Varianter af latexmaling og har en dyb penetrationsprimer

Latex-maling har længe taget plads i det moderne marked for byggematerialer. På trods af den store overflod af maling og lak er latex maling en af ​​de mest populære typer af maling og lak materialer.

Hvad er latexmaling

Grundlaget for latexmaling er en vanddispersionsopløsning af mikropartikler af syntetiske gummier og forskellige polymeradditiver. I flydende tilstand suspenderes partiklerne, ikke interagerer med hinanden. Når latexmaling påføres den malede overflade, fordampes vandet fra det, og partiklerne kommer sammen. Som følge heraf opnås et varigt overtræk, der er modstandsdygtigt over for ydre påvirkninger, efter fuldstændig tørring.

Latex maling er mat og blank. Matt skjuler helt små fejl - revner, chips, ridser, små uregelmæssigheder. Glansfarve skaber en renhed og øger rummets rumfang visuelt, men det har en betydelig ulempe - understreger alle overfladefejl.

Vaskbar vanddispersionsmaling er særligt krævet, som kan bruges til udvendig og indvendig arbejde. Det er ideelt til maling af vægge og lofter under forhold med høj belastning, temperatur og fugtighed. Vaskbar maling bruges til metalbehandling, glasvægbeklædning samt overflader med ikke-vævet basis.

Vaskbar vandbaseret maling har fremragende tekniske egenskaber. Det er kendetegnet ved høj vedhæftning, hydrofobicitet, slidstyrke. Oprettet LCP er præget af høj holdbarhed og lang levetid. Vaskbar maling med latex har fremragende dekorative egenskaber. Det giver overfladen en blank, glans, pæn og smuk udseende.

Vaskbar maling kan påføres på enhver porøs overflade med undtagelse af gulve.

Før behandling er det nødvendigt at forsigtigt forberede overfladen og forprimeret. Alle revner, potholes og chips skal repareres. For at opnå den ønskede konsistens skal maling fortyndes med vand. Påfør maling i et eller to lag med en rulle eller børste.

Særlige træk ved latexbaseret dyb penetrationsprimer

Primer som et hjælpemateriale sikrer succesen med at afslutte overfladen. Den dybe penetration latex primer skelnes af en tæt struktur og en gennemsigtig farve. På grund af disse egenskaber er en dyb penetrationsprimer svær at anvende på overfladen jævnt. Under arbejdet med dette materiale er der overlapninger. Fordele ved en vanddispersionsprimer:

 • godt trænger ind i alle porer og revner
 • giver fremragende vedhæftning;
 • reducerer forbruget af lakmateriale;
 • kræver ikke særligt udstyr
 • har ikke en stærk lugt;
 • tørrer hurtigt nok
 • giver holdbarhed og holdbarhed af belægningen.

En særlig vigtig egenskab af en vanddispersionsprimer er dens hydrofobicitet. Til påføring af en primer med dyb penetration til overfladen ved hjælp af en rulle, børste, malingssprøjter. Vanddispersionsprimer kan også bruges som færdigmalning til dekoration af produkter, design.

Latex primeren er en fremragende erstatning for lak, da en tørringsfilm resulterer i en vaskbar film, der skaber en let glans og glans på overfladen.

Sådan vælges en rulle til arbejde med latexmaling

Blandt de forskellige typer værktøjer til at anvende lakmaterialer på en særlig konto er en rulle. Den har en række fordele i forhold til børste- og sprøjtepistolen og er især effektiv til behandling af store overflader. Den mest praktiske og effektive rulle ved arbejde med latex maling. Der er i alt tre typer ruller, der næsten har samme omkostninger, og derfor er det vigtigt at kende deres tekniske egenskaber, fordele og ulemper for at vælge det rigtige værktøj.

Valget af rulle til vandbaseret maling

Det rigtige valg af rulle til vandbaseret maling - nøglen til kvalitetsreparation. Ofte er denne mangel på opmærksomhed betalt, mange tror at ethvert værktøj kan bruges til arbejde, men det er en vildfarelse. For hver farve sammensætning er der de mest egnede enheder, der giver det ønskede resultat. En fejl i udvælgelsen kan medføre, at alt skal omstilles.

Sådan vælger du en rulle

Vandbaserede maler er forskellige i deres sammensætning, men grundlaget for alt er vand, som også tjener som en tyndere. I hvert tilfælde giver komponenterne en anden viskositet (viskositet) af blandingen, som påvirker valg af værktøj.

For at vælge en rulle til vandbaseret skal du være opmærksom på flere grundlæggende parametre:

 1. Pelsmateriale. Til disse formål kan skumgummi, naturlig eller kunstig pels, akryl, velour og andre sorter anvendes.
 2. Størrelsen på armaturet. Der er variationer på dysens længde, der hver især er egnet til en bestemt opgave. Bredden af ​​puden er også vigtig.
 3. Muligheden for at udskifte komponenterne. Dele af værktøjet kan afbrydes, hvilket gør det muligt at skifte pels, hvis det bliver ubrugeligt, eller hvis andet materiale er nødvendigt.
 4. Mount. Beslaget kan fastgøres fra en eller to sider, hvilket påvirker rullens funktionalitet.
Moderne ruller er udstyret med et bekvemt pelsbeklædningssystem, hvilket gør det nemt at ændre dysen

Evaluering af alle parametre giver mulighed for at male overfladen kvalitativt og uden fejl.

Frakkemateriale

Maleruller er opdelt i tre hovedtyper afhængigt af materialet:

 • Plast. Disse enheder tilhører ikke de direkte applikationsværktøjer, de bruges til at give en bestemt struktur til overfladen.
 • Skumgummi. Denne mulighed anses for at være en af ​​de mest populære, på grund af lav pris og overkommelige priser. Med åbenbare fordele er det denne sort, der har de mest ulemper, især det hurtige tab af den oprindelige form. Et sådant værktøj er fantastisk til påføring af lak, primer, lim og oliebaseret maling. Ved arbejde med vandemulsion (uanset dets viskositet) opstår der mange problemer. For det første absorberer skumgummi godt farvesammensætningen. Dette fører til, at når man arbejder med loftet, falder en stor del af løsningen på gulvet, og når man maler vægge, dannes der hårdførende striber. For det andet bidrager en sådan rulle til udseendet af bobler, hvilket giver overfladen en ikke-ensartethed.
Skum maling ruller er en af ​​de billigste og kræver nogle erhvervserfaring.
 • Bløde. Denne kategori omfatter materialer, hvis frakke har en anden længde:
  • Kort lur Dette er den bedste mulighed for grunde, der er blevet grundigt uddannet. Hvis væggene eller loftet har en hård struktur, skal manglen på maling på instrumentet kompenseres ved hyppig dypning i beholderen med sammensætningen.
  • Gennemsnitlige. Denne størrelse anses for universel, fordi i dette tilfælde absorberes malingen i den rigtige mængde og fordeles jævnt over overfladen.
  • Long. Et stort antal af sammensætning og struktur af bunken bidrager til et tykt lag og en god teksturstruktur af belægningen.
Længden af ​​bunken

Ulempen ved dette værktøj er hårtab. Hvis problemet er permanent, skal kappen udskiftes.

Cylinderbredde og størrelse

Størrelsen af ​​rulleens arbejdsflade påvirker procesens tid og egenskaber. Cylinderens bredde kan variere fra 5 til 30 cm, og diameteren - fra 4 til 11 cm. Graden i størrelse er som følger:

 • Mini. Værktøjets bredde er højst 10 cm, og diameteren er op til 3 cm. Anvendes til arbejde på vanskelige steder, velegnet til små områder.
 • Gennemsnitlige. Bredde - op til 15-18 cm med en diameter på op til 6 cm. Standardstørrelse, som bruges til arbejde på tilberedte overflader, herunder ved maling af tapet.
 • Stor. Bredden er mere end 18 cm, og diameteren er mere end 6 cm. Det er et specialværktøj, som kræver visse færdigheder at arbejde med. Ikke egnet til vanddosering med lav viskositet.

Tip! Den anden type tillader ikke at male hjørnerne, derfor bruges en ekstra vinkel eller minirulle.

Forskellige bredder på rullerne hjælper med at udføre alle opgaver, lige fra at male hjørnerne og slutter med facadeværker

Der er også vinklede ruller med en lille cylinder med en diameter på 5 til 12 cm.

Beslag monteret

Fastgørelsen af ​​beslaget påvirker arbejdets rækkefølge. Der er to muligheder:

 1. Fastgørelse på den ene side. Dette er en klassisk variation, der giver dig mulighed for at skifte hænder. Perfekt til maleri af mure. Designet kan sammenfoldes eller ikke sammenfoldes.
 2. Værktøj med tosidet fixering. Giver dig mulighed for hurtigt at male loftet og få overfladen af ​​fremragende kvalitet. Dette sikres ved en ensartet belastning, hvilket er vigtigt under højhøjdearbejde.

Hvilken rulle er bedre?

Hvilken rulle er bedre at arbejde med vandbaseret maling? At male overflader kan være forskellige typer værktøjer, de alle klare deres opgave. Men for at opnå et kvalitetsresultat anbefales det at vælge en mellemstor ruller med en mellemlange pelscoat.

Samtidig kan arbejdsfladen fremstilles af forskellige materialer:

 • Polyamid. Denne belægning er valgt af mange, der er engageret i maleri professionelt. Det eneste problem du kan støde på er sprøjt. Ulempen kompenseres af erfaring.
 • Akryl. Ligner på den tidligere version, men har en mere fornuftig pris.
 • Velour. Perfekt til arbejde med lofter, maling absorberes uden overskydende og er godt fordelt.
 • Meh. Naturmateriale bruges til at arbejde med dyre forbindelser og kræver en vis tilgang. Et alternativ er kunstige produkter.
Naturlig bunke af en pels vil give længere drift i sammenligning med syntetiske fibre

Denne rækkevidde giver dig mulighed for at vælge et værktøj til forskellige overflader.

Nuancerne af valg

I betragtning af at malingen med en vandbaseret sammensætning bliver stadig mere populær, vil det ønskede resultat afhænge af værktøjet.

Når du vælger en rulle i butikken, skal du være opmærksom på følgende faktorer:

 1. Kvalitet. Elementer skal være fri for defekter og godt sikret.
 2. Deformationsniveau Pelsbeklædningen skal genoprettes, når den komprimeres, ellers bliver det svært at male.
 3. Sømmen Puden må ikke have en udtalt, håndgribelig led.
 4. Whip coating. Hår bør ikke falde ud.
 5. Convenience. Når du arbejder uden dyser, skal håndtaget sørge for grebets komfort.

Regnskaber for enkle faktorer sikrer erhvervelsen af ​​et pålideligt værktøj.

Hvilken rulle er nødvendig for forskellige typer arbejde ↓


Malerullen kan ikke erstatte børsten, når det er nødvendigt at udføre komplekse typer arbejde, men det kan betydeligt fremskynde og lette arbejdet, hvis det er nødvendigt at male store områder - lofter, vægge og andre overflader. Rullen er ideel til efterbehandling af ru overflader, især beton eller gips. Blandt ulemperne ved rullerne kan man kun bemærke, at det er ret vanskeligt at male dem smalle og små overflader. Derfor skal man passe på flere ruller af forskellig størrelse og maling og lak, der er beregnet til forskellige overflader.

Til anvendelse af latexmaling ved anvendelse af ruller med pelsfrakker lavet af syntetiske materialer. Alkyd og olie maling anvendes med en rulle af syntetisk eller naturlig fiber. I dette tilfælde svarer princippet om valg af rullelag til forskellige materialer til et lignende valg af børster, da visse farver kræver naturlig fiber, mens andre er mere egnede syntetiske stoffer.

At spørge om, hvilken slags rulle der er brug for til forskellige typer arbejde, skal du først og fremmest være opmærksom på længden af ​​bunken af ​​det materiale, fra hvilket frakken er lavet. Den grundlæggende regel er, at glatte overflader male rulle med en kort lur og grov rulle med en lang lur. Derudover er der visse standarder for længden af ​​bunken.

Tørret gips, plast, træ eller metal er malet med en rulle med et pelslag af et materiale, hvis bunnlængde ikke overstiger 5 millimeter. Lidt ru gips, porøse betonvægge og rå træ vil se bedst ud, hvis du bruger en rulle med en bunke på 15 til 20 millimeter. Stærkt groft gips, mursten og betonblokke skal males med en rulle med en bunnlængde på 25 til 30 millimeter.

En vigtig indikator for rullens kvalitet - bevarelsen af ​​formularen. For at gøre dette kan du afhente rullen og klemme den hårdt - hvis værktøjet hurtigt tager sin oprindelige form op og ikke rynker, så kan du dække enhver overflade med selv det mest delikate lakering, idet du er sikker på, at en sådan rulle ikke vil ødelægge overfladens udseende. Alvorlig opmærksomhed betales til bunken af ​​rullen på rullen. Villi bør ikke kravle ud af materialet, da det ellers kan påvirke kvaliteten af ​​arbejdet negativt. Og hvis den farvede strukturelle belægning ikke er meget bange for bunken (det vil bare ikke være mærkbar), så på høje dyre malinger vil bunken være mærkbar.

Af stor betydning er tilstedeværelsen af ​​sømme på rullen på rullen. I dette tilfælde afhænger valget af malingenes struktur. Hvis det er flydende og påføres godt på overfladen, vil tilstedeværelsen af ​​små sømme på pelsbeklædningen ikke medføre, at striber vises på den behandlede overflade. Hvis belægningen er meget tyk, og sømmen er store nok, så på grund af dem kan der forekomme striber på overfladen, hvilket vil medføre, at væggene eller loftet bliver malet.

Du bør være meget forsigtig, når du vælger ruller til belægninger, der skal fortyndes med forskellige opløsningsmidler, tilsætningsstoffer før påføring. Sådanne stoffer kan medføre, at den syntetiske eller kunstige rulle svigte, så du bør bede sælgeren om en maling og lakbelægning, hvilke materialer ikke er bange for udsættelse for et opløsningsmiddel.

Hvordan male loftet med en rulleværktøjsklassifikation, priser og nyttige tips

Maleri - en af ​​de nemmeste måder at opdatere loftoverfladen på. Sådan en simpel men meget effektiv type hjemreparation er tilgængelig for næsten alle, der ved, hvordan man holder en rulle og en dåse af maling i deres hænder. Imidlertid skjuler den indlysende elementære karakter af en proces flere faldgruber, og det endelige resultat afhænger af, hvordan du overvinder denne barriere. Hvordan male loftet rulle? Et simpelt og komplekst spørgsmål på samme tid, den pris, som er din tilfredshed med det udførte arbejde. Vi tilbyder de mest nyttige tips om valg og nogle hemmeligheder ved maleri.

Hvad bestemmer valget

"Tænk ikke på værktøjerne nede" - paralyser allerede rækkefølgen af ​​det velkendte citat fra den berømte sang her, som det umuligt er umuligt. De fleste mennesker, der har startet reparationer, nærmer sig let valg af de nødvendige værktøjer. Især når det kommer til maleri. Her er hele den filistiske fantasi reduceret til erhvervelsen af ​​den første rulle i syne på byggeværkstedet.

Det er også godt, hvis han, inden han køber en person, holder den i hånden og kontrollerer for grebens bekvemmelighed. Men ganske ofte er dette øjeblik sikkert opløst i det presserende ønske om at købe alt, hvad du har brug for, og starte den samme (færdig) reparation.

De fleste anbefalinger tager højde for følgende faktorer:

 • type af den malede overflade
 • maling kvalitet;
 • naturen af ​​den forberedte overflade.

Ofte er lofter malet med vandbaseret eller vanddispersionsmaling, som brilliantly bevarer farve, er ikke bange for fugt og er generelt sikkert for mennesker.

Afhængigt af hvilken type ingredienser der anvendes, kan den være akryl, silikat, latex. Svaret på spørgsmålet, hvilken rulle er bedre at bruge til at male loftet, vil i hvert enkelt tilfælde direkte afhænge af valget af typen af ​​maling. Derfor er vanddispersionsmaling fremragende til maling af plasterede overflader, hvilket betyder at vi vælger værktøjet under hensyntagen til denne kendsgerning.

Desuden påvirker den samlede kvalitet af den tilberedte overflade også valget af rulle. Hvor klar er det til farvning? Er alle revner beslaglagt? Hvad er hullerne mellem arkene, hvis vi taler om loftet på GCR? Hvilken primer blev brugt til at afslutte loftoverfladen? Alt dette er kun en lille del af spørgsmålene, kendskab til svarene, som giver dig mulighed for korrekt at bestemme værktøjet i hvert enkelt tilfælde.

Hvilke ruller er

At forsøge at nedbryde alle de ruller, der er til salg på hylderne, er stadig et eventyr. Faktum er, at en række kriterier kan tjene som udgangspunkt for klassificering. Fra den type frakke der anvendes og slutter med tromlens størrelse. Alt dette påvirker ikke blot arbejdshastigheden, men også den umiddelbare bekvemmelighed af dette. Lad os forsøge at systematisere den akkumulerede oplevelse og gennemgå hver af dem igen.

Håndtag størrelse

Som regel varierer denne indikator inden for rammerne af den indenlandske produktion 30-50 centimeter. Eksperter bemærker, at det er disse dimensioner, der giver dig mulighed for trygt at holde rullen i dine hænder og udføre ensartet maleri. Hvis opgaven er at male de enkelte elementer, og ikke loftet som helhed, så kan du vælge en rulle med et mindre håndtag - 15 centimeter. Fabrikanten af ​​sådanne produkter er som regel udenlandske virksomheder.

En god mulighed er et værktøj med udskiftelige håndtag, hvoraf den ene er kort, og den anden - tværtimod er lang. Denne rulle kan med succes bruges til at udføre en række helt forskellige opgaver.

Tromme størrelse

Standard tromle størrelse i moderne ruller - fra 20 til 40 centimeter. Selvfølgelig kan du altid finde muligheder for både mindre og mere, men sådanne værktøjer kan ikke kaldes universelle, da de ikke er for praktiske til almindelig maleri og er mere egnede til brug ved løsning af lokalt problem relateret til maling af synlige dekorative elementer på loftoverfladen.

Tromme struktur

Tromlen kan fastgøres til rullens krop både på den ene side og på den anden side. For alle artikler er den første mulighed at foretrække, da det giver mulighed for at ændre trommets pels over tid, hvilket gør værktøjet egnet til andre opgaver.

Det tosidede design begrænser markant din "brugergrænseflade", og du kan ikke ændre pelsen.

Type frakke

Sandsynligvis en af ​​de vigtigste indikatorer, der skal tages i betragtning ved bestemmelsen af ​​instrumentet.

Fordelen ved et pelsskind er at spare maling og dens ensartede fordeling over hele overfladen. Naturfibre, der anvendes til fremstilling af sådanne frakker, har en referenceabsorptionsevne, men er let presset ud under maling. Selvfølgelig er den ultimative brugervenlighed korreleret med længden af ​​bunken.

En længere bunke giver dig mulighed for at absorbere mere maling og anvende et meget tykkere og mere omfattende lag. Den bruger en stærk og tykk tråd. I ruller med korte eller mellemstore bunker er tråden meget tyndere, og overfladen af ​​loftet efter behandling med en rulle vil blive dækket af et tyndt og ensartet lag af maling.

Korrelér nu de opnåede oplysninger med det, du vil se loftoverfladen i slutningen - og tag den rigtige beslutning.

Skum ruller bruges bedst, når du forfølger målet om at skabe i loftet nogle tekstur, relief. De er helt "venlige" med oliemaling, som har den mest tætte kvalitetsstruktur.

Hvad angår polyacryl- og polyamidruller til maling, er deres vigtigste anvendelsesområde - dekorativt arbejde. For at understrege nogle nysgerrige detaljer i loftet, for at opdatere farvestemningen, for at diversificere fragmentet - bare sådan en rulle skal bruges til at male loftet, hvis dit mål ligger i dette plan.

Nuværende priser for loftruller

De mest populære ruller til maling af lofter og deres omkostninger afspejles i vores bord.

Hvordan man vælger en rulle til maleri vægge

Maleri - den sidste fase af efterbehandling. Hvilken rulle er bedre at male væggene med et stort område? Den korrekte løsning på dette problem afhænger af, hvor meget tid der vil blive brugt på hele processen og kvaliteten af ​​det endelige resultat.

Markedet tilbyder et stort udvalg af værktøjer til malere. Du bør vælge de tidstestede muligheder. Rullen er en af ​​dem, hvilket gør det muligt for et ensartet lag hurtigt at anvende maling. Velmalet overflader giver rummet et æstetisk udseende.

Hvilke ruller er

I dag tilbyder markedet forbrugerne et stort antal forskellige typer af dem, der afviger med formål. Hvordan man vælger en rulle til maleri vægge er stærkt medvirket af tilstedeværelsen af ​​en klar klassificering.

Det er baseret på følgende karakteristiske træk:

 • type materiale på maling ruller overflade;
 • dens tekstur
 • værktøjsstørrelser;
 • formular.

Højkvalitets værktøjssæt indeholder markeringer på emballagen med latinske bogstaver. Fabrikanten understreger således sin klasse, der angiver de materialer, der anvendes til produktionen.

Et kvalitetsprodukt giver mulighed for at male væggene uden defekter.

Manglen på bogstaver indikerer at utilstrækkeligt materiale af kvalitet blev brugt til fremstilling.

Sådanne billige produkter kan bruges til hjemreparationer.

En specialist har brug for et professionelt værktøj til at male overflader i stor skala.

Tabellen viser den eksisterende arteseparation.

Blandt den kunstige type PE er den blødeste.

Pelsrulle dyreste

Den højeste pris for produkter fremstillet af naturlig pels. Priserne for filt og gummi er på niveau med kunstige ruller. Du bør vælge dem, så de passer til dine behov og omhyggeligt inspicerer.

I praksis anbefales det at bruge et værktøj med en naturlig belægning, når man maler dyre overflader ved hjælp af dyre maling. Naturligt har en bedre kontakt med overfladen.

Blød faux pels bruges til at male en bred vifte af områder, naturlige uld er normalt dyrt. Valget afhænger af behovene. Enklere tilfælde involverer brug af billigere armaturer.

Ovennævnte division indeholder yderligere underarter. Ruller belagt med naturlig eller ikke-naturlig pels, er opdelt i det sædvanlige til gulv og hjørner.

Konventionel pels med succes anvendt til vægge med mindre mangler (uregelmæssigheder). Underarter til gulvet er kun vandrette overflader, fordi der er en stærk afstrømning af maling.

Ruller til maling af hjørnerne adskiller sig kun i form. Dette gøres til praktisk brug. Skumgummi, der anvendes ved arbejde med klæbemiddelsammensætninger.

Udvælgelse af rulle til vægge

Valget afhænger af de anvendte lakmaterialer, klæbende løsninger. Til den valgte rulle fungerede i lang tid, er det bedre at stole på råd fra eksperter:

 • Skumrulle med mellemtykkelse - den bedste mulighed for vandbaserede maling, flydende klæbemidler, primere;
 • pels med en kort, medium bunke - brugt på glatte vægge;
 • Polyamid garnunderlag passer til glatte overflader;
 • til tekstureret maling anvendelig gummi og skum baser;
 • Velour bruges til alle typer farvestoffer.

Udvælgelsen tager højde for værktøjets bredde. For en lejlighed er 30 cm prøve tilstrækkelig. Det bør købes og tilbehør: ekstra dyser, forlængelseshåndtag, rivejern (fjerner dråber).

Forberedelse af vægge til maleri, maleri med rulle

For at bruge rullen til maling af vægge, skal du først forberede værelset. Det er nødvendigt at fjerne gardinerne, møblerne (eller flytte, dække med film, specialdæksler).

Om nødvendigt dækker gulvet med pap, døre og vinduer - med plastfolie (du kan bruge en klud, men der er risiko for lækage), og lim soklen med papirtape.

Vægforberedelse kommer ned på en række operationer:

 • sluk for strømmen, fjern dækslerne fra kontakterne, stikkontakterne;
 • dække de resterende "indersider" med maskeringstape;
 • når der er et stort behov for at demontere varme radiatorer;
 • rengøring og udjævning af overfladen: Fjernelse af tapet (hvis tilgængeligt), skjule fejl med kitt, slibetørrede vægge.
Maleskuffe

Værker antager tilstedeværelsen af ​​grundlæggende og hjælpemidler:

 • skruetrækker, kniv, maling bakke;
 • sæt af ruller, slibetilbehør.

Efter alle forberedelserne vælger du en rulle til væggene, du kan begynde at arbejde:

 • pallen er fyldt med en lille mængde farvestof;
 • rullen er dunked, rullet ud for at fjerne overskydende, jævn fordeling af farvestoffet på dens overflade;
 • maleriet begynder med et hjørne, så spredes det i enhver passende retning;
 • for at undgå udseendet af skilsmisse værktøj glat, uden pres, bevæge sig fra top til bund og tilbage;
 • hjørner er malet med en pensel. For sorter af ruller, se denne video:

De resterende lag anvendes først efter den første er tørret.

Rullerpleje

Efter afslutningen af ​​alt arbejde skal han rengøres af brugte farvestoffer, lakker, klæbemidler. Hvorefter den skal foldes i opbevaring For at bruge værktøjet i lang tid har du brug for:

 • vandbaseret maling, tapetlim til rent med rent vand, tør uden at presse;
 • opløsningsmidler anvendes til rengøring af lakker og akrylmaling umiddelbart efter arbejde, således at den behandlede overflade ikke tørres;
 • Opbevaring skal være på et tørt sted. For yderligere oplysninger om pleje af værktøjet, se denne video:

Den udbredt anvendelse af ruller på grund af deres praktiske egenskaber. På gulvet er det muligt at afslutte behandlingen af ​​områder på kort tid. Ulemperne ved denne metode er umuligheden af ​​normal maling af hjørner, led og absorption af en stor mængde maling ved nogle arbejdsbelægninger (de kræver pressning).

Maleruller: sorter og anvendelsesmuligheder

Reparation er en langsigtet begivenhed, der kræver grundig forberedelse, økonomiske og tidlige omkostninger samt erhvervelse af teoretisk og praktisk viden. Farvning - et af de mest almindelige og spektakulære tricks ved udsmykning af overflader. Et stort udvalg af farver og nuancer, anvendelsesmåder og teksturer giver masser af fantasi til at strejfe. Imidlertid er mange nuancer gemt bag den tilsyneladende enkelhed af denne efterbehandlingsmulighed: hvilken maling der skal vælges, hvordan man korrekt behandler overfladen, hvordan man anvender farve, så farven er jævn, og irriterende drypper og uberørte steder ødelægger ikke projektets overordnede udseende og malerens sorg.

Til maling af vægge kan du bruge forskellige værktøjer, såsom børster, airbrush eller rulle.

Roller - den gyldne betyder mellem dem. Det har et stort antal ændringer og muligheder for videoer. Prokras garanterer næsten perfekt, moderat maling forbrug. Brugervenlighed, lethed og optimal pris skaber den perfekte kombination af "priskvalitet". Derudover kan du ved hjælp af denne enhed anvende et dekorativt mønster, et stencil mønster og endda tilføje tekstur.

Funktioner af enheden

Malingsrullen er en anordning af en simpel konstruktion bestående af et håndtag og en ramme med en buet form, hvorpå farvecylindre med en anden overflade er monteret. Princippet om dets handling består i absorptionen af ​​forskellige stoffer, når tromlen er nedsænket i dem og overførslen af ​​disse forbindelser til overfladen, der er malet.

Fordelene ved rullen:

 • overfladebehandling hastighed;
 • kvaliteten af ​​arbejdet med anvendelsen af ​​sammensætningen
 • evnen til at tilføje yderligere effekter på det behandlede plan
 • reducere mængden af ​​forbrugte materialer;
 • stort modelområde.

Fremskridt står ikke stille, og i dag kan du nemt finde sådanne versioner af dette værktøj som en rulle til måling af hjørner eller en rulle med et udvidet håndtag til at male loftet og høje facader. Der skal lægges særlig vægt på ruller med en farvestofs automatiske eller stempelstrøm. Dette værktøj er ideelt til bearbejdning af store flade overflader. Det anvendes ikke kun hvis det er nødvendigt at anvende maling, men også til andre stoffer - klæbemidler, lakering, væskebaggrund, primer. Valget af modifikation af rullen vil næsten udelukkende være baseret på den anvendte væskes egenskaber.

Ved udskiftning af stoffet er det kun nødvendigt at ændre rullens overflade, og rullen er igen klar til arbejde. Men her er det vigtigt at tage højde for, at rullejakken kan laves af forskellige materialer: pels, skumgummi, polyester, polyacryl, filt, gummi, uld, nylon.

At studere alle tricks i udvælgelsen af ​​pelsfrakker skal tage højde for funktionerne i forskellige typer belægninger samt anbefalinger til deres anvendelse.

Da typer ruller i butikken er repræsenteret af en stor variation, er det værd at forstå kriterierne for deres valg.

Vi definerer rulleprincippet.

 • Almindelig nedsænkelig.
 • Med et stempel maling forsyningssystem - håndtaget leveres med et reservoir, der kan holde en halv liter stof på én gang. Stoffet jævnt visker den roterende overflade af rullen.
 • Med automatisk farvestoffoder. Enheden betaler kun for høj pris i et stort rum. Det er præget af høj ydeevne og effektivitet af forbrugsmaterialer, da denne enhed er en enhed med en dispenser.

Der er to principper for sit arbejde:

 • stoffet trænger igennem slangen ved brug af pumpen;
 • rullen er placeret i hulrummet, og allerede fra det er vædet tromleens arbejdsflade.

Arbejdsvalsernes karakter er:

 • til udvendig (strammere og forstærket);
 • til indvendigt arbejde (mindre).

Værktøjet skelnes ved typen af ​​belægningsrulle:

 • Fur - et alsidigt værktøj til maling af vægge. Det sparer maling, jævnt fordelt lag, godt maler ujævne og ru overflader, er pænt på arbejde (der er i det mindste et stænk fra det). De kan være fra naturlig pels eller fra syntetiske analoger (polyacryl, polyamid), som også er forskellige i villiets længde. Der er en regel: Jo flere uregelmæssigheder, jo længere lur. En "men" - villi forbliver på den behandlede overflade.
 • Skumgummi - gælder for et meget begrænset sæt malinger. Den har den laveste pris, men er kortvarig, unøjagtig (for mange stænk), pletter ujævnheder ubemærket, ubelejligt i store områder. Det anbefales ikke at male væggene med dem - for mange pletter Jo højere dens tæthed, jo mere holdbare vil være rullen.
 • Velour - bruges til maling, påføring af lakker. Tæt farvning, men det er et værktøj til fagfolk. Arbejd med ham unøjagtigt, kendetegnet ved et stort antal stænk. Forbruget af stoffer er noget forøget på grund af absorption af overfladen af ​​rullen. Omkostningerne er forholdsvis lave.
 • Vævet eller klud - kan bruges i arbejdet med enhver maling, holdbar, men de sprøjter meget materiale, så du skal være forsigtig.
 • Flock og andre med en glat overflade - bruges kun til glatte, velforberedte fly. Stærk og holdbar, har lave omkostninger.

Maling vægge kan udføres ikke kun ved at male, men også ved at tegne et billede eller tekstur med dekorationsudstyr med et mønster der vises på deres overflade.

Ruller er opdelt af villiens højde:

 • Høj bunke. Hårhøjde 18-22 mm. Ideel til brug med murværk, pudsede betonoverflader.
 • Gennemsnitlig bunke Hårhøjde 11-12 mm. Anvendes ved arbejde med gipsvæg, træområder samt beton og gips. Kan optage maling godt. Det er muligt at udføre arbejde med høj luftfugtighed i det omkringliggende rum.
 • Kort lur Hårhøjde 5-6 mm. Ansøg ved lakering og farvning af træ og metaloverflader. Mal bruge sparsomt.

Det er nødvendigt at vælge rullens bredde. De kommer i tre størrelser.

 • Short. Størrelse 8-10 cm., Diameter - 10-15 mm. Velegnet til behandling af små områder af svært tilgængelige steder.
 • Gennemsnitlige. Størrelse - 15-20 cm., Diameter - op til 20-90 mm. Praktisk ved behandling af gulv, væg, loftoverflader.
 • Long. Størrelse - fra 25 cm., Diameter - fra 80 mm. Det er kendetegnet ved forstærkede fastgørelsesdele, forbedrede materialedyser. Placeret som et professionelt værktøj.

Ruller skelnes ved metoden til placering af rullen på håndtaget. Der er modeller med en pin udskiftet med en pels, ramme stødabsorberende.

Hvis der i dine planer ikke er noget arbejde med at male et stort antal kvadratmeter, vil opførelsen af ​​rullen ikke spille en rolle - du kan sikkert tage nogen.

Hvilken man skal vælge?

Hvis du begyndte at male arbejde, skal du vælge den rigtige, ikke kun maling og lak, men også en bestemt type armaturer. Når du vælger en rulle, skal du gøre dig bekendt med producent- og sælgers anbefalinger om optimaliteten af ​​en eller anden mulighed. De bedst sælgende ruller til gennemførelse af indendørs arbejde er skum. Skumgummi er et materiale, der absolut ikke er modstandsdygtigt over for aggressive sammensætninger, olie og alkydmaling. Det eneste, det er ideelt for, er vandbaserede maling og klæbemidler, en primer.

Men til arbejde med olie, latex maling og emaljer, silikat maling og lakker, er pelsruller perfekt tilpasset. Jo kortere længden af ​​villi, jo glattere overfladen der skal behandles.

Også dem, der ikke er bange for aggressive stoffer, egnede universal velour ruller. De kan bruges ikke kun til vanddispersion, men også til olie, alkyd, to-komponent maling. Til anvendelse af disse forbindelser kan du bruge dyserne af syntetisk, naturlig uld, tråde med polyacryl. For at give tekstur, er det værd at tage et værktøj med en belægning af silikone, en lang lur eller en gummipude.

En anden vigtig faktor ved valget af dette værktøj er kvaliteten af ​​fremstillingen af ​​frakken: firmwaren skal være glat, det er vigtigt at have tilbageholdende ringe. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du vælger en rulle er kvaliteten af ​​håndværk. Der bør ikke være nogen tråd, der stikker ud af pelsen, fastvaren skal være flad, og der vil også være tilbageholdende ringe. Det er også værd at kontrollere tilstedeværelsen af ​​producentens mærkning.

Overfladebehandling

Overfladebehandling til maleri er ofte en længere proces end maleri selv, men meget vigtigt. Det er nødvendigt at overholde alle teknologier uden undtagelse.

 • Fjern tidligere overflade dækning. Afskalning af løse dele af den gamle maling vil føre til en forringelse af det overordnede udseende af arbejdet og afskalning af den nye maling. Hvidvaskning eller vandbaseret maling fjernes uden store vanskeligheder - masser af fugter den behandlede overflade og derefter med en spatel. Fjern rester med en gennemblødt klud. Vandtæt maling lunefuld, for fjernelsen bliver nødt til at arbejde med en metal børste.
 • Dernæst skal du vådde overfladen, og efter at have ventet lidt åbner du vinduet for træk. Belægningen skal afskrække og kan fjernes med en spatel. En anden måde: Anvend tapetlim eller lim til den gamle maling, hold aviser på den, lad den tørre. Hvis du fjerner et lag papir, kan du fjerne den tidligere belægning med den. Den tredje vej er at fjerne med en boremaskine, men så kan et stort støvlag på overfladen ikke undgås.

Læg loftet med dine egne hænder. Valg af maling og rulle

Den mest økonomiske type reparation af loftoverfladen er maleri. I dag er valg af materiale til dette arbejde ikke meget vanskeligt. Loftsmaling på hylderne i bygningsbutikker præsenteres i et stort sortiment. Udover valget af selve materialet er det dog også nødvendigt at købe værktøj til maling og overfladebehandling, midler til beskyttelse af hud, åndedrætsorganer og øjne, hjælpemidler og genstande.

Hvad er malingerne til loftet

Oftest i moderne lejligheder er der et loft dannet af overlapningen af ​​armeret betonplader. Der er dog træflader, som i private boliger eller den samme armeret beton, men allerede færdig med gipsplade. Og i hvert tilfælde er det nødvendigt at vælge malingen under hensyntagen til basismaterialets materiale. Arbejdets kvalitet, udseendet af loftet selv og belægningens holdbarhed afhænger af dette.

Der findes flere typer maling på forskellige baser:

 • tørring olie;
 • alkydharpiks;
 • epoxy komponent;
 • vand.

Vandemulsionsformuleringer

Der er vandbaserede maling:

 • akryl;
 • silicone;
 • silikat,
 • på basis af PVA,
 • latex.

Maling af loftet med en vandbaseret PVA-baseret emulsion er den billigste og mest overkommelige måde at opdatere et værelse på, og det er det. En sådan belægning tåler ikke mekanisk påvirkning og et fugtigt miljø, så rengøring af loftet ved hjælp af en våd svamp fungerer ikke. Al maling kan simpelthen glide af overfladen. Men vandbaseret PVA-emulsion har sine fordele. Det er fuldstændig harmløst, forårsager ikke allergier og næsten lugtfri. I frisk form vaskes den let fra hænder og fra overflader, hvor det kan komme ved et uheld.

Akrylmaling

Det har en række forholdsvis gode egenskaber. I modsætning til den foregående er det godt betjent i lokaler, hvor luftfugtigheden er højere end standarden. For eksempel kan det male loftoverfladen i badeværelser, badeværelser eller i køkkener. Materialet er forholdsvis billigt i forhold til omkostningerne og skaber samtidig et holdbart malingslag på enhver overfladebeton, mursten, træ, gipsplade og andre, bortset fra metal, for at undgå korrosionsprocessen. Tillader dig at anvende våde rengøring af loftet.

Silikoneforbindelse

Maling af denne type med tilsætning af akryl til prisen på de dyreste af alt ovenfor. Men kvaliteten, udseendet og holdbarheden af ​​den malede overflade er det værd. Belægningen af ​​denne sammensætning har en glat overflade, skønhed, høj styrke, modstandsdygtighed over for slid og fugt. Loftet kan nemt vaskes ikke kun med en blød svamp, men også med en børste. Dette er en af ​​de bedste muligheder, du kan vælge at male loftet i badeværelset, i køkkenet eller på badeværelset.

Silikatformuleringer

De er lavet med tilsætning af flydende glas (i hverdagen er det et simpelt kontorlim). Prisen for dem er lav, de vaskes let og slibes. Materialet adskiller sig ikke i elasticitet, hvilket gør det umuligt for dem at maskere selv mindre mangler i basen. Men denne sammensætning har en ubestridelig fordel. På overfladen malet med silikatmaling forekommer ikke skimmel.

Latex maling

Denne type farvesammensætning giver den færdige overflade et mat, halvmattet, blankt eller halvblank udseende. Malingen er yderst modstandsdygtig over for slid, fugt og mindre mekaniske skader. Overfladebehandlet med en lignende sammensætning kan rengøres sikkert med vådrensning.

Men før maling af loftet med denne maling, skal overfladen være omhyggeligt forberedt. Ellers vises alle fejl i bunden straks på finishen. Latexformuleringer har god vedhæftning til enhver overflade. Nogle producenter angiver graden af ​​glansmaling på dåser. Jo højere den digitale betegnelse, jo mere overfladen vil skinne. På samme tid, på en blank overflade, vil basebladets mangler være bedre synlige, mens den matte sammensætning hjælper med at skjule dem.

Malinger til træoverflader

Træ kan males og vandbaserede kompositioner, men i dette tilfælde går hele brugen af ​​dens anvendelse tabt, fordi træstrukturens naturlige skønhed forsvinder. Alkyd lak vil hjælpe med at vise det unikke træmønster og beskytte materialet mod eksterne påvirkninger. Træ belagt med denne lak opnår høj modstandsdygtighed mod fugt og ultraviolet stråling. Det er muligt at anvende alkydbaseret lak til maling lofter ikke kun indendørs, men også udendørs.

For at give træstrukturer den ønskede nuance, bliver de forbehandlet med specielle løsninger - pletter.

Hvilket værktøj til at vælge farve

Mal overfladen med forskellige værktøjer:

 • rullelejer;
 • pensel;
 • maling sprøjte (pneumatisk, mekanisk eller elektrisk).

Arbejde med sprøjtepistolen kræver en helt fri plads, da det er umuligt at beskytte væggene, gulvet og møblerne fra de mindste sprøjt af maling, der spredes under påføringen af ​​malesammensætningen på overfladen, der skal males, uanset hvor omhyggeligt maleren arbejder.

Mal med en pensel, en lang og kedelig øvelse. Desuden er der ofte spor af børstens passage på overfladen. En god mulighed er at male loftet ved hjælp af en rulle, hvor arbejdet bliver bedre og hurtigere end endda med en airbrush pistol, fordi malingsprocessen kan overvåges visuelt på hvert trin af arbejdet.

Valg af rulle

Rullen til maling af loftet er en roterende cylinder, metal eller plast, på hvilken den såkaldte "pelsskind" sættes på - et låg lavet af forskellige materialer. Valsen sælges normalt med et kort håndtag, men det kan forlænges alene, for ikke at bruge en trinladder, når man maler loftet.

Pelsfrakker er kunstige og naturlige. Kunstigt materiale er præsenteret i pelsfrakker:

Naturlige dæk er lavet af fåreskind eller velour. Derudover er der gummi ruller med et bestemt mønster skåret ud på deres overflade, som et stencileret mønster kan påføres på den malede overflade. Frakken kan let fjernes fra cylinderen og kan udskiftes med en ny, eller efter rengøring kan du klæde igen.

Hvilken slags rulle er bedre at male loftet? Et entydigt svar på dette spørgsmål kan ikke gives. Det hele afhænger af mange faktorer - typen af ​​maling, typen af ​​frakke, kvaliteten af ​​overfladebehandling, erfaring med dette værktøj og andre. Men først og fremmest er det nødvendigt at vælge et værktøj af en sådan størrelse, at det var mest behageligt og bekvemt for dem at arbejde. Det er bedre at vælge en rulle med en cylinderlængde på 20 til 40 cm. Dette er den mest optimale størrelse til maling af loftet i boliger. I små værelser, f.eks. Et badeværelse eller et badeværelse, kan der f.eks. Bruges en mindre rulle.

Og selv ved at bruge den mindste rullemaling over overfladen nær loftplinten eller i hjørnerne, vil det ikke fungere. Derfor bør en børste altid være til stede.

Praktisk taget alle materialer, der bruges til at lave en pels, absorberer maling godt og fordeler det jævnt over overfladen, der er malet.

Ruller med naturlig pelscoat mindre sprøjtemaling end skum, men skummet er bedre skruet ud af overskydende maling og har derfor mindre vægt, idet den bliver gennemblødt i farvesammensætningen. Velourcoats giver dig mulighed for at lave mønstre på overfladen, hvis du pakker en streng på dem.

Forberedelse og maling af loftet

Før du begynder at arbejde direkte med rullen, er det nødvendigt med en grundig forberedelse af loftet for maling.

Rengøring af den gamle overflade

Hvis overfladen, der skal males, er i en tilfredsstillende stand, skal den kun rengøres af støv med en fugtig svamp. Men den gamle belægning, hvis der er flakende steder, skal rust eller støbeflader, sod eller fedt fjernes til bunden. Brug en metal spatel til at gøre det ganske nemt. Svære områder kan behandles med en særlig væske beregnet til vask af akrylmaling, hvorefter det gamle lag nemt skal fjernes.

Forberedelse af loftet til maling, nemt at gøre med dine egne hænder. Det er kun nødvendigt at inspicere og reparere problemområder - potholes, revner mv ved brug af kittens sammensætning. Derefter rengøres de gipsede områder med det fineste Emery sandpapir og hele overfladen er primet. Anvendelsen af ​​en primer kan forbedre overfladens klæbende egenskaber og reducere forbruget af farvesammensætningen.

I rum, hvor der er risiko for skimmel, behandles loftet for maling med specielle svampedræbende stoffer.

Malte rulle

For at udføre maleriarbejde skal du forberede de egnede værktøjer og malingen selv. Det vil kræve:

 • maling sammensætning;
 • rullelejer;
 • stigen;
 • børster;
 • bad til rullning;
 • midlerne er syet op - handsker og briller;
 • klude.

Den forberedte maleri sammensætning hældes i karret, den ene side er flad og ribbet. Den er designet til bedre imprægnering af pelsen med maling og frigøre den fra overskydende malesammensætning ved at rulle en rulle. Hvis der ikke findes et sådant bad, kan du rulle rullen på en hvilken som helst overflade - et stykke karton, krydsfiner og lignende.

Det første lag af maling påføres med håndens bevægelser med værktøjet vinkelret på lyskilden, hvis kilde sædvanligvis er vinduer. Det andet lag påføres over det første, det vil sige parallelt med vinduerne. I dette tilfælde bliver sporene af rullen eller børsten næsten usynlige.

Det er nødvendigt at lægge maling uden at gøre de store brud i arbejdet, at strukturen på overfladen ikke lykkedes at tørre. For at se fejl og ikke malede steder fra stedet, hvor maleren står, er det svært at træde tilbage og se på loftet i en vinkel. Når sådanne "bortfald" opdages, skal du ikke tage rullen og rulle den over dette sted, det andet lag lukker alle problemområder. Men det skal kun anvendes, efter at den første er helt tørret.

Alle steder hvor det er svært at få en rulle, er malet med børster af forskellig form og størrelse. Og det er tilrådeligt at gøre dette, før malingen starter med en rulle.

Efter malerarbejder skylles rullen og penslerne grundigt med vand, tørres og fjernes derefter til opbevaring indtil næste reparation, som ikke er nødvendig, hvis alle anbefalinger til maling af loftet overholdes.

Hovedelementet i artiklen

Til maling af loftet er det bedste valg vandbaseret maling. For forskellige værelser anvendes en anden type maleri, afhængigt af deres funktionalitet. Det er nemt at male med egne hænder, hvis du bruger en rulle. Valget af kappen af ​​dette værktøj har ikke en grundlæggende forskel, det vigtigste er at korrekt forberede loftet til maleri og jævnt anvende maleriets sammensætning.

Vælge en akrylrulle - til loftet skal males perfekt!

Reparation i huset giver mulighed for forskellige operationer, herunder maling af loftets overflade. Jeg må sige, at dette ikke er det nemmeste stadium i reparationsarbejde, især for folk der aldrig har gjort det før.

Men når alting skal gøres for første gang, herunder farvningen af ​​loftet. Selvfølgelig afhænger kvaliteten af ​​arbejdet på de tilgængelige erfaringer og færdigheder, men det rigtige valg af loftmaling og -værktøjer kan hjælpe en startmester til at klare opgaven, hvis ikke fem, derefter fire med en lille minus.

Hvis du ikke ved, hvilken maling du vælger til loftet, vil enhver rådgiver i hardwareforretningen helt sikkert anbefale dig at købe akryl. Selv om det i sammenligning med andre typer vandbaserede maling er det ikke den billigste (men ret overkommelige), vil det være det rigtige valg, da akrylbaserede maling har en række fordele.

Akryl loftmaling - hvad gør det så godt

Akrylbaserede formuleringer annonceres ofte. Og vi er vant til ikke at lytte til aggressiv reklame. Men hvad angår akrylmaling, kan du helt stole på hende.

Følgende fordele er karakteristiske for malinger af denne type:

 • De er miljøvenlige - indeholder ikke giftige komponenter, næsten ingen lugt (derfor kan du arbejde uden brug af åndedrætsværn og hudbeskyttelse).
 • Akrylbase giver malelasticiteten, så den har evnen til at maskere små revner og andre overfladefejl (især hvis det anvendes i flere lag).
 • Malingen er yderst modstandsdygtig over for slid og eksponering for solstråling, hvilket gør det muligt for den malede overflade at opretholde sit oprindelige udseende i lang tid.
 • En vigtig funktion er akrylfilmens modstandsdygtighed over for fugt, hvilket gør det muligt at anvende maling i værelser med høj luftfugtighed samt at gøre våd rengøring af overfladerne.
 • Akrylmalingens modstandsdygtighed over for temperaturpåvirkninger giver dem mulighed for at afslutte loftet og væggene i køkkenet, hvor andre farvestoffer ofte bliver gule (især i det område, hvor komfuret er placeret).
 • Maling forbruget er lille og det påføres i et tyndt lag, som gør det muligt at spare betydeligt på selve materialet.
 • Maleriets proces vil ikke kræve en betydelig indsats, og det anvendte lag af maling tørrer hurtigt, hvilket reducerer reparationstiden.
 • Akrylmaler af forskellige nuancer findes i salg, selvom hvid normalt bruges til lofter. Om nødvendigt er sammensætningen også godt tonet med specielle pigmenter.

Når man vælger en farvemaling, er det nødvendigt at tage højde for, at efter farve kan filmens farve være noget mørkere end væskesammensætningen. Derfor er det ønskeligt at forprøve farve et eller andet sted på et ubetydeligt sted.

Nødvendigt værktøj

For at male loftet skal du bruge følgende værktøj:

 • pensel;
 • rullelejer;
 • kapacitet til maling - en specialbakke er bedre;
 • maskeringstape

Scotch tape over de områder af væggene støder op til loftet - så vil vægdekorationen ikke lide, når man maler loftet.

Børsten bruges primært til at male de dele af loftoverfladen, der er vanskelige at få adgang til rullen - nær væggene i hjørnerne. Selvfølgelig kan du male loftet og børsten, men det er en langt længere og tidskrævende proces end at bruge en rulle.

Hvis du har valgt en rulle som hovedværktøj, er det bedst at købe en specialbakke udstyret med en ribbet overflade for at rulle rullen for at fjerne overskydende maling.

Dette gør det muligt at arbejde med minimal malingtab og uden at beskadige de omgivende overflader, som ellers kunne spatteres med farvestofsammensætning.

Hvis du skal male loftet ved hjælp af et bord, stillads eller en stige, så kan du købe en rulle med et almindeligt kort håndtag. Hvis du vil arbejde fra gulvet, skal du købe en rulle med et teleskopgreb, hvis længde kan justeres. Den anden mulighed øger arbejdet betydeligt, da det giver dig mulighed for at fange et stort loftareal fra en "parkeringsplads" og ikke forstyrre ombygningen af ​​stilladserne.

Hvilken rulle er bedst til akrylmaling?

Ikke alene selve arbejdsprocessen, men også dets endelige resultat afhænger af det rigtige valg af værktøjer - inklusiv ensartetheden af ​​maling applikationen, fraværet af pletter og pletter.

Inden du køber et værktøj, skal du gøre dig bekendt med kriterierne for udvælgelsen.

Kriterierne er:

 • Rullens geometriske dimensioner - dens bredde og diameter. Valget her skal laves ud fra størrelsen af ​​det malede loftområde. Afhængigheden er direkte - jo større rummet er, desto bredere skal rullen være. Dette vil reducere det nødvendige antal værktøjspassager over overfladen. Smalle ruller bruges til at male loftet tæt på væggene og i andre vanskelige steder. Men det er også vigtigt at tage højde for dine fysiske evner, da et bredt værktøj og maling vinder mere og vejer mere i sig selv, især hvis det er udstyret med et teleskopgreb.
 • Valsens overflademateriale (frakke). Da akrylmaling er en vandbaseret maling, bruger de oftest skum eller pelsfrakker (naturlige eller kunstige) til dem. Skumrullen er egnet til at arbejde med maling af denne type, men det er bedre at ikke bruge det til nybegyndere, da dette er fyldt med et stort antal stænk, der pletter både arbejderen og de omkringliggende genstande. Dette er et specialværktøj. Fur ruller kan have en bunke af forskellige længder. At arbejde med akrylmaling er bedre at vælge en bunke med medium længde. En kort laprulle absorberer lidt maling og dyppes ofte i en bakke. En lang bunke i løbet af arbejdet kan opdeles i ujævne tråde, hvilket kan forårsage ujævn farvning af overfladen. For at undgå sådanne problemer forstærker nogle producenter bunken med en metal tråd, hvilket forbedrer værktøjets kvalitet og farven selv.
 • Yderligere detaljer. Til salg kan du finde ruller, der er udstyret med et specielt trug. For nogle kan det virke underligt. Faktisk er det designet til at samle overskydende maling, der strømmer ind i den under produktionen af ​​værker. Alternativet syntes at være nødvendigt, men hvis rullen rulles langs den ribberede overflade af bakken, fjernes overskydende maling uden den.

Vi skal også tale om pelsfrakker.

Oftest i butikkerne er der ruller:

 • fra fåreskind
 • deres mohair;
 • fra nylon plys.

Det bedste materiale i dette tilfælde er fåreskind.

Det kan bruges til at arbejde med enhver maling, der sikrer høj kvalitet på dens applikation på overfladen. Naturlige pelsfrakker er de dyreste.

Et værktøj med en pelsbelagt roterende tromle kan have forskellige egenskaber:

 • tromlængde 10-25 cm;
 • trommediameter 4-7 cm;
 • bunke længde 6-25 mm.

At arbejde med akrylmaling er bedre at vælge et værktøj med mellemstore parametre.

Arbejde med en sådan rulle kræver følgende regler:

 • Før brug skal rullen gennemvædes i vand i 3-4 timer. Dette giver dig mulighed for at opnå en ensartet stivhed af bunken over hele overfladen af ​​pelsen, hvilket er vigtigt for ensartet påføring af malingsammensætningen.
 • Når rullen er dyppet ind i maling, skal du sørge for at fjerne overskydende ved at rulle den på en speciel ribbeflade eller fint net.
 • Hvis rullen er beregnet til gentagen brug, skal den efter arbejde rengøres med et opløsningsmiddel og vaskes med en sæbeopløsning.
 • Det er uønsket at bruge det samme værktøj til at arbejde med malinger af forskellige typer. For at gøre dette skal du udskifte mindst den tidligere anvendte pels.

Ofte anvendes også pelsvalser med et pelslag af polyamid og polyacryl syntetiske fibre. Dette er også en bolsterrulle.

Polyamidfrakker er kendetegnet ved en ensartet fordeling af maling over overfladen og kan bruges til at arbejde med ethvert lakmateriale. De er resistente over for aggressive stoffer og er ret holdbare.

Polyacrylcoatinger ligner meget naturlig uld. De giver også ensartet farvning, men deres liv er kortere end polyamid. Samtidig er prisen også mindre.

Loft teknologi ved hjælp af en rulle

Farveprocessen er enkel og veludviklet. Det vigtigste er at ordentligt forberede loftet og købe et kvalitetsværktøj.

Farvningen selv er som følger:

 • Først males hjørnerne af rummet og perimeteren af ​​loftet med en børste eller en smal rulle.
 • Rullen skal dyppes i en beholder med maling og omhyggeligt rulles og fjerner overskuddet. Direkte maleri er lavet med glatte bevægelser på overfladen af ​​loftet.
 • De begynder at arbejde fra hjørnet af rummet og derefter gradvist (men ret hurtigt) bevæger sig parallelt over hele overfladen.
 • Nærliggende striber af maling skal overlappe hinanden, så der ikke er uberørte rum tilbage. Malingen på disse steder skal forsigtigt gnides, så der ikke dannes mellemkant mellem strimlerne.
 • Efter påføring af maling på hele overfladen skal du inspicere det fra forskellige vinkler for at identificere eventuelle fejl. Hvis nogen - du skal straks fjerne dem.
 • Normalt er loftet malet med akrylmaling i 2 lag. Den anden anvendes efter tørring af den første. Ventetiden afhænger af typen af ​​maling og tykkelsen af ​​det påførte lag (den omtrentlige tidsperiode er angivet på mærkaten).

For at opnå en god kvalitet af maleri er det ikke så svært, du skal bare nøje overveje valget af malingen selv, såvel som et egnet værktøj til at anvende det.