lofter

Mange ejere lægger særlig vægt på de afsluttende stadier af reparation, hvis hovedformål er at fremhæve rummets nye design. Et sådant element er soklen til loftet. Loftfilet fortrænger først og fremmest kløften mellem tapet og loft, fordi desværre vægge i vores huse kun sjældent pryder mangler, flade og ruhed. Desuden er støbningen et dekorativt produkt, uden hvilket loftet ikke kan få et komplet udseende. Derfor er det meget vigtigt at vide, hvordan man vælger loftsplinten korrekt, så billedet af designet ser harmonisk ud.

Indhold:

Loftsplint materialer

Lad os begynde gennemgangen af ​​loftfileter, der præsenteres på det moderne marked, under hensyntagen til de materialer, hvorfra loftslister er lavet i dag. Og valget i denne henseende er ret bredt - det drejer sig om skørt, polystyren og polyurethan, som betragtes som universelle blandt forbrugerne, samt loftslister lavet af gips og træ.

Skumplast

Hvis du ikke ved hvilket loftsplint der skal vælges for at afslutte reparationen med minimale omkostninger, skal du se på skumbagetterne. Dette materiale er meget billigt og er ret nemt at behandle: En simpel, skarp kniv bruges normalt til skæring.

Manglerne i materialet omfatter brandfare, fordi polystyren er brændbar, såvel som træ er et andet materiale, der ofte bruges til at lave taglister. Det er også nødvendigt at bemærke den lave mekaniske styrke af skummet. Hvis du bruger produktet til det tilsigtede formål (som loftsplint), skal denne egenskab af materialet ikke optages som fejl.

Husk at loftskum baguetter er bange for konstant kontakt. Hvis du udstyre loftet baguette på et niveau, hvor fileten kan komme i kontakt med dem, der bor i huset, så vil du bruge loftplinten ikke til det tilsigtede formål, det vil være en reel ulempe, der sætter en stopper for brugen af ​​skumplast i huset.

polystyren

Nederdel, lavet af polystyren, fremstillet ved ekstrudering fra råmaterialet. De tydeligt udtrykte lindring, overfladen er flad, mat. Det er mere solid analog af en sokkel fra polyfoam. Den utvivlsomme fordel ved at bruge skumplastestykker i polystyren er produktets billighed, selvom dette materiale er dyrt sammenlignet med skumplast.

Polystyren er ikke i stand til at opretholde forbrænding. Ilden vil dø efter en kort periode. Men med hensyn til brande kan det ikke kaldes helt sikkert, fordi det stadig brænder i en flamme. Dette materiale er meget stærkere end polyfoam, det kan ikke knuses med et tilfældigt tryk, men det er let at skære med en skarp kniv. Derfor fremstilles polystyren ikke kun af fileter, men også forkanter.

Injektionsloftet er en type polystyren baguette og er lavet ved injektionsteknik. Sådanne lister har samme styrke som polystyrenskumprodukter, men samtidig er det mere plastik. Dette gør det muligt at montere det på vægge opstillet i en halvcirkel. Han er ikke genstand for brænding og er bange for fugt. Priserne på loftssprøjtestøbning er omkring gennemsnittet.

polyurethan

Loftslister, der er lavet af polyurethan, er mere holdbare og fleksible end deres modstykker, fremstillet af polystyren. Når alt kommer til alt, når man opretter polyurethanskum, anvendes to komponenter, hvoraf den ene er gummi. Derfor er arbejdet i forbindelse med udsmykningen af ​​værelser, hvor der er mange brudte eller buede linjer, lettere ved hjælp af polyuretanloftkorn.

Alle typer af loftfileter lavet af polyurethanskum absorberer ikke fugt, er modstandsdygtige mod temperaturudsving. Ud over styrken og fleksibiliteten er den utvivlsomme fordel ved polyurethan hygroskopicitet. Derfor kan disse lister anvendes i indretning af lofter i våde områder, såsom et badeværelse eller en swimmingpool. Den største ulempe er en højere pris end prisen på produkter fra polystyren.

Polyvinylchlorid

Brug af PVC loftsplanker er den mest økonomiske mulighed. Disse baguetter fås i forskellige farver, med alle slags mønstre på overfladen af ​​cornice. De kan efterligne marmor eller træ. Af de fordele, der er værd at bemærke billighed, nem installation, en bred vifte af farver og hygroskopicitet. Blandt ulemperne er, at PVC-lister ikke bliver malet. Derudover er de bange for lave og høje temperaturer.

træ

Uanset det faktum, at de eksisterende typer loftsplinter fremstillet af forskellige træarter er meget dyrere end baguetter lavet af polymermaterialer, foretrækker mange forbrugere at anvende sådanne produkter. Loftsplanker af træ - den dyreste af alt, der er på markedet. Prisklassen er bred: uhøjtidelige gran baguetter og udskårne sokkel fremstillet af mahogni vil variere i værdi ti gange.

Træet er et elit, aristokratisk materiale, der giver lidt pompositet til rummet. Først og fremmest er det vigtigt for ædle sorter af træ: eg, aske, mahogni. Den store efterspørgsel efter træfileter lavet af finer eller fyr diktater de høje forbrugeregenskaber af disse savet tømmer - holdbarhed, styrke, økologisk renhed og æstetik.

Forarbejdning af træprodukter ved hjælp af ultraviolet hærdning øger beskyttelsesegenskaberne i træloftsokkel fra skadelige miljømæssige faktorer. Overfladen af ​​denne støbning er modstandsdygtig overfor skader og er nem at rengøre.

Ulemperne ved træloft sokler er som følger. Den største ulempe er deres plasticitet. Træplanker er også sværere at behandle end konkurrenter. Hvis der i andre loftslister kan sprænger let låses, så giver træ, især ædle sorter, ikke fejl. På en sokkel med en kompleks tekstur af træ, vil eventuelle pletter være synlige, selvom du har nøjagtigt afhentet kittetonen.

Træet undergår råtning, forplantning, bugsangreb og deformationer, når luftfugtigheden ændres. Derfor er det nødvendigt at udføre en antiseptisk behandling ved montering af træplinter og anvende et par lag lak til at niveauere dette ubehagelige træk ved træ.

Endelig skal vi ikke glemme forskellen i fastgørelsesmetoden, når vi taler om valget af loftsplint. Polystyren og skum limes simpelthen til kittet eller det almindelige klæbemiddel til væggen. Desuden giver deres ubetydelige vægt dig mulighed for uden ekstra fixering, indtil limen tørrer. Men træplanken til loftet skal bruge en stans og præmonterede fastgørelsesanordninger, der tiltrækker træposuette med intervaller på højst en halv meter.

Alle de ejere, der startede reparationer og står over for valg af metoder til afslutning af deres hjem, ønsker at understrege deres udsøgte smag og individuelle stil. En af måderne ved selvudtryk er brugen i udformningen af ​​stucco gips. Loftslister er også lavet af dette materiale. Gips er et meget plastmateriale, og der kan laves ægte kunstværker af det som i billedet af loftsplinterne.

Loftsplinter, der er lavet af gips, har opnået universel anerkendelse blandt producenter. Fordelene ved sådanne produkter i høj kvalitet, miljøvenlighed af materialet, evnen til at skabe individuelt design og holdbarhed. Ulemperne er den høje pris, betydelig vægt og brølhed i installationsprocessen. Du kan altid vælge bjælker og stikkontakter til udsmykning af et værelse i samme stil som et sæt sokler.

Molding omfang

Efter at have overvejet, hvad er loftsplinten, afhængigt af materialet i deres produktion, er det nødvendigt at overveje præcis, hvor en bestemt type filet anvendes. Lad os se nærmere på dette:

 1. PVC fileter. Polyvinylchlorid plastprodukter anvendes hovedsageligt til ensartet PVC-foring. Formålet med et sådant produkt er ikke kun i udsmykningen af ​​flyet. Sådan baguette på samme tid tjener som en profil, hvor foring vil blive indsat. Monteret på skruer eller monteringsbeslag. Også egnet plastloft til sænket lofter.
 2. Baguette fra polyfoam. Den bruges udelukkende til færdiggørelse af falskloft, loftsplade af gipsplader og overflader, der er plasteret på en betonplade. Monteret skumloftsokkel på en opløsning af alabast eller kitt. Denne type fastgørelse er meget praktisk og praktisk, fordi den er monteret på et homogent materiale. I fremtiden kan det males.
 3. Polystyren baguette. Det kan bruges på gipsoverflader og plastmaterialer. Udvidet polystyren er en forholdsvis samfundsmæssig forbindelse, så dens derivater opfører sig helt trygt, når de er fastgjort til lim eller installeret på en gipsmørtel. Hvilken version af dem der skal bruges - alt afhænger af det materiale, hvorfra loftoverfladen er lavet.
 4. Gipsfillet. Produkter fra gips kan kaldes virkelig klassikere af genren. Du kan se sådanne dekorative ornamenter i de kongelige kamre, dekoreret med store mesteres hænder. Gipsbagetter anvendes således i meget lang tid. I dag er sådanne produkter rammen af ​​figurmodellering. Derudover bruges gipsplintstænger til ikke kun at ramme hjørnerne, men også som et kunstnerisk element i den samlede sammensætning. Sådanne produkter er udelukkende fastgjort på gipsopløsninger (alabaster, kit).
 5. Polyurethan sokkel. Som regel anvendes polyurethan loftsplint til plastlofter. Listen indeholder hængslede lofter og PVC overflade overflader. Fastgør loftsplinten af ​​polyurethan med lim til PVC.
 6. Træ sokkel. Loftfileter fra træ kan også tælles blandt kategorien af ​​klassiske dekorationselementer. Metoden til fastgørelse af sådanne strimler er ganske forskelligartet. Lim, metal og træ negle samt skruer kan bruges. I moderne konstruktion anvendes sådanne baguetter hovedsagelig til indramning af gulve. Træ dekorative elementer er passende i loftet i tilfælde hvor loftoverfladen er dekoreret med træ selv, og dette er mindre almindeligt i dag end andre typer af finish.

Loftstikbredde

Standardlængden af ​​loftsplinter af stort set enhver type er 2 meter. Til salg kan du finde baguetter i bredde fra en centimeter (og nogle gange mindre) til tyve. Når du køber en loftsfilet, skal du overveje dens bredde. Lad os finde ud af, hvornår det er bedre at bruge brede loftsplanker:

 • Et stort loftsplint vil hjælpe dig med at synlige glatte hjørner. Rummet vil se mere afrundet og derfor - beroligende. Den menneskelige psyches egenart er sådan, at rundhed er beroligende.
 • Bred baguette giver dig mulighed for at skjule alle uregelmæssigheder og defekter af leddene i loftoverfladen med væggene. Ændringer i niveauet af loftets højde er mest mærkbare i hjørnerne.
 • Hvis du er nødt til at forklæde leddene i den hængende loftsstruktur med væggene, kommer en bred sokkel til undsætning.

Inden du foretrækker en bestemt type loftsplint, skal du selv forstå, at en person opfatter dimensionerne af et værelse på to vandrette overflader, og en af ​​dem er loftet, og det større område i loftet er taget væk fra loftet med en bred sokkel - rummet bliver mindre.

Når man vælger bredden af ​​loftet, skal soklen også tage højde for rummets højde. Hvis loftet er lavt, bør du ikke udstyre et bredt baseboard, da det ser for stor ud. Derfor er det bedst at bruge tynde baguetter i kompakte værelser med lave lofter, da flere dimensionelle elementer reducerer lofternes højde endnu mere visuelt. I dette tilfælde bør soklens højde ikke være over 35 millimeter.

For værelser med højt til loftet, f.eks. Haller, skal du bruge lister med en højde på mindst 70 millimeter. Hvis loftets højde i rummet er gennemsnitlig (2,5-3 meter), skal den optimale højde af loftsplinten være inden for nær 40-60 millimeter. For lejligheder med en lofthøjde på mere end 3 meter kan en lidt højere baguette anvendes: Dimensionerne af fileterne kan tages et sted omkring 60-70 millimeter.

Loftfilet farve

Når du har besluttet på materialet og bredden af ​​loftsplinten, skal du tænke på farvningen. Måske behøver du bare en alsidig hvid baguette eller et lyst loftsplint med lys? Når du vælger farven på baguetten, anbefales det at overholde disse anbefalinger:

 • Hvid skovl, som normalt falder sammen med loftet i farve, giver dig mulighed for at gøre rummet optisk højere. Derfor er hvide loftsplinter ideel til værelser med en højde på 2,5 meter.
 • Den brede og mørke baguette, som falder sammen med væggene, gør loftoverfladen til at se mindre ud, så denne bundplade er ideel til et værelse med højt loft. Værelset vil blive opfattet subjektivt som lille i forhold til de faktiske dimensioner.
 • Husk at der ikke bør være mere end tre primære farver i et rum, ellers vil det se farverigt ud. Husk det, når du køber en loftsplint. Imidlertid kan hvide og sorte farver kombineres med andre toner. Samtidig vil sort farve visuelt gøre rummet mørkere og trange. Af den grund er det derfor, at husholdningsapparater oftest bliver gjort hvide.
 • Loftsplanker af kontrastfarve, for eksempel farven på en moseæg i et værelse med lyse lofter og vægge, med en tilstrækkelig højde i rummet, vil se spektakulært ud. Men samtidig bør baguettes kontrasterende tone matches i farver med nogle andre elementer i interiøret.

Baguette Shape til Loft

Endelig, når du var tæt på at installere loftplinten på loftet og besluttet på dets materiale, farve og størrelse, skal du vælge sin form korrekt. Hovedspørgsmålet er, om man foretrækker en baguette med enkle linjer, eller det er bedre at købe en artsy filet med et komplekst mønster.

I dette tilfælde er det simpelthen nødvendigt at være styret af din gode smag og følelse af proportioner. For komplicerede og prætentiøse former er egnede til den pompøse udsmykning af boligen, stiliseret i kombination med dyre materialer fra antikken. Husk følgende: Jo mere kompliceret lyddæmpningen og formen på loftplinten er, jo vanskeligere bliver det at justere baguettens hjørner.

På den anden side er enkle linjer og former mere alsidige. Sådan loftsplint vil passe til næsten enhver dekoration, sammenfletning med væggene og loftet og ikke tiltrække for meget opmærksomhed til sig selv.

Således, hvordan man vælger et loft sokkel er op til dig. Loftfileter på markedet i dag er repræsenteret i en bred vifte. De adskiller sig i form, størrelse, tekstur og farve af produktet. Derudover er lister lavet af forskellige materialer. Du kan vælge mellem designprojektet eller i overensstemmelse med dine egne præferencer.

Sådan vælges et loftplint: materiale, farve og form

Emnet i vores artikel er, hvilken loftsplade der skal vælges, så loftet ser smukt ud, installationen var ikke alt for kompliceret, og familiens budget blev ikke påvirket.

Vi vil overveje de vigtigste problemer med at afslutte samlingen mellem loftet og væggene: hvordan man vælger soklens farve, form og materiale.

Butikken har et stort udvalg af loftsplinter. Hvilket er bedre og hvorfor?

materialer

Vi begynder vores gennemgang af det moderne marked, selvfølgelig med materialerne på basisplader. Omgående skal det advares: Hvis du venter på et klart og præcist svar, hvilken man vælger en baseboard - er det bedre at lukke denne side.

Vores mål er ikke at pålægge et køb af et produkt på dig, men at fortælle dig så objektivt som muligt om deres styrker, svagheder og funktioner ved installationen. Artiklen hævder ikke sandheden til sidst: det er kun tankerne hos en person, der i kraft af et erhverv ofte har stødt på reparationer.

Skumplast

Hvis du er på udkig efter hvilket loftsplint der skal vælges for at fuldføre reparationen med minimale omkostninger, skal du kigge på skumplintene. Dette materiale er meget billigt, ekstremt nemt at håndtere (en simpel, skarp kniv bruges normalt til skæring).

Til relativt set kan ulemperne ved materialet kun tilskrives:

 • Brandfare Polyfoam brændbart. Men såvel som træ - et andet materiale til loftplanker, som vi vil beskrive senere.
 • Lav mekanisk styrke. Hvis du anvender loftplinten på det niveau, hvor det kan komme i kontakt med indbyggerne i boligen - dette er en meget reel ulempe ved at sætte et kryds på skummet som materialet til soklen (eller mere præcist i dette tilfælde grænsen).

Hvis det vil blive brugt til det tilsigtede formål, som en loftsplint, vil det være en hurtig vurdering at registrere denne ejendom af et materiale som en defekt.

Skumplint. Billige - betyder ikke grimt!

ekspanderet polystyren

På jagt efter hvordan man vælger en sokkel til et loft, kom du sikkert på tværs af beskrivelsen af ​​polyurethan (eller polyurethanskum) sokkel.

Der er en åbenbar forvirring her, som migrerer fra artikel til artikel.

Mere solid analog af polyfoam, som også anvendes til fremstilling af en loftsplint (det kaldes stadig en baguette) - ekstruderet ekspanderet polystyren.

På baggrund af skumet skelnes det af to egenskaber:

 • Styrofoam understøtter ikke brænding. Branden går ud efter kort tid. Ikke desto mindre er det umuligt at kalde det helt sikkert med hensyn til brande: det brænder stadig i en flamme.
 • Dette materiale er meget stærkere end skum. Det skæres også med en skarp kniv, men det vil ikke virke for at knuse det med et tilfældigt tryk. Som følge heraf fremstilles ikke kun baguetter af ekstruderet polystyrenskum, men også kantsten.

Omkostningerne til materialet er lidt højere i forhold til skummet, men du kan stadig ikke tildele det til dyre.

Polystyren er stærkere end skum. Men når den bruges til det tilsigtede formål, kan den ikke skrives til fordele.

træ

Når man beslutter hvilken skørt der er bedre, kan man ikke glemme træbagetter.

Ligesom andre materialer er deres egenskaber tvetydige:

 • Træ er et elit, aristokratisk materiale, der giver rummet noget pomp. Først og fremmest vedrører det de ædle sorter af træ: aske, eg, mahogni.
 • Træ loft soklen - den dyreste af alle. Prisklassen er enorm: simple granfileter (en af ​​sorterne i form af sokkel) og udskårne mahogni sokkel vil variere i omkostningerne ti gange.
 • Trælister er meget sværere for konkurrenterne at behandle.
  Juster hjørnerne af en træbaguette har en hacksav med hyppige og fine tænder, og bring joderne sammen med en fil.
  Og hvis der i andre typer loftsplint er revnerne let anbragt, så trækker træet, især af ædle sorter, ikke fejl.
  På soklen med en kompleks tekstur af træ, vil eventuelle mangler være synlige selv med en præcist valgt ton af kitt.
 • Træet er tilbøjeligt til at rådne, skimmel, deformationer, når luftfugtigheden svinger og angreb af de fejl, der fodrer på den.

Rådgivning: Men antiseptisk behandling og et par laklag niveauer dette ubehagelige træk ved træ.

 • Endelig taler man om hvordan man vælger en loftsplint, kan man ikke glemme forskellen i fastgørelsesmetoden. Polyfoam og udvidet polystyren limes simpelthen til væggen med universal lim eller kitt.
  Desuden tillader deres ubetydelige vægt at gøre før limen tørrer uden yderligere fiksering.
  Træloftstænger (krokodiller) kræver også arbejde med en perforator og præinstallation af fastgørelsesanordninger, der trækkes med et interval på højst en halv meter træbagse.

Noble træ baseboards - et elite materiale, der kræver passende indramning

Baseboard bredde

Til salg kan du finde en soklens bredde fra en centimeter (og endnu mindre) til tyve. Hvordan vælger loftplinten i bredden?

Lad os huske, hvad det påvirker.

 • Den brede plint giver dig mulighed for visuelt at glatte hjørnerne. Værelset ser mere afrundet, hvilket betyder - fredelig, beroligende.
  Den menneskelige psyches egenart er sådan, at hjørnerne gør husets beboer mere aggressive, rundheden er beroligende.
 • Bredden af ​​soklen giver dig mulighed for at skjule fejlene og uregelmæssighederne i leddene i loftet med væggene. Ændringer i loftets højde er også mere tydelige i hjørnerne.
 • Endelig, hvis du har brug for at skjule leddene i det hængende loft med væggene, kommer også en bred sokkel til redning.
 • Imidlertid er rummets dimensioner menneskesyn på to vandrette overflader - gulvet og loftet. Jo mere plads er taget væk fra loftet i soveværelset med en bred sokkel - jo mindre ser rummet ud.

Bemærk venligst: Det er derfor i små værelser du absolut ikke bør opbygge en mezzanin. Visuelt vil de omdanne et kompakt soveværelse til et overgroet vægskab.

 • Valget af baseboard påvirker rummets højde. Hvis loftet er lavt - bør du ikke bruge en bred sokkel. Det ser for stor ud.

For et lavt og kompakt Khrusjtsjov-rum er et stort loftsplint ikke et godt valg.

Hvordan vælger du en loftsplint af en farve, der passer dig?

Du skal bare huske på nogle få enkle regler:

 • En hvid sokkel (som normalt matcher i farve med loftet) gør rummet visuelt højere. I så fald - for værelser med en højde på 2,5 meter er valget lille.
 • Bredvægs bundplade gør loftet mindre. Værelset vil blive opfattet subjektivt som lille i forhold til den faktiske størrelse.
 • I et rum bør der ikke være mere end tre primære farver. Ellers vil det se modley.

Nuance: sort / hvid farver kan imidlertid kombineres med andre. Samtidig gør sort visuelt rummet mere trængt og mørkere. Derfor er de fleste husholdningsapparater forresten hvidt.

 • Plinten i en kontrastfarve (for eksempel farven på en moseæg i et rum med lyse vægge og loft) med en tilstrækkelig højde i rummet ser spektakulært ud.
  Men det skal matche i farver med andre elementer i interiøret.

Loftets kontrastfarve er meget effektiv, når der er elementer af samme nuance i rummet.

form

Endelig når vi vælger en loftsplint til reparation - hvordan vælges det i form? Foretrækker enkle linjer eller komplekse mønstre og pretentiøsitet?

Bare husk den gode smag og følelse af proportioner. Komplekse, udførlige former passer til rummets pompøse dekoration, stiliseret som antik, kombineret med dyre naturlige materialer. Desuden er jo mere kompliceret formen og reliefen af ​​loftsplinten, jo vanskeligere bliver det at justere sine hjørner.

På den anden side er enkle former og enkle linjer mere alsidige. De passer næsten enhver dekoration sammen med loftet og væggene og tiltrækker ikke for meget opmærksomhed.

Sokkelens fancy form bør kombineres med resten af ​​rummet

Hvordan man vælger et loft sokkel er op til dig. Held og lykke med reparationen!

Skørt på loftet - hvordan man vælger? (105 billeder i interiøret)

Enhver reparation skal have et færdigt udseende, som i høj grad afhænger af sådanne småblade som en sokkel på loftet, stucco eller side.

Dette er ikke en vigtig detalje, skjuler manglerne ved væggen og loftindretningens overgang, giver et komplet udseende og understreger stilen i indretningen.

Bag loftsfileterne er tråden ofte skjult, hvor sammenhængen mellem tapet og trimning af strækloftet konvergerer, hvis det ikke var muligt at gøre det omhyggeligt.

Loftsstøbning er fremstillet af forskellige materialer, og det er vigtigt at forstå dette problem for at træffe det rigtige valg.

Hvad skal der være bredden af ​​loftsplinten ved krydset af væggene

Afslutningsplader, sokkel til loftet, skumsiden, baguette, lagt på loftsplanker eller stucco - såkaldte fileter til afslutning af samlingen. Deres standardlængde varierer fra 1,5-2 m.

Farve, mønster og bredde afhænger af design og materiale. Gipsstøbning tilbydes i form af kortere lige eller figurerede segmenter. Der er baguetter fra skum fra 2 cm til 20 cm, og valget af bredde afhænger af mange faktorer.

Hvis indretningen er rig på rig indretning og dekorativ dekoration, er det bedre at vælge et loftstøbning mere beskedent for ikke at distrahere opmærksomheden fra resten af ​​pragt.

En bred sokkel med spektakulært stucco fremhæver indretningen i historiske stilarter:

 • renæssance;
 • barok;
 • rokoko;
 • Manierisme;
 • Imperium mv

En træplade baguette med gennemsnitlig bredde er passende i et studierum indrettet i en konservativ eller victoriansk stil. Strenge engelske klassikere tolererer ikke overskydende og fantasifulde detaljer.

En bred baguette er en nødvendig nødvendighed, når det er vigtigt at skjule brede fastgørelseselementer eller defekter ved forbindelsen mellem loft og vægge. Det sker, at gulvpladerne er lagt med store fejl, du skal lave en bred sokkel på et strækloft for at skjule niveauforskellene.

I tilfælde af at lejligheden i panelhuset har forskelle i væggenes højde, er det ikke nødvendigt at klæbe tapet med store mønstre, der vil afsløre disse fejl, attraktive elementer skal tilføjes i hjørnerne.

Kanterne af hævede lofter med belysningsindretninger er maskeret af brede fileter af ubrændbare materialer.

Med højt til loftet er en bred sokkel tilladt, og i lave lofter sænker klare fileter visuelt det visuelt. Det er nødvendigt at evaluere fotosokkelene i loftet bredt og smalt.

I et lille rum, hvis du ønsker at få effekten af ​​en åben himmel, skal du indsætte over væggene og loftet med det samme lyseblå tapet. Det er værd at nægte en støbning overhovedet, og at udføre en tapetgren så præcist som muligt.

Når du køber denne type finish, skal du tage højde for rummets samlede proportioner og hvordan bredden af ​​loftet baguette korrelerer med bundpladen til gulvet og andre parallelle og vinkelrette linjer i finishen.

De vigtigste materialer i loftet sokkel

Polystyrenfileter er godt kombineret med mange materialer - fra plast til teksturerede kittetyper. Det lægger stor vægt på byggemel og andre fælles løsninger. Dette materiale er fremstillet af råmaterialer under varmebehandling. Det er muligt at opnå forskellige overflade teksturer, hvilket er vigtigt at overveje, når man vælger en loftstøbning:

 • relief med et mønster;
 • glat lakfilet
 • uslebne matte.

Polystyren er lidt dyrere end polystyren, men det understøtter ikke brænding. Det er vigtigt at afmontere overflader, hvor der passeres et elektrisk ledningsnet, monteres belysningsenheder.

Men når der er en høj temperatur i flammen af ​​en brand spredning fra meget brandfarlige stoffer, vil soklen stadig brænde.

Skumfiletter er det mest overkommelige, forskellige store sortiment. Blød baguette er let at skære med en skarp kniv eller stor sakse, det er nemt at montere soklen i loftet, limen anvendes, andelen af ​​polymerer. Men skummet betragtes som brandfarligt materiale, når det brændes giver en kaustisk damp.

Blødt materiale knuses let og mister sin form under mekanisk belastning. Hvis der er tryk eller stød på overfladen, er det bedre at bruge en finish lavet af hårde materialer. En af fordelene - skummet kan males.

Polyuretanfileter, fleksible og slidstærke, anses for at være det ideelle materiale til konstruktionen af ​​krydset af vægge og loft. Denne egenskab er meget værdifuld ved udformning af afrundede overflader og ødelagte loftlinjer.

Polyurethan er fugtfast, så det bruges i et rum, hvor der er åbne beholdere med vand. For alle dens dyder skal betale dyrt. Før du klæber soklen i loftet, skal du fylde med lim til polymerer.

Gipsfileter og stucco tilhører den smukkeste loftindretning. Ofte udføres de af ægte kunstnere for hånd på en individuel bestilling, men du kan købe en færdig baguette. Gips er et formbart materiale, så du kan lave ethvert mønster, endda gentage prydningen af ​​paladsets skulptur.

Dette er et miljøvenligt materiale, uden hvilket paladsstilens udsmykning, imperiet stil, renæssancen, barok og Rococo ikke kan gøre. Ulempen er materialets skrøbelighed, sådan en baguette er uønsket i sænke bygninger og seismisk aktivitetszone.

Det er muligt at forbinde støbning og baguette detaljer til krydset af loftet og væggen kun med gipsmørtel eller med en tykk konsistens kit.

Polyvinylchlorid eller PVC fileter - en fælles finish ved krydset af vægge og loft, overkommelig og praktisk materiale. Eaves tilbydes i forskellige farvevariationer, med et mønster til enhver indretning.

Det er en slags plastik, og den laminerede overflade imiterer ethvert materiale, herunder træ eller marmor. En sådan plastikplade er let at montere i loftet med et specielt klæbemiddel. Materialet er modstandsdygtigt mod ekstreme temperaturer. Baguetten fastgjort på skruerne tjener som grundlag for fastgørelse af efterbehandlingspanelerne.

Træet bruges sjældent til loftet baguette, men det ser godt ud. Den eneste ulempe er den mærkbare led i segmenterne på grund af forskellen i træets tekstur. Dette er den dyreste finish, der bruges til et elit klassisk interiør, der bruger dyre materialer. En sådan firewall krævede brandbehandling.

Ceiling cornice farve

Den mest almindelige er den hvide farve på loftplinten, men det er ikke en forudsætning. Efter færdiggørelsen af ​​reparationen kan du vælge loftet takkanten ifølge farven på loftet eller væggene.

En fremragende løsning er den ensartede farve og bredde af loftet baguette og sokkel på gulvet, især når det er et sort og hvidt interiør.

Baguette kan hente op til loftet og gøre den generelle LED-baggrundsbelysning - en fantastisk effekt.

Valget af loftet baguette er et smagsspørgsmål, men du bør ikke gøre det som "alle andre", der erhverver en primitiv "hvid side" af skumplast, når der er det bredeste valg af finish på brølet. Vurdere designernes forslag i illustrationerne for at dekorere dit interiør med en ikke-triviel løsning.

Sådan vælges en bundplade med farveplade - detaljerede installationsanvisninger

Emnet i vores artikel er, hvilken loftsplade der skal vælges, så loftet ser smukt ud, installationen var ikke alt for kompliceret, og familiens budget blev ikke påvirket.

Vi vil overveje de vigtigste problemer med at afslutte samlingen mellem loftet og væggene: hvordan man vælger soklens farve, form og materiale.

Butikken har et stort udvalg af loftsplinter. Hvilket er bedre og hvorfor?

materialer

Vi begynder vores gennemgang af det moderne marked, selvfølgelig med materialerne på basisplader. Omgående skal det advares: Hvis du venter på et klart og præcist svar, hvilken man vælger en baseboard - er det bedre at lukke denne side.

Vores mål er ikke at pålægge et køb af et produkt på dig, men at fortælle dig så objektivt som muligt om deres styrker, svagheder og funktioner ved installationen. Artiklen hævder ikke sandheden til sidst: det er kun tankerne hos en person, der i kraft af et erhverv ofte har stødt på reparationer.

Skumplast

Hvis du er på udkig efter hvilket loftsplint der skal vælges for at fuldføre reparationen med minimale omkostninger, skal du kigge på skumplintene. Dette materiale er meget billigt, ekstremt nemt at håndtere (en simpel, skarp kniv bruges normalt til skæring).

Til relativt set kan ulemperne ved materialet kun tilskrives:

 • Brandfare Polyfoam brændbart. Men såvel som træ - et andet materiale til loftplanker, som vi vil beskrive senere.
 • Lav mekanisk styrke. Hvis du anvender loftplinten på det niveau, hvor det kan komme i kontakt med indbyggerne i boligen - dette er en meget reel ulempe ved at sætte et kryds på skummet som materialet til soklen (eller mere præcist i dette tilfælde grænsen).

Hvis det vil blive brugt til det tilsigtede formål, som en loftsplint, vil det være en hurtig vurdering at registrere denne ejendom af et materiale som en defekt.

Skumplint. Billige - betyder ikke grimt!

ekspanderet polystyren

På jagt efter hvordan man vælger en sokkel til et loft, kom du sikkert på tværs af beskrivelsen af ​​polyurethan (eller polyurethanskum) sokkel.

Der er en åbenbar forvirring her, som migrerer fra artikel til artikel.

Mere solid analog af polyfoam, som også anvendes til fremstilling af en loftsplint (det kaldes stadig en baguette) - ekstruderet ekspanderet polystyren.

På baggrund af skumet skelnes det af to egenskaber:

 • Styrofoam understøtter ikke brænding. Branden går ud efter kort tid. Ikke desto mindre er det umuligt at kalde det helt sikkert med hensyn til brande: det brænder stadig i en flamme.
 • Dette materiale er meget stærkere end skum. Det skæres også med en skarp kniv, men det vil ikke virke for at knuse det med et tilfældigt tryk. Som følge heraf fremstilles ikke kun baguetter af ekstruderet polystyrenskum, men også kantsten.

Omkostningerne til materialet er lidt højere i forhold til skummet, men du kan stadig ikke tildele det til dyre.

Polystyren er stærkere end skum. Men når den bruges til det tilsigtede formål, kan den ikke skrives til fordele.

træ

Når man beslutter hvilken skørt der er bedre, kan man ikke glemme træbagetter.

Ligesom andre materialer er deres egenskaber tvetydige:

 • Træ er et elit, aristokratisk materiale, der giver rummet noget pomp. Først og fremmest vedrører det de ædle sorter af træ: aske, eg, mahogni.
 • Træ loft soklen - den dyreste af alle. Prisklassen er enorm: simple granfileter (en af ​​sorterne i form af sokkel) og udskårne mahogni sokkel vil variere i omkostningerne ti gange.
 • Trælister er meget sværere for konkurrenterne at behandle. Juster hjørnerne af en træbaguette har en hacksav med hyppige og fine tænder, og bring joderne sammen med en fil. Og hvis der i andre typer loftsplint er revnerne let anbragt, så trækker træet, især af ædle sorter, ikke fejl.

På soklen med en kompleks tekstur af træ, vil eventuelle mangler være synlige selv med en præcist valgt ton af kitt.

 • Træet er tilbøjeligt til at rådne, skimmel, deformationer, når luftfugtigheden svinger og angreb af de fejl, der fodrer på den.
 • Rådgivning: Men antiseptisk behandling og et par laklag niveauer dette ubehagelige træk ved træ.

  • Endelig taler man om hvordan man vælger en loftsplint, kan man ikke glemme forskellen i fastgørelsesmetoden. Polyfoam og udvidet polystyren limes simpelthen til væggen med universal lim eller kitt. Desuden tillader deres ubetydelige vægt at gøre før limen tørrer uden yderligere fiksering.

  Træloftstænger (krokodiller) kræver også arbejde med en perforator og præinstallation af fastgørelsesanordninger, der trækkes med et interval på højst en halv meter træbagse.

  Noble træ baseboards - et elite materiale, der kræver passende indramning

  Baseboard bredde

  Til salg kan du finde en soklens bredde fra en centimeter (og endnu mindre) til tyve. Hvordan vælger loftplinten i bredden?

  Lad os huske, hvad det påvirker.

  • Den brede plint giver dig mulighed for visuelt at glatte hjørnerne. Værelset ser mere afrundet, hvilket betyder - fredelig, beroligende. Den menneskelige psyches egenart er sådan, at hjørnerne gør husets beboer mere aggressive, rundheden er beroligende.
  • Bredden af ​​soklen giver dig mulighed for at skjule fejlene og uregelmæssighederne i leddene i loftet med væggene. Ændringer i loftets højde er også mere tydelige i hjørnerne.
  • Endelig, hvis du har brug for at skjule leddene i det hængende loft med væggene, kommer også en bred sokkel til redning.
  • Imidlertid er rummets dimensioner menneskesyn på to vandrette overflader - gulvet og loftet. Jo mere plads er taget væk fra loftet i soveværelset med en bred sokkel - jo mindre ser rummet ud.

  Bemærk venligst: Det er derfor i små værelser du absolut ikke bør opbygge en mezzanin. Visuelt vil de omdanne et kompakt soveværelse til et overgroet vægskab.

  • Valget af baseboard påvirker rummets højde. Hvis loftet er lavt - bør du ikke bruge en bred sokkel. Det ser for stor ud.

  For et lavt og kompakt Khrusjtsjov-rum er et stort loftsplint ikke et godt valg.

  Hvordan vælger du en loftsplint af en farve, der passer dig?

  Du skal bare huske på nogle få enkle regler:

  • En hvid sokkel (som normalt matcher i farve med loftet) gør rummet visuelt højere. I så fald - for værelser med en højde på 2,5 meter er valget lille.
  • Bredvægs bundplade gør loftet mindre. Værelset vil blive opfattet subjektivt som lille i forhold til den faktiske størrelse.
  • I et rum bør der ikke være mere end tre primære farver. Ellers vil det se modley.

  Nuance: sort / hvid farver kan imidlertid kombineres med andre. Samtidig gør sort visuelt rummet mere trængt og mørkere. Derfor er de fleste husholdningsapparater forresten hvidt.

  • Plinten i en kontrastfarve (for eksempel farven på en moseæg i et rum med lyse vægge og loft) med en tilstrækkelig højde i rummet ser spektakulært ud. Men det skal matche i farver med andre elementer i interiøret.

  Loftets kontrastfarve er meget effektiv, når der er elementer af samme nuance i rummet.

  form

  Endelig når vi vælger en loftsplint til reparation - hvordan vælges det i form? Foretrækker enkle linjer eller komplekse mønstre og pretentiøsitet?

  Bare husk den gode smag og følelse af proportioner. Komplekse, udførlige former passer til rummets pompøse dekoration, stiliseret som antik, kombineret med dyre naturlige materialer. Desuden er jo mere kompliceret formen og reliefen af ​​loftsplinten, jo vanskeligere bliver det at justere sine hjørner.

  På den anden side er enkle former og enkle linjer mere alsidige. De passer næsten enhver dekoration sammen med loftet og væggene og tiltrækker ikke for meget opmærksomhed.

  Sokkelens fancy form bør kombineres med resten af ​​rummet

  Hvordan man vælger et loft sokkel er op til dig. Held og lykke med reparationen!

  Det loftloft er i stand til at give det allerede reparerede rum et færdigt udseende.

  Hvis du med succes vælger dette element af indretning, vil det harmonisk passe ind i vægternes farveskema, udfylde deres design, fremhæve deres originalitet og også visuelt udvide rummet selv. En særlig vigtig kendsgerning er soklens farve i interiøret.

  Billeder af farvet loft baguette

  Typer og materialer

  Moderne producenter af byggematerialer og efterbehandlingsmaterialer tilbyder potentielle køberprodukter af forskellige størrelser, former og farver.

  Formen af ​​soklen kan være anderledes: det kan være muligheder med enkle linjer eller modeller med et komplekst ornament. Prisen på sådanne materialer er ret overkommelig.

  Polyurethan bundplade

  Loftsfarvet plint af polyurethan anvendes i vid udstrækning af moderne designere.

  Deres ubestridelige fordele er følgende kvaliteter:

  • evne til at klæbe sikkert lige til den afrundede detaljer på vægoverfladen eller loftet
  • det er nemt at dække sådanne produkter om nødvendigt med vandbaseret eller oliemaling, du kan udføre proceduren for laminering af loftsplinter, hvilket vil understrege den oprindelige lettelse;
  • polyurethan skørt til loftet i udseende præcis kopiere stucco elementer, således letter udvælgelsen af ​​komplekse mønstre og farve mønstre;
  • Sådanne baguetter er i stand til at modstå selv våde rengøring, de ændrer heller ikke deres farve over en lang levetid.

  Den eneste ulempe ved sådanne baguetter kan kaldes deres vægt.

  Vær opmærksom! Hvis instruktionerne af klistermærket af et sådant produkt ikke overholdes, kan loftsplintene lidt bevæges væk fra loftoverfladen under deres egen vægt og danner et hul.

  Loftstik i interiøret

  De seneste innovationer inden for produktion af loftbagetter er modeller lavet af lysere polyurethan, hvilket i høj grad letter installationen på grund af produktets lavere vægt.

  Polyurethan baguetter dækker perfekt overfladefejl:

  • uregelmæssigheder,
  • ruhed
  • såvel som alvorlige deformationer af væggene.

  Polystyren baseboard

  Farvet polystyren loftsskørt er nemt at skære og installere på overfladen. De bløde kanter af produkterne sikrer en stram pasform af baguetten til loftet.

  Polystyren skørt på loftet

  Polystyren skørt har følgende fordele:

  • polystyren har en lav vægt, granulær struktur;
  • prisen på sådanne produkter er præget af et overkommeligt niveau;
  • Det er nemt at vaske, farven og male et produkt fremstillet af dette materiale flere gange (med mulig omsmaling af en baguette);
  • lignende produkter har kanaler, hvor ledninger kan maskeres.

  Polystyren skum sokkel

  Styrofoam er den næste generation af polystyren:

  • Materialet er kendetegnet ved alsidighed, så det har et meget bredt anvendelsesområde;
  • kan med succes passe ind i enhver stil;
  • er et middel til at opnå bestemte designeffekter;
  • Det går godt med stikkontakter og lister.

  På trods af at moderne producenter gør en bred palette af farver af loftbagetter, foretrækker køberne ofte den hvide farve af lignende produkter.

  De vigtigste kvaliteter, der tillod designere at henlede opmærksomheden på sådanne produkter, er deres følgende egenskaber:

  • høj varme- og lydisolering
  • let vægt;
  • lav pris.

  Farve baguette fra udvidet polystyren

  Ulempen ved baguette lavet af lignende materiale er deres skrøbelighed og lav evne til at bøje. De er også udsat for deformation på grund af kontakt med opløsningsmidlet og limen af ​​nogle typer.

  Tip! Hvis du beslutter dig for at udføre reparationsarbejde med dine egne hænder, er det bedre at først kontakte sælgeren af ​​baguetten, hvilken slags lim det skal limes til loftets overflade.

  Træ sokkel

  Blandt alle slags loftsplinter er det umuligt ikke at vælge træposuetter. Men komplekse betjeningsvejledninger samt tvetydige egenskaber tyder på, at det er bedre at montere en sådan sok til kvalificerede specialister.

  Træ loft baguette

  De vigtigste egenskaber ved denne baguette:

  • aristokrati og pretentiøsitet af interiøret dekoreret med sådanne baguetter;
  • for deres fremstilling anvendes et træ af værdifulde arter;
  • hvis soklens farve og gulvets farve er kombineret med hinanden, tager dette interiør et oprindeligt rigt udseende;
  • bredt prisklasse afhængigt af det anvendte materiale
  • lignende baguetter kræver en kompleks pasform af vinkler, der kræver stor tid;
  • kompleksiteten af ​​installationen af ​​sådanne produkter og manglende evne til at skjule hullerne selv ved hjælp af en vellykket valgt kitt;
  • træbagetter, hvis de ikke er udsat for antiseptisk forarbejdning og ikke er dækket af flere lag lak, har evnen til at rådne og dækkes af forme mikroorganismer, deformeres på grund af ændringer i fugtighedsniveauet i rummet og kan også angribes af en bug, der bærer træ.

  Træ kirsebær soklen, der er monteret i et værelse med højt loft og lette vægge, ser simpelthen fantastisk ut, men det er værd at bemærke, at dette kun er muligt, hvis interiøret indeholder elementer af samme farve.

  Vi vælger den optimale farve

  Udvælgelse af baseboards i farve er en meget vigtig opgave i forbindelse med reparation og efterbehandling. Hvis væg og loft er malet i en enkelt tone, skal bordpladen være forskellig fra dem. Kun i dette tilfælde kan man opnå en afgrænsning af rummet og opretholde sin form.

  Den rigtige kombination af rumfarve med baguette

  Hvis du ikke kan hente en særlig tone til en baguette i et sådant interiør, kan du stoppe ved den hvide farve. Det er altid relevant for sådanne lokaler som et bibliotek eller en undersøgelse.

  I et sådant rum skal være behageligt. Det skal slappe af, så filetens farve er bedre at vælge lysere end væggenes og loftets farve.

  Udvælgelse af basisplader i farve er også nødvendigt for indretningen, hvor væggene har en anden farve fra loftet.

  I dette tilfælde skal du være opmærksom på størrelsen på selve rummet:

  1. Hvis du vælger en baguette af samme nuance som loftet, så vil et lignende træk visuelt forstørre rummet og tilføje plads til det. Men så vil loftets højde virke lavere end den faktisk er;
  2. Ellers (når soklens farve er identisk med væggen på væggen), vil rummet visuelt blive mindre og langstrakt opad.

  Hvad skal være soklens farve, du bestemmer dig. Og hvis du ikke kan beslutte, stop dit valg på den standard hvide farve. Det vil altid være relevant og moderigtigt.

  Valg af den rigtige loftsplint

  Hvilken farve skal soklen være for at interiøret skal se komplet og komplet?

  Følgende instruktioner hjælper dig med at træffe det rigtige valg:

  • Hvid farve er velegnet til værelser med lave lofter, da det vil visuelt udvide rummets rum;
  • en bred sok i farverne på tapetet vil gøre rummet visuelt mindre;
  • Du bør ikke vælge tapet, baguette og loftfliser i forskellige nuancer, det er et tegn på dårlig smag. Desuden kan en sådan finish påvirke en persons psykiske sundhed negativt;

  Baggrund, baguette og loft i forskellige nuancer

  • Hvis soklen er træ, så skal træets skygge passe de andre genstande i interiøret. Den nemmeste måde at kombinere hvide og sorte baguetter med møbler og indretningsprodukter.

  Optimal form

  Hvis du forstår, hvordan du vælger en baseboard i farve, så vil vi gå videre til en anden vigtig faktor, som påvirker valget af den optimale loftbaguette. Denne faktor er dens form. Det er vigtigt at forstå, at et komplekst mønster kræver mere omhyggelig omhu under driften af ​​baguetten.

  Det er nødvendigt at tørre sådanne produkter oftere ud fra støv, som akkumuleres i komplekse linjer og krøller. Sommetider er dette støv simpelthen umuligt at fjerne helt, og mørke steder bliver malet med et nyt lag maling.

  Den optimale kombination af farve baguette med design af rummet

  Uafhængig installation

  Sådan installeres loftsplinten?

  For det første skal du være opmærksom på funktionerne ved deres montering under udvælgelsen af ​​bundplader:

  • Hvis baguetten har en lille vægt, kan den limes til overfladen uden at vente på, at klæbemiddelet tørrer på skum og polyurethanprodukter;
  • I tilfælde af træstifter er det nødvendigt at montere fastgørelsesanordninger på en afstand på mindre end en halv meter, og kun derefter installere træbagagen selv.

  Montering af fastgørelsesanordninger til træplint

  Dette produkt har to kanter: den ene er fastgjort på væggen, og den anden limes til loftet.

  Montering af loftsplinten

  Vær opmærksom! Installationen starter fra hjørnet af væggen, som er placeret overfor indgangsdøren til rummet.

  På grund af forekomsten af ​​uregelmæssigheder på overfladerne af vægge og lofter, skal soklen presses, så den ikke bøjes, og det dannede hul skal fyldes med tætningsmiddel eller kittemateriale.

  konklusion

  Vi talte om de typer af loft baguette, dens former og hvordan man vælger soklen i farve og korrekt monterer den. Vi håber, at vores anbefalinger vil være nyttige for dig. I videoen i denne artikel kan du lære mindst nyttige oplysninger.

  I udsmykningen af ​​lokalerne, i design og implementering af indretningsprojektet, er alt vigtigt. Enhver detalje, der skiller sig ud fra det generelle koncept eller er uensartet med resten af ​​elementerne med hensyn til tone, materiale, stil kan ødelægge hele effekten.

  En af disse "små ting" er en loftsplint.

  Det sker, at indretningen af ​​rummet ikke indebærer brug af sokkel. Dette er dog en undtagelse, da en lang række modeller og farver i sokkler indebærer deres brug i interiøret af næsten alle stilarter og tendenser, hvilket giver perfektion til loftets og vægernes design.

  Loftsplade i indretning

  Hvorfor har du brug for en loftsplint

  Formålet med soklen ud over den rent dekorative funktion er at udføre en meget vigtig opgave.

  Ofte er emnet med den største vanskelighed ved reparation af vægge og lofter den perfekte overgang fra væg til loft.

  • Grov sammenføjning, fejl, fejl - soklen vil skjule alt, og overgangen fra loftet til væggen vil se perfekt ud.
  • I sektionen har soklen en trekant, hvis to sider er vinkelret på hinanden, og den tredje er dens forreste del og kan have nogen krumning og lindring.
  • Farven på loftsplinterne kan være i overensstemmelse med loftets eller vægens finish, eller det kan være en kontrast, alt afhænger af designernes idé.

  Farvet loftsplint passer perfekt ind i rummet

  Derudover er loftsplinten en meget praktisk indvendig detalje, der ikke kræver særlig pleje. En kvalitet baseboard kræver kun periodisk støvning med en tør eller fugtig klud.

  Tip! Våd aldrig grundpladen med vand eller vaskemidler - ved at gøre det kan du ødelægge basispladen eller tilstødende efterbehandling.

  Plintpleje skal være forsigtig

  række sokler

  Gå til butikken for en sokkel, bare lige forvirret fra den moderne række modeller. Loftsfarvede sokkler kan være af en hvilken som helst skygge, såvel som fra forskellige materialer. Når loftet og alle andre fodpanel lavet kun af træ, og som den mest tilgængelige - nåletræ og meget dyre - eg, bøg, mahogni, palisander, samt gips, såkaldt stuk.

  I dag til produktion af basisplader anvendes plast, metal, samt skummet polyurethanskum.

  Afhængigt af materialet kan basispladen have et andet design.

  Så er metal og træ sokkel som regel en skinne, som er fastgjort til bunden ved hjælp af specielle fastgørelsesdele.

  • Plastloftets sokkel har to dele i designet - bunden og frontskinnen, fastgjort sammen med en specielt låsemekanisme.
  • Polyuretan skørt er lavet med en lamineret overflade, der muliggør, hvis det er nødvendigt, at tørre det med en fugtig klud for at fjerne støv. Denne type bundplader er den mest skrøbelige, så selv når man klæber, skal man sørge for ikke at forkæle det.

  Sådan vælges en sokkel

  Valget af en sokkel helt og helt afhænger af den valgte stil og en farvebeslutning af et interiør. Soklen er den endelige berøring, en elegant detalje, men på ingen måde er hovedindretningen af ​​indretningen, der tiltrækker den største opmærksomhed. Nogle tips skal følges, når du vælger en baseboard.

  Rådet. Medmindre der er andre overvejelser, bør du ikke købe en sokkel fra en dyrt importeret producent, hvis du kan købe den samme indenlandske produktion.

  Produktionsteknologier til bundplader lavet af moderne materialer er identiske i de fleste lande, og prisforskellen skyldes ofte kun overbetaling for mærket.

  Rådet. For værelser med en lofthøjde på 2,1-2,4 m vil en bred sokkel optisk gøre rummet endnu lavere. Den brede loftsplint er velegnet til værelser med en lofthøjde på ca. 3 m og derover.

  Installation af loftplinten er ikke kompliceret

  Enhver kan klæbe på sin egen sokkel - det er nok at købe den rigtige mængde sokkel og en speciel lim, der passer til det valgte materiale - til træ, polyurethan, styren og så videre.

  Rådet. Ved limning af en polyurethan bundplade er det nødvendigt at trykke meget forsigtigt på bunden, da duftene fra hænderne ikke bliver rettet ud, og hele udseendet kan blive forkælet.

  Farvede loftsstifter samt sokkler af forskellig bredde gør det meget gavnligt at understrege fordelene ved den valgte indretning. Baseboards skygge kan fungere som en glat overgang fra væggene til loftet, især hvis du bruger en lignende farve. Nogle gange kan du møde interessante projekter, hvor flere strimler af soklen bruges på væggen på en gang, som hver især har sin egen farve og tekstur.

  Rådet. Hvis du ikke kan forestille dig, hvad baseboardbredden efter eget valg vil se ud - tag en mærkning langs omkredsen af ​​rummet i den ønskede højde, og du kan se om denne bredde af bordpladen passer til dig.

  Når du vælger en sokkel, skal du ikke glemme hjørneelementerne. Med dem behøver du ikke at kæmpe med docking af de enkelte segmenter af soklen, især i hjørnerne. For hver samling af baseboards, færdiglavede ende, er der normalt produceret hjørneelementer, der forenkler installationsprocessen.

  Dekorative lister lavet af farvet plast, på samme måde som ordet, kommer med en kabelkanal, der gør det muligt let og roligt lægge mere og selv grundlæggende ledninger i lokalerne, samt skjule alle de ledninger, der har brug for.

  Mal hvid sokkel i en hvilken som helst ønsket farve

  Individuel løsning

  Det sker, at interiøret, udvalgt og aftalt med designeren, ikke indebærer brugen af ​​nogen af ​​de typer af bundplader, der findes ved salg. Selvfølgelig kan du finde en farveplint i forskellige variationer. Men det er ikke nok.

  Det sker, at væggene er lavet af unikke materialer. I dette tilfælde kan du bruge soklen, som sælges under handelsnavnet "sokliste til tæppe" eller "til linoleum".

  Det giver specifikt en rille, hvor du kan indsætte strimler af materiale, som er dekoreret med vægge. Denne løsning er især vigtig for volumetriske, tekstureret tapeter. Optisk ser det ud til, at grænsen mellem væggen og loftet er mere sløret, det vil sige, at rummet er berøvet af understregede kanter og bliver mere rummelige.

  Montering af loftsplint

  Plinth installation

  Nødvendige værktøjer til installation:

  • bygning niveau;
  • fastgørelsesanordninger;
  • skæreværktøj;
  • sokkel og endeelementer;
  • trappestige.

  Tip! Forbind aldrig skørtet "med øje". Ved bygningsniveau skal du kontrollere de vandrette markeringer langs hele omkredsen.

  Og først derefter gå videre til installationen.

  Korrekt dockning af hjørnet af loftplinten

  1. Antallet af lameller af soklen kan let beregnes ved at dividere længden af ​​rummets omkreds med det metriske område af de tilgængelige segmenter, og det resulterende nummer afrundes.
  2. For at lime soklen skal du købe en speciel lim og klæbe hvert element i etaper, sammenføje dem med hinanden eller ved hjælp af adaptere, hjørne og endeelementer.
  3. Overskydende lim skal fjernes straks uden at vente på, at de tørrer.
  4. Træplinten fastgør skruer med smalle hatte. Marker først vedhæftningspunkterne. Huller til dowels bores i muren på mærkningsstedet, hvorefter soklen fastgøres med skruer, skruet ind i dykkerne.
  5. Gipsstøbning anbefales ikke at montere på egen hånd uden ordentlig erfaring. Omkostningerne ved installation af gipsstøbning kan gå op til 200% af prisen på alle dens elementer, og med god grund.
  6. Afhængigt af vægten af ​​de enkelte elementer vælges den efterfølgende dekoration, basisformen, en limgips, på basis af PVA osv. Desuden kan der kræves yderligere fastgørelseselementer.

  Hvis du endnu ikke har besluttet, hvordan du skal opdatere indretningen af ​​dit værelse lidt, så vil valget til installation af farvede loftslister være korrekt. Takket være ham, kan du endda omdanne en tilsyneladende nondescript formular n »width =» 640 "height =» 360 "frameborder =» 0 "allowfullscreen =» allowfullscreen »>

 • Afhængigt af vægten af ​​de enkelte elementer vælges den efterfølgende dekoration, basisformen, en limgips, på basis af PVA osv. Desuden kan der kræves yderligere fastgørelseselementer.

  konklusion

  Hvis du endnu ikke har besluttet, hvordan du skal opdatere indretningen af ​​dit værelse lidt, så vil valget til installation af farvede loftslister være korrekt. Takket være ham er det muligt at omdanne ved første øjekast et ubeskriveligt billede af loftet.

  • potolokspec.ru
  • shkolapola.club
  • potolokspec.ru

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.