Som ifølge eksperter, er lysekroner egnede til hævede lofter

Ved arrangement af rummet bør du ikke forsømme et loft. Det er trods alt det æstetiske element i ethvert rum. Det er vigtigt at arrangere det smukt. Til dette kan du bruge forskellige metoder. De adskiller sig ikke kun i udseende, men også i kvalitetskarakteristika.

For nylig er stræklofter bliver mere og mere populære. Og det er slet ikke overraskende. Disse designs er universelle. Fantastisk til forskellige værelser. Giv loftet et luksuriøst og sofistikeret udseende. Samtidig er de holdbare, pålidelige og holdbare.

Men hvis du bruger en spændingsstruktur til loftet, så er der en række begrænsninger. De skal overvejes. Spørgsmålet "Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?" Opstår i mange. Vi hjælper med at forstå det.

Hvad skal man kigge efter

Før du begynder at vælge et belysningssystem, skal du bestemme formålet med rummet. Stræklofter ser godt ud i køkkenet, stuen, soveværelset og andre værelser.

Hver af dem har sine egne egenskaber. Så i soveværelset kan du foretrække for svag belysning, fordi dette rum hovedsagelig bruges til hvile og søvn. Men i stuen ser godt massive lysekroner. Dette værelse adskiller sig i størrelse fra andre. Oftest er området større. I dette tilfælde er det værd at overveje stilens design af rummet. Lyssystemet skal være i harmoni med det. Med hensyn til køkkenet er det velegnet til brug af flere belysningssystemer.

De vil hjælpe med at opdele rummet i to zoner: spisestue og arbejde. Deres pærer reguleres individuelt. Det er praktisk og praktisk.

Stræklofter: designfunktioner

Stræklofterne er forskellige fra standarden. Derfor er det værd at fastsætte metoden for deres vedhæftning, når de arrangerer inventar på dem. Det kan være ned eller ind i loftet. Du kan bruge en enkelt lysekrone eller tilføje spotlights. I forbindelse med designfunktionerne i denne type loft har mange et spørgsmål: Er der nogen temperaturbegrænsninger?

Til spændingssystemer på markedet er der specialiserede lysekroner. Men det er ikke nødvendigt at begrænse dig selv til deres rækkevidde. Det er værd at selv blandt de sædvanlige at vælge den mulighed, der kan bruges til hævede lofter. Det vigtigste er at se på fastgørelsesmekanismen og sagenes struktur. Sidstnævnte bør have god varmeisolering, da spændingsbelægningerne ikke tåler høje temperaturer og kan deformeres ved opvarmning. Vær desuden opmærksom på placeringen af ​​loftet.

Udvælgelsesregler

Stræklofter er præsenteret i form af PVC film eller tykke stoffer og profiler. Baseret på disse materialer bliver installationen samlet. Som du ved, har de en høj følsomhed. Dette gælder især for forhøjede temperaturer. De vil påvirke dem negativt. For at forhindre dette skal du nøje overveje valg af pærer til belysning. De bør ikke opvarme overfladen til mere end 60 grader. Ellers vil loftet simpelthen falde af.

Også forhøjede temperaturer kan forårsage brand. For at undgå dette er det nødvendigt at observere afstanden mellem belysningselementerne. Det skal være mindst 50 centimeter. Disse udvælgelsesregler er meget vigtige. Eksperter anbefaler ikke at forsømme dem.

projektører

En fremragende mulighed for belysning af lofter er punktsystemer. De er meget kompakte, pålidelige og praktiske. Samtidig giver de lyse belysning i rummet, hvilket gør det interessant og smukt.

Spotbelysning indebærer installation af små lamper i loftet. Deres nummer kan være anderledes. Samtidig adskiller designen af ​​designet og sekvensen af ​​deres vedhæftning sig. Men før du installerer dem, skal du vælge materialet i strækloftet.

For hævede lofter er det ikke nødvendigt at installere en lysekrone. Nogle gange er spotlights nok. Dette gælder især for små værelser. Hvad angår køkkenet, så er der en separat samtale. Denne type belysning er en fantastisk mulighed for at fremhæve sine zoner.

Lysekrone til blank strækloft

Dybest set er disse designs matte. Udadtil svarer de meget til standardloftet. Derfor er kravene til det samme. Men hvis der vælges et blankt loft, så er det her nødvendigt at komme tættere på spotlights. Hovedtræk ved dette design er, at det øger rummet visuelt. Og det gør det i loftet. Enhver lampe eller lysekrone på et sådant loft vil have en refleksion. Således vil mængden af ​​lys stige. Det er værd at overveje.

Strækloftets farve kan være anderledes. Traditionel hvid har sine begrænsninger. Det er bedre ikke at installere en vandret formet lysekrone. Da alt, hvad der vil akkumulere på det under drift, straks reflekterer over det blanke hvide loft. Dette kan omfatte støv, insekter og så videre. For at forhindre dette er det nødvendigt at sikre hendes grundige pleje.

En fremragende mulighed for lysekroner er foldende loftlamper. De er godt spredte lys, ser luksuriøse og elegante ud. Fantastisk til værelser som stue og soveværelse.

På strækloftet er det ikke nødvendigt at bruge en lampe. Se godt og instrument kompositioner. For eksempel en lysekrone og spotlights. Samtidig kan de reguleres af forskellige kontakter. Dette giver dig mulighed for at bruge dem både sammen og separat.

I dette tilfælde er lysekronen monteret i midten af ​​loftet og spotlights på kanterne eller omkring det. Krystalsammensætning er perfekt til en sådan sammensætning. Hun ser spektakulært ud i stuen. Spotlights kan fremhæve sit sofistikerede og luksuriøse udseende. På samme tid gør rummet lysere.

Du kan slippe af med refleksionen selv på lysekronens blanke loft. For at gøre dette er det bedre at bruge et design, hvor pærerne er dækket. Dette vil gøre det muligt for lyset at sprede sig godt gennem loftet og i lokalet. Hvis en lysekrone med horn, så bør de ikke styres opad, da overophedning af materialet, der er fastgjort i loftet, kan forekomme. Desuden producerer det for stærkt lys, hvilket er ubehageligt for øjnene. Lyspærer i lysekronen skal styres nedad. Ved dette skal du være opmærksom, når du vælger en lysekrone.

Du bør også overveje området af rummet. Store lysekroner ser besværlige og unattractive. I denne form er et overskud af lys. Lysekronen skal passe i rummet i alle henseender. Ligeledes vil det ikke visuelt skille sig ud. Samtidig bør størrelsen ikke være den samme med andre objekter. Bedre hvis alt er proportionerligt. I dette tilfælde er harmoni og komfort i værelset garanteret.

Lysekrone montering til strækloft

Lysekronens armatur er et vigtigt punkt, når du vælger en lysekrone til et strækloft. Det er af to typer: Hækling, fastgørelse. Den første er ret praktisk og praktisk. Om nødvendigt kan du nemt skifte lysekrone til en anden med dine egne hænder. Det er nok at fjerne det fra krogen og bare hænge en ny. Samtidig bevarer loftet sin integritet og intakt.

Den anden mulighed er lidt anderledes. Selv om denne mount kan gøres med hånden. Men kun hvis den nye lysekrone har en lignende mount. Ellers er det uden hjælp af specialister, der strakte loftet, umuligt at gøre.

Det er også nødvendigt at beregne højden af ​​dette produkt korrekt. Siden dens del gemmer sig i loftet struktur. En fremragende monteringsmulighed er en krog. Og det skal installeres under loftet. Et sådant system vil til enhver tid muliggøre en enkelt og enkelt at erstatte lysekronen med en ny. Samtidig vil strækloftet ikke blive beskadiget.

Til hævede lofter kan du bruge forskellige versioner af lysekroner. Det vigtigste er at følge råd fra specialister og tage hensyn til rummets særlige forhold, dets formål og område. Dette vil ikke blot gøre lokalet hyggeligt og smukt, men også betydeligt forlænge loftets levetid.

Hvordan man vælger en lysekrone og smelter ikke det nedhængte loft

Stræklofter er smukke, komfortable og prestigefyldte. Men på grund af materialets beskaffenhed vil denne type belægning ikke se stilfuld i hver lejlighed. Forskellige lysekroner til hængende lofter kan tilføje en særlig charme til det indre af ethvert værelse i lejligheden, samt individualitet i udformningen af ​​kontorlokalet.

Når du vælger en loftslampe, rejser du en række problemer, hvis løsning kan kræve betydelige tidskrævende. En bred vifte af forslag giver dig mulighed for at vælge en belysningsenhed for værelser med en gennemsnitlig gennemsnitshøjde på væggene og for værelser, hvor loftet er på en meget anstændig forhøjet højde.

Hvis højden af ​​rummet ikke er mere end 2,5 meter

Når man overvejer, hvordan man vælger en lysekrone til et strækloft, når man installerer på en ophængt struktur i et rum, hvis højde ikke overstiger to og en halv meter, skal der lægges særlig vægt på lampens kraft. Den varme, som nogle pærer giver ud, kan skade et strakt stof eller en film. Ved beregning af antallet af lyskilder og deres magt skal du følge en enkelt regel, som vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg i en række forslag.

Ved installation af glødelamper i lampen må afstanden fra lampen til nettet ikke være mindre end 30-40 cm.

Kun under sådanne forhold reagerer film- eller stofbelægningen ikke på varme fra glødelampen. Når du installerer en ny generation af LED-lamper, fjernes dette problem.

Når man vælger, hvilke lysekroner der er bedst til stræklofter og det mest egnede, skal det bemærkes, at for rum med lave lofter vil en rationel designmulighed for belysning være at installere et glasplan i form af en plade med flere lamper eller en klassisk lysekrone med nuancerne pegende ned for at opretholde den nødvendige afstand mellem den spændte overflade og en lampe.

Ved montering af armaturer i rum op til 2,5 meter i højden er det nødvendigt at spore et vigtigt øjeblik som opvarmning af metalforingen, der er tæt på film eller stof. Ved at lukke trådens indgang til belægningen, kan en sådan foring blive meget varm og ødelægge det spændte materiales udseende. Men lysekroner til hængende lofter i Leroy Merlin har næsten alle beskyttelse mod sådanne problemer og kan ikke beskadige den syntetiske belægning.

Når du installerer skålformede armaturer og styrer lys, anbefaler eksperter at bruge energibesparende pærer eller LED-belysning. Det koldt lys af sådanne lamper, selvom det ligger tæt på den syntetiske belægning, opvarmer den ikke til en kritisk temperatur. Men belysningsanordninger, der bruger konventionelle glødelamper, skal nødvendigvis drejes i modsat retning fra overfladen.

Hvis du kan lide de klassiske typer lamper på en lang kæde, så er du måske nødt til at lave nogle ændringer i lysekronets design:

 • For ikke at berøre lampens hoved reduceres længden af ​​den dekorative kæde til et minimum;
 • Udvid loftslys for nedadgående belysning;
 • For kun at bevare integriteten af ​​den spændte stofoverflade, brug kun koldt lys;
 • Brug kun luksuriøse krystalkroner med halogenpærer.

Lamper til værelser med en højde på 2,5 meter

Med højt til loftet i lokalet er valget begrænset kun af køberens præferencer og størrelsen af ​​hans tegnebog. Det eneste, du skal huske, er, at loftslyset skal være mindst 40 cm væk fra lærredet. Lysarmaturen monteret på et langt ophængsbeslag ville være den bedste løsning. Disse lamper passer næsten alle indvendige og er helt harmløse for strakte paneler af forskellige kvaliteter.

Når du beslutter hvilken lysekrone til at vælge værelser med højt loft, skal du ikke glemme at skabe tilstrækkelig belysning i bunden af ​​rummet. Hvis placeringen af ​​lyskilderne er for høj, skal deres nummer øges.

Den ideelle placering af en enkelt enhed under et højt loft kan overvejes:

 • Installation af lamper med flere lamper op til 60 watt;
 • Tilstedeværelsen af ​​en tilstrækkelig afstand, ca. 40 cm, fra lamperne til den spændte belægning;
 • Retningen af ​​lysets stråler ned for at undgå opvarmning af loftets overflade;
 • Professionel installation af belysningsenheden af ​​høj kvalitet.

Ved hjælp af denne omtrentlige liste over krav kan du hurtigt afhente en lysekrone til værelser, hvor der er installeret tekstil- eller filmstræk.

Hvad skal man købe og hvordan man korrekt installerer

Installationen af ​​strækloftet og reglerne for vedligeholdelsen er beskrevet i mange af de ledsagende instruktioner til installation og betjening af et særligt moderne loftdæksel. Men de er ikke detaljerede nok, hvilke lysekroner der kan bruges relativt frygtløs i nærvær af et strækloft, og fra køb, som det er nødvendigt at afholde sig fra.

Ved køb af belysningsudstyr er det nødvendigt at tage højde for visse ydeevneegenskaber af stræklofter. For eksempel:

 • Glansbelægning vil skabe yderligere belysning i rummet på grund af de mange refleksioner, der kommer fra punktkilder til lys;
 • Med stærk baggrundsbelysning fra bunden gennem overfladen af ​​loftspændingsdækslet kan skjulte kommunikationslinier skinne igennem. Dette er den anden afgørende faktor ved køb af lysekroner med loftets retning.

Derudover er det nødvendigt at vælge den rigtige model af belysningsenheden, du skal også installere den korrekt. Den sædvanlige metalkrog eller plader, der er fastgjort til gulvpladerne på installationsskruerne, vil være tilstrækkelige til en kompetent installation af mange lysekroner fra tilbudene fra det kommercielle netværk.

Der er en forudindtaget mening, at når du installerer tekstil- eller filmbelægninger, er det umuligt at bruge omfangsrige klassiske multi-track-lysekroner med krystaldekorationer og lyslyspærer. Men eksperter indikerer at du kan hænge på et strækloft og temmelig stor og tung konstruktion af lysekroner. Det vigtigste er, at metoden til fastgørelse af lysekronen på krogen er nem at implementere og kræver ikke yderligere boring af loftpladen. En robust og robust krog, installeret af en specialistinstallatør, vil holde den tyngste krystalkroner med mange vedhæng.

Lysekrone top

Separat opmærksomhed, når du vælger stil og form af hovedlampen i et hvilket som helst rum, er nødvendigt for at give valget af dets øverste del. Det skal bemærkes, at efter installation af lysekronen under strækloftet ses refleksionen af ​​armaturets overdel primært på gulvet lavet af blank film.

Skjul installationskroge, metalplader, ledninger, monteringsskruer og andet ikke æstetisk, men de nødvendige elementer i hver loftslampe er bedst med en dyb og smuk skål. Det er ønskeligt, at dette separate design af anordningen til belysning af lokalerne havde en lille vægt og et tynd men holdbart hus.

For blanke stræklofter anbefales det ikke at bruge multi-track belysningsenheder. Yderligere afspejling af lyskilder fra den glatte overflade vil skabe ubehagelig blænding.

Ved køb af lampeskærme eller belysningshorn for at undgå udseendet af mørke pletter på strækloftet, der er vanskelige at fjerne, er det værd at sikre, at lamperne rettes lige ned. Støvet, der er lagt på lampens overflade, brænder, når det opvarmes, og når det kommer ind i vind- eller trækrummet, bevæger sig opad og efterlader et sort mærke på det strakte gulv.

Nyttige tips og kosttilskud

Ideelt set bør hver lysekrone, der er egnet til montering på en strakt film eller stofoverflade, være udstyret med yderligere reflektorer, der peger nedad. Dette er et specielt installeret rektangel, ovalt eller firkantet af krom eller rustfrit stål. Dens placering over belysningslygterne forhindrer det hængende loft overophedning og beskadigelse.

Som supplement til skønhed og stil af belægningen, bør lysekronen ikke skabe uønsket blænding og bringe disharmoni ind i rummet. Derfor kan flere praktiske råd være nyttige ved valg af:

 • Til placering på et blankt lærred til brug af lamper med et stort antal lamper, som afspejles, vil der opstå et blødt diffust lys;
 • Undgå at øge belysningen på grund af takbelysning med reflektorer pegende opad;
 • For et værelse med et lille areal på op til 10 kvadratmeter er det nok at bruge en 3-4 lyskilde. Store lokaler vil kræve et øget antal loftlamper;
 • Med en aflang form af rummet til at bruge lysekroner med nuancer placeret langs den lange side af rummet. Et sådant arrangement af lyskilder vil gøre det muligt at oplyse rummet uden at skulle installere yderligere væglamper;
 • I firkantede værelser ser pladerne godt ud med en ensartet retning af lysstråler i forskellige retninger.

Det er behageligt, behageligt og meget bekvemt at bruge en smuk og elegant lysekrone i kombination med en moderne strækbelægning. Især hvis belysningsenhedens favoritdesign blev solgt med en fjernbetjening. Ved brug af fjernbetjeningens funktioner ved brug af moderne lyskilder er det muligt, uden at stige fra stedet, at reducere belysningen af ​​belysningen eller øge den.

Fjernbetjeningen af ​​hovedbelysningsenheden i rummet skaber primært ekstra komfort og bekvemmelighed. Ved hjælp af et smukt loft vælges omhyggeligt en moderne lysekrone med kærlighed, du kan have en god hvile derhjemme og invitere venner eller familie til dig selv. Det stilfulde design af rummet vil appellere til absolut alle.

Valg af lamper til et strækloft: de bedste muligheder og priser

Moderne designløsninger til design af en lejlighed eller kontor kræver brug af de nyeste tekniske midler. Derfor skal du sørge for den tilsvarende lygte ved at udstyre rummet med et strækloft. Hvordan vælger du de rigtige belysningsenheder til strækloftet? Lad os finde ud af det.

Hvilke lamper passer til hævede lofter

Stræklofter er fastgjort på profilen (baguette) klud. Den kan være lavet af stof eller PVC film. Materialet har en relativt lav varmebestandighed. Således opvarmer lygter med stærke lamper (primært glødelamper) kraftigt den omgivende overflade under drift. Under indflydelse af høj temperatur (over 50 grader) kan nettet blive gul, tabe elasticitet, revne. Det betyder, at dets levetid vil blive reduceret væsentligt. For at undgå dette bør du vælge og installere lampen - det er alt sammen.

Ofte for loftslofter vælger man i hvert fald lamper med halogen- eller LED-lyskilder - med energibesparende fluorescerende.

Som vi allerede har bemærket, pålægges spændingsstofets materiale visse begrænsninger for lyskildernes kraft. Halogenlampernes effekt bør således ikke overstige 35-40 W, fluorescerende lamper - 50 W. Du bør også tage højde for designelementerne i belysning og loftets form. Lamperne skal være mindst 15-20 cm fra lærredens overflade.

Installation af "plade" lamper i tilfælde af lofter er strengt forbudt. På grund af den stramme tilslutning af lyskilder til overfladen og dårlig luftcirkulation kan nettet blive beskadiget ved høje temperaturer!

Hvis du stadig har valgt at vælge lamper med traditionelle glødelamper, skal afstanden fra dem til loftets overflade være mindst 40 cm.

Typer af armaturer til hævede lofter

Der er et ret stort antal klassifikationer af armaturer: ved fastgørelse type, design, design, belysningskilde... Lad os tale om dette mere detaljeret.

Afhængigt af vedhæftningstyper til loftslofter anvendes lampe oftest:

 • Suspended (lysekroner)
  Dette navn disse lamper modtaget på princippet om installation - de er hængt på en krog, monteret i bundloftet. Samtidig har lampen selv et specielt fastgørelsesmiddel, sædvanligvis i form af en trekant. Dette er en af ​​de enkleste monteringsmuligheder. Det er vigtigt, at skibsføreren, før han tog lærredet, lavede et hul i det på det rigtige sted. Så er det kun nødvendigt at styrke det med en særlig ring og strække fjederen gennem den.
  Hvad angår priskategori, er der blandt de forskellige vedhængslamper både budget- og elitemodeller - fra tusinder til hundrede tusindvis af rubler.
 • overliggende
  Til installation af overlygter skal du på forhånd udarbejde realkreditobjektet med elforsyning. Efter at strækloftet er installeret, limes overheadringerne og huller laves på armaturernes sted, dvs. de overliggende armaturer installeres direkte på lærredet, der bogstaveligt er overlejret på det. På grund af arten af ​​sådanne strukturer skal der tages hensyn til effekten af ​​de anvendte lamper. Den ideelle løsning ville være LED-lamper - med sådan belysning hylder lærredens opvarmning lidt op.
  Overhead lys tendens til at være billigere end vedhæng lys.
 • forsænket
  Sådanne lamper er monteret på samme princip som overhead. Samtidig har de en fjedertype mount, som er indsat i et hul i det falske loft, hvor foråret er rettet, hvilket gør det muligt for lampen at blive trykt trykt mod loftbeklædningen. Udvendigt er lærredet dekoreret med et dekorativt overlæg. Visuelt ser det ud til, at lampen smelter sammen med loftet. Sådanne designs er mindre tiltrukket opmærksomhed, deres hovedmål - at belyse rummet. Derfor bruges de ofte i kontorer.
  Som regel er disse billige armaturer.

Med antallet af lyskilder udstråler lamper:

 • punkt
  Spotlightsnes egenart er, at de er små i størrelse og er designet til en enkelt lampe. Derfor er der brug for flere af disse lamper til fuld belysning. De ser godt ud i køkkenet, i badeværelset, i gangen. Belysningszonen af ​​sådanne anordninger er normalt ikke mere end 30 grader, så de skal installeres i rækker.
  Priserne på spotlights er ret lave, den gennemsnitlige pris for en er 500-1500 rubler.

I generelle belysningsarmaturer skal strålingsvinklen være mindst 60-90 grader. Til lokal belysning anvendes lamper med en vinkel på mindst 40 grader.

 • kaskade
  Disse er indbyggede strukturer, som er en platform, hvor flere belysningselementer er fast - skruet loftslamper eller lamper på ophængningen. Cascade strukturer skaber en atmosfære af raffineret elegance i rummet, der hjælper med at differentiere zoner i rummet. I de senere år har der været en tendens i designmiljøet til at placere cascading lamper over spisebordet.
  Designere tilbyder mange originale modeller. Sådanne produkter er dog ikke billige.

I overensstemmelse med evnen til at justere lysdyserne for lysflux:

 • Statisk og roterende
  Den førstnævnte har ingen bevægelige dele og giver "stationær" belysning. Sidstnævnte har en bevægelig ydre del. Dette gør det muligt at justere retningen af ​​lysstrålen, hvilket vil være hensigtsmæssigt for eksempel under modtagelse af gæster - for at belyse ansigternes ansigter ved et stort bord.

Afhængigt af den anvendte lyskilde kan produktet klassificeres i:

 • LED-lamper til hævede lofter
  Lignende belysningsanordninger arbejder med en halvleder-LED. I modsætning til en konventionel glødelampe eller en fluorescerende lampe transformeres den elektriske strøm direkte til lysstråling. LED-lamper giver et varmt gulligt eller koldt hvidt lys, næsten ikke opvarmes, de er holdbare, har en lang levetid og er også energibesparende. De har sandsynligvis kun to ulemper - den høje pris og manglende evne til at erstatte lamperne (de er normalt indbygget i lampen): I tilfælde af en udbrænding skal hele lysarmaturet ændres.
 • Halogen lys
  Armaturer med halogenlamper har meget høj farvefarvegengivelse, høj lysstyrke og en klar strålingsstyring. Sammenlignet med LED lamper, har de ikke høje energibesparelser. Men hvis du sammenligner dem med glødelamper, så har halogen dem en højere lyseffekt og varer dobbelt så lang tid.
  Normalt sættes små lamper ind i halogenloftlampen, nogle gange er de ikke engang synlige.
 • Energibesparende lysstofrør
  Enhver armatur, herunder en, der ligger på et strækloft, bliver energibesparende, når energibesparende lysstofrør er indsat i det. Deres egenart er, at de har en meget høj lysstyrke - forholdet mellem lysstrømmen og strømforbruget. Dette sparer energi. Sådanne lamper er imidlertid store i størrelse, og de vil ikke kunne placere dem i nogen armatur.

Hvis du ikke vil have dine øjne skinnet fra lyset af dine øjne, når du ser på lampen, skal du vælge modeller med den mørke lysreflektorfunktion. Den udgående lysstråle i dem er blød.

Priser for armaturer til hævede lofter

Prisen på belysningsudstyr til strækloftet består af mange faktorer. Disse er: fremstillingslandet, de materialer, som lampen er fremstillet af, dens design.

Så fluktuerer priserne for lamper til stræklofter i gennemsnit fra 2.000 til 20.000 rubler. For eksempel koster en Bokal vedhængslampe fra producenten Citilux (Danmark) - et glasloft med en maksimal effekt på 100 W, 2.290 rubler. Den aflange lodrette form gør det muligt at ikke røre strækloftet. Denne model er perfekt til belysning af køkkenet.

Overhead lys koster i gennemsnit 800-5000 rubler. Tilgængelig tilbud: LED-lampe fra producenten Horoz (Tyrkiet) "Pålagt" med et aluminiumhus og en effekt på 18 W for 1047 rubler.

Spotlights kan afhente i intervallet 100-1500 rubler. For eksempel, en punktlampe Novotech vindue 369110 fra Novotech (Ungarn) lavet af aluminium og frostet glas med en effekt på 50 W koster 350 rubler.

Et kendetegn ved cascading lamper er designets komplicerede karakter. I gennemsnit koster de fra 20 000 og derover. For eksempel koster en kaskad lysekrone i Tyskland, Cascade T522-PT40x100-G (Maytoni), som er en luksuriøs blomsterstand af krystalperler, 62.330 rubler. Denne lampe er designet til 12 lamper og har et belysningsområde på 48 kvadratmeter. m.

Således varierer priserne på loftlamper for loftslofter betydeligt, men rækkevidden af ​​disse produkter er meget bred, så du kan vælge en belysningsenhed til enhver smag og tegnebog uden problemer.

Hvordan man vælger lamper til hævede lofter

Når du vælger en armatur i første omgang, bør du overveje det indre af det rum, som du køber det til. Fastholdt moderne, designer chic eller klassisk luksus - det hele afhænger af hvordan du ser dit værelse som helhed.

Glem ikke lampens maksimale effekt, men vi har fortalt om det tidligere.

For en stofklud er valget af armaturer bredere, da det tolererer høje temperaturer godt. Både halogen og energibesparelse, og LED-belysningsenheder vil nærme sig. Til PVC er LED-lamper ideelle.

På strækningen kan loftet installeres som en lampe og en række punkter, og du kan bruge begge typer. Bemærk, at moderne interiørdesign indebærer flere kilder til lys, så belysningssystemet skal overvejes nøje. Sørg for at tage højde for geometri og design af lamper: runde eller firkantede, almindelig eller mønstret mv.

Som vi har set, er det nemt at installere den rigtige belysning til dig. Det vigtigste er at tage højde for alle nuancer i rummet, lampens tekniske egenskaber og strækloftets egenskaber. Hvis alt dette bliver tilsigtet bevidst, vil resultatet overstige alle forventninger.

Lysekroner til stræklofter

Stretch lofter har længe fået stor popularitet inden for reparation. De ser smukke, stilfulde og moderne ud. Men for hængende lofter og lysekroner er specielle, skal du tage højde for flere funktioner. For at navigere godt i alle disse nuancer, kan du bruge denne artikel.

Hvilke lysekroner er egnede?

Til forskellige interiører kan du bruge forskellige typer modeller, men for et strækloft har du brug for en speciel lysekrone. Valget af sådanne lamper er ikke så stort, men ved at vide visse krav (såsom monteringsmetode, loftlampeopbygningen, tilstedeværelsen af ​​varmeisolering osv.), Er det realistisk at afgøre, hvilken ledsager der er brug for til dit loft.

Et stort antal elementer til belysning, der tilbydes på byggemarkedet, giver dig mulighed for at vælge en model, der passer bedst til det indre af rummet. Til at begynde med, overvej de typer lysekroner, som de handler om montering, lyskilder og metoder til integration.

Ifølge metoderne til armatur er lysekroner opdelt i ophæng og loft.

 • Vedhæng lamper er fastgjort til loftet med en krog og ophæng. Lysekronen på krogen, måske den mest almindelige mulighed for belysning. Med denne metode er det vigtigt at tage højde for den afstand, der er skjult af strækloftet, da suspensionen delvist skjules under spændedækslet.
 • Loftsarmaturer er fastgjort ved hjælp af en speciel platform, der passer godt til loftet og beskytter lærredet mod intens varme. For lysekronen på baren er det bedre at bruge små lamper, for eksempel i form af stearinlys. Dette er en universel model, hvis design du kan vælge til din smag.

Ved denne metode lægges forstærkede profiler eller lameller af en bestemt tykkelse på stedet for fastgørelsen af ​​lysekronen, og der laves et teknisk hul i loftet. Derfor er det vigtigt at vælge en lysekrone på forhånd, inden du monterer loftet.

Meget ofte indbyggede lamper bruges til hævede lofter. De ligger i kløften mellem den hårde overflade og lærredet, og når man vælger en sådan lampe, skal denne afstand holdes i tankerne.

Det utvivlsomme plus på det indbyggede belysningssystem er, at lyskilderne kan installeres næsten hvor som helst i loftet.

Ofte komplementerer de den traditionelle lysekrone, som f.eks. Har rummets omkreds. Takket være strækloftet med lamper kan du distribuere lys accenter.

Armaturer designet til hængelofter varierer alt efter forskellige typer lamper.

 • Typisk anvendes hævede lofter indbyggede lamper med halogenlamper. Deres fordele er, at de er billige, giver et ret stærkt lys og ser smukt ud. Minus er i en tilstrækkelig stærk opvarmning, så der er en grænseværdi for dem, når de anvendes med stræklofter. 20 W for skum og 35 W for en tekstil klud.
 • Men LED-lamper, i modsætning til halogen, bliver næsten ikke opvarmede, derfor er de meget mere foretrukne. Og stadig dioder adskiller sig i den øgede lysstyrke, men samtidig beskadiger ikke øjnene. Det eneste, der kan forhindre dem i at købe, er den høje pris, men hvis du mener, at LED-lamper er langt mere holdbare end normalt og bruger mindre strøm, viser det sig at bruge dem er meget mere økonomisk.

En separat slags indbyggede lys er pletter.

Spot funktioner:

 • Evnen til at lede lyset i enhver retning i den ønskede vinkel;
 • Muligheden for zoneinddeling.

Spots er en meget fashionabel og stilfuld måde at tænde et værelse på. Men hvis du ikke er sikker på deres anvendelighed, bør du ikke overbelaste loftet med forskellige lyskilder.

Ud over pletter kan du i mange lejligheder finde lofter med soffits. Disse er lamper, der skaber retningsbelysning. Af de fire typer spotlights (stationær, overhead, mortise, med et twist) er mortise særlig populær.

Vi lever i det 21. århundrede, og teknologien har længe været ude af sted. For få årtier siden kunne de ikke engang tænke på en lysekrone med et kontrolpanel. Nu er det et populært og fashionabelt belysningssystem. Takket være fjernbetjeningen har brugervenlighed nået et maksimalt niveau. Slå lyset til eller fra nu uden at komme op fra sofaen.

Hvis du falder i søvn, for eksempel når du læser en bog, skal du bare trykke på en knap, og du kan sove mere.

En anden ultra populær trend i belysning er edderkoppekronen. Det er en metal base, som er fastgjort lange fleksible wire fødder med pærer i enderne.

Edderkoppens lysekrone ser mest æstetisk glædeligt ud i ultramoderne interiører, for eksempel i loftet eller i en industriel stil. Selvfølgelig, hvis du er bange for insekter, så er en sådan lysekrone ikke til dig, ellers er mareridt garanteret. Men elskere af brugerdefineret design og alt usædvanligt, vil edderkoppekronen helt sikkert appellere til dig.

Størrelser og former

Designere skaber konstant lamper af forskellig form og størrelse. Der er runde lysekroner, der er firkantede, små og store lysekroner i form af forskellige genstande. Alle kan bruges i forskellige designs, herunder med loftslofter.

Hvad angår firkantede armaturer, er der et synspunkt om, at de skal bruges på et konventionelt gipsplankloft. Men i virkeligheden ser de godt ud på hævede lofter og generelt i alle rum. Ideelle firkantede former passer ind i værelser med indbyggede skabe og andre møbler med klare hjørner. Det vigtigste er ikke at overdrive det med sidstnævnte.

Interiøret i stil med modernisme, og især cubisme, er også svært at forestille sig uden en firkantet eller rektangulær lysekrone.

Den runde form af lysekrone er tværtimod mere egnet til den klassiske stil. Fraværet af skarpe hjørner i en sådan lysekrone vil bidrage til fred og regelmæssighed. Enkeltheden og sammenfattelsen af ​​de runde former har altid været og vil være i mode.

Denne form for lysekroner, som flade, designet til lejligheder med lave lofter. Den kompakte størrelse giver dig mulighed for at spare plads.

Men når du vælger et fladt armatur, skal du passe på to nuancer:

 1. Det flade dæk skal være udstyret med en speciel metaldiffusor. Det beskytter loftet mod overophedning og afspejler varmen ned og øger belysningen af ​​rummet.
 2. Mest sandsynligt skal du tænke på yderligere lyskilder. Faktum er, at et stort rum er svært at belyse en lysekrone, men i kombination med pletter eller spotlights vil det se imponerende ud og give fremragende belysning.

Formen og designen af ​​en flad lysekrone afhænger af dine ønsker, deres valg på markedet er meget stort. Men størrelsen vil afhænge af rummet i rummet. Generelt er dimensionerne af enhver lampe meget vigtige, så den passer godt ind i det overordnede interiør. For at bestemme den rigtige størrelse er der en formel: Du skal opdele højden af ​​lofterne med 4. Resultatet er den optimale størrelse af lysekronen.

Det skal huskes, at store lysekroner kun er velegnede til rummelige høje værelser.

Normalt kan der findes store lamper i forsamlingshaller, foyer og store haller. For de fleste værelser af den sædvanlige størrelse kan du vælge en lille lysekrone, normalt 30-60 cm i diameter.

design

Moderne teknologier gør det muligt at producere ikke kun enkle hvide lofter, men også at skabe forskellige mønstre på dem. I dette tilfælde kan designet være meget anderledes: blomster, mønstre og endda hele fortællings malerier - alt dette kan afbildes på lærredet på det monterede dæk ved hjælp af fotoudskrivningsmetoden.

Fotoprint på spændbeklædninger er en enestående mulighed for at gennemføre alle dine ideer og ideer i design af et værelse. I dette tilfælde, da baggrundsbelysningen (og bør) harmonisk kan supplere billedet, vil billederne omkring lysekronen hjælpe med at fokusere på sidstnævnte.

For eksempel kan det blomstrende indre af et værelse understreges med et pryd på en lysekrone i form af en blomsterkrans. Det vil se smukke og elegante ud. Fotoudskrivning omkring lampen i form af saftig, moden frugt vil være en god løsning til køkkenet eller spisestuen.

Hvis i børnehaven for at skildre et gammelt kort på et monteret dæk, passer lampen i form af et ratt helt ind i det. Mini-lysekroner er absolut små lamper, der ikke er større end 30 cm i diameter.

Hvordan vælger man?

At vælge en lysekrone til et hængslet loft er ikke så let. Det er nødvendigt at tage højde for mange nuancer og funktioner, så de skaber harmoni sammen, og den nye reparation glæder dig i mange år.

Ofte i tandem med falsk loft bruges en lysekroneplade med horn og flad. Den mest populære, det er nok en lysekrone med horn. Men vi skal huske på, at de ikke kan sendes op for at undgå overophedning af lærredet. Desuden, hvis lyset er rettet mod loftet, vil der være cirkler på sidstnævnte, som måske ikke behager alle.

Generelt vælger du en model med horn, der peger ned og til siderne, så kan alle disse problemer undgås.

Først bestemme stedet under lysekronen. Måske vil det være en traditionel central beliggenhed. Eller måske vælger du at bruge moderne indbyggede lamper rundt om hele rummet. Bestem hvilken objekt af rummet der er bedre at fokusere på, og hvad der kan efterlades uden yderligere belysning.

Overvej også naturligt dagslys og den side, som vinduerne står overfor.

For eksempel til et værelse med vinduer mod nord er det bedre at bruge ikke en lysekrone, men at supplere den med alternative lyskilder, mens det samtidig er ønskeligt at have dem på forskellige niveauer.

Udseendet af selve loftet påvirker også lampens valg.

Glansagtigt loft, der oprindeligt er spektakulært og selvforsynende, kræver korrekt belysning. En lampe med usædvanligt design, for eksempel en edderkoppekrone, bliver en værdig følgesvend for ham. Fremragende belysning, skuespillet af lys og skygge og enestående refleksion vil det give fuldt ud.

Du kan også bruge de volumetriske lysekroner med små LED-lamper - deres kolde nuance vil skabe en kold flimrende effekt.

Det sker, at det nedhængte loft er lavet af materialer, som simulerer satin. Dens karakteristiske træk er en usædvanlig perle glans og glød. Med forskellig belysning ændrer hans skygge. Til stoflofter er det bedre at stoppe på overheadflader eller bruge LED-striplampe.

Det er meget udtryksfuldt at dekorere stedet for at fastgøre lampen til loftet med en stikkontakt under lysekronen. Det ligner et fladt mønstret design, bag hvilke ledninger og andre fastgørelsesdele er skjult.

Korrekt valgt stikkontakt kan understrege originaliteten af ​​udførelsen af ​​belysningsenheden og forædle interiøret.

Støddåser lavet af lette materialer, såsom ekspanderet polystyren, er velegnede til ophængte lofter. De limes til limen i stedet for at fastgøre lysekronen. Husk at strækloftet nemt kan ødelægges af enhver uhensigtsmæssig bevægelse, så foretag alle forbedringer på stikkontakten, inden du monterer på lærredet. Glem heller ikke, at materialer vil unødigt indlæse loftet, så hvis du beslutter dig for at købe en stikkontakt til en lysekrone, så vælg en lille og lys en.

Ved placering

Hvert værelse i huset er som en separat lille verden. Og for hver sådan verden er det vigtigt at vælge den rigtige lyskilde. Og hvis du har ophængt lofter i værelserne, skal du omhyggeligt henvende sig til denne sag.

I stuen - rummet hvor du medbringer gæster, er lejlighedsfladen. Derfor er der ikke noget vigtigere end at vælge den rigtige lampe til et hængende loft.

Den mest elegante mulighed i sin enkelhed er den traditionelle vedhængslampe midt i rummet. Kristallkronen vil være perfekt, dens luksus vil tiltrække øjnene af alle, der kommer ind i hallen, og krystalvedhængene vil diffundere lyset jævnt og delikat gennem rummet.

En lille stue er bedre belyst af en lysekrone med en lille mængde dekorative elementer. Loftet vil give det netophed og elegance.

I soveværelset skal alt give ro og afslapning. Lampen er ingen undtagelse: det er bedre, hvis det giver et roligt, diffust lys, som ikke kun fremmer afslapning, men også er godt til syne.

Med hensyn til designet skal det matche indretningen af ​​rummet. Stræklofter skjuler en del af rummet, så korrekt belysning i soveværelset hjælper med at visuelt forstørre rummet.

Der er to koncepter af belysning - europæisk og amerikansk, og hvis du har et loft i dit værelse, skal du holde fast ved dem.

Det europæiske koncept indebærer en slags en, sædvanligvis central, lyskilde. Sjældent kan det suppleres med en sconce eller gulvlampe.

Amerikanerne bruger derimod en række forskellige lyskilder, lamper, væglamper, lys osv. Stop med denne mulighed er, hvis du vil zone rummet.

Ud over de vigtigste rum i huset er der også mindre vigtige, men de har selvfølgelig også brug for belysning. For eksempel er lyset i gangen af ​​stor betydning, fordi det er her, hvor din lejlighed begynder.

Eksperter siger, at et korrekt udvalgt belysningssystem i korridoren bidrager til den visuelle udvidelse af rummet, som normalt mangler i gangen.

På grund af det faktum, at dette værelse normalt er berøvet naturlig sollys, for at skabe en behagelig atmosfære, brug loft, væg eller forsænket lys. For at opnå et behageligt diffust lys kan du endda anvende ikke en, men flere elementer af belysning på én gang.

For at øjnene ikke bliver trætte, bør lyspærernes kraft i gangen falde sammen med lysets lysstyrke i de andre rum. Hvis du vil spare på belysning i gangen, bør du ikke gøre det på bekostning af lavpowerlamper.

Dette vil påvirke dit gæsters første indtryk og din bekvemmelighed, fordi det i svagt lys er meget vanskeligt at rydde op, inden du forlader huset. I dette tilfælde ville det være meget mere rimeligt at bruge energibesparende lamper, som sparer energi, men giver rigeligt lys.

Badeværelset er ikke så ofte besøgt værelse, men ingen vil argumentere for vigtigheden af ​​ordentlig og smuk belysning i den.

Hvis der er monteret stræklofter i badeværelset, vil de indbyggede lamper være en ideel lyskilde. Og du kan vælge som spotlights og rette deres lys efter eget valg og standardlamper, der ikke stikker ud over loftoverfladen. Du kan arrangere dem omkring omkredsen af ​​badeværelset eller i et skakbræt mønster.

Hvis badeværelset er rummeligt nok, så kan du hente en lille lysekrone i det indre.

Det er vigtigt at huske, at lamperne, uanset hvad du vælger, skal være vandtæt.

Efter farve

En af de utvivlsomme fordele ved nedhængte lofter er, at den kan fremstilles i forskellige farver. De mest populære er lofter af blå, grøn, sort og chokolade nuancer.

Og når man vælger en lyskilde, er det vigtigt at overveje, hvilken farve det vil hænge på loftet:

 • Lysophænget loft er ønskeligt til at supplere kontrastlampen. Bronze, kobber eller anden mørk skygge vil gøre;
 • Sort og chokolade stræklofter vil skabe perfekt harmoni med hvid eller stållysekrone;
 • Det blanke loft og lampen af ​​en usædvanlig buet form vil skabe en spektakulær refleksion;
 • Det chokoladefarvede loft i det rummelige værelse er ideelt suppleret med skjult belysning og en stor krystalkroner;
 • Mønstret loft går godt med guld trim på lampen;
 • Brug ikke de indbyggede lys, når du lyser mørke lofter, hvis du ikke ønsker at få den "stjerneklar himmel" som følge heraf.

Matt strækloft kan sammenlignes med det sædvanlige hvide loft på gipsplader, den eneste forskel er, at den første er helt glat. Dens fordele er, at det spredes delikat lyset og ikke blinker. En lysekrone med pærer, der peger op på et matteret loft, giver meget mindre lys, så vælg den modsatte mulighed med pærer, der peger nedad.

Den ideelle mulighed for en matt overflade ville være en ikke-klumpet lampe med lukkede nuancer.

Smukke muligheder i interiøret

Et soveværelse er et sted, hvor en person virkelig kan slappe af og hvile, og korrekt belysning spiller en vigtig rolle i denne proces. Derfor bør soveværelsesbelysningen bygges på en sådan måde, at det maksimalt letter denne proces. På samme tid, uanset hvad du vælger lyskilden, selvom der er flere af dem, kan alle programmeres til at styre fra konsollen eller endda på bevægelser, f.eks. Ved at klappe. I soveværelset er en sådan højteknologisk måde at tænde og slukke for lyset særligt relevant.

Hvis rummet har strakte lofter, kan soveværelsesbelysningen være meget forskelligartet:

 • Dette kan være belysningen omkring rummets omkreds, som ser særligt harmonisk ud på flere niveauer.
 • Soveværelsesbelysningen kan opdeles i zoner, for eksempel et lysere lys på toiletbordet og dæmpet over sengen.
 • Loftet med mange indbyggede lamper bliver meget populært. Denne belysningsmulighed om natten vil skabe en fascinerende atmosfære, og om aftenen vil det være helt nok lys.
 • Hvis du opholder dig på et blankt loftsloft, så sconces, gulvlamper og lamper vil være gode kilder til lys i soveværelset.

Belysning i børnehaven kræver den nærmeste opmærksomhed, fordi barnet skal være behageligt og hyggeligt i det. Hvis der er installeret et strækloft i børnehaven, er det klogt at bruge de indbyggede lys.

I et bestemt rum giver de mange fordele:

 • Babyens sikkerhed, da de indbyggede lyskilder er flush med loftet;
 • Ensartet belysning af alle hjørner af rummet - det er praktisk for et barn at lege og øve;
 • Rumzonering kan ikke forestilles uden indbyggede lamper, og for en børnehave er dette særligt vigtigt;
 • Denne slags lamper kan give strækloftet et unikt design, som det ydre rum eller den stjerneklare himmel

Selvfølgelig er et indbygget lyssystem ikke den eneste mulighed for et planteskole med lofter. Her kan du fx hænge en flad lysekrone.

Det vil også give den sikreste brug, og forskellige designs og formularer vil give mulighed for at give barnet et unikt design.

Monteringsmetoder til at strække loftet

Valgmulighederne for at fastgøre en lysekrone til et falsk loft er forskellige. Det er vigtigt at løse dette problem, selv inden loftet er installeret, da du skal installere lærredet straks, når du installerer lærredet.

Der er tre hovedtyper:

 • krog;
 • monteringsplade;
 • tværformet plank.

Krogen til lysekronen er fastgjort til den hårde overflade, inden loftet er installeret. Dette er den nemmeste måde at montere.

Det vigtigste er korrekt at bestemme det sted, hvor lampen vil hænge: Når loftet er stramt, vil det være problematisk at flytte krogen.

Monteringsbjælken anvendes, hvis lysekronens konstruktion ikke giver mulighed for ophængning. Denne type fastgørelse er en platform under lysekronen af ​​en træstang af en vis tykkelse, hvilket afhænger af afstanden mellem lærredet og den hårde overflade. Sådanne platforme under lysekronen kan købes hos værkstedet. Efter montering af loftet i platformen er der lavet huller til lysekronen. For at gøre dette kan du bare forsigtigt gennembore det hængende loft, men for pålidelighed er det bedre at holde på disse steder tynde plastcirkler, og så bore dem.

Der kræves en tværbjælke for at hænge en massiv, tung armatur af stor diameter. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der normalt to krydsformede monteringsstrimler med huller. Under denne bjerg og lavede planken af ​​træplader af samme størrelse.

Også i tilfælde af en flad base kan der skæres i lærredens strækophæng for lysekronen. Samtidig sidder en tynd plastring fast på lærredet under lysekronen, hvilket garanterer loftets sikkerhed og gør det muligt at fjerne varmen udstrålet fra lamperne.

I vanskelige tilfælde, når lyskronens takhætter har en base med stor diameter, anbefaler eksperter at indlejre lysekronen i loftet. Til dette formål er der lavet en fordybning i loftet igen rundt om ringen, og alle fastgørelsesdetaljer er gemt i det, kun skønhed og elegance i dit lysekrone er udenfor.

Hvilke lysekroner er egnede til lofter

Stræklofter er meget populære i dag. De dekorerer interiøret, gør det til en bred vifte og særligt humør. Når du installerer et sådant design, har kunder ofte et spørgsmål, er det muligt at installere en lysekrone på sådanne lofter og hvordan man gør det korrekt? Når alt kommer til alt, hvis det er analfabeter at hente eller forkert hænge en lampe, kan det beskadige loftets stof.

Hvilke lysekroner er egnede til lofter

anbefalinger

Inden du installerer en lysekrone på et strækloft, skal du studere specifikationerne for dets arbejdsvilkår.

 1. Lærredet, der består af loftet, kan modstå en maksimal temperatur på 60 grader. Hvis den stiger, begynder filmen at blive forværret og deformere. Derfor skal du vælge en lampe, der ikke vil varme miljøet meget.
 2. Hvis overfladen af ​​loftet er blank, skal du tage højde for dens fremragende reflektivitet. På den ene side - hvis du leder lampen op, kan du spare ved at bruge halv så mange. Og at se på sådan en kilde til lys vil være meget imponerende. På den anden side skal man være opmærksom på at interne ledninger ikke kan ses, da det også afspejles i loftets udseende.
 3. Halogenlamper, såvel som dem, der arbejder på LED'er, kræver installation af en strømomformer. Det kan ikke gemmes over strækloftet. Der er ingen ventilation, kraftomformerne vil overophedes og vil snart svigte. Det er bedre at lægge ledninger over loftet på forhånd, og sæt strømforsyningen i enhver niche med god ventilation.

Lysekroner til stræklofter

I lysekroner til et strækloft kan du bruge nogle lamper. Sandt nok har hver af deres egenskaber, fordele og ulemper. Alt dette, såvel som typen af ​​armatur, bør overvejes, når du vælger.

Tabel. Typer af lamper, positive og negative egenskaber.

Typer og forskellige lysekroner

Efter at have undersøgt fordele og ulemper kan alle vælge den type lyspærer til lysekronen, der passer bedst til ham. Og så der ikke er nogen problemer med deres udskiftning, er det bedre at tjekke hos sælgeren på forhånd, hvilken lampe med basen er den nemmeste at finde på salg. Derfor er lysekronen bedst at købe den, for hvilken den type lampe, der er til rådighed til køb, er nødvendig.

Når du vælger en belysningsenhed, skal du tage højde for lofterne og vælge den mulighed, der vil se mest fordelagtigt ud i dit værelse.

Hvis højden af ​​lofterne i rummet er lille, vil den vandrette lysekrone se godt ud i den. Dette design er op til 1 meter i diameter. Lyspærer i det er jævnt arrangeret i en cirkel eller spiral (det hele afhænger af designerens hensigt). En sådan lygtes egenart er, at alle lamperne i den er i lige afstand fra midten. Dette arrangement giver optimal og ensartet belysning af hele rummet i rummet. Men hvis lyset fra en enkelt vandret lysekrone ikke er nok, bør du tænke på yderligere installation af spotlights eller vægsconces.

Hvis loftet er højt nok (over tre meter), er det bedre at bruge lodrette lysekroner. Typisk ligger deres diameter fra 30 til 50 cm, og den gennemsnitlige højde er 1 m. Den lange lysekrone, der hænger op fra loftet, belyser perfekt levestuen. Hvis rummet har en stor størrelse og en langstrakt form, anbefaler eksperter at opdele det i to zoner og installere de samme apparater i hver af dem. Eller tilføj belysning spotlights, placere dem i særligt mørke hjørner.

En populær type lampe er en lysekrone, der ligner en plade (loft). Imidlertid har dens installation sine egne nuancer. Her er det bedst at installere LED-lamper - for at undgå overophedning. Hvis ejeren foretrækker en anden type lampe, er det nødvendigt at tage sig af suspensionens tilstrækkelige længde og desuden dække hvert lys med en reflektor.

Loftslampe Kolarz Stella

Lysekrone udvælgelse baseret på design af rummet

Når du vælger et design til et bestemt rum, skal du tage højde for ikke kun dens størrelse, men også formålet, den overordnede stil og typen af ​​strækloft. Korrekt valgt lysekrone "vil sætte tonen" for hele rummet, vil bidrage til at placere stilistiske accenter, vil give det et interessant udseende og enestående karakter.

De mest almindelige materialer er glas og metal. Produkter fra dem kan være absolut ethvert design og derfor egnet til en lejlighed med et trendy interiør og et hjem i klassisk stil. Også disse materialer er meget holdbare og holdbare.

Metal lysekrone (lineær, 3 lamper)

Farven på lærredet er vigtig. Hvis det er lavet i lyse farver, er det værd at slå med en kontrastfarve på lampen. Sorte stræklofter er perfekt kombineret med en hvid lysekrone eller lavet "under metal". Det blanke loft ser ekstremt imponerende ud, og kombinerer med lysekronen af ​​et fancy, komplekst design. Dog skal man være opmærksom på, at lyset ikke skaber uønsket blænding. Især hvis lampen er placeret i soveværelset - et rum der skal give komfort og ro.

Original blæksprutekroner

Hvis rummet er lavet i landets stil, vil det ideelt set se lysekroner af træ med udskårne elementer. De vil skabe en varm hyggelig atmosfære i rummet og hjælpe dig med at slappe af. Desuden er disse lamper velegnet til værelser indrettet i ecostyle ved hjælp af naturlige materialer. Sandt nok kan de kun bruges, hvor høj lysstyrke ikke er nødvendig. Det handler kun om naturlige materialer, hvor du kun kan bruge spændingslygter.

Krystal lysekroner mister ikke deres popularitet. Deres facetterede elementer afspejles i den glatte overflade af strækloftet og "leger" med mange lyse højdepunkter. Sådanne produkter ser godt ud i et romantisk interiør. Men det skal huskes, at krystalkronen meget tiltrækker opmærksomhed og bliver det centrale møbel. For at få det til at se godt ud, skal du undgå tunge møbler på værelset, tage sig af det ledige rum. Kun under disse forhold vil krystalkronen se harmonisk ud og give æstetisk nydelse.

På baggrund af et blankt loft ser symmetriske klassiske designs ud. De kan dekoreres med pendler, perler, farvede eller gennemsigtige glaselementer, stof.

Lysekrone i form af en halvkugle ser også fordelagtig ud i kombination med blanke lofter: reflekteret, det bliver til en fuld kugle. Dette design er en glimrende løsning til et lille værelse med et lavt loft, da det visuelt hæver loftet over og visuelt forstørrer rummet.

Højteknologiske lysekroner - trendy lamper. De er velegnet til dem, der ønsker at give rummet et originalt udseende, og er ikke bange for at eksperimentere med former og størrelser. Sådanne lysekroner er godt kombineret med LED-båndbelysning. Denne kombination vil være særligt interessant, hvis der er et loft på to eller to niveauer.

Hovedlysekronen kan også kombineres med væglamper - dette vil straks føje komfort til ethvert rum. Det vigtigste er at huske, at væglyskilderne i rummet skal være designet i samme stil. Særligt smuk ser denne kombination ud, hvis hovedlysekronen er en lys, lys, uregelmæssig form.

Hvis du vælger en lysekrone, vil det være nyttigt at se på kataloget for at se, hvordan lysarmaturen du kan lide ser i interiøret.

Typer af fastgørelse

De vigtigste måder at installere en lysekrone på er en loftkrog, en krydsformet plade og en monteringsplade. Specificiteten af ​​alle tre typer af installation består i, at deres base er monteret på hovedloftet, selv inden spændingen installeres.

1. Loftkrog

Det er den nemmeste og samtidig pålidelige måde at installere strukturen på. De fleste lejligheder har allerede en krog på loftet - derudover er el forbundet med den. Hvis der ikke findes nogen, skal du selv vedhæfte det.

Loftkrog til fastgørelse af lysekroner

Loftkoblingsteknik er som følger.

 1. For det første skal du korrekt beregne højden - krogen bør ikke forbinde ud over kanten af ​​det fremtidige spændende lærred. For større nøjagtighed kan du trække fiskelinjen eller det tynde garn på det rigtige niveau.
 2. Ved hjælp af et anker på betonen skal du installere en krog. Dowel er også egnet til dette formål.
 3. Efter spænding af loftet skal du feste krogen fast og direkte under den med superlime fastgør en speciel ring.
 4. Når limen er tør - skær gennem hullet langs den indre omkreds.
 5. Få ledningerne, hæng lysekronen på krogen, tilslut den og kontroller om strømmen strømmer.

Lysekrone armatur med loftkrog

2. Monteringsplade

Den type armatur, der normalt følger med lysekronen. Velegnet til små lysarmaturer.

 1. Til at begynde med skal du i hovedloftet lave en speciel træbjælke, så dens nederste kant falder sammen med niveauet af strækloftet.
 2. Bor huller i stangen og skub det elektriske ledninger gennem dem.
 3. Efter spænding af loftet skal du fange stangen og markere de steder, hvor ledningerne skal fjernes.
 4. På lærredet på strækloftet skal du klæbe på ringen og på de steder, hvor fremtiden er fastgjort til strimlen - plastikstykker for at forhindre skade på loftet under installationen.
 5. Skær et hul i loftet, fjern ledningerne.
 6. Sæt forsigtigt planken og brug den med skruer for at forbinde den med en stang på steder forstærket med plastik.

Installation af planken på baren

Lysekrone montering med monterings beslag

3. Plank i form af et kryds

Designet til tunge lysekroner af store størrelser. Processen med dens installation er nøjagtig den samme som den sædvanlige monteringsplade. Den eneste forskel er, at i stedet for en træbjælke bør en bred plank af samme størrelse som en korsformet plank anvendes til fastgørelse. Ved fastgørelse er det nødvendigt at overvåge pladens tæthed i loftet for at undgå forvrængninger og indrykning.

Den største ulempe ved dette design er behovet for at lave store huller i strækloftet. Og dette kan påvirke dets æstetiske udseende og spænding negativt. Derfor er korsplanken ikke særlig populær.

Video - Installer lysekronen under det hængende loft

Sådan vedhæftes en lysekrone

Processen med at installere en lysekrone arbejder med elektrisk strøm. Før det begynder, er det vigtigt at slukke for elektriciteten. Dette garanterer ikke kun mesterens sikkerhed, men også loftets integritet. Brug af handsker fra gummi, som giver yderligere beskyttelse, vil ikke være overflødig.

 1. Ved boring af hovedloftet med en perforator er der risiko for skader på ledningerne, der går fra omskifteren til lysekronen. For at undgå et så ubehageligt øjeblik, skal du forsøge ikke at bore loftet mod kontakten.
 2. For ikke at beskadige spændevævet med strimlens kanter kan de pakkes med elektrisk tape, og der skal lægges plastikstykker på ca. 2 millimeter mellem lærredet og pladen.
 3. Stykker af plast skal også bruges i indskruen steder, hvis de anvendes.
 4. Inden der skæres huller i loftet, er det vigtigt at bruge en fringring for at undgå at beskadige lærredet. Det kan limes med den sædvanlige superlim.

Når du har installeret lysekronen, skal du være opmærksom på, om den passer tæt til loftet, om dips og afbøjninger danner sig på det.

Fjernbetjening Lysekroner - Fordele og ulemper

Fans af tekniske innovationer er opmærksomme på belysningsudstyret med fjernbetjening. Det adskiller ikke kun smukt udseende, men også anvendelighed. Kontrollen udføres ved hjælp af fjernbetjeningen fra en afstand på 30 til 100 meter. Du kan slå enheden til og fra uden at komme op fra sofaen eller endda være i det næste rum.

Fjernstyret lysekrone

Lysekroner på kontrolpanelet har ofte flere driftsformer, nogle modeller kan endda ændre lysets farve, inkludere lysmusikfunktionen og meget mere.

Kunden skal dog være opmærksom på de mulige ulemper ved en sådan enhed. Regelmæssige fingertype batterier i konsollen er meget hurtigt afladet, så det er tilrådeligt at bruge specielle batterier. I signalmodtageren svigter ofte og derefter slukker lysekronen eller skifter til en anden belysningstilstand, kan det være problematisk. Også før du køber og installerer dette design, skal du vide på forhånd, hvis du kan købe den samme konsol i tilfælde af en sammenbrud. Der er tilfælde at det ikke er muligt at købe en separat konsol, og du skal ændre hele lysekronen. Selv denne lysekrone er meget vanskelig at installere og forbinde, så det er bedre at overlade dem til fagfolk.

Fjernbetjening Lysekrone: Hovedkomponenter

Stræklofter i kombination med en smuk lysekrone ser luksuriøst ud i indretningen. For at belysningsarmaturet skal fungere i lang tid og ikke forårsage problemer, er det nødvendigt at tage en ansvarlig tilgang til udvælgelse og installation. Kun hvis alle de nødvendige regler følges, vil lysekronen i strækloftet betjene kunden i lang tid og trofast, skabe en unik atmosfære i huset og glædeligt øjet.