7 måder at hurtigt reparere en revne i loftet

Komfort og komfort i stuen afhænger af mange faktorer, herunder loftets tilstand. I nogle tilfælde er der behov for at forsegle revner i loftet mellem pladerne eller små huller på overfladen. Du kan selv gøre det ved at vælge en af ​​de syv metoder, der foreslås i denne artikel.

Årsager til revner i loftet

Inden der udføres reparationsarbejde i en lejlighed eller et hus, bør der foretages en grundig undersøgelse af væggene og især loftet for tilstedeværelsen af ​​forskellige huller, fejl og uregelmæssigheder. Dette behov skyldes ikke kun æstetiske behov. Dybe revner i loftet eller revner mellem betonplader kan få alvorlige konsekvenser.

Hovedårsagerne til revner er:

 • Nedtegning af bygningen;
 • Manglende overholdelse af teknologi i forbindelse med opførelse eller reparation
 • Byggematerialer af lav kvalitet;
 • Skarp temperatur falder.

Hvis revner i loftet begyndte at dukke op i et nybygget hus på grund af dets krympning, anbefales det ikke at straks udføre arbejde for at fjerne dem, da strukturen fortsat vil deformere. Den bedste løsning ville være at udføre reparationsarbejde 3-4 år efter idriftsættelsen.

Diagnosticering af loftet og bestemmelse af arten af ​​skade

Diagnostik af loftet begynder med en grundig undersøgelse af hele overfladen. Tilstedeværelsen af ​​selv små revner i gipset kan være et tegn på dybere skade, og hvis alle synlige fejl opdages, skal karakteren af ​​skaden på loftet bestemmes. For at gøre dette er det nødvendigt at fjerne det modstående materiale om den påviste revne delvist ved hjælp af en spatel eller en speciel børste. Derefter skal du omhyggeligt undersøge overfladen af ​​loftet ved siden af ​​revnen, da den registrerede skade kan tage et større område end under den første visuelle inspektion. I dette tilfælde skal loftsbeklædningen rengøres fuldstændigt over hele skadeområdet.

En anden indikator for graden af ​​deformation er dybden af ​​spalten. Hvis denne figur ikke overstiger 1 centimeter, anses revnen som lav, og den kan forsegles med ethvert fyldstof. Dybden af ​​hullet mere end 1 centimeter indikerer en mere alvorlig deformation. For at forsegle det alene skal du bruge en meget større mængde arbejde og materialer.

Metode 1: Dæk revnerne

Den nemmeste og hurtigste måde at slippe af med revner, og på samme tid fra uregelmæssigheder i loftet er at forsegle loftet med specielle polystyren skumplader. Dette materiale giver dig mulighed for at skjule både små revner og dybere revner og dråber i loftets overflade. Loftsplader er billige, godt limede og giver loftet en følelse af nyhed.

Fliser på loftet skal limes på en sådan måde, at samlingerne mellem dem ikke ligger i skaderne. For at loftet skal blive glat, og fliserne skal holde fast og ikke skrælle, skal revner og uregelmæssigheder være helt skjult under deres overflade. Men vi må ikke glemme, at denne metode kun maskerer fejlene, men løser ikke problemet med skader på betonloftet.

Metode 2: Dæk revnerne med en klud

En anden måde at let forsegle både små og dybe nok revner og led mellem pladerne - at klæbe dem med stofstrimler. På trods af sin tilsyneladende enkelhed er det en af ​​de ældste og mest velprøvede måder at reparere loftet på. Korrekt fremstillet stof "patch" holder i årevis og tillader ikke revnen at vokse yderligere.

Sprængning af revnen med en klud udføres i flere trin:

 • Kanten af ​​revnerne renses fra loftsbeklædningen langs hele dens længde og vaskes med vand.
 • Den forstærkende stofstrimmel er lavet. Til dette formål, egnet som et specielt bånd serpyanka, og ethvert naturligt stof - linned, bomuld eller gasbind. Materialet er skåret på en sådan måde, at strimlen var bredere med 2-3 centimeter.
 • Strimlen er fugtet med PVA lim eller stivelsespasta, presset ud, overlejret på en tør revne og rettet.
 • En tørret og hærdet strimmel anbefales at puttied, forsigtigt udglatter overfladen med en spatel.

Efter tørring rengøres tyndlaget med sandpapir og tørres af fra støv.

Metode 3: Seal revner med et kit

Dotspaltning af loftet er en traditionel metode, som oftest bruges om nødvendigt for at reparere revner før hvidvaskning. Sætning af hele overfladen gør det ikke kun muligt at skjule spalten, men også at justere loftet og forberede det til ethvert efterbehandlingsarbejde.

Fremgangsmåden ved forsegling af revner begynder med deres børstning med fjernelse af exfolierede dele af belægningen. Dernæst vaskes overfladen med vand, og efter at den er tørret, behandles den med en dyb penetrationsprimer. Derefter fremstilles kittens opløsning og påføres revnerne, så de fyldes med opløsningen gennem dybden. Derefter glattes laget af kittet med en spatel enten i punktvis, rundt revner eller over hele overfladen af ​​loftet.

Efter påføring af det første lag tørrer overfladen ud inden for 24 timer, hvorefter den er malet med sandpapir. Afhængig af arten af ​​skaden på loftet kan du have brug for fra et til flere lag af kitt, med hvert efterfølgende lag kun påført, efter at den forrige er helt tør.

Metode 4: Gipsmørtel

Gipsgips er en anden gennemprøvet metode til løsning af revner i et betonloft. Gipsmørtel sælges som tørblanding og indeholder mineralske komponenter. Nogle gange anvendes i stedet for en gipsmørtel syntetiske sammensætninger, som er dyrere.

Deres brug gør det muligt ikke kun at reparere revnen, men også at beskytte loftets overflade fra dens omdannelse.

En gipsopløsning fremstilles ved at blande pulveret med vand i den mængde, der er angivet af producenten. På samme måde som plastering påføres gipsplast på en ren og primet overflade i flere lag med fuldstændig tørring af hvert lag. For maksimal tilpasning af loftet anbefales det at bruge et forstærkningsnet.

Metode 5: forseglingsmiddel

I nogle tilfælde er udbrud af revner og revner i loftet forbundet med lækage, og derfor forsegler dem, du har brug for et materiale med gode vandtætningsegenskaber. Et sådant materiale er et tætningsmiddel, der efter størkning ligner gummi i dets struktur. Den har god indtrængende kraft og har en levetid på mere end 10 år.

For at udfylde hullet med fugemasse, skal du bruge en særlig pistol. Tætningsmidlet vokser næsten ikke, så efter størkning er det ikke nødvendigt at fjerne væsentligt overskydende materiale. Tætningsmidlet påføres over hele overfladen af ​​revnen, hvorefter det frosne udragende lag afskæres med en kniv, hvorefter gabet er forseglet med en stofstrimmel og pudset med kitt eller gips.

Metode 6: pladsholder

Det er muligt at dække ganske store og dybe revner med tætningsmiddel, men dette vil kræve et betydeligt forbrug af materiale. I dette tilfælde er det meget mere effektivt at bruge andre typer aggregater, hvilket gør det muligt at reducere reparationsomkostningerne og bruge materialer af forskellige egenskaber.

De mest populære pladsholdere er:

 • Polyuretanskum.
 • Strimler lavet af naturstof.
 • Specielt polyurethanskum fyldstof.

Metode 7: dybe revner mellem pladerne

Udseendet af dybe huller mellem pladerne er et alvorligt problem i et panelhus. Sådanne revner er fyldt med store varmeforløb og risikoen for yderligere deformation og kræver derfor særlig reparation. For det første fjernes kløften mellem pladerne fra loftet og det gamle nivelleringslag. Derefter ekspanderer revnen med et percussionsinstrument med en speciel dyse og bearbejdes rundt om kanterne med en kniv eller spatel.

Derefter behandles den indre overflade af spalten med en primer og fyldes med monteringsskum. Efter tørringen skæres overskydende skum af, og sømmen smøres med mørtel med forstærkningsnet.

Sådan tætes en revne i loftet: måder at fjerne og forsegle, forebyggelse

Start af arbejdet med eliminering af revner i loftet

Ubehag i form af revner i loftet kan fremstå uventet og kan forgive ejerne af lejligheden i lang tid og undertrykke dem med deres stadigt voksende udsigt. Selvfølgelig kommer tanken om hurtigt at slippe af med dem straks, men det er ikke altid kendt, hvordan man reparerer revner på loftets overflade.

Måder at eliminere revner i loftet

Vi vil fortælle dig om de mest almindelige og samtidig velprøvede metoder til forsegling af revner, som ikke kun skal reproducere professionelle gipsplader, men også almindelige mennesker kan selv gøre installationen. Tro mig, blandt dem vil helt sikkert være den, som du kan mestre selv og bringe loftet i dit hus i den rigtige form (læs mere Draft loft).

Metode en

Denne metode er velegnet til dem, der ikke er klar til at bruge tid og kræfter for at forsegle revner, især hvis de ikke er store. I dette tilfælde kan du simpelthen forklare dem. Loftfliser er fantastisk til dette.

Loftmaskering

Der er mange sorter af polystyren skumfliser tilgængelige. Dette er et meget let, praktisk og billigt efterbehandling materiale. Det er muligt at udføre installationen med sin hjælp og alene. Selvom loftet har en betydelig forskel i højden på grund af gulvplader, kan den også maskeres (se Reparation af gipslofter).

Beregn det ønskede antal fliser, samt at vælge deres format vil hjælpe en simpel beregning ved hjælp af ordningen:

 • Tegn en loftplan i en bestemt skala.
 • Gnid det derefter ud med et gitter med siden af ​​cellen, der svarer til længden af ​​siden af ​​flisen.
 • Baseret på det opnåede skema beregnes antallet af fliser, herunder delstørrelser. Du bliver nødt til at købe lidt mere, da de fliser, der bliver nødt til at blive skåret, kan blive forkælet i starten.

Tip! Ved limning af fliser skal du sørge for, at revnerne og forskellene i loftets højde ikke falder på leddene mellem fliserne. Ellers holder fliserne fast, fejlagtigt.

Selvfølgelig vil hverken revnerne eller højdeforskellene gå overalt. Men flisen vil pålideligt skjule alle fejl, samtidig med at du bruger mindst penge og kræfter på reparationer, og du vil ikke længere bekymre dig om, hvordan du fjerner revner i loftet.

Anden vej

Hvis maskering fejlene passer dig ikke, skal du reparere. Sådan repareres revner i loftet efter mange års service? I tilfælde hvor dybden af ​​revner er lille, såvel som antallet af revner selv, kan du ty til prikkemateriale. Dette betyder, at loftet kun vil blive anbragt i problemområder (se. Lofttæt med moderne materialer).

Spræng, fastgjort i loftet ved hjælp af kit

Stikkontakt kan også bruges i tilfælde hvor loftet senere bliver dækket af tapet. Men tapetet skal være tykt, fordi gennem tynde tapet kan de puttede steder skinne igennem. Hvis tapetet stadig er tyndt, skal loftet efter tømning males med let vandbaseret maling i flere lag, hvilket sikrer ensartet farve på hele loftet.

 1. Rydning af revner. Alle revner skal rengøres af alle peeling og smuldrende partikler og fragmenter.
 2. Hele overfladen af ​​revnerne og tilstødende områder bør grundigt primeres i et eller to lag med en dyb penetrationsprimer.
 3. Forbered kittens opløsning og reparér revnerne i loftet, fyld sporene med kitt og nivellerer med spatelen langs overfladen så jævnligt som muligt.
 4. Lad kittet tørre i løbet af dagen.
 5. Sandpudsede revner til glathed.
 6. Nu er loftet klar til efterbehandling - maling, vægpapir og så videre.

Maling af loftet efter afslutningen af ​​arbejdet med forsegling af revner

Tip! Forsegling af revner i loftet - lidt beskidt job. Inden reparationens start skal du om muligt fri rummet fra møblerne og dække gulvet med en film. Derefter bliver rengøring i slutningen af ​​arbejdet meget hurtigere.

Tredje vej

De to første metoder er gode til at slippe af med små revner, men nogle gange må man håndtere revner, som er meget dybe og store. I dette tilfælde er du nødt til at vide, hvordan man forsegler revnerne i loftet, så strukturen bevarer sin styrke i lang tid.

Måder at knække

Når dybden af ​​revnen er stor - kun en vej ud, fyld den med fyldstof. Og her er der flere muligheder. Som fyldstof til revner kan du vælge et af flere fælles materialer.

Siden antikken har det været kendt, hvordan man forsegler en revne i loftet ved hjælp af tilgængelige værktøjer. For eksempel stykker af stof:

 • Stoffet blev skåret i strimler og lagt i en revne, der tidligere var renset for alle smuldrende partikler.
 • Et separat stykke stof med et område større end selve revnen og mere end ti centimeter bredere end det var limet over revnen og vævet indlejret i det.

I dag, som et passende klæbemiddel til dette formål, kan du bruge PVA limen. Sprækket i loftet efter reparationen på denne måde vil være pålideligt skjult af et lag af kitt og vil bevare sin styrke i lang tid.

Forsegling af revner med et malingsnet

Tip! Da materialet til tætning af revnerne er malingsgitteret, der har stor styrke og slidstyrke.

Selv en dyb revne kan forsegles med et specielt fugemasse. Til salg er fugemasser til forskellige formål. Og du bør bruge sælgerens råd til at vælge et tætningsmiddel, der passer bedst til dit særlige tilfælde. Så sammensætningen af ​​byggematerialerne i loftet er vigtig, såvel som luftfugtigheden i rummet. Tæt krakket med tætningsmidlet, indtil det er helt fyldt, overflade overfladen med en børste eller spatel, og efter størkning, skåret overskydende med et skarpt værktøj.

Eliminering af revner med fugemasse

Sprækkeforebyggelse

Det bør også give sandsynligheden for revner i leddene af væggene og loftet, buede åbninger. Hvis der allerede er revner i loftet, er sandsynligheden for yderligere revner i disse kritiske områder stor.

Du kan gøre profylakse ved hjælp af serpyanka.

 • Det er vigtigt at klæbe alle overflader grundigt, inden de klæber. Dette gøres for at undgå udseendet af yderligere bobler.
 • En serpyanka limes til kittens overflade, som efter tørring også sættes i stykker.
 • Denne metode til behandling af hjørner og ledd er perfekt udvist i praksis og giver dig mulighed for at glemme at reparere loftet i lang tid.

Tip! Sprækker i loftet kan indikere lækager i kloaksystemet, bygningskrympning og nedbrydning af gulvets styrke. Seal en enkelt revne vil ikke forhindre udseende af nye, hvis årsagen til deres udseende ikke er elimineret. Finde en revne - konsulter en specialist for at bestemme årsagen til forekomsten.

Sprækker i loftet: hvordan man retter dem selv?

Udseendet af revner i loftet er en overraskelse, selvfølgelig ubehagelig, men du kan forsegle dem selv. Den nemmeste måde at skjule fejlene på loftet fliser, stræk eller suspenderet strukturer. Disse muligheder er økonomisk dyre, men reparationen tager ikke lang tid.

Du kan simpelthen genoprette loftets oprindelige udseende, hvidkalkede eller malede, ved at forsegle revner. Teknologiske værker vil afhænge af størrelsen af ​​revner og typen af ​​loft.

Skadesdiagnose

For at vurdere graden af ​​beskadigelse af loftet skal du forsigtigt rydde sprækken selv og fjerne noget af belægningen omkring det. Du kan bruge en spatel eller en metal børste til dette. Alle mistænkelige lag fjernes.

For små revner er, hvis dybde ikke er mere end 10 mm. Til deres eliminering vil en almindelig fyldstof eller gipsmørtel med tilsætning af PVA-lim være tilstrækkelig. Det er kun nødvendigt at bruge det hurtigt, da det hurtigt hærder. Fyldning af dybere huller vil kræve brug af ekstra materialer og mere indsats. Det vil være nyttigt at vide, hvad revnerne i murens mur kan være, samt årsagerne til deres udseende og reparationsmetoder.

Eliminering af små revner

Selvom der med mindre skader på loftet er mindre problemer, vil der være en masse støv og snavs, så det er bedre at dække møblerne med plastfolie inden arbejdet påbegyndes. Så rudesløst og grundigt rengør kanterne af revner fra hvidvaskning eller maling med en metalbørste, fjern alle smuldrende partikler. Derefter fugter vi sprækken med vand fra sprøjten og sætter en kitt i spaltehulrummet med en spatel og komprimerer den over hele bredden og dybden.

Efter at have ventet på kittet at tørre (ca. en dag) sænker vi overfladen ned med sandpapir og glatter det ud til loftet. Så fjerner vi støv fra loftet og anvender en topcoat. Hvis kun det renoverede område bliver malet over, skal du vælge en skygge og et mærke af maling, der blev brugt før. Det bedste resultat vil give maleri hele loftet igen.

Sådan forsegles store revner

Forskellen mellem værker om forsegling af store revner består i at forstærke kløften med en serpyanka eller en klud. Den oprindelige rengøring af revets kanter er ikke forskellig fra den foregående metode - alle eksfolierende stykker skal fjernes, ellers vil der snart komme nye revner op.

De behandlede huller er omhyggeligt fyldte og en serpyanka lægges ovenpå. Når området er helt tørt, er det igen spyttet. Hvis x / b stof bruges som forstærkende materiale, skal strimlen være et par centimeter bredere end afstanden på hver side - dette opnår maksimal styrke.

Således, at stoffet ikke afregner under forarbejdning, vaskes det, stryges, imprægneres med lim (PVA, snedker eller stivelsespasta), skrues ud, klistres på en revne og udglattes godt. Efter tørring spredes området. Sådan reparation giver et godt resultat i mange år.

I særligt vanskelige situationer anvendes i stedet for kitt, monteringsskum eller vandtætte fugemasser. Denne metode anbefales i tilfælde, hvor komplekse lækager eller revner er mulige, for eksempel mellem en væg og en loftsplade. Tætningsmiddel fylder hele hulrummet af revnen og halvdelen af ​​skummet, da det stiger kraftigt i volumen.

Dagsammensætning vil tørre, så skal du skære de udragende dele og kaste overfladen. Endvidere er algoritmen den samme: efter tørring slibes overfladen, niveau, fjerner støv og afslutter finishen.

Hvilket forseglingsmiddel at bruge? Silikone er modstandsdygtig overfor fugt, men er ikke malet, akryl er optimal til brug i værelser med høj luftfugtighed, silikonsyreforseglingsmiddel anvendes til plastoverflader, og revner i trælofter er fyldt med eddikesyre. En omhyggelig og grundig installation af loftsprækker vil vende tilbage til loftet et æstetisk og ryddeligt udseende og lette ejerne fra at reparere det i lang tid.

Tæt cracket i loftet med vores egne kræfter (20 billeder)

Loftet - den mest åbne udsigt over bunden af ​​rummet, hvilke husejere oftest trimmer på den traditionelle måde - justere og blanke. Samtidig er jo højere klassen af ​​en sådan finish, desto mere mærkbar er skaden på tiden over. Den mest almindelige mangel på det plasterede og hvidkalkede loft er revner.

På grund af deres synlighed forsøger de at komme af med disse skader så hurtigt som muligt, ofte uden at tænke på, at revner kan være tegn på alvorligere problemer end en kosmetisk defekt i mål.

Overvej måder at forsegle revner i loftet under hensyntagen til størrelsen af ​​skaden og årsagerne til revner.

Typer af revner og årsagerne til deres dannelse

Arbejdets omfang ved forsegling af revner afhænger ikke kun af størrelsen af ​​skaden, men også på de faktorer, der forårsager revner. Hvis du ikke neutraliserer årsagen til forekomsten af ​​revner, kan arbejdet med at forsegle dem gøres forgæves.

For at finde årsagen til krakning er det nødvendigt at analysere følgende faktorer:

 • Bygningens varighed
 • Placeringen af ​​revnen på flyet;
 • type overlapning (til præstationsorientering af revner i forhold til gulvplader);
 • knækbredde;
 • materiale lokalisering og dybde;
 • dynamik.

Efter igangsætning af bygningen er fundamentet genstand for krympning i mindst et år, hvor præfabrikerede plader kan forskyde sig lidt i forhold til hinanden og danne revner langs leddene mellem sig selv og med væggene. Derfor er det i de første 2-3 år ikke hensigtsmæssigt at gennemføre en grundig efterbehandling i lejlighederne af nye bygninger. I løbet af denne tid vil det være rimeligt at observere udbrud og yderligere opførsel af revner, således at konstruktionerne stabiliseres inden reparationerne påbegyndes.

Overfladebehandlinger over betongloftet er også udsat for revnedannelse forårsaget af en række faktorer: vibrationer og temperaturpåvirkninger, fysisk slitage af materialer og fugt. Og betonpladerne under loftet kan også have hår, teknologiske og deformationsspræk, der dannes i det, inden montering af produkter.

Det følger heraf, at kosmetisk tætning af revner uden at analysere årsagerne til krakning ofte ikke løser problemet og endda er farligt, da det skjuler tegn på den fortsatte destruktion af strukturer.

Da reparation af en revne i loftet er en ansvarlig operation, vil vi mere detaljeret overveje effektive måder at reparere disse skader i de mest almindelige situationer.

Seal krympning (hår) revner i beton

På betonggulve, præfabrikerede og monolitiske, er der ofte revner i form som ligner webs. En sådan interlacing dannes under hærdning af beton, kaldet krympning og opstår af følgende grunde:

 • fejl i proportionerne af den konkrete beton (overstiger cementindholdet)
 • Forkert hærdning af betonblandingen;
 • Forstærkningsfejl.

Bredden af ​​sådanne revner overstiger ikke 0,1 mm, hvilket er årsagen til deres andet navn - hår. En sådan mangel på betonoverfladen udgør ikke en fare for driften af ​​strukturer i den nærmeste fremtid, men efter nogen tid, hvis der ikke træffes foranstaltninger, vil forstærkningsstålet under det krakkede beskyttende lag af beton begynde at oxidere, øge i volumen og ødelægge betonskallen omkring den.

Under oxidation øges forstærkningen i volumen og presser på betonen omkring den og klemmer den mod den mindste lagtykkelse. Styrketråden er strikket i gitter i en forspændt tilstand, så ødelæggelsen af ​​det ene ene forstærkningselement ændrer balancen af ​​spændinger i betonen, hvilket fører til yderligere ødelæggelse af strukturen.

For at undgå dette er det nødvendigt at fjerne forstærkningens kontakt med fugt gennem revnerne. For at gøre dette er det nødvendigt at påføre en beskyttende belægning på betonpladen, der ikke blot trænger ind i mikrogapet, men også skaber en tynd film på substratet. Som sådant materiale kan Sikagard® 680S, Sikagard®-203 W-vandkomponenter, vandbaserede beskyttende akrylkompositioner anvendes i forskellige farver og anvendes som mellemlag, før malingen og efterbehandling.

Hvis et beskyttende betonlag falder sammen og udviser korroderet forstærkning, når effekten af ​​sådan revnedannelse tappes på overfladen af ​​loftet med sådanne revner, afhjælpes effekten af ​​korroderingen og tabet af tværsnitsarealet med forstærkningselementer. Der vælges en særlig reparationssammensætning (fiberbeton), som har høj trækstyrke kompenserer for forstærkningsskader.

Sammensætninger som Sika® MonoTop®-612 (cementbaseret med tilsætningsstoffer af polymerer, silica og forstærkningsfiber, finmalet, op til 30 mm lag), Sika® MonoTop®-412N (cement, med lav grad af krympning, med forstærkningsfiber, tykkelslags tykkelse op til 50 mm).

Anvendelsen af ​​opløsningen i kombination med den ekstra forstærkning af basen med glasfibernet eller lærred øger reparationsskallens styrkeegenskaber.

Anvendelsesmåder beskrives detaljeret på emballagen, og med korrekt brug af materialet er konsekvenserne af hårsprækker i loftet pålideligt pålideligt.

Efter hærdning og tørring af reparationslagene påføres en gipspose, efterfulgt af slibning og maling af loftet.

Reparér revnet gipslag

Sprækker i loftet inden for afgrænsningen af ​​gulvplader er oftere begrænset i dybden af ​​et lag af gips, og reparation af sådanne skader kræver mindre omkostninger, da det kan gøres uden brug af specialiserede kompositioner.

Sådan forsegles revner på det gipsede loft inden hvidvaskning

Først og fremmest er det nødvendigt at undersøge tilstanden af ​​gipslaget ved at hamre langs revnerne med en hammer. Plots med peeling gips skal rengøres til en konkret base, i slutningen af ​​rengøring bør der ikke være huller under kanten af ​​stedet - kontrolleres med en spatel eller tapping.

Derefter primeres overfladen af ​​den rensede betonbase med en færdigblandet sammensætning baseret på latex eller fremstilles uafhængigt i et forhold på 1: 3 med sin vandige opløsning.

Det optimale materiale til udfyldning af de dannede hulrum er udjævningsblandinger baseret på cement som materialer svarende til beton i sammensætning og densitet.

Sammensætninger fremstillet ifølge instruktionerne på pakken påføres med en spatel i lag afhængigt af hulrummets dybde og venter på, at det foregående lag hærder. Ved en betydelig dybde af depression anvendes forstærkning med et maske fastgjort til basen.

Det sidste lag af cementnivelleringsblandingen skal være helt tørt - få en ensartet farve over hele området, før du fortsætter til den endelige finish med gipsstikket.

Hvis losningen af ​​gipslaget på siderne af revnen er fraværende, er reparationen stærkt forenklet. Spaltet skal broderes op til 5 mm bredt, rengøres med en børste fra snavs og primet.

Derefter er skaden med en spatel fyldt med cementcement til fuld dybde, og efter tørring er den færdig færdig med en gipsblanding.

Det er vigtigt! Hvis en sprække på 1-3 mm ikke broderes til 5 mm, er det vanskeligt at fylde det med blandingen til fuld dybde, og ufuldstændig påfyldning af spaltet vil medføre gentagen revner i den nærmeste fremtid.

Sådan forsegles sprækket mellem de armerede betonplader på loftet

Selv efter afslutningen af ​​krympningen af ​​bygningens fundament, forekommer revner periodisk langs leddene af gulvpladerne forårsaget af vibrationer, temperaturdeformationer og andre faktorer. Hyppigheden af ​​deres udseende afhænger af kvaliteten af ​​arbejdet for at reparere disse skader.

For at øge tætningenes holdbarhed er sømene mellem pladerne indrettet til den maksimale dybde.

Ved hjælp af ethvert værktøj, der er til rådighed til brug (hammer, mejsel, metalbørste, perforator, mølle osv.), Fjernes den gamle mørtel og, hvis der er til stede, løse, forseglede materialer fra pladeforbindelserne.

Derefter skylles spalten med luft og fugtes med vand ved hjælp af en flaske med en sprøjtedyse.

Uden at vente på, at betonoverfladen tørrer ud, fyldes pladernes samlinger med monteringsskum i 2/3 af dybden og nedsænker dåsens ledningsrør ind i spalten, indtil den stopper.

Det er vigtigt! Samlingsskummet skal være af dokumenteret kvalitet - en fast masse ensartet massefylde med lav porøsitet efter størkning.

Efter en dag, når skummet hærder, fjernes overskuddet og skæres med en klæbende kniv, så skumstykket er forsænket i spalten med 3-4 cm. Derefter bliver primeren af ​​de resterende åbne overflader af sømmen lavet med en latex primer.

Efter at primeren er tørret, skylles sømmen med pladens betonoverflade og smøres derefter med en cementbaseret udligningsforbindelse. Efter 1-2 dage udføres den færdige justering af leddene med en gipskitt over hele loftet eller i tilfælde af en punktreparation spyler den færdige overflade af loftet. Langs sømene, når der påføres en gipssammensætning, limes leddene med en forstærkende tape-serpyanka og skærer den i stykker for at gentage sprøjtekonfigurationen.

Det tørrede topcoat er slibet, så loftet er helt primet og malet.

Seal revner på loftet parre

Sprængning af loftet omkring væggets omkreds reducerer ikke æstetikken af ​​finishen, da disse slots normalt er gemt under de dekorative loftsplinter. Men det er stadig nødvendigt at lukke revnerne mellem væggen og loftet - i tilfælde af oversvømmelse i tilfælde af lækage ovenfra.

Da reparation af revner på dette sted ikke bærer en æstetisk komponent, er opgaven forenklet.

Lofterne i loftet med væggene er broderet med et passende værktøj (smal mejsel, vægjeger, mølle osv.), Skyllet med en luftstrøm og i analogi med loftsledene fyldt med monteringsskum efter befugtning.

Det er vigtigt! Sammenføjningens bredde skal laves under hensyntagen til dimensionerne af loftsplinterne, der er planlagt til installation.

I denne situation kan du i stedet for skum bruge silikone eller gummitætningsmiddel, men først må du forsyne de indre overflader af sømene og vente på, at baserne tørrer.

Som forseglingsforbindelse til tætning af huller på dette sted kan du også bruge selvfremstillet mastik af PVA lim og cement, konsistensen af ​​blandingen skal være pastaagtig, således at sammensætningen ikke strømmer ud. Hulrummer er nødvendigvis grundige for at forbedre vedhæftningen. Efter hærdning er dette hjemmelavet tætningsmiddel holdbart, ret elastisk og vandtæt.

Vinkelkonjugeringen af ​​baserne er givet geometrien af ​​en af ​​nivelleringsblandingerne, og efter at laget tørrer, belægges det for en hydrofobicitet med en vandig opløsning af en latex-andel på 1: 1.

Eliminering af revner i gulvplader

Der er situationer, hvor revnet gips fjernes fra loftet, revner findes direkte i gulvpladerne. Sådanne skader kan være et signal til at træffe mere seriøse foranstaltninger end kosmetisk tætning af revner, så vi vil se nærmere på, hvordan man forsegler en revne i pladen på loftet, og om det er muligt at gøre det alene.

Dannelsen af ​​revner i den armerede betonstruktur indikerer udledning af spændinger på grund af forskellige faktorer akkumuleret på dette sted. Forekomsten af ​​revner skyldes trækstyrker, der opstår i strukturen, fra den samlede effekt af interne processer i produktet og ydre belastninger på den.

Ifølge SNiP 2.03.01-84 * "Beton og armeret betonkonstruktion" kan revner med identiske parametre tillades på en type armeret betonprodukter og er ikke tilladt på andre strukturer. Overvej situationen med gulvpladerne for at navigere i vurderingen af ​​muligheden for deres reparation på egen hånd.

Udover den ovenfor beskrevne krympning (hår) er der også følgende typer revner:

 • teknologisk - fra temperaturdeformationer eller utilstrækkelig vibrationer, når betonen hældes i formen, forstærkningens ujævne forspænding, hvilket resulterede i adskillelse af det færdige produkt;
 • deformation - mekanisk skade under transport, installation og drift.

Sprækker i monolitiske armerede betonplader, med undtagelse af hår, er meget sjældne. Men selvom de så ud, så med en bredde af revner i loftet på op til 2 mm, er de simpelthen forseglet med cementmørtel ved hjælp af en byggesprøjte - for at forhindre fugt i at komme ind i armaturet.

Det er vigtigt! Ved forberedelse til forsegling af revner i pladen må det ikke slibes sammen med en kværn, vægjeger og andet elværktøj. Kun en overfladisk udvidelse af kløften er tilladt ved hjælp af manuelle værktøjer (spatel, stålbørste).

Små langsgående revner på dem er tilladte og underlagt integration med cementmørtel.

Hvis der er tværgående revner på pladen, er det nødvendigt at foretage en konstruktionskontrol af loftet af specialister, da sådan skade er alvorlig og kan kræve forstærkning eller udskiftning af betonelementet som helhed, som ikke kan udføres af beboerne.

For at bestemme dynamikken i en langsgående eller diagonal revne bruges installationen af ​​kontrolbrønner, de kan fremstilles manuelt fra en stribe papir eller en gipslintel med angivelse af installationsdatoen (papirstyret er mindre præcist).

Efter plettering af små revner i pladen, er lofterne primet, pudset og malet, som efter at forsegle hullerne i gipset.

konklusion

De fleste af revnerne på loftets overflade er mulige til at fjerne deres egne hænder. Men hvis der endda er den mindste tvivl om skadeens skade, er det nødvendigt at kontakte de lokale myndigheder for at gennemføre en konstruktionskontrol. Den mest urimelige beslutning i dette tilfælde ville være en anordning, der var uafhængig af den dekorative skals bund, for eksempel stræklofter, hvilket ville gøre det umuligt at styre opførelsen af ​​defekte plader.

Hovedelementet i artiklen:

 1. Loftets tilstand er en vigtig faktor ved vurderingen af ​​niveauet af æstetiske boliger.
 2. Analyse af revnedannelsen i loftet er primært nødvendig af sikkerhedsmæssige årsager.
 3. Valget af metoden til tætning af revner afhænger af årsagerne til deres forekomst.
 4. Reparationsteknologi skal svare til graden af ​​skade.
 5. Kosmetisk reparation af revner i loftet er muligt for alle, i det mindste - i mængden af ​​forberedelse til efterbehandling.
 6. I nærvær af baserne for at udskyde udførelse af byggeundersøgelse er det farligt.

Sprækker (sømme) i loftet. Enkel og miljøvenlig måde at forsegle.

Hilsner til alle!
Jeg læste forummet og blev lidt forvirret, vær venlig at hjælpe mig med at rave op
Givet: loftet, gipset og hvidkalkede for 50 år siden, i gips - revner langs sømene mellem gulvpladerne.
Formål: At reparere disse revner og male loftet med en vandemulsion; Desuden skal de anvendte materialer være giftfri, og jeg vil samtidig gerne reparere disse revner så hurtigt som muligt.
Jeg forstår, at du bliver nødt til at betale noget for "hurtigt, simpelt og ikke-toksisk", så jeg er klar til at betale med holdbarhed (hvis det inden 3-5 år ikke forekommer revner, så tak Gud), jeg er klar til at købe materialer, hvis det er nødvendigt (bare deadlines er meget stramme).
Jeg læser mange emner om sådanne revner på forummet, men jeg kan ikke selv vælge en af ​​alle de foreslåede metoder, der opfylder kriteriet "hurtigt, simpelt og ikke-toksisk", så jeg spørger dig om dit råd

For en start ville det være interessant at bare høre om de måder, som på din egen oplevelse syntes simpelt og hurtigt for dig.
Om toksicitet / ikke-toksicitet er spørgsmålet mere kompliceret selvfølgelig. Vi skal behandle ham sekundært.

BigOwl skrev:
bare for at høre om de måder, som ud fra din egen oplevelse syntes enkle og hurtige for dig.

Strekak.
Alt andet er heller ikke let eller ikke hurtigt, men generelt er det ikke let + ikke hurtigt.

Enkel, hurtig, giftfri, ikke holdbar - at sy en revne og forsegle den som den var (holde forskellen mellem pladerne) med gips på serpyankaen.

Og en lang, lang tid, kedelig, kedelig at vaske af hvidvaskningen. så viser det sig, at halvtredsskiftet hvidvaskede lag spillede rollen som et kit, og da de blev skyllet væk - viste loftet sig at være klodset, du har brug for at putte hele vejen igennem. til jorden. male tre gange.
Og så vasker rummet sig selv fra sporene af denne aktivitet.
Svømmede, vi ved.

Hvis det er så hurtigt som muligt, er det ikke nødvendigt at vaske hvidkalkningen, den kan primeres direkte. Bemærk, jeg siger ikke, at dette er korrekt, jeg siger at dette vil være hurtigt og vil vare i to eller tre år.

Det er meget risikabelt. Det kan vise sig at være en primer, det kan overses et sted, en mangel på primer, og malingen falder ikke på hvidvaskningen. Og et tykt lag af hvidvask, imprægneret med en primer, kan begynde at ligge bag betonen af ​​vægten af ​​den påførte maling. På væggen - ja det ved jeg måske ikke. og i loftet er der risiko.

Profan27 skrev:
Strekak.
Alt andet er heller ikke let eller ikke hurtigt, men generelt er det ikke let + ikke hurtigt.

Om det nedhængte loft er jeg enig med dig på alle 99%. Jeg ville være enig med 100%, hvis det ikke var for min tvivl: En lille Lyalka forventes at blive vist i lejligheden, og nu er jeg bange for, at strækfilmloftene (PVC) i hvert fald for første gang vil udstøde enhver skadelig byaku (og gravide kone) nu vejrtrækning potentielle toksiner er også ubrugelig).
Det ser ud til at være stofstræklofter (som Clipso) i den forstand er relativt uskadelige (de skriver, at de kan installeres i "børns og medicinske institutioner"). Men de koster lidt for mig.
Jeg ville virkelig bestille sådanne lofter, men i sidste øjeblik tænkte jeg, at med færre penge kunne jeg tage nogle dage ferie på arbejde på egen regning og afvask hvidvaskningen, trimme og male loftet med en vandbaseret malingemulsion.
Selvom det ser ud til at være tilbøjelig til denne mulighed: at gøre det hurtigere, enklere og billigere, endog ujævnt osv. "Bare for at være ren." Og hvis noget falder af eller revner, så går jeg til stoffets strækloft.

Sådan tætes revner i loftet uden ubehagelige konsekvenser

For at fjerne kosmetiske fejl i loftet kræves meget tid. Du behøver ikke at afmontere strukturen. Men for at udføre arbejdet korrekt, skal du vide hvordan man laver dem og i hvilken rækkefølge, hvordan man reparerer revner i loftet.

Årsager til revner på gipsplader

Sprækker i gipsplankloftet kan forekomme af flere grunde:

 • ukorrekt montering af rammen, som ikke giver mulighed for mellemrum mellem enderne af støtteprofilerne og rummets vægge
 • ukorrekt installation af gipsplader, uden at give huller mellem dem
 • skarpt temperaturfald i rummet
 • fejlagtig beregning af antallet af belysningspunkter og deres effekt, hvilket medfører periodisk overophedning af GKL ark;
 • bygning krympning.

Når du har tænkt på, hvordan du fjerner sprækken på gipspladens loft, skal du finde ud af, hvad årsagen til udseendet er. Og først og fremmest for at eliminere det, årsagen. Dette vil fjerne udseendet af nye kosmetiske defekter i overfladen.

Seal revner på gipspladen loft begynder med sin sammenføjning. Således finder de ud af, hvor dybt loftet har revnet. Faktum er, at under den ydre trimme (et lag maling, klistret tapet) kan være usynlig ægte længde og dybde af defekten. Til sammenføjning med en spatel med et kort og smalt blad.

Eliminering af defekter på gipsplader overflader

Trowelbladets vinkel fjerner forsigtigt laget af yderbeklædning. Udfør derefter en række handlinger.

 1. På begge sider af fejlen skal gipspladens overflade rengøres med 4-5 mm. Afstanden afhænger af slidsens bredde og dybde. Jo flere disse indikatorer er, desto større skal overfladen rengøres.
 2. Tag et slibemiddel, og tag det med et lag af kitt.
 3. Tørr maling børste eller klud fjerner støv.
 4. Sæt på det rydde sted et primerlag. Vent, indtil det tørrer og påfør et andet lag.
 5. Da det kun er muligt at maskere en revne i loftet med en kitt, er den forberedt fra en tør blanding eller klar til at blive våd. Putting sker i flere trin og venter på, at det foregående lag tørrer. Når man anvender det første lag, stræber de sig efter at fylde hullet fuldstændigt. Forsegling af små revner i loftet udføres på samme måde som store. Forskellen er kun i antallet af putty lag.
 6. De tager slibenettet igen og rengør reparationsstedet, så det bliver en flad overflade.
 7. Dæk det slibede sted med en primer.

På dette er reparationen af ​​revner i loftet ikke afsluttet. Efter tørring begynder primeren at maskere det ydre lag af finishen. Hvis det er maling, maling over. Hvis dette er et tapet, bliver du nødt til at finde et stykke lignende og klippe en patch af den ønskede størrelse, idet du observerer mønstrets linjer.

Hvis der er dannet en bred revne på gipsloftet, hvad skal jeg gøre? I dette tilfælde vil du have brug for en speciel maske glas klud tape. Dets fælles navn er Serpyanka. Det anbefales at købe et bånd, der har den ene side klæbemiddel.

Arbejdsekvensen under tætningen af ​​brede revner er den samme som i det foregående tilfælde. Men efter primeringen af ​​gipspladen limes serpyanka langs hele længden og bredden af ​​defekten. Og først efter at fortsætte til shpatlevaniyu. Hvis alt er gjort korrekt, vil resultatet helt sikkert være behageligt. Og i fremtiden vil der ikke være nogen spørgsmål om, hvordan man reparerer revnerne i loftet med egne hænder.

Foranstaltninger til at forhindre udseendet af fejl på overfladen af ​​GCR

Da det ikke altid er muligt at undgå revner i gipsloftet, skal du kende alle veje til at fjerne dem. Men den bedste mulighed er at lære at forhindre deres forekomst. Dette kan gøres på en enkelt måde: Undersøg listen over årsager til forekomsten og tag dem i betragtning ved installation af loftet. Hvis du bruger denne anbefaling, skal du i fremtiden ikke kæmpe med, hvordan du løser sprængerne på loftet på gipsvæggen.

Hvis installationen af ​​det hængende loft ikke blev gjort alene, men med hjælp fra hyrede arbejdere, kan du kontakte håndværkerne og lære at reparere revnen i gipsloftet. Bona fide firmaer og eksperter vil altid hjælpe med rådgivning eller gerning. Hvis kontakterne med arbejderne går tabt, og der ikke er nogen til at vende om til hjælp, skal du selv bestemme, hvordan man forsegler sprængen i gipspladens loft.

Årsager til revner i pudsede lofter

Plasterede overflader er mere modtagelige for revner. Disse er egenskaberne af gips. Dens lag kan deformeres af forskellige årsager.

 1. Krympning af bygningen.
 2. Bounce på overfladen.
 3. Vibrationer fra motorveje i nærheden af ​​huset eller andre veje.
 4. Oversvømmelse fra toppen efterfulgt af tørring.
 5. Deformation af loftpladen.

Uanset årsagerne er det nødvendigt at forsegle revnerne i loftet med egne hænder. For at gøre dette har du brug for det samme materiale, som overfladen er færdig med: gips. Det behøver ikke at være nøjagtig det samme som det, der blev brugt under færdiggørelsen. Men når du vælger et materiale, skal du følge et par regler.

 1. Hvis basisblandingen er cement-sand, udføres reparation af revner i loftet med en lignende sammensætning eller gips. Det bedste valg er "Fügenfüller" fra Knauf. Denne blanding er blevet testet for kvalitet ved mange års udbredt anvendelse.
 2. Hvis grundlaget af gipsgips, til reparationsarbejdet kun passer det samme. Cementsand anbefales ikke.

Forebyggelse af fejl på pudsede overflader

Sådan fjerner du revner i loftet med dine egne hænder? Kun med trinvise instruktioner, som giver dig mulighed for at udføre en opgave hurtigt og præcist. Hvis der er revner i loftet, kan årsagerne være meget forskellige. Det første trin i reparationsarbejdet er at præcisere og eliminere dem, hvis det er muligt.

Traditionelt gips følgende typer overflader:

 • beton;
 • skum eller gasbeton;
 • træ (gipsgitter);
 • mursten.

En sprække i loftet i et panelhus kan ikke kun dannes i form af revner mellem pladerne. Gips kan deformere overalt. Bygningen giver altid fremskridt, som er direkte relateret til periodisk hævning og sænkning af jorden. Dette er især udtalt i offseasonen, med alternerende frysning-optøning af jorden.

Derfor er spørgsmålet om, hvordan man kan slippe af revner i loftet, der ikke er noget bestemt svar. Hvis huset er placeret på en grund med mobil jord (sandlig marmelade, loam), vil det ikke være muligt at eliminere årsagen til mangler. Ejere af sådanne huse og lejligheder har brug for at vide, hvordan man reparerer et loft sprække på egen hånd.

Eliminering af defekter på pudsede overflader

For at udføre reparationsarbejde vil være påkrævet:

 • gipsblanding;
 • fugtbestandig primer;
 • metal spatel;
 • slibemiddel
 • gipsrist
 • pensel.

Trin 1. Fjern efterbehandlingslaget.

Forsegling af revner i loftet begynder altid med fjernelse af et lag af ydre trim. Plasterede overflader er oftest malede, hvide eller indsat med tapet. Brug en spatel, fjern forsigtigt maling, hvidvask eller papir.

Det er nemmest at fjerne tapetet ved at fugtige spalten og området omkring det med en børste Derefter skal du vente et par minutter, og om nødvendigt fugte igen. Derefter kan spatelen let fjerne så meget papir som det kræves for at få adgang til defekten.

Trin 2. Peger.

Sammenføjningen er en vigtig arbejdsfase, da det ikke er muligt at reparere revner i loftet uden det. Ingen grund til at tro at nok til at hente åbningen med en spatel. Ofte giver sammenføjningsprocessen dig mulighed for at forstå, hvad der er årsagerne til en defekt, der har dukket op, hvad er dens bredde, længde og dybde. Undlad at ignorere denne funktion. At finde frem til årsagen vil hjælpe med at slippe af med problemer i fremtiden.

Trin 3. Priming.

Priming er en lige så vigtig fase af arbejdet. Hvis du ikke styrker overfladen af ​​pladen, vil et nyt lag af gips "falde" løst. Primering af overfladen er nødvendig, fordi uden dette kan revnerne i loftet kun fjernes midlertidigt.

Trin 4. Plastering.

På dette stadium evalueres dybden og bredden af ​​defekten, det afgøres, om der kræves yderligere overfladeforstærkning ved brug af et glasdugnet. Hvis revnen i loftet mellem pladerne er indlejret, er brugen obligatorisk. Men hold gitteret først efter påfyldning af gipsgipset. Og gør det i lag, med pauser til tørring.

Hvis en bred revne i loftet, hvad skal man gøre? Fyld den med gips og lim den derefter sammen med et net. Hvis afstanden er mere end 3 cm, er det fornuftigt at reparere metalgitteret. For at gøre dette skal du fjerne gipslaget på en sådan dybde fra alle sider af defekten, at gitteret, der ligger på spalten, synker i loftets plan, ikke mindre end 5 mm.

Hvis spørgsmålet er, hvordan man skal forsegle revnerne i loftet før hvidvaskning, så gør de alt det samme arbejde. Den eneste forskel er, at hvidvaskning og farvning kræver en mere grundig finish polering. Hvis spørgsmålet er, hvordan man reparerer små revner i loftet, svarer svaret.

Trin 5. Slibning.

Slibning af overfladen med gips og rist. Sprækket i loftet skal være helt skjult under lag af gips. Hovedopgaven på dette stadium er at niveauere overfladen til tilstanden for et enkelt plan.

Anbefalinger til gennemførelse af kosmetiske reparationer

Lejlighedsejere har ofte et spørgsmål: hvordan dækker man revnerne i loftet? Eksperter anbefaler at være opmærksomme på to typer kitt: start og efterbehandling. Hvis hullet er dybt, bliver det først fyldt med start-en, og så bliver finishen lagt. Hvis hullet er lille og næppe mærkbart, vil der være nok finish.

Denne anbefaling er svaret på spørgsmålet: Hvordan dækker du revnerne i loftet før maleri. I dette tilfælde skal du bruge de ovenfor foreslåede materialer. En lille knæk på loftet på gips er elimineret på en lignende måde og ved hjælp af de samme typer putties.

Ved eliminering af kosmetiske defekter er det vigtigt at retablere integriteten af ​​det modstående lag korrekt. Det er ikke altid muligt at finde en maling eller sammensætning til hvidvaskning af samme nuance. Derudover kan basfinishen allerede falme eller på anden vis ændre sin oprindelige farve. I dette tilfælde skal du udføre hele komplekset af efterbehandling på ny.

Nyttig video

Lad os se videoen med sammenføjning og reparation af revner i loftet:

Ud over gipsplader og pudsede er stræklofter populære. På disse overflader er det også muligt dannelsen af ​​forskellige slags defekter. Men revnerne i strækloftet elimineres på meget forskellige måder.

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Sådan forsegles sprængerne i loftet mellem pladerne og før hvidvaskning

Der er forskellige muligheder for afslutning af loftoverfladen. Mange af dem er godt skjulte mindre defekter af basen og revnerne, der vises over tid. Men hovedproblemet med malede og hvidkalkede lofter er stadig revner af forskellig størrelse. Da loftoverfladen i rummet er næsten helt åben for offentligheden, er det vigtigt at vide, hvordan man forsegler sprækken i loftet alene. Der er mange grunde til, at denne mangel vises på forskellige steder. Deres viden hjælper med at forhindre et problem i fremtiden.

Typer af revner i loftet og hvor de forekommer

Der er to typer revner på loftoverfladen - teknologiske og strukturelle. Sidstnævnte skyldes belastningernes belastning, der overstiger bæreevne af gulvplader. Dette kan omfatte jordskælv, eksplosioner, tungt udstyr, stød osv.

Ifølge den dynamiske tilstand er sådanne fejl opdelt i to typer:

 • stabilt - efter udseendet forbliver de som de var og ikke udvider med tiden (de vises ofte i nye bygninger på grund af krympning af bygningen, deres vækst stopper efter 3-4 år);
 • udvikling - fortsætter med at stige over tid (vises på grund af bundfald af fundamenter, krænkelser af deres installations teknologi, grundvands virkninger som følge af oversvømmelser, vibrationer osv.).

Teknologisk krakning af overfladen opstår på grund af polymeriseringen af ​​væskeformede putter, klæbemidler eller vandtætningslag. Sådanne fejl forekommer på grund af det forkerte valg af gips eller kittens blanding, flere cykler af optøning og frysning.

Sådanne defekter kan fremstå på forskellige steder i loftet: på sømene mellem gulvpladerne, ved krydset af loftet og vægfladerne, på sømmen på gipspladen. Sprængning af loftoverfladen på grund af oversvømmelse eller skrælning af gipset forekommer overalt.

Årsager til revnedannelse

Der er forskellige faktorer, der udløser revner. Og de kan afvige fra overflader af forskellige materialer.

En revne i gipsplankloftet fremkommer af følgende årsager:

 1. Overtrædelse af installationsteknologien af ​​en træramme. Da træprodukter er i stand til at ændre deres lineære dimensioner som følge af ændringer i luftfugtighed og temperatur, er det nødvendigt at forlade et mellemrum mellem enderne af lamellerne og vægfladerne. Ellers vil takfladen revne på grund af deformationen af ​​rammen.
 2. Forkert spackling af leddene mellem gipsplader. Det er ikke nok nok at bruge en kitt. Sømmene skal styrkes yderligere med et serpyanka tape. Dette gælder især for nye bygninger, som i de kommende år vil falde.
 3. Pludselige ændringer i temperatur og luftfugtighed i rummet.

Før du reparerer revnerne i loftet mellem pladerne, skal du finde årsagen til deres forekomst og eliminere. Kun i dette tilfælde vil forseglingen af ​​revner i loftet ikke knække, efterhånden som tiden går.

Årsager til mangler på beton og pudsede baser:

 • sømmen på loftet kan revne på grund af pludselige ændringer i temperatur og fugtighed;
 • levetid for efterbehandling er udløbet;
 • krympning af bygningen forårsager en blanding af gulvplader (deres led i loftet knækker oftest i nye bygninger);
 • krænkelse af installeringsteknologien for loftsbeklædning.

Uanset hvilket materiale strukturerne er lavet, er det vigtigt at identificere og eliminere årsagerne til revner, inden du fastsætter loftet. Først derefter udfør reparationer.

Værktøj og materialer til arbejde

Afhængig af dybden, placeringen af ​​revnerne og kompleksiteten af ​​det arbejde, der udføres, vil forskellige enheder være nødvendige.

Under alle omstændigheder bør du opbygge sådanne værktøjer og materialer:

 • Spatler af forskellig størrelse;
 • vandspray;
 • spacklingforbindelse
 • primer;
 • sandpapir eller malingsrist
 • stigen;
 • plastfolie til beskyttelse af møbler og gulv;
 • beskyttelsesbriller, handsker og hovedbeklædning;
 • pensel til påføring af primer;
 • kapacitet til blanding af opløsningen
 • støvsuger;
 • PVA lim;
 • en kniv;
 • et stykke bomuld klud;
 • metal børste;
 • hammer skruetrækker;
 • fugemasse til at fylde hulrum;
 • malingsnet eller serpyanka for at styrke sømmen;
 • polyurethanskum er nødvendigt for signifikante hulrum mellem pladerne.

Ikke mindre vigtigt at vide end at dække op i revnerne i loftet. Akryl fyldstof er egnet til arbejde i værelser med høj luftfugtighed, og gips eller cementmørtel bruges til steder med normal luftfugtighed.

Ceiling Cracking Technology

I forberedelsesfasen skal du vurdere omfanget af det kommende arbejde. Pas på at beskytte møbler og gulvet mod forurening, fordi processerne kommer støvede og beskidte. For at gøre dette skal du om muligt gøre møblerne, og hvad der er tilbage, og dække gulvet med plastfolie.

Afslutning på steder med revnedannelse rengøres med en spatel. Betonoverfladen rengøres med en metalbørste til jorden. Efter det skal du inspicere de tilstødende områder for yderligere mindre revner. Hvis sådanne fejl er afsløret, anses finishen for at være på et større område for at udsætte selv de mindste huller.

Små revner op til 1 cm brede betragtes som små. De er dækket af gips komposition. Væsentlige mangler kræver mere omfattende arbejde og brugen af ​​cementkittet, malingsnet og dyb penetrationsjord.

Forsegling af revner på det gipsede loft

Da gipslaget er påført med en tykkelse på op til 2 cm, kan revnen i loftoverfladen være af betydelig bredde.

Ved reparation overholder de følgende aktionsalgoritme:

 1. Kanten af ​​hulet rengøres forsigtigt fra den gamle belægning, så sprækken ikke udvides, og gipset smelter ikke.
 2. Med en børste eller støvsuger rengøres gabet af støv og snavs.
 3. Derefter fyldes rummet inde i defekten med fugemasse, skum eller stykke bomuldsklud. Efter hærdning skæres overskydende skum af med en kniv.
 4. Derefter limes serpyankaen eller en strimmel af stof ved hjælp af PVA på revnen ovenfra. Bredden af ​​den strimmel, der skal limes, skal gå et par centimeter på hver side på loftets overflade.
 5. Efter at klæbemiddelblandingen tørrer, læg et lag kitt på den limede strimmel og nøj det med en spatel.
 6. Når kittet tørrer, bliver overfladen slibet med glødpapir. Støv børste af og påfør en primer.

Seal revner på putty loftet

Lad os nu tale om, hvordan man kan forsegle revner i loftet, inden der kalkes, hvis loftoverfladen sættes i stykker. Hårdt kittet adskiller sig fra gips i større holdbarhed og fin struktur. På grund af dette er der kun små sprækker på det puttede loft.

For at fjerne dem skal du gøre følgende:

 1. Kanten af ​​spalten rengøres fra efterbehandlingslaget. For at gøre dette, hvidvask eller maling skrabe med en spatel. Du kan bruge en metal børste.
 2. Næste vådede vi fejlen med vand. Til dette formål skal du bruge en spray eller børste.
 3. Efter at have absorberet fugt, anbring et lag af kitteløsning på revnerne. Tryk det godt med en spatel ind i tomens tomhed og niveauer overfladen i samme plan med loftet.
 4. På en dag, når kittet er tørt, grinder vi det reparerede sted med kruspapir.
 5. Fjern støv fra overfladen og anbring en primer. Mal derefter stedet for defekten med en passende indvendig maling eller hvid.

På en anden måde udføres reparationer på revner af gipsplader. Årsagen til denne mangel er frigørelse af kitt eller maling samt krakning af opløsningen i sømmen.

Hold dig til denne række handlinger:

 • spatel fjerner finishen fra det defekte område
 • behandle overfladen med et slibemiddel med fint korn og rens det fra støv;
 • Fjern afskæringen fra sømene på de tilstødende plader med en kniv;
 • jorden renset og forberedt sted, lad jorden tørre (gentag proceduren to gange);
 • Påfør et nyt tyndt lag af kitt og læg et serpyanka tape ovenpå;
 • Tryk let på serpiankaen med en spatel i den våde kitt og anbring et tyndt lag af kittens blanding, nøjagtigt niveauer det i samme plan med loftoverfladen;
 • Giv kittet en dag til at tørre;
 • Sæt loftet med sandpapir og fej væk støvet
 • Påfør en akryl primer.

Hvis pladerne med trykket af en hånd på gipspladens loft går, bliver reparationen af ​​revner i leddene meningsløse. Forud for dette er det nødvendigt at fjerne årsagen til den skrøbelige fiksering af gipsvæggen. Nogle gange er det nok at fastgøre arket til rammen med selvdrejende skruer, og i nogle tilfælde kan kun fuldstændig demontering af den ophængte struktur hjælpe.