Eaves til gardiner: typer, funktioner, hvad man skal vælge afhængig af stil på rummet

Kronen har først og fremmest en konstruktiv funktion - det holder gardinerne. Takket være ham kan du frit flytte gardiner, gardiner, gardiner fra side til side. Gardiner kan let trækkes eller omvendt åbnes vinduet.

Eaves stil skal vælges ud fra de indvendige funktioner - så det passer ind i indretningen.

Læs beskrivelsen af ​​hovedtyperne af taggrunde og bedøm eksemplerne på billedet.

Eaves Tips

Det kompetente valg af tagskinner omfatter flere øjeblikke.

Enhver gardinstang kan modstå en bestemt mængde belastning; I betragtning af dette vælger du tagene, med fokus på gardinens vægt. Denne indikator har en stor indflydelse på valget af taggrene.

Bestem hvilken montering til gardinerne du har brug for. Fastgørelsen skal passe til de valgte tekstiler, det er let at glide langs skinnen, ikke at støj, for ikke at holde fast.

Til gardiner af lille vægt kan du vælge enhver type montering. Du kan give fortrinsvis vægmontering eller loft. Hvis gardinerne i hallen eller stuen er tunge - vælg loftet. En sådan vedhæftning er tilpasset til en stor belastning, fordi for tætte tunge gardiner i stuen eller soveværelset er denne mulighed ideel.

Valget af design til gardiner afhænger også af placeringen af ​​radiatorerne, vindueskarmets størrelse samt placeringen af ​​rørene i varmesystemet. Gardiner skal hænge frit, derfor skal du tage højde for disse punkter, når du installerer tagplankerne.

Smalle vinduesåbninger. Hvis vinduesåbningerne har en lille bredde, kan de gøres større. I så fald bør en større længde foretrækkes, således at gardinerne, der vejer på den, ville dække foruden vinduesåbningen en lille del af væggen ved siden af ​​den.

Loftet er lavt. Loftet kan gøres visuelt højere, hvis du hænger en gardinstang, der har en lofttype fastgørelse. Et gardin, der hænger fra loftet til bunden af ​​væggen, vil gøre afstanden mellem loftet og gulvet længere.

For bredt vindue. For at justere vinduets visuelle opfattelse skal du hænge en kant, hvis længde er lig med vinduets bredde.

Valg af cornice i overensstemmelse med indretningens stil

Producenter tilbyder et stort udvalg af gardinstænger. Vælg et design til gardiner skal baseres på den stil, hvor interiøret er dekoreret.

For værelser med klassisk design bør du vælge baguetter. En god mulighed - tagg af den runde form, bedst af alt - træ.

For nylig er det blevet fashionabelt at designe interiør i stil med minimalisme, og hi-tech er ikke mindre populært. Denne indretning er perfekte snøreflader eller tagskærme af metal, der har en rund form.

For interiører i Provence stil den bedste løsning - smedet cornices. Sådanne designs til gardiner passer til landestil. Interiører i rustikke stilarter ud over smedeprodukter til gardiner ser særligt imponerende ud. Du kan købe malede smedet cornice eller metal skygge design.

Hvor længe skal gardinestangen være?

Når du vælger en cornice, skal der lægges særlig vægt på dens længde. Længden består af tværbjælkens størrelse og spidser på den ene side og den anden, der udfører en dekorativ funktion. Inden du foretager længde målinger, skal du bestemme, hvor tagene skal placeres, og hvad der skal fastgøres.

Hvilke cornices er bedst at vælge og hvordan man gør det rigtigt? Når man vælger en gardinstang til gardiner, der dækker hele overfladen af ​​væggen sammen med vinduesåbningen, skal gardins umiddelbare længde være et par centimeter kortere end afstanden fra en sektion af væggen til en anden. Husk at fastgørelser med denne mulighed skal være på mindst tre steder.

Hvis tagene skal placeres direkte over vinduesåbningen, skal fastgørelserne placeres i det område, hvor vinduets åbning slutter, ellers kan vinduet ikke åbnes helt, og de åbne gardiner lukker det glaserede område.

I dette tilfælde skal længden vælges 35-40 centimeter mere end vinduets bredde.

beslag

Bemærk, at parenteserne er forskellige i længden. Hvis længden overstiger afstanden fra vinduet til loftet, kan bragen over vinduesåbningen ikke placeres - den passer simpelthen ikke. I en lignende situation kan de placeres under vinduet. Denne mulighed kaldes placeringen af ​​"delvis over vinduesåbningen."

Afstanden mellem fastgørelser skal være mindst en og en halv meter og må ikke overstige to meter. Derefter bliver tagskærmen fastgjort: dette vil bidrage til at undgå deformation, og gardinerne vil ikke sakke.

Find ud af hvordan og hvad der er bedst at vælge gardiner i soveværelset, afhængigt af indretningens stil: Detaljeret om kriterierne for valg af stilarter og stoffer til gardiner og gardiner i soveværelset.

Billeder med prøver af moderne gardiner til køkkenet, se denne artikel.

Eaves størrelse

For det korrekte valg af tagskægget vil dets design og placering kræve flere målinger:

 1. Målt længden af ​​væggen og vinduesåbningen fra den ene ende til den anden.
 2. Direkte bredden af ​​vinduet.
 3. Afstanden, som gardinerne bevæger sig væk fra væggen.
 4. Sørg for at måle højden fra vinduets åbning til loftet.

spektrum af fastgørelser

Fastgørelsesanordninger, der er beregnet til at hænge gardinerne, vælges afhængigt af typen af ​​taghuler.
Overvej de mest almindelige typer af fastgørelsesdele.

Profil type systemer

Aluminiumsprofiler er meget populære. De er udstyret med guider, hvorigennem kroge bevæger sig. Gardiner er fastgjort til disse kroge. Guider kan være flere eller en.

Fordelene ved sådanne strukturer er, at aluminium har stor styrke og vigtigst, duktilitet. Aluminium gør runde gardin stænger, som er gode til at dekorere vinduer, der har en usædvanlig form (for eksempel bugvinduer).

Derudover er profilstangsgardiner normalt udstyret med systemer, som muliggør automatisk styring af gardinbevægelsen. Det er meget praktisk og komfortabelt, især hvis rummet har højt til loftet.

Der er også plastprofiler. Deres største fordel er lave omkostninger. Dette er en god mulighed for lys gardiner. Tyve stoffer deformerer plastprofiler.

Kroge, der bruges i profiler til cornices, er lavet af plastik. Og de bliver gennemsigtige, så de ikke får øjet. For at dekorere profilen på toppen, installerer de som regel registre, der efterligner træ eller sten. Se effektivt "læder" stropper. Det er let at installere sådanne konstruktioner, det er en hurtig procedure.

Profilsystemer kan have flere rækker. Gardiner kan hænge i to eller tre rækker. For eksempel, på profilen, der er tættest på vinduesåbningen, hænges tyllen i det mellemtykke stof, og den ekstreme bliver en pelm. Eller du kan hænge et par tule gardiner af forskellige farver. Dette giver dig mulighed for at ændre det naturlige lys afhængigt af dit humør.

rørformede

Den klassiske type af cornices er rørformede strukturer. De kan være træ eller metal. Hvis diameteren af ​​konstruktionen er stor, kan den modstå en stor belastning.

Varianter af monteringer til gardiner "klassiske"

Loops fra stof. Øjne er specielle huller i stoffet. Deres kant kan være plast eller metal.

Træringe eller metal. Gardiner er knyttet til dem, kroge bruges til dette. Denne mount bruges til stoffer med en gennemsnitlig vægt. Tynde gardiner vil let beskadige en sådan bjerg, men den vil ikke stå i massive gardiner.

Som regel består traditionelle tagg af et eller to rør. På den ene hænger gennemsigtige gardiner og på den anden - tykke gardiner. Et af rørene kan erstattes af en streng.

Strengen er bedst egnet til at hænge transparente gardiner.

Traditionelle taghuler passer ind i interiøret, dekoreret i enhver stil. Det vigtigste er valget af det materiale, de er lavet af.

Smedet design til gardiner

Cornices med elementer af smedning er gode til barok værelser. Dette er en god mulighed for imperiet og den franske Provence, det er passende for country musik.

Udseendet af sådanne tagplader er anderledes: det hele afhænger af tip og stoffer til gardiner.

For solopkomst er chintz stof og blomstermønstre på tekstiler ideelle.

Braketter smedet strukturer tjener som en fremragende udsmykning af værelset alene.

Smedet cornice kan laves til ordre. Masters of artistic smedning vil skabe en eksklusiv cornice til dit hjem. Takket være dette tilbehør, vil interiøret erhverve originalitet og originalitet.

Guider i smedede strukturer er rør af metal: der kan være to eller tre.

Læs om hvordan og hvordan man vælger portier til stuen: Et billede med gode eksempler og prøver af vindueszone design med forskellige typer og gardiner kan hjælpe dig med at vælge den perfekte løsning til stuen.

Lær mere om at sy lambrequins med dine egne hænder her.

Du kan se billeder af romerske gardiner på køkkenets plastikvinduer i artiklen på: http://prostilno.ru/tekstil/rimskie-shtory-dlya-kuxni.html

String gardin stænger

Tråd af metal tjener som en guide i snorflader. Fastgørelsesanordninger til gardiner - det samme som i traditionelle designs, men med mindre diameter, oftest som klip på spændingsskinner bruges clips på magneter. Der er også stænger af plastik: de fastgør tyl.

De lignende taggbilleder er næsten umærkelige, det ser ud til, at gardinet er flydende og ikke har en støtte.

Sådanne tagskærme er ikke egnede til tunge gardiner. Væg- og loftsskovler bruges i interiør i minimalistiske stilarter, det er også velegnet til højteknologiske såvel som blandede stilarter. Skjuler perfekt fejl i udsmykningen af ​​værelser og bruges i køkkenet, i hallen, soveværelset, børnehaven.

baguetter

Baguetter ligner profilkonstruktion. Fastgørelser i dem er nødvendigvis skjult af planken, som har et dekorativt design.
De adskiller sig i bredde, længde og form, farverne er forskellige.

Rammelister kan have en, to eller tre rækker. I den første sektion er der sædvanligvis placeret "Velcro", som er monteret pelmet.

Udvalget af gardinstænger til gardiner er stort. Hvis du nærmer dig valget korrekt, kan du vælge en smuk og funktionel tagbøjle, som vil være den perfekte indretning.

Størrelser af gardinstænger til gardiner: beregning, tilbehør og tilbehør

Vinduesdekoration er ikke kun udvælgelsen af ​​en passende farveopløsning og et indviklet design, det er en præcis beregning, der bestemmer både udseende og funktionalitet.

Før du samler cornice til gardiner, er det vigtigt at tage alle målinger - dette vil være nøglen til enhed i designet af dit værelse.

Bestemmelse af størrelsen af ​​tagene

Den endelige længde omfatter stangens eller profilens størrelse og to tip (stik), ikke det sidste sted i beregningen tilhører typen af ​​placering og installation.

 1. "Fra væg til væg." Med dette arrangement skal længden af ​​strukturen være 3 cm mindre end afstanden mellem væggene. Når du vælger komponenter til gardinskinner, skal du overveje behovet for at købe mindst tre beslag, der sikrer pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​både cornice og vinduesindretningen.
 2. "Over vinduet." Længden af ​​gardinestængerne til gardiner skal være 30-40 cm længere end bredden af ​​vinduesåbningen, med kalibrerne fastgjort på begge sider.
 3. "Delvist over vinduet." Denne metode er egnet, hvis afstanden mellem vinduet og loftet ikke er tilstrækkeligt til fastgørelse af beslaget. Monteringsholdere bruger under vinduet, længden beregnes ud fra formlen: vinduets bredde + 20 cm.

Populære spørgsmål om gardinstænger

 1. Sådan tilslutter du tagene? Smidede strukturer er forbundet med metalfastgørelser indsat i røret. Fælles kryds er lukket med en beslag. Hvis der kræves vinkelforbindelser, anvendes hængsler.
  Til montering af takfladens loftsprofil er en U-formet tilslutning velegnet; for CM-profilen kan der i tilfælde af tilslutning ikke anvendes sidestik.

Hvis gardinens længde og bredde er utilstrækkelig, øges den med indvendige klemmer, som ikke forhindrer bevægelse af kroge eller ringe.

 1. Hvad er den maksimale størrelse af cornice? Smedede strukturer - 3 m, loft SM - 4 m, aluminium - 4 m, bugt - 6 m, rund - 3,5 m.

Vær opmærksom!
Det krævede antal beslag afhænger af profilens eller stangens størrelse.
Med en længde på 1,5 til 2 m kræves 2 kalipre.

 1. Hvordan vælger man en cornice til et ikke-standard vindue? Hvis afstanden mellem loftet og kanten af ​​karmevinduet er stort nok, er en struktur med let tulle eller organza fastgjort direkte over vinduet med en særlig hjørnesamling. For tyngre gardiner er der monteret en rund cornice på sidevæggene, der begrænser bugten.
  I husene i det nye fundament er kanten af ​​karnappens vindue og loftet på rummet placeret på samme niveau, derfor anvendes klassiske flerrørs profilstrukturer til hængende gardiner.

Et eksempel på designet af buede vinduer

Beregning af gardinens størrelse

Så, hvis cornice er valgt, er gardinens design tænkt, kan du fortsætte med spørgsmålet om beregning af dåserne.

 1. Hvis længden af ​​strukturen ikke overstiger 1,4 m (oftest anvendt i køkkener), vælges gardinens bredde lig med længden. Små vinduer installeres i værelser med et lille område, hvor klumpede, draperede gardiner er uhensigtsmæssige.
 2. Til design med en længde på 1,5 til 2 m vælges stoffet til at være 1,5 gange bredere end stangen eller profilen.

Før du beregner længden af ​​tagskæggene til gardiner, tag de nødvendige mål

 1. Længden fra 2 til 2,8 m ganges med 2 for at bestemme gardinens bredde.
 2. Hvis du tænker på, hvor mange meter gardiner du har brug for ved 3m cornice, multiplicer du længden af ​​strukturen med 2,5. Denne regel er relevant med stænger fra 2,8 til 3,4 m.
 3. Ved beregning af stofmængden pr. Konstruktion mere end 4 m lang varierer koefficienten fra 2,5 til 3.

Det er vigtigt at tage højde for det faktum, at lærredens bredde bestemmes ikke kun af længden af ​​strukturen, men også af det anvendte stof. Overfladen af ​​draperi er kun hensigtsmæssigt på gennemskinnelige lysvæv, men for tykke massive gardiner er det foretrukket at moderat lagt folder.

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet

Sådan beregnes størrelsen af ​​cornice til gardiner: anbefalinger fra eksperter

Det er ikke nok at vælge en model af tagskæggene, der passer til gardiner og den overordnede stil af interiøret. Den vigtige rolle spilles af størrelser og bredde af tagbøjler til gardiner. Forkert valgte parametre må ikke dekorere, men tværtimod fremhæve manglerne i vinduesåbningen og ødelægge atmosfæren skabt i rummet.

Eaves til gardiner

Hvad styres ved at vælge størrelsen af ​​tagbøjlerne

For at skjule fejlene og fremhæve vinduets værdighed er det nødvendigt at vælge størrelsen af ​​holderen til gardiner. Følgende parametre skal overvejes i beregningerne:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen er der et behov for at justere det (for eksempel hvis vinduet er smalt, så kan du visuelt forstørre det ved hjælp af en cornice).
 • Gardinvægt For tunge gardiner er det nødvendigt at tage en tagskinne med en diameter større end til lysgardiner.
 • Model gardiner. For eksempel vil gardiner, der falder med smukke folder, med tyl og lambrequin kræve en større struktur med flere rækker til fastgørelsesgardiner, og praktiske romerske gardiner har brug for en passende model af en cornice, der næsten ikke overstiger vinduestørrelsen.
 • Vedhæftningsmetode. Gardinholdere kan være væg eller loft. Dimensionerne af væggardinskinnerne til gardiner beregnes forskelligt fra dem til loftgardiner, og fastgørelsesmodellen til stilfulde romerske gardiner er normalt monteret inde i vinduesåbningen eller direkte over vinduet (mindre ofte under loftet).
 • Til væggitter, der består af en stang, dekorative tip og monteringsbeslag, bør du bestemme, hvor langt afstanden fra væggen skal være designet. Baseret på disse dimensioner er det nødvendigt at vælge længden af ​​beslagene. I køkkenet med lette enkeltsynge gardiner kan du klare dig med kort og tyndt, hvilket vil give lyset til designet, især hvis de er lavet af plastpolymerer og er i overensstemmelse med farveskemaet.

Eaves til gardiner

Hvordan vælger man de optimale parametre af tagskæggene

Hvilke størrelser af gardinstænger til gardiner vil være optimale? Denne værdi beregnes individuelt:

I det tilfælde, hvor vinduestørrelsen passer til ejerne, beregnes længden af ​​cornice baseret på bredden af ​​vinduesåbningen med tilsætningen af ​​20 cm på hver side. Så åbner vinduerne helt vinduerne.

For tætte tunge gardiner, især hvis de er dårligt draperet, er det bedre at tage en tagbøjle længere, langt ud over vinduet.

Beregn størrelsen af ​​cornice for romerske persienner er enkel, måler bare bredden af ​​vinduet. Holdere til romerske gardiner kan købes klar eller bestilles i værkstedet. De er oftest lavet af træ-, metal- eller plastpolymerer. Plast- eller metal romerske stænger passer perfekt ind i køkkenets indre.

For to tilstødende vinduer er det godt at købe en fælles holder til gardiner. Derefter måles bredden af ​​vinduerne, bredden af ​​vægåbningen og 40 cm tilføjes til dette resultat.

Når du planlægger at installere en skjult loftholdergardiner, skal du tage højde for vindueskarmens størrelse. Gardinet må ikke røre vindueskarmen og radiatoren. Skjulte loftholdere monteres bekvemt i værelser med lofter. Skjulte gardinstænger er praktiske og tager lidt plads.

Dimensionerne af loftet tagene til gardiner er små. En undtagelse er, når loftet er placeret over hele rummets bredde, så gardinerne kan bevæge sig ikke blot inde i vinduet, men også fra væg til væg. Brug af loftet kan du smukt dekorere vinduerne, samt at adskille en del af rummet med et gardin.

Hvilken længde skal være en væg- eller loftholder til gardiner, alle vælger sig selv. Men det er værd at huske, at de rigtigt valgte dimensioner af tagskæggene ikke kun vil skabe en hyggelig atmosfære, men også lette forskellige manipulationer med gardinerne.

Hvor længe skal gardinestangen være?

Hej, kære brugere af designskole studyas.com! I dag vil jeg fortælle dig om en anden fælles udsmykningsfejl, som mange boligejere gør, når de dekorerer vinduer i deres interiør.

Uerfarne husmødre gør ofte følgende dekorationsfejl: de køber en gardinstang til gardiner, hvis længde ikke overstiger bredden af ​​vinduesåbningen. Derudover placerer nogle stadig tagene direkte over vinduesåbningen og danner derved en tom (uformet) del af væggen fra tagene til loftet. Efter at have set nok af al denne skændsel besluttede jeg at skrive denne lektion, som jeg håber vil advare mindst vores læsere om at lave sådanne fejl, når de vælger og lægger en gardinstang.

Ideelt set skal skråningerne være 10-15 centimeter bredere end vinduesåbningen på hver side, kun i dette tilfælde vil gardinerne se harmonisk ud. På billedet nedenfor ses der to taghuller, hvis længde er omtrent lig med bredden af ​​vinduesåbningerne (sandsynligvis blev dette gjort med det formål, da specialisten selvfølgelig var involveret i designet af dette rum). Men en sådan beslutning er efter min opfattelse stadig forkert, fordi gardinet dækker en del af vinduet, hvilket betyder, at lidt sollys kommer ind i rummet. Det ville være bedre, hvis tagskægget var lidt længere, så gardinerne ikke ville lukke vinduerne.

I dette billede (nedenfor) kan du se to vinduer, forskellige i bredde og højde. Gardinerne dækker lidt om venstre vindue (der er simpelthen ikke plads til længere korset), men på grund af det faktum, at kanten bliver spikret på samme niveau, skabes illusionen, at vinduerne er de samme.

Vinduet i dette billede er omtrent den samme størrelse som vinduet i det andet billede af denne lektion, men på grund af at tagene er lidt længere, er der ekstra plads til gardiner på hver side af vinduet. Også takket være denne teknik ser vinduet sig lidt større ud end det faktisk er.

Og endelig et andet tip om design af vinduer gardiner. Når du vælger gardiner, skal du vælge gardiner, der består af to lærred: den ene til hver side af vinduet, selvom du ikke har tænkt dig at forhøje vinduet. Tro mig, kun gardinen på den ene side, ser i de fleste tilfælde ikke bare for billigt ud, men jeg er ikke bange for disse ord. Det er som en lap på en linnedskab.

Jeg håber, kære brugere af studyas.com, efter denne lektion vil du ikke længere lave sådanne fejl og undervise dem, der ikke vidste om det.

♥ Hvis du kan lide denne artikel, skal du klikke på din foretrukne sociale netværksknap:

Når du har korrekt valgt størrelsen af ​​tagskæggene og indstillet den til en bestemt højde, kan du visuelt udvide eller indsnævre rummet, forøge eller formindske (igen visuelt) loftets højde. Der er en række parametre, som du skal være opmærksom på, når du vælger din fremtidige cornice. Første ting først.

1. Type af cornice og dens farve

Når du vælger gardinstænger, baseret på det indre af dit hjem og de tekniske muligheder for at installere en fremtidig gardinstang, kan du bruge vores tips:

 • Hvis du vil have tagskægget til at være ubemærket, skal du vælge en aluminiumsprofilafskærmning eller plastbøsning (tagbøjler). Disse taghuler gemmer sig bag gardinerne og skaber indtryk af, at gardinerne flyder lige fra loftet. Du kan læse mere om fordelene ved profilen aluminiumskornet her http://shtoribelle.ru/sovety-po-vybory-karniza/podrobnooprofilnihkarnizah.html. Denne slags cornice har en række åbenlyse funktionelle fordele i forhold til andre cornices.
 • Når du vælger et dekorativt tagskærm, hvad enten det er metal, smedet, træ taggrunde, baguette system osv., Skal du overveje stilen på dit værelse:

- Metal gardin stænger vil se godt ud i næsten ethvert interiør. Deres farve kan vælges både "under guld" og "under sølv" og "under bronze" osv. Disse tagger er valgt til metalindvendige detaljer (håndtag på møbler, dørhåndtag, lysekroneramme osv.).

-Træafskærmninger, tagplader med en baguetteplade fra et træ eller "under et træ" kan afhentes i henhold til møblernes farve, en parket eller døre.

-Der er stadig forskellige særlige gardin systemer til forskellige typer gardiner (romersk, japansk, osv.). Med disse tagger kan du få mere kendskab til sider på vores hjemmeside.

2. Antallet af rækker (guider) af corniceen

Eaves oftest etablere i en, to og tre rækker (opkald fra henholdsvis en, to eller tre rækker). Men i det tilfælde, hvor design af dine lokaler involverer flerskikts komplekse gardiner, anbefaler vi at bruge aluminiumsprofiler med loftsfastgørelse http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy.html. Denne slags cornice kan sættes i så mange rækker som din fantasi tillader.

-Single-row cornices er indstillet, hvis du kun har brug for et gardin - lys eller tyk (nat).

-Dobbelt-rækken cornices bruges til tyll og tykke gardiner.

-Tre-rækkende cornices bruges, hvis du planlægger at hænge en lambrequin sammen med lette og tykke gardiner.

Hvis modellen i din fremtidige gardiner du planlægger at bruge pelmet. så for at hænge det, har du brug for en speciel profil cornice med velcro, som lambrequin er knyttet til. Gardiner med lamelrequiner kan også fastgøres på en rund cornice, men du skal enten lim en speciel "Velcro", som ikke er meget praktisk, eller desuden købe et specielt hængslet panel med velcro.

 • Hvis vinduets størrelse i forhold til dit værelse passer dig helt, så har du brug for en kronkel af længde = vinduebredde + 15-25 cm på hver side af vinduet
 • Hvis du vil visuelt udvide et lille vindue - vælg en sådan størrelse af cornice, så længden overstiger bredden af ​​dit vindue med mere end 25 cm.
 • Hvis vinduet ser for stort ud til dig - Vælg en længde af nøjagtigt bredden af ​​vinduet. Gardinerne spredt på siderne lukker en del af vinduet og visuelt indsnævrer det.
 • Hvis du har brug for visuelt at øge bredden af ​​hele rummet - brug "wall-to-wall" cornice.
 • Ved at installere cornice under loftet kan du visuelt lemlæse rummets højde. Til dette formål er loftet plastik cornice http://shtoribelle.ru/shop/category/6-plastikovye-karnizy.html eller aluminiumsloftet profilen http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy velegnet.html
 • Når du bruger lambrequin, skal tagskæggene også installeres så højt som muligt, så lambrequin ikke lukker toppen af ​​vinduet.
 • Med tilstrækkeligt højt til loftet kan cornice installeres lige over vinduet.

5.Distance fra væggen

 • I de fleste tilfælde vil længden af ​​standardvægbeslagene være tilstrækkelige til at holde gardinerne hængende smukt og lukke vindueskarmet og batteriet frit.
 • I tilfælde af at du har en vindueskarm og et batteri der stikker ud fra væggen mere end længden af ​​den valgte vægbeslag, skal du bestille et forlængerbeslag, som for eksempel http: //shtoribelle.ru/shop/category/101-udliniteli-kronshteinov-d16mm.html I dette tilfælde vil dine gardiner være fri til at falde fra tagskægget uden at røre vindueskarmet eller batteriet. Derudover kan du bestille flere, afhængigt af den afstand, du har brug for fra væggen af ​​beslagets forlængere. I gennemsnit afhænger en forlængelse af beslaget af 4-5 cm, afhængigt af producenten. Begrænsninger af beslagets samlede længde + forlængerledninger = 30 cm.
 • Den anden løsning på problemet, når vindueskarmet og batteriet strækker sig kraftigt fra væggen, kan være brug af loftbeslag. Men denne mulighed er mulig, hvis du ikke har udspændt og ikke ophængt loftsplader af plast, uden installation af en indvendig profil, der er monteret på forhånd. Det er nødvendigt at installere tagpladerne i en sådan afstand fra væggen, at vindueskarmet eller batteriet ikke rører det sidste vindue til vinduet.

Vi håber, at disse anbefalinger vil hjælpe dig med at vælge den rigtige eave til dit hjem!

Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem ved hjælp af en af ​​mulighederne:

- Ring til vores salon på en af ​​telefonerne på siden http://shtoribelle.ru/contakt.html

Vi vil forsøge at besvare alle dine spørgsmål om design af vinduer i dit hus!

Størrelser af gardinstænger til gardiner

Valget af cornice afhænger af rummets design, størrelsen af ​​den overflade, der skal dekoreres, gardinestilen, stoffets vægt og tekstur, på fastgørelsesmetode på væg eller loft. Producenter af tilbehør til hjemmet tog højde for alle nuancer, i dag kan du købe produkter af standardstørrelser, der passer til alle typiske værelser. Det vigtigste er at vælge den rigtige model for dine forhold. At lave eksklusive interiører, du kan bestille et monteringssystem til et enkelt projekt.

Form Factor

Eaves består af flere elementer:

 • rør, snor eller dæk;
 • side stik, tip, afrunding hjørner;
 • monteringssystem - beslag og holdere.

Valg af tagblade, styres af målinger af dit værelse, for massive, brede modeller vil gøre interiøret tyngre

Hvordan vælger du størrelsen

Hvis den normale størrelse af cornice ikke falder sammen med din måling af åbningen i længden, så kan den altid savnes. Her anbefales det at følge nedenstående tips:

 • Længden af ​​cornice skal være 150-400 mm bredere end vinduets åbning på hver side.
 • Væg-til-væg modeller skal være 1,5-2,0 cm mindre end åbningen.
 • Hver 1,5-2 m af længden af ​​væggitterne er et kuglebånd påkrævet, jeg monterer loftmodeller, husk at afstanden mellem fastgørelsesanordninger er 30-50 cm.

For eksempel skal vægskærer med en længde på 3 m have mindst 3 punkter af støtte: 2 på siderne, en i midten. I dette tilfælde kan du købe et stykke konstruktion L = 240 cm, eller et hold, hvor 2 skinner / rør 160 cm hver og så ud til den ønskede størrelse.

Skema, hvordan man laver målinger

standarder

Standardparametre blev afledt af ergonomien i typiske rum, hvor vinduerne og væggene er næsten ens, så der ikke er noget problem med længden. Men tekstilindustrien tilbyder en bred vifte af stoffer, fra meget lyse til tunge, massive og modedesignere kommer op med alle nye stilarter, med folder, pelmets, flæser, flerlags, så det er vigtigt, når du vælger en cornice at være opmærksom på:

 • det materiale, hvorfra det er lavet
 • skinnebredde, rørtykkelse.

Diameter og længde af metalrør

Den gyldne midten af ​​metalrør er D = 25-28 mm, der passer til næsten alle typer gardiner. Standard for smedede produkter 16 mm. Hule tyndvæggede produkter til lysgardiner har D = 16 mm, til tykkere - 2,5-4,0 cm afhængigt af fabrikanten. I flere række modeller, er rør af mindre (til tyll) og større (for hovedbanerne) normalt kombineret.

Mini skinner, designet til at dekorere små vinduer, under lys gardiner, har D = 1,0 cm, de overbelaster ikke interiøret og må ikke sættes som snore.

To-række systemer består af en tynd strimmel til tyl 10-16 mm og et rør D = 28 mm, for tykke gardiner. Normalt dækkes de på toppen med en dekorativ film, der efterligner naturlige materialer eller med maling. Rustfrit stål gør hjørner 25 mm i diameter. Standard L = 160,180, 200, 240, 280, 300, 320, 360 cm. Du kan også købe faste metalstænger med en diameter på 28-50 mm, 6 m lange.

Hvis varmesystemet passerer gennem et vindue med en bred sill eller på et plan, skal du være opmærksom på længden af ​​beslaget, optimalt fra væggen til indersiden af ​​cornice 10-15 cm

Standarder træ taggrunde

Træafskærmninger er ringere end metal i styrke, derfor er standarden for produkter D = 28 mm, som passer til lys og mellemvægt gardiner. Hvis du skal hænge tunge gardiner, skal holdere installeres gennem hver meter, hvilket ikke altid er praktisk for åbningen.

Stænger D = 16, 28, 35 mm er maks. 2 m lange, til brede åbninger skal du forbinde 2 stykker gennem beslaget.

Under massive tunge gardiner er det bedre at købe cornices D = 40-50 mm eller eksklusivt - D = 75 mm, disse kan være op til 4 m lange, de er dyrere i pris, men fordelene ved sådanne modeller er i holdbarhed og æstetik.

Vælg produkter fremstillet af slidstærkt træ, så over tid er der ingen afbøjninger

Standarder af plastmodeller

Den maksimale længde af et plastdæk er 4 m. Dobbeltsidet cornices giver en bredde på 8,0 cm, tre-rækker-8,7 cm, L = 150, 180, 210, 250, 280, 300, 320, 340, 360, 380 cm.

Hver producent kan sætte sin størrelse, så nogle gange varierer disse parametre lidt

Klassiske baguette lister af plast i et sæt har en dekorativ strimmel, dens bredde er 5 eller 9 cm, mindre ofte er der bredere 100, 150-300 mm, disse er små samlinger, mere eksperimentelle.

Plaststænger har en standard D = 28 mm, en parameter til lette modeller 12, 16 mm, egnet til køkkengardiner, i badeværelset, til vinduer i børnenes værelser. L = 200, 240, 300, 360 cm

Nyttige tips

For at beregne højden for at hænge kronerne korrekt måler du højden af ​​molen fra den vandrette hældning til loftet, divider parameteren med 3. 1/3 er afstanden fra loftet, 2/3 fra hældningen.

Hvis bryggen er smal, giver du fortrinsret til modeller med montering på loftet. Hvis du vælger at hænge vægkanter, skal du huske at afstanden fra den vandrette hældning til bundkanten af ​​beslaget skal være mindst 50 mm.

Afstanden fra vinduesåbningsbredden på 0,15-0,4 m er ikke kun et designtrick for æstetik. Denne afstand gør det muligt at flytte gardinerne så langt som muligt for fuldt ud at åbne vinduet, hvilket er vigtigt for mørke rum.

Vælge et fastgørelsessystem, styres af interiørdesign og model gardiner

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet (5 billeder)

Den traditionelle metode til registrering af vinduesåbninger i rummet er gardiner. De hjælper med at sætte det sidste hånd i det indre af lejligheden for at skabe komfort i huset.

Før du vælger et gardin, skal du bestemme stilen. Det kan være dekorativt. Denne type bruges i forskellige ceremonielle og samlingshaller, ofte i store stuer. Han betyder, at gardinerne vil blive dekoreret en gang: de er et møbel. Denne type gardiner er kun en æstetisk fornøjelse, men er ikke et funktionelt emne.

Den næste mulighed er gardinerne i stuerne, som hjælper med at skjule beboerne fra nysgerrige øjne, og i løbet af søvn begrænser overskydende lys fra vinduet. De er koncise, syet af tætte stoffer.

Den mest almindelige type er blandet. Derefter er gardinerne praktisk anvendelige - de skjuler ting, der kommer fra de ekstra øjne og samtidig ser smukke og dyre ud. Dette er en win-win for enhver bolig.

Hvordan laver man perfekte gardiner?

For at hente et drømmegardin kræver det ikke altid uddannelse af en indretningsarkitekt. Nok at have en smag og tage hensyn til nogle finesser. Hvem andet end udlejer ved, hvilken slags gardiner der er nødvendige for huset. For det første skal du finde ud af, hvad sammensætningen består af:

 1. Tulle er et let, gennemskinneligt stof. Det giver vinduet et færdigt udseende uden at forstyrre lyset for at belyse rummet og bruges sjældent adskilt fra andre komponenter. Producenter tilbyder hundredvis af muligheder for enhver smag og tegnebog. Den afgørende parameter er stoffet: slør, mesh, organza, bomuld, silke;
 2. Portiere - den mørke del af gardinerne. På grund af sin tunge massive struktur ser stoffet godt ud og er et afgørende element i vinduets udsmykning;
 3. Eaves - et element, som gardinet fastgør. Han tager al byrden på sig selv og overfører den til væggen. På trods af den tekniske funktion er et smukt design til hængende gardiner også en lille accent, når man opretter interiøret.

Og hvis udvælgelsen af ​​stofdelen er en sag og præferencer for hver person personligt, så er det nødvendigt at foretage en præcis beregning og viden, når man vælger en cornice.

Hvordan vælger man cornice?

Det er nødvendigt at træffe beslutning om deres typer. Afhængigt af de materialer, de er:

Således skelnes metalkroner af deres elegance og holdbarhed, og træskovler vil give billedet af naturlighed og friskhed. Plastprodukter anvendes i moderne eller komplekse interiører. Dette skyldes, at dette materiale kan tage nogen form.

Eaves konstruktion

Traditionelt består de af følgende elementer:

 1. rør;
 2. Sidedæksler, dekorative elementer eller afrundede hjørner;
 3. Beslag, holdere eller andre fastgørelsesanordninger.

Sådan beregnes længden af ​​corniceen

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet overskrider enten bredden af ​​vinduesåbningen eller er lig med den, men er aldrig mindre.

Lige bredde anvendes i flere tilfælde:

 1. Panoramavindue i væggen. I dette tilfælde er der intet valg, skyggerne vil gentage væggenes konturer;
 2. På vinduerne er der kun lys tule, ingen gardiner. Fabric overfører perfekt dagslys;
 3. Romerske gardiner. En særlig type gardiner, der gentager ikke meget bredden af ​​vinduesåbningen som bredden af ​​den glaserede del.

I andre tilfælde skal længden af ​​tagskæggene være større end vinduets bredde, så du skal tælle den.

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet

At foretage målinger og beregninger, du bør styres af følgende principper:

 1. Længden af ​​tagskæggene kan være 100-400 mm bredere end vinduesåbningen;
 2. Fastgørelse det fra væg til væg bør være placeret på 2-3 cm af vinduesåbningen allerede;
 3. Efter hver og en halv til to meter er det nødvendigt at give en montering. Dette vil hjælpe bunden fast fast på væggen, fordi gardinerne ikke er en nem ting, samt de er udsat for konstant forstyrrelse fra siden. Montering af loftet cornice, det er umagen værd at arrangere festen hver 50 cm.

Så, for at vælge den rigtige længde af corniceen måles bredden af ​​vinduesåbningen med et målebånd eller målebånd. Tilføj til den resulterende figur fra 100 til 400 mm. Parameteren afhænger af stoffets tæthed og størrelsen af ​​rummet. Bredt kløft passer til massive draperede stoffer, samt gør rummet mere visuelt. Opdel længden opnået under beregningen med to. Så du får det nødvendige antal monteringer. Det er vigtigt at forstå, at med længden af ​​tagskægget mindre end 3 meter, vil det være nok 2x point af støtte, i andre tilfælde er det nødvendigt at rette det på 3 steder.

Der er sådanne værelser, hvor flere vinduer er placeret på en væg. I dette tilfælde kan du gøre med en eave på begge åbninger, forudsat at afstanden mellem vinduerne ikke overstiger en halv meter. Der er dog ingen strenge regler og krav til dette. Separate gardiner vil også se harmonisk og glædeligt for øjet.

Russiske standarder

Indenlandske producenter har længe kendt, hvor længe gardinstangen skal være. Takket være de russiske statsstandarder og andre standarder producerer producenter traditionelt gardinstænger på tre meter. Dette skyldes ergonomien i lokalerne og vinduernes konstruktionsegenskaber. I de senere år er sortimentet udvidet, flere og flere varer af forskellig længde præsenteres i butikkerne, men de er også rettet.

At vælge en gardinstang på tre meter er lige så nem som enhver anden type. Det er værd at være opmærksom på hvilket materiale det er lavet af. Der spilles ikke en lille rolle af rørets diameter. Til at begynde med bør du bestemme det generelle koncept for vinduesdesign. Diameteren vil være vigtig, hvis de valgte gardiner er meget massive og store. Tykke taggrunde vil ikke være i stand til at bøje eller ødelægge udseendet.

Gardin stænger og tilbehør til gardiner: hvilket er bedre at vælge

Beskrivelse af moderne gardinstænger til gardiner og anbefalinger til korrekt valg af tilbehør

Hvordan vælges en gardinstang til gardiner, der opfylder flere parametre på én gang? For det første bør det fungere som en sikker holder til gardiner. For det andet, hvad skal der være cornice for gardiner, så det kan kombineres med den generelle indvendige styling? Om hvilke gardinstænger og tilbehør til gardiner er, vil du lære ved at læse dette materiale.

Hvad skal være cornice til gardiner

Vinduesdekoration er svært at forestille sig uden en så vigtig detalje som en cornice, som ikke kun udfører funktionen af ​​støtte gardiner, men kan også dekorere interiøret og give det et komplet udseende. Efter at have besluttet på modellen af ​​gardiner eller gardiner og vælger et stof, kan du fortsætte med valget af en passende tagbøjle til gardiner og tilbehør.

Dagens marked er så mættet, at blandt de mange forskellige produkter, der tilbydes, er det meget nemt at gå tabt. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at afgøre, hvilken skinne til gardiner der er bedre.

Der er øjeblikke, der skal være opmærksom på, før du vælger tagskægget:

 1. Bestem det ønskede antal spor. Hvis du planlægger at fremstille kun en type gardiner, kan du købe en enkelt sporet gardinstang. Og hvad skal der være cornice når man kombinerer to typer gardiner (for eksempel tyk og lys, regelmæssig og valset)? I dette tilfælde har du brug for en cornice med to baner. Tre stier vil være nødvendige, hvis gardinerne kombineres med en pelmet.
 2. Når du vælger hvilke hængevægge, skal du overveje bredden af ​​vinduet. Når du vælger en cornice, skal du huske at det skal være 20-45 cm længere end vinduets åbning. I dette tilfælde kan gardinerne eller gardinerne trækkes helt fra hinanden, så der er tilstrækkeligt sollys til at trænge ind i rummet.
 3. Inden du vælger de rigtige taggafler til gardiner, skal du overveje, om det passer ind i stilens indvendige stil. For eksempel, i et klassisk interiør, vil en metalgardinbane med tips se perfekt ud, mens en plastikgardinbane indlejret i en niche i loftet er velegnet til en moderne stil.
 4. Når du beslutter hvilke gardinstænger, der er bedst at vælge, skal du overveje vægten af ​​gardiner. Metalaksler modstår vægten af ​​tæt stof, men plastik er ikke designet til tung belastning, og de købes til lysgardiner.
 5. Og hvordan man vælger en cornice til gardiner på uregelmæssigt formede vinduer eller karrevinduer? I dette tilfælde egnede fleksible plast- eller metalholdere, hvor designet består af flere sektioner, der forbinder i den ønskede position.
 6. Nogle modeller af cornices er udstyret med en speciel ledning, der giver dig mulighed for at skubbe og glide gardinerne.
 7. Vælge hvilken cornice der er bedre at hænge sammen med holderen selv, vælg fester til gardiner - kroge, klip eller ringe. Fastgørelser af enhver art skal let glide langs en snor eller bar og ikke skabe ubehagelige lyde.

At reflektere over, hvilken cornice til gardiner, der er bedre at vælge, bør du ikke glemme, at dens omkostninger oftest bestemmes af hvilket materiale det er lavet af og dets design.

Hvilken gardinstang til hænge er bedre

Afhængig af monteringsmetoden er alle typer gardinskinner opdelt i to store grupper - loft og væg.

Ceiling cornices, som navnet antyder, er knyttet til loftet. Designet består af en profil og guider. Gardiner er knyttet til cornice med hjælp af kroge og kan bevæge sig langs hele længden af ​​guiderne. Ceiling cornices er oftest lavet af tyndt aluminium eller plast, og de har mange fordele. De er universelle, de kan vælges efter bredden af ​​vinduesåbningen, gardinerne på dem lukkes og åbnes frit, og intet forhindrer dette. Loftet kan bruges selv med en minimal afstand mellem loftet og vinduet.

Væg gardin stænger til fastgørelse til væggen. Plast, metal eller naturligt træ anvendes oftest til deres fremstilling. Fordelen ved tagg af denne type ligger i dens dekorative egenskaber, evnen til at vælge den for at matche gardinens farve eller andet tilbehør i rummet.

Når du vælger en cornice, kan du også styres af hvilket materiale (træ, metal eller plastik) det er lavet af.

Træafskærmninger er karakteriseret ved holdbarhed, styrke og fremragende æstetiske egenskaber.

Plastafskærmninger afviger i et stort udvalg og billige omkostninger. Deres installation er let, og fleksibilitet giver dig mulighed for at oprette design af enhver konfiguration. Styrken af ​​plastikskiver forlader imidlertid meget at ønske, så tung gardiner på dem er uønskede at hænge.

Metal gardin stænger er ideelle til tunge gardiner, da de er i stand til at modstå deres vægt. Metalstrukturen er dog ret tung, så installationen kræver særlig pleje.

Yderligere kan du gøre dig bekendt med beskrivelsen af ​​et design af tagbøjler til gardiner.

Moderne typer gardinskinner til gardiner: skinner

Skinneafskærmninger kan være både plastik og metal. Designet er udstyret med glidevalser. Rails kan være dekorative, almindelige eller malet. Fleksible cornices bruges til karrevinduer og buede vinduer, stålgardiner til tunge gardiner og kombinerede til at kombinere flere typer gardiner og lambrequins.

Disse moderne typer gardinskinner er let afkortet med en regelmæssig savsås og fastgjort til væg eller loft.

Kombineret cornice har som regel 2-3 spor, designet til hovedgardinet, gardiner og pelmets. Normalt pelmet hængt på skinnen, der ligger foran de vigtigste skinner beregnet til gardiner.

Skjulte skinner er lavet således, at rullerne, skyderne og andre glidende dele er skjult bag forenden. Tynde skinner anvendes ikke kun til lysgardiner, men også til lambrequins omkring barnesenge.

Rails kan udstyres med ledningskabler og indbyggede kroge til fastgørelse af østrigske, romerske gardiner og gardiner med festoons. Multipurpose skinner er monteret på væggen eller i loftet. De bøjer let, så de kan installeres på vinduer af enhver form.

Skinneafskærmninger er færdige med beslag, skruer, begrænsere, løbere, ruller eller kroge. Strukturen er monteret med beslag og skruer. Begrænsninger er monteret på kanterne af tagskægget og forhindrer ringene og løberne i at falde, som bruges til at fastgøre gardiner til cornice.

For at gøre gardinerne mere imponerende, stop dit valg på skinner med en overlapningsmekanisme. Takket være ham er gardinerne i midten af ​​tagskæggene ikke konvergerende ende-til-ende, men overlapper hinanden, som ser oprindelige ud.

Almindeligvis er gardinerne på skinneflodene ikke forskudt, da konstruktionen selv ikke ser æstetisk glædeligt ud. Derfor er kantene på gardinerne fastgjort på begge sider ved hjælp af greb.

Hvad er typerne af gardinskinner til gardiner: stænger

En anden type gardinskinner er i form af stænger. De er designet til lys gardiner i stil med en cafe til udsmykning af nicher og døråbninger. Eaves er lavet af bronze, plast eller kobber. Designet kan monteres på væg eller loft. Der er buede stænger designet til vinduer i vinduer, rund og af usædvanlig form.

Og hvad er typerne af gardinstænger til gardiner?

Blandt de forskelligartede:

 • til fastgørelse af gardinerne i døråbningerne. Den ene ende af stangen er fastgjort på dørens ramme, og modsat - på sin øvre kant. Portiere stiger, når du åbner døren;
 • glidende og strækbar. De kan installeres i kajen af ​​en hvilken som helst længde takket være glidemekanismen, foråret og specielle fastgørelser i enderne af tagene. Sådanne taghuller er ikke beregnet til tunge portiere;
 • til en lambrequin. Udstyret med beslag, der er fastgjort til væggen. Stangen er indsat i løkken, lagt på lambrequinens kant og fastgjort til beslaget;
 • stangstangen Eaves flytter let til vinduet om natten og ledes væk til den modsatte væg om dagen, så gardinet ikke forhindrer indtrængning af sollys. Stænger og skodder er lavet af plast, metal og kobber;
 • med fleuroner. Cornice er udstyret med dekorative elementer i enderne af stangen, som forhindrer sløjferne i at falde og dekorere interiøret.

Som henter tagene: stang

Taler om, hvad gardinstavene til gardiner, skal du helt sikkert tale om søjlerne. Eaves stangen er en stang af træ, plast eller metal med ringer fastgjort til den. Stænger af forskellig længde er lavet. Med en ikke-standard vinduebredde kan de forkortes.

Til fremstilling af metalstænger anvendes let aluminium, jern eller kobber. Plaststænger er ikke designet til tunge gardiner og er relativt billige. Eaves fra et træ er udstedt af naturlige materialer og er præsenteret i bredt sortiment og en rig farvepalet.

Stænger kan være skjulte. I dette tilfælde fungerer de som skinner med halvringe monteret på skyderne på bagsiden af ​​tagskæggene. Slip af skjulte stænger med kobber eller træ.

Standard stænger er designet til glatte overflader. Men du kan opgradere dem og fastgøre dem til hinanden med hjørneforbindelser. I dette tilfælde kan de fastgøres på vinduet i karet vinduet. Montage af stænger er lavet med monteringsbeslag.

Afhængigt af gardinens estimerede vægt anvendes to eller flere beslag, som er monteret på væggen i samme afstand fra hinanden.

Hvad er nu fashionable gardinstænger til gardiner: baguetter

Taler om hvad der nu er de mest fashionable gardinstænger til gardiner, vi kan ikke undlade at nævne baguetterne. Baguette cornices har en særprægende detaljer - en bar, der lukker monteringer til gardiner. Planck udfører en dekorativ funktion, og den kan vælges for at passe indretningens stil eller farve og tekstur af gardinerne. Baguetter er lavet af træ, plast eller metal.

Eaves trim kan efterligne værdifulde materialer - træ, marmor, guld, bronze, sølv, læder mv. Cornice med en baguette er fastgjort til væggen eller til loftet.

Du kan vælge udformningen af ​​den ønskede længde afhængigt af bredden af ​​vinduet eller hele væggen.

Planken til en træbaguette kan laves af både værdifulde træarter og dets billige sorter. Produkter kan gribes, kan laves med efterligning af ældning; de er også overtrukket med forskellige farvesammensætninger. Billige baguetter er lavet af spånplader. De er dækket af finer eller film med et mønster, der efterligner strukturen af ​​værdifulde træarter.

Baguette lavet af metal (oftest af aluminium) har en høj kvalitet, ædle udseende. Metalafskærmninger bruges som regel i kontorer og arbejdslokaler, men ikke i husholdningsartikler - i modsætning til træbaguette skaber de ikke atmosfæren af ​​varme, hvilket er så nødvendigt i boligområder.

Plastic baguettes er gode for deres lave omkostninger og praktisk. Baguetter er som regel lavet med to rækker. De består af en dekorativ strimmel og to profiler til hængende lys tule gardiner og tunge gardiner. Du kan også købe et enkelt eller tre-rækken design. Den første mulighed anvendes til køkkengardiner, og den anden bruges til hængende pelmets.

Til lette gardiner påføres baguette med et plastdæk. For tunge gardiner anvendes der en base af træ eller metal, hvortil en dekorativ strimmel er fastgjort. Indramning gardin stænger findes i en lang række, og du kan vælge dekorative strimler i overensstemmelse med den valgte stil i interiøret.

Nu ved du, hvilken slags gardinestænger der kan vælges, hvilket betyder, at det er på tide at være opmærksom på tilbehør.

Originaltilbehør til gardiner

Har du glemt hvad er gardinestængerne til gardiner, skal du ikke glemme, at vinduesindretningen vil være ufuldstændig uden originaltilbehør. Du kan afhente dem afhængigt af typen af ​​taggrunde eller andre detaljer, der pynter rummet.

Ledningssystem til åbning og lukning af gardiner. For let at åbne og lukke gardinerne er nogle skinner udstyret med et ledningssystem. Du kan også installere ledninger til andre typer gardinstænger. I øjeblikket kan butikkerne købes og et elektronisk system, der regulerer processen med åbning og lukning af gardiner.

Knopper. Flerones kaldes dekorative spidser, der pryder enderne af tagene. Deres form kan kun begrænse fabrikantens fantasi. Oftest produceres fleurs i form af kugler, kegler, blade, blomster. De kan være lavet af metal, træ eller plast.

Dekorative ringe. Ornamental ringe bruges til at dekorere kanten af ​​tagskægget, samt at sikre, at gardinerne ikke bevæger sig.

Holder. Holderen til gardiner bruges til at give dem en smuk halvcirkelformet form. Derudover udfører indehaverne en dekorativ funktion, der udsmykker vinduesåbningen.

Magnetiske klip. Magnetisk klip er en moderne enhed til at holde gardinerne på tagskæggene. Clips giver dig mulighed for at hænge gardinet uden at tilføje ekstra sløjfer. Ved hjælp af magneter kan du lægge foldene på gardinerne og tylen. Sammensætningen bliver ikke tungere, den ser lys og original ud.

Forårsklemmer. Fjederklip, der er udstyret med ringe, glider nemt langs tagene, er fastgørelseselementer til gardiner og bruges oftest til lysgardiner. Med deres hjælp kan du justere gardinens længde.