Hvad er de bedste pletter til hævede lofter

De fleste vælger at strække loftet loftet stof. De kendetegnes af en imponerende mængde positive egenskaber, der øger deres efterspørgsel. Blandt de vigtigste er der rigelige muligheder for design, nem installation, tilgængelighed af selvmontering, levetid og overholdelse af miljøkrav.

Advarsel! De bedste belysningsmuligheder er spotlights. De garanterer den rigtige mængde lys, et interessant udseende og holdbarhed i driften.

Billeder af loftlamper i korridorens indre

Hvad er lamperne til loftlamper?

Hver person har i det mindste engang undret sig over, hvordan man vælger belysningsarmaturer til lofter. Ekspertrådgivning kommer ofte ned til at vælge point inline muligheder. Disse lamper er efterspurgte, så du kan placere dem komfortabelt, øge rummet visuelt og opnå æstetisk design.

Følgende typer lamper er til rådighed for armaturer:

 1. Halogen.
 2. Fluorescerende eller energibesparende.
 3. LED.
 4. Glødelamper.

Hver af dem har sine egne fordele og ulemper. Halogenlamper er alsidige og praktiske. Forskellige i kompakte dimensioner, der tilbyder flere muligheder for design. Men de opvarmer mærkbart op, derfor er det ikke altid muligt at installere dem i loftet.

Spotlights og kompakte lysekroner i køkkendesign

Hvis du undrer dig over hvilke lamper du foretrækker, skal du stoppe med at vælge energibesparende eller LED-muligheder. De garanterer maksimal levetid, uafhængighed fra on / off cykler. Resultatet vil være høj effekt, et tilstrækkeligt niveau af lysstyrke, en række designs.

Anbefalinger om valg af lamper og deres fordele

Det er ikke nok at vælge typen af ​​lampe, det er vigtigt at tage hensyn til deres andre egenskaber. Det første du bemærker er instrumentets kraft. For hver 2-3 kvadratmeter skal du have en lampe med en effekt på 40-60 watt. Mere kraftfulde enheder kan have negativ indvirkning på strækloftets kvalitet, holdbarhed og udseende.

Hvis du foretrækker glødelamper, omfatter fordelene et simpelt ledningsdiagram, hurtig udskiftning og lav pris. Blandt minusserne - en begrænset ressource og reduktion af rummets højde ved at sænke loftet, er valget af denne mulighed ikke almindeligt.

Billeder af spotlights, der skaber et godt lys.

Lysstofrør er mere ofte indbygget i loftet. De opvarmer ikke, overholder sikkerhedsstandarderne, sikrer en lang levetid. En interessant funktion er muligheden for at vælge lampens foretrukne farvetemperatur - varm gul eller kold hvid. Ulempen er begrænsningen i efterbehandling og en pause, før den tændes.

Halogenpærer er en efterspurgt type til spotlights. De kaldes energibesparende for deres evne til at spare elektricitet. Med deres hjælp er det muligt at opnå lysende belysning. Halogenlamper er velegnede til at organisere på en strækloftende skråbelysning. Det er efterspurgt zoneinddeling. Disse pærer tændes øjeblikkeligt, og en bred vifte giver dig mulighed for at vælge dit ønskede udseende.

LED modeller er et godt valg til at skabe belysning i interiøret. De hjælper med at fokusere på eventuelle designdetaljer eller tilføje lysstyrke til belysningen. LED pærer er præsenteret i forskellige nuancer og dimensioner, hvilket gør det muligt at vælge den rigtige mulighed for implementering af deres egne design ideer.

Isolering af indvendige dele ved hjælp af taklamper monteret på loftet og møbler

Hvordan vælges udendørs lamper?

Hvis du vælger en passende indendørs lampe, forbliver det for at bestemme den ydre type. Kvaliteten af ​​belysning afhænger også af det. Hovedtræk ved sådanne lamper er evnen til at vælge lampens foretrukne placering. Den er monteret direkte i strækloftet eller går ud over det. I dette tilfælde er afstanden, som lampen går ud over loftet, anderledes.

Advarsel! Husk at der er typer af udendørs inventar, hvor pærerne er monteret under selve strækloftet. I dette tilfælde adskilles kun en beskyttende skærm fra nettet. Det udfører funktionen som et interessant element af indretning og beskytter lærredet mod overdreven opvarmning.

En anden populær mulighed for udendørs belysning er lys, forsigtigt nedad fra loftet. Denne type lampe vil tage sig af lokaliseringen af ​​belysningszonen og muliggøre zonering af rummet. En særpræg funktion vil være en enestående mulighed for at opnå den krævede lysstyrke. Denne type er valgt af dem, der foretrækker ekstraordinære løsninger i interiøret.

Foto af loftets design, repræsenteret af loftlamper af forskellige typer og størrelser

Fordelene ved udendørs belysning:

 1. En mulighed for at montere nær et grundloft, undtagen reduktion af højden af ​​rummet.
 2. isolering fra loftet.
 3. Loftets overflade forbliver uberørt, da der ikke kræves unødig indblanding i installationsprocessen.
 4. Ekspertråd hævder, at lampens pleje er enkel.

Den største fordel ved udendørs armaturer er deres spektakulære kombination med spotlights. Resultatet vil behageligt overraske dig, og mulighederne for design åbner meget. Gennemfør selv de mest dristige ideer, og de vil helt sikkert se interessante!

Foto lakonisk design med loftlamper

Valg af LED lamper

Lejlighedsejere ved valg af pærer er afhængige af eksperter, der hævder, at det bedste valg til belysning er LED-pærer. De opererer under DC spænding, som bliver deres største forskel fra andre muligheder. I dette tilfælde er konverteren installeret på to måder. I det første tilfælde er det monteret individuelt for hver lampe, og i det andet - i et enkelt belysningssystem.

LED'er har også flere fordele:

 1. Tjenestets varighed.
 2. Uafhængighed af varigheden af ​​driftscyklussen ved at tænde eller slukke.
 3. Minimumsindikatorerne for varmeudslip, som giver dig mulighed for at opretholde loftets kvalitet.
 4. Nem installation.
 5. Bekvemmelighed og tilgængelighed af efterfølgende reparation, hvis behovet opstår.
 6. Høj kvalitet på produktet og dets overholdelse af normer og standarder.
 7. Den optimale dimensioner af basen.

Dette design har stadig en ulempe. Det bliver en høj pris. Men i løbet af tjenesten vil du være overbevist om, at det er helt berettiget.

Fordelene ved LED-lamper er indlysende i forhold til andre muligheder. Du er velkommen til at foretrække LED'er, kombinere dem med andre pærer, hvilket skaber unikke mønstre. LED belysning - en af ​​de mest eftertragtede indretning muligheder. Disse lamper er placeret på loftet, vægge eller møbler. De skaber accenter på dekorative genstande.

Æstetisk design af stuen, baseret på loftlamper

Valg af pletter: Interessante interiørløsninger

En anden type belysningsudstyr er pletter, som også bruger lysdioder. De er bevægelige lamper, de kaldes også retningslyslamper. Med deres hjælp i det indre fokuserer man på en bestemt genstand og belyser den med et lyst sted.

Pletterne er placeret på loftet eller på væggen og styrer lysstrømmen i den ønskede retning. De passer nemt ind i enhver indretningstilstand, der erstatter traditionelle lysekroner. Regulering er enkel, du kan selvstændigt sende enheden i den ønskede retning.

Den største fordel ved stedet bliver muligheden for deres drift i værelser med lave lofter. De tager ikke ekstra plads og tager ikke loftets højde. Vægmonterede enheder er kendetegnet ved en bevægelig base med lille diameter. Ofte i det indre erstatter de sconces. De er vant til at læse bøger eller i køkkenets arbejdsområde.

Foto ekstraordinært køkkendesign med loftslamper

Nu ved du mere om inventar og deres rigtige valg til stræklofter. For at bestemme den ønskede mulighed skal du sørge for at overveje råd fra eksperter. Hvis det ønskes, kombineres spot-type lamper effektivt med lysekroner. Dette vil øge indretningen til interiøret og sikre fremragende belysning. Hvis du har spørgsmål om valg af lamper, skal du være opmærksom på videoen.

Hvordan man vælger lamper til et strækloft - typer, funktioner, anbefalinger fra specialister og designere

Stræklofter - en populær designløsning i lokaler af forskellig størrelse og til forskellige formål. Men i forhold til valg af belysning forbliver mange uforklarlige spørgsmål. En person uden særlig viden har mange kontroversielle problemer. Vil spotlights passe? Kan jeg bruge pletter og traditionelle lysekroner? Hvilke pærer til hævede lofter er den mest effektive og sikreste? Hvad er temperaturen på lærredet modstand af strækloft? Lad os se på disse spørgsmål og finde ud af, hvilken belysning der er bedst at vælge spændingsstrukturer.

Udstyr til lofter - typer og funktioner

Først og fremmest er det nødvendigt at forstå, at enhver belysningsenhed er fastgjort ikke til lærredet, men til de specielle dele, der ligger bag den.

Fra et teknisk synspunkt er det hængende loft egnet til installation af enhver belysning, der er kun en begrænsning - på lampens kraft. Armaturer til spændingsstrukturer er klassificeret efter forskellige kriterier.

Ved vedhæftetype

 1. Suspenderede strukturer.

Disse er traditionelle lysekroner, der er monteret på en krog monteret i loftet. Denne mulighed er de mest enkle fastgørelsesdele. Før du installerer spændetøjet, er det nødvendigt at lave et hul, som derefter forstærkes med en ring.

 • Lysekroner til lofter under 2,5 m.

I dette tilfælde er det vigtigt at vælge en enhed, der ikke brænder lærredet. En regel skal følges - afstanden mellem lampen og loftet skal være fra 30 til 40 cm. Hvis vi ignorerer denne afstand, vil nettet fra konstant overophedning blive deformeret.

I betragtning af lofternes lille højde er det bedst at vælge en klassisk lysekrone på et lille ben, hvor loftslamperne og pærerne styres nedad.

Hvis du henter loftpladen, hvor lamperne skrues over det, skal du købe et sæt lysdioder eller fluorescerende poter. De kaldes koldt lyslamper, de er ikke så intensivt opvarmede som traditionelle glødelamper og halogenlamper.

Dette er vigtigt! Vil du installere en luksus lysekrone på kæden? I dette tilfælde er det nødvendigt at forkorte kæderne til et minimum, da den ophængte konstruktion synligt sænker loftet. Som lyskilde ved hjælp af energibesparende pærer af koldt lys. Men med sådan belysning vil krystalkronen miste sin appel. Kun halogenlamper og glødelamper kan fremhæve glansen af ​​krystal.

 • Lysekroner til lofter fra 2,8 m og derover.

Du er utrolig heldig - du kan vælge en lysekrone af ethvert design. Det er bedst at vælge en model på en suspension - en sådan model passer harmonisk ind i ethvert interiør og er samtidig så sikkert som muligt for et spændende lærred, hvis afstanden mellem lamperne og loftet er mindst 30 cm.

Designråd! Hvis lofthøjden tillader det, er du velkommen til at bruge en dekorativ roset som et ekstra stilistisk element. Enhver model er perfekt monteret på strækloftet. Efter installationen sættes stikkontakten og males.

 1. Overhead lys.

For at fastgøre ovenstående armaturer, skal du fastgøre fastgørelseselementerne og strømforsyningen, før du monterer spændingsstrukturen. Efter montering af loftet på stederne for fastgørelsen af ​​lamperne er der monteret ringe, huller er lavet og belysning er installeret. Således er ovenlys monteret direkte på lærredet.

Dette er vigtigt! Udformningen af ​​overlygter er sådan, at lampens effekt bør tages i betragtning Det bedste valg er LED-pærer.

 1. Indbygningsarmaturer til hængende loft.

Installationsprincippet er det samme som ved overlygter. Den indbyggede enhed har en speciel fjederholder, den er indsat i hullet i ophængningsstrukturen. Derefter lyser lampen tæt til loftet.

Dette er vigtigt! Sådan belysning anvendes hovedsageligt i kontorer, da indskærmet lys ikke bærer æstetisk værdi.

Af antallet af lyskilder

 1. Spotlights.

Hovedindretningen af ​​sådanne enheder er deres lille størrelse, de er designet til kun en lampe. For at organisere en fuldbelyset belysning i rummet ved hjælp af spotlights, skal de få et par stykker. Fremragende spotlights til hævede lofter i badeværelset, til korridoren eller i køkkenet.

Dette er vigtigt! Belysningsområdet er lille - kun 30 grader, så spotlights er monteret i rækker.

 1. Cascade fixtures.

Designet er en platform, som belysningselementerne er tilsluttet. Loftslamper kan monteres direkte på platformen eller suspenderes. Denne model giver rummet elegance og raffinement, med sin hjælp zoned plads.

Designråd! De mest harmoniske og originale blikkende lysende lamper i spisepladsen over bordet.

Hvis loftet er på en suspension, er der ingen begrænsninger på lyspærernes kraft, da lamperne i dette tilfælde er langt fra loftoverfladen. Fra et økonomisk synspunkt er det bedre at vælge en lampelampe med flere lygter, men set ud fra et æstetisk og attraktivt designsynspunkt ser det ud til at enkelte lamper modeller foretrækkes.

 1. Evnen til at regulere lysstrømmen.
 • Statiske armaturer.

Sådanne indretninger tilvejebringer statisk belysning. Lysstrømmen er rettet i en retning og kan ikke ændres.

Den ydre del af strukturen er mobil, hvilket gør det muligt at rette lyset i den rigtige retning. Dette er praktisk, når du skal give yderligere belysning til gæster eller gøre det rigtige arbejde.

 1. Afhængigt af lyskilde.
 • LED lys.

Lyskilden er en halvleder - LED. I dette tilfælde omdannes den elektriske strøm straks til lysstrømmen. LED'en giver et blødt, varmt lys med en gullig tinge eller en kølig hvid lysstrøm.

Fordele ved LED lamper:

 • næsten ikke varme op;
 • har lang levetid
 • er energibesparende, derfor tillade at spare;
 • Alle LED lampe baser er velegnet til montering i et hængende loft.

Eksperter identificerer to ulemper:

 • høj pris;
 • LED-pærer er som regel bygget i lampen, derfor i tilfælde af brud er det nødvendigt at skifte hele lampen.

Designråd! LED-pærer giver et panoramisk lys, denne teknik bruges ofte til bade, for at give rummængden og visuelt forstørre den. Lysdioder fremhæver skønheden i det glatte stretchstof - blænding vises på den.

Sådanne lamper giver højeste farvegengivelse, giver et klart lys og en klar strøm. Men i sammenligning med lysdioder er halogener mindre energibesparende. Men halogenlampens levetid er flere gange længere end konventionelle glødelamper. Ligesom LED-lamper udvider halogenerne visuelt rummet, hvilket giver lærredet en særlig glans.

Ulempen ved eksperter er en lille farvekatalog - halogenlamper giver kun et blødt, gulligt lys.

Alle armaturer bliver energieffektive, når der installeres energibesparende lyspærer i dem. Særlige lygter er, at de med et minimalt strømforbrug giver en lys strøm af lys.

Dette er vigtigt! Størrelsen af ​​disse pærer er ret stor, så de passer ikke til hvert strækloft.

Hvor meget er lamperne til hævede lofter

Belysningsomkostningerne består af et kompleks af faktorer:

 • oprindelsesland
 • design kompleksitet;
 • fremstillingsmateriale.

Priserne på hængende lamper spænder fra 2.000 til 20.000 rubler.

Omkostningerne ved overlygter er mindre og varierer fra 1.000 til 5.000 rubler.

Spotlights til hævede lofter koster fra 100 til 1500 rubler.

De dyreste armaturer til spændingstøj er kaskaderende, da de har et komplekst design. Deres omkostninger starter fra 20 000 rubler.

Udvalget af inventar er så stort, at du nemt kan vælge en model, der passer til stilen på rummet, og vil svare til det tildelte budget.

Har kompetent valg af armaturer til stræklofter

Når man studerer spørgsmålet - hvilke lamper til stræklofter er egnede - bliver mange kun styret af rummets stil og glemmer de tekniske aspekter. Det er selvfølgelig vigtigt, at belysningsarmaturerne passer harmonisk ind i det overordnede design, men ud over dette bør man tage højde for en række faktorer.

Først og fremmest skal du huske lampens ultimative kraft:

 • Den maksimale tilladte effekt af spotlights med halogenlamper er 30 W, diode og fluorescerende pærer kan være af nogen form for strøm;
 • Den mindste tilladte afstand fra loftet til glødelamper og halogenhætter er 30 cm;
 • Det optimale valg for PVC-stof er LED-lamper, stofloftet tåler høje temperaturer, så du kan vælge alle lysarmaturer;
 • stræklofter giver mulighed for brug af lamper af flere typer, valget skal tage hensyn til geometrien af ​​hver enhed, tilstedeværelsen af ​​mønsteret;
 • Til hovedbelysning skal du vælge enheder, der giver en strålingsvinkel fra 60 til 90 grader; modeller med en vinkel på 40 grader er velegnede til yderligere belysning;
 • så lysflowen ikke skærer øjnene, skal du vælge modeller med den mørke lysreflektorfunktion, i så fald vil lysflowet være så blødt som muligt.

Korrekt valgte armaturer til et strækloft skal opfylde en række krav:

 • tilstrækkelig lyseffekt
 • lille opvarmning
 • passer til stilen i rummet og farveområdet;
 • Den korrekte placering fra det tekniske synspunkt på loftet.

Designråd! Hvis du vil give rummet en luksus og aristokratisk, skal du være opmærksom på krystallyset.

Er det muligt at udskifte lampen i spændingsstrukturen

Hvis belysningsenheden allerede er installeret i spændingsstrukturen, vil det være meget svært at udskifte det i tilfælde af brud. Alle modeller af armaturer er knyttet til specielle embedded elementer, der er forberedt til hver enhed individuelt. Derudover skæres et hul med den ønskede diameter i stedet for montering i lærredet, tråde trækkes gennem den. Disse huller kan ikke forstørres eller reduceres uafhængigt. Af disse grunde kan belysningsenheden kun udskiftes i ét tilfælde - hvis du finder en model, hvor monteringsmetoden og sædets størrelse er ens.

Nogle anbefalinger fra designere

Moderne interiør bruger ofte LED-strimler. Det er monteret rundt om loftets omkreds, båndet giver et behageligt lys til rolige, familiesamtaler og tv.

Ekspertråd! Installation af båndet skal overlades til en specialist, da der er visse tekniske krav til installationen. Ved korrekt installation giver LED-strimlen et jævnt lys, der glider langs overfladen af ​​lærredet. Hvis båndet er installeret forkert, er der en visuel effekt af en beskidt strimmel med grønlig farvetone. Det mest attraktive tape ser på en højde på 2,8 m og derover.

Ved valg af armatur er det vigtigt at tage højde for tekstur af det materiale, som spændevævet er fremstillet af. Det matte hvide stretchloft ligner visuelt et traditionelt malet loft, så reglerne for valg af belysningsenhed er ret traditionelle.

Situationen er mere kompliceret, hvis lakens strækloft bruges i rummet. I dette tilfælde afspejles lyskilden som i et spejl, det vil sige antallet af lampeskærme og lyspærer vil fordoble.

Det er bedst at undgå modeller med store vandrette planer, da de opsamler støv og insekter, der reflekteres perfekt i den glatte overflade af loftet.

For at belyse et lille rum er det ikke nødvendigt at bruge en lysekrone, den glatte overflade selv er en kilde til lys, så der vil være nok spotlights.

Vi håber at nu ved du, hvilke lamper der passer til lofter. Ikke desto mindre vil den mest informative artikel og anmeldelser på forummet ikke erstatte live kommunikation med en specialist, da det er ret vanskeligt at beskrive alle finesser og nuancer.

Hvis valget af belysning for spændingsstrukturen nærmer sig grundigt og bevidst, vil belysningen i rummet ikke forårsage problemer.