Lægning af izospana på loftet - hvilken side at lægge

Dampbarriere af enhver bygning er et vigtigt stadium i moderne konstruktion. Effektiv beskyttelse af lokalerne fra forekomst af fugt og kondensat kan betydeligt forbedre bygningens ydeevne, gøre den mere pålidelig og holdbar. Korrekt udførte instruktioner om brugen af ​​det valgte materiale vil kunne sikre fuldstændig mangel på kondensat. Dette vil have en positiv effekt på temperaturregimet og vil sikre en konstant temperatur i huset, hvilket reducerer varmeomkostningerne.

En af de mest populære dampbarriere materialer i byggemarkedet er izospan. Dens tekniske egenskaber er helt i overensstemmelse med eksisterende krav, så du hurtigt, effektivt og billigt kan udføre arbejde i enhver bygning, uanset størrelse og formål. Anvendelsen af ​​izospan til isolering af loftet er en populær løsning for både fagfolk og dem, der ønsker at udføre en dampspærre med egne hænder. For fuldt ud at forstå de grundlæggende regler for at arbejde med materialet, anbefaler vi at du gør dig bekendt med sine varianter og egenskaber ved lægningsteknologien.

Hvad er izospan

Dette materiale er en diffusormembranfilm baseret på produktion af polymerisering af polyethylen. Eksisterende teknologier tillader at producere materiale med forskellige teknologiske egenskaber. Samtidig giver format, emballage og overfladefunktioner dig mulighed for at lægge izospan i loftet med maksimal effektivitet og kvalitet.

Dette materiale er især efterspurgt efter arbejde i rum med høj luftfugtighed samt bygninger, der er isoleret med bløde materialer - mineraluld, penofol eller skummet polystyren, med tætning af leddene med skum. Blandt de vigtigste funktioner, som dette dampbarriere materiale vil udføre, er det nødvendigt at fremhæve:

 • beskyttelse af lofter mod forekomsten af ​​svampe og forskellige bakteriologiske formationer
 • isolering isolering og beskytte det mod at blive vådt;
 • indeslutning af kondensat og muligheden for fordampning på en naturlig måde.

Ud over de ovennævnte egenskaber er det værd at lægge Isospan på grund af dets høje styrke og elasticitet, hvilket i høj grad letter arbejdet. Denne dampspærre er miljøvenlig og kan bruges i rum med enhver lufttemperatur.

Varianter og teknologiske træk ved izospan

Det moderne byggemarked tilbyder fire typer dampspærre af denne type, der er egnet til beskyttelse af lokaler fra kondensat, damp og andre manifestationer af fugt. De er sædvanligvis betegnet med mærkning A, B, C og D. Resten af ​​materialelinierne er beregnet til specielle driftsforhold, for eksempel til bad. De har en højere pris og er mindre almindeligt anvendt i massekonstruktion.

Izospan A

Den er produceret i to typer:

 • Tagdækning - bruges til beskyttelse mod vind-fugt. Sådan materiale er tilrådeligt at montere mellem tagisolering og gulvbelægning. Det forhindrer forekomsten af ​​under-tag kondensat og hoarfrost.
 • væg - bruges til at isolere skillevægge og lofter. Det har et lavere dampgennemtrængningsindeks, men samtidig er det lettere og bedre afstødning af fugt.

Izospan B

Det er en to-lags beskyttelse af varmeisoleringsmaterialer med høj alsidig anvendelighed. Det er lagt på indersiden af ​​isoleringen af ​​interfloor lofter i loftsrum og kældre.

Izospan C

Tolags dampbarriere materiale, der bruges til at beskytte mod damp, kondensat og vand på begge sider. Afviger i den øgede holdbarhed og kan effektivt anvendes til en vandtætning af betonrum.

Izospan D

Fremragende mulighed for ekstern brug. Lavet på basis af vævet stof, vil dette materiale perfekt klare alle belastninger, herunder store mængder vand og sne.

Hvilken side af retten til at lægge izospan

Det første spørgsmål, der opstår for begyndere, er valget af højre side af materialet. Hovedformålet med installationen af ​​Isospan i loftet er at beskytte isoleringen mod fugtindtrængning. For at maksimere udførelsen af ​​de påkrævede opgaver, skal der derfor altid vendes et glat lag af materiale til isoleringen. Sammen med dette har udvendige og tagdækninger med denne isolator nogle forskelle. At vælge - hvilken side at sætte og izospan, husk at det er vigtigere for taget at sikre uhindret fjernelse af damp udefra og beskyttelse af isolering og lofter fra nedbør. I dette tilfælde skal den glatte side af materialet vende ud.

At lægge izospana i loftet

Teknisk dampspærrede loft kan omfatte installation af et eller flere lag af belægning. For korrekt at lægge izospan er det nødvendigt at overveje følgende egenskaber ved den behandlede overflade:

 • Funktionelt formål med den isolerede overflade
 • produktionsmateriale;
 • Den forventede belastning på materialet i form af fugt og damp.

Montering på betonlofter

I betragtning af at de fleste betongulve er dækket af bitumenmastik, vil anvendelsen af ​​izospan ikke være effektiv her. Men når der anvendes bløde isoleringsmidler, skal fordampning være til stede for at forlænge levetiden og forbedre den tekniske ydeevne.

Izospan fra ydersiden er monteret på en tidligere forberedt ramme, mens der til brug på plastikfliser anvendes til montering på en betonoverflade. Rammen kan være træ eller galvaniseret kasse, som tjener som grundlag for isolering, dampspærring og modstående materiale.

Lægning på trælofter

Isolering af overflader i et træhus er en af ​​hovedopgaverne for at forbedre drifts- og kvalitetsegenskaber. Izospan anvendes her uanset tilstedeværelsen af ​​isolering og er obligatorisk til brug på begge sider af den behandlede overflade. Legeprocessen i sig selv er ikke særlig vanskelig, og eventuelle tilgængelige metoder kan bruges til at sikre materialet til overfladen.

konklusion

Arbejdet med dette materiale er, at det er nøje at overholde producentens anbefalinger, overholde arbejdsteknologien og vælge den rigtige type materiale til installation i en bestemt sag. Hvis han sætter isospan korrekt på loftet, vil han være i stand til fuldt ud at give de nødvendige karakteristika og afsløre sine egne evner fuldt ud.

Vandtætning og dampspærre i loftet i trægulve på badeværelset

Hvis rummet ofte bruges vand, stiger fugtighedsniveauet. Suspension af damp stiger til loftet, mætter finishen og akkumuleres derefter i elementerne af isolering og træbjælker, lag. Over tid forværres træet, begynder at rotne, skimmel fremkommer, hvilket reducerer strukturens praktiske egenskaber. For at forhindre processer har du brug for en dampspærre til et loft i et træloft. Men hvilke materialer er bedre, kan du gøre arbejdet med dine egne hænder - lad os tale i detaljer.

Hvorfor gør dampspærre og loftisolering

Efterbehandling loftet i badeværelset i et træhus, et bad, skal du bruge et lag af damp og vandtætning. Begge lag udfører deres funktioner, hvis formål er at beskytte strukturer mod vandets virkninger. Især er vandtætningen af ​​loftet i badeværelset vigtigt for at forhindre forringelse af træ fra damp, der stiger til toppen og kan infiltrere overfladen, de indre lag i loftet. En dampspæremembran, der ligger oven på isoleringen, er nødvendig for at forhindre akkumulering af kondensat, det hjælper med at ventilere strukturerne og alle lagene af "kagen", hvilket forhindrer dem i forringelse.

Så træplanken i badeværelset har brug for damp og vandtætning af følgende årsager:

 • Temperaturforskellen forårsager kondensat at akkumulere i loftet, det såkaldte dugpunkt;
 • fugt imprægnerer træstrukturer, der forårsager ødelæggelse af træ, udseende af rot;
 • damp og vand reducerer de praktiske egenskaber ved varmeisolering.

For at undgå de negative virkninger af vand eksponering anvendes beskyttelsesfilm og membran, hvilket giver ventilation af alle lag og materialer på gulvet.

Enheden af ​​et loft design af et badeværelse i træhuset

Hvis vi ser på overlapningsenheden fra top til bund, ser det sådan ud:

 • ren, ru gulv loftet / boliger gulv;
 • dampbarriere;
 • bjælker eller overlappende bjælker, som er bærende strukturer;
 • varmeisolerende materiale (kan passe ind i rummet mellem bjælkerne);
 • fugtisolering;
 • Gulvbelægning fra brædder eller andet materiale, der er egnet til at arrangere loftet.

De beskyttende lag vil udføre deres funktion, men kun hvis træet er forbehandlet med anti-lag, bio-fugtabsorberende forbindelser og godt tørret. Basalt eller mineraluld er velegnet som et varmeisoleringslag, og materialet absorberer lyden godt. For konstruktioner, der ikke kan lastes, kan du bruge skumplaststyrker eller skum.

Udvælgelse af materialer

Produktprogrammet er bredt, indeholder både konventionelle polyethylenfilm og:

 • folie materialer;
 • perforerede polyethylenfilm;
 • flerlagsmembraner;
 • Materialer i form af belægning, som anvendes til beton, mursten interfloor gulve.

Film af polypropylen og polyethylen betragtes som de billigst mulige valgmuligheder. En sådan dampbarriere til et loft i et træloft, som koster fra 0,5 dollar pr. Lineær meter, klare sig godt med vand og ultraviolet stråling. Når man vælger forstærkede og folievarianter, er det bedre at give præference til sidstnævnte, da foliesiden afspejler varmen tilbage, hvilket skaber en behagelig temperatur i rummet. Polypropylen er godt absorberet fugt og metered damp. Men forstærkede produkter på punkterne af interlacing trådene ofte revner, hvilket reducerer materialets kvalitetsindikatorer.

Folie dampspærre flerlagsmaterialer beskytter ikke kun damp, støj, men reducerer også varmetab.

Tilgængelige produkter i følgende versioner:

 • ensidet foliebelægning på glasfiber anvendes til værelser med højt niveau af temperatur og fugtighed, men produkter med et klæbelag er ikke monteret ujævnt.
 • et tolags foliebaseret produkt baseret på glasfiber er velegnet til uopvarmede værelser, men kan monteres på trægulve i varme rum;
 • et trelags materiale med en base af Kraft papir og polyethylen med ensidig folie er bedre at installere i lokaler med mellemstore og forhøjede fugtighedsniveauer;
 • Enkelt- og dobbeltsidede produkter fremstillet af polyethylenskum og overtrukket med aluminiumfilm suppleres med en klæbebase og er vist til montering på lige og ujævne overflader;

Til salg er der membranprodukter, der er opdelt i ensidig, tosidet. Den første passage damp kun i en retning, som kræver en klar beregning under installationen, men 2-vejs damppas i begge retninger, kan du lægge dem som du vil.

Membraner betragtes som dyre materiale, der er enkeltlags - fugt akkumuleres i lagene, som materialet derefter "måles ud" målt. Der er også "intelligente" membraner, som regulerer fugt og fungerer som en hydrobarriere. Membranen er den bedste dampspærre i loftet i et træhus, selv om det ikke er billigt, men det vil også levere højkvalitets damp- og vandtætningslofter.

Hvilket materiale skal du vælge et badeværelse i et træhus?

Det er ikke nødvendigt at spare på arrangementet af isoleringslaget - komforten i huset og bygningens levetid afhænger af materialets kvalitet.

Eksperter anbefaler at vælge følgende materialer:

 1. Alukraft. Sikker for menneskers sundhed har 3-lags foliemateriale en termo-reflekterende egenskab. Produktionsgrundlaget er kraftpapir og polyethylen, mellem hvilken foliekomponenten er lagt. Ansøgning: i bad, saunaer, private træhuse. Fås i ruller.
 2. Izospan V. Dette er et 2-lag dampspærermateriale placeret ud for isoleringslaget. Produkterne er kendetegnet ved højkvalitets kondensatretention, som derefter fordampes uden at skade trækomponenterne.
 3. Penofol. Materialet har 3 egenskaber: damp, hydro, varmeisolering. Base: skummet polyethylen og aluminiumfolie. Der er flere markeringer: A - ensidig folie, B - tosidet folie, C - tosidet folie med nedre klæbelag. Huset bruger produkter med bogstavet A - et overkommeligt og let at installere materiale. Men du kan bruge eventuelle ændringer.
 4. Armofol. Roll produkter med glasfiber mesh understøtning. Velegnet til lægning i værelser med høje temperaturer, fugtighedsniveauer: bade, saunaer, boliger med trælofter. Produkterne er forskellige i henhold til bogstaverne: B - dobbeltsidet folie (3-lags materiale), det er godt at bruge i loftet og C - ensidig folie med selvklæbende base. Denne type anbefales ikke til brug på baser med åbenbare højdeændringer.

Afhængigt af bygningens bygning og formålet med rummet skal ejeren vælge, hvilken dampspærring der er bedst for loftet på træhuset. Vær opmærksom på tilstedeværelsen af ​​opvarmning i rummet, antallet af gulve (er der et opvarmet rum over gulvet), kvaliteten af ​​taget og andre faktorer.

Teknologi installation af loftisolering på badeværelset

Udstyret med damp, vandtæt loftet på badeværelset uden problemer.

Arbejdsfaserne er som følger:

 1. Før du påbegynder arbejdet, bedøm visuelt loftets tilstand. Hvis der er huller, huller, skal alt forsegles med specielle forbindelser til arbejde med en træbase.
 2. Imprægner overfladen grundigt med et antiseptisk, bioprotektionsmiddel eller en dyb penetrationsprimer med de samme komponenter.
 3. Om nødvendigt udføres forarbejdning i flere lag. Hvis der er blå pletter på loftet eller zoner af skimmel, skal de rengøres, behandles med specialmidler og også imprægneres med beskyttende stoffer på toppen.

Det er vigtigt! Sommetider vises sort skimmel eller svamp på træ - det er en trussel for helbredet. Hvad skal man behandle? En opløsning af blå vitriol og bagepulver eller hydratiseret kalk. Først skal du bruge en stiv børste til at rense de berørte områder, så blød det med en blanding af mug / mugg, vask derefter, tør og sug det med antiseptisk og jord.

 1. Tør loftet. Det kan tage 2-3 dage, du skal vente på tid.
 2. Skær isoleringsmaterialer i strimler 20-30 cm langt længere end loftsbredden. Dette er nødvendigt for at fastgøre kanterne på væggen, som krævet teknologi.
 3. Båndene er fastgjort i loftet med indstillingen af ​​båndene på hinanden med ca. 15-20 cm (overlapning). Fastgørelsesstifter, lim leddene med bygningsbånd.
 4. Efter montering af de isolerende lag er lathingen opstillet. Derefter skal du forsegle alle leddene af det isolerende materiale i området ved siden af ​​væggene.

Tip! For ikke at beskadige arkisoleringsmaterialet er det lettere at fastgøre det gennem papirbånd.

Ekspertrådgivning

Vælge dampbarriere, vær opmærksom på anbefalingerne fra mesterne:

 1. Glassine er en billig udgave af produkter, der er egnet til installation i værelser med lav luftfugtighed. Dampgennemtrængelighed er ikke mere end 70 mg / m2.
 2. Polyethylenfilm er en anden budgetmulighed. Pass ikke mere end 5 mg / m2 damp om dagen. Forstærket materiale er bedre, de er mere modstandsdygtige mod UV-stråler og modstår trykket af bulkisolering.
 3. Når du lægger det polymere materiale af den dobbeltsidede type, skal du sørge for at den hårde side ligger ned på varmeisolatoren - den glatte overflade slipper ikke fugt ud overhovedet.
 4. Det er bedre at udføre arbejde med en assistent, så det er mere bekvemt at montere båndet af isolerende materiale, så de ikke går i stykker.
 5. Hvis du bestemmer dig for, at det folierede materiale er bedre, så er produktets dampgennemtrængelighed minimal, du kan rette det i værelser med meget høj fugtighed og temperatur.
 6. Diffuse membranprodukter har en kapacitet på 3-20 mg / m2. Lay membranen skal være over isolationslaget.

At vide alt om dampspærren, vil ikke være noget problem at bestemme, hvad der er bedre og købe den rigtige mængde materiale. Når du vælger tykkelsen af ​​arkene, hvis isoleringslaget skal være tykt, skal du vælge 2 lag ark 1,5 cm tykkere end 1 lag ark 3 cm tykt. To ark med mindre tykkelse bevarer deres form længere, ikke flad og taber derfor ikke deres karakteristika.

Hvordan laver jeg izospan i loftet? (12 billeder)

Med udviklingen af ​​teknologi er kravene til boligkomfort stigende, hvilket afhænger af mange faktorer, herunder tilstanden af ​​miljøet i boligen. Temperaturen i rummet, luftens luftfugtighed, støjniveauet, belysningen - alle disse er komponenter, som karakteriserer levevilkårene. Komfortable værdier af disse parametre opnås ved anvendelse i byggematerialer og efterbehandling materialer med passende egenskaber. Samtidig giver multifunktionelle materialer ikke kun levekomforten, men også effektiviteten ved at bruge andre midler til speciel efterbehandling.

Overvej vigtigheden af ​​at udføre en dampspærre i et rum, et moderne dampisolerende materiale "Izospan", og hvordan man lægger izospan i loftet - basen, der er mere i kontakt med damp end andre strukturer.

Hvad er izospan

I rum med høj luftfugtighed eller indesluttende konstruktioner, der er isoleret med bløde isoleringsmaterialer, kræves en dampspærreanordning.

Den enkleste basisbeskyttelse er tilvejebragt af en enhed fremstillet af tagfilm eller polyethylen, som samtidig tjener som et vandtætningselement. Men sådan en primitiv tovejsbarriere tillader ikke fugt at undslippe, fordampe fra basismaterialet og isoleringen. Desuden dannes kondensatdråber, der dannes på filmen, eller falder ned, inden de fordampes, danner pytter på gulvet og dræner på væggene.

Moderne dampspærre materialer er meget mere funktionelle, deres sorter er lavet til en bestemt opgave, og derfor er de manglende disse ulemper, når de leverer dampbeskyttelse.

For at beskytte basen mod kontakt med kondensat udfører dampbarrieren følgende funktioner:

 • beskytter basen mod kontakt med kondensat, forhindrer dannelse af svampe;
 • isolerer baseisoleringen fra ydre fugt og holder sine varmeisolerende egenskaber;
 • tillader fordampning af vand, der oprindelig er indeholdt i understøtningsstrukturens materialer og varmeisolering;
 • beholder kondensat på sig selv, forhindrer det i at dræne og tillader gradvis fordampning.

Et eksempel på et moderne dampbarriere materiale er produkter, der er produceret af indenlandske Hex - Nonwovens i de sidste 12 år under Izospan varemærket.

Kendetegn og omfang af en izospan

Alle typer isospan produceret er lavet af polypropylen og er opdelt i 4 kapasitive linjer, der adskiller sig i egenskaber og funktionalitet:

 • dampgennemtrængelige, men vandtætnings- og vindbeskyttende membraner (5 klasser - A, A med HWP - flammehæmmende additiver, АQ proff, AM, AS;
 • film med damp- og vandtætningsegenskaber (6 klasser - RS, B, C, RM, D, DM);
 • Energibesparende varme-damp-vandtætningsmaterialer med reflekterende belægning (4 klasser - FB, FS, FD, FX);
 • klæbebånd (7 typer - KL, KL +, SL, FL, FL Termo, ML proff, SUL - selvklæbende tape).

Materialer af alle sorter har følgende generelle fordele:

 • den nødvendige grad af paritet
 • tilstrækkelig grad af trækstyrke og sprængning
 • miljøvenlighed og sikkerhed - fraværet af skadelige emissioner
 • Tilstedeværelsen i hver gruppe af brandslukningsarter med egen slukning
 • den teknologiske effektivitet forårsaget af elasticitet, enkelhed til skæring og et format, optimalt til installation.

For at forenkle gennemgangen af ​​ovennævnte sorter betragter vi 4 typer isospan, der er mest anvendte til dampspærring - markeret på emballagen med mærkning A, B, C og D. Men det betyder ikke, at andre ændringer af isospan ikke er egnet til dampbeskyttelse - tværtimod har de enten højere ydeevne, eller er designet til specifikke driftsforhold. Du skal bare vide, hvordan man vælger og lægger disse typer isospan på loftet.

Izospan type A

"Izospan A" er produceret i to typer - væg og tagdækning.

Tagdækning izospan-A er en vind- og fugtisolerende, men dampgennemtrængelig membran placeret mellem tagisoleringen og dens gulvbelægning (metalflise, cementbundet spånplader, Ondulin). Denne skal er designet til at forhindre dannelse af under-tag kondensat, samt at beskytte det mod isolering og konstruktioner af skrånende tage af bygninger med en hældningsvinkel på mere end 35 grader.

Ydersiden af ​​"A" -gruppen izospan er glat, vandafvisende og UV-resistent. Strukturen af ​​membranets indre overflade er volumetrisk, hvilket forhindrer dannelsen af ​​kondensat og tillader vanddamp fra isolatoren at udbryde til ydersiden.

En mere avanceret type med en lidt lavere dampgennemtrængelighed (mindst 850 g / m2 / dag), men lettere og tre gange mere vandtæt, er dampspærren "Izospan AM".

Izospan arter B

Izospan V er en universel to-lags beskyttelse af isolering og bygningskonstruktioner fra damp i det indre miljø, som også har vandtætningsegenskaber. Materialet er lagt på indersiden af ​​det isolerende lag på loftet, kælderen og gulvfladerne samt et blødt tag. "Izospan-B" har en glat side til laget af varmeisolering, og en hård ydre overflade med dette arrangement hjælper med at holde kondensatet på det og derefter fordampe ind i luften i rummet.

Izospan af en type med

"Izospan-S" er også et tolags materiale til at arrangere dobbeltsidet damp- og vandbeskyttelse af varmeisolerede belægninger og gulve, men den høje styrke gør det muligt at bruge materialet som et vandtætlag på beton, jord og andre gulve med varmeisolering.

Izospan arter D

Denne type dampisolering izospan har øget styrke, da den er lavet på basis af vævet polypropylenstof. Isospan-D's trækstyrkeegenskaber gør det muligt at isolere byggematerialer fra eksponering for atmosfærisk fugt udefra, mens selv en statisk snebelastning er tilladt på en isolerende belægning.

Som "Izospan-S" kan D-type dampspærre bruges som vandtætningsskal på beton- og jordgulve, mens den generelle anvendelse er hydraulisk og dampisolering i to retninger, beskyttelse af sne og varmt koldt og opvarmet skrå tag fra sne og vind., samt tagdækning fra kondensatets inderside.

Fælles dampspærreisoleringsteknologi izospanom

Dampspærren i loftbunden er lavet ved hjælp af en eller en kombination af flere typer af dette dampbeskyttelsesmiddel, og du kan selv installere isospan på loftet. Individuelle egenskaber ved sorterne af dette dampspærremateriale er anført på emballagen, hvilket letter valget af beskyttelse af den ønskede klasse. Når du vælger det ønskede mærke af izospan, er det nødvendigt at tage højde for funktionaliteten af ​​gulvet (kælder, interfloor eller loft), materialet i dets udførelse, typen af ​​isolering og driftsbetingelserne for rummet. Placeringen af ​​dampbarriereskallen i forhold til bunden og isoleringen er også af stor betydning, da en korrekt udført dampspærring også er baseret på orienteringen af ​​det anvendte materiale.

Hvordan man lægger isospan på et betonloft

Ved reparation af loftet er en mellemliggende operation, der udføres efter udjævning af cementblandingerne og inden isolering af bunden indefra, vandtæt - i tilfælde af lækage ovenfra, hvis der er motorveje eller sanitære apparater på gulvet ovenfor. Et vandtætlag, der påføres loftet fra siden af ​​rummet ved hjælp af en belægningsmetode (dyb penetrationssammensætning eller på bitumenbasis) vil samtidig udføre funktionen af ​​dampbeskyttelse, hvilket er obligatorisk, når der anvendes blød isolering. Vandtætningsmetoden, som ikke er vanskelig for udførelse, eliminerer behovet for at lægge et lag Isospan-A på loftet, som desuden har lavere vandtætningsegenskaber.

Når enheden er over vandtætning, er det ikke nødvendigt med termisk beskyttelse af stiv isolering (polyurethanskum, polystyrenskum) ved installation af dampspærre. Men hvis mineraluld anvendes til isolering, især stablet ved den rammeløse metode (plastisk svampe), er dampbeskyttelsesanordningen obligatorisk - denne isolering er hygroskopisk og udover at reducere de isolerende egenskaber, vil den også "takke" reduktionen af ​​de isolerende egenskaber.

Ved hjælp af plastisk svampe er der monteret en blød isolering på det vandtætte loft, så fastgørelseshættene trykker isoleringslaget på betonbunden sammen med dampbeskyttelsen fra isospan-B. Izospan er lagt i striber med en overlapning på hinanden på 15 cm og i loftet - 5-10 cm ned, med den glatte side i retning af isolering. Kanten af ​​lapping er limet i længderetningen med selvklæbende tape "Izospan" markerer FL eller SL.

På loftet markerer de foreløbigt arrangementet af isoleringsplader med svampe, således at de langsgående rækker af fastgørelsesanordninger er anbragt i lige parallelle rækker med samme tonehøjde. Langs svampens langsgående rækker er træplader, der er behandlet med en hydrofob komposition, monteret og fastgjort til plastikkapper ved hjælp af skruer. Det er muligt at lægge dekorative plastpaneler eller sidespor på tværs af monterede langsgående skinner.

Hvordan man lægger izospan på loftet af træ

Træ er sårbart overfor fugt, så det skal isoleres fra omgivende luftdamp, uanset om isoleringen udføres på et træloft eller ej. I tilfælde af isolering af loftet med bløde materialer øges behovet for trædampisolering endda - sådanne varmeapparater er hygroskopiske, og fugtigheden akkumuleret i dem vil ødelægge cellulosen gemt inde i endnu hurtigere end ydersiden.

Det er ikke teknisk vanskeligt at lægge izospan på træets loft - blødheden i basen tillader brug af enkle metoder til mekanisk fixering. Men når du køber dampbeskyttelsesmaterialet, behøver du ikke begå en fejl, når du vælger hvilken bestemt izospan der skal bruges til træloftet.

Varmeafskærmningen på træets loft skal være dækket på begge sider med dampspærrelag, men for en optimal udførelse af varme- og dampbeskyttelse af en sådan base anvendes ofte forskellige grupper af forskellige funktionaliteter.

Installation af isospan i gulvet

Hvis begge gulve er boliger, der opvarmes, kan dampspærren kun laves ved hjælp af kun en type materiale - izospan-B, men den lægges på begge sider af en blød isolering

Ved installation af interflooroverlapningen på understøtningsbjælkerne, er plankerne i trækloftet hæmmet til dem nedenunder. Derefter på det hårde loft på øverste etagers side er der en blød isolering mellem bjælkerne, hvis tykkelse skal være 3-5 cm mindre end højden på rafterafsnittet. Denne forskel i størrelse er nødvendig, således at efter at dampspærrefilmen ligger oven på isolationslaget mellem isoleringsmaterialet og isoleringen, nødvendigt for at forvitre fugt fra mineraluld.

Isospan-B kryber over det varmeisolerende lag - med sin glatte side mod isoleringen. Dampbarrierefilmen fastgøres til bjælkerne med hæfteklammer ved hjælp af en hæftemaskine, hvorved der undgås stærk spænding eller hævning, med overlapning af strimler på hinanden i 10-15 cm, med størrelsesforbindelser mellem dem og væggene med forbindelsesbåndet "Izospan-SL" eller "-FL".

Kontrolskinner spidses over bjælker langs hele deres længde - træstænger med en sektion på 4x4 eller 5x5 cm, på tværs af hvilken gulvplader lægges.

Det er vigtigt! Efter at have færdiggjort gulvbelægningen på det færdige gulv, er det nødvendigt at kontrollere og om nødvendigt skrue tavlenes pladder nedenfra, hvis fastgørelse kan svækkes ved at banke på spærrene ovenfra.

I slutningen af ​​dampbeskyttelsesanordningen er bunden færdig med sidespor.

Installation af izospan med tagdækning

Denne situation adskiller sig fra den foregående, idet miljøet er over dækket med alle de tilhørende faktorer - vind, regn, sne osv. Når du vælger typen af ​​izospan i denne sag, skal du også overveje tagets design, som kan være fladt eller med skråning.

Dampbeskyttelse træloft under taget med skråning

Træskinner med en sektion på ca. 3x6 cm med et trin på 0,5 m kryds oven på dækslets spærre, hvorpå en blød isolering er placeret på toppen. En yderligere beklædning af skinnerne er anbragt oven på isoleringen for at sætte en dampspærre på den fra Izospan-A. Izospan A-klasse er designet til at beskytte isolering og tagkonstruktioner mod vind, sne og regn, men den glatte overflade er ikke lamineret, da den er beregnet til brug på tag med en hældning på mere end 35 grader, hvor vanddråber ruller ned. Yderligere beklædning udføres for at sikre denne hældningsvinkel, således at en sådan film ikke sænker med tiden og ikke lader vand gennem sig selv ind i isoleringen.

Isospan-A er fastgjort til beklædningen og er fastgjort til den ved fremgangsmåden beskrevet ovenfor. Længere langs bjælkerne bliver syltetøj modsat, på hvilket en beklædning til ekstern tagdækning er monteret.

På indersiden af ​​belægningen krymper og spænder Isospan-B's dampspærre på tværs af lamellerne 3x6 cm, hvorved indersiden af ​​sidesiden er monteret i en retning vinkelret på stængernes indretning.

Således er den bløde isolering isoleret på begge sider af forskellige typer isospan med implementeringen af ​​et bilateralt ventilationshul:

 • Izospan-A beskytter isolering og konstruktioner fra vind, under-tag kondensat, regn og sne uden at forstyrre fugt ud af isolering og byggematerialer i modsat retning;
 • Izospan-In isolerer blød isolering fra fugt indeholdt i luften i rummet.

Dampbeskyttelse træloft under det flade tag

Designet af dampspærren på lofterne på denne tagkonstruktion er noget forskelligt fra dampbeskyttelsesanordningen fra den tidligere type belægning. Da den glatte overflade af Isospan-AM har laminering, er dens styrke og vandtætningsegenskaber meget højere end type A-paroskærhed. Derfor kan AM-dampspærre anvendes med en hældning på tagdækket mindre end 35 grader og endda på flade baser. Samtidig er der ikke brug for en enhed til ekstra obreshetki oven på isoleringen - det er nok styrke af Izospan-AM selv, men for dette skal det lægges ordentligt fast, fastgøres og tilsluttes.

konklusion

Ved tilrettelæggelse af loftdampbarrieren er det uønsket at eksperimentere - korrigering af fejl vil uundgåeligt medføre ikke kun ekstra tid og kræfter, men også omkostningerne ved materialer ødelagt under demontering af strukturer. Izospan er et hjemmeprodukt, der ikke er ringere end udenlandske analoger i noget, herunder et sortiment, der giver dig mulighed for at vælge et dampspærremateriale til det eksisterende sæt af strukturer og driftsforhold.

Hovedelementet i artiklen

 1. Fugtighed i rummet er en vigtig faktor, der ikke blot påvirker levekomforten, men også funktionaliteten og holdbarheden af ​​andre typer boligarrangementer.
 2. Izospan er et dampbarriere materiale af mange sorter med bred funktionalitet.
 3. At lægge nogen form for izospan på loftet er til rådighed for selvopfyldelse.
 4. Overholdelse af teknologien om at lægge izospana - et løfte om åbenbaring af dets evner i sin helhed.

Hvordan man sætter en dampspærre izospan på loftet?

Med udviklingen af ​​teknologi er kravene til boligkomfort stigende, hvilket afhænger af mange faktorer, herunder tilstanden af ​​miljøet i boligen. Temperaturen i rummet, luftens luftfugtighed, støjniveauet, belysningen - alle disse er komponenter, som karakteriserer levevilkårene. Komfortable værdier af disse parametre opnås ved anvendelse i byggematerialer og efterbehandling materialer med passende egenskaber. Samtidig giver multifunktionelle materialer ikke kun levekomforten, men også effektiviteten ved at bruge andre midler til speciel efterbehandling.

Overvej vigtigheden af ​​at udføre en dampspærre i et rum, et moderne dampisolerende materiale "Izospan", og hvordan man lægger izospan i loftet - basen, der er mere i kontakt med damp end andre strukturer.

Hvad er izospan

I rum med høj luftfugtighed eller indesluttende konstruktioner, der er isoleret med bløde isoleringsmaterialer, kræves en dampspærreanordning.

Den enkleste basisbeskyttelse er tilvejebragt af en enhed fremstillet af tagfilm eller polyethylen, som samtidig tjener som et vandtætningselement. Men sådan en primitiv tovejsbarriere tillader ikke fugt at undslippe, fordampe fra basismaterialet og isoleringen. Desuden dannes kondensatdråber, der dannes på filmen, eller falder ned, inden de fordampes, danner pytter på gulvet og dræner på væggene.

Moderne dampspærre materialer er meget mere funktionelle, deres sorter er lavet til en bestemt opgave, og derfor er de manglende disse ulemper, når de leverer dampbeskyttelse.

For at beskytte basen mod kontakt med kondensat udfører dampbarrieren følgende funktioner:

 • beskytter basen mod kontakt med kondensat, forhindrer dannelse af svampe;
 • isolerer baseisoleringen fra ydre fugt og holder sine varmeisolerende egenskaber;
 • tillader fordampning af vand, der oprindelig er indeholdt i understøtningsstrukturens materialer og varmeisolering;
 • beholder kondensat på sig selv, forhindrer det i at dræne og tillader gradvis fordampning.

Et eksempel på et moderne dampbarriere materiale er produkter, der er produceret af indenlandske Hex - Nonwovens i de sidste 12 år under Izospan varemærket.

Izospan er diffusionsfilm eller membraner lavet af moderne polymerer, der fremstilles ved hjælp af specielle teknologier, der giver mulighed for at give bestemte egenskaber ved denne dampbeskyttelse til visse egenskaber, hvilket under betingelser for et bredt udvalg af isoleringsmaterialer letter valg af værktøjer med den ønskede funktionalitet. Formatet og styrken af ​​izospan er lavet, så installationen af ​​dampspærren kan laves med optimal ydeevne og kvalitet.

Kendetegn og omfang af en izospan

Alle typer isospan produceret er lavet af polypropylen og er opdelt i 4 kapasitive linjer, der adskiller sig i egenskaber og funktionalitet:

 • dampgennemtrængelige, men vandtætnings- og vindbeskyttende membraner (5 klasser - A, A med HWP - flammehæmmende additiver, АQ proff, AM, AS;
 • film med damp- og vandtætningsegenskaber (6 klasser - RS, B, C, RM, D, DM);
 • Energibesparende varme-damp-vandtætningsmaterialer med reflekterende belægning (4 klasser - FB, FS, FD, FX);
 • klæbebånd (7 typer - KL, KL +, SL, FL, FL Termo, ML proff, SUL - selvklæbende tape).

Materialer af alle sorter har følgende generelle fordele:

 • den nødvendige grad af paritet
 • tilstrækkelig grad af trækstyrke og sprængning
 • miljøvenlighed og sikkerhed - fraværet af skadelige emissioner
 • Tilstedeværelsen i hver gruppe af brandslukningsarter med egen slukning
 • den teknologiske effektivitet forårsaget af elasticitet, enkelhed til skæring og et format, optimalt til installation.

For at forenkle gennemgangen af ​​ovennævnte sorter betragter vi 4 typer isospan, der er mest anvendte til dampspærring - markeret på emballagen med mærkning A, B, C og D. Men det betyder ikke, at andre ændringer af isospan ikke er egnet til dampbeskyttelse - tværtimod har de enten højere ydeevne, eller er designet til specifikke driftsforhold. Du skal bare vide, hvordan man vælger og lægger disse typer isospan på loftet.

Izospan type A

"Izospan A" er produceret i to typer - væg og tagdækning.

Tagdækning izospan-A er en vind- og fugtisolerende, men dampgennemtrængelig membran placeret mellem tagisoleringen og dens gulvbelægning (metalflise, cementbundet spånplader, Ondulin). Denne skal er designet til at forhindre dannelse af under-tag kondensat, samt at beskytte det mod isolering og konstruktioner af skrånende tage af bygninger med en hældningsvinkel på mere end 35 grader.

Ydersiden af ​​"A" -gruppen izospan er glat, vandafvisende og UV-resistent. Strukturen af ​​membranets indre overflade er volumetrisk, hvilket forhindrer dannelsen af ​​kondensat og tillader vanddamp fra isolatoren at udbryde til ydersiden.

En mere avanceret type med en lidt lavere dampgennemtrængelighed (mindst 850 g / m2 / dag), men lettere og tre gange mere vandtæt, er dampspærren "Izospan AM".

Izospan arter B

Izospan V er en universel to-lags beskyttelse af isolering og bygningskonstruktioner fra damp i det indre miljø, som også har vandtætningsegenskaber. Materialet er lagt på indersiden af ​​det isolerende lag på loftet, kælderen og gulvfladerne samt et blødt tag. "Izospan-B" har en glat side til laget af varmeisolering, og en hård ydre overflade med dette arrangement hjælper med at holde kondensatet på det og derefter fordampe ind i luften i rummet.

Izospan af en type med

"Izospan-S" er også et tolags materiale til at arrangere dobbeltsidet damp- og vandbeskyttelse af varmeisolerede belægninger og gulve, men den høje styrke gør det muligt at bruge materialet som et vandtætlag på beton, jord og andre gulve med varmeisolering.

Izospan arter D

Denne type dampisolering izospan har øget styrke, da den er lavet på basis af vævet polypropylenstof. Isospan-D's trækstyrkeegenskaber gør det muligt at isolere byggematerialer fra eksponering for atmosfærisk fugt udefra, mens selv en statisk snebelastning er tilladt på en isolerende belægning.

Som "Izospan-S" kan D-type dampspærre bruges som vandtætningsskal på beton- og jordgulve, mens den generelle anvendelse er hydraulisk og dampisolering i to retninger, beskyttelse af sne og varmt koldt og opvarmet skrå tag fra sne og vind., samt tagdækning fra kondensatets inderside.

Fælles dampspærreisoleringsteknologi izospanom

Dampspærren i loftbunden er lavet ved hjælp af en eller en kombination af flere typer af dette dampbeskyttelsesmiddel, og du kan selv installere isospan på loftet. Individuelle egenskaber ved sorterne af dette dampspærremateriale er anført på emballagen, hvilket letter valget af beskyttelse af den ønskede klasse. Når du vælger det ønskede mærke af izospan, er det nødvendigt at tage højde for funktionaliteten af ​​gulvet (kælder, interfloor eller loft), materialet i dets udførelse, typen af ​​isolering og driftsbetingelserne for rummet. Placeringen af ​​dampbarriereskallen i forhold til bunden og isoleringen er også af stor betydning, da en korrekt udført dampspærring også er baseret på orienteringen af ​​det anvendte materiale.

Hvordan man lægger isospan på et betonloft

Ved reparation af loftet er en mellemliggende operation, der udføres efter udjævning af cementblandingerne og inden isolering af bunden indefra, vandtæt - i tilfælde af lækage ovenfra, hvis der er motorveje eller sanitære apparater på gulvet ovenfor. Et vandtætlag, der påføres loftet fra siden af ​​rummet ved hjælp af en belægningsmetode (dyb penetrationssammensætning eller på bitumenbasis) vil samtidig udføre funktionen af ​​dampbeskyttelse, hvilket er obligatorisk, når der anvendes blød isolering. Vandtætningsmetoden, som ikke er vanskelig for udførelse, eliminerer behovet for at lægge et lag Isospan-A på loftet, som desuden har lavere vandtætningsegenskaber.

Når enheden er over vandtætning, er det ikke nødvendigt med termisk beskyttelse af stiv isolering (polyurethanskum, polystyrenskum) ved installation af dampspærre. Men hvis mineraluld anvendes til isolering, især stablet ved den rammeløse metode (plastisk svampe), er dampbeskyttelsesanordningen obligatorisk - denne isolering er hygroskopisk og udover at reducere de isolerende egenskaber, vil den også "takke" reduktionen af ​​de isolerende egenskaber.

Ved hjælp af plastisk svampe er der monteret en blød isolering på det vandtætte loft, så fastgørelseshættene trykker isoleringslaget på betonbunden sammen med dampbeskyttelsen fra isospan-B. Izospan er lagt i striber med en overlapning på hinanden på 15 cm og i loftet - 5-10 cm ned, med den glatte side i retning af isolering. Kanten af ​​lapping er limet i længderetningen med selvklæbende tape "Izospan" markerer FL eller SL.

På loftet markerer de foreløbigt arrangementet af isoleringsplader med svampe, således at de langsgående rækker af fastgørelsesanordninger er anbragt i lige parallelle rækker med samme tonehøjde. Langs svampens langsgående rækker er træplader, der er behandlet med en hydrofob komposition, monteret og fastgjort til plastikkapper ved hjælp af skruer. Det er muligt at lægge dekorative plastpaneler eller sidespor på tværs af monterede langsgående skinner.

Hvordan man lægger izospan på loftet af træ

Træ er sårbart overfor fugt, så det skal isoleres fra omgivende luftdamp, uanset om isoleringen udføres på et træloft eller ej. I tilfælde af isolering af loftet med bløde materialer øges behovet for trædampisolering endda - sådanne varmeapparater er hygroskopiske, og fugtigheden akkumuleret i dem vil ødelægge cellulosen gemt inde i endnu hurtigere end ydersiden.

Det er ikke teknisk vanskeligt at lægge izospan på træets loft - blødheden i basen tillader brug af enkle metoder til mekanisk fixering. Men når du køber dampbeskyttelsesmaterialet, behøver du ikke begå en fejl, når du vælger hvilken bestemt izospan der skal bruges til træloftet.

Varmeafskærmningen på træets loft skal være dækket på begge sider med dampspærrelag, men for en optimal udførelse af varme- og dampbeskyttelse af en sådan base anvendes ofte forskellige grupper af forskellige funktionaliteter.

Installation af isospan i gulvet

Hvis begge gulve er boliger, der opvarmes, kan dampspærren kun laves ved hjælp af kun en type materiale - izospan-B, men den lægges på begge sider af en blød isolering

Ved installation af interflooroverlapningen på understøtningsbjælkerne, er plankerne i trækloftet hæmmet til dem nedenunder. Derefter på det hårde loft på øverste etagers side er der en blød isolering mellem bjælkerne, hvis tykkelse skal være 3-5 cm mindre end højden på rafterafsnittet. Denne forskel i størrelse er nødvendig, således at efter at dampspærrefilmen ligger oven på isolationslaget mellem isoleringsmaterialet og isoleringen, nødvendigt for at forvitre fugt fra mineraluld.

Isospan-B kryber over det varmeisolerende lag - med sin glatte side mod isoleringen. Dampbarrierefilmen fastgøres til bjælkerne med hæfteklammer ved hjælp af en hæftemaskine, hvorved der undgås stærk spænding eller hævning, med overlapning af strimler på hinanden i 10-15 cm, med størrelsesforbindelser mellem dem og væggene med forbindelsesbåndet "Izospan-SL" eller "-FL".

Kontrolskinner spidses over bjælker langs hele deres længde - træstænger med en sektion på 4x4 eller 5x5 cm, på tværs af hvilken gulvplader lægges.

Det er vigtigt! Efter at have færdiggjort gulvbelægningen på det færdige gulv, er det nødvendigt at kontrollere og om nødvendigt skrue tavlenes pladder nedenfra, hvis fastgørelse kan svækkes ved at banke på spærrene ovenfra.

Derefter fortsætter de med at installere dampspærren på det hårde loft, der er lavet efter de samme regler: Brug en hæftemaskine, hæfteklammer over loftspladerne, med den volumetriske side af Isospan-B mod rummet med en overlapning på 10-15 cm dampbeskyttelse.

I slutningen af ​​dampbeskyttelsesanordningen er bunden færdig med sidespor.

Installation af izospan med tagdækning

Denne situation adskiller sig fra den foregående, idet miljøet er over dækket med alle de tilhørende faktorer - vind, regn, sne osv. Når du vælger typen af ​​izospan i denne sag, skal du også overveje tagets design, som kan være fladt eller med skråning.

Dampbeskyttelse træloft under taget med skråning

Træskinner med en sektion på ca. 3x6 cm med et trin på 0,5 m kryds oven på dækslets spærre, hvorpå en blød isolering er placeret på toppen. En yderligere beklædning af skinnerne er anbragt oven på isoleringen for at sætte en dampspærre på den fra Izospan-A. Izospan A-klasse er designet til at beskytte isolering og tagkonstruktioner mod vind, sne og regn, men den glatte overflade er ikke lamineret, da den er beregnet til brug på tag med en hældning på mere end 35 grader, hvor vanddråber ruller ned. Yderligere beklædning udføres for at sikre denne hældningsvinkel, således at en sådan film ikke sænker med tiden og ikke lader vand gennem sig selv ind i isoleringen.

Isospan-A er fastgjort til beklædningen og er fastgjort til den ved fremgangsmåden beskrevet ovenfor. Længere langs bjælkerne bliver syltetøj modsat, på hvilket en beklædning til ekstern tagdækning er monteret.

På indersiden af ​​belægningen krymper og spænder Isospan-B's dampspærre på tværs af lamellerne 3x6 cm, hvorved indersiden af ​​sidesiden er monteret i en retning vinkelret på stængernes indretning.

Således er den bløde isolering isoleret på begge sider af forskellige typer isospan med implementeringen af ​​et bilateralt ventilationshul:

 • Izospan-A beskytter isolering og konstruktioner fra vind, under-tag kondensat, regn og sne uden at forstyrre fugt ud af isolering og byggematerialer i modsat retning;
 • Izospan-In isolerer blød isolering fra fugt indeholdt i luften i rummet.

Dampbeskyttelse træloft under det flade tag

Designet af dampspærren på lofterne på denne tagkonstruktion er noget forskelligt fra dampbeskyttelsesanordningen fra den tidligere type belægning. Da den glatte overflade af Isospan-AM har laminering, er dens styrke og vandtætningsegenskaber meget højere end type A-paroskærhed. Derfor kan AM-dampspærre anvendes med en hældning på tagdækket mindre end 35 grader og endda på flade baser. Samtidig er der ikke brug for en enhed til ekstra obreshetki oven på isoleringen - det er nok styrke af Izospan-AM selv, men for dette skal det lægges ordentligt fast, fastgøres og tilsluttes.

konklusion

Ved tilrettelæggelse af loftdampbarrieren er det uønsket at eksperimentere - korrigering af fejl vil uundgåeligt medføre ikke kun ekstra tid og kræfter, men også omkostningerne ved materialer ødelagt under demontering af strukturer. Izospan er et hjemmeprodukt, der ikke er ringere end udenlandske analoger i noget, herunder et sortiment, der giver dig mulighed for at vælge et dampspærremateriale til det eksisterende sæt af strukturer og driftsforhold.

Hovedelementet i artiklen

 1. Fugtighed i rummet er en vigtig faktor, der ikke blot påvirker levekomforten, men også funktionaliteten og holdbarheden af ​​andre typer boligarrangementer.
 2. Izospan er et dampbarriere materiale af mange sorter med bred funktionalitet.
 3. At lægge nogen form for izospan på loftet er til rådighed for selvopfyldelse.
 4. Overholdelse af teknologien om at lægge izospana - et løfte om åbenbaring af dets evner i sin helhed.

"Izospan B" (hvilken side til varmeren til at lægge den, vil du lære af artiklen) er et materiale, der fungerer som en dampbarriere, når der er behov for at beskytte isoleringen eller andre strukturelle elementer, der kan være mættet med fugtdamp under drift. Parobaryer kan bruges i bygninger til ethvert formål. I sin struktur er der to lag, hvoraf den ene er glat, mens den anden er ru. Det sidste lag tillader materialet at holde de fugtdråber, der fordamper bagefter.

Brug for brug

Anvendelsen af ​​dampspærremateriale "Izospan V" giver mulighed for lang tid at opretholde varmeisoleringens ydeevne. Materialet forhindrer dannelsen af ​​for høj fugt, beskytter bygnernes knudepunkter mod korrosion og mikroorganismeskader. En anden ekstrafunktion ved dampspærren er, at den beskytter rummet mod penetration af isolationsfibrene.

Hvilken side skal dække

Ofte er Izospan B blevet brugt for nylig som en dampbarriere. Hvilken side til varmeren for at lægge den, skal du spørge før installationen. I første fase skal forbrugeren afgøre, hvor den glatte og ru overflade er placeret. Ifølge vejledningen skal den glatte side vendes til isoleringens overflade, og dette råd skal følges nøje. Membranen er monteret på rammens understøtningselementer eller på den hårde plating. Det er nødvendigt at bruge som klæbemiddel hæfteklammerne i en byggestift.

Hvis rummet vil have et færdiggørende materiale i form af krydsfiner eller foring, forstærkes "Izospan V" langs rammen med træplader med et tværsnit på 4 × 5 cm. Installationsarbejdet giver en tæt forbindelse med varmeisolering med filmen. Hvis materialet anvendes som dampspærre til taget, skal vandrette strimler lægges overlappende, og disse værker skal startes fra bunden. Horisontalt og vertikalt skal overlapningen være ca. 15 cm.

Anvendes til indvendigt arbejdsmateriale "Izospan B". Hvilken side til varmeren for at lægge den, ved du nu. Under installationen er der imidlertid mange nuancer, der skal overholdes. For eksempel kan en dampspærre anvendes ved installation af gulve. I dette tilfælde skal lærredet lægges på loftet. Det er nødvendigt at have materialet mellem undergulvet og loftet efterbehandling. Forlad et mellemrum på op til 5 cm mellem varmeisoleringen og membranets øverste lag samt mellem membranen og det færdige gulv.

Yderligere anbefalinger om placeringen af ​​belægningen "Izospan B"

Hvis du også beslutter at bruge "Izospan B" under reparationsarbejde, hvilken side til varmeren skal placeres, er det vigtigt at spørge, selv før manipuleringen starter. For eksempel, hvis arbejdsfladen er repræsenteret af gipsvæg, skal membranen fastgøres til den galvaniserede profil. Det skal være tæt monteret med glat side til isoleringen. Alle opnåede led og steder, hvor membranen skal forbinde med andre materialer, er det nødvendigt at klæbe forbindelsestape af samme producent. Vi må ikke glemme at forlade et ventilationshul på 3 cm, hvilket er nødvendigt for at forhindre dugpunktet at skifte og reducere sandsynligheden for overskydende fugtophobning.

Ofte spekulerer folk over, hvilken side der skal placeres dampbarrieren mod isoleringen, hvis sidstnævnte forstærkes fra ydersiden af ​​væggen. I dette tilfælde skal "Izospan B" installeres indendørs, og dens ru del skal vendes indad. Til fastgørelsesmateriale kan du i alle tilfælde bruge en hæftemaskine eller slats, hvoraf den sidste er spikret. Begge løsninger er gode, det vigtigste er at købe galvaniserede fastgørelsesdele, som vil tjene i lang tid og ikke forårsage rustfletter.

Overlap uddannelse

Når du har fundet ud af, hvilken side der skal anbringes "Izospan" på isoleringen, skal du være opmærksom på endnu en ting, hvilket er behovet for at danne en overlapning på 20 cm bred mellem lærredene, hvilket udelukker luftindtrængning under materialet. Hvis fastgørelsen udføres til de vertikale profiler, skal materialet spændes for at forhindre, at det falder. En let losning er mulig, men oscillationerne må ikke overstige 50 mm.

Tekniske specifikationer

Dampspærren "Izospan" er ganske almindelig i dag. Hvilken side af isoleringen til at lægge den, blev det nævnt ovenfor. Du kan dog også være interesseret i de tekniske specifikationer såvel som formålet. For eksempel er anvendelserne i dette tilfælde som følger:

 • isolerede tage;
 • indvendige vægge;
 • interfloor overlappings;
 • ramme vægge;
 • garret gulve;
 • kælder gulve.

Materialet er produceret i bredde, hvilket kan være 1,4 eller 1,6 m. Området af en rulle er 35 eller 70 m2. Sammensætningen indeholder hundrede procent polypropylen, dens brydningsbelastning (tværgående og langsgående) er henholdsvis 107 og 130 N / cm. Modstandsdygtighed over for damp pr. Kvadratmeter er 7 Pa / mg. Materialets vandbestandighed er 1000 mm vand. Art. Inden for 4 måneder vil overfladen af ​​"Izospana B" kunne udsættes for ultraviolet stråling. Den kan betjenes i et temperaturområde fra -60 til +80 ° C.

Teknologi af dampisoleringsværker

Hvis du også beslutter at bruge "Izospan B", hvilken side til varmeren til at stable den, skal du bestemme, inden du starter arbejdet. Nærmere om det blev det fortalt ovenfor. Imidlertid er ikke kun den rigtige placering af materialet i forhold til isoleringen en garanti for en vellykket procedure. Det er vigtigt at følge alle de tekniske regler. Det skal således bemærkes, at dampspærrebelægningen er lagt i overensstemmelse med det princip, der anvendes ved installation af vandtætningslaget. Belægningen skal passe hele, huller skal få det mindste antal. På de steder, hvor belægningen støder op til væggen, er det vigtigt at føre den til en lodret overflade på ca. 15 cm for at forhindre fugtisolering af isoleringen. Dampbarriere bør heller ikke fugtes under arbejdet.

Tilstødende lærredene skal overlappe, det er vigtigt at eliminere dannelsen af ​​hulrum og huller. "Isospan B" bliver stadig mere almindeligt i dag. Hvilken side til varmeren for at lægge den, er det vigtigt at afklare for dig selv. Men det skal også huskes, at der i vinter skal arbejdes på varme steder. Overfladen, hvor dampspærren skal placeres, skal fremstilles, rengøres af snavs, tørres og opvarmes. Hvis rullerne blev opbevaret i kulden, bliver de foreløbigt holdt varme i mindst 24 timer. Bær ikke materiel kulde fra sted til sted.

Hvilken side skal have "Izospan A"

Du kan være interesseret i spørgsmålet om, hvilken side der skal lægge "Izospan A" på isoleringen. Dette materiale er placeret på ydersiden af ​​væggen eller taget, efter væggen eller tagbeklædningen. Den hårde overflade skal være ved siden af ​​isoleringen, mens den glatte er på siden af ​​tagmaterialet eller ydersiden af ​​væggen.

konklusion

Du kan paroizolirovat ved hjælp af materiale "Izospan" gulve. Hvilken side til isoleringen i denne sag for at lægge materialet, blev det nævnt ovenfor. Med denne dampbarriere kan du arbejde indenfor og uden for bygninger, det vigtigste er at finde ud af, hvilken type membran du skal vælge.

Dampspærrenes hovedopgave er at beskytte isolationslaget mod penetration af husholdningsgasser. På vejen af ​​vand, der er suspenderet i luften, hvilket bidrager til nedbrydningen af ​​tagbeklædningens materialer og en betydelig reduktion i isoleringsegenskaberne, er det nødvendigt at opbygge en pålidelig barriere.

Til gardertag er varmeisolering monteret på det øverste loft. I sådanne tilfælde udføres en dampbarriere på loftet og ikke på de planlagte fly. De arrangerer det på en særlig måde, hvilket er værd at bekendtgøre uafhængige tagdrivere og nidkære ejere af ud-by-ejendom.

Har jeg brug for en loftsdampbarriere?

Hvis du ikke har planer om at arrangere et opvarmet loft i tagkonstruktionen, er der ingen grund til at bekymre sig om at reducere varmetabet gennem ramperne. Isoleringslaget placeres derefter på gulvbelægningen med plade m / b, placeret i mellemrummet mellem træbjælkerne eller i sektionsbokse, der er installeret tæt på hinanden i skjoldversioner.

Uanset isoleringsmetode og den type bund, der skal bygges under det isolerende lag, er det nødvendigt at lægge et dampbarriere materiale. Det forhindrer indtrængning i dampkagen af ​​damp, der udgives regelmæssigt under vejrtrækning, madlavning, rengøring mv., Beskytter træelementerne i tagrammen fra udseende af svamp og for tidlig svigt.

Tidligere, da der ikke var nogen populær isolerende materialer, spillede fedt ler sig rollen som beskyttelse mod fordampning. Det var hendes kontinuerlige lag på loftet. På toppen af ​​overlap lå jorden og vegetativt lag som en varmelegeme.

Termisk effekt af dette design var den mest effektive. Hverken frost eller vand eller varme kom ind i boligen. Træelementer, der støder op til naturlige organiske stoffer, tjente i hundrede eller flere hele år.

Nu er den gamle teknologi sammen med dens naturlige komponenter blevet erstattet af nye teknikker og en lang række forskellige isoleringsmaterialer. Men de har ikke en handling, der er lig med lerjords tandem.

Derudover anvendes syntetiske kilder i deres produktion, direkte kontakt med trækonstruktioner er yderst uønsket. Derfor, når der lægges isoleringslag på loftet, er det nødvendigt at nøje følge de teknologiske krav, som vil blive diskuteret i denne artikel.

Overvejelse af retningen af ​​bevægelse af dampe

Damptrykket i opvarmede boliger er betydeligt højere end samme parameter inden for de kolde lofter. Et tilsvarende forhold gælder for vand suspenderet på loftet og ud over dets grænser, dvs. i atmosfæren. For at korrekt sætte en dampspærre i loftet, bør du vide, hvordan og i hvilken retning den fugtige luft bevæger sig.

Ifølge fysikens forskrifter bevæger dampen sig støt i den retning, hvor dens tryk er meget lavere. I huse bygget på vores nordlige breddegrader bevæger den varme del af året sig udenfor. Kun på varme sommerdage sker det omvendt.

Det betyder, at inddampningen først strømmer fra boligkvarteret ind i rummet, der er afgrænset af taghældningerne, og derefter gennem tagdækket taster vægge og ventilationsanordninger ud.

Mens denne proces finder sted, er fordampningen delvist forsinket i tagsystemet. For at eliminere den negative påvirkning af luftbåren fugt på strukturer, installeres en dampspærre først i stien af ​​dampbevægelsen. I ordninger med en uisoleret loftsovn er den anbragt strengt på siden af ​​stuen foran varmeisolering, hvis beskyttelse er det direkte ansvar for dampspærren.

Dampspærrenes layout på den øverste overlap afhænger af destinationen på den uopvarmede loftet:

 • Hvis rummet under skråningerne ikke er beregnet til at blive brugt, er filmen kun installeret langs loftets plan. I sådanne tilfælde behøver isoleringen på loftet ingen vandtætning eller vindbeskyttelse. Kun på skråningerne arrangerer hydrobarrier fra penetrering af atmosfærisk vand.
 • Hvis det er beregnet til opbevaring af ting, emner, sommerferier, tørretøj osv., Er isolationen lukket med dampisolering på begge sider. Pitched planet, analogt med den tidligere version, er udstyret med vandtætning.

Bemærk, at funktionen til at beskytte bygningskonstruktioner mod overskydende fugt udføres ikke kun af tagspånens dampspærre. Til dette formål er der udviklet et komplet sæt af foranstaltninger, herunder ventilation af loftet, enheden til luftning under taget, installationen af ​​belysningsapparater og en ventileret højderyg. Dampbarriere er kun en af ​​siderne af beskyttelse, som kan fungere fejlfrit under forudsætning af kompetent konstruktion af taget og anvendelsen af ​​alle foranstaltninger.

Dampgennemtrængelighed som et pie-enhed argument

Alle byggematerialer har en vis grad af dampgennemtrængelighed, hvilket bekræfter deres evne til at passere dampvandet ind i og gennem sig selv. Hvis tagbeklædningen er konstrueret uden hensyntagen til denne kapacitet, i termisk isolering, dvs. I den største og største tykkelseskomponent af tagsystemet vil fugt ophobes og destruktivt virke på bygningskonstruktionens elementer.

Kompetent valgt dampspærrebeskyttelse skal enten ikke tillade inddampning til tagsystemet eller begrænser deres indtrængning kraftigt. Derfor vælges dampbarrierefilmen således, at dens dampgennemtrængelighed er den mindste.

Hvis en vis mængde fugt stadig passerer gennem dampspærren, skal det varmeisolerende lag sammen med den vandtætningsbeskyttelse, der ligger over isoleringen, skelnes med større kapacitet. Dette par byggematerialer skal aktivt fjerne vand, der er suspenderet i luften, så det ikke stagnerer i tykkelsen af ​​tagdækket.

Derfor sættes den første på siden af ​​rummet på loftsdampbarrieren som et materiale med en minimal båndbredde. Således er der ifølge reglerne for fri diffusion etableret termisk isolering, hvor dampgennemtrængelighed skal være højere end samme karakteristika for det første lag. Før du køber materialer, er det nødvendigt at studere deres tekniske data for korrekt valg af komponenterne i tagteripajen.

Indstillinger for isolering

Skematisk diagram over anordningen af ​​tæren af ​​det varme overlappende overlapning er anvendelig for alle typer isoleringsmaterialer. Men afhængigt af deres evne til at hoppe over par kan der være nogle afvigelser, for eksempel:

 • Ved anvendelse af ekstruderet polystyren er det ikke nødvendigt at lægge dampspærren på loftet over bygningerne med "tørre" driftsforhold. Denne type isolering er kendetegnet ved næsten nul dampgennemtrængelighed og behøver derfor ikke yderligere beskyttelse.
 • Når man anvender loftet for værelser med en "våd" driftstilstand, er dampspærren under alle omstændigheder anbragt, uanset hvilken isolering der anvendes til opbygningen af ​​kagen og dens karakteristiske egenskaber.
 • Ved anvendelse af mineral watt af alle grader af stivhed og skumplastik er loftoverlapningen nødvendigvis beskyttet af en dampspærre.

Dampbarrierematerialet lægges i form af en slags pall, hvis "vægge" skal være højere end tykkelsen af ​​varmeisoleringslaget. Hvis paneldækslet er samlet fra bokse med isolering, placeres dampspærrematerialet i hver af disse i præcis denne form. Hvis isoleringen er planlagt til at blive anbragt i mellemrummet mellem lagene, så pakkes de ind i en dampbarriemembran.

Når der anvendes en barriere af polyethylenfilm eller glassin, skal der være et ventilationsgab på 2-3 cm mellem isolerings- og dampbeskyttelsen. På denne måde fastgør de lameller, der samtidig tjener til arkivering af klapplader, dekorative paneler eller gipsplader.

Det er nødvendigt at tænke på, hvordan man bedst kan lægge en dampspærre i loftet, mens man designer et hus. Det er på dette tidspunkt, at du skal vælge den bedste mulighed for lægning og tænkning over monteringsordningen.

Men nu er der altid en mulighed for at rette fejlene på bygherrer og designere, der allerede er manifesteret under driften af ​​huset. For eksempel kan du kompakte lim polypropylen membranen på loftet. Kun det er nødvendigt at forstå egenskaber og teknologiske egenskaber ved egnede materialer.

Hvordan vælger du materiale til dampspærre

Hovedkriteriet for at vælge et dampspærremateriale er dets evne til at passere en minimal mængde damp, beregnet pr. Dag pr. Arealareal, dvs. på 1 m2. En række dampspærrefilm tillader ca. 3-5 g / m2 om 24 timer, og for de fleste af dem når dampgennemtrængelighed ikke engang.

Den ældste kæmper for årsagen til beskyttelse mod damp er asfalt; det tilbringer omkring 80 g / m2 dampvand i samme tid. Imidlertid blev den erstattet af en masse polymermembraner med bogstaveligt tyndt permeabilitet på ca. 0,02 g / m2. I udseende er syntetiske rullematerialer til beskyttelse mod damp og mod atmosfærisk vand meget ens.

I løbet af deres valg er det vigtigt at omhyggeligt studere de data, der er angivet af producenten, så i stedet for en dampspærre ikke at købe vandtætning. Resultatet af denne fejl vil være vådisolering, tung og tabt isoleringskvalitet. Som følge heraf skal varmeisoleringen ændres nådesløst, fordi det er næsten umuligt at tørre det.

Listen over mulige dampbarriertyper til loftinstallation omfatter:

 • Paroizolyatsionny-polymermembraner. Rullematerialer er glatte på den ene side og ru på den anden. Polymer dampspærren lægges med en hård side ned, så et minimum af dampe trænger ind i tagteriet. Denne overflade eliminerer dannelsen af ​​dug på den.
 • Polyethylen og polypropylenfilmmaterialer. Presenteret ustyrede og forstærkede versioner. Antag det obligatoriske udstyrsventilationsgab mellem dem og isoleringen. De bruges hovedsagelig i billigere byggeri, hvor læggesiden er uprincippet.
 • Foliemembran. Om nødvendigt anvendes de ikke kun for at forhindre, at damp siver ind i tagkagen, men også for at afspejle varmestrålerne for at omdirigere dem tilbage til det opvarmede rum. Installeret i folie i retning af damp og opvarmet luft.

Producenter af dampspærre materialer i den tekniske dokumentation for deres egne produkter beskriver som regel detaljeret alle metoder til installation og fastgørelsesteknologi. Inden du vælger et materiale, er det nødvendigt at undersøge om en dampspærre direkte kan komme i kontakt med en varmelegeme grundigt.

Ruller med dampisolerende polymerfilm dannes, da det er nødvendigt at rulle dem i processen med at konstruere et dampisolerende tæppe. Langs strimlernes lange side er en kant markeret, hvor materialet overlapper til at lægge et kontinuerligt isolerende tæppe på bygningskonstruktioner.

Polymer striber kan rulles sammen og over loftet. Det vigtigste er ikke at glemme at skabe overlapninger og limbåndets bånd i et enkelt lærred med et enkelt eller dobbeltsidet tape af samme firma som selve dampspærrematerialet.

Ved passage af loftet med skorstene og andre kommunikationsstiger, er det nødvendigt at sikre tætheden af ​​det isolerende tæppe på penetrationsstedet. Dampbarrieren på dette punkt er skåret, og dets kanter er fastgjort med tape til bygningskonstruktioner. Isolationsleddet med konstruktionen duplikeres af skinnen.

Anvendelsen af ​​materialer af forskellig produktion er fyldt med manglende tæthed under limning og undertiden endog ødelæggelse af materialet siden hver producent har sin egen formel, som den ikke har til hensigt at åbne for konkurrenter, og uopmærksomme forbrugere kan væsentligt lide væsentligt af sådanne hemmeligheder.

Den mest kendte producent af rulle tagmaterialer til byggeri i CIS lande er TechnoNicol, der producerer både polyethylen og polypropylen film samt en bred vifte af polymere dampspærre membraner.

Blandt de innovative polymermembraner er selvklæbende valgmuligheder, materialer, der indebærer fri installation med ballastvægte, limning på bitumenmastiks eller fusion med en gasbrænder.

Produkterne fra Izospan-mærket er aktivt efterspurgt. Ud over standardisoleringsfilm tilbyder denne virksomhedsproducent materialer til forbrugeren med en foliecoated ydre kappe, med et opvarmningslag med klæbende ryg osv.

Linjen af ​​dampspærrefilm til alle typer bygningskonstruktioner med Brane-logoet er velkendt i vores nordlige lande. Blandt de populære tilbud er dampbarrierematerialer med logoet "Utah", "Megaizol", "Ikopal". Det er klart, at det er let at vælge det mest egnede materiale til egenskaberne, men det er nødvendigt at følge producentens anbefalinger om installationsteknologien grundigt.

Video om valg og design af dampspærre

Video om de tekniske regler for apparatets dampspærre i loftet:

Hvorfor har jeg brug for beskyttelse mod dampspærre:

Sådan vælges materialet til dampspærren og hvordan det adskiller sig fra barrieren:

Med enheden dampspærre i loftet vil helt sikkert være i stand til at klare selvstændige hjem mester, hvis du korrekt vælge materialet og lægge det ordentligt.

Dampbarriere af enhver bygning er et vigtigt stadium i moderne konstruktion. Effektiv beskyttelse af lokalerne fra forekomst af fugt og kondensat kan betydeligt forbedre bygningens ydeevne, gøre den mere pålidelig og holdbar. Korrekt udførte instruktioner om brugen af ​​det valgte materiale vil kunne sikre fuldstændig mangel på kondensat. Dette vil have en positiv effekt på temperaturregimet og vil sikre en konstant temperatur i huset, hvilket reducerer varmeomkostningerne.

En af de mest populære dampbarriere materialer i byggemarkedet er izospan. Dens tekniske egenskaber er helt i overensstemmelse med eksisterende krav, så du hurtigt, effektivt og billigt kan udføre arbejde i enhver bygning, uanset størrelse og formål. Anvendelsen af ​​izospan til isolering af loftet er en populær løsning for både fagfolk og dem, der ønsker at udføre en dampspærre med egne hænder. For fuldt ud at forstå de grundlæggende regler for at arbejde med materialet, anbefaler vi at du gør dig bekendt med sine varianter og egenskaber ved lægningsteknologien.

Hvad er izospan

Dette materiale er en diffusormembranfilm baseret på produktion af polymerisering af polyethylen. Eksisterende teknologier tillader at producere materiale med forskellige teknologiske egenskaber. Samtidig giver format, emballage og overfladefunktioner dig mulighed for at lægge izospan i loftet med maksimal effektivitet og kvalitet.

Dette materiale er især efterspurgt efter arbejde i rum med høj luftfugtighed samt bygninger, der er isoleret med bløde materialer - mineraluld, penofol eller skummet polystyren, med tætning af leddene med skum. Blandt de vigtigste funktioner, som dette dampbarriere materiale vil udføre, er det nødvendigt at fremhæve:

 • beskyttelse af lofter mod forekomsten af ​​svampe og forskellige bakteriologiske formationer
 • isolering isolering og beskytte det mod at blive vådt;
 • indeslutning af kondensat og muligheden for fordampning på en naturlig måde.

Ud over de ovennævnte egenskaber er det værd at lægge Isospan på grund af dets høje styrke og elasticitet, hvilket i høj grad letter arbejdet. Denne dampspærre er miljøvenlig og kan bruges i rum med enhver lufttemperatur.

Varianter og teknologiske træk ved izospan

Det moderne byggemarked tilbyder fire typer dampspærre af denne type, der er egnet til beskyttelse af lokaler fra kondensat, damp og andre manifestationer af fugt. De er sædvanligvis betegnet med mærkning A, B, C og D. Resten af ​​materialelinierne er beregnet til specielle driftsforhold, for eksempel til bad. De har en højere pris og er mindre almindeligt anvendt i massekonstruktion.

Izospan A

Den er produceret i to typer:

 • Tagdækning - bruges til beskyttelse mod vind-fugt. Sådan materiale er tilrådeligt at montere mellem tagisolering og gulvbelægning. Det forhindrer forekomsten af ​​under-tag kondensat og hoarfrost.
 • væg - bruges til at isolere skillevægge og lofter. Det har et lavere dampgennemtrængningsindeks, men samtidig er det lettere og bedre afstødning af fugt.

Izospan B

Det er en to-lags beskyttelse af varmeisoleringsmaterialer med høj alsidig anvendelighed. Det er lagt på indersiden af ​​isoleringen af ​​interfloor lofter i loftsrum og kældre.

Izospan C

Tolags dampbarriere materiale, der bruges til at beskytte mod damp, kondensat og vand på begge sider. Afviger i den øgede holdbarhed og kan effektivt anvendes til en vandtætning af betonrum.

Izospan D

Fremragende mulighed for ekstern brug. Lavet på basis af vævet stof, vil dette materiale perfekt klare alle belastninger, herunder store mængder vand og sne.

Hvilken side af retten til at lægge izospan

Det første spørgsmål, der opstår for begyndere, er valget af højre side af materialet. Hovedformålet med installationen af ​​Isospan i loftet er at beskytte isoleringen mod fugtindtrængning. For at maksimere udførelsen af ​​de påkrævede opgaver, skal der derfor altid vendes et glat lag af materiale til isoleringen. Sammen med dette har udvendige og tagdækninger med denne isolator nogle forskelle. At vælge - hvilken side at sætte og izospan, husk at det er vigtigere for taget at sikre uhindret fjernelse af damp udefra og beskyttelse af isolering og lofter fra nedbør. I dette tilfælde skal den glatte side af materialet vende ud.

At lægge izospana i loftet

Teknisk dampspærrede loft kan omfatte installation af et eller flere lag af belægning. For korrekt at lægge izospan er det nødvendigt at overveje følgende egenskaber ved den behandlede overflade:

 • Funktionelt formål med den isolerede overflade
 • produktionsmateriale;
 • Den forventede belastning på materialet i form af fugt og damp.

Montering på betonlofter

I betragtning af at de fleste betongulve er dækket af bitumenmastik, vil anvendelsen af ​​izospan ikke være effektiv her. Men når der anvendes bløde isoleringsmidler, skal fordampning være til stede for at forlænge levetiden og forbedre den tekniske ydeevne.

Izospan fra ydersiden er monteret på en tidligere forberedt ramme, mens der til brug på plastikfliser anvendes til montering på en betonoverflade. Rammen kan være træ eller galvaniseret kasse, som tjener som grundlag for isolering, dampspærring og modstående materiale.

Lægning på trælofter

Isolering af overflader i et træhus er en af ​​hovedopgaverne for at forbedre drifts- og kvalitetsegenskaber. Izospan anvendes her uanset tilstedeværelsen af ​​isolering og er obligatorisk til brug på begge sider af den behandlede overflade. Legeprocessen i sig selv er ikke særlig vanskelig, og eventuelle tilgængelige metoder kan bruges til at sikre materialet til overfladen.

konklusion

Arbejdet med dette materiale er, at det er nøje at overholde producentens anbefalinger, overholde arbejdsteknologien og vælge den rigtige type materiale til installation i en bestemt sag. Hvis han sætter isospan korrekt på loftet, vil han være i stand til fuldt ud at give de nødvendige karakteristika og afsløre sine egne evner fuldt ud.