Reparation efter Golfen, lækker vand. Mal over pletter, drypper, fnug. Maler væggene, loftet. Baggrund.

Sådan repareres lejligheden korrekt, når naboerne har fyldt den ovenfra, maling over dryppene, maler væggene, hold tapetet, så pletterne ikke vises. (10+)

Hvordan laver man reparationer efter Golfen?

Materialet er en forklaring og tilføjelse til artiklen:
Tutorial maler. Udvælgelse og anvendelse af malingbelægninger
En kort tutorial maler. Tips til valg af jord, lakering og redskaber, farvning

Spørgsmål. Vi var oversvømmede naboer ovenfor. Fyldt specifikt. Lækager i hele lejligheden, mørke pletter fra vandet i loftet og vægge i køkkenet, badeværelset, korridoren og et af værelserne. Tapet skrællet af. Fortæl mig, hvordan man laver reparationer i dette tilfælde. Fra tidligere erfaringer ved vi, at det er meget svært at male over lækager, pletter og pletter fremstår gennem maling, dette er især mærkbart på loftet. På væggene blev også tapetet mørknet med drypper, hvor vandet vandede. Kan du anbefale noget?

Svaret er. Virkelig mørke pletter af pletter male over eller holde fast med tapet er ret hårdt. De har tendens til at vise gennem. Men der er pålidelige teknologier.

Først, vent til vægge, loft og loft er helt tørre. Det vil tage mindst seks måneder. Tidligere har det ingen mening at reparere.

For det andet fjern det gamle tapet, peeling maling. Hvis gipset efter støbning begyndte at ligge bagud eller bare løsne, skal det også fjernes. Hvis hele væggen er blevet sprød, skal den være mættet med dyb penetration akrylbindende jord. De resulterende riller og uregelmæssigheder skal udjævnes. Det gør jeg med en VGT-kit. Denne kittet er godt påført og poleret. Hvis potholes er dybe, så bør kittet anvendes i flere faser. Efter den første anvendelse af kittet krakket. Dette er normalt. Sprækker har brug for zashpatlevat. Sand overfladen. Mindre mangler fastsætter et tyndt lag af samme kit.

For det tredje, efter at kittet er fuldstændigt tørret, skal der sættes et vandtæt laklag for at forhindre, at der opstår pletter. Faktum er, at vandmalerier er alle porøse, de trækker vejret ind og slipper vand. Baggrunde passerer også vand. Sammen med vandet passerer snavs. Det er snavs og urenheder, der forekommer farvede. Det nemmeste vandtæt lag at lave er. Påfør en universal alkyd eller glyftal primer. Jeg bruger jorden Otex (Tikkurila) eller hvid jord GF-021. Så skal du anvende emalje PF-115, så et andet lag jord. Denne emalje er helt vandtæt. Hvad giver beskyttelse mod pletter. Vandmaling eller tapetlim vil ikke falde oven på emaljen, så et andet lag af primer er nødvendigt. Faktisk er GF-021 også vandtæt, så hvis du bruger denne primer, så simpelthen nok to lag af primer, kan emaljen ikke påføres, men for pålidelighed kan du og anvende. Hvis Otex anvendes, er det nødvendigt at anvende emalje.

Påfør emaljen på det første lag af jord kan være i 4 - 6 timer. Det andet lag af jord på emaljen kan også påføres efter 4 - 6 timer. Tør det sidste lag jord grundigt (helst 24 timer). Anvendelse af vandbårne maling eller tapetlim på utilstrækkeligt tørret alkyd eller glyptal primer fører til foldning af maling eller lim (karakteristiske klumper dannes).

Alt! Du kan male loftet eller væggene, lim tapet. Pletter efter en sådan reparation vises ikke.

Gule pletter på loftet. Sådan rengøres hurtigt

Sådan fjerner du pletter på loftet

Hvis du beslutter dig for at fjerne pletterne på loftet selv, skal du bestemme:

 • årsagen til deres udseende
 • vil de forekomme igen eller er det en engangs begivenhed;
 • type pletter;
 • metoder til håndtering af mangler afhængigt af loftets art.

Når du har defineret de vigtigste punkter, kan du hurtigt og korrekt reparere det beskadigede område.

Olie pletter på loftet

Det sværeste er at slippe af med oliesporene, der vises på overfladen. De mætter alle lag i loftet og er fastgjort der. For at fjerne fedtpunktet fra loftet skal det helt udryddes og blokere den mulige genopståelse.

Fjernelse af pletter fra pudsede overflader

Malede eller hvidkalkede lofter behandles som følger:

 • betegne det beskadigede område i en cirkel eller et rektangel
 • Ved hjælp af en spatel skal du fjerne gipset op til betonpladlaget efter lag;
 • Efter fuldstændig rensning af den farvede overflade er betonen farvet med et lag af nitrolac eller nitro-maling, der efter tørring skaber en fedtfilm og blokerer en ny manifestation af pletter;
 • efter tørring overtrækkes malingen med en primer og tillades også at tørre;
 • fuldstændigt rengjort og primet sted puttyed og malet i hovedfarven på overfladen;

Fjernelse af olieflader fra ophængte og nedhængte lofter

Det er meget nemmere at fjerne gule pletter på loftet fra PVC-film eller opkaldsplader. Stretch vinyloverfladen er nok til at tørre med en blød, fugtig klud med sæbevand. Og igen med en tør klud for at eliminere mulige skilsmisser.

Suspended lofter lavet af plast, skum eller træ elementer bør også først tørres med sæbevand. Hvis det ikke er muligt at fjerne pletter fra loftet, skal det beskadigede fragment udskiftes.

Rust pletter på loftet

Sådanne ufuldkommenheder manifesteres efter oversvømmelse. Vand hjælper rust til at lække fra gamle rør eller forstærkede gulve til loftoverfladen. Rust vises ikke på plast-, træ- eller vinylfilm, men malede og pudsede overflader er ikke immune over for disse problemer.

Der er flere måder at fjerne rustflader fra loftet.

Det oversvømmede sted får lov at tørre og se det. Hvis det rustne område ikke udvider, kan det behandles med kobbersulfat.

Det anbefales at behandle den berørte overflade med en rustfjerner. Velegnet "Toilet duckling." Efter brug af løsningen på flyet er der ikke noget spor af rust eller striber.

Svampeplade på loftet

Pletter fra svampe i loftet fremstår i fugtige og dårligt ventilerede områder. Derfor, før du fjerner pletter i loftet, er det nødvendigt at fjerne årsagerne til deres udseende. Hvis dette ikke er gjort, vil svampen ses igen og igen. Det rammer normalt kolde vægge om vinteren. Fra indersiden danner der kondens på dem, hvilket danner grundlaget for udseendet af svamp og skimmel. For at undgå dette fænomen i fremtiden er koldvæggen isoleret. Det er også nødvendigt at forbedre rummets ventilation. Hvis luften i rummet ikke stagnerer, så falder fugtigheden.

Når årsagerne til udseendet og reproduktionen af ​​svampen er identificeret, og den gentagne mulighed for dens dannelse er elimineret, kan du fortsætte med fjernelse af pletter fra loftet og væggene. Hvis overfladen er dækket med tapet, skal de fjernes. Hvis det berørte område er lille, skal du fjerne nogle af tapetet. Hvis svampen findes på flere steder, er det bedre at fjerne tapetet helt, desinficere væggene med et antisvampemiddel, og først efter det holder det nye tapet. Hvis vi taler om den hvidkalkede overflade, er det nødvendigt at vaske flere lag hvidvask fra det berørte område. Prime det med flere lag antifungal primer, kitt og hvidvask hele loftet. Pletter fra svampen på loftet af plastpaneler fjernes med almindelig sæbe og vand. Derefter behandles det berørte område med et desinfektionsmiddel, for eksempel en opløsning af hvidhed.

Pletter efter maling

Hvis du efter en frisk reparation mærker et skinnende lag af kitt eller maling skrælning fra overfladen, så er malingensteknologien sandsynligvis blevet forstyrret. Derfor exfolierer inkompatible materialer fra hinanden. Pletter fra maling vises også, når du bruger bulk dekorative gips. Hvis det var ujævnt farvet eller tyndt påført, vises overfladens nederste lag gennem det. Fjernelse af pletter fra loftet i dette tilfælde skal udføres straks, indtil de nødvendige materialer forbliver efter reparation.

Hvordan fjerner pletter efter oversvømmelse?

Hvis du igen er oversvømmet af uansvarlige naboer, eller hvis et gammelt vandrør har strømmet i loftet, så vil du igen se gule pletter på loftet. Hvordan slippe af med dem hurtigt og for evigt? Mange anbefaler blot at hvidte eller male det beskadigede område igen. Denne mulighed sparer virkelig din tid, men det er usandsynligt, at det hjælper med at eliminere yellowness for evigt. Hun vil komme igennem engang igen.

Pletter i loftet efter oversvømmelse fjernes som følger:

 1. Fjern først de øverste lag af hvidvaskning eller maling. Hvidvask er bedre at vaske af;
 2. Efter at have vist gul plet misfarve. For at gøre dette skal du bruge en opløsning af hvidhed og vaskeklud;
 3. Løsningen påføres med en svamp på en gul plet og gnides til den bliver hvid;
 4. I slutningen af ​​et bleget sted tørret, primet og whitened igen.

Sådan repareres loftet efter oversvømmelse

Reparation af loftet efter oversvømmelser gør på flere måder. Det hele afhænger af, hvor meget du oversvømmede og hvilke lofter du har. Oftest i lejligheder og private boliger fundet pudsning, gipsplader eller stræklofter. Fjernelse af pletter i loftet efter oversvømmelse, er det nødvendigt at foretage en kvalitetsreparation, for ikke at blive efterladt et spor af sådan en gener. For hver art anvendes den relevante reparationsteknologi.

Reparation af gipsvægge

Denne art findes oftest i lejligheder og huse. Loft reparation efter oversvømmelse oftest skal foretages af beboere i de øverste etager, private huse med et upåliteligt tag, og dem, der hældes af naboer. Før reparation er det nødvendigt at lade rummet tørre godt. Derfor vil det tage lidt tid at lide, at der forekommer pletter og pletter på væggene. For at rummet tørrer hurtigere, kan det desuden opvarmes eller tørres af tørretumbleren. Men først skal du fjerne skrællet kit og maling. Det kan ikke genoprettes.

Når det forberedende arbejde er afsluttet, og overfladen er helt tør, fortsæt med at reparere. Den rensede overflade primeres og får lov at tørre. Efter læg et lag af kitt. Når den er tørret, behandles den med en speciel rist eller sandpapir. Det er nødvendigt at tørre op ikke kun det friskrensede sted, men også grænsen til det uberørte loft. Det resulterende støv fjernes med en støvsuger og en trappe. Udfør en anden priming og puttying af overfladen. Når du har formået at niveauere det dyrkede område med hovedloftet, kan du begynde at male. Til det behandlede område varierer ikke i farve, det er for-malet. Efter maling hele loftet.

Reparation gipsplankloft

Reparation af loftet på gipsvæg efter oversvømmelse bør ikke udskydes. Jo hurtigere du gør vandudløbet, jo bedre. Det akkumuleres ikke og vil ikke beskadige panelet. Hvis vandet stadig er længe på et plader af gipsvæg, begynder det at deformere og bliver uegnet til videre brug. Han bliver nødt til at ændre sig. Efter at have fjernet lækagen, skal du omhyggeligt inspicere lofterne. Feel og banke dem ud. Det er nødvendigt at identificere alle beskadigede områder. Hvis vandet har vasket væk kun kanten af ​​arket, kan det udskæres og erstattes med et nyt stykke. Hvis skaden er omfattende, skal arket udskiftes helt. Efter udskiftning af de beskadigede områder udføres kitt og malinger.

Reparation af lofter

Hvis PVC-stræklofter er installeret i rummet, kan du ikke være bange for sikkerheden for din ejendom. Der spildes ikke en dråbe vand på den, fordi vinylpladen ikke vil lade den komme igennem. Alt vandet samler sig på lærredet, og efter eliminering af oversvømmelsen sænkes det i en spand. For ikke at beskadige de dyre lofter er det bedre at invitere en mester, der vil hjælpe med at dræne vandet, varme op vinyl og fylde det tilbage.

Efter at de nødvendige reparationer er foretaget, skal værelset have lov til at tørre godt. Så det bliver ikke fugtigt og muggen lugt, skal det være ventileret i flere dage.

Gule pletter på loftet: effektive metoder til fjernelse af dem

Gul pletter i loftet efter oversvømmelser forårsager ubehageligt æstetisk ubehag. Dette fænomen er ikke hyppigt, men det sker. Hvad kan ødelægge loftet? I forbindelse med hvilke de kan forekomme? Hvad skal du gøre for at vende loftet tilbage til den forrige visning?

De vigtigste årsager til gule pletter

 • Årsagen til oversvømmelsen kan være naboer, der bor på gulvet ovenfor, som forlod vandhanen åben. Eller de kunne svigte forfaldne VVS.
 • For de beboere på sidste etage kan et lækagerigt tag, der tillader regnvand at passere igennem, udgøre grundlaget for en lækage.
 • Ofte i gamle huse bliver tilstanden af ​​en oversvømmelse en grundig rustet rørledning i gulvet.
 • Hvis køkkenet eller badeværelset ikke er udstyret med en ventilationshætte, vises pletter fra oliesot og våde dampe.

Som du kan se, er der mange grunde, men resultatet er en - der er pletter og de skal fjernes.

På loftet efter oversvømmelsen kan danne sig

 • Olie pletter efter maling af loftoverfladen med olie maling.
 • Spor af rust, hvis fugt er farvet af rustende rør, der ligger inden i interfloor overlapninger.
 • Snavs i form af skimmel og meldug.

Hvordan fjerner de gule pletter i loftet?

Receptioner for at slippe af med pletter på loftet meget. Det er kun nødvendigt at bestemme årsagen til deres udseende og vælge den bedste måde at slippe af med dem.

Enkel måde - mekanisk

Velegnet til svage skilsmisser med yellowness, der skyldes lækage af fugt fra naboerne ovenfor. Hvad skal du gøre?

 1. Rengør den berørte overflade fra gammel maling, kitt og gips. At tørre det rydde sted med en våd klud. Når alt er tørt, skal du anvende en rulle, en primer med dyb penetration.
 2. Tag en spatel finish kittet og fordel den nødvendige mængde over hele overfladen af ​​det behandlede område.
 3. Når værktøjet griber, skal du rengøre stedet med "sandpapir", indtil uregelmæssighederne er helt elimineret. Og gentag priming.
 4. Efter fuldstændig tørring skal du male over den forberedte del af loftet med en passende maling. Hvis delen er malet og farven er anderledes, er den samme maling nødvendig for at dække hele loftet i to løb.

Stain Removal Method: Chemical

Følgende tilgængelige værktøjer er nødvendige:

 • enhver rengøringsmiddel indeholdende chlor
 • Beskidt arbejdstøj, gummihandsker;
 • flere skumsvampe;
 • maling rulle og opløsning mørtel tank.

Vi begynder at rense pletten

 1. Det første skridt er at fjerne den fugtbeskadigede belægning.
 2. Derefter fugter vi en svamp i en klorholdig væske (ikke glemmer at lægge på handsker) og omhyggeligt behandler de gule pletter og dvæler i et par minutter. Gentag denne procedure flere gange. Svamp efter behov skal ændres.
 3. Efter at have ladet pladsen tørre, udfører vi efterbehandling.

Hvordan vises pletter af forskellig oprindelse?

Rustne pletter

Synes som følge af farvning i fugt i gul på grund af lækage af rustede og briste rør i lofterne mellem gulvene. Elimineret proces vil kræve at forberede følgende materialer:

 • gummihandsker;
 • børste, skum svamp og rulle;
 • knogle lim;
 • tørring olie;
 • et stykke tøjvask
 • 10% bluestone.

Ekspertrådgivning til fremstilling af blandingen:

Behandlingstrin:

 1. Sug den tidligere rengjorte overflade med den tilberedte blanding.
 2. Vi lagde et websted med en dyb penetrationsprimer.
 3. Næste skal du dække stedet med kitt.
 4. Mal den behandlede plet med oliemaling.
 5. Efter at have malet loftet med oliemaling, kan du også male det med emulsion.

Olie pletter

 • Mellemstor spatel;
 • Et stykke skumgummi;
 • pensel;
 • Malerulle og bakke;
 • Kapacitet under maling;
 • Fedtfrigørelsesmiddel.

Skridt til at fjerne olieflader.

 1. Forurenet sted rengøres til gips eller gips.
 2. Hvis overfladen er dækket af maling, skal den fjernes med en spatel. Derefter neutraliseres oliefarven med et fedtopløsningsmiddel.
 3. Svamp, gennemblødt i varmt vand, grundigt vasket behandlet område. Når alt er tørt, dækker rollen og børsten dækket af primerens dybe penetration.
 4. Efter fuldstændig tørring i flere lag dækket med olie maling.
 5. Efter 24 timer påføres akryl kittet, tørret og rengjort med finmalet emery klud. Endnu en gang primerede de og malede på samme måde som resten af ​​det intakte loft blev malet. Hvis forskellen i farve er mærkbar, anbefales det at anvende maling på hele loftoverfladen.

Eliminering af gule striber på forskellige typer af loft.

Gulblåser kan ikke kun vises på et malet eller hvidkalket loft.

Hvad skal man gøre, hvis strækloftet er snavset?

 1. Ved første håndtering af vandet, der er udfyldt under en spændingsdæksel. Det er omhyggeligt drænet.
 2. Endvidere bestemmes malingen, som skal bruges til denne type lærred. Loftbelægningen på stofbasen er farvet fra 5 til 10 gange.
 3. PVC belægning kan rengøres med opvaskemiddel eller med banal sæbeopløsning.

Sådan behandles loftet af gipsplader?

GCR kan ikke kun forkæles af fugt, men også alvorligt deformeres. Derfor, hvis den berørte overflade er stor, skal du udskifte dette ark med en ny.

Afvigelse af lækager i loftet: 5 grundlæggende måder

Når du fjerner pletter fra lækager i loftet, skal du overholde nogle anbefalinger, og du kan selv gøre arbejdet. Du har netop lavet reparationer, du nyder resultatet af arbejdet og rationaliteten af ​​de investerede midler, når en uagtsom nabo fra overetagen eller kraftig regn strømmer ind i åbningerne lækkert tag, skønt forkæle dit humør. Oversvømmelse. Og snart på dit "nye" loft udgør et forfærdeligt gul sted. Hvad skal man gøre? Hvordan håndteres dette problem? Ring bygningsholdet, eller prøv at løse situationen på egen hånd? Har du besluttet at løse problemet selv? Så gå!

Hvad skal du medbringe gule pletter i loftet efter oversvømmelse

For at forstå, hvordan man redder situationen, skal man forstå årsagen til dannelsen af ​​pletter. Det er en ting, hvis en gul plet dannes af et stænk champagne, som du uden succes har åbnet, fejrer renoveringen. Eller omvendt - gule pletter er det skødesløse arbejde af skrupelløse dekoratører. I disse tilfælde, fjerne de gule spor er ikke svært.

Før du begynder at arbejde med at fjerne pletter fra loftet, skal du forstå årsagen til deres forekomst.

Men hvis pletten blev dannet ud fra lekken af ​​loftet på din lejlighed eller den konstante fugtighed i badeværelset, er alt helt anderledes.

Problemet er, at vandet kom på konstruktionens konstruktioner på gulvet i huset, rust sammen med vandet "set off" og tog form en stor plet eller flere pletter på dit loft. Selvom de byggematerialer, som dit loft er blevet trimmet, har tørret, men gulvpladerne forbliver fugtige, så kan pletterne efter et stykke tid fremstå.

At slippe af med ubehagelige gule pletter på loftet

Er du i problemer - en gul plet fra lækage i loftet? Hvem sker ikke. Sig nej til dårligt humør og kom ned til forretning!

Til efterbehandling, der tidligere blev udført i rummet, bør du vælge en metode, der gør det muligt at fjerne de gule pletter i loftet

Der er flere måder at fjerne lækage gule pletter på:

 • Eliminer pletten med en mekanisk handling;
 • Påfør klorholdige opløsninger og blot hvid loftet;
 • Mal lærredens strækloft;
 • Udskift det berørte område af gipsvæg.

Lad os analysere dem i orden.

Lad os se på den første måde at få gule pletter fra lækage.

Denne metode er mekanisk. Disse er kardinale foranstaltninger, som vil hjælpe dig til helt at slippe af med konsekvenserne af oversvømmelser din lejlighed, men tidskrævende.

Før du begynder at reparere ved hjælp af denne metode, skal du have følgende byggeværktøjer og materialer:

 • spatel;
 • Væske sprøjte;
 • Lille rulle eller børste;
 • Deep penetration primer;
 • Efterbehandling kittet;
 • Fint sandpapir;
 • Mal eller hvidvask.

Alle indsamlede? Kom i gang. Det er nødvendigt at rengøre den gamle, beskadigede maling, kitt eller gips med en spatel på det sted, hvor pletten blev dannet. Fugt derefter det ledige område og vent et stykke tid, indtil det fugtgivende sted tørrer ud. Brug derefter en primer til det reparerede område ved hjælp af en rulle eller børste.

Den mest almindelige måde at fjerne pletter fra loftet, som ikke kræver brug af kemikalier - mekanisk

Efter en tid, efter at primeren tørrer, læg den færdige kitt på det eksponerede område med en spatel, niveau overfladen og vente, indtil kittet tager fat. Brug smørpapir, gnid den tørrede kittet og slib overfladen uregelmæssigheder, derved forberede loftet til maling, eller andre former for efterbehandling arbejde og igen våd det.

Efter at primeren er tør, skal du mene loftet igen med en rulle eller børste, og du vælger omhyggeligt malingfarven. Hvis nuancerne af den gamle og den nye maling ikke er identiske, skal det helt igen males hele loftet. For at undgå pletter og pletter, er loftet malet i 2 lag. Hvis du anvender hvidvaskning, skal du anvende den i to lag efter den indledende primer.

Du kan bare bløde pletten, men kun hvis den er lille. I dette tilfælde blev stedet, hvor pletten blev dannet, skyllet ud, primet med 2 lag primer og 2 lag hvidløg påført. Når du bruger denne metode, skal du også blanke hele loftet.

Den anden måde at slippe af med gule pletter på loftet efter oversvømmelse

Antag at situationen ikke er så katastrofal at fjerne hele loftet, eller bare du er en uimodståelig optimist og naturalist.

Så kan du prøve den anden metode - klorholdige.

For at gøre dette skal du:

 • Et hvilket som helst klorholdigt middel (det kan være hvidt, ethvert klorholdigt blegemiddel eller endog klorholdigt, toiletandring);
 • Gummihandsker;
 • Sikkerhedsbriller (enhver);
 • Flere skumsvampe (afhængig af størrelsen på pletten) eller en lille rulle til maling;
 • Kapacitet til klorholdig opløsning.

Arbejde med klorholdige stoffer er kun nødvendig i gummihandsker.

Før arbejdet skifter til unødvendige tøj, så dråber af løsningen, der rammer den, vil ikke ødelægge de gode ting. For at beskytte dine øjne mod at få klor, tag på dine briller og start.

Først skal du omhyggeligt rengøre den beskadigede del af loftet fra de berørte efterbehandling materialer, primer og gips. Når du har gjort dette, skal du sætte handskerne, hælde hvidheden i den forberedte beholder, dypp svampen eller rullen ind i opløsningen og fortsæt til behandling af loftet. Påfør en svamp eller rulle til pletten og fastgør på dette sted i fem sekunder. Derefter svampes svampen ind i opløsningen igen og behandles igen. Så det er nødvendigt at behandle hele området af det beskadigede område. Når svampen steges, skal den udskiftes med en ren en. På denne måde skal du håndtere det beskadigede område, indtil yellowness er så let som muligt. Ventilér rummet efter ventning, vent på, at loftet tørrer og male eller hvidvask det afhængigt af den type færdigbehandling, der blev brugt før.

Sådan fjerner du de gule pletter i loftet, hvis lejligheden er renoveret

Hvis du har et strækloft, skal du ringe til den person, der har installeret loftet for dig og spørge til, hvilken maling du kan male over dette lærred.

Det er bedre at overdrage fjernelse af pletter på loftet ved euro-reparation til specialister

I tilfælde af oversvømmelse er gipspladens loft, fugtskader på gipsplader normalt stærkt. I dette tilfælde bliver dit loft ikke kun gult, men også deformeres.

Når du trykker på et gipsvæg med et hårdt objekt, skal du bestemme grænserne for det berørte område og forsøge at erstatte den vandbeskadigede del af arket. Mest sandsynligt bliver du nødt til at erstatte hele arket fuldstændigt, og derefter færdigbehandle arbejdet.

Fjern pletten fra lækager på loftet (video)

Selvfølgelig vil metoden til at fjerne gule pletter du selv vælge individuelt afhængigt af de byggematerialer, som dit hjem er færdig med, og arten af ​​deres kontakt med fugt. Men man bør tage højde for det faktum, at i hvert fald i starten er det nødvendigt at fjerne årsagen til udseendet af gule pletter, ellers vil hele din indsats for at eliminere dem være forgæves og ikke en engangsløs.

Gør-det-selv smudging

Flammene i loftet, der er dannet efter bugten med vand fra øverste etage eller et lækkert tag, er desværre ikke ualmindeligt. Loftet mister straks sit æstetiske udseende og skal repareres. Før du fortsætter med reparationen, er det vigtigt at fjerne årsagen til vandlækage, ellers kun at reparationerne kan være forgæves, og regelmæssig regn kan bringe alt arbejdet ned i afløb.

Jeg undgik heller ikke skæbnen til at lave reparationer for at fjerne lækager i loftet ved vinduet som følge af et taglækage. Endelig blev taget repareret, og det var muligt at reparere. Her er udsigten et loft at reparere.

Først skal du bruge en smal metalspatel med en knivbredde på 4-5 cm for at fjerne beskadiget maling eller hvidvask inden gips. Før arbejdet skal spidsens arbejdskant skærpes som et knivblad, stang eller sandpapir. Så bliver det lettere at arbejde. Stålplade trowel bør være tynd og elastisk, bøjning ved arbejde, som på billedet.

Hvis gipset bevæger sig nogle steder, skal det fjernes. Der er en simpel reparationsregel: Alt, der ikke holder fast på væggen, når det repareres, skal fjernes. Hvis der er revner på overfladen, der skal repareres, men gipset holder fast, så skal de broderes, det vil sige, lave en rektangulær rille med en dybde på mindst 5 mm langs springen. Hvis revnen bare tørrer og maler over, så efter et stykke tid vil det komme til at ses på samme sted igen.

Siden efter fjernelse af hvidvaskningen på nogle steder måtte jeg fjerne gipset, blev det besluttet først at anvende et lag af Rotband. Dette er en vidunderlig udjævningsmørtel, som anbefales at anvendes med en lagtykkelse på 5 til 10 mm, den klæber godt til loftoverfladen, er fugtbestandig, egnet til udjævning af vægge, selv i badeværelser. Selvom det anbefalede deponeringslag er angivet af fabrikanten fra 5 mm, som min erfaring har vist, er Rotband, selv når den påføres i en tykkelse på 1 mm, perfekt og fast. På flere steder på muren var der spor af rust. Der var ikke noget kobbersulfat og andre kemikalier på hånden, så jeg håbede, at med Rotbands hjælp ville det ikke kun være muligt at niveauere væggene og loftet, men også at slippe af med rustfletter.

Men forventningerne opstod ikke, og på flere steder efter hårdgørelsen af ​​rotbandet viste spor af rustflekker sig. Mens Rotband var flydende, passerede rust gennem vandet i vandet.

Spørgsmålet var igen, hvordan man kunne slippe af med rustfarver. Jeg kom til tanken om, at hvis du dækker de steder, hvor rusten er modtaget med en vandtæt film, kan vægoverfladen sættes i vandkittet uden frygt for indtrængning af rustfletter.

Maling PF og nogle epoxyharpikser var tilgængelige. Jeg besluttede at bruge epoxyharpiks, fordi et par timer efter påføring det hærder, og du kan fortsætte reparationen.

Det er svært at anvende epoxy på Rotband, da det er meget tykt. Men hvis du tilføjer en lille acetone i epoxyharpiksen efter blanding af komponenterne og blander den, bliver den ret væske og absorberes godt af porøse materialer. Det er kun at børste maling over rustne pletter. Hvis du fortynder enhver maling eller lak som f.eks. NC eller PF med et egnet opløsningsmiddel til en flydende konsistens, er de også egnet til isolering af rustflader, men reparation kan fortsættes kun en dag efter fuldstændig tørring af den påførte coating.

Efter belægningen af ​​rustfladerne med epoxy blev de endnu stærkere, men nu er de blevet pålideligt dækket af en vandtæt film. Efter hærdning af epoxyharpiksen kan du fortsætte med at putte disse steder uden frygt for, at rustflekker igen forekommer.

Mens epoxyharpiksen var hærdet, blev det erosive papir og rotbåndsprøjtningerne på overfladen af ​​væggene og loftet fjernet med sandpapir.

Når du udfører reparationsarbejde i lokale områder af loftet, når du fjerner et lag maling, når du udfører slibning, for at fjerne spredningen af ​​snavs og støv i hele rummet, erstatter jeg bakken (plastikdæksel fra den gamle pladespiller). Arbejdet er dog ikke så bekvemt, men næsten alt snavs forbliver i bakken.

Efter slibning af belægningen af ​​rotbåndet og hærdning af epoxyharpiksen, kan du begynde at påføre det færdige lag af kittet. Jeg kan godt lide at putte polymer kittet. Den passer perfekt til et tyndt lag, holder sig ikke til spatelen og har en snødehvid farve. Da jeg ikke reparerede hele loftet, men kun dets sektion, måtte jeg vælge farven på kittet med tilføjelsen af ​​ultramarineblåt lys, så der ikke var nogen hvid sektion i loftet.

Det er umuligt at tilføje blåt direkte i kittens pulver, da de ufuldstændigt opløst blå krystaller opløses, og der vil danne blå pletter på væggen. Har brug for noget vand. For at gøre dette opløses bluingpulveret i en lille beholder, f.eks. I en dåsebeholder, og tilsæt det allerede tonede vand til spanden med rent vand for at gøre kittet. Blå vandmætning skal vælges empirisk. Knæ en lille del af kittet, anbring det med et tyndt lag på en lille del af væggen, og vent indtil den er helt tør. Hvis farven ikke gættes, skal du tilføje en spand ferskvand eller ren.

Når farven på putten er valgt, kan du gå videre til den sidste fase af reparation af væggene og loftet. Kittet påføres med en bred spatel efter fuldstændig tørring (normalt efter 24 timer), overfladen er malet med grovkornet krøllepapir for at opnå den krævede kvalitet af belægningen. Hvis der opstår defekte steder, bliver de desuden smurt, efterfulgt af polering. Derfor skal det blå vand holdes indtil den komplette reparation af loft og vægge.

Som du kan se, ser loftet ubesmittet, glat og rent ud, da der ikke er blæk og rustflader tilbage.

Når du pletterer loftet og væggene, skal du sørge for den visuelle sikkerhed af placeringen af ​​dowels for at fastgøre den fjernede cornice, hvis du ikke planlægger at hænge en ny cornice. Hvis de falder under tyndlaget, bliver det næsten umuligt at finde hullernes placering efter reparationen. Derfor skal du straks indsætte et tandstikker i hullet efter at det er påført, eller hvis du skal dække dowel med et lag af kittet, eller lave en selvdrejende skrue ved at dreje det ind i dybden i et par omgange.

Hvis dine planer omfatter at erstatte den gamle cornice med nye, skal du fjerne de gamle dowels og fylde hullerne med Rotband eller cementmørtel før reparation. Denne foranstaltning gør det muligt at undgå at tabe boret til siden, når du borer et hul til en ny dowel, hvis du skal bore et nyt hul ud for den gamle. Spørgsmålet om teknologien til boring af huller i væggene er diskuteret i detaljer i artiklen "Boringshuller" på stedet.

Hvis du ønsker det, kan du ikke købe en ny, men lav din egen cornice til din smag, som beskrevet i artiklen "Eaves for window curtains".

Top 3 bedste måder at fjerne pletter i loftet efter oversvømmelse

Oversvømmelser og endda mindre lækager forårsaget af en overflod af nedbør, svigt i VVS-systemet eller uagtsomhed fra naboerne ovenfra er en alvorlig udfordring for loftet. Selv de mest moderne belægninger kan ikke klare fugt, negativt reagere selv til en kort kontakt. Fjern uafhængigt pletter på loftet fra lækager på flere måder uden at erstatte belægningen med nye.

Mekanisk påvirkning - enkel og pålidelig

En simpel metode til at slippe af med pletter efter en lækage på loftet af gipsplader eller med en finish af dekorative gips - en spatel. Metoden kræver ikke brug af specialværktøjer, det anses for hurtigt nok, effektivt og sikkert at dække.

For at fjerne pletter med en spatel, som forsigtigt fjerner det øverste lag af finish, forsøger man ikke at beskadige bunden. Det behandlede område tørres endvidere med en svamp fugtet med vand og får lov at tørre.

På den forberedte overflade i flere lag påføres en grundblanding af dyb penetration, hvilket også giver dem tid til at tørre. Næste trin er færdig med kitt efterfulgt af udjævning og slibning. Det polerede område er re-primet, tørret og malet med maling for at matche farven af ​​basislaget. Hvis nuancerne efter afslutningen af ​​den restaurerede sektion og hovedloftet er forskellige, giver det mening at dække hele loftet med et nyt lag maling. Den maksimale effekt opnås, hvis du maler loftet i to lag.

Du kan bruge et specielt slibeværktøj, der fjerner et lag maling.

Endnu nemmere kan du gøre hvis pletten af ​​lækagen af ​​lille størrelse. Forureningsområdet vaskes væk, jordet og hvidt i to lag.

Aggressive rengøringsmetoder

Efter en alvorlig oversvømmelse og fuld tørring af loftet, bør dybfarvede pletter forsøges at fjerne de chlorholdige stoffer. Deres fordel ligger først og fremmest i tilgængelighed og effektivitet.

Til madlavning værktøjer derhjemme vil have brug for:

 • Hvid (du kan erstatte toilettet betyder med klor eller blegemiddel);
 • beskyttelseshandsker;
 • skum svamp;
 • kapacitet til omrøring.

Start proceduren ved at rense loftet på gamle lag efterbehandling med en spatel. Det behandlede område rengøres med en svamp dyppet i hvid, altid ved hjælp af gummihandsker. For at øge effekten påføres svampen på pletter og pletter i mindst 5 sekunder, hvorefter proceduren gentages. Rustne malede svampe erstattes med nye.

Ifølge denne ordning virker de, indtil pletterne næppe mærkes. Derefter får loftet tid til at tørre, lufte rummet og afslutte arbejdet.

Udskift hvidheden eller midler til rengøring af toiletter med klor kan være saltsyre, opvarmet til 40 grader. Behandl pletterne med en opløsning svarende til klor.

Kobbersulfat i kampen mod rust - hvordan det virker

Når man skal male over pletter på loftet med de tidligere metoder, virker det ikke på grund af de alvorlige konsekvenser af en storulykke i en højhus, er det værd at prøve et effektivt middel baseret på 10% kobbersulfat. For dens forberedelse vil have brug for:

 • kobbersulfat;
 • husholdnings alkalisk sæbe;
 • linolie;
 • knogle lim;
 • børste eller skum svamp;
 • beskyttelseshandsker.

Som i de foregående tilfælde rengøres de områder, der kræver reparation, af et lag maling eller gips. Blandingen fremstillet ud fra ovenstående ingredienser hældes i en bekvem beholder, og pletterne behandles ved anvendelse af en svamp eller børste. Så snart overfladen af ​​loftet bliver hvid igen, er den primet, pudset og trimmet.

For at forhindre pletter igen, bliver der skabt en vandtæt film på overfladen selv efter behandling med vitriol.

I tilfælde af spændingstasker vil udfordringen være at ringe til en specialist. Mesteren vil dræne vandet og rense lærredene og returnere dem til deres oprindelige udseende.

At slippe af med gule pletter i loftet efter oversvømmelser (23 billeder)

Oversvømmelse fra oven oftest passerer ikke uden spor, og i det mindste i loftet under lejligheden er der fortsat farveflader eller skader afhængigt af finishmaterialet. Overvej hvordan man fjerner de gule pletter i loftet efter oversvømmelse - det er de minimale konsekvenser, da lækagen ikke medførte en mere alvorlig reparationsarbejde.

Fjernelse af pletter på et stenbleget loft efter en lækage

Denne type materiale ydeevne og finish er udbredt, og en vellykket rengøring af loftet fra pletter efter lækage er i dette tilfælde en ret arbejdskrævende operation.

Gule pletter på det blegede loft efter oversvømmelse elimineres på flere måder, men altid kun efter eliminering af årsagerne til lækage. Brug som regel en kombination af flere operationer, da pletter kan ledsages af anden skade forårsaget af oversvømmelser.

Reparation af loftet færdiggørelser baseret på den mekaniske metode

Hvis en lækage på gulvet ovenfor har forårsaget en skrælning af laget af kitt eller gips, skal disse lag fjernes. Hammer punch bubble shell, og derefter med en spatel rense bunden af ​​den exfolierede finish. Hvis de farvede pletter har spredt sig til den ubeskadigede finish, fjernes dem på en acceptabel måde - overfladens afløb på kittet skrabes af, den dybe imprægnering skæres ned til gipslaget. Efter rengøring af bunden skal overfladen tørre.

Hvis der i loftet er områder med udsat stålforstærkning eller tegn på rust fra sin tætte placering, er det nødvendigt at isolere stålet fra materialerne i den kommende finish. Først og fremmest tappede beton med spor af rust den skarpe ende af hammeren for at identificere fragmenter af tæt befæstet forstærkning, der havde mistet sin kamp med betonpladen.

Derefter bliver synlige stålarealer rengjort med en hård stålbørste eller groft sandpapir, derefter dækket med to lag maling (helst med rustkonverter), og forsøger ikke at male betonen omkring dem. Således er armeringen beskyttet mod kontakt med resterende fugt i pladen og korrosionen, som ellers ville passere gennem tyndlaget inden for en dag eller to efter dets anvendelse, da forskellige teknologiske additiver oxiderende jern er en del af udjævningsblandingen.

Det er vigtigt! Det er umuligt at skære forstærkningen, der er spærret i pladen - den er en integreret del af det forstærkende mesh, og selv i denne form fortsætter det med at udføre en del af dens funktioner.

Hvis det ikke påvises i begyndelsen af ​​operationen efter fjernelse af den eksfolierede finish af den åbne armering, bliver overfladen af ​​overfladen, der skal repareres efter tørring, kun primeret. Dette gøres for at klæbe støvet til substratet og forøge adhæsionen af ​​udjævningsforbindelsen, som vil blive påført den efter, at primeren er tørret.

Fugtbestandige cementbaserede nivelleringsforbindelser, herunder fliserlim, er velegnede til tætning af huller i loftet. Sammensætningen fremstillet ifølge instruktionerne på emballagen anbringes i lag - hvert næste lag lægges efter at den forrige har hærdet, men inden det tørrer, skal det bemærkes, at den sidste installation ikke skal skylle, da den vil blive færdiggjort med en gipsbaseret kittens finish.

Afslutning af tilpasningen afhænger af entreprenørens færdigheder i et eller to lag oven på den hærdede cementkomposition. Slibning af det reparerede område udføres efter den endelige tørring af gipsstikket og lagene under den - dette vil blive angivet ved den ensartede ren-hvide farve på overfladen.

Før malingen skal webstedet primeres. Det skal tages i betragtning, at den nymalet overflade vil afvige fra resten af ​​området med større farveintensitet, selvom loftet er hvidt - støv er til stede på den gamle emulsion, vil anvisningerne på børste, rulle eller sprøjtebevægelse være forskellige osv. Derfor, hvis målet er at bringe de gule pletter på loftet uden spor, så må du male hele overfladen af ​​basen og afhængigt af emulsionens kvalitet i 2-3 lag.

Reparation af loftet med brug af kemikalier

Når oversvømmelsen i lejligheden på gulvet ovenfor hurtigt blev elimineret, eller gulvet var vandtæt tilstrækkeligt godt, kan konsekvenserne af vandlækage gennem interflooroverlapet kun fremstå som brune striber i loftet - der kan ikke være skade på gipset og gipset.

De gule pletter, der er tilbage i loftet efter oversvømmelse, har mange komponenter, og der er ikke noget universelt middel til at neutralisere dem. Det er absurt at foretage kemisk analyse af disse farvede pletter for deres vellykkede fjernelse, derfor pletter i loftet efter oversvømmelsen kan midlertidigt laves så upåklageligt som muligt og derefter fjernet helt. At udlede sådanne skilsmisser, hvis det ikke er tid til at fjerne dem mere effektivt mekanisk, er det nødvendigt i etaper.

Rengøring af loftet fra dette snavs begynder med en spatel, der fjerner det beskadigede emulsionslag - det er nemt at gøre, mens loftet er fugtigt, og malingen fjernes i ét stykke. Hvis du forlader malingen og udfører alle efterfølgende operationer ovenpå den, vil den alligevel afskal, og teksturerne i det område, der repareres, vil være grimme.

Derefter, efter at loftet er helt tørret, bliver overfladen affedtet med nitrosolvent, f.eks. "646" eller "647", som vil fjerne fra bunden mulig forurening med olier, der er indtastet der med vandlækage.

Forbrænding i fremtiden vil gøre det muligt at rengøre pletterne fra loftet ikke kun overfladisk, men også i tykkelsen af ​​nivelleringslagene. Operationen udføres med en blød klud lavet af naturligt stof, der er tilstrækkeligt fugtet i stoffet - farvepletter tørres over hele området.

Efter affedtningen er færdig, slipper vi af farvningspigmentet. Dette gøres ved hjælp af ethvert husholdningsopvaskemiddel, der indeholder klorblegemidler "Hvidhed", "AU", "Domestos", chlorholdige forbindelser "Dichlor" og "Chlorin". Tilstedeværelsen af ​​chlor i sammensætningen af ​​præparatet indikeres ved anvendelse af Cl-mærket på emballagen.

Periodisk presses tamponen og vaskes i en skål. Når det visuelt på den forurenede overflade er et markant tab af farve, der kan mærkes ved standsning af fremskridt, afsluttes proceduren, og loftet gives en ekstra time for det absorberede klorblegemiddel for at afslutte reaktionen af ​​interaktion med pigmenterne.

Det er vigtigt! Når du arbejder med blegemidler og opløsningsmidler, er det nødvendigt at bruge personlige værnemidler (beskyttelsesbriller, maske) og ventilere rummet for at undgå kemiske forbrændinger.

Efter en time fortsætter lofterne med at blive vasket, men ved brug af almindelige vaskemidler - vaskemiddel, vaskesæbe osv. Formålet med denne fase af proceduren er at fjerne fra overfladeforureninger af anden oprindelse samt klorblegemiddel ved at tørre med en ren klud med et påført rengøringsmiddel.

Værkerne er færdige ved at rense bunden med et stykke skumgummi, der er fugtet i rent vand, før der tages rester af vaskemiddelrester fra overfladen.

Det endelige resultat vil være synligt, efter at loftet er tørt - om 1-2 dage. Man bør ikke forvente et hundrede procent resultat og fortsætte med at vaske loftet efter tørring, da det er umuligt at fjerne de gule pletter på denne måde uden spor. Men forureningen efter en sådan behandling vil blive meget mindre mærkbar, især efter en maskeringspåføring af den valgte farve på den afvaskede del af emulsionslaget, og udførelse af mere grundige kosmetiske reparationer kan udsættes til bedre tider.

Derudover elimineres overraskelser i form af uendeligt fremkomne snavsede pletter, når der behandles lofter behandlet på samme måde. Efter en overfladebelægning med en primer vil antallet af emulsionslag, der kræves til efterbehandling, være minimal.

Reparation efter oversvømmelse gipsplank loft trim

Der er en fugtbestandig type gipsplader - GKLV, som bruges til at niveauere bunden i værelser med høj luftfugtighed. Men selv dette materiale er ikke designet til længerevarende direkte kontakt med vand, da gips er hygroskopisk.

På spørgsmålet om, hvordan man rengør loftet på gipsvæg, når det oversvømmes ovenfor, er der ikke noget specifikt svar. Hvis GKLV var forbehandlet med en hydrofob sammensætning inden installationen, var varigheden af ​​kontakt med vand lille, og GKLV's finish havde ikke tid til at deformere, så hvordan man vasker loftet afhænger af overfladebehandling på toppen af ​​gipsvæggen.

Hvordan man skal være med malet gipsplankloft

Emulsionen skal fjernes forsigtigt med en spatel, mens den stadig er våd, og forsøger ikke at beskadige GCR'ens forstærkningsskal. Derefter får finishen tid til at tørre, hvorefter den primeres med en vandig latexopløsning, og igen efter at den er tørret, læg et lag af færdiggips gips. Efterbehandling maling, igen jorden og dækket med en emulsion af den opsamlede farve. Hvis du kun maler reparationsområdet, så vil det under alle omstændigheder skille sig ud over den generelle baggrund.

Hvordan slippe af med pletter på loft tapet

Hvis tapetet blev hængt over loftet, herunder gipsplader, bliver de normalt skrællet fra den fugtige base og også dækket af snavset gule pletter. Det vil ikke være muligt at rense disse baggrunde til deres oprindelige tilstand, men hvis gipspladens bund blev bevaret eller repareret, kan du sætte dem på plads og derefter male loftet helt. Spot reparation af tapet (udskiftning strimler eller sektion) vil være synlig visuelt, selvom materialet er fra samme batch.

Skilsmisser på GKL uden efterbehandling

Situationen med pletter på selve gipsvæggen er ikke relevant - gipspladen er næsten ikke brugt uden dekorative efterbehandling, og efter oversvømmelse er det ikke udseendet af pletter, der er vigtige, men bevarelsen af ​​styrkeegenskaber og geometri ved plader. Hvis stedet for GKL er blevet ubrugeligt, kan du erstatte både hele arket og dets fragment, hvis det er lille i størrelse.

Udskiftningen af ​​et fragment begynder med at skære et defekt område og vedhæfte det til bunden af ​​stænger eller stykker af en cd-profil for at montere et nyt fragment på dem - det samme i konfiguration og tykkelse.

Indlægget fra gipspladen skæres ud på en sådan måde, at efter installation på plads forbliver der huller på 3-5 mm langs omkredsen. Efter fastgørelsen af ​​indsatsen til bunden er leddene justeret flush med loftet - kanten er klemt med kiler i åbningen, justeret langs højden langs omkredsen. Derefter fyldes leddene med en særlig blanding til sømene HL.

Restaurering af PVC-loftfliser efter lækage

PVC fliser er et vandtæt materiale, og oversvømmelse ændrer ikke dens egenskaber, men gule pletter efter lækager fra oven forbliver på den. Rengøring af flise til sin oprindelige tilstand virker ikke - forurening trænger ind i materialets struktur på grund af dens lave densitet. Men måden at slippe af med følgerne af oversvømmelser er ikke teknisk kompliceret i udførelsen.

Et stykke skumgummi dyppet i vand med rengøringsmiddel bruges til at fjerne snavs fra overfladen så meget som muligt (brug af klorholdige forbindelser er acceptabelt). Derefter er flisen primet med en latexbaseret forbindelse for at danne en film over den resterende forurening, og efter tørring er primeren malet med en emulsionsmaling i hvilken som helst farve du kan lide.

Restaurering af stræklofter efter oversvømmelse ovenfra

Vandlækage passerer ikke uden spor for stræklofter - gule pletter kan forekomme selv efter lang tid efter en lille oversvømmelse, der er gået ubemærket under stoffet. Vejen til at eliminere dem afhænger af stoffet i strækloftet og forureningens natur.

Hvis loftet er elastisk syntetisk, en film og årsagen til udseendet af gule eller andre pletter er fugt, så er den nemmeste måde at bruge et af de særlige midler til rengøring af stræklofter (opløsning, spray, gel).

Anvendelsesmetoden er angivet på kompositionens emballage, og effektiviteten af ​​operationen afhænger af produkternes kvalitet og god tro på rengøringen.

I mangel af sådanne midler, der bruger skrotmaterialer.

Pletter fra lækager på strækfilmloftet kan fjernes og brug af sodavand - en fem procentig vandig opløsning påføres pletterne og vaskes efter tørring med varmt rent vand.

Fjernelse af pletter fra et elastisk strækloft gøres lettere på grund af overfladens glatte struktur end fra tekstil og stof. Du kan bruge de fleste vaskemidler, der er tilgængelige i husstanden (sæbe, geler, pulvere, pastaer) med undtagelse af aggressive syrer, alkalier og opløsningsmidler.

Hvis materialet i strækloftet - tekstiler, så brug de samme midler, men processen kræver mere tid og kræfter. Ikke desto mindre sikres rengøring af lige stofstræklofter, hvis vandet er årsagen til forurening - vi tørrer og vasker tekstiler til det ønskede resultat ved kun at bruge bløde uldtamponer og sarte vaskemidler.

I tilfælde af mere alvorlig forurening for at undgå skader på materialet er det bedre at henvende sig til fagfolk.

konklusion

Garanteret for at undgå de problemer, der er forbundet med fjernelse af gule pletter fra lækager, er det umuligt, men du kan minimere konsekvenserne af oversvømmelser ved at afslutte de indvendige vandtætninger af lofterne. Hvis problemet alligevel er opstået, løses det i øvrigt alene og med garanti for succes.

Hovedelementet i artiklen:

 1. Gule pletter i loftet efter oversvømmelser - kun en kosmetisk faktor.
 2. Forurening af loftet efter lækage er helt aftageligt alene.
 3. Det rigtige valg af teknologi til at eliminere skilsmisse - nøglen til succes.
 4. Rationalitet af handling vil spare tid og kræfter.
 5. Hvis årsagen til forurening af strækloftet er alvorlig eller ukendt, er det bedre at henvende sig til fagfolk.