Loftsramme fra en gips profil: diagrammer og installation

Afslutning af loftet med gips kan forfølge flere mål på én gang. Dette omfatter udjævning af overfladen, maskering af forskellige elementer af kommunikation og opstilling af komplekse strukturer på flere niveauer. I rummet over gipspladen kan du lægge isolering, lydisolering, belysningselementer. Men for at skabe en solid og holdbar konstruktion er det nødvendigt at lave en ramme til gipsvæg til loftet.

Træ eller metal?

Der er flere muligheder for at lave kasser til fastsættelse af gipsplader i loftet.

Den kan være lavet af træ eller metalprofil. De vigtigste fordele ved en træramme - miljøvenlighed, tilgængelighed af materiale og nem montering. Men der er mange mangler:

 • En sådan ramme anvendes som regel kun med en flad basisflade. At ligge ved hjælp af en mur eller et loft er en reel pine.
 • Før montering skal alle strukturelle elementer omhyggeligt behandles med en antiseptisk opløsning. Ellers er det umuligt at garantere deres lange levetid.
 • Trækasser anvendes ikke i rum, hvor luftfugtigheden overstiger 12%. Ved høje takster vil strukturelle elementer svulme og kæde.
 • Under installationen er det nødvendigt at forlade huller mellem væggen og bjælkerne og kompensere for forskydningen af ​​sidstnævntes geometri under indflydelse af temperatur og fugt.
 • Trærammen betragtes som mindre holdbar end opførelsen af ​​metalprofiler.

Metalrammen er fri for disse ulemper. Det er modstandsdygtigt over for miljø og mikroorganismer, holdbart og praktisk. Med minimale bygningsfærdigheder og de nødvendige værktøjer er det nemt at montere med egne hænder. Installation af en ramme fra en profil kræver en omhyggelig beregning af det nødvendige materiale og forskellige hjælpeelementer: suspensioner, krabber, stik.

Typer af ramme til loft

Drejebænk er af to typer:

 • Cellular, når de understøttende profiler eller stænger opretter en slags gitter (se næste billede). Som regel bruges den i de fleste tilfælde til at udjævne loftet med gips.
 • Tværgående. Profiler eller lameller er kun placeret i en retning, og GCR'en er fastgjort til dem på tværs. Denne metode bruges normalt af erfarne håndværkere.

Der er også enkeltniveau og multi-level strukturer. Loftet i to eller flere niveauer er ret kompliceret i beregningen og installationen, men alle omkostningerne overstiger det oprindelige udseende. For at udvikle projekter af sådanne strukturer er det bedre at ty til hjælp fra en professionel designer.

Nødvendige materialer og værktøjer

Da de fleste rammer for justering af lofter anvendes rammer fra en metalprofil, vil vi liste over alt, hvad der kræves til deres installation.

Fra de værktøjer, du har brug for at forberede:

 • Niveauer. Boble og galt, men bedre laser. Købe det specifikt, hvis der ikke er planer om professionelt at engagere sig i reparationsarbejde, giver det ingen mening. Det er bedre at låne fra venner eller leje. Hydro-niveau er nemt at gøre med dine egne hænder.
 • Puncher til at lave huller i væggen under dowels, som vil blive fastgjort profiler.
 • Bor og borer til metal.
 • Skruetrækker.
 • Hammer, saks til metal og målebånd.

For at forbinde profiler til hinanden er det praktisk at bruge en sifter. Det giver en bedre montering end små metal skruer (også kaldet "lopper", "bugs" eller "frø").

Af de krævede materialer:

 • Profiler - lejer og guider. Fastgørelsesanordninger: suspensioner, krabber, metalskruer, dowel-negle.
 • Spjæld tape.

At bestemme den nøjagtige mængde materiale vil hjælpe med at trække rammerne korrekt udarbejdet.

kortlægning

Afhængigt af hvilken type ramme der vælges, tages de nødvendige målinger. Derefter tegnes et diagram på et ark papir under hensyntagen til funktionerne i den valgte konstruktion.

Til en cellulær ramme:

 • Længden af ​​hver væg måles. Det er hver, så ofte matcher de modsatte vægge i lejlighederne ikke i størrelse.
 • Afstanden fra gulv til loft i hjørnerne af rummet og i centrum er målt.
 • Fra det nederste punkt af loftet aflejres tykkelsen af ​​den ophængte struktur. Det afhænger af, hvad der vil blive placeret i mellemrummet mellem bundoverfladen og gipsvæggen. Det kan være isolering, lydisolering, belysningselementer, ledninger eller anden kommunikation. Den mindste afstand mellem loftet og gipsvæggen er 50 mm.
 • Tegnet layoutet af bæreprofiler og tværstænger. I dette tilfælde er det nødvendigt at vælge det optimale trin, så arkene skal forbindes til profilen. Normalt er skridtet 60 cm.
 • Resultatet er et gitter med celler af samme størrelse. På den er det nødvendigt at angive fastgørelsespunkterne for suspensioner med et trin på 30-40 cm.
 • Det vil ikke være overflødigt at anvende alle kommunikationer og armaturer til kredsløbet.

Til tværgående ramme:

 • Bygningens højde vælges efter samme princip.
 • Trinnet i lejeprofilerne er 0,5 meter.
 • Suspensionsernes placering bestemmes på samme måde som for honningkagerammen.

Til multilevelkonstruktioner findes der ikke en klar algoritme. Arbejdsordren afhænger af antallet af niveauer, placeringen af ​​kasser og andre funktioner i designloftet. Men de generelle principper for placering af fastgørelseselementer forbliver de samme.

Forberedende arbejde, overførselsordninger til loftet

Preliminært forberedelse er at fjerne den gamle belægning. Fjernet alle de elementer i fastgørelsens styrke, som der er tvivl om. Store revner er forseglet med cement, og derefter puttied.

På dette stadium er det også påkrævet at slippe af med svampe eller skimmelsvampe, hvis de er til stede. Det er bedre at behandle hele bundfladen af ​​loftet med et antiseptisk middel for at forhindre deres forekomst i fremtiden.

Efter at du har lavet basen, kan du fortsætte til markeringen i henhold til en præ-kompileret ordning. Det er praktisk at udføre ved hjælp af en whipping ledning eller en maskerings tråd. Ordningen tegnet på papir overføres til vægge og loft. Ikke kun placeringen af ​​profilerne er bemærket, men også fastgørelsespunkterne for suspensionerne.

Rammontering

 • Huller til dowel-negle med et planlagt trin bliver boret i guiderne på forhånd (nogle gange blev de lavet i fremstillingsfasen af ​​producenten).
 • Et spjæld tape sidder fast ved siden af ​​væggen. Det er nødvendigt, at lydvibrationer ikke overføres fra væggen til rammen.
 • Guider er knyttet til væggen. Den nederste kant af profilen skal falde sammen med linjen på væggen.
 • Installation af suspensioner pågår. Trinet mellem dem er 60 cm. Hvis rammen er af en cellulær type, skal de falde mellem hopperne.
 • Lejerprofiler skal skæres til ca. en centimeter. Dette er nødvendigt, så strukturen ikke deformeres med en eventuel udvidelse af metallet under påvirkning af temperaturen.
 • Installation af profilstart fra stedet for parring med guider. Til fastgørelse af skruer til metal.
 • Juster transportskinnerne til niveauet, fastgør dem til suspensionerne. Alle profiler skal være strengt i samme plan.
 • Hvis strukturen består af celler, er tværbjælker fastgjort. Det er at foretrække at arrangere dem i et skakbræt mønster. Leddene forstærkes af krabber.

Nogle eksperter anbefaler at opbygge lofter på flere niveauer, der begynder med det lavere niveau: så designet vil være mere holdbart og stift. Den nødvendige bøjning af guiderne opnås ved at hæve dem med bestemte intervaller. Jo stærkere bøjningen er, jo oftere skærer man.

Lodrette stænger af den fornødne størrelse er først fastgjort til styrene, og derefter - de nedre kanter. Alle elementer er indbyrdes forbundet med skruer eller med en sifter.

Gipsvægfastgørelse

På den færdige ramme monteret præ-cut stykker af gipsplader. Loftet er et fremtrædende sted, så du bør ikke spare på materialets kvalitet. Det er bedre at vælge et produkt fra en berømt producent, for eksempel firmaet "Knauf".

 • Fastgør gipsskruerne med tonehøjde med et trin på 10-20 cm, og indlejrer hovederne i materialet med 1 mm.
 • Derefter forarbejdes sømene: de er fyldt med en kitt og forstærket med et forstærkningsbånd. Teknologien til behandling af ledd er beskrevet detaljeret her.
 • Hele overfladen er primet, og når den tørrer, er den klar til yderligere efterbehandling.

Eventuelle spørgsmål vedrørende kortlægning og installation af rammen, spørg i kommentarerne. En erfaren mester vil svare dem.

Montering af metalprofilens ramme under gipsvæggen

Den udbredt anvendelse af gipsvæg som færdigmateriale på grund af ikke kun dets fremragende tekniske egenskaber, men også en bred vifte af udført arbejde. Ved hjælp af gips kan du ikke kun justere væggene og lofterne, men også forvandle rummet, skabe en række skillevægge, nicher eller buer. Nøglen til succesfuldt arbejde er høj kvalitet og korrekt monteret ramme til gipsvæg. Installer det let selv med dine egne hænder.

Materialer til montering af rammen

En person, der først besluttede at bygge en ramme fra en gipsvægsprofil med egne hænder, kan godt forveksles med den forskellige udpegning af profiler, der findes i forskellige kilder, samt et stort udvalg af fikseringstilbehør, der tilbydes af byggematerialemarkedet. Du bør ikke være bange her: det er ikke så svært at forstå formålet med metalprofiler og af de forskellige fastgørelsesdele til installation, men kun en lille del er påkrævet.

Typer af metalprofiler:

 • Guide. Ved mærkning har betegnelsen UD eller Mon. Læg grundlaget for hele strukturen, det er fra dem, begynder opførelsen af ​​rammen.
 • Rack. De betegnes ved kombinationer af CW eller PS. De sættes i guider og danner vertikale oprejre, hvortil gipspladerne er fastgjort, når væggene udjævnes.
 • Loft. Til sådanne metalprofiler, der har forkortelsen CD eller PP, er et ark med gipsvæg fastgjort, når loftet udjævnes. De er indsat i specielle loftguider, som har en kombination af bogstaver UD eller PNP i betegnelsen.
 • Der er også buede og hjørne profil modeller. Behovet for deres anvendelse bestemmes af arten af ​​den konstruerede struktur.

For at fastgøre rammen på væggen eller loftet, samt for at fastgøre dets elementer sammen, anvendes flere typer fastgørelsesanordninger.

 1. For at forlænge metalprofilen til den ønskede størrelse anvendes en simpel stikkontakt, og for at forstærke krydset af profilerne er dets krydsformede sort, kaldet "krabben", nyttig. Ved udjævning af loftet bruges en to-niveau "krabbe" til sikkert at rette profilen på det nedre niveau til loftet.
 2. Ekstra vedhæftning til loft eller væg leveres af direkte eller ankerbøjler. Med deres hjælp vises alle strukturelle elementer i et fælles plan.
 3. Fastgørelsen af ​​spændingerne og styrprofilerne udføres ved hjælp af dykker med en diameter på 6 mm, profilerne fastgøres sammen med skruer. Installation af gipsvæg på den installerede ramme udføres ved hjælp af selvdrejende skruer med en diameter på 3,5 og en længde på 25 mm. Det er at foretrække at bruge hardware fremstillet af galvaniseret stål.

Loftsrammekonstruktion

Hvis du planlægger at ligge med gipsvægge og loft i rummet, så skal det begynde med sidstnævnte. Sjældent, hvilket rum kan prale med perfekte vinkler. I dette tilfælde skal pladerne på loftet være ret arbejdsmæssigt justeret til de ønskede geometriske parametre, når væggene er nivelleret. Hvis du starter fra loftet, bliver alle huller mellem gipspladerne og væggen i fremtiden lukket, når væggene udjævnes.

Marker nuancer

Mærkning er et af de vigtigste trin i konstruktionen af ​​rammen. For at vælge den rigtige afstand imellem den og loftet, er det nødvendigt at forudbestemme højden af ​​armaturerne indlejret i loftet. Denne afstand er afsat fra det nederste punkt i loftet, og så bruges niveauet til at markere de steder, hvor loftsføringsprofilerne er monteret langs hele rummets omkreds.

Mærkning af loftsprofiler udføres i en afstand af 600 mm fra hinanden. Således slutter vi ved et håndmærke med et gitter på 60 cm firkanter på loftet.

Før du monterer rammen med dine egne hænder, skal du afslutte arbejdet med kommunikation, som efterfølgende befinder sig bag gipsplade. Det er korrekt at strække alle ledninger på forhånd, montere stikkontakter og andre elementer. Det er bedre at forlade ledningerne under lamperne med en margin på 10-15 cm, så det vil være meget mere bekvemt at forbinde dem.

Installationsforløbet

 • Ved hjælp af de påførte markeringer, langs hele rummets omkreds, er en loftsguideprofil monteret på væggene.
 • Et hulhul er boret midt på siden af ​​hver markeret kvadrat, og der er installeret en direkte suspension. Således får vi et trin med yderligere fastgørelser af metalprofilen til loftet på 600 mm.

I processen med at markere rammen for både loftet og væggene er det nødvendigt at tage hensyn til følgende forudsætning: Alle leddene af gipsplader skal være placeret på profilen.

 • Vi indsætter loftsprofiler i PNP-profilerne og reparerer dem ved grænsefladen med selvlukkende skruer.

Da geometrien af ​​værelser i lejligheder ofte efterlader meget at ønske, er det bedre at måle længden af ​​hvert element separat, hvilket reducerer afstanden mellem vægge med 2-3 cm.

 • Klippemøller eller sakse til metal tværsnits 60 cm lange, også fastgør dem med skruer. Placeringen af ​​den tværformede forbindelse af metalprofiler forbedres af "krabben".
 • Den resulterende ramme med suspensioner vises i et enkelt plan. Til dette anbringes et niveau på hver profil, og efter den nødvendige indstilling fastgøres loftprofilens position ved hjælp af suspensioner. Deres antenner er foldet med tang og fastgjort med skruer til profilen i den ønskede afstand fra loftet.

Montering af rammen til gipsvæg på væggen

Hvordan laver man en ramme til gipsvæg, når man planlægger væggen? Generelle principper forbliver uændrede, kun nogle nuancer ændres.

 • Efter at have besluttet afstanden mellem væggen og den konstruktion, der skal opstilles, efter at have gennemført al kommunikation, tegnes en linje på loftet, hvorigennem styreprofilen skal monteres. Ved hjælp af en lodret linje gengives en ensartet linje på gulvet.
 • Fastgør guideprofilerne, gå til layoutet på de vandrette stativer. De skal placeres med et trin på 600 mm, således at hvert ark af gipsvæg blev fastgjort på tre stativer. Den ene vil være placeret midt i arket, og ved de to yderpunkter vil der være en forbindelse med andre ark.
 • Efter markering og installation af direkte suspensioner på den, indsættes de vandrette stolper i styrene og fastgøres med skruer.
 • Vandrette tværstænger er monteret på samme måde. Efter deres fastgørelse er hele strukturen justeret i et plan, for hvilket niveau og direkte suspensioner anvendes igen. Krabbekonnektoren er overlejret på stederne for passage af metalprofiler.

Installation er meget mere kompliceret, hvis der er vinduer på væggen, der skal udjævnes. I dette tilfælde er først og fremmest vandrette indlæg fastgjort på begge sider af vinduet, og yderligere markering af profiler med et trin på 60 cm udføres fra dem.

Ved opbygning af skillevægge skal der lægges særlig vægt på døråbningen. Det bør styrkes ved at indsætte en træbjælke i profilerne, der danner rammerne for dørkarmen.

Tip: da skillevæggen ikke bliver fastgjort til væggen, skal dens celler være mindre end på væggen eller loftet. Det anbefales at danne dem fra firkanter med en side på 40 cm. Dette opnår den nødvendige stivhed af partitionen.

De største vanskeligheder kan opstå, når du bygger dine egne skeletter under nicherne. I dette tilfælde er det nødvendigt at kombinere elementer af væg- og loftsfastgørelsesprofiler. Derudover skal du have god rumlig tænkning. Men enheden og de generelle principper for fastgørelse og fastgørelse af metalprofiler forbliver uændrede.

vægge

I forbindelse med reparationsarbejde anvendes boligmaterialer, huse eller kontorer ofte til materiale som gipsvæg. Med sin hjælp er det ikke bare muligt at skjule overfladenes uensartede ujævnheder, men også at gennemføre næsten alle ideer ved design af værelserne: buer, komplekse loftsystemer, skillevægge, alkove. Artiklen vil se på, hvordan man laver den rigtige ramme på væggen under gipsvæggen.

Indhold:

Fordelen ved gipsplader vægge og lofter

 • Profilkonstruktionen til et gipsplader fra en profil giver dig mulighed for at montere LED-strimlen på en ordnet eller kaotisk måde, indbyggede lamper eller hænge en klassisk lysekrone.
 • Væggene kan dekoreres med nicher og en ret oprindelig måde at gøre dem lyse.
 • Ventilationsrør passer ind i det opnåede mellemrum, de elektriske ledninger vil blive skjult, og der vil være plads til isolering og lydisoleret materiale.
 • Og hvis rummets højde giver dig mulighed for at installere et klimaanlæg af kassettype, da indendørsenhedens tykkelse kan være fra 230 til 300 mm.

Gipsvægskonventioner

Ved at købe dette byggemateriale kan du støde på følgende akronymer (forkortelse):

 • HL - gipsplastegrå, med en tykkelse på 8 til 16 mm, en bredde på 1200 mm og en længde på 2000-4000 mm. Bruges normalt i værelser, der ikke har særlige krav;
 • GKLV - fugtbestandigt ark (karton malet i grønne toner), som er karakteriseret ved hydrofobe additiver. Den er produceret med følgende dimensioner: 18x600x2000 mm. Anvendes i badeværelser eller køkkener;
 • GKLO - brandhæmmende gipsvæg har en lyserød farvetone, har en høj modstand mod virkningerne af åben ild. Dens tykkelse kan være fra 10 til 16 mm, bredde - 1200 mm og længde - 2000-4000 mm. Denne visning er relevant for værelser med pejs;
 • GKLVO - gipsvæg kombinerer fugt og flammehæmmende egenskaber, tykkelse 12-16 mm, bredde 600 eller 1200 mm, længde 2000-4000 mm.

Det skal her bemærkes, at 9,5 mm plader anvendes oftere til lofter og til vægge, skråninger eller skillevægge, nicher - 12,5 mm til fremstilling af buede, buede former - 6,5 mm gipsplader.

Det anbefales ikke at bruge en markør til markering på gipsvæggen, fordi nogle arter har en "fantastisk" egenskab, der fremkommer på arkoverfladen selv gennem flere lag af kitt og maling.

Legend Metal Profile for Drywall

 • PS-profilstativ U-formet med langsgående riller. Dens base kaldes "ryggen", og siderne - "hylder", altid lig med 50 mm. Bagens bredde ligger i området fra 50 til 100 mm. Den bruges som lodret rack.
 • PN - en profil guide, dens sektion er identisk med en rack profil. Bredden på "hylderne" er kun 40 mm, "basen" er 50-100 mm. Bruges i opførelsen af ​​vægrammen eller opretter skillevægge. Den er fastgjort til gulv og loft og danner en ramme til hovedstrukturen.
 • PP - loftsprofil (60x27 mm) med 3 langsgående riller. Det er for ham installationen af ​​gipsplader.
 • PNP - loft guide profil (27x28 mm). Ved konstruktion af en ophængt struktur er den fastgjort til rummets vægge, der styrer PP'en.
 • PU - vinkelprofil (85 °) af perforeret metal, der bruges til at styrke hjørnerne. Det kan være både internt og eksternt, forskelligt i formål og parametre. I yderligere arbejde er hullerne fyldt med kittemateriale og derved sikrer pålidelig adhæsion på gipsvæggen.
 • PA - buet profil (konkave eller konvekse). Med sin hjælp er ikke kun buetype døråbninger lavet, men også suspenderede strukturer af komplekse bølgede former skabes.

Hvis du planlægger at installere et tungt maleri, lysekroner med en betydelig vægt eller beslag til installation af en hvilken som helst enhed - anbefales det at styrke rammen på disse punkter, selv i byggestadiet.

Yderligere elementer

 • Profiler kan være fra 2750 til 4000 mm lange, hvis en længere længde er nødvendig, så bruges en slags kobling (stik til 60 x 27 mm PP).
 • Krabben har en korsformet form og anvendes ved profilernes skæringspunkt og sikrer rammens styrke. Den to-niveau krabbe sætter på software på øverste niveau og pålideligt løser en profil af det lavere niveau.
 • Direkte suspension er monteret på væggen eller loftet og bøjer derefter langs specielle linjer. Profiler indsættes i den modtagne U-formede åbning og derefter fikseres. Efter installationen er overskydende "ører" bøjet eller afskåret. Hvis du bruger et sådant fastgørelsesmiddel - pladsen under loftet ikke vil være mere end 60 mm.
 • Ved hjælp af clips og ankerophæng kan du justere højden på interceilrummet fra 250 til 1000 mm. Dens understøtningsdel giver en stabil position af PP'en.

metalware

Hardware til montering af guider og suspensioner vælges afhængigt af overfladerne, for eksempel:

 • Hvis væggene og loftet er lavet af beton, er profil- eller forankringssuspensionerne monteret med dybere 6x40 eller 6x60 mm afhængigt af overfladens kvalitet.
 • Til træbaser er fastgørelseselementer lavet med 6x70, 6x80 mm skruer.
 • For at fastsætte hinanden blandes alle metalelementer i rammen, f.eks. Direkte suspensioner til loftsprofiler, rackmonteret til styrene, koblinger, krabber er bedre med skruer med en skarp ende på 3,5x11 mm.
 • Gipsvæg er monteret på metalprofiler med selvdrejende skruer med en hyppig tråd af galvaniseret stål 3.5x25 mm. Der er ikke behov for at forborge arbejdshullet.
 • Du kan vedhæfte guideprofilen til stativerne til gipspladens loft ved hjælp af specielle drop-in dowels, der giver en sikker pasform.

Arrangementets rækkefølge

 • Hvis du planlægger at afslutte og vægge og loft, så skal arbejdet begynde med monteringen af ​​rammen på loftet. Sædvanligt hvilket loft kan "prale" med lige vinkler (90 °), og hvis i dette tilfælde reparationsarbejder startes fra væggene, vil montering af gipspladerne øverst være meget vanskeligt.
 • Udfør elektrisk arbejde, før kablet til placeringen af ​​belysningsenheder. Bredden af ​​ledningen skal være 10-15 cm fra det "nye" loft. Det er nødvendigt at kontrollere alle ledningsforbindelser (funktionsdygtighed). Når du installerer spotlights, bør du omhyggeligt planlægge passagen af ​​metalfragmenter af strukturen.
 • Mærkning af overflader til installation af profiler. Startpunktet starter fra den nederste vinkel eller knap på bundloftet. Horisontale guider, direkte suspensioner, loftsprofiler er monteret, gipsplader er fastgjort.
 • På samme måde monteres rammen på væggene. Deres krumning bestemmes, og PN er installeret på loftet og gulvet, hvis der er vinduer - mærket begynder med dem.
 • Det er fortsat at holde kitt og andre færdiggørelsesfaser af arbejdet.

Montering af loftrammen

 • Først bestemme afstanden, at det nye loft falder. Det skal her huskes her, at hvis spotlights skal monteres, er det nødvendigt at kende deres højde - en er nok til 5-8 cm af interceilrummet til den anden - 12-15 cm.
 • Næste på væggen er et punkt, fra det hele vil markeringen blive udført. Ved hjælp af et laserniveau bestemmes en vandret linje, som du kan tegne med en blyant eller bruge et snitkabel.
 • Ved hjælp af et målebånd måler du den ønskede længde af profilen og skærer den af ​​med almindelige metalskærer. Hvis det er nødvendigt, er de let forbundet, idet de sættes ind i den anden. I dette tilfælde skal overlapningen være mindst 3 cm, og dette punkt skal fastgøres af hardware.
 • Langs linjerne på væggene er monteret PNP, nogle modeller har allerede arbejdshuller, hvis ikke, så bliver de boret med en pitch på 50 cm med perforator eller en boremaskine, afhængigt af den basis, som disse profiler er fastgjort på.
 • Næste er markeringen til loftsprofilerne. Fra væggen til tilbagetrækning omkring 60 cm (da væggene ikke altid er forskellige ideelle størrelse), og niveauet for at kontrollere nøjagtigheden af ​​at finde ridser. Mærker skal være synlige på væggene. Som en profil, her vil den fungere som en lineal, for at forbinde bindestregerne på modsatte vægge, bliver den resulterende linie "referencepunktet". Fra det parallelt er hver 60 cm en linje over loftet.
 • På samme måde til at lave en razlinovka og langs længden af ​​rummet, til sidst vil næsten alle cellerne opnås med dimensioner på 60x60 cm. Dimensionerne af cellerne nær væggene vil have andre parametre.
 • Direkte suspensioner er fastgjort af dowels (selvdrejende skruer) med en stigning på 60-70 cm, midten af ​​bunden skal være nøjagtigt langs den markerede linje. På steder, hvor der skal installeres apparater eller udstyr (ventilator, lampe, klimaanlæg), anbefales det også at installere traversen.
 • Loftsprofiler til gipsvæg må ikke høstes "til fremtidig brug", som nævnt ovenfor, kan afstanden fra væg til væg på forskellige steder i lokalet afvige betydeligt. Derfor for hver profil måles længden separat, og den skal være 2-3 cm mindre end rummets bredde.
 • Loftprofiler indsættes i styrene, hvor den centrale rille skal være i fare. Fastgør dens position med en skrue. Anvend om nødvendigt koblingen.
 • Ved hjælp af metalskær til at forberede hoppere fra loftprofilen svarende til 60 cm, og de tværstykker beregnet til montering fra kanten (fra væg til første langsgående profil) er et par centimeter mindre end den faktiske afstand.
 • Det er også nødvendigt at overvåge sammenfaldet af profilsporene med markeringer på væggene, i stedet for deres forbindelse med længdeprofilen for at etablere en enkelt-niveau "krabbe" og fastgøre den med selvdrejende skruer.
 • Det sidste trin i installationen af ​​dette design er at montere loftprofilerne på suspensionerne. Til dette formål anbringes et niveau på PCB'en på hvert forbindelsessted. Og efter afvigelserne er kontrolleret og om nødvendigt justeret, afviges der. Næste er installationen af ​​plader af gipsvæg.

Metal vægramme

 • Før installation af en vægramme fra en profil udføres alt elektrisk arbejde, ledninger bringes til stikkontakter, kontakter og placeringspunkter for belysningsudstyr, husholdningsapparater.
 • Umiddelbart skal det bemærkes, at vægrammens teknologi er forskellig fra installationen af ​​loftkonstruktionen. For det første er en væg helt færdig, fra guideprofilerne til installationen af ​​gipsvæg. Og først da er overgangen til den næste mur og så videre.
 • Teknologisk komplekse objekter, når man konstruerer en vægramme, betragtes som værelserne med vinduer, da skråningerne kræver særlig opmærksomhed. Hvis du har til hensigt at udføre vægisolering, skal vertikale profiler installeres i en afstand af 5 cm fra bundfladen (gamle hældninger).
 • Af stor betydning er vindueskarmens bredde, hvis vægens finish begynder efter installationen, fordi markeringen til rammen er lavet fra vinduet. Men her tages der hensyn til tykkelsen af ​​pladen af ​​gipsvæg, som kan være 9,5 eller 12,5 mm.
 • Firkanten anbringes på rammen, og afstanden måles, ikke at glemme de yderligere 5 cm. Dette gøres også på den anden side af vinduesåbningen. Lignende manipulationer skal udføres, hvis der er flere vinduer i rummet. Disse mærker markerer kanten af ​​rammen. Du kan straks installere PN'en til "bunden" af vindueskarmet. I dette tilfælde kan pitchen på de lodrette stativ være mindre end 60 cm.
 • Et niveau anvendes på disse risici for at overføre dem til siderne af karmen. Fremgang fra disse mærker, ved hjælp af niveauet, er kanten af ​​rammen på gulvet og loftet markeret. For at installere metalstrukturen anbefales det at bruge et niveau på 2 meter, det viser en mere præcis værdi.
 • Mærker på loftet og gulvet er tilsluttet, og profilguider er monteret på de opnåede linjer. De første PS'er er sat på siderne af vinduet, så vertikalerne er markeret i 60 cm trin fra disse profiler. En af dem skal installeres i hjørnet af rummet.
 • Montage af suspensioner udføres hver 60-70 cm, deres center skal være strengt langs linjen. Rackprofiler sættes i guider, så deres mellemrille falder sammen med mærket på loftet og gulvet og er sammenkoblet. Yderligere niveau styres af deres lodrette base og hylder. Derefter udføres den endelige fiksering med skruer.
 • Crossbarsne er installeret ved hjælp af "krabbe", og der skal lægges særlig vægt på deres installation i nærheden af ​​vinduet. Den horisontale jumper er monteret over åbningen.
 • Når monteringen af ​​metalrammen til væggen er afsluttet, anbefales det at skitse placeringen af ​​længde- og tværgående profiler. Denne ordning kan være nødvendig, hvis det i fremtiden bliver nødvendigt at placere et billede på væggen, en anden hylde eller hænge dekorative blomsterpotter i loftet.
 • Her anvendes de såkaldte "sommerfugle", "paraplyer" og så videre som fastgørelsesanordninger: plastikpladen retter sine "vinger", når de skrues i skruen, hvilket sikrer pålidelig fiksering på gipsens bagside.
 • Hvis du forstår installationsprincippet, og til at begynde med, en simpel konstruktion til gipsplader, så ved næste reparation vil det være muligt at implementere mere komplekse løsninger: et to-niveau loft, nicher i væggene og buede døråbninger.

Gipspladeramme af metalprofil

Hovedopgaven, eller så mange mennesker tror, ​​er problemet, hvordan man laver en ramme af metalprofiler til gipsvæg for at få et smukt loft i slutningen. Faktisk er alt meget enklere end du tror.

Gipsvæg, eller snarere brugen af ​​den betragtes som den nemmeste og hurtigste måde at niveauere overfladen på, ikke kun vægge, men også lofter. Ved hjælp af gipsvæg kan du også lave forskellige skillevægge, buer mv., Som ikke er en understøttende struktur. Fra dette materiale kan du lave design ideer - hvor meget fantasi du har.

Knauf har udviklet metalprofil tilbehør af universelle størrelser og typer til forskellige lining muligheder. Rammen til loftet kan gøres let at sige, husk designeren i barndommen - alt på samme princip.

Typer og typer af metalprofil

Da gipsvæg er et bredt profilmateriale, kan det bruges til at gøre beklædningen ikke kun af lofter, vægge, facader samt gulve.
Rammesystemet fra en metalprofil på typologien sker anderledes:

 • ved fastgørelsesmetode
 • afhængigt af destinationen.

Udviklet mere end otte varianter af metalprofilen, som hovedsageligt er opdelt i:

 • forbindelsesprofil;
 • profilguider.

Profilvejledninger PN 28/27 kommer i forskellige størrelser, men de har de samme kanter, som gør det muligt at indsætte en anden profil og sikkert fastgøre begge til hinanden.

Tilslutningsprofilerne PP 60/27 har en kant, hvis kant er bøjet. Dette giver yderligere styrke og stivhed i tilfælde af deformation.

Hvis der anvendes en træramme, når du dækker loftet, er det nødvendigt at forbinde stængerne ret stift, og dette skal læres.

Ud over hjælpelinjerne er der mange forbindelseselementer, hvorved det er muligt at montere en metalprofilramme på loftet på flere niveauer:

 • stik;
 • tryk skiver med en bur;
 • suspensioner med og uden klemning;
 • forlængerledninger.

Med deres hjælp kan du få den endelige version af loftet på flere niveauer. Dette kræver dog ikke kun fantasi, men også nogle faglige færdigheder. Vær ikke bange for vanskeligheder - de skal lære at overvinde og dit gipsplankloft vil dekorere din lejlighed og glæde dig i mange år.

Sådan beregnes materialerne til rammen til loftet

Det er ligegyldigt, at du laver et gipsvæggeophæng eller et ophængt loft - alt starter med det første skridt - loftets projekt. Det vigtigste er en tegning af hele loftrammen, hvor de nødvendige elementer vil blive angivet: starter fra de forbundne og slutter med antallet af metalprofiler.

Ved, at ophængt loftsophæng er forskellig fra gipspladelofter. Men dette forhindrer ikke deres forening. Til dette er en ramme lavet af metalprofiler i to niveauer, som skal kombinere de to lofters strukturelle elementer. Så du kan lave et skyhøje loft.

Vi går videre til beregningerne af rammen af ​​metalprofilen til loftet:

 • Mål omkredsen af ​​dit værelse. Dette er længden af ​​dit guide profilmærke PPN 28/27. Vi tager lidt mere i længden, da ujævnhederne af væggene allerede er et normalt fænomen selv i nye lejligheder.
 • Antallet af rammeprofilmærke PP 60/27 måles i forhold til rummets bredde og længde. Længden af ​​rammeprofilen skal udjævnes til rummets bredde, og den passer i trin på 60 cm. Alt er kun beregnet. Hvis du planlægger at lave en ramme til loftet på plastpaneler, lægges metalprofilen i 50 cm trin.
 • U-formede suspensioner skal holde støtteprofilen. Derfor er de monteret på pladerne over hver understøtende metalprofil. Trinet af de U-formede suspensioner gøres også i 60 cm.
 • Bærerprofilen og alle forbindelserne med den er lavet med brug af krabber. For at beregne det korrekte antal krabber, behøver du bare at multiplicere rækkerne af den understøttende metalprofil med antallet af hoppere.

Monteringsmetoder

Hver form for profil til oprettelse af en ramme har, som du allerede har forstået, dens formål og dens fastgørelsesmetode. De mest almindelige systemer af loftrammer er hovedsageligt monteret fra to typer metalprofiler: loft og vejledning.

Styreprofilen er altid monteret rundt om væggen på skruer eller dykker, afhængigt af materialet på dine vægge. Hvis det er en blok, så kan du bruge både skruer og dowels-negle. Hvis det er en mursten eller beton, så er det bedre at bruge skruer med propylenindsatser.

Med denne profil bestemmer du højden af ​​det fremtidige loft fra gulvniveauet. Hvis der er forskelle i loftets plan - er det den bedste måde at justere det på. Hvis du har tænkt dig at lave en ramme fra metalprofiler til et loftslag på to niveauer, skal guideprofilen derfor monteres på to niveauer ved hjælp af forskellige komponenter: suspensioner, forlængere og lignende - vi talte om dem ovenfor.

En enkelt-niveau ramme af en metalprofil for gipsplade består af de samme profiler PP 60/27 eller PN 28/27, som skal indstilles i samme plan under niveauet. Alle direkte suspensioner eller suspensioner med klips, forlængere, krabbeforbindelser er monteret på små skruer, helst på metal. Om nødvendigt kan du lave en fremragende lydisolering af loftet, der kan lægges i rammen mellem de understøttende profiler.

Dette system med indrammede loftsrammer er standard, men dette forbyder ikke at gå ud over de arkitektoniske og designløsninger, der skaber et smukt loft. Brugen af ​​stive profilrammer er meget populær, og vil blive brugt i lofter i lofter i temmelig lang tid. I samme princip er det nødvendigt at foretage beregninger for lofter på flere niveauer. Husk, at designet af Armstrong-lofter er signifikant forskelligt fra hængende gipslofter.

Trin for trin

Suspended lofter lavet af gipsplader kan ikke gøres uden at skabe en ramme lavet af metal eller ramme af træplader.

For at komme i gang skal du se på gulvpladerne. Seal revner, fjern store uregelmæssigheder. Det anbefales at justere væggene på det sted, hvor styringsprofilen skal installeres. Markeringen på væggen begynder med indstillingen af ​​højden af ​​fremtidige lofter. Mere bekvemt gøres dette ved hjælp af et laserniveau.

For at rette rammen til loftet korrekt skal du kende alle nuancer af det arbejde, vi skal tale om:

 1. Bestem den nederste grænse af loftet. Rundt omkredsen af ​​rummet på væggene under loftet er mærkning for styrprofilen og forgipsens forside. Det skal straks noteres i loftet, da suspensionserne vil blive placeret.
 2. Ved hjælp af dykker eller skruer monterer vi profilførere rundt om rummets omkreds. Sørg for at bruge niveauet for at kontrollere det vandrette. Profilen er monteret på en præ-mærket linje.
 3. Dernæst skal du installere de suspensioner, hvormed du justerer højden af ​​positionen på bæreprofilen. Mellem løkkerne er det nødvendigt at tage et trin ikke mere end 0,6 meter. De er også fastgjort til loftet med selvskærende skruer eller dowels.
 4. Vi skærer støtteprofilen til den længde, du har brug for, indsæt den i styringsprofilen og fastgør den fra den ene side til skruerne til skinnen og fra den anden til skrogene af plumb linjer.
 5. Monter derefter tværprofilen. Her er det nødvendigt at tage højde for det øjeblik, hvor gipsvæggen til lejemetallprofilen skal monteres nøjagtigt den lange side, til den tværgående metalprofil på den korte side. Derfor er det mellem tværprofilerne nødvendigt at tage højde for trinnet på højst 0,6 meter. Den tværgående profil er også fastgjort ved hjælp af kroge.
 6. Fra væg til væg er det nødvendigt at spænde tråden og med hjælp af bøjler udsætte det nødvendige fly. Så snart en af ​​suspensionerne når det krævede niveau, skal dens ende bøjes. Dernæst fortsæt til næste suspension, der gradvist udsætter vandret over hele loftet. Så snart alt er blevet nivelleret, går vi videre til plating af rammen med gipsplader.

Ved dette princip fortsætter vi med at samle rammen gennem loftet. Hvis du har planlagt to niveauer, skal du først indsamle første niveau og derefter begynde at oprette den anden. Men det afhænger igen af ​​lofterne og selve projektet.

Når rammen til det hængende loft er klar, ledes belysningen til belysningen og alle nødvendige kommunikationer. I fremtiden er rammen af ​​metalplader beklædt med plader af gipsvæg, puttied, malet og dit loft er klar. Det er værd at bemærke, at de hævede lofter kan laves med egne hænder, du kan også lave rammer for hævede lofter alene. Hovedværdien for håndværkere i hjemmet er at forstå essensen af ​​alt arbejde og evnen til at håndtere værktøjet. Det er kun at ønske dig stærke rammer og smukke lofter!

Hvis du finder en fejl, skal du vælge tekstfragmentet og trykke på Ctrl + Enter.

Hvordan man laver rammer for gipsvæg på loftet - en trinvis vejledning

Monteringen af ​​rammen til loftkonstruktionen af ​​gipsplader er en afgørende proces, som kræver særlig pleje, da belægningens styrke og udseende afhænger af installationens korrekte karakter.

Hvad er rammen og dens formål

Et af de populære efterbehandlingsmaterialer til indretning af loftoverfladen er plader af gipsvæg. Hvor attraktivt er udseendet af strukturen, og dets holdbarhed afhænger af korrektheden af ​​konstruktionen og samlingen af ​​loftspletteringen af ​​gipspladerne under loftet af beton eller træ.

Hvis der i hans arrangement på grund af uvidenhed eller uopmærksomhed blev foretaget fejl og fejlberegninger, er det nødvendigt at genoprette hele arbejdet fuldstændigt. Derfor er det så vigtigt at vide, hvordan man monterer rammen, som er en understøttende struktur monteret af lineære elementer som stålprofiler eller træbjælker.

Det er beregnet til at holde gipsplader under loftet, da der ikke er nogen anden måde at løse dem på. Desuden tjener rammen til at justere lofterne, hvis overflade sædvanligvis er i lejligheder langt fra plane planer. Denne mangel kan korrigeres ved at installere et ophængningssystem af profiler og gipsplader.

En anden opgave at montere rammen under gipspladen på loftet er at skabe plads til at lægge elektriske ledninger under lamperne indlejret i belægningsmaterialet.

Typer af gipsplader

Flere kriterier påvirker klassificeringen af ​​gipsvægsbure:

 • anvendt materiale;
 • antallet af niveauer

Afhængigt af de materialer, der anvendes til opførelsen af ​​rammerne for gipsvæg til loftet, kan det være:

 1. Wood. Til fremstilling er det tømmer. En sådan struktur er konstrueret sjældent, da det viser sig at være dyrt og samtidig ikke har tilstrækkelig styrke og holdbarhed og også modtagelig for høj luftfugtighed. Desuden bør træbjælker være underlagt obligatorisk behandling med antiseptika - beskyttelse mod råd og bakterier og brandhæmmende - et antændelsesmiddel. Den største fordel ved dette design er dets miljøvenlighed.
 2. Metal. For at indsamle det skal du bruge flere typer profiler. Metaldele er billigere, forskellig styrke og holdbarhed. Hidtil er teknologien til montering af rammen fra en metalprofil på loftet fuldt udviklet, denne proces er enkel og ikke for besværlig. Hvis samlingen er planlagt i et rum med høj luftfugtighed, er det bedre at anvende galvaniserede produkter.

Samtidig er rammer af metalprofiler opdelt i:

 1. Honeycomb. De består af lineært anbragte elementer og jumpers, som installeres imellem dem vinkelret og med samme interval. Rammer har fået et navn som profiler, og linteller danner i dem celler af samme størrelse rektangulær eller firkantet form.
 2. Kors. I dette tilfælde samles rammen fra tværprofilerede metalprofiler, som er fastgjort i styrene. Færre materialer er nødvendige for et tværgående system end for en cellulær struktur. Samtidig kræver processen med at skabe en sådan ramme i designfasen og anvendelse af markeringen mere nøjagtighed.

Rammen i overensstemmelse med antallet af niveauer er:

 1. Enkelt niveau. Når det er bygget, er træbjælker eller profiler anbragt i et enkelt vandret plan, hvorved der dannes et ensartet gipsplankloft, som har samme højde i hele.
 2. Multilevel. Denne gipsvægsramme monteres samtidig med at der arrangeres flere niveauer og skaber glatte konturer og komplekse former. Det samler også en loftkonstruktion på flere niveauer, hvor beklædningsmaterialet er fastgjort omkring væggenes omkreds, og en spændeklud fremstillet af stof eller polyvinylchlorid er placeret i midten.

En række profiler til montering af rammer på loftet

For opførelse af rammen til loftet på gipspladen vil være påkrævet:

 • profiler;
 • suspensioner og forbindelseselementer;
 • fastgørelsesanordninger.

Ved opbygning af en ophængt struktur involverer metalprofiler af forskellig størrelse. Hvis konstruktionen af ​​loftoverfladen skal udføres i rum med konstant forhøjede fugtighedsniveauer, er det normalt et badeværelse, et badeværelse og et køkken, så skal galvaniserede produkter anvendes, da det er mere modstandsdygtigt over for korrosionsprocesser. En sådan ramme af profilens loft vil vare meget længere, og den højere pris vil retfærdiggøre sig selv.

Profilen er et langt produkt lavet af zinkbelagt plademetal. Dens størrelse og størrelsen af ​​tværsnittet afhænger af de opgaver, den skal udføre i rammens design.

Brugte komponenter er opdelt i flere kategorier:

 1. Loftprofil (PP eller CD). Den har et U-formet tværsnit, en bredde på 60 og en højde på 27 millimeter. Der er riller på profilhylden, hvilket giver den øget styrke og den nødvendige stivhed. Det er hovedelementet i rammemantaket af gipsplader, fordi det er fastgjort til det ark af materiale til efterbehandling.
 2. Ceiling guide profil (bogstav betegnelse PNP eller UD). Det har en lignende sektion, men andre parametre - dens højde er 28, og dens bredde er 27 millimeter. Vedhæft en profil af denne type langs omkredsen af ​​rummet under loftet. Udfører styringsfunktion til PP-profiler. Det har færdige huller til fastgørelsesanordninger.
 3. Den buede profil er forkortet PA. Det bruges til at samle rammerne af krøllet form, for eksempel bølgeagtig. PA'er bruges normalt, når det er nødvendigt for at oprette en multi-tiered gipsplade struktur. Produktets højde er 60 millimeter, og bredden er 27 millimeter. Denne profil har ingen langsgående ribber.
 4. Vinkelprofil (PU). Det er et element af lille størrelse med mange huller. Det bruges til at give ekstra styrke til hjørnerne og nøjagtigt at observere deres dimensioner.

Det er vigtigt at skelne mellem PNP og den sædvanlige styringsprofil (PN). De nyeste produkter bruges til at samle rammer til gipspladervægge og vægdekoration med dette materiale.

Suspensioner og forbindelseselementer

Profiler udfører bjælkernes funktion, de skal ikke blot fastgøres til loftet, men også være forbundet med hinanden, ellers bliver de ubrugelige. Suspensioner og konnektorer sørger for montering af en ramme til gipsplader fra metalprofiler i loftet.

Den næste efter profiler af betydning anses for at være en U-formet bøjle, er den en bøjle fremstillet af rullet stål, hvis bredde er 27, og dens højde er 60 millimeter. Dens bredde svarer til bredden af ​​PP profilen.

Over hele længden af ​​"benene" af suspensionen er der et stort antal parrede huller arrangeret med lige store intervaller. På basis af dette element er der monteringshuller til fastgørelse af ankerbolte i lofter af beton og skruer på en træbase.

Det er på suspensionerne for rammen af ​​metalprofiler på loftet har størst belastning, så eksperter anbefaler ikke at spare penge på deres ansøgning.

Den funktion, som forbindelsesledningerne skal udføre, er tydelig fra deres navn. De er vant til at forbinde profiler i en bestemt stilling indbyrdes.

Producenter producerer mange forskellige stik:

 1. Longitudinal. Designet til at forbinde PP sammen. Ved hjælp af denne type konnektorer er det muligt at oprette strukturer med større længde end denne parameter i en profil, hvis det ikke er nok.
 2. Corner. Det er et snit af en profil, der har skåret og bøjning i midten på samme sted. Dette element bruges til at forbinde PP'en i forskellige vinkler - skarp, stump, lige, som afhænger af de strukturelle egenskaber i profilens loftramme for gipsvæg.
 3. T-formet. Dette produkt er nødvendigt for tilslutning til tilstødende profiler. Ikke kun vinkelret arrangement af PP og T-formede forbindelsesprodukter, men også i en vinkel af forskellige størrelser, da dette element har bøjninger.
 4. Element type "krabbe". Det giver en forbindelse fra tre til fire loftsprofiler med hinanden på samme niveau eller på tværs.
 5. To-niveau stik. Det er meningen at udføre den samme opgave som for "krabben", men profilerne i den er placeret oven over hinanden.

Ved beregning af den krævede mængde materialer skal det huskes, at profiler, suspensioner og forbindelseselementer skal erhverves med en margen på 10 til 20%. Tilstedeværelsen af ​​en reserve giver dig mulighed for straks at udskifte et beskadiget eller defekt produkt.

Fastgørelseselementer til metalprofilrammer

For at montere en ramme fra en gipsvægsprofil på loftet skal alle dets elementer fastgøres sammen. Ved opbygning af en hængende loftkonstruktion af fastgørelsesanordninger involveres der hovedsageligt selvdrejende skruer, som også kaldes selvdrejende skruer.

For at forbinde profiler med hinanden anvendes:

 • selvdrejende pierceringsskruer - mærker LN9, LN9.5, LN12 osv.;
 • boreskruer - mærker LB9, LB11, LB16 osv.

Nummeret placeret efter bogstavværdien angiver længden af ​​skruerne i millimeter. Diameteren af ​​fastgørelseselementer til metalprofiler er normalt lig med 3,5 millimeter.

Til salg er der en slags sådanne elementer med en tynd hat. Sådanne fastgørelsesanordninger er beregnet til brug, når du skal skrue skruen på det sted, som gipset passer til senere.

Suspensioner og ramme lavet af metalprofiler er fastgjort til loftet med dykker eller skruer, afhængigt af det materiale, hvorfra den grove bund er lavet. Hvis den suspenderede konstruktion er installeret i et træhus, så anvendes selvlukkende skruer, hvilket er meget mere "bugs", der forbinder dets elementer.

Design og udførelse af beregningen

Den indledende fase af at skabe et metal profil loft er i dens design og de tilsvarende beregninger. For at gøre dette skal du forberede flere ark papir, en firkant, en linjal, en blyant og en pen.

For at tage målinger indendørs, skal du bruge en lineal og et laser eller hydraulisk niveau. For at opdele loftoverfladen i sektioner og dets markeringer er der brug for en markør og en speciel hakketråd.

Arbejdet udføres i en bestemt rækkefølge:

 1. Mål længden af ​​hver væg på rummet. Selv i rektangulære rum har de modsatte sider forskellige størrelser. Visuelt kan dette være umærkeligt, men for at markere den ophængte loftsstruktur er denne omstændighed ikke uden betydning.
 2. Afstande måles fra gulv til loft i hvert hjørne, midt på hver væg og i midten af ​​rummet.
 3. Find vinklen med den mindste højde på grundlag af data, der blev opnået tidligere. På dette sted skal du måle afstanden fra overlapningen til planet for den ophængte gipspladestruktur. Ved beregning af denne parameter er det nødvendigt at tage højde for to vigtige nuancer - rummets højde og typen af ​​kommunikation og genstande, der er planlagt at blive placeret i kløften mellem GCR og udkastet. Det bedste anses for at være en afstand svarende til 50 - 65 millimeter. Det er nok til elektrisk ledningsføring og fastgørelsespunktbelysning.
 4. Tegn linjerne i det hængende loft. Ved hjælp af et niveau, en blyant og en særlig tråd omkring rummets omkreds markerer de den fremtidige loftsstruktur, ifølge hvilken det er nødvendigt at montere rammen ved brug af træbjælker eller metalprofiler.
 5. På et papirark tegner du en plan af rummet på en skala, der viser alle dimensioner og et diagram over rammerne for gipspladens loft.
 6. Sæt papirmærkningen på monteringsstederne på styreprofilen og fastgørelseselementerne, som har et interval svarende til fra 25 til 40 centimeter.
 7. Diagrammet markerer linjerne i loftsprofilerne. For en cellulær konstruktion er afstanden mellem dem lavet til 60 centimeter - denne værdi er halvdelen af ​​længden af ​​et gipsplader. Til tværgående installation må dette mellemrum ikke overstige 30 - 40 centimeter. Det må ikke glemmes, at kanterne af to tilstødende plader skal fastgøres til samme profil, og på linieplanen trækkes de midt i PP'en.
 8. Ordningen suppleres med markeringer af suspensionsopstillingen i 40-60 centimeter og monteringspunkter for belysningsanordninger og elektriske ledningselementer.
 9. Tegningen overføres fra et papirark til et forberedt loft med brug af et målebånd og en speciel tråd. Det vandrette plan kontrolleres ved hjælp af et niveau.
 10. Baseret på monteringsskemaet på rammen på profilens loft, tæl antallet af alle komponenter, herunder fastgørelseselementer og stik.

Gipsgipspladen og den ophængte struktur til deres vedhæftning er anbragt vinkelret på vinduesrammerne og glasets plan med den lange side.

Loftsoverfladebehandling

Inden du laver en ramme til gipsplader i loftet, bør du oprette loftet for installationen af ​​ophængningssystemet:

 1. Udkastet til basis er ryddet af rester af gamle efterbehandling materialer.
 2. Fjern først lysekronen og andre monterede genstande.
 3. Overfladen rengøres af forskellige forurenende stoffer. De tilgængelige revner og revner er fyldt med et kit. Basen er malet og derefter behandlet med en antiseptisk sammensætning.

Montering af honningkagerammen

For at installere profilen til gipsvæg på loftet, udover trinladderen, skal du bruge følgende værktøjer:

Efter at loftet allerede er planlagt og opdelt i celler på 60x60 centimeter, fortsæt til installationen af ​​profiler og suspensioner:

 1. I overensstemmelse med linjen tegnet på væggen skal du fastgøre styrprofilen. Før dette lægger de et forseglingsbånd fast på siden ved siden af ​​væggen og laver hullerne til dykkerne med et hul på 30-40 cm. Guide skinner skal installeres rundt om rummet og fastgøre dem til hinanden med hjørneforbindelser.
 2. Ved 30 centimeter fra væggen fikseres rammebænke. Samtidig styres de af hovedlinjerne i hovedprofilerne. Derefter fastgøres suspensionerne med dowels med et interval på 60 centimeter, så hver af dem er placeret i midten mellem jumperprofilerne. "Pote" på bøjler bøjes ned.
 3. Begynd at lave loftsprofiler. Værdien af ​​den værdi, der er angivet i ordningen, reduceres med 5 til 10 millimeter, således at gipsloftet under betingelser med forhøjet temperatur ikke underkastes deformation på grund af udvidelsen af ​​profilerne.
 4. PP indsat i guiderne og selvdæmpende "bugs" er forbundet med suspensioner. For at justere strukturen med det vandrette plan kræves niveauet og deltagelsen af ​​assistenter.
 5. Efter afslutningen af ​​installationen af ​​de vigtigste PP mellem dem placeres jumpers fra metalprofiler, skæres i segmenter på 590-595 millimeter. Fastgørelsen udføres på tværs med brug af krabbeforbindelser og selvdrejende skruer.

På bagsiden af ​​rammen, der står over for overlapningen, er det nødvendigt at holde tætningsbåndet fast. Det er bedre at gøre dette, før du fastsætter profilen på suspensionerne. Forseglingsbånd er et produkt af et porøst materiale 30 mm bredt med selvklæbende bund. Det bruges til at fastgøre strukturen for at sikre en stram pasform af rammen til gipspladen til betonen og for at reducere lydoverførslen.

Montering af tværrammen

Til montering på loftmetalrammen af ​​den tværgående type kræves mindre materiale. Faktum er, at der ikke er brug for at bruge hoppere og krabbeforbindelser til sin samling. Men samtidig er det nødvendigt at reducere afstanden mellem de tværgående profiler og i stedet for 60 centimeter for at observere intervallet lig med 40-50 centimeter.

Der er en bestemt rækkefølge af krydsrammen:

 1. På overfladen af ​​loftbasen er der markeret opførsel for hjælpelinjerne, ved hjælp af en tråd, slå af placeringen af ​​profilerne. Det er også nødvendigt at bestemme vinklen så tæt som muligt til 90 grader.
 2. Huller er boret i væggen for at installere guideprofilen med et interval på 30 til 40 centimeter.
 3. Styreprofilen klistres over med en forseglingstape og fastgøres til væggen med skruer med dowels, som vælges afhængigt af overfladens egenskaber - de er drevet eller skruet.
 4. Suspensioner er placeret 30 centimeter fra væggen og i en afstand på 60 centimeter fra hinanden. Enderne af produkterne er rettet ned.
 5. Til montering af tværloftprofilen skæres elementer af den ønskede længde. I tilfælde af termisk udvidelse er gipsvæggen ikke beskadiget og kædes ikke, ca. 5 millimeter skal afskæres fra metalprofilen.
 6. På undersiden af ​​profilen klæber de tætningsbåndet, sættes det ind i styrene og fastgøres til suspensionerne med små selvskærende skruer "bugs".

Oprettelse af en ramme på flere niveauer

Der er mange muligheder for opførelse af flerniveau-ophængt loftkonstruktion, som kan have en anden form.

I dette tilfælde beskriver processen med, hvordan man laver en ramme til gipsvæg på loftet, hvis de planlægger at sheathe begge niveauer af systemet og brættet mellem dem:

 1. Først udføre markeringen. Tegning af en ordning og overførsel til loftoverfladen skal gives maksimal opmærksomhed.
 2. På væggen tegner du linjer til installation af guideprofiler til begge niveauer - lavere og øverste. Derefter laves huller til fastgørelsesdele.
 3. Vejledende profiler er fastgjort på væggen for at arrangere det øvre niveau som det var beskrevet tidligere i artiklen.
 4. Monter direkte suspensioner. Gabet mellem dem kan reduceres, hvilket betyder, at det vil være muligt at installere et større antal af disse produkter, hvilket er nødvendigt på grund af den øgede belastning på loftet.
 5. Fastgør det øvre niveau PP på samme måde som det var gjort for et loft på et niveau. Det er muligt at samle både cellulære og tværgående rammestrukturer.
 6. Vejledninger til det nederste niveau af rammen er fastgjort på væggen.
 7. Den lige profil er skåret i et stort antal vertikale racks, som udfører funktionen af ​​"perler" mellem loftniveauer. Stativene er fastgjort til bærerdelen af ​​det øverste niveau ved hjælp af T-formede eller multi-level stik.
 8. I bunden af ​​søjlerne er der fastgjort en buet profil, som kan udveksles til en styringsprofil, men det er nødvendigt at forskære sektionerne jævnt og bøje det på bestemte steder.
 9. Mellem styrene på det nederste niveau og den buede profil sikrer de bærende loftsprofiler.

Resultatet skal være den korrekte ramme til loftet af gipsplader, hvor det øvre niveau vil virke ekstra belastning. Når du udfører sådant arbejde, ville det ikke skade skade fra en erfaren installatør.