Beregn mængden af ​​gipsvæg og loftprofil: online-kalkulator

Ved installation af et loftsloft på gipsplader er der behov for korrekt at bestemme, hvor meget materiale der kræves til arbejde. Der er forskellige beregningsmetoder, og omhyggelige herrer kombinerer flere beregningsmetoder på én gang. For ikke at blive forvirret, ikke at lave fejl og kontrollere dig selv, er det fornuftigt at bruge specielle regnemaskiner til at beregne mængden af ​​gipsvæg til loftet, som præsenteres gratis på vores hjemmeside.

Komponenter taget i betragtning ved beregning

Til opførelse af en ophængt konstruktion kræver ikke kun gipsvæg, men også adskillige fastgørelsesanordninger, såvel som midler til at forberede overfladen til efterbehandling. Derfor omfatter beregningen - uafhængigt eller ved hjælp af en lommeregner -:

 • Ark (plader) gipsvæg. Materialet lægges som regel i loftet i et enkelt lag og sælges i hele ark.
 • Leje- og loftsprofiler. Fås i længder på 3 og 4 meter, så købet kræver valg for at minimere affald.
 • Lodrette suspensioner, forskellige stik.
 • Dowel-negle til fastgørelse profiler til væggene og loftet.
 • Metal skruer, fastgøringsprofiler mellem dem.
 • Forstærkning af mesh serpyanka og kitt til tætnings sømme.

Mr. Byg anbefaler: Køb alle materialer med en lille margen. Overskud vil være nyttige til andre reparationer. Men manglen på komponenter, f.eks. På grund af fejl under installationen, fører ofte til betydelige tidsomkostninger: det er ikke altid nemt at finde det manglende materiale i de nærmeste butikker.

Metoder til beregning af gipsvæggen i loftet

Der er flere måder at beregne, hvor mange detaljer af hver type der kræves for at samle et ophængt loft fra et gipsplader i en lejlighed.

 • Grafisk metode. På et papirark beskrives et detaljeret designskema, for hvilket der beregnes beregninger. Fordelen ved denne metode er klarhed: det er lettere at samle plader af gipsplader med minimal affald. Det er uundværligt, hvis lofterne har en anden form end rektangulær. Ulempe: Det er let at blive forvirret og "tabe" nogen fastgørelsesanordninger. Eller tæl dem to gange.
 • Matematisk metode. Antallet af dele beregnes i etaper i henhold til installationstrinnene. Giver det mest præcise resultat, men er kompliceret i opfattelsen.
 • Metode "Knauf". Den berømte tyske producent af gipsvæg og fastgørelsesdele til den tilbyder sin egen beregningsmetode. Et specielt bord indeholder antallet af alle dele pr 1 m2. Det er kun at måle loftets areal og gange hver position i denne tabel med antallet af resulterende kvadratmeter. Nedenfor har vi lagt en online-regnemaskine baseret på denne teknik.

Kalkulator komponenter til loftet af HL

Bemærk: Vi har underskrevet dele med tal, så du kan finde dem i diagrammet.

Vi angav ikke antallet af profiler i stykker på grund af at der er mindst 3 typer profiler i butikkerne: 3 meter, 3,5 meter og 4 meter. Ved at kende den samlede længde er det ikke svært at opdele det ved længden af ​​profilen og få antallet af lameller.

Principper for beregning GKL og fastgørelseselementer

Uanset hvilken metode der vælges og typen af ​​lommeregner er de generelle regler for installation af gipsplademonstruktioner det samme.

 • Længden af ​​styreprofilen er lig med loftets omkreds. Den fremstilles af lameller 3 og 4 meter lang. Størrelsen er valgt, så affaldet slet ikke er muligt, eller de ville være minimal.
 • Metrisk areal af loftprofilen afhænger af dets layout. Eksempler på ordninger findes her. Ofte fremstilles celler med en side på 0,6 m. I dette tilfælde anvendes hele profiler i en retning, og trimning af den tilsvarende længde er velegnet til hoppere.
 • Direkte suspensioner placeres på hver loftsprofil i trin på 50 cm.
 • Multiplicere antallet af suspensioner med 2, få antallet af dowels nødvendigt for at fastsætte dem til loftet. Til det tilføjer dowels til fastgørelse guiderne til væggene, som er arrangeret i trin på 30-40 cm.
 • Krabbe stik tælles i forhold til antallet af led i loftprofiler.
 • Metal skruer købes med en reserve: Hardware er ofte brudt og tabt oftere. Derudover kan overskuddet anvendes overalt.
 • Gipsplader sælges, så deres kompetente layout er meget vigtigt. Det vil være svært at finde en anvendelse til gipsplader af små størrelse.

Beregningen af ​​alt, hvad der er nødvendigt for indretning af loftet på gipsvæggen, er simpelt. Pleje, konsistens, nøjagtighed, plus en praktisk regnemaskine garanterer succes og hjælper med at spare materialer.

Kære læsere! Hvis regnemaskinen har hjulpet dig i beregningerne under reparationen, skriv om det i kommentarerne. Forslag til forbedring af vores onlineværktøjer er velkomne.

Online loft calculator

Regnemaskine til beregning af forbrug af gipspladerlofter

Dette onlineprogram bruges til at beregne gipspladerophæng og lofter. Du skal bare indtaste rummets dimensioner, og regnemaskinen beregner mængden af ​​materiale, der kræves: Profiler (loft og vejledning), du har brug for antallet af gipsplader, antallet af suspensioner og fastgørelsesdele (skruer, dowels). Du kan også finde ud af, hvad der kræves for at forsegle sømme og skrue forankringspunkter. Regnemaskine er gratis!

Suspended gipsplader lofter - en moderne måde at niveauet på overfladen af ​​loftet.

Sådan beregnes gipsvæg til loft

Mange når dekorere boligdelen af ​​huset eller lejligheden ved hjælp af gips. Ved første øjekast kan det forekomme, at det er let at lave en beregning, beregne omkredsen og købt en gipsplader i den krævede mængde.

Faktum er, at beregningen af ​​suspenderet gipsplankloft ikke er ret nemt. For korrekt beregning skal du tage højde for, hvor mange selvdrejende skruer, ankre, ramme og guideprofiler der er behov for.

Det er klart, at rummets og gipsens dimensioner er forskellige, det betyder fra hinanden, at når de dækker, er det nødvendigt at skære og skære stykker til de nødvendige elementer. Uanset revnerne, for gipsvæggen skal samle en metalramme, skal leddene af arkene nødvendigvis ligge midt i metalprofilen. Et andet vigtigt punkt: For at undgå GCR revner skal du skifte på en forskudt måde (et helt stykke skåret ark), så leddene ikke falder sammen. Ved installation af gipspladen skal fabrikskanten falde sammen med fabrikskant, og skærekanten skal falde sammen med forkant for at lette tætningen af ​​sømmen. For at stramme skruerne i gipsvæggen skal du købe en flagermus med en begrænser.

Hvad handler denne artikel om

Eksempel på materialeberegning for en simpel sag

Tag et af de enkleste tilfælde - et rektangulært rum. Ifølge formlen finder vi omkredsen af ​​rummet, vi beregner ved den mest almindelige formel P = (a + b) * 2, hvor a og b er længden og bredden af ​​loftet. Tag a = 520 cm, b = 310 cm, P = (520 + 310) * 2 = 1660 cm. Nu beregner vi, hvor mange komponenter der er behov for. Der er to typer profil: guide (UD-27) og til rammen (cd-60).

UD-27 er 3 meter lang og 4 meter lang. Med en rumbredde på 3,1 m er det ubelejligt at bruge en profil med en længde på 3 m, så vi tager en 4 meter lang. Og så beregner vi: 1660/400 = 4,15

Nu beregner vi antallet af rammeprofil. Til dette har vi brug for størrelsen af ​​gipsvæggen. Størrelsen på loftmaterialet er 120 x 250 x 0,95 cm. I vores tilfælde bliver GCR fastgjort til rummets bredde, så vi reducerer mængden af ​​affald. Bredden på gipsvæggen er 120 cm, CD-60 skal monteres langs kanterne og midten, det vil sige 3 stykker, dvs. trinnet vil være 60 cm. Vi laver beregningen: 520/60 = 8,9, næsten 9 stk. 9 * 60 = 540 cm opnås med 10 cm mere, det er nødvendigt at afskære den sidste profil.

Suspension beregning

Den første profil er fast i en afstand på 30 cm til væggen. Og så med et trin på 60 cm, herfra finder vi, at et element skal have suspensioner i størrelsen 5 stk. Vi har 9 profiler, herfra

9 * 5 = 45 stk.

Fra CD-60 er der også lavet jumpere og forbindelsen lavet af krabber, som er fastgjort i en afstand af 60 cm fra suspensionerne. Vores loft kræver 36 stk. enkelt niveau krabbe. Profilen skal bruge 4 stk. hopperne mellem krabben og styret UD - 27. Vi konkluderer, at profilen med hopperne danner en figur med parameteren 60x60 cm (firkantet), er den mest hensigtsmæssige valgmulighed ved installation af gipsvæg.

Du skal huske at krabben er sat på omkring 250 cm, hvor arket af materiale slutter.

Beregning til jumpers

Afstanden mellem profilerne er 60 cm. Vi bruger CD-60, vi tager 3 cm fra bunden og fra toppen og vi får 54 cm. Vi bruger også en anden 0,5 cm til nemere montage og vi får 53,5 cm.

På den side, hvor vi begyndte at installere rammeprofilen, har vi en afstand på 60 cm. Vi overvejer 60-3-0,5 = 56,5 cm. I alt skal vi have 56,5-4 stk. og 53,5 - 36 stk.

Hvor skal man stille resten? Bare kom deres tur. Vi har 9 stykker på 90 cm. Af dem skar vi 5 stk. 53,5 cm og 4 stk. med 56,5 cm. Vi skal bruge endnu 31 stk. på 53,5 cm. Vi laver beregning:

53,5 * 31 = 1658,5 cm

Vi bruger 3 - meter profilen, da der vil være mindre rest, antager vi:

1658,5 / 300 = 5,52 stk.

Og lad os nu beregne, hvor mange selvdrejende skruer og dowels der skal bruges.

For at fastgøre profilen til væggen, skal du købe dykker, der er monteret 30 eller 40 cm fra hinanden.

P = 1660/40 = 41,5

Vi har brug for 4 skruer for at stramme profilen til suspensionen

45 * 4 = 180 stk

Krabben er fastgjort ved hjælp af 4 x skruer, og også to, når den fastgøres med en profil:

6 * 36 = 216 stk

Med en størrelse GKL 120 X 250 X 0,95 cm har vi brug for 4 ark. Til fastgørelse GKL skruer er normalt snoet i en afstand af 25 cm fra hinanden, for nemheds skyld er der karakteristiske mærker på pladen, hvor skruerne skrues fast. Vi har ført alle disse beregninger til et loft på et niveau. Selvfølgelig vil et loft på to niveauer være meget smukkere, især hvis du fremhæver hjørnerne med lamper. Hvis du forstår princippet, kan du finde ud af, hvor mange ark der skal bruges til et loft på to niveauer. Beregningen af ​​materiale til vægge er lavet på lignende måde, kun dette kompliceres af, at det er nødvendigt at erstatte dimensionerne af vinduer og døråbninger fra den generelle omkreds, og for partitioner skal deres område multipliceres med 2 fordi skillevægge er bilaterale. Til vægge er det bedst at bruge et 12 mm ark. For badeværelser og i værelser med en fugtighed på mere end 80%, brug fugtighedsbestandig gipsvæg.

Regnemaskine til et enkelt loft på et niveau

På nuværende tidspunkt er det ikke nødvendigt at tælle alt på selve bladene. I internetressourcerne er der mange online-regnemaskiner. Med deres hjælp kan du nemt beregne alt nødvendigt materiale, op til hvor meget der skal bruges kittet, serpyanka osv. For at beregne væggene skal vi bruge længden og bredden af ​​væggen, derfra fjerner vi dimensionerne af døråbninger og vinduer, tilføjer dem dimensionerne af partitionerne multipliceret med to, og for loftet er det beskrevet detaljeret ovenfor. Ved brug af en lommeregner vil væggenes dimensioner fra oven og under reduceres med 10-15 mm for nem installation, hvilket efterlader tekniske huller.

* OBS! Alle resultater er omtrentlige - nøjagtigheden afhænger af vægmaterialet, tilstanden og formen af ​​rummet

Held og lykke til alle på byggeri. Så snart du ikke nøjagtigt tæller mængden af ​​materiale, er det stadig bedre at købe 10-15% mere, som de siger, for uforudsete udgifter.

Gipsvæg Lommeregner

Gipsloft er ikke for nogen ikke længere noget overraskende eller luksus. Gipspladens loft har allerede trådt rigtigt ind i vores liv sammen med plastikvinduer. Af de indlysende fordele ved gipsplankloftet over det sædvanlige er dets ensartethed og pleje af ham. Over tid kan loftet mørkere på de steder, hvor lamperne eller en lampe er installeret, men det kan hurtigt korrigeres ved at male det med et lille lag maling.

Resultatet

Den nemme installation af loftet på gipsplader og dets endelige udseende fører mange til at vælge det. Men før installationen er det nødvendigt at beregne hypobordplader og materialer til installationen.

Beregningen af ​​loftet på gipsplader ligger ikke kun i købet af dets ark. For at installere loftet på gipsplader skal du også beregne mængden af ​​ledsagende materiale:

For en hurtig og bekvem beregning kan du bruge online-kalkulatoren til at beregne loftet på gipsplader.

Denne online-regnemaskine beregner ikke kun antallet af gipsplader, men også de medfølgende forbrugsvarer.

Regnemaskine til beregning af loftsplankloft

Denne lommeregner giver dig mulighed for at beregne den krævede mængde af alle forbrugsstoffer til opførelse af et ophængt loft af gipsplader.

Som et resultat af beregningerne vil du få antallet af plader af gipsvæg, guide profil, bøjler, stik, skruer, kitt, etc., som du skal købe. Fejl i beregninger 10-15%

For at få resultatet skal du indtaste de nødvendige parametre i felterne i regnemaskinen og klikke på knappen "Beregn"

Lommeregner beregning af gipsvæg til loft

Indledningsvis kræver implementeringen af ​​et bestemt kompleks af bygge- og installationsværker en beregning af materialekonsumtionen. Ved første øjekast er beregningen af ​​gipsvæg til loftet - ikke en vanskelig opgave.

For at bestemme det nødvendige antal gipsplader skal du måle rummets omkreds og beregne området. Dette er helt sikkert korrekt. Men du bør ikke glemme, at installation af et falsk loft forudsætter yderligere beregning af mængden af ​​en metalprofil, selvlukkende skruer, suspensioner, ankre og krabber.

Blandt andet har størrelsen på gipsplader en væsentlig forskel fra rummets parametre. Derfor bør du overveje at trimme eller skære ud de nødvendige strukturelle elementer. Beregning af gipsvæg på loftet gør det muligt at beregne det krævede antal ark samt fastgørelsesanordninger til deres installation: klumper, profiler, forlængerledninger, skruer og ankre.

Hvordan man beregner gipsvæg til loft?

Installation af et loft på et niveau giver mulighed for beregning af profilen for gipsvæg på loftet. For at gøre dette skal du udføre målinger af rummet: måle bredden og længden af ​​væggene og derefter beregne omkredsen. Mængden af ​​den ønskede profil bestemmes ved en simpel formel. Værdien af ​​loftets omkreds er divideret med længden af ​​den fremstillede metalprofil. Som et resultat opnår vi det krævede antal materiale i stykker.

Beregningen af ​​profilen til rammen afhænger af gipspladens størrelse. I betragtning af at profilen skal placeres på begge kanter og i midten af ​​arket med en bredde på 1,2 m, vil trinnet være 0,6 m. Derefter fordeles bredden af ​​væggen med 0,6 m og multipliceres den resulterende værdi i stykker med 0, 6 m. Den indledende værdi skal svare til vægens bredde.

Ved beregning af det krævede antal suspensioner er det vigtigt at tage højde for, at det første element er indstillet 0,3 m fra væggen. I fremtiden falder deres tonehøjde sammen med metalprofilens tonehøjde. Montering af krabber udføres i en afstand på 0,6 m mellem bøjlerne.

Ved beregning af den krævede mængde dowels skal der tages hensyn til trin i deres montering, hvilket er 0,3-0,4 m fra hinanden. For at installere en metalprofil skal du bruge fire skruer. Samme antal af dem vil blive påkrævet til installation af en krabbe plus to selvdrejende skruer for at udføre fastgørelsen med en profil.

Det givne eksempel på beregning af et loft på et niveau er meget enklere end produktet ved beregning af forbrug af byggemateriale til mere komplekse strukturer. Online-kalkulatoren af ​​et hængende loft lavet af gipsplader giver dig mulighed for hurtigt at bestemme den rigtige mængde gipsplader, metalprofil og fastgørelsesdele. For at gøre dette skal du angive værdien af ​​området og omkredsen af ​​loftet i det tilsvarende inputfelt, klik på "Beregn". Online-regnemaskinen producerer de nødvendige beregninger i et par sekunder, hvilket eliminerer behovet for at lave lange uafhængige beregninger.

Sådan beregnes antallet af komponenter til et gipspladerophæng

Mange taler om deres fordele i dag. Økonomiske, let monterede strukturer gemmer hurtigt alle pladernes uregelmæssigheder. Og de øger også loftets isolerende egenskaber. Nøglen til nem installation er i denne sag en omhyggelig beregning af loftet på gipsplader. Ansvarlig tilgang til denne fase giver dig mulighed for at undgå unøjagtigheder og som følge heraf unødige omkostninger ved køb af materiale.

Før du begynder installationen af ​​loftet på gipsplader, skal du korrekt beregne mængden af ​​materiale og komponenter

Som du ved, kan gipset ikke ordentligt fastgøres direkte på ovnen. Bag disse lige ark ligger et helt system af forskellige dele. Dets design består af en metalprofil (mindre ofte trætræ) og selve gipspladen. Og hvordan man beregner alt, hvad vi nu finder ud af.

Fastgørelsessystem

At opbygge en sådan struktur ved hjælp af to typer profil:

Hver af dem har sine egne funktioner og funktioner ved placering. Følgelig udføres beregningen af ​​profilen til gipsvæggen på loftet for dem på forskellige måder.

Beregning af styringsprofilen

Dette element er fastgjort langs hele lokalerne. Det er logisk, at dets samlede længde er lig med perimeteren. I naturen er der lameller, der måler 3 og 4 meter. Dette er helt nok til at finde en acceptabel mulighed for ethvert værelse.

For eksempel er de givne parametre 5 m lange og 3 i bredde. Det viser sig, at omkredsen er 16 m. Der kan være to optimale muligheder for udvælgelse af plader:

 1. Køb 4 stk. på 3 meter og en - 4 m. To tre meter vil lægge sig på bredden, to på længden. Og fra den fire meter ene vil der være to fragmenter på 2 m hver, hvilket bare ikke var nok. Ingen affald.
 2. Køb 4 stk. på 4 meter. Så fra to af dem bliver det nødvendigt at afskære med 1 m, og tilføj disse fragmenter til de to resterende. Følgelig vil den forkortede gå til liggende i bredde og aflange - i længden. Der er heller ikke noget affald.

Som du kan se, kan antallet af UD-guider beregnes med næsten 100% nøjagtighed. Så du kan købe dem uden lager.

Beregning af loftprofil

Ofte er den monteret på loftet langs og over rummet i trin på ca. 60 cm. Resultatet er et gitter, der dækker hele området af loftet. Pladsen kan varieres, så gipspladerne er lige over baren.

Med denne installationsmulighed beregnes den endelige materialelængde (L) ved hjælp af følgende formel: L = a * (b / 0,6 - 1) + b * (a / 0,6 - 1). I hvilken a og b - angiver længden af ​​rummet og dens bredde.

For at præcisere forbruget, under hensyntagen til trimmen, til den fundne værdi, kan du tilføje en margin på 20% eller formere den med en særlig faktor. For værelser af forskellig størrelse er værdien af ​​koefficienten også anderledes:

 • op til 10 m 2 - koefficient = 1.275;
 • fra 10 til 20 m 2 - = 1,175;
 • over 20 m 2 - = 1,075.

Efter alle disse beregninger skal den samlede profillængde divideres med længden af ​​et segment (3 eller 4 m), og resultatet skal afrundes op til det hele.

Der er også en måde at lægge loftprofilen på, som kun omfatter installation i én retning. Det bør falde sammen med længden af ​​gipsplader. En tværbjælke er kun installeret ved krydset af to ark. Stableringstrinnet er reduceret til 40 cm. For en sådan mulighed er beregningsformlen som følger: L = b * (a / 0,4 - 1). Alle latinske tegn har samme betydning som i den foregående formel. Samt yderligere handlinger med koefficienter og afrunding. Plus, glem ikke at du skal bruge en profil til leddene.

Beregning af suspensioner

Ifølge standarden skal suspensioner monteres hver 60 cm. I dette tilfælde er tællingen meget simpelt. Vi tager loftet og deler det med trinlængden. Tale om formler - K = S / 0,6.

Hvis rummet i rummet ikke er opdelt med 0,6 uden en rest - divideres med et tal tæt på dette. Millimeter nøjagtighed er ikke på plads her.

Beregning af gipsvæg

Så vi skal beregne mængden af ​​efterbehandling materiale. Og det udføres elementært. Vi tager en lommeregner, og med sin hjælp deler vi loftet med et område af gipsvæg. Så igen korrigerer vi den fundet mængde gennem koefficienten.

Selvom alle manipulationer med koefficienter og andre komplicerende faktorer kan undgås. Der er mindst to måder at gøre dette på:

 • brug en online drywall calculator på loftet;
 • lav et opskaleret loftmønster på papir.

I det første tilfælde skal du blot indtaste alle de oprindelige parametre i de relevante felter, og selve programmet vil finde den nødvendige mængde af hvert materiale. I det andet - vil du være i stand til selvstændigt at afklare mange detaljer. Når alt kommer til alt, på papir ses straks:

 • hvordan man arrangerer panelerne på loftet (både hele og fragmenter);
 • hvordan man bedst kan montere rammen (i celler eller kun i en retning);
 • hvilken længde af profilstrimler det er bedre at købe for de givne rumparametre

Kalkulator af de nødvendige materialer til loftet af gipsplader

Og alle de andre finesser er meget nemmere at afklare med et klart eksempel.

Ved hjælp af en af ​​disse metoder kan du nemt beregne loftet af gipsplader uafhængigt og samtidig bestemme typen af ​​installation. Derefter vil indkøb af materialet og installationen af ​​strukturen passere uden overraskelser i form af en pludselig mangel på materiale eller dets overabundance.

Regnemaskine til beregning af gipsplader, gipsplader og tilbehør

For nemheds skyld præsenterer vi en lommeregner til beregning af gipsvægskonstruktioner:

 • gipsplader og GVL partitioner,
 • gipsplader gipsplader eller GVL,
 • gipsplader lofter.

Det vil give nogenlunde beregne den nødvendige mængde materiale til din partition eller gipsplader, beregninger er omtrentlige, kan nøjagtig beregning kun predvatirelno måle rummet og lave en plan diagram af rammen, men stadig på regnemaskinen kan du finde ud af den omtrentlige pris af materialet og til at vurdere deres potentiale eller kontrollere guiden Query.

Skillevæg med 2 sider i 1 lag gipsvæg på en metalramme

Skillevæggen på begge sider i to lag af gipsvæg på en metalramme

Kappevægge i 1 lag på en metalramme

Advarsel! Alle resultater er omtrentlige - nøjagtigheden afhænger af vægmaterialet, tilstanden og formen af ​​rummet

Installation af lofter på 1 niveau

Send din ansøgning nu!

Her kan du sende en anmodning om enhver form for reparation, stille et spørgsmål eller anmode om et opkald fra vores specialist til konsultation

Regnemaskine til beregning af loftsplankloft

Denne lommeregner giver dig mulighed for at beregne den krævede mængde af alle forbrugsstoffer til opførelse af et ophængt loft af gipsplader.

Som et resultat af beregningerne vil du få antallet af plader af gipsvæg, guide profil, bøjler, stik, skruer, kitt, etc., som du skal købe. Fejl i beregninger 10-15%

For at få resultatet skal du indtaste de nødvendige parametre i felterne i regnemaskinen og klikke på knappen "Beregn"

Beregning af materialeforbrug til loftet af gipsplader

I dag kan man næppe overraske nogen med gipsplanklofter, fordi de som plastvinduer kom ind i vores liv for ikke så længe siden, men blev populære med det samme. Men hvis du ikke har et suspenderet multi-niveau eller kun et enkelt gipspladloft, og du planlægger at få det meget snart, kan du bruge vores til at beregne, hvor meget denne skønhed vil koste dig og hvor mange gipsplader du har brug for. online regnemaskine.

Alt du behøver for dette er at indtaste parametrene i dit værelse og på få sekunder får du det nøjagtige svar, hvor mange ark du har brug for. Derefter kan du ved simple aritmetiske operationer beregne, hvor meget du får gipsloftene.