Sådan udskiftes en pære i forskellige armaturer

Nu er det svært at forestille sig livet uden kilder til kunstig belysning. De er overalt: På gaden og i hjemmet tillader de os at læse bøger om aftenen eller ikke at falde i søvn længe efter solnedgang. Lamperne er af forskellige typer, hver af dem har sine egne fordele og ulemper. Men de deler alle en ting: tiden kommer, når de brænder ud. Selvfølgelig har nogle lamper en imponerende lang levetid. Men selv om nogle år skal de erstattes af nye.

Spotlighten har en lavt belyset overflade. Det udsender også en retningsbestemt stråle af lys.

Alt om, hvad slags loftlamper

Glød stik

Glødelamper - den mest velkendte og budgetmulighed for belysning af værelset. De er ikke følsomme for spændingsfald, de har en ekstremt lav pris sammenlignet med andre typer lamper. Samtidig er effektiviteten af ​​en sådan kilde ekstremt lille: kun 4%. Samt glødelamper har en kort levetid (op til 1000 timer), og de skal ændres oftest.

Lys fra en glødelampe opnås som følge af glødelamperens ledning af wolfram eller dets ildfaste legeringer. Fordelene ved en glødelampe indeholder en bred vifte af dens kræfter og øjeblikkelig tænding efter tilkobling.

LED lys

LED-lamper kaldes også halvleder på en anden måde.

Fabrikanter hævder at levetiden for halvlederkilder er omkring 11 års kontinuerlig drift. Ikke en enkelt pære kan prale af så lang levetid. Men i virkeligheden begynder processen med nedbrydning af LED'en efter 3 år at begynde at falme, for at tabe lysstyrken. Derfor er LED'ens levetid objektivt 3-4 år. Udgifterne til LED-lamper er ret høje. For en lampe til hjemmebrug med en kapacitet på 4-9 W, skal du betale 300-2000 rubler. Baseret på ovenstående betalte installationen af ​​en sådan lama efter 5 års arbejde. Det er vigtigt at overveje denne lampes holdbarhed. De mest miljøvenlige og miljøvenlige er LED-lamper. Efter installation af lamperne opnås en smal og rettet lysstråle. Derfor har du brug for mange LED-lamper for at skabe ensartet rumbelysning

halogen

Konventionelt er halogenlamper opdelt i to grupper:

 • op til 24 W (lav spænding);
 • netværksspændingslamper.

Ved design skelne mellem følgende hovedtyper af halogenlamper:

 • lineær (1-20kW: ikke brugt i rum på grund af dens lysstyrke);
 • med ekstern pære (se netspændingslamper);
 • retningslys (har en reflektor: aluminium eller interferens; bruges til punktbelysning);
 • finger (miniature).

fluorescerende

Disse er velkendte energibesparende lamper med en startjusteringsanordning. De mest almindelige fluorescerende lampe baser i hjemmebrug er E14 og E27.

Gasudladningskilder med høj lysstyrke og lang levetid. Lysstofrør har lav effekt, så mere end et dusin spotlights er nødvendige for at belyse betydelige overfladearealer.

Sammenligning af forskellige typer af inventar

Glødelamper og halogenlamper har den laveste effektivitet. De opvarmes godt i processen. I modsætning til dem forbruger LED (LED-lamper) elektricitet, hvilket giver en høj effektivitet. LED-kilden har også en temmelig solid skal.

På bekostning af de mest billige pærer er glødelamper. Men på samme tid, hvis du har 20 lamper, der arbejder 5 timer om dagen, så betaler du mere end 11 tusind rubler for elektricitet om året. Omkostningerne til halogenlamper er lidt mindre - 7 tusind. Energibesparende og LED-lamper bruger elektricitet til 2000 rubler om året.

For at bestemme hvilken version af lampen der er mere egnet til dig, vejer alle deres fordele og ulemper og vælger den der har mere positive sider.

Placering af punkt lyskilder

Stretch canvas

Der er visse principper, hvordan man bedst kan placere lamper på et strækloft.

Lamper, der er installeret i umiddelbar nærhed af PVC-filmbanen, må ikke have stor varmeafledning. Jo større deres effektivitet, desto bedre. Maksimal effekt for glødelamper: 40 watt. Og for halogen: ikke mere end 35 watt. Hvis du skal belyse rummet godt, er det bedre at installere en central lysekrone. Dette er nyttigt for arbejdslokaler, børnelokaler, køkkener - de steder, hvor der er behov for opmærksomhed. Hvis der ikke er plads til central belysning i dit værelse design, skal du installere spotlights med et eksternt arrangement.

Installationsmuligheder til spotbelysning:

 • i hjørnerne af rummet;
 • omkring omkredsen;
 • bue;
 • omkring den centrale lysekrone;
 • kaotisk.

Suspenderede strukturer

Lyspærer i et hængende loft bruges oftest i tre typer:

 • halogen (installeret med et minimumsrum mellem bund og loft);
 • glødelamper (hvis pæren fejler, er det helt nemt at finde en ny og udskifte den);
 • LED (disse lamper - den bedste mulighed for hængende loft). Selv om en sådan lampe til Armstrong type konstruktion vil koste omkring 5.000 rubler. Men de er de mest kompakte og holdbare blandt alle typer lyskilder.
Armstrong ophængt loft og indbyggede lamper

Nedhængte lofter

Vælg korrekt antal pærer. Det skal svare til loftet. En lampe er i stand til at give en effektiv lysstrøm på 1,5 - 2 kvadratmeter plads

Glem ikke om at dreje lys. De øger dramatisk området for den belyste overflade.
Instruktioner om, hvordan du skifter en pære og udskifter en patron i en spotlight

Video om, hvordan man udskifter en pære i en spotlight på et strækloft.

Pærer, der er monteret i hængende og hængende lofter, har to hovedkomponenter:

 • dekorative;
 • funktionel (ramme til lampe og klip).

De vigtigste faser ved udskiftning af loftet eller pærerne i lamperne, uanset deres type:

 1. Sluk for strømmen på den gren, hvor det defekte loft er placeret.
 2. Find og sæt en behagelig stepladder, som du kan nå loftet med.
 3. Fjern holderen for at låse op pæren i kroppen. Denne ring er klæbrig wire, og den springer.
 4. Løsn pæren. Udskift det med en ny af samme strøm.
 5. Udskift holderen.

Til monteringspunkt kan der påføres tre typer montering:

 • med den rigtige udskæring (traditionelt);
 • to stifter (guider og fikseret efter et klik);
 • med en 90 graders rotation.

Hvis vi skifter den sædvanlige glødelampe

Glødelamper i spotlights erstattes på samme måde som i konventionelle. Når du har afbrudt strømforsyningen til linjen, fjernes belysningsenhedens dæksel, og du kan straks se pæren. Hun kommer bare ud.

Halogen pære erstatning

Principper for halogen lampe udskiftning:

 1. Fjern lampens dekorative dæksel og låseringen.
 2. Hold aldrig en halogenpære med dine bare hænder. Før kolben er bedre at røre gennem en serviet.

Hvornår brænder LED-lampen ud?

LED lamper kan være af to typer:

 • bestående af et hus og en lyskilde direkte;
 • helhed.
Den første type lamper kan i tilfælde af udbrænding udskiftes på samme måde som en halogen eller glødelampe. Men i tilfælde af at endelte LED'er blev installeret som lyskilder, skulle de skulle udskiftes helt med huset. Efter afbrydelse af strømforsyningen skal du kontrollere testeren for tilstedeværelse af strøm mellem ledningerne. Det burde ikke være der.

Installation af den nye lampe udføres strengt i henhold til vejledningen. Ifølge mærkning (matchende farver) forbindes ledningerne. Leddene skal isoleres med elektrisk tape og anbringes i en kasse. Anbring omslaget på enheden. Og fastgør den med skruer.

Eksempler på projektlokaler, der bruger zone spot belysning

Spotlights skal være af samme model. Hvis ikke, vil det fuldstændige billede af loftets udseende blive brudt. Hvis salget ikke havde samme lampe som den, der brændte ud - er det bedre at udskifte alle sådanne armaturer i rummet.

Spotlight belysning i badeværelset: En kombination af forskellige typer lamper for at opnå den bedste effekt. Halogen spotlights placeret rundt om soveværelset er i harmoni med den centrale lysekrone. Værelset, hvor barnet bor, bør være godt oplyst om dagen. Og om natten kan det kun efterlades en lampelampe Badeværelse, hvor belysningen er tænkt ud til mindste detalje

DIY reparation af LED lamper: årsagerne til sammenbrud, hvornår og hvordan du kan reparere dig selv

Der er problemer med lyskilder, men du har ikke travlt med at købe nye og ikke ønsker at ringe til en elektriker? Ikke dårlig forsøg på at reparere LED-lamper med egne hænder, ikke? Desuden kan det ikke være så svært. Men du ved ikke, hvor du skal begynde?

Vi vil vise dig, hvordan du opdager problemet og reparerer problemområdet - artiklen diskuterer de mest populære årsager til sammenbrud. Det vigtigste er korrekt at identificere problemets område og omhyggeligt fejlfinding af problemet ved hjælp af profilværktøjerne. Korrekt restaureret produkt fortsætter sin service.

For at hjælpe hjemmet mester, hentede vi fotografiske materialer og leverede reparationsinstruktioner med informative videoer. Selv en mester, der ikke har en kolossal oplevelse i arbejdet med en sådan plan, vil kunne klare opgaven med deres hjælp.

Enheds diode enhed

Før du begynder at reparere en forringet LED-lampe, skal du finde ud af, hvilke dele der består af, og hvor du skal søge efter en fejl.

Den generelle struktur af enheder af denne type er omtrent det samme og omfatter sådanne elementer som:

 • kælder;
 • føreren;
 • printkort;
 • lysdioder;
 • radiator;
 • optiske elementer.

Hver af delene er meget vigtig og er ansvarlig for en bestemt funktion. Find placeringen af ​​problemet, du kan forstå niveauet af dets sværhedsgrad og fortsætte med at eliminere.

Formål og typer af socles

Basen i LED-enheder er lavet af metal, keramisk eller progressiv høj temperatur plast, der er berømt for sin fremragende varmebestandighed.

I produkter fra mærkeproducenter, når der monteres dele i lampen, anvendes ikke lodning. Dette eliminerer fuldstændigt oxidation eller fastgørelse af basiselementet til lampeholderen.

Oftest i LED-apparater beregnet til brug i hverdagslivet og industrien, anvendes gevind og stifter.

Andre arter anses for at være mere sjældne og anvendes i visse specifikke tilfælde. Basen selv har en god arbejdsmæssig ressource og næsten aldrig svigter.

LED-lampedriverens rolle

Føreren i LED-enheden spiller en af ​​nøglerollerne. Denne lille detalje fungerer som en generel strømforsyning, neutraliserer spændingsfald, og direkte strøm styrer direkte til dioderne, der konverterer det til lys, der er synlige for det menneskelige øje.

Kører i moderne lamper er elektroniske eller kondensator. Hver art har sine egne specifikke træk og fordele.

Den første mulighed er værdsat mere expensivt og bruges hyppigere i mærkeprodukterne i mellem- og luksus segmentet, den anden koster producenterne ret billigt og sættes i produkter fra budgetserien.

Kretskort funktioner

Kretskortet tjener som springbræt til placering af lysdioder og andre arbejdsartikler. Producenter bruger forskellige materialer til at oprette det. Den mest relevante betragtes nu som et bord lavet af anodiseret aluminiumlegering.

Den manifesterer sig så effektivt som muligt og absorberer op til 90% af den termiske stråling, der opstår under drift.

Nuancer af enhedens LED-elementer

Dioder, der regenererer svetopodok, der er flere typer. Ofte i lamperne er SMD og COB-chips. Jo mere de er placeret på brættet, jo mere kraftfulde enheden viser sig og jo større mængden af ​​varme frigives under drift.

For normal drift og lang levetid er det nødvendigt at sikre den rigtige køleskab, og radiatoren monteret på huset er ansvarlig for dette.

Radiatorens specifikationer

Overdreven opvarmning er skadelig for LED'ernes funktion. Manglen på højkvalitetsvarmeafledning reducerer signifikant lampens driftstid og fører til forbrænding.

Nogle producenter gemmer og udstyrer enheden med flere tværgående eller langsgående huller og placerer dem i hele huset.

Lavprisproducenter lægger billige plast-, glas- og kompositdele. Avancerede mærker går videre og kompletterer deres LED-apparater med radiatorer af metal med en anodiseret anti-korrosionsbelægning.

Adskilte varemærker, primært af kinesisk oprindelse, leverer lamperne med radiatorelementer af keramik.

Sådanne produkter modtager køling af høj kvalitet, men sammen med det mister de delvis deres strukturelle styrke og bliver mere skrøbelige sammenlignet med metalanaloger.

Et par ord om optik

Hovedparten af ​​LED-lamperne skal forsynes med en diffuser fremstillet af mat plast. Det hjælper med at koncentrere lysfløften i en vis vinkel og gør den mere ensartet.

I nogle modeller bruger linser i stedet for linser skabt af en række moderne og praktiske materialer. I disse elementer af skader er ikke observeret, og de falder ikke under reparationen.

Fælles årsager til fejl

Forkert drift og pludselige spændingsfald i det centrale elnettet fører ofte til fejl i LED-lampen. Diodeelementerne selv i dette tilfælde forbliver funktionsdygtige, men føreren kan forringes.

Hvis armaturet selv ikke er forsynet med høj kvalitet, vil føreren overophedes. Som følge heraf vil det have en dårlig virkning på dens funktion og vil provokere en sammenbrud.

Lampen begynder at flimre og blinke, irriterer øjet, når den nuværende begrænsende modstand forværres, og stopper helt at brænde, hvis kondensatoren brydes ned.

Alle disse øjeblikke er ubehagelige, men du bør ikke panikere. At løse problemet uden stor indsats derhjemme med egne hænder.

Det vil have en dårlig effekt på Led-elementet og vil føre til fejl i et ukorrekt organiseret elektrisk system i et hus eller lejlighed.

Plus, det vil øge belastningen på ledningerne og kan skabe yderligere problemer i den nærmeste fremtid. Derfor er det bedre at overdrage sit arrangement til fagfolk.

Under drift kan der forekomme en overtrædelse af halvkrystalstrukturen af ​​halvlederdioder i lampen.

Denne reaktion fremkaldes ved en reaktion på en forøgelse af densiteten af ​​den indsprøjtede strøm fra siden af ​​materialet, hvorfra halvlederen fremstilles.

Når kantsolderen udføres dårligt, mister varmeafgivelsen den nødvendige intensitet og svækker. Lederen overophedes, der opstår overbelastning i systemet, og en kortslutning forårsager, at lampen mislykkes.

Alle disse små ting er ikke dødelige og er genstand for reparation, der ikke er tidskrævende eller økonomisk.

Preliminære enhedsdiagnostik

LED-modulet er normalt ikke tændt på grund af afbrydelser i de generelle ledninger, fejl i kontakten, i mangel af kontakt i patronen eller i tilfælde af en fejl i selve lampen.

For at forstå spørgsmålet skal du foretage en foreløbig diagnose og forstå, hvor problemet er placeret.

Når lampen ikke tændes, når kontakten er aktiveret, skal du skrue den ud af patronen og skrue i en anden og ikke nødvendigvis en diode en.

Hvis situationen er ændret, og lyset har dukket op, er lampen selv defekt. Manglen på dækning betyder, at problemet er i ledningerne.

I næste trin skal du bruge et multimeter for at finde ud af om der er spænding i det elektriske kredsløb.

For at gøre dette er det nok at læne enheden mod patrondelen, når kontakten er aktiveret og se på indikatorerne. De skal være på 220 V. Hvis tallene er forskellige, så registreres en funktionszone.

Når tilstedeværelsen af ​​den korrekte spænding er bekræftet, og lampen stadig er slukket, skal du kontrollere, om der er kontakt mellem bunden og antennerne på patronen. Hvis der opstår uregelmæssigheder i dette område, forekommer der en bue og et kul på antennelementerne.

For at fjerne det skal du slukke for spændingen, fjerne de forkerte formationer og forsigtigt bøje antennerne. Efter alle disse aktiviteter kan du skrue i en lampholder og tjekke resultatet.

Hvis der ikke er spænding ved patronens kontakter, skal den fjernes og kontrolleres, om der er en fase på selve ledningen. Hvis den er til stede, når kontakten er aktiveret, skal patronen udskiftes.

Når det ikke er tilfældet, skal du være opmærksom på kontakten og se efter problemet i det.

Hvis alle de ovenfor beskrevne elementer, komponenter og dele som følge af verifikationen bekræftede deres funktionsdygtighed, bliver det helt klart, at problemet ligger lige i LED-lampen.

Sådan demonteres LED-modulet?

Til gennemførelse af reparationen vil LED-lampen helt sikkert skulle demontere. Denne procedure er ikke særlig vanskelig, men kræver nøjagtighed, opmærksomhed og lidt færdighed.

Hvis du ønsker det, kan du skyde hele processen trin for trin på telefonen, så du ikke forveksler proceduren.

Det er tilrådeligt at handle ekstremt omhyggeligt. Ikke alle interne elementer i enheden er underlagt udskiftning, derfor er det ekstremt vigtigt ikke at skade dem og gemme dem intakt.

Dette gælder især for sådan en sårbar, men ekstremt betydelig detaljer, som et printkort.

Metode nr. 1 - skrue af

LED-lampen er en ret skrøbelig enhed, som skal omhyggeligt og forsigtigt demonteres. Det kræver ingen væsentlig indsats, og der er ikke behov for at bruge skarpe værktøjer, hvor der er en chance for at håndtere manuelt.

For at fjerne diffusionsdækken er det nok at tage pæren med begge hænder ved kanterne, og adskille den øvre del af kroppen med bløde rotationsbevægelser.

Normalt kan dette gøres nemt, da laget af bindingsforsegling er ekstremt tyndt og straks reagerer på bevægelse og krænkelse af integritet.

Derefter skal du løse den sværeste opgave - at adskille pladen, der bærer LED'erne fra resten af ​​kroppen. For at gøre dette skal du skrue alle monteringsbolte ud.

Da deres hoveder er små i størrelse, skal der bruges specielle skruetrækkere af typen krav.

I næste trin skal du løsne monteringspladen fra radiatorenheden. Et objekt med en flad, skarp kant, såsom smykker pincet, vil hjælpe. De kan forsigtigt pry kanten af ​​brættet og forsigtigt fjerne det helt.

Derefter vil det være nødvendigt at forsigtigt afmontere de områder, hvor forsyningskablerne passer, og endelig adskille pladen med dioderne fra de tilhørende dele.

Radiatoren og bunden skal adskilles af delikate rotationsbevægelser og sprede alle lampens komponenter på bordet foran ham. Derefter kan du gå videre til reparationen.

Metode nr. 2 - opvarmning af hårtørrer

Den anden mulighed er bedst egnet til produkter med tykt glas, der ikke er egnet til direkte kontakt med et skruetrækker type værktøj. Her skal du bruge tørretumbleren og bruge den til at varme op lampens krop.

Kun på denne måde vil det være muligt at fjerne et glasfragment limet fra en cylindrisk base med en speciel sammensætning.

Inten eksponering for varm luft vil medføre, at de behandlede genstande udvides, og det klæbende lag, der holder glasset, bliver elastisk.

Efter disse manipulationer vil lampen bryde op i dens komponenter, selvom mesteren ikke gør noget for det.

Hvis hårtørrer ikke er til stede, kan du gå den anden vej. Du skal tage en tyndere, en øl og en medicinsk sprøjte med en nål. Først, med en ale, forsigtigt og uden pres for at holde langs kanten af ​​kuppeldiffusoren.

Derefter injiceres opløsningsmidlet med en sprøjte og ventes et stykke tid. Det vil bogstaveligt talt tage et par minutter, tætningsmidlet får overholdelse, og kuplen vil kunne skrue uden nogen fysisk indsats. Alle yderligere handlinger adskiller sig ikke fra den ovenfor beskrevne metode.

Uafhængig udskiftning af LED'er

Brændte LED'er er ofte årsagen til, at en lyspære fejler. Efter demontering er det normalt umiddelbart oplagt hvilke elementer der er beskadiget og skal udskiftes. Men der er tilfælde, hvor alle diodene ved første øjekast ser normale ud.

I dette tilfælde skal du bruge et multimeter og ringe hvert element separat for at identificere den fejlbehæftede. Eller fjern elementer fra tavlen, der er i tvivl, og test dem med ledninger, der er tilsluttet en 12 volt strømforsyning.

Når kun en diode er beskadiget, kan du bare lukke sine udgange. Hvis armaturet anvendes til kædeforbindelse, påvirker dette øjeblik ikke funktionstab af alle andre elementer.

Gamle defekte dioder skal løsnes, så drej om bord og lodd nye chips til de synlige kontaktveje.

I nogle tilfælde kan du udskifte LED'en uden brug af loddejern. For at gøre dette skal bestyrelsen varme op med en bygnings hårtørrer. Området af propayka bliver blødt og bøjeligt, og dioden kan fjernes sikkert ved hjælp af almindelige pincet.

På det stadig kolde sted skal du montere en arbejdslyskilde. Når pladen er godt afkølet, vil den fastlåse og vil ikke bevæge sig overalt.

Det vigtigste er at huske elementets placering i forhold til mindre og større kontakter og at placere det anvendelige med hensyn til polaritet.

Driver fejlfinding

Driver problemer er et ret almindeligt problem med LED lamper. Ofte lyser en modstand eller kondensator i føreren.

De måleinstrumenter, der er tilgængelige på hjemmehemmens hånd, kan næppe afsløre effektiviteten af ​​dette element. Derfor anbefales det at simpelthen udskifte det med en servicerbar med tilsvarende parametre.

At finde den rigtige del i lysbutikken virker ikke altid. Det er bedre at gå direkte til radiomarkedet eller til salgsstedet for radioelektronik og forsøge at finde den rigtige ting.

Når den er købt, skal du demontere den defekte enhed, og på arbejdspladsen sætte den på plads.

For korrekt demontering og reparation af pærer af LED-type behøver du ikke kompliceret, dyrt udstyr. Et minimalt sæt enkle værktøjer hjælper med at løse problemerne.

Multimeteret kontrollerer tilstedeværelsen af ​​spænding i kredsløbet, vil give mulighed for at registrere tilstedeværelsen af ​​pauser og vise, hvor godt resten af ​​kredsløbsdetaljerne fungerer.

Et loddeinstrument med kolofonium og lodd er påkrævet for at genoprette de pauser, der findes i kæden, og udskift derefter beskadigede dele og komponenter.

Ved hjælp af en lille skruetrækker kan du forsigtigt adskille kontrolelementerne fra lampens krop, mens du bruger en tynd, slidstærk papirvarer, kan du forsigtigt løsne delene fra printkortet.

Nyttig video om emnet

Sådan elimineres den karakteristiske brud på LED-lampen med E27. Detaljerede instruktioner til demontering af produktet, interessante praktiske råd om brugen af ​​improviserede værktøjer.

Tips om, hvordan du fjerner kolben korrekt fra enheden uden at beskadige den i processen.

En enkel måde at reparere en islampe på uden at bruge loddejern. I stedet for lodning påført speciel ledende pasta.

En fuldstændig beskrivelse af arbejdet med produkterne fra Cosmos-mærket, der ejes af KOSMOS-koncernen, som kontrollerer ca. 25% af hjemmemarkedet for progressive og økonomiske produkter for at skabe belysning af høj kvalitet.

Sådan repareres en ledet pære af majs-type. Egenskaber ved demonteringsprocessen, strukturelle nuancer og andre kognitive aspekter. En betydelig stigning i produktets levetid efter alt arbejde.

LED-pære er en praktisk lyskilde. Den eneste ulempe ved dette produkt er den høje pris sammenlignet med andre moduler. Sandt nok er LED-enheder pålidelige og udfører normalt deres liv. Og hvis der opstår brud under operationen, kan de fleste af dem elimineres med egne hænder. De nødvendige værktøjer kan findes hos enhver hjemme håndværker, og det er også nemt at finde tid til reparationsarbejde.

Sådan udskifter du lampen i en spotlight?

God dag! Det er nødvendigt at udskifte lampen i en spotlight på et falsk loft. Jeg kan ikke forstå, hvordan jeg kommer til det.

3 kommentarer

Sluk først lysene i rummet. Derefter skal du fjerne holderen. Dette gøres ganske enkelt. For ikke at ridse lampen, tag en slags plast tynd genstand og forsigtigt pry denne ring, det skal komme ud med lethed. I nogle tilfælde skrues fastholdelsesringen ud, så prøv at fjerne den. En anden mulighed er at udskifte pæren i en spotlight - først skal du helt fjerne kroppen fra loftet og derefter få pæren, som vist i videoen: https://www.youtube.com/watch?v=OkpoFVUBpoo

Generelt skal du ringe guiden til dette) Men som det er sagt, fortalte administratoren alt rigtigt med kommentaren ovenfor, bortset fra at muligheden for fuldt ud at nå kroppen ikke er den bedste, kan det være problematisk at indsætte det senere. Men det afhænger af typen og kvaliteten af ​​selve lampen.

Selvom alting er fint med mig, men jeg vil forsøge at ændre lampen. Kløe.

Sådan skifter du en pære i et falsk loft?

I løbet af de sidste ti, femten år har installationen af ​​lamper i det nedhængte loft fundet bred anvendelse. Disse lofter strukturer er knyttet til gardin loftet af lejligheden. En sådan halogenlampe i spotlight kan enten hurtigt tilsluttes eller fjernes. Dette vil blive diskuteret i denne artikel.

Falsk loft som en kilde til lys

Før montering af det hængende loft monteres en ramme af træstænger eller metalprofiler, der er monteret direkte på beton eller træloft i rummet. Monter derefter loftsdækslet på rammen. I rollen af ​​loftmaterialet i et sådant loft kan der eksempelvis tjene gips. Men også sådanne lofter kan strækkes, hvor loftsbeklædningen er lavet af stærkt syntetisk materiale. Disse designs skjuler alle fejlene i rummets hovedloft og giver det et glat og glat udseende.

Mellem disse to lofter (hoved og suspenderet) på grund af den samlede og faste ramme er der dannet et frit rum på op til 10 cm. De elektriske ledninger til tilslutning af fremtidig belysning og hovedelementerne i lyskilden er skjult i dette tomme rum. For at tilslutte lamper og forskellige kilder til lys i et sådant loft laves der specielle huller. Et særpræg ved dette loft er evnen til at installere indbyggede lys.

Generelle tips til udskiftning af pærer

Meget ofte hævede lofter er udstyret med punktkilder til lys, hvor der naturligvis er pærer. Den, der samler designet af et sådant loft, ved, hvordan man udskifter lyspærerne. Dem, der er installeret af virksomheden, må ikke have sådan viden, i dette tilfælde er det bedre at ringe til en specialist eller finde de nødvendige oplysninger om udskiftningen og forsøge at erstatte den.

I de fleste tilfælde er hovedårsagen til udskiftningen dens udbrændthed. Og måden at sætte en anden afhænger af, hvilken slags loftbelysning der er til rådighed for dig - en almindelig lysekrone eller lamper.

Hvis en af ​​flere lamper har brændt ud i en lysekrone, skal du ikke ændre det på en gang. I denne variant er det mere bekvemt og sikrere at vente på dagslyset, og i dagslys erstatte det brændte. Og hvis behovet styrker at begynde at erstatte i mørket, skal du finde en fremmed lyskilde, som f.eks. En lommelygte. Du kan få brug for tænger og en skruetrækker, brug handsker på dine hænder.

Før du udskifter, skal du slukke for den reparerede lyskilde ved at slukke for strømafbryderen eller vægkontakten.

En ny pære bør være til stede, så du kan skrue den op når som helst.

Når du tænder lyset efter udskiftning, skal du aldrig se på lyskilden, stå ikke under den, fordi der er mulighed for at afvise pæren, og når den er tændt, kan den briste.

Brugt type lamper i loftet

I det nedhængte loft anvendes fire typer af pærer hovedsageligt.

 • Halogen. Denne visning kan installeres med det mindste mellemrum mellem det hængende loft og det primære. Halogenlamper kan belyse lokalet ret stærkt, og erstatte det er lidt sværere end en almindelig lyspære. Vær forsigtig, når du udskifter. Driftstiden for denne type lampe afhænger stort set af den korrekte installation. I et husholdningsnetværk forekommer hyppige spændingsfald, der ikke påvirker lyskildens drift til det bedre. Til dette anbefales det at anvende spændingsstabiliserende enheder.
 • Konventionelle glødelamper. Hver af os kender disse produkter siden barndommen, og at ændre dem er ikke svært og viden. Men konventionelle lamper har en stor ulempe, de opvarmer hurtigt og passer derfor ikke til alle typer lofter.
 • Fluorescerende armaturer. Denne type belysning, selv på trods af deres høje omkostninger, er udbredt. De er meget økonomiske og forbruger den mindste mængde elektricitet, og deres belysningsegenskaber er meget højere end tidligere prøver. De har en række negative egenskaber. Startprodukterne lyser langsommere end andre analoger, har en grænse for antallet af til og fra, og de indeholder kviksølvdamp, hvilket yderligere komplicerer genvindingsprocessen.
 • LED lamper. Mere økonomisk og langvarig mulighed for denne type loft. Deres lysstyrke overstiger undertiden de luminescerende produkters lignende egenskaber. LED-lampernes driftsperiode når 72.000 timers produktion, med en konventionel lampe på kun 1000 timer.

Ved ændring af forskellige lamper er det nødvendigt at tage højde for, at de bruger to typer hætte. Den første er med den sædvanlige højre tråd og bruges til den klassiske patron. Sådan ændrer du en pære med denne slags, de fleste af os ved. Den anden mulighed er en G-formet base med forskellige typer, lamperne installeres ved hjælp af de eksisterende to ben. Disse stifter udfører en styrende funktion, og stærk forankring sker efter et karakteristisk klik.

Det anbefales ikke at trykke på lamperne ved udskiftning, hvis det ikke er fastgjort, trækker du bare ud og forsøger igen, at stifterne ikke altid kommer ind i de G-formede styringer første gang.

Monteringsmetoder

Tre muligheder bruges til at vedhæfte forskellige kilder til belysning, og ændringen udføres på forskellige måder. Før du udskifter en blæst pære, skal du slukke for strømmen og forberede en solid base, som du skal stå på. Dette kan være en trinladder eller afføring. Det er kun nødvendigt at starte udskiftning, når det køler, ellers er der risiko for at blive brændt.

 1. Den første montering er standard. Det sker ved at dreje lampen ind i patronen. For at erstatte det skal du bare skrue og stram den nye til enden.
 2. To-pin mount - denne mount er forbundet med halogenlamper, de holdes ved hjælp af to metal guider. For at udskifte, skal du låse låsen op - hold lampen med den ene hånd, den anden på dette tidspunkt, bøj ​​holderen. Så tager de en lyspære ud og indsætter en arbejdstager. Efter et karakteristisk klik lås låsen. Til denne procedure kræver det nedhængte loft ikke demontering, lampens fastgørelsesstruktur kommer ikke ud af hullet.
 3. Specialpatron. Denne montering er fremherskende i fluorescerende og LED-belysningsenheder. Når du udskifter, som i den tidligere version, skal du fjerne låsen, tage glasset ud og skrue af lyskilden. Denne patron skal skiftes til 90 grader.

Sådan udskiftes en pære i en spotlight?

Med fremkomsten af ​​billige LED-pærer på markedet kommer spørgsmålet om at erstatte dem mere og mere op. For at udskifte, skal du først vide, hvilken type base der er. Figuren nedenfor viser eksempler på LED typer: E-27, E-14, GU-10, GU-5.3, G-9, G-4, GX53.

Når du udskifter pæren, skal du være opmærksom på, hvilken type lampe der blev installeret i rampelyset. Der er flere typer spotlights:

 • LED-lampe MR-16 bruges i armaturer DL-11;
 • LED minion lampe E-14, der anvendes i forsænket spotlights mærke R-63;
 • GX-53 lamper af lukket type.

Overvej eksemplerne på, hvordan du ændrer LED-lyset i spotlights.

Sluk altid strømmen inden udskiftning!

Udskiftning af LED-lampen GU5.3 eller GU10

En sådan hætte er ofte fastgjort med en fastholdelsesring. I patronen er de fastgjort med to ledende stifter, indtil de klikker (GU5.3) eller roterer 90 grader (GU10). Udskiftning af dem er ret simpelt i henhold til følgende instruktioner.

 1. Slukning af netværket;
 2. Kontroller strømmen af ​​lampen, der skal udskiftes, inden udskiftning. Det skal overholde den udbrændte effekt. Hvis du lægger en stærkere lampe, kan du ødelægge controlleren eller transformeren, hvis den er installeret. Ved installation beregnes de på en bestemt indikator for kraften af ​​den tilsluttede belastning;
 3. Fjern holderen, som er placeret på husets diameter. Træk forsigtigt på det, og lyset kommer let ud af spotlyset. Hvis ringen med to fremspringende antenner inde - bare klem dem
 4. fjern pæren fra holderen, hold basen med den anden hånd, installer en ny;
 5. returner holderingen til rillen.

Udskiftning af E-14 og E-27 pærerne

For denne type udskiftning er endnu nemmere. Det er nødvendigt at skrue den gamle pære mod uret og skrue en ny med uret, mens deaktiveres rummet på forhånd. Det er nødvendigt at vride det hele vejen uden anstrengelse.

Vær opmærksom på basen. E-27 - en velkendt standard, diameteren af ​​en almindelig glødelampe. E-14 - base med mindre diameter. Hvis du er i tvivl, når du køber, tag en pære med dig.

Lukket type GX53

De kaldes ofte en pille. Dette er et af de nemmeste at bruge og udskifte lampen. At ændre dem er nemmest:

 1. Slukning af netværket;
 2. tag lampen op og drej den mod uret, indtil den stopper. Drejningsvinklen er ikke mere end 10-20 grader, og den falder frit ud af spalterne;
 3. indsæt en ny tablet i rillerne og drej den med uret, indtil den stopper. Er færdig

G9 og G4 base

Disse miniaturepærer er ens i design, de varierer i størrelse, men installationsprincippet er det samme. På grund af deres lave vægt er de kun fastgjort til stikket til patronen. Yderligere monteringer leveres normalt ikke. Overvej hvordan du udskifter en sådan pære i en spotlight.

 1. Sluk for lampen ved at afbryde strømforsyningen;
 2. hvis der er en dekorative diffusor - fjern det
 3. tag fat i pærens krop og træk det let ud;
 4. Vi installerer en ny ved at sætte stifterne i patronen. Hvis du har et halogen, skal du først tage det med handsker eller en serviet ved installation.

Udskiftning af lyset i belysningen af ​​møbler

Enhver spotbelysning af møbler og køkkenudstyr i 99% af sagerne erstattes af en af ​​ovennævnte fremgangsmåder. Hele kompleksiteten af ​​udskiftningen ligger i demontering af den dekorative loftsdiffusor.

Strenge krav til lampens udseende, hvilket tvinger designere til at skjule fester så meget som muligt, og du skal vise fantasi for at forstå, hvordan du fjerner denne eller den pågældende lampe.

Sådan udskiftes en pære i et falsk loft - halogen og LED. Udskiftning punktlamper.

For at ordentligt udskifte pæren i et spotlight suspenderet eller ophængt loft, behøver du ikke at ty til hjælp fra specialister.

Selve processen er ret simpel og vil ikke forårsage uhåndterlige vanskeligheder. Det er nok at kende de grundlæggende principper for montering af sådanne lamper.

Bemærk dog, at ikke alle lamper i spotlights har samme type montering. Når du vælger en ny instans i stedet for en brændt, skal du derfor være opmærksom på typen af ​​base.

Her er nogle variationer af individuelle modeller:

I lamper med en skruebase, som i den sædvanlige standard, er der ingen hemmeligheder for udskiftning. De fjernes ved vridning. Men i suspenderede og stræklofter er andre typer mere populære.

Pærer med to ben, som fastgøres efter kliket - GU 5.3, MR16

Der er modeller, der reparerer, når de drejes rundt om en akse med 90 grader - GU10.

Type GX 53 eller tablet:

Overvej processen med at erstatte alle disse løg.

Udskiftning af løg i loftslys

Alle typer belysningslygter har begrænset levetid. Selvom den lovede driftstid for belysningsenheder er meget stor, er ingen garanteret mod strømforstyrrelser og andre force majeure forhold. De fleste elektriske apparater tåler ikke øget spænding og går næsten øjeblikkeligt fejl.

Nogle typer af belysningsenheder ændrer deres egenskaber ret betydeligt efter lidt tid, og derfor er det nødvendigt at skifte pærer, især hvis flere identiske lamper er installeret i rummet, og deres farve er anderledes.

Udskiftning af glødelampen i en projektør, som er installeret på et ophængt loft, er ikke forbundet med nogen særlige vanskeligheder. Der er nogle finesser, der skal tages i betragtning, men pæren på loftslysene kan erstattes af hver ejer.

Hvad skal der gøres først?

Det første skridt er at afbryde strømforsyningen. Dette er nødvendigt for at fjerne faren for elektrisk stød. Hvis det ikke er klart fra omskifterpositionen, om det er tændt eller ej, er det bedre at slukke hele lejligheden med en fælles omskifter på lejligheden. Ud fra dette råd konkluderes det, at dette arbejde bedst udføres om dagen med godt naturligt lys.

Hvis det ikke er muligt at slukke for det elektriske ledningsnet, er det nødvendigt at iagttage de elektriske sikkerhedsregler nøje under installationen - under ingen omstændigheder må du ikke røre de bare ledninger med dine hænder. Ved installation af belysningslygter ser de erfarne elektrikere aldrig direkte på lampen. For det første, hvis der var spænding i patronen, så er blindhed mulig i et stykke tid, for det andet kan det briste og glasfragmenter falder i øjnene.

At arbejde i højden, har du brug for en solid trinladder, hvis ben er sikkert fastgjort for at forhindre foldning. Du kan bruge bordet, hvis dets højde giver dig mulighed for at nå installationsstedet.

Typer af lamper

Pærer, der er installeret i lofter, er opdelt i flere typer:

 • klassiske glødelamper;
 • halogen;
 • fluorescerende;
 • LED.

Konventionelle glødelamper er praktisk taget blevet forældede til installation i falske lofter og især i spotlights.

Halogenemittere er en slags glødelamper med forskellen, at de tilføjer en vis mængde inert gas. Nye fysiske processer med sådanne additiver tillod at forøge helixens temperatur og som følge heraf effektiviteten og størrelsen af ​​lysstrømmen. Den største ulempe er høj temperatur og kort levetid.

Mere pålidelige fluorescerende lamper, som populært kaldes "husholdere". De har høj effektivitet, god lysflow. Ulempen er tilstedeværelsen af ​​farlig kviksølvdamp i lampelampen. Billige lamper fra kendte producenter giver et flimrende lys, hvis egenskaber er langt fra kendte til øjet.

De mest lovende er LED-emittere, hvis pris for øjeblikket er - maksimum for alle typer. Den største ulempe - den høje pris - i dag er næsten elimineret. Men efter at have installeret en LED-lampe i lysekronen, kan du glemme at udskifte den i lang tid.

Typer af socles

En anden, ikke mindre vigtig egenskab for lyspærer er basistypen. Det kan være:

 • skrue;
 • mand;
 • bajonet.

Hver af disse typer kælder har en række diameter eller fikseringsmetode. Det vigtigste her er, at de udskiftelige emittere skal have samme type base, da ingen type er kompatibel. Ellers vil det sammen med lampen være nødvendigt at skifte base også, hvis armaturdesignen tillader det, eller der kræves en komplet udskiftning af spotlights.

Skruen hætte er kendt for alle. Den bruges i glødelamper.

Bayonet-stikket er en variation af det og er et fremspring på lampens bund og krøllede riller på patronen.

De mest almindelige stikkontakter, som er afgørende for installation af halogen- eller LED-lamper, men der er også et dusin størrelser.

Arbejdsordenen i det suspenderede og nedhængte loft

For at skifte en pære i et falsk loft skal du først fjerne holderen, der er lavet af fjederledning. Du skal sørge for, at den ikke hopper ud og ikke falder i øjnene eller ikke går tabt. Yderligere, lidt rystning, tag en lampe ud af en sokkel. Stor indsats kan ikke anvendes, da det kan briste, eller en spotlight vil beskadige loftets overflade.

Nogle gange skal du helt fjerne det fra monteringshullet for at skifte en pære i en spotlight. Det er normalt monteret i loftet med et par fjederklip. For at fjerne en punktlampe, skal du forsigtigt pry den fra en kant og trække den lidt ned. Når fjedrene er synlige, skal de komprimeres, og så kommer lampen let ud af hullet. Vær opmærksom! Fjedre kan glide og forårsage skade!

Hvis lamperne har en skruebase, og for at skrue pæren fra det hængende loft, kan du bruge et stykke klud, der smides på lampelampen for at beskytte det mod splinter og forhindre, at fingrene glider ned, når de skrues af.

Mange mennesker ved ikke, hvordan man skifter en pære i en lampe i et strækloft, da de er bange for at beskadige overfladen. Forsigtighed er påkrævet under alle omstændigheder, men i stræklofterne er lamper normalt monteret på en bærende overflade, så der er ingen fare ved udskiftning. Fjern den udskiftelige pære på samme måde som i et konventionelt falsk loft.

Sådan udskiftes halogenpæren?


Inden du ændrer halogenpæren, skal du huske - i intet tilfælde skal du røre overfladen med dine hænder. Da halogen radiatoren karakteriserer husets forøgede temperatur, vil et tyndt lag fedt på pærens overflade føre til lokal overophedning af overfladen, hvilket reducerer levetiden væsentligt. Du kan slippe af med fede udskrifter ved at gnide lampens krop med alkohol. Det er bedre at arbejde med sådanne emittere i tynde bomuldshandsker.

Ellers er udskiftningen af ​​halogenlamper ikke anderledes end udskiftningen af ​​andre.

Efter at have fjernet den defekte radiator, installeres en ny på plads, og så sættes fjederbeslaget på plads, klemmer det med fingrene.

På samme måde skal du udskifte lampen, der er installeret i loftfladen.

Nu, når du ved, hvordan du skifter en pære, kan du ikke vente på ankomsten af ​​en elektriker, men gør alt arbejdet selv og spare en masse penge.

DIY pære erstatning

Ved første øjekast synes udskiftningen af ​​lamper at være en simpel operation, men der er mange funktioner. Årsager til udskiftning:

 • gammel lampe mislykkedes;
 • nødt til at skifte magt;
 • ikke tilfreds med lampens type eller design
 • Ny organisation af indendørs belysning.

Uafhængig lampeskift

I alle disse situationer er det først og fremmest nødvendigt at finde nye lamper.

udvalg

Først skal du bestemme, hvad der er bedst at installere i lampen. Den enkleste løsning ville være at erstatte lamperne med de samme, da det ikke er svært at finde en ny med alle de forskellige lamper: fluorescerende (LL), glødelamper, LED, halogen og andre.

De fleste købere tager de sædvanlige lamper af samme magt, de er de billigste og er altid til salg. I prisintervallet over dem er LL og derefter LED. Da kompleksiteten af ​​modellen øger omkostningerne.

Hvad er typer af lamper

Korrekt organisering af diffus, reflekteret og retningsbelyst belysning giver dig mulighed for at styre formen på objekter, zoneområder og vælge de nødvendige objekter i lokalerne.

Udskiftning af defekte pærer

Brutte lamper erstattes af nye. For hver type har her sine egne egenskaber.

Glødelamper

Som belysning bruges, er dens intensitet omfordelt. Et sted er det nødvendigt at øge magten, og på et andet sted - at reducere. Derfor tager pæren ofte lidt anderledes. Hvis øvelsen viser, at den er værre end den var, vil intet forhindre, at den tidligere version vender tilbage. For et mellemstort værelse er 100 watt basisbelysning tilstrækkelig.

I glødelamper ødelægges baserne efterhånden ved udsættelse for høje temperaturer. Derfor skal du altid have en ekstra patron i hjemmet.

Først og fremmest skal du erstatte pæren med værktøjer:

 • en stol eller trinladder
 • tester probe;
 • ny lampe;
 • flere tang i forskellige størrelser, skruetrækker, kniv;
 • handsker.

Afskruing af en defekt glødelampe

Ledningen til pæren leveres hovedsagelig gennem en enkeltpolet switch. Fasen skal føres igennem det, så der ikke er spænding på patronen i den frakoblede tilstand. Dette er simpelthen kontrolleret med en indikator skruetrækker.

Det sker ofte, at sommetider skal du skrue pæren, og hætten forbliver i patronen. Det kan fjernes ved hjælp af tænger. De skal være af flere størrelser og med isolerede håndtag. Under lampen skal der laves en film.

Ved udskiftning af lampen slukkes lyset. Forstyr ikke også maskinen. Det er nødvendigt at kontrollere indikatoren for tilstedeværelsen af ​​spænding på den ødelagte base. Ikke alle ejere husker, hvilken position af afbrydernøglen svarer til kredsløbets afkobling.

Små tang åbner inden i hætten, hvorefter den kommer ud. Hvis det ikke giver ind, er det nødvendigt at gribe tanget til sin kant og gradvist løsne det, indtil det bevæger sig fra dets sted. Endnu lettere - Skru bunden med halvdelen af ​​patronens krop, hvorefter det bliver meget lettere at fjerne.

En ny lampe skrues ind i patronen med uret. Her er det umuligt at trykke hårdt på glashuset og anvende et stort drejningsmoment for ikke at beskadige det.

Test af lampen udføres ved at anvende spænding på den. Hvis den ikke brænder, skal den drejes til stopet eller bøje kontaktbladene i patronen. Når den er tændt, kan lampen ikke stå på grund af faren for en eksplosion.

fluorescerende

Udskiftning af LL med E27-chucken er ikke forskellig fra de tidligere. For et rum vil være nok strøm 50 watt. Samtidig er lyset af denne type lamper blødt og jævnt diffunderet. De har indbyggede elektroniske forkoblinger med højfrekvent strøm og blinker ikke.

Rørlampe erstatter lidt vanskeligere, hvis du ikke ved, hvordan du forbinder dem. Derudover er de ofte monteret i loftet, og ved høje højder, der arbejder med dem, er det svært.

Værelset er slukket, og den transparente linse fjernes fra lampen. På hver side af røret er der to pin kontakter. De sidder stramt i chuckholdere, og for at frigive lampen er det nødvendigt at dreje i en retning helt til 90 0, holde den fra begge sider.

Lysstofrør med diffusor

Nyt rør sæt vinkelret på patronerne i spalten og drejes derefter 90 0, indtil det klikker. Når det er fast, er det nødvendigt at kontrollere fastgørelsens pålidelighed ved at trække det lidt hen imod dig. Over tid slides patronen ud, og lampen kan falde ud med unøjagtig fiksering.

Efter installationen kontrolleres armaturet, og hætten er installeret på plads. Hvis den nye lampe ikke starter, skal du kontrollere udførelsen af ​​elementerne på styrehåndtaget.

Den indbyggede LL til det hængende loft udskiftes på samme måde, men der kræves en vis færdighed her, da der ikke er plads til demontering og installation.

Installation af fluorescerende lampe i den indbyggede lampe

I de indbyggede armaturer er 4 lamper monteret, men de er korte, og det er lettere at arbejde med dem. Hvis du fjerner det ekstreme rør, vil adgangen til resten være lettere, hvis du fjerner dem sekventielt og indstilles i omvendt rækkefølge.

Halogen og LED

I det moderne interiør anvendte man ofte loftslofter med spotlights. For at skifte en pære skal den være låst op i lampen. For det første er rummet slukket, og derefter fjernes armaturlåsen i form af en fjederring. Herefter skal lampen skrues af, og en ny med lignende egenskaber skal installeres på det ledige rum. Det er skruet op til stopet og fastgjort med en ring. I dette tilfælde overholdes detaljerne for ikke at gå glip af hånden.

Selv lamper af samme type kan have anderledes udseende. Det er ønskeligt at anvende lyskilder fra samme producent og med samme effekt.

Ved udskiftning af halogen- og LED-lamper (SL) bør de ikke berøres med bare hænder for at beskytte dem mod hurtig fejl. Hvis kontakten ved et uheld opstår, skal du tørre kolben med en vatpind, der er fugtet med alkohol.

Hvis fejlen er mere alvorlig end udskiftning af lampen, skal du vide, hvordan du fjerner loftlampen. Sekvensen af ​​operationer til ekstraktion af det fra det nedhængte loft er som følger:

 • sluk den automatiske strømforsyning;
 • fjern pæren;
 • hente en dekorativ kant med en kniv eller skruetrækker;
 • Tryk fastgørelseslåsen på sagen og tag den ud af rillen.

Installation tilbage er i omvendt rækkefølge.

Udskiftning af lampen med en anden type

Glødepærer bruger mere energi og har en kort levetid. Nu er der en måde at erstatte dem med energibesparende. Årsagen er mindre energiforbrug. Men her skal man huske på, at markedet for elektriske varer er oversvømmet med et stort antal fejl, hvilket negerer alle fordelene ved de nye modeller. Brandede produkter er dyre, men forfalskede er ikke billige, men til sidst giver det ikke nogen fordele, herunder med hensyn til levetid.

Hvis der træffes beslutning om at erstatte glødelampen med en halogen- eller LED-pære, er den nemmeste måde at købe dem med de samme E27- eller E14-baser, og derefter installere dem i den gamle patron.

Med spotlights vil være vanskeligere, fordi her skal du ændre hele belysningssystemet. De er monteret på et stræk- eller gipsplankloft. Bag dem kan du skjule alle ledninger. For et strækloft gør det sværere, fordi det gennem et gennemsigtigt materiale bliver synligt.

I den billigste lineære LL anvendes EMPRA elektromagnetiske styreudstyr. Ulemperne ved armaturerne er lav effektivitet, rattling af gashåndtaget og blinklys. Deres erstatning gør ikke noget, fordi årsagen ikke er i dem. Udskiftning af udstyret med elektronisk udstyr (EKG) eliminerer ovennævnte ulemper.

En anden måde at øge effektiviteten af ​​energiforbrug er at erstatte LL med LED'er, som udadtil falder sammen med dem og med lignende lysegenskaber. Deres G13 base er den samme som på fluorescerende rør. Indenfor er de tilstødende SL-stifter kortsluttet af en kobberleder, og en spænding på 220 V påføres fra modsatte ender af røret. Inde er det monteret en beslag med en driver og usolderede LED'er. Alt startudstyr er demonteret, hvilket letter lampen meget. I stedet kan du placere en anden lampe.

LED lineære lys

På trods af den høje pris reducerer LED-lamper energiforbruget med 65% sammenlignet med LL og er sikkert at bruge.

Skift pære. video

Sådan ændres en pære i en spotlight i videoen nedenfor.

Korrekt tilrettelæggelse af belysning i lejligheden gør rummet komfortabelt og bekvemt for at leve. Til dette skal lampeskift og valg af nye armaturer udføres korrekt.