Ordningen med isolering af loftet mineralsk pool i et privat hus

Minvat til isolering af loftet er et pålideligt og overkommeligt materiale, der giver dig mulighed for at skabe et behageligt mikroklima i huset. Installation af mineraluld hjælper med til at forhindre dannelse af svamp og kondens ved temperaturforskellen. Montering af mineraluld kan gøres manuelt, det eneste krav - overholdelse af tekniske forskrifter.

Udvælgelse af mineraluld ved tekniske parametre

Opvarmning af loftet i et privat hus mineralull indebærer at vælge det rigtige materiale. Svaret på spørgsmålet, hvilken mineraluld er bedre, overvejer eksperter på grundlag af egenskaber.

Isolering har to klassifikationer:

 • Mats - lav styrke. Solgt i ruller for nem transport.
 • Plader - øget styrke, to typer - stiv og halvstiv.
 • Cylindre er et specielt materiale til isolering af rørledninger.

Ifølge de anvendte råmaterialer til fremstilling af: basaltuld, glas, slagge.

Det er basalt fiber, der er blevet udbredt. Stenuld (den anden betegnelse af basaltplader) er meget holdbar og bruges til isolerende lofter og vægge udsat for store belastninger, inkl. mekanisk.

Materialet er lavet af knust og smeltet basalt som et resultat af hvilket materialet har en fibrøs struktur. Efter at fiberen er presset og opvarmet under påvirkning af høje temperaturer. Det producerer basaltuld, herunder i form af plader.

Foretrukne ydeevne og valg af pladetykkelse

Følgende fordele er karakteristiske for mineraluld:

 • let vægt;
 • fasthed;
 • brandmodstand
 • lav pris;
 • lang levetid.

Mineraluldens tykkelse er en vigtig parameter ved valg af materiale. Dette tal afhænger af loftdækningen. Det tager også højde for hvilken metode der vælges til at isolere loftet med mineraluld. Så med betonggulve vælges uld ikke mindre end 10 cm tyk. I nærværelse af et opvarmet loftsrum anvendes en varmelegeme med en tykkelse på 8 cm.

Forberedende fase før isolering af loftet med mineraluld

Korrekt isolere loftet betyder, at du skal forsigtigt forberede overfladen. Den primære opgave er at gøre loftet perfekt glat. Overfladen rengøres af gamle efterbehandling materialer. I nærvær af stød og udragende dele elimineres de med en hammer og mejsel.

På lofter i gamle lokaler diagnostiseres ofte potholes, revner og signifikante fordybninger i leddene. Forsegle dem ved hjælp af kit. Hvis overfladen har sømme mellem panelerne, bliver de ryddet og forseglet med skum. Når du planlægger at installere eller udskifte de gamle ledninger, er disse begivenheder afgørende.

Hvis der er forskelle på loftet mindre end 1 cm i niveau, udføres justeringen i 2 lag kittet. Den første er nødvendig for udkast til værker, da En flad overflade er påkrævet. Efter påføring lades opløsningen tørre i 24-48 timer. Finishing justering udføre fint stop. Derefter tørres overfladen fuldstændigt, og den behandles med sandpapir.

Følgende værktøjer kræves til installation:

 • skruetrækker;
 • nedstryger;
 • skruetrækker;
 • vand eller laser niveau;
 • styrtdykke;
 • rulle eller maling pensel;
 • en hammer;
 • konstruktion hæftemaskine;
 • kontor kniv;
 • trappestige.

Liste over forbrugsstoffer:

 • mineraluld;
 • metal hjørner;
 • skruer på træ og metal;
 • Izospan til damp- og fugtisolering;
 • kit;
 • polyurethanskum og pistol til hende;
 • konstruktion tape;
 • træ af metal eller træ;
 • paste;
 • dowel skål.

Hvis du planlægger at installere et strækloft efter isolering, vil der blive brug for yderligere værktøjer og materialer.

Typer af fastgørelsesanordninger og monteringsteknologi minvaty indendørs

Indførelse af isolering indendørs, som regel holdt i lejligheden. Fastgørelse mineraluld udføres i flere faser:

 1. Opbygningen af ​​rammen. For at gøre dette skal du installere en metal kasse til hængende loft. Metallbeklædningsprofilen har standardparametre. For en ramme af træ anvendes plader på 30 × 100 mm eller 40 × 200 mm, baseret på pladernes vægt. Det er jo jo tungere de er, jo mere massive kassen vil være. Reiki er nødt til at feste dowel med bøjler, med et trin på 55-60 cm. Denne afstand er optimal, når mineralulden lægges i pladerne.
 2. Installation af vandtætningsmateriale. Filmen skæres i strimler på 65-70 cm, dvs. lidt større end bredden af ​​intervallerne mellem lamellerne. Til fastgørelse til en træramme anvendes negle til metalskruer.
 3. Isolering kan installeres på to måder - ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine eller på en specialiseret pasta. Parallelt med dette er dampspærren installeret som det øverste lag.

Resultatet af højkvalitetsarbejde er en stabilt holdbar "kage" af tre lag uden huller mellem mineralpladerne. Gipsplader sidder på den nederste profil, som dækker isoleringen. Derefter kan du installere belysning og udsmykning, ifølge projektet.

Trin-for-trin instruktion om isolering af loftet fra loftet

Ved at lægge mineraluld fra loftet kan du skabe det nødvendige mikroklima i et privat hus og forhindre forekomst af et patogen miljø i form af en svamp.

Til dine oplysninger: Minvat er et unikt materiale til isolering, men udendørs arbejde kræver fri adgang til loftdesign.

Arbejds rækkefølgen på isolering af mineraluld lofts fra loftet:

 1. Installation af dampspærre materialer. I tilstedeværelsen af ​​lags på loftet er filmen anbragt på toppen.
 2. Hvis der ikke er lags, skal du selv gøre det. For at gøre dette skal du tage lameller fra træ eller metalprofil. Samtidig er kappen høj og tykkelsen skal være identisk med isolationens dimensioner.
 3. Plader af mineraluld er lagt mellem lagene.
 4. Når installationen er færdig, skal mineralulden i loftet være dykker med en stor hætte diameter.
 5. Vandtætningslaget er lagt ned sidst.

Trin-for-trin instruktion til installation af mineraluld:

 1. Opstilling af rammer for loftlofter. Træbjælken eller en metalprofil bruges til arbejder med gipsplader. Det anbefales at slå rammen ned på gulvene, alt efter målene i området. Monteret klar obreshetka i to faser - installation af vandret stang og fastgørende lodrette skinner. Kassen er fastgjort med negle eller skruer på træ eller metal, afhængigt af det valgte materiale.
 2. Rammernes indre rum er fyldt med termisk isolering. I et passende område af gulvet eller bordet er skåret mineraluld, i overensstemmelse med størrelsen af ​​cellerne. Til fastsættelse af isolering anbefaler eksperter lim. Det skal påføres med en malerulle eller en bred børste.
 3. Efter at mineralulden er fikset, forstærkes den med dykker af typen "paraply". Først slagtes de i midten af ​​cellen og derefter ved kanterne. Mindste antal fastgørelsesdele pr. Celle er 5 stk.
 4. Installation af dampspærre materialer. På dette stadium bruges en konstruktion hæftemaskine til at reparere filmen. Lag stablet overlappende og yderligere fastgjort med tape. Filmen skæres i glatte striber ved en let bevægelse, da bredden skal være større end afstanden mellem bjælkerne. Ellers vil det ikke være muligt at fastsætte dampspærren.
 5. Når konstruktionen er klar til termisk isolering, fastgøres den ved hjælp af metoden til lateral fiksering med et modspor eller en metalprofil.
 6. Det endelige trin er afslutningen af ​​batten med plastpaneler, gipsplader eller strækloft.

Hvis isolering anvendes i ruller, vil metoden til fastsættelse af den være forskellig. For at gøre dette, er negle pakket ind i rammen i intervaller på 10-15 cm. Tråd er viklet på de yderste. Ved installation af mineraluld skal tråden være zigzagged på følgende negle. Resultatet er et gitter, der holder isoleringen inde.

Som regel arbejder varmeisolering indefra og uden for huset i undtagelsestilfælde. Et sådant behov opstår for lokalerne med konstant vedligeholdelse af varme indeni, dvs. saunaer og bade. I nogle tilfælde installeres en dobbelt type isolering i uregelmæssigt opvarmede rum, dvs. i landhuse og landhuse.

Termisk isolering af mineraluldstaket - en behagelig temperatur i huset er garanteret!

Termisk isolering af loftoverfladen med mineraluld gør hjemmet varmere, og reducerer også risikoen for skimmel og meldug i loftet.

Komforten i ethvert hjem afhænger af, hvor behagelig det er i hjemmet, tørt og varmt. Korrekt udstyret tag forhindrer kold luft i at komme ind i rummet. Samtidig er det i nogle tilfælde nødvendigt at opvarme loftet. Dette er især vigtigt for private huse med en kold loftsrum. Termisk isolering af loftoverflader i sådanne boliger er længe blevet lavet ved hjælp af mineraluld. Dette materiale er kendetegnet ved følgende fordele:

 1. 1. Modstand mod aggressive miljøer, virkningerne af svampe og mikroorganismer.
 2. 2. Høj effektivitet af termisk beskyttelse (høj kvalitet isolering af loftet af mineralulden opnås med en relativt lille tykkelse af materialet).
 3. 3. Tilstrækkelig styrke af isolatoren.
 4. 4. Uændret form for mineraluld med temperaturudsving.
 5. 5. Fremragende støjisoleringspotentiale.
 6. 6. Brandsikkerhed, brandhæmmende.

Mineraluld har høj termisk ydeevne

Ulempen ved mineraluld er sædvanligvis sin tendens til at absorbere fugt, hvilket reducerer materialets varmeafskærmningsegenskaber, en vis mængde installationstid på grund af den store isolationsmasse. Det største problem er installationen af ​​mineraluld fra boligkvarteret. I sådanne tilfælde kan materialet let fastsættes. Men fra siden af ​​et koldt loft er ullen lagt uden alvorlige vanskeligheder.

Vigtigt punkt! Det er nødvendigt at lægge den beskrevne varmeisolator under hensyntagen til egenskaberne af dens struktur. Minwatu er lavet af små fibre. De kan bryde væk fra et stykke materiale og falde på menneskekroppen såvel som trænge ind i hans åndedrætsorganer. Dette bør undgås ved at udføre alt installationsarbejde i overall, maske og vanter. Det er forbudt at lægge materiale af interesse for os uden brug af dette beskyttelsesudstyr.

Den beskrevne isolering er lavet i forskellige former. Det sælges i form af halvstive eller stive plader, nemme at bruge måtter og specielle cylindre. Pladeprodukter er kendetegnet ved høje styrkeegenskaber. Af denne grund bruges de ofte til gulvisolering. Mats er mindre holdbare, men deres installation forårsager et minimum af problemer for den selvlærte mester. Produkter i cylindre er designet til termisk beskyttelse af rørledninger.

Ved planlægning af isolering af mineraluldsloftet bør man også tage højde for den anvendte type varmeisolator. Vata er lavet af forskellige råvarer. På dette grundlag er det opdelt i:

Slaget uld bruges sjældent i hverdagen. Den er lavet af åbenhaard, blastovn og anden slagg, der bestemmer sin lave miljøvenlighed. Men basalt- og glasprodukter er bredt fordelt. Den førstnævnte fremstilles sædvanligvis i form af plader med et højt stivhedsindeks. Glasuld er lavet i form af måtter. Du kan møde hende i form af halvstive plader.

Opvarmning af loftet kan være internt, eksternt, kombineret.

Mere om dette vil vi nedenfor beskrive og beskrive hver enkelt isoleringsmetode. Men før det giver vi et råd. Ved hjælp af hårde basaltprodukter er det bedst at isolere loftet fra loftet (det vil sige ovenfra). Og måtter bruges oftest inde i huset. De har en mindre masse, hvorfor processen med installation og fastgørelse er forenklet.

Denne teknik anbefales til private huse med kolde loftsrum. Opvarmning af loftet på et privat hus med mineraluld fra loftet er som følger:

 1. 1. Læg asfalten (billig og effektiv dampspærre) på loftet på loftet. Materialet skal dække alt ledigt plads. I dette tilfælde er hullerne mellem de enkelte bånd af glassin uacceptable. Segmenterne på dampspærren skal lægges overlappende (8-10 cm), limning af leddene med konstruktionsbånd eller med almindeligt tape.
 2. 2. Tænd kasserens overlapning. Et sådant design er lavet af plader med en sektion på 3-4x10-20 cm. Bredden af ​​produkterne bestemmes ved hvilket lag isolering planlægges at blive lagt. Det er vigtigt! Ved ekstern varmeisolering i de fleste tilfælde er mineralulden monteret i et lag på 10-20 cm. Tag afstanden mellem pladerne inden for 0,5-0,6 m. Fastgør kappeelementerne med selvlukkende skruer eller negle af passende længde.
 3. 3. Placer isoleringen mellem den skræddersyede ramme. Her er det nødvendigt at sikre, at der ikke er huller mellem mineralulden og kappebjælkerne.

Isolering lettere at lægge på loftet

Hvis du bruger almindelig mineraluld, skal du dække det med et vandtætlag (tagmateriale, andet materiale). Produkterne lægges overlappede, tapet med tape, der desuden er fastgjort med tynde træplader. Hvis du har købt mineraluld, som har et folielag på ydersiden, er der ikke behov for yderligere vandtætning af isoleringen.

Det sidste trin er installationen af ​​en strandpromenade på en mineraluld og en vandtætningsenhed. Dette design kan laves af OSB, spånplader, almindelige træplader. Nogle eksperter anbefaler inden installation af mineraluld til at lægge et fem centimeter lag skum. I dette tilfælde kan du opnå maksimal beskyttelse af loftet fra damp.

Indførelse af isolering fra indersiden til loftet anbefales til lejligheder i højhuse og til private huse i 2-3 etager. Teknologien til installation af mineraluld vil være omtrent den samme som ved ekstern isolering, men med nogle funktioner. Først laves en kasse på loftfladen af ​​brædderne i det tidligere specificerede afsnit. I stedet for træplader kan du montere en metalprofil. Til loftet er fastgjort med skruer.

Derefter skæres strimler med en bredde på 0,6-0,7 m fra måttene, placer dem mellem rammedele og fastgør isoleringen på klæbens forbelastede overflade. Det er tilladt at fastsætte mineralulden med hæfteklammer ved hjælp af en byggemateriale. Vælg en mere bekvem løsning. Den installerede varmeisolering kræver dampbeskyttelse. Det er normalt lavet af den tidligere nævnte glasin. På mineraluld er dampspærren fastgjort med en hæftemaskine.

For at lægge mineraluld på loftet indefra, skal du også montere en kasse

Den endelige fastgørelse af den varme-dampbeskyttende konstruktion skal ske med skruer, hvis profilen er lavet af metal eller med skranker, når lathing var lavet af plader. Ved denne operation er den indre isolering forbi. Du kan håndtere den endelige overfladefinish, installere et strækloft, plastpaneler, gipsplader eller andre former for plettering.

Den kombinerede ordning med isolering af loftoverfladen indebærer lægning af mineraluld og loftside og indendørs. Denne teknik anvendes sjældent i boligbyggeri. Det er nødvendigt for bygninger, hvor der er behov for at opretholde luftens høje temperatur (saunaer, bade) i lang tid.

For at gøre isolering af loftoverfladen med mineraluld så kvalitativt og kompetent som muligt skal der tages hensyn til flere nyttige anbefalinger:

 1. 1. Fastgørelsen af ​​slangen fra metalprofiler skal udføres med selvskærende skruer af hærdet stål. De garanterer pålidelig fiksering af varmeisolering.
 2. 2. Tryk ikke på eller stempel mineralulden under installationen. Sådanne handlinger reducerer materialets varmeafskærmningsevne væsentligt.
 3. 3. Hvis kassernes bredde er mindre end tykkelsen af ​​det varmeisolerende materiale, skal du lægge yderligere træblokke på hovedbrættet.
 4. 4. Efter installation af metalprofilen og fastsættelse af mineralulden skal du sørge for at blæse alle hjørner på loftoverfladen med skum. Dette eliminerer risikoen for, at kold luft kommer ind i loftet.

Lad dit hjem være varmt og behageligt!

Mineraluld til loftisolering

Varmen i huset er en garanti for sin hygge og komfort. For at opretholde luftens høje temperatur i stuen er det nødvendigt at varme ikke kun væggene og gulvet, men også loftet. Det mest kendte materiale til opvarmning er mineraluld. På grund af sin relative billedkvalitet, brugervenlighed og holdbarhed er dette materiale meget populært selv blandt erfarne bygherrer.

Særlige egenskaber

Minvat er et universelt middel til isolerende lofter af forskellige typer bygninger og strukturer. Materialet har en række væsentlige fordele, der giver ham mulighed for at indtage en ledende stilling blandt andre muligheder for opvarmning. Samtidig skal man huske på, at isoleringsprocessen skal udføres af fagfolk eller personer, der har forberedt og studeret de nødvendige materialer. Og selve proceduren skal være grundig og udføres med stor omhu og præcision.

Faktum er, at selv den mindste fejl, der er gjort under isolering, kan medføre et fald i mineraluldens effektivitet. Det vil igen medføre yderligere økonomiske tab, og måske ødelægge måske dit tag. Derfor skal du, inden du går videre til isolering af loftet, studere alle de nødvendige anbefalinger og tips for at undgå materiale- og tidsomkostninger.

Fordele og ulemper

Som noget andet materiale har mineraluld en række fordele og ulemper. Lad os prøve at finde ud af dem.

Fordele ved mineraluld som varmelegeme til loftet:

 • Prisbillige og overkommelige priser. Normalt reparationer er dyre. Derfor vil en god bonus være muligheden for at redde familiebudgettet. Især hvis denne økonomi ikke skader kvaliteten.
 • Brugervenlighed. Mineraluld er en fornøjelse. Som regel produceres og sælges den i form af ruller og plader, hvilket gør sin drift så enkel og bekvem som muligt.
 • Høj brandmodstand. En ild i huset er en ubehagelig affære, men mulig. Derfor er sikkerheden ved materialer, der anvendes til konstruktion, isolering og efterbehandling - en af ​​de vigtigste kvaliteter. Ikke kun at mineralulden selv er brandhæmmende, det forhindrer også spredningen af ​​ild i dybden af ​​dit hjem.
 • Lav vægt. At varme loftet er ikke en nem ting. For arbejdet vil kræve fysisk kondition og styrke. Især hvis du beslutter dig for at producere isolering indefra. En lav masse mineraluld vil i høj grad lette opgaven.
 • Høj densitet Materialet har en fibrøs struktur, der giver høj kvalitet ikke kun termisk, men også lydisolering, som vil være en ekstra behagelig bonus.
 • Skadedyrsbestandighed Sammensætningen af ​​isoleringen tillader det ikke at lukke i en række uønskede "gæster" (bugs, mus og andre gnavere).
 • Muligheden for langvarig brug. I modsætning til nogle andre populære varmelegemer vil mineralulden tjene dig i det lange løb. Når du først har brugt mineraluld som materiale til hjemmeisolering, vil du i mange år nyde produktiviteten.
 • Ingen ubehagelig lugt. Denne kvalitet af materialet tillader det at blive brugt i enhver bolig. Det er også egnet til børns værelser og værelser, hvor mennesker med allergi og lugtintolerance lever.
 • Økologisk sikkerhed og renlighed. Særligt vigtig indikator for kvalitet i den moderne verden. Hvis du bekymrer dig om tilstanden i dit miljø, så er mineraluld uden tvivl det rigtige valg.
 • Høj dampgennemtrængelighed. I den varme årstid vil denne fordel beskytte bygningen mod overophedning, og i koldt vejr vil det bidrage til fjernelse af overskydende dampe på gaden.
 • Fæstning. Isolering er ikke tilgængelig for mekaniske belastninger af varierende intensitet.

Imidlertid eksisterer intet perfekt. Dette gælder også for mineraluld, så overvej nu materialets mangler.

Ulemperne med mineraluld:

 • Tolererer ikke strukturelt transformation. Mineraluld - et byggemateriale, der ikke kan knuses og tampes. Dette skyldes det faktum, at under isolering af fibre er dets isolerende egenskaber signifikant reduceret.
 • Tolererer ikke fugt. Oftest til termisk isolering af loftet mineraluld anvendes i forbindelse med ekstra materialer, såsom skum og polyethylen i form af en film. Et sådant samarbejde giver dig mulighed for at bevare uldens egenskaber, forhindre det i at blive vådt og sikre effektiv og langvarig varmeisolering af dit værelse.

Som du kan se, er fordelene ved mineraluld som et middel til isolerende lofter meget mere end ulemper. Derfor vælger et stort antal byggearbejdere dette materiale.

tykkelse

Mineraluldens tykkelse er en af ​​de vigtigste kvalitetsindikatorer. For korrekt at bestemme valget skal du omhyggeligt studere emballagen eller bedre - konsultere en specialist i en butik eller et byggefirma. Generelt er det vigtigste, du skal bestemme, antallet af lag, som du vil lægge isolering og klimaet i det område, hvor du bor. Tykkelsen af ​​mineraluld varierer i gennemsnit fra 20 til 200 mm. Normalt for termisk isolering af boliger bruger de en 150 mm tyk mineraluld. Der er dog flere muligheder. Så, for termisk isolering af et fladt vandret tag, vil 30 mm være nok, og for en hældning vil der være behov for ca. 200 mm.

En vigtig parameter i udvælgelsen er det byggemateriale, som loftet er lavet af. I tilfælde af tilstedeværelse af betongulve bør der derfor ikke anvendes mineraluld mindre end 100 mm tykt. For de bygninger, der har opvarmet loft, kan materialet være tyndere - op til 80 mm.

Hvilken man skal vælge?

Det moderne marked er fyldt med sorter af mineraluld. Og de adskiller sig ikke kun af producenten og prisen, men også af de oprindelige råvarer (glas, sten, slagge).

Overvej hovedtyperne:

 • Slagteguld anvendes for det meste i industrianlæg: fabrikker, møller og møller. Denne type uld anvendes bedst til varmeisolering af vandrette overflader, der ikke har en stor hældning.
 • Glasuld er et materiale, der kan irritere dine luftveje og din hud på grund af de skarpe mikroskopiske partikler, den er lavet af. Oftest bruges denne type uld til termisk isolering af træstrukturer og bygninger.
 • Stenuld er den mest almindelige type. Den produceres og sælges i store mængder og passer til en lang række opgaver, der er næsten universelle.

Opvarmning af loftet med mineraluld (mineraluld) - trin for trin instruktioner

Betingelserne for det russiske klima med en kort sommer og en lang kølig vinter skaber behovet for at træffe yderligere foranstaltninger til opvarmning af beboelsesbygningerne. En af dem er mineraluldsloftet. Denne procedure vil i sidste ende hjælpe ikke kun med at øge varmeregistreringen i rum, men også for at undgå udseendet af skimmelsvamp og svamp på loftet på grund af kondensering, som dannes som følge af direkte kollision af kold og varm luft.

Opvarmning af loftet i boligbyggeri anbefales at udføres ved hjælp af mineraluld, fordi det er giftfri og miljøvenligt materiale, det rotter ikke, er brandsikkert, og insekter og gnavere kan ikke starte der.

Vigtigst er det, at den har fremragende varme- og lydisoleringskvaliteter. Lad mineraluld ud i form af ruller og plader. Når man vælger det, skal man også være opmærksom på foliedannelsen af ​​mineraluld - det er godt, hvis den ene side af rullen eller pladen er dækket af et lag af vandtæt folie. Hvis der ikke er et sådant lag, så er det ideelt, at det også er nødvendigt at købe flere ruller af folieret polyethylenskum. I stedet kan du bruge en tæt plastfilm. Asgamin er egnet som dampspærre. Disse materialer er nødvendige for bevaring af mineraluld i tørhed, fordi Vådisolering mister op til 40% af varmeisoleringsegenskaberne. Derudover skal du bruge skruer, fastgørelser med en bred plastikhætte, mod-skinne, lim for mineraluld, profil og suspensioner til profilen, brevpapirkniv, byggestifter, negle, skruetrækker, hammer og målebånd.

Den mest almindelige tykkelse af producerede minerallag er 10 og 5 cm. Ved isolering af loftet er et lag af isolering 10 cm tykt nok i særligt vanskelige tilfælde - 15-20 cm. Som følge af arbejdet er isolationen opdelt i intern, ekstern og kombineret.

Intern isolering

Behovet for indvendig isolering af loftet er mest typisk for huse fra flere etager eller med et loft, samt til bylejligheder. Hele arbejdsomfanget består af følgende faser:

 1. Loftsplade - kan laves af snitplader på 30-40 x 100-200 mm (bredden af ​​pladen afhænger af tykkelsen af ​​isoleringslaget) eller en metalprofil. Batten er fastgjort til loftet med negle eller skruer, og afstanden mellem tilstødende dele skal være ca. 50-60 cm afhængig af bredden af ​​den anvendte mineraluld.

Ekstern isolering

Denne metode bruges i private hjem med loftsrum. Sammenlignet med interiøret er denne type isolering lettere at udføre og tager meget mindre tid og kræfter. Altså:

 1. Hele området på loftet er dækket af et lag af dampisolerende materiale (glassin) med en overlapningsbredde på 5-10 cm, forbindelsespunkterne limes med tape eller tape.
 2. Fra brædder i sektion 30-40 x 100-200 mm (bredden, som ved indvendig isolering afhænger af tykkelsen af ​​mineraluldlaget), er kassen pakket. Afstanden mellem tilstødende bjælker beregnes i overensstemmelse med bredden af ​​isoleringsrullerne eller pladerne.

Kombineret varmeisolering

Kombineret isolering er installationen af ​​mineraluld på loftet indefra og fra loftet. Denne isoleringsmetode er typisk for rum hvor det er nødvendigt at opretholde forhøjede temperaturer i lang tid - bade, saunaer, dampbad mv.

Tips

Afslutningsvis skal der nævnes nogle få ord om små tricks, der vil hjælpe med at undgå mange problemer, efter at loftet er isoleret med mineraluld:

 • De fine fibre, der udgør mineraluld, forårsager kløe og irritation, når de udsættes for åben hud og i luftvejene. For at undgå sundhedsskader er det nødvendigt at bruge særligt tøj og åndedrætsværn.
 • Når man bruger en metalbeklædning, kan det senere vise sig, at kold luft fortsætter med at strømme gennem hjørnerne gennem loftet. For at eliminere forekomsten af ​​et sådant problem, efter at metalprofilen er fastgjort til loftet, hældes alle hjørner forsigtigt med skum.
 • På grund af fejlen i beregningerne kan tykkelsen af ​​mineraluldlaget overstige bredden af ​​batten. I dette tilfælde søges yderligere træstænger på træbjælkerne. Hvis metalprofilens lathing - skal udskifte suspensionerne eller reducere isolationslaget.
 • Når der lægges mineraluld, er det strengt forbudt at tampe og trykke - dette fører til et fald i antallet af luftbobler inde i isoleringen og som følge heraf tab af varmeisoleringsegenskaber.
 • Det er nødvendigt at give plads til luftcirkulationen i de steder, hvor spotbelysningsarmaturerne er installeret for at undgå efterfølgende problemer med deres konstante udbrænding.
 • Det mest egnede til fastgørelse af metalprofilen er selvdrejende skruer af en hyppig del af hærdet stål.
 • For at bestemme den aktuelle tilstand af det isolerede loft, kan du bruge en enhed som et termisk billede. I tilstanden on viser skærmen rødt passagerne med kold luft.
 • Alt ovenfor er designet til maksimalt at lette og optimere de økonomiske og fysiske omkostninger ved isolering af loftet med mineraluld. For bedste resultater skal du dog kontakte en specialist. De vil medvirke til at foretage de korrekte beregninger af den krævede tykkelse af isoleringslaget og ud fra dette beregne den samlede mængde materiale og dets omkostninger. Ofte samarbejder disse virksomheder direkte med producenter af materialer til isolering, hvilket kan resultere i yderligere besparelser på overtagelsen.

Særegenheder af isolering af mineraluld

For at reducere varmetab i beboelsesrummet er det nødvendigt at opvarme loftet. Dette gælder ikke kun for væggene, men også til loftet. I øjeblikket er der mange forskellige varmelegemer, der har forskellige egenskaber og omkostninger. Et af de mest populære og effektive isoleringsmaterialer er mineraluld. Lad os bekendtgøre denne varmeapparat nærmere og overveje, hvilke funktioner den har.

Særlige egenskaber

Mineraluld er en speciel kategori af isoleringsmaterialer af uorganisk oprindelse, der har en fiberstruktur. Sådanne produkter er fremstillet af sten, slag og glas.

Sådanne varmeisolatorer er ansvarlige for at "fastgøre" det varme luftlag, der isolerer levestuen perfekt fra kulden. Mineralisoleringsmåtter består af et stort antal små fibre, der er sammenflettet med hinanden i en bestemt rækkefølge.

Der er flere undertyper af mineraluld. Uanset hvilken type materialer, er princippet om deres produktion imidlertid det samme. Ved fremstilling af denne isolering anvendes kun ikke-brændbare komponenter.

Følgende teknologier bruges til at skabe mineralisolering:

 • Blow;
 • centrifugalrulle;
 • centrifugal støbning;
 • centrifugal-spouting og andre højteknologiske teknikker.

Moderne mineraluld er tilgængelig i ruller, plader og cylindre.

Termisk isolering af loftet skal laves for at forlænge levetiden og beskytte den mod de skadelige virkninger af fugt og kondensat. Derudover er det værd at overveje, at den varme luft kan forlade rummet, stiger op, så der må vente på ham en pålidelig barriere. Hvis isoleringslaget er installeret korrekt, vil varmen ikke være i stand til at forlade opholdsrummet.

Et behageligt mikroklima er altid bevaret i en bolig med et varmt opvarmet loft. At være under sådanne forhold er hyggeligt og sikkert for helbredet.

Opvarmning med mineraluld kan laves både i hjemmet og udenfor. Begge typer arbejde kan gøres manuelt, uden at ty til de dyre serviceydelser fra specialister. Det vigtigste er at vælge kvalitetsmaterialer og nøje overholde handlingsplanen. Så vil resultatet ikke skuffe dig.

Fordele og ulemper

Mineraluld - en af ​​de mest populære varmeisolatorer. Det er valgt af mange forbrugere på grund af dets mange positive egenskaber:

 • Minwat giver fremragende varmeisolering. Denne varmeapparat har en lav varmeledningsevne, så det er tilladt at anvende det på forskellige felter. Vejrforholdene på samme tid kan være absolut nogen. Derudover kræver mineraluld ikke yderligere isolering.
 • Denne isolering er vandtæt. Eksempelvis giver basalt og glasuld af høj kvalitet (sorter af mineraluld) perfekt damp, men absorberer ikke fugt. Takket være denne funktion er områder, der er opvarmet med lignende materialer, pålideligt beskyttet mod udseendet af fugt.
 • Mineraluld er ikke forfærdelige aggressive kemikalier. Højkvalitetsisolering ødelægges ikke eller deformeres ved kontakt med syrer og alkalier.
 • Et sådant varmeisolerende lag skelner mellem muligheden for luftudveksling. Minvat er et "vejrtrækning" råmateriale, der giver luftcirkulationen i det omkringliggende rum. Dette materiale eliminerer næsten kondensering.
 • Mineraluld er også præget af gode støjisoleringsegenskaber. Dette varmeisolerende materiale har en speciel elastisk struktur, der sikrer sine akustiske egenskaber.
 • Dette materiale er anerkendt som flammehæmmende. Selv i tilfælde af brand vil mineralulden ikke opretholde forbrænding og fremme spredning af ild. Desuden udsender mineralulden, når den konfronteres med en flamme, ikke akut røg.
 • Minvat er et slidstærkt materiale. Dens levetid er i gennemsnit 25-50 år. Et sådant varmeisolerende lag er ikke udsat for "invasioner" af gnavere og parasitter, og forskellige mikroorganismer multiplicerer ikke i den.
 • En sådan varmeisolator anses for at være miljøvenlig. Det kan lægges ud uden frygt i loftet i et privat hus eller lejlighed. Sammensætningen af ​​mineraluld er ikke farlige kemikalier, der har negativ indflydelse på menneskers sundhed.
 • Det skal bemærkes, at mineralulden er et meget slidstærkt materiale med pålidelige fibre. En sådan varmeisolator modstår nemt imponerende belastninger uden at miste nyttige egenskaber.
 • Minvat er ikke et sjældent materiale. Det kan findes i enhver hardware butik.

På trods af de mange fordele har denne isolator ulemper:

 • Når det er vådt, mister mineraluld sine positive kvaliteter. Når dette materiale absorberer fugt, mister det nogle af de isolerende egenskaber.
 • Også varmeisolatoren har en stærk støvdannelse. Denne minus er mærkbar, når du lægger glasuld eller slagguld. Sådanne materialer har skøre fibre, og deres fragmenter er tynde og skarpe. Hvis de falder under mesterens tøj, fremkalder de uacceptable kløe og hudirritationer. Derudover er det meget skadeligt at indånde luft, hvor der er isoleringspartikler. På grund af disse mangler anbefales det at arbejde med et lignende produkt kun i specielle tøj og beskyttelsesbriller.
 • Nogle eksperter hævder, at mineraluld kan påvirke menneskers velvære negativt, da det udsender phenol-formaldehydharpikser. Imidlertid har mange undersøgelser vist, at indholdet af giftige forbindelser i denne isolering er for lille til at skade sundheden.

Karakteristika og sammensætning

Et andet navn på mineraluld er stenuld. De vigtigste egenskaber ved dette populære varmeisolerende materiale er:

 • lav varmeledningsevne
 • ikke rottende
 • Ikke-modtagelig for krympning (hverken naturlig eller termisk);
 • varme- og lydisolerende egenskaber.

Ved fremstilling af mineraluld anvendes ikke-brændbare komponenter. De smelter ved en temperatur på +1500 grader. Når et flydende flydende stof opnås ud fra disse ingredienser, ekstraheres fibre af forskellig størrelse fra den.

Hvilken tæthedsisolering skal være for loftet

Hvad skal tykkelsen af ​​mineralulden være?

På trods af den udbredt anvendelse af mineralisolering er der også negative anmeldelser om deres anvendelse. Opvarmet, siger de, balkonen eller gulvene og varme, som det ikke var, og nej. Årsagen kan ligge ikke kun i strid med simple installationskrav (store huller, koldbroer), men også i den kendsgerning, at tykkelsen af ​​mineraluld er valgt forkert.

Hvordan vælger man den ønskede tykkelse af isolering?

Da mineraluldens tykkelse påvirker termisk ydeevne af varmeisoleringssystemet, bør det vælges under hensyntagen til klimatiske forhold i bopælsområdet, luftfugtigheden og de tekniske egenskaber ved den varmeisolerede overflade. De gennemsnitlige tal er omtrent som følger:

 1. For en ydre væg, hvor det er nødvendigt at opnå en standardindikator for modstanden af ​​et materiale til varmeoverførsel, skal den anbefalede tykkelse af mineraluld være fra 8 til 10 cm.
 2. Til kældre (vægge, lofter), overflader i kontakt med jorden # 8211 lag af isolerende materiale skal være fra 6 til 15 cm.
 3. Tykkelsen af ​​mineralulden til gulvet i et opvarmet rum # 8211 ikke mindre end 6 centimeter, med en maksimal tykkelse på 15 cm.
 4. Tykkelsen af ​​mineralulden til loftet af huset i kontakt med det uopvarmede loftsrum skal variere mellem 10 # 8211 16 cm
 5. Pitched tag skal isoleres med termisk isoleringsmateriale med en tykkelse på 15 til 30 cm.

Gennemsnitlige data kan variere afhængigt af klimaet i bopælsområdet.

Funktioner af isoleringen af ​​strukturen med mineraluld

Processen med at installere et termisk isolationssystem med mineralisolering har ingen særlige vanskeligheder. Eksisterende teknikker tilbyder at lægge dem i rammen, efterfulgt af belægning af efterbehandlingmaterialet. Og når man arbejder på lodrette overflader, anbefales det at bruge tætte plader af mineralske råmaterialer (ikke mindre end 75 kg pr. Kubikmeter). Tykkelsen af ​​mineraluldpladerne bør også vælges under hensyntagen til de klimatiske forhold for bopæl.

Det er helt naturligt, at mineraluldens tykkelse påvirker dets omkostninger, så valget af isolering af "universal" tykkelse kan ikke betragtes som den optimale løsning. Da dette vil føre til enten en stor overskud af midler, eller det skabte system med termisk beskyttelse vil ikke give den nødvendige modstand over for termisk ledningsevne. Ved udførelse af installationer arbejdes med mineralske isoleringsmidler # 8211 personligt beskyttelsesudstyr skal anvendes (åndedrætsværn, langærmet tøj).

Vi anbefaler at læse emnet.

Tykkelsen af ​​de forskellige isolering til loftet

 • Hvad er de mål, som ejeren forfølger i loftets isolering?
 • De vigtigste typer af isoleringsmaterialer
 • Mineraluldtykkelse til loftisolering
 • Folgopenoizol til isolering arbejder i et privat hus
 • Polyfoam og dets opvarmningsegenskaber
 • Ekstruderet polystyrenskumisolering
 • Udvidet ler som varmelegeme
 • Forberedende arbejde og værktøjer

Et hus i landsbyen eller en privat sauna på grunden er et sted, som en person værdsætter, beskytter, husker. Det er vigtigt at skabe behagelige betingelser for dit liv ved at anvende højkvalitets isolering af loftet.

At udføre alt arbejde, der er nødvendigt for at beherske byggeriets komplicationer. Specielt vigtigt for bygherren sådan information som tykkelsen af ​​isoleringen til loftet.

Hvad er de mål, som ejeren forfølger i loftets isolering?

Du kan kun nyde varmen i badet i tilfælde af en god opvarmning i dobbeltrummet. Ved korrekt valgt isolering giver varm luft en behagelig temperatur. Træhus kræver særlig pleje: Isoleringen af ​​grænsen i boligkammeret er ejerens hovedopgave.

Tabel tykkelse isolering til loftet.

Før du opvarmer, skal du overveje alle fordele og ulemper ved den nødvendige type materiale. Varmeisolerende midler skal være brandhæmmende, må ikke indeholde stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed. Materialet bør vælges stor vægt og en vis tykkelse.

Hovedkravet for de anvendte varmeisolerende belægninger er tilstedeværelsen af ​​termisk ledningsevne, som tillader ikke at lade kold luft komme ud. Isoleringens fugtbestandighed bevarer sin kvalitet, beskytter rummet mod skader, når det oversvømmes med vand.

Takmontering af høj kvalitet øger lydisoleringen og forbedrer levevilkårene i et beboelsesområde. Det isolerende materiales ydeevneegenskaber tyder på brugen i mange år i nogen klimatiske zone.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

De vigtigste typer af isoleringsmaterialer

Når man bygger en hussejer, skal man bruge de mest pålidelige materialer til at isolere loftet. Særlige krav fra udviklere bruger sådanne værktøjer som:

Loftisoleringsplan med dampspærre.

I garagebygningerne giver isolering dig mulighed for at spare penge på rumopvarmning. Loftet i garagen er termisk isoleret med mineraluld eller glasfiber.

Arbejdet med valget af isolering til loftet i badet udføres ved hjælp af ecowool. Det er et varmeisolerende materiale bestående af cellulose, som er af høj kvalitet, men kræver brug af særligt udstyr under installationen.

Fordelene ved ecowool til loftisolering er lav pris, høj isolerende egenskaber, sikkerhed under drift. Den specifikke specifikke vægt af isolering er 14-20 kg / m³.

Ecowool isolerer vandret, vertikalt og skråt indrettede områder, hvilket skaber lag med en tykkelse på 10 cm.

POLYNOR-isolering er et polyurethanderivat, som giver dig mulighed for pålideligt at isolere enhver del af loftet i et boligområde.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Mineraluldtykkelse til loftisolering

Det er nødvendigt at vælge tykkelsen af ​​isoleringen, i betragtning af det klima, hvor lejligheden ligger. Arbejdets kvalitet afhænger af tykkelsen af ​​isoleringen og termisk ledningsevne af mineralsubstansen. I måtter med lav densitet er tykkelsen af ​​det isolerende lag mindre end pladens.

Opvarmning ordningen loft mineraluld.

Tykkelsen af ​​Isover 1220-KT måtter til isolering i de nordlige områder vil være 206 mm, og i midterbanen - 163 mm. Mineraluld på grund af tilstedeværelsen af ​​en vis tykkelse skaber en høj varmeledningsevne og er modstandsdygtig over for ild.

Til udvendige vægge i mineralzoolens midterzone lægges et lag på 120-140 mm. Det er nødvendigt at tage højde for, at standardisoleringstykkelsen er et flertal på 50 mm, og derfor er 15 mm tilstrækkeligt til arbejder til bevarelse af varmen i boligområder.

Izover plader til loftisolering er fra 50-200 mm tykke. Mineralstitchede måtter af mærke 10 er lagt 50 mm tykke og markerer MP (MS) - 100-2000, 100,80 80 mm tykke med termisk isolering af loftet i individuel konstruktion.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Folgopenoizol til isolering arbejder i et privat hus

For arbejde med varmeisolering skal du bruge Penoplex 1200x600x20 / 100 mm, som har høj styrke, som gør det muligt at betjene materialet i 50 år. Ved installationen forbinder varmelegemet ideelt nøjagtigt og danner et kontinuerligt lag uden koldbroer. Anvendelse af en heater til en folgoizol svarer til DSTU B V.2.7-101-2000.

Tykkelse af materialer til loftisolering.

Brug af folgoisol giver dig mulighed for at beskytte isoleringen mod virkningen af ​​uønskede miljøfaktorer.

Vandabsorptionskoefficienten er mindre end 1%, materialet kan modstå temperaturer op til 125 ° C. Den termiske ledningsevne er 0,040 W / mK, materialets massefylde er 26-45 kg / m³.

Folgoizol isolerer loftet på bade og saunaer, uden at blive udsat for korrosion og forfald fra miljøet.

Længden af ​​rollen af ​​folgoisol SRF er 20 m, bredde -1 m, vægt fra 10 til 12 kg. Tykkelsen af ​​isolationen folgoizol FG er 100 mikron. Basen er lavet af forstærket glasfiber, dimioisol FG-rullens dimensioner er: længde -10 m, bredde - 1 m, vægt op til 20 kg.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Polyfoam og dets opvarmningsegenskaber

For at spare varme i huset bruges skum. Det er velegnet til termisk isolering af loftet, enkel og pålidelig i drift. Materialet har vigtige tekniske parametre, der gør det muligt at holde varmen i huset.

Termisk ledningsevne er 0,037-0,041 W / mK, og dampgennemtrængelighed gør det muligt at absorbere fugt i en mængde på ikke over 1,5% af volumenet. Til ekstern isolering er isoleringen 1 til 10 cm tyk.

Isolering af grænsen i rummet foregår på loftet og kælderrummet, der ligner arbejdet med indretning af væggeisolering. Til arbejde på isolering af loftet på badet ved brug af skummærke PSB-S-25.

Installation af skum i loftet eller udvendige vægge reducerer varmeforbruget. Et isoleringslag, hvis tykkelse er 12 cm, er meget mere effektivt end en 4 meter væg af armeret beton.

Til arbejde er skumplast ikke tykkere end 30 mm, og indersiden af ​​væggene er trimmet med materialer 5 cm tykke, 1x1 i størrelse, mærke PSB-S-15. Skummet som varmelegeme til loftet har flere væsentlige ulemper:

 1. Materialet er meget dyrere end mineraluld.
 2. Lav flamme modstand.
 3. Vanskeligheder ved montering på den færdige kasse.

Polyfoam opvarmede koldt loft i strukturen og lagde pladerne med et mindste mellemrum mellem dem. Materialarket vælges med en tykkelse på 10 cm. For varmeisolering af loftet på rummet er det bedre at bruge plader med en tykkelse på 4-5 cm.

Når opvarmning af toppen af ​​pladen lægges i flere lag for at overlappe samlingerne mellem dem. På den falske loftsmonterede skum lavdensitet. Varmt opvarmet loft gør det muligt at bruge plader, der ikke er mere end 5 cm tykke, med skabelse af et ventilationshul for at undgå dannelse af kondensat.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Ekstruderet polystyrenskumisolering

Loftisoleringsskema ekstruderet polystyrenskum.

Oftest for isolering i hjemmet produkter polyplex. Materialet består af polystyrengranuler i kombination med et specialmiddel. Polyplex har mange celler fyldt med luft, hvilket giver den lave vægt.

Materialet er miljøvenligt, der anvendes til varmeisolering af væggene i boliger. Fremragende lydisolering kvaliteter giver dig mulighed for at bruge polyplex til at afslutte loftet af huset. Materialet er ikke deformeret, det kan modstå betydelige belastninger, har lang levetid.

Polyplex varme lofter med et lavt antal etager i bygningen. Det er ikke monteret på en træbund, da materialet ikke er åndbart og kan bidrage til meldug. Plader Polyplex lagt på dampspærren lag anvendes som et varmeapparat til lofter af beton. Rulle 1 meter i bredden og 50 m længde har en tykkelse på 2, 3, 4, 6, 8, 10 mm. Produktet er 15, 20, 30 mm tykt med en rullelængde på 15 m. I form af måtter giver en polyplex mulighed for at opnå en større tykkelse af materialer - op til 45 mm med en standardstørrelse på 1x2 m.

Mats anvendes til opvarmning af metal, murstenoverflader.

Den nyeste generation af polyplex er af høj kvalitet, tilhører gruppen af ​​brandsikkerhed B2. Driftsperioden er 25 år, elastisk, modstandsdygtig over for deformation, absorberer støj og reducerer niveauet med 20 dB.

Polyplex ekstruderingsplader anvendes til termisk isolering af vægge og lofter i boliger, og isoleringstykkelsen er 20 mm med standard dimensioner på 600x2500 mm. Tykkelsen af ​​materialet omfatter alle mellemmål mellem 10 mm og 200 mm, multipler på 10.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Udvidet ler som varmelegeme

For at bevare varmen i huset bruger udviklere isoleret ler som isoleringsmateriale, som fungerer som et optimalt materiale til isoleringsvægge, tag og gulve.

Loftisoleringsplan med udvidet ler.

Udvidet ler - et billigt produkt har god ydeevne. Huset er pålideligt beskyttet af et økologisk naturmateriale med fremragende parametre:

 • varmeisolering;
 • brandhæmmende
 • minimum støjniveau
 • høj styrke.

Rejst vægge er isoleret ekspanderet ler, blokke tykkelse på 20-40 cm Hvis du opretter taget og loftet af et hus ekspanderet ler bruges oftest :. Det er let og ikke skaber augmented belastning. Ulempen ved materialet er dens tykke lag på 50 cm, hældes for at skabe optimal isolering.

Tykkelsen af ​​isoleringsmaterialet i ekspanderet ler skal være maksimalt, ikke mindre end 10 cm. For isolering af loftet gælder ekspanderet ler af to forskellige fraktioner, der danner et tæt lag af isolering. Hvis tykkelsen af ​​udvidet ler er 10 cm, svarer isolationen til den, der er skabt ved hjælp af et 25 cm bord.

Udvidet ler til vægisolering bruges i kombination med yderligere befæstninger for at undgå ødelæggelsen af ​​de bærende strukturer i huset. Med isolering af loftet foretrækker mange udviklere at lægge et lag af materiale med en tykkelse på 12-16 cm.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Forberedende arbejde og værktøjer

Værktøj til isolering af loftet.

Uanset hvilket værktøj mesteren vælger at isolere huset, bør han ikke alene vælge isoleringsmaterialet selv, men også forberede de nødvendige værktøjer og tilbehør:

Og vigtigst af alt - mesteren beregner den rigtige mængde materiale, og resultatet af beregningen angiver tykkelsen af ​​isoleringen til loftet eller væggene.

For at beregne parameteren anvendes temperaturen på loftoverfladen og termisk ledningsevne af hver del af loftet. Vælg værdien af ​​koefficienten 0,24 W / m²K for et isoleringslag på 13-40 cm, og tag også højde for mængden af ​​termisk ledningsevne og parametrene for et boligbyggeri eller en industriel struktur.

Isoleringslagets tykkelse bestemmes af formlen R = p / k, hvor p er isoleringens tykkelse, og k er den varmeledende koefficient (W / mK).

Moderne byggemarked glæder sig over et stort udvalg af loftisolering, der afviger fra hinanden i pris og kvalitet. Uanset hvilket materiale ejeren vælger, vil termisk isolering skabe ideelle og behagelige forhold i huset.

Opvarmning af loftet med mineraluld (mineraluld) - trin for trin instruktioner

Betingelserne for det russiske klima med en kort sommer og en lang kølig vinter skaber behovet for at træffe yderligere foranstaltninger til opvarmning af beboelsesbygningerne. En af dem er mineraluldsloftet. Denne procedure vil i sidste ende hjælpe ikke kun med at øge varmeregistreringen i rum, men også for at undgå udseendet af skimmelsvamp og svamp på loftet på grund af kondensering, som dannes som følge af direkte kollision af kold og varm luft.

Termisk isolering af mineraluld

Opvarmning af loftet i boligbyggeri anbefales at udføres ved hjælp af mineraluld, fordi det er giftfri og miljøvenligt materiale, det rotter ikke, er brandsikkert, og insekter og gnavere kan ikke starte der.

Vigtigst er det, at den har fremragende varme- og lydisoleringskvaliteter. Lad mineraluld ud i form af ruller og plader. Når man vælger det, skal man også være opmærksom på foliedannelsen af ​​mineraluld - det er godt, hvis den ene side af rullen eller pladen er dækket af et lag af vandtæt folie. Hvis der ikke er et sådant lag, så er det ideelt, at det også er nødvendigt at købe flere ruller af folieret polyethylenskum. I stedet kan du bruge en tæt plastfilm. Asgamin er egnet som dampspærre. Disse materialer er nødvendige for bevaring af mineraluld i tørhed, fordi Vådisolering mister op til 40% af varmeisoleringsegenskaberne. Derudover skal du bruge skruer, fastgørelser med en bred plastikhætte, mod-skinne, lim for mineraluld, profil og suspensioner til profilen, brevpapirkniv, byggestifter, negle, skruetrækker, hammer og målebånd.

Den mest almindelige tykkelse af producerede minerallag er 10 og 5 cm. Ved isolering af loftet er et lag af isolering 10 cm tykt nok i særligt vanskelige tilfælde - 15-20 cm. Som følge af arbejdet er isolationen opdelt i intern, ekstern og kombineret.

Mineraluldsorter

Intern isolering

Behovet for indvendig isolering af loftet er mest typisk for huse fra flere etager eller med et loft, samt til bylejligheder. Hele arbejdsomfanget består af følgende faser:

 1. Loftsplade - kan laves af snitplader på 30-40 x 100-200 mm (bredden af ​​pladen afhænger af tykkelsen af ​​isoleringslaget) eller en metalprofil. Batten er fastgjort til loftet med negle eller skruer, og afstanden mellem tilstødende dele skal være ca. 50-60 cm afhængig af bredden af ​​den anvendte mineraluld.

Loftkasse

 • Et vandtætlag er fastgjort til de færdige kassebånd på 50-60 cm brede plus en tolerance på 5 cm på hver side skæres, dvs. Den samlede bredde vil være 60-70 cm. Disse strimler er fastgjort med tællere til trækassen eller ved selvdrejende skruer til profilen.

 • Dernæst lægges mineraluld og dets fiksering med et klæbemiddel eller byggemateriale til loftet, med en stor tykkelse af laget - til kassen.

  Fastgørelse af mineraluld til loftet

 • Det næste lag er dampspærre ved hjælp af glassin. Den er monteret på en miniuld med en hæftemaskine.
 • Det færdige design er fastgjort tværgående fiksering af tælleren eller profilen.

  Fix mineraluld til loftet

 • Fremgangsmåden ved intern opvarmning er afsluttet, næste trin er installationen på beklædningen af ​​gipsvæg, paneler eller strækloft.
 • Ekstern isolering

  Denne metode bruges i private hjem med loftsrum. Sammenlignet med interiøret er denne type isolering lettere at udføre og tager meget mindre tid og kræfter. Altså:

  1. Hele området på loftet er dækket af et lag af dampisolerende materiale (glassin) med en overlapningsbredde på 5-10 cm, forbindelsespunkterne limes med tape eller tape.
  2. Fra brædder i sektion 30-40 x 100-200 mm (bredden, som ved indvendig isolering afhænger af tykkelsen af ​​mineraluldlaget), er kassen pakket. Afstanden mellem tilstødende bjælker beregnes i overensstemmelse med bredden af ​​isoleringsrullerne eller pladerne.

  Gør kasse (riller) til lægning af mineraluld

 • Når ekstern isolering af loftet på dampspærren anbefales at lægge et lag af skumtykkelse på 5 cm. Takket være ham øges niveauet af dampspærring betydeligt.

  Lægning af skumlag

 • Mineraluld med et lag på 10-20 cm lægges på skumplastik. Det er vigtigt, at der ikke er huller mellem isoleringslagene og bjælkenes bjælker.

  Processen med at lægge mineraluld i sporene på taget

 • Hvis mineraluld er dækket af folie på den ene side, er gulvet lavet, så denne del er på toppen. I dette tilfælde er der ikke behov for et ekstra lag af vandtætning. Hvis mineralulden er almindelig, dækkes den omhyggeligt med et lag af vandtætningsmateriale, der overlappes, leddene limes med tape eller tape og fastgør alle skranker.
 • Derefter er gulvet lavet af træplanker, spånplader eller OSB.
 • Kombineret varmeisolering

  Kombineret isolering er installationen af ​​mineraluld på loftet indefra og fra loftet. Denne isoleringsmetode er typisk for rum hvor det er nødvendigt at opretholde forhøjede temperaturer i lang tid - bade, saunaer, dampbad mv.

  Afslutningsvis skal der nævnes nogle få ord om små tricks, der vil hjælpe med at undgå mange problemer, efter at loftet er isoleret med mineraluld:

  • · De fine fibre, der udgør mineraluld, forårsager kløe og irritation, når de udsættes for åben hud og i luftvejene. For at undgå sundhedsskader er det nødvendigt at bruge særligt tøj og åndedrætsværn.
  • · Ved brug af metalbeklædning kan det senere vise sig, at kold luft fortsætter med at strømme gennem hjørnerne gennem loftet. For at eliminere forekomsten af ​​et sådant problem, efter at metalprofilen er fastgjort til loftet, hældes alle hjørner forsigtigt med skum.
  • · På grund af fejlen i beregningerne kan tykkelsen af ​​mineraluldlaget overstige bredden af ​​batten. I dette tilfælde søges yderligere træstænger på træbjælkerne. Hvis metalprofilens lathing - skal udskifte suspensionerne eller reducere isolationslaget.
  • · Når der lægges mineraluld, er det strengt forbudt at tampe og trykke - dette fører til et fald i antallet af luftbobler inde i isoleringen og som følge heraf tab af varmeisoleringsegenskaber.
  • · På steder, hvor spotlights er installeret, er det nødvendigt at give plads til luftcirkulation for at undgå efterfølgende problemer med deres konstante udbrændthed.
  • · Det mest egnede til fastgørelse af metalprofilen er selvdrejende skruer med en hyppig del af hærdet stål.
  • · Det er muligt at bestemme den aktuelle tilstand af det isolerede loft ved hjælp af et instrument som et termisk billede. I tilstanden on viser skærmen rødt passagerne med kold luft.
  • Alt ovenfor er designet til maksimalt at lette og optimere de økonomiske og fysiske omkostninger ved isolering af loftet med mineraluld. For bedste resultater skal du dog kontakte en specialist. De vil medvirke til at foretage de korrekte beregninger af den krævede tykkelse af isoleringslaget og ud fra dette beregne den samlede mængde materiale og dets omkostninger. Ofte samarbejder disse virksomheder direkte med producenter af materialer til isolering, hvilket kan resultere i yderligere besparelser på overtagelsen.