Hvad skal bordpladens højde til husmødrene på noten

I dag vil vi tale om, hvordan højden af ​​bordpladen i køkkenet fra gulvet er optimal. Den mest behagelige tid er slutningen på reparation og dekoration. Rundt renlighed, og alt skinner. Boligen tager et nyt udseende, og husets ejere har fuldstændig ytringsfrihed for at ændre indretningen og begynde arrangementet af værelserne fra en ren skifer. Hvis renoveringen af ​​dit køkken er færdigt, og køb af møbler er i orden, skal du tage højde for nogle nyttige tips.

Det er ikke nok bare at få et headset, der er i harmoni med vægternes farve og den overordnede stil, det er vigtigt at tage højde for ergonomien. Husmødre bruger meget tid i køkkenet, når de laver mad og serverer mad. For nemheds skyld skal du vælge placeringen af ​​borde, kogeplader, dræn og skabe. Lige så vigtigt er en sådan parameter som højden på bordpladen. Det ser ud til at enhver højde af et møbel er standard, og dens størrelse er længe blevet verificeret af producenten - køb og installer. Men det viser sig, at selv en lille smule som højden af ​​køkkenbordet kan gøre møblerne helt ubehagelige og ubrugelige.

Først og fremmest skal højden fra gulv til bordplade svare til højden af ​​det familiemedlem, der mest aktivt vil være involveret i madlavning.

Køkken sæt med standardparametre

Standardstørrelser beregnes på den gennemsnitlige højde af en kvinde, men i forskellige lande varierer dette tal inden for 10-15 centimeter. Derfor, hvis du køber et standard køkkenbord lavet i Kina eller Vietnam, så er din kone med en højde på 1,75 m usandsynligt at sige tak for, at hun bliver nødt til at skære salater og bøje lavt. Dette er ikke kun ubehageligt, men også fyldt med rygsmerter fra lang tid i en unaturlig kropsholdning. Hvis du beslutter dig for at købe et færdigt sæt, så køb møbler af den ønskede højde, arm dig selv med et målebånd og måle højden før du køber for at undgå unødige komplikationer. Den ideelle mulighed er at lave møbler under ordren, under individuelle parametre.

Et andet eksempel. Du har købt et headset, der er for højt til en lille værtinde. Normalt bruger man 40 forskellige muskler, når man arbejder i køkkenet nær bordet, og hvis højden af ​​køkkenenheden er højere end komfortabel fra gulvet, vil belastningen på disse muskler stige betydeligt. Dette vil medføre hurtig træthed og irritabilitet. Så vi fandt ud af, at bordpladeens standardhøjde ikke altid svarer til vores opgaver og individuelle behov, så det er på tide at finde ud af, hvordan du korrekt beregner den ønskede højde afhængigt af højden.

Ikke kun bordpladen, men også ovnen skal være ergonomisk, for ikke at trætte værtinden. Eksperimentelt lykkedes det os at finde ud af, at for folk op til 1,5 meter høje er det optimalt at sætte borde og andre møbler med bordplader på niveauet fra 76 til 82 cm. 8 til 2 m anbefaler vi at sætte bordplader op til 100 cm høje. Fabrikanter overholder generelt en standardhøjde på 86 centimeter.

Optimal bordplade højde

Hvilke overflader er mest populære i køkkenet? Hvis du ikke tænker på køkkenproblemer, kan du forestille dig, at der i arbejdsområdet kun er en komfur, bord og vask til madlavning. Men erfarne husmødre ved, at der er mange flere arbejdsområder nær køkkenet. Lad os liste dem:

 • til vask;
 • at skabe nedskæringer
 • til stegning, madlavning, bagning;
 • til æltning af dej.

Hver overflade skal være egnet til værtens højde. Opvask tager lige så meget tid som madlavning. Hvis familien ikke er en glad ejer af opvaskemaskinen, skal skålene vaskes manuelt over en vask med en højde på 84-86 cm, som det er sædvanligt ved standarder. Ikke for alt dette er praktisk - nogen bliver nødt til at stå på tiptoe, men nogen vil bøje sig over meget.

Tabletophøjde 85 cm

For at vælge et vaskskab til din højde blev en sjov formel opfundet - en persons højde fra albuens spids til gulvet måles, og længden af ​​knytnækken trækkes fra den resulterende figur. For eksempel måler du højden fra gulvet til albuen, og den var 98 cm, og næven var 5 cm, hvilket betyder at højden af ​​vasken, som er behagelig for din højde, vil være 93 cm fra gulvet. Derefter bør bordet under vasken være højere end standarden. Hvis du allerede har købt en 86 centimeter bordplade, skal du opfinde en slags basis (6-7 cm) eller skifte produktet til en passende. Ikke-standardmøbler er dyrere, men omarbejdning af ubehagelige borde vil også kræve nogle omkostninger.

Bordet til skæreprodukter skal ideelt set være i samme højde som vasken og være tæt på den. Efter alt er næsten alt, der er skåret, forvasket eller rengjort. Og disse operationer er mere bekvemme at udføre nær kilden til rindende vand. Den anden parameter for denne zone er tilstrækkeligt område. Området til opskæring af kød- og æltede bør være på navleniveau eller lige over bæltet, og skåret skåret ville være bedre udført på en lidt højere højde.

Ovnen (kogepladen) kan være lidt lavere i højden end andre arbejdsområder. Efter alt er dens højde suppleret med gryder og pander, hvilket bør være bekvemt at se på og røre deres mad. Den ideelle mulighed i vores tilfælde er 82 cm, det vil sige at kende højden af ​​vasken, du kan beregne denne parameter til kogepladen, idet du tager væk fra de første 10-11 cm.

Glem ikke hooden over ovnen, hvis du ikke ønsker at suge hele lejligheden dufter af refiteret olie eller kål. Emhætten skal hænge i en afstand af 70 cm fra pladens overflade. Mellem vasken og komfuret skal der være et hul på en halv meter, og vægskabene skal være placeret på en 45 centimeter højde over bordene. Samtidig skal dybden på skrivebordets overflade nå op til 60 cm. For alt dette er det nødvendigt at vælge elementerne i et headset under hensyntagen til køkkenets størrelse. Hvis køkkenet er meget lille, så skal mange overflader opgives.

Skrivehøjde

Valget af en passende reception er helt sikkert en vigtig proces, fordi ikke alene udførelsen af ​​den person, der sidder, men også sundheden vil afhænge af rigtigheden af ​​beslutningen. Dette gælder især når det kommer til barnet og hans udviklingsorgan.

Hvilke standarder accepteres

Sundheden hos en person, der arbejder på en computer kræver særlig opmærksomhed. Når du vælger, skal du tage højde for alle faktorer, fra monitorens størrelse til skrivebordets højde. Forkerte beregninger kan medføre problemer med rygsøjlen og synsforstyrrelsen. Hvis en person, der arbejder på en computer, føler sig ubehag, vil han desuden hurtigt trætte og som følge heraf vil hans præstation falde.

Der er en "Modulor" - et system, ifølge hvilket standardproportioner for alle moderne møbler, herunder bordlængden, identificeres. Denne parameter er meget vigtig, fordi det er han, der bestemmer placeringen af ​​en siddende person. Den ene ved det lave bord slouches og læner sig fremad, og den der sidder bag den høje, skal hæve hovedet op, hvilket naturligvis er fejlagtigt.

Glem ikke, at den korrekte position af den menneskelige krop indebærer en retret ryg, frie underarmer og fravær af spændinger i skulderbæltet. Derudover skal benene være på gulvet og bøjes i en vinkel på 90 grader.

Hvor mange centimeter højde?

Med udgangspunkt i gennemsnitshøjden på en almindelig person, som er 175 cm, kom skaberen af ​​Modulor-systemet, Le Corbusier, til den konklusion, at skrivebordets højde skal være mellem 70 og 80 centimeter. Således er standardværdien 75 cm i tilfælde af mand højde på 175 cm og hun 162 cm. Denne formel er korrekt for de fleste mennesker med typisk højde. Der er naturligvis undtagelser, hvis personen er betydeligt lavere eller højere end standarden.

Også bordets højde kan beregnes med formlen: Højden multipliceres med 75 og divideres med 175. Hvis din højde er 169 cm, skal bordet være 72 cm højt.

Hvis din højde går ud over standarderne, så kan du for det første ændre sædets højde (som regel er moderne modeller justerbare). Glem ikke at tilføje en stativ under dine ben, så dine knæ forbliver bøjet i 90 graders vinkel. For det andet kan du lave et bord til individuelle ordrer. For det tredje er det muligt at vælge et bord med justerbar højde på bordpladen.

Er andre størrelser vigtige?

Komfortabelt arbejde er umuligt uden korrekt bestemmelse af bordpladeets bredde, det vil sige afstanden mellem venstre og højre kant. Mindstemålet er 60 cm, men det anbefales at vælge modeller med store indikatorer. Korrekt beregnede borddybde for en voksen er fra 35 til 60 cm. Pladsen, hvor dine ben er (længden mellem benene eller tommelfingerne) skal være mindst 52 cm. Det er også vigtigt at definere parametre som bredde og højde på stolen. Ifølge beregningerne af Le Corbusier, for komfortabelt arbejde, skal bredden af ​​sædet overstige 40 cm, og højden skal være mellem 42 og 48 cm.

Hvilken god er et justerbart bord?

Justerbare modeller købes normalt til børn. Sådanne tabeller kan bruges i lang tid, på trods af at barnets vækst vil variere. Essensen af ​​sådanne møbler er som følger: Det er muligt at hæve eller sænke bordpladen på grund af de tilbagetrækkelige ben, og også for at ændre hældningen. Disse borde kan være træ, plast eller metalramme. Meget ofte kombineres designet med en stol, hvis højde også kan justeres. I det væsentlige er designet et skrivebord.

Et justerbart bord til voksne vil være en glimrende løsning for familier, hvor folk i forskellige højder er tvunget til at bruge den samme arbejdsplads.

Hvordan vælger man et skrivebord?

Beslutter at købe et skrivebord, skal du først beslutte, hvilken type prøve du har brug for - den sædvanlige skriftlige eller computer. I det andet tilfælde skal du sørge for at emnet har specielle pladser til systemenheden, højttalere, tastatur og ledninger. Dernæst skal du løse problemet med prisen. Prisen på et fremtidigt køb afhænger af følgende faktorer:

 • Hvor møblerne er lavet, og om det er under varemærket "header". Tabeller i Rusland er normalt billigere end fremmede. Vær også opmærksom på, at nogle gange småkendte firmaer kan overraske med høj kvalitet kombineret med lave priser.
 • Materiale. Produkter fra plast, spånplader eller MDF koster meget mindre end modeller fra massivet af et træ.
 • Dimensioner. Jo mindre bordet er, jo lavere er prisen.
 • Indretningen. Tilstedeværelsen af ​​tilbehør påvirker væsentligt de endelige omkostninger ved møbler. Jo højere kvalitet, jo mere fittings og jo mere indviklede design, desto flere penge skal du betale.

For et barn

Det vigtigste ved at huske, når man vælger et bord til et barn, er kravene til hans helbred. Overhold følgende regler:

 • Bredden af ​​bordpladen skal være mindst 100 cm, og dybden skal være mellem 60 og 80 cm.
 • For benene skal barnet have en plads på ca. 50 * 45 cm.
 • Overvej forskellen mellem bordets højde og stolen: Denne parameter skal være 20-24 cm.

Når du køber et bord, tag barnet med dig til butikken og bede ham om at sætte sig ned på den valgte model. Kig på dine albuer og ben: den første skal placeres frit, og den anden skal bøjes i en ret vinkel og stå fast på gulvet. Mellem bordpladen og knæene forsøger at forlade et hul på 10-15 cm.

Også fra bordpladen til dit barns øjne skal du holde en afstand svarende til afstanden mellem hans albue og fingerspidser. Derudover er der flere anbefalinger til at vælge en arbejdsplads for den studerende. Tage hensyn til barnets interesser og sørg for, at bordet er rummeligt: ​​under lektier skal den studerende sikkert placere lærebøger, træne bøger, papirvarer og andre nødvendige ting.

Modeller af børns tabeller er forskellige, du kan vælge et design med et design der opfylder dit barns interesser:

 • Standard rektangulær form med flere skuffer. Prisen afhænger af materialet, men som regel er det den billigste konstruktion.
 • Computer desk med de nødvendige computer dele: paneler til tastaturet, plads til skærmen, huller til ledninger og andet. Sådanne modeller er lavet af glas, træ og møbelplader.
 • L-formet bord, der giver dig mulighed for at kombinere og et sted til en computer og plads til lektier.
 • Transformer (justerbar), som gør det muligt at ændre bordets højde, når barnet vokser op. Nogle gange er disse modeller ortopædiske eller foldede.

Hvad kan være bordets højde

At arbejde ved bordet var behageligt, ikke forårsaget ulejlighed, ubehag skal nødvendigvis tage hensyn til dens højde. Fra denne parameter afhænger den komfortable brug af dette møbel. Standardbordets højde skal være under den gennemsnitlige voksen og barnet. Det er værd at overveje funktionerne i denne parameter for hver type af disse produkter mere detaljeret.

Bordhøjde afhængigt af destinationen

Hvorfor bordparametre er så vigtige for en person. Først og fremmest er det nødvendigt at tage hensyn til hverken form, design, mekanismer, materiale af dette produkt, nemlig dets parametre. Disse indikatorer giver nem brug, samt forhindre forskellige rygsygdomme. Skærmens størrelse er vigtig. Det afhænger af bekvemmeligheden, det nødvendige niveau af kropsposition, især ryggen. Med en utilstrækkelig højde skal den person under arbejdsprocessen lænde sig fremad, slash, hvilket vil føre til udseende af rygkrumning, ubehagelige fornemmelser i rygområdet. Denne parameter er vigtig for voksne, for børn. Men det er værd at tage højde for det faktum, at parametrene for hver type produkt, under hensyntagen til formålet, kan være forskellige.

køkken

Højden på køkkenbordet afhænger af personens parametre. Jo større antal vækst, jo højere vil være arealet af arbejdsfladen.

Standardhøjden på køkkenbordene beregnes i henhold til følgende skema:

 • hvis en persons højde er tæt på 150 cm, så passer bordet fra 75 til 76 cm. Hvis en person har en gennemsnitlig højde, skal du foldes næsten to gange for at kunne passe rigtigt efter møblerne med disse parametre.
 • ved 150-160 cm vil det mest egnede produkt være fra 80-82 cm fra gulvfladen;
 • Parametre 160-180 cm er almindelig standard. Mange producenter styres af disse indikatorer i fremstillingen af ​​køkkenmøbler. Her er møbelstørrelsen 87-90 cm. Disse indikatorer er de mest egnede, de giver en behagelig arbejdsstrøm i køkkenet til mænd og kvinder;
 • Hvis vækstraterne overstiger standardrammen, kan møbler laves til ordre. Normalt, med en persons størrelse på 185 cm eller 200 cm, er køkkenet lavet med en 1 meter bordplade.

Højden på køkkenmøbler skal vælges, så det ville være behageligt for alle familiemedlemmer at arbejde med. Selvfølgelig er det under hver vækstindikator umuligt at samle op, men man kan beregne gennemsnittet.

Hvis konehøjden er 150 cm og hendes mand er 190 cm, så bliver gennemsnittet 170 cm. Og for en person med disse indikatorer er det bedst at arbejde på et bord med 85-87 cm. Men kone bliver nødt til at bruge mere tid i køkkenet, bedre dette nummer kan forskydes - 80 cm.

skrivning

Højden på skrivebordet for voksne og barn er anderledes. Hvis man vælger et produkt af denne type, er det først og fremmest nødvendigt at overveje, for hvem der netop købes disse møbler - for en voksen eller et barn.

Hvis der allerede er fremstillet specielle møbler til barnet, hvis dimensioner kan justeres uafhængigt, så for voksne er situationen helt anderledes. Først og fremmest er det nødvendigt at tage hensyn til personens forfatning, størrelse og højde. Valget af møbler skal udføres under hensyntagen til alle disse indikatorer. Personen bag produkter af denne type skal først føle sig godt tilpas.

Valg af højde på et børnebordsbord

Ud over højden skal du overveje længden og bredden. Længden og bredden skal passe til standardparametrene. Hvis disse indikatorer er mindre end nødvendigt, vil brugeren have stor ulempe, der kan påvirke hans muskuloskeletals sundhed negativt.

Komforten ved at skrive produkter er direkte afhængig af størrelsen. Det er nødvendigt at vælge den rigtige højde afhængigt af personens størrelse. Ifølge Modulor, som blev udviklet af en fransk-schweizisk arkitekt og designer Le Corbusier, blev de nødvendige proportioner afsløret:

 • Ifølge den gennemsnitlige højde af folk i hele landet, som er omkring 175-183 cm, anses størrelsesområdet for de skriftlige produkter optimalt fra 700 mm til 800 mm;
 • for 150-160 centimeter vil være optimale produkter med 60 centimeter;
 • hvis væksten er over gennemsnittet - 190-200 cm, så i disse situationer bliver du nødt til at lave møbler til ordre fra 85-90 cm.

computer

Det er vigtigt at vælge møbler med den rigtige størrelse. Denne kvalitet vil give bekvemmelighed, når du arbejder med disse møbler, for det skal bruge en lang periode. Hvis det ikke er tilstrækkeligt, skal personen konstant give ind, der vil være meget spænding på ryggen. Og hvis der er store indikatorer, skal den siddende person konstant hæve hovedet, hvilket kan have en negativ indvirkning på bagsiden.

Grundlæggende krav til computer møbler:

 • Når du er bag dette produkt, skal ryggen være i en jævn stilling, og skuldrene skal rettes
 • underarmene bør placeres på bordets overflade
 • skulderbælteområdet bør ikke hæves;
 • Arbejdsfladen skal være på niveauet af solar plexus;
 • Benene skal bøjes i en ret vinkel, de skal placeres på gulvet.

Hvis du strengt overholder alle disse krav, kan du forhindre forskellige rygsygdomme, krumning, deformiteter, som ofte er hovedårsagerne til alvorlige sygdomme. Men hvordan man opnår overholdelse af disse krav? Er der visse standarder. Det handler om parametrene for disse møbler, det er fra dem, at ryggenes helbred, rygsøjlen og bekvemmeligheden er afhængige.

Standardhøjden på et computerbord beregnes afhængigt af personens højde. Mange møbelbutikker sælger produkter med en standardhøjde på 75 cm. Denne indikator er designet til en gennemsnitlig højde på 170-175 cm.

For ejere af mindre eller større vækst vil disse produkter være ubelejlige. I disse situationer er det værd at gøre computermøbler til ordre eller selvstændigt. Indikatorer vil være forskellige - for en persons størrelse fra 1,5 til 1,6 meter vil være 65-70, for 1,85-2 meter 80-85.

spisning

Spisepladsen skal være behagelig i alt; der bør ikke være nogen besvær, ubehag, stress under måltidet. Når en person er ved spisebordet, bør han først og fremmest føle en fuld afslapning af hele kroppen, den skal hvile. Når man vælger møblernes højde, skal man tage højde for personens højde.

For at personen skal kunne have fuld komfort er det nødvendigt at størrelsen er 700-750 mm. Dette tal betragtes som det mest optimale, det passer til ejere af 1,65 meter. Den gennemsnitlige højde af spiseprodukter fra gulvet til overfladen af ​​produkter varierer fra 72 til 78 centimeter.

For at beregne gennemsnitshøjden for parametrene for en bestemt person kan du bruge formlen:

Bordhøjdeindikator = personens højde * 75/165, hvor

75 centimeter - møblens højde;

165 centimeter - den gennemsnitlige person.

Hvis du har en højde på 170 cm, beregnes formlen til beregning af spiseproduktet som følger:

170 * 75/165 = 77,3.

Børne og skolebørn

Den valgte tabel for den studerende skal være behagelig, komfortabel og vigtigst af alt skal barnet ikke være anspændt på ryggen, rygsøjlen. Ellers kan der være en krumningsproces, spinal deformitet. Men barnet bag dette emne skal bruge lang tid på at lave lektier. Derfor er det nødvendigt at tage højde for bordets højde for barnet.

For at finde ud af højden af ​​børns bord, skal du først bestemme højden af ​​barnet. Tabelindikatorer for en første grader og en teenager findes i nedenstående tabel.

Når man vælger et barns møbler, er det nødvendigt at tage hensyn til størrelsen, er det på dem, at den videre fulde udvikling af barnet afhænger. Det er værd at huske, at barnet har en voksende krop, så i denne periode er det nødvendigt at skabe alle de nødvendige betingelser for sin komfort.

Det er værd at huske de vigtige regler på bekostning af, som vil hjælpe dig med at vælge komfortable møbler til børn:

 • Når du sidder på en stol i et barn, skal overfladen af ​​fødderne være på gulvbelægningen, og sammen skal der dannes en ret vinkel mellem underbenet og låret;
 • Det krævede niveau af afføring dybde kan bestemmes ved hjælp af følgende kriterium - stolens sædeoverflade bør ikke grave ind i området af popliteal leddene;
 • Afstanden mellem knæene og bordpladen skal være mindst ti til femten centimeter;
 • Det nøjagtige afstand fra øjnene til møblerne skal svare til afstanden fra fingerspidserne til barnets albue.
Organisering af et behageligt arbejdssted for barnet

Højde udvælgelsesregler

Når man vælger møbler, er det vigtigt at tage højde for mange forskellige kriterier, men højden skal være i første omgang, uanset hvilken vare der købes - skrevet, arbejde, kontor.

En række regler ved valg af bord:

 • hvis du skal købe et køkkenudstyr til madlavning, så er det bedre at overholde standardparametrene - 80-85 cm. Denne indikator er den mest populære, det vil ikke være nogen problemer med søgningen, og det vil være behageligt for folk med absolut højde - fra 1, 5 til 2 meter;
 • hvis du har brug for et skriftligt produkt, og væksten er over eller under gennemsnittet, er det bedre at ty til møbelproducenternes ydelser. Sådanne modeller kan gøres til ordre. Korrekt beregne målene i henhold til formlen - højde * 75/165 cm;
 • Sørg for at vælge stole - den optimale højde på stolen er 42 cm. Til lange folk - 45 centimeter, for små - 40 centimeter;
 • hvis du køber møbler til et barn eller en elev, så i disse situationer er det værd at tage ansvar for beregningen. For børn er indikatorer for parametrene for disse produkter særligt vigtige. De afhænger af alder og højde. En fremragende mulighed ville være produkter med justerbare parametre.

Valget af tabeller er en kompleks opgave, der kræver at tage hensyn til alle de nødvendige indikatorer. Højden af ​​disse produkter bør komme først, fordi det vil afhænge af det komfort, bekvemmelighed, når man arbejder. Det er vigtigt, at en person føler sig komfortabel, der bør ikke være en følelse af spænding, ubehag, tyngde, træthed. Derfor er det nødvendigt at beregne parametrene for disse indvendige elementer korrekt.

Justerbar højdevideo

På videoen kan du se et overblik over borde med justerbar højde.

Find ud af hvad der skal være højden på køkkenbordet og stolen, hvad ville du have været komfortabel at sidde og fødder ikke hvile på bordet?

Bordhøjde

Standarder i henhold til GOST.

Højde på køkkenbordet fra gulv til toppen af ​​bordpladen er 72-75 cm.

Højde på køkkenstolen fra gulv til sæde er 40-45 cm. Og højden med ryglæn er 90 cm.

Disse standarder beregnes under hensyntagen til russernes gennemsnitlige vækst, som er 165 cm.

Den rigtige beregning af bordets højde er FORMULA.

For at beregne den ideelle bordhøjde, bør du vide:

 • Standard højde på køkkenbordet = 75 cm
 • Rusernes gennemsnitlige vækst = 165 cm

Din højde * standard bord højde / gennemsnit højde = bord højde

For eksempel, med en vækst på 172 cm, vil bordets højde være: 172 * 75/165 = 78,2 cm

Men som regel spiser folk sjældent ikke alene, og antropometriske data er forskellige for alle. I denne situation anbefaler vi at beregne den optimale bordhøjde under hensyntagen til væksten af ​​hvert familiemedlem.

For at beregne bordets højde for alle familiemedlemmer er det nødvendigt at tilføje højden af ​​hver husstand og dele det resulterende beløb med deres nummer.

Efter at have modtaget den gennemsnitlige højde af familien, kan du beregne bordets højde i henhold til den tidligere angivne formel.

Stol højde

Ifølge GOST er den gennemsnitlige afstand fra bordpladen til stolen sædet 30 cm.

Den korrekte beregning af stolens højde er FORMULA.

Højden på en person er en indikator angivet nedenfor = stolens ideelle højde.

 • 45 cm - med en vækst på mere end 168 cm
 • 42-43 cm - med vækst fra 162 til 168 cm
 • 40 cm - med vækst under 162 cm

For en person med en højde på 172 cm vil den ideelle stol højde være: 78.2-45 = 33.2 cm.

På grund af den forskellige vækst af familiemedlemmer og gæster kan du købe stole med justerbar sædehøjde eller tykke puder på sæderne, som om nødvendigt tilføjer højde.

Komfortabel lofthøjde i et privat hus

St. Petersborg,
m. Narvskaya,
Str. Marshal Govorov, 35,
BC "Yellow Corner", af. 440
tlf.: (812) 309-53-00

Moskva
Str. Big Post, d. 36,
s. 2, indgang 15, af. 218
tlf.: (495) 505-63-05

GK Godt hjem. ©
2006-2017

Delvis eller fuldstændig kopiering af webstedets oplysninger er kun mulig med tilladelse fra indehaveren af ​​ophavsret.

Højden af ​​lofterne er ikke så vigtig for komfortabelt ophold, som for eksempel størrelsen af ​​beboelsesrummet, væggets materiale. Men denne udsagn gælder kun så længe denne parameter ikke er for langt ud over de anbefalede værdier. Hvis loftet er for lavt eller for højt, kan dette forårsage betydeligt psykisk ubehag. Overvej, hvordan lofterne skal være i et privat hus, så det ikke bryder fornemmelsen af ​​komfort og være omkostningseffektiv.

Fordele og ulemper ved lave lofter

Lavt loft er et relativ koncept. For værelser i et stort område og en højde på 2,8 kan virke utilstrækkelige, og for et lille soveværelse, hvor en person tilbringer tid hovedsagelig ligger ned, vil loftet på 2,4 m ikke se lavt ud. Når man vælger højden af ​​lofterne i et landhus, er det nødvendigt at fokusere på størrelsen af ​​rummets rum, så deres proportioner er harmoniske.

Lofter betragtes som en ulempe ved huset, fordi de:

 • forårsage en følelse af manglende frihed, pres
 • begrænse valget af loftbelysning
 • gøre det umuligt at designe løsninger som spændinger eller suspenderede strukturer.
 • give interiøret et uforudsigeligt udseende.

Men de har også fordele, fordi ved at reducere højden af ​​væggene i et privat hus, er der sparet penge til byggeri, er opvarmning omkostninger reduceret.

Under hensyntagen til alle disse fordele og ulemper bestemmes den optimale højde af lofterne for hvert værelse i et privat hus, således at æstetik og økonomi er i en rimelig balance.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

Høje lofter giver interiøret et strejf af aristokrati, for paladserne er altid høje, i modsætning til hytterne. De giver en følelse af frihed og overflod af luft, men opvarmning af denne luft vil kræve betydelige meromkostninger. Ja, og i byggeplanen vil en høj lofthøjde i hytten medføre en betydelig stigning i omkostningerne i skønnet.

Derfor er det tilrådeligt at begrænse højden af ​​værelser til 3-3,2 m, især da det med en højere højde bliver svært at vedligeholde dem: udskiftning af pærer, vedligeholdelse af renlighed, reparationer.

Lovgivningsmæssige dokumenter, der regulerer lofternes højde

SNiP regulerer denne parameter, men kun i lejlighedskomplekser. Højden af ​​lofter i et privat hus ifølge SNiP er ikke reguleret, men fremtidige private husejere kan tage som retningslinjestandarder for boligbyggeri.

Ifølge SNiP afhænger den normative værdi af den mindste højde af boliger lokalt om bygningen. I kolde klimazoner (Arktis, de nordlige regioner i Sibirien og Fjernøsten) er denne værdi 2,7 m, i moderat og sydlig - 2,5 m. Disse normer beregnes ud fra betingelserne for at skabe et normalt mikroklima i værelserne.

For den maksimale lofthøjde i et privat hus er standarderne også fraværende. Det maksimale loftniveau er slet ikke reguleret. Praksis viser, at det i moderne boligblokke ikke stiger som regel over 3,2 m.

Standard lofthøjde i forskellige huse

I dag eksisterer begrebet standard lofthøjde i et privat hus ikke, fordi det er ikke underlagt regulering. Hendes valg er lavet i designfasen efter anmodning fra den fremtidige boligejer. For at gøre det nemmere at vælge, lad os overveje, hvor højt lofterne blev bygget i forskellige typer højhuse.

Stalin og den gamle boligmasse

En af de fordele, som Stalins huse er så værdsat, er højt til loftet. Deres niveau er 3,3-3,6 m, selv moderne luksus boliger er ikke op til denne parameter.

Lejligheder Khrusjtsjov

Khrushchev - billigere boliger, med deres konstruktion i prioritet var ikke kvaliteten, men antallet af huse bygget. Derfor opfyldte niveauet af deres lofter minimumsnormerne for SNiP - 2,7 m for de nordlige regioner og 2,5 m for de øvrige.

Forbedringer eller brezhnev

Lejlighederne i 70'erne er forbedret i forhold til Khrusjtsjovs layout og "vokset op" til 2,6-2,7 m lofter.

Panel og blokhuse

Selv om de kalder de sidste årtier i Sovjetunionen en æra af stagnation, men i størrelsen og udformningen af ​​boligbygget i disse år er der markante fremskridt. Panel og blokke højhuse bygget i 80'erne er kendetegnet ved et større område og højde på værelser 2,65-2,75 m.

Moderne lejligheder

Niveauet af lofter af moderne lejligheder afhænger af hvilket segment af boliger, de tilhører. Økonomi muligheder kan have en højde ikke nå 2,7 m, business class boliger - fra 2,75 og højere, luksus lejligheder - 3-3,2 m.

Private huse

Så trods alt, hvad er den bedste lofthøjde i et privat hus? Med hensyn til komfort og økonomisk gennemførlighed vil den "gyldne middel" være den mest optimale - loftet er 2,6-3 m. For små værelser kan denne parameter være 2,6-2,7 m, for rummelige værelser - 3 m.

En rimelig løsning ville være at gøre lofternes højde i et privat hus som følger: gulvet hvor stuen, spisestuen er placeret, at bygge en højere og gulve med soveværelser - lavere.

Det sker der ikke passer højden af ​​væggene i et allerede bygget hus. Hvis opgaven er at lave lofter lavere, er det let at løse ved at installere ophængte eller spændingsstrukturer.

Og hvis spørgsmålet er, hvordan man øger loftets højde i et privat hus, så er løsningen kun mulig i bygninger med bjælkelofter. De kan løftes af en jack, og supplerer de manglende murværk. Hvis bygningen har forstærket betongulve, kan denne parameter kun øges visuelt ved hjælp af designteknikker.

Hvad skal højden af ​​computerbordet være?

Måske er der ikke noget sådant menneskeliv, som endnu ikke vil påvirke moderne højteknologiske indflydelse. I dag går en computer hånd i hånd med en person i hans professionelle og endda personlige liv. I processen med skole- og universitetsstudier, på arbejde og når vi planlægger en ferie, vender vi os til ham og forsøger at lette og optimere vores arbejde og tid.

I betragtning af computerteknologiens rolle i medicin kan vi trygt tale om deres bidrag til en reel forbedring af livets kvalitet og varighed.

I betragtning af computerteknologiens rolle i medicin kan vi trygt tale om deres bidrag til en reel forbedring af livets kvalitet og varighed. Virtuel modellering af sygdomsforløbet anvendes i vid udstrækning; Særlige programmer beregner optimale formler for nye lægemidler mv.

Abonnementsgebyr for hjælpeprogrammer, bank, online underholdning og dating, vejr og de seneste nyheder.... Systemadministratorer joke: "Alt før eller senere bliver til en applikation."

Sundheden hos en person, der arbejder på en computer, påvirkes af mange faktorer, hvoraf den ene er bordets højde.

Brystet rager fremad, og skuldrene tværtimod sænkes lidt og lægges tilbage.

Principper for optimal placering af en computer skrivebord i rummet

Det er svært at forestille sig, at en moderne gennemsnitlig bolig eller kontorplads vil kunne klare sig uden et praktisk og veludstyret sted at arbejde på en computer.

Forkert beregnede højde af produktet kan forårsage rygsygdomme såvel som synsforstyrrelse.

I processen med at vælge et sted til bordet rådgiver ingeniører at overholde følgende grundlæggende regler.

 1. Sørg for nem adgang til det elektriske netværk på forhånd. Det er ønskeligt udelukkende at udelukke elektrobærere og alle former for forlængere. Sockets, når det er muligt, at udstyre med jordforbindelse.
 2. Prøv at give bordets arbejdsflade med naturligt sollys, som falder fra venstre side.
 3. I den kolde årstid må du ikke placere varmeapparater tæt på bordet. Således er udstyrets temperaturregimer ikke overtrådt.
 4. Gulvfladen, som computerbordet skal placeres på, skal være af det rette niveau, uden uregelmæssigheder og lindring.

Generelt er det besværligt at have et bord af forkert højde. Derfor foreslår jeg at afklare dette problem i detaljer.

Standard, betragtes som højden fra gulvet til bordpladen i 75 cm.

Det vil være bekvemt og behageligt at arbejde og studere ved bordet, der er oprettet ved disse regler. De krav, der skal opfyldes i forhold til teknikken, vil imidlertid ikke koste noget, hvis man ikke følger visse regler for sund kropsholdning ved at sidde ved bordet.

Derudover bruger en person, der føler sig utilpas, når han arbejder ved et computerbord, forbruget meget mere energi og bliver derfor hurtigt træt.

Korrekt kropsholdning ved computerbordet

Konceptet holdning forstås som en eller anden uafhængig stilling af den menneskelige krop i rummet. Det er rigtigt og forkert.

Hvorfor præcis har bordets højde en indvirkning på menneskers sundhed?

Men menneskeheden mener stadig, at rimelig brug af en computer også kan give ubestridelig fordel.

Med korrekt kropsholdning kan en person nemt stå, gå eller sidde. Der er ingen aktiv spænding, kroppen og hovedet holdes lige. Brystet rager fremad, og skuldrene tværtimod sænkes lidt og lægges tilbage. Stram, ikke fremtrædende mave.

For lavt bord vil få brugeren til at slanke sig og læne sig fremad, og for højt vil et bord løfte hovedet op og føle ubehag.

Modsatte egenskaber: Bøjning og sænket hoved og skuldre, gå på bøjede ben osv. give indehavere forkert, usund holdning. Og det har en negativ effekt, også på interne organers arbejde.

Den optimale position af en person, der sidder ved "højre" computer skrivebordet, er en jævn ryg, underarmene ligger fladt på bordpladen uden at løfte skulderbæltet.

Men ikke kun arvelighed bestemmer evnen til korrekt at holde kroppen, men også objektive eksterne faktorer. Stilling begynder at danne sig i barndommen, og det er netop den periode, der muliggør aktiv indgriben med henblik på yderligere korrekt udvikling.

Tabellen er som regel på niveau med solar plexus.

Langt de fleste modeller af computerborde er universelle og kan bruges som skriveborde. Så forestill dig, at tastaturhylden er skubbet ind, og vi sidder ved bordpladen for bare at skrive i en notesbog eller studere en bog. Hvordan er det korrekt placeret?

 • Mellem brystet og kanten af ​​bordet er der en afstand på omtrent lige palm.
 • Som ved skrivning, og især når du læser, må du ikke tillade bryststøtte på kanten af ​​bordpladen.
 • Standardhøjden på et computerbord er designet til at give en optimal (30-35 cm.) Afstand fra øjnene til bordets overflade til synet og holdningen.
 • Det er bedst at skrive med en albue sænket 5 cm under kanten af ​​bordet.
 • Benene på hele foden er på gulvet, mens låret og skaftet skal danne en lige eller lidt sløv (100 - 105 °) vinkel mellem dem.

Af den måde skal det bemærkes, at der sidder på en stol, ben skal være på gulvet og bøjes i en vinkel på 90 grader.

Hvordan holder du din kropsholdning mens du arbejder på tastaturet?

 • Stolens højde skal give en ret vinkel mellem lår og underben; Sædet bør ikke være for blødt.
 • Stolens overflade er besat med mindst 2/3.
 • Lad stolens bagside være mål for ryggen. Mens du arbejder, prøv at kæle op til hende.
 • Ideelt set er skulderbladene fladt, mavemusklerne er afslappede, en skulder er ikke højere og ikke lavere end den anden.
 • Kryds ikke over dine ben. Med varigheden af ​​denne position af benene er signifikant nedsat blodforsyning.
 • Opnå din kropsfordeling kun af vægt på hofterne; computerskærm, kan være i øjenhøjde eller lidt højere.

Men hvordan man opnår denne position?

Følelsen af ​​komfort fra at være i en sådan korrekt kropsholdning kommer ikke straks, men lille indsats og udholdenhed vil til sidst gøre deres gode gerning.

Se, hvis din højde er 182 cm, skal den beregnede højde på bordet være: 78 cm.

De vigtigste typer af designs, og de vigtigste parametre i computerborde

Når brugeren er placeret vinkelret på bordets længde og følgelig til skærmen. Sådanne modeller er bekvemt placeret langs en væg eller rumskillevægge.

Bordets design er bekvemt bygget ind i hjørnet af rummet. I dette tilfælde sidder brugeren enten i diagonalen af ​​bordet og vinkelret på skærmen eller står over for bordets hovedlængde og halvvejs på skærmen.

Som følge heraf er det tilladte vækstområde for brugeren fra 168 cm til 182 cm.

Valget af et bestemt design afhænger selvfølgelig af rummets rummelighed og møblerne "kvarter". Men de vigtigste parametre og størrelser af computerborde - dybde, længde og højde bør orienteres om de opgaver, som en bestemt bruger sætter sig til, og også tage hensyn til hans fysiologi.

Og det er denne højde, at tabeller er lavet af producenter af kontormøbler - da det er universelt for de fleste indbyggere i vores land.

Størrelsen på computer skrivebordet

Et af de vigtigste krav til design af et computerskrivebord, hvis overholdelse sikrer et sundt og frugtbart arbejde, er dens korrekte højde. Standard, betragtes som højden fra gulvet til bordpladen i 75 cm.

For at opnå en behagelig position ved at ændre stolens højde.

Men ikke desto mindre svarer væksten hos de fleste ikke til det, der anses for at være "gyldne middel". Og selv for en sådan ikke-standard situation er der en smuk og enkel formel til beregning: Et 75/175 cm højdeprodukt.

Lav en tabel med passende højde for individuelle ordrer.

Der er ingen aktiv spænding, kroppen og hovedet holdes lige.

For eksempel med brugerens vækst i 183 cm. Beregningen af ​​den optimale højde af bordet er som følger: 183 * 75/175 = 78.43 cm.

Lav et bord med justerbar højdeposition på bordpladen.

Med korrekt kropsholdning kan en person nemt stå, gå eller sidde.

Internetafhængighed og substitution af det virkelige liv med virtuelt liv er velkendte problemer med Hi-tech teknologier. Men menneskeheden mener stadig, at rimelig brug af en computer også kan give ubestridelig fordel.

Barnet vokser, og med det "vokser" og skrivebordet - det er den rigtige og tankevækkende tilgang.

Faktisk kan vi vedtage det ved at designe et computerskrivebord, hvor en lav svigerinde på 155 cm i højden og hendes yndlings svigersøn, 192 cm i højden, vil arbejde.

Konceptet holdning forstås som en eller anden uafhængig stilling af den menneskelige krop i rummet.

Hvilken højde skal være hegnet

Dit eget hus med et plot er en hyggelig verden, som du vil skjule fra nysgerrige øjne. Og giv frihed til alle - han ville have bygget en 10 meter mur og boet stille og fredeligt uden at kende problemerne og naboerne. Men for at imødekomme de "transcendente" hegn i sommerhuset er det heller ikke nemt at undgå konfliktsituationer under deres konstruktion. Og det er ikke kun, at et sådant hegn koster vanvittige penge, er vanskeligt at installere og er simpelthen farligt. Der er visse standarder for indkapsling af strukturer, der skal overholdes.

Til at begynde med vil vi definere normerne for hegnhøjden ifølge SNiP. Det bør nævnes, at SNiP er en anbefaling til handling. Administrationen af ​​dit område kan tilpasse dem afhængigt af de eksisterende forhold. Dette betyder dog ikke, at det ikke er nødvendigt at overholde reglerne. For deres fiasko kan du få en administrativ bøde og endda miste hegnet uden nogen kompensation.

Disse regler gælder for boliger i IZhS. For SNT ingen restriktioner.

Normer af SNiP til haveplot

Her er normerne koncentreret omkring to punkter: skygge af stedet og udtagning af grundvand.

 • Et solidt hegn er ikke tilladt, enten gennemsigtigt eller med huller (maske, gitter, hegn).
 • Hegn højde

Hvad skal være en behagelig højde af lofter og hvad er værdien i praksis

Lofthøjde er en vigtig parameter, hvis værdi bestemmer komfortniveauet i lokalet og muligheden for at implementere bestemte designideer. For forskellige typer lokaler har deres egne standarder. Sådanne værdier er specificeret i reguleringsdokumentationen, og disse problemer håndteres af ergonomi.

Hjem ergonomi

Videnskabs ergonomi udvikler parametrene for den optimale lofthøjde, hvor en person ville føle sig mest behagelig.

For at skabe en behagelig atmosfære skal følgende ergonomiske forhold overholdes under konstruktion:

 • masser af naturligt lys;
 • nok ilt;
 • støtte optimal fugt regime.

Disse krav varierer afhængigt af rummets størrelse.

De første optimale værdier blev beregnet af Durer og Ernst Neufert (ca. 2,7 m). De er grundlaget for beregning af loftets standardhøjde i SNiP-byggekoder og regler anvendt under konstruktionen.

normer

Det er værd at bemærke, at reguleringsdokumenter ikke udgør den eneste sande værdi, men kun angiver den mindste lofthøjde for boliger af forskellige typer. Herunder er konstruktionen ikke acceptabel.

 1. Stuer og køkkener - 2,5-2,7 m.
 2. Korridorer og haller - 2,1 m.
 3. Kedelrum - 2,2 m.
 4. Badeværelser, dampbad, saunaer - 3,2 m.
 5. Tørretumbler og vaskerier - 3,6 m.
 6. Kontorer og andre administrative faciliteter - 3 m.

I praksis

Den moderne indikator for afstanden fra loftet til gulvet afhænger af mange faktorer. Den vigtigste er levestandarden for ejerne af lokalerne. I multi-familie og private huse, samt hytter, der bliver bygget til yderligere salg, kan udviklere tage hensyn til kundernes ønsker. Som de siger, hver indfald for dine penge.
Normalt varierer højden af ​​lofterne i panelhuset mellem 2,5-3,2 m. Det antages, at værdien på 2,5 m er den nedre tærskel, hvor der ikke er nogen følelse af ubehag og en "pressende" effekt.

Stalin lofter højde

Højden af ​​lejligheder i Stalins huse er 3-4 meter. De blev bygget i 30-50'erne af det 20. århundrede under Stalin. Disse lejligheder er store og lyse, har brede korridorer, volumen dør og vinduesåbninger, rummelige badeværelser, køkkener, værelser. Vi kan trygt sige, at sådanne værelser fuldt ud opfylder ergonomiske krav.

Loft i Brezhnevka

Højhuse Brezhnev huse (fra 9 til 16 etager) optrådte i Sovjetunionen på 70'erne. I begyndelsen blev lokalerne i dem kaldet lejligheder med forbedret planlægning. Hvis du sammenligner dem med værelserne i Khrusjtjov, så var det virkelig som sandheden. Afstanden fra gulvet til loftoverfladen i Brezhnev huse er 2,5-2,7 m. Det samlede areal af lejligheden er 20-80 kvadratmeter. m.

Loft i nye bygninger

I dag, når der bygges huse anvendes forskellige standarder. Lejligheder af elite klasse kan have en højde på 3 m og mere. Omkostningerne pr. Kvadratmeter af sådanne boliger er meget højere end gennemsnittet. I budgetoptionerne stopper de med en værdi på 2,7 m, hvilket betragtes som optimalt både fra den finansielle side og ud fra et synspunkt af komfort.
Den gennemsnitlige højde af værelserne i ni-etagers bygning er 2,6-2,8 m.

Stræklofter

Spændingsstrukturer anbefales at installeres i høje rum fra 2,7 m, da de har tendens til at skjule plads.
Hvor meget loftet vil reducere højden afhænger af typen af ​​monterede armaturer og ingeniørkommunikation. Normalt er denne værdi ca. 10 cm. Minimum afstanden mellem hoved- og spændingsloftet må ikke være mindre end 3 cm.

Tip!
I lave værelser (mindre end 2,4 m) skal stræklofter anvendes med forsigtighed. Den bedste mulighed i dette tilfælde er simple enkeltniveau konstruktioner. Hvis rummet tillader det, er pladsen til designer fantasier ikke begrænset, og det er muligt at forblive på tre eller fire niveauer med komplekse konfigurationer.

Sådan visuelt øge loftets højde

Hvis rummet er lavt, kan du tilføje plads til det visuelt:

 • Vælg den korrekte loftsfinish, for eksempel en blank finish;
 • Brug i konstruktionen af ​​væggene og loftmaterialerne i en farve (hvid, mælkeagtig, fløde);
 • Fremhæv grænserne mellem væggen og loftspejlet
 • dække væggene med et mønster med lodret orientering (mønsteret skal ikke være for hyppigt og ikke for lyst);
 • installer belysningslyset (hæng dæderne i en højde på 5-10 cm fra loftet).

Rummets højde påvirker ikke kun udgifterne til huset selv og dets vedligeholdelse, men også trivsel for dem, der bor i det. Denne indikator bestemmer de designmuligheder, der kan bruges til dekoration, er ansvarlig for den komfortable atmosfære og komfort i dine værelser.

Hvad skal være den rigtige højde af det nye spisebord

Køb af køkkenmøbler bliver altid til en meget kompliceret og tidskrævende proces. Især når køkkenbordet er købt. Han er genstand for livet, som familien normalt bruger meget tid på. Dette er genstand for design, indretningen af ​​køkkenet, en ting, der ikke kan dispenseres i en lejlighed.

Valg af spisebord. Dette er en kompleks proces, hvor køberen skal være opmærksom på følgende nøglepunkter:

 1. Formen af ​​bordet afhænger helt af køkkenområdet. Hvis du har et stort køkken, så er et firkantet bord bedst. I et lille køkken er et rundbord perfekt, men et lille antal mennesker kan sidde bagved det.
 2. Det er nødvendigt at vælge højden af ​​spisebordet, og det beregnes for hvert tilfælde.
 3. Spisebordets farve er bøjet under de tilgængelige køkkenmøbler. For den bedste harmoni i farver og nuancer anbefales det at købe et bord sammen med et køkkenudstyr.
 4. Det er godt at købe et spisebord, hvis farve er i kontrast til farven på køkkenet.
 5. Hvis du har mange familiemedlemmer, der bor i din lejlighed, skal du købe et transformerende bord. Sådanne tabeller bliver let og hurtigt lagt ud, og de er også nemme at flytte fra rum til rum.
 6. Smukke er bordene med skuffer, hvor du kan placere til opbevaring servietter, duge, festlige bestik.
 7. Foretrækker træborde, de er miljøvenlige og mere holdbare.

Højden af ​​spisebordet i køkkenet

Køkkenbordet er midt i spisepladsen. Det skal opfylde behovene hos dem, der bor i huset og dem, der kommer til at besøge.

Det er nødvendigt at skabe betingelser for et behageligt måltid og kommunikation. Højden af ​​bordet bestemmer niveauet af komfort i brug. Her er det nødvendigt at tage hensyn til egenskaberne i den fysiologiske struktur af den menneskelige krop. For et normalt møde ved bordet har vi brug for mindst 70 cm, så gennemsnitshøjden på et standardbord er omkring 75 cm. For et behageligt måltid er den nødvendige afstand fra bordpladen til stolen omkring 30 centimeter. Sandt nok, i de fleste af de gamle lejligheder tog ingen hensyn til dette, de byggede et tekøkken på 7 kvadratmeter, hvor værtinde havde brug for at arbejde og fodre hendes familie.

Husk at overveje, at køkkenbordene repareres ved at erstatte det ødelagte bordplade, erstatte de beskadigede ben, og spisebordens højde er praktisk taget ureguleret. Et bord af uegnet højde er ubehageligt, det kan irritere en person under et måltid, hvilket er meget uacceptabelt. Ved for lavt bord skal en person slæbe og konstant bøje sig over til en tallerken med mad. Hvis bordet er højere, så er der problemer med at bruge bestik. Derfor skal du ikke være opmærksom på sælgerens forsikringer, som om bordet med en standard overflade på 60 x 60 cm nødvendigvis er en standardhøjde, der passer til dig.

Husk, at spisebordets standardhøjde ifølge GOST er "monteret" til en person med en højde på 165 cm! En vigtig rolle i bekvemmeligheden for personen er stolens højde. For at bestemme den optimale højde på spisebordet samt den optimale højde af stolen, kan du bruge specielle beregningsformler, som du absolut bør læse.

Hvordan beregnes højden på spisebordet

Højden på de fremstillede borde måles fra gulvet til bordets øvre kant og varierer fra 72 til 78 centimeter, og stolens højde måles fra gulv til sæde og varierer fra 40 til 45 centimeter, den ideelle højde er 42 cm.

Hvordan beregnes køkkenbordets højde for en bestemt person? Vi bruger den enkle og enkle matematiske formel:
bord højde = person højde * 75/165.
Tallet 75 er spisebordets standardhøjde, og 165 er den gennemsnitlige persons højde i centimeter.

For at beregne stolens højde er det nødvendigt at trække fra resultatet:

 • 45 cm for lange mennesker.
 • 42-43 cm for gennemsnitshøjde (tæt på 165 cm).
 • 40 cm for personer med lille statur.

Hvis du er en person i mellemhøjde på 170 cm, vil formlen til beregning af spisebordets højde se sådan ud:
170 * 75/165 = 77,3 cm

Stolen til en sådan person vil være: 77,3 - 45 = 32,3 cm.

Men i det virkelige liv er alt mere kompliceret, de samme beregninger for en bestemt person under hans særlige højde. Og ved køkkenbordet sidder hele familien, har hvert familiemedlem sin egen højde. Selv for to personer er det allerede nødvendigt at beregne den gennemsnitlige højde, og derefter beregne højden på spisebordet. For eksempel, når en kone vokser 170 cm og en mand, der vokser 180 cm, er gennemsnitshøjden for to 175 cm. For ham beregner vi højden af ​​køkkenbordet:
175 * 75/165 = 79,5 cm

Hvis din familie består af 3 eller flere personer, skal du beregne gennemsnitshøjden for hele familien (tilføj alle vækstværdier for hvert familiemedlem og divider med antallet af familiemedlemmer), og bereg derefter højden af ​​tabellen ved hjælp af ovenstående formel.

Det er lidt lettere at "kæmpe" med stole - nogle af dem er udstyret med justerbare ben. Du kan også købe specielle elastiske puder, som placeres på stolene og tilføje den ønskede højde i hvert enkelt tilfælde. Således kan deres højde kunstigt tilpasses til den eksisterende højde af bordpladen. Så bliver frokost til alle de tilstedeværende en glædelig og behagelig begivenhed.