Hvordan man vælger en lysekrone og smelter ikke det nedhængte loft

Stræklofter er smukke, komfortable og prestigefyldte. Men på grund af materialets beskaffenhed vil denne type belægning ikke se stilfuld i hver lejlighed. Forskellige lysekroner til hængende lofter kan tilføje en særlig charme til det indre af ethvert værelse i lejligheden, samt individualitet i udformningen af ​​kontorlokalet.

Når du vælger en loftslampe, rejser du en række problemer, hvis løsning kan kræve betydelige tidskrævende. En bred vifte af forslag giver dig mulighed for at vælge en belysningsenhed for værelser med en gennemsnitlig gennemsnitshøjde på væggene og for værelser, hvor loftet er på en meget anstændig forhøjet højde.

Hvis højden af ​​rummet ikke er mere end 2,5 meter

Når man overvejer, hvordan man vælger en lysekrone til et strækloft, når man installerer på en ophængt struktur i et rum, hvis højde ikke overstiger to og en halv meter, skal der lægges særlig vægt på lampens kraft. Den varme, som nogle pærer giver ud, kan skade et strakt stof eller en film. Ved beregning af antallet af lyskilder og deres magt skal du følge en enkelt regel, som vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg i en række forslag.

Ved installation af glødelamper i lampen må afstanden fra lampen til nettet ikke være mindre end 30-40 cm.

Kun under sådanne forhold reagerer film- eller stofbelægningen ikke på varme fra glødelampen. Når du installerer en ny generation af LED-lamper, fjernes dette problem.

Når man vælger, hvilke lysekroner der er bedst til stræklofter og det mest egnede, skal det bemærkes, at for rum med lave lofter vil en rationel designmulighed for belysning være at installere et glasplan i form af en plade med flere lamper eller en klassisk lysekrone med nuancerne pegende ned for at opretholde den nødvendige afstand mellem den spændte overflade og en lampe.

Ved montering af armaturer i rum op til 2,5 meter i højden er det nødvendigt at spore et vigtigt øjeblik som opvarmning af metalforingen, der er tæt på film eller stof. Ved at lukke trådens indgang til belægningen, kan en sådan foring blive meget varm og ødelægge det spændte materiales udseende. Men lysekroner til hængende lofter i Leroy Merlin har næsten alle beskyttelse mod sådanne problemer og kan ikke beskadige den syntetiske belægning.

Når du installerer skålformede armaturer og styrer lys, anbefaler eksperter at bruge energibesparende pærer eller LED-belysning. Det koldt lys af sådanne lamper, selvom det ligger tæt på den syntetiske belægning, opvarmer den ikke til en kritisk temperatur. Men belysningsanordninger, der bruger konventionelle glødelamper, skal nødvendigvis drejes i modsat retning fra overfladen.

Hvis du kan lide de klassiske typer lamper på en lang kæde, så er du måske nødt til at lave nogle ændringer i lysekronets design:

 • For ikke at berøre lampens hoved reduceres længden af ​​den dekorative kæde til et minimum;
 • Udvid loftslys for nedadgående belysning;
 • For kun at bevare integriteten af ​​den spændte stofoverflade, brug kun koldt lys;
 • Brug kun luksuriøse krystalkroner med halogenpærer.

Lamper til værelser med en højde på 2,5 meter

Med højt til loftet i lokalet er valget begrænset kun af køberens præferencer og størrelsen af ​​hans tegnebog. Det eneste, du skal huske, er, at loftslyset skal være mindst 40 cm væk fra lærredet. Lysarmaturen monteret på et langt ophængsbeslag ville være den bedste løsning. Disse lamper passer næsten alle indvendige og er helt harmløse for strakte paneler af forskellige kvaliteter.

Når du beslutter hvilken lysekrone til at vælge værelser med højt loft, skal du ikke glemme at skabe tilstrækkelig belysning i bunden af ​​rummet. Hvis placeringen af ​​lyskilderne er for høj, skal deres nummer øges.

Den ideelle placering af en enkelt enhed under et højt loft kan overvejes:

 • Installation af lamper med flere lamper op til 60 watt;
 • Tilstedeværelsen af ​​en tilstrækkelig afstand, ca. 40 cm, fra lamperne til den spændte belægning;
 • Retningen af ​​lysets stråler ned for at undgå opvarmning af loftets overflade;
 • Professionel installation af belysningsenheden af ​​høj kvalitet.

Ved hjælp af denne omtrentlige liste over krav kan du hurtigt afhente en lysekrone til værelser, hvor der er installeret tekstil- eller filmstræk.

Hvad skal man købe og hvordan man korrekt installerer

Installationen af ​​strækloftet og reglerne for vedligeholdelsen er beskrevet i mange af de ledsagende instruktioner til installation og betjening af et særligt moderne loftdæksel. Men de er ikke detaljerede nok, hvilke lysekroner der kan bruges relativt frygtløs i nærvær af et strækloft, og fra køb, som det er nødvendigt at afholde sig fra.

Ved køb af belysningsudstyr er det nødvendigt at tage højde for visse ydeevneegenskaber af stræklofter. For eksempel:

 • Glansbelægning vil skabe yderligere belysning i rummet på grund af de mange refleksioner, der kommer fra punktkilder til lys;
 • Med stærk baggrundsbelysning fra bunden gennem overfladen af ​​loftspændingsdækslet kan skjulte kommunikationslinier skinne igennem. Dette er den anden afgørende faktor ved køb af lysekroner med loftets retning.

Derudover er det nødvendigt at vælge den rigtige model af belysningsenheden, du skal også installere den korrekt. Den sædvanlige metalkrog eller plader, der er fastgjort til gulvpladerne på installationsskruerne, vil være tilstrækkelige til en kompetent installation af mange lysekroner fra tilbudene fra det kommercielle netværk.

Der er en forudindtaget mening, at når du installerer tekstil- eller filmbelægninger, er det umuligt at bruge omfangsrige klassiske multi-track-lysekroner med krystaldekorationer og lyslyspærer. Men eksperter indikerer at du kan hænge på et strækloft og temmelig stor og tung konstruktion af lysekroner. Det vigtigste er, at metoden til fastgørelse af lysekronen på krogen er nem at implementere og kræver ikke yderligere boring af loftpladen. En robust og robust krog, installeret af en specialistinstallatør, vil holde den tyngste krystalkroner med mange vedhæng.

Lysekrone top

Separat opmærksomhed, når du vælger stil og form af hovedlampen i et hvilket som helst rum, er nødvendigt for at give valget af dets øverste del. Det skal bemærkes, at efter installation af lysekronen under strækloftet ses refleksionen af ​​armaturets overdel primært på gulvet lavet af blank film.

Skjul installationskroge, metalplader, ledninger, monteringsskruer og andet ikke æstetisk, men de nødvendige elementer i hver loftslampe er bedst med en dyb og smuk skål. Det er ønskeligt, at dette separate design af anordningen til belysning af lokalerne havde en lille vægt og et tynd men holdbart hus.

For blanke stræklofter anbefales det ikke at bruge multi-track belysningsenheder. Yderligere afspejling af lyskilder fra den glatte overflade vil skabe ubehagelig blænding.

Ved køb af lampeskærme eller belysningshorn for at undgå udseendet af mørke pletter på strækloftet, der er vanskelige at fjerne, er det værd at sikre, at lamperne rettes lige ned. Støvet, der er lagt på lampens overflade, brænder, når det opvarmes, og når det kommer ind i vind- eller trækrummet, bevæger sig opad og efterlader et sort mærke på det strakte gulv.

Nyttige tips og kosttilskud

Ideelt set bør hver lysekrone, der er egnet til montering på en strakt film eller stofoverflade, være udstyret med yderligere reflektorer, der peger nedad. Dette er et specielt installeret rektangel, ovalt eller firkantet af krom eller rustfrit stål. Dens placering over belysningslygterne forhindrer det hængende loft overophedning og beskadigelse.

Som supplement til skønhed og stil af belægningen, bør lysekronen ikke skabe uønsket blænding og bringe disharmoni ind i rummet. Derfor kan flere praktiske råd være nyttige ved valg af:

 • Til placering på et blankt lærred til brug af lamper med et stort antal lamper, som afspejles, vil der opstå et blødt diffust lys;
 • Undgå at øge belysningen på grund af takbelysning med reflektorer pegende opad;
 • For et værelse med et lille areal på op til 10 kvadratmeter er det nok at bruge en 3-4 lyskilde. Store lokaler vil kræve et øget antal loftlamper;
 • Med en aflang form af rummet til at bruge lysekroner med nuancer placeret langs den lange side af rummet. Et sådant arrangement af lyskilder vil gøre det muligt at oplyse rummet uden at skulle installere yderligere væglamper;
 • I firkantede værelser ser pladerne godt ud med en ensartet retning af lysstråler i forskellige retninger.

Det er behageligt, behageligt og meget bekvemt at bruge en smuk og elegant lysekrone i kombination med en moderne strækbelægning. Især hvis belysningsenhedens favoritdesign blev solgt med en fjernbetjening. Ved brug af fjernbetjeningens funktioner ved brug af moderne lyskilder er det muligt, uden at stige fra stedet, at reducere belysningen af ​​belysningen eller øge den.

Fjernbetjeningen af ​​hovedbelysningsenheden i rummet skaber primært ekstra komfort og bekvemmelighed. Ved hjælp af et smukt loft vælges omhyggeligt en moderne lysekrone med kærlighed, du kan have en god hvile derhjemme og invitere venner eller familie til dig selv. Det stilfulde design af rummet vil appellere til absolut alle.

Lysekroner til hævede lofter - tips om valg

Stræklofter ser luksuriøse ud, men det er kun at vælge belysningskilderne og bestemme, hvilke lysekroner der passer til stræklofter? Funktionerne ved en sådan loftindretning er i de materialer, hvorfra den er lavet - de kan blive beskadiget og deformeret i tilfælde af et mislykket valg af lysindretningens konfiguration.

Den korrekte lysekrone vil ikke kun bevare dækningen, men også supplere designets storhed.

Stretch loft funktioner

Valget af specialiserede lysekroner til lofter er lille. Men at kende nuancerne, det er helt muligt at vælge den rigtige model fra det sædvanlige sortiment. Der er anbefalinger til monteringsmekanismen og strukturen af ​​lysekronens krop. Faktum er, at dets krops struktur skal have god varmeisolering for at forhindre overophedning af loftet. Desuden kræver materialet af hængende lofter en bestemt struktur og placering af loftet.

Karakteristika for den rigtige lysekrone

Dyrt loftbelægning er placeret tæt på lyskilderne - lamperne. Det er en PVC-film, som ikke bør opvarmes med mere end 60 grader. Et lille overskud af temperaturnormerne og filmen kan starte grimme deformationer og endda brænde. Baseret på dette er det åbenlyst, at ingen lysekrone kan bruges til at oplyse et værelse med lofter.

Vær opmærksom på de krævede specifikationer:

 1. Armaturet skal være konstrueret således, at lysstrømmen ikke er rettet mod loftet. I modsat fald kan dyrt materiale begynde at brænde igennem;
 2. den anbefalede konfiguration af de loftslukkede modeller eller styrer lyset på siderne og ned;
 3. Vælg lysekroner, som vil give en betydelig afstand fra loftet til belysningselementerne for at forhindre overtræksmaterialet i at blive opvarmet.
 4. et hængende loft i et almindeligt lille rum "spiser" centimeter i højden, så massive og overdrevent komplekse lysekroner vil gøre rummet visuelt lavere. Dette råd gælder ikke for højden på værelser under 3 m.

Ved estimering af suspensionens længde skal man huske på, at lampen er fastgjort til den grove loftoverflade, derfor er en vis længde af suspensionen gemt under spændedækslet.

Monteringsvalg

Det er vigtigt at overveje den type fastgørelse af lysekronen til loftet, da dette er det mest afgørende øjeblik.

Passende og uegnet lysekrone armatur:

 • "Ja" - Suspenderet, som er monteret på en særlig krog.
 • "Nej" - Forsendelses notater anbragt ved hjælp af et patchpanel, som igen er fastgjort til loftet med selvdrejende skruer.

For hævede lofter er en suspenderet version egnet, da overlaypanelet ikke kan placeres på en strakt film. Som allerede bemærket er suspensionens størrelse også vigtig at vælge, idet afstanden mellem udkast og strækloft tages højde for.

Du kan gøre fastgørelseshagen lavere end strækloftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at tage sig af fastgørelsen inden loftet strækker arbejde.

Hvilken lampe at vælge?

Med den nuværende mangfoldighed af lyskilder er det nogle gange svært at forstå valget af lamper. Hvordan vælger man lamper - opvarmning, halogen eller LED, og ​​hvilke nuancer skal man tage højde for?

Du har muligvis valgt at vælge et loft, der har hornene opad. Dette er uønsket, så du skal klart justere afstanden fra lamperne til loftet, og for hver type lampe kan det være anderledes.

 • Glødelamper. Glødepærer er de billigste, men de opvarmer luften og spilder dyrebar elektrisk kraft, og det opvarmer også overfladen af ​​loftet. Af denne grund er sådanne lamper det mest uheldige valg at bruge sammen med en lignende finish Afstanden fra PVC-folien og den konventionelle glødelampe med hornene opad skal være mindst 40 cm, i andre tilfælde - 25 cm. Lampens effekt bør ikke være over 60 W. Hvis afstanden er mindre, bør lysekronen være med reflektorer, der ikke tillader loftet at brænde ud.
 • Energibesparelse. Energibesparende lamper, som praktisk talt ikke opvarmes og kan bruges kort afstand fra stræklofter, er yderst velegnede. Ud over effektomformeren har lampen ingen elementer, der kan varme op. Bemærk dog, at der er kviksølvdampe inde i lampen, så hvis du bryder det ned, skal du træffe uopsættelige foranstaltninger.
 • Lysdioder. LED lamper er simpelthen lavet til hængende lofter - de har høj effektivitet og lav varme. Sådanne lamper tjener i lang tid, men deres største fordel er retningsstrålende lysstrøm uden reflektorer, der udsender en strøm af lys til kun en halvkugle. LED-lavspændingslamper anses for at være mest praktiske, men de kræver installation af en strømforsyningsenhed. Placeringen skal ikke være i det tomme område over loftet, da der ikke er ventilation, og der kan forekomme overophedning.
 • Halogenlamper. Halogenlamper med en effekt på 35-40 W, rettet opad, skal fjernes fra overfladen af ​​belægningen mindst 30 cm, 20 W - 20 cm og 10 W henholdsvis 10 cm.

Designer Secrets

Vælg ikke alt for chic lysekrone muligheder, kun hvis du er sikker på, at stræklofterne ikke vil gå i baggrunden. For eksempel kan store kaskadekroner af krystal begge niveauer skønheden i belægningen og understrege den.

Nogle designhemmeligheder:

 • lærred stræklofter af lyse farver for at slå lysekronen i en kontrastfarve;
 • sorte stræklofter vil skabe en storslået harmoni med en hvid lysekrone eller et metal;
 • den glatte loftoverflade kan kombineres med en lysende lysekrone, hvis du vil skabe en unik refleksionseffekt.

Loftsplader, suspensioner eller lysekroner med horn

Alle disse lamper er meget populære og har deres egen egenskaber. Versioner med flere horn, måske den mest almindelige. Det vigtigste er, at de ikke bør styres strengt opad, især hvis du skal bruge glødelamper eller halogener. Vær opmærksom på, at lyset rettet mod loftet vil skabe cirkler i loftet - du kan ikke lide denne effekt. Men hvis hornene er rettet ned og til siderne, kan du ikke bekymre sig om cirklerne i loftet eller for beskadigelse af filmen.

Tallerkroner kan virke ret imponerende i design, men uden en reflektor over hver pære kan denne type lysekrone ikke bruges til et strækloft. Men disse elementer findes ikke ofte på salg.

Hvis du vælger de modeller, hvor loftet dækker lampen fra bunden, skal du vælge lange suspensioner, så vil loftfilmens overflade være i en sikker afstand fra lyset. Et sådant loft kan placeres sikkert på et falsk loft.

Andre nyttige tips

Ud over de tekniske parametre bør lysekronen supplere strammefladens skønhed uden at skabe en stilistisk ubalance. Belægningsfilmen er som regel blank og afspejler perfekt lys. Af denne grund skal du tage højde for, at lyset af lysekronen ikke skaber uønsket blænding, især i soveværelset, hvor lysbelysning er designet til at bringe komfort.

Hvordan man vælger en passende lysekrone:

 • Hvis loftet er blankt, vil det være smukt, hvis lysekronen forsigtigt diffunderer lyset langs lærredet.
 • I stuen kan du hente en lampe med mange lavenergilamper, som afspejles, vil skabe dybdeffekt og fordoble antallet af lyskilder.
 • Stræklofterne selv har et luksuriøst udseende og reflekterende glansfilm, så tag ikke loft med prisme og reflektor.
 • Til belysning af et lille rum omkring 10-12 m 2 er en lysekrone til 3-4 loftlamper nok, og for værelser fra 12 m 2 - med 6 loftslamper.
 • For rummelige værelser er lysekroner kombineret med spotlights og andre lyskilder for at give spektakulær belysning.

Under hensyntagen til loftets spejlkapacitet skal du fremme om muligheden for at reflektere i det en grimme "fyldning" af loftlamperne og andre elementer.

Det er fantastisk, hvis butikken giver dig et særligt katalog over lysekroner til lofter, hvor du kan se udseendet i det færdige interiør.

Eksperter har deres egne hemmeligheder ved at vælge en lysekrone til hævede lofter, akkumuleret med erfaring. Uden at tage hensyn til deres rådgivning, kan du vælge dyre lamper med en række forskellige muligheder og detaljer, der ikke er nyttige og kan ødelægge en dyr overflade. Styret af tipsene i denne artikel kan du undgå de ubehagelige fejl i forbindelse med skader på den smukke glatte overflade af loftet, og vælg den perfekte lyskilde.

Elektrisk udstyr, lys, belysning

Stræk loft - en populær moderne måde at afslutte loftet. Det er let at installere og giver dig mulighed for at skjule alle fejl og uregelmæssigheder i hovedloftet. Der er en misforståelse om at installere et loft, du er nødt til at opgive den traditionelle belysningsmetode, at du ikke kan bruge lysekroner og lamper. Og du kan kun bruge spotlights eller LED-tape, monteret i en gipspladekasse. Faktisk er det slet ikke tilfældet. For at belyse et værelse med et strækloft, kan du bruge lysekroner og loftslamper og spotlights. I forbindelse med strækstofets specifikationer er der visse begrænsninger og krav, der skal opfyldes for lamper til lofter. Dette gælder for typen af ​​lamper, deres kraft, installationsmetode, lampesign og meget mere. Der er et rimeligt spørgsmål, hvordan man vælger en lysekrone til hævede lofter. Om dette og snakkes i denne artikel. Vi vil bestemme, hvad lysekroner og lamper er, hvilken form og størrelse, hvordan de er fastgjort til basen, hvilke lamper de bruger og hvilke restriktioner der pålægges.

Funktioner af belysningsanordninger til lofter

Stretch loft er en PVC eller polyester lærred, strækket i hovedloftets plan i en afstand af flere centimeter fra den. På grund af at PVC-stoffet er følsomt for temperaturstigninger over 80 ° C, kan det strække sig. Polyesterstof syntetisk stof strækker sig ikke, men det kan ændre farve, blive gul eller sort under påvirkning af temperatur eller på grund af ukorrekt installeret belysning.

Derfor undrer du dig om at vælge lamper til hævede lofter, bør du overveje følgende krav:

 • Strækloftets lærred må ikke opvarme over 60 ° C, så lysekronerne skal være placeret i en vis afstand / højde fra lærredet, og strømmen af ​​lamperne til stræklofterne skal være sådan, at lærredet opvarmes så lidt som muligt. Hvilke særlige krav er der pålagt kraften til visse lamper, vil vi overveje senere.
 • Nogle typer af lamper, såsom halogen og LED, kan tilsluttes via effektomformere. Sådanne indretninger bør ikke placeres i mellemrummet mellem strækloftet og hovedloftet, da der ikke er nogen ventilation i den. Effektomformerne placeret bag spændetilstanden fejler hurtigt på grund af overophedning. De skal anbringes i en bekvem ventileret niche, og de ledninger, der fører til dem, skal fastgøres over lærredet.
 • Lamper og lysekroner til loftslofter er fastgjort til hovedloftet på forskellige måder. Derfor skal de købes inden loftet er installeret, så installatørerne vil kunne beregne mere detaljeret, hvor indsnittet vil være til armaturet, samt bedre forberede fastgørelsen af ​​pantet.
 • Den glatte overflade af strækloftet afspejler 80% af lyset, så du bør ikke bruge til at belyse lysekronen med åbne lamper, der peger opad. De vil blive afspejlet i lærredet, og lyset bliver for lyst og skåret. For en stille omgivende belysning skal du bruge lysekroner og lamper med nuancer.
 • Det er nødvendigt at opgive en lysekrone eller en lampe med en bevidst vanskelig monteringsindstilling, da unødig skade på spændevævet er uønsket.

Disse er blot generelle begrænsninger. Siden klassiske lysekroner, lysekroner med forskellige indviklede design, lysekroner med blæser, indbyggede loftlamper, loftslygter, spotlygter og andre belysningsarmaturer kan bruges til at belyse stræklofterne, lad os se nærmere på nogle af dem.

Hvilke lysekroner til hævede lofter er

For at oplyse værelser med hævede lofter, kan du bruge den klassiske lysekrone, der er kendt for vores øjne. For et lille værelse med et areal på 9-12 m2 er en lysekrone installeret i midten af ​​rummet nok. Hvis lysekronens form gør det muligt at klare det på krogen, der er specielt designet til dette formål, vil dets installation koste meget lidt. Nogle gange kan nogle virksomheder, der installerer hævede lofter, installere en lysekrone gratis.

Til belysning et stort rum på 20 m2 og mere end en lysekrone vil ikke være nok. Hvis rummet har en langstrakt form og giver dig mulighed for at opdele det visuelt i to dele, så kan du installere to lysekroner lige adskilt fra væggene. Ellers er det muligt at supplere en lysekrone med loft eller spotlights, som vil belyse de "døde" zoner, hvor lyset fra lysekronelamperne ikke når.

Formen og størrelsen af ​​lysekronen til strækloftet

Alle lysekroner kan opdeles i vandret og lodret. I værelser med lave lofter fra 2,3 m til 3 m højde er det tilrådeligt at bruge vandrette lysekroner med en diameter på op til 1 m. De kan være en multi-track konstruktion placeret på "grene" eller have et andet design. Deres hovedtræk er, at lamperne med lamper er jævnt fordelt gennem lysekronen og er i en tilstrækkelig afstand fra midten for bedre at belyse rummet.

I værelser med højt til loftet (over 3 m) er det bedre at bruge lodrette lysekroner med en diameter på 30-50 cm og en højde på ca. 1 m. En lysekrone hængende fra et langt "ben" belyser levestuen så meget som muligt.

Lysekroner til hængende lofter pris afhænger af deres form, design, størrelse og materialer. Det bedste valg ville være lysekroner med nuancer eller horn rettet nedad eller sidelæns og nedad for ikke at opvarme loftet igen. Også klassiske lysekroner kan suppleres med dekorative elementer - silke lampeskærm, perler, vedhæng lavet af gennemsigtigt eller farvet glas, som vil spille som en blænding på overfladen af ​​loftet.

Krystallysekroner til stræklofter er altid populære, da krystalskårne elementer diffunderer lys, jævnt fordeler det gennem rummet. Alle moderne lysekroner af denne art er designet med alle de krav, der gælder for belysning af værelser med lofter. Det blanke lærred i strækloftet afspejler lyset og gør krystallet "play" med højdepunkter og masser af farvede stænk.

Ud over ovenstående er der store pyramidalkroner, der belyser hallerne på hoteller, teatre, museer og andre lignende lokaler. Valget af en lysekrone af en bestemt form og størrelse afhænger af den effekt, som ejeren af ​​boligen ønsker at modtage. For eksempel vil en klassisk lysekrone i stearinlys med "stearinlys" se mere fordelagtig ud i et matt lærred, og i en blank vil dets refleksion være uhensigtsmæssig og ubehagelig. Lysekrone i form af en halvkugle vil perfekt slå et blankt lærred, i dens refleksion bliver det til en fuld kugle, som visuelt vil forstørre rummet og "løfte over" loftet. Horisontale multi-track lysekroner ser godt ud både under matte lærred og under glansede, som er helt synlige i de præsenterede fotos.

Lysekroner til hævede lofter: foto eksempler

En lodret lysekrone med silke lampeskærme og dekorative glaselementer er vidunderligt afspejlet i et blankt stretchfarvet lærred af en mørk skygge.

Og endnu en lysekrone mod det mørke strækloft.

Krystal lodret lysekrone er perfekt kombineret med et matteret stof strækloft.

Her er den vandrette lysekrone af moderne design.

Og en anden version af moderne indretning.

En fantastisk mulighed for en strækloft vandret multi-mile lysekrone.

Klassisk lodret lysekrone til højt til loftet.

Den vandrette lysekrone af det futuristiske design med lukkede lamper afspejles i det glatte stretchloft.

Og her er et eksempel på, hvordan lamper kan afspejles på et blankt loft uden lampeskærme.

En temakrystal-lysekrone kræver et passende rum. Ikke for alle.

For et stofloft med et rigt mønster er det svært at finde en lysekrone, men du kan.

Den øverste del af lysekronen til strækloftet skal ikke være mindre æstetisk end den nederste, da dens refleksion ses i det blanke lærred. Der må ikke være grimme stikning af ledninger eller andre dele. Skålen af ​​lysekronen (placeret øverst og fastgjort til lærredet på strækloftet) skal være stort nok til at skjule alle mangler og installationssteder.

Du bør ikke bruge lysekroner, hvor hornene og lamperne er rettet opad, og der er ikke noget loft eller reflektor ovenover. Dette truer med at forårsage sorte pletter på loftets overflade, som næsten er umulige at fjerne. Forresten vedrører dette ikke kun strækloftet, men også det sædvanlige loft. Årsagen til udseendet af sorte pletter er brændt støv. Faktum er, at der opsamles støv på overfladen af ​​lamperne, der forbrænder på grund af opvarmning af lampens overflade. Når et udkast vises i lokalet, for eksempel, hvis du åbner døren, blæser det brændte og stadig varme støv ud af lampens overflade, stiger op og sætter sig i loftet som om det smelter ind i loftet. Hvis du stadig vil bruge bare denne slags lysekrone, så skal lamperne i den installeres energibesparende eller LED, de opvarmer mindst.

Hvis man vælger en lysekrone til et strækloft, er det nødvendigt at være opmærksom på de modeller i lofterne, hvor der er lysreflektorer. Lysreflektorer er plader af krom eller rustfrit stål. Det er bedre, hvis det er placeret på toppen - over lampen, så er sandsynligheden for overophedning af strækloftet minimal.

Lad os se på typer af lysekroner, afhængigt af hvilken slags lamper til hævede lofter der bruges i dem. Glødelamper, halogen, energibesparende og LED-lamper kan bruges som lyskilder.

Lysekroner til loftslofter med glødelamper

Glødelamper er den billigste kilde til lys, men deres effektivitet er så ubetydelig, at deres brug i de senere år i stigende grad er blevet afvist til fordel for andre lamper. Trods alt bliver kun 3% af den energi, der bruges af glødelampen, til lys, de resterende 97% bliver til varme. Og med denne funktion er forbundet det største problem med at bruge glødelamper med loftslofter.

Glødelampernes kraft i en lysekrone til et strækloft må ikke overstige 60 W, hvis lysekronen er lodret og 40 W, hvis den er vandret.

Hvis lamperne i lysekronen er rettet opad, skal de være placeret tættere end 40 cm fra lærredet. Ellers bør lysekronerne med hornene pege opad ikke blive brugt overhovedet, da reflektoren fokuserer på energien og opvarmer lærredet. Hvis den er rettet nedad, så i en afstand på 20 cm. Den bedste mulighed er lysekroner, lamper, der er helt skjult fra loftet eller i det mindste loftbelysningen adskiller dem fra loftet.

Halogen lysekroner til lofter

Halogenlamper er ikke langt fra glødelamper med hensyn til effektivitet. Deres største fordel er, at spektret de udsender, er tættest på dagslys. Men sådanne lamper opvarmes endnu mere end glødelamper. Derfor bør halogenlamper til hævede lofter ikke være mere kraftige end 35 watt.

En anden vigtig nuance med at arbejde med halogenlamper er, at du aldrig bør røre dem med dine hænder, kun med tørre, rene kludhandsker. Det fedt, der udskilles af talgkirtlen i huden, forbliver på lampens pære og vil brænde, når lampen opvarmes. Der kommer et mørkt sted på stedet for det brændte fedt, hvorved lampen opvarmes ujævnt og hurtigt fejler.

Det er umuligt at installere halogenlamper i lysekroner, hvis horn er rettet opad, undtagen i tilfælde, hvor lysekronen er lodret og falder en tilstrækkelig stor afstand fra loftet. Et sådant trick er kun muligt i værelser med højt til loftet. I alle andre tilfælde er det bedre at installere halogenlamper i loftlamper og horn rettet nedad eller sidelæns og i en afstand på 20-25 cm fra loftet.

Energibesparende lysekroner til lofter

Energibesparende lamper er fluorescerende lamper med integreret ballast. Deres effektivitet er meget højere end glødelampe, og de opvarmer næsten ikke op, men de har deres ulempe. Kviksølv er inde i en energibesparende lampes pære, så hvis pæren er beskadiget eller ødelagt, er det nødvendigt at træffe passende foranstaltninger - tøm rummet fra mennesker og dyr og fjern kviksølvgasser. Også efter udløbet af brugen af ​​en sådan lampe kan den ikke blot smides i beholderen, men skal tages til et særligt modtagelsessted.

Energibesparende lamper til hævede lofter kan være af en hvilken som helst strøm og være placeret tæt på lærredet, f.eks. I vandrette lysekroner. Den eneste begrænsning er værelser med høj luftfugtighed. De kan ikke bruge energibesparende lamper - hurtigt fejler strømforsyningen. Energibesparende lamper kan også installeres i hornene pegende opad.

LED lysekroner til hævede lofter

LED lamper - ideel til hængende loft. De har den højeste effektivitet, de opvarmer ikke og er meget holdbare. Forventningen af ​​sådanne lamper er ca. 10.000 timers kontinuerlig drift (4 år), mens deres holdbarhed ikke afhænger af antallet af indeslutninger. LED'er diffunderer det spredte lys, så lamperne behøver ikke reflektorer og reflektorer. Der er ingen begrænsninger på magt og afstand til lærredet til sådanne lamper.

LED-lamper til hævede lofter installeres med strømforsyning, så det er fornuftigt at bruge lavspændingspærer med en enkelt strømforsyning i lysekronen. Forresten skal den placeres på et ventileret sted - en niche, bag et skab eller et andet sted. Fra strømforsyningen til lysekronen skal strække ledningerne. Designet af LED lysekroner er så indviklet og usædvanligt, at det er i stand til at dekorere og bringe en fremhævning til ethvert interiør.

Metoden til montering af lysekroner til lofter

Alle lysekroner ved hjælp af fastgørelsesmetode kan opdeles i to kategorier - suspenderet og overhead.

Suspenderet lysekrone til et strækloft er hængt på en særlig krog, der kan "fast" fastgøres i betonloftet svejses til pladen, boltet til loftet. Hvis du monterer krogen i rummet for første gang, er det fornuftigt at installere ankerkrogen og fastgør den fast i loftet.

Lysekroner med krogmontering er nemmeste at installere på loftet. Til installationen behøver du kun at sænke krogen til den ønskede højde og lave et lille snit i lærredet for at strække ledningerne og lysekronen.

Den såkaldte loftslysekrone til et strækloft er fastgjort direkte til loftet, derfor leveres det med specielle monteringselementer - beslag.

Monteringspladen leveres ofte med ikke for tunge lysekroner, forsynet med monteringspinde eller sidebolte med sideklem og gevind. Da strækloftet sænkes 5 til 6 cm eller mere fra hovedloftet, skal monteringsbjælken være fastgjort så det er på det krævede niveau. For at gøre dette, skal det være noget at sætte mellem det og hovedloftet. Dette kan være en træbjælke med en tykkelse på 5 - 10 mm mindre end loftets sænkning.

Monteringsplade "kryds" bruges til at fastgøre tunge massive lysekroner med form som en cirkel, oval, kvadratisk eller rektangel. Opgaven er den samme som med monteringspladen. Det er nødvendigt at tage et stykke krydsfiner, lidt mere end størrelsen på monteringskorset, bor et hul i midten, hvorigennem elektriske ledninger kan trækkes, og fastgør det til loftet med ankerdykler på betonen. Gennem krydsfiner til betonen monteres monteringspladen "cross".

Monteringsplade "I-beam" leveres komplet med store lysekroner. Du kan fastgøre den til bundloftet på samme måde som tværstangen.

Overvej at loftslysekroner med monteringsplader "cross" og "double tee" kræver et ret stort hul i stretchloftet, hvilket kan påvirke udseendet og spændingen negativt. Det er derfor, der oftest bruges hængende lysekroner og lysekroner med en konventionel monteringsplade.

Hvilke lamper til lofter er

Ud over lysekroner i stræklofterne kan du installere lamper, mindre og mere kompakte belysningsarmaturer. Der er sådanne typer af armaturer til stræklofter - spotlights, der giver yderligere belysning af et bestemt hjørne, indvendig element eller rumszone samt hovedloftarmaturer til stræklofter, der tjener som generel belysning i stedet for en lysekrone. Spotlights er oftest forsænket, og lofterne er overhead, der stikker ud over lærredet.

Hvordan vælger man lamper til hævede lofter, så de ikke beskadiger lærredet, hvilke lamper kan bruges og i hvilken afstand? Selvfølgelig kan glødelamper i lamperne ikke bruges. Og vi vil overveje andre typer nedenfor.

Halogenlamper til lofter

Som vi allerede har skrevet, opvarmes halogenlamperne, så lamperne skal være forsynet med en reflektor, der styrer lysstrømmen. Armaturhuset selv, der anvender halogenlamper til lofter, skal være fremstillet af et materiale, som minimalt udfører varme. Det er ønskeligt, at lampens krop stikker mindst 5 til 10 cm ud over nettet, så den ikke opvarmes.

Ligeledes skal lampens bund med en halogenlampe drejes. Overvej at opvarmning af en halogenlampe ikke er afhængig af spænding, så du sikkert kan bruge 220 V-lamper, og afsæt ideen om at installere 12 V-lamper og omformere. Du vil ikke få noget, og installationen af ​​ledninger og installation af transducere - unødvendige problemer. Husk, at opvarmning af lampen kun afhænger af strømmen.

Lamper til stræklofter energibesparelser

Armaturer med energibesparende lamper er oftest spotlights. De kan være placeret på en hvilken som helst afstand fra loftet og har nogen strøm, da de næsten ikke opvarmes. Desuden er der i lamperne altid en reflektor, som beskytter alt, der ligger bag, fra opvarmning.

For energibesparende armaturer til lofter er priserne næsten to gange lavere end for LED, hvorfor de stadig er populære.

LED-lamper til hævede lofter

Lamper med LED'er forårsager mindst beskadigelse af hæmmede lofter, de opvarmer ikke og spredes varme helt. Kategorien af ​​lamper med diodelamper til hævede lofter er den mest omfattende, med og uden dekorative elementer, der diffunderer og refrakterer lys. Sagen af ​​sådanne lamper er lavet af materialer, der ikke er meget varmeledende og er specielt isolerede. LED-lampernes effekt og lysstyrke kan variere afhængigt af behovene.

LED lamper til hævede lofter: et foto eksempel

Strek-loftslygter

Spotlights - den mest omfattende kategori af armaturer til hævede lofter. De monteres hurtigt og nemt, minimerer krænkelsen af ​​lærredets integritet. Oftest er disse indbyggede armaturer, der anvender forskellige spotlamper til hævede lofter - halogen, energibesparende og LED.

Montering af spotlights er lavet på specielle monteringsstrimler, som er monteret før webspændingen. Halogenlamper bliver meget varme, så lampens krop bør ikke opvarmes, sørg for at tjekke dette inden køb. Eller isoler lampen fra lærredens varmebestandige pakning. For 1 m2 plads kræves en lampe med halogenlampe. Samtidig sænkes loftet med 6 cm. Hvis vi bruger LED-spotlights, kan spændevævet monteres i en afstand på 4 - 5 cm fra hovedloftet.

Lamper til hævede lofter: et billedeksempel

Når du vælger en lysekrone eller armaturdesign til et strækloft, skal du overveje farven, tekstur og mønster på lærredet. For eksempel vil spotlights med græske ornamenter, med smaltindsatser eller antik bronze, se grove ud på et stofstrækstofloft.

Hvilke lysekroner er egnede til lofter

Stræklofter er meget populære i dag. De dekorerer interiøret, gør det til en bred vifte og særligt humør. Når du installerer et sådant design, har kunder ofte et spørgsmål, er det muligt at installere en lysekrone på sådanne lofter og hvordan man gør det korrekt? Når alt kommer til alt, hvis det er analfabeter at hente eller forkert hænge en lampe, kan det beskadige loftets stof.

Hvilke lysekroner er egnede til lofter

anbefalinger

Inden du installerer en lysekrone på et strækloft, skal du studere specifikationerne for dets arbejdsvilkår.

 1. Lærredet, der består af loftet, kan modstå en maksimal temperatur på 60 grader. Hvis den stiger, begynder filmen at blive forværret og deformere. Derfor skal du vælge en lampe, der ikke vil varme miljøet meget.
 2. Hvis overfladen af ​​loftet er blank, skal du tage højde for dens fremragende reflektivitet. På den ene side - hvis du leder lampen op, kan du spare ved at bruge halv så mange. Og at se på sådan en kilde til lys vil være meget imponerende. På den anden side skal man være opmærksom på at interne ledninger ikke kan ses, da det også afspejles i loftets udseende.
 3. Halogenlamper, såvel som dem, der arbejder på LED'er, kræver installation af en strømomformer. Det kan ikke gemmes over strækloftet. Der er ingen ventilation, kraftomformerne vil overophedes og vil snart svigte. Det er bedre at lægge ledninger over loftet på forhånd, og sæt strømforsyningen i enhver niche med god ventilation.

Lysekroner til stræklofter

I lysekroner til et strækloft kan du bruge nogle lamper. Sandt nok har hver af deres egenskaber, fordele og ulemper. Alt dette, såvel som typen af ​​armatur, bør overvejes, når du vælger.

Tabel. Typer af lamper, positive og negative egenskaber.

Typer og forskellige lysekroner

Efter at have undersøgt fordele og ulemper kan alle vælge den type lyspærer til lysekronen, der passer bedst til ham. Og så der ikke er nogen problemer med deres udskiftning, er det bedre at tjekke hos sælgeren på forhånd, hvilken lampe med basen er den nemmeste at finde på salg. Derfor er lysekronen bedst at købe den, for hvilken den type lampe, der er til rådighed til køb, er nødvendig.

Når du vælger en belysningsenhed, skal du tage højde for lofterne og vælge den mulighed, der vil se mest fordelagtigt ud i dit værelse.

Hvis højden af ​​lofterne i rummet er lille, vil den vandrette lysekrone se godt ud i den. Dette design er op til 1 meter i diameter. Lyspærer i det er jævnt arrangeret i en cirkel eller spiral (det hele afhænger af designerens hensigt). En sådan lygtes egenart er, at alle lamperne i den er i lige afstand fra midten. Dette arrangement giver optimal og ensartet belysning af hele rummet i rummet. Men hvis lyset fra en enkelt vandret lysekrone ikke er nok, bør du tænke på yderligere installation af spotlights eller vægsconces.

Hvis loftet er højt nok (over tre meter), er det bedre at bruge lodrette lysekroner. Typisk ligger deres diameter fra 30 til 50 cm, og den gennemsnitlige højde er 1 m. Den lange lysekrone, der hænger op fra loftet, belyser perfekt levestuen. Hvis rummet har en stor størrelse og en langstrakt form, anbefaler eksperter at opdele det i to zoner og installere de samme apparater i hver af dem. Eller tilføj belysning spotlights, placere dem i særligt mørke hjørner.

En populær type lampe er en lysekrone, der ligner en plade (loft). Imidlertid har dens installation sine egne nuancer. Her er det bedst at installere LED-lamper - for at undgå overophedning. Hvis ejeren foretrækker en anden type lampe, er det nødvendigt at tage sig af suspensionens tilstrækkelige længde og desuden dække hvert lys med en reflektor.

Loftslampe Kolarz Stella

Lysekrone udvælgelse baseret på design af rummet

Når du vælger et design til et bestemt rum, skal du tage højde for ikke kun dens størrelse, men også formålet, den overordnede stil og typen af ​​strækloft. Korrekt valgt lysekrone "vil sætte tonen" for hele rummet, vil bidrage til at placere stilistiske accenter, vil give det et interessant udseende og enestående karakter.

De mest almindelige materialer er glas og metal. Produkter fra dem kan være absolut ethvert design og derfor egnet til en lejlighed med et trendy interiør og et hjem i klassisk stil. Også disse materialer er meget holdbare og holdbare.

Metal lysekrone (lineær, 3 lamper)

Farven på lærredet er vigtig. Hvis det er lavet i lyse farver, er det værd at slå med en kontrastfarve på lampen. Sorte stræklofter er perfekt kombineret med en hvid lysekrone eller lavet "under metal". Det blanke loft ser ekstremt imponerende ud, og kombinerer med lysekronen af ​​et fancy, komplekst design. Dog skal man være opmærksom på, at lyset ikke skaber uønsket blænding. Især hvis lampen er placeret i soveværelset - et rum der skal give komfort og ro.

Original blæksprutekroner

Hvis rummet er lavet i landets stil, vil det ideelt set se lysekroner af træ med udskårne elementer. De vil skabe en varm hyggelig atmosfære i rummet og hjælpe dig med at slappe af. Desuden er disse lamper velegnet til værelser indrettet i ecostyle ved hjælp af naturlige materialer. Sandt nok kan de kun bruges, hvor høj lysstyrke ikke er nødvendig. Det handler kun om naturlige materialer, hvor du kun kan bruge spændingslygter.

Krystal lysekroner mister ikke deres popularitet. Deres facetterede elementer afspejles i den glatte overflade af strækloftet og "leger" med mange lyse højdepunkter. Sådanne produkter ser godt ud i et romantisk interiør. Men det skal huskes, at krystalkronen meget tiltrækker opmærksomhed og bliver det centrale møbel. For at få det til at se godt ud, skal du undgå tunge møbler på værelset, tage sig af det ledige rum. Kun under disse forhold vil krystalkronen se harmonisk ud og give æstetisk nydelse.

På baggrund af et blankt loft ser symmetriske klassiske designs ud. De kan dekoreres med pendler, perler, farvede eller gennemsigtige glaselementer, stof.

Lysekrone i form af en halvkugle ser også fordelagtig ud i kombination med blanke lofter: reflekteret, det bliver til en fuld kugle. Dette design er en glimrende løsning til et lille værelse med et lavt loft, da det visuelt hæver loftet over og visuelt forstørrer rummet.

Højteknologiske lysekroner - trendy lamper. De er velegnet til dem, der ønsker at give rummet et originalt udseende, og er ikke bange for at eksperimentere med former og størrelser. Sådanne lysekroner er godt kombineret med LED-båndbelysning. Denne kombination vil være særligt interessant, hvis der er et loft på to eller to niveauer.

Hovedlysekronen kan også kombineres med væglamper - dette vil straks føje komfort til ethvert rum. Det vigtigste er at huske, at væglyskilderne i rummet skal være designet i samme stil. Særligt smuk ser denne kombination ud, hvis hovedlysekronen er en lys, lys, uregelmæssig form.

Hvis du vælger en lysekrone, vil det være nyttigt at se på kataloget for at se, hvordan lysarmaturen du kan lide ser i interiøret.

Typer af fastgørelse

De vigtigste måder at installere en lysekrone på er en loftkrog, en krydsformet plade og en monteringsplade. Specificiteten af ​​alle tre typer af installation består i, at deres base er monteret på hovedloftet, selv inden spændingen installeres.

1. Loftkrog

Det er den nemmeste og samtidig pålidelige måde at installere strukturen på. De fleste lejligheder har allerede en krog på loftet - derudover er el forbundet med den. Hvis der ikke findes nogen, skal du selv vedhæfte det.

Loftkrog til fastgørelse af lysekroner

Loftkoblingsteknik er som følger.

 1. For det første skal du korrekt beregne højden - krogen bør ikke forbinde ud over kanten af ​​det fremtidige spændende lærred. For større nøjagtighed kan du trække fiskelinjen eller det tynde garn på det rigtige niveau.
 2. Ved hjælp af et anker på betonen skal du installere en krog. Dowel er også egnet til dette formål.
 3. Efter spænding af loftet skal du feste krogen fast og direkte under den med superlime fastgør en speciel ring.
 4. Når limen er tør - skær gennem hullet langs den indre omkreds.
 5. Få ledningerne, hæng lysekronen på krogen, tilslut den og kontroller om strømmen strømmer.

Lysekrone armatur med loftkrog

2. Monteringsplade

Den type armatur, der normalt følger med lysekronen. Velegnet til små lysarmaturer.

 1. Til at begynde med skal du i hovedloftet lave en speciel træbjælke, så dens nederste kant falder sammen med niveauet af strækloftet.
 2. Bor huller i stangen og skub det elektriske ledninger gennem dem.
 3. Efter spænding af loftet skal du fange stangen og markere de steder, hvor ledningerne skal fjernes.
 4. På lærredet på strækloftet skal du klæbe på ringen og på de steder, hvor fremtiden er fastgjort til strimlen - plastikstykker for at forhindre skade på loftet under installationen.
 5. Skær et hul i loftet, fjern ledningerne.
 6. Sæt forsigtigt planken og brug den med skruer for at forbinde den med en stang på steder forstærket med plastik.

Installation af planken på baren

Lysekrone montering med monterings beslag

3. Plank i form af et kryds

Designet til tunge lysekroner af store størrelser. Processen med dens installation er nøjagtig den samme som den sædvanlige monteringsplade. Den eneste forskel er, at i stedet for en træbjælke bør en bred plank af samme størrelse som en korsformet plank anvendes til fastgørelse. Ved fastgørelse er det nødvendigt at overvåge pladens tæthed i loftet for at undgå forvrængninger og indrykning.

Den største ulempe ved dette design er behovet for at lave store huller i strækloftet. Og dette kan påvirke dets æstetiske udseende og spænding negativt. Derfor er korsplanken ikke særlig populær.

Video - Installer lysekronen under det hængende loft

Sådan vedhæftes en lysekrone

Processen med at installere en lysekrone arbejder med elektrisk strøm. Før det begynder, er det vigtigt at slukke for elektriciteten. Dette garanterer ikke kun mesterens sikkerhed, men også loftets integritet. Brug af handsker fra gummi, som giver yderligere beskyttelse, vil ikke være overflødig.

 1. Ved boring af hovedloftet med en perforator er der risiko for skader på ledningerne, der går fra omskifteren til lysekronen. For at undgå et så ubehageligt øjeblik, skal du forsøge ikke at bore loftet mod kontakten.
 2. For ikke at beskadige spændevævet med strimlens kanter kan de pakkes med elektrisk tape, og der skal lægges plastikstykker på ca. 2 millimeter mellem lærredet og pladen.
 3. Stykker af plast skal også bruges i indskruen steder, hvis de anvendes.
 4. Inden der skæres huller i loftet, er det vigtigt at bruge en fringring for at undgå at beskadige lærredet. Det kan limes med den sædvanlige superlim.

Når du har installeret lysekronen, skal du være opmærksom på, om den passer tæt til loftet, om dips og afbøjninger danner sig på det.

Fjernbetjening Lysekroner - Fordele og ulemper

Fans af tekniske innovationer er opmærksomme på belysningsudstyret med fjernbetjening. Det adskiller ikke kun smukt udseende, men også anvendelighed. Kontrollen udføres ved hjælp af fjernbetjeningen fra en afstand på 30 til 100 meter. Du kan slå enheden til og fra uden at komme op fra sofaen eller endda være i det næste rum.

Fjernstyret lysekrone

Lysekroner på kontrolpanelet har ofte flere driftsformer, nogle modeller kan endda ændre lysets farve, inkludere lysmusikfunktionen og meget mere.

Kunden skal dog være opmærksom på de mulige ulemper ved en sådan enhed. Regelmæssige fingertype batterier i konsollen er meget hurtigt afladet, så det er tilrådeligt at bruge specielle batterier. I signalmodtageren svigter ofte og derefter slukker lysekronen eller skifter til en anden belysningstilstand, kan det være problematisk. Også før du køber og installerer dette design, skal du vide på forhånd, hvis du kan købe den samme konsol i tilfælde af en sammenbrud. Der er tilfælde at det ikke er muligt at købe en separat konsol, og du skal ændre hele lysekronen. Selv denne lysekrone er meget vanskelig at installere og forbinde, så det er bedre at overlade dem til fagfolk.

Fjernbetjening Lysekrone: Hovedkomponenter

Stræklofter i kombination med en smuk lysekrone ser luksuriøst ud i indretningen. For at belysningsarmaturet skal fungere i lang tid og ikke forårsage problemer, er det nødvendigt at tage en ansvarlig tilgang til udvælgelse og installation. Kun hvis alle de nødvendige regler følges, vil lysekronen i strækloftet betjene kunden i lang tid og trofast, skabe en unik atmosfære i huset og glædeligt øjet.