Sådan fjerner du pletter fra lækager på loftet

Fjernelse af olieflader fra loftet

Processen med at fjerne oliepletter fra loftet er generende. Arbejdets vanskelighed ligger i, at olien trænger kraftigt ind i gipset, og derfor fjerner man endog et lag kalk, fylder det og maler loftet flere gange. Over tid kan du igen se ud som olieflader. For at fjerne olieflader fra loftet skal du udføre en bestemt række handlinger.
1 Vi rengør problemområdet fra støv og snavs;
2 Udfør en oliefarveprimer;
3 Vi forventer, at primeren tørrer;
4 Hæld malingen ind i badet og maling over pletten med en rulle
5 Områder, der er vanskelige at male med en rulle, males forsigtigt med en børste;
6 Efter at have malet pletterne på loftet med et lag maling, forventer vi, at det bliver helt tørt.
7 Hvis pletten optræder, skal du male den nogle få gange, indtil den helt forsvinder;
8 Derefter er det bedre at vente et par dage, og hvis pletten ikke vises, kan du begynde arbejdet med reparation af loftet;

Fjernelse af vandpletter fra loftet

Processen med at eliminere defekter af denne type reduceres til trinene nedenfor.
1 Brug en spatel, fjern pletter fra maling og kitt;
2 Hæld i "Hvidhed" beholderen og våd svampen, behandle overfladen af ​​pletten, indtil pletten bliver lettere. Hvis svampen bliver gul, skal den udskiftes;
3 Vi må vente på overfladen at tørre. Hvis gulningen forbliver, skal proceduren gentages;
At slippe af med gule pletter efter frisk reparation

Pletter på et nyligt malet loft kan bortskaffes ved hjælp af oliemaling. Overfladen af ​​pletten skal være dækket med flere lag. Hvis problemområdet adskiller sig fra resten af ​​loftets overflade i glans, har den en anden nuance, maling skal påføres over den blanke maling, som blev brugt til at male hele loftet. Fjern rustflader fra loftet. For at neutralisere sådanne defekter skal du bruge en vitriol primer (græs). Til fremstillingen skal 250 g sæbe, kobbersulfat, knoglelim, 40 g tørringsolie. Så forbered den vitriol primer.

1 Kobbersulfat opløses i 1 liter vand;
2 Bland de resulterende opløsninger. Los opløsningen op ad hinanden, hvor vi hælder den revede sæbe og tørringsolie
3 Fortyndes blandingen med vand i et forhold på 1:10;

Du kan også bruge en koncentreret opløsning af blå vitriol (den skal være lyseblå) for at fjerne rustflader fra loftet. Med denne løsning behandler vi overfladen af ​​pletten flere gange med et interval på 2-3 timer. Som følge af forarbejdning vil overfladen have en grønlig farvetone. Efter tørring bør pletten primeres med en akrylprimer. Arbejdsets rækkefølge med brug af vitriol primer (travyanki).
1 Behandl forsigtigt pletten med græs;
2 Efter at primerlaget tørrer, anbring et lag af hydrofob kitt til området med yellowness. Dette gøres for at blokere pletten for at forhindre dens genindtrængning på overfladen;
3 Vi forventer, at kittet tørrer (mindst en dag);
4 Overfladen bør primeres igen ved anvendelse af en akrylprimer;
5 Vi male overfladen med emalje og venter på fuldstændig tørring;
6 Som konklusion kan den renoverede del af loftet males med maling, som malet hele loftets overflade;
Fjern pletter fra sod og røg fra loftet

Sot fra pejse, lys, cigaretrøg kan efterlade gule pletter i loftet. For at slippe af med disse fejl skal du følge nedenstående trin.
1 Det er nødvendigt at rengøre området med yellowness fra forurening med en tør svamp. Brug ikke en våd svamp - loftets overflade kan absorbere vand;
2 Forberedelse af en rengøringsopløsning. Bland 3,5 liter. varmt vand og 1 spiseskefulde natriumorthophosphat;
3 Påfør opløsningen på stedet med en svamp med ensartet presning (for at beskytte dine hænder, skal du bære gummihandsker);
4 Gentag flere gange, indtil pletten forsvinder;
5 Hvis pletten stadig ikke forsvinder fuldstændigt, skal den primeres med en olieprimer;
6 Loft kan males;

Mulighed for at slippe af rust på metalgipsbjælker og inventar
Det sker så, at reparationen er travlt, og efter gipset er der et fyrtårn et sted, og når reparationen allerede er gennemført, opstår der sådan en gener, når en kitt fra den malede mur kommer frem, og gipsbjørnet ryster ud af den malede væg og derved rejser maling. To måder er mulige 1. Træk fyret ud og luk dette sted; 2. Skær forsigtigt kittet for at komme til kanten, hvorpå der i færd med at udjævne væggen, som det galvaniserede lag blev slettet, rengøres og males det med lak eller maling baseret på opløsningsmidlet (som f.eks. PF eller GF) efter lokal reparation, genopretter vi det.

Sådan fjerner du pletter i loftet efter oversvømmelse af naboer

Desværre er der situationer, hvor en frisk reparation ikke garanterer komfort og renlighed. Det var den menneskelige faktor, for eksempel at naboerne glemte at slukke hanen og resultatet af at oversvømme din lejlighed, inden du forlader huset.

De fleste mennesker lever i huse, der er over 50 år gamle, og selvfølgelig forekommer rust på rørene i ingeniørsystemer ofte, eller der begynder at ryste på grund af oversvømmelse. Og som følge heraf vises gule pletter på loftet. Så hvordan man kan slippe af med uønskede gule pletter på loftet?

Den mekaniske metode er nok den mest almindelige. Det første du skal gøre er at fjerne maling, gips og kitt fra loftet med en spatel. Derefter fjernes støvet med en børste, tørre området med en fugtig klud og vent til overfladen tørrer. Efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde anbefales det at anvende et lag af primer dyb penetration. Og du kan fortsætte med restaureringen af ​​det berørte område, for det er det kittet og slibet med papir efter tørring, igen at videregive det med en primer og loftet er klar til efterbehandling. Hvis loftet er malet med maling, skal du enten finde en identisk skygge eller male den helt, gør det normalt i to lag. Hvis den er hvidkalket, er den også dækket i to lag. Hvis stedet er lille, kan det blive hvidt til denne for-erosion af ilden.

Klorholdig metode - efter at loftet er tørret ud, rengøres det af efterbehandling, inden du bruger produkter, der indeholder chlor, bør du lægge på handsker og tøj, så du ikke vil kaste væk hvis det forringes. Så tag en svamp og fugt den på hvidt eller på anden måde og fastgør det til det berørte område i 5 minutter, gentag proceduren, indtil pletten forsvinder. Efter at have ventet, indtil overfladen er tør, og du kan begynde færdiggørelsen.

Hvordan fjerner man spor af rust på loftet?

 1. For at slippe af med rust bliver stedet rengjort så meget som muligt og behandlet med en blanding, der er fremstillet af 250 gram kobbersulfat, 250 gram husholdnings sæbe, knoglelim og 40 gram tørringsolie.
 2. Rengør stedet, bearbejder kobbersulfatet, påfør et primerlag, kitt og mal med olie maling, hvilket vil skabe en barriere og forhindre rustens indtrængning. Så kan du fortsætte til mål.

Sådan redder du et strækloft?

Graden af ​​skader på strækloftet afhænger af, hvor stærk lækagen var, såvel som på det materiale, hvorfra loftet blev lavet. Først skal du dræne vandet, hvis det er der. Hvis det er et stof, skal du muligvis udskifte det eller male det. Filmloftbelægninger kan rengøres med sæbevand. Nogle gange anvendes en 5% opløsning af soda, den påføres på overfladen, og efter tørring vaskes den af ​​med varmt vand og gentager proceduren, indtil pletten forsvinder.

Gipsplankloft led af oversvømmelser

I dette tilfælde er det nødvendigt at tage højde for, hvad lækagen var, hvis den var stærk nok, så loftet skulle gennemboret med en skarp genstand for at kunne dræne vandet. Desværre kan gipspladens lofter svulme og derefter deformeres, når de rammes af vand. Til at begynde med banker de loftet og bestemmer størrelsen på det berørte område. Du kan forsøge at erstatte en del af arket, men du skal som regel ændre hele strukturen.

Hvis gipspladekonstruktionen forblev uændret og gule striber dukkede op på den, så skal du rengøre finishmaterialerne til gipsvæg, prale med hvidt og kitt. Derefter kan du male på det beskadigede område eller male hele loftet.

Kondensat på loftet, hvordan man kan slippe af med det?

Det kan forekomme i garagen, pantry, kælder, bad og selv i et hus eller lejlighed, som regel fordi der er et uopvarmet rum på toppen. Samlingen af ​​kondensat kan føre til ødelæggelsen af ​​strukturen, derfor med dette fænomen er det nødvendigt at træffe foranstaltninger. Den første ting at overveje er luftcirkulationen. Måske er ventilationssystemet faldet i forfald, eller det skal installeres. Du kan også isolere loftet for dette veludvidede polystyren.

Hvis kondensatet opsamles i garagen eller kælderen, og du kan komme ovenpå, så kan gulvet opvarmes med savsmuld eller mineraluld. De kommer også ind, hvis der forekommer kondensat i huset, og loftet ligger ovenover, hvilket ikke opvarmes. Normalt eliminerer gulvisolering på loftet problemet.

Fedt mærker i loftet

Dette problem håndteres normalt godt ved hjælp af midler beregnet til at opløse fedtet. Nogle af dem kan forberedes af dig selv, du skal bruge 100 ml vand, 1 tsk. ammoniak og 1 tsk. opvaskemidler. Derefter blev det sted, hvor pletten optrådte, rengjort til gipsvæg eller gips og sæt dette værktøj af og vent efter tørring i efter 10-15 minutter. Sæt derefter en primer og dæk med olie maling. Når det tørrer, er det puttyed, renset og malet.

Svampeplade på loftet

Ikke alene er det ikke æstetisk tiltalende, men også meget skadeligt for den menneskelige krop, svampen kan forårsage allergiske reaktioner og forårsage hyppige respiratoriske sygdomme. Det er selvfølgelig svært at kæmpe med det, men det er normalt, at der opstår en svampeplade, når der er fugt i rummet og dårlig ventilation af luften, er det nødvendigt at sikre regelmæssig ventilation og undgå overdreven fugtighed. De berørte områder behandles med hvidt, sodavand eller med specielle svampemidler, og derefter primeres. Efter du kan begynde færdiggørelsen.

konklusion

I nogle tilfælde er det ikke svært at fjerne pletter af enhver oprindelse i loftet, men nogle gange skal du bruge en masse tid og kræfter, men resultatet er det værd, fordi loftet med pletter helt ødelægger det generelle indtryk af selv den mest elegante reparation.

Sådan fjerner du gul vand og rustflader på loftet og vægge med egne hænder

Hej, læseren af ​​webstedet om reparation med egne hænder BabyRemont.ru.

Det er svært at argumentere for, at gule pletter og pletter på loftet eller væggene ikke vil behage nogen. De ødelægger det smukke interiør i stuen. Det er især ubehageligt at sige det mildt, hvis du for nylig lavede en reparation med dine egne hænder. Derfor opstår der et smertefuldt spørgsmål: hvordan man fjerner vand eller rustflader på loftet og vægge med egne hænder.

Jeg vil straks foretage en reservation, at for at begynde arbejdet med fjernelse er det nødvendigt at bestemme årsagerne og betingelserne for udseende af forurening. Der kan være flere.

Årsager til vand og rust pletter

 • Lækage af upålideligt tag. Gennemfør sin grundige inspektion, og i tilfælde af lækager foretager reparationer til taget.
 • Vådt og fugtigt rum. Overdreven fugt og fugt i rummet er frugtbar grund for udseende af rustne pletter og pletter samt svamp og skimmelsvamp i loftet og væggene. Slap af fugt i rummet.
 • Tilstedeværelsen af ​​microcracks i loftet og vægge. Fremmer spredningen af ​​fugt og overskydende kondens i rummet. Gennemfør en grundig inspektion og reparér revnerne.
 • Strømmen af ​​vandrør og spildevand. Gennemfør en grundig inspektion og fjern årsagerne til lækager.
 • Vandstrøm fra naboer som følge af rørbrud, oversvømmelser, spildevandsproblemer og så videre.

Stain Remover Tool

 • Metal trowel (bredde 100 mm);
 • Svamp eller skum stykke;
 • Plastbeholdere;
 • Børste (bredde 30 mm);
 • Malerulle og bakke;
 • En krukke med maling.

Fjern vand og rustflader på loftet og vægge med egne hænder

 • Fjern tapetet eller vask hvidvaskningen fra den snavsede overflade, rengør putten før gips eller gips.
 • Hvis overfladen er malet, blødgør pletten med en fugtig svamp og børste af maling og kitt med en spatel.
 • Hæld hvidheden i en plastisk skål og fugt en svamp eller skumgummi i den.
 • Behandle hele den rensede overflade, klemme svampen og presse den stærkt på pletten i et stykke tid. Hvis stedet er større end en svamp, skal du behandle det i flere gange, gennemdykning efter sektion. Så våd hele pletten. Fortsæt proceduren, indtil det gule punkt lyder.
 • Vent, indtil den behandlede overflade er helt tør. Hvis pletten efter tørring ikke er helt lys, gentag operationen igen. I stedet for hvidhed kan du anvende andre løsninger og indsætte beskrevet nedenfor.
 • Prime det behandlede område med akryl dyb penetrering primer med en rulle og børste og lad det tørre i 24 timer.
 • Mal den primede overflade med olie maling i flere lag og lad det tørre.
 • Stryk hele overfladen med en akrylprimer og lad den tørre i 24 timer.
 • Dæk overfladen med et lag af akryl kitt og tør i mindst en dag.
 • Rengør kittet med fint blødpapir (180-200), og følg forsigtigt gennem overgangspunkterne fra den nye til den gamle overflade og nyt overfladen igen.
 • Efter fuldstændig tørring skal du male det reparerede sted med den maling, der malede loftet eller væggene.
 • Gentag hele loftet eller væggen med din primære maling.
 • Hvis du beslutter dig for at anvende en anden dekorative belægning eller vægpapir, skal de to tidligere punkter ikke gøres.

Mørtel og lim for at fjerne vandpletter og rust på loftet og vægge

I stedet for hvidhed kan du bruge følgende håndlavede løsninger.

Til behandling med travyanka opløsning (vitriol primer):

 • omrør 1 liter vand 250 g kobbersulfat,
 • opløse 250 g knoglelim i 1 liter vand,
 • gnid 250 g vaskevaske på en rivejern,
 • Tilsæt sæbe og hæld 40 g linolie i opløsningen af ​​knoglelim,
 • bland de to opnåede opløsninger,
 • behandle forurening med fortyndet opløsning med vand i forholdet 1:10.

Til behandling med kobbersulfatopløsning:

 • opløs 400-500 g kobber cuparos i 5 liter vand,
 • opvarm blandingen til 70 grader
 • Våd pletterne med denne opløsning tre eller fire gange i intervaller på 2 timer, og efter tørring skal overfladen have en grønlig farvetone.

Til behandling med saltsyreopløsning:

 • varme 3% saltsyreopløsning til 40 grader
 • vaske pletter og pletter indtil de forsvinder
 • Skyl overfladen med varmt vand.

Til behandling af pasta af kridt og citron:

 • bland 2 dele kridt og 1 del citronsyre,
 • Tilsæt noget glycerin og vand til blandingen,
 • læg blandingen på den gule plet på loftet eller væggen,
 • vent ca. 30 til 40 minutter,
 • skyl med varmt vand
 • Gentag proceduren indtil maksimal forsvinden af ​​stedet.

Yderligere anbefalinger

Når du træffer foranstaltninger til fjernelse af gult vand og rustfletter og striber, skal du altid huske:

 • Det vigtigste og første er fjernelsen af ​​årsagerne og betingelserne for udseendet af forurening. Hvis du ikke gør dette, vil dine bestræbelser være kortvarige og forgæves.
 • Brug af beskyttelsesudstyr til øjnene, luftveje, hovedbund og hud i kroppen er obligatorisk.

Hvad angår loftet, kan du gå den anden vej, der ændrer taktikken radikalt:

 • rengør den snavsede overflade med en spatel
 • prime det med en dyb penetration primer,
 • lim loftet fliser eller gøre installationen af ​​et strækloft.

Sådan fjerner du snavsede pletter fra loftet?

Når man vælger midlerne og teknologien til rengøring af loftet fra pletter, er det nødvendigt at tage højde for det materiale, der bruges til at lave loftet. For eksempel er der rengøringsmidler til stræklofter, både for stof og PVC, mat og blank.

Hvis loftet er malet, så er det nødvendigt at overveje, hvilken type maling.

Naturen af ​​forureningen (pletter), at disse er pletter fra proteska (yellowness), eller nogle fede pletter, spor af mug osv.

Hvis det er et strækloft, kan du købe et særligt rengøringsmiddel (vaskemiddel).

Påfør på pletten ved sprøjtning, vent derefter et par minutter, og fjern derefter pletten fra loftet ved hjælp af vand og en svamp.

Hvis der i loftet, for eksempel malet, er gule pletter fra rustigt vand (lækager) eller beslag, så er der mere alvorlige handlinger.

Fugtning hjælper ikke, et lag maling og kitt er fjernet til bunden.

Derefter tørre, primer, tør, et nyt lag af kitt.

Primer med tørring og maling i to lag, til tider hjælper lokal reparation ikke, hele loftet repareres.

Nogle gange er det nok at vaske loftet ved brug af vaske- og rengøringsmidler, det vigtigste er ikke slibende.

Vi fortynder vaskemiddelet i vandet og påfør derefter en svamp på svampespanden, lidt tre og vask af rester af vaskemiddelet med rent vand.

Årsagerne til pletter i loftet er meget forskellige: naboerne blev hældt, rør (både spildevand og vandforsyning) ligger meget tæt sammen med ventilationsproblemer, svampe, fedtpletter (i køkkenet) og andre. Derfor er det første, de gør, at inspicere pletterne og identificere dem som "skyldige". Ja, og selve stedet kan være tværgående og fodres konstant fra den oprindelige kilde - i dette tilfælde er fjernelse inde i rummet helt ubrugeligt. Loftets dækning er en vigtig faktor, når der tages hensyn til forberedelsen af ​​rengøringsforanstaltninger.

Det sker, at sprøjter fra en flaske mousserende vin (champagne) har nået loftet, de fjernes med en vaskeklud imprægneret med for eksempel en pletfjerner eller blegemiddel, der er også en særlig rengøringsspray:

Fedtpletter (malet loft) fjernes ved rengøring og forarbejdning med en speciel løsning, vi anvender en primer, lad den tørre i en dag og belægge den med maling. Mold kræver fjernelse af kilden til uddannelse, derefter rengøring af gipset ned til basen, brugen af ​​antiseptiske midler, og kun så kan du anvende et nyt lag af gips.

Pletter af gul skygge er normalt fra oversvømmelser ovenfra. Her skal du fjerne gipset med en spatel, behandle det med hvidhed og vitriol, anvende en speciel kittet med hydrofobe egenskaber, lad det tørre i en dag og anvende en anden primer - akryl, efter at det tørrer, er det kosmetiske arbejde gjort.

Det hele afhænger af, hvad der er trimmet og hvad slags snavs i loftet - lækager fra varmt eller koldt vand (de er rustne, mørke beskidte farver, skimmel), fede aflejringer, støv, spor af vin (champagne)

Hvis lofterne på den gamle finish, det vil sige gips og hvidvask, og pletterne er store, fedtede, så er den eneste vej ud at vaske dem med varmt vand og opvaskemiddel. Fra udslip vaskes den først med vand med tilsætning af "Hvidhed" eller hydroperit, hydrogenperoxid, dvs. affarvet. Derefter vasket med rent vand og en opløsning af kobbersulfat, hvis lækage fra varmt vand (stærkt rusten). Og så hvid igen.

Hvis loftet er vaskbart tapet eller akrylmaling, vaskes de flere gange med rengøringsmiddel og rent vand. Det skal tages i betragtning, at tapetet ikke kan være vådt, falde af. Tapet er bedre at rengøre med en pasta stivelse, klid, tandpulver. Fortynd dem i koldt vand og påfør pletten. Efter det tørrer det godt, er det fejet væk med en ren klud eller en blød børste. Om nødvendigt gentages proceduren flere gange.

Under alle omstændigheder skal loftet rengøres af støv og spindelvæv, med en børste (tapet) eller en støvsuger, inden du fortsætter med fjernelse af pletter.

For at utvetydigt besvare dit spørgsmål skal du tage højde for mange faktorer. Du skal vide: Hvad er loftet, hvor gammel er hun (dette er vigtigt); hvilken forurening der produceres (kan være over ovnen fra madlavning ved høje temperaturer, og på forskellige overflader kan se anderledes ud - som mini-kratere på hvidvask eller fede pletter, der kan være svarte fra et flerårigt barn - det har tendens til at blive smurt af den værste forurening), m. spontan forurening - fra vin eller champagne mv.

Alle pletter har en anden kemisk natur og dybden af ​​skader på det øverste loft. Derfor rengøres forskellige pletter på forskellige måder. Jeg vil nævne de mulige rengøringsmetoder, der tilbydes på bygningsfora:

 • Behandling med en halvtørret svamp i stedet for forurening. Nogle gange forsvinder lyspunkterne;
 • mekanisk skrabning af en plet, behændighed er påkrævet, og denne metode er risikabelt;
 • bomuldsstynder fugtet med blegemiddel, vaskeopløsninger, peroxid, ammoniak osv.;
 • et nyt maleri af pletten (kontroversiel måde, det er ekstremt svært at få farven, og det vil ændre sig efter tørring for et par toner.

Ofte forøger uhensigtsmæssig rengøring af pletter på loftet hele billedet, hvilket fører til behovet for radikale foranstaltninger og nyt loftindretning. De værste pletter er spor af lækager ovenfra. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at repræsentere overfladens reaktion på virkningen af ​​et aggressivt miljø.

Hvor kommer pletter i loftet fra, og hvordan man kan slippe af med dem

Den stygge plet på loftet kan ødelægge ethvert interiør og samtidig stemningen hos ejerne. Det faktum, at dette fænomen er ganske almindeligt, gør det ikke mindre irriterende.

Årsager til pletter på loftet

På listen over gerningsmænd for skader på lofter er de ledende stillinger besat af:

 • uansvarlige naboer ovenfor;
 • Vand- og kloakrør placeret i afviselig nærhed;
 • funktionssvigt, VVS, spildevand eller ventilationssystem;
 • indenlandske problemer.

En grundig inspektion vil hjælpe med at bestemme årsagen til skaden og træffe den bedste beslutning om at neutralisere den.

Sådan fjerner du en plet fra loftet?

Nogle gange er det ikke svært at fjerne en plet, især frisk. Der er dog sager, der kræver mere radikal indgriben. For eksempel er en plet, der danner på ydersiden, det ubrugeligt at forsøge at fjerne fra inde i rummet.

Det er ikke kun oprindelsen af ​​pletten, der betyder noget, men også typen af ​​loft: Det samme stof på forskellige overflader opfører sig helt anderledes.

Hvis du har til hensigt at fjerne messen med gips eller vandbaseret maling, skal du sørge for at have følgende værktøjer og materialer:

 • metal spatel;
 • kort hår rulle;
 • maling pensel;
 • malingstank;
 • tank til vask;
 • handsker;
 • Chloreret opløsning (egnet vaskeblegemiddel);
 • maling af den tilsvarende farve;
 • dyb primer
 • akryl primer.

I de fleste tilfælde er proceduren identisk: en belægning fjernes fra det forurenede område, hvorpå der påføres en primer og et nyt lag maling påføres. Ikke desto mindre er der en række nuancer, der skal tages i betragtning under arbejdet, vi betragter de mest almindelige eksempler.

Fra champagne

Sådan fjerner du pletter på loftet af champagne eller anden vin? Hvis en flaske rød mousserende viste sig at være så "påtrængende", at dråber vin nåede loftet, dækket med gips eller vandbaseret maling, prøv først din bedstemors opskrifter.

Disse omfatter:

 • ammoniak blandet med salt;
 • husholdningsflaskefjernere (f.eks. Vanish tæpperensor);
 • midler til at blegge tøj og sengetøj (hvidhed).

Princippet om at bruge disse produkter er det samme: Vask forsigtigt den snavsede overflade med en svamp, og med fingrene krydsede, vent på, at den tørrer. I de fleste tilfælde forsvinder sprøjtedråberne uden spor.

Der er en anden løsning: stripping efterfulgt af maling eller plastering. Hvis reparationen ikke lykkes, og det beskadigede område stadig er slående, skal du male hele loftet igen.

Fjernelse af fedtede pletter

Ud over husholdningsforurening kan fedtpletter føle sig på den vandbaserede overflade af loftet, hvis der tidligere blev anvendt et oliemalingmønster (der var en så fashionabel trend).

Sådan fjerner du en fedtet plet i loftet - kan det males? Maleri giver måske en kortsigtet effekt, så vises pletter på loftet efter maling igen. Fedtstoffer af anden oprindelse har også tendens til at blive spist til jorden.

Du kan male pletterne med oliemaling for at matche loftet - det vil fungere som en "barriere" for nye manifestationer. Det eneste problem er, at oliemaling er anderledes i sin tekstur fra vandbaseret.

Der er en mere tidskrævende, men en solid måde til pålideligt at sikre loftet mod nye fede manifestationer:

 • rens det forurenede område før plastering eller gips
 • proces affedtning løsning og sandpapir;
 • prime med;
 • Lad tørre for en dag;
 • dække med et nyt lag af maling.

Som affedtningsmiddel anvendte vaskemidler, flydende ammoniak, en specielt designet spray.

Omhyggelig svamp!

Mugg på loftet ser ikke kun ud til at være attraktivt, men fungerer også som et alarmerende signal: Der er opstået patogene bakterier i huset, hvor sporene medfører lunge- og allergiske sygdomme. Sort form er yderst ugunstig for efterbehandling af materialer og indikerer ofte en fejl i VVS- eller ventilationssystemer.

Kampen mod ydre symptomer er en takløselig opgave: Efter et stykke tid dannes de igen.

Det første skridt er at identificere og neutralisere den sande årsag. Erfaringen viser, at den optimale løsning er at starte en revision fra loftet: måske er det et spørgsmål om oversvømmelse ovenfra.

Årsagerne kan være forskellige: taget, som skal repareres, niklernes uagtsomhed, frysning af ydervægge. Hvis de ikke findes, fortsæt til undersøgelsen af ​​badeværelset, som den mest sandsynlige kilde til fugtighed, prøv at rengøre ventilationskanalen.

Når kilden er blevet identificeret og elimineret, skal den behandles direkte af stedet. Rens det inficerede område til bunden. Sug gipset med vand, når det er gennemblødt, fjern med en spatel.

Behandl den rensede overflade med et antiseptisk middel: en opløsning af kobbersulfat eller en speciel primer, hvorefter du kan gå videre til kosmetiske side af problemet.

Gul vand og rustflader

De gule pletter er de hyppigste "gæster" på lofterne. Deres oprindelse er anderledes: spor af oversvømmelser, ruststrømme fra tæt adskilte rør. Metoden til at håndtere dem er ganske universel.

 1. Fjern gips, maling, tapet fra det forurenede område med en spatel.
 2. Tør pletter med skumgummi dyppet i whitening agent "Hvidhed" indtil det forsvinder fuldstændigt, udskift skumgummi, da det bliver snavset.
 3. Vent til tørring for at sikre, at pletten er helt forsvundet, hvis dette ikke er sket, skal du gentage proceduren.
 4. Behandle området med kobbersulfatprimer.
 5. Dæk overfladen med et lag af hydrofob kittet.
 6. Efter en dag skal du anvende et lag af akrylprimer eller lime mælk.
 7. Efter tørring anbringes et lag med emalje.
 8. Afslutning af reparationsmaling for at matche loftet.

Fjernelse af pletter fra stræk og plastloft

På grund af deres konstruktionsegenskaber er polyvinylchlorid og andre polymerlofter mest modtagelige for infektion med svampe. Det tomme, vanskeligt tilgængelige rum mellem overlapningen og filmen er næsten en ideel yngleplads for bakterier.

Som en midlertidig foranstaltning kan du anbefale husholdningsblegemiddel til tøj med højt chlorindhold. Disse værktøjer renser overfladen, og deres fordampning ødelægger mikrofloraen delvist og derved svækker dannelsen af ​​svampe, men ødelægger den ikke fuldstændigt. Det er tilrådeligt at finde styrken og midlerne til at reparere loftet for at slippe af med et sådant "kvarter" en gang for alle.

Resten af ​​polymererne er ret uhøjtidelige. De er inerte i deres kemiske sammensætning og absorberer derfor ikke de fleste stoffer, der skaber problemer på andre overflader.

Sådan fjerner du pletter fra loftet på gipspladen

Der er mange populære opskrifter til fjernelse af alle slags pletter fra et gipsplankloft: fra at bruge husholdningspletfjernere til at dække et forurenet område med vandbaseret maling en tonelighter. Hvis disse midler var magtesløse, vil der kræves mere alvorlige reparationer. Det kan ikke være dyrt, da det er et lille lokalt område.

Rengør pletten med stort sandpapir så dybt som stoffet har trængt ind indeni. Dette er en meget støvet procedure, så det giver mening at tage ud eller dække de omgivende genstande.

Påfør en medium viskositet start kittet med en spatel. Efter tørring anbringes efterbehandlingsblandingen af ​​samme konsistens. Vent til tørring igen og start slibning, denne gang har du brug for en lille slibeklud.

Når overfladen er glat, gips den. Når det kommer til maleri, opstår der nogle tvivl. Den ideelle løsning ville være at male hele loftet, så der ikke er noget spor tilbage af pletten. Samtidig måler man kun det udpegede område, ikke er en grov krænkelse af teknologien, så valget er op til ejerne.

Efter maleri

Hvorfor efter maling syntes pletter, hvordan man fjerner dem?

Når det efter tørring viser sig at loftet er malet ujævnt, er der en fristelse til at skjule alle fejlene med et andet tykt lag. Dette løser ikke problemet: Anvendelsen af ​​det andet og efterfølgende lag vil kun forværre situationen. Hvad er årsagen til fejlen, og hvordan man neutraliserer den?

 • for tyk og viskøs maling, som er svær at fordele jævnt
 • langsomhed: malede områder har tid til at tørre i arbejdsprocessen, som følge af, at leddene mellem dem bliver mærkbare;
 • overdreven hårdhed af rullen og børsten;
 • ujævn primer;
 • dårlig belysning;
 • Mal ansøgning i en retning.

For at rette op på situationen hjælper du følgende procedure:

 1. Slib det øverste lag af maling med fint sandpapir for fuldt ud at rette over overfladen.
 2. Anvend efterbehandling kittet, og gentag derefter slibning efter tørring.
 3. Primer til maleri, i det mindste i to faser.

God belysning og optimal fugtighed sikrer et perfekt maleri: tør luft vokser for hurtigt. Flyt rullen i forskellige retninger for at få firkanter, ikke striber. Fortyndet maling kan anvendes rigeligt.

Forebyggende foranstaltninger

Er det muligt at forhindre udseende af pletter? På trods af at loftpletter er et uforudsigeligt fænomen, kan nogle situationer forudse og forsøge ikke at tillade det.

 • bekymre sig om tilstanden af ​​loftet begynder på reparationsstadiet: Sørg for, at vandtætningen er vedhæftet, rørets tilladte nærhed, omhyggeligt justere og affedt overfladen;
 • overvåge tilstanden af ​​VVS og spildevand i rette tid udføre den nødvendige udskiftning af rør;
 • overvåge ventilationens sundhed og ydeevne, lad det ikke tåle
 • Organiser dit eget liv optimalt for at undgå forskellige hændelser.

Skønhedsstandarder blev ikke dannet ved en tilfældighed. Det velplejede loft skinner med renlighed vidner om trivsel og godt vejr i huset, det er nøglen til den åndelige komfort og positive stemning i alle husstande.

video

Se en nyttig video om, hvordan du vasker pletten fra strækloftet:

(4 vurderinger, gennemsnit: 4.00 ud af 5)