Den optimale lofthøjde i huset

Ved opbygning af et privat hus er der mulighed for at vælge lofternes højde i hvert værelse. Så mange finder en behagelig højde på ca. 3 m, mens andre er vant til lave lofter 2,5 m høje. Og der er mennesker, for hvem lofthøjden kun skal være over 3 m. I alle tilfælde hviler problemet med at vælge lofthøjde på mange faktorer. Og den første af dem - omkostningerne ved byggeri. Jo højere loftet i huset er, desto dyrere vil det koste dig ved brug af flere byggematerialer.

Huse med lave lofter er billigere, og det er lettere at opvarme dem. Lofter vil påvirke bygningens udseende. Så ser et hus med lave lofter mere squat. Og dette er en minus.

Dette problem kan løses ved at kombinere lofternes højde. Så på første sal planlægger lofterne højt, men i det andet, hvor soveværelserne er, kan de laves lavere. Således ser huset udadtil meget godt ud, og for hvert enkelt værelse kan du vælge den optimale højde af lofterne.

Loftets højde i et privat hus afhænger også af størrelsen på værelserne. Så et lille værelse med et lavt loft ser ud som et skævt skab. Men det høje loft giver et lille rum til visuelt at gøre det mere rummeligt. Overvej også, at for store værelser er det nødvendigt at planlægge højt til loftet. For eksempel ser et værelse med et areal på 18 m 2 godt ud med en lofthøjde på 2,5-2,6 m og med et areal på 25 m 2 eller mere, er det bedre at tage loftet 3 m højt. Store værelser med lave lofter taber visuelt og ser små ud.

Fra ovenstående kan vi konkludere, at der i stueetagen på første sal, der skal være stor, er en høj lofthøjde på 3 m. I soveværelserne på anden sal er denne lofthøjde ikke nødvendig, især da området af disse værelser er meget mindre. Her kan loftets højde tages 2,4-2,5 m. Forresten betragtes lofthøjden på 2,4 m som den mindste behagelig for en person. I køkkenet, badeværelset og badeværelset er der heller ikke behov for højt til loftet, så højden af ​​disse værelser kan variere på et niveau på 2,5-2,8 m.

Siden du bygger et hus på samme etage, skal du tildele plads til forskellige rum, du skal lave et multi-level layout. Dette medfører igen ekstra omkostninger, men med en sådan tilgang vil du føle dig komfortabel i hvert værelse.

Den optimale lofthøjde for hver person er anderledes. Alt afhænger af din højde. Langt folk er kun komfortable i værelser med en lofthøjde på ca. 3 m. Hvis loftet er lavt, ser det ud til, at det hænger over hovedet. At bestemme den optimale højde i loftet i rummet er meget enkel: Lad det højeste medlem af familien blive og strække en hånd opad. I denne højde skal du tilføje yderligere 30 cm. Den resulterende højde bliver den optimale højde af loftet i rummet.

Når man bygger et hus, er det vigtigt at tage højde for det faktum, at lofternes højde er hård, ikke retfærdig. Så med en gulvhøjde på 3 m kan den endelige lofthøjde være 2,7-2,8 m (forudsat at loftets tykkelse er 15 cm). Hvis du planlægger at bruge et loft eller loft på loftet i rummet og varme gulvet, kan efterbehandlingens højde blive lavere. Og hvis der er planer om at hænge en stor lysekrone, så kan den hænge lige over dit hoved. Når man vælger den optimale højde for hvert værelse, skal man derfor også tage højde for sit design.

Standard lofthøjde i et privat hus

Når man bygger et privat hus, når man beslutter sig for lofthøjden, gør mange intuitivt et valg til fordel for standarden.

Forstå, hvordan denne beslutning er hensigtsmæssig, vil det kun være muligt efter opførelsen af ​​huset og bo i det. Men du kan forstå nogle nuancer, vurdere fordele og ulemper selv i planlægningsfasen.

Accepterede standarder

Det er først og fremmest nødvendigt at overveje nogle eksisterende regler og standarder. Ud over rent praktiske normer, afhængigt af kompleksiteten af ​​job og omkostninger, er der et lovligt etableret sæt SNiP'er (byggekoder og regler). Dette dokument fastlægger den mindste tilladte højde af boligen, baseret på brandsikkerhed og sikkerhed for strukturens struktur.

Ifølge ham:

 • højden af ​​værelserne og køkkenlokalerne må ikke være mindre end 2,5 m;
 • højden af ​​korridorer og haller - 2,1 m;
 • højden på loftet afhænger af hældningsvinklen og er 1,3 m i en vinkel på 30 ° og normaliseres ikke i en vinkel på 45 ° og mere.

At gøre højden mindre vil ikke kun være ubehagelig, men også usikker.

Minimumshøjden, normaliseret ved reglerne, er ikke altid optimal. Blandt bygherrerne har deres egne standarder, støttet af erfaring og ekspertise. Det afhænger selvfølgelig af hver enkelt sag.

For eksempel skal du i et luksuriøst stenhus ikke lave lofter af samme højde som for et beskedent træhus i landsbyen, men hvis du starter fra den gennemsnitlige størrelse af en mursten eller træhus, er standardhøjden 2,7-2,9 m.

Dette nummer giver dig mulighed for at finde en balance mellem klemning af lave lofter og dyre højt til loftet. De fleste landejendomme er bygget i henhold til denne standard. Og med god grund: Standardhøjden har enorme fordele, som mange ikke mærker.

Fordele og ulemper ved standardhøjden

Den gennemsnitlige værdi i opførelsen af ​​et privat landhus er ofte det bedste. Når målet er at opbygge et komfortabelt hjem uden ekstra omkostninger og dikkedarer, ville den bedste løsning være at følge standarderne.

Ulemper ved højt til loftet

 • Opførelse af værelser med højt til loftet er meget dyrere, de tager mere materiale. Dette gælder især for to-etagers huse, så lofterne på anden sal er normalt lavet lavere end på den første.
 • Ved at øge rummets rum er omkostningerne ved opvarmning også øget.
 • Meget ofte er der intet punkt i dette: et par dusin øvre centimeter forbliver ubrugte og hænger i unødvendigt rum.

Ulemper ved lave lofter

 • Psykologisk følelse af indsnævring og ubehag.
 • Kompleksiteten af ​​valg af møbler og tilbehør. Det er nødvendigt at vælge møbler på en sådan måde, at det ikke komprimerer rummet og ikke medfører ulejlighed.

At vælge en standard højde vil omgå alle disse ulemper og gøre dit ophold i huset så behageligt som muligt.

Særlige egenskaber

Der er forskellige nuancer, og ikke altid er standardhøjden den bedste. Til opførelse af et simpelt, billigt, men samtidig behageligt og hyggeligt hjem - helt sikkert, men i tilfælde hvor det er vigtigt at gøre huset også usædvanligt, fremtrædende, sofistikeret, er det bedre at handle anderledes.

Standardhøjde er optimal, gennemsnitlig i alle indikatorer, men det er også den største ulempe, hvis målet er at opbygge noget unikt. Derudover er der særlige tilgange til forskellige særlige tilfælde.

I tilfælde af opførelse af et rammebolig bliver højden normalt mindre, hvilket reducerer lofterne til 2,3-2,5 m.

For eksempel er de fleste af husene i Finland bygget på denne måde. Dette forklares af hastigheden af ​​konstruktion erektion og besparelser. Men alligevel er livet i sådanne huse ikke mindre behageligt af dette: Når det kommer tættere, får boliger mere komfort.

Murstenhuse til at bygge og forøge med et par tituscentimeter er ganske let, og hvis de er ordentligt isolerede, kan de let opvarmes, så lofterne i sådanne huse kan gøres højere. Ved at hæve højden til 3-3,2 m kan du tiltrække interessante designløsninger og opnå en moderne smuk indretning.

I loghuse kan en stigning i højden koste en dejlig øre med hensyn til både konstruktion og vedligeholdelse. Derfor er det for sådanne huse, at standardindstillingen for lofthøjde er den mest ergonomiske. Tømmer er ikke et let materiale, og der er brug for pleje til det, derfor er det vigtigt at tage hensyn til dets egenskaber ved bygning.

For mansard og to-etagers huse, som tidligere nævnt, er der andre standarder. For at spare på byggeri og opvarmning bliver lofter på anden sal normalt lavet 10-20 centimeter lavere end på første sal. Hvis der er et loft, så afhænger alt af hældningsvinklen. Det vigtigste er, at loftet i lofterne ikke forårsager ubehag, og alt andet er et spørgsmål om pris. Du bør overveje rummets rum og rummets funktionalitet. For store stuer skal der laves højere lofter, og for badeværelser og korridorer - lavt.

Med individuelle designprojekter er lovene helt forskellige og afhænger af kundens og designerens personlige ønske.

Tips

For at gøre boligarealet til et privat hus mere æstetisk tilfredsstillende, er der mange indretningsløsninger, som de fleste mennesker simpelthen ikke kender. Personer, der har valgt lofter med standardhøjde, kan tilføje følgende anbefalinger for at tilføje visuel skønhed og rumfang til rummet:

 • du skal bruge skinnende stræklofter - de trækker rummet og mætter det med et reflekterende lys;
 • i væggenes udsmykning skal du tilføje flere lodrette linjer og spejle - dette vil gøre pladsen dybere og visuelt højere;
 • det er tilrådeligt at male væggene og loftet i en tone, og gulvet - en tone lavere, det vil sige mørkere;
 • Loftet er bedre at lave lys;
 • Vinduer bør placeres tættere på loftet for at få mere lys på det end på gulvet.

design

Valget af standardhøjlofter åbner mulighed for et varieret og billigt design: fra banale wallpapers (det er bedre at foretrække tapet med striber, da de gør udseendet mere subtilt) til sofistikerede forfattermønstre, som kan bringe interessante ideer til indretningen af ​​rummet. Ved hjælp af en lille stige kan du uafhængigt komme til de højeste dele af væggene og dekorere dem.

Et værelse med en standard lofthøjde kan sammenlignes med et standardark papir, der er så kendt for kreativitet. Der er selvfølgelig både store formater og små, men det er den standard, der er så velkendt og praktisk at skabe noget af dit eget.

psykologi

Huse er bygget til mennesker og folk til at leve i dem, deres følelser og indtryk af at bo i et bestemt hus - det vigtigste at fokusere på. En normal højde er en, der ikke forårsager ubehagelige følelser: det trykker ikke på, gør dig ikke ubehageligt, men skaber samtidig ikke følelsen af ​​at være på et offentligt sted.

Huset er et sted, hvor du skal slappe af, føle dig selv i dit sted, hvile. Mærkeligt, som det kan synes, afhænger meget af loftets højde.

Det skal huskes, at værelserne kan være meget multifunktionelle. For støjende partier har du brug for en ting, for stille biblioteker en anden. Plus standardhøjden i, at den kan tilpasses til noget. Derudover er det absolut en win-win-mulighed i tilfælde, hvor det nøjagtige formål med rummet er ukendt. De følelser, som rummet får dig til at føle, er det vigtigste, som et værelse kan give til en person.

Komfortabel lofthøjde i et privat hus

St. Petersborg,
m. Narvskaya,
Str. Marshal Govorov, 35,
BC "Yellow Corner", af. 440
tlf.: (812) 309-53-00

Moskva
Str. Big Post, d. 36,
s. 2, indgang 15, af. 218
tlf.: (495) 505-63-05

GK Godt hjem. ©
2006-2017

Delvis eller fuldstændig kopiering af webstedets oplysninger er kun mulig med tilladelse fra indehaveren af ​​ophavsret.

Højden af ​​lofterne er ikke så vigtig for komfortabelt ophold, som for eksempel størrelsen af ​​beboelsesrummet, væggets materiale. Men denne udsagn gælder kun så længe denne parameter ikke er for langt ud over de anbefalede værdier. Hvis loftet er for lavt eller for højt, kan dette forårsage betydeligt psykisk ubehag. Overvej, hvordan lofterne skal være i et privat hus, så det ikke bryder fornemmelsen af ​​komfort og være omkostningseffektiv.

Fordele og ulemper ved lave lofter

Lavt loft er et relativ koncept. For værelser i et stort område og en højde på 2,8 kan virke utilstrækkelige, og for et lille soveværelse, hvor en person tilbringer tid hovedsagelig ligger ned, vil loftet på 2,4 m ikke se lavt ud. Når man vælger højden af ​​lofterne i et landhus, er det nødvendigt at fokusere på størrelsen af ​​rummets rum, så deres proportioner er harmoniske.

Lofter betragtes som en ulempe ved huset, fordi de:

 • forårsage en følelse af manglende frihed, pres
 • begrænse valget af loftbelysning
 • gøre det umuligt at designe løsninger som spændinger eller suspenderede strukturer.
 • give interiøret et uforudsigeligt udseende.

Men de har også fordele, fordi ved at reducere højden af ​​væggene i et privat hus, er der sparet penge til byggeri, er opvarmning omkostninger reduceret.

Under hensyntagen til alle disse fordele og ulemper bestemmes den optimale højde af lofterne for hvert værelse i et privat hus, således at æstetik og økonomi er i en rimelig balance.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

Høje lofter giver interiøret et strejf af aristokrati, for paladserne er altid høje, i modsætning til hytterne. De giver en følelse af frihed og overflod af luft, men opvarmning af denne luft vil kræve betydelige meromkostninger. Ja, og i byggeplanen vil en høj lofthøjde i hytten medføre en betydelig stigning i omkostningerne i skønnet.

Derfor er det tilrådeligt at begrænse højden af ​​værelser til 3-3,2 m, især da det med en højere højde bliver svært at vedligeholde dem: udskiftning af pærer, vedligeholdelse af renlighed, reparationer.

Lovgivningsmæssige dokumenter, der regulerer lofternes højde

SNiP regulerer denne parameter, men kun i lejlighedskomplekser. Højden af ​​lofter i et privat hus ifølge SNiP er ikke reguleret, men fremtidige private husejere kan tage som retningslinjestandarder for boligbyggeri.

Ifølge SNiP afhænger den normative værdi af den mindste højde af boliger lokalt om bygningen. I kolde klimazoner (Arktis, de nordlige regioner i Sibirien og Fjernøsten) er denne værdi 2,7 m, i moderat og sydlig - 2,5 m. Disse normer beregnes ud fra betingelserne for at skabe et normalt mikroklima i værelserne.

For den maksimale lofthøjde i et privat hus er standarderne også fraværende. Det maksimale loftniveau er slet ikke reguleret. Praksis viser, at det i moderne boligblokke ikke stiger som regel over 3,2 m.

Standard lofthøjde i forskellige huse

I dag eksisterer begrebet standard lofthøjde i et privat hus ikke, fordi det er ikke underlagt regulering. Hendes valg er lavet i designfasen efter anmodning fra den fremtidige boligejer. For at gøre det nemmere at vælge, lad os overveje, hvor højt lofterne blev bygget i forskellige typer højhuse.

Stalin og den gamle boligmasse

En af de fordele, som Stalins huse er så værdsat, er højt til loftet. Deres niveau er 3,3-3,6 m, selv moderne luksus boliger er ikke op til denne parameter.

Lejligheder Khrusjtsjov

Khrushchev - billigere boliger, med deres konstruktion i prioritet var ikke kvaliteten, men antallet af huse bygget. Derfor opfyldte niveauet af deres lofter minimumsnormerne for SNiP - 2,7 m for de nordlige regioner og 2,5 m for de øvrige.

Forbedringer eller brezhnev

Lejlighederne i 70'erne er forbedret i forhold til Khrusjtsjovs layout og "vokset op" til 2,6-2,7 m lofter.

Panel og blokhuse

Selv om de kalder de sidste årtier i Sovjetunionen en æra af stagnation, men i størrelsen og udformningen af ​​boligbygget i disse år er der markante fremskridt. Panel og blokke højhuse bygget i 80'erne er kendetegnet ved et større område og højde på værelser 2,65-2,75 m.

Moderne lejligheder

Niveauet af lofter af moderne lejligheder afhænger af hvilket segment af boliger, de tilhører. Økonomi muligheder kan have en højde ikke nå 2,7 m, business class boliger - fra 2,75 og højere, luksus lejligheder - 3-3,2 m.

Private huse

Så trods alt, hvad er den bedste lofthøjde i et privat hus? Med hensyn til komfort og økonomisk gennemførlighed vil den "gyldne middel" være den mest optimale - loftet er 2,6-3 m. For små værelser kan denne parameter være 2,6-2,7 m, for rummelige værelser - 3 m.

En rimelig løsning ville være at gøre lofternes højde i et privat hus som følger: gulvet hvor stuen, spisestuen er placeret, at bygge en højere og gulve med soveværelser - lavere.

Det sker der ikke passer højden af ​​væggene i et allerede bygget hus. Hvis opgaven er at lave lofter lavere, er det let at løse ved at installere ophængte eller spændingsstrukturer.

Og hvis spørgsmålet er, hvordan man øger loftets højde i et privat hus, så er løsningen kun mulig i bygninger med bjælkelofter. De kan løftes af en jack, og supplerer de manglende murværk. Hvis bygningen har forstærket betongulve, kan denne parameter kun øges visuelt ved hjælp af designteknikker.

Hvad skal loftets højde være i et privat hus?

Lofthøjde er en integreret del af et behageligt ophold og en psykologisk følelse i rummet. Generelt accepterede regler og regler fastsætter denne værdi afhængigt af typen af ​​struktur. Lejlighederne behøver ikke at vælge denne højde, det er fastsat ved at bygge standarder og gennemsnit 2,5-2,7 m. Og hvis vi taler om et privat hus i stadierne af byggeri og planlægning, så er denne parameter givet særlig opmærksomhed.

Takket være de rigtige beregninger har du ikke problemer med at installere fladskærende lofter og placere dekorative elementer inde i værelserne.

Loft højde afhænger af formålet med rummet.

Afgørelsen om lofternes højde skal tages på projektets godkendelsesstadium. Der er ingen standarder som sådan for sin størrelse. Det vil imidlertid afhænge af formålet med rummet. For sauna og bad er det absolut ikke hensigtsmæssigt at vælge højt til loftet, da forbruget af varme vil blive distribueret ikke med vilje, og al damp vil koncentrere sig øverst.

For mindre stuer vil det øge loftet medføre en ubehagelig følelse. Værelser med lave lofter passer bedst til børn, badeværelser og køkkener, der ikke kræver et stort område. Men stuer og haller, værelser reserveret til et bibliotek eller et lager vil se godt ud med det højest mulige loft i store huse.

Generelt accepterede standarder og forskrifter

Højden på 2,7 m i et privat hus er taget som den almindeligt anerkendte værdi. Det vil være nok til et behageligt ophold, samt rengøring og reparation af værelset. Med en sådan højde er det helt muligt at designe flerniveau lofter, både suspenderet og suspenderet. Men hvis du ikke vil røre loftets overflade med forskellige strukturer, men simpelthen male den, er en højde på 2,5 m også velegnet. Disse er privat accepterede standarder.

Standarder for opførelse af moderne bygninger styres af forskellige normer for hygiejnebestemmelser og kravene i statsstandarder. De kan findes i byggeri reglerne - SNiPs. I huse, hvor folk bor permanent, fastsætter disse regler en minimumsværdi på 2,6 meter. Ved hjælp af disse normer skal du vide, at mange af dem allerede er blevet ugyldige og ikke anerkendes ved lov, men kun efter regler. På trods af dette bruger mange designere stadig dem. I de nye byplanlægningsregler for arkitektonisk design er lofthøjden ikke reguleret. Derfor kan du vælge det efter eget valg uden at krænke brandkrav.

Der er en mening af ejerne af private huse, jo jo højere loftet er, desto bedre. Det menes, at det på samme tid er muligt at udstyre et værelse på forskellige måder og i overensstemmelse med din smag. Men det er langt fra sagen. Forestil dig et værelse i en boligbygning, hvis vægge er mere end tre meter. Den samlede kubiske optagelse af et sådant rum bliver større, hvilket gør det mere rummeligt. Men i vinterperioden vil det tage en masse penge at opvarme sådanne områder.

Ifølge fysikkens love strækker varm luft altid opad, og kold luft spredes på gulvet. Og selv med den rigelige brug af varmeanlæg, vil varmen blive brugt til andre formål. Derudover vil varmen, som ophobes i toppen af ​​rummet, ødelægge loftet og taget selv. Hvis det er træ, så materialet vil snart knække og knække.

Standard normal højde i en mursten, ramme eller log hus, samt i et to-etagers land hytte skal overholde SNiP. Disse regler er de samme som de første. Så på anden sal.

Rumgeometri

Ekspertudtalelsen konvergerer ved en lofthøjde på 2,6 til 3 meter. For at vælge det rigtige fra denne rækkevidde er det nødvendigt at bestemme bygningens opbygning og dets brug. En vigtig rolle er spillet ved sæsonbetonet vedligeholdelse derhjemme. Hvis du planlægger at opbygge et hyggeligt sommerhus med små værelser, er du velkommen til at vælge en højde på 2,6 meter. For sådanne huse er ikke kendetegnet ved store stuer og rummelige værelser. Derfor behøver lofter ikke højde.

Hvis huset er beregnet til året rundt, vil det være hensigtsmæssigt at se rummelige soveværelser og en stor stue. I dette tilfælde kan du ikke undvære de høje vægge, især hvis indretningen af ​​værelserne sørger for placering af køjesenge.

Optimal lofthøjdeformat

Hver ejer af et hus under opførelse ønsker at vælge den optimale højde for værelserne i hans hus. Man må huske på, at huset endnu ikke er bygget, og så at opretholde og passe sit rum og ikke bare at glæde sig over sin storhed. For at vælge den bedste løsning, hold dig til tre komponenter:

 • dine ønsker
 • ergonomiske regler
 • byggestandarder.

Alt er klart med vores ønsker, og de er ganske forskellige, så de behøver ikke at blive diskuteret. Men med ergonomi bør man mindst være bekendt med det generelle. Denne videnskabelige disciplin studerer en persons interaktive interaktion med rummet omkring ham for at maksimere sine funktioner. Når du vælger en højde, skal du derfor have en idé om formålet med rummet, placeringen af ​​husholdningsartikler og dekorative elementer i den.

For at vælge den bedste løsning, skal du stole på værelserne. Der er en regel: Jo større området er, desto højere er væggen. Et lille værelse med et stort loft vil se latterligt ud, og i en stor hal vil loftet på to og en halv meter lægge pres på pladsen. Der er en anden måde at bestemme den ønskede højde på. For at gøre dette kan du vælge det højeste medlem af din familie og bede ham om at strække armene op. Tilføj til sin højde 30-35 mm, og tilføj op for at få den optimale værdi.

Fordele og ulemper ved højt til loftet

 1. omkostningerne ved at designe og bygge et hus bliver dyrere. Derudover skal du bruge penge på materialer til indretning
 2. at organisere varmesystemet vil ikke være nemt, men i færd med at bruge det vil det begynde at kræve store monetære omkostninger;
 3. Enhver reparation af loftet vil kræve betydelig indsats. Arbejdstagerne skal bruge yderligere faciliteter i deres arbejde, hvilket også vil påvirke pris og reparationstid;
 4. indenlandske vanskeligheder. Ved rengøring af den øvre halvdel af rummet vil der kræves dygtighed. Udskiftning af pæren kan være et stort problem.

På trods af dette har høje lofter opnået enorm popularitet på grund af deres fordele:

 1. høj højde har en særlig atmosfære og fri følelse i huset;
 2. ubegrænset fantasi i udsmykningen af ​​loftet dekoration. Høje vægge giver dig mulighed for at skabe et unikt loftdesign ved brug af to eller tre tier konstruktion af gipsplader. Stort loft kan være dekoreret med forskellige dekorative stuc, som vil se luksuriøst ud med en klassisk stil eller middelalderlig barok.

Selv sådan et stort rum kræver effektiv brug. Designere anbefaler at anvende "reglen om tre" - visuelt opdele væggene i tre sektioner. I bunden placeres yderligere trimme, for eksempel ved hjælp af en sten eller klapbræt. Dekorer det andet afsnit med malerier og hylder.

Placer ikke disse genstande over øjenhøjde for at forhindre følelsen af ​​tomhed. Tredje - forlad uberørt. Med dette layout vil loftet virke endnu højere! Ved udformningen af ​​belysning skal du sørge for at bruge massive lysekroner. De understreger elegance og elegance i rummet.

Så at rummet ikke inspirerer kedsomhed, lav en dristig beslutning - male en af ​​væggene i en lys kontrastfarve! Denne vægt vil tilføje unikhed.

Ulemper og fordele af lave lofter

 1. Følelse af trykplads vil altid ledsage et værelse med et lavt loft. Det vil være ubehageligt at være.
 2. Begrænset brug af hængende lysekroner. Der er huse, hvor lofthøjden er begrænset til to meter. I sådanne rum skal lysekronen komme rundt.
 3. Begrænset evne til at skabe arkitektoniske kompositioner. Hvis du vil skabe et design på flere niveauer i et værelse med et lavt loft, skal du søge hjælp fra professionelle designere. Opret et sådant loft vil være vanskeligt, men muligt.

Plusser af lave lofter er i minuserne af høj. Derfor gentager vi ikke. Lad os se nærmere på, hvad designerne vil rådgive i disse tilfælde. Først krydser du følgende fra interiøret:

 • lysekroner, lampeskærme og massive gulvlamper;
 • loft lister og tredimensionale dekorative elementer;
 • massive garderobeskabe, høje borde og store sofaer;
 • malet gardiner knyttet til væggene. Den bedste løsning ville være diskret plast, fastgjort til loftet.

Placer et væddemål på tekstur og farve på rummet. Hvid er den perfekte løsning. Denne farve kan arbejde vidundere, skubber grænserne for rummet. Brug sine nuancer på væggene og loftet. Tilsæt mere glans og spejle til interiøret. Den skinnende overflade reflekterer genstande genstande, visuelt tilføje kubikmeter til rummet. Installation af et blankt strækloft ville være en effektiv løsning.

Hvis du ikke vil se dit værelse i hvidt, vil andre lys nuancer gøre. Med denne mulighed skal du vide, at loftets farve ikke skal være mørkere end væggene. Ellers vil han præsentere sig selv.

Disse tricks er i stand til selv at give et lille loft et stort rum. Og den sidste. På stadiet om at bygge et hus, bemærk at lofthøjden skal være udformet i udkastform. Efter afslutningen vil det blive reduceret. Især højden vil ændre sig, når man installerer opvarmede gulve eller overbygninger i flere niveauer.

Alt om den optimale lofthøjde i CIP-huset, se følgende video.

Loft højde: 17 spørgsmål og svar, der vil ændre din opfattelse af komfort

Emnet for denne artikel er lofthøjde. I den skal læseren og jeg finde ud af hvilke begrænsninger der gælder for mindste og maksimale højde på rummet. Du vil også lære om metoderne til at ændre det i en mindre og større retning - både fysisk og visuel.

Lave lofter? Bare rolig, dette problem er løst.

række

mindste

 1. Hvad er den mindste lofthøjde på en bolig, der ikke forårsager ubehag for dets indbyggere?

Det menes at det er 2,4 meter. I praksis afhænger svaret imidlertid stærkt på din familiens antropometriske data. Enig at folk på 160 og 210 centimeter er noget anderledes ideer om komfort.

Den nederste grænse for komfort er et 240 cm højt køkken.

max.

 1. Hvad er loftets maksimale højde over gulvet? Hvorfor undgår bygherrer at bygge huse med lofter over 3 meter?

Offhand - to grunde:

Jo højere hver enkelt etage er, desto dyrere er huset som helhed. Da prisen pr. Kvadratmeter boliger stiger, falder dens konkurrenceevne. Størstedelen af ​​potentielle købere er begrænset i midler og på et lige så nyttigt område af lejligheden vil de vælge et billigere tilbud.

Desuden øges opvarmningens omkostninger med stigningen i rummets højde. Efter højden af ​​strømmen øges volumenet af lejligheden.

For en boligejer med et andet lys kan opvarmning være et alvorligt problem.

I praksis er opvarmningen af ​​et højt rum yderligere kompliceret ved adskillelse af luft ifølge temperaturen: varme opsamles under loftet, og gulvet forbliver koldt.

Balance

 1. Hvad er standard lofthøjde i sovjets konstruktion?

I husene ved forskellige projekter er det anderledes. Jeg vil give nogle eksempler fra min egen erfaring:

 • I byen Khabarovsk var jeg i en bygning bygget af japanske krigsfanger kort efter første verdenskrig og oktoberrevolutionen. Afstanden fra gulv til loft var 4,5 meter, hvilket gjorde det muligt at opbygge en mezzanin med et soveværelse eller et lille kontor i stuen;

Det ligner et typisk interiør for dette hus.

 • I Stalin, bygget i 1960, hvor jeg boede i flere år, lå loftet i en højde på 3,2 meter;
 • Khrusjtjov bygget kun otte år senere i Komsomolsk-on-Amur "tilfreds" med en højde på 250 cm.

Khruschovka. Hvis du er over gennemsnittet højde, vænne sig til at trykke dit hoved ind i dine skuldre.

Sådanne lave lofter var forbundet med det sociale boligbyggeri program vedtaget under den uforglemmelige Nikita Sergeyevich. Fra 1958 til 1985 blev huse bygget med de mest kompakte lejligheder og uden arkitektoniske overskud.

 1. Hvad vil du behage mere moderne huse?
 • Højden af ​​p44t lofterne - en serie bygget fra 1979 til 1999 - er 2,7 meter;
 • Standarden i den nye bygning de seneste år er 2,7 - 3 m.
 1. Og hvad er den optimale højde?

Efter min mening - 260 - 270 centimeter. Denne værdi vil spare dig for at føle dig trangt, men vil ikke tvinge dig til at betale for meget for opvarmning. Under alle omstændigheder valgte jeg bare en sådan højde af loftet, når jeg opbyggede min egen loftsrum.

Det indre af mit loft. Afstanden fra loftets horisontale del til gulvet er 260 cm.

Ikke-boligområder

 1. Hvor lavt kan du slippe det falske loft på badeværelset?

2,3 - 2,4 meter - et rimeligt minimum. Hvis du gør badeværelset endnu lavere, vil en person over gennemsnitshøjden, der står i et bad eller brusebad, opleve mærkbar ubehag.

Badeværelse. Gulv og ophængt struktur af panelerne er adskilt med 2,3 meter.

 1. Og hvilke krav er relevante for et toilet eller et kombineret badeværelse?

De samme. En undtagelse er Mansard-badeværelset: hvis det er placeret under den skrånende del af loftet, vil afstanden fra den til gulvet være mindre under alle omstændigheder. Når du designer dette værelse, skal du overveje væksten af ​​det højeste medlem af familien: det bør ikke berøre loftet med dit hoved.

Interiør loft badeværelse i mit hus. Bunden af ​​den skrånende del af loftet er 190 cm fra gulvet.

 1. Hvad er den komfortable højde i saunaen eller det russiske bad?

2,2 meter med en højde på den øverste hylde 0,95 - 1 meter. Sådanne dimensioner giver dig mulighed for at svinge en kost og samtidig ikke lide af overdreven forbrug af brænde, når du opvarmer et værelse.

Jo lavere dampbad eller sauna, jo lettere er det at varme op.

I et vaskerum eller et toilettet er det bedre at løfte loftet op til 2,35 - 2,40 meter. Det behøver ikke opvarmes til en sådan høj temperatur som saunaen eller dampbadet, som giver dig mulighed for at øge rummets rumfang.

Spænding, suspenderet

 1. Hvad er den mindste højde af strækloftet fra loftet på rummet?

I det ideelle tilfælde - ca. 4 centimeter. Den afstand, som strækloftet spiser, kan øges i to tilfælde:

 • Hvis overlapning af plader har mærkbare stød og dråber. I dette tilfælde udsættes en afstand på 4 cm fra det nederste punkt af overlapningen;

Harpoon monteringsspændingsstof.

 • Hvis rummet mellem nettet og loftet bruges til installation af indbyggede lamper, ventilationskanaler eller luftkanaler. Her bestemmes alt af armaturernes dimensioner eller tværsnittet af ingeniørkommunikation, som du planlægger at bygge.

Indbyggede lys tvunget lærredet til at skifte ned.

 1. Hvor meget højde tager et gipsplader hængende struktur?

Med et lige loft er det omtrent det samme som strækloftet tager ca. 4 cm. Sænkningshøjden er lavet af loftprofilens vægge (27 mm) og tykkelsen af ​​gipspladen (12,5 mm til væggen og 9,5 mm til loftet).

Lathing gipsplader suspenderet flow er adskilt fra loftet for en minimal afstand.

 1. Hvor meget vil loftniveauet falde, når det er dækket af plastpaneler?

Ved konstruktion af en ophængt struktur langs profilrammen virker den samme enkle aritmetik som ved gipspladen: Profiltykkelsen er 27 mm, paneltykkelsen er 7-10 mm. I alt 34-37 mm.

Paneler på rammen.

Panelet kan dog fastgøres ikke til rammen, men til limning eller silikoneforsegling på panelets forholdsvis lige overlapning. Derefter går kun 7-10 mm tabt (paneltykkelse).

Problemer med de rige

 1. Hvordan man reducerer loftets højde i rummet for at spare på opvarmning?

Enhver ophængt struktur eller spændingsstof vil reducere det opvarmede rumfang. Men et koldt loft under forholdene med begrænset ventilation kan begynde at fryse, hvilket vil føre til dets hurtige svampeangreb og udseendet af kondensatpytter på gulvet.

En mere rimelig løsning er at forlade højden af ​​rummet det samme og bruge gulvvarmesystemet. Det vil omfordele temperaturer inde i rummet og sikre maksimal opvarmning, hvor det er nødvendigt - på gulvniveau.

Gulvvarme ændrer temperaturfordelingen.

 1. Hvordan kan jeg bruge den overordnede højde i stuen?

Jeg nævnte allerede løsningen: rummet over menneskelig vækst bruges til beboelige mezzaniner. De kan rumme en seng, kontor eller børn. Med en rumhøjde på op til 3 meter bruges kompakte mezzaniner til at lagre sjældent brugte ting.

En hyggelig seng ligger på mezzaninen.

De fattige græder også

 1. Hvordan man øger højden af ​​et værelse i en lejlighedskompleks?

Her er et par af de mest oplagte løsninger:

 • Tag trægulvene sammen med logfiltrene. Han vil tillade dig at vinde mindst ti centimeter. Til gulvbelægningsgulve skal du bruge et selvnivellerende gulv til lydisolering - linoleum med isolering eller laminat med tykt (5-10 mm) og tæt (f.eks. Kork) substrat;

Demontering af gulv og log.

 • Fjern skræftet hældt over overlapningen. Dens typiske tykkelse er 5-8 cm. På de første etager lægges et lag af isolering 3-5 cm tykt ofte under en forstærket plade; i dette tilfælde vil lofthøjden vokse med en imponerende 8-13 cm.

Selvfølgelig, efter at du har fjernet det isolerede skræl, bliver du nødt til at blive alvorligt forvirret af kælderenes isolering under lejligheden.

 1. Hvordan laver man et højere værelse i et træhus?

Og her vil jeg tilbyde dig et par ideer:

 • Hæng loftet ikke på bjælkerne, men på kranietstængerne fyldt på deres sideflader;

Clapboardets foring er ikke lavet af bjælker, men mellem dem.

 • Såg gulvbjælkerne og læg en opvarmet plade på jorden over betonforberedelsen (lavkvalitetsbetonlag).

I sidstnævnte tilfælde vil vindues- og døråbningerne stige markant i forhold til gulvniveauet. Vær forberedt på at skære en ekstra krone og skifte vindue og dørblokke.

På grund af undergulvet kan du vinde op til en halv meter.

 1. Hvordan visuelt øge loftets højde, hvis du ikke fysisk kan hæve det?

Spil på kontrasten. Det menneskelige øje har en interessant funktion: Lette genstande synes at være fjernere for dem end i virkeligheden er mørke mere tætte. Hvis du maler loftet i hvidt eller lige så let som muligt, vil det virke højere for dig; Effekten kan understreges ved at dekorere væggene med en mørk finish.

Det omvendte er også sandt. Mørkt loft med lette vægge vil se lavere ud end det faktisk er.

Et andet par tricks:

 • Høje baguetter, lister eller bare hvide striber i den øverste del af væggene vil desuden øge loftets synlige højde;

Et hvidt loft med en bred hvid baguette vil virke højere.

 • På samme måde glans og generelt vil enhver efterbehandling have spejleffekt arbejde. Alle overflader, der helt eller delvis afspejler indretningen af ​​rummet, vil bedrage dit syn og gøre loftets overflade mere fjern, end det faktisk er.

Billedet viser tydeligt, hvordan glans påvirker rummets tilsyneladende højde.

Badeværelse. Loftet er trimmet med spejlfliser.

 1. Hvordan visuelt øge loftets højde, hvis en seriøs reparation i rummet ikke er planlagt?

Belysning påvirker den visuelle opfattelse af afstande på samme måde som målets lyse farver. Lysende loftet med relativt mørke vægge, du gør det igen højere. Til dette formål kan du bruge spotlights, spotlights eller lys LED-stripe, skjult bag loftpladen.

Baggrundsbelysningen er lavet af LED-tape lagt på en baguette.

konklusion

Fra artiklen lærte du hvad minimale og maksimale lofthøjde. Til din rådighed er der altid mulighed for at ændre størrelsen på grund af designtricks. Som altid vil jeg sætte pris på det, hvis du deler din egen erfaring med loftdesign. Succeser, kammerater!

Højden af ​​standardloftet i lejligheden

Indsendt af: admin i loft 02.09.2018 0 0 Visninger

Højde på standardloftet er den parameter, der påvirker komforten og bidrager til realiseringen af ​​de mest dristige designideer. Forskellige typer af lokaler har deres egne regler. Disse værdier er angivet i særlige dokumenter, for eksempel SNiP.

Denne videnskab udvikler den optimale højde af lofter, så du kan føle dig mest komfortabel i rummet.

For at skabe et behageligt miljø skal bygherrer overholde visse ergonomiske forhold:

 • tilvejebringe tilstrækkeligt naturligt lys
 • skabe et miljø med optimale fugtigheds- og iltniveauer.

Indikatorer vil variere afhængigt af rummets område og formål, men alt dette vil medvirke til at nå præcis højden af ​​standardloftet i rummet.

I individuelle konstruktioner kan du lave ethvert loft, du ønsker, men med standardværdier i flere værelser vil ikke være mindre end 2,5 meter, da det antages, at lavere lofter vil lægge pres på beboere.

Samtidig er standard lofthøjde i en lejlighed usandsynligt at være mere end 3,2 meter, fordi det er økonomisk urentabelt for bygherrer.

Nuværende standarder fastsætter ikke højden af ​​standardloftet, som skal overholdes. I de nuværende SNiP'er angives kun den mindste højde af lofter, under hvilken konstruktion er forbudt.

Således kan f.eks. Standardhøjde på lofter i boligområder ikke være under 2,5 meter, og for kontorer øges denne værdi allerede til 3 meter. Standardhøjden på loftet i badet vil allerede være 3,2 meter.

Som nævnt ovenfor vil du i et privat hus gøre afstanden fra gulvet til det loft, du ønsker, men du bør ikke gøre dem for høje. Den normale lofthøjde i huset er det samme som i lejligheden. Hertil kommer, at du planlægger for højt til loftet, du vil øge omkostningerne ved el og opvarmning af sådanne lokaler, så omhyggeligt veje alle fordele og ulemper, bestemt med tal.

De såkaldte Stalinas havde meget højt til loftet, fra 3 til 4 meter. Ud over højt til loftet var der også store korridorer, store rum og vinduer, der fuldt ud opfyldte ergonomiens vilkår.

Disse lejligheder er stadig i stor efterspørgsel og er ret dyre, på trods af at de har forældet kommunikation. I de fleste af dem er der ingen elevator og skraldespand.

Højde på standardloftet i en sådan lejlighed er normalt ikke mere end 2,7 meter, men på trods af dette betragtes de som lejligheder med forbedret layout. Desværre, at kalde dem sådan kan kun sammenlignes med "Khrusjtjov".

Højden af ​​lofterne i sådanne lejligheder overstiger normalt ikke 2,5 meter. Det ser ud til at være tilfredsstillende normerne, men i kombination med små værelser og tætte korridorer virker det som et lukket rum.

Afhængig af årets konstruktion kan standard lofthøjde i et panelhus variere fra 2,5 til 2,7 meter. I ældre huse, når lofterne undertiden ikke engang 2,5 meter, er deres højde kun 2,48 meter.

Flere og flere mennesker er tilbøjelige til at købe lejligheder i nye hjem. En af grundene hertil er, at lofter i loftet i nye bygninger er mindst 2,7 meter, hvilket betyder, at det giver en bred flyvning til realisering af designideer. I luksuslejligheder kan loftet være placeret mere end 3 meter fra gulvet, men omkostningerne ved sådanne lejligheder er ret høje.

Når du opretter en global renovering, skal du vide, hvilken standard lofthøjde i din lejlighed. Dette tal har du brug for for at kunne planlægge dit fremtidige interiør. Når alt kommer til alt, endda lægge laminat og lave stræklofter, reducerer du afstanden fra gulvet betydeligt. Ved første øjekast er der ikke noget centimeter, men hvis du har lave lofter, skal du kæmpe for hver ekstra millimeter.

Desværre, hvis loftet i din lejlighed ikke overstiger 2,5 meter, vil du sandsynligvis nødt til at opgive lofter af gipsplader, da et sådant loft kan stjæle mere end 10 cm i højden. Af samme grund er loftet på flere planer ikke egnet.

Selv om et sådant loft er monteret på en bestemt afstand, overstiger denne værdi normalt ikke nogle få centimeter, hvilket er profilens bredde. Og hvis vi overvejer det ved hjælp af moderne stræklofter, er det muligt at lave multilevelstrukturer, der ikke er mindre end suspenderede. Det bliver tydeligt, at denne løsning er mere fordelagtig for lejligheder med lave lofter.

Hvis du ikke er tilfreds med højden af ​​standardloftet, kan du gå til tricket og forsøge at øge denne figur visuelt. Dette kan gøres på flere måder, angivet nedenfor.

 1. Glans. En sådan overflade afspejler lys godt, hvilket betyder, at den visuelt forstørrer rummet og giver en dybde.
 2. Niveauer. Denne metode skal bruges omhyggeligt, for i virkeligheden bliver dine lofter endnu lavere med et par centimeter, men den visuelle effekt vil være fantastisk.
 3. Farve. Ved brug af denne teknik males vægge og loft i en tone, helst lys.
 4. Møbler. Denne metode indebærer valg af møbler for at matche hele rummet eller tværtimod med mørke nedre og lette overkabiner, der matcher farven til vægge og loft.
 5. Lodrette striber. Om dette, måske ved alle. Det bør kun tilføjes, at hyppige lyse striber kan have den modsatte virkning, så brug dette mønster med forsigtighed.
 1. Eaves suspension. Ved at lave en cornice omkring omkredsen med indbyggede LED-lys, kan du markant hæve loftet (det er en skam, der kun visuelt).
 2. Falsk vindue. Denne metode, selv om den er helt original, bliver ikke mindre effektiv. Det kan gøres som med belysningen efterligner et sollys og spejl.
 3. Spot belysning. Hvis du ikke er i stand til at opgive standardlysekronerne, skal du vælge en flad lysekrone, der er fastgjort direkte til loftet eller den såkaldte plade. Og prøv at lyse op fra lysekronen.

Efter at have lavet høje døre praktisk talt op til loftet og "strækker ud" vinduerne lodret, vil du opnå en enorm effekt og desuden forbedre ventilationen af ​​rummet.

 1. Spillet af farve. Ved hjælp af denne teknik lyser du gulvet og loftet med relativt mørke vægge. Du kan fokusere på en af ​​væggene, dekorere den med et smukt panel eller foto tapet.
 2. Kombineret finish. Denne teknik kan kun anvendes i små værelser, såsom køkkener eller i badeværelser. I denne metode skal du trimme de nedre og øverste vægge med forskellige materialer som en mulighed - fliser og tapet. Husk, at i store rum vil de give den modsatte effekt.

Højt loft giver en chance for at legemliggøre alt, selv de vildeste fantasier. Tidligere var de lykkelige ejere af sådanne lejligheder udstyret med et mezzaninloft, og i de lejligheder, hvor lofterne oversteg 4 meter, lavede de endda en ekstra mezzanin gulv, hvor børnenes værelse eller studierum var med succes. Imidlertid anvendes sådanne teknikker i dag.

Op til loftet kan du rejse en børns seng ved at lave en behagelig, smuk trappe til den. Få børn vil nægte en så hyggelig "egen verden", som Alice havde fra filmen "Guest from the Future".

Og derudover giver højloft dig mulighed for at zone rummet, hæve gulvet, for at bruge store hængende lamper i interiøret.

Er et højt loft altid godt? Lad os se, hvilke ulemper der er bagved:

 • Sådanne lejligheder er meget sværere at opvarme, da luften hele tiden cirkulerer i rummet.
 • den øverste del af rummet ser ubehageligt ud, da det er ret svært at "udfylde" med noget, i hvert fald uden væsentlige materielle omkostninger;
 • i sådanne rum er der som regel ringe lydisolering, og hvis der også er små møbler i det, vil der blive hørt et ekko under samtalen;
 • det store loft på toilettet og i badeværelset skaber følelsen af ​​at du er i en brønd, hvorfra det er svært at komme ud - for mange er det deprimerende;
 • at opretholde en sådan lejlighed i en "nice" tilstand kræver stor økonomi.

Som du kan se, spiller lofthøjden en vigtig rolle, så når du vælger dit fremtidige boliger, skal du være opmærksom på denne indikator. Selvfølgelig kan du i et privat hus hæve loftet selv, men det vil være ret dyrt og vil kræve meget tid og kræfter. Lejligheden bliver nødt til at leve "med hvad der er". Som praksis viser, undersøger en lejlighed, vi praktisk talt ikke være opmærksom på loftet, det maksimale, vi holder opmærksom på, er dens udseende. Og det viser sig, at det er fundamentalt forkert. Ikke kun udformningen af ​​lejligheden, men også vores velbefindende, hvor behageligt vi vil være i vores hjem, afhænger af højden af ​​lofterne i lejligheden.

Standard lofthøjde i et privat hus: hvad skal det være i henhold til gældende standarder?

Vi planlægger at bygge vores eget hus. Vi begyndte forberedelserne til oprettelsen af ​​et byggeprojekt og diskuterede alle nuancer for at kunne tage stilling til alle spørgsmål. I forbindelse med dette er dette spørgsmål af interesse: hvad skal i dag være standard lofthøjde i et privat en-etagers hus?

Den optimale højde af lofterne i et privat hus anses for at være 2,7 meter. Men ifølge bygningskoder og brandsikkerhed skal den tilladte mindste lofthøjde i et privat hus (i et boligområde) være mindst 2,6 meter. Selvom en minimumshøjde på 2,5 meter er tilladt, følger ingen straffe for dette, det vigtigste er for beboerne at være behagelige i et sådant rum. Nogle føler ubehag i et værelse med et lavt loft.

Men nu er det foretrukket i den private sektor at have højt til loftet i beboelsesområder, op til 3 meter. Mere plads, komfort, luft. I et sådant rum kan du implementere alle designløsninger, herunder et loft på flere niveauer.

Højden af ​​lofterne i et privat hus skal være mellem 2,5 meter og op til tre, dette er standarden.

Under 2,5 meter er lofterne allerede "knusende" på brugeren.

Over 3 meter er muligt, der er ingen begrænsninger, men der er et direkte forhold mellem rummets rum og lofternes højde.

Jo større rummet er, jo højere er lofterne.

Ovennævnte tal henviser til boligområder.

Generelt fungerer alt dette i komplekset, er loftets højde bestemt ved udformningen af ​​huset, idet der tages hensyn til det faktum, at opvarmning af et privat hus er designet sammen med huset.

Jo højere lofterne, jo større rummets rumindhold, hvilket betyder at kedlen er mere kraftig, og antallet af radiatorer beregnes individuelt.

Fra personlig oplevelse kan jeg, når man bygger private huse, ofte opbygger private huse, stopper ved 3 meter lofter (dette er fra gulv til lofts nedre kant), er denne lofthøjde den mest komfortable igen for boliger.

Hvis et privat hus har flere etager, kan højden af ​​lofterne på første og anden sal være anderledes.

hjem

Loft højde i huset

Der er mange meninger om den komfortable højde af loftet til huset, folk der foretrækker lave lofter er normalt styret af forskellige argumenter.

Fordele ved lave lofter

1. Huset, når det er bygget, er mere økonomisk i byggemateriale og tager mindre arbejde.

2. Det vil blive varmere i årets kolde periode, da ikke en høj bolig er lettere at varme - så sig nogle af dens ejere.

3. Og der er også en opfattelse, at folk føler sig mere beskyttede i små lokaler. Du kan sørge for dette ved at huske, hvordan små børn gemmer sig under et bord eller i et skab. De fleste dyr søger også et lille husly - det er vores beskyttende instinkter.

4. En fleretagers bygning vil se mere squat med små gulve. Ofte er det af denne grund, at små gulve er bygget. Vejen ud af denne situation vil være at gøre første etage gennemsnit i højden. Da dette er den største epicentre i huset. Og på den anden plan mindre lofter, med forventning om, at der hovedsageligt er soveværelser til hvile. Men hvis du tænker objektivt, så har de højt til loftet flere fordele.

Hvad er gode højt til loftet

1. Et sådant hjem ser mere prestigefyldt og rigere ud.

2. På trods af at byggeri er dyrere, men huset ikke mister sin værdi, men bevarer det og i fremtiden sælges det let til en højere pris.

3. Rummets klima er mere konstant, da de har et godt volumen, hvilket ikke er tilfældet for de små, folk klager over at værelset er varmt og deres ben er kolde, når der er en skarp ændring i vejret.

4. Det er renere luft, derfor bor der tættere på det naturlige.

5. Designfrihedsfrihed - et rum for manøvrer: store vinduer, forskellige stilarter af lofter og gulve med glatte højhøjdeovergange, samt uforudsigeligt interiør. I et hus blev et soveværelse 3 m. I højden med en korridor på 2,8 m. Og hallen starter fra 3,2 m. Og så loftet stiger og til sidst når det 6 m.

6. Lofthøjde - du kan altid gøre mindre, og ikke omvendt.

Den mindste højde af stuer -

Denne parameter skal ikke være lavere end 2,4 m, da et uegnet sted i henhold til de godkendte standarder anses for at være mindre end dette mærke. For korridorer og haller er denne værdi 2,1 meter., Såvel som for individuelle tilknyttede bygninger 1.9.

Sådan beregnes lofthøjden

Bestemt af faktorerne:

1. Hvor højden af ​​lejere vil leve, det vil sige ved den højeste person - stå i fuld højde og strække armen op til loftet skal være en anden 30 cm eller en anden populær erklæring - tilføj 1,20 m til væksten og få en behagelig størrelse for at leve.

2. Lofthøjden bør ideelt set afhænge af boligens område. Det er for en stor hal på 40 kvadratmeter - du kan lave et loft på 3,50 meter. Og i køkkenet på 20 kvadratmeter - 2,80. Som du kan se det viser sig et andet niveau hus, sådan en plan vil være dyrt. Men i det vil du føle dig godt, der vil ikke være forskellige ikke behagelige fornemmelser som: tryk fra loftet eller ulejligheden på grund af overdreven overflade.

3. Hvad er afstanden fra gulvet til toppen i udkastet og efter reparation i efterbehandling. Du kan miste omkring 20 til 30 cm, for eksempel, hvis du laver et varmt gulv, og sheathe loftet med gips.

Det er vigtigt at finde din midterste grund, den gennemsnitlige norm for højden af ​​et værelse for lejligheder, som udviklere gør er 2,60 - 2,75 m. De fleste er af den opfattelse, at den komfortable højde af boliger skal ligge i området 2,80 til 3 m. Minoriteten støtter ideen om 2,50-2,70 m. Og der er også et par mennesker, der ønsker en højde på mere end 3 m.

Hvordan man får effekten af ​​højt til loftet i et lavt rum

Hvad skal man gøre, hvis man i det konstruerede hus overlapper trykket på hovedet. Mest sandsynligt - ingen vil vokse gulvet. I dette tilfælde kommer designløsninger til undsætning:

1. Loftet skal blive en lys farve - bedre end hvid, alle ved sikkert, at den udvider sig godt og tilføjer volumen. Spejl, som en af ​​de gode løsninger.

2. Udfør vægge i lyse farver. Monotone skjuler følelsen af ​​lave lofter. Hvis dette er et tapet, skal det være med lodrette linjer i fuld længde (ikke vandret). Du kan bruge tapet med et lille mønster, hvilket vil give dem et større antal og øge rummets højde visuelt. For store tal, det modsatte resultat.

3. Store lysekroner i lave rum tværtimod vil understrege denne ulempe. Kompakte, flade armaturer er velegnede til belysning.

4. Møbler spiller også en stor rolle for at skabe visuel illusion. Smalle og lange skabe eller tæpper giver den ønskede effekt. Men generelt bør møblerne forblive almindelige.

I slutningen af ​​et lignende emne - hvis du planlægger at bygge en garage, så skal du kende sin optimale højde i en bestemt situation.