Sådan sheathe vægge med MDF paneler

Beklædningen af ​​væggene eller loftet på forskellige rum, herunder loggierne, udføres ofte ved hjælp af MDF-paneler. Dette materiale kræver ikke et stort antal komponenter, dets installationsteknologi er ret simpel. Sortimentet er repræsenteret af forskellige typer paneler, som varierer i størrelse, farve og tekstur.

For mere information om MDF

For at træffe den endelige beslutning for dig selv, hvilken vægbeklædning der er bedre til installation i hånden under visse forhold, er det nødvendigt at studere oplysninger om materialet: struktur, egenskaber, anvendelsesområde.

Størrelser, egenskaber

MDF er et materiale, der er fremstillet af omhyggeligt hakket træ (savsmuld, spåner og andet træaffald). Træstøv udsættes for høje temperaturer og presses. Bindemidlet er i dette tilfælde paraffin og lignin.

Overfladebeklædning udføres med plader og paneler af forskellig størrelse: længden varierer fra 900 til 3660 mm; bredde fra 150 til 2070 mm; tykkelse fra 1,8 til 60 mm. De fleste af formaterne er ikke-standardiserede, hvilket giver dig mulighed for at vælge den rigtige indstilling.

Standardmålene er 2,6 m lange. Et materiale på 2,4 m langt og 2,7 m langt er mindre almindeligt. Parameterværdien i bredde varierer meget fra 0,15 til 2,07 m.

 • Miljøvenlighed;
 • Fremragende styrkeegenskaber;
 • Langsigtet drift
 • Overfladeplader af høj kvalitet;
 • Lydisoleringsegenskaber.

Hvor finder den anvendelse?

MDF er involveret i konstruktion (vægbeklædning, lofter, døre), møbelproduktion, bilindustrien. Til lægning på loggia kræver et materiale, der er modstandsdygtigt over for temperatur ekstremer, eksponering for fugt og ultraviolet stråling. Disse kriterier er opfyldt af MDF, især fugtisolerede pladepaneler.

Forberedelse til arbejde

På overfladen af ​​væggene og loftet på loggien udføres i flere faser, hvoraf den første er forberedelsen af ​​materialet. Arkplader overføres til balkonen, så de opnår det ønskede luftfugtighedsniveau. Dette vil undgå deformation af MDF.

værktøj

 • hammer;
 • skruetrækker;
 • Målebånd
 • Hacksave til træbearbejdning, metal shears;
 • Level.
Fra forbrugsvarer har du brug for træskruer, klemmer og galvaniserede hjørner. Og også polyurethanskum, fugemasse.

Hjælpematerialer

Afslutning af MDF balkonpaneler udføres ved hjælp af komponenter og materialer:

 • Enhver isolering fra en række eksisterende (mineraluld, penofol, penoplex osv.);
 • Fastgørelsesmidler (negle, skruer, klyaymery);
 • Primeringskompositioner til forskellige materialer (beton, træ);
 • Beslag til MDF;
 • Træbjælke eller specielle profiler til gipsplader til bjælker.

Værelsesmålinger og beregning af MDF

Afslutningsvægge og egen håndflow kræver præcise målinger af rummet. Det første skridt er at bestemme længden og højden af ​​væggene. Antallet af paneler kan bestemmes ved at kortlægge deres bedste placering på væggen.

I dette tilfælde skal du danne et mønster, og sømmen skal være så lille som muligt. Antallet af søjler / profiler til søjlen bestemmes ud fra væggenes og skitsens dimensioner, der tager højde for afstanden mellem styrene (50 cm). Størrelserne på stængerne vælges under hensyntagen til overfladens uregelmæssigheder (25x40 mm, 40x40 mm, 30-50 mm).

Trin-for-trin monteringsteknologi

Crate giver dig mulighed for at skabe et mere holdbart design. Fordelen ved denne løsning er, at der ikke er behov for at jævne overfladen af ​​væggene. Men den smuldrende base (beton, gips) skal behandles med en særlig sammensætning, som vil styrke den. Til træ brug andre midler - antiseptika.

Trin 1: Vælg type ramme og dens installation

Der er to typer kladder: fra træplanker og metalprofil til gipsplader. Den første mulighed er billigere, men den udsættes for et fugtigt miljø. Af denne grund er en sådan ramme bedre at installere på loggiaen, som er velisoleret. Metal analog stærkere og modstår eventuelle forhold.

Afstanden mellem de to lameller skal være 40-50 centimeter. Bundskinnen er monteret i en afstand på ca. 3-5 cm fra gulvet.

Fremgangsmåden til montering af kasser:

 1. Det højeste punkt med uregelmæssighed er bestemt, det er her, at den første bjælke bør fastsættes;
 2. Resten af ​​vægoverfladen skal vedlægge kantet materiale;
 3. Hvis væggen er flad, er installationen af ​​vandrette guider udført nedenunder, hvorefter den øverste bjælke og derefter tværstykket er installeret;
 4. Afstanden fra gulv og loft er 3-5 cm.

Fastgørelsen af ​​trærammen udføres ved hjælp af dowel-negle, skruer. For metal, brug et anker, metal skruer.

Trin 2: Installation af varmeisolering

Mellem beklædningen af ​​beklædningen passer isolering. Dens tykkelse skal svare til rammens højde, ellers bliver pladerne deformeret. Til montering mellem styrene i batten anvendes næsten enhver varmelegeme: mineraluld, skumplast, skumplast.

Isolering bør placeres over hele overfladen af ​​væggen, herunder under kappebælterne. Ellers kan varmetabet på balkonen være op til 40%.

Isolering simpelthen lagt i cellerammen. Hvis pladerne limes til overfladen af ​​væggene, anvendes varmeisolering med øget styrke.

Trin 3: Montering MDF

Afslutning af balkonen med MDF paneler udføres ved hjælp af skruer af forskellige typer: skruer, klemmer, installation på lim. Hvis der anvendes et klæbemiddel, anbefales det at anvende fugtbestandige materialer, som er universelle og egnede til at fastgøre materialet på forskellige overflader (beton, gips).

Detaljerede trinvise instruktioner

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Tilpasning af loggias vægge;
 2. Grundig rengøring og affedtning;
 3. primer;
 4. Anvendelse af lim.

Til montering af MDF til en træramme anvendtes skruer på træet. De installeres i en afstand på 10-15 mm fra panelets kant. Dette vil skjule skruerne på skruerne under hjørnerne og bundpladerne.

Fra sporet er det anbefalet, at pladerne fastgøres med klyimere (specielle metalbeslag), som igen er monteret direkte på rammen.

Trin 4: Tilslutning og fastgørelse af klemmerne

Fra siden af ​​spidsen fastgør MDF skruerne. Hvis panelet hviler mod væggen, skal forbindelseselementet afbrydes. Det næste panel er fastgjort ikke kun ved at snappe ind i rillen, men også med lim. Tilslutningselementet limes. Klyymery fixer også arkpaneler sikkert.

På den anden side af MDF-panelet, hvor sporet er placeret, er klemmen fastgjort. Desuden er det fastgjort med skruer på skinnen.

Når man flytter til en anden væg, skæres materialet 45 grader (fra sporets side), næste panel skæres med 45 grader fra siden af ​​spidsen. Det sidste panel fra enden er afrundet.

fremlægge af skråninger

MDF må installere langs og over skråningen. Den foretrukne indstilling bestemmes af dens bredde. For en smal hældning er det bedre at vælge en tværgående installation af materialet. For at trimme hjørnesektioner og sprækker er der skabt specielle hjørner, profiler og sokkler. Med deres hjælp kan du skjule eventuelle lækager. Komponenterne skæres og installeres ved hjælp af klæbemiddel.

Således er loftet af MDF-paneler eller anden overflade (vægge, skråninger, parapet) lavet på forskellige måder: med lim, skruer, negle og mantel. Den første mulighed er den mindst pålidelige og kræver maksimal indsats: udjævning af loggias vægge, rengøring, affedtning, priming

Sådan monteres MDF-paneler: konstruktionen af ​​batten og limning

Fastgørelse af MDF-paneler til væggen er en proces, der ikke er kompliceret, hvis du kender alle funktionerne i teknologien. Jeg vil fortælle dig, hvordan man skal klare arbejdet med minimal tid og omkostninger. Begge muligheder er gentagne gange testet af mig i praksis, hvilket gør det muligt at hævde med sikkerhed, at enhver udvikler er i stand til at reparere MDF. Det er vigtigt at følge alle anbefalingerne nedenfor og have et sæt nødvendige værktøjer og enheder til rådighed.

På billedet: hvis arbejdet er gjort omhyggeligt, så væggene ser godt ud.

reklame

Panel montering metoder

Lad os overveje, hvordan man monterer MDF-paneler på væggen, der er kun to:

 • Enheden af ​​en obreshetka, som kan være både træ og metal, vil vi sortere begge muligheder nedenunder;
 • Limning af panelerne - det er vigtigt at vælge en kvalitativ sammensætning og korrekt forberede basen.

Hvis du ikke ved hvilken valgmulighed du skal vælge, skal du gøre dig fortrolig med fordelene ved hver af løsningerne:

 • Ved konstruktion af kasserne betyder vægtenes tilstand og deres plan ikke noget, fordi du vil bygge en ramme, der vil sætte fremtiden for den fremtidige overflade;
 • For våde rum er en ramme fremstillet af en metalprofil mere velegnet, da den ikke ændrer sine parametre med ændringer i fugtighed og langsomt beskadiges af vand;
 • Hvis du er nødt til at lægge isolering under finishen, vil lathing være en ideel designmulighed, under det er meget praktisk at sætte et hvilket som helst isoleringsmateriale;

Opvarmning er nødvendig, inden du afslutter paneler MDF loggia

 • Bonding er ideel til de steder, hvor du skal spare så meget plads som muligt. Elementerne limes direkte til væggen, og sådan efterbehandling reducerer ikke det effektive område. I dette tilfælde er overfladens tilstand af stor betydning - det er umuligt at lime panelerne overalt.

Når du limmer panelet kun 10 mm udbulning over væggen

Metode nr. 1 - opførelse af kasser

Vi vil forstå, hvordan du monterer MDF-panelerne på væggen ved hjælp af en speciel ramme, som enten er fremstillet af træ eller fra en metalprofil. Vi begynder med at overveje en mere overkommelig og billig løsning ved hjælp af en træbjælke.

Arbejdsstrømmen har følgende formular:

Det ligner en detaljeret arbejdsplan

 • Først og fremmest er du nødt til at købe en stang, hvorfra kassen skal bygges, den fyrversion med et tværsnit på mindst 30x30 mm bruges oftest, da designet skal være holdbart. Vælge en bestemt mulighed, være opmærksom på sådanne indikatorer som fugtighed (det bør ikke være over 15%) og geometriske parametre - elementerne skal være glatte, deformationen må ikke overstige et par millimeter per meter;
 • Så er du nødt til at udføre behandlingen af ​​træ firebird sammensætning. Dette er nødvendigt for at forhindre beskadigelse af materialet ved forme og træskovning samt for at øge barens modstandsdygtighed over for ild. Arbejdet er lavet med en simpel børste, alle processens træk bliver bedt om af instruktionen, som nødvendigvis er til stede på emballagen;

Yderligere træforarbejdning gør ikke ondt

 • Dernæst skal du foretage målinger ved hjælp af et målebånd, længden af ​​stængerne skal være et par millimeter mindre end afstanden mellem væggene eller fra gulv til loft, ellers bliver du nødt til at presse elementerne. Det er vigtigt ikke at forveksle noget for ikke at ødelægge materialet, og det er ofte tilfældet, hvis du ikke tager målinger omhyggeligt;

Det er vigtigt!
Hvis MDF-paneler er placeret vandret, skal drejningen være lodret.
Og omvendt - for lodret arrangement af panelerne er det nødvendigt at lave en vandret ramme.
Du skal på forhånd vide, hvordan finishen bliver lavet.

Lathingens elementer er altid placeret vinkelret på MDF-panelernes position.

 • Dimensionerne er pænt mærket på stangen, hvorefter elementerne skæres i stykker af den krævede længde. Vær opmærksom på den korrekte placering af hacksaven, når den skæres op, den skal være vinkelret på stangen, ofte uerfarne håndværkere skærer materialet tilfældigt og alle ender er buede;

Behov for at skære forsigtigt og langsomt

 • Fastgørelsen af ​​søjlerne sker enten ved hjælp af dykker med hurtig installation (når du har en beton eller mursten) eller ved hjælp af skruer (hvis du har trævægge). Under drift skal du konstant overvåge placeringen af ​​elementerne, så planet er jævnt. Det er bedst at kontrollere både hver enkelt bar og flere racks, der allerede er fastgjort, og gør det i forskellige positioner for niveauet for at forhindre fejl på en præcis måde.

Kontroller, at designet skal være meget omhyggeligt

 • Hvis du beslutter dig for yderligere isolering af overfladen, så skal dette ske efter konstruktionen af ​​rammen. Til arbejde er det bedst at bruge rullet mineraluld, som er let at skære og med hvilket det er meget bekvemt at arbejde, skal du bare fylde rummet med det, så det står stramt, hvorefter du kan gå videre til næste arbejdsstadium;

På balkonen kan du bruge moderne materiale med reflekterende overflade - Penofol

 • Fastgørelsen af ​​panelerne kan gøres på tre måder, og den første er brugen af ​​klemmer, den såkaldte specialfiksering, som er en beslag. Den anden mulighed er 3x20 mm tynde selvskærende skruer, som snor sig ind i en rille eller spids, og den tredje mulighed er tynde efterbehandling negle med en reduceret hætte. Vælg den løsning, der er mere bekvemt for dig personligt, det er nemmest for mig at bruge nelliker, arbejdet med dem er meget hurtigere;

Klyaymery - optimale fastgørelseselementer til MDF paneler til dem der ikke har erfaring i arbejdet

 • Endelig er de indvendige og ydre hjørner og forbindelsesstænger fastgjort. Den nemmeste måde at klæbe disse elementer på, selv små småpinde bliver synlige, og ved hjælp af lim kan du opnå det perfekte udseende.

Hjørnet sælges i en flad form, du bare pund det som du har brug for og lim den med flydende negle

Med hensyn til metalrammen versionen er den velegnet til rum med fugtighedsdråber, da den galvaniserede profil helt tolererer bivirkninger og deformeres ikke over tid.

Vi vil forstå, hvordan man monterer vægpaneler lavet af MDF på konstruktion af metalprofiler:

 • Først skal du købe den nødvendige mængde af hoved- og vægprofilen. Vægelementer placeres rundt omkretsen og bestemmer fremtidens overflade, mens de vigtigste bærer lasten og holder hele strukturen;
 • Arbejdet begynder med fastgørelsen af ​​vægprofilen, for der trækkes en linje rundt omkretsen, og elementerne er fastgjort til væggene, gulvet og loftet. For arbejde bruges enten dowels eller skruer, det hele afhænger af grundene til installationen er lavet;

Hullerne til dowels bliver boret ved hjælp af en perforator

 • Derefter lægges linjerne ud som hovedprofilen skal placeres, den skal ligge i en afstand på 40-50 cm. Direkte suspensioner er fastgjort langs linjerne, hvilket vil bidrage til at niveauere overfladen samt styrke det og gøre det modstandsdygtigt over for belastninger. Ved hjælp af disse elementer vil opretningsprocessen være meget hurtig og meget høj kvalitet;

Sådan ser en forberedt mur ud; suspensioner bøjes efterfølgende.

 • Derefter indsættes de vigtigste profiler i den resulterende struktur, retningen af ​​batten afhænger af, hvordan den endelige belægning vil blive placeret, over vi har overvejet dette aspekt. Profilerne er fastgjort til hinanden ved hjælp af små selvdrejende skruer, som blandt bygherrer kaldes bedbugs eller frø;
 • Suspensionerne foldes over til profilen, hvorefter niveauet bruges til at bestemme den korrekte position, hvori elementerne er fastgjort. De ekstra ender bøjes simpelthen nedad, så de ikke forstyrrer det videre arbejde, det giver ikke mening at afskære alle ender, og processen tager for meget tid;

Efter montering bøjes enderne af bøjlerne lige ned.

 • Vi vil forstå, hvordan du monterer væg MDF paneler på metalrammen. Til arbejdet anvendes klemmerne, som skrues til profilen ved hjælp af alle de samme frø - små skruer. Arbejdet udføres bedst ved hjælp af en skruetrækker med en magnetisk dyse, så du vil miste meget mindre fastgørelsesdele;

Til fastgørelse er det bedre at bruge selvdrejende skruer

 • Det sidste trin er det samme som i en træramme: Du skal lime alle de dekorative elementer og sætte soklen.

Metode nr. 2 - limplader

Fastgøring af MDF-paneler til væggen uden kasser vil være en god mulighed, hvor væggene er glatte og finishen på dem er pålidelig, fordi du skal lime elementerne, og hvis basen er svag, så kan de simpelthen falde af efter en vis periode.

Vi vil forstå, hvordan arbejdet er udført med egne hænder, der er intet svært i processen, det vigtigste er at følge nogle få enkle anbefalinger og kun bruge materialer af høj kvalitet.

Operationssekvensen er som følger:

 • Først skal du kontrollere basen for skader og upålidelige områder, hvis nogen, de skal repareres. Alle problemer bør elimineres på forhånd, jo bedre forberedt flyet og mindre fejl er det jo mere attraktive det endelige resultat bliver. Nogle gange skal du bruge mere tid på at udjævne basen end på hovedjobbet;
 • Overfladen behandles derefter med en dyb penetrerende primer. Dette er nødvendigt for at styrke basen og forbedre klæbningen af ​​klæbemidlet til overfladen. Sammensætningen påføres med en rulle eller en børste-maklovitsy, det er vigtigt at dække hele væggen jævnt, men det er heller ikke nødvendigt at tillade smudder;

Overfladen skal være helt tør, inden den fortsætter.

 • Dernæst fremstilles materialet - MDF-paneler, hvis det er nødvendigt, er elementerne skåret i stykker af den rigtige størrelse, skæring er udført med et metalbæksåg eller stik stik, er det vigtigt at måle og omhyggeligt afskære pladerne;
 • En klæbemiddelsammensætning påføres på bagsiden, der kan laves punkter på overfladen, der kan anbringes en kant omkring perimeteren og punkter i midten, så længe der er mange limepunkter;

Jo bredere panelet - jo flere punkter af lim skal være på overfladen

 • Elementet trykkes forsigtigt mod væggen og fastgøres i den position i nogle få sekunder. Arbejdet fortsætter indtil hele overfladen er dækket;
 • Det sidste hjørne og forbindelsesstrimlerne limes. Til dette formål anvendes samme sammensætning som for hovedbelægningen. Ofte anvendes væske negle - deres pris er demokratisk, og kvaliteten opfylder de højeste standarder.

Hjørnet dækker leddene og forbedrer overfladens udseende.

Det er vigtigt!
Nogle gange anvendes en kombineret metode, når MDF-panelerne limes til trækassen.
Denne mulighed er god, når du skal varme overfladen eller i tilfælde, hvor det senere kan kræve demontering af belægningen.

En anden mulighed, hvordan man vedhæfter MDF-paneler til væggen, kombinerer både klæbende og rammemetoder.

Hvad du skal arbejde

Naturligvis skal du bruge et bestemt sæt værktøjer, jeg vil liste, hvad der skal være til stede uden at fejle:

Oftest er alt hvad du behøver allerede i hjemmet mesterens sæt

Hvis du ikke har samme slag eller skruetrækker, så er der intet tidspunkt at erhverve dem i et par timers arbejde. Lån et værktøj fra en ven eller lej det, det bliver meget billigere.

Skære hjørner fra MDF er bedst ikke med en hacksav, men med en skarp konstruktion kniv, så resultatet bliver meget bedre, og enderne er meget pænere og glattere. Det vigtigste er, at bladet skal være skarpt og hårdt og ikke bøjes, når det trykkes.

konklusion

I min subjektive opfattelse er arbejdet med at fastgøre MDF et af de nemmeste og nemmeste, du skal bare gøre det en gang for hurtigt og effektivt at forene både vægge og lofter. Videoen i denne artikel vil fortælle dig mere information om emnet, samt klart vise nogle vigtige punkter i arbejdsgangen. Hvis du stadig har spørgsmål, så spørg dem i kommentarerne under anmeldelsen.

Egenskaber af vægdekoration med MDF paneler

Det er mere almindeligt at høre om materiale som MDF i møbelindustrien. Nu er det ganske ofte muligt at mødes med dette materiale i konstruktion, desuden som en indretning. Hvis spørgsmålet om efterbehandling stadig ikke er løst, skal du tage højde for vægpaneler fremstillet af MDF.

Særlige egenskaber

MDF (fin fraktion) er lavet af de mindste træpartikler, som formes til en plade ved at trykke. Styrken af ​​en sådan forbindelse tilvejebringes af lignin, som frigives fra træfibre som følge af høj temperaturopvarmning.

Sådanne vægpaneler har værdifulde egenskaber, der gør dem så populære.

 • Sikkerhed. Da partiklerne, der udgør panelet, er afledt af træ, og giftige kemikalier ikke bruges til at forbinde dem, udgør sådant materiale ikke en trussel mod menneskers sundhed.
 • Funktionalitet. Ved overholdelse af alle regler for driften af ​​panelet tjener ret lang tid. De udfører en beskyttende funktion, samt forbedrer lydisoleringen.
 • Æstetik. Forskellige indretningsmuligheder kan vælges i overensstemmelse med rummets design.
 • Nem installation og vedligeholdelse. Installationen kræver ikke en kardinal ændring af væggene og forekommer ret hurtigt.
 • Miljøvenlighed. Behøver ikke særlige procedurer for genanvendelse, biologisk nedbrydelig.
 • Økonomi. Mere tilgængelig i forhold til produkter fra gruppen. Ikke kræve omkostninger i hele deres liv.
 • Masking konstruktionsfejl af vægge, ledninger og rør.
 • Variabilitet. En bred vifte af modeller giver dig mulighed for at finde en passende mulighed afhængigt af dine præferencer, destination og budget.

Men hvis en ramme bruges som base, reduceres rummets rum. Vand, og undertiden endnu højere luftfugtighed, kan stratificere pladens indre struktur. Et slag på en sådan overflade kan medføre alvorlig skade på udseendet af en dent eller ødelæggelse. Selvfølgelig er en sådan mekanisk effekt på væggene en sjældenhed, men for at hænge en hylde eller et skab på det, skal du købe specielle armaturer.

Derfor er det så vigtigt at afveje alle fordele og ulemper, inden du vælger, for at forudse problemssituationer, som du skal stå over for.

Typer af paneler

Hovedforskellen mellem panelerne kan tjene som egenskaber ved deres fremstilling. De kan opdeles i flere typer.

Konventionelle (de kaldes også alle ekstruderede) - er plader af træfiber, fremstillet ved metoden til tørt varmpressning. Overfladen af ​​arkene behandles ikke med noget, men meget glat på grund af det faktum, at fibrene er meget små og tæt presset til hinanden. Men i farve er de helt uensartede, inklusioner af fibre af forskellige farver er synlige, da alle former for trærester bruges til at lave dem. Og skyggen af ​​pladerne fra forskellige partier kan afvige lidt. Denne type paneler kan behandles eller bruges som til færdiggørelse af boliger.

Specielt - de adskiller sig fra de sædvanlige, idet de bruger en højere klasse træ til deres produktion, og de trykker også dem længere og under højere temperatur.

Disse omfatter flere typer paneler.

 • Vandfast - dets egenskaber er sammenlignelige med plastik, da det ikke på nogen måde påvirkes af et fugtigt miljø.
 • Varmebestandigt (dvs. resistent mod brand). I modsætning til andre flammehæmmende materialer indbefatter de i stedet for phenoler og harpikser paraffin og lignin, som ikke er toksiske. Disse omfatter produkter med mærkning KM1 og KM2.
 • Fleksibel - har større plasticitet til at skabe buede og buede strukturer. Kan være enkeltlag og tolag.
 • Øget tæthed (type kronshpan) - modstå tunge belastninger.

Et hvilket som helst MDF-panel til vægbeklædning kan have en belægning, som ikke kun giver det et bestemt æstetisk udseende, men fungerer også i forskellig grad som beskyttelse mod miljømæssige faktorer.

Forskellige materialer kan tjene som en dekorativ belægning.

 • Film eller plastik (melamin, PVC). Faktisk er plastik en film med større tykkelse. Et materiale lamineret på en sådan måde kan se næsten som noget: efterligne ethvert naturmateriale (sten, træ), være blank eller mat, glat eller struktureret, almindeligt, farvet eller med mønster (mønster). Lamineret belægning kan have en holografisk eller 3D-effekt.
 • Finer - et tyndt lag af træ, specielt behandlet - et kvalitetsprodukt lavet af finer baseret på spånplader adskiller sig ikke fra en række paneler. Imidlertid er det denne coating, som giver den mindste beskyttelse mod fugt eller ridser. Fineer er malet i næsten enhver træskygge og har en passende tekstur.
 • Emalje eller enhver anden egnet type maling er mindre holdbar end plastik, men i tilfælde af skade kan den genoprettes lokalt eller erstatte det malede lag med en ny. Belægningen er monotont, men valget af nuancer er enormt.

Anvendelsesområde

MDF laver møbler, døre, skillevægge. Takket være forskellige metoder til installation kan de fastgøres på næsten ethvert fundament - det vil sige væggen kan være beton, mursten og lignende. Forskellige i sine egenskaber paneler kan sheathe væggene, gulvet og endda loftet.

Fastpressede råpaneler bruges til vægindretning i bolig-, bolig- og forretningslokaler. Det er vigtigt, at rumtemperaturen holdes konstant og tør. Ved høj luftfugtighed skal du bruge en speciel type produkter. Ligeledes kan du afslutte badeværelset eller toilettet, laminerede plader kan være et alternativ.

Montering af MDF-paneler på væggen med egne hænder - en praktisk og effektiv måde at afslutte rummet på

Vægbeklædningspaneler af MDF - en overkommelig og nem måde at designe bolig på.

Afslutningsmaterialet har et anstændigt attraktivt udseende, har fremragende varme- og støjisoleringsegenskaber, og installationen af ​​MDF-paneler med egne hænder er ikke særlig kompleks.

Måder at montere MDF paneler: 2 fastgørelsesmetoder

Indvendig vægdekoration med MDF-paneler udføres ved to hovedmetoder: på batten og direkte på vægoverfladen. Præference for en eller anden variant af efterbehandling er baseret på tilstanden af ​​væggene i rummet og betingelserne for dens funktion.

Rammetode

Essensen af ​​metoden består i at fastgøre MDF-finishpladerne til de præbyggede kasser. Den bruges i flere tilfælde:

 • væggen er ujævn, og det er ikke muligt at reparere defekten;
 • Værelset har brug for varme- eller lydisolering;
 • der er behov for at skjule ingeniørkommunikation - ledninger, f.eks. placeret på væggene.

Efterbehandling materialer

Rammetode gør det muligt at installere MDF-paneler på væggen af ​​enhver formfaktor - lameller, vægpaneler og dekorative ark. Og udseendet af pladen og panelets tykkelse og kvaliteten bestemmes ikke af installationsmetoden, men af ​​rummets funktionalitet.

Det hyppigst anvendte rackmateriale, som følge af sammenføjning af kammen, er enkel installation og tager ikke meget tid.

Dækker fliser og plader er vanskeligere, da det er forbundet med behovet for at observere et bestemt mønster.

Plader fremstilles med en tykkelse på 6 mm til stativ og fra 3 mm til pladematerialer. For at afslutte rummets vægge med svære driftsforhold anbefales det at vælge MDF paneler med maksimal tykkelse.

Fugtbestandige MDF paneler bruges til efterbehandling af badeværelse, toilet og køkken.

Værktøj og forbrugsstoffer

 • MDF plader - rack, panel, ark.
 • Universal hjørne af fiberpladen - bruges i hjørnernes design.
 • Isolering til væggene - hvis du arbejder på isolering.
 • Puncher, puslespil, kniv.
 • Kvadrat og styre, nylon tråd.
 • "Flydende negle" eller anden lim på træ.
 • Træskruer - fra 40 til 80 mm, plastdykninger eller stik - til fastgørelse af batten.
 • Negle, klemmer med en tunge med den ønskede højde, lim - afhængigt af den valgte panelinstallationsmetode.

Forberedende fase

 1. Da der i færd med at installere MDF-paneler på en metalramme eller trækasse, ikke er foretaget justering af væggene, reduceres dets forberedelse til rengøring fra støv og snavs. Men hvis der er store revner på væggen, skal de repareres.
 2. Ledningerne trækkes ind i rørene fra korrugationerne.
 3. Med et generelt højt fugtindhold i lejligheden anbefales det at behandle overfladen med en antiseptisk primer.

Med et lille arktykkelse på 3-6 mm kan denne fase forsømmes, med en stor en - 16-20 mm, lukkerhastighed er nødvendig.

Fremstilling og installation af kasser

Rammen er lavet af træstænger med en sektion på 20 × 40 mm eller galvaniseret profil. Begge løsninger har deres fordele.

Samtidig kræver materialet yderligere behandling med antiseptiske midler og udelukker ikke muligheden for destruktion under fugtighed.

Metalramme - kendetegnet ved høj holdbarhed og modstandsdygtighed mod fugt.

Montering af MDF-paneler på en metalprofil giver en stiv montering, der forhindrer panelerne i forlængelse. I lokaler med mærkbare ændringer i temperatur og fugtighed, for eksempel på en loggia, fører dette til forvridning af finishen.

Da MDF-paneler til vægge, med undtagelse af specielt vandafvisende, ikke er forskellige i modstandsdygtighed over for fugtighed, er det ikke nødvendigt at konstruere en ramme, der er mere holdbar end skeden.

Montering af lathing til MDF paneler: detaljerede instruktioner

Rack sipes kan være vandret, lodret eller diagonalt. Fra firkantede paneler kan der danne et mønster. Under alle omstændigheder skal monteringsretningen for batten og MDF-panelerne være vinkelret på hinanden.

Lodret installation af efterbehandling bruges oftest, da det giver et minimum af affald.

 1. På overfladen af ​​væggen bestemmes af det mest konvekse sted - dens højde er et referencepunkt.

Gennem toppen af ​​bulgerammen passerer jernbane nødvendigvis.

 1. Den anbefalede pitch er 40-60 cm. Med en stor plademængde kan banen øges.
 1. Væggen er markeret med blyant.

I dette tilfælde er det ønskeligt at placere den nederste bjælke så tæt på gulvet som muligt: ​​en sokle er fastgjort til den.

 1. Første sæt rake på det mest konvekse sted.

Baren er placeret på den markerede linje, et hul bores i væggen ved hjælp af en perforator gennem baren. Huldybden er beregnet på en sådan måde, at skruen er i hovedvæggen ikke mindre end 30-40 mm. Monteringshøjden er mindst 60 cm.

 1. Først og fremmest er raken fastgjort på toppen af ​​bulgen - tæt på væggen og derefter fra den modsatte ende, der tidligere er udsat for niveauet.
 2. For at tjekke barens plan trækkes en tråd fra den ene til den anden ende af væggen og fastgøres på skruerne efter niveau, er en kamp placeret mellem hovedet og tråden.

Korrektion af monteringsskinne udføres ved hjælp af kiler, hvis tykkelse bestemmes af størrelsen af ​​afvigelsen af ​​monteringsdybden sammenlignet med referencepunktet.

 1. Spidserne for kilerne skæres fra lamellerne og i løbet af arbejdet syses de med en kniv.

Krydsfinerstykker er tilladt.

 1. Den anden skinne er som regel lavere, den er installeret på samme måde: enderne er fastgjort på niveauet, og resten af ​​fastgørelsen justeres langs tråden.
 2. Følgende rammeelementer er monteret således: Reglen påføres faste skinner, og den næste bjælke sættes i flyet med de to første.

Det er forbudt at fastgøre nogen varer på MDF-panelet. Det er dog helt muligt at hænge et spejl i gangen, hvis væg MDF paneler er monteret på rammen.

Vægbeklædning MDF paneler

At begynde at trimme efter konstruktionen af ​​rammen.

Klæbemiddelsammensætningen anbringes på panelet i fikseringsområderne til kassen. Velegnet til tynde plader;

 • Mekanisk fastgørelse med hæfteklammer, søm eller skruer.

Giver en sikker pasform, men kompenserer ikke for termisk forlængelse. Metoden anbefales til værelser med stabil temperatur og fugtighed;

Klipset sættes på kanten af ​​panelet og er fastgjort til kassen med negle. Dette er den mest anbefalede løsning.

 1. Slatted lameller og universelle hjørner skæres i længden ved hjælp af et stiksav eller en hacksav. Edgesand.
 2. Installation kan startes fra ethvert hjørne af rummet.

Det anbefales normalt at bevæge sig mod vinduet: Fejl i dette tilfælde opdages hurtigere.

 1. Den første lamell er fastgjort på en sådan måde, at kanten med åsen er rettet mod hjørnet, og afstanden mellem væggen og beklædningsgenstanden er 2-3 mm.

Fra siden af ​​kammen er lamellen fastgjort med skruer til lamellerne, og fra siden af ​​sporet fastgøres klemmen på kanten og fastgøres. Fastgørelse, når docking er skjult af kanten af ​​det næste element.

Følgende paneler indsættes med en kam i sporet af den forrige og fastgøres med klemmer.

 1. Det sidste panel skal som regel tilpasses.

Pladen forsøges, den ønskede bredde bestemmes, et ekstra fragment skæres af. Derefter indsættes elementet, og i hjørnet er det også fastgjort med skruer.

 1. Hjørnerne og den øvre kant er færdige med et universelt hjørne.

Registrering af stik og kontakter

Ved indretning af vægge med MDF paneler i sådanne områder er det nødvendigt:

 • prøv på panelet og markér stikkontaktenes placering
 • klippe et hul af den passende diameter
 • fastgør to stænger parallelt med væggen, så fremtidig stikkontakt kan installeres på dem;
 • Fix MDF-pladen på kassen.

Frameless metode: gør det selv

Metoden implementeres, når rummets vægge skelnes af en flad overflade, eller hvis en af ​​opgaverne ved reparationen er deres omhyggelige justering. Eventuelle produkter fra MDF kan bruges, men oftere ved denne metode

uddannelse

Før du fortsætter med installationen af ​​MDF-paneler på lim, bliver overfladen rengjort og primet. Den mest anvendte primer med en antiseptisk virkning.

Rack lameller skæres til den ønskede højde, et hjørne er også skåret, kanterne behandles med sandpapir. Firkantede paneler justeres efter montering.

Brugte klæbemidler

Klæbemidlet skal opfylde to krav:

 • Efter tørring beholdes en vis plasticitet for opfattelsen af ​​termisk udvidelse af materialet.
 • Har en tæt struktur, der gør det muligt at klæbe klæbemidlet i både tynde og tykke lag. Denne egenskab giver dig mulighed for at kvalitativt fastgøre panelet, selv i tilfælde hvor væggen er buet.

De mest anvendte er "Liquid Nails" og "Moment of Installation", men der kan være andre muligheder - "MitreFix", "Moment Crystal".

Facing installation: rækkefølge af handlinger

 1. Overtræk anbefales at starte fra hjørnet i retning af vinduesåbningen.
 2. Væggen er lavet vandret og lodret markering på panelernes størrelse.
 3. Lim påføres på bagsiden af ​​pladen med zigzag striber.
 4. Panelet er let presset mod væggen og straks fjernet.

Efter 2-5 minutter fastgøres den ordentligt. Derved opnås en mere holdbar forbindelse. Den første lamella skal kontrolleres med lodret niveau.

 1. Lægeplader produceres ende til ende eller overlapper hinanden.
 2. I områder, hvor det skal installeres stikkontakter og omskiftere i panelhullerne, er der præfabrikat.
 3. Hjørnerne og den øvre kant er forseglet med et universelt hjørne, bunden - med soklen.

Nuancerne af efterbehandling: bearbejdning af led og hjørner

Et universelt hjørne bruges til afslutning af hjørnerne. Den består af to plader lavet af spånplader og forbundet på forsiden med en film.

 1. Hjørnet er skåret den nødvendige længde. Docking, hvis den øvre kant er designet, er lavet i en vinkel på 45 grader.
 2. Landing på limen anbefales i to trin: let tryk, så sammensætningen fordeles på foringen og på hjørnet og derefter tæt på tryk.
 3. Rester af lim, hvis de stadig vises, skæres med en malerikniv efter fuldstændig størkning. De er vanskelige at fjerne med et rengøringsmiddel eller opløsningsmiddel.

På samme måde udføres afslutningen af ​​leddene, hvis der opstår et sådant behov. Men i dette tilfælde skal du omhyggeligt vælge varen efter farve.

Efterbehandling af MDF-plader gælder ikke for værker af høj grad af kompleksitet og kræver ikke så meget erfaring som grundig udførelse.

Fra estetikens synsvinkel anbefales det ikke at trimme både loftet og væggene i rummet samtidig. De stilarter, der foreslår en sådan løsning, implementeres ikke i bylejligheder. Men for en balkon eller loggia er dette en acceptabel mulighed.

Udsmykning af væggene med MDF paneler gør det selv

Valget af modstående materialer til vægge kan forårsage hovedpine på grund af det store udvalg, der tilbyder det moderne marked. Nu foretrækker forbrugere sikre materialer, men ikke alle har råd til dem. MDF paneler er miljøvenlige materialer og samtidig relativt billige, så de vælges ganske ofte. Hvordan er vægpanel MDF og hvad er materialets egenskaber, vi overvejer i artiklen.

Funktioner MDF paneler

Niveauer vil være velegnede til at vende på ethvert rum: køkken, soveværelse, korridor, stue. Panelerne anvendes til beklædning i nærværelse af buede vægge, da designet skjuler fejl og kræver ikke omhyggelig forberedelse, hvilket sparer ved køb af ekstra materialer. Lav strimler ved at trykke under påvirkning af høj temperatur. Så små partikler holder sig til hinanden. Hvis man skal installere strimler på en ramme, så er det muligt at lægge et ekstra lag varmeisolering af rummet. Dette gælder især for lejligheder med dårlig opvarmning og private hjem.

Et andet besparelsespunkt er nem installation. Til installation er det ikke nødvendigt at ringe til specialister, arbejdet kan udføres alene. Efter installationen behøver panelerne ikke at blive behandlet yderligere - de er helt klar. Hvor der er dyder, er der ulemper. Ingen undtagelse og MDF panel. Deres overflade kan blive ridset, hvis de håndteres uforsigtigt. Også, de lider ikke tunge slag. I tilfælde af brand vil plankerne understøtte brænding. Derfor skal ledningerne isoleres meget godt. For at de ikke bliver udsat for brænding, behandles de med specielle sammensætninger, men det er ekstra omkostninger og arbejde.
Men på trods af dette vil panelet vare i mange år.

Det vigtigste er ikke at bruge børster eller rengøringsmidler med slibende komponenter under rengøringsprocessen. Afslutning af kogezonen i køkkenet er heller ikke tilladt.

Typer af paneler

Som noget materiale klassificeres MDF-paneler i grupper efter bestemte egenskaber: tekstur, størrelse, form, fremstillingsteknologi.

Der er flere måder at fremstille lameller på:

 • Tselnospersovannye;
 • lamineret;
 • Vandtæt.

Alt-i-en, som navnet antyder, er lavet ved at trykke små partikler af træ. Disse lameller vil vare længe, ​​de er holdbare og glatte. Dekorative egenskaber af sådanne paneler straks fange øjet. Laminerede paneler fremstilles også ved at trykke, men efter fremstilling er baren dækket af en speciel film. Derfor har denne type et rigt udvalg af farver. Til fremstilling af vandtætte strimler bruger kun de bedste træfibre. Du kan installere dem i værelser med høj luftfugtighed: køkken eller badeværelse.

I deres form skelnes de af:

Rack rail er meget nem at installere, så de købes oftest. Til installation har du brug for en ramme, der blot er fyldt med paneler. Længden og bredden af ​​lamellerne er forskellige, du kan vælge den ønskede størrelse for et værelse med et hvilket som helst område. Fliselagte strimler ligner almindelige fliser, men med et større område. Fliserne er installeret på samme måde som lamellerne - på rammen. Dette er en slags kassetteplade. Bladet kan nå store størrelser. Oftere er de dekoreret med tegninger.

Stroppens konsistens er opdelt i:

Fineerede lameller efterligner den naturlige træoverflade. MDF ark dækket med finer, der er lavet af forskellige sorter af træ. Denne art har en høj pris.

Glatte paneler dækket med film for at opnå den ønskede effekt. Som du ved, er glatte glatte overflader meget lettere at rengøre. Imidlertid vil eventuelle skader på en sådan overflade være synlige for det blotte øje.

Malede strimler anvendes ikke til beklædning, men så ofte, selvom maling tilføjer sort, bliver møblerne oftest af malede strimler.

Overfladen af ​​lamellerne kan være blank eller mat. På 3D-panelet sættes billeder, der efterligner forskellige materialer. Der anvendes også volumetriske tegninger eller fotos. Sådanne paneler kan laves på bestilling, alt afhænger af din fantasi.

Sådan vælges paneler

Før arbejdet er det nødvendigt at beregne mængden af ​​materiale. Du bør dog ikke købe materiale tæt på hinanden, købe nogle paneler i reserve i tilfælde af skade under drift eller under transport.

Beregn mængden af ​​materiale er enkel. Mål vægernes samlede areal og divider efter panelernes størrelse. Så det viser sig det rigtige tal. Udgifterne til slats afhænger af mønster og egenskaber. Vandtæt glanspaneler med 3D-grafik vil koste mest. Køb ikke tynde paneler, deres tykkelse skal være mindst 1 cm.

Forberedelse af vægge til paneler

Forsigtig forberedelse til rammens struktur er ikke nødvendig. Det vigtigste ved at behandle en væg svampedræt struktur. Alt andet afhænger af dit personlige ønske. Men stadig, hvis du stadig udfører reparationer, er det bedre at bringe væggen i orden. Desuden vil det over tid være meget vanskeligere. Dette gælder især for pletter, jo længere de forbliver på overfladen, desto sværere er det at fjerne dem.

Forberedelsesprocessen består af flere faser:

 • Fjernelse af det gamle beklædning;
 • Overflade rengøring;
 • Putty og gips;
 • Primer.

Nødvendigt værktøj til arbejde

Under installationen skal du bruge plumb linjer, der kan laves af reb og vægte. Nivellering og roulette er nødvendige til mærkning. Til montering af skruetrækker og elektrisk boremaskine. Hvis du har brug for at skære panelet, skal du bruge puslespil. Det er også velegnet til trimning af metaldele.

Monteringsmetoder

Du kan installere strimlerne på en metal- eller træramme samt med lim. Valget af rammemateriale afhænger af værelset. Så i et rum med høj luftfugtighed er det bedre at bruge metal, og i et privat hus er træ.

Montering på lim indebærer en flad overflade, derfor skal det forberedende arbejde på væggen udføres grundigt og med sig selv.

Installation på lim tager ikke meget tid. Men bagefter, hvis en separat strimmel er beskadiget, vil du ikke kunne nå et panel uden at skade de andre.
Lim påføres i panelet i tynde linjer i tre til fire rækker og limes til væggen. Det er unødvendigt at trykke med indsats, lidt pres er nok. Så hele muren er fyldt. Overskydende lim skal fjernes straks inden de er tørre.

ramme

Forudbestem hvordan man installerer panelerne: vandret eller lodret installation. Rammeprofilen er indstillet vinkelret på panelernes retning.

For et vandret skelet er markeringslinjerne tegnet ved hjælp af et niveau og lodret ved hjælp af lodret linjer. Rammernes guider er installeret i en afstand af 50 cm.

Træramme

Stænger installeres på væggen med dowels. I baren er der boret et hul i den, en dowel er indsat i den og en skrue er snoet. Fastgørelsesanordningerne er anbragt i trin på 40 cm.

Metalramme

Metallprofilen er også monteret på skruerne. For det første presses den mod væggen og markerer skruernes placering, så stans huller og skru derefter profilen. Efter installationen er suspensioner knyttet til den.

Mesterens kommentar

MDF paneler er ideelle til dem, der kan lide at bruge naturlige materialer til dekoration, men samtidig begrænset i budgettet. De er billige sammenlignet med andre typer træfiner. Samtidig kan installation af MDF-paneler på væggene ske uafhængigt uden involvering af specialister.
Der er to måder at installere lamellerne på: på rammen og på limmen. Den anden er enklere, men kræver meget omhyggelig forberedelse af overfladen af ​​væggene, hvilket vil medføre omkostningerne ved yderligere materialer. Rammen vil også skjule alle manglerne på væggen og hjælpe med at skjule ledningerne.

Sådan monteres MDF-panelerne på væggen med egne hænder

Sådan fastgøres MDF-panelerne til væggen og på hvilket grundlag - afgørelsen skal træffes under hensyntagen til væggeometriets egenskaber, rumstørrelse, tilgængelighed af kommunikation og konstant opvarmning. På trods af den enorme popularitet er MDF-vægpladerne snarere begejstrede for driftsforholdene, så du bør ikke montere den på den første måde, at du ikke skal ompakke finishen en gang til.

Dimensioner af MDF paneler

Ofte fremlægger konsulenter fra handelsselskaber MDF-plader som en letvægtsversion af træpartikelplader, især hvis du dechifrer den engelske forkortelse. Derfor anbefales det at montere dem på samme måde som ved brug af spånplader. Faktisk er MDF-paneler væsentligt forskellige i struktur og produktion fra spånplader, hvilket gør det muligt at fastsætte materialet med lavere omkostninger og større hastighed.

Der er kun tre hovedforskelle:

 • Tynde MDF-plader er lavet af genanvendt cellulosefiber, hvor der næsten ikke er polysaccharider - stiftemad til bakterier, svampe og gnavere. Spånpladen bruger regelmæssige chips fyldt med phenol-formaldehydharpiks, så det er fastgjort med specielle dowels;
 • Pladerne fremstilles ved at presse træfibermasse med tilsætning af hydrogenperoxid. Ved en temperatur på 250 ° C svejses ligninet og delen af ​​cellulosen af ​​resterne af karameliserede polysaccharider i en tæt fibermasse. I tykke plader imprægneres kernen af ​​MDF desuden med en polymerharpiks, som gør det muligt at fastgøre uden risiko for materialeseparation;
 • Styrken af ​​panelet til at bøje kun lidt underordnet krydsfiner med større plasticitet og modstandsdygtighed mod fugt. De fleste mærker af MDF kan monteres på væggene, selv i områder med lave ventilationsniveauer.

Forskellen er ved første øjekast ubetydelig, men det er netop styrken og elasticiteten af ​​den fiberbaserede fiberbase af MDF-panelet, der gør det muligt at fastsætte beklædningspladerne ved hjælp af endelåse.

Selv med en stærk temperaturforskel viser MDF-panelet et ekspansionsniveau, der er meget mindre end det for plast eller almindeligt træforing, så materialet kan fastgøres med mindre huller, hvilket er særligt vigtigt for plader af mellem og stor tykkelse.

Hvilke størrelser er mest populære

Til vægbeklædning anvendes tre størrelsesgrupper:

 • Tynde plader, størrelsesgruppe med en tykkelse på 5-9 mm, en bredde på 153, 198, 200.325 og 2070 mm;
 • Mellem MDF paneler, 10-18 mm tykke, 2070 mm brede;
 • Pladerne af forøget størrelse, tykkelse 19-38 mm, bredde 2070 mm.

Der er ingen begrænsninger på de ydre dimensioner, og pladens maksimale tykkelse er begrænset af muligheden for at trykke op til 40 mm. Der findes også tolags MDF-paneler med en maksimal tykkelse på op til 60 mm, der bruges til at genbruge formwork og tagbind. Men kvaliteten af ​​ydersiden af ​​sådanne plader er ret lav, så de anvendes ikke til vægindretning.

Installation af MDF paneler

Pressede cellulosefibre beholder varme, absorberer støj meget bedre end plast eller træ. Desuden har MDF-panelet en vis anisotropi af egenskaber, den kan skæres og forarbejdes i næsten hvilken som helst rækkefølge. For at rette panelet er det nemt og helt i stand til selv en nybegynder tiler.

Til hjemmet kan panelet monteres på tre måder:

 • Læg pladerne på limen
 • Monter klædningen på en træ- eller metalramme;
 • Installation af MDF paneler ved suspension.

Sidstnævnte tilfælde bruges som en ekstraordinær måde at vende mod vægge i et hus fra en bar eller en afrundet log. Det er nødvendigt at fastgøre MDF-pladerne på loftprofilophænget med et lille mellemrum mellem gulvet og den nederste kant af pladen. Foringen er ophængt på profilen, og som væggene krymper, lægger MDF sammen med det stangformede materiale.

Det er klart, at for et træhus vil det være at foretrække at bruge smalle plader, 190-200 mm brede, mens MDF er bedre at rette i lodret retning. Hvis det ikke er nøjagtigt kendt om den planlagte formindskelse af væggen, er den dekorative finish bedst at fastsætte med en øget klaring på 2-3 cm. For det første sikrer det sig, at gulvet under voldsom krympning ikke vil rive pladerne fra væggene, og for det andet vil hullerne sikre et normalt niveau af ventilation og luftstrøm mellem panelerne og væggen.

Montering på metalramme

Installation af paneler på galvaniseret understøtningsramme er anerkendt af eksperter som den mest effektive og pålidelige metode til fastgørelse af pulp og fibermaterialer. Selv tunge plader med en tæthed på op til 1,5-1,8 g / cm 3 kan fastgøres til metalrammen. Metaltilførslen vil ikke forårsage kondensdannelse eller tilstopning af væggen på grund af rørbrud, vandlækage i lejligheden over eller tagbrud.

Monteringen af ​​rammen begynder med installationen af ​​startprofilen og sidestængerne. MDF-paneler har en lav vægt, så det er nok at installere en række vertikale profiler nr. 50 med et trin på 40-50 cm. Ved hjælp af en galvaniseret P-profil gøres det muligt at rette MDF på væggene i rummet cirka to til tre gange hurtigere end på nogen anden måde.

To eller tre dråber silicone påført på profilen vil udligne belastningen på væggen og gøre det muligt at undgå at klappe foringen i en stærk vind, hvis der er et ventilationshul bag MDF's dekorative lameller.

Montering på en træramme

Den nemmeste måde at montere MDF paneler på en træramme. Der er to muligheder for vægbeklædning ved hjælp af cellulosefiberpaneler. Det hele afhænger af størrelsen af ​​rummet og tilstanden af ​​væggene.

Hvis en lille reduktion i rummet på grund af batten ikke er kritisk, syes rammen af ​​træplader på væggene med metalholdere. Til små og små lokaler er det ofte nødvendigt at afskære og slå ned et lag af gips for at rette overfladen langs en lodret lodret for at gøre det så fladt som muligt.

Løbepuden er under alle omstændigheder lagt på gulvet og under loftet. Ved hjælp af et langt bygningsniveau på væggen markerer punktet for opstilling af suspensioner og bestemmer den minimale nødvendige afgang af fastgørelsesorganets sidelaber.

Hvis der planlægges montering af vandrette lameller fra MDF, fastgør lejerne lodret. Til montering af fuldstørrelsesplader med en bredde på mere end 200 mm sættes væggene i begge retninger. Hver træplank af batten er justeret med startskinnerne og fastgjort med fjederblomsterne ved hjælp af selvdrejende skruer og en skruetrækker.

Til relativt ensartet og tørt mursten, beton eller blokvægge kan kassen fastgøres direkte til væggen med dowels. I dette tilfælde tilføjes arbejdet, da hver stang før montering skal justeres i lang tid ved hjælp af foringsrør for at modstå et enkelt lodret plan. Men du kan spare 3-4 cm internt rum, hvilket er meget nyttigt, for eksempel når du afslutter væggene i et lille badeværelse eller korridor.

Montering på lim

Brug af drejebænk eller støtteramme spiser altid en ekstra 3-7 cm plads på hver væg. Anvendelsen af ​​rammesystemet betragtes som en god løsning, men det er slet ikke nødvendigt at hænge rammens jungle, hvis rummets vægge under fremtiden mod MDF-paneler er glatte uden alvorlige fejl og afvigelser fra lodret.

I dette tilfælde er det nok at rengøre væggene, prale dem med en akrylprimer og påfør et tyndt lag af isolerende kittet. Kalkstenunderlaget hjælper med at udjævne væggene og forbedre anvendeligheden af ​​MDF til støttefladen.

Placering af paneler på væggene med lim udføres i to versioner:

 • Hver MDF limes til væggen med en lamell, fra loftet til gulvet, med fastgørelse på endekanten ved hjælp af selvlukkende skruer og plastpropper;
 • Materialet lægges på væggen i vandrette striber fra hjørne til hjørne efter montering og indsætning af hjørne- og kantdetaljer.

Hvis lamellerne limes direkte til væggen, limes ikke endeforbindelserne og behandles ikke med forseglingsmaterialer. Ofte ved hjælp af lim placeres temmelig store paneler 40-60 cm brede på væggene. Denne metode er mere fordelagtig ud fra et teknologisk synspunkt, da belastningen fra MDF-panelets ret lille vægt ikke fordeles over flere klemmer eller beslag, men over hele overfladen af ​​pladen væggene. Hvad giver dette? Større pålidelighed, hvis den øverste række af MDF-lameller bryder af, vil de midterste og nederste rækker holde hele strukturen.

Inden MDF-panelerne fastgøres på væggen, dækkes bagsiden af ​​små limstykker. Disse kan være punkter, spiraler, korte strimler. Det vigtigste er, at klæbematerialet er jævnt fordelt over overfladen af ​​væggen.

Som et klæbemiddel er det bedst at bruge bilforseglingsmiddel, polyurethanlim og hjemmelavede limmasser baseret på en blanding af acetone og skum. Akryl- og polyvinylacetatklæbemidler holder MDF-paneler ret svagt.

Fastgørelse MDF paneler til væggen

Installationsprocessen for fiberoptiske paneler er forholdsvis enkel og ligetil, selv for en nybegynder. Hvis der anvendes en vandret stablingsmetode, installeres bundpanelet eller lamellen først og hviler direkte på rammens startramme. Det skal lægges på limen, udjævnes på byggepladsen og sikres med en hæftemaskine eller selvdrejende skrue.

Inden du lægger det næste panel på væggen, er det nødvendigt at installere hjørnet eller kantelementerne i beklædningen, fastgør dem på væggen, og kun derefter fortsæt til installationen af ​​følgende dele af MDF.

Sådan fastgøres MDF-panelet til stangen eller profilen, vælges i hvert enkelt tilfælde individuelt baseret på fastgørelsesbetingelserne og materialets størrelse. Relativt tynde 6-9 mm lameller snap i spidslåse, hvorefter den frie ende syes til bjælken med hæfteklammer med selvlukkende skruer. Hvis det skal regelmæssigt fjerne MDF-beklædningen fra væggen til revision af kommunikation eller ledninger, lagt over dekorative trimmer, sættes panelerne på klemmer.

Tykke plader monteres direkte på væggene med lim og dowels med tætningsfuger med akryl kitt og yderligere klæbende tapet eller PVC film.

Vanskelig løsning hvordan man installerer MDF på vægge med isolering

MDF plader er meget enklere og lettere at håndtere end tungt gipsplader, krydsfiner eller plastik, mens styrken af ​​panelerne er tilstrækkelig til at bygge to og endda trelags versioner af fiberkomposit med isolering som mellemlag.

For eksempel er koldt udvendige vægge fra profil-, sidespor- eller betonblokke hængt indefra med HDF-klasse MDF-plader med en tæthed på 800-1800 kg / m 3. Pladetykkelsen er 25-40 mm. De lagt paneler er syet på leddene med skrå skruer og hæfteklammer, selve sømmen gnides med polymermastik.

Materialet behandles ved imprægnering, hvilket giver god damptransmission med høj modstand over for overfladekondensat. Pladerne er fastgjort til ydervæggene "på kulden" - ved hjælp af stænger til stål og snedker. På indersiden af ​​pletteringen er sting lavet af træ eller skåret fra slatsens lameller.

På toppen af ​​den termiske isolering strækker de dampmembranen og tilstopper den med vandrette lameller med en sektion på 20x20 mm. Det sidste skridt på slatkassen er syet med lette dekorative MDF paneler af klasse LDF med tekstur af træ, natursten eller fineret.

På grund af LDF's lave massefylde, 200-600 kg / m3, passerer MDF-paneler perfekt damp, som fjernes gennem ventilen og loftloftet. På denne måde skænder væggene i sommerkøkkener, balkoner, verandaer, alle værelser med rammevægge.

Funktioner efterbehandling MDF paneler

De fleste professionelle efterbehandlere foretrækker at arbejde med MDF, da der ikke er støv og snavs, som i tilfælde af gipsvæg, er installationen hurtigere, og problemerne er meget mindre.

Montering og montering af MDF på vægge er i mange henseender ligner lægning af laminatgulve. Den eneste forskel er, at der er flere muligheder for at vælge ordninger af dekorative udsmykninger af rummet og et meget mere kompliceret arrangement af vinklerne og skrånende vægsektorer.

skråninger

Ordningen med arrangement af dør- eller vindueskråninger er ikke forskellig fra gipsvægsmuligheder. Hvis lamellerne blev lagt på væggene lodret, så at dekorere et vindue eller døråbning, er det nok at skære et panel med den nødvendige højde og bredde og holde den på hældningsplanet med monteringsskum eller fugemasse.

Hvis væggene i rummet er beskyttet af vandrette paneler, skal skråningerne samles fra stykker på selvlukkende skruer og plastikpropper.

Hjørner og slots

Gab og huller er altid dannet mellem de lagt ekstra elementer og hoveddelen af ​​foringen. De skal elimineres ved hjælp af specielle dekorative hjørneforinger og dekorative bordplader.

Hele hjælpeindretningen er limet på "Titan" eller "Moment of assembly for MDF". En lille mængde lim påføres på kanten langs spalten, hvorefter hjørnebjælken monteres på samlingen. At indretningen ikke afkom, er hjørnet midlertidigt fastgjort af et klæbebånd.

Stikkontakter og kontakter

I ethvert rum er der mindst et par stikkontakter og en switch. For ikke at demontere dem under installationen af ​​MDF, gøres som følger: Mål koordinaterne for stikkontakternes placering på væggen, hvorefter et hul af den passende form og størrelse skæres ud med en cirkulær boremaskine eller stiksav. Når MDF-panelet installeres, bestemmes hullets størrelse og placering og skæres med en skarp kniv.

Det er fortsat at installere panelet, rette det på væggen og lukke det resterende hul med en dekorativ ramme.

konklusion

Processens detaljer, hvordan man monterer MDF-panelerne på væggen, skal være gennemtænkt og planlagt i forvejen, inden starten af ​​dekorative værker på værelset. Processen i sig selv er ikke særlig vanskelig, men i ethvert rum er der mange problemområder, hvor fastgørelsesmetoden skal geninvesteres alene. I dette tilfælde trækkes detaljerne og fastgørelsesmetoden bedst i diagrammet, så du ikke behøver at kæmpe med og miste tid i processen.