Til indretning med loftpaneler

I moderne konstruktion anvendes høj kvalitet, pålideligt og æstetisk attraktive efterbehandling materialer til indretning. Loftsplader af forskellige design, størrelser, farver er meget populære.

Hvad det er og hvorfor de er nødvendige

Loftsplader er et færdigmateriale i form af plader af forskellig størrelse, til fastgørelse, som de bruger fastgørelsesdele til. Fastgøring afhænger af vægten af ​​panelet, jo tungere er det, jo mere pålidelig er det at vedhæfte det.

For at montere visse typer paneler skal du bruge et særligt ophængningssystem, som er en slags loftramme. For det første er det fastgjort på loftet selv. Derefter tages panelerne og overlejres en efter en. Panellofter findes næsten overalt.

Loftsplader anvendes til indretning, som designkomponent. For eksempel er der et værelse, og det skal sees i overensstemmelse med en eller anden design stil, for hvilken tapet og linoleum er omhyggeligt udvalgt.

Det er det samme med loftet, som på en eller anden måde skal indrettes, så det smelter sammen med det indre af hele rummet. Kun du bør ikke glemme, at værelserne er kolde, de trænger til tredjepartslyde. Nogle loftpaneler kan rette op på disse ulemper og forbedre lokals komfort.

Hvad er loftpanelerne?

Med hensyn til designformålet er antallet af muligheder for udførelse simpelthen ikke at blive overvejet. Loftpaneler kommer i forskellige farver, med forskellige mønstre og så videre. Deres formål er kun dekoration. Men der er de paneler, der blokerer uønskede lyde og er i stand til at bevare varmen. De er lavet med brug af termisk isolering og lydisoleringsmaterialer. Loftsplader varierer normalt i funktionalitet og fremstillingsmateriale. Kan være:

dekorative

De kan være lavet af metal, træ, plastik, glas og så videre. Dekorative paneler til loftet bruges normalt i lejligheder og huse. Disse paneler anvendes til mønstre, der ser meget smukke ud. Der er mosaikker, der kollektivt udgør et billede af noget. På markedet for byggematerialer og efterbehandling materialer er dekorative paneler mest.

Isolering

De er lavet af materialer, der bevarer varme og ikke giver ekstra lyde. Først og fremmest bæres sådanne funktioner af skumplastik. Træplader til loftet kan også tilskrives isoleringen.

dækker

Det er mere interessant her. Pærer, neonrør eller, hvad der er moderne fashionabelt, LED'er er indbygget i hvert panel. De er normalt fastgjort til loftet med paneler til andre formål, der danner et helt belysningssystem. For eksempel kan belysningsplader findes på lofter på kontorer, butikker, virksomheder.

Loftspladerne varierer i materiale:

 • metal;
 • træ;
 • skum;
 • plast;
 • gipsplader mv.

metal

Fremstillet af galvaniseret stål eller aluminium. Ved fremstilling af metalplader til loftet kan der anvendes prægning, hvilket giver mønstervolumenet. De kan cellulære, rack, rektangulære og kassette. Besidder brandsikre, fugtsikre handlinger. Praktisk, hygiejnisk og holdbar.

træ

De giver rummet et solidt udseende og skaber et prestigefyldt interiør. Kan lamineres, fineret og fibrøst. Har et unikt udseende, absorber lyd. At understrege betydningen af ​​lokalerne bruger nøjagtigt lamineret.

Skumplast

De er de billigste og nemmeste, de kan simpelthen limes til loftet med monteringslim. Ideel til lofter med svagt overlapning, som ikke tåler tunge belastninger. Hvis skumpladen pludselig falder, vil det ikke forårsage skade. Men det er værd at huske på, at skummet er meget godt oplyst, som plastik.

Ved forbrænding skum en enorm mængde kræftfremkaldende stoffer.

plast

De vigtigste fordele er nemhed og enkel installation. Plastpaneler kan nemt installeres uden særlige færdigheder.

Plast brænder selvfølgelig godt, men det bliver smeltet, og det begynder at dryppe ned. På huden får sådanne dråber alvorlige forbrændinger.

Gipsvægspaneler

En af de mest populære paneler til lofter. Installation er kompliceret af den store masse af gipsplader. Derfor skal rammen være noget stærkere for at modstå hele loftet. Alene at installere dem vil være meget problematisk.

Ved installation af gipsplader skal du være meget alvorlig ved montering! Hvis denne plade falder på hovedet, er skaden uundgåelig.

Loftpaneler: Udvælgelseskriterier

Behovet for at reparere loftet i mange forårsager vanskeligheder. Ikke desto mindre er der i dag mange muligheder for at opdatere loftet uden meget vanskeligheder. En hurtig og nem måde er at bruge loftsplader lavet af forskellige materialer.

Særlige egenskaber

Markedet for loftpaneler er vokset hurtigt de seneste år. Vis nyskabende materialer, nye teknologier og vigtigst af alt - et stort antal designvarianter. Loftet i et moderne hus kan være hvidt, farvet, ligne en stjernehimmel, fremhævet indefra. Du kan vælge den mulighed der passer til dit hjem.

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at vurdere mulighederne for overlapning: vil loftet modstå ekstrabelastningen, og hvilken, der ikke vil smuldre, skal det skifte ledninger. Det anbefales at fjerne gammelt hvidvask og gips fra loftet, hvis det falder. Hvis loftet er meget ujævnt eller bruser, skal overfladen rengøres og primeres.

For at købe den rigtige mængde materiale skal du bruge en simpel formel: Opdel loftets overflade med et stykke område (disse data vises på pakken), mens der tilføjes ca. 10% for tilfældigt brud eller skrot af materialet.

Hvis du efter færdiggørelsen stadig har færdigmateriale, skal du gemme det. Hvis du skal ændre færdiggørelseselementet, behøver du ikke at løbe til butikken på jagt efter et "lignende stykke".

Fordele og ulemper

Afslutningen af ​​loftpanelerne har mange fordele:

 • en række af finish vil give dig mulighed for at vælge det bedste forhold for dig med hensyn til pris / kvalitet;
 • størrelserne af elementerne er forskellige, så du vælger muligheden for både meget små og store lokaler;
 • interiør trim kan kombineres med isolering. For eksempel vil sandwichpaneler være et rigtigt fund for en kold loggia eller sommerhusterrasse;
 • De fleste af de materialer, fra hvilke moderne finish er lavet, er ikke bange for fugt, så de kan bruges i et fugtigt rum;
 • panel finish er uundværlig, hvor der er synlige fejl i overlapningen - revner, sømme og højdeforskelle;
 • skjul ledninger og andre kommunikationer er nemmeste under de firkantede elementer, der er indstillet af "kassettemetoden";
 • denne finish er i stand til næsten alle;
 • Du behøver ikke købe nogen specielle værktøjer. Installation af dekoration kræver ikke brug af dyrt eller sjældent byggemateriale;
 • hvis et element af en eller anden grund er blevet beskadiget (dette kan ske ved et uheld på grund af manglende brænding af kork under champagne, en kugle kastet af et barn eller en lækage), så vil du kunne erstatte det hurtigt og nemt;
 • mest moderne efterbehandling materialer til vægge og lofter er nemme at rengøre og vaske;
 • selv plastprodukter er inkluderet i kategorien "miljø", da de ikke udsender nogen skadelige stoffer, er lugtfrie og modstandsdygtig overfor sollys. Moderne teknologier og kvalitetskontrol gør disse materialer absolut sikre for mennesker og dyr;
 • mange efterbehandling materialer til lofter er meget lys og praktisk talt ikke lægge pres på gulvet;
 • Efterbehandling materialer til loftet har mange teksturer og nuancer, så du vil finde den rigtige mulighed for ethvert interiør;
 • plast har gode lydisoleringskvaliteter.

Der er nogle paneler i afslutning af panelerne, som forresten er få:

 • På store områder ser sådan udsmykning "rustik" ud;
 • Jo billigere det færdige materiale, desto mindre tjener det dig;
 • utilsigtede ridser eller bump vil let ødelægge panelets finish;
 • producenternes løfter er ikke altid berettiget - desværre kan solens stråler påvirke farven på både hvide og farvede materialer, og nogle overflader kan efterhånden begynde at smuldre.
 • paneler er ofte forbundet med kontor dekoration, og nogle mennesker ønsker ikke at bruge dem udelukkende på grund af funktionerne i æstetisk opfattelse.

I dag er der et stort antal typer loftpaneler. Den nemmeste måde at opdele loftpaneler på ifølge kriterierne som installationsmetode:

 • Kendt til mange "kassette suspension". Et sådant loft er en celle af metalhjørner med firkantede celler fra 50 kvadratcentimeter til 1200. Takket være hjørnet dannes firkanter med sider, hvorved loftspladen lægges.
 • Rack montering. Smalle slats, fastgjort på en træ eller metal kasse, kan findes i dag i udsmykningen af ​​lofterne af badeværelser, køkkener, stuer i private huse og lejligheder. Mellem lamellerne er der monteret stød eller led i sporet.
 • Limplader. Polyuretanskum og polyurethanforinger bliver ofte simpelthen "plantet" på lim. Hvis loftet er jævnt, så med en speciel lim til det, kan du lime eventuelle lette efterbehandlingsmaterialer, f.eks. MDF og plastikplader, det vigtigste er, at de har en glat base. Afslutning med limning sparer et lavt loft fra yderligere sænkning, især hvis der ikke er behov for at skjule ledninger eller anden kommunikation.

Det skal siges, at de dekorative paneler af de samme materialer kan monteres forskelligt.

Naturligt træ trim er stadig populært i dag. Vægpaneler (træbatten) ser stadig godt ud på lofter og vægge. Foring er af forskellig størrelse og farver, men den generelle regel har været kendt i lang tid - denne finish er fastgjort til en træ- eller metalramme (fra metalprofil) ved hjælp af klemmer.

Firkantede træpaneler er ikke så almindelige som slattede overflader, da de er meget dyrere (for eksempel udskåret eg-trim) og kræver installation af en solid træramme.

Træbearbejdning føles bedre i tørre rum, men det moderne byggemarked tilbyder et stort antal imprægneringer, maling, lakker, der gør det muligt at beskytte træ fra et aggressivt eksternt miljø.

Et alternativ til traditionelt træbeklædning bliver kork- og bambuspladerne. Bambuspaneler kom for nylig til os fra asiatiske lande, men er allerede blevet populære, fordi de har mange positive kvaliteter. Lavet af komprimerede bambuslameller, bambusplader er elastiske, holdbare, smukke, ikke bange for fugt og temperaturændringer.

Korkplader, som bambus, ser meget originale ud, og de har også fremragende lydisolering og varmeisolerende egenskaber.

Mineralplader lavet af savsmuld og træstøv bliver mere og mere populære på grund af brugen af ​​specielle polymere ledbånd, som gør det muligt for panelerne at få en anden struktur og form. Minerale efterbehandling materialer kan efterligne et naturligt træ, forskellige racer af en sten og en murværk.

Loftsplader af metal varierer meget i pris og udseende. De malede paneler i komposit aluminium er lette og holdbare, men ikke billige. Lavprispaneler af nikkel eller galvaniseret stål ser ikke værre ud, men tyngre i vægt. Det skal bemærkes, at en let og holdbar metalfinish med en polymercoatning vil tjene dig i lang tid - mange modeller har en garanti på mere end 50 år.

I dag fremstilles metalpladebeklædning med både et spejl og en mat finish, perforeret og glat, med eller uden polymerfarvning, og kan monteres på rack eller tape. Der er endda metalplader under træet. Designere foreslår at bruge metalpaneler i ethvert boligområde, men oftest bruges de i udsmykningen af ​​køkkener og badeværelser.

Ved køb af metalplader anbefaler vi, at du straks køber jernguider, der passer til dem, samt loftsplinter for at skjule kløften mellem loftet og væggene.

Mellemrummet mellem loftet og væggen er nødvendigt, fordi metalpladerne ikke tillader luft, og rummet i hovedloftet skal stadig være ventileret. Hvis du også skal adskille loftet, vil kløften hjælpe med til nemt at afmontere panelet.

Paneler af polyvinylchlorid i det indre af lejligheden er meget almindelige. En række forskellige former og teksturer, farver og nuancer, mulighederne for digital trykning giver livet til de mest fantasiprojekter. Samtidig er prisen på de fleste modeller lav. Plastic finish er ikke bange for temperatursvingninger og fugtighed, falmer ikke og ændrer ikke farve med tiden. Montering af plast svarer til installation af foring, og selv en nybegynder mester vil kunne udføre det.

Der er plastikpaneler og ulemper, som skal siges. For det første kan plastik og polymerer ikke anvendes i rum, hvor temperaturen kan stige over 70 grader (for eksempel i et bad). For det andet er plastpaneler ret let at beskadige, og de kræver omhyggelig håndtering.

Loftsplader og vægpaneler af polyurethan eller skum er velegnede til enkel dekoration med egne hænder. Normalt limes de simpelthen til loftet, selvom du selvfølgelig kan sætte dem i kassette. Denne dekoration kan modstå gentagelse op til 7 gange, så du kan nemt "opdatere" dem om nødvendigt.

Sandwichpaneler består af tre lag, hvor mellemlaget er isolering, de øverste og nederste lag er plastik. En fremragende løsning til loggier, balkoner og dachas, der giver mulighed for at løse to problemer på én gang - at varme rummet og gøre det dekorativt.

Spejl polystyren og spejl glasfliser er tilgængelige. Polystyren er lettere i vægt og vil ikke gå i stykker, men spejlet ser mere solid ud, og det ser smukkere ud, da den reflekterende effekt er skabt på denne flise som på almindelige spejle - ved at anvende amalgam. Spejlfinish ser godt ud på en række områder, der udvider dem visuelt og "tilføjer højde". Moderne spejlfliser kan variere i farvning - fra sølvgrå til varme gyldne toner.

Dekorative akrylpaneler repræsenterer oftest en spektakulær erstatning for glas. Se godt ud i ethvert værelse og se meget elegant ud med lys fra indersiden. Kombineret med træ og metal, der passer til både klassisk og moderne interiør.

design

Loft design er ikke en opfindelse af moderne håndværkere. Det er tilstrækkeligt at huske fresker og mosaikker fra det antikke Grækenland og Rom, de trimmet skårne paneler i lofterne i middelalderlige slotte, det kunstneriske maleri af barokpaladsinteriøret, elegante interiørløsninger af moderne indretning. Faktisk har loftet altid fået meget opmærksomhed. Moderne efterbehandling materialer er så forskellige, at selv en nybegynder mester med egne hænder kan skabe et rigtigt mesterværk - holdbar, praktisk og selvfølgelig meget smuk.

De fleste af efterbehandlingspanelerne kan opdeles i to hovedkategorier - mat og glans. Glans finish gør rummet mere rummeligt og lave lofter - visuelt højere. Hvis rummet er ret lille, vil de glansede paneler se godt ud med et spotlight - talrige lysglas og en spejloverflade vil virke som "spejle i spejle" til et lille badeværelse eller hall. En interessant løsning til badeværelset ville være at bruge smalle paneler med skinnende indlæg.

Hvis du tvivler på farvepaneler eller paneler med et mønster, skal du bruge en universel hvid klassikere, der passer til interiør af forskellige stilarter. Et hvidt loft er perfekt til et soveværelse, især en lille, hvide teksturerede vægge og matte hvide sømløse til loftet hjælper med til at blive mere rummelige og luftige med mangel på naturligt lys.

I dag produceres et stort antal dekorative paneler med efterligning af dyre skovers konsistens, så selv klassiske interiører og interiører med antikke møbler kan dekoreres med spektakulære dekorative paneler.

Panelerne giver dig mulighed for at lave et to-niveau loft og zone rummet i en studie lejlighed eller i et rummeligt værelse.

Designet af gangen eller korridoren - "ansigtet" af din lejlighed. Akrylpaneler med belysning er ideelle til afslutning af loftet. Forresten kan de være et "skakbræt" (alternering af hvide og sorte paneler), der kan duplikeres eller forstærkes i udsmykningen af ​​gulv og vægge. Den sorte og hvide finish er altid spektakulær, det gør rummet interessant, lyst og stilfuldt, men den dominerende sorte bør undgås, og hallelyset bør overvejes. Også sort / hvid finish går godt med spejlflader - disse elementer i indretningen i gangen er simpelthen nødvendige.

Nyt i moderne design - ansøgning til efterbehandling af de såkaldte 3D-paneler. De bruges både til loftet og til væggene. Dette er en speciel slags finish, der giver dig mulighed for at skabe en slags tredimensionelt billede. Du kan vælge panelerne er glatte, men med et anvendt mønster i 3D. Brugen af ​​moderne digital printteknologi til billeder på efterbehandling gør det muligt for mønsteret at ligne et volumen.

Der er også et panel med en faktura, der ser på loftet som en tredimensionel indretning - bølger, honningkager, blomsterpynt og meget mere. Dette er en original og moderne finish, som har en stor ulempe - støv vil uundgåeligt samles i foldene på relief relief. Det er værd at huske, at overdreven mætning af plads med 3D-elementer kan forårsage træthed og stress, hvilket skaber belastning på synet, så du bør ikke trimme hele loftet med sådanne paneler - kombinere 3D med en jævn finish, forbedre effekten af ​​dybden af ​​indretningen med små lys, tilføj elementer af lys indretning, der respekterer principperne om harmoni og elegance.

Tips til valg

Der er så mange paneler til dekoration, at det nogle gange er svært at navigere i sådanne tal.

Vores tips hjælper dig med at træffe det rigtige valg:

 • Jo mindre pladsen, den "roligere" udsmykningen skal være. Udsøgt udskåret loft er passende i stuen eller i den store spisestue, men absolut ingenting i et lille køkken, uanset hvor smukt det kan synes for dig.
 • Efterbehandling mørke nuancer kræver yderligere spotbelysning.

lofter

I de senere år er loftindretning med dekorative paneler af forskellige designs vundet mere og mere popularitet. Hovedårsagen er, at der ikke er behov for at niveauere, gips og kittegrundoverfladen, og i virkeligheden tager disse værker ikke kun meget tid, men tager også en masse penge. Dekorative paneler ser meget æstetisk glædeligt, stærk nok og slidstærk, samt ekstremt nem at installere, som kan gøres uafhængigt på bare en dag. Den første opgave, der skal løses, er ikke at gå vild i forskellige forslag og lave det rigtige valg af materialer. Det vigtigste spørgsmål er, hvordan man vælger loftpaneler. Hvilke materialer er paneler, hvilke størrelser, for hvilke konstruktioner af loftsystemer de er beregnet til - alt dette er ekstremt vigtigt og bestemmer det endelige valg. Sidst men ikke mindst skal du være opmærksom på farve, tekstur, form, fugtighedsbestandighed, lydisoleringsegenskaber og andre egenskaber.

Typer af loftpaneler

Loftsplader er opdelt i forskellige kategorier i henhold til forskellige kriterier, f.eks. Ved anlægsmetode, ved fremstillingsmateriale, efter størrelse og form, ved tilstedeværelse og fravær af fastgørelseselementer. Valg af de nødvendige paneler skal begynde med at bestemme, hvilken type fastgørelsesanordninger du skal bruge, uanset om det vil være en suspenderet struktur eller bare limning til bunden.

Som installation er loftpaneler:

 • Paneler til kassettelofter. De har standardstørrelser, normalt 600x600 mm og passer ind i rammen af ​​den ophængte struktur. Disse omfatter Armstrong loftpaneler - det mest almindelige i vores marked.
 • Paneler til slattedlofter. Disse er lange og smalle strimler af aluminium eller plast, som er fastgjort til hinanden og til den ophængte struktur.
 • Paneler med tornsporingssystem med forskellige bredder fra 3 til 400 mm, sammenkoblet. De kan fastgøres til guiderne eller blot limes til loftets overflade.
 • Paneler af forskellige størrelser, der kan limes til bunden. Disse kan være kvadratiske polystyren skumplader, og kan være paneler med en bredde på 300 mm og en længde på 1 til 3 m.

Valget af loftpaneler afhængigt af installationsmetoden er helt dikteret af, hvilken form for design du vil udstyre. Hvis loftet er meget lavt, og du ikke har til hensigt at skjule kommunikation bag loftet, skal du vælge paneler, der er tilstrækkelige til at klæbe til bunden. Hvis højden af ​​rummet tillader, overveje muligheden for klynge eller slattedlofter.

Hvilke materialer laves loftpaneler:

 • Aluminium. Til kassettelofter og rack.
 • Mineralfiber (basalt). Til kassette strømme og paneler, der kan fastgøres til styringer og bare limes.
 • Glasfiber.
 • Plastik (PVC). Til alle typer loftkonstruktioner.
 • MDF. Til kassettelofter, skinne og panel fastgjort til kassen.
 • Glas - silikat og akryl. Til kassettelofter.
 • Styrofoam. Limet til loftpanelet.
 • LED paneler. Til kassettelofter - LED-paneler.
 • Infrarøde opvarmning loftspaneler. De bruges ikke kun som dekorative elementer, men også til opvarmning og afkøling af lokalet.
 • Blødt fiberboard. Et unikt materiale, der udelukkende består af spåner og fyrfibre uden tilsætning af bindemidler og harpikser. Til kassettelofter, paneler, fastgjort til kassen og limet.
 • Gipsplader.
 • Træ.

Udover de sædvanlige dekorative paneler er der akustiske egenskaber, der har exceptionelle egenskaber ved dæmpning af støjen, støjen er fugtfast, beregnet til brug i rum med høj luftfugtighed, varmeisolerende, panelvarmere, panellamper, perforerede paneler til bedre ventilation og andre. Lad os se nærmere på, hvad er panelerne til loftet.

Paneler til kassettelofter

Kassettelofter er en ramme med langsgående og tværgående styringer, ind i de celler, hvor dekorative paneler er indsat. Armstrong hæmmede loftsystemer er så populære i vores land, at de bruges overalt, selv med paneler fra andre producenter. Det er meget praktisk, da størrelserne er forenet.

Armstrong loftpaneler - egenskaber:

 • Dimensionerne er 600x600 mm eller 600x1200 mm.
 • Paneltykkelse 8 - 25 mm.
 • Fugtbestandighed ved en temperatur på + 29 ° C er 90% eller mere i forskellige modeller.
 • Refleksion fra 80% og mere.
 • Panelernes kanter er lavet i 3 typer: Brædderpaneler med glatte kanter monteres i profilcellerne 15 og 24 mm. Tegulære kanter i form af et bredt trin, panelet som det ligger under profilens kanter 24 mm. MicroLook - kanter i form af et smalt trin.

Loftpaneler af denne type kan laves af forskellige materialer.

Mineralfiberpaneler

Armstrong loftsplader er lavet af stenuld, behandlet på en særlig måde. Vådstøbningsmetoden anvendes, ler, perlit og forskellige bindemidler - latex, stivelse, gips og behandlet affaldspapir - tilsættes mineralfibrene. Overfladen er malet i den ønskede farve i flere lag. Den største fordel ved sådanne paneler er deres fantastiske lydisoleringsegenskab. Paneler, hvor mere latex anvendes, er fugtbestandige og egner sig til installation i badeværelset.

Baikal-loftspanelet betragtes som et økonomiklassepanel designet til installation på offentlige steder og kommunale bygninger - på banegårde, i kontorer og andre institutioner. Det har dimensioner på 595x595 mm, tykkelse på 12 mm, kant af styret, reflekterende evne på 80%, fugtmodstand på 70 - 90%, lydabsorptionskoefficient på 0,1. Baikal-loftspanelet har en karakteristisk hvid præget overflade med ikke-retnings- og ikke-centrerende ormhuller. Bemærk venligst, at denne type panel er så populær, at den kopieres i store mængder i Kina, men kinesiske paneler er tyndere (7-8 mm) og mindre holdbare. Omkostningerne ved Baikal-paneler er 1,5 USD.

Dekorativt Ceiling Panel fremstillet i Kina. Eksternt ligner den i økonomiplassepaneler produceret i Europa af Armstrong og andre, men tykkelsen af ​​panelet er mindre og materialets massefylde er større (390-410 kg / m3). Paneldimensioner 600x600 mm, tykkelse 8 mm, kanter flad bord, fugt modstand 70%, lysreflektion 75%, lydabsorption 0.4. Den forreste overflade af det dekorative hvide panel med uorienterede ormhuller og blind perforering. Omkostningerne ved dekorative paneler er omkring $ 2,25.

Lilia loftspanelet er lavet i Danmark af Rockfon, fra Rockwool mineralfiber, på ansigtet limes glasfiber, der er malet i den ønskede farve. Denne produktionsteknologi gør det muligt at kombinere de akustiske egenskaber, brandmodstanden og modstandsdygtigheden mod fugt. Panelernes dimensioner er 600x600 mm, tykkelsen er 15 mm, kanterne er lige, lysrefleksionen er 81,5%, den lave densitet er 90 g / m3. Fugtbestandigheden af ​​Lilia-paneler er 100%, hvilket betyder, at selv når det er vådt, deformeres panelerne ikke. Også panelerne er ikke bange for skimmel og svampe. Takket være disse egenskaber kan Liliya loftspaneler installeres i forskellige institutioner, kontorer, handelsgulve, klasseværelser og i produktion. Lilia paneler koster fra $ 1,65.

Loftplade Oasis produceret af Armstrong (UK) adskiller sig på den grove overflade på forsiden uden perforering. Det måler 600x600 mm, tykkelse 12 mm, bordkant, fugtmodstand 70%, lysreflektion 80%, lydabsorption 0,1 - 0,2. Den sandede ru overflade af panelet er ideelt kombineret med specielle lamper med prismatisk frostet diffusor. Prisen på sådanne paneler er 3 cu, så de sikkert kan installeres i kontorer, restauranter, cafeer, fitnesscentre, biblioteker, klinikker og andre institutioner.

Loftpanelet Filigran fremstillet i Tyskland har en glat overflade, hvorpå der anvendes en lav perforering. Panelets dimensioner er 600x600 mm, tykkelsen er 13 mm, fugtbestandigheden er 70%, lysrefleksionen er 80%, lydabsorptionen er 0,65, har en lige kant, det koster 1.875 cu for et stykke.

De fleste af mineralfiberpanelerne er i samme priskategori, så du skal vælge dem ud fra præferencer for udseende og tekniske egenskaber, såsom lydabsorption. Fordelen ved panelplader af mineraluld er deres varmebesparende ejendom.

Glaspladepaneler

Spejltak, frostet glasloft, glasmosaik, kunstmaleri - alt dette kan realiseres ved hjælp af glaspladepaneler, der kan være fremstillet af både silikatglas og akryl (plexiglas). Disse paneler fås i størrelser 600x600 mm, som gør det muligt for dem at blive brugt i Armstrong fjedringssystemer.

For nylig har frostede glaslofter været yderst populære. Hvis du lægger lyskilder bag panelerne og derefter bryder gennem glaset og spredningen, vil lyset fylde rummet med en varm glød og skabe en stemning på en hyggelig solskinsdag. Ved at trække på overfladen af ​​frostet glasmønster ved hjælp af sandblæsning kan du skabe et unikt design. Glaspaneler er nemme at rengøre, er ikke bange for fugt og svamp, de kan installeres i badeværelset, køkkenet og swimmingpoolen.

Aluminium loftspaneler

Loftsplader lavet af aluminium fremstilles til kassettelofter med åbent system og til lofter med lukket system. Forsiden af ​​panelerne kan være mat, blank, med et spejllag (metalliseret) eller et polymerbelægning af forskellige farver. Det kan også være glat, groft, perforeret. Fordelene ved aluminiumpaneler er brandsikkerhed, holdbarhed (op til 50 år), høj slidstyrke, ekstraordinær fugtresistens og nem vedligeholdelse.

Paneler til lukkede systemer er lavet med krumme kanter for at indsætte dem i sporets profil og snappe det tæt. Loftet på sådanne paneler ser næsten ud som en enkelt overflade, hvor monteringsprofiler ikke skelnes.

LED loftspaneler

LED-paneler til kassettelofter udfører ikke kun en dekorativ funktion, men også lamper. Panelets krop er lavet af aluminiumslegering, langs kroppens omkreds er lysdioder, der udsender lys i enden af ​​en speciel LED-linse. Bag linsen er en reflekterende film, der omdirigerer lysflowen ned, og den ekstra diffusor fordeler jævnt lys over hele overfladen af ​​lampen.

Lyset fra et sådant panel opnås blødt, ensartet uden konstant flimmer, hvilket kan irritere øjnene. LED-paneler kan bekvemt monteres i værelser med lave lofter, da de ikke kræver meget plads til installation og er visuelt i stand til at øge volumenet af hele rummet. Størrelserne på sådanne paneler er forskellige: 200x200 mm, 300x300 mm, 600x600 mm og lige runde med en diameter på 240 mm. Prisen på LED-paneler afhænger af størrelse og effekt og varierer fra 90 cu op til 300 cu for et stykke.

Akustiske dekorative paneler

En særskilt kategori af loftpaneler kan skelnes fra bløde fiberplader. En fremtrædende repræsentant for denne kategori er Isotex loft dekorative paneler (Finland). Dimensionerne af sådanne paneler: med en bredde på 300 mm og en tykkelse på 12 mm kan længden være 1800 mm, 3000, 3600, 4200 mm. Panelerne er på alle sider udstyret med et tornsporingssystem, så de er sammenkoblet let og hurtigt som et laminat.

Isotex loftspaneler er lavet af ISOPLAAT lyd- og varmeisoleringskort og dækket af foliepapir. Farveopløsningerne af sådanne plader er kun 4, hver af dem har et reliefmønster - en hvid plasteret overflade, efterligning af træ, efterligning af deprimeret træ. Isotex loftspaneler er absolut miljøvenlige, de kan bruges i børnehaller, hospitaler og andre boligområder, de skaber varme, komfort og sluklyde og percussion lyde i rummet. Den omtrentlige pris for Isotex akustiske paneler er $ 15. pr. m2. Montering af paneler er lavet på batten eller limen.

Rack loftspaneler

Racklofter er smalle lange paneler monteret på rammen. Pladerne til sådanne lofter er oftest lavet af aluminium, galvaniseret stål og plast. Hvert panel har mindst to kanter af "torn-rille" -systemet, som gør det nemt at montere dem på loftet.

Aluminiumplader

Loftsplader til lakeret aluminiumslofter er mere populære end nogen andre, da dette materiale giver dig mulighed for at løse mange problemer, har fremragende præstationsegenskaber og kan males i enhver farve, herunder metallisk sølv, krom og guld.

Albes Russisk lavede loftspaneler er produkter af høj kvalitet, der ikke er ringere end modparter af anerkendte udenlandske producenter. Det er derfor, de vælges af købere over hele SNG. Forskellige dekorative trimpaneler udføres på fabrikken, den forreste overflade kan males i enhver farve fra det internationale farvekort RAL. Hvid, krom, guld, blå, sort, rød, matte nuancer og blank, efterligningstræ, granit, kameleon, alderen kobber - alt dette er muligt for aluminiumsplader.

Albes paneler har en streng form, glatte rektangulære kanter, bredden er forskellig 85 mm, 135 mm, 185 mm. Der er paneler til både lukket og åbent loft.

Lukket system forudsætter et tæt arrangement af skinnerne, så der er ingen mellemrum. Det andet system antager tilstedeværelsen af ​​et hul, som lukkes af en indsats, der er 15 mm bred. De revner, der er i færd med installationen, kan lukkes med indsatser, og du kan lade den stå åben, så loftet bliver bølget.

Sådanne paneler er monteret på en ramme af galvaniseret stål eller aluminium. Holdbarhed, fugtmodstand, frostmodstand, nem installation, evnen til at installere udstyr i interceilrummet, modstandsdygtighed over for mekaniske og kemiske effekter - alt dette gør aluminiumpaneler alsidige. De kan installeres både i boliger og i badeværelser, køkkener og offentlige bygninger.

Plastpaneler

Loftsplader lavet af PVC kommer i to modifikationer - til batte lofter og paneler monteret på batten. I modsætning til aluminium er plastpaneler mindre holdbare, så når man vælger det, er det nødvendigt at være opmærksom på stivere. De burde være meget, og de skal være stærke. Mange producenter reducerer antallet af stivere for at reducere omkostningerne ved produktet og reducere dets vægt, så det kan fastgøres uden kasser, men det er meget kontroversielt og farligt.

Fastgørende riller af plastpaneler fremstilles på forskellige måder. De såkaldte sømløse paneler har glatte kanter, efter installation er leddene af panelerne næppe mærkbare. Reliefpaneler er forbundet således, at der mellem dem dannes en lettesøm, end den der ligner en vægpanel. Denne type paneler anbefales at blive installeret i lokaler, hvor væg- og loftstrukturer ændrer deres størrelse, falder og ekspanderer. Hvis du glider spidsen på sporet af panelet, kan du gøre det falske loft ikke deformere. Sømmen efter montering af panelerne med rust ligner sømmen mellem gulvpladerne, pæne og små.

Farve- og teksturløsninger af plastpaneler er meget forskellige. Overfladen kan være mat og blank, monofonisk og med et mønster. Dyre paneler efterligner naturlige materialer - stof, mat, læder, træ, og kan have et præget mønster. Når du køber, skal du omhyggeligt inspicere panelets forside, da de let ridser, dukker, beskadiget lamineringslag og pletter.

MDF loftspaneler

MDF paneler er fastgjort til loftet på batten med en konstruktion hæftemaskine. En række farver, fugtresistens, nem vedligeholdelse og installation gør det muligt at installere sådanne paneler i alle lokaler, herunder dem med øget fugtighed (laminerede paneler med beskyttelsesfilm). Før installationen skal overfladen af ​​loftet og bagsiden af ​​panelerne fortrinsvis behandles med antifungale midler. I form og størrelse af MDF paneler er ark, for hele længden af ​​rummet, og i form af plader med firkantet eller rektangulært tværsnit. Den anden type paneler giver dig mulighed for at lave loftet i form af et mønster af paneler af forskellige farver og teksturer.

Infrarøde loftspaneler

Moderne innovation - dekorative varmepaneler på loftet er sikkert ved at blive populære. De giver dig mulighed for at skabe et ideelt klima uden udkast på værelset og samtidig spare 40% ved opvarmning.

Zehnder loftspaneler er vandinfrarøde loftspaneler fremstillet i Tyskland. Rummet hvor sådanne paneler installeres hurtigt opvarmes og hurtigt afkøles, temperaturen i det er jævnt fordelt, alternative energikilder kan også bruges uden at være bundet til elektricitet. Zehnder-paneler er moduler af forskellig længde, men af ​​samme bredde, så de kan kombineres til et produkt af en hvilken som helst ønsket længde. Modulerne er forbundet med specielle trykbeslag. Rør indeni kan være lavet af kobber, stål eller galvaniseret stål. Panelernes sider har en speciel profil, der gør det muligt at montere dem i Armstrong-type ophængte strukturer.

Hovedargumentet for at bruge Zehnder loftspaneler er deres unikke effektivitet. De bruges ofte i restauranter, cafeer, biografer, offentlige bygninger, kontorer, hotelhaller og andre værelser, der er vanskelige at opvarme på den sædvanlige måde på grund af deres store areal.

Valget af loftpaneler på det moderne marked er så stort, at det ikke er svært at gå tabt. Først og fremmest er det nødvendigt at tage stilling til loftets konstruktion og derefter afgøre, hvilket materiale panelerne passer til mere i dette eller det tilfælde. For eksempel er mineraluldspaneler og paneler af blødt fiberplade egnet til varmeisolering og lydisolering af et rum, og aluminium eller glaspaneler er velegnede til værelser med høj luftfugtighed og aggressive driftsforhold. En økonomisk mulighed er plastpaneler og MDF paneler. Loftet kan også suppleres med LED paneler - lamper, samt at diversificere overfladen med tegninger eller perforeringer.

Loftsplader: Valg af valg

I dag tilbyder byggemarkedet det bredeste udvalg af materialer til headlining. De mest populære blandt forbrugerne er suspenderede strukturer, og blandt dem hører håndfladen naturligvis til loftpanelerne.

Dette materiale har presset gipsvæggen, som har været sædvanlig og elsket af mange: flere og flere russere foretrækker at bruge stilfulde og ergonomiske plader. De er nemme at installere, har en lang levetid, og de eksterne egenskaber er fremragende.

Særlige egenskaber

Høj efterspørgsel efter paneler som færdiggørelsesmateriale til loftet skyldes de ekstraordinære præstationsegenskaber ved disse modeller:

 • muligheden for at skabe en perfekt glat belægning uden at bruge en masse tid og kræfter;
 • montering på overfladen med højdeforskelle såvel som med små fejl, der ikke kræver forudgående justering;
 • nem montering af armaturer af alle typer;
 • det er nemt at skjule kommunikation under panelerne;
 • Produkterne er lette, meget lettere end gipspladerlofter;
 • høj lyd og varmeisolering;
 • reduktion af lønomkostninger: installation af loftet på panelerne kræver ikke slibning, stop, priming og andre procedurer;
 • fraværet af "våde" produktionsprocesser; efter installation er der ikke behov for generel rengøring af lokalerne;
 • høj hygroskopicitet og modstandsdygtighed over for mug og svampe;
 • Praktisk at bruge, de rengøres let med standardvaskemidler;
 • En bred vifte af forskellige former, størrelser og nuancer gør det muligt at dekorere loftet i værelser af enhver type, formål og stil;
 • Produkterne er giftfri og miljøvenlig;
 • Kun brandfarlige materialer anvendes til at skabe paneler, de tændes ikke og beskytter lofter mod virkningerne af ild;
 • plader kan gentagne gange monteres og demonteres.

Panelerne har dog en ulempe - de bruges aldrig til installation af komplekse flerniveaustrukturer.

Valget af loftpaneler er så stort, at den gennemsnitlige forbruger bogstaveligt talt "løber op". Lad os dvæle fordelene og ulemperne ved visse typer af finishbelægninger.

Loftpaneler er traditionelt opdelt i forskellige kategorier efter en række forskellige egenskaber: ved fastgørelsesmetode, ved form, ved anvendte materialer, ved tilstedeværelse af fastgørelsesanordninger og mere.

Søgningen efter egnede produkter skal startes ved at vælge fastgørelsesmetode til strukturen - du skal afgøre, om din struktur skal suspenderes, eller du skal blot lim pladerne på den eksisterende base.

Af type fastgørelsesdele er loftplader af tre typer.

 • Til kassettelofter er det en ramme af guider, hvor firkantede plader er direkte monterede plader. Traditionelt har de typiske parametre på 60x60 cm. Blandt sådanne modeller er Armstronglofter, der er kendt for russiske forbrugere, de mest almindelige.
 • Til slattede lofter - smalle og aflange plader, der er udstyret med fikseringer, takket være de monteres på rammen og indbyrdes.
 • Med torn-sporet system - de kan enten monteres på rammen, eller straks limes til loftet. sortiment liste over sådanne muligheder er ret bred. Til salg kan du finde en række valgmuligheder: og polystyren firkantede plader og paneler med en længde på 1 til 3 meter.

Typen af ​​montering afgør i vid udstrækning valget af et eller andet panel. Hvis loftet er lavt, og du ikke planlægger at lægge yderligere kommunikation, så passer du panelerne, der er limet til bunden. Og hvis lofterne er høje, så kan vi overveje lath og frame strukturer. Den samme mulighed bør foretrækkes, når der installeres yderligere belysningsudstyr og ledningselementer i ledninger.

Grundlaget for produktion af paneler er en række forskellige materialer, så deres valg i henhold til dette kriterium er også meget bredt.

Metalpaneler

Passer til stativ og kassetter, som regel er de lavet af aluminium, men der findes mere budgetændringer af forgyldt stål eller galvaniseret jern på markedet. Tykkelsen af ​​sådanne plader ligger i området fra 0,3 til 0,7 mm.

Basalt- eller glasfiberplader

Optimal til kassette muligheder, når panelet simpelthen er fastgjort til skinnerne. Og det kan også holde sig hvis basen ikke har nogen signifikante uregelmæssigheder.

Plastpolyuretanpaneler

De er den ubestridte leder i deres segment, de bruges til loftkonstruktioner af forskellige typer. Nyd de russiske forbrugers tillid og efterspørgsel. Deres fordele er oplagte: plast er et bøjeligt materiale, henholdsvis panelerne kan gives enhver form og tekstur, det kan udføres i en bred vifte af farver.

Fotoudskrivningsteknologien har udvidet horisonten af ​​design af paneler betydeligt indtil skabelsen af ​​tredimensionale 3D-tegninger. Samtidig er materialet kendetegnet ved høj fugtmodstand, modstandsdygtighed mod temperaturudsving og direkte eksponering for sollys. Plast sprænger ikke over tid, springer ikke og deformeres ikke gennem hele driftsperioden. Og priserne på dette materiale er altid på niveau med den gennemsnitlige tærskel, så efterbehandlingsarbejdet kan udføres ikke kun hurtigt, men også til en lav pris.

Det er værd at nævne minus plastpaneler - de er ikke kendetegnet ved særlig styrke, materialet sprækker let og bryder under enhver mekanisk påvirkning.

Lad os dog ikke glemme, at vi taler om loftet, så det er usandsynligt, at noget ubehageligt kan ske med gulvet, hvis du selvfølgelig ikke planlægger at spille basketball hjemme eller kaste dart.

Hertil kommer, at plast under påvirkning af temperaturer over 60 grader begynder at smelte og frigive giftige stoffer i luften, så materialets omfang er begrænset til indretning af boliger.

Et moderne kompositmateriale, der kan bruges både til vægge og til loftet, er fremstillet af træskærende råmaterialer ved presning med tilsætning af paraffin, kan dækkes af laminat. I de senere år har MDF presset det sædvanlige fiberboard og spånplade, blevet en af ​​markedets førende inden for markedet for væg- og loftspaneler i økonomisegmentet.

Glaspaneler

De er lavet af akryl- eller silikatglas, der anvendes til montering af kassettelofter.

Udvidede polystyren plader

De er meget populære på grund af den nemme installation - de holder sig simpelthen på overfladen ved hjælp af specielle klæbende kompositioner med høj styrke.

gips gipsplader

Habitual og elsket af mange materialer, der bruges til at skabe lofter på to eller flere niveauer. Dette er et let, miljøvenligt stof, der er præget af plasticitet og fleksibilitet, hvilket gør det muligt at realisere næsten alle designløsninger på overfladen.

Træprodukter

Modtaget en betydelig spredning i de seneste år i kølvandet på populariteten af ​​grønne boliger. Huse lavet af naturlige materialer er i øjeblikket i trend, så træ er meget populært på byggemarkedet. Træpaneler ser ganske stilfulde ud, især udskårne belægninger af bambus og kork.

Bambuspaneler Oprindeligt fra Indokina. Rent visuelt repræsenterer de en måttet lavet af tynde pressede bambuslameller. Dette design er kendetegnet ved høj styrke og hygroskopicitet, mens det er ret plastik og har en lille vægt. Monteret sådan plader kassette metode.

Balsa træplader - har et ukonventionelt design, denne belægning er 100% "for amatøren", og ikke alle hjem er egnede. Cork tolererer fugt, betragtes som en god lydisolator, har en lang levetid.

Sådanne paneler er normalt fastgjort direkte til loftet med lim og i sjældne tilfælde involverer installation af en ramme.

Separat skal det siges om kategorien af ​​usædvanlige paneler, disse omfatter:

 • akustisk - de er kendetegnet ved exceptionel støjabsorption, godt dæmpe perkussionslyde, derfor er de optimale i nye bygninger, hvor reparationslyde konstant høres eller i hjem med små børn;
 • infrarøde opvarmning paneler - lette plader, der har et stilfuldt design og tjener som et lyst element af indretning, og desuden kan varme eller afkøle rummet.

Og også der er varmeisolerende paneler samt plader med varmeapparatfunktioner, perforerede paneler, designet til at øge ventilation af rummet, en sandwich og mange andre.

design

Loftpaneler har et bredt udvalg af farver, størrelser og teksturer. De kan efterligne træ eller natursten, og PVC-elementer har en mat eller blank overflade.

Producenterne tilbyder et bredt udvalg af plader og lattematerialer, som enten kan fokusere på det komposerende udseende eller skabe følelsen af ​​et perfekt fladt, glat, problemfrit rum.

Afhængig af metoden til påføring af en dekorative belægning, skelnes de følgende typer af paneler.

 • Hvid med en mat overflade er den enkleste plade uden finish, de har den laveste pris.
 • Brilliant modeller - for at opnå en lys blank effekt, er pladerne dækket af specielle lakker, de giver mulighed for at realisere stilfulde indretningsdesigner samt at visuelt løfte lofterne. Derfor er deres omkostninger højere.
 • Farvede plader - modeller af gule, blå, pink og endda sorte nuancer fås på to måder. Den første består i at overføre en gennemsigtig film med et billede til materialet, det andet - print direkte på panelet ved hjælp af specielle teknologier.
 • Spejl - lavet ved at klæbe til pladen en speciel film, som belægningen får en reflekterende effekt på. Spejllofter findes i restauranter, sports klubber og udstillings komplekser. I boligbygninger er sådanne paneler også relevante, hvis de monteres i kombination med andre materialer.

Anvendelsesområde

Pladepaneler kan bruges i forskellige lokaler afhængigt af typen af ​​panel og dens fabrikant.

"Armstrong"

Den aktive komponent af produkterne er stenuld, som behandles ved en særlig metode - ler er blandet med fibre, såvel som astringerende komponenter: gips, stivelse eller latex, affaldspapir er også inkluderet. Panelerne er bemærkelsesværdige for god lydisolering, de er modstandsdygtige over for fugt, derfor bruges de i vid udstrækning i boliger og huse.

Baikal

Disse paneler tilhører budgetoptionerne, de er beregnet til installation i kontorer og forretninger samt på steder med høj trafik, f.eks. På togstationer. Parametrene på panelerne er 595x595 mm, og tykkelsen er 12 mm, modstandsdygtigheden mod fugt er i området 70-90%, og lydisoleringsindekset er -0,1.

Lilia

Produkter fra det danske firma er lavet af glasfiberbelagt minvolokna. Producenten tilbyder en bred vifte af farve løsninger og teksturer. Panelerne er kendetegnet ved hygroskopicitet, brandbarhed og udviser håndgribelige akustiske egenskaber - de er godt monteret i soveværelset.

Pladerne er lavet i standardstørrelse 60x60 cm. Modstandsdygtigheden mod fugt er 100%, hvilket betyder, at produktet ikke deformeres med konstant vekselvirkning med vand, det er et ugunstigt medium til formforplantning og dannelse af svampe. Dette er, hvad der forårsager brugen af ​​sådanne ændringer - de er installeret i værelser med høj luftfugtighed: i bad og bad, puljer.

Om ønsket kan panelet imidlertid monteres i stuer, træningsforelæsningslokaler, kontor- og indkøbskomplekser og udstillingscentre - dette er en af ​​de mest alsidige modeller af alle præsenteret på markedet i dag.

"Oasis"

Produkter fremstillet i England er præget af en hård overflade, som er perfekt harmonisk med specielle lamper, der har uigennemsigtige diffusorer. Sådanne modifikationer installeres overalt i medicinske institutioner, fitnesscentre, cafeterier, kontorer og biblioteker.

Hvis vi taler om de materialer, hvor panelerne er lavet, påvirker dette også egenskaberne ved brug.

Glaslofter i de senere år er i stor efterspørgsel blandt russiske forbrugere, det er forståeligt, fordi hvis du lægger en kilde til lys bag panelets bagvæg, så vil den forsvinde og bryde sammen. Det vil skabe en solrig dagseffekt i rummet og fylde rummet med en glød. Pladerne er nemme at rengøre, de er modstandsdygtige over for virkningerne af et flydende medium, der er modstandsdygtige over for skimmel og mugg. Derfor bruges de til at skabe lofter i badeværelser, puljer og i køkkenet.

Plader af aluminium kan have de mest forskellige design, der er produkter med en mat eller præget overflade, samt produkter dekoreret med et mønster. De utvivlsomme fordele ved overfladebehandling af denne type omfatter brandmodstand, lethed ved vedligeholdelse og modstandsdygtighed mod mekaniske skader. De er optimale til produktions- og lagerfaciliteter, og hvor loftet har en øget belastning.

Paneler med lysdioder er ikke kun smukke, de tjener som en lampe. Skelettet af sådanne plader består af aluminium, langs omkredsen er monteret LED-striber, deres pærer udsender lys i specielle linser. De spredte igen lysstrømmen og omdirigere den ned. Lyset bliver blødt, diffunderet, uden flimrende øjenirriterende. Derfor er panelerne ideelle til stuer med lave lofter.

Producenten tilbyder forskellige størrelser: 20x20, 30x30 og 60x60 cm, derudover er der runde paneler - de er godt kombineret med et gipspladerbelægning.