Montering af hjørne gardin skinne til badeværelset

Hjørnehornet til gardiner i badeværelset giver efter installationen mulighed for at udstyre rummet med et specielt gardin, der forhindrer vand i at sprøjte under vandbehandling.

Denne konstruktion er stadig meget almindelig, da layoutet på vores lejligheder er forblevet uændret, og der er ikke noget andet design, der passer til dem. Samtidig producerer moderne industri mange sorter af sådanne skovlænder, som gør det muligt for dem at passe ind i næsten enhver moderne version af badeværelsesdesign.

Hjørneflader til gardiner i et badeværelse giver efter installationen mulighed for at udstyre et værelse med et specielt gardin, som forhindrer vand i at stænke under processen med at modtage vandprocedurer

Typer af gardinstænger

Hjørnefliser til badet er opdelt i flere typer afhængigt af deres form, de materialer, hvorfra der er lavet lignende strukturer og typen af ​​cornice. For eksempel er afhængigt af formen af ​​disse produkter opdelt i standard og ikke-standard. Samtidig er prøver af den anden type normalt modeller af forskellige krøllede former, som er installeret i værelser med en usædvanlig konfiguration.

Hjørnefliser til badet er opdelt i flere typer afhængigt af deres form, de materialer, hvorfra der er lavet lignende strukturer og typen af ​​cornice-apparatet

Hvad angår standard gardin stænger, er de:

 1. Direkte, som oftest er på salg og er enkle. De har mange monteringsmuligheder, så de er bare perfekte til indretning af rektangulære rum.
 2. Arcs, der er gode til både hjørne og runde bade. Samtidig kræver det nogle gange installation af et ekstra fastgørelseselement, som er værd at huske, når de køber dem.

Hvis det er nødvendigt at installere et ikke-standardprodukt, er det bedst at bestille det individuelt fra producenten, som vil tage højde for kundens ønsker og ønsker så meget som muligt.

 1. Corner. Tagene i hjørnebadeværelset kræver installation af en ekstra mellemliggende fastgørelse til væggen. Modeller af denne form passer bedst til udformningen af ​​disse værelser af ikke-standard størrelse og layout. Som en ekstra vedhæftning til loftet kan man bruge metalstrenge.

Afhængig af designet i dag skelner specialister to typer af disse produkter:

 • streng eller spændestænger;
 • teleskopisk eller glidende.

Skydderne til badeværelset glider er en bekvem designmulighed, dens funktion er mere komfortabel og bekvem sammenlignet med spændingsoptionerne gardinstænger. Dette skyldes det faktum, at dens længde kan variere i en betydelig rækkevidde på husejers anmodning. Imidlertid har dets installation ikke nogen særlige vanskeligheder. Spændingssystemer har længe været betragtet som forældede designs. Ulempen ved sådanne indretninger er evnen til at sænke over tid, og i tilfældet med udskiftning af gardinet kan det være nødvendigt at forlænge eller forkorte bærermetallestrengen. Faktisk kan udskiftning af gardin i badeværelset kræve udskiftning af hele strukturen af ​​cornice.

Ved køb af gardinstænger er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på deres form og design, men også på det materiale, hvorfra produktet fremstilles. Gardinestænger til badeværelset kan laves og materialer som for eksempel polyethylen, stål, bronze eller messing. Til lette gardiner er det bedst at købe stænger af polyethylen, og for gardiner lavet af et materiale, der har stor vægt, er det bedre at installere metalstænger. Desuden kan stræk gardinstænger til badeværelset bruges til montering af lette og tunge gardiner.

Ved køb af gardinstænger er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på deres form og design, men også på det materiale, hvorfra produktet fremstilles.

Hvis det er nødvendigt at installere et ikke-standardprodukt, er det bedst at bestille det individuelt fra producenten, som vil tage højde for kundens ønsker og ønsker så meget som muligt. Hvis ejeren er svær at afgøre om valget af den ønskede type design af badeværelset, er det bedre at kontakte en specialist i denne sag for at få hjælp.

Tip! Derudover kan en inviteret ekspert udføre hele installeringsarbejdet, hvilket gør det muligt at undgå fejl ved installation af gardiner på badeværelset.

Hovedegenskaberne i plast, metal og kombinerede stænger

Gardinestænger afhænger af de materialer, der anvendes til fremstilling af dem, kan variere væsentligt i deres egenskaber:

 1. Plaststang. Har et glimrende udseende, lav vægt samt ganske overkommelige priser. I processen gør de praktisk talt ingen lyde. Dette er et stort plus, selv om der er ret alvorlige ulemper. For eksempel mister sådanne produkter hurtigt deres farve og form hurtigt. Derudover er ting fremstillet af plast ikke designet til store belastninger, så hvis du ikke har købt en bar med speciel højstyrkeplastik, så prøv ikke at hænge tunge gardiner på dem.
 2. Metal. Disse er de mest almindelige modeller af rustfrit stål, børstet aluminium og andre metaller. De koster en størrelsesorden dyrere end plastik, men de er mere holdbare, hvorfor du kan hænge tunge gardiner på dem. Når du køber sådanne gardinstænger, skal du være opmærksom på de ringe, der følger med dem i sættet. Metalringene er meget støjende, når de bevæger sig, og plastringerne er for skrøbelige, så den bedste mulighed i dette tilfælde er at bruge kombinerede produkter fremstillet af metalplast.

Plast stænger har fremragende udseende, lav vægt og meget overkommelige priser.

 1. Eaves lavet af de kombinerede materialer. Disse produkter kombineres typisk i deres designmetal og plastik. Som et resultat opnår de høj styrkeegenskaber kombineret med et lavt støjniveau, som de udsender.

Hvis vi betragter separat metalstængerne til gardiner, så er det nødvendigt at tage højde for egenskaberne og kvaliteterne af de metaller, de er fremstillet af, når de vælges. For eksempel modstår aluminium perfekt eksponering for fugt og kemikalier samt temperaturfald. Samtidig vejer produkter af denne type en lille, men meget holdbar, men det er ubehageligt i dem, der er deres matte overflade, som ikke ser for godt ud på baggrund af moderne finishmaterialer.

Aluminium modstår fuldt ud eksponering for fugt og kemikalier samt temperaturfald.

Forkromede stålprodukter ser godt ud i ethvert interiør, mens de er meget holdbare. Dine børn kan endda hænge på dem, sådanne tagbøjler vil ikke brydes og vil ikke bøjes. Derudover kan metalet lave stave af næsten enhver form og endda en cornice til et asymmetrisk bad, selv om prisen på et sådant produkt kan være ret højt.

Forkromede stålprodukter ser godt ud i ethvert interiør, mens de er meget holdbare

Denne omstændighed skal tages i betragtning ved valg af en passende badestang.

Funktioner monteringsafskærmninger

Alle modeller af gardinstænger er monteret på samme princip. De halvcirkelformede badeflader installeres på plads ved hjælp af almindelige flanger, der er fastgjort til væggen. Men selvfølgelig er der nogle nuancer, for eksempel vil det e-formede badeværelse cornice installeres i mere end to punkter på væggen.

Måleskemaet for tagskæggene på et asymmetrisk bad

Under alle omstændigheder for at udføre disse værker skal du bruge et specielt værktøj. Denne punch med øvelser på en flise eller beton med en diameter på fem millimeter, en konstruktion kniv, samt en skruetrækker og en hammer. Du skal bruge en firkant, en blyant, et målebånd til mærkning. Derudover skal du sørge for at forberede fastgørelseselementer, såsom skruer eller dowels. Det skal huskes, at sådanne fastgørelsesanordninger kan leveres komplet med tagene selv.

Måleskemaet til tagskæggene på et symmetrisk bad

Det skal bemærkes, at moderne tagruter er etableret på tre måder:

 • mod væggen;
 • til loftet i rummet
 • universel måde.

Overvej at begynde med installationen af ​​denne type stænger som en teleskopisk cornice til badeværelset. På grund af det faktum, at teleskopmodellerne er meget upålidelige, anbefales de ikke kategorisk til installation i de hjem, hvor der er børn, selv om denne type gardinstænger er meget almindelig i moderne badeinteriør. Faktum er, at "teleskoper" ser moderne og stilfulde ud, hvilket gør det muligt for moderne kvinder at sætte dem i stedet for mere solide monolitiske metalprodukter.

Hvis du har købt en teleskopstang, så ved at du kun skal markere stedet for installationen, behøver du ikke at bore væggene og loftet. Sekvensen af ​​handlinger i dette tilfælde vil være som følger:

 1. Mål afstanden fra loftet - 15 centimeter. I dette tilfælde bør kanten af ​​gardinen være fri til at gå ned inde i badet og ikke være placeret over kanten.
 2. Ved hjælp af niveauet indstilles monteringsstedet til tagskægget og markerer det med en markør.
 3. Tjek hvordan teleskopmekanismen fungerer.
 4. Læs vejledningen, der følger med den indtrækbare stang.
 5. Spred din gardinstang til den ønskede længde og tilføj lidt mere (0,5-1 centimeter).
 6. Sæt kroge eller ringe på stangen, hvis de ikke kan fjernes.
 7. Geninstaller produktet og kontroller pålideligheden af ​​hele strukturen.

Naturligvis pålægger installation uden fastgørelseselementer en begrænsning på brugen af ​​et sådant design, så du skal sørge for, at dine børn ikke hænger på det.

Installation uden fastgørelsesanordninger begrænser brugen af ​​et sådant design, så du skal sørge for, at dine børn ikke hænger på det

Derudover må du ikke hænge tunge gardiner på en sådan stang. Hvis de er nødvendige, skal du vælge andre muligheder for deres placering, med en stærkere montering.

Montering af tagskinner med flanger

I så fald skal du stadig bore badeværelsesvæggene og muligvis loftet, når du vil montere kanten på badeværelset g-formet med flanger. Først skal du markere stedet for den fremtidige installation. For at gøre dette vil det være nødvendigt at markere to huller til fastgørelse af flangerne. Afstanden mellem dem vil sætte længden af ​​dine taggrunde.

For at lette denne procedure skal du fastgøre gardinstangen til væggen og bruge markøren til at markere de punkter, hvor flangerne passer til den.

For at lette denne procedure skal du fastgøre gardinstangen til væggen og bruge markøren til at markere de steder, hvor flangerne passer til den. Samtidig vil det være nødvendigt at huske, at den optimale højde til fastgørelse af cornice vil være 1,6 meter fra badet. Det vil tillade dig at hænge på barridgen i en afstand på omkring 20 centimeter under niveauet af dit bad. Som et resultat, når du tager et bad, vil du ikke stænke på gulvet.

Fastgørelse loftet tagger til gardiner

Flangerne er normalt lavet rundt, og de har tre huller til skruerne, så du skal markere tre punkter til boring. Det selv udføres efter at du har fjernet flangen fra væggen ved hjælp af en perforator. Derefter påføres flangen på installationsstedet og skrues til væggen med skruer.

Ved et lignende system er der monteret en ekstra montage - en beslag, om nødvendigt. Fastgøring kan gøres ikke kun med selvdrejende skruer, men også med de medfølgende dowels eller skruer, som er strammet med en speciel hex. Eaves til et badeværelse med en direkte form bliver stærkere i et specielt klip af en flange og en arm.

Det er vigtigt! Det er værd at huske, at industrien i dag producerer et stort antal stænger til gardiner af forskellige designs.

I den henseende er det værd at undersøge dem meget omhyggeligt, inden installationen påbegyndes. For eksempel er det i nogle mønstre afgørende, om klemskruen er placeret med hovedet opad eller ej. I dette tilfælde vil kun den rigtige placering af en sådan skrue hjælpe dig med at undgå glidende gardiner, som du hænger på en bestemt tagskinne.

Det er værd at huske på, at hjørnestrukturerne kræver yderligere fastgørelse, da de er lange. Pladserne er ofte fastgjort - hjørnerne, da det er her, hvor den truende trussel er mest sandsynlig. Til dette anvendes en suspension normalt. Installation af et sådant fastgørelsesorgan er ikke anderledes end at installere flangerne på plads.

Gør taggrunde til bade

Nogle gange sker det, at disse muligheder dækker bade, der tilbyder handel, du er ikke tilfreds. Dette skyldes normalt, at layoutet på dit badeværelse er ikke-standardiseret og typiske løsninger passer til det. I dette tilfælde er det fornuftigt at tænke på, hvordan man gør baren selv af størrelser og former af interesse for dig. Således kan du tilfredsstille dine mest usædvanlige behov.

En lige konstruktion kan bruges, når dit bad er stort og standard gardinstænger til det er simpelt lille.

Den enkleste løsning ville være en lige konstruktion. Det kan bruges, når dit bad er stort og standard gardin stænger til det vil simpelthen være lille. For at gøre kuglen af ​​den ønskede længde, er det i dette tilfælde nok til at købe en aluminiumsprofil eller et rustfrit rør. Derefter skæres de til den ønskede længde og sættes på plads. I enderne er dekorative hætter og cornice klar til brug.

For at gøre kuglen af ​​den ønskede længde, er det i dette tilfælde nok til at købe en aluminiumsprofil eller et rustfrit rør.

I tilfældet, når du har brug for et krøllet design, for eksempel til et halvcirkelformet bad, bør du tænke på, hvordan man gør det til ordre. Sådanne tjenester leveres af designkontorer, der beskæftiger sig med design af badeværelsesinteriør. Samtidig kan de afslutte projektet med efterbehandling og udstyre dit badeværelse "nøglefærdige".

Hjørneflise til badeværelset gør det selv

Ofte er der situationer, hvor det er nødvendigt at installere ikke en lige, men en buet suspension til et brusebad. Det lader til - et enkelt rør af stål, bøjet i den rigtige vinkel og et par monteringer, men et sådant produkt kan koste meget. Derudover er det meget svært at finde en model af den krævede længde uden fejl. For at undgå alle disse problemer kan du lave et hjørneafskærmning til et bad med egne hænder.

Hvad de er

For at vide præcis, hvad der skal bygges, er det nødvendigt at finde ud af, hvilke typer af sådanne strukturer der tilbydes på markedet, og hvilke af dem skal samles. De vigtigste forskelle vedrører ikke engang fremstillingsmaterialet, men den type fastgørelsesanordninger, der anvendes. Der er to systemer:

 • Vægmontering.
 • Væg - loft hardware.

Nogle gange er det også muligt at mødes med de design, der kun er udstyret med loftarmatur, men de er ret sjældne. Der er lidt praktisk fordel ved denne installationsmetode - det er kun nødvendigt i tilfælde, hvor vægge ikke kan bruges til installation, og det er ekstremt sjældent eller for fleksible aluminiumkonstruktioner. Ellers er der ikke behov for en sådan fastgørelse af cornice.

Hvad er de lavet af

Alt er også enkelt her - der er kun tre materialer, der bruges til at lave sådanne enheder: rustfrit stål, aluminium og kobber. Sidstnævnte mulighed er ret dyrt, og både fra et praktisk og økonomisk synspunkt er brugen af ​​kobber uberettiget - den er dyr, let bøjet og også oxideret over tid, hvis den ikke er dækket af en beskyttende forbindelse.

Den bedste løsning ville være aluminium - let, holdbart og praktisk. Du kan lave en cornice af enhver form fra den, da det er nemt at bøje en aluminium billet. Rustfrit stål vil også være et glimrende valg, da det er meget slidstærkt, kræver ikke særlig belægning og varer meget lang tid. Den eneste ulempe ved stål er en anstændig vægt.

Hvordan man laver

Den nemmeste måde er at lave hjørnet cornice til badeværelset med dine egne hænder ud af en fleksibel aluminiumsprofil designet til almindelige gardiner. Der er ingen forskel på hvilket rum der skal bruges - dette materiale er ikke bange for oxidation eller rust, og det er meget nemt at give detaljerne den nødvendige form.

På samme sted, hvor profilen selv vil blive købt, vil det være nødvendigt at købe vægmontere. Sådanne løsninger gøres udførligt, og alle nødvendige dele sælges på ét sted. Du skal bruge:

  • Profilen selv er den rigtige længde. Det er bedre at tage med en lille margin på "fit" og mulige fejl.
  • Montering. De er specielle monteringsplatforme med huller til fastgørelse på væggen samt et hul til montering af profilens eller delens endeparti til montering i loftet.

Derudover har du brug for et par dykker og skruer til fastgørelse af strukturen. I tilfælde hvor installationen ikke kun er på væggene, men også i loftet, skal du have en ekstra beslag.

Hvis stål vælges som materialet til at lave suspensionen, bliver alt noget mere kompliceret. Væg- og loftmonteringer findes i butikker, der tilbyder møbler tilbehør eller på steder, hvor de mest populære byggematerialer sælges. Men kompleksiteten vil ikke være ved køb af det nødvendige materiale eller tilbehør, men ved fremstillingen af ​​stangen af ​​den ønskede form.

Oftest er denne rolle et hul rør, der skal bøjes i en vis vinkel. Det er denne operation, der bliver en snubler - bøjning af røret, så det ikke krøller ved bøjningen eller revner er ret svært.

Den nemmeste måde er at bestille en del af den ønskede form på enhver møbelfabrik - de har alt det nødvendige udstyr til sådanne operationer. Du kan også gøre det selv, hvis du bruger en slags tæt fyldstof, der hældes i røret, som sand, når du bøjer. Du kan lave og enheden til bøjning af rør.

De resterende operationer forårsager ikke vanskeligheder - det er nødvendigt at anvende markeringerne på fikseringsstederne, og derefter reparere røret selv ved hjælp af installationsplatformerne.

Gardinestang eller stang til gardiner på badeværelset. Sådan vælges og installeres

For at købe en gardinstang til badeværelset skal du vide om dens typer. Der er mange: kantede - for eksempel g-formede, stive, men samtidig fleksible og endda teleskopiske. Hvordan vælges, og derefter installeres uden en mester med dine egne hænder - læs videre.

Eaves til et badeværelse: former og versioner

Eaves adskiller sig fra hinanden i forskellige parametre. Hoveddelen er fastgørelsesformen til gardinet, hvis valg afhænger direkte af badets udseende. Det købte produkt skal på en forsvarlig måde beskytte gulvets og væggens vægge mod stænk. Baseret på dette er gardinstængerne til badeværelset sådanne strukturer:

 • Lige linjer Dette er den mest populære løsning, der giver pålidelighed og nem installation. Det er nok at styrke det på to modsatte vægge. Velegnet til rum, hvor badet har en rektangulær form.
 • Vinkel eller geometrisk. Der er L-formet, halvcirkelformet, U-formet, ovalt, rektangulært. Lavet til badeværelser, hvor badeværelset er placeret i hjørnet eller for eksempel i midten af ​​rummet (en rund eller oval gardinstang passer her). Også inkluderet er asymmetriske stænger, der er gode til ikke-standardiserede bade.
 • Teleskopisk (glidende). De ligner et rør i et rør, som som et teleskop kan udvides til den ønskede længde. Let at installere, fordi de ikke kræver boring. I enden af ​​den teleskopiske cornice er der specielle gummi puder, der beskytter væggene mod ridser.
 • Fan. Fold ud og monter som fan. De ser originale og godt spare plads. På grund af disse fordele er dyrere end mange andre cornices.
 • Fleksibel. De kan gives næsten enhver form, der har bøjet af hænder, så lavet sådanne tagger af specielt aluminium. Ofte er de fastgjort ikke kun til væggene, men også i tillæg til loftet. Normalt anvendes fleksible stænger til runde eller halvcirkelformede rum såvel som til bad af usædvanlig form.
 • String loft. Ligner en metal streng. Funktionel og nem at bruge. Det er også billigt. Det er muligt at hænge nogen gardiner på snorskinner, og om nødvendigt - det er nemt at udskifte dem.

Hvordan man vælger cornice

For at komme i gang skal du bestemme hvilket design der passer til dit badeværelse. Valget påvirker ikke kun rummets design, badets form, men også den måde, hvorpå væggene og loftet er trimmet. For eksempel i værelser med lofter er det bedre at installere gardinstænger, der er monteret på vægge og ikke at eksperimentere med loftprodukter. Før du går til butikken, måler afstanden mellem væggene og badets diameter, hvis du planlægger at købe en oval eller rund cornice.

Rådet. Loftstangen til gardinet anbefales ikke, hvis du tørrer håndklæder på det eller holder fast i badet.

Det er vigtigt, hvilket materiale kronen er lavet af. Nu tilbyder producenterne produkter fra:

Plasttilbehøret adskiller sig i lav pris, men samtidig og skrøbelighed. Ofte begynder en sådan stang at sænke og kræver udskiftning. Derudover kan det forekomme gul patina, hvilket er meget vanskeligt at fjerne. Aluminiumsklodser er karakteriseret ved lave omkostninger og samme kvalitet.

Det mest holdbare og derfor det dyreste produkt er rustfrit stål. Det er modstandsdygtigt ikke kun for virkningerne af vand, men også for betydelige belastninger. Ved korrekt drift varer disse stænger længere end andre. Træafskærmninger, men imprægneret med vandafvisende midler, betragtes som upraktiske.

Selvinstallation af cornice i badeværelset: instruktioner

Montering lige stang:

 • fastgør tagene til væggen;
 • gøre markeringerne;
 • bor huller;
 • Fastgør produktet med klap og skruer.

Montering af hjørnet cornice:

 • juster baren til badets størrelse. For at gøre dette skal du bestemme afstanden fra dens ydre vinkel til væggen på de korte og lange sider.
 • trimme overskydende produkt;
 • markere og fastgør tagene.

Montering af fleksible tagplader:

 • Giv produktet den ønskede form, med fokus på badets sider.
 • markering og vedhæft stangen.

Installation af en teleskopstang er reduceret til at strække den mellem parallelle vægge og justere højden af ​​tagskæggene.

 • Til markering er det bedre ikke at bruge en markør siden dets mærker er meget svært at slette.
 • Ved installation af vinkelfugl er niveauet nyttigt.
 • Nogle gange er lodrette stænger desuden brugt til at tilføje styrke til boomstrukturen.

Badeværelsestænger som et vigtigt tilbehør til rumdesign

De fleste af tendenserne i design af badeværelser fokuserer på de små ting. De skaber indendørs unik atmosfære, der understreger dens charme og raffinement. Samtidig betragtes kompetent valg af tilbehør som den nemmeste måde at skabe en unik forfatters design på. Badeværelseshallen er en af ​​de mest fremtrædende detaljer i interiøret, og i denne gennemgang vil jeg fortælle dig, hvad slags gardinstænger er, hvad de er lavet af og hvordan man hænger et sådant design, så det er i harmoni med omgivelserne.

Hvad er cornicesne

For omkring 30 år siden kunne folk kun vælge mellem en streng og et lige metalrør, og det hjørne eller halvcirkelformede cornice til badeværelset var så utilgængeligt, de eksisterede simpelthen ikke.

Nu er både prisen og rækkevidden af ​​dette produkt imponerende med sin mangfoldighed. Fra de vigtigste udvælgelseskriterier kan du vælge designfunktionerne, materialet og selvfølgelig stangens udformning under gardinen til badeværelset.

Gardin kroge.

Design egenskaber af taggrunde

 • Direkte solid bar ting er helt sikkert pålidelig og ikke dyrt. Ud fra installationssynspunktet giver det ikke meget problemer, men denne type konstruktion går langsomt men sikkert ned i historien. Årsagen er simpel, for det første er almindelige rør lidt sværere at installere end moderne glidende eller teleskopstænger, som de kaldes. Og for det andet er sådanne modeller allerede moralsk forældede;
 • Glidende eller teleskopiske taggrunde slår nu alle rekorder af popularitet. Strukturelt er produktet ordnet ganske enkelt, det er faktisk et rør i et rør, og i nogle modeller er en fjeder indsat indvendigt. Før du installerer en glidende cornice med en fjeder, skal du bare klemme og indsætte den mellem væggene. Designet er i en afstandsstykke og kan modstå et vådt gardin af enhver størrelse. Som du kan se, er instruktionen mere end enkel;
 • Den såkaldte fleksible cornice er lavet af en blød og relativt tynd aluminiumprofil. Sådanne stænger kan bøjes som du vil, men kun i vandret plan. Det skyldes, at denne cornice er dobbelt. Det vil sige, profilen er ikke solid, men monteret fra to plader, hvorfra hængekroge til gardiner bevæger sig på hængsler. Ved hjælp af en fleksibel stang kan du udstyre dine egne hænder med næsten enhver asymmetrisk eller et andet originalt design;

En vægt af teleskopiske taghætter i en væg.

 • Og endelig den gode gamle streng. Denne type suspension forekom næsten før et lige rør. Men på trods af den gamle alder er hun stadig populær. Folk elsker strengen for enkelhed af arrangement, lave omkostninger, samt visuel lyshed og luftighed af suspensionen. Enig tynde gennemskinnelige fiskelinie i et lille rum ser ofte bedre ud end et massivt rør.

Hvad laver vi nu?

 • Polymerer af forskellig art, med andre ord plastik, optager nu næsten halvdelen af ​​det samlede marked for cornices. Sådanne søjler kan have helt farve og skygge, jeg var nødt til at se selv gennemsigtige modeller med baggrundsbelysning, det ser fantastisk ud og der er sådan en glæde af meget overkommelige penge.
  Som du forstår, kan plastikets form fås. Ofte er det lavet af eksklusive eksklusive plastik til det originale design. Mange kritiserer polymerer for et kort levetid, men for at være ærlig, hvis plastikene ikke bruges i stedet for en vandret stang, vil den stå meget lang tid.
 • Den anden ubestridte markedsleder er aluminium. Han er elsket for lav vægt, overkommelig pris og også for, at aluminium bøjer let med sine hænder. En lille aluminium hjørne cornice til et hjørne bad vil være i stand til uafhængigt at bøje og installere enhver normal vært.
  Den eneste fejl i en sådan stang er dens matte overflade. Mistresser ved, at hvor meget aluminiumsrør ikke er rent, men i hvert fald vil det ikke skinne;

Round bar suspenderet fra loftet.

 • I øjeblikket dominerede i elite-sektoren stænger af rustfrit stål. Deres glans og glans erobre ved første øjekast. Derudover er rustfrit stål det et af de mest holdbare og holdbare materialer. Det er virkelig her, hvis det er godt at lave en sådan cornice, så vil den nemt holde op for en voksen og stå i mere end et dusin år.

Bronze cornice.

I klassisk interiør praktiseres installationen af ​​bronzegardiner ofte. Men de er sjældent lavet af bronze. Det er ret dyrt og tungmetal. Sprøjtet i bronze på en stang af plast eller rustfrit stål bruges meget mere almindeligt.

Konstruktionen eller formen af ​​tagene

 • Den bueformede cornice eller som det kaldes som regel buen, går i popularitet lige efter de lige og teleskopiske modeller. Det bruges ikke kun til et asymmetrisk hjørnebad, begynder nybegyndere at bueen er næsten lige og ikke meget ret vinkler, uanset badets egenskab eller brusebadbakken. Folk mener af en eller anden grund, at dette er den nemmeste måde at understrege deres oprindelige smag på;

Uafhængig installation af buen.

 • Corner cornice til gardiner i badeværelset har længe været fortjent til en klassiker. I det overvældende flertal af tilfælde er dette en L-formet form, bøjet under 90º, strengt i form af et vinkelbad eller en firkantet bruserbakke installeret i et hjørne. Hvis bordets dimensioner ikke overstiger 1 m, kan metalrør eller profiler kun fastgøres til væggene. I det tilfælde, hvor designet har mere imponerende dimensioner, er stangen desuden fastgjort i loftet ved hjælp af en mellemliggende suspension;
 • U-formet cornice er monteret over badekaret flyttet til væggen. Men som du forstår, findes sådanne dimensioner af badeværelser i vores land stadig kun i nogle private huse eller elite nye bygninger. Derfor bliver den U-formede bar meget mere ofte brugt til at arrangere en frittstående bruserbakke;

Det er overhovedet ikke nødvendigt, at de P-formede tagbøger klart gentager konturerne af bogstavet "P". Nogle gange kan det være halv ovalt, det vigtigste er, at stangen fastgøres på en lige væg.

Poluoval med ekstra central mount.

 • En oval, firkantet, cirkel eller figur med en kompleks geometri, der er suspenderet fra loftet på parenteser over et støbejernsbadekar i midten af ​​et værelse, ser simpelthen udroligt ud. Det eneste problem er, at sådanne store badeværelser ikke er så almindelige.

Stangmonteringsmuligheder

Jeg talte allerede om at installere en teleskopisk cornice i starten. Det eneste, jeg kan tilføje fra min egen erfaring er at pre-stick små dobbeltsidede tape kvadrater på de modsatte punkter af stangen på de modsatte vægge. Især fast sådan en bar vil holde, hvis dine vægge er foret med fliser.

Ofte til alle rørformede stænger, uanset hvilken konfiguration de har, går instruktionen. Det giver ingen mening at beskrive det i detaljer i denne artikel, som regel er alt klart og forståeligt der.

Støttebrættet, som kanten på sig selv er fastgjort til, skal skrues på væggen. Til dette bores der 4 huller, og ved hjælp af de dommere, der leveres i sætet, skrues strukturen. Hvis du beskæftiger sig med gipsvæg, så skal du i stedet for dowels med selvdrejende skruer separat købe særlige "Molly" fastgørelsesdele.

Bar monteringsskema.

Hvis væggen er foret med fliser, så så det ikke brister, når du forsøger at bore det, skal du omhyggeligt skære det øverste lag af glasur. Jeg bruger en regelmæssig låsesmed til dette.

Højden af ​​fastgørelsen af ​​stangen bestemmes individuelt. Hvis du ikke tager højde for loftmonteringen, er den normalt indstillet til 100 mm, under fastgørelsespunktet til bruserophænget. Dette er ofte nok til at sikre, at lukkeren pålideligt holder sprayen pålideligt.

Den asymmetriske version af stangen sørger ofte for montering ikke kun på væggene, men også til loftet. Her skal du se på, hvad dit loft er beklædt med. For eksempel kan der være problemer med clapboard, og strækpolymerlofter bør ikke røres overhovedet. Faktisk kan topbeslaget kun fastgøres på beton og i nogle tilfælde på falske gipslofter.

Et par tips om valg af en skivehugger

 • For det første skal du fjerne alle mulige størrelser, før du går på markedet. Det er dog sjovt at skitse en enkel skitse med de samme dimensioner. Faktum er, at der nu er konstant nye interessante modeller, og hvis du kan lide nogen af ​​dem, vil din skitse være meget nyttig;

Klassisk hjørne cornice.

 • Ud over den faktiske størrelse vil det ikke være overflødigt at tage højde for det materiale, som vægge på dit badeværelse står overfor. Og tøv ikke med at spørge sælgeren muligheden for at vedhæfte til en bestemt overflade af den model, du kan lide. Jeg har gjort reparationer i det første år og altid forsøger at tale med sælgere, tro mig, det kan være meget nyttigt.
 • Hvis der er ældre i huset, så er det bedre at give præference til metalkonstruktioner med en kraftfuld, solid mount. For eksempel bør hjørnet cornice til et badeværelse forstærkes med et loft eller endda en gulvbeslag. Det er ingen hemmelighed, at bad og brusebad er en zone med øget traume og en godt skruet bar kan redde en person fra at falde. Enig, det er vigtigere end bare skønhed;

Forstærket dobbel cornice.

 • Fra min egen erfaring kan jeg rådgive: Hvis der er små børn i huset, og de kan lide at plaske rundt i badeværelset i lang tid, køb en cornice tilpasset til at blive fastgjort til loftet. Efter en sådan svømmetur vil du selv være lettere at genoprette orden;
 • Ikke den sidste rolle, der spilles af bekvemmeligheden ved at udskifte gardinet. Det vil være nødvendigt at slette det ofte, så kluden skal både klædes og fjernes hurtigt og uden problemer.

Original rundstang til en brusekabine.

konklusion

Nu er der ingen tvivl om, at cornice til badeværelset er en nødvendig ting. Men med den rigtige tilgang kan en sådan bar blive en sand udsmykning af dit badeværelse. I billedet og videoen i denne artikel kan du finde yderligere oplysninger om temaet badeværelse design. Hvis du har spørgsmål, velkommen til kommentarerne, vil jeg forsøge at hjælpe.

Sådan vælges og installeres gardinestangen til badeværelsesgardinerne: en trin-for-trin instruktion

Komfort består af mange komponenter, blandt hvilke er den perfekte funktion af korrekt udvalgt udstyr i alle værelser, herunder badeværelset. Moderne VVS, komfortabelt bad, udsøgt væg og gulv dekoration, lyse belysning - det er ikke alt. Blandt de små små ting er der de uden, som du bare ikke kan gøre. For eksempel er gardinstangen til badeværelset gardinet på det, hvilket beskytter gulvet og miljøet mod stænk.

Lad os tale om hvordan man vælger og installerer cornice over badeværelset.

Valget af taggrunde design

Du bør ikke købe i det første iøjnefaldende produkt i butikken, fordi dets hovedkarakteristika afhænger af badets form og størrelse samt på væggen eller loftets forside - det sted, hvor det vil blive fastgjort. Derfor er det første, der skal gøres, at måle med målebånd afstanden fra væggen til væggen (hvis stangen er fastgjort på væggen) eller loftets bredde (hvis henholdsvis loftet takkanten).

Den enkleste og mest billige type lige model er et plastrør med stop i begge ender. I sættet er der som regel et sæt kroge af samme farve som selve søjlen

Det er nemmest med et almindeligt standard rektangulært badekar med en længde på 1,5 m eller 1,7 m. Tre typer gardinstænger passer ind i den: lige og buet (som en buet) eller et hjørne, hvis badet er installeret i hjørnet af et stort rum. Sværere med ikke-standard udstyrskonfiguration - med fremspring, skæve kanter, langstrakt eller afrundet form.

Det færdige produkt er svært at afhente, men du kan gøre for at bestille eller forsøge at lave det selv ved at bruge det relevante materiale i formularen.

Husk, at når du installerer loftsvisninger på ophængte strukturer, kræves der ekstra stivhedsindretninger, da plast eller gipsvæg muligvis ikke kan bære vægten af ​​gardinet.

Fantasi er nyttig, hvis badet er installeret i midten af ​​rummet. Der er originale enheder, der er fastgjort i loftet og har et anderledes udseende - de er en rund eller rektangulær ramme.

Så alle tagskæggene kan opdeles i følgende typer:

 • lige med fastgørelseselementer - fastgjort på modsatte vægge med flanger
 • kantformet udgave i form af bogstavet G, i midterdelen bøjet i en vinkel på 90º; mere kompleks konfiguration har form af bogstavet P;
 • Teleskopisk, hvis længde om nødvendigt let ændres fra 1,3 m til 2 m ved hjælp af en "rør i rør" -enhed;
 • forår, hvis mekanisme holder vægten af ​​stangen og gardinet takket være en stærk kilde;
 • fleksibel, så du kan skabe et passende gardin til et bad af enhver konfiguration;
 • skræddersyet, skræddersyet.

Hver kategori har individuelle installationsfunktioner. For at sikre pålidelig fastgørelse af hjørnekorbeler til et gardin i et badeværelse, er yderligere loftfiksering på steder med bøjninger nødvendigt, så de ikke sager.

Som sikkerhedselement bruger man oftest en kort rørstang fra samme materiale som selve produktet. Det er fastgjort til loftet på et sted, der ikke hæmmer gardinens bevægelse.

Er kvaliteten af ​​enheden afhængig af materialet?

Hvad påvirker det materiale, hvorfra kronen er lavet? Først og fremmest om dets operationelle egenskaber og anvendelsesperioden. Metalrøret vil "leve" meget længere end plastik, da metallet er holdbart og modstandsdygtigt over for mekaniske skader. Dette er vigtigt, fordi de kroge, som gardinet er suspenderet, bevæger sig konstant langs linjen og klø det.

Et plastikprodukt har den eneste fordel - lave omkostninger, så det er let at erstatte det med en anden fra et lignende materiale.

For at få plastmodellen til at vare længere, skal du være opmærksom på dens styrke, som direkte afhænger af diameteren, rørets tykkelse og elasticiteten (skør materiale bliver ubrugelige tidligere)

Metal modeller er forskellige, men de fleste af dem er lavet af poleret rustfrit stål, malet tyndvægget stål eller aluminium. Sidstnævnte er gode, hvis der er behov for at ændre formen på stangen - aluminiumbøjninger let.

Det behandlede materiale ruster ikke, bliver ikke dækket af mug og tjener i lang tid. Nogle gange kræver et designprojekt enheden af ​​alt tilbehør, og derefter er tagpladerne lavet til ordre (fra nikkelbelagte, messing- eller kobberrør) for at passe til VVS-dele og andet udstyr.

Tubular metal curtain stænger kan tjene i årtier, men glem ikke om deres svage punkt - beslagene, som er de vigtigste fastgørelsesanordninger på væggen, og jævnligt kontrollere deres stabilitet

Installation af tagbøjler af forskellige konfigurationer

Næsten alle modeller er monteret på samme måde - ved hjælp af flanger fastgjort til væggene. Der er imidlertid nuancer, der skelner installationen af ​​direkte og kantede, fleksible og stive, teleskopiske og solide produkter. Hvis der er et ønske - kan du gøre dig til en bekvem enhed fra skrotmaterialer.

Overvej funktionerne i installationen af ​​forskellige typer, men først et par ord om værktøjet.

Du skal bruge et mærkningsmateriale (blyant, målebånd, niveau, firkant), en konstruktionskniv, en puncher med 5 mm øvelser (på beton eller flise), en skruetrækker, fastgørelsesdele (klumper, skruer eller skruer kan bundtes med tagplankerne). Når du vælger fastgørelsesanordninger, skal du sørge for at overveje materialet i væggene og loftet.

Teleskopinstallation

Billighed er ikke en grund til at købe denne upålidelige badeværelsesmodel, hvis du har børn i din familie. Teleskopanordningens monteringsmekanisme er sådan, at den let modstår selv et vådt gardin, men det er usandsynligt, at det kan holde vægten af ​​et lille barn, hvis han glider og griber gardinet.

En teleskopstang er udstyr, der ligner en stativ eller en lille hylde, der ikke modstår ekstra tryk.

De billigst mulige glideskinner lavet af plast koster 230-250 rubler, en teleskopisk bar med et metalstyringsrør fra 550 rubler og derover

Hvis der ikke er noget at frygte, og du stadig har købt en teleskopanordning, så kan du straks installere den uden forudgående forberedelse. Værktøjet er kun nyttigt mærkningsmateriale, boring af væggene er ikke nødvendig. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 • Bestem sted for vedhæftning. Sørg for, at det ikke er for lavt, men observer afstanden fra loftet (15-20 cm). Du kan tjekke på gardinet - dets kant skal falde frit ind i badet og ikke over dets kant.
 • Markér forankringspunktet med en blyant eller en vaskbar markør. Det er bedre at bruge niveauet og omhyggeligt sikre, at tagskæggene er parallelle med kanten af ​​badet.
 • Udvid emballagen, kontroller, hvordan mekanismen fungerer.
 • Læs de korte instruktioner, der følger med produktet.
 • Spred takskæggene til den ønskede længde og tilføj lidt mere (0,5-1 cm).
 • Sæt på ringringe eller kroge, hvis de ikke kan fjernes.
 • Installer på et præ-mærket sted, kontroller installationens pålidelighed.

Som du kan se, har installationen ingen problemer, og det tager kun få minutter.

Hvis du vælger denne eller den pågældende model, skal du sørge for overholdelsen af ​​andre badtilbehør. Sølv, krom og nikkelbelagte produkter er populære, da de er perfekt kombineret med sanitetsudstyr.

Funktioner ved installation af stænger med flanger

Forbered en blyant med et målebånd for at markere stedet for beslag, stempel og skruetrækker. Vi vil bruge selvskærende skruer og dowels, som leveres i kittet (hvis de ikke er tilgængelige, skal du tage vare på deres køb på forhånd). Sommetider skruer skruer speciel sekskant, som er fastgjort til dem. På væggen markerer vi to fastgørelsespunkter af flanger. Afstanden mellem dem er stangens længde.

Højden over kanten af ​​badet beregnes på følgende måde: Fra gardinens længde trækker vi 20 cm (gardinet sænkes ned i badet for et sådant segment).

Vi tager den første metalflange, vi anvender centret til det markerede sted. Normalt har de en rund form og 3 huller til skruer

Blyant sætte punkter i hullerne - betegner borestedet. Vi fjerner flangen, perforatoren laver tre huller på de markerede punkter. Sæt dykker, sæt flangen i igen og fastgør den med skruer. Det samme gentages fra den anden side.

Før vi installerer stangen sætter vi reflektorer på den - metal runde stænger, der dækker flangens arbejdsdel. Vi sætter begge ender af røret ind i holderen, fastgør dem med specielle klembolte

Vi bevæger reflektorerne tæt på væggen - arbejdet er færdigt. Normalt er der i instruktionen udover rækkefølgen af ​​værker nogle forklaringer til installation af produkter af forskellige typer. Læs dem omhyggeligt, inden du starter installationen. For eksempel lægger fabrikanten ofte opmærksomhed på en så lille nuance som placeringen af ​​klemskruen på stangen (normalt med kappen op).

Ved første øjekast, en lille smule, men kun denne bestemmelse vil sikre stabilitet og undgå sagging.

Fordelen ved modeller fastgjort med flanger eller parentes er indlysende: Foruden et plastikgardin holder de let håndklæde eller badekåbe smidt over tværstangen

Sådan løser du hjørnet cornice?

Vinklen hedder et design med en eller flere vinkler, da gardinerne normalt lukker badet installeret i hjørnet af rummet. De adskiller sig kun, fordi de har en større længde, henholdsvis kræver mere sikre fastgørelsesdele.

Hvis stangen er lavet af stål og har tilstrækkelig vægt, kan bøjningspunkterne - hjørnerne - sænke, så de skal rettes. For at gøre dette skal du bruge ophængningsmetoden - er stadig monteret på stangmonteringen og for ham "hænge" vinklen til loftet.

Mange modeller af fleksible aluminiumskinner er monteret på lignende måde: For det første fastgøres beslag med holdere på væggen, så indføres der en metalbjælke i dem, som du skal give den nødvendige form på forhånd

Nogle hjørneaksler har formen af ​​en buet, det vil sige hjørnerne er helt fraværende, men støtterøret er glat buet. Sådanne indretninger er bedst egnet til asymmetriske bade, der er i et hjørne eller en niche.

Det er muligt at montere røret uden yderligere forsikring, men over tid kan midten af ​​strukturen falde på grund af gardinens vægt og dens kontinuerlige drift.

Installation af en hjørne gardin skinne til gardiner i badeværelset er ikke anderledes end at installere en lige stang. Ligeledes markerer de steder, fastsætter beslag og indsætter et rør i dem.

Design af cornice i badeværelset

Når du først har besluttet at hænge et beskyttelsesgardin på badeværelset, hvorfor ikke bruge det og taghullerne, som det holder, for at give rummet en bestemt stil? Men bemærk at undertiden på grund af designfunktionerne generelt er en installation, der er forskellig fra den sædvanlige, nødvendig.

På badeværelset med originale dekorative fliser blev der installeret en cornice med traditionel sølvbelægning - tilsyneladende svarer dette design til sanitetsudstyr og andet tilbehør.

Nogle gange ser gardinernes farve og tekstur meget lys ud, og distraherer opmærksomhed fra indehaverne, men det betyder ikke, at tagskæggene skal være billige eller lavnøgle.

Den sølvfarve, som gardinstangen er dækket med, bærer normalt en ekstra skyggeegenskab - "satin". Det har en tilbageholden, svag glans.

I et luksuriøst art deco-badeværelse skal alt være fantastisk, selv en gardinstang: vær ikke overrasket, hvis du kommer på eksklusive designerversioner lavet med krystal eller halvædelsten.

Den bueformede forkromede holder til gardinerne er i harmoni med de omkringliggende genstande: Badeværelsesarmaturer, håndklædeholdere, lampe og lysekrone og toiletartikler.

Alle kan komme med en original løsning, for eksempel som forfatter til dette storslåede hvide badeværelse.

Gardiner til badeværelset på grommen - et usædvanligt billede, men overraskende harmonisk. Sædvanligvis dækker sådanne gardiner vinduerne, men de er helt passende i badeværelset.

Klassisk interiør i en uventet ydeevne - og ikke den sidste rolle spilles af cornice.

Badet ligger i en niche, og gardinerne lukker ikke kun badeværelset selv, men også hele nichen. I dette tilfælde kan du vælge nogen tagriller, der passer til vinduer, men fladt, presset mod buen, den mest konsekvente stil

Som en endelig slankevideo om montering af stangen med egne hænder:

Valget af stænger til gardiner i badeværelset og dets installation

Ofte i brusebad og badeværelser bruges specielle gardiner til at forhindre, at der sprøjtes vand i rummet. Praktisk hængende og brug af sådanne beskyttende lærred er tilvejebragt af lameller eller gardinstænger i badeværelset. Når man vælger et produkt, er det nødvendigt at tage højde for et kompleks af faktorer, hvor både brugbarheden af ​​gardinerne og overholdelsen af ​​tværstangen til indretningen af ​​rummet afhænger.

Ifølge materialet

Det grundlæggende udvælgelseskriterium er materialet til fremstilling af stangen. Følgende produktegenskaber afhænger af denne parameter:

 • omkostninger;
 • holdbarhed;
 • æstetik;
 • Elasticitetskoefficienten (så vidt holderen til gardinerne i badeværelset siver under lærredets vægt, hvilket er tungere på grund af befugtning).

I dag er de mest almindelige og eftertragtede materialer, hvorfra en pind til gardiner i bruseren kan laves, plast, træ og metal.

plast

Den mest anvendte i små standard badeværelser i bylejligheder er en plastisk version af produktet til fastgørelse af gardinet. Fordelene ved dette materiale er:

 • lave omkostninger;
 • en bred vifte af farver, nuancer, teksturer;
 • lav vægt, hvilket gør installationen af ​​tværstangen så enkel som muligt;
 • lethed, pleje, rydning;
 • tavslip ringmontering på plastik.

Imidlertid er der i nærvær af disse fordele en række væsentlige ulemper. De vigtigste af dem er som følger:

 • en lige plastisk tværstang vil sænke under gardinens vægt, så en sådan stang kan ikke være for lang (plastikversionen er ikke egnet til store rum);
 • hurtigt tab af farvemætning under påvirkning af fugt, damp, friktion;
 • plast er ridset på grund af den konstante bevægelse af ringene og vand akkumuleres i skaderne, bakterier kommer ind, hvorfor tværstangen ofte skal behandles ved hjælp af husholdnings kemiske løsninger;
 • Plastudgaven ser i første omgang ikke ud som præsentation som træ eller metal.

Plastgardinet kan således være foretrukket, når man søger efter produkter fra billigt og letvægtsmateriale.

metal

Metal modeller har de bedste æstetiske og operationelle egenskaber. For eksempel ser krombelægning den mest attraktive ud på badeværelser, dekoreret i forskellige interiørformer.

Derudover kan metalen i dag males i enhver farve. Derfor er det nemt at vælge en barbell, der er egnet til udseende til et bestemt rum.

I modsætning til plast vil metal give maksimal elasticitet, det vil ikke sænke under vægten af ​​et gardin. Krøllede, vinkelstænger til gardiner er lavet af metal, da det er let at gøre dette fra teknologisk synspunkt, og en buet stok til et gardin til badeværelset vil ikke miste sin elasticitet og styrke.

Ulempen ved metal modeller kan kaldes deres høje omkostninger. Derudover har de brug for en stærkere montering, fordi de er meget mere massive end plastprodukter af passende størrelse.

I dette aspekt er der også et valg. Så aluminium modeller vil være både lettere og billigere. Til gengæld er stålstænger dyrere, men mere holdbare og præsentabel.

træ

Træprodukter vælges i tilfælde, hvor ejerne af lejligheden søger at understrege originalitet og æstetik i badeværelsesindretningen. Præsentationen af ​​træplader er hovedårsagen til deres valg til værelser med høj luftfugtighed.

Uanset hvad vandafvisende og beskyttende løsninger kan være dækket med træ, vil det over tid blive ødelagt af damp og fugt. Dette er den største ulempe ved denne mulighed.

kombineret

Der er også blandede pinde til gardiner i bruseren. Der er forskellige muligheder. For eksempel kan tværstangen selv være plast, og glideelementerne til fastgørelser kan være metal med gummipakninger.

Træstænger er ofte dekoreret med metaloverflader. De lægger vægt på originaliteten af ​​designet, hjælper med at gøre baren mere i overensstemmelse med andre elementer i badeværelset.

Formvalg

Når man vælger formen af ​​tværstangen til gardinet, spilles en vigtig rolle af badeværelsens størrelse, specificiteten af ​​formen af ​​badet eller brusebadet og andre indvendige karakteristika i rummet.

Når du vælger den mest vellykkede konfiguration af produktet, skal du fokusere på, at placeringen giver maksimal beskyttelse mod sprøjtvand. Desuden hjælper den usædvanlige form af tværstangen til at understrege originaliteten af ​​designet og specifikationerne af indretningen af ​​rummet.

Lige linje

Den mest almindelige mulighed i form er lige tværstænger. De har flere fordele:

 • optimalt egnet til badeværelser i forskellige størrelser, hvor et bad eller brusebad er placeret langs væggen;
 • det er nemt at vælge længden af ​​produktet, fordi stangen lavet af ethvert materiale kan forkortes uden problemer med en hacksaw;
 • nem vedhæftning til modstående vægge (ved hjælp af beslag eller glidemekanismer).

For direkte typer kan tilskrives, og strengholdere til gardiner. De er også bekvemme og nemme at installere og betjene.

kantet

L-formede hjørner til gardiner, der anvendes i badeværelser og brusere, er efterspurgt i dag. De er passende i disse tilfælde, hvis det er nødvendigt at beskytte badet, brusebad, der ligger i hjørnet af rummet. Den største fordel ved hjørnetæppet er evnen til at løse problemet med effektiv beskyttelse mod sprøjtning ikke i en, men i to retninger.

Ofte er sådanne produkter fremstillet af bøjede stålrør, hvilket medfører deres relativt høje omkostninger. Dette kan kaldes en nøgle ulempe ved denne mulighed.

Hertil kommer, at ved montering af den vinklede tværstang kan der kræves yderligere montering i stedet for bøjning. Det bruger en strækning fastgjort til loftet, eller en støtte-kolonne, hviler på gulvet eller i det tilhørende hjørne af badet, brusebad bakke, gulv hegn.

halvcirkelformet

Halvcirkelformede stænger til at hænge gardinerne i badeværelset bruges oftest som en analog af hjørneindstillingen. De er bedst egnet, når et bad med en udvendig kontur er installeret i hjørnet.

Fordelen ved produktet i form af bogstavet "G" består her både i æstetisk overensstemmelse med badestedet og i mekaniske parametre.

Belastningen på den afrundede del af tværstangen vil være mindre end den udragende vinkel i en rektangulær version. Dette giver dig mulighed for uden ekstra montering i loftet eller med fokus på gulvet.

Teleskop

En praktisk type lige gardinstænger er teleskopstænger. Deres største fordel er den nemme og nemme installation. Det er især nemt at installere og rette den ønskede længde af produktet.

Den eneste forsigtighed er behovet for at vælge en kvalitetsmodel. Et produkt, der er for billigt, kan vise sig at være af dårlig kvalitet og uegnet til brug mekanisk.

Stang med flanger

Flanger - En særlig type fastgørelse, som omfatter specielle riller eller ringe, hvor tværstangen er indsat eller sænket. Flanger anvendes ofte ved montering af direkte produkter på modsatte vægge. Der er dog specifikke muligheder, når denne metode indebærer fastgørelse af planken på en væg.

Den bruger eksterne flanger på lamellerne af den ønskede længde. De er fastgjort til væggen, som har badekar eller brusebad installeret. Længden af ​​strimlerne skal være lidt mere end bredden af ​​stedet til svømning.

I slutningen af ​​lamellerne er flanger, der holder tværstangen. Denne mulighed vil se godt ud, hvor badlængden kun optager en del af væggen, og det er simpelthen uhensigtsmæssigt at installere tværstangen over hele længden af ​​rummet.

Brugerdefineret formular

Hvis det er nødvendigt, er det originale design af badeværelset, du kan bruge ikke-standardiserede kombinerede former for lameller og andre enheder til hængning af anti-splash gardiner. For at gøre dette kan du bestille produktionen i henhold til individuelle dimensionelle og formelle parametre.

Derudover er der mulighed for at bruge en fleksibel profil fastgjort til loftet. Plastrillestyrene er simpelthen rettet i en hvilken som helst ønsket konfiguration. Denne mulighed er den mest økonomiske og nemme at implementere, når ejerne bestræber sig på at danne indretningen af ​​badeværelset eller brusebadet så originalt som muligt.

Designklassificering

På trods af den tilsyneladende enkelhed af et sådant objekt som en gardinstang til et badeværelsesgardin, er der flere typer designløsninger. De grundlæggende muligheder her omfatter følgende:

 • Traditionel stiv (lige eller figuren tværbjælke er et fast rør, fastgjort til modstående vægge, loft, ydre flanger osv.);
 • strengspænding (her anvendes specielle mekanismer, der er fastgjort på modsatte vægge og giver mulighed for at strække metalstrengen så meget som muligt, langs hvilken ringene, der holder gardinet, vil drive);
 • glidende, teleskopisk (her skal den monteres ved hjælp af en afstandsmekanisme med glidende elementer, der giver mulighed for at skabe en sådan vægt på planken mellem modstående vægge, som pålideligt holder strukturen med en svækket gardinbane).

Designmetoden er valgt under hensyntagen til ejerens æstetiske og operationelle behov. Derudover er det nødvendigt at tage højde for muligheden for at montere en bestemt struktur på badeværelset.

Typer af ringe til stænger

Et vigtigt tilbehør, der giver et attraktivt udseende af gardinet og brugervenlighed, er glidende ringe, fastgjort af et gardin.

Sådanne elementer skal ifølge forskellige kriterier svare til stangets design. Først og fremmest bør ringene til gardiner være større i størrelse end diameteren af ​​tværstangen selv. Dette er en forudsætning for glidning.

Desuden skal ringene overholde remmen på materialet til fremstilling, design, udseende. Det er nødvendigt for æstetisk design. I dag bruges disse typer af tilbehør mest:

 • lukkede ringe med kroge til at hænge gardinet eller uden (sådan tilbehør sættes på stangen, indtil det er helt monteret);
 • ringer med låsemekanisme (sidstnævnte gør det muligt at afkoble elementerne uden at fjerne tværstangen fra bøsningen);
 • åbne ringe i form af store kroge (denne mulighed er så bekvem som den giver mulighed for at sætte på og fjerne hver af skruerne på ethvert tidspunkt, men der er også mulighed for uønsket tilslutning af kroge med skarp åbning eller lukning af gardinet);
 • Grommets (disse tilbehør er ringe syet direkte i gardinpanelet, hvilket er yderst æstetisk tiltalende, men det er svært både på grund af behovet for at sy fastgørelser og på grund af processen med at hænge og fjerne gardinerne).

Varier af ringe til stænger kan klassificeres efter andre kriterier:

 • produktionsmateriale;
 • størrelse;
 • farvestoffer;
 • overtræk;
 • omkostninger;
 • styrke.

I dag er der et bredt udvalg af sådanne produkter til salg. Ringe tilbydes kunderne både i sæt med gardiner og separat.

installation

Selvinstallation af tagskinner er simpel og kræver ingen særlige færdigheder. Vanskeligheder her kan kun medføre installeringsfunktioner på forskellige overflader.

Så i badeværelset er der en specificitet på grund af væggene med keramiske fliser, som skal bores med ekstrem forsigtighed. For at installere tværstangen i badeværelset skal du bruge et standard sæt af nødvendige værktøjer:

 • bor med enkle øvelser eller med diamantspidser til behandling af porcelænstentøj, glasfliser og andre materialer med øget hårdhed og brølhed;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • skruer med plastikpropper eller specielle skruer;
 • et målebånd, et åndniveau eller andre måleanordninger til dannelse af en strengt vandret installation af tværstangen.

Til vægge og loftmontering sker på standard måde. Ved brug af usædvanlige fastgørelsesmekanismer, der er medtaget i stroppesættet, er det nødvendigt at bruge vedlagte anvisninger. Med hensyn til installationens rigtighed kan du give disse tips:

 1. Nøjagtighed af målinger. Afhængig af pindens form er det nødvendigt at skitsere stederne til boring strengt i samme højde. Overtrædelse af vandret vil føre til konstant glidning af gardinet i en retning.
 2. Omhyggelig boring af keramiske belægninger. For at forhindre, at fliserne brister, er det nødvendigt at klæbe en bånd af klæbebånd til forarbejdningsstedet, hvorefter det er nødvendigt at bore forsigtigt uden at foretage pludselige bevægelser eller tryk.
 3. Korrekt valg af fastgørelsesdele. For ikke at krænke interiørets æstetik, bør foringen med udsparinger til stangen, flangerne, beslagene fuldstændigt blokere de borede huller, plastdykninger og andre monteringselementer.

Pålideligheden af ​​fastgørelsen og æstetikken af ​​konstruktionen afhænger af installationens korrekte funktion.

konklusion

Hvis badestangen er korrekt valgt og korrekt fastgjort, bliver den ikke kun nyttig, men også et smukt element i badeværelset. For den optimale kombination af æstetik, pålidelighed og anvendelighed er der i dag mange muligheder, der har deres eget design, drift og designfordele og ulemper.