Sådan fastgøres tagene til gipsvæggen. Monteringsmetoder. At lave en niche under tagene

Spørgsmålet om, hvordan man hænger cornice på et gipsvæg ark opstår ofte uventet: pludselig viser det sig, at der ikke er et solidt fundament for en tilsyneladende pålidelig hud, og GCR-arket selv kollapser under belastning.

I en sådan situation må vi ty til små tricks, hvoraf nogle beskriver vi i vores artikel.

Forskellige teknologier bruges til sikkert at fastsætte væg- eller loftkornet.

Monteringsmetoder

Til dekorative hjørner

Svaret på spørgsmålet om, hvordan man klipper fligene på et gipsark, afhænger helt af den oprindelige situation. Nogle gange kan problemet løses om få minutter, og i nogle tilfælde skal du enten foretage en omfattende genopbygning af dækningsområdet eller nægte at installere loftkanten til væggen (eller omvendt, hvis du har vægge justeret og loftet ikke er).

Du kan holde nogen dekorative taggrunde

Den nemmeste måde at hænge et dekorativt tag på af polyurethan eller polyvinylchlorid.

Sådanne konstruktioner kendetegnes af en relativt lille masse, og derfor er de ikke dårligt fastgjort ved hjælp af lim:

 • Panelerne i loftet taggrene er trimmet for at passe størrelsen af ​​rummet, idet der lægges særlig vægt på sammenføjning af hjørner. Til dette er det tilrådeligt at bruge en gryde, der giver præcis trimning eller at bruge mønstre af pap.
 • Overflade gipsvæg behandlet primer til loftet, hvilket forbedrer adhæsionen til klæbemassen.
 • Påfør lim til corniceen, tryk derefter på delen til væggen (eller til væggen og til loftet). Efter limens tørring opretholdes konstruktionen ganske sikkert.

Når du bruger et pant

Hvis du tænker på, hvordan du løser cornice til gipsvæg, inden du begynder at arbejde på væg- og loftbeklædning, så er den nemmeste vej ud af situationen at installere et realkreditlån:

 • Først bestemmer vi, hvor den hængslede struktur vil blive monteret.
 • Vi tager en træbjælke med en tykkelse på mindst 30 mm, behandles med fugtighedsbestandige imprægneringer og fastgøres til hovedvæggen eller loftet ved hjælp af ankre.

Tip!
Det er bedst at vælge tykkelsen af ​​tømmeret på en sådan måde, at afstanden mellem kanten og GCR-arket installeret på toppen er minimal.
Så, når hængende strukturer, vil kappen ikke sagge.

Foto pantelbjælker

 • Derefter udfører vi overfladebelægning, og vi må ikke glemme fastgørelsespunktet på den indlejrede stråle på gipsvæggen.
 • Vi anvender tagdugene til gardiner til den kappede overflade og fikser dem med træskruer. I dette tilfælde bruger vi fastgørelsesdele, hvis længde er tilstrækkelig til at passere gipspladen og fastgøre i pantematerialet.

Ved brug af specielle fastgørelsesdele

Hvis spørgsmålet om, hvordan du klipper fligene til gipspladens overflade, opstod efter færdiggørelsen af ​​kappen, skal du bruge speciel hardware. Deres pris er lidt højere end standardfastgørelseselementer, men designfunktionerne gør det muligt at fastgøre selv tilstrækkeligt tunge genstande på gipsvæggen.

Foto illustrerer princippet om dyvel sommerfugle

Ved installation anvendes følgende elementer:

 • Fastgørelsesanordning, som er en metalskrue med plasthylster.
 • Ved montering er muffen indsat i hullet, der tidligere var boret i gipsplade, og derefter fastgjort med en låseskrue.
 • Når metalstoppet strammes, åbnes dele af plastmuffen i form af to knive (dermed navnet), der presses mod huden indefra.
 • Produktet har et lignende design, men når det er skruet ind, åbnes muffen ikke med to, men med fire eller otte elementer (afhængigt af størrelsen).
 • I dette tilfælde presses de åbne dele mod huset, ikke kun forhindrer fikseren i at falde ud, men også ensartet fordeler belastningen over et tilstrækkeligt stort område.
 • Fastgørelsen består af to dele - en plastikskrue med en spiral tråd med stor diameter og en metal låseskrue.
 • Ved montering af fastgørelsesorganet skrues først polymerhinden i starthullet, som derefter åbner indvendigt med en metalstop.

Anvendelsen af ​​specielle fastgørelsesanordninger gør det muligt at installere en let gardinstang til tyl eller gardiner direkte på gipspladens foring.

Vær opmærksom!
Hvis vi skal reparere tunge gardiner på en massiv holder, så er det bedre at ikke risikere det - alligevel vil soklen under belastning begynde at smuldre, og skråningerne løsnes først og derefter falder.

Niche under tagene

Skjulte tagskærme til gipsplade gardiner i form af et loft niche

Der er en anden mulighed, der giver dig mulighed for at maskere fastgørelsesstedet til gardiner. Til dette formål er en niche til cornice lavet på loftet, hvilket er et hulrum til fastgørelse af skinner eller hængende dæk. Et sådant design er som regel udstyret med installation af et ophængt loft, eller når der opstilles kasser med gipsplader for at belyse rummet omkring omkredsen.

Installationsvejledning vil være ret simpelt:

 • Først anvender vi markeringer på loftet og vægge. Typisk er nichens bredde ca. 30 cm, og dybden svarer til niveauet for det hængende loft.

Tip!
Inden du laver en gardinstang til gipsgardiner, er det værd at måle de tilgængelige dæk eller lameller, og vælg strukturens dimensioner på baggrund af disse oplysninger.
For stor og for tæt skjult cornice ser ikke særlig attraktiv ud.

 • Ved at markere loftet ved hjælp af forankre, fastgør den startformede U-formet profil af galvaniseret stål.

Stålrammens struktur

 • Vi fastgør vertikale segmenter til den vandrette del af profilen, som vi enten fastsætter på væggene eller (hvis den leveres af konstruktionen) ved blot at skrue til startpladen.
 • Vi fastgør den nederste stang til de vertikale dele.
 • Vi forbinder rammen for den fremtidige niche med rammen af ​​det hængende loft ved hjælp af profilsektioner.

Tip!
Hvis vandrette lameller på vægmonteringer vil blive brugt til hængende gardiner, så skal de monteres på dette stadium, for da vil du ikke være i stand til at komme til væggen på grund af beklædningen.

Gipsrammehus

 • Når understøttende strukturer er klar, fortsæt til installationen af ​​gipsvæg. Ark skåret i størrelse, fastgjort til profilen ved hjælp af specielle skruer med en boremaskine.
 • Kappe konstruktion shpaklyuem, særlig opmærksomhed på fastgørelsesdele med hætter, så male eller pasta over tapetet.

Nu er vores gipsvægs niche klar. Vi kan kun vedhæfte et loft til loftet for at fastgøre gardinerne og hænge gardinerne til de kroge eller tøjnåle, der er monteret på det.

konklusion

Når man læser ovenstående anbefalinger, bliver det klart, at der er flere måder at besvare spørgsmålet om, hvordan man fastsætter loftet for gardiner til gipsvæg. Nogle gange vil det være nok for os at købe en passende lim, og nogle gange (som det er tilfældet med installationen af ​​et skjult fastgørelsesanlæg), skal vi helt omslutte kappesignalet.

Men i noget, selv det sværeste tilfælde, kan problemet løses, og ovenstående tips samt oplysningerne i videoen i denne artikel vil hjælpe dig.

Hæng dæksler på gipspladen væggen. Hvilke dowels at købe?

Jeg gik til OBI for at købe dowels. Hvad er der bare ikke. Et klart svar fra konsulenten naturligvis ikke vente. Nu skal jeg gå til Leroy Merlin for at købe dowels. Orienter, hvordan de skal se, så skruerne holder normalt (de løb ikke ind i væggen, især når de ramte en hammer).

">
her er TT22 i mit hjem var. Jeg forstod ikke, hvordan man kunne bruge dem. I et lille hul (efter boret) passer ikke, hvis mere er færdig - hold ikke.
Dowels Molly (det første link) er den dyreste. Hvordan bestemmer du den rigtige størrelse for ikke at spilde penge?

Rain skrev:
at holde skruerne normalt (ikke løbe ind i væggen, især når ramte med en hammer).

og det er ikke nødvendigt at slå skruerne overhovedet - kun for at skrue.
I størrelse - det hele afhænger af malerier. Hvis små - det er muligt og kun i gips (uden dowels)

2zeugene1 ikke billeder, men hjørner til gardiner (dobbelt). De vil være tunge med tyll og gardiner. Derudover er gruppen af ​​virksomheder ikke dobbelt, men enkelt, selv små møbleringstænger holder ikke (jeg forsøgte at hænge billeder i rammen).

Normalt går "sommerfuglene" dykkerne til gipsvæggen, som komprimeres fra bagsiden og fastgøres på gipspladen. Men cornice på sådan kan ikke hænges. Det er nødvendigt at tage plastikskiver med selvskærende skruer med en mere kraftfuld 15-20 centimeter længde (afhængigt af hvor langt du har afstanden fra gipspladen til ydervæggen) og en perforator til at bore gennem gipsvæggen i hovedvæggen som det skal. Så vil holde. Hvis du hænger det på en gipsvæg, vil nogen træde på gardinet en dag og dreje et stykke af væggen sammen med fastgørelsen af ​​cornice

Molly den mest holdbare til suspension af noget på hl.
de har brug for specielle pasatizhi, mider. (vanskeligt at definere)
dowel sammen med skruen skrues ind i hullet.
pincers holder dowel i væggen og samtidig trække skruen ud. Samtidig åbner dowel inde i væggen.
Vi kan kun skrue i skruen med en skruetrækker.

Regn, du stepanych forklarede rigtigt alt for dig - GCR vil ikke stå, det er nødvendigt at fastgøre cornice til den "rigtige" væg. Selvfølgelig, 15-20 cm. Dowel kan være brute force; hvis mellem GKL og væggen ikke er meget lang afstand. Du måler og fortæller - hvor mange der?

GKL monteret på metal guider. Find disse guider under arket på en hvilken som helst kendt måde (ved at banke på, magnet, bore et forstyret hul i kontrolhullet med en meget tynd bore osv.). På dette sted bor et hul til "faldskærm" -beslaget i en anstændig butik som "Hardware", "Fasteners" vil vise og fortælle dig..

pirat, alt ville være fint, hvis det ikke drejede sig om tagskæggene. Det er ikke så sandsynligt, at monteringskoronsteinene på dem er placeret i den ønskede afstand fra hinanden - for at "gætte under profilens position"

Nå, hvis sådanne problemer er en lang skrue og en mursten

Rain skrev:
her er TT22 i mit hjem var. Jeg forstod ikke, hvordan man kunne bruge dem. I et lille hul (efter boret) passer ikke, hvis mere er færdig - hold ikke.

Disse (TT22) skrues i gipsvæggen som shurp. Hulet skal være diameteren af ​​den cylindriske (tynde) del.

stepanych skrev:
dyubelya- "sommerfugl"

Og hvis du skal fjerne, kan du kun fjerne et sådant anker med væggen, ikke? Mener du den tredje topdowel på mit link fra det andet indlæg? Eller kaldes dette en "faldskærm"? TNF

zeugene1 skrev:
og det er ikke nødvendigt at slå skruerne overhovedet - kun for at skrue.

Jeg skrev om dowel (som ikke er skruet).

Novosel skrev:
hvis mellem GKL og væggen ikke er meget lang afstand.

Der er ingen væg som sådan. Huset er en sandwich, dvs. trækonstruktion, fyldt med mineraluld.

pirat skrev:
Og på dette sted bor et hul til bjerget "faldskærm"

og hvis metalrammen ikke falder sammen med det sted, hvor du skal installere fastgørelseselementer til cornice? Ved boring får jeg oftest træstandene til gk. For dem bør dowel være en form? Generelt købte jeg en skrue og faldskærmer. Og sådan og sådan zafigachila.

Alex___dr skrev:
Disse (TT22) skrues i gipsvæggen som shurp. Hulet skal være diameteren af ​​den cylindriske (tynde) del.

Ja tak, jeg gjorde det

Det værste er, at skovlbeslaget er fastgjort med kun en skrue (i midten af ​​beslaget), det er lang - denne skrue - men alligevel opnås en ikke meget stabil konstruktion (: Hvordan kan jeg reparere det, hvis jeg allerede har hængt cornices? ">

Kæmpe tak til alle, der hjalp og vil hjælpe!

Sådan hænger du en cornice på gipsvæggen

Begyndende at reparere, mange af jer, der har meget buede vægge, anser loftet, at det er mere hensigtsmæssigt at sheathe dem med gipsplader ark. Skede, du bør på forhånd tænke på, at du vil hænge på gipspladen, herunder hvordan man hænger cornice på gipsvæggen.

Allerede i begyndelsen af ​​installationen af ​​en metalprofil, træplade til gipsplader, er det tilrådeligt at installere yderligere profiler på det sted, hvor du planlægger at hænge en forhæng til gipsplader, tv og andre genstande.
Under alle omstændigheder er der i dag nok fastgørelsesanordninger, som vi vil overveje nedenfor, afhængigt af den samlede vægt af tagskægget sammen med tyll, gardiner, lambrequin.
Først og fremmest vil vi bestemme rækkefølgen af ​​dine handlinger. Du skal vælge en cornice, bestemme fastgørelsesstedet, købe fastgørelsesdele, forberede de nødvendige værktøjer.
Værktøj, materialer og tilbehør:

 • Eaves med tilbehør;
 • Niveau, skruetrækker, hammer;
 • Skruetrækker, borer;
 • Stepladder, fæces;
 • Dowels, specielt designet til installation på gipspladen.

Sådan repareres cornice til gipsvæggen

Valget af fastgørere afhænger af vægten af ​​konstruktionen med vinduesdækket, mellemrummet mellem væggen og gipspladen. Overvej de mest hensigtsmæssige muligheder, og du bestemmer på stedet baseret på din sag.
Det skal bemærkes, at i køkkenet f.eks. Kan du hænge en lys cornice og kun en lambrequin, så fiksere kan være til lette strukturer. I stuen vil du gerne draper åbningerne med tunge gardiner, hvilket indebærer fastsættelse for at vælge mere pålideligt.
I betragtning af hvordan man hænger cornice på gipsvæggen, bør man tage højde for det faktum, at hvis der er små tomboys i familien, så gemmer de ofte bag gardinerne, kan trække dem, og designet vil simpelthen komme ud, hvis mounten er upålidelig. Derfor angiver jeg den omtrentlige belastning, som denne eller den pågældende vedhæftning kan modstå.

"Butterfly" - denne type fastgørelse er bedre at bruge til lette strukturer. Funktionsprincippet er simpelt - du indsætter en sommerfugl i foldet tilstand sammen med en skrue i det borede hul.
Ved hjælp af en skruetrækker eller skruetrækker strammes skruen, og sommerfuglen trykker sine sideelementer mod gipspladen, hvilket skaber et tryk. Vedligeholder en vægt i området 10-12 kg.

Driva (Driva) er en hul stang, der ligner en kødmøllehøvel. Fås i nylon og metalversioner. Ved konstruktiv løsning leveres modellerne med en boremaskine. Du skruer det ind i en gipsplader og indsætter en skrue i det indre hul. Det er godt at vedhæfte cornice til loftet på gipsvæg (fx skinner). Vægter op til 25 kg. Dowel "Molly"

Molly (Molli) - har et hulstangsdesign, og i enden er et afstandselement

drop-down under installation efter ark, klæber sikkert til det. Designet sørger for fastsættelse af pigge, der ikke tillader stangen at rotere.
En skrue skrues ind i midten, hvilket får ekspansionselementet til at åbne. Bor et hul, indsæt en dowel, fix med en pistol, skruetrækker. Dette er den mest pålidelige mount, der kan modstå vægt op til 40-45 kg.
Når et gipsark er limet til en speciel lim til bunden uden et luftlag, er det mere hensigtsmæssigt at bruge en dowel - et negle. Der er ingen vanskeligheder her, boret et hul, der er nødvendigt i diameter, sat i en dowel, skru det ind.
Der er andre sorter, men kort beskrevet de mest brugte muligheder. Efter at have valgt de fastgøringsmidler, der passer til din situation, drejer vi os nu om, hvordan vi hænger cornice på gipsvæggen.

Sådan monteres en cornice på gipsvæggen

Montering kan være loft og væg. Indrykningsregler er de samme for begge steder. Længden af ​​cornice bør være bredere end vinduet ved mængden af ​​gardiner monteret på begge sider (plus 40-50 cm hver). På samme tid, når vinduerne åbnes, bør rammen ikke røre vinduets gardin.
Hvis du installerer det på hele bredden af ​​rummet, er der ingen begrænsninger på længden i forhold til vinduet, kun lige afstande fra sidevæggene opretholdes på begge sider.
Gardiner falder, tule bør ikke klamre sig til vindueskarmet, radiatorer. Dette bestemmer afstanden fra væggen, både i loftsversionen og når den er fastgjort til en gipspladevæg. Normalt er afstanden indenfor 15-20cm.

For at hænge tagene på gipspladen væggen, bestemmes den korrekte placering af beslagene, hjørner. Mærket adskiller sig ikke fra montering af tagene på bærevæggen. For at gøre dette skal du fra midten af ​​vinduesåbningen afsætte i begge retninger en afstand svarende til halvdelen af ​​længden mellem tagbøjlerne, hvilket gør et mærke.

På samme måde måler du fra loftet den afstand, som du planlægger at montere beslagene på, men ikke tættere end 100-150 mm fra toppen af ​​vinduesskråningen, markér mærket. Krydset mellem de to mærker er placeringen af ​​parenteserne, kontroller lodretheden efter niveau.
Beregning af afstanden før hængning af tagskægget på gipsvæggen, det er bedre at gøre dette allerede med tagskæggene samlet. Loftet er ofte ujævnt, så prøv gardinstrimlerne og visuelt evaluere deres ensartethed.

Hvis du beslutter dig for at placere det i loftet, så udfør det samme markup, kun med et spejlbillede på loftet.
Pladserne er markeret, begynder at fastsætte parenteserne på gipsvæggen med de valgte dowels til din valgmulighed. Fortsæt fra vægten af ​​strukturen i forbindelse med vægten af ​​tøj til vinduer. Bor huller på markeringen, kvalitetsbeslag, hjørner.
Monter derefter din valgte cornice, stram alle nødvendige elementer. Alt skal være symmetrisk, afstande fra væggene og loftet er de samme på begge sider.
Et smukt indrettet vindue skaber en vis komfort i rummet, en varm atmosfære. Vi så på, hvordan vi hænger cornice på gipsvæg, det er ikke så svært med korrekt valg af fastgørelsesknopper og pænt arbejde.

Fastgør tagene til gipsvæggen

Sendt den 31/10/2017 i kategorien Vinduer / døre // 0 kommentarer // Indsendt af admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Denne artikel omhandler spørgsmålet om "hvordan man løser loftet cornice til gipsvæggen." Afhængigt af materialet i tagskægget og reparationsstadiet kan svaret være flere.

Limmontering

Denne indstilling bruges, når det er nødvendigt at hænge en polyurethan eller polyvinylchloridskovle med dekorative formål på en gipsvæg. I dette tilfælde består teknologien af ​​følgende trin:

 1. Udvælgelse af lim. Til fastgørelse af plastloftgipset til gipsplader er det nødvendigt at anvende "limspik" monteringslim eller akrylbaseret lim;
 2. Derefter skal du rense godt og forme overfladen af ​​gipspladen i stedet for den foreslåede fastgørelse af taggennemskinnene;
 3. Lim påføres til tagskægget, hvorefter han presser mod væggen eller loftet. Når limen tørrer, holder tagene fast nok.

Det er værd at bemærke, at denne metode ikke er egnet til hængning af tunge gardiner, så vi vil finde ud af, hvordan du vedhæfter tagskægget til gipspladens loft, hvis det ikke kun vil have dekorativ betydning.

Fastgørelse på bunden, forstærket med træ

På denne måde kan du sikkert fastgøre de store tagskærter til både loftet og gipspladens væg. For at gøre dette er det nødvendigt at montere træbjælken eller som en mulighed en metalprofil i det påtænkte sted at fastgøre gardinerne, før du monterer gipspladen. Fremgangsmåde:

 1. For det første bestemmes fremtiden for den fremtidige cornice, og til hvilken den vil blive fastgjort - til loftet eller til væggen;
 2. På dette sted skal du ved hjælp af ankre fastholde et tømmer på mindst 30 mm tykt, specielt behandlet mod fugt ved imprægnering. Det er vigtigt, at tykkelsen af ​​tømmeret er så tæt som muligt på profilens tykkelse, så sænker sandsynligheden for gipspladens afbøjning efter fiksering af tagene
 3. Under gipspladerens gipsplader er det nødvendigt at bemærke træets placering;
 4. Derefter fastgøres tagene til gipsloftet med træskruer. Længden af ​​skruerne skal være tilstrækkelig til at trænge igennem tykkelsen af ​​gipsvæggen og sikre fiksering i træets materiale.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/55604de4-cba0-4c71-9959-82760a141a08.jpg "alt =" hvordan fastgjort loft gesims til gipsplader "width =" 552 "height =" 414 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/55604de4-cba0-4c71-9959 -82760a141a08.jpg 552w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/55604de4-cba0-4c71-9959-82760a141a08-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/10/55604de4-cba0-4c71-9959-82760a141a08-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/55604de4-cba0-4c71-9959-82760a141a08- 70x53.jpg 70w "størrelser =" (max bredde: 552px) 100vw, 552px "/>

Fastgørelse cornice med specielle fastgørelsesdele

Dowel "Butterfly" - en skrue lavet af metal, plastmuffe. Under installationen i gipspladen bores et hul i hvilken muffen er indsat og derefter fastgjort med en låseskrue. Under skruens spænding udfolder sig ærmen i form af to vinger, der presses mod gipsvæggen indefra for at fastgøre gardinet. Vedvarende vægt - 10 kg.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/b73ff109d44c201fa47dc14e1fb7282e.jpg "alt =" hvordan til at fastgøre gipsvæg til loftet gesims "width = "634" height = "480" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/b73ff109d44c201fa47dc14e1fb7282e.jpg 634w, https://remontcap.ru/wp- content / uploads / 2017/10 / b73ff109d44c201fa47dc14e1fb7282e-300x227.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/b73ff109d44c201fa47dc14e1fb7282e-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp- content / uploads / 2017/10 / b73ff109d44c201fa47dc14e1fb7282e-70x53.jpg 70W "størrelser =" (max-bredde: 634px) 100vw, 634px "/>

Dowel "Molly". Det har et lignende design, men når det skrues ind, åbner 4 til 8 elementer op. Dette giver dig mulighed for jævnt at fordele belastningen op til 40-45 kg over et stort område for at sikre en pålidelig fastgørelse af tagene til gipspladen.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Molli-final-1.jpg "alt =" hvordan man laver loftet gipsvæg "width =" 666 "height =" 367 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Molli-final-1.jpg 666w, https: //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/Molli-final-1-300x165.jpg 300w "sizes =" (maxbredde: 666px) 100vw, 666px "/>

Dowel "Driva". Holde metal eller nylonstang, nogle gange med en boremaskine. Skruet ind i gipsvæggen og derefter ind i hulhullet skruet skrue, sprængstang. Ved hjælp af denne lukning er det godt at montere tagene til loftet af gipsplader. Vægten opretholdes op til 25 kg.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/e7a22a61d4eed57077d16fa53ca1faed.png "alt =" hvordan til at fastgøre gipsvæg til loftet gesims "width = "421" height = "208" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/e7a22a61d4eed57077d16fa53ca1faed.png 421w, https://remontcap.ru/wp- content / uploads / 2017/10 / e7a22a61d4eed57077d16fa53ca1faed-300x148.png 300W "størrelser =" (max-width: 421px) 100vw, 421px "/>

Før du bruger specielle fastgørelsesanordninger, skal du være opmærksom på, at de kun bruges til at vedhæfte lysgardiner eller persienner. Hvis du planlægger at bruge tunge elementer, bør du ikke risikere det - før eller senere begynder GCR'en at smuldre under deres vægt, hvilket kan føre til en dråbe i cornice.

Oprettelse af en niche under tagene

Når du planlægger fastgørelsesstedet, er der stadig en nem måde at bygge en skjult taggrænse på for gipsgardiner. Du skal bare samle en gipspladeramme, så der langs vinduerne er der en niche med den ønskede bredde, hvor du kan skjule strukturen. Så gardinerne vil have et meget interessant udseende på grund af den skjulte fastgørelse.

Installation af rammen er ret simpel:

 1. For det første anvendes markering til loft og vægge. Standard nichebredden er 30 cm, og dybden er lig med dybden af ​​det hængende loft. Ved mærkning er det nødvendigt at tage højde for det for tætte eller tværtimod har for store skjulte taggrene et ikke meget attraktivt udseende;
 2. En U-formet stålprofil er fastgjort til loftet med ankre;
 3. Til den vandrette del af denne profil er det nødvendigt at vedhæfte vertikale dele, der er fastgjort til væggene eller til startprofilen;
 4. Bundstangen er fastgjort til de lodrette stænger;
 5. Rammen af ​​nichen er forbundet med loftets ramme. Det skal bemærkes, at hvis gardinerne eller persiennerne klamrer sig til de vandrette skinner, som fastgøres til væggen, er det nødvendigt at montere skinnerne nu, ellers vil adgangen til væggen være vanskelig eller endog umulig;
 6. Ved hjælp af skruer med en boring skal gipsvæggen skrues til understøtningsstrukturen.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/obshivka-karkasa-giprokom-450x600.jpg "alt =" hvordan du løser et loft afsats til gipsplader "width =" 450 "height =" 600 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/obshivka-karkasa-giprokom-450x600.jpg 450W, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/obshivka-karkasa-giprokom-450x600-225x300.jpg 225 W "størrelser =" (max bredde: 450 pixels) 100vw, 450 pixels "/>

Når fastgørelsesmetoden er defineret, kan du installere cornice selv.

 1. For det første bestemmes længden af ​​tværstangen, standardmålene er ikke altid opfyldt, så de kan ændres ved beskæring på installationsstedet. Længden bestemmes ud fra beregningen, at de med åbning af gardinerne maksimalt åbner vinduet;
 2. På skråningerne er monteringshullerne markeret og boret, henholdsvis antal og afstand af lasten;
 3. Fastgørelsesens centrale punkt bestemmes på loftet, tagene er påført det og kan fastgøres ved hjælp af en hvilken som helst af de ovennævnte metoder. Hvis tagene er lange, skal du montere i midten;
 4. Derefter er strukturen justeret parallelt med vinduesåbningen, og corniceen er endelig fastgjort til gipspladens loft.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/karniz-iz-gipsokartona-dlya-shtor-delaetsya-ochen-prosto- zato-vy.jpg "alt =" hvordan man monterer gipsplader loft gesims "width =" 500 "height =" 375 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017 /10/karniz-iz-gipsokartona-dlya-shtor-delaetsya-ochen-prosto-zato-vy.jpg 500w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/karniz-iz-gipsokartona- dlya-shtor-delaetsya-ochen-prosto-zato-vy-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/karniz-iz-gipsokartona-dlya-shtor-delaetsya-ochen -prosto-zato-vy-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/10/karniz-iz-gipsokartona-dlya-shtor-delaetsya-ochen-prosto-zato-vy- 70x53.jpg 70w "sizes =" (maksimal bredde: 500px) 100vw, 500px "/>

Efter det var muligt at fastgøre tagene til gipsvæggen, kan du hænge gardiner eller persienner. Men det er endnu bedre at skubbe og glide dem alle sammen med en speciel peger. En sådan operation vil betydeligt forøge gardins levetid.

Sådan hænger du en cornice på gipsvæggen - 3 måder at arbejde på

Mange mennesker, når det kommer til at tilslutte taggafler til gipsplader eller vægge, mener af en eller anden grund, at det er umuligt at gøre dette, og du skal helt sikkert komme til et solidt fundament for at sikre pålideligheden.

Faktisk er det ikke tilfældet, det er muligt at perfekt reparere konstruktionen på selve hyprosen, og det er denne version af det arbejde, som vi vil diskutere i denne gennemgang. Jeg vil fortælle dig om tre dokumenterede fastgørelsesmetoder, og du skal vælge den der bedst passer til din situation.

På billedet: Du kan endda reparere massive taggrunde på gips uden problemer.

Monteringsmuligheder

Vi vil ikke spilde tid og fortsætte med at overveje specifikke løsninger. Hver af dem har sine fordele og ulemper og kan bruges under visse forhold. Lyt ikke på nogen råd, før du er bekendt med alle muligheder for arbejde. Ofte rådgivere har ingen anelse om, at arbejdet kan gøres meget lettere.

Metode 1 - særlig styrkelse af basen

Denne mulighed er egnet til dem, der endnu ikke har lavet loftet eller i det mindste bygget rammen, men har ikke syet det endnu. Dens essens ligger i det faktum, at overfladen på det sted, hvor kronen bliver monteret, forstærkes indefra ved hjælp af ethvert egnet element.

Ofte anvendes en af ​​to løsninger:

 • Det er muligt at lave en træbjælke langs strukturen med en tykkelse på 30 mm eller derover. Det er fastgjort til væggen, loftet eller fastgjort gennem suspensioner, det er ligegyldigt, det vigtigste er, at du får et solidt fundament for hele længden af ​​vinduet. Derefter kan du nemt fastgøre cornice - gipspladen er simpelthen skruet med træskruer, og fastgørelseselementerne er fastgjort i forstærkningselementet, det er nemt og samtidig pålideligt;

Denne mulighed gør det muligt at montere med konventionelle træskruer

 • Den anden mulighed er at styrke overfladeprofilen for gipsvæggen, for dette behøver du blot at tilføje et separat element, som vil blive placeret langs linjen af ​​taggrænserne. Alt er ret nemt og hurtigt, det vigtigste er at finde elementet på det krævede sted. I fremtiden er fastgørelsen af ​​tagskæggene lavet ved hjælp af metalskruer.

Det er muligt ikke at fastgøre et ekstra element på rammen, men at rette det på suspensioner

Plus, sådan en løsning i enkelhed, behøver du ikke opfinde noget, du drejer bare skruerne og holder fast strukturen. Men denne mulighed har også en minus: hvis du allerede har lavet en gipsvæg installation, så vil du ikke kunne styrke overfladen. Det er derfor, at denne teknologi ikke er for alle, men mere ofte tænker folk på at fastgøre cornices ikke på forhånd, men når reparationer allerede er lavet, og du skal på en eller anden måde komme ud af situationen.

Hvis du gør alt i forvejen, kan du gøre endnu nemmere og gøre en skjult kronkage til gardiner af gipsvæg. I dette tilfælde skal du opbygge en ramme, så der er en niche omkring 20 cm bred langs vinduet. Derefter kan du skjule strukturen, og gardinerne selv vil se meget interessante ud, fordi stedet for deres vedhæftning bliver skjult for visning, viser nedenstående billede denne mulighed.

Gipsvægsstøbning til gardiner er lavet meget enkelt, men du får et meget usædvanligt slutresultat.

Metode 2 - ved hjælp af en dyvel sommerfugl

Denne mulighed forudsætter, at du skal vedhæfte til en eksisterende struktur. Det vigtigste arbejdselement er en speciel dyvel sommerfugl. Det fik sit navn på grund af specialformen og princippet om drift, fastgørelsen åbner på bagsiden af ​​gipsplade og dermed pålideligt på en hvilken som helst struktur på overfladen. Et element kan holde op til 16 kg, så der er ingen grund til at bekymre sig om pålidelighed.

Dowel-sommerfugl skabt specielt til hule strukturer

Vi vil forstå, hvad der er nødvendigt for arbejdet. For nemheds skyld fremlægges oplysningerne i tabelform.

Det er bedst at montere tagskæggene efter at have malet overfladen, hvilket vil forenkle arbejdet, og designet vil se meget pænere ud.

Sådan ser monteringen fra bagsiden ud i en stram tilstand - alt er meget pålideligt.

Vi vil forstå, hvordan man klipper fligene på gipsvæg ved hjælp af dowels, sommerfugle. Du vil nemt kunne gøre forsamlingen selv ved hjælp af denne enkle ordning:

Disse handlinger består af en workflow.

 • Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at montere corniceen, uden at installationen er umulig, da selv en professionel ikke kan beregne alle afstande og positionen af ​​fikseren;
 • Kornet påføres forsigtigt på overfladen og sættes jævnt i forhold til væggene. Når den optimale position bestemmes, kan du fortsætte til markeringsarbejdet, en blyant eller en anden enhed tages, og cirkler trækkes gennem hullerne på gipsvæggen på stedet for fremtidige fixeringer. Sørg for, at der ikke bevæger sig i processen med tagskæggene

Normalt er fastgørelsestrinnet 60 cm.

 • Boring huller er ikke en stor ting, materialet reagerer godt på forarbejdning, og det tager normalt et par minutter at fuldføre processen. Gør alt pænt og hold værktøjet opret, så hullerne ikke bliver skævt eller skiftet;

Når du borer GKL, dannes der meget affald for ikke at affaldse rummet, du kan bruge et lille liv hack - sæt en kop på boret som vist på billedet, og dit værelse bliver rent, selv efter at arbejdet er færdigt.

En simpel løsning vil spare dig for rengøring efter arbejde.

 • Før vi skal skubbe tagskæggene, skal vi installere dowels. Det er helt ret simpelt: en sommerfugl er taget, fremspringene komprimeres. Derefter indsættes elementet i hullet, indtil det stopper og er lidt hamret med en hammer, fremspringene i den nederste del af lejeskiven forhindrer fikseren i at spinde, når den strammes;

Indsæt dowel behovet for at begynde at montere tagene

 • Fastgørelsen af ​​strukturen gøres bedst med en assistent, han skal holde tagskæggene, og du skal skrue i mindst de ekstreme elementer, systemet holder fast ved dem. Jobbet er dette: en skruetrækker eller en skruetrækker skrue skruen til den stopper, hvorefter du kan gå videre til det næste punkt. Efter installation sættes der stik på hullerne.

Stikkene lukker vedhæftede punkter

Hvis du har en meget tung cornice, så kan du bruge metalversionen i stedet for plastprodukter. Prisen på sådanne fastgørelsesanordninger er meget højere, men pålideligheden bliver så høj som muligt. Designet er beskrevet i alle retninger og kan modstå store belastninger, mens installationsprocessen ikke er mere kompliceret end ovenstående mulighed.

Metalliske sommerfugle er kendt for deres øgede holdbarhed.

Metode 3 - ved hjælp af en Driva-type dowel

Bygherrer kalder denne mulighed "gulerod" på grund af en lignende form, der er tre hovedtyper af produkter, lad os håndtere dem i første omgang:

 • Den enkleste mulighed er et kegleformet element med en bred gevind, indenfor som der er et hulrum til skrue i skruerne. Produkterne er billige (koster 5-10 rubler), hvilket gør dem overkommelige til næsten alle udviklere. Samtidig opfylder fastgørelsens pålidelighed alle standarder;

Den nemmeste mulighed er tilgængeligheden

 • En forbedret løsning er en plastik med en borekrone. Jeg kan godt lide det, fordi du ikke behøver at forborge et hul under det, det gør det selv, når du skruer det ind. Dette forenkler og fremskynder installationsarbejdet meget, fordi du ikke har brug for en boremaskine og en boremaskine. Ulempen er, at hvis du rammer en metalprofil, skal du bore et hul;

Denne type produkt er meget praktisk at bruge.

 • Den tredje mulighed - metalstik "Driva". Dette er den mest holdbare og pålidelige løsning, der er nem at bruge, fordi designet også giver en boremaskine. Jeg vil sige det på egen hånd - det var på sådanne fastgørelseselementer, at jeg hang køkkenskabe, og de hænger stadig, så at dowel cornice vil stå uden problemer;

Metaldele er meget pålidelige

Vi vil forstå, hvordan du klipper fligene til gipsvæggen ved hjælp af denne indstillingsklemmer. Instruktioner til arbejdet er meget enkle:

 • Først og fremmest er det umagen værd at montere tagskægget og sætte det på loftoverfladen som det skal, ikke begå fejl på dette stadium, ellers vil din konstruktion være skæv. Når du er overbevist om, at alt er glat, kan du begynde at markere fremtidens huller, det er vigtigt at gøre alt omhyggeligt og ikke lade strukturen bevæge sig under markeringsprocessen, ellers kan de ikke falde sammen i slutningen;
 • Hvis du har den sædvanlige mulighed for dowels, så skal du forudborre et hul, for dette bruges en boremaskine på 7 mm. Når du bruger produkter med en borekrone, skal du bare sætte skruen på skruetrækker eller skruetrækker (foran den er der en spalte) og forsigtigt skrue den i det ønskede punkt. Det er ikke nødvendigt at trykke hårdt i arbejdsprocessen, så du kan bryde gennem materialet, selve elementet kommer ind i gipsvæggen gennem boret;

Korsspor lavet til at sætte dybden på skruetrækken

 • Som følge heraf får vi færdige huller på overfladen, hvor du kan skrue skruerne. Cornice er fastgjort og fastgjort med skruer på 4x30 mm, alt er meget enkelt her: omhyggeligt vikle hardware op til stop og gå videre til næste punkt. Arbejdet tager et par minutter, men resultatet er fremragende - tagene skal holdes meget sikkert og kan kun falde ved at rive materialet.

Dette er den generelle arbejdsplan.

konklusion

Som du kan se, er der forskellige muligheder for fastsættelse af tagskæggene på gipsplader, teknologier er velegnede til både lofter og vægge. Den anden mulighed er endog at foretrække af den simple grund, at vægmaterialet har en større tykkelse og kan modstå højere belastninger. Hvis du endnu ikke har opbygget strukturen, så er den nemmeste måde at bruge den første metode eller lave en niche under tagskægget, det er praktisk og originalt.

Videoen i denne artikel vil vise nogle vigtige punkter i workflowen levende og hjælpe dig med at forstå dem endnu bedre. Hvis du stadig har spørgsmål vedrørende det emne, vi har gennemgået, skriv dem i kommentarerne under anmeldelsen.

Sådan hænger du en cornice på gipsvæggen: anbefalinger

Gardiner og gardiner er ofte hængt på tagskægget. I de fleste tilfælde er denne proces ret simpel. Især hvis vi taler om en træ eller betonvæg. Imidlertid foretrækker mange mennesker at afslutte væggene i deres værelser med en række forskellige materialer. Hængende et gardin med en cornice på gips er for eksempel ret svært, fordi dette materiale er forskelligt fra alle de andre, fordi det ikke er stærkt nok.

Ordningen med tagene med en niche.

Mange mennesker tænker på, hvordan man hænger en cornice på gipsvæggen. Faktisk er der for nylig blevet leveret specielle beslag, som giver dig mulighed for at hænge cornice på gips uden problemer. Det er ligegyldigt, hvad der præcist vil blive knyttet til strukturen. Det kan være et gardin eller et gardin. Under alle omstændigheder er det umagen værd at snakke mere detaljeret om, hvordan man kan hænge cornice sig på gipsvæggen. Disse oplysninger vil være nyttige for hver person.

Nødvendige værktøjer

Først og fremmest bør du passe på, at huset har alle de nødvendige værktøjer og materialer, der giver dig mulighed for at udføre denne procedure uden meget besvær. Så for arbejde skal du bruge:

 • skruetrækker;
 • målebånd;
 • niveau;
 • beslag eller særlige hjørner.

Grundlæggende vil disse materialer og værktøjer være nok til at hænge kronen på gipsvæggen.

Instruktioner til installationsprocessen

Installationsskema i nichen.

Når alle værktøjer og materialer er valgt, kan du fortsætte direkte til processen. Til en begyndelse skal du bestemme på det sted, hvor tagene skal monteres. Det kan trods alt ikke blot være en mur, men også et loft, og det kan også installeres mellem to vægge. Hvis vi taler om gipsvæg, så kan det være overalt.

Dernæst er det værd at kontrollere, om tagskæggene ikke vil forstyrre åbningen af ​​vinduesrammer. Hvis det interfererer, skal du vælge et andet sted til installation. Du bør altid følge reglen, der siger, at tagene er bedst hængt 15 cm over vinduet. I dette tilfælde må der ikke opstå problemer.

Det er meget vigtigt at måle afstanden mellem vinduet og installationsstedet med et målebånd. Alt skal beregnes på en sådan måde, at gardinerne og gardinerne ikke klæber til vindueskarmet eller batteriet.

Ordningen med anvendelse af ankre til hængende genstande på gipsvæg.

Så nu kan du gå direkte til processen med at fastgøre tagene til gipspladens vægge. Meget ofte er det på dette materiale, at du skal montere det, fordi det bliver mere og mere populært hver dag.

At feste cornice er ikke så svært.

Højde valgt. Det er nu fortsat at bestemme den nøjagtige position af strukturen ved hjælp af et niveau og nogle skriveinstrumenter. Endvidere er der på dette sted en vandret linje. Yderligere på væggen er det nødvendigt at bemærke de punkter, hvor beslagene vil blive installeret. De skal være placeret i samme afstand på begge sider af vinduet.

Derefter kan de fastgøres på gipsvæggen. Samtidig er det meget vigtigt, at de holdes fast nok. De skal også være på samme niveau med vinduet. Hvis disse nuancer ikke følges, er der høj sandsynlighed for, at kronen ikke vil tjene på sin tid, og gardinerne vil hænge skævt, hvilket selvfølgelig vil påvirke rummets generelle opfattelse.

Nogle funktioner

Loftet er også ganske ofte færdigt med gipsplader. Også her kan klodserne løses uden problemer. De samme beslag og fastgørelsesværktøjer anvendes til dette.

Til montering i loftet skal du også først bestemme placeringen af ​​monteringsbeslagene. Til dette formål anvendes måleværktøjer. Du kan bruge niveauet og roulette.

Vedhæftningspunkter skal være lige adskilt i forhold til vinduet. De er monteret ca. 15 cm væk. Nogle gange er muligheden for montering på loftet at foretrække at montere på væggen. Dette er typisk for de huse, der har lave lofter, hvor afstanden fra loftet til vinduet er minimal.

Beslagene er monteret på samme afstand i forhold til vinduet. Det skal sikres, at de er på samme afstand fra ham.

Layoutet af elementerne.

Nogle gange skal du installere en cornice mellem to vægge. Denne mulighed bruges også ganske ofte. Dette gælder især for de værelser, hvor afstanden mellem væggene er minimal. Der er simpelthen ingen andre monteringsmuligheder. Med denne metode til installation er det værd at måle afstanden først fra hjørnet af væggen og derefter fra loftet til vinduet.

Når alle målinger er lavet, kan du fastgøre beslagene på gipsvæggen. Dette gøres ret let. Det hele afhænger af de fastgørelsesanordninger, der bruges til disse formål.

Når beslagene er installeret, kan du installere tagskæggene sammen med gardiner. Nu kan du beundre den skønhed, der kom ud i sidste ende.

Nogle gange er cornice til gipset ikke fastgjort med parentes, men gennem særlige hjørner.

Disse hjørner kommer ikke altid sammen, så det er bedre at forudbestille dem i specialiserede organisationer. Denne monteringsmetode anvendes kun i ekstreme tilfælde.

Ofte anvendes montering ved hjælp af hjørner, når et tungt element er installeret. I dette tilfælde kan normale beslag ikke modstå belastningen, fordi vi taler om gipsvæg. Derudover fordeles belastningen jævnt på overfladen af ​​gipsvæggen, når den monteres på hjørner. I dette tilfælde reduceres sandsynligheden for, at hjørnet ganske enkelt falder ned.

Praktiske anbefalinger

Montering af cornice til stretch loftet.

At lave tagskæggene ved hjælp af hjørner er ret simpelt. At komme i gang er at bestemme stedet for deres installation. Her kan du overveje to grundlæggende monteringsmuligheder - installation på væggen, hvor der er et vindue og installation mellem to vægge. Begge muligheder er ret almindelige.

Når stedet er bestemt, kan du gå videre til målinger. Herefter skal du rette hjørnerne. De installeres på lige afstand fra vinduet. Samtidig er det meget vigtigt, at de udstilles på niveau. Derefter kan de fastgøres og installeres det nødvendige tilbehør direkte på dem.

Efter problemet med installationen af ​​cornice på gipset løst, kan du gå videre til fastsættelse af gardiner.

Hvis et rundt element blev installeret, kan du efterlade en ledig ring mellem kanten af ​​stangen og beslaget. I dette tilfælde vil det være meget lettere at jævnligt fordele gardinet over det.

Så nu er det helt muligt at angive, at installationen af ​​strukturen på gips er fuldført. Der er intet overnaturligt i denne proces. Du skal blot følge de instruktioner, der blev præsenteret ovenfor.

Der er flere grundlæggende metoder til, hvordan man klipper fligene på gipsvæggen. Alle er aktivt brugt. Hvad der præcist skal vælges, bestemmer alle for sig selv.

Det er værd at huske, at hvis du skal hænge lysgardiner, er det bedst at vælge montering med parentes, og hvis du har brug for at hænge tunge gardiner, så er det bedre at vælge hjørner som et bjerg. Det hele afhænger af hver specifikke livssituation og dine præferencer.

Vi fastgør taggitter til gipsplader vægge

Når reparationen er næsten færdig, forbliver det ganske lidt - for at give et komplet kig på værelset. Gardinerne hjælper med at dekorere det smukt og æstetisk. Men for dette skal du vedhæfte til væg- eller loftkornet.

I dag bruger mange mennesker gipsvæg som færdigmateriale i deres lejligheder. Dette er et meget praktisk materiale, men det har en meget vigtig funktion - det er ret skrøbeligt. Det er på grund af dette, at store og tunge genstande kun kan hænge på en gipsplademur, hvis visse anbefalinger følges.

optioner gesimser

En integreret del af ethvert indvendigt rum er en cornice. Vinduets udseende afhænger direkte af udseendet, såvel som integriteten af ​​den visuelle opfattelse af rummet som helhed.
Når du vælger typen af ​​cornice, skal du holde dig til samme stil og idé om interiøret. Udvælgelsen af ​​dette dekorative element er baseret på dette.
I dag er der følgende muligheder for taggrunde:

 • træ. Ofte bruges til indretning. Der er et stort antal muligheder for deres fremstilling. De er i perfekt harmoni med møblerne og skaber dermed et komplet ensemble. Bedst understreger vinduets åbning og skaber komfort i huset;
 • metal. Sådanne produkter kan være fremstillet af rustfrit stål eller aluminium. Metal cornice vil introducere i den indre rigor og conciseness. Mest egnet til design af kontorer;

Vær opmærksom! Sådanne cornices indeholder ofte smedede elementer, figurerede tip eller prim detaljer. Alt dette vil give vinduet åbning et unikt udseende. De vil perfekt supplere stilen "Rococo" eller "Empire."

 • plast. De mest praktiske og billige elementer i vinduesåbningen. På grund af det brede udvalg af farver passer de perfekt ind i ethvert interiør, herunder design "under træet".

Desuden kan tagskærmen være:

 • enkelt række Den bruges meget ofte og er perfekt til tykke gardiner;
 • to rækker. Det bruges, hvis det er nødvendigt at skabe en "duet" af gardiner og tulles;
 • tre-rækken. Perfekt, hvis du vil bruge det originale eller ikke-standard vinduesdesign. Oftest fundet i tandem med lambrequin.

Også på konfigurationen af ​​elementerne i cornice kan være:

 • runde. Denne konfiguration betragtes som den mest almindelige.

Vær opmærksom! I dag har den runde konfiguration en bred vifte af produktionsmuligheder. Med sin hjælp kan du effektivt fremhæve en vinduesåbning, behageligt overraskende dine gæster!

 • fleksible profilskinner. På grund af muligheden for at bøje produktet, kan du unikt dekorere et klassisk element i rummet som et vindue. I dag er vinklede fleksible designs meget populære, som bruges i en duet med romerske eller japanske gardiner;
 • baguette. Hovedforskellen fra andre konfigurationer er tilstedeværelsen af ​​en dekorativ strimmel, med hvilken fastgørelsen af ​​gardiner er skjult. Det bruges meget ofte i en situation, hvis monteringen er lavet til loftet.
 • streng. De betragtes som en universel og klassisk måde at dekorere et vindue på. Denne konfiguration passer perfekt ind i ethvert interiør.
 • dæk gardin stænger. De er vant til at fastgøre lange gardiner. Oftest lavet af aluminium eller PVC. I deres design indeholder en rille, som vil blande rullerne med kroge. De har også specielle stik, der forhindrer muligheden for, at rullerne falder ud af det bevægelige fastgørelsessystem.

Sådan repareres gardin på gipsvæggen

I udformningen af ​​lokalerne gives en stor rolle til udvælgelsen af ​​tekstiler, nemlig gardiner og gardiner. Hang sådanne indre elementer kan være på loftet lister. Denne type af tagger godt fordeler rummet i rummet. De har et godt udseende og nem installation, herunder til lofter af gipsplader.

Hvad handler denne artikel om

Monteringsmuligheder

Gipsvæg er et alsidigt materiale, der i vid udstrækning anvendes i forskellige designløsninger til at skabe unikke moderne interiører i alle rum. Dette byggemateriale er ikke kun let og let at bruge, men det er også i stand til at genskabe enhver ide i implementeringen af ​​de mest ambitiøse ingeniørprojekter på kortest mulig tid, hvilket gør det til en prioritet over andre byggematerialer. I mellemtiden har gipsvæg en betydelig ulempe - dette er overvejende lav styrke, hvilket forklares af dets mekaniske og kemiske egenskaber. Dette gør det igen sårbart over for belastninger, der anvendes på et enkelt punkt af materiale. Således vil hængende tunge genstande til gipsvæg, især gardinskinner, være en problematisk opgave.

For at undgå sådanne vanskeligheder i arbejdet anbefaler eksperter at bruge et nichesystem. Når indendørs loftslofter er planlagt af gipsplader (gipsplade), vil en loftsnit for gardiner være den bedste løsning. Dette er imidlertid ikke den eneste måde at installere en ramme til gardiner i rummet. Konventionelle metal- eller plastgardinstænger kan monteres på et gipsplankloft ved hjælp af dykker eller ankerbolte. Derfor skal du for at bestemme, hvordan du hænger cornice på gipsvæg, vurdere de indvendige funktioner og vælge, hvilken type gardiner der er placeret her.

Den forberedende fase af arbejdet med at klare tagskæggene

For nemt og hurtigt at montere tagene til loftet af gipsplader uden at forårsage nogen form for problemer og skader, er det først og fremmest nødvendigt:

 • bestemme præcis formen af ​​cornice, størrelse og vægt;
 • at vælge de rigtige værktøjer og materialer;
 • grundigt udføre rengøring og priming værker.

For korrekt at bestemme hvilken form gardinestangen har, er det nødvendigt at tage højde for alle rummets egenskaber såvel som at forudstille gardiner eller gardiner. Fra valget af gardiner vil afhænge af bredden af ​​de installerede tagskinner, hvilke kanter det vil have. Desuden, hvis du har brug for at hænge tunge gardiner, laves et loft niche.

I et rum, hvor der er planlagt et to-plan loft, bliver gardiner på hele væggen en vigtig egenskab. Og for at korrekt og smukt rette kløften til gardiner og dermed ikke forkæle indtryk af rummet, er det bedst at ty til installationen af ​​en loftniche. Denne niche tjener som et camouflageelement til dækket, hvor gliderne på hele ophængningssystemet bevæger sig. Det vil bevare integriteten af ​​den suspenderede struktur, og det vil desuden fungere som et ekstra dekorativt element. Loft niche skaber illusionen af ​​øget plads, på grund af det faktum, at skjuler den voldsomme cornice og andre fastgørelseselementer. Det skal bemærkes, at i en sådan niche er det også bekvemt at skjule fastgørelsesstedet til persienner eller elektrisk drevne enheder.

Før du begynder at designe en niche, skal du lave en skitse eller tegning på forhånd. Dette giver mulighed for korrekt at bestemme mængden af ​​materialer, der kræves til installation, samt reducere sandsynligheden for fejl under arbejdet.

For at sikre cornice i en højde skal følgende værktøjer og materialer være tilgængelige:

 • stabil trinladder;
 • Punch;
 • nedstryger;
 • tænger;
 • målebånd;
 • niveau;
 • skruetrækker;
 • metalprofil (PP, PN);
 • særlige vinkler eller beslag, dowels.

Derudover bør du være i besiddelse af en blyant til mærkning, samt beskyttelsesbriller, der beskytter mod indbrud af gipschips. Til tunge gardiner kan også ankerbolte bruges. En sådan fastgørelsesindretning fastgøres fast og holder sikkert et vægtigt design, i dette tilfælde loftkanten.

Det er vigtigt, at før vægten påbegyndes, skal væggene og loftet rengøres af alle belægninger og primeres.

Niche beregning, mount

I værelser med lave lofter, der er lavet af gipsplader, vil konstruktionen af ​​en niche reducere den visuelle reduktion af rummet, der skabes, når man bruger gipsvæg på loftet. Nichen har udseendet af en kasse, der kan gå langs en væg og omkring omkredsen af ​​rummet. Predetermining størrelsen af ​​nichen ved hjælp af tegningen.

Først og fremmest skal du markere linjen i karmen eller radiatoren på loftet ved hjælp af en rørledning. Efter at have lavet et indryk i dybden af ​​rummet med 3 cm, tegner de endnu en linje. Denne linje bestemmer det sted, hvor den første række af gardiner vil passere. Anvend derefter gardin til linens nærvæg. De ser - hvor tæt eller langt er det ved vinduet eller radiatoren. Hvis der er en uoverensstemmelse, kommer de ind i den nødvendige retning. For at få den ønskede bredde af nichen er det nødvendigt at indsætte 1-2 cm fra gardinens ydre kant. Nichelens dybde og form kan være anderledes.

Ifølge markeringen er de begyndt at fastgøre en metalprofil til loftet og væggene. For at danne en nicheramme kan enhver form for profil anvendes. På væggen, på niveauet for den markerede linje, indstil profilen PN 27x30 mm. Profilen er fastgjort med dykker, boret i hullerne i hullet. Det er nødvendigt at tage højde for monteringsstrinnet på 40-50 cm. Tilsvarende monteres metalprofilen PN 27x30 på loftet. I nærheden af ​​vinduesåbningen monteres følgende profil parallelt med den første i henhold til breddemærket for den boks, der skal oprettes. Væggene skal fastgøres kun én rækkeprofil.

Det næste skridt vil være fastgørelsen af ​​profilstykker PP 27x60 mm, hvilket svarer til afstanden, hvor kassen falder. De udskårne stykker af en profil, fastgjort på en profil, der ligger på loftet. Trinet mellem segmenterne er 40-50 cm. Møn profiler på 27x30 mm skal installeres på segmentets nedre ender. Fast ved vinduesmetallprofilen, fastgør den ene ende af suspensionerne. Den anden er ved fjerneste profil fra vinduet. Skær gipsplader, der skal svare til boksens bredde og højde. Endvidere fastgøres stykkerne ved hjælp af skruer til metalrammen.

Den færdige boks er fyldt, og om nødvendigt er forstærkede tape limet på leddene. Hele strukturen er malet og dekoreret med loftsplint.

Monter uden brug af niche

Hvis du tænker på bjerget efter reparationen er færdig, er der sandsynligvis ikke et sted under nichen. Det er selvfølgelig ikke den bedste løsning, og nu er du nødt til at komme ud af situationen.

Cornice er knyttet enten til væggen over vinduet eller til loftet. Hvis mindst en af ​​disse overflader er lavet af beton, mursten eller træ, så er det bedre at fastgøre det og ikke genere at hæve cornice til gipsvæggen.

Hvis der ikke er nogen solid overflade, så monterer vi tagene direkte på gipsvæggen. Der er intet galt med det, men installationen på en tørstøbning har sine egne egenskaber:

 • Begræns dig til lysgardiner på højst 2 rækker (tyl + gardiner);
 • Hvis der er børn i huset, afstå fra at vedhæfte lange gardiner for at undgå barnets skade, måske er den bedste mulighed i dette tilfælde blinds med fastgørelsen direkte på vinduet.

Før du lægger kanten på loftet, er det nødvendigt at markere. Beslagene skal installeres symmetrisk. Desuden, hvis der er ringe i tagskægget, er det nødvendigt at placere dem i samme interval fra hinanden. Det skal huskes, at hvis tagene er lange nok, skal der foretages yderligere fastgørelse i midten. Dette vil tilføje stivhed til installationen. Ceiling cornice bør være mere end en vinduesåbning på ikke mindre end tyve centimeter eller mere. Den skal placeres over vinduet med fem eller flere centimeter.

Bor forsigtigt gipsvæggen med en boremaskine. Ideelt set falder bunden i stedet for profilens passage. Monteringen af ​​beslaget skal udføres af de såkaldte dowels sommerfugle, som klemmer gipsplade fra indersiden.

Når alt arbejdet er færdigt, kan du fortsætte med placeringen af ​​gardiner. Samtidig er det bedre at flytte gardinerne ved hjælp af en speciel peger. Dette vil ikke tillade nogen form for deformation at blive vist på tagskægget, hvilket vil forkorte levetiden væsentligt.