Hvordan male en væg- og loftrulle

fra 11. august 2014

Flad overflader på store områder, såsom lofter eller vægge, er bekvemt malede med hånden ved hjælp af en malerulle. Industrielle ruller af forskellig udformning og størrelser. Du kan finde ruller med en rullebredde fra 5cm til 30cm. De adskiller sig også i håndtagets længde. For at vælge den ønskede størrelse er nødvendig baseret på opgaven. Så for at male mure, skal du som regel vælge et værktøj med længere håndtag. Men meget vigtigere er at lave det rigtige valg af det såkaldte frakke.

Hvordan ruller maling vægge

Før du begynder at vælge en maleruller til maling af vægge, skal du bestemme hvilken type maling. Visningen af ​​rullen selv afhænger i mange henseender. For eksempel kan du med vandbaserede maling arbejde med en skumrulle. Det er også egnet til påføring af forskellige vandklæbende sammensætninger (primer, vægpapir). Det anbefales ikke at anvende emulsionsmaling med en sådan rulle. Skumruller er de billigste af alle. Deres største ulempe kan betragtes som kort levetid. Derudover er de meget spray, hvis du arbejder kraftigt.

Hvilken rulle er bedre? Lav et valg

Ruller med pels-, velour- og filamentoverflader er velegnede til arbejde med forskellige typer maling, herunder dem, der har en organisk base. Disse materialer absorberer en forholdsvis lille mængde maling, appliceres jævnere på overfladen, der skal males, må ikke sprøjtes og ikke skabe streaks (fnug).

Ved maling af vægge er det vigtigt, at malingslaget er ensartet. Med dette klare pelsfrakker. Derudover maler de perfekt over forskellige overfladefejl på væggene (små uregelmæssigheder, revner, riller, spåner). Ulempen ved pelsvalser kan betragtes som deres evne til at klatre og efterlader "hår" på den malede overflade. Dette gælder hovedsageligt for billige værktøjer.

Hvordan male en væg og et loft? Pels er tidstestet

Velourruller har karakteristika, der ligner pels. Men de skaber et endnu mere ensartet lag af maling. Efter påføring af dem ser den malede overflade helt glat ud. Denne type rulle bruges til ansvarlige værker til maling af vægge. De siger, at det er en rulle til rigtige fagfolk. Hvis en nybegynder bruger en velour-rulle, er et ægteskab mærkbart på væggene. Forresten er dette værktøj optimalt til påføring af lakker.

I det tilfælde, hvor kvaliteten ikke er så vigtig som arbejdshastigheden (for eksempel hvis overfladerne har et meget stort område), er det praktisk at bruge en trådrulle. Når man arbejder med ham, skal man huske på, at for meget rotationshastighed på cylinderen kan føre til sprøjtemaling. Derfor er det bedre ikke at skynde sig. Trådrullen giver den malede væg en behagelig tekstur.

Trådrulle

Vælge en rulle til maling af vægge: længden af ​​bunken

Der er en regel: Jo hårdere overfladen af ​​væggene, desto længere skal bunken "pels" være. En lang rulle skal være en rulle, som er planlagt til at male en reliefoverflade (fx tekstureret gips eller tapet med efterligning deraf). Lang bunkebrønd maler forskellige baggrunde, bukser, uddybninger. For glatte vægge har du brug for en rulle med en kort lur! Dette er vigtigt: Hvis du bruger en lang rulle på en glat overflade, kan der forekomme pletter, pletter og ujævn farve.

Hvordan male loftet rulle

Ruller til lofter skal vælges efter samme kriterier som for vægge. Typisk har en takvals, i modsætning til et vægmalingværktøj, et relativt kort eller mellemstore håndtag. Krav til kvaliteten af ​​maling loftet er normalt højere, så rullen skal vælges omhyggeligt. Oftest for maling lofter bruger ruller med en lidt langstrakt blød bunke. Det er meget godt, hvis en sådan bunke er lavet af naturlige materialer, for eksempel fra uld. For kort bunke får utilstrækkelig maling. Skumruller til loftet kan bruges, men det er ikke det bedste valg: det danner "bobler".

Malingen på rullen kan ikke rulles direkte på loftet, da dette vil føre til ujævnhed i laget. Tidligere skal det rulles ud på et specielt forberedt ark af linoleum, hardboard eller andet lignende materiale. Dette kan være en speciel malingbakke, hvis rullens størrelse er lille.

Hvordan male loftet med en rulleværktøjsklassifikation, priser og nyttige tips

Maleri - en af ​​de nemmeste måder at opdatere loftoverfladen på. Sådan en simpel men meget effektiv type hjemreparation er tilgængelig for næsten alle, der ved, hvordan man holder en rulle og en dåse af maling i deres hænder. Imidlertid skjuler den indlysende elementære karakter af en proces flere faldgruber, og det endelige resultat afhænger af, hvordan du overvinder denne barriere. Hvordan male loftet rulle? Et simpelt og komplekst spørgsmål på samme tid, den pris, som er din tilfredshed med det udførte arbejde. Vi tilbyder de mest nyttige tips om valg og nogle hemmeligheder ved maleri.

Hvad bestemmer valget

"Tænk ikke på værktøjerne nede" - paralyser allerede rækkefølgen af ​​det velkendte citat fra den berømte sang her, som det umuligt er umuligt. De fleste mennesker, der har startet reparationer, nærmer sig let valg af de nødvendige værktøjer. Især når det kommer til maleri. Her er hele den filistiske fantasi reduceret til erhvervelsen af ​​den første rulle i syne på byggeværkstedet.

Det er også godt, hvis han, inden han køber en person, holder den i hånden og kontrollerer for grebens bekvemmelighed. Men ganske ofte er dette øjeblik sikkert opløst i det presserende ønske om at købe alt, hvad du har brug for, og starte den samme (færdig) reparation.

De fleste anbefalinger tager højde for følgende faktorer:

 • type af den malede overflade
 • maling kvalitet;
 • naturen af ​​den forberedte overflade.

Ofte er lofter malet med vandbaseret eller vanddispersionsmaling, som brilliantly bevarer farve, er ikke bange for fugt og er generelt sikkert for mennesker.

Afhængigt af hvilken type ingredienser der anvendes, kan den være akryl, silikat, latex. Svaret på spørgsmålet, hvilken rulle er bedre at bruge til at male loftet, vil i hvert enkelt tilfælde direkte afhænge af valget af typen af ​​maling. Derfor er vanddispersionsmaling fremragende til maling af plasterede overflader, hvilket betyder at vi vælger værktøjet under hensyntagen til denne kendsgerning.

Desuden påvirker den samlede kvalitet af den tilberedte overflade også valget af rulle. Hvor klar er det til farvning? Er alle revner beslaglagt? Hvad er hullerne mellem arkene, hvis vi taler om loftet på GCR? Hvilken primer blev brugt til at afslutte loftoverfladen? Alt dette er kun en lille del af spørgsmålene, kendskab til svarene, som giver dig mulighed for korrekt at bestemme værktøjet i hvert enkelt tilfælde.

Hvilke ruller er

At forsøge at nedbryde alle de ruller, der er til salg på hylderne, er stadig et eventyr. Faktum er, at en række kriterier kan tjene som udgangspunkt for klassificering. Fra den type frakke der anvendes og slutter med tromlens størrelse. Alt dette påvirker ikke blot arbejdshastigheden, men også den umiddelbare bekvemmelighed af dette. Lad os forsøge at systematisere den akkumulerede oplevelse og gennemgå hver af dem igen.

Håndtag størrelse

Som regel varierer denne indikator inden for rammerne af den indenlandske produktion 30-50 centimeter. Eksperter bemærker, at det er disse dimensioner, der giver dig mulighed for trygt at holde rullen i dine hænder og udføre ensartet maleri. Hvis opgaven er at male de enkelte elementer, og ikke loftet som helhed, så kan du vælge en rulle med et mindre håndtag - 15 centimeter. Fabrikanten af ​​sådanne produkter er som regel udenlandske virksomheder.

En god mulighed er et værktøj med udskiftelige håndtag, hvoraf den ene er kort, og den anden - tværtimod er lang. Denne rulle kan med succes bruges til at udføre en række helt forskellige opgaver.

Tromme størrelse

Standard tromle størrelse i moderne ruller - fra 20 til 40 centimeter. Selvfølgelig kan du altid finde muligheder for både mindre og mere, men sådanne værktøjer kan ikke kaldes universelle, da de ikke er for praktiske til almindelig maleri og er mere egnede til brug ved løsning af lokalt problem relateret til maling af synlige dekorative elementer på loftoverfladen.

Tromme struktur

Tromlen kan fastgøres til rullens krop både på den ene side og på den anden side. For alle artikler er den første mulighed at foretrække, da det giver mulighed for at ændre trommets pels over tid, hvilket gør værktøjet egnet til andre opgaver.

Det tosidede design begrænser markant din "brugergrænseflade", og du kan ikke ændre pelsen.

Type frakke

Sandsynligvis en af ​​de vigtigste indikatorer, der skal tages i betragtning ved bestemmelsen af ​​instrumentet.

Fordelen ved et pelsskind er at spare maling og dens ensartede fordeling over hele overfladen. Naturfibre, der anvendes til fremstilling af sådanne frakker, har en referenceabsorptionsevne, men er let presset ud under maling. Selvfølgelig er den ultimative brugervenlighed korreleret med længden af ​​bunken.

En længere bunke giver dig mulighed for at absorbere mere maling og anvende et meget tykkere og mere omfattende lag. Den bruger en stærk og tykk tråd. I ruller med korte eller mellemstore bunker er tråden meget tyndere, og overfladen af ​​loftet efter behandling med en rulle vil blive dækket af et tyndt og ensartet lag af maling.

Korrelér nu de opnåede oplysninger med det, du vil se loftoverfladen i slutningen - og tag den rigtige beslutning.

Skum ruller bruges bedst, når du forfølger målet om at skabe i loftet nogle tekstur, relief. De er helt "venlige" med oliemaling, som har den mest tætte kvalitetsstruktur.

Hvad angår polyacryl- og polyamidruller til maling, er deres vigtigste anvendelsesområde - dekorativt arbejde. For at understrege nogle nysgerrige detaljer i loftet, for at opdatere farvestemningen, for at diversificere fragmentet - bare sådan en rulle skal bruges til at male loftet, hvis dit mål ligger i dette plan.

Nuværende priser for loftruller

De mest populære ruller til maling af lofter og deres omkostninger afspejles i vores bord.

Hvordan man vælger en rulle til maleri vægge

Maleri - den sidste fase af efterbehandling. Hvilken rulle er bedre at male væggene med et stort område? Den korrekte løsning på dette problem afhænger af, hvor meget tid der vil blive brugt på hele processen og kvaliteten af ​​det endelige resultat.

Markedet tilbyder et stort udvalg af værktøjer til malere. Du bør vælge de tidstestede muligheder. Rullen er en af ​​dem, hvilket gør det muligt for et ensartet lag hurtigt at anvende maling. Velmalet overflader giver rummet et æstetisk udseende.

Hvilke ruller er

I dag tilbyder markedet forbrugerne et stort antal forskellige typer af dem, der afviger med formål. Hvordan man vælger en rulle til maleri vægge er stærkt medvirket af tilstedeværelsen af ​​en klar klassificering.

Det er baseret på følgende karakteristiske træk:

 • type materiale på maling ruller overflade;
 • dens tekstur
 • værktøjsstørrelser;
 • formular.

Højkvalitets værktøjssæt indeholder markeringer på emballagen med latinske bogstaver. Fabrikanten understreger således sin klasse, der angiver de materialer, der anvendes til produktionen.

Et kvalitetsprodukt giver mulighed for at male væggene uden defekter.

Manglen på bogstaver indikerer at utilstrækkeligt materiale af kvalitet blev brugt til fremstilling.

Sådanne billige produkter kan bruges til hjemreparationer.

En specialist har brug for et professionelt værktøj til at male overflader i stor skala.

Tabellen viser den eksisterende arteseparation.

Blandt den kunstige type PE er den blødeste.

Pelsrulle dyreste

Den højeste pris for produkter fremstillet af naturlig pels. Priserne for filt og gummi er på niveau med kunstige ruller. Du bør vælge dem, så de passer til dine behov og omhyggeligt inspicerer.

I praksis anbefales det at bruge et værktøj med en naturlig belægning, når man maler dyre overflader ved hjælp af dyre maling. Naturligt har en bedre kontakt med overfladen.

Blød faux pels bruges til at male en bred vifte af områder, naturlige uld er normalt dyrt. Valget afhænger af behovene. Enklere tilfælde involverer brug af billigere armaturer.

Ovennævnte division indeholder yderligere underarter. Ruller belagt med naturlig eller ikke-naturlig pels, er opdelt i det sædvanlige til gulv og hjørner.

Konventionel pels med succes anvendt til vægge med mindre mangler (uregelmæssigheder). Underarter til gulvet er kun vandrette overflader, fordi der er en stærk afstrømning af maling.

Ruller til maling af hjørnerne adskiller sig kun i form. Dette gøres til praktisk brug. Skumgummi, der anvendes ved arbejde med klæbemiddelsammensætninger.

Udvælgelse af rulle til vægge

Valget afhænger af de anvendte lakmaterialer, klæbende løsninger. Til den valgte rulle fungerede i lang tid, er det bedre at stole på råd fra eksperter:

 • Skumrulle med mellemtykkelse - den bedste mulighed for vandbaserede maling, flydende klæbemidler, primere;
 • pels med en kort, medium bunke - brugt på glatte vægge;
 • Polyamid garnunderlag passer til glatte overflader;
 • til tekstureret maling anvendelig gummi og skum baser;
 • Velour bruges til alle typer farvestoffer.

Udvælgelsen tager højde for værktøjets bredde. For en lejlighed er 30 cm prøve tilstrækkelig. Det bør købes og tilbehør: ekstra dyser, forlængelseshåndtag, rivejern (fjerner dråber).

Forberedelse af vægge til maleri, maleri med rulle

For at bruge rullen til maling af vægge, skal du først forberede værelset. Det er nødvendigt at fjerne gardinerne, møblerne (eller flytte, dække med film, specialdæksler).

Om nødvendigt dækker gulvet med pap, døre og vinduer - med plastfolie (du kan bruge en klud, men der er risiko for lækage), og lim soklen med papirtape.

Vægforberedelse kommer ned på en række operationer:

 • sluk for strømmen, fjern dækslerne fra kontakterne, stikkontakterne;
 • dække de resterende "indersider" med maskeringstape;
 • når der er et stort behov for at demontere varme radiatorer;
 • rengøring og udjævning af overfladen: Fjernelse af tapet (hvis tilgængeligt), skjule fejl med kitt, slibetørrede vægge.
Maleskuffe

Værker antager tilstedeværelsen af ​​grundlæggende og hjælpemidler:

 • skruetrækker, kniv, maling bakke;
 • sæt af ruller, slibetilbehør.

Efter alle forberedelserne vælger du en rulle til væggene, du kan begynde at arbejde:

 • pallen er fyldt med en lille mængde farvestof;
 • rullen er dunked, rullet ud for at fjerne overskydende, jævn fordeling af farvestoffet på dens overflade;
 • maleriet begynder med et hjørne, så spredes det i enhver passende retning;
 • for at undgå udseendet af skilsmisse værktøj glat, uden pres, bevæge sig fra top til bund og tilbage;
 • hjørner er malet med en pensel. For sorter af ruller, se denne video:

De resterende lag anvendes først efter den første er tørret.

Rullerpleje

Efter afslutningen af ​​alt arbejde skal han rengøres af brugte farvestoffer, lakker, klæbemidler. Hvorefter den skal foldes i opbevaring For at bruge værktøjet i lang tid har du brug for:

 • vandbaseret maling, tapetlim til rent med rent vand, tør uden at presse;
 • opløsningsmidler anvendes til rengøring af lakker og akrylmaling umiddelbart efter arbejde, således at den behandlede overflade ikke tørres;
 • Opbevaring skal være på et tørt sted. For yderligere oplysninger om pleje af værktøjet, se denne video:

Den udbredt anvendelse af ruller på grund af deres praktiske egenskaber. På gulvet er det muligt at afslutte behandlingen af ​​områder på kort tid. Ulemperne ved denne metode er umuligheden af ​​normal maling af hjørner, led og absorption af en stor mængde maling ved nogle arbejdsbelægninger (de kræver pressning).

Roller til maling vægge: typer og funktioner i brug

Rullen er et uundværligt værktøj, når man udfører malearbejde. Dens brug kan reducere malingstiden betydeligt og få en godt malet overflade.

Egenskaber og fordele

Malervalsen optrådte i midten af ​​forrige århundrede og satte sin niche fast på byggemarkedet. Værktøjets popularitet på grund af enkelhed af design, lav pris, brugervenlighed og høj kvalitet maling.

Rulleprincippet er at prægemaling absorberes i en pels, når cylinderen rulles over en væg eller et loft.

Farvning er præget af ensartet anvendelse og fuldstændig fravær af pletter, hvilket i sammenligning med en børste gør værktøjet mere attraktivt.

Høj forbrugernes efterspørgsel skyldes følgende ubestridelige fordele ved værktøjet:

 • Let at bruge. Arbejde med rullen forårsager ikke vanskeligheder selv for uerfarne malere og giver mulighed for at opnå et tilfredsstillende resultat ved at bruge et minimum af tid. Værktøjet er især effektivt på flade og store områder: vægge, gulve, lofter og facader.
 • Økonomisk forbrug af materiale. Især godt følt, når man maler store områder og kan reducere omkostningerne betydeligt.
 • Ensartetheden af ​​farve giver dig mulighed for at få en ideel overflade, ikke ringere i kvalitet til overfladen, malet med en sprøjtepistol.
 • Brugen af ​​prægede ruller giver et bredt rum til kreativitet og hjælper med gennemførelsen af ​​dristige design ideer. Med deres hjælp kan du danne reliefmønstre, anvende ornament og efterligne tekstur af ethvert efterbehandlingmateriale. Valsen er uundværlig, når du arbejder med stenciler: den trykker let på skabelonen på væggen og tillader ikke at malingen strømmer under den. Som følge heraf er det muligt at få en tegning med glatte grænser og tydelige skitser af silhuetten.
 • Alsidighed. Valsen kan anvendes til påføring af enhver form for maling og lakprodukter, herunder brandhæmmende og ledende emaljer. Udformningen af ​​værktøjet giver dig mulighed for at tilføje en forlængerledning til håndtaget og arbejde på loftet og andre fjerne overflader.

Ulemperne ved rullerne omfatter umuligheden af ​​farvning af høj kvalitet, der er vanskelige at nå frem til, og kompleksiteten ved at arbejde på ujævne overflader.

Det er også nødvendigt at kontrollere befugtningen af ​​værktøjet i malingen - hvis rullen absorberer for meget af emulsionen, så er der en chance for at sprøjte og dræne emalje fra håndtaget.

enhed

Valsens design er en ramme, buet i form af syvere. Den øverste del kaldes et rør og tjener som grundlag for en roterende cylinder, som kaldes en "spole".

En absorberende pelsbeklædning fastgøres på toppen af ​​spolen, som enten kan limes fast eller fastgøres ved hjælp af stik. Spolen i sig selv kan fastgøres til rammen i en ramme eller på en måde. Den første er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​et leje, en lås, plastikhætter og fastgørelsen af ​​et pelsskind ved hjælp af propper. Den anden er karakteristisk for dyrere genbrugelige konstruktioner og involverer om nødvendigt fuldstændig udskiftning af cylinder og pels.

dimensioner

Rullerne varierer i længden af ​​cylinderen, håndtaget og diameteren af ​​kernen. De mindste repræsentanter for dette værktøj er mini-ruller, hvis længde ikke overstiger ti, og sektionen - et og et halvt centimeter. De er vant til at male svært at nå steder og hjørne leddene.

Mellemmodeller er repræsenteret af en 15 cm cylinder med en diameter på 1,5 til 4 cm og er den mest populære type. Maxi ruller har en længde på op til 27 cm og en diameter på op til 69 mm. Bruges til professionel maling af store områder.

Rullerhåndtaget kan have en længde på 30 til 50 cm. Ved måling af fjerntliggende overflader anvendes et langstrakt teleskoprør, der er fastgjort på håndtaget og når op til 4 meter.

Også rullerne varierer i længden af ​​bunken. Pelsenes absorptionskapacitet og evnen til at anvende værktøjet til en bestemt type overflade afhænger af denne parameter.

For eksempel er en rulle med en bunnlængde fra 1 til 1,2 cm egnet til glatte baser, og for grove og problematiske baser er det bedre at vælge en bunke på 2 cm.

På det moderne byggemarked er ruller præsenteret i et stort sortiment. Klassificering af modeller sker i henhold til følgende egenskaber: Materialet til fremstilling af pelsbeklædningen, metoden til at forsyne maling, formålet med værktøjet og kompatibilitet med malingen.

Absorberende frakker er repræsenteret af følgende materialer:

 • Skumgummi. Fordelen ved denne type er hurtig genopretning af former og god elasticitet af materialet. Polyurethancoat giver ensartet farve og forhindrer udseende af bobler på overfladen af ​​væggen. Ulempen med skumgummi er uforenelighed med nogle malinger indeholdende aggressive kemiske komponenter. Skumruller er egnede til arbejde med vandbaserede emulsioner.

Hvad er malingsrullerne: typer og størrelser

Det er bekvemt at male fladt overflade på et stort område ved hjælp af et håndværktøj - en rulle. Produkter repræsenterer plast eller træcylinder, på hvilken pelsbeklædningen fra et bestemt materiale er fastgjort. I cylinderen er der et gennemgående hul i hvilket håndtaget er indsat.

Det moderne byggemarked tilbyder en lang række malingsruller af forskellige typer og størrelser. Produkterne afviger i materialer, hvor pelsbeklædningen er lavet. For at vælge det rigtige værktøj skal du kende nogle detaljer.

Typer af frakker

Den billigste løsning er ruller til maling med skumgummicoat. Med deres hjælp kan du anvende vandbaserede maling. Værktøjet kan bruges til priming og indsættelse af tapet. Hvad angår emulsionsformuleringer, virker denne rulle ikke. Skumgummiprodukter anbefales ikke til at male loftet, da det påførte lag vil være ujævnt. Den eneste fordel ved skumrullen er lav pris. Blandt manglerne kan man mærke dannelsen af ​​et stort antal stænk under drift og kort levetid.

Fur ruller kan bruges med enhver form for maling. Produkterne absorberes ikke for meget, så skyll ikke under arbejdet. Takket være denne funktion er laget ensartet og fri for bobler. Hertil kommer, at pels muligheder fylder med maling små revner, chips og andre indrykninger. Den eneste ulempe - materialets egenskab er adskilt fra frakken. Dette gælder især for billige produkter, der efterlader mange fibre på den malede overflade.

Roller med pelscoat

Velourfarver er ikke ringere end pels med hensyn til kvalitet, og i form af lagens ensartethed overgår de endog dem. Overfladen malet af et sådant værktøj efter tørring bliver ideelt glat. Men samtidig er velourproduktet kun anbefalet til erfarne håndværkere, der kender alle de finesser, der er forbundet med at arbejde med denne type værktøj. Denne frakke er perfekt til belægning af lakker.

Trådrullen til maling af vægge anvendes i tilfælde hvor arbejdshastigheden er en grundlæggende faktor. Med hensyn til ydeevne er produktet næsten ikke anderledes end de to tidligere typer, men det koster en smule billigere. Når du arbejder med et sådant værktøj, bør du ikke holde det for hurtigt på væggen for ikke at spleje alt rundt med maling. Det skal bemærkes, at et godt reliefmønster på en pels er påtrykt på væggene.

En polyamidrulle anvendes til enhver form for maling, herunder materialer, der indeholder syntetiske opløsningsmidler eller almindeligt vand. Polyamid absorberer godt og giver maling, det er let at rengøre efter brug. Derudover er dette materiale modstandsdygtigt over for forskellige aggressive miljøer, så det vil vare lang tid. Længden af ​​bunken og tekstur tillader ikke blot at male overfladen, men også at dække små defekter og skabe en reliefbelægning.

Farvning af vægge og lofter kan udføres ved hjælp af en rulle med polyacryl pels. Det anbefales kun at bruge værktøjet med vandbaserede maling, da komponenter fra andre materialer kan forkæle jakken for tidligt. Polyacryl er en billig analog af polyamid, og kvaliteten af ​​materialet er mærkbart værre. Ruller fra den er velegnede til at male glatte overflader eller belægninger med små defekter.

Et andet lavpris værktøj baseret på syntetiske fibre er en rulle med polyester pels. Produktet fejler hurtigt, men det er billigt, så det anbefales at købe det til engangsarbejde.

Størrelsen af ​​rullerne

Der er typer af ruller til maling af overflader, der afviger i størrelse. I dette tilfælde tages kun hensyn til selve cylinderens dimensioner, og håndtaget kan være noget. På dette grundlag er værktøjerne:

 • Mini. I dette tilfælde taler vi om en cylinder med en diameter på højst 9 cm og højst 15 cm. Ofte anvendes produkterne til færdigbehandling af overflader eller belægninger med et lille areal.
 • Midi. Diameteren forbliver den samme - 9 cm, og højden er lidt større - op til 20 cm. Sådanne værktøjer anses for alsidige og anbefales til boligindretning. Med deres hjælp kan du hurtigt male væggene med det faktum, at rullerne selv vejer lidt.
 • Maxi. Som det fremgår af navnet, er sådanne produkter kendetegnet ved store dimensioner. Deres længde når 30 cm, og diameteren er 8 cm. Denne type rulle refererer til et professionelt værktøj, så prisen er passende. Oftest bruges produktet til facadearbejde.
Cylindre til ruller af forskellig størrelse

Nogle håndværkere køber straks en maxi-størrelse rulle for at fremskynde den indvendige finish, men det er ikke den bedste løsning. Faktum er, at et sådant værktøj absorberer en betydelig mængde maling, så det bliver meget tungt. Samtidig er området af de indre vægge ikke tilstrækkeligt til at overføre al absorberet maling til overfladen, og værktøjet forbliver tunge i hele arbejdet. Bedre ikke at skynde og male alle rullerne midi og mini.

For at farve udenfor, er det tværtimod ikke anbefalet at bruge de to første indstillinger. Faktum er, at deres diametre er større end maxi, så malingen sprøjtes bedre, hvorfor det er umuligt at arbejde hurtigt. Udenfor tørrer maling meget hurtigt, så hastigheden på dens anvendelse er meget vigtig.

Funktionelle rulletyper

På dette grundlag er værktøjerne opdelt i følgende grupper:

 1. Til indvendig arbejde. De er små, lette produkter.
 2. Facade. De har en stor størrelse og er udstyret med et leje, der stopper rullen ved for høj hastighed.
 3. Texture. Kan laves af forskellige materialer: gummi, plastik, metal, pels osv. Med sin hjælp skaber de reliefmønstre, når de bruger dekorative plaster.
 4. Pinch. Disse er gummiprodukter ved hjælp af hvilke limsammensætninger påføres overfladen og fjerner luftbobler fra under tapetet.
 5. Needle. Bruges til perforering af gipsvæg og fjernelse af gammelt tapet.
 6. Indrammet. Anvendes til dekorative malerier uden stencil. Hidtil er et sådant værktøj næsten umuligt at finde.
Funktionelle rulletyper

Egenskaber ved valget af rulle til vægge og loft

Nu om, hvordan en rulle er bedre at male væggene. Det er bedre at vælge ruller af den gennemsnitlige størrelse, med det store, praktiske håndtag. Længden af ​​bunken og materialet i frakken afhænger kun af den anvendte type maling, men som sådan spiller ingen rolle. Hvis du har brug for en høj kvalitet belægning, anbefales det at købe en rulle med velour pels. Hvis du planlægger regelmæssig renovering, og værktøjet ikke længere er nyttigt, er det bedre at købe en skumrulle.

Hvad angår loftmaleriet, er det i dette tilfælde bedre at købe et produkt med et kort og mellemstore håndtag. Længden af ​​bunken skal være medium, så rullen kan absorbere arbejdsmaterialet, men sprøjter det ikke. Derudover skal du med en rulle købe en specialmalingbakke eller forberede et ark materiale, der ikke absorberer farvestoffet. Faktum er, at malingen ikke kan rulles på loftets overflade, så du har brug for disse produkter.

Nu opstår ikke spørgsmålet om, hvordan man maler en væg eller et loft med en rulle. Når du vælger et værktøj, følg ovenstående anbefalinger. Husk at store besparelser kan føre til dårlig overfladekvalitet og behovet for at genoprette arbejdet.

Maleruller: sorter og anvendelsesmuligheder

Reparation er en langsigtet begivenhed, der kræver grundig forberedelse, økonomiske og tidlige omkostninger samt erhvervelse af teoretisk og praktisk viden. Farvning - et af de mest almindelige og spektakulære tricks ved udsmykning af overflader. Et stort udvalg af farver og nuancer, anvendelsesmåder og teksturer giver masser af fantasi til at strejfe. Imidlertid er mange nuancer gemt bag den tilsyneladende enkelhed af denne efterbehandlingsmulighed: hvilken maling der skal vælges, hvordan man korrekt behandler overfladen, hvordan man anvender farve, så farven er jævn, og irriterende drypper og uberørte steder ødelægger ikke projektets overordnede udseende og malerens sorg.

Til maling af vægge kan du bruge forskellige værktøjer, såsom børster, airbrush eller rulle.

Roller - den gyldne betyder mellem dem. Det har et stort antal ændringer og muligheder for videoer. Prokras garanterer næsten perfekt, moderat maling forbrug. Brugervenlighed, lethed og optimal pris skaber den perfekte kombination af "priskvalitet". Derudover kan du ved hjælp af denne enhed anvende et dekorativt mønster, et stencil mønster og endda tilføje tekstur.

Funktioner af enheden

Malingsrullen er en anordning af en simpel konstruktion bestående af et håndtag og en ramme med en buet form, hvorpå farvecylindre med en anden overflade er monteret. Princippet om dets handling består i absorptionen af ​​forskellige stoffer, når tromlen er nedsænket i dem og overførslen af ​​disse forbindelser til overfladen, der er malet.

Fordelene ved rullen:

 • overfladebehandling hastighed;
 • kvaliteten af ​​arbejdet med anvendelsen af ​​sammensætningen
 • evnen til at tilføje yderligere effekter på det behandlede plan
 • reducere mængden af ​​forbrugte materialer;
 • stort modelområde.

Fremskridt står ikke stille, og i dag kan du nemt finde sådanne versioner af dette værktøj som en rulle til måling af hjørner eller en rulle med et udvidet håndtag til at male loftet og høje facader. Der skal lægges særlig vægt på ruller med en farvestofs automatiske eller stempelstrøm. Dette værktøj er ideelt til bearbejdning af store flade overflader. Det anvendes ikke kun hvis det er nødvendigt at anvende maling, men også til andre stoffer - klæbemidler, lakering, væskebaggrund, primer. Valget af modifikation af rullen vil næsten udelukkende være baseret på den anvendte væskes egenskaber.

Ved udskiftning af stoffet er det kun nødvendigt at ændre rullens overflade, og rullen er igen klar til arbejde. Men her er det vigtigt at tage højde for, at rullejakken kan laves af forskellige materialer: pels, skumgummi, polyester, polyacryl, filt, gummi, uld, nylon.

At studere alle tricks i udvælgelsen af ​​pelsfrakker skal tage højde for funktionerne i forskellige typer belægninger samt anbefalinger til deres anvendelse.

Da typer ruller i butikken er repræsenteret af en stor variation, er det værd at forstå kriterierne for deres valg.

Vi definerer rulleprincippet.

 • Almindelig nedsænkelig.
 • Med et stempel maling forsyningssystem - håndtaget leveres med et reservoir, der kan holde en halv liter stof på én gang. Stoffet jævnt visker den roterende overflade af rullen.
 • Med automatisk farvestoffoder. Enheden betaler kun for høj pris i et stort rum. Det er præget af høj ydeevne og effektivitet af forbrugsmaterialer, da denne enhed er en enhed med en dispenser.

Der er to principper for sit arbejde:

 • stoffet trænger igennem slangen ved brug af pumpen;
 • rullen er placeret i hulrummet, og allerede fra det er vædet tromleens arbejdsflade.

Arbejdsvalsernes karakter er:

 • til udvendig (strammere og forstærket);
 • til indvendigt arbejde (mindre).

Værktøjet skelnes ved typen af ​​belægningsrulle:

 • Fur - et alsidigt værktøj til maling af vægge. Det sparer maling, jævnt fordelt lag, godt maler ujævne og ru overflader, er pænt på arbejde (der er i det mindste et stænk fra det). De kan være fra naturlig pels eller fra syntetiske analoger (polyacryl, polyamid), som også er forskellige i villiets længde. Der er en regel: Jo flere uregelmæssigheder, jo længere lur. En "men" - villi forbliver på den behandlede overflade.
 • Skumgummi - gælder for et meget begrænset sæt malinger. Den har den laveste pris, men er kortvarig, unøjagtig (for mange stænk), pletter ujævnheder ubemærket, ubelejligt i store områder. Det anbefales ikke at male væggene med dem - for mange pletter Jo højere dens tæthed, jo mere holdbare vil være rullen.
 • Velour - bruges til maling, påføring af lakker. Tæt farvning, men det er et værktøj til fagfolk. Arbejd med ham unøjagtigt, kendetegnet ved et stort antal stænk. Forbruget af stoffer er noget forøget på grund af absorption af overfladen af ​​rullen. Omkostningerne er forholdsvis lave.
 • Vævet eller klud - kan bruges i arbejdet med enhver maling, holdbar, men de sprøjter meget materiale, så du skal være forsigtig.
 • Flock og andre med en glat overflade - bruges kun til glatte, velforberedte fly. Stærk og holdbar, har lave omkostninger.

Maling vægge kan udføres ikke kun ved at male, men også ved at tegne et billede eller tekstur med dekorationsudstyr med et mønster der vises på deres overflade.

Ruller er opdelt af villiens højde:

 • Høj bunke. Hårhøjde 18-22 mm. Ideel til brug med murværk, pudsede betonoverflader.
 • Gennemsnitlig bunke Hårhøjde 11-12 mm. Anvendes ved arbejde med gipsvæg, træområder samt beton og gips. Kan optage maling godt. Det er muligt at udføre arbejde med høj luftfugtighed i det omkringliggende rum.
 • Kort lur Hårhøjde 5-6 mm. Ansøg ved lakering og farvning af træ og metaloverflader. Mal bruge sparsomt.

Det er nødvendigt at vælge rullens bredde. De kommer i tre størrelser.

 • Short. Størrelse 8-10 cm., Diameter - 10-15 mm. Velegnet til behandling af små områder af svært tilgængelige steder.
 • Gennemsnitlige. Størrelse - 15-20 cm., Diameter - op til 20-90 mm. Praktisk ved behandling af gulv, væg, loftoverflader.
 • Long. Størrelse - fra 25 cm., Diameter - fra 80 mm. Det er kendetegnet ved forstærkede fastgørelsesdele, forbedrede materialedyser. Placeret som et professionelt værktøj.

Ruller skelnes ved metoden til placering af rullen på håndtaget. Der er modeller med en pin udskiftet med en pels, ramme stødabsorberende.

Hvis der i dine planer ikke er noget arbejde med at male et stort antal kvadratmeter, vil opførelsen af ​​rullen ikke spille en rolle - du kan sikkert tage nogen.

Hvilken man skal vælge?

Hvis du begyndte at male arbejde, skal du vælge den rigtige, ikke kun maling og lak, men også en bestemt type armaturer. Når du vælger en rulle, skal du gøre dig bekendt med producent- og sælgers anbefalinger om optimaliteten af ​​en eller anden mulighed. De bedst sælgende ruller til gennemførelse af indendørs arbejde er skum. Skumgummi er et materiale, der absolut ikke er modstandsdygtigt over for aggressive sammensætninger, olie og alkydmaling. Det eneste, det er ideelt for, er vandbaserede maling og klæbemidler, en primer.

Men til arbejde med olie, latex maling og emaljer, silikat maling og lakker, er pelsruller perfekt tilpasset. Jo kortere længden af ​​villi, jo glattere overfladen der skal behandles.

Også dem, der ikke er bange for aggressive stoffer, egnede universal velour ruller. De kan bruges ikke kun til vanddispersion, men også til olie, alkyd, to-komponent maling. Til anvendelse af disse forbindelser kan du bruge dyserne af syntetisk, naturlig uld, tråde med polyacryl. For at give tekstur, er det værd at tage et værktøj med en belægning af silikone, en lang lur eller en gummipude.

En anden vigtig faktor ved valget af dette værktøj er kvaliteten af ​​fremstillingen af ​​frakken: firmwaren skal være glat, det er vigtigt at have tilbageholdende ringe. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du vælger en rulle er kvaliteten af ​​håndværk. Der bør ikke være nogen tråd, der stikker ud af pelsen, fastvaren skal være flad, og der vil også være tilbageholdende ringe. Det er også værd at kontrollere tilstedeværelsen af ​​producentens mærkning.

Overfladebehandling

Overfladebehandling til maleri er ofte en længere proces end maleri selv, men meget vigtigt. Det er nødvendigt at overholde alle teknologier uden undtagelse.

 • Fjern tidligere overflade dækning. Afskalning af løse dele af den gamle maling vil føre til en forringelse af det overordnede udseende af arbejdet og afskalning af den nye maling. Hvidvaskning eller vandbaseret maling fjernes uden store vanskeligheder - masser af fugter den behandlede overflade og derefter med en spatel. Fjern rester med en gennemblødt klud. Vandtæt maling lunefuld, for fjernelsen bliver nødt til at arbejde med en metal børste.
 • Dernæst skal du vådde overfladen, og efter at have ventet lidt åbner du vinduet for træk. Belægningen skal afskrække og kan fjernes med en spatel. En anden måde: Anvend tapetlim eller lim til den gamle maling, hold aviser på den, lad den tørre. Hvis du fjerner et lag papir, kan du fjerne den tidligere belægning med den. Den tredje vej er at fjerne med en boremaskine, men så kan et stort støvlag på overfladen ikke undgås.

Hvordan og med en rulle at male mure korrekt?

I begyndelsen af ​​processen med at male væggene er det nødvendigt at vælge den rigtige maling, og derefter selve rullen. Til maleri indvendigt bruger ofte vandbaserede, akrylmaling. De er harmløse for sundheden, har ingen giftige lugte, fortyndes med vand og tørre hurtigt. Desuden er sådanne malinger egnede til et andet grundlag - træ, sten, beton, mursten.

Vandig emulsionsmaling til vægge giver overfladerne at blive behandlet med dampgennemtrængelighed, en vejrtrækningseffekt, og det indendørs mikroklima bliver gunstigt. Kvaliteten af ​​belægningen under drift forbliver lys og mættet. Hvordan male med en rulle og hvordan man vælger det korrekt, læs videre.

Hvilket er bedre at vælge en rulle

Til arbejde med vandbaserede er akrylmaling ruller fremragende. De bruges ofte til indendørs maleri. Ruller er forskellige i belægning og i størrelse. At kende alle deres egenskaber, kan du bestemme hvilken rulle at male mure bedre.

De mest populære ruller er skumgummi. Sådant materiale slides hurtigt ud, men billigt. Ruller til olieformuleringer eller emaljer er bedre at tage pels, velour. Ikke dårligt viste disse værktøjer fra polyamid, filament. For dyb lindring og skabelse af den nødvendige tekstur på overfladen er det bedre at vælge en rulle med en lang lur.

Rullerne er holdbare, nemme at rengøre og efter brug kan de opbevares til næste reparation. I størrelse er de opdelt i store, mellemstore og små. Professionelle er de første til at arbejde, mellemstore er velegnede til maling af vægge derhjemme, små er brugt til maleri nær baseboards, jambs og vinduer.

Anbefalinger før maling af mure

I betragtning af nedenstående præsenterede tips øges din arbejdsteknik med en rulle, hvilket vil påvirke reparationens kvalitet:

 1. Estimeret område for foring skal måles for at kende den krævede mængde materiale. Bestem farven vil hjælpe et stort udvalg i netværk af farver, vandbaserede, akrylmaling. Deres forbrug er altid angivet på dåseetiketten, der er også en tørretid.
 2. Efter maling er der en primer, kittet (dyb penetration, start, efterbehandling), sandpapir, maskebånd, plastfolie.
 3. Du skal også bruge ekstra værktøjer - en spand, en børste, handsker.
 4. Overfladen, som skal males, skal være omhyggeligt forberedt. Skraber fjerner gamle lag maling, tapet. Efter at overfladen er affedtet, slukkes kittespidser, fliset.
 5. Ved hjælp af emery sten fjernes ruheden (slibning af væggene), og det støv, der er kommet op, fjernes med en fugtig klud.
 6. For at have en fast malinghæftning med basen behandles hele den fremstillede overflade med flere lag af akrylprimer. Som et resultat vil maleriet være glat og holdbart.
 7. Hvert næste lag af primer påføres først efter fuldstændig tørring af den forrige.
 8. Malingen fortyndes i overensstemmelse med instruktionerne på banken. Emulsionen hældes i gryden, og du kan begynde at male efter at du har brugt briller.

Sådanne anbefalinger vil være nyttige for dem, der ønsker at vide, hvordan man korrekt male muren med en rulle.

Roller Technology

For at få en perfekt glat og pænt malet overflade, har du brug for den rigtige teknik til at arbejde med en rulle. Det har specielle egenskaber:

 1. Maleregrænser betegnes maskeringstape. Det skal være på samme niveau, som kontrolleres af alkohol eller laser niveau. Ved klæbende tape er det ønskeligt at trykke på det for at passe tæt på for at undgå vandbåren maling under den. Båndets højde, form, størrelse og placering kan være alt - lodret, vandret, højt eller lavt. Det afhænger af den tilsigtede indretning og smag af ejeren. Båndet fjernes, når belægningen tørrer helt.
 2. Rullen i malingen er ikke helt placeret, værktøjets akse skal forblive tør. Flere snoede bevægelser er lavet på pallens ribbevæg for jævnt at fordele malingen over hele maleribåndet, som efter færdiggørelsen af ​​reparationen kan fjernes, vaskes og opbevares.
 3. Bevægelserne med en rulle skal ligne bogstavet W, det vil sige op og ned, hvis det er vandret, derefter fra venstre mod højre, med en børste i nogle smalle steder på tværs. Lodrette bevægelser i en retning efterlader mærker. At vide, hvordan man maler væggene med en rulle uden striber, kan du få det perfekte resultat.
 4. Arbejdsekvensen - først malet loft, så væggen. Start normalt med et hjørne eller døråbning. Lille ruller brugt her
 5. Meget maling i et slag bør ikke påføres, pletter, dråber skal rulles ud. Ofte er et lag vandbaseret maling ikke nok. De påføres mindst to, og hver næste, når den forrige er helt tør.
 1. Med ikke-ensartede smører bliver rullen opdateret.
 2. Hvis der ikke er mulighed for at tage møblerne ud, flyttes den til midten af ​​rummet, dækket af dækker eller film, som er fastgjort med maskebånd. Det samme gøres med døre, vinduer. Vandemulsionsmaling dråber fra sådanne overflader er vanskelige at fjerne.
 3. Til højkvalitetsmaleri nær elektriske ledninger skal strømmen afbrydes, stikkontakter skal beskyttes med samme tape.
 4. Efter at væggene er malet, demonteres alle kontakterne i begyndelsen af ​​arbejdet, stikkene sættes på plads, gulvet rengøres, og dækslerne fjernes fra møblerne.

Arbejde med rulle- og vandbaseret maling bør ikke forsinkes. Vand absorberes i overfladen, fordampes hurtigt.

Før du maler, skal du bære tøj, der ikke kasseres bagefter. Denne viden kan være nyttig, når man bruger maling med olie, emalje og andre kompositioner, fordi de grundlæggende principper for at arbejde med en rulle er de samme.

Vælge en akrylrulle - til loftet skal males perfekt!

Reparation i huset giver mulighed for forskellige operationer, herunder maling af loftets overflade. Jeg må sige, at dette ikke er det nemmeste stadium i reparationsarbejde, især for folk der aldrig har gjort det før.

Men når alting skal gøres for første gang, herunder farvningen af ​​loftet. Selvfølgelig afhænger kvaliteten af ​​arbejdet på de tilgængelige erfaringer og færdigheder, men det rigtige valg af loftmaling og -værktøjer kan hjælpe en startmester til at klare opgaven, hvis ikke fem, derefter fire med en lille minus.

Hvis du ikke ved, hvilken maling du vælger til loftet, vil enhver rådgiver i hardwareforretningen helt sikkert anbefale dig at købe akryl. Selv om det i sammenligning med andre typer vandbaserede maling er det ikke den billigste (men ret overkommelige), vil det være det rigtige valg, da akrylbaserede maling har en række fordele.

Akryl loftmaling - hvad gør det så godt

Akrylbaserede formuleringer annonceres ofte. Og vi er vant til ikke at lytte til aggressiv reklame. Men hvad angår akrylmaling, kan du helt stole på hende.

Følgende fordele er karakteristiske for malinger af denne type:

 • De er miljøvenlige - indeholder ikke giftige komponenter, næsten ingen lugt (derfor kan du arbejde uden brug af åndedrætsværn og hudbeskyttelse).
 • Akrylbase giver malelasticiteten, så den har evnen til at maskere små revner og andre overfladefejl (især hvis det anvendes i flere lag).
 • Malingen er yderst modstandsdygtig over for slid og eksponering for solstråling, hvilket gør det muligt for den malede overflade at opretholde sit oprindelige udseende i lang tid.
 • En vigtig funktion er akrylfilmens modstandsdygtighed over for fugt, hvilket gør det muligt at anvende maling i værelser med høj luftfugtighed samt at gøre våd rengøring af overfladerne.
 • Akrylmalingens modstandsdygtighed over for temperaturpåvirkninger giver dem mulighed for at afslutte loftet og væggene i køkkenet, hvor andre farvestoffer ofte bliver gule (især i det område, hvor komfuret er placeret).
 • Maling forbruget er lille og det påføres i et tyndt lag, som gør det muligt at spare betydeligt på selve materialet.
 • Maleriets proces vil ikke kræve en betydelig indsats, og det anvendte lag af maling tørrer hurtigt, hvilket reducerer reparationstiden.
 • Akrylmaler af forskellige nuancer findes i salg, selvom hvid normalt bruges til lofter. Om nødvendigt er sammensætningen også godt tonet med specielle pigmenter.

Når man vælger en farvemaling, er det nødvendigt at tage højde for, at efter farve kan filmens farve være noget mørkere end væskesammensætningen. Derfor er det ønskeligt at forprøve farve et eller andet sted på et ubetydeligt sted.

Nødvendigt værktøj

For at male loftet skal du bruge følgende værktøj:

 • pensel;
 • rullelejer;
 • kapacitet til maling - en specialbakke er bedre;
 • maskeringstape

Scotch tape over de områder af væggene støder op til loftet - så vil vægdekorationen ikke lide, når man maler loftet.

Børsten bruges primært til at male de dele af loftoverfladen, der er vanskelige at få adgang til rullen - nær væggene i hjørnerne. Selvfølgelig kan du male loftet og børsten, men det er en langt længere og tidskrævende proces end at bruge en rulle.

Hvis du har valgt en rulle som hovedværktøj, er det bedst at købe en specialbakke udstyret med en ribbet overflade for at rulle rullen for at fjerne overskydende maling.

Dette gør det muligt at arbejde med minimal malingtab og uden at beskadige de omgivende overflader, som ellers kunne spatteres med farvestofsammensætning.

Hvis du skal male loftet ved hjælp af et bord, stillads eller en stige, så kan du købe en rulle med et almindeligt kort håndtag. Hvis du vil arbejde fra gulvet, skal du købe en rulle med et teleskopgreb, hvis længde kan justeres. Den anden mulighed øger arbejdet betydeligt, da det giver dig mulighed for at fange et stort loftareal fra en "parkeringsplads" og ikke forstyrre ombygningen af ​​stilladserne.

Hvilken rulle er bedst til akrylmaling?

Ikke alene selve arbejdsprocessen, men også dets endelige resultat afhænger af det rigtige valg af værktøjer - inklusiv ensartetheden af ​​maling applikationen, fraværet af pletter og pletter.

Inden du køber et værktøj, skal du gøre dig bekendt med kriterierne for udvælgelsen.

Kriterierne er:

 • Rullens geometriske dimensioner - dens bredde og diameter. Valget her skal laves ud fra størrelsen af ​​det malede loftområde. Afhængigheden er direkte - jo større rummet er, desto bredere skal rullen være. Dette vil reducere det nødvendige antal værktøjspassager over overfladen. Smalle ruller bruges til at male loftet tæt på væggene og i andre vanskelige steder. Men det er også vigtigt at tage højde for dine fysiske evner, da et bredt værktøj og maling vinder mere og vejer mere i sig selv, især hvis det er udstyret med et teleskopgreb.
 • Valsens overflademateriale (frakke). Da akrylmaling er en vandbaseret maling, bruger de oftest skum eller pelsfrakker (naturlige eller kunstige) til dem. Skumrullen er egnet til at arbejde med maling af denne type, men det er bedre at ikke bruge det til nybegyndere, da dette er fyldt med et stort antal stænk, der pletter både arbejderen og de omkringliggende genstande. Dette er et specialværktøj. Fur ruller kan have en bunke af forskellige længder. At arbejde med akrylmaling er bedre at vælge en bunke med medium længde. En kort laprulle absorberer lidt maling og dyppes ofte i en bakke. En lang bunke i løbet af arbejdet kan opdeles i ujævne tråde, hvilket kan forårsage ujævn farvning af overfladen. For at undgå sådanne problemer forstærker nogle producenter bunken med en metal tråd, hvilket forbedrer værktøjets kvalitet og farven selv.
 • Yderligere detaljer. Til salg kan du finde ruller, der er udstyret med et specielt trug. For nogle kan det virke underligt. Faktisk er det designet til at samle overskydende maling, der strømmer ind i den under produktionen af ​​værker. Alternativet syntes at være nødvendigt, men hvis rullen rulles langs den ribberede overflade af bakken, fjernes overskydende maling uden den.

Vi skal også tale om pelsfrakker.

Oftest i butikkerne er der ruller:

 • fra fåreskind
 • deres mohair;
 • fra nylon plys.

Det bedste materiale i dette tilfælde er fåreskind.

Det kan bruges til at arbejde med enhver maling, der sikrer høj kvalitet på dens applikation på overfladen. Naturlige pelsfrakker er de dyreste.

Et værktøj med en pelsbelagt roterende tromle kan have forskellige egenskaber:

 • tromlængde 10-25 cm;
 • trommediameter 4-7 cm;
 • bunke længde 6-25 mm.

At arbejde med akrylmaling er bedre at vælge et værktøj med mellemstore parametre.

Arbejde med en sådan rulle kræver følgende regler:

 • Før brug skal rullen gennemvædes i vand i 3-4 timer. Dette giver dig mulighed for at opnå en ensartet stivhed af bunken over hele overfladen af ​​pelsen, hvilket er vigtigt for ensartet påføring af malingsammensætningen.
 • Når rullen er dyppet ind i maling, skal du sørge for at fjerne overskydende ved at rulle den på en speciel ribbeflade eller fint net.
 • Hvis rullen er beregnet til gentagen brug, skal den efter arbejde rengøres med et opløsningsmiddel og vaskes med en sæbeopløsning.
 • Det er uønsket at bruge det samme værktøj til at arbejde med malinger af forskellige typer. For at gøre dette skal du udskifte mindst den tidligere anvendte pels.

Ofte anvendes også pelsvalser med et pelslag af polyamid og polyacryl syntetiske fibre. Dette er også en bolsterrulle.

Polyamidfrakker er kendetegnet ved en ensartet fordeling af maling over overfladen og kan bruges til at arbejde med ethvert lakmateriale. De er resistente over for aggressive stoffer og er ret holdbare.

Polyacrylcoatinger ligner meget naturlig uld. De giver også ensartet farvning, men deres liv er kortere end polyamid. Samtidig er prisen også mindre.

Loft teknologi ved hjælp af en rulle

Farveprocessen er enkel og veludviklet. Det vigtigste er at ordentligt forberede loftet og købe et kvalitetsværktøj.

Farvningen selv er som følger:

 • Først males hjørnerne af rummet og perimeteren af ​​loftet med en børste eller en smal rulle.
 • Rullen skal dyppes i en beholder med maling og omhyggeligt rulles og fjerner overskuddet. Direkte maleri er lavet med glatte bevægelser på overfladen af ​​loftet.
 • De begynder at arbejde fra hjørnet af rummet og derefter gradvist (men ret hurtigt) bevæger sig parallelt over hele overfladen.
 • Nærliggende striber af maling skal overlappe hinanden, så der ikke er uberørte rum tilbage. Malingen på disse steder skal forsigtigt gnides, så der ikke dannes mellemkant mellem strimlerne.
 • Efter påføring af maling på hele overfladen skal du inspicere det fra forskellige vinkler for at identificere eventuelle fejl. Hvis nogen - du skal straks fjerne dem.
 • Normalt er loftet malet med akrylmaling i 2 lag. Den anden anvendes efter tørring af den første. Ventetiden afhænger af typen af ​​maling og tykkelsen af ​​det påførte lag (den omtrentlige tidsperiode er angivet på mærkaten).

For at opnå en god kvalitet af maleri er det ikke så svært, du skal bare nøje overveje valget af malingen selv, såvel som et egnet værktøj til at anvende det.