangsdøre og tegninger på gulvet. Fremhævelse er en god måde at zoning et hjem på.

Mursten loft-stil vægge er perfekt kombineret med enhver form for belysning. Tilslutning af dioderne til dem tager ikke meget tid, og der kan du bruge baggrundsbelysningen uden frygt.

På badeværelset kombineres båndet med dioder med "is" lamper. Med denne teknik får et lille rum nok lys. I stuen afhænger alt af det overordnede koncept for interiøret.

Klassiske huse indebærer kun brug af LED'er på kolonner. Moderne design giver dig mulighed for at vælge de rigtige diodelamper til næsten enhver del af interiøret. Uden dem, ikke et enkelt fashionabelt projekt.

Zoning værelse med lys

Store boligarealer kan zones ikke kun af farveovergange og partitioner. At skelne ind i zoner og anvende LED stripen.

Hun holder en synlig linje i loftet, der adskiller hjørnet til resten af ​​biblioteket. Fremhævede podier, som også tjener som en glimrende måde at afgrænse rummet til zoner.

Usædvanlig brug af tape

Den mest usædvanlige brug af lysdioder i indretningen er belysningen af ​​toiletskålen. Andet sted kan gives til Philips med sin LED tapet, ændre farve og intensitet af gløden.

Endvidere begyndte indretningen at bruge lysende isbiter i indretningen. De er oftest placeret i køkkenet. Hvordan kan du lide LED græs på græsplænen? Ovennævnte eksempler viser endnu engang, at LED stripens omfang er meget omfattende, og er kun begrænset af personens fantasi såvel som materielle evner.

konklusion

LED'er, der bruges til dekorative formål, har praktiske fordele. De bruger lidt energi. Øg sikkerheden ved bevægelse på stedet om natten. De hjælper med at skabe virkelige mirakler af lys kunst i deres eget hjem.

LED tape er virkelig lang. Blødgør det hårde og kontrastfyldte interiør. Skaber efterbehandling af værelset til et spændende eventyr.

LED taklamper: placering og design muligheder

LED-loftbelysning er en original designløsning, der gør loftet unikt. For at dette loftdesign skal være stilfuldt og hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at studere finesserne af dets placering og de mest rentable designteknikker.

Særlige egenskaber

LED stripe er en funktionel belysningsenhed med en masse diodelamper. Designet består af en bund med en klæbende overflade og en beskyttende film. Nogle sorter er knyttet til loftet med plastikklip. I selve basen er hjælpekomponenterne, kontaktpuden og lysdioderne. For at gøre belysningen ensartet placeres lyskilderne i samme afstand fra hinanden.

Dette materiale er ret fleksibelt, båndet sælges i hjul, hvilket udelukker dannelsen af ​​krøller og har skærelinjer. Det er en hjælpelys, selv om strømmen i denne belysningsenhed ofte giver dig mulighed for at udskifte den centrale belysning. Strømforbruget på 1 m af båndet er fra 4,8 til 25 watt.

Antallet af lysdioder pr. 1 m kan være fra 30 til 240 stykker. Dens unikke karakter ligger i sin økonomi: Segmentet på 10 meter længde med hensyn til strømforbrug er mindre end en almindelig glødelampe.

Modstande eliminerer muligheden for en spændingsbølge, de begrænser strømmen. Bredden på båndet kan nå 5 cm. LED'ernes størrelse er også anderledes, og derfor skinner nogle sorter lysere end andre. Hvis det er nødvendigt at øge intensiteten af ​​loftbelysningen, sommetider bliver en yderligere række dioder loddet til båndet.

Ved tæthed er LED-strimler opdelt i tre typer:

 • ikke har tæthed (for sædvanlige værelser);
 • med en gennemsnitlig grad af beskyttelse mod fugt (for værelser med høj luftfugtighed);
 • i silikone, resistent over for vand (til badeværelset).

På det moderne marked præsenteres sådanne produkter i form af bånd af klassisk hvid farve, RGB sorter og enfarvet baggrundsbelysning.

fordele

LED-baggrundsbelysning i form af et bånd er praktisk og anderledes kvalitet.

Det er et efterspurgt loftdesignværktøj af flere grunde:

 • er en perfekt metode til at opdatere den indre sammensætning af det indre af et hvilket som helst rum;
 • sætter en unik atmosfære for ethvert rum
 • adskiller sig i lige og blødt rettet luminescens uden blinking og støj;
 • fastgjort direkte til loftet
 • reducerer energiforbruget betydeligt
 • har et attraktivt design
 • holdbar - har en levetid på ca. 10 år
 • det skelnes af muligheden for at vælge farveskygge for den indre sammensætning;
 • På grund af fleksibiliteten kan du tage nogen form;
 • uskadelig, udsender ikke giftige stoffer i luften under driften;
 • brandsikker;
 • Påvirker ikke tv-signaler og kommunikation (forstyrrer ikke).

Et sådant bånd kan være dekoration af ethvert rum i boligen.

Du kan dekorere loftet med det:

 • køkken;
 • arbejder kabinet;
 • hjemmebibliotek;
 • glaseret loggia;
 • balkon;
 • spisekammer.

Tape LED-baggrundsbelysning har en overkommelig pris. Det er let at installere, dets installation kan gøres manuelt uden at involvere eksterne eksperter.

Udvælgelseskriterier

Tape belysning på LED'er har mange sorter. Før du køber bestemt med typen af ​​belysning.

Hvis dette bånd udfører funktionen af ​​generel belysning, skal du fjerne alle belysningsenheder fra loftet. Derefter fastgør man på loftet flere bånd med større kraft, placerer dem rundt omkretsen, såvel som bag stretchfilmen (dyr metode). For at fremhæve konturerne fastgøres denne selvklæbende baggrundsbelysning omkring nichernes omkreds, hvilket skaber diffust lys og en visuel effekt af stigende plads.

Hvis du har brug for at fremhæve det formede fremspring, kan du gentage sin form delvis, hvilket er særligt vigtigt for ophængte strukturer. Båndets fleksibilitet begrænser ikke krumningen af ​​linjen.

Hvis loftbelysningen er planlagt at gentages, f.eks. Ved at fremhæve spejlets form eller overfor et køkkenforklæde, erhverve sorter, der er identiske i luminescens. For at vælge LED-strimlen korrekt og ikke gå tabt i en bred vifte af det viste område, skal du bestemme hvilken type montering, glødens skygge, lyskildernes strøm og deres mængde. Design ideen, hvorpå den endelige effekt af lystransmissionen afhænger også, er vigtig.

Derfor, når du køber det, er det værd at være opmærksom på substratet. Det er uønsket, at det fanger øjet. Det bliver farven på loftets vigtigste baggrund. Det kan ikke kun være hvidt. På markedet for sådanne produkter kan du finde muligheder med en brun, grå og lige gennemsigtig base.

Glødfarve

Bånd er ikke simpelthen opdelt i monokromatiske og farvede. I det første tilfælde er det pære, der kun brænder i en skygge (for eksempel hvid, blå, gul, orange, grøn). Desuden kan disse sorter udstråle infrarød og ultraviolet lys. Den anden er et bånd med indbyggede pærer, der kan tændes i forskellige farver skiftevis eller samtidigt. Forskellige karakteristika ved båndene påvirker prisen: muligheder med lysskift er dyrere.

Kraft og tæthed af indkvartering

Hvis det primære krav til belysning er lysstyrken af ​​lysstrømmen, er det nødvendigt at købe et produkt med et mindre interval mellem dioderne. I dette tilfælde vil strømforbruget være større end for sorter med sparsomme pærer. Hvis belysningen i loftets design kun har en dekorativ funktion, er det nok at købe til design af loftzonen LED - et system med antallet af lysdioder pr. 1 m ca. 30-60 stykker. Til hovedbelysningen er et bånd med antallet af pærer 120-240 stykker pr. 1 m længde egnet.

Samtidig er nuancen vigtig: Jo større rummet er, desto større er båndets bredde. En smal udgave på det store loft på et stort område vil gå tabt. Det er bedre at dekorere loftet med et bredt udvalg af lysdioder i 2 rækker.

Læringsgebyr

Faktisk er alt simpelt: Forkortelsen SMD, der er angivet på båndet, betyder "enhed til montering på overfladen." Ved siden af ​​bogstaverne er 4 cifre: Dette er længden og bredden af ​​en enkelt LED. Af de viste muligheder er de mest relevante muligheder parametrene 3020 (3 x 2 mm), 3528 (3,5 x 2,8 mm), 5050 (5 x 5 mm). Jo flere dioder og dens placering er, desto lysere lyser de. Hver type tape har en anden effekt. For eksempel forbruger SMD 3528 med antallet af dioder 60 stykker pr 1 m 4,8 W, hvis lyskilderne er 120, er effekten 9,6 W. Hvis de er 240, er forbruget 19,6 watt.

Metrisk område

Bandets metriske område afhænger af omkredsen af ​​det limede loftplan. Da LED'erne er karakteriseret ved lysets intensitet, købes den ikke tilfældigt: Hvis rummet er lille, vil overskydende lys ramme øjnene. Kort sagt, et samlet volumen på 11 watt vil erstatte en 100 watt glødelampe.

For at vælge lysniveauet måles det krævede målområde for det belysede område ved hjælp af et målebånd. Herefter multipliceres den resulterende tal med kraften på 1 m tape. Denne værdi giver dig mulighed for at træffe beslutning om køb af strømforsyning eller controller, hvis du til dekoration af loftet planlægger at købe et bånd med farvede lys.

Længden af ​​båndet til belysning af loftet er som regel 5 meter, selv om et sådant produkt i dag kan købes i et segment af mindre længde.

Beskyttelsesklasse

Hver type bånd med LED'er er designet til at dekorere loftet på forskellige typer lokaler.

Tilbage til emnet for notation er det værd at overveje mærkerne:

 • IP 20 er en etiket, der angiver muligheden for at bruge LED-strimler i værelser med tørtype (stuer, børne-, arbejdslokaler, korridorer).
 • IP 65 er en indikator, der viser, at bordet holder kontakt med fugt, det kan bruges i "våde" zoner (steder, hvor lækage er muligt i toppen af ​​naboerne).
 • IP 68 - kategori med isolering.

Ved køb er det værd at overveje, at sorterne med et silikone lag til at dekorere loftet ikke er egnede, da de forhindrer intensiteten af ​​lysfløften og tvinger substratet til at varme op, hvilket fremkalder opvarmning af overfladen af ​​loftet.

montering

Installer LED-lys med dine egne hænder er let. Men inden installationen er det værd at overveje, at båndene forsvinder en del af energien som varme. Derfor, inden du reparerer og tilslutter baggrundslyset, er det i nogle rum nødvendigt at overveje isolering. For højere effektdioder kan dette være et aluminiumsubstrat. Hvis baggrundsbelysningen er lille, er lampen nødvendig som dekorativ belysning, isolering er ikke nødvendig.

I soklen

Denne metode er praktisk, fordi baggrundsbelysningen kan monteres i loftet efter installationen af ​​loftdækket. Hovedopgaven er at købe en attraktiv ydersokkel, mens det er vigtigt at overveje, at det ikke var tyndt. Dette kan medføre, at baggrundsbelysningen taber ekspressivitet. I begyndelsen af ​​arbejdet er soklen fastgjort til loftet med et pålideligt klæbemiddel (for eksempel flydende negle), der efterlader en kanal omkring 8 - 10 cm fra loftet. For at sikre, at tagene er lige, kan du markere ud med et niveau.

Efter indstilling og tørring, fortsættes limen til båndets installation. For at gøre dette bliver pladens overflade rengjort, klæbemiddellaget fjernes fra bagsiden af ​​baggrundsbelysningen, og de er monteret på loftet eller bagsiden af ​​basispladen i spalten tilbage. Hvis det er upålideligt at lægge selvklæbende tape, kan du klæbe det på flere steder med silikone lim eller dobbeltsidet tape. Det forbliver at tilslutte strømforsyningen, og for mangefarvede sorter af RGB-boks, givet polariteten. Efter kontrol af spændingen i systemet kan du slutte båndet til strømforsyningen 220V.

I gipset cornice

Du kan gemme baggrundslyset i en gipsvægs boks under installationen af ​​loftet. På tidspunktet for installationen af ​​systemet er der lavet en åben eller lukket niche til at lægge den indbyggede båndbelysning. Boxens design er lavet ved at markere, forbinde bærerprofiler med cd-elementer til væggene og danne en niche. I dette tilfælde skal uanset system (enkelt niveau, to eller flere niveauer) monteres med et hul på 10 cm for at sikre lysets passage fra LED'erne.

Sådan laver du LED-baggrundsbelyst (skjult lys) på loftet

Den hurtige udvikling af teknologi udvider i stigende grad mulighederne for at dekorere lokalerne. En af disse funktioner - LED-loftslamper LED-stripe. Dens installation er ikke særlig vanskelig, men kræver viden om visse punkter.

LED strip til loftbelysning

Ved udførelse LED-bånd er normale og vandtætte. Fugtbevis indstilles, hvis loftbelysningen med LED-strimmel gøres i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, pool, bad) eller på gaden. I normale lokaler (og også i køkkenet) er et almindeligt bånd nok. Hvis du vil gøre belysningen af ​​arbejdsfladen i køkkenet, skal du tage vandtæt i en gennemsigtig plastslange - det er lettere at passe på det.

LED taklamper - en af ​​de mest populære typer indretning

Monokrom eller universal

På den udsendte lys LED-strimmel er:

 • Monokrom (lys i en farve). Kan give hvid, blå, grøn eller rød. I beskrivelsen er det normalt skrevet, hvordan det skinner, men man kan se på markeringene, sæt R, hvis den lyser rødt (fra engelsk rød), B - blå (blå) og G - grøn (grøn).

Dette er et hvidt bånd med LED'er i forskellige størrelser.

Hvilken LED-stripe er bedre at bruge til at markere loftet? Mange er lokket til multi-color RGB tape - på grund af evnen til at ændre farver. Dette er sandt, men denne "legetøj" er interessant i højst en måned. Så vælges en af ​​farverne, og den forbliver næsten uændret. I dette tilfælde er lysstyrken af ​​RGB-båndene i basisfarverne (rød, blå, grøn) tre gange mindre - da kun en af ​​de tre krystaller lyser. Derfor, hvis du læner dig mod en slags farve, er det bedre at købe en monokrom-en - LED-baggrundsbelysningen bliver mere spektakulær og lys.

Tekniske parametre

LED strimler fremstilles ved hjælp af krystaller af forskellig størrelse. De mest populære er 3528 (sit spejlbillede er 2835) og 5050. Dette er ikke kun tal - det er LED'ernes dimensioner: henholdsvis 3 mm * 2,8 mm og 5 mm * 5 mm. Der er stadig mindre populære - 2020 og 5630, 5730. Du kan bruge disse størrelser, men for dem skal dataene søges uafhængigt.

LED-lamper kan se sådan ud

Hvad er dimensionerne af LED'erne? På lysstyrke og strømforbrug. Jo større LED'erne er, desto lysere er de, og jo mere elektricitet forbruges de. Dette er et generelt mønster, men krystallerne kan være af forskellig kvalitet - mere og mindre lyse, og spredningen er signifikant. Og en anden funktion, der skal huskes - monokrome lysdioder skinner lysere end universelle:

 • 3228 - monokrom 0,6-2,2 lm, RGB - 0,3-1,6 lm;
 • 5050 - monokrom 2-8 lm, RGB - 0,6-2,5 lm.

Denne lysstyrke gives uden at tage hensyn til tab på de beskyttende belægninger (til almindelige lysdioder). Enhver form for belægning (lak eller gennemsigtig slange) reducerer lysstyrken.

Det drejede sig om en enkelt LED af en given størrelse. Der er flere dusin af dem på båndet, og de kan arrangeres med forskellige tætheder. I det mindste - 30 stykker pr. 1 meter, er der stadig 60 stykker og 120. Dette er med en enkelt rækkeudgave. I den dobbelte række er der en tæthed på 240 stykker pr. Meter. Det er klart, at jo mere krystaller på en meter, jo mere lys giver det.

Alle single-row LED-strimler er forsynet med en konstant spænding på 12 V, for der kræves dobbeltstrømforsyninger på 24 V. Det betyder, at de kan tilsluttes direkte til et batteri eller batterier med de relevante parametre. For at oprette forbindelse til et netværk på 220 V kræves en konverter (også kaldet strømforsyning eller adapter).

Strømforsyning til LED-belysning

Strømforsyningens spænding er let at vælge - efter type bånd - 12 V eller 24 V, men strømmen eller den nuværende karakteristik skal overvejes. For det første beregner vi, hvad den nuværende skal producere strømforsyning. Beregningen er enkel:

 • vi finder den aktuelle forbrug af båndmåleren (der er på pakken);
 • multiplicere med antallet af meter, der vil blive forbundet til denne enhed;
 • Vi tager en margen på 30% - således at strømforsyningsenheden ikke virker ved grænsen (multipliceres med 1,3 det beløb, der er opnået i stk. 2).

Med en sådan nuværende værdi (eller mere) skal du kigge efter en adapter 220/12 V. Tag bare en strømforsyning uden 30% margen - det vil hurtigt svigte, og du bliver nødt til at købe en ny.

Du kan finde på etiketten eller i de tekniske specifikationer

Eksempel: Et bånd med lysdioder 3528 og en tæthed på 50 stk / m forbruger 0,4 a / m (fra billedet ovenfor). Fremhævning af loftet med LED-tape kræver et 14 meter tape. Vi overvejer den krævede strøm: 0,4 A / m * 14 m = 5,6 A. Tilføj 30% af margenen - 5,6 A * 1,3 = 7,28 A. Efter afrunding får vi 7,3 A. Vi skal finde adapteren hvilket giver ikke mindre end 7,3 A.

Ved samme metode kan betragtes som magt. Du kan finde den på etiketten eller i de tekniske specifikationer. Multiplicer med måleren, du har brug for den strøm, der forbruges af en meter af båndet, tilføj samme margen.

Metoden til tilslutning afhænger af den type enhed, du vælger. Der er de sædvanlige strømforsyningsadaptere med flere typer stik. Hvis du beslutter dig for at tilslutte via en sådan strømforsyning, skal du finde den passende stik og loddetid på båndets klemmer. Slut derefter strømforsyningen til LED-båndet - sæt bare stikket i.

Typer af strømforsyninger til LED-strimler

Andre typer strømforsyninger kræver lidt større indsats, men du kan tilslutte flere LED-strimler til dem. Derudover har de en indbygget spændingsregulator, som forlænger LED'ernes levetid. Disse strømforsyninger har kontaktpuder og trykskruer, der giver kontakt. For at forbinde dem skal du tage ledningerne, fjerne isoleringen med 7-10 mm, indsætte i de relevante stik, stram boltene.

Forbindelsesregler

Fra fabrikkerne kommer LED-båndet i ruller på 5 meter. For at kunne "ringe" den ønskede længde, kan den skæres ved bestemte mærker. For at gøre dette har et hvilket som helst bånd en særlig markering. Det er for hende skæret et stykke af den ønskede længde (eller tæt på den). I nærheden af ​​hver af skærelinierne er der kontaktpuder, hvorved det klippede stykke er forbundet med adapteren eller et andet stykke tape.

Sådan skæres en LED strip

Forbindelsesdiagrammer af to bånd til en strømforsyning

Takbelysningen med LED-strimmel er lavet under hensyntagen til den maksimale længde af strømforsyningen må ikke være mere end 5 meter. Det er på denne nuværende styrke, at krystallerne og sporene, der forbinder dem, er designet. Adapteren kan være kraftig, men så skal du tilslutte hvert stykke tape til det med separate ledninger.

Hvis du skal tilslutte en LED-stribe længere end 5 meter - fra strømforsyningen til hvert stykke træk adskilte ledninger. Når RGB-båndet er tilsluttet efter strømforsyningen, er controlleren tilsluttet, og allerede fra det trækkes ledningerne til to stykker af båndet

Hvis du tilslutter et kredsløb med en længde på f.eks. 6 eller 7 meter, kan de første lysdioder fra adapteren efter et stykke tid brænde ud (sandsynligvis det vil ske). Dette er i bedste fald. I værste fald vil sporene komme sig. Selvom dette ikke sker (kvaliteten vil være et bånd), vil LED'erne begynde at nedbrydes fra konstant overophedning (da mere strøm går igennem, mere varme genereres), vil deres lysstyrke reducere meget, meget hurtigt. Fordi den anbefalede længde er bedre ikke at overskride.

På samme måde kan loftbelysningen med LED-strimmel på tre, fire eller flere stykker laves. Bare brug for en mere kraftfuld strømforsyning og controller. Men det vil kræve et stort antal ledninger, så det er ikke den bedste måde.

Hvis du har brug for at forbinde fire bånd

Hvis du skal lave et skjult lys på loftet omkring omkredsen, er det bedre at bruge fire stykker tape - to til hver adapter.

Ved tilslutning af fire LED-strimler er det bedre at bruge to separate strømforsyninger.

Vi giver den mest almindelige ordning for tilslutning af LED-strimler til strømkilden, når belysningen af ​​loftet eller nicheen lyser. Lad omkredsen af ​​den skjulte loftsbelysning være 12 meter. Den ønskede længde kan være som følger: 3.5 + 3.5 + 2.5 + 2.5. Enhver anden kombination er mulig. Det er ligegyldigt.

Til strømforsyning tager vi to adaptere og forbinder to bånd til hver. Denne mulighed er mere økonomisk - kraftige adaptere kan koste meget mere end to med en tilsvarende total kapacitet. Derudover er forbindelsen ifølge denne ordning enkel - der er ikke meget brug for ledninger.

Tilslutning af RGB bånd

Universalbånd er forskellige, fordi de er 4-leder. Fra strømforsyningen går to ledninger - fase og neutral. Så uden en adapter er ikke nok. Derfor tilføjes en controller til kredsløbet efter strømforsyningen. Det koordinerer strøm, og modtager også signaler fra kontrolpanelet, hvormed farvebåndet ændres.

Ved indgangen på controlleren modtager to ledninger fra strømforsyningen, ud af det fire. Ved tilslutning er det vigtigt at observere polariteten - fasen og nulet kan ikke forveksles. Nul - dette er normalt en sort ledning, der tilsluttes stikket, underskrevet af det latinske bogstav N. Den anden variant af mærkning af det nødvendige input er V- (bogstav V med minus). Fasen er forbundet til den anden indgang (oftest - rød tråd). Det kan angives med bogstavet L eller V +.

Tilslutning af RGB-bånd med controller

Fire ledninger forlader allerede controllerens udgang. Det er bedst at forbinde farvede ledere til dem - for ikke at blive forvirret i fremtiden. På regulatoren har vi:

 • Den fælles ledning, der betegnes ved bogstavet W. Her kan du tilslutte en leder af enhver farve, men ikke rød / grøn / blå.
 • Tre farver - for at aktivere LED-stierne i den tilsvarende farve. Her er det ønskeligt at bruge ledninger til farve: Forbind den røde til udgangen med bogstavet R (rød), indskriften G (grøn) - grøn, til kontakten B (blå) - blå / blå. Og når du forbinder de følgende bånd, skal du holde samme farve logik.

Regulatorparametre vælges af strømmen af ​​bånd, der er tilsluttet det. Men med ovenstående skema, for at controllerne ikke skal "brænde", skal du tage dem med en stor magtmængde - cirka to gange den beregnede belastning. Dette er problematisk - det er svært at finde udstyr med sådanne parametre, og det er dyrt. For at forhindre, at controllerne brænder, når der tilsluttes flere bånd, kan du bruge en forstærker. Forbindelsesskemaet for en flerfarvet LED-strimmel bliver vanskeligere, fordi der foruden en forstærker er nødvendigt med en ekstra adapter.

Forbindelsesdiagram over to RGB bånd med forstærker

Plus, i dette tilfælde med en sådan forbindelse virker loftbelysningen med LED-tape i lang tid og uden problemer. Derudover kan du bruge mindre kraftfulde strømforsyninger, men de er mindre og billigere.

Hvilke ledninger at bruge

Ved belysning af loftet med LED-strimmel bruger de multicore kobberkabler med et tværsnit på mindst 1,5 kvadratmeter. mm. Wire type - nogen, men ved køb, kontroller den faktiske størrelse af ledere, som mange angiver forkerte data.

Installationsfunktioner

De fleste LED-strimler er selvklæbende. Limbasen har god vedhæftning med gipsvæg, det vil sige, de kan limes direkte på gipsvæggenes vægge. Desuden er de godt limet til møbler og andre materialer med en glattere overflade.

For nem montering på bagsiden påføres klæbemiddelsammensætning

På radiatoren eller uden

Under drift udsender LED'erne varme. Kraftige krystaller varme så meget, de kræver afkøling. For dette bruger normalt metalstrimler. LED stripe med krystaller på 3528 eller 2835 eller mindre i en enkelt række version (tæthed på 30 eller 60 stykker pr. Meter) kan monteres uden radiator. Krystallerne selvfølgelig opvarmes, men ikke til kritiske værdier.

Når overophedning nedbrydning kan være meget hurtig...

Hvis uden en køler at montere større - 5050 eller mere - begynder de hurtigt at tabe lysstyrken - nedbrydning. Dette vil virkelig ske meget snart. Med ikke meget høj kvalitet krystaller - efter et par dusin timers arbejde. Et eksempel er på billedet. Dette bånd med krystaller 5050, købt på Ali, arbejdede i 36 timer uden varmefjernelse. Til sammenligning er det resterende uafhentede stykke af samme tape forbundet. Forskellen er signifikant. Så det er bedre at tage sig af den normale drift af LED'erne.

Hvad skal man bruge som radiator

Til montering af LED-striber findes der mange specielle metalhjørner af aluminiumlegeringer. De leveres med gennemsigtige plastikdæksler med hylder - til mere bekvem installation. Udover at de fjerner varme, beskytter de også mod støv. Alt er godt, men de har en god pris. Så du skal kigge efter billigere muligheder.

En god udvej er en aluminiumstrimmel eller et hjørne, men stål kan også bruges (fortrinsvis galvaniseret, selv om dette er ukritisk i "tørre" rum). Til disse formål kan du tage profiler til gips. De kan bruges hele (lille sektion) eller skæres i strimler / hjørner.

Aluminium Corner... selvom kobber fjerner varmen endnu bedre.

Når den monteres på metal, skal den rengøres, helst fortyndes. Dette sikrer en god limning. For yderligere at forbedre vedhæftningen til metalet kan du varme det. Hvis du har en byg tørretumbler, varme profilen, metalstrimmel, hjørne, og indsæt derefter LED-båndet. LED-loftbelysningen lavet på denne måde vil blive afholdt i årevis uden problemer.

Sådan tilsluttes LED-strimlen

Under installationen af ​​loftet eller nichebelysningen er det nødvendigt at forbinde båndsegmenter. Dette kan gøres på to måder: Brug af specielle kontaktklemmer eller brug af loddejern. Hvis et almindeligt tape er tilsluttet uden et beskyttende silikone lag, er det umiddelbart klar til installation. Hvis LED'erne er fyldt med silikone, skal det omhyggeligt rengøres med en skarp kniv eller kniv. Det er nødvendigt at rengøre silikone fra forsiden over kontaktpladerne (ikke fra den ene, hvor klæbemidlet anbringes, men stå, hvor krystallerne er placeret).

Før du tilslutter LED-båndet, fyldt med silikone, er det nødvendigt at fjerne beskyttelsesfilmen fra puderne

De pads, der er forberedt på denne måde, er klar til tilslutning. Når du installerer stik, skal du vælge et element af en passende type (ved antallet af kontakter og tilslutte eller slutte), og åbn derefter låget på klemmen, tag stikket til slutningen af ​​båndet, fyld båndet under kontakterne, luk låget og press det godt med fingrene. Det er alt sammen. Forbindelse er klar.

Tilslutning af LED-bånd uden lodning -
brug af stik

Ikke alle kan lide forbindelsesdele - der er en mulighed for, at kontakternes kvalitet vil forringes med tiden. Lodning er mere pålidelig. Hvis du har et loddejern og ved, hvordan du håndterer det, vil denne type forbindelse være mere pålidelig, takbelysningen med LED-tape vil fungere uden problemer i mange år.

Loddejern til lodning er bedre at bruge lav effekt - 40-60 watt. Da loddemålet er lille, er det bedre at skærpe loddejernspidsen - i en skarp kegle. Du kan også prøve en af ​​de universelle metoder til skærpning - skæring i vinkel og få en oval i tværsnit. Efter lodning er standard:

 • tinnede isolerede ledninger;
 • tape kontakt puder på båndet;
 • bring ledningerne til stedet, varme forbindelsen med et loddejern med loddemetal;
 • Når loddet går i stykker, skal du fjerne loddejernet, hold tråden, indtil tinet afkøles.

Vi har brug for et lav-power loddejern med et tyndt eller skærpet spids

Hvis du ved, hvordan man lader det, er det let, men du bør forsøge ikke at overdrive loddejernet - båndet er for tyndt, det kan blive beskadiget. Derfor er højkvalitets tinnede ledninger og kontaktpuder vigtige. Hvis du stadig er bange for at overophede stedet for lodning, læg ned metalpladen. Hun vil fjerne den ekstra varme. Men med en sådan enhed skal man også kunne lodde.

LED-tape - hvordan man bruger ved indretningsdesign (90 billed ideer)

Muligheden for at bruge LED-strimler er enorme: de kan belyse arbejdsområdet i køkkenet, fremhæve interiøret, skabe en romantisk eller festlig atmosfære. Selvklæbende LED-strimler giver dig mulighed for at implementere de mest dristige indvendige løsninger inden for belysning.

Hvordan vælger man en passende LED strip? Vi vil forstå, hvad er typerne af LED-strimler. Der er flere parametre, som de adskiller sig fra, og hver af dem afspejles i mærkning.

Glød farver

De er markeret med farvenavets første bogstav på engelsk, som står umiddelbart efter forkortelsen LED og før bogstaverne SMD (betegnelse for typen af ​​elementer).

Efter farve er bånd opdelt i:

Monokrome - LED'er bruger kun en type krystaller, som kun producerer en farve. Der er hvidt (W), rødt (R), grønt (G) og blåt (B).

Universal. Indikeret RGB, en rød, blå og grøn krystal indsættes i hvert element. De giver dig mulighed for at få forskellige farver, men samtidig er lysets intensitet lavere end for monokrome bånd. For deres arbejde kræver en controller og kontrolpanel.

Ofte anvendes monokrome bånd i indretningen, hvilket giver mulighed for en mere støjsvage og diskret belysning. Men spørgsmålet om, hvilken LED-stribe er bedre, skal du beslutte ud fra de opgaver, du vil opnå.

LED dimensioner

Ved mærkning angives diodens dimensioner umiddelbart efter SMD-forkortelsen med et firecifret tal. For eksempel LED-B-SMD3528.

De mest almindelige størrelser er 3528 med dimensioner på 3,5 ved 2,8 mm og 5050 med dimensioner på 5 til 5 mm. Der er andre størrelser.

Størrelsen bestemmer, hvor meget lys energi et element udsender pr. Tidsenhed.

Jo større krystal er, desto mere energi kan de udstede. Tallene for monokrome elementer er som følger:

 • en 3528 chip giver mulighed for at få en strøm fra 0,6 til 2,2 lumen;
 • størrelse 5050 - 2-8 8 lumen.

Indikatorer til universelle lysdioder nedenfor:

 • for 3528 - fra 0,3 til 1,6 lumen;
 • 5050 størrelse - fra 0,6 til 2,5 lumen.

Data er angivet til krystaller uden beskyttende belægning. Dens tilstedeværelse reducerer værdien af ​​intensiteten.

Den samlede lysstyrke opnås ved at multiplicere disse tal med antallet af elementer i segmentet.

LED nummer

Tætheden af ​​elementer pr. Målebånd kan variere. Først kan LED'erne arrangeres i en række eller i to eller flere. Imidlertid er antallet af lysdioder i et bånd pr. Meter et multiplum af antallet af rækker multipliceret med 30. Det er i en enkelt række det er et multiplum på 30, i en dobbelt række er det 60 osv.

Det maksimale antal lysdioder i en meter i en række er 120. På billedet ser LED-strimler ud som en solid lysstribe.

Antallet af elementer pr. Løbende meter er markeret med et ciffer, der går gennem en bindestreg efter angivelse af størrelse. For eksempel i måleren tape type SMD 3528-120 120 elementer.

Beskyttelsesgrad

Det er mærket som IP. Der er to figurer i markeringen, den første angiver graden af ​​beskyttelse mod indånding af faste legemer, den anden - mod fugt. Nogle gange bruger fabrikanterne deres egen notation.

Båndet må ikke have en beskyttende kappe, og de er velegnede til tørre rum. For værelser med høj luftfugtighed tape, dækket med en vandtæt lak. Vandtæt tape har en forseglet silikone etui, de kan monteres i vand.

LED-strimler anbragt i et plastrør, godt beskyttet mod mekanisk belastning og vand. Jo stærkere belægningen er, jo højere er tallene på etiketten (op til IP65 - IP68).

Det er også værd at huske, at den ekstra skal øger både prisen på produktet og graden af ​​overophedning (silikone fjerner ikke varmen godt).

Strømforsyning og strøm

Den tilsluttede forsyningsspænding er angivet med et særskilt nummer på etiketten. Ofte er det 12V, nogle gange - 24V. For at forbinde behovet transformatorer spænding fælles netværk.

Effekten af ​​konverteren beregnes ud fra strømforbruget pr. Målebånd, som findes på pakken. Du kan selv beregne det.

3 LED-størrelser 3528 tegner en strøm på 20 mA og en effekt på 0,24 W; for 5050-typen er værdierne henholdsvis 60 mA og 0,72 W. Ved at dividere antallet af dioder i måleren med 3 og multiplicere den opnåede værdi med værdierne for triaden, opnår vi de oprindelige værdier.

Så for SMD3528-60 er strømforbruget lig med (60/3) * 20 = 40 mA, strøm - 4,8 watt.

De resulterende beregnede tal skal multipliceres med 1,2, således at båndet har en sikkerhedsmargin. Så spændingen springer i netværket og aktuelle dråber vil ikke deaktivere din belysning.

For at forbinde et universal LED-bånd med egne hænder, køb en speciel controller, hvor hver farve har sin egen udgang.

Hvis der kræves en båndlængde på mere end 10 meter, er der behov for yderligere styringsenheder. Ellers vil spændingen på båndet falde, hvilket i bedste fald fører til en forringelse af belysningen og i værste fald - til båndets udgang uden for rækkefølge.

Byg kvalitet

Det er umuligt at fastslå, hvor høj kvalitet LED-strimmelens komponenter er på købstidspunktet: LED'ernes komponenter er ikke synlige for det blotte øje. Men ved eksterne tegn er det helt muligt at bestemme samling af dårlig kvalitet.

Hvis båndelementerne er ujævne eller værre, er der ingen skæremærker, tøv ikke med: Produktet er af ringe kvalitet.

Vær opmærksom på producenten. Det er bedre at vælge produkter, der er bevist efter tiden. Sørg også for at bede om en garanti.

Tips

Valget af LED-stripe til interiøret bestemmes af, hvilke funktioner du vil tildele det. Billeder af forskellige LED-strimler i interiøret, i en række forskellige ting på internettet, hjælper dig med at forstå præcis, hvad du vil have fra yderligere belysning.

Hvide lyseblå toner understreger teknikken i køkkenet og tilføjer belysning, røde bånd hjælper med at skabe en intim atmosfære.

Husk at farvet lys kan visuelt forvride objektets farver. Denne effekt er hårdest på blå bånd. Overvej denne faktor, når du vælger belysning.

Effektivt LED-belysning ser på lofterne på loftet, og flydende tapet hjælper med at maskere båndene.

Vælg korrekt LED-strimlen og overvej dens installation omhyggeligt, og din belysning vil give dig æstetisk nydelse, samt vare i lang tid og pålideligt.

LED strip til loftbelysning

Under reparationer lægges der særlig vægt på belysning, som, som det er kendt, indstiller den grundlæggende atmosfære for hvert værelse. Sammen med den hurtige udvikling af energibesparende teknologier er anvendelsen af ​​diodelamper stigende, hvilket gør det muligt at reducere energiforbruget betydeligt. Kombinationen af ​​praktisk og attraktiv design er forskellige LED stripe. De fastgøres direkte til loftet og skaber jævn blød belysning.

LED strip til loftbelysning

Hvad er enheden

LED-bånd er fleksible plader fremstillet i form af bånd og forsynet med lysdioder. Sidstnævnte er lige adskilt fra hinanden.

LED loftbelysning

SMD 3528 LED Strip

Ud over de lysende elementer er modstande placeret på båndet og beskytter hele systemet mod højspænding og begrænser strømmen.

LED-strimlens struktur

Tabel. Varianter af LED strips.

Typer af LED'er på LED-strimler

LED Strip Typer

Produktfordele

De vigtigste fordele ved LED-strimler omfatter:

 • elbesparelser;
 • ensartet og retningsbestemt belysning;
 • varigheden af ​​operationen og nåede 10 år
 • evnen til at vælge forskellige farver
 • i flerfarvede bånd - en stabil farve i hele driftsperioden;
 • fleksibilitet til at give båndet nogen form
 • miljøvenlighed og brandsikkerhed på grund af fraværet af kviksølv og lav varme;
 • muligheden for at justere båndets længde
 • ingen effekt på tv-signaler på grund af manglende interferens.

LED-stripeffekt

Takket være disse kvaliteter benyttes diodebåndet ikke kun til yderligere belysning, men også som hovedkilden til lys. I dette tilfælde vil strømforbruget på 10 meter af et sådant bånd være endnu mindre end det for mange glødelamper, der er kendt for mange.

Hvordan går LED-båndet i interiøret

Valg af tape efter type dioder

De mest almindelige dioder til sådanne bånd er SMD 3028 og SMD 5050. De fastgøres direkte på båndets overflade og varierer i størrelse, som vises som tal i titlen. Med hensyn til lysstyrke er små SMD 3028 dioder ikke ringere end store, men på grund af deres lille størrelse kan de belyse et mindre område af loftet. Derfor er det værd at opretholde SMD 5050 for at skabe et lysere baggrundslys.

Hvad angår farveparameteren, er det værd at være opmærksom på de krystaller, der anvendes i LED'erne.

I øjeblikket er der 4 muligheder:

Hvide krystaller fremstilles i øjeblikket ikke. I stedet bruger designet et blåt element, der udsender ultraviolet lys. Da dioden er belagt med en phosphor, der er lysende under påvirkning af sådanne stråler, produceres hvidt lys ved udgangen.

Men en sådan beslutning påvirker båndets kvalitet negativt. Det er den korteste levetid på grund af den hurtige udbrænding af phosphoren. Resultatet er ikke kun et fald i båndets lysstyrke, men også en manifestation af en blå glød.

Den klassiske kombination af RGB gør det muligt at få ikke kun en af ​​de foreslåede tre farver. Som det er kendt fra optik, opnås hvid farve ved at blande alle tre farver. I kombination med den stabile drift af krystaller, der ikke kræver yderligere belægninger, øger dette væsentligt produktets levetid. Typisk kommer disse bånd med en fjernbetjening med hvilken belysningen justeres. Dette giver yderligere muligheder for forsøg.

Tips om valg af LED strip til forskellige værelser

Afhængigt af, hvor installationen af ​​loftbelysning er planlagt, vælges produkttype og dens placering. Lysstyrkeændringen sker på grund af variationer i antallet af dioder inden for en meter af båndet. Jo flere elementer i baggrundslyset, så det er lysere og dyrere.

En meter tape kan have et andet antal dioder.

Antal lysdioder på båndet

I gangen

Da denne zone ikke kræver stabile lyse belysninger, ville køb af et bånd med SDM 5050 dioder og derover være upraktisk. Overvejende korridorer og gennemgangsområder har brug for ekstra lys om natten. Anvendelsen af ​​glødelamper vil medføre høje energikostnader, og mørke er ikke den bedste løsning. Den bedste løsning ville være at installere LED-strimler med lav effekt. Deres lys vil ikke irritere øjnene om natten, og ved brug af en lysdæmper kan du ændre lysstyrken, hvilket også vil have en positiv indvirkning på familiens budget.

LED belysning i korridoren

Dimmer til LED stripe

På badeværelset

Da dette er et rum med høj luftfugtighed, er det nødvendigt at bruge en hermetisk struktur. Dette forhindrer problemer med elektricitet i tilfælde af vandindtrængning. Lysstyrken af ​​belysningen vælges på forespørgsel fra husets ejere, for i et lille rum er båndet egnet både som ekstra belysning og som hovedkilden til lys.

LED taklamper i badeværelset

I soveværelset

De fleste, der ønsker at købe LED-strimler, installerer dem i soveværelset for at tilføje komfort og en mere afslappet atmosfære. I dette tilfælde er der passende muligheder med RGB-krystaller, der giver mere plads til fantasi, arbejder i bestemte dele af spektret og giver mere finjustering, når du bruger en lysdæmper.

Udsøgt soveværelse design ved hjælp af LED stripe

I børnehaven

Det vil være en stor fornøjelse for barnet at vælge interessante farvekombinationer med sine forældre og justere baggrundslyset efter hans humør. Af denne grund bør du være opmærksom på diodbåndet med avancerede funktioner. Det er modeller med dioder RGB + W.

Udvidet funktionalitetstilstand gør det muligt at justere både rent hvidt lys på hovedtid og forskellige nuancer af spektret til spil. I denne udførelsesform vil anvendelsen af ​​dimmere også være passende. Derefter giver en svag spænding dig mulighed for at maksimere svække lysdiodens glød og bruge baggrundslyset som et natlys.

Et eksempel på brugen af ​​lysdioder i belysningen af ​​loftet på gipsvæggen i børnenes værelse

I stuen

Dette sted udfører nøglefunktioner i næsten ethvert hjem. Alle slægtninge samles her, helligdage holdes og gæsterne modtages. Derfor er det vigtigt at vælge ikke kun det optimale indretning, men også ansvarligt behandle installationen af ​​belysning. Massive lysekroner med glødelamper har længe givet vejen til diodesystemer. Sidstnævnte giver mulighed for at udpege et større antal design ideer. For eksempel oprettelsen af ​​et loft med flere niveauer med intern belysning.

LED-stripe til belysning af loftet i stuen

Denne ide vil appellere ikke kun til gæster, men også til husstandens medlemmer. Til tilhængere af naturlig hvid belysning er monokrome bånd egnet, og for at skabe en festlig atmosfære vil den bedste løsning være RGB-bånd, en række farver og tilpasningsmuligheder, der vil være et glimrende supplement til det sjove.

I køkkenet

Her bruges i de fleste tilfælde ikke kun til dekorative, men også til praktiske formål. Ud over loftet kan de limes til de øvre kanter af vægskabene, hvilket vil bringe usædvanlige træk til køkkenindretningen. Du kan øge funktionaliteten ved hjælp af sensorer - de er nemme at bruge, når du vil tænde lyset, men dine hænder er optaget. Når du bruger et bånd over arbejdsfladen, er denne løsning især praktisk, hvis dine hænder bliver beskidte under tilberedningen.

LED stripe i køkkenet

Video - RGB LED Strip

DIY installation

Da klæbebånd er mest efterspurgte, overvej denne metode til at skabe LED-belysning.

Til arbejde skal du:

 • LED strip, købt med en lille margin for sikkerhedsnet;
 • saks til skæring af den krævede længde af produktet;
 • varmekrympeslanger eller elektrisk tape;
 • Loddejern med loddemetal og lysdiode eller LED-stik;
 • ledninger til tilslutning af bånd.

Et værktøj til montering af LED-båndet gør det selv

Derudover kan du have brug for loftsplanker og udjævning til markering af loftet. Den bedste løsning anses for at være limet til vægloftet. Ved hjælp af niveauet skal du markere væggene for at få de vandrette linjer, hvorigennem delen vil blive limet.

Installationsbånd, helt klar til installation

Trin 1. Mål højderne i forskellige hjørner af rummet og find en lavere værdi, hvorfra markeringen vil gå.
Trin 2. Brug niveauet til at markere de vandrette linjer for at installere bundkortet. På det laveste punkt skal det være i en afstand af 5 cm fra loftet. Så lyset vil frit trænge ind i rummets øvre område.

Laser Level Line til Baguette Mounting

Trin 3. Med de nødvendige ledninger skal du installere bundkortet på lim, kendt som "flydende negle".

Trin-for-trin proces med montering LED-stripe på loftet

Trin 4. Afrim overfladen, hvorpå LED-strimlen skal installeres. Det er også nødvendigt at slippe af med flakbelægninger. For at øge monteringspålideligheden skal installationsstedet limes sammen med stærkt dobbeltsidet tape.
Trin 5. Skil det klæbende lag fra diodbåndet og lim det parallelt med loftet eller i en vinkel med det for at skabe den ønskede belysning.

Båndet limes løst til overfladerne. For det første skal overfladen rengøres af støv, så fjern beskyttelsesfilmen fra bunden af ​​båndet og lim langs registreringslinjen.

Tilslutning til strømforsyningen ved hjælp af ledninger

Den nemmeste måde er at bruge en LED-stik. I dette tilfælde påføres båndets kontaktende på stikstifterne, hvorefter låget lukkes. Men denne mulighed er dyrere og mindre pålidelig, ligesom lodning.

Ordningen med LED belysning i lejligheden

Parallel forbindelsesskema af to RGB bånd

Skridt til at forbinde strøm ved lodning.

Trin 1. Tumble kontakt puder på båndet, dække dem med loddet.

Loddebåndsforbindelse med kabel

Trin 2. Fri fra isolering omkring 8 mm ledninger, tin dem, lever dem med loddetråd og skær i en længde på 3 mm.
Trin 3. Læg ledningerne på puderne og brug et loddejern og loddemetal på loddet.

LED strip lodning

Loddemetal på forskellige steder bør ikke tilsluttes for at undgå en kortslutning på ledningerne.

Ledninger loddet til tape

Trin 4. På trods af lav spænding er det bedre at isolere stedet for lodning ved hjælp af et varmekrympeslange eller almindeligt elektrisk tape.

Isolering af kontakter af en LED tape

For at opvarme det varmekrympelige rør kan du bruge en konventionel lighter, mens fagfolk bruger en industriel hårtørrer (varmepistol) til dette

Varmekrympeslangen hårtørrer

Skære- og fastgørelsestape

Til skæring af båndet skal du bruge en særlig mærkning på overfladen af ​​produktet. Det standard trin, gennem hvilket kontaktpuden gentages, er 3 dioder. Placeringen for skæringen er normalt angivet med en linje eller et saksikon.

LED Strip Trim

Båndforbindelsen udføres på en af ​​tre måder:

 • LED-stik;
 • lodning med ledninger;
 • lodning uden ledninger.

Uanset hvilken metode der vælges, skal du følge reglen - forbund ikke båndet længere end 5 meter. Denne værdi tillader alle dioder at brænde jævnt uden at miste lysstyrken, som vil lide, hvis udgangen er 5 meter.

Båndstykker forbundet med et stik

Trinene for at forbinde båndsegmenter med et stik (del 1)

Trinene for at forbinde båndsegmenter med et stik (del 2)

Den første metode, som nævnt, er enkel, men dyr, så vær opmærksom på lodningen.

Lodning med ledninger.

Trin 1. Træk afskalede trådender. Frakke med loddemetal.
Trin 2. Lod padsene på båndets ende.

Trin 3. Løsn trådens ender og enden af ​​båndet, så loddet fra forskellige steder ikke forbinder.

Loddeforbindelse foto

Trin 4. Gentag med enden af ​​det andet bånd.

Denne metode er praktisk, når du monterer båndet i en vinkel. Bøjning af båndet selv i en ret vinkel til fastgørelse er forbudt. Anvendelsen af ​​spikesender med kobbertråd af passende diameter løser dette problem.

En anden mulighed er at bruge en vinklet stik.

Hovedlysbelysning

Når du har installeret båndet på plads, er en pulsforsyning tilsluttet det, hvilket reducerer spændingen fra 220 volt til den optimale værdi for driften af ​​konstruktionen. Selve båndets arbejde understøttes af en spænding på 12 eller 24 volt. Ved installation skal produktet være opmærksom på, at lysdiodens strømforbrug ikke overstiger strømforsyningens kapacitet. Ellers sker en automatisk afbrydelse i overensstemmelse med beskyttelsessystemet. Denne egenskab er valgt ud fra længden af ​​det installerede bånd. Også den vigtige rolle, som størrelsen af ​​strømforsyningen spiller. Jo mindre det er, jo lettere bliver det at skjule det. Derfor er det bedre at tænke på forbindelsesordningen på forhånd.

En speciel controller bruges til drift af et flerfarvet bånd. Efter installationen er det ønskeligt at skjule det sammen med strømforsyningen. Resultatet af arbejdet vil være et funktionelt lys og æstetisk udseende af det udstyrede rum.

Controller til LED strip RGB

Som praksis viser, øges populariteten af ​​LED-striber over tid kun. Dette skyldes den nemme brug af strukturer i hverdagen og når man arbejder med design af rummet. Velvalgte belysning vil ikke kun give synlighed i huset. Ved hjælp af den brugerdefinerede indstilling kan du opnå den nødvendige følelsesmæssige effekt, når du ændrer flere parametre i baggrundslyset, hvilket ikke er tilfældet med klassiske lysekroner med glødelamper. Et plus er også en økonomisk fordel. Købet af diodebåndet fjerner de store regninger for elektricitet og behovet for at erstatte belysningen i de næste 10-20 år (afhængigt af produkttype).

Sådan installeres spotlights?

Du finder svaret på dette spørgsmål i denne artikel! Vi anbefaler også at læse om, hvordan man skal udstyre loftet med egne hænder.