Udskiftning af halogenlamper G4 i lysekronen

Elektroniske herrer, jeg har flere lysekroner hjemme med sådanne halogenlamper.

Lysekroner med fjernbetjening. ledelse. Kan jeg skifte lamperne til LED? Jeg prøvede - de brænder og fjernbetjeningen virker ikke.

Elektrikere liga

 • Topbedømt
 • Først på toppen
 • Faktisk top

23 kommentarer

"Jeg forsøgte - de brænder og fjernbetjeningen virker ikke" har brug for mere vedholdenhed)

I min lysekrone var der almindelige glødelamper, erstattet med LED til 220V. Håndbogen siger, at LED-lampen ikke kan bruges med bevægelsesføler og dimmer. Jeg holder pakning og kontrol, garantien er 2 år, og jeg var nødt til at skifte en lampe til omkring 180 rubler.

og jeg har denne situation: en lysekrone med en fjernbetjening, 3 kanaler. Lamper 12 i, G4 base. Der er galogenki og på en cirkel LED. Jeg ændrer de udbrændte halogener til LED Mahus LED-207. Efter et par timer kunne jeg ikke tænde fjernbetjeningen (jeg var nødt til at komme tæt på), og efter et par timer kunne jeg slet ikke tænde det. Et relæ klik høres og det første skød blinker. Den anden og tredje blev ikke tændt.

Jeg synd, at kombinationen af ​​halogen og svetodiodok gav en sådan effekt. Selv om der i tredje cirkel var halogener med et par lysdioder, var alt normalt.

Kort sagt var det: en tilfældighed eller tendens til hs.

Hvem ved - forklare.

For dem der læser det, Anek: Chukchi sidder i en yurt og læser en avis. En nabo kører i:

Er det muligt at erstatte halogenlamper med LED-lamper i lysekronen?

Halogenlamper har længe været fast etableret på markedet for elteknik. Og selv nu, i en alder af højere teknologi, trods det faktum, at de i virkeligheden er glødelamper med højt strømforbrug, falder efterspørgslen efter dem ikke. Ikke desto mindre vil mange gerne erstatte de eksisterende "halogen" huse med en mere økonomisk belysning mulighed - elementer på krystaller.

For første gang, når en person, der står over for LED-lamper, kan synes, at der ikke er nogen problemer med at udskifte halogenlamper med lysdioder. Ligesom den samme spænding, og basen er egnet - at skifte en til en anden, og alle sager.

Men ikke alt er så enkelt som det ser ud ved første øjekast. Selvfølgelig bruger LED'erne med samme lysstrøm meget mindre elektricitet, men uden nogen vis viden er det usandsynligt, at de erstatter halogenpærer med dem.

Faktum er, at strømforsyningsenheden af ​​halogenbelysningselementer, selv om den giver dem den nødvendige spænding på 12 V, stabiliserer det ikke, hvilket er nødvendigt for LED-lampernes normale funktion. Med et sådant batteri vil diodlyset flimre så følsomt og mærkbart, at du kan glemme komfortabel belysning. Det er fornuftigt at finde ud af, hvordan du udskifter halogen 12-volts pærer med LED, samtidig med at du får jævn og ren belysning.

Lysekrone med fjernbetjening ved 12 volt

Overvej muligheden for at erstatte eksemplet på en lysekrone med fjernbetjening og med halogenlamper drevet af 12 volt. Et af problemerne i forbindelse med udskiftningen er allerede blevet nævnt - bliver ustabiliseret strøm ved transformatorens udgang. Men der er et par vanskeligheder, der er vigtige at vide.

For det første vil transformatoren, der leverer 20-watt lamperne, begynde at virke ustabil, når strømmen sænkes, hvilket er uundgåeligt, når lysdioder installeres op til 1-1,5 watt pr. Pære.

Periodiske batteristop er uundgåelige. Selvfølgelig er ikke alle sådanne enheder underlagt denne "onde", men stadig mange af dem.

Nå, og for det andet, mærkeligt nok, med den komplette udskiftning af lamper fra halogen G4 til LED-fjernbetjeningen fra lysekronen ophører med at styre belysningsenheden. Det er kun nok til inddragelse, resten af ​​kommandoer på lysekronen virker ikke. Og hvis ikke alle er erstattet, men kun en del af lyspærerne, fungerer fjernbetjeningen normalt. Dette skyldes, at strømmen forbruges af dioderne er så lille, at transformatoren ikke længere styrer styreenheden fuldt ud, idet den kun giver en hovedfunktion.

Så hvor begynder du at ombygge lysekronen under hensyntagen til alle problemer i forbindelse med udskiftning af halogenlamper med lysdioder?

transformer

En 12 volt lysekrone med fjernbetjening, som alle lamper af samme type, indeholder tre transformeraggregater designet til halogenlamper i kredsløbet, en LED-styringsenhed (en gruppe på lysekronen består i første omgang af denne type element, og de kan blinke i to eller tre farver) og også halogen lampe controller.

Derefter skal du beregne, hvad der vil være den samlede belastning på stabilisatorerne, der skal installeres. Hvis der i to grupper bliver 8 og 9 LED'er, vil 12 watt og 13,5 watt frigives. Til en sådan lysekrone kan du vælge en god strømkilde på op til 15 watt, hvilket vil være den rigtige størrelse for at placere dem i en illuminator. Sådanne stabilisatorer vil også beskytte mod kortslutning og spændingsfald. Derefter er det nødvendigt at fordampe ledningerne fra strømforsyningen til halogenlamper og tilslut dem til de købte enheder til LED-lamper. Læg nu lysene på krystallerne, og lysekronen er klar.

Med denne handling elimineres alle problemer i lysekronen, der vises ved udskiftning af lamperne med det samme. LED'erne stopper med at blinke, lyset fra dem går glat og rent, selvfølgelig forsvinder "dips", dvs. stabilisatoren slukker ikke på grund af forbrugernes lave strømstyrke, og fjernbetjeningen fungerer som et ur.

Skift eller ej

Generelt vil forandringen af ​​lysekronen tage meget tid, kræfter og også få dig til at investere penge. Men de vigtigste fordele ved en sådan udskiftning er, at der foruden en længere levetid, som er 30.000 timer for LED'er i forhold til 4.000 timer for halogenbelysningselementer, er der også en anstændig energibesparelse. Strømmen af ​​en lysekrone med G4 lamper på krystaller som helhed vil trods alt være 25,5 watt, og hvis der er "halogener", vil denne parameter være 340 watt. Derfor ville en sådan modernisering være ret rimelig og rimelig.

Men der er endnu en parameter, der skal tages i betragtning ved valg af lette elementer på krystaller - dette er temperaturen i deres farve. Du skal forstå, at en varmere farve bliver mere behagelig for øjnene, men jo desto koldere er den, desto lysere bliver lysstyrken. Dette skyldes, at farvetemperaturen på den "varme" lampe (2 700-3 000 K) er meget lavere end samme parameter "kold" (6 500 K). I dette tilfælde findes halogenlamper kun med en temperatur på 2 700 K.

LED lamper fra spotlights

En meget almindelig type belysning - 12 volt loft halogenlamper. Her, som i versionen med en lysekrone, er det nødvendigt at udskifte strømforsyningen med en driver, der stabiliserer spændingen for komfortabel drift af LED'erne.

Nå skal du bare udskifte halogenpæren med en LED. Det er ganske enkelt selvfølgelig for dem, der mindst en gang har skiftet lampen i en lignende lampe. Det vigtigste - glem ikke forsigtighedsreglerne, når du arbejder med farlig spænding. Sørg for at slukke for spændingen, før der foretages manipulationer, da elektrisk installation med strømmen ikke er tilladt i henhold til sikkerhedsinstruktionerne.

Du kan også lave en LED-lampe med egne hænder med en kasse fra en gammel halogenlampe med en G4-stikkontakt på 12 V. Men processen er krævende og kræver i det mindste grundlæggende viden om elektroteknik og lodning.

Andre udskiftningsmuligheder

Faktum er, at halogenlamper ikke kun har pinbaser, såsom G4. Det er nu meget nemt at finde på tællerne på elværker og E27 skruelamper. Disse kan installeres i stedet for glødelamper, og de arbejder fra lysnettet med en spænding på 220 V og ikke fra 12 V. Fordelen ved denne type belysningsenheder er, at en sådan base er universel.

I patronen i stedet for halogen kan du installere en glødelampe eller endda en LED. Praktisk set er LED-belysningselementerne med en lignende base allerede udstyret med en chauffør, og derfor kræver udskiftningen ikke andet end selvfølgelig 220 V-pæren selv.

I tilfælde af udstyr til 12 volt skal du bruge penge på en stabilisator eller gøre det selv, hvilket er meget besværligt og vanskeligt. Selvom det med visse viden og færdigheder og måske uden dem, men i nærværelse af et stort ønske og "hænder fra det rette sted" er det helt muligt.

Så hvad er bedre?

Uanset om man skal erstatte halogenpærer med G4 12 V LED-pærer i en lejlighed eller ej - spørgsmålet er selvfølgelig svært. På den ene side energibesparelse og et langt længere levetid for lysapparater på krystaller. På den anden side, når du udskifter, skal du også investere. Disse LED lamper, og en stabiliserende enhed - dimmer. Selvfølgelig vil omkostningerne efter en kort tid være berettiget, men det bliver senere, og du skal bruge nu. Er det muligt at give et passende svar på dette spørgsmål? Under alle omstændigheder bør alle beslutte sig selv.

Installation af 12v LED lamper i lysekronen i stedet for halogenlamper

Indsendt af: Alex. Udgivet i Spargebro 08 november 2014. Visninger: 291152

Nu sælger markedet et stort antal lysekroner med 12V halogenlamper, og alting vil være fint, men nogle vil spare på el eller foretrække neutralt hvidt lys til gul. Det ser ud til, alt er simpelt, du skal købe LED lamper med samme base som halogenlamper, installere dem og lysekronen fungerer fint. Men her ligger et problem, der opstår efter installationen af ​​LED-lamper. Lad os finde ud af, hvordan man løser problemet ved udskiftning af lamper.

Hvorfor installere LED-pærer er ikke let?

Vil bare skrive at alt, hvad der beskrives i denne artikel, kun er relateret til lysekronerne, som bruger halogenlamper med en driftsspænding på 12V.

Faktum er, at i lysekroner med 12 volt pærer anvendes transformatorer (eller strømforsyninger, kalder det, hvad du vil), som konverterer 220 volt vekselstrøm fra vores elektriske netværk til 12 volt vekselstrøm, som er nødvendigt for halogenpærer. I dette tilfælde er udgangsspændingen ikke stabiliseret. Og for LED-lamper har du brug for en stabiliseret konstant spænding. Allerede forårsager denne kendsgerning mange problemer. For eksempel kan der være flimrende LED-lamper synlige for det menneskelige øje, der skete i mit tilfælde. Tro mig, det er ubehageligt.

Det andet problem, du måtte støde på, skyldes det lave strømforbrug af LED-lamper. Faktum er, at nogle transformatorer automatisk afbrydes, hvis belastningen forbruges er for lille, og det er vores tilfælde. For eksempel er strømmen af ​​en halogenlampe større end effekten af ​​ti LED-lamper (strømmen af ​​en halogenlampe er 20 watt, og den for en LED-lampe er 1,5 watt). I mit tilfælde er det ikke sket, men bekymre dig ikke om, at lysekronen efter udskiftning af lampene vil gå ud eller blinke.

Og det tredje problem jeg stødte på er meget mærkeligt, men vær forberedt på en sådan begivenhed. Faktum er, at jeg har en lysekrone med et kontrolpanel, og da jeg skiftede alle lamperne til lysdioder, kunne kontrolpanelet kun tænde for lamperne, men ikke for at slukke eller ændre tilstanden. Generelt kan vi sige, at konsollen stoppede med at arbejde. Så snart jeg returnerede et par halogenlamper (kun en del) til stedet, begyndte konsollen at arbejde (i billedet kan du se, at halogenlamper giver gul lys). Jeg tror, ​​at dette sker igen på grund af utilstrækkelig belastning.

Transformer udskiftning

Sagen med en blandet type lamper passer mig ikke, så jeg besluttede at erstatte halogenlamptransformatorerne med strømforsyninger til LED-lamper. Jeg åbnede lysekronen og fandt 3 transformatorer til halogenlamper inde (en transformer 160 watt pr lampegruppe og to andre til den anden lampegruppe), 1 styreenhed og 1 enhed til styring af LED-belysningen (lysekronen kan blinke rød og blå).

Nu skal du beregne den samlede belastning på strømforsyningen. I min lysekrone er der to grupper af lamper 8 og 9, med en 1,5 watt LED-lampe, viser det sig henholdsvis 12 og 13,5 watt. Husk også, at efter installation af strømforsyningen skal du aldrig sætte halogenlamper i lysekronen!

Jeg har købt et par konstante spændingskilder 12 i Navigatoren, der kan modstå en belastning på op til 15 watt og passe mig i størrelse (passer inde i lysekronen) i butikken, se billedet. Ud over den vigtigste funktion af en sådan strømforsyning beskytter mod kortslutninger, strømforstyrrelser og overbelastning.

Derefter faldt jeg ledningerne fra transformatorerne (se det første billede nedenfor), fordi jeg ikke ønskede at dreje snoet og tilsluttede dem til Navigator strømforsyningsenheder gennem klemmerne (se det andet billede nedenfor). Hvis du ikke kan trække ledningerne af nogen grund, kan du bare bide ledningerne.

Efter at jeg havde udskiftet halogenlamptransformatorerne med strømforsyninger til LED-lamper, blev jeg fri af to problemer: LED'erne stoppede flimrende, og lysekronen begyndte at fungere korrekt fra kontrolpanelet. Som følge heraf begyndte mine lysekroners indersider at se sådan ud.

Og alt dette passer naturligvis inde i lysekronen.

Lysekronens udseende med LED-lamper

I min lysekrone anvendes G4 baser, og jeg har fundet LED lamper af næsten samme størrelse som halogen dem. Disse er LUNA LED G4 1.5W 4000K 12V pærer i et silikone etui.

Denne LED er lidt større i størrelse end en halogenpære. Og nogen kan ikke lide loftets udseende i off-staten, men det syntes mig fint. Nedenfor i billederne kan du se, hvad loftlampen med halogenlampe og LED ligner.

Og når lysekronen er tændt, ser du ikke noget, lysdioder tændes eller halogenlamper.

Skal jeg skifte halogenlampe til LED-lamper?

Så for at opsummere alt arbejde udført. I alt brugte jeg på modernisering af lysekroner 2053.50 rubler. (17 LED lamper til 80 rubler. + Levering 100 rubler. + DC kilder 593,50 rubler.) Og et par timer arbejde. Og nu er min lysekrone blevet energieffektiv og skinner med neutralt hvidt lys som jeg ønskede. For mig var den afgørende faktor farve, mens andre kunne lide økonomien (25,5 watt i alt for LED'er versus 340 watt til halogenceller) og levetiden for LED'er (30.000 timer for LED'er i forhold til 4000 timer for halogenlamper). Men bemærk at en 20 watt halogenlampe skinner omtrent dobbelt så lys som en 1,5 watt LED-pære (300-440 lumen til 20 watt halogenpærer versus 150-230 lumen til 1,5 watt LED-pærer). Hvis lysstyrken ikke er nok, kan du bruge mere kraftfulde lamper, for eksempel 2,5 watt, men den fysiske størrelse af sådanne lamper bliver større. Dette bør tages i betragtning, fordi Lampen skal passe ind i loftet.

Lysdioderne i lysekronen er slukket. Analyse og reparation

Testdriver og seriekoblede LED-lysekroner

Hej alle sammen! I dagens artikel vil vi tale om LED-radiostyrede lysekroner, eller rettere om en sådan del af det som lysdioder. En hyppig fejl i lysekronen vil blive overvejet, når lysdioderne holder op med at brænde. Der vil være en teori, en ordning, et billede og en reel reparation.

Emnet for enhed og reparation af LED-lysekroner med fjernbetjening på internettet (og på min blog) beskrives ret bredt, men der er praktisk talt ingen oplysninger om lysdioderne og deres forbindelse til lysekronen. Nu vil det helt sikkert være)

Jeg har flere artikler om lysekronerne med en fjernbetjening, jeg vil give links langs fortællingen. På emnet LED'er giver linket med det samme.

For nylig var jeg nødt til at reparere en sådan lysekrone, LED'erne stoppede med at brænde i den. Ifølge en frisk hukommelse vil jeg grundigt gennemgå dette problem og dele min erfaring.

LED'er eller LED-pærer?

Lad os først finde ud af, hvilken type LED-pærer og lysdioder der bruges i lysekroner, og hvordan de forbinder, før de fortsætter med de praktiske reparationsproblemer.

LED lampe og LED - er der en forskel?

Forskellen er grundlæggende. Lad os finde ud af det.

Hvilke slags LED'er bruges i lysekroner?

Lysdioder er monokrome (i lysekroner, normalt blå eller hvid), tofarve (rødblå) og flerfarvet (for eksempel rødblå-grøn) anvendes. I slutningen af ​​artiklen vil jeg give links, vil det være muligt at se, hvad der er til salg nu. Der er også mange baggrundsoplysninger.

Tilspændingen af ​​monokrome lysdioder er 2..2,4 V (rød, gul, gulgrøn, orange) eller 3,0... 3,6 V (hvid, blå, grøn, magenta, lyserød). Disse to intervaller er til LED'er i forskellige farver, de har lidt forskellige fysiske driftsprincipper. Derfor er lysstyrken i lyset meget anderledes.

Her er en referencetabel for spændinger og andre parametre af lysdioder, taget fra købmandssiden:

Tabel over parametre af lysdioder til lysekroner (og ikke kun!) Af forskellige farver.

Fremadgående strøm (hvis) af alle modeller er 20 mA. Denne strøm er optimal med hensyn til lysstyrke / holdbarhed. Det vil sige, jo lavere strømstyrke, jo længere lysdioden vil fungere. Og jo mere aktuelle, jo lysere.

Jeg undersøgte dette aspekt i detaljer, især i artiklen om installation af LED-tape i et hængende loft.

Flerfarvet (flerfarvet) kan opdeles i to typer, i henhold til metoden til at skifte farver:

 1. LED'er uden kontrol, med automatisk farvekontakt. Skift er hurtig og langsom, to eller tre farver.
 2. Lysdioder med kontrol, når der skal tændes for en bestemt farve (2 eller 3), skal du anvende spænding til den ønskede udgang på LED'en. Spænding, afhængigt af farven, kan være anderledes - 2 eller 3 volt.

Der er 5V LED'er. Dybest set gælder dette for tofarvede modeller. Derefter bruges denne driver:

RB Synkron dobbelt controller - Driver til serielle 5 V LED'er

Denne driver siger "RB Synchronous double controller". Antallet af LED'er - 31-40 stykker, spændingen på hver - 5 V. Nærmere detaljer vil indskriverne og parametrene for sådanne førere blive diskuteret nedenfor.

Ærligt, jeg fandt ikke helt ud af, hvordan man kunne bruge en sådan chauffør. Jeg antager, at det er det samme som det, der er omtalt i artiklen, kun forskellen i direkte spænding, som ikke er 3V, men 5V. Hvem kan bekræfte eller benægte dette - skriv venligst om din oplevelse i kommentarerne.

Der er små specifikke oplysninger om typer af lysdioder på internettet, og det er svært at bruge det - fordi LED'erne er gennemsigtige og ikke har påskrifter. Det er kun at fokusere på beskrivelser fra sælgere (links vil være i slutningen af ​​artiklen). Eller find ud af empirisk. Nedenfor, delvis om reparationen, vil det blive beskrevet som.

Lysekroner bruger lysdioder med gennemsigtig rund krop, diameter - 5 (4.8) mm. En anden funktion er LED'erne i lysekronerne uden en linse, med en forkortet krop, som en stråhatt. De har et bredt strålingsmønster.

LED'er har loddetrådsledninger. Selv i lysekronerne bliver de aldrig loddet, men indsat direkte i "moder" soklen. Det vigtigste er at observere polariteten.

Lysekrone lyspærer

99% LED pærer til 12 V AC eller DC. Ofte nu er der pærer med universal strømforsyning til 12 VDC / VAC, som drives af en elektronisk transformer til 12 V AC. Sådanne transformatorer (mere præcist spændingskilder eller drivere) er meget billigere end likestrøm.

I denne henseende kan du endda ændre halogenpærerne til LED uden ændring. Hvis lysekronen bruger en transformer med en udgangsspænding på 12 VAC.

LED-pærer har som regel et stik (mere præcist en base) G4, som blev brugt i halogenlamper.

Hvorfor blev "anvendt" i den tidligere tid? Fordi halogener nu dør.

Denne pære er vist på billedet ovenfor. Hvis nogen ikke forstår - gennemsigtig puzatik tilbage)

Parallel eller sekventiel forbindelse?

I mine læsers kommentarer opstår spørgsmålet ofte - er lysdioderne i lysekronen forbundet parallelt eller i serie? Ofte for at besvare dette grundlæggende spørgsmål skal du finde ud af, hvad der er det samme - LED'er eller LED-pærer?

Vi kan med sikkerhed sige, at LED-lamperne tænder parallelt og drives af en driver (spændingskilde) med en stabil spænding på 12V. Tilsvarende halogen og eventuelle lamper. Ikke kun i lysekroner, men altid og overalt.

En anden ting er LED-matrixerne, som ikke bruges i lysekroner, men bruges hovedsageligt i søgelygter. Der er det vigtigste for strømforsyningen en stabil strøm.

Og noget imellem er en driver, som konstant spænder ud af veksling uden stabilisering af spænding og strøm. Lysdioder til udgang fra en sådan driver er forbundet i serie, det er kun vigtigt, at antallet af lysdioder er inden for visse grænser. Sådanne anvendes i lysekroner til sekventiel inklusion.

Hvis du mødte en lysekrone, hvor LED'erne blev tilsluttet parallelt, skal du dele din oplevelse i kommentarerne. Sandsynligvis er det nogle specielle lysdioder.

Okay, nok teori, nu den mest interessante -

Lysdioder i lysekronen ophørte med at brænde

Vi vil analysere for en start.

Enheden lysekroner, som ikke brænder lysdioder

LED lysekrone. LED'er, der ikke kører i serie

Hvis du ser lysekronen på bagsiden for første gang, anbefaler jeg stærkt min artikel om udformningen af ​​sådanne lysekroner.

I dette tilfælde har vi den enkleste enhed: en lysekrone til 2 grupper, 1. gruppe - til 220V (4 E14 pærer), den anden gruppe - 21 blå LED'er. LED'erne er forbundet i serie gennem føreren, hvor enheden og kredsløbet vil blive vist nedenfor.

Den controller, der styrer lysekronen på signalerne fra fjernbetjeningen, er som følger:

En lysekrone controller, hvor lysdioder ikke virker.

Ikke alene er Nounheims controller, og på etiketten på diagrammet et komplet rod, bør det være som følger:

 1. rødmagtfase,
 2. sort - nul strøm,
 3. sort - nulbelastning (begge ledninger er ækvivalente),
 4. hvidfaseudgang for at indlæse 1,
 5. gul-fase udgang for at indlæse 2.

Nå, hvis du virkelig er helt rigtig - i ordet "sacing" er det tredje bogstav ikke det samme.

Hvis LED-belysningen er ophørt med at arbejde på lysekronen, skal du først og fremmest sørge for, at controlleren leverer 220V strøm til LED-driveren. Sådanne controllere er nemme at reparere, læs min artikel om reparation af controllere til LED lysekroner. På samme sted - en udveksling af erfaringer blandt kolleger.

LED seriel driver

I tilfælde af denne enkleste enhed er den stolte indskrift LEDDRIVER.

Strømforsyningsenhed af serieforbundne lysdioder

I almindelighed kalder kineserne enhver strømomformere drivere, så der er ingen grund til at smigre dig selv.

Lad os se nærmere på, hvad der er skrevet på det:

LED strømforsyning i lysekronen

Lad os analysere hver parameter af strømforsyningen:

 • MHEN er et varemærke. Identiske enheder produceres under varemærkerne Jindel, ALED, Junyi, Jing Yi og under andre navne, der er vanskelige at udtale.
 • LED DRIVER - Diodens driver, som oversat automatisk oversætter. Kan skrives LED Controller.
 • 21-30 stk. - Antal LED'er, der kan tilsluttes i serie til denne enhed.
 • Model: GEL-11101A - model, den er også opført på tavlen.
 • Indgang: AC220-240 V 50 Hz. Alt skal være klart her.
 • Strøm: DC 60mA Max. Dette er den maksimale strøm, der ikke stabiliseres på nogen måde, den stabiliseres af lysdioder, der er tilsluttet til udgangen. Mere, som det sker, skrev jeg i artiklen om enheden og tilslutningen af ​​LED-strimler.
 • Udgang: Opret DC 3.0-3.2V. Faktisk er dette spændingen på en LED, når mængden er inden for de angivne grænser (21-30 stykker).
 • LED 30 stk Max - det maksimale antal LED'er.
 • Ta, Tc er omgivelsestemperaturen og enhedens tilfælde.
 • Jindel Electric er en kinesisk producent med speciale i simpel øre forbrugerelektronik.

Kontrollerer LED'erne

En 3V LED er ikke en almindelig diode. En normal diode kan vælges i fremadgående retning med et multimeter med "halvlederlydopkald" -indstillingen, og aflæsningerne vil være ca. 800 ohm. Når lysdioderne går fremad i fremadgående retning, lyser lysdioden, om end svagt. I modsat fald - brænder ikke. Multimeteret viser ikke noget. Mere præcist viser det uendeligt, dvs. "1".

Faktisk er multimeteret under opkald en spændingskilde på ca. 2V, og det er nok for en brugbar LED til at vise tegn på liv.

For at gøre det hele klart, billedet:

Enheden, dimensioner og pinout LED til lysekroner.

Den anode, som "plus" -strømmen leveres til, er længere end katoden, som "minus" leveres til. Dioden til venstre viser en skematisk af dioden for at gøre det tydeligere.

Ved anoden sender vi "plus" til multimeteret, til katoden - "minus". Således kan du nemt genkende LED'ens polaritet, dens anvendelighed og farve. Og ud fra farven ifølge ovenstående tabel finder du driftspændingen.

I lysekronen, som jeg reparerede, begyndte jeg at ringe dioderne, og jeg indså, at de skulle ændre alt. Nogle viste 2-3 ohm i begge retninger, nogle - 1000 ohm, nogle - uendelig. Resultatet af uheldig reparation. Selvom 1 eller 2 lysdioder er mislykkedes, bør du overveje at erstatte alt, da deres parametre ændres uundgåeligt (ja, vi bliver alle gamle), og de nye vil have forskellige parametre.

I ekstreme tilfælde kan 1 eller 2 lysdioder udskiftes med broer eller en modstand, hvis modstand er beregnet nedenfor. Jumperen kan kun indstilles, hvis det resterende antal lysdioder ikke er mindre end det, der er angivet på føreren. Ellers vil "heldig" ikke brænde lang, men lyst.

Sådan kontrollerer du lysdioderne i lysekronen, vil Elena også fortælle os:

Kontrol af strømdriveren til serielle LED'er

Generelt skal lysdioderne ændre alt. Og hvad med føreren?

For at sikre at tandemdriveren + LED'erne fungerer, monterede jeg (loddet) en så lys konstruktion:

Kontrollerer føreren og lysdioderne før montering på lysekronen

Som du kan se bruger jeg Vago terminaler overalt. Praktisk og praktisk.

Så er måledataene.

Driverens udgangsspænding (hans enhed og hans kredsløb vil være til dessert)) ved tomgang (tomgang) - 305 V DC.

Tilslut belastningen på 22 lysdioder (se billedet ovenfor). Vi får - driverens udgangsspænding er 80 V, spændingen på hver LED er 80/22 = 3,63 V. Det var sådan her på målingerne på hver diode. Som du kan se, er spændingen lidt for høj i forhold til den nominelle værdi (3,0... 3,4V), fordi lysekronen skal skinne klart!

Nu forbinder vi i serie 30 LED'er.

Lysdioder før installation i lysekronen. Forbindelse til verifikation

Vi lader strømmen gennem ledningerne:

Kontroller 30 LED'er før installation i lysekronen

Måleresultater. Driverens udgangsspænding er 107 VDC, på en - 3,54 VDC.

Det er i princippet fra en sådan driver, at du kan slå op 40 diodes uden et mærkbart fald i lysstyrken.

Alt, den næste dag sætter jeg disse dioder med chaufføren i lysekronen, ejeren er glad, jeg også.

Kilde- og LED-modstandsberegninger

Takket være vores lærer af kredsløb, Shibaeva Elena Mikhailovna.

Nu af hensyn til interesse beregner vi strømforsyningens effektimpedans og LED'ernes modstandsdygtighed. I de involverede beregninger - den gode gamle Om med sin berømte lov og formlen for spændingsdeleren.

Så i tilfælde af 30 lysdioder har vi:

 • Spænding tomgangsstrømkilde - 305 V,
 • Spændingen af ​​den aktuelle kilde under belastning er 107 V,
 • Strømmen i kredsløbet (ja, selv den gamle Kirchhoff med sin 1. lov!) - 0,02 A.

Vi kender strømmen fra de deklarerede parametre i dioderne, men man kan ikke stole på denne figur præcist. At dømme efter spændingen på en diode er strømmen virkelig lidt mere!

For at gøre beregningerne klarere, vedhæfter jeg ordningen:

Ordning for målebestandighed

Vi antager, at kredsløbets indgang forsynes med spænding fra en ideel kilde til emf med nul indre modstand. Den reelle energikilde har en indre modstand Ri, som vi nu beregner.

Ved måling af åben kredsløbspænding Un = Uх = 305 V, da indgangsstyrken for voltmeteret er meget større end den indre modstand af kilden Ri.

Ved tilslutning af belastningen Un = 107 V betyder det, at spændingen på den indre modstand af kilden Ri er 305 - 107 = 198 V.

Ved at kende strømmen beregner vi den indre modstand:

Ri = 198 V / 0,02 A = 9900 ohm.

Er det meget eller lidt? Alt er relativt. I dette tilfælde - i sammenligning med belastningsmodstanden:

Rn = 107 V / 0,02 A = 5350 Ohm.

Dette er modstanden af ​​serieforbundne lysdioder, når en strøm på 0,02 A strømmer gennem dem. Derfor er modstanden af ​​en LED 5350 ohm / 30 = 178 ohm.

Så uden at ændre parametrene i kredsløbet, kan en LED udskiftes med en 180 ohm modstand. Dette falder sammen med den værdi, der opnås eksperimentelt på en LED: 3,54 / 0,02 = 177 Ω.

Vi ser at modstanden af ​​strømforsyningen er større end belastningsmodstanden. Så - før os - kilden til nuværende. Det vil sige, når belastningsmodstanden (antallet af lysdioder) ændres i nogle grænser, ændrer strømmen næsten ikke.

Du kan beregne modstanden af ​​dioderne, når der er 22 af dem, vil det være mindre på grund af det faktum, at strømmen bliver mere, og diode spændingskarakteristikken er ikke-lineær.

Spørgsmål om tilbagefyldning. Hvorfor, hvis den beregnede modstand af LED'en er 178 Ohm, viser testeren i opkaldsmodus (Ohmmeter) ingen modstand? Skriv svaret i kommentarerne, jeg vil være glad for at vide og hurtige læsere!

Okay, noget vi afviste fra emnet.

Nu - den lovede dessert.

Enheden og driveren kredsløb LED lysekroner.

Kørselsordninger til LED-lamper findes også i denne artikel. Der er der - stabiliserede strømkilder.

For LED'er behøver bare en strøm, det vil sige en kilde med en stor udgangsimpedans. Hvis LED'en er tilsluttet til en spændingskilde (hvis outputimpedans er meget lavere end diodens modstand), vil strømmen efter en vis spænding øges meget hurtigt, indtil dioden brænder ud.

Jeg brændte en diode i et laboratoriearbejde i fysik på 2. kursus)

Strømforsyningsenhed (inverter) til sekventiel inklusion af LED-lysekroner

Og denne chauffør er den enkleste enhed, jeg loddet sådan i 7. klasse i radiokredsen. Den aktuelle kilde kan kaldes en stor strækning, fordi dens udgangsimpedans er større eller lig med belastningsmodstanden. Dette vi overvejede ovenfor.

Vi åbner, og vi ser et simpelt bundkort uden et enkelt aktivt element:

Vi demonterer LED-driveren

Brune kegler er ballast (restriktive) kondensatorer. De har en arbejdsspænding på 400 V, kapacitans ved 0,33 uF:

LED-driverbegrænsningskondensator

LED-driverbegrænsningskondensator

334 og 824 er skrevet på sagerne henholdsvis. Hvad betyder det - se efter "Signeret alfanumerisk på kondensatorer". Jeg skrev om dette i artiklen om reparation af lysekrone controller med fjernbetjening, linket ovenfor.

Udsigt fra lodning:

Strømforsyning seriel LED lysekroner. Ordningen fra lodning.

Driver kredsløb til LED i lysekrone

Ordningen er meget enkel, måske kommer nogen til at komme til nytte for reparationer:

Strømforsyning seriel LED lysekroner. Elektrisk kredsløb

Kort enhed. Ballastbegrænsende kæde - C1, C2, R1. Størstedelen af ​​spændingen falder på dette kredsløb. Derefter går vekslingsspændingen til diodebroen og derefter til filteret R3, C3, R2.

Hvis du skal øge spændingen lidt ved driverens udgang under belastning (det vil sige reducere dens udgangsimpedans, se en del af artiklen med beregninger), så kan du øge kapacitansen af ​​filterkondensatoren til 10... 20 mikrofarader. Så kan antallet af lysdioder øges lidt.

Og hvis du skal reducere antallet af lysdioder i lysekronen (for eksempel en del udbrændt), kan du reducere ballastens kapacitet ved at fjerne en af ​​kondensatorerne C1, C2. Dette er eksperimentelt.

Reparer video

Alt i dag vil jeg være glad for spørgsmål og erfaringsudveksling i kommentarerne!

Kriterier for valg af LED lamper til lysekroner

LED-pærer, der har en skruebase (E14, E27) eller en pin type (GU10, G13, GU5.3), forenkler livet væsentligt, da de kan bruges til at komme væk fra halogenanaloger og glødelamper. Desuden gør lavt strømforbrug og høj strålingsintensitet lyskilder baseret på dioder endnu mere populære.

design

LED pærer har en standard base (E14, E27, GU10 og flere andre typer), men pæren design muligheder kan være mange: versionen med eller uden en linse. Den anden gruppe af produkter adskiller sig fra, at dioderne ikke er dækket af noget og er arrangeret i en anden rækkefølge, som bestemmes af lampens form.

Enhedslampen med LED-tråde

Det mest almindelige cylindriske design. Lyskilder med diffusor er også præsenteret i forskellige varianter. Hovedforskellene er i radiatorens konfiguration (varmeafledende element) og diffusorens form (pæreformet, fladt, lys osv.).

Opførelsen af ​​den klassiske model

Ud over disse elementer giver designet direkte emitterne (lysdioder) i forskellige mængder, basen (Е14, G13, GU10 osv.).

Standardversioner af holderen tillader brug af LED-analoger i stedet for halogenlyskilder, da de giver identiske monteringselementer. Et træk ved lysdioder er behovet for at stabilisere strømmen. Denne funktion udføres af den indbyggede driver.

LED lampe specifikationer

Det er nemt at få oplysninger om lyskildens muligheder, du skal bare være opmærksom på emballagen. Der er angivet de fleste karakteristika.

Mærkning på formularer

De vigtigste er:

 1. Power - varierer meget fra 3 til 50 watt. Til brug i hjemlige forhold er der nok versioner med en belastning fra 3 til 20 W. I dag sammenlignes ofte lyskilder baseret på dioder og analoger. I de fleste tilfælde er det muligt at udskifte lamperne, og der er en elektricitetsøkonomi samt en stigning i strålingsintensiteten, hvis i stedet for halogenversioner eller glødelamper til at installere diode.
 2. Strømforsyning: 12 eller 220 V. I det første tilfælde vil belysningsenheden, som leverer lavspændingsemittere, blive tilsluttet netværket via strømforsyningen. Designet af den anden mulighed har allerede en driver.
 3. Base: E14, E27, GU10, G13, G4, GU3.
 4. Farvetemperatur (måleenhed Kelvin). Denne parameter bestemmer niveauet af komfort af opfattelsen af ​​lys og kvaliteten af ​​farvegengivelsen. Farven på objekter under belysning, der er karakteriseret ved en farvetemperatur på 2.700 til 3.000K, vil for eksempel være så naturligt som muligt. Glød med et sådant spektrum mere end andre muligheder, der er egnede til at arrangere belysningen af ​​private boliger. Dette skyldes, at mange glødelamper, der er kendte for mange, er kendetegnet ved samme farvetemperaturområde, hvilket betyder, at udskiftningen vil være næsten ens.
 5. Lysflow (lm). Lysets lysstyrke er direkte afhængig af denne parameter: Jo højere dens værdi desto mere intens strålingen vil være.
 6. Belysningsvinkel
 7. Omfanget af tilladte omgivelsestemperaturer. I gennemsnit kan lamper baseret på dioder klare fra -40 til +40 grader. På grund af denne funktion bliver udskiftningen af ​​kompakte fluorescerende analoger, der ikke tåler lave temperaturer, mere hensigtsmæssige. Dette lettes af, at designet af begge typer lamper giver en standardbase (E14, E27).

Andre parametre omfatter radiatorens konfiguration, mulighed for at dæmpe (dæmpning). Basismaterialet i kælderen er polycarbonat.

Hvad anbefales at overveje, når du vælger

Alle de ovennævnte egenskaber ved LED-lamper er nøglefaktorer i betragtning af modellernes overvejelse. På grund af sådanne parametre som strøm, lysflow og farvetemperatur er det muligt at bestemme belysningen af ​​belysningen: om lyset vil lyse godt nok i rummet, om denne løsning vil være økonomisk og hvor behagelig det er at være under belysningen ved diodens bund.

Ud over de vigtigste egenskaber skal man, når man vælger en lampe, der skal installeres i lysekronen, også være opmærksom på produktbasis (gevind E14, E27 eller GU10 pin, G13 osv.), Som bestemmer om lyskilden passer til en bestemt lampe.

Hvis du ikke har til hensigt at ændre lysekronen, men du ønsker at organisere en mere økonomisk belysning, kan du skrue lampen ud af patronen og kontakte butikken, hvilken indstilling der passer. Udskiftning skal være berettiget og lavet på basis af data som base (E14, E27 osv.), Pærens form og størrelse, ellers vil lampen ikke passe i lysekronens horn. Pris og mærke spiller også en rolle.

For at få en lyskilde med lang levetid anbefales det at vælge modeller af dokumenterede mærker (Philips, Gauss, Navigator, ASD, Osram og nogle andre).

Pålidelige producenter bruger kun krystaller af høj kvalitet. Men prisen på sådanne produkter vil være gennemsnitlig eller lidt over gennemsnittet.

Hvordan vælger man en lampe til en krystal lysekrone?

Udskiftning af halogen lyskilder med diode modstykker skal også laves under hensyntagen til egenskaberne i selve enheden. For eksempel, hvis du vælger LED-lamper til krystalkroner med en matdiffusor, bør du som følge heraf ikke regne med lyset, når du tænder det.

Til denne type belysningsenhed egnede lyskilder med en gennemsigtig linse. Men du er nødt til at lægge op med høj lysstyrke. Resten af ​​LED-pærerne vælges efter egenskaberne (base, strøm, lysstrøm osv.).

Manglen på en lyskilde med en gennemsigtig pære er, at alle "indersiden" vil være synlige. Og det kan også ødelægge lysekronens meget attraktive design. Du kan vælge en lampe fra Gauss produktsortiment.

For eksempel er modeller med en helt transparent diffusor, uden polykarbonatindsatser i nederste del, præsenteret i en af ​​linjalerne. Dette vil øge intensiteten af ​​strålingen. Inde kan du se pæne og meget kompakte emittere. Designet giver også en eksternt attraktiv radiator af små størrelser. Desuden kan pærens form være anderledes: stearinlysformet, rund, pæreformet. Imidlertid er prisen på sådanne attraktive lyskilder høj.

Vigtige parametre af diodebaserede lamper: Farvetemperatur, strøm, lysstrøm, base (E14, E27, GU10 osv.), Spredningsvinkel. I modsætning til andre analoger er designfunktionerne i LED-pærer meget vigtige, nemlig: radiatorens konfiguration, dens dimensioner samt dimensionerne af kælderenes polycarbonatbase, diffusorens egenskaber.

Hvilken slags lyspærer i lysekronen med fjernbetjening

Elektroniske herrer, jeg har flere lysekroner hjemme med sådanne halogenlamper.

Lysekroner med fjernbetjening. ledelse. Kan jeg skifte lamperne til LED? Jeg prøvede - de brænder og fjernbetjeningen virker ikke.

Elektrikere liga

 • Topbedømt
 • Først på toppen
 • Faktisk top

23 kommentarer

"Jeg forsøgte - de brænder og fjernbetjeningen virker ikke" har brug for mere vedholdenhed)

I min lysekrone var der almindelige glødelamper, erstattet med LED til 220V. Håndbogen siger, at LED-lampen ikke kan bruges med bevægelsesføler og dimmer. Jeg holder pakning og kontrol, garantien er 2 år, og jeg var nødt til at skifte en lampe til omkring 180 rubler.

og jeg har denne situation: en lysekrone med en fjernbetjening, 3 kanaler. Lamper 12 i, G4 base. Der er galogenki og på en cirkel LED. Jeg ændrer de udbrændte halogener til LED Mahus LED-207. Efter et par timer kunne jeg ikke tænde fjernbetjeningen (jeg var nødt til at komme tæt på), og efter et par timer kunne jeg slet ikke tænde det. Et relæ klik høres og det første skød blinker. Den anden og tredje blev ikke tændt.

Jeg synd, at kombinationen af ​​halogen og svetodiodok gav en sådan effekt. Selv om der i tredje cirkel var halogener med et par lysdioder, var alt normalt.

Kort sagt var det: en tilfældighed eller tendens til hs.

Hvem ved - forklare.

For dem der læser det, Anek: Chukchi sidder i en yurt og læser en avis. En nabo kører i:

Online hjem guiden

Takket være den moderne teknologiske udvikling bliver husholdningsbelysningsprodukter i stigende grad et godt redskab i hænderne på en designer. Plade lysekroner med fjernbetjening var en stor nyhed, og nu er det muligt at styre lyset i rummet uden at komme op fra sofaen.

Fjernbetjeningen kan udføres ikke kun af push-knappen-konsollen, men også af stemmekommandoer. Efter at have talt et bestemt ord, vil systemet justere belysningen eller slukke for den.

En person har flere og flere automatiserede husholdningsapparater. Dette giver dig mulighed for at spare tid og kræfter, samt få en vis grad af komfort. For eksempel på fjernbetjeningen af ​​belysning - det bliver særlig mærkbar.

I et stort rum, der har mange lyskilder, er det ret praktisk at indstille hver enkelt uden at komme op fra sofaen. Afstanden, hvor kontrol kan udøves, kan nå op til 100 meter. Med tynde vægge er det muligt at styre belysningen i et andet rum. Denne funktion gør det muligt for forældre at slukke for lyset, når han falder i søvn uden at komme ind i barnets rum.

De fjernbetjeninger, der modtager signalet fra konsollen, er ret små. De er gemt i lysekronens design, de kan ikke ses.

Resume af artiklen:

Fjernbetjeningstilstande

På markedet kan du finde lysekroner med fjernbetjening, der adskiller sig ikke kun i udseende, men også i antallet af pærer og belysning.

Derfor kan fjernbetjeningen være flere tilstande af belysning. Ved hjælp af det er baggrundsbelysningen justeret, og hvis den har flere farvetoner, vælges enten en af ​​dem eller flere af dem samtidig.

Indbyggede funktioner gør det muligt at indstille en jævn ændring i baggrundslysets farve. Lysstyrken af ​​hovedlygterne er også indstillelig. Smagfuldt valgt form af lysekronen, samt dens belysningsegenskaber bidrager til at understrege rummets grundlæggende design.

Sådanne lysekroner er ikke kun med fjernbetjeningen, men også med en standardkontakt. I fjernbetjeningen er indstillet til 4 dimindemåder. Alt bestemmer modellen, brug kun vejledningen til lysekronen med fjernbetjeningen.

Valg af lysekrone

Det første skridt er at kontrollere lyspærerne. Lysekroner med almindelige glødelamper er billige. De har et mindre elegant udseende, da disse pærer har dimensioner meget mere LED. Derudover brænder de hurtigt ud.

Lysekroner med LED og halogenlamper er dyrere. Men de lyser rummet mere lyst og tjener meget længere. Denne type pære kan være meget lille. LED lyskilder er i stand til at ændre farve. De bruges som baggrundsbelysning.

Det andet kriterium er strømmen af ​​lysstrømmen. Det er nødvendigt at overveje i hvilket rum lysekronen er købt. Da stuen som regel er større end andre værelser, skal belysningsniveauet være mindst 200 Lx.

Det er nødvendigt at være opmærksom på fjernbetjeningens rækkevidde. For en by lejlighed, hvor kun fra 1 til 3 værelser, er strømmen af ​​konsollen ikke vigtig. Han vil arbejde hvor som helst. For hytten er anderledes. Antallet af værelser og tykkelsen af ​​væggene kan være en væsentlig barriere for konsollen.

Du kan finde forskellige typer lysekroner med en fjernbetjening. Producenter gør produkter til forskellige stilarter af interiør. Og uanset rummets design: moderne, klassisk, højteknologisk, land, loft, Provence - for hver af dem kan du vælge en lysekrone med en fjernbetjening til passende dimensioner.

Når man vælger en lysekrone, er det værd at overveje loftets design. Stræklofter kan ikke opvarmes. Derfor, hvis halogenlampe eller med glødelamper er installeret i lysekronen, skal de rettes nedad. Dette gælder ikke for LED-lamper, da de næsten ikke udsender varme under drift.

Montering af loftkroner

Først skal du forstå, hvordan du samler lysekronen med fjernbetjeningen. Sørg for, at produktpakken indeholder trinvise montageanvisninger, vi fortsætter med at kontrollere patronerne og integriteten af ​​alle elementer.

Lysekronen er monteret på en perforeret stribe, der skal boltes til loftet med lange bolte og møtrikker. Alle disse detaljer er til stede i sættet. Mærkning mærker under hullerne i loftet, bør du omhyggeligt arbejde med en boremaskine, så ledningerne ikke er beskadiget.

Mange forstår ikke, hvordan man forbinder lysekronen med egne hænder, men der er ikke noget svært. I instrumentbrættet skal du slukke for maskinens strøm. Efter at have deaktiveret ledningerne i huset, begynder vi at arbejde med vener, der går til loftet. De skal trimme til den ønskede størrelse.

Fjern isoleringen med 1,5 cm, og vi rengør ledningerne. Om nødvendigt søger en fase. For en lysekrone med fjernbetjening har du brug for en enkeltknapsknap. Hvis der er tre kerner i loftet, skal en fase isoleres.

Ved bunden af ​​fastgørelse af lysekronen på indersiden er der en styreenhed og en klemme til tilslutning af ledninger. Ved betegnelsen "nul" anvendes blå eller sort trådisolering. Fase er angivet med rød eller gul isolering.

På styreenheden klistres ordningen for tilslutning af lysekronen. På tidspunktet for installationen til loftet er det ønskeligt at have en assistent. Når ledningerne er installeret i terminalerne, kan du begynde at samle lampeskærmen og andre elementer.

Hver pære skal have god kontakt med stikkontakten. Vride dem til enden. Efter afslutningen af ​​forsamlingen slår vi på skærmen og bruger fjernbetjeningen til at styre lyset. Det er værd at huske på, at kontakten på dette tidspunkt har en on-position! Ellers er arbejdet fra fjernbetjeningen ikke muligt.

Ofte har onlinebutikker et meget større udvalg af produkter end på markedet eller i offentlige butikker. Og inden du handler, er det bedre at se lysekronens foto med fjernbetjening på internettet. Der bliver det samlet - det hjælper med at træffe det rigtige valg.