Hvilken maling er bedre at male væggene. Tips maler.

Top loft maling

For nylig har et stort udvalg af byggematerialer til reparation af loftet vist sig. Du har et stort valg: om det vil blive suspenderet lofter, stræklofter eller måske foring? Men stadig er malet lofter de mest populære. Hvis du vil lave en kvalitetsreparation derhjemme, opstår spørgsmålet - hvilken slags maling til loftet er bedre?

Bemærk: Det anbefales ikke at male loftet med oliemaling! Faktum er, at det efter tørring vil skabe en absolut fugtisoleret og lufttæt overflade, som efterfølgende vil føre til en gradvis ødelæggelse af gulvet - loftet kan simpelthen ikke "trække vejret".

Hvilken maling er bedre til loftet

Valg af maling

Ved visuel effekt produceret

En bred vifte af malinger præsenteres i butikker af byggematerialer, derfor skal de for nemheds skyld opdeles i tre grupper:

 1. Matt. Når du vælger hvilken maling der maler loftet bedre, giver du fortrinsstilling til matt maling. Det er bedst egnet til at male loftet. Denne type maling skinner slet ikke, og det vil medvirke til at skjule forskellige mindre defekter på overfladen af ​​loftet.
 2. Glossy. Som alle ved, glansmaler skinner meget godt, og dette vil understrege ujævnhederne af kittet (se hvilken maling der skal vælges til loftet og hvordan man anvender det korrekt). Det skal kun bruges, hvis loftet er stort nok, og overfladen er justeret med god nøjagtighed.
 3. Semi-mat. Denne type loftmaling har mindre glans end rene glansmaling. Der er flere grader af glans af sådanne malinger, det giver dig mulighed for at vælge, hvad du har brug for - for at tilføje glans til loftets overflade, og samtidig skjule nogle af dens fejl.

Ifølge metoden til rengøring af overfladen mod forurening

Der er flere måder at rengøre et malet loft på:

 • Rengøring af loftet med mekaniske midler, såsom en børste. Det indebærer, at malingen skal være holdbar og vandtæt.
 • Sæbeopløsning eller specialvaskemidler til vedligeholdelse af lofter, som sælges i hardwareforretninger.

Forsigtig: Vær opmærksom på, hvornår du skal bestemme hvilken maling der skal vælges til at male loftet. Maling til loftet på den laveste priskategori betyder for det meste ikke at vaske. Med en klud og rengøringsmiddel på loftets overflade kan du smøre malingen til selve kittet. En sådan maling bør kun vælges, hvis loftet ikke rengøres principielt for snavs.

Typer af maling

Til maling af overfladen af ​​loftet er egnede malinger som:

Maling kan vælges til enhver smag

Vandig Emulsion Ceiling Paint

Denne type maling bruges oftest til at male loftet og andre overflader. Nogle gange undrer man sig over, om vandbaseret maling er skadelig for boligområder. Vi kan forsikre Dem om, at det er helt sikkert, fordi farvestofferne i det er fortyndet på vandbasis, hvilket gør dem helt giftige (der findes ingen andre opløsningsmidler).

En sådan maling har høj brandsikkerhed. Ikke for ingenting, at vandbaseret maling bruges næsten overalt (se. Maling til loftet: udvælgelseskriterier). Malere lokalerne i børnehaver, skoler, hospitaler og andre institutioner. Jeg synes, at valget til fordel for vandbaseret maling er indlysende.

Hvilket er bedre at male loftet maling

Akrylmaling

En af de mest populære maling til påføring på loftets overflade er akrylmaling.

 • Det har enestående fugt og slidstyrke egenskaber. Det giver dig mulighed for regelmæssigt at rense det fra kontaminering med rengøringsmidler.
 • Modstandsdygtig mod direkte sollys, akrylmaling falmer ikke. Strammer let små revner i loftets kitt.
 • Det tørrer ret hurtigt, og det har ikke en ubehagelig lugt.
 • I bygningsbutikkerne finder du en række akrylmaler af forskellige farver (se Maling til lofter og vægge). Hver producent repræsenterer på markedet i det mindste flere elementer af denne tendens, med forskellige malingsegenskaber.

Når du vælger maling til maling af loftet, skal du være opmærksom på, at det foretrækker den hvide farve, der ofte skal vaskes ud.

Vigtigt: Akrylmaling mørkere lidt, når den tørres.

Silikatmaling

 • Anvendes til farvning af mineraloverflader, da det selv består af flydende glas.
 • Det er ikke egnet til belægning på polymercoating, hvilket gør det muligt at male overfladen af ​​loftet en næsten umulig opgave.
 • Det har meget mindre elasticitet end akrylmaling. Det vil ikke være i stand til at trække lige små revner på overfladen.
 • Den største fordel er den højdampgennemtrængelighed, som er vigtig i vådområder.

Silikone maling

Vi kan sige, at den mest passende maling til loftet er silikone, hvis det ikke var for den høje pris.

Kombinerer alt det bedste i mineralske og organiske belægninger. God elasticitet gør det muligt at stramme revner med en tykkelse på 2 mm. Fremragende dampgennemtrængelighed, og samtidig giver vandafvisende egenskaber gulvet til at "ånde" og ikke blive snavset. Frisk maling har næsten ingen lugt..

Latex maling

Det er den dyreste af alle ovenstående.

 • Du kan vaske det så ofte som du vil - det vil ikke blive slettet.
 • Det har de bedste vandafvisende og dampgennemtrængelige egenskaber.
 • Ideel til at påføre et tyndt lag uden at miste de funktioner, der er tildelt det.

Det endelige valg, hvilken maling er bedre at male loftet, er din. Baseret på dine egne ønsker, ønsker og økonomiske muligheder fra alt ovenfor, skal du vælge den rigtige mulighed for dig selv.

Mine ideer til hytter og haver

Nu i butikkerne kan du finde en sådan overflod af farver, at du falder i en tilstand af stupor, og forsøger at finde ud af det på stedet. Forlader med noget sløret, pisket op eller med noget billigere. Hvordan laver man det rigtige køb? Lad os tale i dag om at vælge maling til vægge og loft.

Malinger kan være emalje, olie, vandemulsion, akryl, silikat. Til formål er de opdelt i dem, der er beregnet til udvendige og indvendige arbejder, til metal og træ, til lofter og vægge.

Oliemaling

Der er fortykket, som skal fortyndes med tørringsolie før brug, samt klar til brug. Tidligere var disse maler den mest populære og populære. Billig, universel. Af den måde er olie maling stadig relevant.

mangler

Den kortvarig. Allerede i anden sæson kan begynde at skrælle, skrælle skorper. Faktum er, at tørreteknologien ikke respekteres. At tørre sådanne malinger bør ikke være ved stuetemperatur og specielle hårtørrere.

Polyurethan og alkyd emaljer

Bredt brugt til maling af gulve, døre og vinduer.

Godbidder

Tør hurtigt nok. Overtræklaget er tyndt og jævnt. Holdbar, hvis den påføres på en tør træoverflade. Afstød vandet helt. Til den pris, der er tilgængelig for den almindelige befolkning.

mangler

Disse timer, indtil malingen er tør, skal bruge udenfor huset, da de er giftige.

Akrylmaling

De erstattede olie emaljen. Dispersion akryl maling perfekt male træoverflader. Efter at malingen tørrer, danner en film på overfladen af ​​de malede genstande, som perfekt beskytter mod vejrfaktorer. Akryl kan males træoverflader og indenfor og udenfor lokalerne.

Godbidder

Lugter ikke, tørrer hurtigt, let at bruge. Velegnet til både indendørs og udendørs brug. Ikke bange for frysningstemperaturer.

mangler

Malingen tillader ikke træet at trække vejret på grund af dets lave dampgennemtrængelighed.

Vandemulsion og vandbaserede maling

Lugt ikke, tør meget hurtigt, miljøvenlig. I øjeblikket overlever disse malinger helt sikkert fra hylderne af butikkerne lugtende og langtørrende olie maling samt malinger baseret på lakker.

Producenter tilføjer latex til vandbaserede maling, hvilket forbedrer deres vandafvisende egenskaber. Sådanne latex malinger er populære til maleri tapet: papir, glas, non-woven.

Godbidder

Tørrer hurtigt, fortyndes let med vand.

mangler

Vandbaserede maling falder ikke på glatte overflader. Denne maling fungerer ikke for lofter, der blev hvidt med kridt. Kræver forbehandling af overfladen med en primer. Farven varer seks måneder, hvorefter du skal opdatere maleriet.

Silikat maling

Velegnet til udendørs brug. Bevist kun på den positive side. Holdbar, modstå høj luftfugtighed og temperaturfald. Placer perfekt på gips, beton, træ, mursten, sten.

Limy front maling

Fra oldtiden blev hvidvaskning brugt af mennesker. Moderne modstykker af den gamle kalk hvidvask produceret på basis af pulveriseret hydraulisk kalk. Plus nu er der mange farver til denne maling.

Silikone maling

Er blandt de bedste i øjeblikket til eksternt arbejde. Lavet på basis af en vanddispersion af siliconer. Silikone maling har fremragende elasticitet - eventuelle uregelmæssigheder i tekstur vil blive dækket uden pauser. Malingen har fremragende vandafviselighed. Maling puster, passerer fugt fra indersiden til ydersiden. Silikone maling er kompatibel med cement og kalkmaling med akryl og latex.

Beskyttende imprægnering og lak

Imprægnering til træ bruges, når de først vil male en træoverflade. Imprægneringer er farvet og forstærker træet i en sofistikeret tone, og der er også farve der giver nogle farve til træet. Imprægnering kan danne en beskyttende film på træet og kan være uden en sådan film. Imprægneringer (træpletter) beskytter træflader fra træbagler, skimmel svampe og fugt.

Lucky beskytter træet, så dets struktur er synlig med udsøgte teksturspil. Lakker er lavet på organisk og vandbaseret basis. Vandbaserede maling er miljøvenlige, tørre hurtigt - om tre timer, let at bruge. Der er også farvet lak, der giver overfladefarve nuancer.

Generelle maleri anbefalinger

Det er bedst at male på en tør og kølig dag. Dette gør det muligt for den nymalet facade til korrekt at absorbere malingen. Dækning i dette tilfælde vil vare så længe som muligt.

Obligatorisk præ-priming overflade. Dette vil give en betydelig besparelse i maling, det vil gå jævnt og med bedre kvalitet.

For facadearbejde på beton eller gipsfacade er akrylmaling ideel.

Vandbaserede malinger er ideelle til maling af vægge og lofter. Selv til badeværelset, i køkkenet og på toilettet - steder med høj luftfugtighed.

Valg af hårfarve: typer, træk, fordele, 3 hemmeligheder af rødme

Friske velplejede krøller - hele tiden med kvindelig stolthed. En vigtig betingelse for deres skønhedsrige farve. Derfor elsker moderne piger at farve deres hår så meget. Nu er det let at opnå dette - det er nok at vælge den rigtige maling og behandle håret med det.

Valget af farve afhænger ikke kun af farvemætningen, men også på hårets sundhed. En anden løsning vil ikke give den farve, du drømmer om, og selv hårets struktur vil skade. Hvad maling til at farve dit hår bedre, vi vil fortælle i denne artikel.

Sortimentet af hårfarver er nu bredt. De tillader:

Hvis du beslutter dig for at ændre hårets farve, skal du vælge et værktøj til farvning meget omhyggeligt. For at vælge hårfarve skal du først finde ud af fordelene ved hver type, der præsenteres på markedet.

Hovedtyper af maling

kemisk

Udseendet er præsenteret af resistente og halvfaste malinger. Velegnet til kardinalændringer.

Skift farve uden anerkendelse - til flere nuancer på én gang eller endda til det modsatte af naturlige. Deres brug er ledsaget af risikoen for tørt hår eller få den forkerte farve, du ønsker.

Denne type omfatter tonikum, shampoo og balsam til farvning. De kan bruges mindst hver måned, da fysiske farvestoffer er sikre for hår og påvirker dem overfladisk.

naturlig

Naturlige midler anvendes til at fremhæve naturlig farve. I den rolle, som naturlige farvestoffer anvendes:

Velegnet til farvning af nælde, kamille, løgeskal, valnødeskaller.

Citronsaft vil lysere, og sort kaffe vil forbedre skyggen af ​​mørkt hår.

Dette farvestof ekstraheres fra bladene af lawsonia. Det er vant til at få krøller af røde og gyldne nuancer.

Vegetabilsk farvestof med tusind års historie. Han kommer fra troperne (lavet af indigo blade). Meget populær blandt østlige kvinder. Velegnet til brunetter.

Skygge og farvestoffer

Velegnet til kvinder, der gerne vil ændre deres udseende ofte. Anbefales til brug på kastanje og lysebrunt hår.

På hylderne er der masser af tonics, tonede shampoo og balsams. De ændrer ikke hårets struktur. Efter påføring af dem er hvert hår dækket af en tynd film.

For at gøre dette, farve dit hår bedre resistente farvestof.

Deres varighed er kort. Vask dit hoved 3-5 gange - og den nye nuance forsvinder. For nogle damer er det en ulempe, for andre er det en fordel (evnen til ofte at korrigere udseende).

Modstandsdygtige hårfarver

Velegnet til skarp farveændring samt udførelse af fashionable typer farvning (fremhævning, farve osv.). Hvis dit mål er at få en ny farve, langt fra den naturlige, så er det bedre at farve dit hår med slidstærk maling.

Vedholdende farvestoffer åbner nye muligheder for eksperimentering.

Men de har 3 ulemper:

For at i det mindste delvis neutralisere deres skadelige virkninger skal du følge instruktionerne ved farvning og bruge midlerne til at passe på farvet hår.

Vedholdende farvestoffer er opdelt i 3 typer:

Blandt dem er maling, som indeholder nyttige ekstrakter. F.eks. Sælges midler med hvedekim, jojobaolie og avocado, kongelig gelé.

Semi-resistente produkter

I sammensætning er de ikke meget forskellige fra resistente farvestoffer. Men der er en nyansering - der er ingen ammoniak og peroxid i sammensætningen af ​​halvfaste farvestoffer. Nogle producenter tilføjer dem, men i små mængder.

Semi-resistente maling forårsager mindre skade på krøller. Men de er ikke harmløse. Endnu beskadiger selv en lille mængde ammoniak håret. Sammenlignet med resistente farvestoffer er deres virkning svagere - den nye farve varer mindre tid.

Sådan fjernes mislykkede farvningsresultater

Der er situationer, hvor den farve du forventer ikke er opnået efter behandling af hovedet med et vedvarende farvestof. Det er svært at rette fejlberegninger i farvning, men det er muligt. For at gøre dette, ty til 3 dokumenterede metoder.

Passer, hvis farven viste sig at være mørkere end forventet. Blegemidlets spektrum er afklaring af krøllerne med 4 toner. For ikke at forkæle håret helt, overlade denne procedure til en erfaren frisør.

Hvilken maling at male væggene i lejligheden: valget af sammensætning, maleriets design

Hvis du forventer reparation, men du ikke ønsker at klæbe tapetet, opstår det uundgåelige spørgsmål: hvordan man dækker væggene i lejligheden i stedet for tapet. Går to: dekorative gips og maleri. Erfaring er ønskeligt til arbejde med gips, men maleri vægge i en lejlighed kan gøres på et ret højt niveau og uden erfaring. Har brug for lyst, tid og omhyggelig udførelse af operationer. Forresten er der maling, der efterligner nogle plaster ganske godt, men koster mindre.

Maling af væggene i lejligheden er en stadig mere moderniseret metode til udsmykning

Malinger til stuer

Det vigtigste ved valg af farver til denne gruppe af værelser er deres harmløse. Der er også høje krav til dekorative belægninger og modstandsdygtighed mod sollys. En sådan karakteristika som vaskeevne er ikke den mest krævede, medmindre det kan være nødvendigt i børnehaven. Det er meget godt, hvis malerne ikke lugter eller næsten ikke lugter på tidspunktet for påføringen, og det er også ønskeligt, at de tørrer hurtigt.

Vandbaserede maling

Mere end andre, vandbaserede formuleringer opfylder disse krav. Bindemidlet kan være anderledes i dem, hvorfor nogle kvaliteter ændres, men en ting forener dem: de er harmløse for mennesker, må ikke skade det omgivende rum, tørre hurtigt og næsten ikke have lugt.

Vandemulsion

Den mest populære i denne gruppe - vandbaserede maling. Disse er sammensætninger baseret på polyvinylacetat (mere kendt for os som PVA). Denne maling er nem at anvende, har god skjulkraft - normalt er to lag nok til at få en jævn farve. Efter tørring skaber de en tæt film på overfladen, der tillader vanddamp at passere. De siger også, at en sådan væg "trækker vejret". Meget godt tonet - enhver farve kan have snesevis af nuancer.

Vandig emulsionsmaling af det berømte mærke "Tikkurila" og tonerkort kun en farve

En af hovedfordelene er den lave pris. Og det er måske den afgørende faktor, der gør vandbaserede salgsledere til trods for deres ret alvorlige fejl.

Den første alvorlige ulempe er, at den ikke er meget modstandsdygtig over for mekaniske eller slibende effekter (det er let at ridse det). For det andet skjuler det ikke overfladens fejl, det kræver omhyggeligt forberedelse. For en mur at se, skal den være helt glat. Den tredje ulempe er frygten for vand. En væg dækket med vandbaseret maling kan gnides flere gange med en fugtig klud, men ikke alle nuancer. På nogle baner vil det være tydeligt synligt. Men væggene kan tones - efterlad lidt "i reserve" for at fjerne pletter og skruer, som efter en tid ses i de mest "indlæste" zoner.

Vanddispersion silikone

Disse maling er næsten perfekte. De er nemme at anvende, og selv ganske anstændige revner er i stand til at stramme op til 2 mm. Filmen, der forbliver efter tørring, falmer ikke, er ikke bange for fugt, er alvorligt beskadiget (du kan vaske så meget som du kan lide). Maleri væggene i lejligheden med silikone maling giver dig mulighed for at få en meget glat overflade, selv uden perfekt forberedelse og omhyggelig justering.

Efter tørring er filmen så glat, at selv mikropartikler ikke dvæler på det, opstår der ikke støv. Hvad er vigtigt - maling er dampgennemtrængelig, hvilket gør det muligt at bruge det i våde områder. Høj modstand mod ultraviolet gør det muligt at anvende det på ydersiden (hovedapplikationen).

Silikone vandbaseret maling - fremragende kvalitet belægning

Ulempen ved hende, faktisk en: den høje pris. Dette er den dyreste maling for i dag (undtagen teksturerede). Dette forklarer, at de ikke er meget populære. Men hvis du vil have en resistent, smuk belægning til væggene i en lejlighed eller et hus, skal du vælge siliciummaling. Under alle omstændigheder kan den bruges i gangen og køkkenet.

Akryl vanddispersion

Denne type maling er måske ideel: den er yderst tonet, falmer ikke, den er godt påført, den maler endog over revner, men mindre i størrelse - op til 0,7-1 mm. Det har en gennemsnitlig dampgennemtrængelighed, belægningen er vanskelig at beskadige, du kan endda vaske med rengøringsmidler. Hun har ingen særlige fejl. I nogle parametre (dampgennemtrængelighed) er det lidt værre end vandemulsion, i nogle (opacitet) er lidt ringere end silicone maling, men generelt giver det et meget godt resultat.

Akryl falmer ikke, er ikke bange for fugt

Maling af væggene i en lejlighed med denne maling vil ikke være for dyrt: prisen er gennemsnitlig. Så hvis du tager kombinationen af ​​pris / kvalitet - er den bedste maling, både til vægge og til loftet.

Dekorative teksturerede maling

Dette er en forholdsvis ny retning. Maling af væggene i lejligheden ved hjælp af tekstureret maling giver dig mulighed for ikke at få en jævn, jævnt malet overflade, men med en vis eller kaotisk lindring. Grundlaget for teksturerede maling er akrylvandsdispersion med pigment og forskellige tilsætningsstoffer - sand af forskellige fraktioner, mineralfibre og andre lignende stoffer, der danner reliefen.

Disse malinger varierer i henholdsvis densitet, kan anvendes med en spatel, børste eller rulle. Nogle typer giver dig mulighed for at bruge sprøjtepistolen. Teksturerne kan variere afhængigt af typen af ​​ansøgning og betydeligt. For eksempel i billedet nedenfor ser du resultatet af at anvende den samme maling med forskellige værktøjer - en børste, forskellige ruller og en spatel. På billedet - dekorative maling til vægge og lofter i det tyske firma JOBI. Det hedder PUTZEFFEKTFARBE (PutzEffektFarbe).

En af mulighederne for tekstureret maling

Denne sammensætning er malet i hvilken som helst farve fra paletten, så der er mange muligheder. Den kan påføres på gisokarton, beton, spånplader, DVP, de plasterede overflader. For bedre effekt er præ-priming ønskelig.

Der er dekorative maling med efterligning af stof, ruskind, med perle pletter, alderen overflade og mange andre. Sommetider anvendelse af flerlaget - i tre lag og mere - ved hjælp af forskellige værktøjer. Typisk ledsages sådanne sammensætninger af detaljerede instruktioner for anvendelse og rækkefølge af arbejdet samt anbefalinger til valg af et værktøj.

Du vil se flere måder at anvende dekorative maling på i videoen.


Du kan være interesseret i at læse om valget af tapet til soveværelset.

Malinger til badeværelser, køkkener og korridorer

Til køkkener og korridorer er de ovenfor beskrevne dekorative akrylmalinger og silikone vandbaserede. De har tilstrækkelig modstand mod slid og kan ofte vaskes. Brugen af ​​maling med udtalt relief i køkkener er ikke helt berettiget - det vil være svært at holde væggene rene. Men perlepletter kan gøre et lille rum visuelt mere rummeligt, især hvis basisfarven er lys.

Men der er nogle mere modstandsdygtig over for fugt og temperaturmaling, der kan bruges i våde områder - køkken og badeværelse, men uønsket i stuer.

Alkyd formuleringer

Alkyd maling i deres konsistens ligner meget olie maling, men de har en betydelig forskel både i basen (alkydharpikser) og i deres præstationsegenskaber. Overfladen malet af dem tolererer godt fugtighed, forhøjede temperaturer, udsættelse for ultraviolet stråling. Den har en gennemsnitlig dampgennemtrængelighed, og kan derfor bruges i våde områder. Det anvendes godt på træ og metaloverflader. Hvad der ellers tiltrækker i disse maler, kræver ikke maleriets vægge betydelige investeringer - de er billige. En velforberedt overflade er imidlertid nødvendig for et normalt udseende. Ifølge den overflade, der skabes, kan alkydmaling være blank, mat, halvmattet.

Eksempler på alkydmaling

Manglen på en alvorlig - de er fortyndet med organiske opløsningsmidler - hvid spiritus, benzin, terpentin. Derfor, når maling og tørring i rummet er en vedvarende karakteristisk lugt. Også en minus - de mister i sidste ende lysstyrken af ​​farven, en gullig patina vises. Muligheden er billig, men ikke den bedste i holdbarhed. De er meget gode til maling af radiatorer og varmeledninger - de kan være varmebestandige - men for væggene skal du bruge en anden sammensætning.

Silikatbaserede maling (flydende glas)

Hvis vi taler om de specifikke egenskaber ved silicatbelægningen, er det et godt valg til badeværelset: Den kemiske sammensætning er sådan, at en svamp eller skimmel aldrig kommer frem på de malede vægge. Hvis der er et sådant problem, er det en af ​​måderne at løse det på. Belægningen er meget holdbar og langvarig, og dampgennemtrængelighed er den højeste blandt alle de lakskompositioner, der findes i dag. Derfor er det muligt at bruge disse maling både i køkkenet og i badeværelset.

Silikatmaling - forhindrer udviklingen af ​​svampe og skimmel

Men der er betydelige ulemper. Først, indtil det tørrer, er sammensætningen meget usund. Det er nødvendigt at arbejde med ham i beskyttelses tøj og åndedrætsværn (god åndedrætsværn). Efter tørring er filmen helt ufarlig, men det er ikke tilladt i rummet før krystallisering. For det andet er silicater ikke kompatible med andre typer belægninger. De falder ikke på overfladen, der tidligere er malet med nogen anden maling. På samme måde på overfladen malet med silicatmaling vil ingen andre "falde". I begge tilfælde er den fuldstændige fjernelse af det foregående lag påkrævet. For det tredje er sammensætninger kun tonet med mineralpigmenter, hvilket reducerer antallet af farver og nuancer betydeligt.

Du kan være interesseret i emnet "Sådan vælges et køkkenforklæde til arbejdsområdet"

Vægmaleri design

Der er mange muligheder for maleri vægge, fordi der ikke er nogen begrænsninger på nummeret. Det er vigtigt at finde den rette matchende farvekombination, når man maler vægge. Den nemmeste måde at gøre dette på, hvis du vælger nuancer på de borde, der bruger designerne. De har grupper af nuancer, der kan bruges i samme rum, mens interiøret bliver harmonisk.

Nu om metoderne for den kombinerede maleri af væggene. Der er mange af dem, de vil se anderledes ud i interiøret. Vælg den du kan lide.

Horisontal adskillelse i to eller tre zoner

Denne måde er traditionel. Normalt er rummet opdelt i to zoner. I bunden maler de med mørkere nuancer, øverst - lettere. Den klassiske version - opdelt i tre dele efter højde - den nederste tredjedel er malet med en mørk skygge, de to øverste - med lettere dem. Men dette er kun en klassiker, i virkeligheden kan mørk maling slutte i midten eller næsten under loftet. Kun med denne teknik skal du være forsigtig: han laver visuelt lofterne lavere. Undtagelsen er lysstrimlen næsten under loftet.

Maling af værelset i to farver: vandret adskillelse

Grænsen til to farver, hvis maleriet af væggene i lejligheden gøres uafhængigt, er sjældent perfekt. For at dekorere fejlene kan du lime formningen, en slags glatte striber. En anden mulighed - inden du anvender den anden nuance på grænsen smidigt, lim maskeringsbånd langs en ticker. Efter at have malet den for at fjerne, vil den ideelle linie vise sig (hvis det er nøjagtigt indsat et klæbebånd).

Støbningen kan stå hvid - den kan kombineres med alle farver, eller den kan males i en af ​​de rigtige farver.

Denne teknik kan bruges i lokaler til ethvert formål, og stilen kan være nogen. Kun med lister er snarere en klassiker, det er acceptabelt for en landestil, for et af de etno-stilarter. Bare en klar grænse eller en brillant dekoreret division er minimalisme eller hi-tech.

Accent væg

Moderigtige trend i udsmykningen af ​​værelser - fremhæver farven på enhver væg. Der er to muligheder:

 • en mørkere nuance af samme farve;
 • anden farve fra kompatibel palette.

Med velvalgte detaljer i interiøret ser begge metoder attraktivt ud. Dette er den nemmeste måde at gøre interiøret mere mindeværdigt og lyst.

Lys farve fra samme palette - den nemmeste måde at gøre interiøret lysere

Bare husk at i soveværelser, for eksempel, er det bedre at bruge mindre skarpe kombinationer - atmosfæren i sådanne rum skal være blødere. Skarpe kontraster er gode i stuer, børn. Børn synes generelt som lyse kombinationer.

Gamma i soveværelserne er roligere

Vandret bar

Dette er et forholdsvis bredt band, der løber omtrent på øjeniveau. Ofte er denne type maleri af værelset tilegnet, hvis det er nødvendigt at være opmærksom på nogle dekorative elementer - malerier, for eksempel.

En bred vandret stang er en anden måde at male et værelse i to farver på.

Denne modtagelse ser godt ud i korridorerne - reducerer loftets højde, det gør det mere bredt. En anden populær applikation er børnelokaler: børns tegninger på en fornem baggrund ser meget godt ud.

Bandet behøver ikke være solidt - en lys gradient er heller ikke dårlig

Stribede vægge

Interessant modtagelse, men det er ikke værd at bruge det til hele værelset. Så du kan tegne en væg - en af ​​de accentvægte sorter - eller kun en del af det.

Horisontale striber kan være flerfarvede. Det vigtigste er, at de gentages i interiøret.

En interessant effekt er kombinationen af ​​strimler af samme farve, men af ​​forskellig tekstur - mat og blank. Strengt set er disse ikke to farver, men de ser sådan ud.

Kombinationen af ​​strimler af mat og glans maling

Fremhæv nogle indvendige detaljer

Ofte, i en anden farve - mere levende eller roligt - fremhæve nogle detaljer. For eksempel nicher, rammer, placering af en interessant hylde mv.

At vælge nogle elementer er en anden måde at kombinere maleri på værelset.

En af mulighederne er at skære en linje rundt om den mørkere stribe af væggen langs konturen og dermed vælge alle hjørner. Denne metode vil medvirke til at gøre et lille rum mere rummeligt: ​​det vil fremstå både højere og bredere.

En måde at visuelt forstørre et værelse på

For at lære at designe et køkken-stue, læs her.

Hvordan male væggene i lejligheden med egne hænder: video

Valg af malingstype er god, men du skal også vide, hvordan du skal arbejde med det. Hver af malingerne har sine egne egenskaber ved anvendelse og overfladebehandling. Men generelt er følgende trin næsten altid til stede:

 1. Fjern eventuelt det gamle cover. Grunden i denne fase afhænger af kompatibiliteten af ​​den gamle efterbehandling og det nye lag. Hvis de er kompatible, skal kun løsrivne eller dårligt klæbende fragmenter fjernes. Hvis belægningerne er uforenelige, bliver du nødt til at rense alt helt.
 2. Putty vægge. Standardteknologi: Tag den rette sammensætning og læg en spatel, smøringsspræk og uregelmæssigheder.
 3. Slibeflader. Brug enten et emerypapir eller et specielt maske fastgjort til en holder eller en træblok. Cirkulære bevægelser fjerner alt unødvendigt, udjævner væggene.
 4. Dusting jorden overflade. Det er bedre at udføre en støvsuger, men du kan tørre det hele flere gange med en tør klud, men hver gang den er ren.
 5. Primer. Jord for hver overflade og maling skal vælges separat. Det er tilrådeligt at købe det med maling. Priming udfører to opgaver: det forbedrer malingens adhæsion til overfladen (det vil ikke afskrække) og reducerer forbruget af maling.
 6. Maleri. Det er normalt malet i flere lag og anvender sammensætningen i forskellige retninger. hvis vi taler om væggene, så fra top til bund, og så - fra højre til venstre. Hvert lag påføres efter den første tørrer. Vejledningen angiver normalt denne gang, og det er ønskeligt at modstå det.

Det er alt sammen. Maling af væggene i lejligheden er færdig. Men den verbale beskrivelse kan ikke formidle nogle funktioner i arbejdet med maling eller kitt. Se video lektionen, nogle finesser bliver mere klare. Efter at have set det, vil det ikke være et problem at male vægge med vandbaseret maling med egne hænder.

Hvor simpelt betyder det at skabe effekten af ​​dekorativ maling på væggene, se videoen.

Hvad maling at male

Du har ingen idé om, hvor nemt og hurtigt du kan skabe et unikt interiør ved hjælp af maleri vægge i en lejlighed! Selvfølgelig er denne metode ikke så populær som tapet, og ofte betragter folk ikke maling som en vægdekoration. Men forgæves! Vi vil fortælle dig hvordan og med hvilken maling at male væggene i lejligheden og give huset en raffineret og fashionabel karakter.

Maling til vægge i lejligheden: valget af sammensætning

Maling af væggene i rummet er et ret populært alternativ til tapet. Det kræver ikke særlige færdigheder - processen med at dække væggene er ganske enkel og praktisk. Og det opnåede resultat har et meget smukt udseende. Hvis vi nærmer os design af lejligheden ved hjælp af moderne design ideer, så får vi et eksklusivt og smukt interiør.

Når du tager op til reparationen af ​​dit hus og beslutter at bruge maling som det grundlæggende færdiggørelsesmateriale til væggene, er det vigtigt at bestemme hvilken maling der skal bruges til at male væggene i lejligheden. Et af de afgørende kriterier for udvælgelse er, hvilken slags værelse du identificerede til maleri:

 • For badeværelset er det bedst at købe fugttætte materialer.
 • I køkkenet er det ønskeligt at bruge en vaskbar og slidstærk belægning.
 • I stuen og soveværelset er miljøvenlighed og sikkerhed af maling en vigtig faktor.

Det er vigtigt! Mattlaksmaling vil visuelt forbedre tilstanden af ​​vægoverfladen, men det glansede materiale påføres kun på et absolut fladt plan.

Så hvad maling til at male væggene i lejligheden, og hvad slags?

Vandbaserede maling

Sammensætningen af ​​sådanne materialer er et stof af polyvinylacetat, bedre kendt som PVA. Denne maling er relativt billig og let tilgængelig for køberen.

Fordelene ved et sådant færdiggørelsesmateriale kan identificeres:

 • Nem applikation.
 • Intet behov for flerlags vægbeklædning. Det vil være optimalt at male overfladen to gange.
 • På grund af dets egenskaber kan den bruges i boligområder - et soveværelse og en børnehave.
 • Malingen har fremragende dampgennemtrængelighed og betragtes som "åndbar".
 • Et stort udvalg af farvepaletter til enhver smag.
 • Om nødvendigt kan væggene være "farvet" for at skjule skruer og pletter.

Af minuserne kan identificeres:

 • Eksponering for mekanisk skade. Malingen er let ridset.
 • Påfør vandbaseret maling kun på forsigtigt forberedte vægge, perfekt glat og glat.
 • Må ikke vaskes med vand eller vaskemiddel, især aggressive og slibende stoffer.

Vanddispersionsformuleringer

Maling af væggene i rummet kan udføres ved hjælp af denne type maling, som er opdelt i følgende typer:

 • Baseret på akrylharpikser. Denne type materiale har fremragende ydeevne. Først og fremmest er malingen let og bekvemt på overfladen, perfekt tonet, har lang levetid og falmer ikke. I modsætning til den vandbaserede sammensætning er den mere immun for mekanisk skade, men dårligere i dampgennemtrængelighed. Overfladen kan vaskes og påføres vaskemidler.

Det er vigtigt! Med denne maling kan du skjule små revner med størrelser op til 0,7-1 mm.

 • Silikonbaseret. Beholder de samme fremragende egenskaber, men i højere grad i forhold til akryl. Separat kan du vælge malingens evne til at maskere revner op til 2 mm. Maling påvirkes ikke af ultraviolet, så det kan bruges til udvendig dekoration. Den eneste ulempe er dens høje pris, men den store kvalitet er det værd.

Det er vigtigt! Vanddispersionsmaterialer anbefales at anvendes i tørre rum, mens de er helt vaskbare.

Alkyd formuleringer

Sammensætningen af ​​sådanne materialer indbefatter alkydharpikser. Af dens konsistens ligner malerne olieblandinger.

Lad os dvæle på fordelene ved denne mulighed:

 • Vandmodstand.
 • Ikke påvirket af ultraviolet stråling.
 • Ikke bange for høje temperaturforhold.
 • Rimelig pris.
 • Det gennemsnitlige niveau af damppermeabilitet.
 • Det kan males på træ eller metal.

Det er vigtigt! Dette færdige materiale kan give væggene et mat, blankt eller halvmattet udseende.

Der er en række ulemper ved alkydformuleringer:

 • Obligatorisk overfladebehandling af væggene.
 • For at anvende denne type maling er det nødvendigt at fortyndes sammensætningen med et opløsningsmiddel, hvilket igen fører til udseendet af en skarp, specifik lugt under maling af vægge.
 • Relativt kort levetid levede over tid mistet farvemætning.

Latex maling

For at forstå, hvordan man maler væggene i et rum med en latex sammensætning, skal man kende dens funktioner.

Uklare fordele ved dette materiale er dens brugervenlighed, høj slidstyrke, fugtighedsbestandighed og evnen til at udjævne mindre defekter af overfladen - revner og bump.

Det er vigtigt! Latex maling anvendes kun til indretning, da de reagerer på udsættelse for ultraviolet stråling.

Silikatbaserede maling

Materialets vigtigste bestanddel er flydende glas med forskellige tilsætningsstoffer. Denne type maling håndteres med både intern og ekstern dekoration.

Fordelene ved en sådan dækning:

 • Høj grad af hygiejne materiale. Blandingen er ikke genstand for udseende og reproduktion af skadelige bakterier og skimmel.
 • Fremragende slidstyrke af belægningen, lang levetid på ca. 15-20 år.
 • Enkelhed og brugervenlighed.
 • Reagerer ikke på ultraviolet lys.
 • "Åndedræt" overflade. Graden af ​​damppermeabilitet er den højeste i denne type maling.
 • Brandsikkerhed

Ud over de indlysende fordele er det umuligt ikke at bemærke nogle af ulemperne ved silicatsammensætninger:

 • Silikater er fuldstændig uforenelige med en hvilken som helst anden coating. Før det påføres, skal vægfladen rengøres grundigt fra den gamle maling. Det samme gælder i den modsatte situation: ingen andre farvestoffer kan påføres over silicatet.

Det er vigtigt! Fjernelse af et lag af silicatmaling er meget vanskeligt. Hvis du foretrækker at opdatere interiøret med jævne mellemrum, er denne maling næppe egnet.

 • Det er kun muligt at tynde silikatmalinger ved hjælp af mineralpigmenter, hvilket begrænser farvandsområdet tilstrækkeligt.
 • Sundhedsfarlig under påføring på overfladen. Det er kun muligt at udføre malearbejde i en beskyttende form med obligatorisk brug af åndedrætsværn.

Det er vigtigt! Indtil sammensætningen er helt tør, er det farligt at være indendørs. Den tørre overflade er fuldstændig harmløs.

Tekstureret maling

Modetrend i moderne design og et ret ungt efterbehandlingsmateriale blandt malerne. Dens essens ligger i at give overfladen en anden tekstur, en vis relief eller kaotisk struktur. Glem alt om en helt flad og glat væg!

Sammensætningen af ​​denne maling indbefatter vandakrylspredning, suppleret med ingredienser, der skaber relief på overfladen. Det kan være mineralfibre, sand eller andre stoffer.

Det er vigtigt! En karakteristisk forskel i teksturmaling er dens tykke konsistens. I denne henseende er vægbeklædningen bedst udført med en spatel, børste eller rulle.

Dette dekorative maleri har flere fordele:

 1. Interessant udseende, usædvanligt design. Det vil give rummet sin egen specielle personlighed og stil.
 2. Afhængigt af metoden til påføring af maling, ændres dens tekstur. Der er mange design muligheder.
 3. Bred farvepalet af nuancer.
 4. Alsidighed. Tekstureret maling kan påføres på næsten enhver form for overflade: beton, gips, gipsvæg, spånplader, fiberplader. For at opnå den maksimale effekt anbefales det at behandle væggene med en primer.

Det er vigtigt! Tekstureret maling kræver en omhyggelig og flerlags applikation. Desuden er der i færd med at skabe en teksturoverflade, skal du bruge forskellige byggeværktøjer.

Mal til at leve

Hvad maling til at male væggene i lejligheden i stuerne? Hvad skal man se efter, og hvilke funktioner skal man overveje?

 • Hovedkriteriet er deres absolut harmløse.
 • Vaskoverfladen, tværtimod, anses ikke for påstået, undtagen måske et børnerum.
 • Når du designer stuer i huset til sådanne malinger stiller store krav til deres dekorative og design. De skal have et spektakulært udseende, har en bred vifte af farver og mætning.

Til operationelle egenskaber er:

 • Modstand mod ultraviolet stråling.
 • Hurtig tørring
 • Manglen på stærke lugt i processen med at male arbejde.

Det er vigtigt! Ovenfor kiggede vi på typer af indvendige maling, deres egenskaber og egenskaber. De mest egnede til stuer er:

 • Vandbaserede maling.
 • Teksturerede dekorative materialer.
til indhold ↑

Maling til badeværelse, køkken og korridor

Afhængig af rumtypen afhænger kravene til efterbehandling også af:

 • Køkken. På grund af dets formål er der i dette rum betingelser for høj luftfugtighed og temperaturfald. Det er baseret på disse faktorer, det er nødvendigt at vælge den passende maling. Derudover skal den være vaskbar og ikke udsættes for mekanisk skade. Har en høj grad af hygiejne.

Det er vigtigt! De mest egnede valgmuligheder er således: vandbaseret silikone, alkydblandinger, akryl, silikatmaling.

 • Badeværelse. Kernen er, at efterbehandling af badeværelset kan sammenlignes med kravene til køkkenet. Derfor vælges maling til vægbelægning i badeværelset det samme.
 • Korridoren er mindre modtagelig for virkningerne af temperatur og fugt, men de har stadig et sted at være, fordi kold luft kan trænge ind gennem hoveddøren, fugt kommer fra vådt tøj og sko. Derudover skal hallens vægge være holdbare og så modstandsdygtige over for skader som muligt. Hvilke farver er optimale under sådanne forhold? Alkyd maling, akryl, silikone.

Når du først har besluttet, hvilken maling der er bedst at male væggene i lejligheden, kan du gå videre til de indre aspekter af reparationen. Nu skal du være opmærksom på farveopløsningerne, designe ideer og give det indre komplette.

Hvilken farve er bedre at male rummet?

De fleste farver giver os ubegrænsede muligheder for at vælge farver. Og afhængigt af mængden af ​​farve, kan du justere farvenes mætning.

For at hente tonerne mest harmonisk, kan du bruge specielle designborde, hvor konsonant nuancer kombineres.

Vi anbefaler, at du vælger farver for at være opmærksom på sådanne detaljer:

 • Vær sikker på at overveje størrelsen på værelset. Den gyldne regel siger: Lys toner øger visuelt visuelt, og mørke toner reducerer.
 • Et andet vigtigt princip: Placeringen af ​​rummet i forhold til verdens retning. Sydside - Vælg cool nuancer. Optimalt blå, blå, turkis farve. Den nordlige del er varm, såsom: orange, rød, gul.
 • Overhold et komplet billede af det indre af dit hjem.
 • Overvej formålet med rummet. Boareal eller økonomi er også vigtig. Og tilstedeværelsen og antallet af vinduer i rummet.

Her er nogle tips til maleri vægge:

 1. Stue. Eksperter anbefaler brugen af ​​neutrale farver på væggene, som effektivt kan skygge lyse dekorative elementer, luksuriøse møbler med rige farve osv. For disse pastellfarver er perfekte. Og omvendt - mørke møbler kan accentueres med lyse overflader.
 2. Soveværelset. Da dette værelse er designet til afslapning, er det bedst at male væggene i behagelige pasteller eller kolde farver. Dette er sikker på at skabe en behagelig og beroligende atmosfære. For eksempel lysegrøn, blå.
 3. Børn. Dette er et område med lyse farver og sjove ideer. Men overdriv det ikke, for ofte i dette rum og så nok mættede farver. Flerfarvede legetøj, lyse møbler, farverige tekstiler! I dette tilfælde er væggen bedre til at lave en lys neutral skygge.
 4. I den studerendes studie eller rum anbefales det at bruge grønne nuancer, da det ifølge psykologer forbedrer præstationen perfekt.

Det er ikke nødvendigt at male hele overfladen af ​​væggene i en farve. På dette værelse design med hjælp af en sådan udsmykning er ikke begrænset.

Vægmaleri design

Maling af væggene i rummet kan være meget originalt og usædvanligt! Overvej nogle indvendige ideer.

Vandret overflade af vægoverfladen i zoner

Denne designmetode er ret traditionel. Væggen er oftest opdelt i to dele. Bunden er malet i en mørkere farve, og den øverste - i lyset. Måske tre divisioner, så farveændringen går fra bund til top fra mørkt til lys. Men dette er ikke et obligatorisk princip, du kan eksperimentere og kombinere valgmuligheder du kan lide.

Det er vigtigt! Du må ikke lægge mørke nuancer af maling i loftet, da det gør det lavere. Men lysstrimlen - tværtimod "vil skubbe" rummet opad.

En vigtig nuance er designet af grænsen mellem farver:

 • Til disse formål kan du bruge støbning. Men dens anvendelse er berettiget i det indre af den klassiske stil, Country and Ethno.
 • En klar og jævn grænse kan identificeres med maskeringsbånd, det vigtigste er at holde det nøjagtigt.
 • Det vil være optimalt at bruge linjalen. Efter påføring af maling og tørring af det, fjern klæbebåndet, og du får den perfekte farvefarve.

Det er vigtigt! Den blanke strimmel, nøjagtigt limet langs grænsen mellem farverne, er egnet til dekoration i højteknologisk og minimalistisk stil.

Accent væg

Det er muligt at fremhæve en enkelt væg på to måder:

 1. En mørkere tone af samme farve som de andre vægge.
 2. Forskellig farve, harmonisk kombineret med interiøret.

Det er vigtigt! Denne teknik er moderne i moderne design. At skabe en accent er ret simpelt, og effekten er utroligt. Fede kontraster er særligt velegnede til stuen og børnenes værelse.

Vandret bar

Hvad er denne design beslutning? Det er simpelt! Dette er en ret bred strimmel på overfladen af ​​væggene, som ligger på øjenhøjde. Denne teknik bruges til at henlede opmærksomheden på detaljerne i interiøret og indretningen.

Det er vigtigt! I korridoren vil en sådan designmetode hjælpe det med at udvide visuelt. Og i børnenes værelse er en sådan stribe et godt sted for placeringen af ​​børns tegninger.

Stribede vægge

Usædvanlig metode, men det er ikke nødvendigt at lave hele rummet på rummet. Denne valgmulighed er snarere en type væggennemtrængning. Eller en separat del af det.

Det er vigtigt! En slående effekt kan opnås gennem en kombination af bånd af samme farve, men forskellige i deres tekstur.

Maling væggene i rummet med egne hænder

Hvordan male mure i rummet med egne hænder? Først og fremmest skal du fylde på det rigtige værktøj.

Nødvendige materialer og værktøjer til maling af vægge i lejligheden

Så maling af væggene i rummet skal gøres ved hjælp af følgende værktøjer:

 • Maskeringstape
 • Børster: tynd og grundlæggende. Bredden af ​​en arbejdsbørste er 5-10 cm.
 • Ruller med en gennemsnitlig bunke.
 • Spatel.
 • Sandpapir til slibevægge.
 • Maletank - bakke.
 • Maleskovl, samt en boremaskine og dyseblander.
 • Film til beskyttelse af gulvet eller gamle aviser.
 • Trappe.

Det er vigtigt! Et alternativ til børsten og rullen er en automatisk enhed - sprøjtepistolen. Dette er et meget bekvemt middel til at påføre maling, men i forhold til en lejlighed er brugen ikke berettiget.

Materialer der kræves til maling:

 • Primer egnet til overfladetype.
 • Putty.
 • Matchende maling.
 • Kohler, som hjælper med at give malingen den ønskede farve.
 • Opløsningsmiddel.

Bevæbnet med disse objekter fortsætter vi til den indledende fase - overfladebehandling.

Teknologi til forberedelse af vægge til maleri

Denne fase er den mest besværlige og besværlige, da resultatet afhænger af den forberedte overflade. Kom godt i gang:

 1. Afmontering af det foregående dæk, hvis det var det. Hvis det gamle lag er kompatibelt med den nye coating, er det kun nødvendigt at overflade rengøring af de eksfolierede dele. Ellers fjernes den gamle finish helt.
 2. Tætning. Standardkonstruktionen til behandling af vægge for at justere den.
 3. Slibning. Brug sandpapir til at glatte hele overfladen af ​​væggene efter tømning.
 4. Støvfjernelse. Du kan udføre disse aktiviteter med en støvsuger eller tørre den behandlede overflade flere gange med en tør klud. Det vigtigste er at holde det rent hver gang.
 5. Primer. Giver høj kvalitet vedhæftning af maling til væggen.

Det er vigtigt! Hvis der er spor af skimmel på væggen, skal du sørge for at fjerne den fra væggens overflade og behandle den med et specielt antibakterielt middel, før du male.

Og først efter en grundig behandling af væggene, kan du gå videre til malingsprocessen. Maling af væggene i rummet udføres normalt i flere lag. Du anvender maling i forskellige retninger: fra top til nede og efter - fra højre til venstre.

Det er vigtigt! Hvert nyt lag anvendes først efter tørring af den forrige.

Mærkning af væggene før dekorative malerier

Hvis du beslutter dig for at male væggene på den oprindelige måde, skal du allokere tid til at markere væggene. Hvad du skal gøre i dette tilfælde:

 1. Isolér de dele af overfladen, der ikke behøver at male. Dette vil hjælpe maskeringstape.
 2. Afhængigt af det påtænkte design skal du tegne en strimmel med en linjal og en simpel blyant. Brug firkanten for at kontrollere linjernes klarhed.
 3. Fastgør derefter maskeringsbåndet langs kanten af ​​de afgrænsede strimler.
 4. Alternativt male striperne først i en farve og efter tørring i en anden nuance.
til indhold ↑

Videooptagelser

Som du kan se, er vægmaling et fremragende efterbehandlingsmateriale, nemt og bekvemt at bruge. Desuden er denne finish et fantastisk felt for designideer og utrolige forvandlinger af dit hjem.