Hvad er de bedste pletter til hævede lofter

Tænker du på at opdatere dit boliginteriør? Vil du installere hævede lofter? Så er det værd at tænke på at skabe et visuelt attraktivt belysningssystem, der understreger indre værdighed. Et af elementerne i dette system er stedet, hvilket er et alsidigt og interessant værktøj i designernes hænder. Og hvordan man bruger dette værktøj, fortæl dagens artikel.

Stræklofter

Spots - hvad de er og hvordan de arrangeres

Spot - et miniatyrlygte med mulighed for at justere lysfluxets retning. Enkelt sagt er det en bevægelig lampe monteret på et hængsel eller andet lignende design. Navnet kommer fra det engelske punkt, hvilket betyder "plet".

Spot består af flere dele.

 1. Bunden, som er fastgjort til loftet eller væggen. I denne del er ledninger, hjælpeelementer og fastgørelsesdele.
 2. Hinge. Takket være ham kan stedet vendes i den ene eller den anden retning og justere retningen af ​​lyskilden.
 3. Lampe (en eller flere). Består af patron, lampe, reflektor og udvendigt hus.

Glem ikke, at et sted er i stand til at belyse et relativt lille område af rummet. Derfor anvendes disse belysningsenheder enten i flere stykker eller som et supplement til hovedkilden til belysning - lysekronen.

Hvordan er pletterne

Så opstår der et logisk spørgsmål: Hvorfor har du brug for denne tilføjelse, hvis lyset fra lysekronen er nok? Spots bruges ofte som nattelys til stuen eller soveværelset - så du vil ikke forlade rummet i totalt mørke, men samtidig vil pletterne ikke skabe et så lyst lys, at det forstyrrer søvn. De bruges også til at belyse individuelle områder, hvor der kræves stor lysstyrke, hvilken lysekrone ikke kan oprette, eller de steder, hvor lyset af lysekronerne ikke blot når frem, eller som et lys til individuelle indvendige elementer, der kræver understregning.

Præference bør gives til stedet i stedet for andre typer lamper på grund af en række fordele, som især omfatter:

 • Enkel installation, på grund af det enkle design; komplekse værktøjer eller guiden hjælp er ikke nødvendig for at indstille pletter; dette kan gøres uafhængigt;
 • evnen til at opdele rummet i separate zoner, for at understrege individuelle elementer i interiøret, at skabe et arbejdsplads med lyse belysning;
 • evnen til at tænde lampen kun over et separat rumområde, hvilket sparer energi betydeligt
 • ingen restriktioner for installation af pletter på strækloftet
 • en bred vifte af lamper, der kan vælges til mange indretningsmuligheder.

Loftspletter i det indre

Spot - monteringstyper og typer af lamper

Ved tilslutning af et strækloft er pletter opdelt i fire grupper.

 1. Indbyggede lysarmaturer ligner "stationære" spotlights, fordi de er monteret i huller, der skæres på overfladen af ​​strækloftet. Sådanne pletter tager lidt plads og ser ud til at være attraktive, men vanskeligere at installere. Desuden er rotationsvinklen begrænset af strækloftets plan.
 2. Overhead pletter. Som regel er de større end indbygget belysning, derfor monteres de ikke på hullerne, men på overfladen af ​​strækloftet. Ved at tabe fordelen af ​​kompaktitet får de nem installation.
 3. Suspenderede pletter ligner almindelige lysekroner, men noget mindre og med funktionen at ændre retningen af ​​lysstrømmen. De har en relativt stor størrelse, så udvælgelsen og installationen skal overvejes omhyggeligt - hængende pletter er ikke egnede til hvert interiør.
 4. Spændingspletter er en gruppe armaturer monteret på kabler, som er strakt over rummet. Samt spændingspunkter er ikke egnede til hvert værelse. Kontakt derfor en designer før de køber. Spændingspunkter kan bevæge sig langs kablet, hvilket giver endnu flere muligheder for at styre lyset i et bestemt område af rummet.

Som for andre belysningsapparater anvendes følgende typer lamper til pletter:

Typer af loftflader

Fortæl dig mere om dem. Oftest købte pletter med glødelamper. Årsagen er lavere omkostninger. Men for billig er det nødvendigt at "betale sig", da sådanne lamper har et stort antal ulemper.

 1. Opvarmning på arbejde til høje temperaturer. Dette er fyldt med ild eller beskadigelse af stretchmaterialet. Derfor skal der træffes foranstaltninger for at mindske risikoen for brand (inden for en afstand på 30-40 centimeter mellem pletterne og overfladen af ​​strækloftet) inden installation af lamper med glødelamper.
 2. Sådanne lamper bruger meget energi, og op til 80% af det bruges til opvarmning af spiralen, lampens pære og den omgivende luft. Derfor er "glødelampe" og "energibesparende" uforenelige koncepter.
 3. Lampens store dimensioner har indflydelse på pletternes dimensioner, for hvilken kompaktitet er vigtig.

Det er vigtigt! Ved design svarer halogenlamper til glødelamper, men i dette tilfælde injiceres gas i kolben. Galogenki bruger mindre elektricitet og udsender ikke så meget varme (med nok stærkt lys), men de er dyrere og kræver forsigtighed under installationen.

De mest moderne lamper - LED. De er en halvleder, der udsender lys, når strømmen strømmer. De er præget af ekstremt lavt strømforbrug, der udgør 10-15% af elforbruget med en glødelampe. LED'er giver et lyst og ensartet lys, opvarmning op til nogle få grader. Denne egenskab gør LED-pletter meget behagelige at bruge med hængende lofter. LED'er kan arbejde 30 eller endda 40 tusinde timer, hvilket gør dem "langlivede" blandt andre typer lamper.

Loftspletter til 1,2 og 3 lamper

Alle disse fordele fører imidlertid til høje spotpriser med sådanne lamper. På den ene side opvejes disse omkostninger ved energibesparelser. På den anden side vil omkostningerne ved at købe LED-pletter være et alvorligt slag for det budget, der er afsat til reparationer.

Installation af pletter: måder og nuancer

Ved installation af pletter er det meget vigtigt at vælge det rigtige sted. Nedenstående tabel indeholder retningslinjer for valg af et sted at installere belysningsarmaturer afhængigt af rumtypen.

Tabel. Valget af pletter afhængigt af typen af ​​værelse.

LED taklamper. Hvordan jeg valgte steder

Du kan! Du kan hænge en almindelig pære på en ledning, der stikker ud af et hul i loftet. Og hun vil skinne normalt. Hvis du ikke tænder hovedet og ikke ser på loftet, vil du ikke engang tro, at rummet er tændt, ikke med en super moderne loftslampe, men med en banal pære. Men sådan fungerer en person: han ønsker at gøre sit hjem hyggeligt og værdig til beundring. I denne artikel vil jeg dele erfaringerne med at vælge billige og pålidelige spotlights - spotlights.

Hvorfor har vi brug for loftlamper - pletter

Lad os forlade de sædvanlige lysekroner, LED-strimler og andre belysningsmuligheder. Vi fokuserer udelukkende på pletter. Spot - i oversættelse fra engelsk - et sted, et punkt, et sted. Det er mere korrekt at kalde disse spotlights (spotlight), hvilket betyder "spotlight", "spotlight".

Faktisk pletter er lokale punktkilder til lys. Hver af dem er "ansvarlig" for belysning kun en bestemt del af rummet. De er beskedne arbejdere og lader ikke til globalitet, i modsætning til pompøse lysekroner. Det er nemt at gætte på, at en enkelt loftslampe ikke vil være i stand til at oplyse tilstrækkeligt lys på hele rummet. Det er svagt for en sådan skala. I bedste fald vil det være et kammer, lokal belysning af ethvert hjørne eller hylde i kabinettet.

Styrken af ​​pletterne er i deres tal. Hvis der er mange af dem, så kan du "betro" dem med hovedbelysningen i rummet og forlader lysekronen uden arbejde.

En anden styrke af spotbelysning er zonering af rumbelysningen.

Forestil dig - du går ind i køkken-stuen. Klik på kontakten - og du belyser kun området med et spisebord, mens resten af ​​rummet forbliver i det hyggelige skumring. Et andet klik - og derudover tændt lyset til madlavning. Et andet klik - og belyste hjørnesofaen med et sofabord. Ved at kombinere de medfølgende linjer af pletter kan du oprette den ønskede belysningskonfiguration, idet du kun rydder fra mørket til de dele af rummet, der er nødvendige i øjeblikket.

På den ene side er det en økonomi af elektricitet. På den anden side - mere behagelig belysning.

Flere pletter kan findes inde i skabe, hylder med døre, køkken sæt. Nogle er tændt, når døren åbnes, andre lyser hele tiden og skaber et interessant lys, siger i en skænk.

Men som jeg allerede har foreslået, vil vi kun overveje loftpletter.

Hvad er pletterne

Det handler ikke om udseendet, det er en separat stor samtale. Vi vil skelne pletter efter typen af ​​lyselementet. Hvis du ikke tager højde for de eksotiske muligheder, kan alle loftspletter opdeles i 4 store grupper:

 • glødelamper
 • halogen,
 • energibesparelse,
 • LED.

Desuden er designfladerne "eksterne" eller forsænket i loftet (mortise).

Smerter er bekvemme fordi deres hoveddel er uden for loftet, usynlig for øjet. De behøver ikke regelmæssigt at blive slettet af støv, de kan ligesom de ydre være orienteret til rummets højre punkt, da der ikke kun er statisk, fast, men også drejning:

Derudover besætter de praktisk taget ikke plads i rummet, hvilket er meget vigtigt for små lejligheder, hvor hver kubik tommer tæller.

Udvendige pletter og spotsystemer ser godt ud i store rum, der kan placeres både på loftet og på væggene. Producenterne viger for at prøve at tilfredsstille de mest krævende kunder, så de konstant opdager eksterne spotsystemer af den mest bizarre form:

Således vil alle ejere i dag kunne vælge en passende loftslampe fra en række forskellige muligheder. Du kan se dem "live" i nærmeste specialiserede el-apparat butik eller ordre fra kataloget i online-butikken.

Nu foreslår jeg at håndtere opdeling af pletter i kategorier baseret på typen af ​​lyselement.

Glødelamper som et lysende element i spot-systemet

Ifølge dets egenskaber er glødelampe langt fra det sædvanlige sollys. Ilyich lampen giver en karakteristisk gullig farvetone, der ser temmelig anstændigt ud i det indre i varme toner. Men hvis vi har blå tapeter, blå dækker på polstrede møbler, og Gud forbyde, blåt selvnivellerende gulv, kan det gule lys af glødelamper nemt ødelægge hele billedet.

Situationen er endnu værre, når det er nødvendigt at vise køberen, kunden, for eksempel prøver af stof eller tapet eller endda en bil. Den gule farve på pletterne med glødelamper slår håb om farverne på prøverne og oversvømmer dem til yellowness. Designere, fotografer og alle andre fagfolk, der sætter pris på nøjagtig farvegengivelse, må aldrig bruge glødelamper til at belyse arbejdsområder.

Men nogle mennesker bruger bevidst kun sådanne pærer i pletterne, fordi de ikke kan tolerere neutralt hvidt eller dødeligt blåt koldt lys fra mere moderne kilder.

En anden fordel ved glødelamper, og ikke kun dem, der anvendes i loftfladen, men generelt lamper med en tråd, er fraværet af eksplicit flimmer. Mange ved at for eksempel nogle LED-lamper giver pulserende lys. Øjet ser ikke flimmer, men det sender stadig information om det til vores underbevidste. At være under påvirkning af pulserende lamper i lang tid kan være usikker for helbredet.

Glødelamperen pulserer også, men på grund af trægets glødetrådets træghed, som simpelthen ikke har tid til at gå ud før den nye elektriske impuls kommer, er trådens flimring ikke så skadeligt for menneskers sundhed. Denne positive funktion af de gode gamle pærer gør det muligt for dem at fortsætte med at konkurrere perfekt i spot systemer med mere moderne lyskilder.

De ubetingede ulemper ved glødelamper er arbejdslampernes høje temperatur og højt energiforbrug.

Hvis der er mange pletter, kan de betydeligt opvarme rummet over det hængende loft, hvilket kan føre til de mest uønskede konsekvenser. I nogle tilfælde er det nødvendigt at løse problemerne med naturlig eller endog tvungen varmefjernelse.

Til energiforbrug: Hvis vi har 8 pletter, hver 40 watt, så vil det samlede forbrug af hele pletsystemet være 240 watt. Desværre kan et sådant antal lyspærer af den specificerede effekt belyses et rum på kun 12 kvadratmeter.

Hvis vi har en 30 meter haller, har vi brug for en samlet effekt på 600 watt eller 15 pletter.

Her er det nødvendigt at lave en fordybning og forklare, hvor disse tal kommer fra.

Der er et såkaldt optimale niveau af belysning af rummet. Det antages, at en 20 watt lyskilde er nødvendig for at belyse 1 kvadratmeter. Desuden er dette den reelle 20 watt, som giver glødelampen. Dette er selvfølgelig et meget groft skøn. Meget afhænger af lofterne, vægternes natur osv. Men for en grov beregning er det helt muligt at bruge denne enkle formel.

Således, hvis et lignende punktsystem med 15 lamper virker for dig i gennemsnit 5 timer om dagen (mindre om sommeren, mere om vinteren), så hver dag ifølge eltolden på 5,18 rubler pr. Kilowatt betaler du ca. 15 rubler pr. belysning.

I en måned vil det vise sig 450 rubler! I et år - 5400 rubler. Er det dyrt for et værelse?

Derudover begrænser høj varmeoverførsel markant dit valg af spotdesign. Når alt kommer til alt, kan plastrammer fra høj temperatur smelte, og træ - generelt brænder. Kun det gode gamle metal forbliver.

Halogen pletter

I kerne - det er også glødelamper. Der er også en tråd, der opvarmer op til 3000K under elektricitetsvirkning. En inert gas injiceret i kolben (brom eller ioddamp), der reagerer med wolframen, der fordampes under luminescens fra garnet, eliminerer imidlertid dannelsen af ​​et mørkt depositum inde i kolben og fremmer retur af wolframmolekyler til filamentet.

Pæren af ​​halogenlamper er lavet af kvartsglas, der tåler høje temperaturer.

Halogenlamper har en længere levetid for relativt simple glødelamper. Det kan være 2000-4000 timer, hvilket er omkring 2-4 gange længere end livet for simple glødelamper.

Hvis du bruger den såkaldte "soft start", hvor lamperne ikke blinker med det samme, men efterhånden opvarmes til driftstemperaturen i ca. et sekund, øges levetiden til 8.000-12.000 timer.

I værste fald vil din pære vare næsten fem år (med en gennemsnitlig driftstid på 5 timer pr. Dag).

Desværre kan halogenlamper ikke bruges med dimmere (dimmere). Hvis du gør lampen brændt helt, er temperaturen inde i kolben ikke tilstrækkelig til den kemiske reaktion af fordampning af wolfram med en inert gas. Som et resultat af fordampning vil wolframme sætte sig på indersiden af ​​pæren og gradvist gøre den sølv. Efter ca. 100-200 timer blæser lampen.

Derudover tillader høje temperaturer ikke brugen af ​​hele materialet i fremstillingen af ​​plet. Derudover er der igen problemet med fjernelse af varme.

Til energiforbrug er halogenlamper ikke langt fra deres forgængere - glødelamper.

Luminescerende pletter

Der er også fundet loftslygter med energibesparende lysstofrør. På grund af det faktum, at lampen selv er meget stor, har en sådan lampe imidlertid en temmelig imponerende størrelse. Nogle gange forårsager de et bestemt problem: Overfladen af ​​det hæmmede loft skal presses ned nogle få centimeter.

Selvfølgelig, når det gælder energiforbrug, har sådanne lamper stort set gavn af glødelamper og halogenlamper. Større dimensioner begrænser imidlertid kraftigt muligheden for at anvende fluorescerende lamper i de indbyggede loftslamper.

Men de har fundet bred anvendelse i eksterne spotsystemer, som vi allerede har diskuteret.

Led taklamper

Dette er den mest interessante mulighed! Hvis du allerede har læst artikler om LED lamper, hvor energiforbrug beregninger er givet, så ved du sikkert, at i denne parameter LED-lamper er langt foran deres konkurrenter.

Desuden er LED'erne meget mindre opvarmede, hvilket gør det muligt at bruge lyse nok og kraftfulde pletter med hævede lofter ved hjælp af plast og træ i designet.

Til toppen er LED'erne meget mere kompakte end alle tidligere betragtede lyskilder. Nogle gange er det meget vigtigt.

Ak, for enhver fornøjelse skal du normalt betale. For eksempel starter omkostningerne ved en halogenlampe-lampe fra 100 rubler. Lampen vil koste ham yderligere 40 rubler. Således kan en plads i samlingen koste fra 150 rubler.

I tilfælde af LED-lamper vil tallene være anderledes. For eksempel kan en færdig LED-lampelampe koste fra 500 rubler. Dyrere muligheder trækker allerede på 1000 og mere.

Særlig opmærksomhed ved køb af LED-lamper, især dem der skal bruges i boligområder, skal betales til rippelfaktoren. Detaljer om det er skrevet i artiklen LED lampe Ecola Premium. Korn, der ikke flimrer.

Kort sagt, instruktionen til valg af LED-lamper ser sådan ud: spørg sælgeren om at tænde lampen eller gøre det selv - i nogle butikker er der stande. Peg kameraet på en mobiltelefon eller et kamera ved en brændende lampe.

Kontroller, om bølgekryplerne vises på mobiltelefonens skærm. I en fryserramme ser det sådan ud. I virkeligheden løber disse bølger "og ganske hurtigt.

Husk, at hvis du skyder lampen fra en lang afstand, så kan bølgerne ikke ses:

Dette er en af ​​de ovennævnte LED lamper. For at se krusningen skal du skyde fra en minimumsafstand, så kameraet kun viser lampen selv mod en sort baggrund.

Og husk: Når der optages video, vil pulsering ikke være synlig. Dette bruges nogle gange af skrupelløse sælgere, der viser på sin telefon skydningen af ​​en bestemt pære.

Hvis du ser sådanne krusninger på skærmen - det er ikke din lampe. Jeg anbefaler på en venlig måde at nægte at købe det, selv om prisen og udseendet passer dig helt. Pulsationen er ikke så harmløs som det kan synes, og som sælgerne hævder.

Hvis der ikke er nogen "bølger" på skærmen på din smartphone eller kamera, er billedet stabilt - du kan sikkert købe! Dette er en lampe med en meget lavt sikker rippelhastighed.

En række strømforsyningspunkter

LED-lamperne er opdelt i to kategorier. Nogle har allerede i deres design en 220-volt AC-til-DC-konverter med en spænding på 12 volt:

Sådanne lamper er et uafhængigt færdigt element og kan monteres på et hvilket som helst sted i loftet, hvor der er ledninger med en spænding på 220 volt.

Andre armaturer har ikke en indbygget spændingsadapter og kræver levering af en allerede "klar" spænding på 12 volt.

Du kan have en anden indstilling til hver mulighed. På den ene side synes den anden at være den bedste: de købte en transformer og fodrede alle de LED-punkter fra rummet grænser fra det. 12 volt ledningsføring kan være lettere, mindre overophedning og derfor mindre brandfarlig.

På den anden side, hvis du over tid vil erstatte LED-pletter med halogenpletter (alt kan ske i livet), så skal du trække alle ledninger igen. Efter alt kræver halogener 220 volt.

Lumin Arte-loftslysene vist i tidligere fotografier tilbyder et valg af begge tilslutningsmuligheder. Bemærk konnektoren mellem armaturet selv og spændingsomformeren. Hvis du vil lave en 12 volt ledningsføring - så kan du deaktivere alle adaptere. og tilslut lys til en fælles transformer.

Eller for eksempel kan du organisere et nødbelysningssystem baseret på et stødsystem, der er forbundet med et almindeligt bilbatteri. Efter alt har han lige den rigtige spænding - 12 volt, og kapaciteten varer i en uges kontinuerlig glød (hvis ikke mere).

Funktioner ved installation af låsemekanismer

Den bedste mulighed er at bore huller i gipsvæggen "stadig på jorden". Når du installerer loftfliser, skal du ikke glemme at trække enderne af ledningerne ud til punkter i hullerne.

Når det endelige arbejde på putty og polering af loftets overflader vil blive gennemført, er det kun at placere pletter på steder:

Hvis vi beskæftiger os med stræklofter, er alle pletterne monteret på rummets hovedloft ved hjælp af specielle højdejusterbare beslag - alt på samme niveau.

konklusion

I øjeblikket er flere og flere kunder opmærksomme på belysningen af ​​deres lejligheder og hytter ved hjælp af pletter. Nogle gange går de som en ekstra kilde til lys til den vigtigste klassiske lysekrone. Nu er der en tendens til helt at opgive de centrale taklamper og bruge spotsystemet som hovedbelysning.

Selvfølgelig er der en bestemt grund. Diffuseret lys fra mange svage kilder belyser rummet meget blødere end en stor "puff" i midten af ​​loftet. Evnen til at skabe zonet belysning, der kun fremhæver de hjørner, der for tiden er nødvendige, tillader på den ene side at spare elektricitet på den anden side - for at skabe en særlig atmosfære af komfort med oaser af lyse og mørke hjørner af rummet.

Hvis du beslutter dig for at designe din lejlighed, bestil en gips- eller strækloft på flere niveauer, skal du være opmærksom på de brede muligheder, som brugen af ​​pletter giver. De vil bogstaveligt talt kunne vise dig dit hjem i et nyt lys.

Tekstforfatter: Victor Chernov
af Dmitry Kashkanov