Typer af profiler til gipsvæg: størrelse og formål

Gipsplader anvendes effektivt i færdiggørelsen af ​​værker, men deres montering er umulig uden en særlig ramme af metalprofiler. Som et alternativ - montering på speciel lim kan bruges, men profilerne giver pålideligheden af ​​designet. Desuden bruges forskellige kategorier af disse fastgørelseselementer ved fremstilling af forskellige rammer.

Typer af profiler til gips

Klassificering af metalprofiler til installation af gipsvæg kan baseres på deres funktionelle formål, designfunktioner og anvendelse.

Afhængigt af anvendelsesstedet er profilerne forskellige:

Derudover er der i klassificeringen af ​​profiler til GCR typer:

 • Profil for plating plan
 • Profil for enheden af ​​skillevægge

Typer af profiler til gipsvæg, afhængigt af formularen er:

Stål anvendes som materiale til fremstilling af metalprofiler til gipsplader og er normalt galvaniseret. Til forskellige funktionelle formål af profilen kan tyndt plade eller pladegalvanisering anvendes.

En mere detaljeret beskrivelse af profilerne giver en ide om formålet med disse strukturelle elementer af gipsvægssystemer.

Profiler for at oprette hovedrammen

I denne rolle gælder:

 • Guide profiler med UD markering. Sådanne profiler anvendes til dannelsen af ​​rammen for den fremtidige gipsvægskonstruktion. Da hele systemet, herunder skillevægge og gipsvæggen selv, er monteret på denne profil, er den lavet af tykt stål. Denne type profil indstiller parametrene for den fremtidige perimeter af hele strukturen.
 • CD-bærende profiler. Denne type profil er knyttet direkte til UD-rammens profiler, og bærefunktionen udføres i henhold til dens navn. Da de også er tilsluttet plader af gipsvæg, skal de være fremstillet af galvaniseret stålplade
 • Buede profiler. Ifølge de teknologiske egenskaber er denne type profil identisk med de to tidligere typer, men den har en forstærket perforering med tilstedeværelsen af ​​mange huller og skær. Dette gør det muligt at bøje det i den rigtige retning og danne rammerne for komplekse konfigurationer.

Partition Profiler

En identisk klassifikation er også blevet udviklet her, herunder

 • Profiler guider med UW markeringer, designet til at skabe en mantelstruktur. Ved deres brug er opbygningen og omkredsen af ​​molen etableret.
 • CW-rackprofilen er elementet til afstivning af hele strukturen. Plader af gipsvæg kan monteres på begge sider.

Størrelser af profiler af forskellige kategorier

Da hver profiltype har sit eget funktionelle formål, er både dimensionerne og formen på profilerne også forskellige.

 • For eksempel har UD-markeringsguideprofiler dimensioner på 0,25-0,28x300 - 400 cm. Profilvægtykkelsen er 0,5-0,7 mm
 • CD-bæreprofiler har dimensioner på 0,25-0,28x300 cm samt 0,28x400 cm. I begge tilfælde er hyldehøjden 0,5-0,6 mm

Vægten af ​​lejer og styrprofiler til rammen er 1,2-1,8 kg i en længde på 3 m og 1,6-2,4 kg i en længde på 4 m, hvilket afhænger af tykkelsen af ​​stålet.

Fordelingsprofiler er normalt bredere. Deres størrelser er som følger:

 • Profiler mærke UW kan have en bredde på 50,75,100 mm. Længden af ​​sådanne profiler er 3000 mm eller 4000 mm. Massen af ​​hver profil når 2,11-3,88 kg afhængigt af de øvrige overordnede indikatorer
 • Afhængigt af formålet har CW-rackprofilerne følgende dimensioner:
  • 48,8h3000h50
  • 73,8h3000h50
  • 98,8h3000h50

Profiler af denne type med en længde på 4000 mm, og de samme parametre for bredden og højden af ​​hylden kan også fremstilles. I alle tilfælde er tykkelsen af ​​metallet ikke mindre end 0,5-6 mm.

Størrelser af forskellige typer profiler til gipsvæg

Fixture til gips profil

Til fuldstændig fastgørelse af profiler er det også nødvendigt at bruge monteringsudstyr. Det bruges til at forbinde rammens individuelle konstruktionselementer såvel som til fastsættelse af gipsplader. Typerne af fastgørelseselementer til FCL er klassificeret i følgende kategorier:

For at forbinde overfladen af ​​en væg eller et loft med en metalramme fremstillet af metalprofiler, anvendes en beslag i form af bogstaver "P". Det bøjer let ved foldpunkterne og indeholder perforeringer i hele sit område.

 • Suspension til hurtig montering - hurtigophæng. Den har en speciel nål med et hul, der hjælper til at forbinde de dele, der ikke kan fastgøres med en u-formet beslag
 • Korsformet beslag bruges som en jumper på støtteprofilerne og gør det muligt at forbinde dem vinkelret
 • For at øge bærerprofilens længde bruges der en konnektor, hvor profilernes ender er indsat.

Og således at fastgørelseselementerne holdes i gipspladesystemets struktur mere sikkert, bruges skruer, skruer og dowels til at fastgøre dem. Deres størrelser vælges ud fra hvilket element eller overflade der skal fastgøres.

Profilmonteringsmaterialer

Der er forskellige typer profiler vedrørende deres brug. Aluminiumprofil til butiksvinduer giver dig mulighed for at skabe smukt kommercielt udstyr af forskellige former, der vil være stærke nok til at modstå en stor belastning.

Vi anbefaler også, at du læser om aluminiumprofilen for glas i denne artikel, som indeholder detaljerede installationsanvisninger.

konklusion

For en professionel mester er det normalt tilstrækkeligt at kort beskrive parametrene for alle de strukturelle elementer i gipsvæggen. Men hvis du er nødt til at møde denne enhed for første gang, er det bedre at få visuel information. Til dette formål anbefales det, at du gør dig bekendt med videoen, som giver dig mulighed for at gå dybere ind i processen med at vælge fastgørelseselementer til gipsvæg og klart demonstrere egenskaberne ved hver af dem.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at du ikke bør forsømme de enkelte typer profiler for gipsvæg eller fastgørelsesanordninger, og erstatte dem med dem, der er tilgængelige. Nogle gange fører denne praksis til det faktum, at gipspladesystemet er upåliteligt.

Video om typer af profiler til gips

Montering af forskellige profiler til gipsplade: Installation af en UW guide profil på gulvet, installation af CW bæreprofiler, installation af en UW guide profil på loftet.

Metoder til montering af profiler til gipsvæg. Hvad er en prosekatel for?

Profil for FCL: hvordan man vælger hvad for hvad, bord af størrelser og priser

Holdbarheden af ​​konstruktionen af ​​gipsplader bestemmes af rammens styrke, og det afhænger direkte af det korrekte udvalg af komponenter. Lad os se, hvilken profil der findes for GCR, og hvordan du vælger den korrekt.

Fordelene ved at bruge metalprofiler

Gipsvæg fastgøres på tre måder:

 • Kstenam på lim. Kun egnet til flade overflader uden store dråber.
 • Til træets træramme. Tilgængelig mulighed, men træets elementer er bange for mikroorganismer, svampe og gnavere. Derudover ændrer stængerne deres geometri under indflydelse af temperatur og fugtighed: designvarerne og gipsvæggen fastgjort til den revner.
 • Til metalprofilens ramme.

Metalkonstruktion funktioner:

 • Profilen er lavet af galvaniseret stål, rustfrit. Det er ikke bange for mug, svamp eller insekter. Derfor er rammens levetid næsten ubegrænset.
 • I modsætning til træ reagerer en metalstruktur ikke på ændringer i luftfugtighed: dens geometri forbliver konstant.
 • Hele sorten af ​​profilen er samlet: efter at have købt den nødvendige variant af en type, er det let at afhente de tilsvarende størrelseskomponenter.

På grund af disse fordele og brugervenlighed, foretrækker håndværkere en metalramme.

Hvad er en profil?

Vi vil forstå de forskellige metalprofiler. Der er to hovedtyper af ansøgning:

 • Guider - er fastgjort omkring strukturens omkreds til væggene, gulvet eller loftet.
 • Rackmonteret - indsat i styrene og fastgjort i dem. Form de vertikale og vandrette elementer af rammen. Bær hovedbelastningen: det er til dem fastgjort plader af gipsvæg.

På applikationsstedet sker metalloprofil:

Der er også specielle muligheder: vinklet, buet og omega-profil. Overvej alle typer profiler for GCR i rækkefølge.

Profil til rammen på væggen

For væggene vil have brug for 2 typer metalprofiler:

 • guide UD (PNP);
 • rack CD (PP).

guide

Parametrene for den fremtidige ramme indstilles af hjælpeprofilen, mærket med bogstaverne PNP eller UD (latinsk betegner Knauf-produkter). På bagsiden af ​​den del er der huller, hvorigennem den er fastgjort til overfladen af ​​dowel-neglene. Hvis deres trin ikke passer, er det nemt at bore en ny boremaskine.

Profilparametre PNP:

 • Længde - 3 meter. Hvis det ønskes, kan du bestille guider med større længde - op til 6 meter. Men denne del af rammen er monteret uden problemer fra enkelte stykker, fastgjort på overfladen, så længden er ligegyldig.
 • Bredden af ​​basen (tilbage) - 50, 65, 75 eller 100 mm.
 • Højden på siden, kaldet hylden, er 40 mm.
 • Diameteren af ​​hullerne i ryggen under dowels - 8 mm.

rack monterbar

Hoveddelen af ​​rammen (søjler og linteller) er konstrueret af en bærer eller rackprofil, betegnet PP eller CD.

 • Racks bør være integreret, det er uønsket at øge dem. Derfor skal du straks vælge detaljerne for den ønskede længde, som varierer fra 2,5 til 6 meter.
 • Ryglængden er 40-100 mm. Racks indsættes i guiderne, så de har dimensioner, der passer sammen med dem.
 • Sidehyldehøjde - 50 mm.

Profilerne varierer i tykkelsen af ​​metallet: i klassen "økonomi" er denne karakteristik 0,4 mm.

Tip: Brug mere stive elementer med en metal tykkelse på 0,55-0,6 mm.

Ceiling frame detaljer

Ved udjævning af lofter eller konstruktion af flere tierede strukturer anvendes også guide- og bæreprofiler. De adskiller sig fra produkter til vægge i størrelse:

 • Vejledninger (PNP eller UD) udleveres 28 mm brede med en længde på 3 000 mm. Sidehyldehøjde - 27 mm.
 • Bærere (PP eller CD) er også kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​stivere. De hjælper profilen til at holde vægkonstruktionens vægt uden forvrængning. Bagbredde - 60 mm. Hylderets længde og højde er de samme som for styrene.

Profil for partitioner

Produkter, der anvendes ved installation af skillevægge, er forskellige i metal tykkelse, hvilket er 2 mm. Styrker tilføjer også yderligere forstærkere, som leveres med mange modeller.

 • Guider, markeret med UW eller MON, har en ryglæn fra 4,2 til 15 cm bred. Med deres hjælp kan du oprette en partition af forskellig tykkelse. Længden er 2-4 meter, hylderets højde er 40 mm.
 • Rackmonterede profiler (CW eller PS) med samme bredde har hylder med en højde på 50 mm. Ofte har de ekstra indskæringer til at lette installationen af ​​elektriske ledninger eller anden kommunikation. Længden af ​​disse elementer - 3-4 mm, hvis du har brug for racks længere, vil gøre til ordren.

Døråbninger er forstærket med en forstærket profil mærket UA. Den fremstilles i længder på 3, 4 og 6 meter. Højden på hylderne er 40 mm med en ryglængde på 50, 75 og 100 mm.

Andre arter

Arch profil (PPA) er designet til at danne buede overflader. Nogle gange konveks og konkav. Det er skabt på basis af transportøren, derfor falder det sammen med det i størrelse.

Pris buet profil højere end den sædvanlige rack. Af denne grund fremstiller mange håndværkere fragmenter af den buede ramme sig selv, hvilket gør trekantede snit i siderne af styrene eller understøtningselementerne. Et sådant trin gør det muligt for dem at bøje frit. Jo mere bøjning er nødvendig, jo oftere er kronbladene i hakene placeret.

Hjørneprofil beskytter gipspladehjørner mod skader under drift. Det er fastgjort til tyndlaget, derfor har det perforeringer, hvorigennem overskydende opløsning presses ud. Længden af ​​sådanne elementer er 3 meter; vinkler med sider på 25 eller 31 mm er produceret i bredde.

Omega-profil med sit navn er forpligtet til den interne sektion, der ligner det græske bogstav med samme navn. Hensigten er at fastsætte laminerede gipsplader på væggen, som de sædvanlige metoder til fastsættelse af gipsplader ikke passer til: de vil ødelægge det dekorative lags integritet.

Ark indsættes i rillerne dannet krøllede stropper og trykker dem pålideligt.

Overfladen dannet af lamineret gipsplader med anvendelse af sådanne fastgørelsesanordninger opnås opdelt i separate firkanter eller rektangler. Ofte bruges den i rummets overordnede design, for eksempel som i billedet nedenfor.

Udvælgelsesregler

Det er ikke nok at definere de profiltyper der kræves til installation, det er vigtigt at vælge pålidelige produkter. Du bør ikke forsøge at spare på rammen: Holdbarheden af ​​hele gipsvæggen bygger på kvaliteten. For ikke at bekymre sig om kvaliteten af ​​metalprofilen anbefales det at vælge produkter fra kendte producenter. Lad ham betale for meget for mærket.

Det er nødvendigt at være opmærksom på følgende funktioner:

 • Stålkvaliteten, der afhænger af pålidelighed og holdbarhed.
 • Hårdhed bestemt af metalets tykkelse og korrekt behandling. Den optimale tykkelse af profilen - ikke mindre end 0,5 mm og bedre - 0,55.
 • Ease racks og guider: det bliver lettere at arbejde med dem.

Knauf og Gyprok produkter svarer til disse parametre.

Knauf

Fordele ved metalprofilen fra Knauf:

 • Anvendelse af galvaniseret stål med en tykkelse på mindst 0,6 mm.
 • Densiteten af ​​leddene opnås på grund af elementernes specielle geometri, som gør det muligt at undgå huller eller deformation af hylderne.
 • Stivere øger rammens styrke og letter orienteringen ved montering.
 • Til kommunikation og fastgørelse med dowels er der tilvejebragt huller med en diameter på 33 mm.

Den eneste ulempe ved produkter fra denne producent er den høje pris.

Gyprok

Gyprok profiler overgår Knauf produkter med hensyn til pris / kvalitet forhold.

 • Holdbarhed sikres ved kold quenching ved hjælp af den unikke UltraSteel®-metode.
 • Den korrugerede overflade af elementet er dækket af de samme riller. Dette gør det muligt at dreje skruen til et hvilket som helst punkt i profilen i den ønskede vinkel uden at glide. På samme tid er der en "harpun" effekt: det er let at skrue i skruen, og det er meget sværere at få det.

Forfalsket profil af denne fabrikant kommer ofte på tværs af hardwarebutikker, men det er let at genkende dem: Brandede elementer skelnes af en klar og symmetrisk rillet over hele bredden af ​​delen.

Betingelserne under hvilke metalprofilen blev lagret er også vigtig. På trods af korrosionsbestandigheden er det ikke tilladt at opbevare det i det åbne. Elementer bør ikke have scuffing og ridser, der krænker integriteten af ​​det galvaniserede lag. Det er bedre at tage produkter i den originale emballage.

Prisprofil af forskellige typer

Den omtrentlige pris for standardprofiler med en længde på 3 meter fra Knauf og Giprok er vist i tabellen. Vær opmærksom: størrelsen af ​​nogle elementer adskiller sig fra forskellige producenter.

Hvad er vægprofilens dimensioner for gipsplader: En gennemgang af størrelser fra forskellige producenter, tips og anbefalinger til minimering af affald

Profilen til gipsvæg til vægge har sine dimensioner og er lavet, så der ikke er noget affald. Typer af gipsplader, deres mærkning, længde og bredde. Sådan skæres, forlænges et metalprodukt - længere i artiklen.

Hvad er der brug for profil til gipsvæg til vægge

Hvis der er et ønske om selvstændigt at installere strukturen på lodrette overflader, skal du finde ud af, hvilken profil der er behov for til gipsvægge til vægge. Der er mange typer metalprodukter med forskellige størrelser og formål. Til væg obreshetki har brug for 2 hovedtyper af profil og ekstra materialer.

Hvordan vælger du størrelsen

Det moderne marked er fyldt med forskellige typer metalstrimler designet til montering af gipsplader. Afhængigt af hvilken konstruktion der opføres, anvendes en bestemt type.

 1. Vejledning til loftkonstruktion PNP (UD).
 2. Loft - PP (CD).
 3. Rack - PS (CW).
 4. Guide - Måned (UW).
 5. Hjørne PU.
 6. Beacon visning.
 7. Bøjede - PA.

De første 4 typer er de vigtigste materialer i skabelsen af ​​en gipspladskonstruktion. Resten er yderligere elementer, der skaber stivhed.

Hver art har dimensioner. De vigtigste er:

For at skabe kasser i indretningen af ​​væggene kræves der materialer: en guide PN, rackmonteret PS.

Hvad er vægprofilens dimensioner for gipsvæg

Anvend produkter til justering af vægge:

 1. Bearing CW - 50x50, 75x50, 100x50, 125x50 og 150x50 mm.
 2. UW-skinnen er 50x40, 75x40, 100x40, 125x40 og 150x40 mm.
 3. Længden af ​​stativprofilen fra 2,6 m til 4 meter. Vejledningen gør 3 - 4 meter. Der er forskelle i udseende: på den ene er der transporteret 2 strimler til fastgørelse og på andre en H-formet udskæring til kabler.

I vægkonstruktionen bruges rack type PS, er det væggen - almindelig i skabelsen af ​​gipsplader.

Den er lidt buet inde i siden, og langs "ryggen" er der 2 langsgående kanaler.

Fabrikanter fremstiller strimler af en sådan længde, at det er muligt at foretage beregningen og arbejde uden affald. Dimensionerne er som følger:

 • længde 2,5-4 meter;
 • bredde 6 cm - dette er praktisk, når du installerer 2 ark gipsplader. På 1 ark 3 cm og det samme på den anden. Samlingen er stærk;
 • Sidens dele er 27 mm.

Guide rail, der er anvendelig til at skabe en ramme på væggen under gipsvæggen. Dette er grundlaget for hele strukturen. Produktet er fastgjort til gulvet og loftet, en rack guide er indsat i den, dybden er fastgjort med negle, stativet er fastgjort til styrene med selvdrejende skruer, og der er en direkte suspension fra væggen til profilen.

Mærkning vejledning PN, European UW. Den har en lige form uden bøjning. Produktets længde er 3 meter, bredde 2,7 cm, sidevægernes højde 2,8 cm. Produktets tykkelse 0,5 mm.

Hjælpeprofiler anvendt til hård base under gipspladen.

 1. Hjørne - bruges i færdiggørelsen af ​​strukturen. Dette er beskyttelse af hjørner fra påvirkning.
 2. Beacon produkter - bruges til plastering af overfladen.

Ud over metalpladerne, for at skabe en ramme for gipsvæg, skal du bruge elementerne:

 • Den direkte suspension er en perforeret strimmel. Den er bøjet på siderne, og centret er fastgjort til væggen. Stativprofilen er fastgjort til denne suspension, den kan også anvendes i en metalramme på loftet.
 • Stik. Disse metalprodukter er monteret, når du skal tilslutte 2 profiler. Designet til rack- og loftsprofiler.
 • Krabber - monteret i loftkonstruktionen, men hvis de skaber en kompleks lodret ramme til en formet gipspladestruktur, eller hvis beklædningen er forstærket til at hænge tunge genstande på væggen, så bruges en krabbe (stik).

Til fastgørelse af metalbåndene og direkte suspensioner til den grove bund anvendes ankre-negle.

Hvis du vælger metalprodukter til at skabe rammer for gipsplade, skal du være opmærksom på fabrikanten, dens kvalitet, hvor tyk metalet er, om der er spor af korrosion, ensartethed af produktet.

Hvad er der brug for profil til gipsvæg til vægge

Styrestangen lavet af galvaniseret metal PN (UW) anvendes som basis for hele vægrammen. Den er fastgjort til væg og loft, så fikseringen afspejles uden at skifte. De skal også fastgøres til de modsatte vægge. Resultatet er en glat quad, der skaber et fly. Fastgøring producerer dowel-negle, en afstand på 20-25 cm fra hinanden. Fra kanten af ​​profilen er det nødvendigt at trække sig tilbage 5 cm og fastgøre den første dowel-negle.

Derefter fastgøres direkte suspensioner, der tjener som holderen af ​​stativelementet, til væggen ved mærkning. Dowel-negle er også anvendelig til fastsættelse.

I guiderne PN (UW) indsæt rackmonteret PS (CW). De er fastgjort med skruer, bugs. Pladens planhed reguleres af niveauet, og stativmonteringen er fastgjort til suspensionerne med selvdrejende skruer.

Til stivhed fremstilles strukturer på tværs hver 40 cm. De er skåret af rack mount PS (CW) og fastgjort til lodrette rack krabber.

Er det muligt at justere størrelsen

Planter producerer en standard produktlængde på 3-4 meter. Imidlertid skal vægge med formede elementer have en anden længde af produktet ved at skabe en jævn partition. Hertil kommer, at metalelementerne enten forlænges eller trimmes til den længde, der er nødvendig for strukturen.

Profilskæringsmetoder:

 1. Saks til skæring af metal. Skær produktet kun jævnt på de planlagte linjer. Ulempen betragtes som en smule buede kanter efter skæring. Klippestangen er anbragt på en flad overflade og udjævnet ved at trykke på en hammer.
 2. En hacksav er ikke en meget bekvem måde. Fra at skære produktet er der små chips. Klippet vil dog være glat.
 3. Bulgarsk. Når du arbejder med elektriske apparater, gnister du i alle retninger.
 1. Skære maskine. Et stort elapparat bruges i store rum med store mængder arbejde.

Klippeprofil kan sømløs være saks sovjetisk.

Metal element forlængelse. For at øge produktet ved hjælp af 2 måder:

 1. Brugen af ​​en forlængerledning er en metalholdig del belagt med et beskyttende lag af korrosion. Det anbringes på kanterne af de to strimler og fastgøres med skruer.
 2. Hjemmelavet forlængelse af guide mon. Det er nødvendigt at afskære fra produktet 10 cm og fastgør profilens kanter. Fastgørelse er selvklopikami.

Justering af længden af ​​metalrammedlemmet er let. Det er kun nødvendigt at foretage nøjagtige målinger og mærker. Millimeter bør ikke overses, fordi de kan spille en vigtig rolle i strukturens ensartethed.

Profiler til at oprette en ramme struktur på væggen har visse dimensioner og tykkelse af materialet. De er belagt med et anti-korrosionsmiddel (galvaniseret) - fugt virker ikke på metalprodukter. Før du køber profiler, skal du kende deres nummer fra de fjernede dimensioner af rummet.

Instruktioner til valg af profil for gipsplader

Hvis du vil lave dine egne hænder, skal du sammensætte forskellige strukturer af gipsvægge (ophængte lofter, buer, skillevægge, nicher osv.). Du skal først lære at forstå de profiler, der bruges til at skabe en ramme til gips.

Valget af dette materiale skal udføres korrekt og rimeligt, således at den opførte struktur svarer til de belastninger, der pålægges den.

Største sortiment

På det moderne byggemarked kan profilen for gipsvæg være meget forskelligartet. Her skal valget foretages på baggrund af kravene til den monterede konstruktion. Da en skillevæg, loft eller bue har brug for en helt anden profil.
Profiler til gipsvæg er forskellige i følgende parametre:

 • destination;
 • udseende;
 • dimensioner (tykkelse).

Hvis du vælger den rigtige profil, skal du overveje alle disse parametre. Først da vil du gøre alt rigtigt og kun købe de nødvendige rammeelementer.
Profilen til dannelsen af ​​rammen til konstruktion af gipsvæggen er også af følgende typer:

 • Vejledning til brug i loftet PNP / UD;
 • loftprofil PP / CD;
 • rackprofil PS / CW;
 • guide profil PN / UW.
 • hjørne profil. Den bruges, når du opretter en bue eller en opdelt partition.
 • beacon profil. Det bruges til at indstille overfladeniveauet for at skabe en flad væg.

De fire første typer er de vigtigste, og resten er hjælp.
Som du kan se, er valget ret stort. Derfor skal du tydeligt vide, hvilken profil du skal bruge i hver enkelt situation, inden du går til butikken for køb.
Du skal kun vælge de typer af rammelementer, som du absolut har brug for. Så du vil spare penge og i høj grad forenkle opgaven med at installere skillevægge, buer eller andre strukturer.

For en person, der har besluttet kun at lave skillevægge eller andre konstruktioner af gipsvæg, siger profilernes forkortelser ikke noget i modsætning til byggespecialister. Korrekt vælge den ønskede profil uden hjælp fra sælgere er kun mulig ved at forstå værdierne for disse symboler. Overvej de mest almindelige af dem:

CB-50

 • PP60 eller CD-60 er en loftsprofil. Den mest populære type rammeelement. Det er grundlaget for eventuelle loftblade. Bruges også i opførelsen af ​​forskellige indlejrede strukturer og skillevægge. Det er muligt at danne bøjninger og figurer fra det, og det betragtes derfor som en fremragende erstatning for den buede profil, hvilket er meget dyrere. Det betragtes som universal;
 • PN27 eller UD-27 - loftguide profil. Også meget udbredt i byggeri. Har fremragende bøjningsegenskaber;
 • CW-50 - rackmonteret hovedelement. Bruges til installation af lette strukturer. Det kan også bruges til at samle partitioner. I praksis anvendes det sjældent, da det kræver et hyppigt skridt ved fastgørelsen;
 • CW-75 og CW-100 er i det væsentlige minder om CW-50. Højere kvalitet CW-100. Bruges oftere end den tidligere version. Som regel er skillevægge bygget af det;
 • UW-50 - er et styringselement til CW-75 og CW-100. Bruges til at oprette rackprofiler i et plan. Det er grundlaget for rammen, når det er beklædt med vægge med gipsplader.

Kendskab til dekodningen af ​​disse forkortelser, vil du vide præcis, hvilken type profil der er behov for i hver specifik situation, når du arbejder med gips.

Parametre af rammeelementer

Ovennævnte oplysninger er meget vigtige. Men her er der en anden lige så vigtig "pitfall", hvor man ikke kun kan snuble, men også drukne. Og denne "sten" er tykkelsen af ​​rammelementet.
Vær opmærksom! Køb metalprofiler kun den krævede tykkelse. Denne parameter bestemmes af behovet for styrke og stivhed af strukturen. Til rent dekorative design kan du ikke bruge meget tykke elementer. Men massive strukturer, såsom et skab, skillevægge med mange nicher, kræver brug af elementer med større tykkelse.
Moderne metalprofiler i tykkelse er af tre hovedtyper:

 • 0,4 mm tykkelse Det betragtes som det mest "svage", så det bruges ikke ved montering af store og store gipsplader. Ved fastgørelse af sådanne elementer rulles skruerne i dem meget ofte simpelthen;
 • tykkelse 0,45 mm. Det betragtes som den "gyldne middel". Det kan allerede være fuldt ud brugt til at revne vægge, loftet og yderligere installation af gipsvæg på den;
 • tykkelse fra 0,55 mm. Den dyreste og "seriøse" profil. Den bruges til montering af komplekse væggenheder samt til montering af en struktur, hvor en stor belastning antages.

Tykkelsen af ​​metalprofilen bør vælges ud fra det, du planlægger at gøre fra gipsvæg: bue, skillevægge, nicher, loftkonstruktioner eller blot skære væggene.

Monteringsrammer

Det er ikke nok at vælge materialet. Du skal installere det korrekt. Til installation af metalprofiler er der flere muligheder for monteringssystemer.
Listen over fastgørelsessystemer omfatter i dette tilfælde:

 • Direkte universalophæng - 120 mm. I folket modtog navnet "peshka" eller pad. Den bruges om nødvendigt til tilslutning af en stationær væg eller et loft med en metalkasse. Vi sætter bunden på væggen og fastgør dens fleksible ben på profilen. De overskydende dele af benene er så enkelt bøjet ned til indersiden af ​​strukturen;
 • udvidelse til profiler CD-60. Formålet med vedhæftet fil kan ses fra sit navn.
  Forlængerledninger og stik

Montering udføres af selvdrejende skruer til metal;

Vær opmærksom! I stedet for dette forlængerkabel kan du bruge UD-27. For at tilslutte dele bruger størrelser på 20 cm og mere.

 • enkelt niveau krabber stik. Forbinder rammeelementerne i en vinkel på 90 grader. Det betragtes som et monteringssystem til loftkonstruktioner. Elementerne er fastgjort med skruer. Kan også være blevet erstattet af UD-27;
 • to-niveau stik. Med deres hjælp danner de T-formede led i stedet for væggen;
 • gimbal med klip Det bruges til dannelsen af ​​rasterlofter. Dets brug fører til en betydelig undervurdering af loftet. På samme tid kan en underdrift tage en hel meter! Men en sådan suspension kan have op til 25 kg vægt.

Forstå, hvor og hvilken type fastgørelse du skal bruge, kan du nemt vælge ikke kun fastgørelsessystemet, men også metalprofilen for at skabe kompleksitet for gipspladestrukturer.

Enhedsdesign

Fra gipsvæg, ved hjælp af forskellige typer rammeelementer og fastgørelsessystemer, kan du nemt montere en hvilken som helst enhed. Ofte er gipspladens vægge nivelleret, installationen af ​​loftkonstruktionen er færdig, og skillevæggen er også samlet.
Overvej, hvad vi har brug for i skelettets dannelse til skillevæggen.
Et sådant design kan konstrueres ved hjælp af følgende elementer:

 • profilguider. De vil fungere som støtteelementer;
 • rack profil. Bruges til at øge styrken og stivheden af ​​den opførte struktur. Derudover danner de nicher eller hylder.

Sådanne elementer er nødvendige, hvis designet er enkelt og ikke indeholder komplekse formede komponenter. Meget ofte ved hjælp af skillevægge er rummet opdelt i bestemte zoner. De udføres ofte som dekorative elementer af interiøret. For at skabe dem er det nødvendigt at bruge buede fleksible metalprofiler, som kan danne den ønskede form.
Som du kan se, kan et stort udvalg af byggematerialer medføre forvirring, når du køber rammelementer til yderligere gipsplader. Derfor, før du går i butikken, skal du sørge for at bestemme, hvad du har brug for. Dette sparer tid, penge og lette dit installationsarbejde.

Hvad er den bedste profil for gipsvæg på væggen - lav et informeret valg

Forskellige profiler kan være egnede til gipsplader.

For at finde ud af, hvilken profil der er behov for gipsvægge til vægge, skal du forstå, hvad du vil gøre - om det vil være en enkel justering eller en partition. Der er to hovedtyper af sådanne guider - disse er CD og UD, samt CW og UW, som udfyldes parvis, da installationen af ​​en type er tæt forbundet med installationen af ​​den anden. Nu vil vi finde ud af, præcis hvilke profiler der er brug for i dette eller det tilfælde og konsolidere vores viden ved hjælp af videoen i denne artikel.

Lofter, vægge og skillevægge af gipsplader

Hvilke materialer anvendes

CD-embedsmuligheder i UD

For at niveauer lofterne og gipsplader vægge, bruges et sæt cd'er og UD'er, hvor udeshka er placeret langs omkredsen, og cheshka er indsat i det, der danner en kasse. Denne tandem bruges oftest, da det er tørt gips. Det er ret nemt at lave, og det tager lidt tid, for ikke at nævne at slippe af med en stor mængde snavs under plastering.

Crate på væggene

Loftbatten

I de øverste fotos kan du se, hvilken profil der skal bruges i normal justering og hvordan den er færdig. Det er som konsoller, der anvendes tapesuspensioner med perforeringer her, som igen er fastgjort til den hårde overflade med skruer og dowels.

For at justere et sådant plan med profilerne har du brug for en nylon tråd - det er mærkbart midt på billedet af loftet.

Rammer for badeværelse partitioner

Overvej hvilken profil der skal bruges til gipsvæg partitioner. Instruktionen anbefaler at bruge CW og UW, hvor CW fungerer som en vejledning under FCL, og UW er installeret omkring omkredsen. Men som du sikkert har bemærket, er der ingen parentes her, da profilerne selv er bærende.

Tabellen viser, at CW og UW kommer i forskellige tykkelser, men hvilken profil for gipsplader er bedre, afhænger af, om du har brug for lydisolering med lydisolering og hvor kraftig det bliver.

Selvfølgelig bestemmer materialets størrelse også sin pris - det er næsten det samme som at bygge en bærende væg i en bygning - jo tykkere er den, jo højere er dens kvalitet.

Gipsplade loftsramme på flere niveauer

Men for gipsvæg loft til flere niveauer kan bruges en blanding af disse to typer, hvis det er nødvendigt ifølge mesterens ide. Også relevant er kombinationen af ​​CD, UD, CW og UW for strukturer som buer eller nicher - her, når man spørger om, hvilken profil der er behov for - styres de udelukkende af en bestemt situation.

Metal profil til figurer design

Men hvilken profil er der brug for til figurdesign, kan du se det øverste billede. Men jeg vil med det samme sige, at det sjældent findes på det åbne marked, så UD og UW bruges som regel til bøjninger og ansporer deres sidehylder i samme afstand.

Profilbøjningsprincip

For eksempel skal du lave en cirkel med en diameter på 2 m - i dette tilfælde kan der laves udskæringer et sted i 7 cm, men hvis denne diameter reduceres til en meter, vil der være behov for et snit et sted i 5 cm.

Hvis bøjningen bliver lavet på profilens inderside, behøver du ikke simpel skæring af hylderne, men skærer i form af trekanter. Så elementerne vil ikke kravle over hinanden under installationen.

Monteringsramme til vægudjævning

Brug en lodret på væggen

Jeg vil gerne vise dig nu, ved hjælp af eksemplet på væggennemstrømning, hvordan du kan gøre det selv ved hjælp af UD- og CD-profiler samt tape-suspensioner. Denne mulighed er meget bekvemt i badeværelserne, da du ikke behøver at lave streger til distribution af vand og spildevandsledninger - de skjuler alle under gipsvæggen.

Nå selvfølgelig skal du starte med en lodret markering, som kan laves en plumb eller bare et langt niveau i et par trin.

Gipsens kanter bør lukke på en profil

Afstanden mellem profilerne skal være 30 cm fra midten til midten, det vil sige, at du vil have fire cd'er pr. Ark - hvis du installerer tre stykker hver, vil væggen være "levende". Gipsets ledd bør falde på en profil som vist i det øverste billede, så deres nøjagtige mærkning er meget vigtig under installationen.

Jo mere præcist markeringen er, desto lettere vil det være for dig i fremtiden, da du finder en profil under en gipsvæg på en allerede indlejret væg, kan det kun baseres på det planlagte sted.

Tape perforerede suspensioner

Til fastgørelse af profiler på væggen anvendes tape perforerede suspensioner, der kan have 120 mm eller 125 mm ører - vælg dem afhængigt af isoleringens tykkelse, hvis der er nogen.

 • Skru suspensionerne på skruerne med dowels.

Plast skrue med dowel

 • Hvis væggene er lavet af ler, kalksten eller træ - uden dykker (2 stk. Pr. Bånd).
 • UD-profiler er fastgjort på loftet og gulvet, som er vejledninger til cd'en.

Montering af kassen på væggen

 • Her er noget som dette væggen efter montering af batten uden isolering. Bemærk venligst, at suspensionerne ikke er placeret på samme vandrette linje, men det er ikke nødvendigt - afstanden mellem dem skal være ca. 50-60 cm.
 • For at puderne skal kunne vertikalt falde sammen, skal du først fastgøre det til loftet og sænke styrelinierne med en lodret langs sidevæggene og derefter forbinde dem på gulvet med en chockline.

Små skruer til galvaniserede profiler

 • Til galvaniserede profiler anvendes specielle selvdrejende skruer med en længde på 9-11 mm (efterbehandlere kaldes ofte lopper eller væggelus på grund af deres lille størrelse). Som du kan se på billedet, har de ikke de samme tips - to kommer med en bor, og en er tilspidset - jeg foretrækker en kegle, selv om der er andre meninger om dette.

Først når du køber sådanne skruer, skal du være opmærksom på hovedets kvalitet, mere præcist, krydsskåret - læg den på PH-2 og læg den i vandret position, sænk enden lidt med skruen - hvis den ikke falder, er alt i orden.

For at gøre fremtidens væggen ensartet, stræk en tråd i midten over profilerne og læg en cd langs den. Kun tråden bør ikke berøre dem og for at forsvare et sted omkring en halv millimeter, så der ikke er nogen fiasko langs linjen.

Stand for VVS

Derudover har nogle badeværelser ekstra fastgørelse til væggen, men det gør du ikke for gipsvæg, så du har brug for stande, som i det øverste billede. På det planlagte fastgørelsesniveau mellem profilerne er der installeret et bord, tykt krydsfiner eller OSB, men det er kun for de punkter, der står på gulvet - for hængende apparater er fastgørelsen meget hårdere.

Metalramme til montering af kedlen

Forestil dig at du skal hænge en kedel eller installere et væghængt toilet på gipspladevægge - belastningen bliver meget stor, og der kræves en stærk base her. I sådanne tilfælde kan du svejses en ramme af stålprofil, som du kan se i den øverste figur og anker den til hovedvæggen.

Samtidig er det vigtigt, at en sådan stativ passer godt til GCR'en, det vil sige, når du installerer, styres af cd-niveauet, og du vil gå til det fly, du har brug for.

Montering af mineraluld under batten

I de tilfælde, hvor du ønsker at isolere væggen under gipsvæggen, kan du blot lægge mineralulden under rammen, men det er ikke den bedste måde, da broerne forbliver kolde. Det er bedst at gøre dette umiddelbart efter installationen af ​​suspensionerne - du pålægger simpelthen mineraluld eller skum på dem, og først efter det løser profilerne.

Kun i tilfælde af mineraluld bliver tætningen tæt, og i tilfælde af skumplast vil der være revner, men uden problemer kan de blæses ud med monteringsskum.

konklusion

Jeg håber, at du forstår princippet om, hvordan du vælger en profil til gipsvæg - alt afhænger af designet. Hvis du stadig har spørgsmål, kan du spørge dem i kommentarerne.

Alle typer af profiler og komponenter til gipsvæg: størrelse, applikation, valg

Ethvert produkt fremstillet af gipsvæg har nødvendigvis en "højderyg" - en ramme med stærke dele. Disse er profiler og guider af forskellige former forbundet med forskellige fastgørelsesdele. Af kvalitet kan de være forskellige. Alas - nogle gange kan man kun finde ud af et købt ægteskab under installationen, eller endda når man bruger en færdig struktur. Dette er et problem for udviklere uden erfaring. Vælge de rigtige typer profiler til gipsvæg, de ved ikke, hvordan man finder kvalitetsprodukter. Men her er det umuligt at lave fejl, derfor vil vi overveje, hvad der er typer af profiler, komponenter og fastgørelsesdele til gipsvæg, overvej kriterierne for udvælgelsen af ​​disse elementer.

Hvad er gipspladsprofiler: typer og størrelser

Til fremstilling af profilen ved anvendelse af koldvalset metalplade, galvaniseret. Produkterne bliver stærke, praktiske og pålidelige. Galvaniseret overfladekorrosion er trods alt ikke farlig, og derfor er en sådan profil bestemt til at have et meget langt liv.

Metalrammen, der anvendes til montering af gipsvæg, er enkel i design. Den omfatter vandrette og lodrette dele. Sidstnævnte kaldes bærere eller rackelementer. Vinkelret på dem er guider, eller starter, elementer. Det er ikke så svært at vælge en passende profil til gipsplader. Til at begynde med vil vi liste alle deres typer.

Rack profil (CD eller PP profil)

Rack-mount profiler (også kaldet loft) - en af ​​de mest populære. De er ifølge mærket Knauf betegnet med bogstaverne CD. Lignende produkter mærke Giprok kaldet PP profiler. Takket være deres optimalt valgte dimensioner er rummet rationelt og økonomisk anvendt. Under arbejdet i værelser af enhver størrelse af affald forbliver næsten ikke.


Denne profil bruges til fremstilling af rammen til vægbeklædning og lofter.

Profilstørrelser:

 • Længde - fra 2,5 til 4 m;
 • Bredde - 60 mm;
 • Højde på hylder - 2,7-2,8 cm.

Plating guide profil (UD eller PPN)

UD (eller PPN) profiler er rammestyrene. På væggen af ​​gipsvæggen eller ved at opbygge et ophængt loft, skal du montere sådanne dele rundt om planetens omkreds. Siden installationen af ​​disse profiler passerer sneglen lige igennem dem, er det ønskeligt, at de bliver perforeret. Det vil trods alt være meget lettere at komme ind i boraxens huller.


Bruges som hjælpelinjer, hvori rackprofiler indsættes.

Dimensioner guider for gipsvæg:

 • Længde - 3 m;
 • tykkelse - 0,55 mm;
 • bredde - 2,7 cm;
 • højde - 2,8 cm

Partition Profiler - UW eller Mon

Guide profiler til oprettelse af partitioner er mærket UW eller Mon. For at kunne lave en partition af enhver tykkelse, der er nødvendig, fremstilles disse dele med et stort udvalg af størrelser, især bredder.


Bruges i rammen som vejledninger, når du opretter partitioner.

Profilstørrelser:

 • Længde - fra 2 til 4 m;
 • hyldehøjde - fra 3,7 til 4 cm;
 • bredde - 4,2; 5; 6,6; 7,5; 10; 12.5; 15 cm

Partition Profiler - CW eller PS

Rackprofiler til vægge er markeret med bogstaver CW eller PS). I bredden matches de til startelementerne. Kvalitetsprodukter har altid en særlig hak, for at lette lægningen af ​​kommunikation. Profil detaljer PS fra Giprok har en ekstra stiver, som skaber en bøjet kant.


Bruges til at oprette en ramme til installation af partitioner.

Profilmål for gipsvæg:

 • Længde - fra 3 til 4 m (speciallængder laves på bestilling);
 • højde på hylder - 5 cm ved Knauf og 4 cm ved Giprok;
 • bredde - i overensstemmelse med profilen for UW eller MON.

Buede profiler

Specielle buede profiler kan have både konvekse og konkave overflader. De bruges, når der skal laves en struktur af kompleks form med bøjninger og krøllede fly (for eksempel en bue). Men hvis det er nødvendigt, lærte vores herre, hvordan man klare sig med rackprofiler.

Vælg profiler til montering af gipsvæg - størrelser, typer og priser

Ofte står vi i forbindelse med planlægning og udførelse af bygge- og reparationsarbejde konfronteret med begrebet "profil". Mange ved, at dette er en særlig bygningskonstruktion designet til at sikre pålideligheden af ​​loftrammer, buer, forskellige slags skillevægge og meget mere. Til dato er der flere typer af profiler, der hovedsageligt afviger fra det materiale, der anvendes ved fremstillingen. Men i denne artikel vil vi dvæle på profilen for gipsvæg og dens typer.

Så ved du sikkert, at gipsvæg er fastgjort til væggen på kun 2 måder:

Det handler specifikt om den anden metode.

På grund af det faktum, at gipsvæg kun er fastgjort til en væg med en flad overflade, giver profilen så godt som muligt mulighed for at forberede jorden til det efterfølgende arbejde med dette materiale. Hovedprofiler er lavet af galvaniseret stålplade, skåret i individuelle plader, bøjet, med færdige huller, der er nødvendige for yderligere arbejde.

Det er ikke overraskende, at styrken af ​​en byggestruktur er direkte afhængig af pålideligheden af ​​den anvendte profil, hvis hovedkrav er: høj grad af kvalitet, driftstabilitet og overholdelse af det krævede styrkeniveau.

Hvilke profiler til gipsvæg er?

 1. Klassen af ​​grundlæggende (rack) profiler til gipsvæg. De kan genkendes af den "C" -formede sektion med buede kanter. De er en slags understøtende ramme, som selve gipsvæggen er fastgjort til.
 2. Klassen af ​​guide profiler til gipsvæg. Et særpræg er den "P" -formede sektion. Ja, og selve arbejdet med at forberede overfladen til fastgørelse af gips begynder direkte fra dem.
 • Guide anvendt ved arbejde med vægge / partitioner (PN)
 • Direktørloft (PNP)
 • Hoved til loftet (PP)
 • Rack (PS)
 • Hjørne (PU) er designet til at beskytte hjørnerne
 • Beacon (PM) bruges til at give væggene en mere jævn form.

karakteristika

Baseret på de typer af profiler, der præsenteres ovenfor, lad os dvæle mere detaljeret om deres egenskaber og egenskaber.

 • PS-50 (vertikale stativrammer) er fastgjort med skruer
 • PS-75 (ramme til foring)
 • PS-100 (et af elementerne i stativstrukturerne) bruges til vægbeklædning og skillevægge konstruktion
 • PNP-27 (guide PP-profil)
 • PN-50 (vejledning til PS-profil) bruges til hængende lofter
 • PA (buet profil)

Hvordan man vælger en profil til gipsvæg - det grundlæggende i det grundlæggende

Hovedsagelig er det nødvendigt, som ved valget af et andet element, at styres af de fastsatte mål. Så i lyset af hvilken funktion skal profilen til gipsvæggen udføre en eller anden type, der præsenteres ovenfor. Også særlig opmærksomhed ved køb betales til fremstillingsmaterialet, som kan repræsenteres ved følgende muligheder:

Valget er helt sikkert dit! Men før du erhverver en bestemt profil, skal du gøre dig fortrolig med dets egenskaber, egenskaber og anvendelsesområde for at undgå at falde i uheld.

Typer af profiler til gipsvæg: størrelse og formål

Gipsplader anvendes effektivt i færdiggørelsen af ​​værker, men deres montering er umulig uden en særlig ramme af metalprofiler. Som et alternativ - montering på speciel lim kan bruges, men profilerne giver pålideligheden af ​​designet. Desuden bruges forskellige kategorier af disse fastgørelseselementer ved fremstilling af forskellige rammer.

Typer af profiler til gips

Klassificering af metalprofiler til installation af gipsvæg kan baseres på deres funktionelle formål, designfunktioner og anvendelse.

Afhængigt af anvendelsesstedet er profilerne forskellige:

Derudover er der i klassificeringen af ​​profiler til GCR typer:

 • Profil for plating plan
 • Profil for enheden af ​​skillevægge

Typer af profiler til gipsvæg, afhængigt af formularen er:

Stål anvendes som materiale til fremstilling af metalprofiler til gipsplader og er normalt galvaniseret. Til forskellige funktionelle formål af profilen kan tyndt plade eller pladegalvanisering anvendes.

En mere detaljeret beskrivelse af profilerne giver en ide om formålet med disse strukturelle elementer af gipsvægssystemer.

Profiler for at oprette hovedrammen

I denne rolle gælder:

 • Guide profiler med UD markering. Sådanne profiler anvendes til dannelsen af ​​rammen for den fremtidige gipsvægskonstruktion. Da hele systemet, herunder skillevægge og gipsvæggen selv, er monteret på denne profil, er den lavet af tykt stål. Denne type profil indstiller parametrene for den fremtidige perimeter af hele strukturen.
 • CD-bærende profiler. Denne type profil er knyttet direkte til UD-rammens profiler, og bærefunktionen udføres i henhold til dens navn. Da de også er tilsluttet plader af gipsvæg, skal de være fremstillet af galvaniseret stålplade
 • Buede profiler. Ifølge de teknologiske egenskaber er denne type profil identisk med de to tidligere typer, men den har en forstærket perforering med tilstedeværelsen af ​​mange huller og skær. Dette gør det muligt at bøje det i den rigtige retning og danne rammerne for komplekse konfigurationer.

Partition Profiler

En identisk klassifikation er også blevet udviklet her, herunder

 • Profiler guider med UW markeringer, designet til at skabe en mantelstruktur. Ved deres brug er opbygningen og omkredsen af ​​molen etableret.
 • CW-rackprofilen er elementet til afstivning af hele strukturen. Plader af gipsvæg kan monteres på begge sider.

Størrelser af profiler af forskellige kategorier

Da hver profiltype har sit eget funktionelle formål, er både dimensionerne og formen på profilerne også forskellige.

 • For eksempel har UD-markeringsguideprofiler dimensioner på 0,25-0,28x300 - 400 cm. Profilvægtykkelsen er 0,5-0,7 mm
 • CD-bæreprofiler har dimensioner på 0,25-0,28x300 cm samt 0,28x400 cm. I begge tilfælde er hyldehøjden 0,5-0,6 mm

Vægten af ​​lejer og styrprofiler til rammen er 1,2-1,8 kg i en længde på 3 m og 1,6-2,4 kg i en længde på 4 m, hvilket afhænger af tykkelsen af ​​stålet.

Fordelingsprofiler er normalt bredere. Deres størrelser er som følger:

 • Profiler mærke UW kan have en bredde på 50,75,100 mm. Længden af ​​sådanne profiler er 3000 mm eller 4000 mm. Massen af ​​hver profil når 2,11-3,88 kg afhængigt af de øvrige overordnede indikatorer
 • Afhængigt af formålet har CW-rackprofilerne følgende dimensioner:
  • 48,8h3000h50
  • 73,8h3000h50
  • 98,8h3000h50

Profiler af denne type med en længde på 4000 mm, og de samme parametre for bredden og højden af ​​hylden kan også fremstilles. I alle tilfælde er tykkelsen af ​​metallet ikke mindre end 0,5-6 mm.

Størrelser af forskellige typer profiler til gipsvæg

Fixture til gips profil

Til fuldstændig fastgørelse af profiler er det også nødvendigt at bruge monteringsudstyr. Det bruges til at forbinde rammens individuelle konstruktionselementer såvel som til fastsættelse af gipsplader. Typerne af fastgørelseselementer til FCL er klassificeret i følgende kategorier:

For at forbinde overfladen af ​​en væg eller et loft med en metalramme fremstillet af metalprofiler, anvendes en beslag i form af bogstaver "P". Det bøjer let ved foldpunkterne og indeholder perforeringer i hele sit område.

 • Suspension til hurtig montering - hurtigophæng. Den har en speciel nål med et hul, der hjælper til at forbinde de dele, der ikke kan fastgøres med en u-formet beslag
 • Korsformet beslag bruges som en jumper på støtteprofilerne og gør det muligt at forbinde dem vinkelret
 • For at øge bærerprofilens længde bruges der en konnektor, hvor profilernes ender er indsat.

Og således at fastgørelseselementerne holdes i gipspladesystemets struktur mere sikkert, bruges skruer, skruer og dowels til at fastgøre dem. Deres størrelser vælges ud fra hvilket element eller overflade der skal fastgøres.

Profilmonteringsmaterialer

Der er forskellige typer profiler vedrørende deres brug. Aluminiumprofil til butiksvinduer giver dig mulighed for at skabe smukt kommercielt udstyr af forskellige former, der vil være stærke nok til at modstå en stor belastning.

Vi anbefaler også, at du læser om aluminiumprofilen for glas i denne artikel, som indeholder detaljerede installationsanvisninger.

konklusion

For en professionel mester er det normalt tilstrækkeligt at kort beskrive parametrene for alle de strukturelle elementer i gipsvæggen. Men hvis du er nødt til at møde denne enhed for første gang, er det bedre at få visuel information. Til dette formål anbefales det, at du gør dig bekendt med videoen, som giver dig mulighed for at gå dybere ind i processen med at vælge fastgørelseselementer til gipsvæg og klart demonstrere egenskaberne ved hver af dem.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at du ikke bør forsømme de enkelte typer profiler for gipsvæg eller fastgørelsesanordninger, og erstatte dem med dem, der er tilgængelige. Nogle gange fører denne praksis til det faktum, at gipspladesystemet er upåliteligt.

Video om typer af profiler til gips

Montering af forskellige profiler til gipsplade: Installation af en UW guide profil på gulvet, installation af CW bæreprofiler, installation af en UW guide profil på loftet.

Metoder til montering af profiler til gipsvæg. Hvad er en prosekatel for?