Hvilken pære er bedre at sætte hjemme

Elektricitetspriserne er nu sådan, at du vil begynde at tænke på at spare. Den nemmeste måde at reducere elregninger på er at reducere belysningsomkostningerne. At det "spiser" det meste af kilowattene i en almindelig lejlighed eller et hus. Hvilke lamper er bedre til hjemmet og for hvilke parametre, vi vil diskutere i denne artikel.

Typer af pærer, der kan bruges hjemme

På hylderne i butikkerne kan du se forskellige lamper. Lad os se nærmere på dem, der er installeret i private hjem og lejligheder.

Belysningen i huset skal være hyggeligt, komfortabelt... helst - økonomisk

Glødelamper

De ældste belysningsenheder - de har mere end et århundrede allerede. De giver et behageligt lys til øjnene, men når de arbejder, er de meget varme, da de har lav effektivitet - omkring 97% af energien bruges til varme. Fordi belysning ved hjælp af konventionelle glødelamper er dyrt. Det er derfor, at mange beslutter at erstatte dem med mere økonomiske, mens de beslutter, hvilke lamper der passer bedst til hjemmet og til tegnebogen.

Der er en anden ubehagelig egenskab af glødelamper - ikke for lang levetid. I gennemsnit er det omkring 1000 -3000 timer. Da prisen på disse lys er lille, er det en lille byrde på tegnebogen. Hyppig udskiftning kan dog være ubehagelig - du skal altid holde et par af dem på lager.

Den allestedsnærværende trend - de sædvanlige glødelamper erstatter mere økonomisk

Det er også værd at tage højde for, at de på grund af designfunktionerne kun produceres med en skruebase, men de arbejder fra et 220 V netværk og kræver ikke konvertere og specielle enheder. På grund af den store mængde varme, de ikke bruges til belysning af møbler, er de ikke kompatible med alle hævede lofter, og de er slet ikke venlige med spændinger. Generelt er dette en klassiker af belysning, men ikke perfekt.

halogen

Halogenlamper - en slags glødelampe. De adskiller sig ved at kolben er fyldt med par halogener (oftest iod eller brom), hvilket øger levetiden med 2-3 gange. Designet giver dig mulighed for at gøre dem ikke kun med en skruebase, men også med en stift. Forskellige former for pæren, brugen af ​​reflekterende sprøjtning, giver dig mulighed for at lave lyskilder med forskellig spredningsvinkel. Derfor blev de på en gang almindeligt anvendt som indlejret i loftet eller møblerne.

Halogenpærer - en mere "avanceret" version

Da disse også er glødelamper, har de stort set de samme ulemper - betydelig varmegenerering. Og dette er et problem. Men strømforbruget er mindre (ca. 2-3 gange). Så de er mere økonomiske sammenlignet med det klassiske design. Men de har en ekstra minus - de tolererer ikke urenheder på kolben. Fingeraftryk kan forårsage udbrændthed. Derfor skal installationen ske i handsker.

Fluorescerende: rørformet og kompakt (husholderske)

I disse belysningsapparaters arbejde anvendes et andet princip - egenskaben af ​​visse fosforstoffer til udledning af lys under visse betingelser. Strukturelt består af et glasrør overtrukket med phosphor. Inde i røret er der elektroder og noget kviksølvdamp. En elektrisk ladning skabes på elektroderne, hvis energi omdannes af phosphoren til lysstråling.

Princippet om drift af fluorescerende lamper

For at oprette og vedligeholde elektriske ladninger har lysstofrør en startregulerende enhed - en spændingstransformator og en starter. I standardversionen er disse enheder monteret på armaturhuset, som kun kan fungere med denne type belysningsarmaturer.

Fås i to former:

 • Tubular. At arbejde med specielle lamper.
 • Kompakt eller husholderske. Den samme type pærer, med en forskel i ydelse - røret er snoet kompakt, den startregulerende enhed er skjult i lampens bund. Takket være disse ændringer kan kompakte lysstofrør skrues i almindelige lysekroner, bordlamper og væglamper.

Det ligner en kompakt fluorescerende lampe, der ofte kaldes energibesparende eller "husholderske"

Hvis vi taler om sammenligning med glødelamper, så er de 3 gange mere økonomiske, næsten ingen varme. Alvorlig minus - på grund af pulsering er lyset ubehageligt for øjnene og potentielt sundhedsfarligt (fører til øget træthed, kan forårsage dårlig humør). I denne type belysningsenheder er det næsten umuligt at slippe af med pulsationen. Hvad der kan gøres er at minimere det, og ved at tilføje en glødelampe reduceres den negative effekt til et minimum.

Mange flere er bekymrede for, at kviksølvdampe er inde i kolben, hvilket udgør en potentiel fare. Dette er kort om de væsentligste ulemper, nøje overveje fordele og ulemper ved lysstofrør.

LED lys

Dette er den tredje type lamper, der bruger halvleder-enheder - LED'er. De behøver ikke nogen særlig atmosfære, så deres kolbe er uhindret, og det er mere en hyldest til tradition end nødvendighed. Alle de lysdioder, der skal fungere, er en konstant spænding på 12 V eller 24 V. Derfor er det nemt at tilslutte til et 220 V netværk med en spændingsomformer (strømforsyning, adapter). I LED-lamper til standardarmaturer er denne konverter indbygget i huset, så det er nemt at udskifte dem med en almindelig - glødelampe.

Enheden af ​​LED-lampen med en skruebase

Kort om ejendommene. De har høj effektivitet - de kræver 7-8 gange mindre strøm end tilsvarende glødelamper, mange gange længere levetid (på fabrikantens anmodning kan 25-35 år arbejde). Ulemper er dyre, det er vanskeligt at bestemme kvaliteten, lavkvalitets dem har en stærk pulsering, hvilket negativt påvirker øjnene og trivselet, fejler ofte. Derfor er valget af LED-lamper - ikke en nem opgave, der kræver noget viden. Men regningerne bliver faktisk meget mindre.

Hvilke lamper er bedre til hjemmet

Alle disse belysningsanordninger bruges til belysning af boliger. Det er absolut umuligt at svare på, hvilke lamper der passer bedst til hjemmet - alle har fordele og ulemper. Hvis du er mest bekymret over øjenkomfort, vil svaret på spørgsmålet "hvilke lamper der er bedre for huset" blive - glødende. Men samtidig kan du ikke spare på belysning. Lidt bedre beskæftiger sig med halogen. Men for øjnene er der en pænere belysning fra halogenlamper ved 12 V, hvilket kræver tilstedeværelse af transformatorer. For dem, der arbejder fra 220 V, er lyset for lyst.

Sammenligningsegenskaber tabel til sammenligning af alle typer lamper

Hvis vi taler om besparelser på elregninger, så vil de bedste være LED-lamper. Det er ubestrideligt. Men du skal købe med dygtighed - at de er af god kvalitet og arbejder i lang tid, og de er dyre. Men selv under sådanne forhold er de gavnlige, da de virkelig hjælper med at reducere energiforbruget betydeligt. Og hvordan man vælger en god LED-lampe, læses her.

Hvorfor netop LED, og ​​ikke husholdersken? Lad os sammenligne deres egenskaber.

Sammenlign fluorescerende og LED-pærer

Når folk har et ønske om at reducere elomkostningerne, begynder de at tænke på at erstatte glødelamper med mere økonomiske. De er energibesparende (kompakt fluorescerende) og LED. For at forstå, hvilke lamper der er bedre for hjemmet, er det nødvendigt at se nærmere på deres fordele og ulemper.

Efter at have besluttet at erstatte glødelamper med mere økonomiske, er det nødvendigt at afgøre spørgsmålet: Hvilken slags lamper er bedre til hjemmet - LED eller kompakt fluorescerende?

husholderske

Såkaldte kompakte fluorescerende lamper. De blev først på markedet (sammenlignet med LED), fordi det er for dem, at dette navn sidder fast. Lad os starte med proffene:

 • Forbruge tre gange mindre energi end incandescence.
 • Under lige betingelser tjener de længere end glødelamper, men mindre end lysdioder.
 • Tilgængelig med forskellige lette temperaturer, de kan farves (for glødelighed er det ikke, men for LED'er der er der).
 • Omkostninger i Edisson lamper dyrere, men mindre LED.

Hvis du sammenligner glødelamper og husholderske

På et tidspunkt var det et meget godt tilbud. Evnen til at få "varmt" og "koldt" lys, spare på elektricitet - alt dette førte til populariteten af ​​fluorescerende energibesparende lyspærer.

Men de har alvorlige ulemper:

 • Dårlig tolerere hyppig tænd / sluk - hurtigt udbrændt. Fordi installere dem i gangen, badeværelse, toilet er ikke rationel.
 • Når de er tændt, lyser de svagt og får lysstyrke over tid.
 • De kan ikke lide overophedning. I de lukkede lamper brænder man hurtigt ud.
 • De reagerer dårligt på ændringer i temperatur og fugtighed. Fordi at sætte dem på badeværelset eller badet er det ikke værd.
 • Må ikke lyse op i kulden. Dette yderligere indsnævrer anvendelsesområdet - du vil heller ikke sætte dem på gaden.

Energibesparende kompakte fluorescerende lamper - udsigten kan være anderledes

Der er mange mangler, og næsten alle er alvorlige. De stopper mange, selv på trods af besparelserne.

LED lys

Disse pærer er lavet på basis af halvlederelementer - LED'er. Nogle af dem er installeret i en enkelt sag, der er tilsluttet en strømkilde. Strømforsyning - fra en konstant spænding på 12 V. For at kunne bruge lamperne i standard armaturer, er en ensretter og et kredsløb, der sænker spændingen til 12 V, indbygget i sagen (begge disse enheder kaldes ofte drivere).

Under drift udsender LED'erne varme. Til afledning er en radiator indbygget i kroppen. Og baserne af disse lamper er forskellige. De kan installeres i stedet for glødelamper af forskellig størrelse, halogen, rørformet fluorescerende.

Hvis vi sammenligner alle fire typer strømforbrug med lige lysflow

Fordele ved LED lamper:

 • 7-8 gange mindre elektricitet end glødelampe og 2-3 gange mindre fluorescerende (husholdere også).
 • Har en lang levetid.
 • Ikke bange for vibrationer og chok.
 • Lyser straks efter tændingen.
 • De har en bred vifte af driftstemperaturer fra -40 ° C til + 40 ° C.
 • Der kan være nogen skygge (enhver farve).
 • Der er dæmpbare (ændre lysstyrken).

Fordelene er imponerende. Specielt imponerende effektivitet og levetid. Men de tal, der er erklæret af producenter (ca. 25-35 år), skal behandles skeptisk. De er for ideelle forhold, der er praktisk taget uopnåelige i vores virkelighed. Faktisk angiver den periode af arbejdsgarantiperiode, der er meddelt af fabrikanterne. Her denne gang vil de højst sandsynligt opfylde. Men selv på trods af dette er begrebet betydeligt - 2-5 år.

Grundlæggende parametre for at bestemme hvilken lampe der passer bedst til hjemmet

Der var også nogle ulemper:

 • Høj pris 4-5 gange dyrere end energibesparende og 20-40 gange dyrere end glødelampe.
 • LED-lamper af lav kvalitet har en betydelig rippel.
 • Uden diffusor blinds lyset øjnene, fordi de fleste LED-lamper er lavet med mælkeglas. De, der er i en gennemsigtig kolbe, kan kun bruges sammen med matte nuancer.
 • LED'er er bange for overophedning. Med et langt overskud af den kritiske temperatur (ca. 90 ° C) mister de deres lysstyrke. Derfor er det urimeligt at bruge LED-lamper i lukkede armaturer.

Sammenlignet med egenskaberne af fluorescerende lamper, er fordelen klart LED. Men alt er ikke så rosenrøst faktisk.

Hvilke lamper er bedre til hjemmet: LED eller fluorescerende?

Faktisk er LED-lamper bedre i alle henseender. Men der gør det ondt "MEN". Dette bør være LED-lamper af høj kvalitet. Faktum er, at fremstillingsteknologien er enkel, kræver ikke ultrakompleks eller meget dyrt udstyr. Det er svært at lave lysdioder, og det er nemt at montere en LED-pære fra dem. Fordi markedet er meget forfalskede og lavtliggende varer. De bruger billige krystaller med lav kvalitet, føreren gør det mest enkle, hvilket ikke undertrykker flimmer og hurtigt fejler.

Udskiftning af glødelamper med lysdioder giver kun mening med lang levetid.

Vanskeligheden er, at det er umuligt at bestemme kvaliteten af ​​lysdioder eller den samme driver "ved øje". Nogle eksperter er i stand til at skelne gode LED'er i udseende. Men i lamperne er de gemt under en matpære. Efter at have sat et mål, kan deres kvalitet kontrolleres ved indirekte tegn - ved måling af belysning, pulsering, vurdering af farvegengivelsen. Men kvaliteten af ​​de dele, der anvendes i strømforsyningen, vil ikke blive vurderet. Find ud af, når noget blæser ud.

Alt dette fører til, at mange anser LED-lamper upålidelige - fordi de hurtigt brænder ud og er dyre. Det viser sig, at der ikke er nogen besparelser. Ja, selv problemer med flimrende... Det virker sådan, men det gælder kun, hvis du køber billige LED-lamper. Branded lamper virkelig tjene i årevis uden problemer, de giver et jævnt lys, behageligt for øjnene. Så hovedopgaven er at finde kvalitets LED-lamper. Og så vil du helt sikkert vide, hvilken lampe der er bedre for huset.

Den økonomiske effekt af brugen af ​​LED-lamper vil kun være, hvis de arbejder i mindst et år

I stedet for resultatet: Udskiftning af glødelamper med lysdioder vil kun spare penge på lysregninger, hvis de bruges i lang tid, og måske kun hvis de er af høj kvalitet. Kvalitet lyspærer er ikke billige. Så det er måske tilfældet, når opsparing under overtagelsen ikke er det værd.

Pærer til spotlights: typer, egenskaber, nuancer af valg + bedste mærker

Har du brug for pærer til spotlights placeret i fjerntliggende og dårligt ventilerede steder? Enig, at den første ledige belysningsarmatur ikke kan installeres i gipspladestrukturer, stræklofter, møblerelementer og andre genstande.

Ja, og kravene til sådanne lyskilder er bestemt gjort specielle. Og du ved ikke, hvilken type pærer er bedst at købe, og hvilken fabrikant foretrækker?

Vi hjælper dig med at træffe det rigtige valg - artiklen diskuterer de vigtigste typer lamper, der bruges til installation i spotlights. Deres fordele og ulemper er givet. Der gives nyttige anbefalinger om valg af en optimal belysningsenhed med hensyn til dens fremtidige placering.

Visuelle fotografiske materialer og videotips blev også udvalgt for at hjælpe med at få en lyskilde med god ydeevne og minimal opvarmning. Det vil gøre det muligt at fremhæve de ønskede områder og observere parametrene for brandsikkerhed.

Varianter af egnede lyskilder

I spotlightsne anvendte glødelamper, halogen, energibesparende og LED-moduler. Instrumenthuset er typisk konfigureret til en bestemt base, og der er valgt en passende pære på basis af disse parametre.

Hvilken type det vil være, afhænger af kravene til komfort og brandsikkerhed til belysningssystemet, samt den ønskede effekt og det beløb, som køberen planlægger at bruge.

№1 - fordele og ulemper ved glødepærer

En almindelig lyspære giver et blødt, behageligt lys i et varmt område og tæler ikke øjnene, selv med langvarig belysning.

Den pære, hvori filamentet er lukket, er lavet af varmebestandigt glas og har god gennemsigtighed. Pass næsten alle producerede lysenergi. Billig og nemt erstattet med en ny ved udbrændthed.

Den første store ulempe ved enheden er det laveste effektivitetsniveau, der kun udgør 5-15% afhængigt af strømmen.

For det andet er et rekordhøjt forbrug af elektrisk energi, der tvinger ejerne til at betale store forsyningsregninger med aktiv anvendelse til glødelamper.

Det er muligt at bruge sådanne pærer i spotlights, men det er ikke særlig praktisk på grund af deres store størrelse.

For korrekt at skjule lyskilden kræves en god dybde af strækloftet eller gipspladekonstruktionen, eller der skal være en rummelig, rummelig loftslampe, der helt gemmer lyselementet i overlyset.

Til installation i møbler eller andre flade overflader er glødelamper generelt ikke egnede på grund af deres relativt store dimensioner.

Nr. 2 - Fordele og ulemper ved halogenhætter

Halogenmoduler er mere avancerede lyskilder. De er i alle henseender overlegen de klassiske elementer af glød, der har en dobbelt så lang levetid.

Derfor er deres brug i belysningssystemet mere praktisk og økonomisk.

Brugere, der vælger disse enheder til spotlights, bør imidlertid være opmærksomme på, at halogener for en korrekt og stabil drift har en stabil spænding.

Nogle dråber i netværket påvirker dem på den bedst mulige måde og reducerer driftsperioden med op til 40%. Derudover er der et markant fald i lysproduktionen, hvilket heller ikke kan tilskrives fordelene.

Hvis der vælges halogener til spotbelysningssystemet, er det nødvendigt at installere en blødstartsenhed til dem, hvilket øger spændingen langsomt i 1-2 sekunder.

Dette vil forlænge lampens levetid, da den største procentdel af udbrænding sker ved tændingstidspunktet. Du kan installere dette udstyr til hvert enkelt modul eller umiddelbart for hele gruppen.

Blandt de væsentligste ulemper ved halogenprodukter er overdreven opvarmning under drift. Dette begrænser markant anvendelsesområdet for spotlights med sådanne moduler og reducerer deres niveau af popularitet.

Nr. 3 - nuancerne i arbejdet med energibesparende produkter

Energibesparende lamper opfører sig godt i spotlights og opfylder alle basale behov.

6 gange lavere i sammenligning med glødelamper, forbruget af elektrisk energi gør dem ikke kun attraktive, men også gavnlige til at arrangere endda et meget stort lyssystem designet til et rummeligt, overordnet rum.

Levetiden for energibesparende enheder er meget imponerende og er 5-7 gange længere end halogenfri ydeevne.

Ved at købe moduler kan du stole på, at de varer op til 10.000 timers kvalitet og giver et stabilt, ikke-irriterende øje, strøm af lys i ethvert boligområde eller arbejdsområde.

Blandt de mange baser skal du kigge efter mærkning GU10 eller GU5,3. Disse muligheder er mest almindelige og er tilgængelige specielt til spot-type lamper.

Nr. 4 - funktioner af LED'er

LED-pærer har en bred vifte af nyttige og praktiske fordele.

Blandt dem er sådanne stillinger som:

 • minimum elforbrug
 • høj mekanisk styrke;
 • den laveste arbejdstemperatur i sagen
 • svag modtagelighed for on / off cykler;
 • operationel holdbarhed.

På grund af disse kvaliteter er LED'er meget populære og trykker mange andre lyskilder ud af markedet.

Til installation i spotlights-lofter, anses disse enheder som de mest foretrukne.

Mindste profilhøjde gør det muligt at montere dem selv, hvor der på grund af bygningens strukturelle egenskaber er meget lille ledig plads mellem det dekorative trim og selve loftet.

I processen opvarmes LED-lampernes krop meget svagt. Denne faktor gør det muligt for dem at blive brugt i konstruktioner lavet af brandhæmmende materialer.

Lysflowet, som ledes af ledningsenheder, har god tæthed og mætning. Den genererede stråle er fordelt jævnt og skaber ikke blændingspunkter på gulvet eller på nogen anden belyst overflade.

Diodelamper er desuden forsynet med tætningsdele og kan ikke kun bruges på steder med høj luftfugtighed, men også i spotlights installeret under vand i svømmebassiner eller dekorative akvarier.

Sortimentet af LED-enheder er så bredt og varieret, at det er nemt at vælge den rigtige lampe til det mest ekstraordinære design.

Produkterne præsenteres i forskellige kapaciteter og farvetemperaturer. Dette giver dig mulighed for at legemliggøre enhver eksotisk og usædvanlig lysopløsning i rummet, det er absolut umuligt at implementere med andre typer lamper.

Den eneste ulempe ved LED'er er en forholdsvis høj startpris, især for produkter af mærker, der har et godt omdømme på markedet for belysningsudstyr og relaterede elementer.

Men over tid er det mere end kompenseret for det økonomiske forbrug af elektrisk energi, næsten 10-12 gange mindre end for traditionelle glødelamper.

Hvad skal man overveje, når man køber?

Umiddelbart inden købet skal du først afgøre formålet med belysningssystemet og den tilsigtede anvendelse.

Der er kun to muligheder:

 1. Oprettelsen af ​​hovedbelysningen, designet til at bringe lys til alle hjørner af rummet.
 2. Baggrundslys. Implementering af en designløsning, det vil sige at give baggrundsbelysning til individuelle indvendige elementer, rumszoneinddeling og så videre.

I det første tilfælde er det bedre at stoppe valget på højeffektive apparater, der er til rådighed til montering i lofter, vægge, gulve, enfilade og trappedesign.

Dette vil gøre det muligt at lave et lyst mættet lys, der omsluttes hele rummet og giver det generelhed og integritet.

Til baggrundsbelysning og dekorationsbelysning skal der laves strømkilder med forskellige temperaturområder.

Med deres hjælp vil det være muligt at isolere eventuelle specifikke indvendige detaljer, opdele det levende eller arbejdsområde i zoner.

Og også for at fremhæve billeder, der hænger på væggene eller smukt fremhævede skulpturer, gulvvaser eller andre originale elementer af dekorative styling.

For at få øje på belysningsfladens lofter kræver en særlig tilgang. Materialet, som de fremstilles af, er kendetegnet ved dårlig varmebestandighed og kan under påvirkning af høje temperaturer over 50 grader blive gul, gå farvede, knække og tabe elasticitet.

For at undgå disse problemer skal du installere lamperne korrekt og vælge den optimale lampeffekt for dem.

Eksperter anbefaler at installere halogener eller diodelamper i sådanne systemer. De giver høj kvalitet lysstrøm, men samtidig varme de mindre og har ingen negativ indvirkning på loftmaterialet.

Et andet punkt, der skal overvejes, er strømbegrænsningen. De maksimale tal her er følgende tal:

 • 35 W - til halogener i en fast lampe og 40 W i en bevægelig;
 • 50 W - til luminescents;
 • 50-60 W for glødelamper.

Desuden er det nødvendigt at tage hensyn til formen af ​​de udvalgte lamper og hente lampen, så de passer under kroppen i størrelse og ikke udstikker fra loftet, hvilket skaber en ubehagelig strøm af lys.

Top liste over de bedste mærker af pærer

Markedet for belysningsudstyr og relaterede elementer udvikler sig meget aktivt.

Lovende nybegyndere fra CIS-landene og Kina, der kun for nylig er begyndt at producere lyskilder af høj kvalitet af forskellige typer og typer, konkurrerer aktivt med anerkendte europæiske mærker, der har tilbudt deres produkter til kunder i årtier.

Blandt de mange mærker, der blev identificeret TOP-7, hvis produkter skabt til spotlights, købte de bedste og forårsager et minimum af klager.

# 1 - Philips Tilbud

Philips er en anerkendt global markedsleder i det progressive belysningssegment. Med et væld af erfaringer, industrielle potentialer og en omfattende videnskabelig viden producerer mærket hele linjen af ​​lamper, der er egnet til installation i spotlights.

På listen over produkter, der tilbydes af mærket, er der glødelamper af forskellige former, der er udstyret med hætter af populære størrelser og reflektorer for at skabe omgivende lys.

Virksomheden laver galogens med reflektor og uden spænding på 220 V og 12 V. Philips tilbyder LED-enheder i mange forskellige konfigurationer.

Det er ikke svært at vælge en passende model blandt dem, selvom spotlighten har et originalt, ikke-standarddesign.

Nr. 2 - Osram produktlinje

Osram er en af ​​de ældste, mest erfarne og respekterede markedsaktører. Blandt produkterne i det tyske mærke findes der forskellige typer moduler, der passer til spotlights, fra traditionelle Edison-lamper til progressive og økonomiske LED'er af enhver styrke.

Lamper på dioder er præsenteret i alle populære typer af socles og passer til patroner og tilfælde af forskellige typer og konfigurationer. Giv en god lysstrøm i det brede udvalg af nuancer fra den varmeste til den kolde.

Halogener tilbydes både med reflektorer og uden at garantere mousserende, behagelig udseende belysning med en anden vinkel af spredningen af ​​arbejdsstrålen.

De hjælper med at genoplive situationen i rummet og tillade at gøre accent pletter, der giver den indre løsning en lys personlighed.

Osrams integrerede energibesparende pærer er indbygget i en alsidig lysarmatur og erstatter effektivt glødelamper, som forbruger store mængder elektricitet.

Solgt til en rimelig pris og ifølge kundernes anmeldelser er pålidelige og driftsstabile.

Nr. 3 - Gauss Brand Specifikation

Gauss varemærket ejes af Vatron, der er registreret i Rusland. Dette er en forholdsvis ung producent, der allerede havde tid til højlydt at erklære sig at oprette højkvalitets belysningsprodukter.

Virksomheden producerer ikke glødelamper og er specialiseret i produktion af kun moderne og avancerede lyskilder.

Ud over lamperne selv producerede Gauss spotlights lavet i en række designløsninger.

Hvis det ønskes, kan klienten kun færdiggøre hele belysningssystemet i huset kun med Gauss-produkter, hvilket i komplekset sikrer den mest korrekte drift.

Nr. 4 er et varemærke tilhørende Navigator

En anden ret ung russisk producent, der tilbyder et stort udvalg af lygteprodukter af forskellige typer til en overkommelig pris. Det har en moderne virksomhed i Klin, udstyret med avanceret udstyr.

Aktivt introducerer innovative teknologier til produktion og producerer pærer til spot-type armaturer, der opfylder alle europæiske krav. Det sælger sine varer i Rusland, CIS-landene og nogle EU-lande.

Brugere noterer sig den anstændige kvalitet af Navigators produkter, passende værdi og en fast garanti for, at virksomheden giver til alle typer lyskilder, undtagen glødelamper.

№5 - fast "Era"

Produkterne fra det russiske firma "Era" indtager en niche på markedet for budgetbelysningselementer og tilbyder brugere produkter, der opfylder de tekniske parametre, GOST'er og europæiske certifikater.

Virksomhedens prispolitik er at give klienten et høj kvalitet og æstetisk attraktivt lysmodul til en rimelig pris.

Til spotlights producerer Era billige glødelamper, kompakte halogener med og uden reflektor og en bred vifte af lysdioder repræsenteret af flere lave omkostninger og en premium serie.

№6 - et par ord om "kinesisk"

Kinesiske belysningsprodukter besidder et ret stort markedssegment og skaber seriøs konkurrence for både russiske og europæiske mærker.

Blandt alle mærkerne i Kina, Feron, Electrum, Spænding, Canyon og ELM fortjener mest opmærksomhed.

Disse virksomheder har bevist sig og formået at tiltrække købere med en harmonisk kombination af en passende pris med en anstændig kvalitet på deres produkter.

Nyttig video om emnet

Hvilke lamper til spotlights at give præference. Sammenligning af halogener og lysdioder:

Sådan udskiftes en mislykket pære i en spot-type lysarmatur:

Hvilke LED-lamper passer bedst til spotlights og hvorfor:

Hvis du vælger lyspærer for at skabe spotbelysning, bør du overveje lampens design, dets placering og de grundlæggende krav til brandsikkerhed. At fokusere kun på prisen og købe de billigste moduler er uklogt. De har en kort levetid og bruger meget strøm.

Men i første omgang dyrere enheder arbejder meget længere og økonomisk forbruger ressourcen og giver et godt udseende lys.

Hvad er de bedste armaturer til badeværelset?

Hver dag bruger vi badeværelset - i hviler vi efter en arbejdsdag, brug en vaskemaskine, barberer, vasker vores ansigt, tager et bad, anbringer sminke.

Lad os se hvilke lamper der tilbydes i butikkerne i dag, og hvilke er bedst til badeværelset og hvorfor.


Vigtigste regler for valg af armaturer

Til salg i dag kan du finde belysning bogstaveligt for hver smag og farve - takkroner, forsænkede pletter, LED lamper, fluorescerende, halogen, væg sconces, LED-lys.

 1. Lamperne må ikke tage meget plads.
 2. Skal give en lysstrøm med tilstrækkelig lysstyrke.
 3. Farveområdet bør være så tæt som muligt på det naturlige dagslys.
 4. Lamper bør ikke forbruge en masse elektricitet.
 5. Graden af ​​støv- og fugtbeskyttelse skal svare til installationsstedet for enheden i badeværelset.

Hvis alt er mere eller mindre klart med dimensionerne - jo større er badeværelset, de mere dimensionelle belysningsenheder det kan rumme, så skal du håndtere resten af ​​emnerne mere detaljeret.


Lampeffekt og lysstrøm

For ikke at beskære dit syn, forsøger du at lave små indskrifter på tandpasta, vaskepulver eller tøjmærker, skal du sørge for mindst 50 lux på badeværelset. Det er denne form for belysning, der foreskrives af gældende sanitære normer og regler.

 • glødelampeffekt 25-30W;
 • energibesparende lampe strøm 5-7W;
 • 3-4W LED-lampe.


Det vil sige at have et lille badeværelse, for eksempel 3x3 meter, for godt lys skal du placere det:

 1. Glødelamper med strøm 3x3x30 = 270W.
 2. Energibesparende lamper med en total effekt på 3x3x7 = 63W (for eksempel 6 lamper på 11W hver).
 3. LED-lamper med en samlet effekt på 3x3x4 = 36W (for eksempel 4 lamper på 9W hver).

Som du kan se, vil brugen af ​​LED-lamper hjælpe med at spare en rund sum på betaling af elregninger. I betragtning af servicenes længde og hvordan disse lamper er billigere i dag, kan vi betragte dem som det bedste valg.

Med strøm slået ud. Og hvordan man vælger lamper til fugtbeskyttelse?
Læs om det nedenfor.


Støv- og fugtbeskyttelse af badearmaturer

På trods af moderne ventilationssystemer og brug af håndklædestativ med termostater forbliver badeværelset det farligste sted med hensyn til elektrisk stød. Vaske tøj, tage et bad, udføre andre procedurer i forbindelse med brug af vand, vi er i fare for en flydende stråle på de strømbærende dele af elektriske apparater, hvilket kan føre til elektrisk stød.

første
figur

Penetrationsbeskyttelse
fremmede faste objekter

2nd
figur

Penetrationsbeskyttelse
udenlandske væsker

Valg af lamper til et strækloft: de bedste muligheder og priser

Moderne designløsninger til design af en lejlighed eller kontor kræver brug af de nyeste tekniske midler. Derfor skal du sørge for den tilsvarende lygte ved at udstyre rummet med et strækloft. Hvordan vælger du de rigtige belysningsenheder til strækloftet? Lad os finde ud af det.

Hvilke lamper passer til hævede lofter

Stræklofter er fastgjort på profilen (baguette) klud. Den kan være lavet af stof eller PVC film. Materialet har en relativt lav varmebestandighed. Således opvarmer lygter med stærke lamper (primært glødelamper) kraftigt den omgivende overflade under drift. Under indflydelse af høj temperatur (over 50 grader) kan nettet blive gul, tabe elasticitet, revne. Det betyder, at dets levetid vil blive reduceret væsentligt. For at undgå dette bør du vælge og installere lampen - det er alt sammen.

Ofte for loftslofter vælger man i hvert fald lamper med halogen- eller LED-lyskilder - med energibesparende fluorescerende.

Som vi allerede har bemærket, pålægges spændingsstofets materiale visse begrænsninger for lyskildernes kraft. Halogenlampernes effekt bør således ikke overstige 35-40 W, fluorescerende lamper - 50 W. Du bør også tage højde for designelementerne i belysning og loftets form. Lamperne skal være mindst 15-20 cm fra lærredens overflade.

Installation af "plade" lamper i tilfælde af lofter er strengt forbudt. På grund af den stramme tilslutning af lyskilder til overfladen og dårlig luftcirkulation kan nettet blive beskadiget ved høje temperaturer!

Hvis du stadig har valgt at vælge lamper med traditionelle glødelamper, skal afstanden fra dem til loftets overflade være mindst 40 cm.

Typer af armaturer til hævede lofter

Der er et ret stort antal klassifikationer af armaturer: ved fastgørelse type, design, design, belysningskilde... Lad os tale om dette mere detaljeret.

Afhængigt af vedhæftningstyper til loftslofter anvendes lampe oftest:

 • Suspended (lysekroner)
  Dette navn disse lamper modtaget på princippet om installation - de er hængt på en krog, monteret i bundloftet. Samtidig har lampen selv et specielt fastgørelsesmiddel, sædvanligvis i form af en trekant. Dette er en af ​​de enkleste monteringsmuligheder. Det er vigtigt, at skibsføreren, før han tog lærredet, lavede et hul i det på det rigtige sted. Så er det kun nødvendigt at styrke det med en særlig ring og strække fjederen gennem den.
  Hvad angår priskategori, er der blandt de forskellige vedhængslamper både budget- og elitemodeller - fra tusinder til hundrede tusindvis af rubler.
 • overliggende
  Til installation af overlygter skal du på forhånd udarbejde realkreditobjektet med elforsyning. Efter at strækloftet er installeret, limes overheadringerne og huller laves på armaturernes sted, dvs. de overliggende armaturer installeres direkte på lærredet, der bogstaveligt er overlejret på det. På grund af arten af ​​sådanne strukturer skal der tages hensyn til effekten af ​​de anvendte lamper. Den ideelle løsning ville være LED-lamper - med sådan belysning hylder lærredens opvarmning lidt op.
  Overhead lys tendens til at være billigere end vedhæng lys.
 • forsænket
  Sådanne lamper er monteret på samme princip som overhead. Samtidig har de en fjedertype mount, som er indsat i et hul i det falske loft, hvor foråret er rettet, hvilket gør det muligt for lampen at blive trykt trykt mod loftbeklædningen. Udvendigt er lærredet dekoreret med et dekorativt overlæg. Visuelt ser det ud til, at lampen smelter sammen med loftet. Sådanne designs er mindre tiltrukket opmærksomhed, deres hovedmål - at belyse rummet. Derfor bruges de ofte i kontorer.
  Som regel er disse billige armaturer.

Med antallet af lyskilder udstråler lamper:

 • punkt
  Spotlightsnes egenart er, at de er små i størrelse og er designet til en enkelt lampe. Derfor er der brug for flere af disse lamper til fuld belysning. De ser godt ud i køkkenet, i badeværelset, i gangen. Belysningszonen af ​​sådanne anordninger er normalt ikke mere end 30 grader, så de skal installeres i rækker.
  Priserne på spotlights er ret lave, den gennemsnitlige pris for en er 500-1500 rubler.

I generelle belysningsarmaturer skal strålingsvinklen være mindst 60-90 grader. Til lokal belysning anvendes lamper med en vinkel på mindst 40 grader.

 • kaskade
  Disse er indbyggede strukturer, som er en platform, hvor flere belysningselementer er fast - skruet loftslamper eller lamper på ophængningen. Cascade strukturer skaber en atmosfære af raffineret elegance i rummet, der hjælper med at differentiere zoner i rummet. I de senere år har der været en tendens i designmiljøet til at placere cascading lamper over spisebordet.
  Designere tilbyder mange originale modeller. Sådanne produkter er dog ikke billige.

I overensstemmelse med evnen til at justere lysdyserne for lysflux:

 • Statisk og roterende
  Den førstnævnte har ingen bevægelige dele og giver "stationær" belysning. Sidstnævnte har en bevægelig ydre del. Dette gør det muligt at justere retningen af ​​lysstrålen, hvilket vil være hensigtsmæssigt for eksempel under modtagelse af gæster - for at belyse ansigternes ansigter ved et stort bord.

Afhængigt af den anvendte lyskilde kan produktet klassificeres i:

 • LED-lamper til hævede lofter
  Lignende belysningsanordninger arbejder med en halvleder-LED. I modsætning til en konventionel glødelampe eller en fluorescerende lampe transformeres den elektriske strøm direkte til lysstråling. LED-lamper giver et varmt gulligt eller koldt hvidt lys, næsten ikke opvarmes, de er holdbare, har en lang levetid og er også energibesparende. De har sandsynligvis kun to ulemper - den høje pris og manglende evne til at erstatte lamperne (de er normalt indbygget i lampen): I tilfælde af en udbrænding skal hele lysarmaturet ændres.
 • Halogen lys
  Armaturer med halogenlamper har meget høj farvefarvegengivelse, høj lysstyrke og en klar strålingsstyring. Sammenlignet med LED lamper, har de ikke høje energibesparelser. Men hvis du sammenligner dem med glødelamper, så har halogen dem en højere lyseffekt og varer dobbelt så lang tid.
  Normalt sættes små lamper ind i halogenloftlampen, nogle gange er de ikke engang synlige.
 • Energibesparende lysstofrør
  Enhver armatur, herunder en, der ligger på et strækloft, bliver energibesparende, når energibesparende lysstofrør er indsat i det. Deres egenart er, at de har en meget høj lysstyrke - forholdet mellem lysstrømmen og strømforbruget. Dette sparer energi. Sådanne lamper er imidlertid store i størrelse, og de vil ikke kunne placere dem i nogen armatur.

Hvis du ikke vil have dine øjne skinnet fra lyset af dine øjne, når du ser på lampen, skal du vælge modeller med den mørke lysreflektorfunktion. Den udgående lysstråle i dem er blød.

Priser for armaturer til hævede lofter

Prisen på belysningsudstyr til strækloftet består af mange faktorer. Disse er: fremstillingslandet, de materialer, som lampen er fremstillet af, dens design.

Så fluktuerer priserne for lamper til stræklofter i gennemsnit fra 2.000 til 20.000 rubler. For eksempel koster en Bokal vedhængslampe fra producenten Citilux (Danmark) - et glasloft med en maksimal effekt på 100 W, 2.290 rubler. Den aflange lodrette form gør det muligt at ikke røre strækloftet. Denne model er perfekt til belysning af køkkenet.

Overhead lys koster i gennemsnit 800-5000 rubler. Tilgængelig tilbud: LED-lampe fra producenten Horoz (Tyrkiet) "Pålagt" med et aluminiumhus og en effekt på 18 W for 1047 rubler.

Spotlights kan afhente i intervallet 100-1500 rubler. For eksempel, en punktlampe Novotech vindue 369110 fra Novotech (Ungarn) lavet af aluminium og frostet glas med en effekt på 50 W koster 350 rubler.

Et kendetegn ved cascading lamper er designets komplicerede karakter. I gennemsnit koster de fra 20 000 og derover. For eksempel koster en kaskad lysekrone i Tyskland, Cascade T522-PT40x100-G (Maytoni), som er en luksuriøs blomsterstand af krystalperler, 62.330 rubler. Denne lampe er designet til 12 lamper og har et belysningsområde på 48 kvadratmeter. m.

Således varierer priserne på loftlamper for loftslofter betydeligt, men rækkevidden af ​​disse produkter er meget bred, så du kan vælge en belysningsenhed til enhver smag og tegnebog uden problemer.

Hvordan man vælger lamper til hævede lofter

Når du vælger en armatur i første omgang, bør du overveje det indre af det rum, som du køber det til. Fastholdt moderne, designer chic eller klassisk luksus - det hele afhænger af hvordan du ser dit værelse som helhed.

Glem ikke lampens maksimale effekt, men vi har fortalt om det tidligere.

For en stofklud er valget af armaturer bredere, da det tolererer høje temperaturer godt. Både halogen og energibesparelse, og LED-belysningsenheder vil nærme sig. Til PVC er LED-lamper ideelle.

På strækningen kan loftet installeres som en lampe og en række punkter, og du kan bruge begge typer. Bemærk, at moderne interiørdesign indebærer flere kilder til lys, så belysningssystemet skal overvejes nøje. Sørg for at tage højde for geometri og design af lamper: runde eller firkantede, almindelig eller mønstret mv.

Som vi har set, er det nemt at installere den rigtige belysning til dig. Det vigtigste er at tage højde for alle nuancer i rummet, lampens tekniske egenskaber og strækloftets egenskaber. Hvis alt dette bliver tilsigtet bevidst, vil resultatet overstige alle forventninger.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.