Varianter af latexmaling og har en dyb penetrationsprimer

Latex-maling har længe taget plads i det moderne marked for byggematerialer. På trods af den store overflod af maling og lak er latex maling en af ​​de mest populære typer af maling og lak materialer.

Hvad er latexmaling

Grundlaget for latexmaling er en vanddispersionsopløsning af mikropartikler af syntetiske gummier og forskellige polymeradditiver. I flydende tilstand suspenderes partiklerne, ikke interagerer med hinanden. Når latexmaling påføres den malede overflade, fordampes vandet fra det, og partiklerne kommer sammen. Som følge heraf opnås et varigt overtræk, der er modstandsdygtigt over for ydre påvirkninger, efter fuldstændig tørring.

Latex maling er mat og blank. Matt skjuler helt små fejl - revner, chips, ridser, små uregelmæssigheder. Glansfarve skaber en renhed og øger rummets rumfang visuelt, men det har en betydelig ulempe - understreger alle overfladefejl.

Vaskbar vanddispersionsmaling er særligt krævet, som kan bruges til udvendig og indvendig arbejde. Det er ideelt til maling af vægge og lofter under forhold med høj belastning, temperatur og fugtighed. Vaskbar maling bruges til metalbehandling, glasvægbeklædning samt overflader med ikke-vævet basis.

Vaskbar vandbaseret maling har fremragende tekniske egenskaber. Det er kendetegnet ved høj vedhæftning, hydrofobicitet, slidstyrke. Oprettet LCP er præget af høj holdbarhed og lang levetid. Vaskbar maling med latex har fremragende dekorative egenskaber. Det giver overfladen en blank, glans, pæn og smuk udseende.

Vaskbar maling kan påføres på enhver porøs overflade med undtagelse af gulve.

Før behandling er det nødvendigt at forsigtigt forberede overfladen og forprimeret. Alle revner, potholes og chips skal repareres. For at opnå den ønskede konsistens skal maling fortyndes med vand. Påfør maling i et eller to lag med en rulle eller børste.

Særlige træk ved latexbaseret dyb penetrationsprimer

Primer som et hjælpemateriale sikrer succesen med at afslutte overfladen. Den dybe penetration latex primer skelnes af en tæt struktur og en gennemsigtig farve. På grund af disse egenskaber er en dyb penetrationsprimer svær at anvende på overfladen jævnt. Under arbejdet med dette materiale er der overlapninger. Fordele ved en vanddispersionsprimer:

 • godt trænger ind i alle porer og revner
 • giver fremragende vedhæftning;
 • reducerer forbruget af lakmateriale;
 • kræver ikke særligt udstyr
 • har ikke en stærk lugt;
 • tørrer hurtigt nok
 • giver holdbarhed og holdbarhed af belægningen.

En særlig vigtig egenskab af en vanddispersionsprimer er dens hydrofobicitet. Til påføring af en primer med dyb penetration til overfladen ved hjælp af en rulle, børste, malingssprøjter. Vanddispersionsprimer kan også bruges som færdigmalning til dekoration af produkter, design.

Latex primeren er en fremragende erstatning for lak, da en tørringsfilm resulterer i en vaskbar film, der skaber en let glans og glans på overfladen.

Sådan vælges en rulle til arbejde med latexmaling

Blandt de forskellige typer værktøjer til at anvende lakmaterialer på en særlig konto er en rulle. Den har en række fordele i forhold til børste- og sprøjtepistolen og er især effektiv til behandling af store overflader. Den mest praktiske og effektive rulle ved arbejde med latex maling. Der er i alt tre typer ruller, der næsten har samme omkostninger, og derfor er det vigtigt at kende deres tekniske egenskaber, fordele og ulemper for at vælge det rigtige værktøj.

Hvordan male en væg- og loftrulle

fra 11. august 2014

Flad overflader på store områder, såsom lofter eller vægge, er bekvemt malede med hånden ved hjælp af en malerulle. Industrielle ruller af forskellig udformning og størrelser. Du kan finde ruller med en rullebredde fra 5cm til 30cm. De adskiller sig også i håndtagets længde. For at vælge den ønskede størrelse er nødvendig baseret på opgaven. Så for at male mure, skal du som regel vælge et værktøj med længere håndtag. Men meget vigtigere er at lave det rigtige valg af det såkaldte frakke.

Hvordan ruller maling vægge

Før du begynder at vælge en maleruller til maling af vægge, skal du bestemme hvilken type maling. Visningen af ​​rullen selv afhænger i mange henseender. For eksempel kan du med vandbaserede maling arbejde med en skumrulle. Det er også egnet til påføring af forskellige vandklæbende sammensætninger (primer, vægpapir). Det anbefales ikke at anvende emulsionsmaling med en sådan rulle. Skumruller er de billigste af alle. Deres største ulempe kan betragtes som kort levetid. Derudover er de meget spray, hvis du arbejder kraftigt.

Hvilken rulle er bedre? Lav et valg

Ruller med pels-, velour- og filamentoverflader er velegnede til arbejde med forskellige typer maling, herunder dem, der har en organisk base. Disse materialer absorberer en forholdsvis lille mængde maling, appliceres jævnere på overfladen, der skal males, må ikke sprøjtes og ikke skabe streaks (fnug).

Ved maling af vægge er det vigtigt, at malingslaget er ensartet. Med dette klare pelsfrakker. Derudover maler de perfekt over forskellige overfladefejl på væggene (små uregelmæssigheder, revner, riller, spåner). Ulempen ved pelsvalser kan betragtes som deres evne til at klatre og efterlader "hår" på den malede overflade. Dette gælder hovedsageligt for billige værktøjer.

Hvordan male en væg og et loft? Pels er tidstestet

Velourruller har karakteristika, der ligner pels. Men de skaber et endnu mere ensartet lag af maling. Efter påføring af dem ser den malede overflade helt glat ud. Denne type rulle bruges til ansvarlige værker til maling af vægge. De siger, at det er en rulle til rigtige fagfolk. Hvis en nybegynder bruger en velour-rulle, er et ægteskab mærkbart på væggene. Forresten er dette værktøj optimalt til påføring af lakker.

I det tilfælde, hvor kvaliteten ikke er så vigtig som arbejdshastigheden (for eksempel hvis overfladerne har et meget stort område), er det praktisk at bruge en trådrulle. Når man arbejder med ham, skal man huske på, at for meget rotationshastighed på cylinderen kan føre til sprøjtemaling. Derfor er det bedre ikke at skynde sig. Trådrullen giver den malede væg en behagelig tekstur.

Trådrulle

Vælge en rulle til maling af vægge: længden af ​​bunken

Der er en regel: Jo hårdere overfladen af ​​væggene, desto længere skal bunken "pels" være. En lang rulle skal være en rulle, som er planlagt til at male en reliefoverflade (fx tekstureret gips eller tapet med efterligning deraf). Lang bunkebrønd maler forskellige baggrunde, bukser, uddybninger. For glatte vægge har du brug for en rulle med en kort lur! Dette er vigtigt: Hvis du bruger en lang rulle på en glat overflade, kan der forekomme pletter, pletter og ujævn farve.

Hvordan male loftet rulle

Ruller til lofter skal vælges efter samme kriterier som for vægge. Typisk har en takvals, i modsætning til et vægmalingværktøj, et relativt kort eller mellemstore håndtag. Krav til kvaliteten af ​​maling loftet er normalt højere, så rullen skal vælges omhyggeligt. Oftest for maling lofter bruger ruller med en lidt langstrakt blød bunke. Det er meget godt, hvis en sådan bunke er lavet af naturlige materialer, for eksempel fra uld. For kort bunke får utilstrækkelig maling. Skumruller til loftet kan bruges, men det er ikke det bedste valg: det danner "bobler".

Malingen på rullen kan ikke rulles direkte på loftet, da dette vil føre til ujævnhed i laget. Tidligere skal det rulles ud på et specielt forberedt ark af linoleum, hardboard eller andet lignende materiale. Dette kan være en speciel malingbakke, hvis rullens størrelse er lille.

Valget af rulle til vandbaseret maling

Det rigtige valg af rulle til vandbaseret maling - nøglen til kvalitetsreparation. Ofte er denne mangel på opmærksomhed betalt, mange tror at ethvert værktøj kan bruges til arbejde, men det er en vildfarelse. For hver farve sammensætning er der de mest egnede enheder, der giver det ønskede resultat. En fejl i udvælgelsen kan medføre, at alt skal omstilles.

Sådan vælger du en rulle

Vandbaserede maler er forskellige i deres sammensætning, men grundlaget for alt er vand, som også tjener som en tyndere. I hvert tilfælde giver komponenterne en anden viskositet (viskositet) af blandingen, som påvirker valg af værktøj.

For at vælge en rulle til vandbaseret skal du være opmærksom på flere grundlæggende parametre:

 1. Pelsmateriale. Til disse formål kan skumgummi, naturlig eller kunstig pels, akryl, velour og andre sorter anvendes.
 2. Størrelsen på armaturet. Der er variationer på dysens længde, der hver især er egnet til en bestemt opgave. Bredden af ​​puden er også vigtig.
 3. Muligheden for at udskifte komponenterne. Dele af værktøjet kan afbrydes, hvilket gør det muligt at skifte pels, hvis det bliver ubrugeligt, eller hvis andet materiale er nødvendigt.
 4. Mount. Beslaget kan fastgøres fra en eller to sider, hvilket påvirker rullens funktionalitet.
Moderne ruller er udstyret med et bekvemt pelsbeklædningssystem, hvilket gør det nemt at ændre dysen

Evaluering af alle parametre giver mulighed for at male overfladen kvalitativt og uden fejl.

Frakkemateriale

Maleruller er opdelt i tre hovedtyper afhængigt af materialet:

 • Plast. Disse enheder tilhører ikke de direkte applikationsværktøjer, de bruges til at give en bestemt struktur til overfladen.
 • Skumgummi. Denne mulighed anses for at være en af ​​de mest populære, på grund af lav pris og overkommelige priser. Med åbenbare fordele er det denne sort, der har de mest ulemper, især det hurtige tab af den oprindelige form. Et sådant værktøj er fantastisk til påføring af lak, primer, lim og oliebaseret maling. Ved arbejde med vandemulsion (uanset dets viskositet) opstår der mange problemer. For det første absorberer skumgummi godt farvesammensætningen. Dette fører til, at når man arbejder med loftet, falder en stor del af løsningen på gulvet, og når man maler vægge, dannes der hårdførende striber. For det andet bidrager en sådan rulle til udseendet af bobler, hvilket giver overfladen en ikke-ensartethed.
Skum maling ruller er en af ​​de billigste og kræver nogle erhvervserfaring.
 • Bløde. Denne kategori omfatter materialer, hvis frakke har en anden længde:
  • Kort lur Dette er den bedste mulighed for grunde, der er blevet grundigt uddannet. Hvis væggene eller loftet har en hård struktur, skal manglen på maling på instrumentet kompenseres ved hyppig dypning i beholderen med sammensætningen.
  • Gennemsnitlige. Denne størrelse anses for universel, fordi i dette tilfælde absorberes malingen i den rigtige mængde og fordeles jævnt over overfladen.
  • Long. Et stort antal af sammensætning og struktur af bunken bidrager til et tykt lag og en god teksturstruktur af belægningen.
Længden af ​​bunken

Ulempen ved dette værktøj er hårtab. Hvis problemet er permanent, skal kappen udskiftes.

Cylinderbredde og størrelse

Størrelsen af ​​rulleens arbejdsflade påvirker procesens tid og egenskaber. Cylinderens bredde kan variere fra 5 til 30 cm, og diameteren - fra 4 til 11 cm. Graden i størrelse er som følger:

 • Mini. Værktøjets bredde er højst 10 cm, og diameteren er op til 3 cm. Anvendes til arbejde på vanskelige steder, velegnet til små områder.
 • Gennemsnitlige. Bredde - op til 15-18 cm med en diameter på op til 6 cm. Standardstørrelse, som bruges til arbejde på tilberedte overflader, herunder ved maling af tapet.
 • Stor. Bredden er mere end 18 cm, og diameteren er mere end 6 cm. Det er et specialværktøj, som kræver visse færdigheder at arbejde med. Ikke egnet til vanddosering med lav viskositet.

Tip! Den anden type tillader ikke at male hjørnerne, derfor bruges en ekstra vinkel eller minirulle.

Forskellige bredder på rullerne hjælper med at udføre alle opgaver, lige fra at male hjørnerne og slutter med facadeværker

Der er også vinklede ruller med en lille cylinder med en diameter på 5 til 12 cm.

Beslag monteret

Fastgørelsen af ​​beslaget påvirker arbejdets rækkefølge. Der er to muligheder:

 1. Fastgørelse på den ene side. Dette er en klassisk variation, der giver dig mulighed for at skifte hænder. Perfekt til maleri af mure. Designet kan sammenfoldes eller ikke sammenfoldes.
 2. Værktøj med tosidet fixering. Giver dig mulighed for hurtigt at male loftet og få overfladen af ​​fremragende kvalitet. Dette sikres ved en ensartet belastning, hvilket er vigtigt under højhøjdearbejde.

Hvilken rulle er bedre?

Hvilken rulle er bedre at arbejde med vandbaseret maling? At male overflader kan være forskellige typer værktøjer, de alle klare deres opgave. Men for at opnå et kvalitetsresultat anbefales det at vælge en mellemstor ruller med en mellemlange pelscoat.

Samtidig kan arbejdsfladen fremstilles af forskellige materialer:

 • Polyamid. Denne belægning er valgt af mange, der er engageret i maleri professionelt. Det eneste problem du kan støde på er sprøjt. Ulempen kompenseres af erfaring.
 • Akryl. Ligner på den tidligere version, men har en mere fornuftig pris.
 • Velour. Perfekt til arbejde med lofter, maling absorberes uden overskydende og er godt fordelt.
 • Meh. Naturmateriale bruges til at arbejde med dyre forbindelser og kræver en vis tilgang. Et alternativ er kunstige produkter.
Naturlig bunke af en pels vil give længere drift i sammenligning med syntetiske fibre

Denne rækkevidde giver dig mulighed for at vælge et værktøj til forskellige overflader.

Nuancerne af valg

I betragtning af at malingen med en vandbaseret sammensætning bliver stadig mere populær, vil det ønskede resultat afhænge af værktøjet.

Når du vælger en rulle i butikken, skal du være opmærksom på følgende faktorer:

 1. Kvalitet. Elementer skal være fri for defekter og godt sikret.
 2. Deformationsniveau Pelsbeklædningen skal genoprettes, når den komprimeres, ellers bliver det svært at male.
 3. Sømmen Puden må ikke have en udtalt, håndgribelig led.
 4. Whip coating. Hår bør ikke falde ud.
 5. Convenience. Når du arbejder uden dyser, skal håndtaget sørge for grebets komfort.

Regnskaber for enkle faktorer sikrer erhvervelsen af ​​et pålideligt værktøj.

Maleruller: sorter og anvendelsesmuligheder

Reparation er en langsigtet begivenhed, der kræver grundig forberedelse, økonomiske og tidlige omkostninger samt erhvervelse af teoretisk og praktisk viden. Farvning - et af de mest almindelige og spektakulære tricks ved udsmykning af overflader. Et stort udvalg af farver og nuancer, anvendelsesmåder og teksturer giver masser af fantasi til at strejfe. Imidlertid er mange nuancer gemt bag den tilsyneladende enkelhed af denne efterbehandlingsmulighed: hvilken maling der skal vælges, hvordan man korrekt behandler overfladen, hvordan man anvender farve, så farven er jævn, og irriterende drypper og uberørte steder ødelægger ikke projektets overordnede udseende og malerens sorg.

Til maling af vægge kan du bruge forskellige værktøjer, såsom børster, airbrush eller rulle.

Roller - den gyldne betyder mellem dem. Det har et stort antal ændringer og muligheder for videoer. Prokras garanterer næsten perfekt, moderat maling forbrug. Brugervenlighed, lethed og optimal pris skaber den perfekte kombination af "priskvalitet". Derudover kan du ved hjælp af denne enhed anvende et dekorativt mønster, et stencil mønster og endda tilføje tekstur.

Funktioner af enheden

Malingsrullen er en anordning af en simpel konstruktion bestående af et håndtag og en ramme med en buet form, hvorpå farvecylindre med en anden overflade er monteret. Princippet om dets handling består i absorptionen af ​​forskellige stoffer, når tromlen er nedsænket i dem og overførslen af ​​disse forbindelser til overfladen, der er malet.

Fordelene ved rullen:

 • overfladebehandling hastighed;
 • kvaliteten af ​​arbejdet med anvendelsen af ​​sammensætningen
 • evnen til at tilføje yderligere effekter på det behandlede plan
 • reducere mængden af ​​forbrugte materialer;
 • stort modelområde.

Fremskridt står ikke stille, og i dag kan du nemt finde sådanne versioner af dette værktøj som en rulle til måling af hjørner eller en rulle med et udvidet håndtag til at male loftet og høje facader. Der skal lægges særlig vægt på ruller med en farvestofs automatiske eller stempelstrøm. Dette værktøj er ideelt til bearbejdning af store flade overflader. Det anvendes ikke kun hvis det er nødvendigt at anvende maling, men også til andre stoffer - klæbemidler, lakering, væskebaggrund, primer. Valget af modifikation af rullen vil næsten udelukkende være baseret på den anvendte væskes egenskaber.

Ved udskiftning af stoffet er det kun nødvendigt at ændre rullens overflade, og rullen er igen klar til arbejde. Men her er det vigtigt at tage højde for, at rullejakken kan laves af forskellige materialer: pels, skumgummi, polyester, polyacryl, filt, gummi, uld, nylon.

At studere alle tricks i udvælgelsen af ​​pelsfrakker skal tage højde for funktionerne i forskellige typer belægninger samt anbefalinger til deres anvendelse.

Da typer ruller i butikken er repræsenteret af en stor variation, er det værd at forstå kriterierne for deres valg.

Vi definerer rulleprincippet.

 • Almindelig nedsænkelig.
 • Med et stempel maling forsyningssystem - håndtaget leveres med et reservoir, der kan holde en halv liter stof på én gang. Stoffet jævnt visker den roterende overflade af rullen.
 • Med automatisk farvestoffoder. Enheden betaler kun for høj pris i et stort rum. Det er præget af høj ydeevne og effektivitet af forbrugsmaterialer, da denne enhed er en enhed med en dispenser.

Der er to principper for sit arbejde:

 • stoffet trænger igennem slangen ved brug af pumpen;
 • rullen er placeret i hulrummet, og allerede fra det er vædet tromleens arbejdsflade.

Arbejdsvalsernes karakter er:

 • til udvendig (strammere og forstærket);
 • til indvendigt arbejde (mindre).

Værktøjet skelnes ved typen af ​​belægningsrulle:

 • Fur - et alsidigt værktøj til maling af vægge. Det sparer maling, jævnt fordelt lag, godt maler ujævne og ru overflader, er pænt på arbejde (der er i det mindste et stænk fra det). De kan være fra naturlig pels eller fra syntetiske analoger (polyacryl, polyamid), som også er forskellige i villiets længde. Der er en regel: Jo flere uregelmæssigheder, jo længere lur. En "men" - villi forbliver på den behandlede overflade.
 • Skumgummi - gælder for et meget begrænset sæt malinger. Den har den laveste pris, men er kortvarig, unøjagtig (for mange stænk), pletter ujævnheder ubemærket, ubelejligt i store områder. Det anbefales ikke at male væggene med dem - for mange pletter Jo højere dens tæthed, jo mere holdbare vil være rullen.
 • Velour - bruges til maling, påføring af lakker. Tæt farvning, men det er et værktøj til fagfolk. Arbejd med ham unøjagtigt, kendetegnet ved et stort antal stænk. Forbruget af stoffer er noget forøget på grund af absorption af overfladen af ​​rullen. Omkostningerne er forholdsvis lave.
 • Vævet eller klud - kan bruges i arbejdet med enhver maling, holdbar, men de sprøjter meget materiale, så du skal være forsigtig.
 • Flock og andre med en glat overflade - bruges kun til glatte, velforberedte fly. Stærk og holdbar, har lave omkostninger.

Maling vægge kan udføres ikke kun ved at male, men også ved at tegne et billede eller tekstur med dekorationsudstyr med et mønster der vises på deres overflade.

Ruller er opdelt af villiens højde:

 • Høj bunke. Hårhøjde 18-22 mm. Ideel til brug med murværk, pudsede betonoverflader.
 • Gennemsnitlig bunke Hårhøjde 11-12 mm. Anvendes ved arbejde med gipsvæg, træområder samt beton og gips. Kan optage maling godt. Det er muligt at udføre arbejde med høj luftfugtighed i det omkringliggende rum.
 • Kort lur Hårhøjde 5-6 mm. Ansøg ved lakering og farvning af træ og metaloverflader. Mal bruge sparsomt.

Det er nødvendigt at vælge rullens bredde. De kommer i tre størrelser.

 • Short. Størrelse 8-10 cm., Diameter - 10-15 mm. Velegnet til behandling af små områder af svært tilgængelige steder.
 • Gennemsnitlige. Størrelse - 15-20 cm., Diameter - op til 20-90 mm. Praktisk ved behandling af gulv, væg, loftoverflader.
 • Long. Størrelse - fra 25 cm., Diameter - fra 80 mm. Det er kendetegnet ved forstærkede fastgørelsesdele, forbedrede materialedyser. Placeret som et professionelt værktøj.

Ruller skelnes ved metoden til placering af rullen på håndtaget. Der er modeller med en pin udskiftet med en pels, ramme stødabsorberende.

Hvis der i dine planer ikke er noget arbejde med at male et stort antal kvadratmeter, vil opførelsen af ​​rullen ikke spille en rolle - du kan sikkert tage nogen.

Hvilken man skal vælge?

Hvis du begyndte at male arbejde, skal du vælge den rigtige, ikke kun maling og lak, men også en bestemt type armaturer. Når du vælger en rulle, skal du gøre dig bekendt med producent- og sælgers anbefalinger om optimaliteten af ​​en eller anden mulighed. De bedst sælgende ruller til gennemførelse af indendørs arbejde er skum. Skumgummi er et materiale, der absolut ikke er modstandsdygtigt over for aggressive sammensætninger, olie og alkydmaling. Det eneste, det er ideelt for, er vandbaserede maling og klæbemidler, en primer.

Men til arbejde med olie, latex maling og emaljer, silikat maling og lakker, er pelsruller perfekt tilpasset. Jo kortere længden af ​​villi, jo glattere overfladen der skal behandles.

Også dem, der ikke er bange for aggressive stoffer, egnede universal velour ruller. De kan bruges ikke kun til vanddispersion, men også til olie, alkyd, to-komponent maling. Til anvendelse af disse forbindelser kan du bruge dyserne af syntetisk, naturlig uld, tråde med polyacryl. For at give tekstur, er det værd at tage et værktøj med en belægning af silikone, en lang lur eller en gummipude.

En anden vigtig faktor ved valget af dette værktøj er kvaliteten af ​​fremstillingen af ​​frakken: firmwaren skal være glat, det er vigtigt at have tilbageholdende ringe. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du vælger en rulle er kvaliteten af ​​håndværk. Der bør ikke være nogen tråd, der stikker ud af pelsen, fastvaren skal være flad, og der vil også være tilbageholdende ringe. Det er også værd at kontrollere tilstedeværelsen af ​​producentens mærkning.

Overfladebehandling

Overfladebehandling til maleri er ofte en længere proces end maleri selv, men meget vigtigt. Det er nødvendigt at overholde alle teknologier uden undtagelse.

 • Fjern tidligere overflade dækning. Afskalning af løse dele af den gamle maling vil føre til en forringelse af det overordnede udseende af arbejdet og afskalning af den nye maling. Hvidvaskning eller vandbaseret maling fjernes uden store vanskeligheder - masser af fugter den behandlede overflade og derefter med en spatel. Fjern rester med en gennemblødt klud. Vandtæt maling lunefuld, for fjernelsen bliver nødt til at arbejde med en metal børste.
 • Dernæst skal du vådde overfladen, og efter at have ventet lidt åbner du vinduet for træk. Belægningen skal afskrække og kan fjernes med en spatel. En anden måde: Anvend tapetlim eller lim til den gamle maling, hold aviser på den, lad den tørre. Hvis du fjerner et lag papir, kan du fjerne den tidligere belægning med den. Den tredje vej er at fjerne med en boremaskine, men så kan et stort støvlag på overfladen ikke undgås.

Hvordan male loftet med en rulleværktøjsklassifikation, priser og nyttige tips

Maleri - en af ​​de nemmeste måder at opdatere loftoverfladen på. Sådan en simpel men meget effektiv type hjemreparation er tilgængelig for næsten alle, der ved, hvordan man holder en rulle og en dåse af maling i deres hænder. Imidlertid skjuler den indlysende elementære karakter af en proces flere faldgruber, og det endelige resultat afhænger af, hvordan du overvinder denne barriere. Hvordan male loftet rulle? Et simpelt og komplekst spørgsmål på samme tid, den pris, som er din tilfredshed med det udførte arbejde. Vi tilbyder de mest nyttige tips om valg og nogle hemmeligheder ved maleri.

Hvad bestemmer valget

"Tænk ikke på værktøjerne nede" - paralyser allerede rækkefølgen af ​​det velkendte citat fra den berømte sang her, som det umuligt er umuligt. De fleste mennesker, der har startet reparationer, nærmer sig let valg af de nødvendige værktøjer. Især når det kommer til maleri. Her er hele den filistiske fantasi reduceret til erhvervelsen af ​​den første rulle i syne på byggeværkstedet.

Det er også godt, hvis han, inden han køber en person, holder den i hånden og kontrollerer for grebens bekvemmelighed. Men ganske ofte er dette øjeblik sikkert opløst i det presserende ønske om at købe alt, hvad du har brug for, og starte den samme (færdig) reparation.

De fleste anbefalinger tager højde for følgende faktorer:

 • type af den malede overflade
 • maling kvalitet;
 • naturen af ​​den forberedte overflade.

Ofte er lofter malet med vandbaseret eller vanddispersionsmaling, som brilliantly bevarer farve, er ikke bange for fugt og er generelt sikkert for mennesker.

Afhængigt af hvilken type ingredienser der anvendes, kan den være akryl, silikat, latex. Svaret på spørgsmålet, hvilken rulle er bedre at bruge til at male loftet, vil i hvert enkelt tilfælde direkte afhænge af valget af typen af ​​maling. Derfor er vanddispersionsmaling fremragende til maling af plasterede overflader, hvilket betyder at vi vælger værktøjet under hensyntagen til denne kendsgerning.

Desuden påvirker den samlede kvalitet af den tilberedte overflade også valget af rulle. Hvor klar er det til farvning? Er alle revner beslaglagt? Hvad er hullerne mellem arkene, hvis vi taler om loftet på GCR? Hvilken primer blev brugt til at afslutte loftoverfladen? Alt dette er kun en lille del af spørgsmålene, kendskab til svarene, som giver dig mulighed for korrekt at bestemme værktøjet i hvert enkelt tilfælde.

Hvilke ruller er

At forsøge at nedbryde alle de ruller, der er til salg på hylderne, er stadig et eventyr. Faktum er, at en række kriterier kan tjene som udgangspunkt for klassificering. Fra den type frakke der anvendes og slutter med tromlens størrelse. Alt dette påvirker ikke blot arbejdshastigheden, men også den umiddelbare bekvemmelighed af dette. Lad os forsøge at systematisere den akkumulerede oplevelse og gennemgå hver af dem igen.

Håndtag størrelse

Som regel varierer denne indikator inden for rammerne af den indenlandske produktion 30-50 centimeter. Eksperter bemærker, at det er disse dimensioner, der giver dig mulighed for trygt at holde rullen i dine hænder og udføre ensartet maleri. Hvis opgaven er at male de enkelte elementer, og ikke loftet som helhed, så kan du vælge en rulle med et mindre håndtag - 15 centimeter. Fabrikanten af ​​sådanne produkter er som regel udenlandske virksomheder.

En god mulighed er et værktøj med udskiftelige håndtag, hvoraf den ene er kort, og den anden - tværtimod er lang. Denne rulle kan med succes bruges til at udføre en række helt forskellige opgaver.

Tromme størrelse

Standard tromle størrelse i moderne ruller - fra 20 til 40 centimeter. Selvfølgelig kan du altid finde muligheder for både mindre og mere, men sådanne værktøjer kan ikke kaldes universelle, da de ikke er for praktiske til almindelig maleri og er mere egnede til brug ved løsning af lokalt problem relateret til maling af synlige dekorative elementer på loftoverfladen.

Tromme struktur

Tromlen kan fastgøres til rullens krop både på den ene side og på den anden side. For alle artikler er den første mulighed at foretrække, da det giver mulighed for at ændre trommets pels over tid, hvilket gør værktøjet egnet til andre opgaver.

Det tosidede design begrænser markant din "brugergrænseflade", og du kan ikke ændre pelsen.

Type frakke

Sandsynligvis en af ​​de vigtigste indikatorer, der skal tages i betragtning ved bestemmelsen af ​​instrumentet.

Fordelen ved et pelsskind er at spare maling og dens ensartede fordeling over hele overfladen. Naturfibre, der anvendes til fremstilling af sådanne frakker, har en referenceabsorptionsevne, men er let presset ud under maling. Selvfølgelig er den ultimative brugervenlighed korreleret med længden af ​​bunken.

En længere bunke giver dig mulighed for at absorbere mere maling og anvende et meget tykkere og mere omfattende lag. Den bruger en stærk og tykk tråd. I ruller med korte eller mellemstore bunker er tråden meget tyndere, og overfladen af ​​loftet efter behandling med en rulle vil blive dækket af et tyndt og ensartet lag af maling.

Korrelér nu de opnåede oplysninger med det, du vil se loftoverfladen i slutningen - og tag den rigtige beslutning.

Skum ruller bruges bedst, når du forfølger målet om at skabe i loftet nogle tekstur, relief. De er helt "venlige" med oliemaling, som har den mest tætte kvalitetsstruktur.

Hvad angår polyacryl- og polyamidruller til maling, er deres vigtigste anvendelsesområde - dekorativt arbejde. For at understrege nogle nysgerrige detaljer i loftet, for at opdatere farvestemningen, for at diversificere fragmentet - bare sådan en rulle skal bruges til at male loftet, hvis dit mål ligger i dette plan.

Nuværende priser for loftruller

De mest populære ruller til maling af lofter og deres omkostninger afspejles i vores bord.

Hvordan vælger man en rulle til at male loftet med vandbaseret maling?

Reparation før eller senere vil bryde ind i hver indbyggers liv i en moderne storby, og derfor er valg af attributter til en sådan begivenhed sjælden. Ofte vil ønsket om at spare på byggematerialer føre til uventede resultater. Selvfølgelig vil jeg få et kvalitetsresultat: en flad overflade, en ensartet farve - med andre ord er uagtsomhed kun tilladt i ekstraordinære tilfælde, og maleri af loft eller vægge er bare ikke en situation, hvor du skal ofre æstetik for at spare.

Hvordan vælger man?

Valget af instrument forbliver hovedsagelig for udøvende kunstner. Men børster af børster er mindre og mindre. Farvning næsten enhver overflade af et værelse er hurtigere og mere bekvemt gjort med en rulle, hvilket er ret nemt at finde i moderne hardware butikker. Ved hjælp af en rulle spredes maling og påføres jævnt på overfladen. Desuden er værktøjet til at arbejde med ruller mere teknologisk og praktisk til nybegyndere, der ikke forstår alle finesser af reparationsarbejde.

Desuden er det værd at bemærke, at maling forbruget i forbindelse med arbejde med en rulle også falder på grund af manglen på børstens evne til at absorbere maling, hvilket betyder, at en del af det sprøjtes rundt om siderne - dette vil uundgåeligt føre til spild af farvestoffet. Med en rigtigt valgt rulle vil det ikke ske - der vil være klare materialebesparelser.

Det er bedre at forlade børster til brug for hårde og erfarne malere eller at male nogle specifikke ting med dem, og for værelser er det mere økonomisk at bruge ruller. For svært tilgængelige steder er det naturligvis umuligt at undvære en børste, men i en typisk rumfarve (selv stencilled) er en rulle et ideelt valg.

En anden mulighed for en nybegynder maler er en sprøjtepistol, men du kan næppe finde en stabil arbejdsmodel til en reparation, og det er bestemt ikke værd at købe en professionel mulighed for 2-3 værelser.

Men du kan prøve at leje en sprøjte- eller sprøjtepistol til leje - sådan fornøjelse er billig og overkommelig for en almindelig bygherre.

Maling og rulle

Det er nødvendigt at forstå, om en bestemt rulle er egnet til arbejde med købt maling eller ej. Kernen i problemet ligger i sammensætningen af ​​vandbaseret maling. På hjemmemarkedet af byggematerialer fordeles der som regel flere sorter af tilsvarende farvesammensætning:

Akryl vandbaseret maling anvendes måske, oftest. Den indeholder en stor mængde akrylharpiks og latex. Den behandlede overflade er fugtbestandig til næsten 100% og er ikke bange for selv en direkte indvirkning. Denne belægning kan vaskes uden nogen konsekvenser for overfladen.

Silikonemalingens sammensætning indeholder mange komplekse syntetiske forbindelser. Med deres hjælp håndteres lakken let med at fylde små revner i overfladen med en dybde på højst 2 mm. Ofte anvendes sådan maling på belægninger, der ofte er i kontakt med vand. Den eneste ulempe ved denne farvesammensætning er dens høje pris.

Mineral vanddispersionsmaling inkorporerer cement eller en hydroxidform af calcium. Denne type vandemulsion er ideel til applikation på vægge og lofter i tekniske rum, hvor skalaen kan være rigtig stor, og der er ingen mening at købe dyrt materiale. Ulempen ved denne belægning er dens hurtige slid.

Silikatvandbaseret maling i sammensætningen som en nøglekomponent indeholder farvet glas. En sådan belægning bruges oftest til facadearbejde og maler udvendig kontur af en bygning. En sådan maling kan modstå næsten alle vejrforhold i hele driftsperioden. Dernæst skal du beslutte dig for en rulle. Oftest på markedet for byggematerialer kan du finde ruller af lint, polyamid, skumgummi eller velour.

Disse fire materialer er i omtrent samme priskategori, men det betyder ikke, at du kan bruge en rulle fra noget materiale i denne gruppe.

Skumgummiprodukter anvendes hovedsagelig til arbejde med lim og lak. Og for at arbejde med vandbaseret maling er skumgummi helt sikkert ikke egnet - det er meget hurtigt mættet med farvestof og ophører med at absorbere det, fordi der er pletter og stænk. Ja, og skumruller skal hele tiden ændre sig, selv når man arbejder med lim.

Ruller lavet af lint er bedre egnet til arbejde med vandbaseret maling. Nu er det næsten umuligt at finde naturlig bunke i butikkerne, men med syntetisk er det meget bedre - på hylderne er det ikke svært at finde reklamer med små, mellemstore og lange lur. Naturligvis skal valget her laves ud fra deres egne behov - rullerne med en lang lur absorberer maling, men det er meget vanskeligere for en nybegynder at arbejde med dem.

Derfor, hvis du vælger en rulle med en lur, er det bedre at stoppe ved modellen med en lille eller medium lamination.

Produkter fra velour er kendt for, at materialet har fremragende modstand mod det aggressive miljø i vandbaseret maling, opløsningsmiddel eller lak. Der er ingen udtalt mangler i velourrullerne, og derfor bruges de ofte til arbejde på store industriområder, hvor brugen af ​​en sprøjtepistol udelukkes af en eller anden grund. Polyamidruller er lavet af råmaterialer, der ligner egenskaber til tekstiler.

Den særlige egenskab ved produktionen af ​​sådanne produkter er, at puden i samlingsfasen gentagne gange sys med en stærk polymertråd - dette øger produktets styrke og levetid betydeligt. På den brede forbrugerrulle af polyamid i første omgang. Dette gælder især for de steder, hvor du skal arbejde med akryl vandbaseret maling.

På de indenlandske byggemarkeder findes der oftest udskiftelige ruller med tre seriestørrelser:

Selvfølgelig er valget af den passende dyse kun for købere. Det hele afhænger af, hvilken størrelse håndtaget til tromlen, og hvad du skal male. Værktøjet med et langt håndtag er som regel praktisk, når du arbejder i høje rum. Tromlens størrelse er valgt med hensyn til instrumentet og med vægt på opgaven.

Ingen hævder, at med en 300 mm spole kan du gøre arbejdet hurtigere, men tilføj højden af ​​væggene på 4-5 meter, teleskophåndtaget og mætningen af ​​tromlen med maling - og optimismen fra de første bygherrer forsvinder straks, da hænderne simpelthen begynder at trætte hurtigere.

Forberedende arbejde

For at udføre reparationsarbejde foretrækker malere for nylig ikke engangs ruller, men en monolitisk struktur af tromlen og byugel (dette er navnet på håndtaget og aksen på hvilken tromlen er fastgjort). Og i stedet for en engangsprodukt anvendes der dækker af forskellige materialer, som ændres efter behov. Princippet om valg her er det samme som for engangsvalser. De mest anvendte materialer diskuteres ovenfor.

Den mest typiske situation: Gips fra loftet smuldrede i dele, hjørnerne mørkede, men hele strukturen har ingen specifikke skader og forvrængninger i vandret plan. I dette tilfælde skal du først slippe af med den gamle hvidvask og gips ved at væde det gamle lag med almindeligt vand fra en sprøjteflaske. For at fjerne det skal du bruge den sædvanlige metalspatel, som er i næsten alle hjem.

Det er nødvendigt at sprøjte vand 10-20 minutter før arbejdet påbegyndes, så det absorberes, og gipset skræller lettere af.

Hvis der var wallpapers eller noget lignende på flyet, skal de også rengøres sammen med et lag lim.

Så nu er der et rent lærred, der skal males. Men før du åbner en dåse af maling, skal du gøre mange flere bevægelser. For et vellykket arbejde med loftet i et typisk rum i en bygning, der stadig er sovjetisk bygning, anvendes flere lag primer. Og det første lag er aseptisk. I nogle tilfælde desinficeres overfladen desuden med klor og lignende midler - her afhænger alt af den specifikke situation.

Primeren skal være kompatibel med maling. Efter desinfektion sættes en såkaldt primer på overfladen - en primerpolymerkomposition. Når det tørrer, kan du fortsætte til kittet.

Det bør præciseres, at polymerprimerlaget kræver flere formalings- og mellemprocedurer. Derfor vil det være korrekt at nøje overholde følgende aktionsrækkefølge:

 • Påfør et lag af startkittet. Forbrug af sammensætningen på dette stadium er ca. 3 kg pr. Kvadratmeter. kvadratmeter.
 • Overfladen er jorden.
 • Starter sammensætning anvendes til de områder, hvor det ikke var nok efter en hård slibning.
 • Det er nødvendigt at påføre en finish kitt på overfladen af ​​loftet med et tyndt lag. Her er forbruget af sammensætningen 1 kilo pr. 1 kvadrat. meter loft.
 • Derefter skal du færdiggøre den endelige overfladeslibning med Emery.

Hvordan male?

Det er nødvendigt at kende et par grundlæggende regler for maling af loftet med vandbaseret maling:

 • Der må ikke anvendes mere end to lag maling på flyet.
 • det sidste lag af farvestoffet er påført i retning fra vinduesåbningen - så der er flere chancer for at skjule alle fejlene;
 • hele overfladen er malet i et løb, så forskellen i nuancer ikke vises.

Ensartethed af farve kan styres ved at flytte lidt til den ene side. Uberørte områder ses bedre med et sideløbende blik, og når man ser på støtten, er det ikke altid muligt at bemærke problemet til tiden. Udseende pletter på et frisk lag fjernes straks med en særlig vaskeklud, hvorefter stedet er malet på ny. Glem ikke at mellem farvning skal du tage en lang pause, inden loftet er helt tørt.

Lokaler op til 15 kvadratmeter. meter vil kræve omkring to liter vandbaseret maling. Arbejde skal udføres om dagen. Da hele processen kræver anvendelse af to lag, så kan hele processen tage ca. 3-4 dage under hensyntagen til tørringen.

Hvis du vil give loftet en skygge af turkis, skal du bruge et specielt farvestof, som nemt kan købes på samme byggemarkedsmarked. Købt pigment tilføjes simpelthen til malerkassen. Det er bedre at først teste koncentrationen og farvemætningen på en lille del af arbejdsarket eller blot på et paparklap.

Vælge en akrylrulle - til loftet skal males perfekt!

Reparation i huset giver mulighed for forskellige operationer, herunder maling af loftets overflade. Jeg må sige, at dette ikke er det nemmeste stadium i reparationsarbejde, især for folk der aldrig har gjort det før.

Men når alting skal gøres for første gang, herunder farvningen af ​​loftet. Selvfølgelig afhænger kvaliteten af ​​arbejdet på de tilgængelige erfaringer og færdigheder, men det rigtige valg af loftmaling og -værktøjer kan hjælpe en startmester til at klare opgaven, hvis ikke fem, derefter fire med en lille minus.

Hvis du ikke ved, hvilken maling du vælger til loftet, vil enhver rådgiver i hardwareforretningen helt sikkert anbefale dig at købe akryl. Selv om det i sammenligning med andre typer vandbaserede maling er det ikke den billigste (men ret overkommelige), vil det være det rigtige valg, da akrylbaserede maling har en række fordele.

Akryl loftmaling - hvad gør det så godt

Akrylbaserede formuleringer annonceres ofte. Og vi er vant til ikke at lytte til aggressiv reklame. Men hvad angår akrylmaling, kan du helt stole på hende.

Følgende fordele er karakteristiske for malinger af denne type:

 • De er miljøvenlige - indeholder ikke giftige komponenter, næsten ingen lugt (derfor kan du arbejde uden brug af åndedrætsværn og hudbeskyttelse).
 • Akrylbase giver malelasticiteten, så den har evnen til at maskere små revner og andre overfladefejl (især hvis det anvendes i flere lag).
 • Malingen er yderst modstandsdygtig over for slid og eksponering for solstråling, hvilket gør det muligt for den malede overflade at opretholde sit oprindelige udseende i lang tid.
 • En vigtig funktion er akrylfilmens modstandsdygtighed over for fugt, hvilket gør det muligt at anvende maling i værelser med høj luftfugtighed samt at gøre våd rengøring af overfladerne.
 • Akrylmalingens modstandsdygtighed over for temperaturpåvirkninger giver dem mulighed for at afslutte loftet og væggene i køkkenet, hvor andre farvestoffer ofte bliver gule (især i det område, hvor komfuret er placeret).
 • Maling forbruget er lille og det påføres i et tyndt lag, som gør det muligt at spare betydeligt på selve materialet.
 • Maleriets proces vil ikke kræve en betydelig indsats, og det anvendte lag af maling tørrer hurtigt, hvilket reducerer reparationstiden.
 • Akrylmaler af forskellige nuancer findes i salg, selvom hvid normalt bruges til lofter. Om nødvendigt er sammensætningen også godt tonet med specielle pigmenter.

Når man vælger en farvemaling, er det nødvendigt at tage højde for, at efter farve kan filmens farve være noget mørkere end væskesammensætningen. Derfor er det ønskeligt at forprøve farve et eller andet sted på et ubetydeligt sted.

Nødvendigt værktøj

For at male loftet skal du bruge følgende værktøj:

 • pensel;
 • rullelejer;
 • kapacitet til maling - en specialbakke er bedre;
 • maskeringstape

Scotch tape over de områder af væggene støder op til loftet - så vil vægdekorationen ikke lide, når man maler loftet.

Børsten bruges primært til at male de dele af loftoverfladen, der er vanskelige at få adgang til rullen - nær væggene i hjørnerne. Selvfølgelig kan du male loftet og børsten, men det er en langt længere og tidskrævende proces end at bruge en rulle.

Hvis du har valgt en rulle som hovedværktøj, er det bedst at købe en specialbakke udstyret med en ribbet overflade for at rulle rullen for at fjerne overskydende maling.

Dette gør det muligt at arbejde med minimal malingtab og uden at beskadige de omgivende overflader, som ellers kunne spatteres med farvestofsammensætning.

Hvis du skal male loftet ved hjælp af et bord, stillads eller en stige, så kan du købe en rulle med et almindeligt kort håndtag. Hvis du vil arbejde fra gulvet, skal du købe en rulle med et teleskopgreb, hvis længde kan justeres. Den anden mulighed øger arbejdet betydeligt, da det giver dig mulighed for at fange et stort loftareal fra en "parkeringsplads" og ikke forstyrre ombygningen af ​​stilladserne.

Hvilken rulle er bedst til akrylmaling?

Ikke alene selve arbejdsprocessen, men også dets endelige resultat afhænger af det rigtige valg af værktøjer - inklusiv ensartetheden af ​​maling applikationen, fraværet af pletter og pletter.

Inden du køber et værktøj, skal du gøre dig bekendt med kriterierne for udvælgelsen.

Kriterierne er:

 • Rullens geometriske dimensioner - dens bredde og diameter. Valget her skal laves ud fra størrelsen af ​​det malede loftområde. Afhængigheden er direkte - jo større rummet er, desto bredere skal rullen være. Dette vil reducere det nødvendige antal værktøjspassager over overfladen. Smalle ruller bruges til at male loftet tæt på væggene og i andre vanskelige steder. Men det er også vigtigt at tage højde for dine fysiske evner, da et bredt værktøj og maling vinder mere og vejer mere i sig selv, især hvis det er udstyret med et teleskopgreb.
 • Valsens overflademateriale (frakke). Da akrylmaling er en vandbaseret maling, bruger de oftest skum eller pelsfrakker (naturlige eller kunstige) til dem. Skumrullen er egnet til at arbejde med maling af denne type, men det er bedre at ikke bruge det til nybegyndere, da dette er fyldt med et stort antal stænk, der pletter både arbejderen og de omkringliggende genstande. Dette er et specialværktøj. Fur ruller kan have en bunke af forskellige længder. At arbejde med akrylmaling er bedre at vælge en bunke med medium længde. En kort laprulle absorberer lidt maling og dyppes ofte i en bakke. En lang bunke i løbet af arbejdet kan opdeles i ujævne tråde, hvilket kan forårsage ujævn farvning af overfladen. For at undgå sådanne problemer forstærker nogle producenter bunken med en metal tråd, hvilket forbedrer værktøjets kvalitet og farven selv.
 • Yderligere detaljer. Til salg kan du finde ruller, der er udstyret med et specielt trug. For nogle kan det virke underligt. Faktisk er det designet til at samle overskydende maling, der strømmer ind i den under produktionen af ​​værker. Alternativet syntes at være nødvendigt, men hvis rullen rulles langs den ribberede overflade af bakken, fjernes overskydende maling uden den.

Vi skal også tale om pelsfrakker.

Oftest i butikkerne er der ruller:

 • fra fåreskind
 • deres mohair;
 • fra nylon plys.

Det bedste materiale i dette tilfælde er fåreskind.

Det kan bruges til at arbejde med enhver maling, der sikrer høj kvalitet på dens applikation på overfladen. Naturlige pelsfrakker er de dyreste.

Et værktøj med en pelsbelagt roterende tromle kan have forskellige egenskaber:

 • tromlængde 10-25 cm;
 • trommediameter 4-7 cm;
 • bunke længde 6-25 mm.

At arbejde med akrylmaling er bedre at vælge et værktøj med mellemstore parametre.

Arbejde med en sådan rulle kræver følgende regler:

 • Før brug skal rullen gennemvædes i vand i 3-4 timer. Dette giver dig mulighed for at opnå en ensartet stivhed af bunken over hele overfladen af ​​pelsen, hvilket er vigtigt for ensartet påføring af malingsammensætningen.
 • Når rullen er dyppet ind i maling, skal du sørge for at fjerne overskydende ved at rulle den på en speciel ribbeflade eller fint net.
 • Hvis rullen er beregnet til gentagen brug, skal den efter arbejde rengøres med et opløsningsmiddel og vaskes med en sæbeopløsning.
 • Det er uønsket at bruge det samme værktøj til at arbejde med malinger af forskellige typer. For at gøre dette skal du udskifte mindst den tidligere anvendte pels.

Ofte anvendes også pelsvalser med et pelslag af polyamid og polyacryl syntetiske fibre. Dette er også en bolsterrulle.

Polyamidfrakker er kendetegnet ved en ensartet fordeling af maling over overfladen og kan bruges til at arbejde med ethvert lakmateriale. De er resistente over for aggressive stoffer og er ret holdbare.

Polyacrylcoatinger ligner meget naturlig uld. De giver også ensartet farvning, men deres liv er kortere end polyamid. Samtidig er prisen også mindre.

Loft teknologi ved hjælp af en rulle

Farveprocessen er enkel og veludviklet. Det vigtigste er at ordentligt forberede loftet og købe et kvalitetsværktøj.

Farvningen selv er som følger:

 • Først males hjørnerne af rummet og perimeteren af ​​loftet med en børste eller en smal rulle.
 • Rullen skal dyppes i en beholder med maling og omhyggeligt rulles og fjerner overskuddet. Direkte maleri er lavet med glatte bevægelser på overfladen af ​​loftet.
 • De begynder at arbejde fra hjørnet af rummet og derefter gradvist (men ret hurtigt) bevæger sig parallelt over hele overfladen.
 • Nærliggende striber af maling skal overlappe hinanden, så der ikke er uberørte rum tilbage. Malingen på disse steder skal forsigtigt gnides, så der ikke dannes mellemkant mellem strimlerne.
 • Efter påføring af maling på hele overfladen skal du inspicere det fra forskellige vinkler for at identificere eventuelle fejl. Hvis nogen - du skal straks fjerne dem.
 • Normalt er loftet malet med akrylmaling i 2 lag. Den anden anvendes efter tørring af den første. Ventetiden afhænger af typen af ​​maling og tykkelsen af ​​det påførte lag (den omtrentlige tidsperiode er angivet på mærkaten).

For at opnå en god kvalitet af maleri er det ikke så svært, du skal bare nøje overveje valget af malingen selv, såvel som et egnet værktøj til at anvende det.