Sådan udskiftes lampen i loftlampen

Ofte står en person overfor belysningsproblemer, hvor en fremtrædende repræsentant er en blæst pære. Sådan udskiftes en pære i en loftslampe? Dette er det første spørgsmål, der straks stilles af ejeren af ​​et nyt loft med manglende erfaring med at dreje og installere lyspærer, når dette problem opstår. Det er nødvendigt at søge et svar for at løse dette problem ved hjælp af tilgængelige metoder.

Skift pære

Tag straks ikke op med lysekronens udskiftning, hvis du bemærker en ikke-fungerende pære. Det ville være mere hensigtsmæssigt at demontere en lampe i dagslys. Hvis arbejdsstrømmen er nødvendig i mørket, skal du armle dig med en lommelygte. Fra værktøjerne har du sandsynligvis brug for følgende enheder:

 1. Tang.
 2. Flad skruetrækker, Phillips skruetrækker.
 3. Det ville ikke skade for at få bomulds- eller gummihandsker.

Først og fremmest er det nødvendigt at slukke for enheden ved at slukke for strømforsyningen ved hjælp af en afbryder eller en afbryder. Det er ønskeligt at vælge et nyt element svarende til den mislykkedes. Faktisk er det bedre at have det lige ved hånden for at montere det med det samme.

Det er vigtigt! Husk at årsagen til brud kan være et ægteskab, så du aldrig op under lampen på tidspunktet for optagelse, ellers risikerer du at blive skadet, når den er splittet.

Installationsproces

Sådan skifter du en pære i en loftslampe? Alt vil være let og enkelt, hvis du følger vejledningen nedenfor:

 • For at begynde skal du fjerne dækslet og rammen.
 • Nu holder du patronen med den ene hånd, skru det gamle element af belysning af, drej det mod uret. I de tilfælde, hvor kolben er revnet, skal du have væv. Vi pakker det med en klud og kun fjerner det fra patronen.

Det er vigtigt! Under manipulationerne er det bedre ikke at løfte hovedet, da der er risiko for, at fragmenter dannes og falder i øjnene. Du kan bruge briller.

 • Brækket glas fjernes med en blød klud, og vridning af bundpladen vil ikke være uden tænger.
 • Efter demontering kan du begynde at udskifte - en ny pære skrues med uret, indtil den stopper.

Det er vigtigt! Forsøg ikke at udøve ekstra anstrengelse under skruen, da du ved din handling kan beskadige kolben.

Energibesparende belysningselement

En sådan komponent til lysekronen har nogle forskelle med den klassiske glødelampe. I energibesparende type erstattes kolben med et fluorescerende rør. Og ved udskiftning af sådanne lamper er det kun mere praktisk - ved siden af ​​bunden, som vi normalt skruer ind, er der en choker, som giver dig mulighed for blot at trække denne pære ud.

Hvordan skifter pæren på strækloftet og suspenderes? Også her er det svært at blive forvirret, hvis du har de tips, der beskrives nedenfor.

Afhængig loftsinstallation

I lokaler, der har et falsk loft, kan lysekroner og forsænket lys bruges som belysning. Sidstnævnte er, som det er kendt, monteret lige til bunden af ​​loftet.

Det er vigtigt! Før du begynder at udskifte en LED, fluorescerende eller halogenlampe, er det umagen værd at finde en passende udskiftning. En ny komponent skal være egnet til nogen af ​​lamperne. For at søge efter en ny pære kan du bruge emballageboksen eller den gamle komponent.

Vi fortsætter direkte til at udskifte pæren på det falske loft. Hvordan man fjerner loftlampen for at skifte pære?

 1. Apparatets tilfælde er fastgjort på to elastiske stivere med to fjedre. Sagen er en lille træk værd, og holder lampen selv på begge sider.
 2. Træk enheden ud i en længde, der er tilstrækkelig til at skrue skruen ud.
 3. Når udskiftningen er foretaget, returneres armaturet til dets retmæssige sted som følger: fjedrene på kroppen presses mod bunden af ​​komponenten og genindsætter kroppen langsomt.

Det er vigtigt! Spotlights og lysekroner kan fastgøres i selve loftet, da det hængende stof kun danner en celle. Men det er værd at huske på, at det indbyggede udstyr er lidt anderledes i form af design fra de sædvanlige lysekroner. Denne bemærkning gælder for basen. Den nederste linje er, at tråden på chucken ikke altid er den samme i størrelse. Ud over dette supplerer stiften også billedet, så udskiftningsmetoden kan også afhænge af typen af ​​fastgørelse.

Typer af armaturer i belysningsenheder

Vi klassificerer vores enheder i tre af følgende typer:

 • Standard gevind.
 • Pin.
 • Swivel.

Vi vil beskæftige sig med nuancerne af udskiftning:

 • For det første tilfælde er udskiftningen af ​​komponenten i lysekronen på et ophængt loft ikke anderledes end den sædvanlige udskiftning af en pære på et normalt loft.
 • Pin-mekanismen har et lidt andet princip - delen er udstyret med en speciel ring til proppen. Normalt er en sådan base tilgængelig for halogenpærer og er udstyret med to ben. For at udskifte en sådan lampe skal du fjerne ringen - komprimere den og frakoble den. Lyspæren efter disse handlinger vil blive efterladt hængende på ledningerne. Fjern klemmerne, træk den ud og udskift den med en ny. Om slutningen af ​​installationen bliver du bedt om et karakteristisk klik. Glem ikke at låse snapringen!

Det er vigtigt! Halogenlamper med en to-bens type hætte skal installeres i bomuldshandsker, da pæren kan eksplodere i hænderne. Ja, og fingeraftryk på overfladen vil ikke gå. Husk at under drift behøver du ikke at fjerne lampen selv fra rammen.

 • Nå, den sidste type patroner, som ofte udstyre LED-lyskilden og fluorescerende drejebøsning. Denne monteringsmetode indebærer også tilstedeværelsen af ​​en speciel fikseringsring, som først fjernes. Hvis du har klare ringen, kan du gå til glasdelen og fjerne den brændte komponent. Denne type vedhæftning kaldes "drejelig", fordi fastsættelse af armaturet opnås ved at dreje det 90 grader.

Det er alt, nu kan du erstatte pæren i enhver loftlampe uden panik og ikke vente på mesteren fra boligafdelingen. Pas på ikke at ignorere personlige sikkerhedsforanstaltninger.

Sådan skifter du en pære i lysekroner, suspenderede og nedhængte lofter

Næsten alle hængende eller nedhængte lofter bruger spotlights. Livet på enhver teknisk enhed er ikke uendelig, og før eller senere skal du udskifte lyspæren. Opgaven er enkel: Du kan ændre det selv og overholde visse regler.

Varianter af lamper

Der findes flere typer lamper til belysningshus. Ud over konventionelle glødelamper er disse LED-, halogen- og fluorescerende lyskilder.

Glødelamper

Dette er den mest almindelige og overkommelige måde at belysning boliger på. Lys i glødelamper udsender en opvarmet wolframleder (lavet af wolframbaserede ildfaste legeringer).

Sådanne indretninger modstår strømstigninger og er ganske billige. En anden fordel ved glødepærer - hurtig brand efter tænding.

Effektiviteten af ​​denne lyskilde er imidlertid ekstremt lille: kun 4%. Derudover har glødelamper ikke en meget lang levetid, det overstiger ikke tusind timer. Som følge heraf skal lyspæren ændres hyppigt.

LED pærer

Kilder til lys på lysdioder kaldes også halvleder. De er de mest harmløse for forbrugerne og er miljøvenlige.

Selvom fremstillingsvirksomheder hævder en 11-årig levetid for LED-lamper, er det faktiske liv meget lavere og overstiger ikke 3-4 år. Faktum er, at LED'en allerede i fjerde (i gennemsnit) år for lyspæreoperationen begynder at nedbrydes og taber lysstyrke og lys.

Manglen på LED lamper - i deres høje omkostninger. Priserne på LED'er varierer meget, men minimumsprisen for en lampe falder ikke under 300 rubler, og det kan gå op til 2.000 rubler. LED'er giver en smal, koncentreret lysstråle. Dette dikterer behovet for at købe en række armaturer for at sikre ensartet belysning af rummet, hvilket yderligere øger omkostningerne.

Vær opmærksom! På grund af den høje pris betaler LED-pæren ikke tidligere end 5 år efter overtagelsen.

Halogenlamper

Halogen lyskilder har en høj lyseffekt - mere signifikant end glødelamper. En halogenpære er en kvartsflaske med et inert gasformigt medium. Der er også halogener eller beslægtede forbindelser i tanken. En sådan sammensætning nedsætter inddampningsprocessen af ​​det glødelampe, hvilket tillader at forlænge levetiden af ​​denne lyskilde.

Halogenlamper falder i to kategorier:

 1. Op til 24 volt (lav spænding).
 2. Over 24 volt (netspændingsudstyr).

Ifølge designfunktioner er halogenlyskilder opdelt i fire typer:

 1. Lineær (fra 1 til 20 kW). Anvend ikke på indvendige rum i bygninger, da de giver for høj lysstyrke).
 2. Med ekstern pære (netspændingspærer).
 3. Med en retningsbestemt stråle af lys. Udstyret med aluminium eller interferens reflektor. Anvendes til accent-spot-belysning.
 4. Finger. Karakteriseret af lille størrelse.

Lysstofrør

De er gasudladningslyskilder udstyret med startjusteringer. Leveres normalt med E14 eller E27 stikkontakt.

Manglen på fluorescerende enheder - deres lave effekt, hvilket dikterer behovet for at købe et stort antal lamper.

Sammenligning af forskellige armaturer

Den laveste effektivitet er typisk for glødelamper. Lav effektivitet og halogenlamper er forskellige. LED-lyskilder bruger meget strøm, men de viser god effektivitet. Derudover til LED'er præget af høj styrke.

Tabellen viser de vigtigste egenskaber ved forskellige typer lamper.

Den mest overkommelige indstilling er glødelampen. Men for at spare elektricitet er det mest rentabelt at købe halogenlamper.

Typer af socles

En vigtig parameter for en lyskilde er en basetype. Der er tre typer af socles - skrue, bajonet og pin. Hver af dem - med sin egen diameter og fastgørelsesmetode.

Den mest berømte og udbredte type base - skrue. Den bruges i glødelamper. Bayonet-forbindelsen er faktisk en underart af skruen, den består af fremspring på stik og riller på patronen. Pin baser er blevet populære for nylig på grund af udbredelsen af ​​halogen og LED lys. Der er syv forskellige typer stikforbindelser på markedet.

Figuren viser de fælles størrelser af stiften.

Vær opmærksom! Alle lyskilder ved udskiftning skal have samme type base. Ingen af ​​dem er udskiftelige. Ellers bliver du nødt til at ændre ikke kun pæren, men også bunden.

Funktioner med arbejde med hængende og nedhængte lofter

For at udskifte lampen i loftet, skal du først fjerne ringetøjet, hvilket er en trådfjeder. Dette skal gøres omhyggeligt, da foråret kan glide ud af fingrene og gå tabt. Derefter forsvinder forsigtigt bevægelserne forsigtigt pæren fra bunden, for ikke at knuse den eller beskadige loftoverfladen.

I mange tilfælde er demontering af lampen tilstrækkelig til at komme ud af monteringshullet. Lampen er fastgjort i stedet med fjederbeslag. Det er nødvendigt at pry en af ​​kanterne af lampen og forsigtigt trække den ned. Så snart fjedrene bliver synlige, skal de komprimeres for at frigive lyspæren.

Der er også lamper uden parentes. De er udstyret med gevindforsynede sokler. For at trække en sådan lampe ud af det hængslede loft, skal du have et stykke skridsikkert stof, som placeres på lampens krop, når du skruer af. En sådan foranstaltning giver dig mulighed for at beskytte dine hænder mod skader med shrapnel (hvis lampen bryder) og forhindrer også fingrene i at glide.

I strækloftet holder armaturerne ofte på lejeoverfladen, så når man demonterer, skal man dog sørge for, at risikoen for beskadigelse af loftmaterialet er lav. Udskiftning af pæren udføres på samme måde som i tilfælde af et falsk loft.

Ved udførelsen skal et sådant arbejde være opmærksom på sikkerhedsreglerne. Sluk i afskærmningen. For at komme til loftet har du brug for en pålidelig, stabil stativ under dine fødder, et bord eller en stige.

Tip! Når du arbejder med gipsplader, anbefales det at bruge sikkerhedsbriller.

LED lampe udskiftning

Først skal du slukke for strømmen til lejlighedsnetværket. For at udføre arbejdet vil der være brug for en stol eller trinladder. Ved arbejde med strækloft skal der tages hensyn til ikke at beskadige materialet.

Udskiftning af lampen som følger:

 1. Lås armaturet ud af monteringen (lampen er fastgjort med en speciel ring).
 2. Skru den gamle lyskilde langsomt af. Installér derefter en ny lampe i stedet.
 3. For at indsætte en ny pære, udføres de trin, der er beskrevet ovenfor, i omvendt rækkefølge. Når lampen er monteret, skal holderringen returneres til sin oprindelige plads.

Halogen lampe udskiftning

Udskiftning af halogen spotlights er praktisk talt den samme som med enhver anden lyskilde. Inden du udskifter halogenpæren, skal du slukke for strømmen i lejligheden. Fjern derefter forsigtigt monteringen, der holder lampen, tag lampen ud af patronen og installer en ny på samme sted.

Når du udskifter en halogenlampe, skal du huske at du ikke kan røre glasfladen. Faktum er, at halogenlyskilder virker ved høje temperaturer, og hvis lidt fedt kommer fra fingrene på pærens overflade, uundgåelig overophedning af pæren og dens svigt. Hvis der kommer et tryk, skal du forsigtigt tørre de berørte overflader med alkohol.

Egenskaber ved demontering af lysekronen

Arbejdsordenen:

 1. Hvis lysekronen er fastgjort på krogen, skal du fjerne beskyttelsesdækslet og finde en krog i nichen, der vises. Træk ledningerne så det er i sikte, og frakobl ledningerne. Herefter frigør lysekronen fra fastgørelserne.
 2. Hvis lysekronen holder på de korsformede planker, skal du først fjerne loftlampen, pærer og dekorative elementer fra den. Derefter fjernes hætten, der skjuler låserne. Det er fortsat at skrue skruerne, fjerne isoleringen og afbryde ledningerne. Lysekronen holder ikke noget, og det kan fjernes.

Tip! Hvis belysningsenheden er stor eller tung, anbefales det at arbejde med en assistent.

Nyttige tips

Det er let at skifte en pære til en ny, som overholder sådanne anbefalinger:

 1. Hvis der er spejleelementer i loftet, skal der være særlig pleje for ikke at beskadige overfladen. Stræklofter er også følsomme for mekanisk belastning.
 2. For at opnå harmoni i lysoverførslen anbefales det at bruge samme type lyskilder, selv pærer af samme model. Hvis du ikke kan finde pæren for at belyse rummet, er det bedre at udskifte alle lyskilderne i rummet. Ellers vil belysningen være ujævn og irriterende syn. Derfor anbefales det at købe lamper med en margen, så på grund af en lyspære er det ikke nødvendigt at ændre alle de andre i rummet.
 3. Hvis loftet giver mulighed for installation af lysdioder, men deres samlede effekt ikke er nok, anbefales det i stedet for standardpærerne med en gul glød for at få enheden i hvid. Lysstyrken af ​​sådanne lamper er subjektivt højere, og deres effekt er den samme.
 4. Til lyskilden serverede lidt længere, bør du ikke tage den med dine bare hænder, når du installerer. Det anbefales at bruge handsker eller en ren, tør klud.
 5. Stræklofter er ikke særlig kompatible med kraftige lamper. For ikke at beskadige materialet, anbefales det at undgå at installere pærer stærkere end 35 watt.

For at lyskilderne indbygges i loftet for at fungere så længe som muligt anbefales det at følge disse regler:

 1. Antallet af lamper tæller på forhånd. Hvis belastningen er for stor, vil lamperne hurtigt blive ubrugelige.
 2. Gem ikke på belysning. Kvalitetsprodukter er dyrere, men det betaler for pålidelighed i drift.
 3. Ledninger og lampeholdere er et lige så vigtigt element i belysning end lamper. Til deres køb og installation bør tages meget alvorligt.
 4. Lamperne må ikke overophedes overdrevent. Selvom lejligheden er udstyret med dyr belysningsteknologi, har den brug for teknologiske pauser i sit arbejde.

Udskiftning af en pære er den enkleste betjening til rådighed selv til en nybegynder hjemme mester. Men det kræver også opmærksomhed, nøjagtighed og konsistens.

Sådan udskifter du lampen i en spotlight?

God dag! Det er nødvendigt at udskifte lampen i en spotlight på et falsk loft. Jeg kan ikke forstå, hvordan jeg kommer til det.

3 kommentarer

Sluk først lysene i rummet. Derefter skal du fjerne holderen. Dette gøres ganske enkelt. For ikke at ridse lampen, tag en slags plast tynd genstand og forsigtigt pry denne ring, det skal komme ud med lethed. I nogle tilfælde skrues fastholdelsesringen ud, så prøv at fjerne den. En anden mulighed er at udskifte pæren i en spotlight - først skal du helt fjerne kroppen fra loftet og derefter få pæren, som vist i videoen: https://www.youtube.com/watch?v=OkpoFVUBpoo

Generelt skal du ringe guiden til dette) Men som det er sagt, fortalte administratoren alt rigtigt med kommentaren ovenfor, bortset fra at muligheden for fuldt ud at nå kroppen ikke er den bedste, kan det være problematisk at indsætte det senere. Men det afhænger af typen og kvaliteten af ​​selve lampen.

Selvom alting er fint med mig, men jeg vil forsøge at ændre lampen. Kløe.

Sådan skifter du en pære i et falsk loft?

I løbet af de sidste ti, femten år har installationen af ​​lamper i det nedhængte loft fundet bred anvendelse. Disse lofter strukturer er knyttet til gardin loftet af lejligheden. En sådan halogenlampe i spotlight kan enten hurtigt tilsluttes eller fjernes. Dette vil blive diskuteret i denne artikel.

Falsk loft som en kilde til lys

Før montering af det hængende loft monteres en ramme af træstænger eller metalprofiler, der er monteret direkte på beton eller træloft i rummet. Monter derefter loftsdækslet på rammen. I rollen af ​​loftmaterialet i et sådant loft kan der eksempelvis tjene gips. Men også sådanne lofter kan strækkes, hvor loftsbeklædningen er lavet af stærkt syntetisk materiale. Disse designs skjuler alle fejlene i rummets hovedloft og giver det et glat og glat udseende.

Mellem disse to lofter (hoved og suspenderet) på grund af den samlede og faste ramme er der dannet et frit rum på op til 10 cm. De elektriske ledninger til tilslutning af fremtidig belysning og hovedelementerne i lyskilden er skjult i dette tomme rum. For at tilslutte lamper og forskellige kilder til lys i et sådant loft laves der specielle huller. Et særpræg ved dette loft er evnen til at installere indbyggede lys.

Generelle tips til udskiftning af pærer

Meget ofte hævede lofter er udstyret med punktkilder til lys, hvor der naturligvis er pærer. Den, der samler designet af et sådant loft, ved, hvordan man udskifter lyspærerne. Dem, der er installeret af virksomheden, må ikke have sådan viden, i dette tilfælde er det bedre at ringe til en specialist eller finde de nødvendige oplysninger om udskiftningen og forsøge at erstatte den.

I de fleste tilfælde er hovedårsagen til udskiftningen dens udbrændthed. Og måden at sætte en anden afhænger af, hvilken slags loftbelysning der er til rådighed for dig - en almindelig lysekrone eller lamper.

Hvis en af ​​flere lamper har brændt ud i en lysekrone, skal du ikke ændre det på en gang. I denne variant er det mere bekvemt og sikrere at vente på dagslyset, og i dagslys erstatte det brændte. Og hvis behovet styrker at begynde at erstatte i mørket, skal du finde en fremmed lyskilde, som f.eks. En lommelygte. Du kan få brug for tænger og en skruetrækker, brug handsker på dine hænder.

Før du udskifter, skal du slukke for den reparerede lyskilde ved at slukke for strømafbryderen eller vægkontakten.

En ny pære bør være til stede, så du kan skrue den op når som helst.

Når du tænder lyset efter udskiftning, skal du aldrig se på lyskilden, stå ikke under den, fordi der er mulighed for at afvise pæren, og når den er tændt, kan den briste.

Brugt type lamper i loftet

I det nedhængte loft anvendes fire typer af pærer hovedsageligt.

 • Halogen. Denne visning kan installeres med det mindste mellemrum mellem det hængende loft og det primære. Halogenlamper kan belyse lokalet ret stærkt, og erstatte det er lidt sværere end en almindelig lyspære. Vær forsigtig, når du udskifter. Driftstiden for denne type lampe afhænger stort set af den korrekte installation. I et husholdningsnetværk forekommer hyppige spændingsfald, der ikke påvirker lyskildens drift til det bedre. Til dette anbefales det at anvende spændingsstabiliserende enheder.
 • Konventionelle glødelamper. Hver af os kender disse produkter siden barndommen, og at ændre dem er ikke svært og viden. Men konventionelle lamper har en stor ulempe, de opvarmer hurtigt og passer derfor ikke til alle typer lofter.
 • Fluorescerende armaturer. Denne type belysning, selv på trods af deres høje omkostninger, er udbredt. De er meget økonomiske og forbruger den mindste mængde elektricitet, og deres belysningsegenskaber er meget højere end tidligere prøver. De har en række negative egenskaber. Startprodukterne lyser langsommere end andre analoger, har en grænse for antallet af til og fra, og de indeholder kviksølvdamp, hvilket yderligere komplicerer genvindingsprocessen.
 • LED lamper. Mere økonomisk og langvarig mulighed for denne type loft. Deres lysstyrke overstiger undertiden de luminescerende produkters lignende egenskaber. LED-lampernes driftsperiode når 72.000 timers produktion, med en konventionel lampe på kun 1000 timer.

Ved ændring af forskellige lamper er det nødvendigt at tage højde for, at de bruger to typer hætte. Den første er med den sædvanlige højre tråd og bruges til den klassiske patron. Sådan ændrer du en pære med denne slags, de fleste af os ved. Den anden mulighed er en G-formet base med forskellige typer, lamperne installeres ved hjælp af de eksisterende to ben. Disse stifter udfører en styrende funktion, og stærk forankring sker efter et karakteristisk klik.

Det anbefales ikke at trykke på lamperne ved udskiftning, hvis det ikke er fastgjort, trækker du bare ud og forsøger igen, at stifterne ikke altid kommer ind i de G-formede styringer første gang.

Monteringsmetoder

Tre muligheder bruges til at vedhæfte forskellige kilder til belysning, og ændringen udføres på forskellige måder. Før du udskifter en blæst pære, skal du slukke for strømmen og forberede en solid base, som du skal stå på. Dette kan være en trinladder eller afføring. Det er kun nødvendigt at starte udskiftning, når det køler, ellers er der risiko for at blive brændt.

 1. Den første montering er standard. Det sker ved at dreje lampen ind i patronen. For at erstatte det skal du bare skrue og stram den nye til enden.
 2. To-pin mount - denne mount er forbundet med halogenlamper, de holdes ved hjælp af to metal guider. For at udskifte, skal du låse låsen op - hold lampen med den ene hånd, den anden på dette tidspunkt, bøj ​​holderen. Så tager de en lyspære ud og indsætter en arbejdstager. Efter et karakteristisk klik lås låsen. Til denne procedure kræver det nedhængte loft ikke demontering, lampens fastgørelsesstruktur kommer ikke ud af hullet.
 3. Specialpatron. Denne montering er fremherskende i fluorescerende og LED-belysningsenheder. Når du udskifter, som i den tidligere version, skal du fjerne låsen, tage glasset ud og skrue af lyskilden. Denne patron skal skiftes til 90 grader.

Sådan udskiftes en pære i et falsk loft - halogen og LED. Udskiftning punktlamper.

For at ordentligt udskifte pæren i et spotlight suspenderet eller ophængt loft, behøver du ikke at ty til hjælp fra specialister.

Selve processen er ret simpel og vil ikke forårsage uhåndterlige vanskeligheder. Det er nok at kende de grundlæggende principper for montering af sådanne lamper.

Bemærk dog, at ikke alle lamper i spotlights har samme type montering. Når du vælger en ny instans i stedet for en brændt, skal du derfor være opmærksom på typen af ​​base.

Her er nogle variationer af individuelle modeller:

I lamper med en skruebase, som i den sædvanlige standard, er der ingen hemmeligheder for udskiftning. De fjernes ved vridning. Men i suspenderede og stræklofter er andre typer mere populære.

Pærer med to ben, som fastgøres efter kliket - GU 5.3, MR16

Der er modeller, der reparerer, når de drejes rundt om en akse med 90 grader - GU10.

Type GX 53 eller tablet:

Overvej processen med at erstatte alle disse løg.

Sådan skifter du en pære i en loftslampe

Sådan ændres en pære i et falsk loft korrekt

Brug af spotlights i loftet

Lyspærer til et hængende loft bruges ofte i spotlights. Nogle gør installationen af ​​installationen selv og derefter have en anelse om, hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft og alle andre.

Det er ligegyldigt. Men hvis du bestilte installationen af ​​loftet i formularen og ikke gjorde det selv, så ved du måske ikke, hvordan udskiftningen af ​​lampen i loftet er færdig.
På vores hjemmeside kan du se billeder og videoer om installationen af ​​forskellige designs i ophængningssystemet. Nedenfor gives trin for trin instruktioner til at gøre dette arbejde.

Anvendelige lamper

I lamper til hævede lofter installeres flere typer lamper. Overvej de mest populære.

Lyspærer i et hængende loft bruges oftest i tre typer:

 • Halogenlamper, der kan installeres med en mindste loftsafstand i forhold til basen. De producerer ret stærk belysning.
  Udskiftning af et sådant element er lidt sværere fra en glødelampe, og du skal være yderst forsigtig. Levetiden for en sådan lampe er meget afhængig af den korrekte installation.
  Vi har hyppige dråber i forsyningen med belysning, hvilket påvirker driften af ​​glødelampe negativt. Derfor er det bedre at anvende spændingsstabilisatorer på filialen;
 • Nogle brugslamper med traditionelle glødelamper. Disse elementer er velkendte for alle, og deres udskiftning er ikke svært;
 • LED lamper til hængende loft mest økonomiske og holdbare. I spotlights bruges de ofte, da det er den mest kompakte og holdbare.

Ved udskiftning af batterier skal du være opmærksom på følgende.
Tre typer lampermontering anvendes:

 • Med traditionel højre tråd. Det gælder for standardpatronen. Og alle ved, hvordan man laver en sådan erstatning;
 • Der er lamper, der er fastgjort med to ben. De tjener som hjælpelinjer og er rettet efter et karakteristisk klik.
  Når du udskifter, skal du ikke trykke ned med kraft. Hvis du rammer slidsen, vil snapet forekomme uden stor indsats.
  Så prøv ikke at skubbe, bare træk ud og prøv igen, måske kom elementet ikke ind i rillen;
 • Der er lamper, der indsættes og efter nedsænkning i patronen, skal du lave en drejning med 90 *, og så låses elementet.

Advarsel: Før du udskifter lampen, skal du stille LED-lamper til et loftsloft. Hvis det er energibesparende eller glødelamper, skal de ikke knuses, men skal bare drejes mod uret.
Hvis du ser belægningen inde i en anden kegle, så er dette et halogenelement, som som regel er monteret på stifter, så er der intet at vride der.

Kom godt i gang for at udskifte lampen

Først skal du slukke for strømmen på filialen. Glem ikke sikkerheden.
Derefter finder vi et passende stativ, så vi kan gøre arbejdet komfortabelt og fortsætte direkte med egne hænder for at få en erstatning.

Vær opmærksom: Når du arbejder i ophængs- og spændingssystemer, skal du gøre arbejdet meget omhyggeligt. Hvis det er et strækloft, kan du let beskadige stoffet.
Hvis suspensionstativsystemet med spejlbelægning, kan enhver forsigtig bevægelse skade belægningen.

Lampemonteringskema

 • Det første skridt er at låse op pæren i sagen. Der er tilvejebragt denne fastgørelsesring.
  Når du udfører dette arbejde, hold denne del, ringen selv springer og kan let glide ud af hånden. Dette er den sædvanlige klæbrige tråd, der springer;
 • Skru lampen selv af. Vi ser på, hvor kraftig den er, og efter at vi gør en erstatning med en ny
 • Vi sætter ringen på plads og retter den omhyggeligt.

Nogle gør et køb af en ny lampe og det forkerte element, så vi vil give nogle tips:

 • Hvis du brugte LED-lamper til hævede lofter og ikke havde tilstrækkelig belysning, kan du tage for at forøge lysflowen ikke en lampe med større kapacitet, men et element af ikke gul, men hvidt. Derefter vil lysstyrken øges uden at øge strømforbruget;
 • Lamper i det hængende loft bruger den samme model, ellers vil belysningen af ​​det hængende loft ikke se harmonisk ud. Hvis dette ikke er til salg, er det bedre at erstatte alle i rummet.
  Selvfølgelig vil prisen stige, kun så vil alt se rigtigt og harmonisk;
 • Pærer til hævede lofter bør ikke skrues bare med dine bare hænder. Derefter vil de betydeligt reducere levetiden. Brug handsker eller brug bare en tør klud.

Nu ved du, hvordan du udskifter for hængende loftpærer. Nogle mennesker ignorerer kun genstande, når de køber, hvilket, når de kontrolleres, ikke tændes straks, men efter et par sekunder.
Kun det er værd at sige, at sådanne lamper i et falsk loft varer meget længere.

Skift pærer i et falsk loft

Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at oprette et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen af ​​objekter og afgrænser pladsen radikalt. For at sådanne belysningsteknikker skal være effektive, bruger de både lysekroner og forsænket lys, som i dag er de mest populære og efterspurgte. Lyskilden af ​​denne type er monteret i loftet og derved sparer værdifuld plads og skaber den nødvendige grad af belysning i rummet. Praktiske egenskaber ved sådanne lamper er også, at de let kan udskiftes. Så hvis du har et spørgsmål før dig, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, bliver du ikke nødt til at søge i lang tid.

Typer af forsænket armaturer:

 1. Konventionelle lamper, som har en standardlampe;
 2. halogen;
 3. fluorescerende;
 4. LED.

Spotlights i deres udseende er meget ens, så hvis du har brug for at lære at skrue en pære i et hængende loft, er det nok at kende strukturen, mindst en af ​​dem.

Lampernes design:

 • Et hus med ledninger og en patron;
 • Klip for at hjælpe med at holde enheden forsvarlig;
 • Beskyttende plastik eller glasdæksel;
 • Clamp - ring fastgørelse hele strukturen.

Før vi går til vejledningen, som beskriver hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft, skal du overveje egenskaberne ved nogle af lamperne.

Armaturer med konventionelle glødelamper

En sådan lyskilde finder sted, men kun under en betingelse, hvis dens effekt ikke er mere end 35 watt. Sådanne krav er begrundet i det faktum, at højspændingslygter bliver meget varme og kan have negativ indvirkning på loftets tilstand. Selvom sådanne lamper og glæder deres overkommelige pris, er de desværre ikke holdbare. Så hvis du beslutter dig for at bruge denne type belysning, overvej det faktum, at du ofte skal skifte pærer.

LED-lamper skaber en usædvanlig belysning, men det er mere praktisk at bruge dem i kombination med andre typer, fordi de selv er ineffektive.

Halogenlamper

Sådanne lamper er for nylig blevet stadig mere populære. Stadig har de mange fordele, og næsten ingen fejl. De giver et naturligt diffust lys, der let opfattes af det menneskelige øje. Selvfølgelig vil en halogenpære ikke kunne levere den nødvendige belysning, men sammen i en gruppe skaber de en fuldverdig lyskilde. Gyldigheden af ​​sådanne lamper er i gennemsnit 3-4 år, og hvis det fejler i slutningen af ​​den angivne periode, er det nemt at udskifte det.

Så hvordan ændrer halogenpæren:

 • Sluk for strømmen;
 • Tag fat i bjerget, der løser lyspæren;
 • Afbryd forsigtigt den pære, der er mislykket fra patronen;
 • tag en ny lampe og fastgør den til stedet for den, der blev trukket ud;
 • sæt lampen på plads og fastgør den med en særlig fastgørelse.

Nu ved du, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, men inden du køber en ny udskiftning, anbefaler vi dig at skrue den gamle lampe og tage den med dig til butikken. Så du kan ikke gå galt, når du vælger den rigtige model.

Da alle typer lamper i deres struktur er identiske, er teknologien til deres udskiftning ikke meget anderledes. Men vi tilbyder stadig at se en video om udskiftning af en pære i en spotlight.

Tidligere artikler fra kategorien:

Varianter af placeringen af ​​spotlights på loftet

Selv installationen af ​​den mest fashionable model af lysekronen vil ikke give dig den perfekte lyseffekt, i hvert fald det vil tiltrække andres opmærksomhed så meget som muligt, og nogle dele af rummet vil ikke være tilstrækkeligt belyste. Alt dette kan nemt undgås, hvis du placerer spotlights på loftet korrekt.

Strækbelysning - fotogalleri

Ideen om stræklofter går tilbage til antikken, da gamle mestere indrettede lofter af adel og konger med silke stof. Stretchloft kiggede luksuriøse og fascinerede øjne. I dag, når belysningslofter er blevet opfundet, har de mest dristige designs ingen grænser - det er blinkende stjerner og det brændende solnedgangssøen...

Installation af lysekroner på loftet

Du besluttede at reparere, at der i vores tid allerede er en lille feat, men som den endelige akkord, ønskede du at installere et strækloft, og pludselig opstod spørgsmålet om, hvordan man hængte lysekronen på strækloftet? Men jeg vil bare have en lysekrone...

Tilføj en kommentar Annuller svar

 • Udvidede polystyrenloftfliser En flise af et materiale som udvidet polystyren kan være en glimrende mulighed for alle dem, der ønsker at
 • Loftfliser uden sømme Den mest enkle, økonomiske og derfor en populær måde at afslutte lofter på er loftfliser uden sømme. hun
 • Sådan vasker du en krystal lysekrone En krystal lysekrone er en raffineret del af det indre, der bringer en notat af luksus til dit hjem. Men randen
 • Vi skifter pærer i et falsk loft. Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at skabe et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen drastisk.
 • Fordele og ulemper ved stræklofter. Streklofter - ophængte strukturer lavet af polyvinylchloridfilm og polyesterstof. Ubestridelig indikator for raffinement og

Ofte er et Armstrong-type suspenderet eller suspenderet loft oplyst af spotlights, hvis levetid selvfølgelig ikke kan være evigt. Før eller senere brænder belysningslampen ud, så det er nødvendigt at udskifte det mislykkede element. Hvis ejeren af ​​lejligheden var involveret i installationen af ​​belysningssystemet, ville det være nemt at udskifte det udbrændte element i lampen. Og dem, der ikke er bekendt med denne procedure, vil blive hjulpet af trinvise instruktioner, der fortæller dig, hvordan du hurtigt og sikkert kan ændre en pære i et strækloft.

Typer af lamper, der anvendes i ophængte loftkonstruktioner

I spændingsloftet kan systemer anvendes flere muligheder for belysningsenheder:

 1. Halogen. Denne type lampe giver et diffust lys, som bedst opfattes af det menneskelige øje. Halogenlampen kan installeres med det mindste hul, og apparatets levetid afhænger af, om installationen blev udført korrekt. Hvis du køber lavspændingselementer, så kan de bruges i værelser med høj luftfugtighed. Imidlertid tolererer denne version af belysningsenheden ikke pludselige strømforstyrrelser, hvorfor det er i stand til at svigte meget hurtigere. Dette spørgsmål kan løses ved hjælp af en spændingsregulator, som eksperter anbefaler at installere. Udskiftning af en mislykket halogenlampe, især hvis den er indbygget, er meget vanskeligere end en almindelig. Når man udfører arbejde i etaper, vil alle hjemmehåndværkere være i stand til at klare denne opgave.
 2. Standard glødelamper kan erstatte hver. Dette arbejde skulle trods alt ske uden undtagelse.
 3. LED lyskilder. Ved at installere en LED-lampe af høj kvalitet i spotlightet, f.eks. "Ecola", kan du oprette en meget flot panoramabelysning, og denne mulighed er den mest holdbare og økonomiske.
 4. Energibesparende mulighed. Sådanne modeller bruger den mindste elektricitet. Eksperter anbefaler dog ikke at bruge en energibesparende lampe i rum med høj luftfugtighed. For eksempel i saunaer eller i bade. Levetiden for sådanne modeller afhænger direkte af antallet af on og off cykler, det vil sige jo oftere lampen tændes og slukkes, desto mindre bliver dens levetid.

At vide, hvilken type lysarmatur der anvendes i den ophængte struktur, er meget lettere at udføre en selvudskiftning af en uegnet lampe.

Hvilke fester bruges til spotlights

Det er lige så vigtigt, inden du udskifter lampen i strækloftet for at vide, hvilken type monteringsstruktur der er til belysning. Overvej de tre mest grundlæggende:

 • standard højre håndtråd. Denne monteringsmulighed anvendes i standard glødelamper. Hvordan man ændrer et udbrændt element i dette system er utvivlsomt kendt for alle;
 • montering med to ben. Specialstifter løser lampen, om de rigtige installationsrapporter er en slags klik. Når man udskifter en sådan model, er det vigtigste ikke at overdrive det, når det trykkes, da en sådan handling kan ødelægge et nyt element;
 • Nogle lamper er monteret på en særlig måde - de skal installeres i patronen og rotere 90º. Kun i denne position vil strukturen blive korrekt fastgjort.

Når du er bekendt med fastgørelsessystemet, kan du fortsætte med den uafhængige udskiftning af det mislykkede belysningselement.

Trin-for-trin udskiftning af lampen i strækloftet

Som tidligere nævnt er det muligt for alle at ændre en mislykket lampe i et stræknings loftsystem, hvis processen skal udføres i etaper:

 1. Først og fremmest skal du slukke for strømmen på panelet. Denne regel skal involvere alle uden undtagelse, for kun på denne måde kan du undgå elektrisk stød, hvis du laver en fejl under arbejdet.
 2. Det anbefales at udføre arbejde på en stabil trinladder, omhyggeligt for ikke at skade grundlaget for stræklofter, der er følsomt for mekanisk belastning.
 3. Efter at have fundet den beskadigede pære, skal du låse op på kroppen, trykke let på ringen for at rette den. Ringen skal holdes konstant, som i en afslappet form kan elementet forår, og det vil ikke være så nemt at finde det.
 4. Den uegnede lampe skrues af fra bunden, og markeringen af ​​de nye og gamle modeller kontrolleres. Hvis parametrene falder helt sammen, kan det nye element sikkert skrues i stedet for den gamle.
 5. Låsringen vender tilbage til sin oprindelige position.

Det er kun for at tænde for el og sørge for, at den nye belysningsenhed virker.

De oplysninger, der blev beskrevet i denne artikel, vil helt sikkert overbevise alle læsere om, at skiftende en pære i en spændingsloftstruktur er enkel og nem. Men hvis der i færd med gennemførelsen stadig opstår vanskeligheder, bør du ikke fortvivle på nogen måde. Når alt kommer til alt, vil en video-tutorial på internetressourcer hjælpe dig med at finde et fingerpeg om dette problem, som kan ses på den mest hensigtsmæssige tidspunkt for dig.

Udskiftning af løg i loftslys

Alle typer belysningslygter har begrænset levetid. Selvom den lovede driftstid for belysningsenheder er meget stor, er ingen garanteret mod strømforstyrrelser og andre force majeure forhold. De fleste elektriske apparater tåler ikke øget spænding og går næsten øjeblikkeligt fejl.

Nogle typer af belysningsenheder ændrer deres egenskaber ret betydeligt efter lidt tid, og derfor er det nødvendigt at skifte pærer, især hvis flere identiske lamper er installeret i rummet, og deres farve er anderledes.

Udskiftning af glødelampen i en projektør, som er installeret på et ophængt loft, er ikke forbundet med nogen særlige vanskeligheder. Der er nogle finesser, der skal tages i betragtning, men pæren på loftslysene kan erstattes af hver ejer.

Hvad skal der gøres først?

Det første skridt er at afbryde strømforsyningen. Dette er nødvendigt for at fjerne faren for elektrisk stød. Hvis det ikke er klart fra omskifterpositionen, om det er tændt eller ej, er det bedre at slukke hele lejligheden med en fælles omskifter på lejligheden. Ud fra dette råd konkluderes det, at dette arbejde bedst udføres om dagen med godt naturligt lys.

Hvis det ikke er muligt at slukke for det elektriske ledningsnet, er det nødvendigt at iagttage de elektriske sikkerhedsregler nøje under installationen - under ingen omstændigheder må du ikke røre de bare ledninger med dine hænder. Ved installation af belysningslygter ser de erfarne elektrikere aldrig direkte på lampen. For det første, hvis der var spænding i patronen, så er blindhed mulig i et stykke tid, for det andet kan det briste og glasfragmenter falder i øjnene.

At arbejde i højden, har du brug for en solid trinladder, hvis ben er sikkert fastgjort for at forhindre foldning. Du kan bruge bordet, hvis dets højde giver dig mulighed for at nå installationsstedet.

Typer af lamper

Pærer, der er installeret i lofter, er opdelt i flere typer:

 • klassiske glødelamper;
 • halogen;
 • fluorescerende;
 • LED.

Konventionelle glødelamper er praktisk taget blevet forældede til installation i falske lofter og især i spotlights.

Halogenemittere er en slags glødelamper med forskellen, at de tilføjer en vis mængde inert gas. Nye fysiske processer med sådanne additiver tillod at forøge helixens temperatur og som følge heraf effektiviteten og størrelsen af ​​lysstrømmen. Den største ulempe er høj temperatur og kort levetid.

Mere pålidelige fluorescerende lamper, som populært kaldes "husholdere". De har høj effektivitet, god lysflow. Ulempen er tilstedeværelsen af ​​farlig kviksølvdamp i lampelampen. Billige lamper fra kendte producenter giver et flimrende lys, hvis egenskaber er langt fra kendte til øjet.

De mest lovende er LED-emittere, hvis pris for øjeblikket er - maksimum for alle typer. Den største ulempe - den høje pris - i dag er næsten elimineret. Men efter at have installeret en LED-lampe i lysekronen, kan du glemme at udskifte den i lang tid.

Typer af socles

En anden, ikke mindre vigtig egenskab for lyspærer er basistypen. Det kan være:

 • skrue;
 • mand;
 • bajonet.

Hver af disse typer kælder har en række diameter eller fikseringsmetode. Det vigtigste her er, at de udskiftelige emittere skal have samme type base, da ingen type er kompatibel. Ellers vil det sammen med lampen være nødvendigt at skifte base også, hvis armaturdesignen tillader det, eller der kræves en komplet udskiftning af spotlights.

Skruen hætte er kendt for alle. Den bruges i glødelamper.

Bayonet-stikket er en variation af det og er et fremspring på lampens bund og krøllede riller på patronen.

De mest almindelige stikkontakter, som er afgørende for installation af halogen- eller LED-lamper, men der er også et dusin størrelser.

Arbejdsordenen i det suspenderede og nedhængte loft

For at skifte en pære i et falsk loft skal du først fjerne holderen, der er lavet af fjederledning. Du skal sørge for, at den ikke hopper ud og ikke falder i øjnene eller ikke går tabt. Yderligere, lidt rystning, tag en lampe ud af en sokkel. Stor indsats kan ikke anvendes, da det kan briste, eller en spotlight vil beskadige loftets overflade.

Nogle gange skal du helt fjerne det fra monteringshullet for at skifte en pære i en spotlight. Det er normalt monteret i loftet med et par fjederklip. For at fjerne en punktlampe, skal du forsigtigt pry den fra en kant og trække den lidt ned. Når fjedrene er synlige, skal de komprimeres, og så kommer lampen let ud af hullet. Vær opmærksom! Fjedre kan glide og forårsage skade!

Hvis lamperne har en skruebase, og for at skrue pæren fra det hængende loft, kan du bruge et stykke klud, der smides på lampelampen for at beskytte det mod splinter og forhindre, at fingrene glider ned, når de skrues af.

Mange mennesker ved ikke, hvordan man skifter en pære i en lampe i et strækloft, da de er bange for at beskadige overfladen. Forsigtighed er påkrævet under alle omstændigheder, men i stræklofterne er lamper normalt monteret på en bærende overflade, så der er ingen fare ved udskiftning. Fjern den udskiftelige pære på samme måde som i et konventionelt falsk loft.

Sådan udskiftes halogenpæren?


Inden du ændrer halogenpæren, skal du huske - i intet tilfælde skal du røre overfladen med dine hænder. Da halogen radiatoren karakteriserer husets forøgede temperatur, vil et tyndt lag fedt på pærens overflade føre til lokal overophedning af overfladen, hvilket reducerer levetiden væsentligt. Du kan slippe af med fede udskrifter ved at gnide lampens krop med alkohol. Det er bedre at arbejde med sådanne emittere i tynde bomuldshandsker.

Ellers er udskiftningen af ​​halogenlamper ikke anderledes end udskiftningen af ​​andre.

Efter at have fjernet den defekte radiator, installeres en ny på plads, og så sættes fjederbeslaget på plads, klemmer det med fingrene.

På samme måde skal du udskifte lampen, der er installeret i loftfladen.

Nu, når du ved, hvordan du skifter en pære, kan du ikke vente på ankomsten af ​​en elektriker, men gør alt arbejdet selv og spare en masse penge.

Udskiftning af den indbyggede pære

Indbyggede lys er ofte og bredt anvendelige i udformningen af ​​hævede lofter.

Mange ejere gør installationen af ​​strukturen selv og derved får yderligere viden og besparelse på installationsarbejdet.

Men de fleste bestiller installationen af ​​loftet fra en specialiseret virksomhed uden at bekymre sig om det faktum, at nogle punkter stadig senere skal løses.

Så hvis du ikke ved, hvordan du skifter en pære i loftet, så er denne artikel til dig.

 • 1 Anvendelige lamper
  • 1.1 1. Halogenlamper
  • 1.2 2. Glødelamper
  • 1.3 3. LED lamper
 • 2 Udskiftning af lampens udskiftning: Arbejdsfaser
 • 3 Typer af fastgørelseslamper
 • 4 tips og tricks

Anvendelige lamper

I lamperne, som er installeret på lofter, anvendes flere typer lamper. Overvej nogle af disse lamper nedenfor.

1. Halogenlamper

De kan leveres med en minimumsafstand på loftet, der skal installeres i forhold til dets bund. Sådanne lamper giver stærk og lysende belysning.

halogenlamper i det indre

Ulempen ved at bruge halogenlamper i et falsk loft er, at det er sværere at udskifte dette element end for eksempel en glødelampe. På samme tid - vi skal være meget forsigtige.

Fra den rigtige installation af en halogenlampe afhænger af levetiden.

2. Glødelamper

glødelamper

Som du ved, har hyppige ændringer i belysningen negativ påvirkning af glødelampe. Det er bedre at bruge spændingsstabilisatorer for at forhindre eventuelle problemer på filialen.

Glødelamper er meget lettere at udskifte end andre typer lamper til et loftsloft, fordi de er velkendte for mange.

3. LED pærer

Denne type lampe er den mest økonomiske og holdbare. Deres fordel er, at LED-lamper er kompakte og bruges i forskellige designer fund.

Designet af loftlamper af alle typer er omtrent det samme og består af:

 • Lampehus, hvor der er ledninger og patron
 • Klemmer, der er fastgørelsesarmatur
 • Beskyttelsesglas eller plastikdæksel
 • Fastgøringsring

  dimensioner af den indbyggede lampe

  Fremskridt på udskiftning af lampe: Arbejdsstadier

 • Når du udfører dette trin, skal du holde pæren stram, ringen selv vil normalt springe op og kan let glide ud af din hånd.
 • Derefter skal du fjerne lampen selv på den måde, den giver sine fastgørere. Kontroller, at den nye lampe har samme effekt som den forrige, kan du skifte den indbyggede pære. Glem ikke at sætte på plads og feste ringen.

  Typer af monteringslamper

  Når du selv udskifter pærer, skal du kende selve lampens design. Der er 3 typer montering:

 • Med traditionel højre håndtråd
 • Pin mount
 • Drejebøsning

  Så ved den første type fastgørelse er alt simpelt, denne type bruges til den sædvanlige, velkendte patron. Der er lamper, som er monteret ved hjælp af specielle stifter, der fungerer som hjælpelinjer. Sådanne stifter er fastgjort efter et karakteristisk klik.

  Det er vigtigt at vide, at når du udskifter denne type fiksering, skal du ikke trykke ned med kraft. Snapping vil ske uden anstrengelse, hvis du rammer rillen korrekt.

  Den tredje type montering består af 2 trin: først skal du indsætte lampen, og drej derefter 90 grader for at reparere elementet.

  Nyttige tips

  Inden du udskifter nogen af ​​ovennævnte lamper, skal du omhyggeligt inspicere den. Hvis du skifter energibesparelseslampen eller glødelampen, skal du dreje den mod uret, men du bør ikke skubbe.

  hvordan man ændrer en pære - foto instruktion

  Hvis du ser en belægning og en anden kegle inde i lampen, holder du et halogenelement i dine hænder. Det er fastgjort til stifterne og intet at vride.