Sådan repareres loftet cornice. Klassificering og udvælgelse. Installation til loftet, på beslagene, til gipsvæggen, væggen og strækstof

Moderne loftet cornices er designet til at fastgøre forskellige gardiner, gardiner, tyl, og på samme tid er næsten usynlige bag deres stof. Krydsene er oftest lavet af polyvinylchlorid af høj kvalitet (PVC). Designet består af et hult dæk med flere arbejdslinjer. Hvis du beslutter dig for at installere en sådan enhed i rummet - læs vejledningen om, hvordan du løser loftet.

Plastloft cornice

Vær opmærksom! En vigtig parameter for plastdæk er vægten af ​​alle stoffer, og i tilfælde af tunge gardiner kan designet bryde, bare ikke opretholde deres vægt.

Fastgørelsesloft tagskinner

Klassificering af plastloftlister

Ved design

 • Enkelt række
 • Dobbelt række
 • Tre-rækken.
 • Fire rækker.

Designelementer til taggafler

Ved fastgørelsesmetode

 1. Gennem hullerne i corniceen.
 2. På parenteser og på suspensioner.

Vælge en plastisk cornice

Foreløbige målinger af fastgørelsespunktet

Når du vælger et design, skal du ikke bare fortsætte med udseendet, som selvfølgelig skal kombineres med rummets indvendige løsning, men også fra den måde, hvordan du lægger loftet på loftet.

Da installationen foregår på vægge eller lofter, skal det korrekte valg af monteringsmuligheder foretages i et tidligt stadium.

Inden du vælger et design, og studerer anbefalingerne om, hvordan du reparerer loftlisterne, skal du foretage målinger af parametrene i vinduesåbningen og bestemme, hvilken slags gardiner du planlægger at hænge på.

For rigtigheden af ​​dette trin skal du overveje følgende punkter:

 1. Fastgørelse af tagene til væggen må ikke forstyrre åbningen af ​​vinduet. For at gøre dette er det nok at arrangere det 5 cm over vinduets åbning.
 2. Mængden af ​​fjernelse af tagene fra væggen skal gøre det muligt for gardinerne at hænge på det for ikke at røre ved vindueshåndtagene, vindueskarmets kant og batteriet.

Det er vigtigt! Hvis du planlægger at bruge multi-lag gardiner, så tages alle målinger fra laget nærmest vinduet.

For nem brug skal du vælge længden af ​​tagskæggene, så du kan åbne vinduesåbningen helt ved at skubbe gardinerne. Det antages, at afstanden fra enderne af tagene til vindueskråningerne skal være 30-40 cm.

Selvfølgelig afhænger bredden og densiteten af ​​de forskellige gardiner, afhængigt af placeringen af ​​vinduet, såvel som dine præferencer, af denne værdi.

Cornices monteret i loftet

Hvordan man vælger materiale og design af taggrene

For tunge gardiner skal du bruge gardinstænger af slidstærk plastik og metal. Monter sådanne strukturer gennem hullerne i dækket.

Hvis du ved, hvor mange lag stof du planlægger at bruge, så vælg et dæk med det samme antal arbejdspor. For eksempel, hvis det vil være tykke gardiner, tule og lambrequin, så skal du finde ud af, hvordan du løser de tre rækkede loftslister.

Installationsvejledning eave til loftet

 1. Kend længden af ​​cornice, skær den i længden, ved hjælp af en firkant og en hacksav til metal. Saml strukturen, sæt krumme dele eller krogpropper på enden af ​​cornice, hvis cornice er lige.

Skær tagskæggene med en hacksav

Hul til fastgørelse af tagskæggene

 1. Bor et specielt hul i midten af ​​cornice med to øvelser med forskellige diametre.
  Begynd at bore et hul i fronten af ​​strukturen med en stor bor, hvis diameter gør det muligt at lukkehætten dækker flush i overfladen af ​​cornice.
  Så snart denne tilstand er nået (dybden af ​​boringen svarer til højden af ​​låsens hætte), - bor et hul med en tyndere borekrone.
 2. Bor de samme huller langs hele længden af ​​loftet cornice. På samme tid, jo tyngre gardinerne er, desto mindre skal pitchen mellem hullerne være.
 3. Fastgør cornice til loftet, så symmetriaksen af ​​dens konstruktion og vinduet falder sammen i det vertikale plan.
 4. Gennem det centrale hul i corniceen gør et mærke på loftet.

Ceiling cornice installation proces afsluttet

Installationsskema brede taghuler

 1. Ved hjælp af en perforator og en boremaskine til beton med den ønskede diameter bores et hul i det, hvor du lægger fat i døren og fastgør cornice på en skrue.
 2. Juster tagene og anvend andre mærker på loftet for at rette det, og så bor de tilsvarende huller.
 3. Fastgør konstruktionen af ​​dowel-neglene, og hovedopgaven, hvordan man løser loftet cornice, er løst.
 4. Endnu nemmere at installere plastikskiver til trælofter. Det er nok bare at lave mærkerne og fikse dem med almindelige skruer.

Det er vigtigt! For pålidelig fastgørelse af brede taghuller, lav huller i dem i to rækker.

Monteringsvejledning til cornice på beslagene

Du ved allerede, hvordan du laver corniceen i loftet, og det er endnu nemmere at installere det på beslagene, da disse elementer allerede har monteringshuller. Processen er næsten identisk med den ovenstående, men der er nogle nuancer.

Lad os se på, hvordan du vedhæfter loftlisterne til væggen.

 1. Monter forsigtigt hele strukturen.
 2. Fastgør det med beslag til overfladen, og marker gennem monteringshullerne steder til montering af fastgørelsesanordninger.
 3. Bor huller i markerede positioner, og installer dowels i dem.
 4. Skru hængerne på plads med selvdrejende skruer.

Anbefalinger til montering af en cornice til et gipsplankloft

Hvis du kun bruger lyse tyl som gardiner, så har du ingen problemer med, hvordan du løser cornice til gipspladens loftkonstruktion.

Brug en lys gardinstang og installer den i overensstemmelse med de ovenfor beskrevne teknologier.

Ellers er det nødvendigt at installere strukturer til gipspladerlofter, hvis gardinerne er tunge og flerlagede. I det foreliggende tilfælde bestemme lige fra begyndelsen, hvor gardinstangen skal fastgøres. På disse steder skal du installere trælån, som sikrer en pålidelig fastgørelse af tagene til loftoverfladen.

Opmærkning er bekvemt at gøre på de allerede tilegnede pre-eaves. Fast i form af tømmerfiksering til bundloftet på det sted, hvor du planlægger at installere det.

Når du gør det, skal du overveje dimensionerne af varen:

 • Tykkelsen af ​​tømmeret skal være mindre end afstanden mellem planet på hovedetagen og gipsvæggen;
 • Værdierne for længden og bredden af ​​pantet skal være større end de samme parametre af cornice.

Monteringsvejledning til tagbøjlerne på væggen

Det sker, at folk først foretager reparationer i rummet, og først efter færdiggørelsen begynder de at tænke på, hvordan man lægger krogen på loftoverfladen. Samtidig er realkreditlån ikke installeret.

Nå er der ikke så mange muligheder tilbage, og fastgørelsen til loftet er ikke længere overvejet. Nu er det tid til at lære at fastgøre loftlisterne på væggen.

 1. Brug beslagene, pluk dem over bredden af ​​cornice og tilslut den med skruer.
 2. Fastgør monterings træbjælken til væggen under loftet og fastgør cornice til den. Overvej at denne konstruktion stadig skal dekoreres på en eller anden måde.

Fastgørelse loftet tagger til væggen

Måder at installere tagplader med stræklofter

Installer realkreditlån, før du kalder måleren, hvem der vil markere deres placering på tegningen. Dette vil tillade i fremstillingen af ​​lærredet at styrke det ved at klæbe i fastgørelsespunkterne på tagskæggene.

I færd med at installere strækloftet skal du lime små ringe til punkterne i fastgørelsen til pantet. Lav huller i dem, hvormed du kan montere tagene til træet.

Installationen af ​​tagene til strækloftet

Den anden metode, hvordan man løser cornice til loftoverfladen, indebærer at arrangere en lille niche nær vinduet.

Lad os se på denne proces:

 1. Fastgør monteringsbjælken til loftet i en afstand, der er nødvendig for montering af tagbøjlerne.
 2. Stretch stof fastgøres til denne bar, ikke at bringe til væggen.
 3. I den resulterende niche skal du installere loftet.

Montering af cornice i nichen

I afslutningen af ​​artiklen

Nu ved du, hvordan du sikkert kan klare loftets tagriller, og du kan sikkert tage op på dette ret simple, men ansvarlige arbejde, som indretningen af ​​rummet som helhed afhænger af.

Loftet cornices

Interessante moderne ideer om lejlighedskonstruktion som en efterbehandling kræver konsekvent design af vinduesåbninger, for hvilke gardinerne anvendes, lavet i den passende stilbeslutning. Gardiner-ruller, der er populære i dag, japanske gardiner eller romerske gardiner har noget til fælles nederst - alle disse typer har brug for en særlig form for gardinstænger, der skal fastgøres, som skal installeres i loftet.

Særlige egenskaber

Loftet baghugger afviger først og fremmest i arrangementets placering. Allerede fra navnet bliver det klart, at de er monteret på loftet i modsætning til de traditionelle modeller, der er fastgjort på væggene. I dette arrangement skjult både æstetiske og funktionelle fordele. Ceiling cornices er ikke kun ikke-standard udsmykning af værelset: gardiner hængende fra loftet tilføjer aristokrati og skabe indtryk af en større højde af rummet. Derudover kan loftsgardiner hænges i tilfælde, hvor en bred vindueskarm forhindrer det sædvanlige layout, da sådanne gardinstænger kan monteres på en hvilken som helst afstand fra vinduet.

Da gardinerne kan både glide og løfte, har de brug for forskellige typer loftkorn. Til løfte gardiner valget af taggrunde er lille. Dette er normalt fastgjort til loftskinnen med en løftemekanisme, som er lavet af aluminium eller plast. En sådan struktur kan være lige eller fleksibel, egnet for eksempel til et karmvindue.

Glidende gardiner giver mulighed for et meget større udvalg af designs, der spænder fra plastprofiler og slutter med loftsmonterede sucker-rod modeller af forskellige metaller.

Typer og materialer

For at installere loftet cornice, er det værd at overveje så mange forskellige muligheder, der tilbydes i salonen som muligt. En overkommelig og mest budgetmæssig type er en plastikflise i form af et fladt dæk, hvilket er en PVC-profil, som har nedskæringer i det nederste hulrum, hvor kroge flyttes. Dette dæk er fastgjort til loftet med skruer. Hun er normalt udstyret med drejeelementer, der gør det muligt at tegne de afrundede ender af tagene.

Der er en enkelt række, dobbelt række og tre rækker profil cornices, som ikke er alt for forskellige i pris, men tillader dig at hænge ud over gardiner og tyl, desuden også en sådan dekoration som en pelmet. Plastskovlstiften varierer i følgende fordele:

 • Du kan opnå en ønsket længde, når du installerer produktet;
 • Tillad at modstå tunge gardinvægt;
 • Tillad at lave en baguette bar;
 • Let at rengøre uden at miste udseende;
 • Lette og enkelt monteret på loftet;
 • Kan dekoreres med dekorative strimler (bulwarks);
 • Kroge fra sådanne tagskinner kan vaskes i maskinen sammen med gardinet, da de ikke udsættes for deformation.

En anden sort er fleksible gardinstænger. De kan være lavet af PVC og af aluminium med en polymercoating. De er et tæt, men plastikbånd på overfladen, hvor der er løbere med kroge. Båndet kan fastgøres til loftet på grund af tilstedeværelsen af ​​huller, fjederklammer eller på beslagene (aluminiumsprofiler). Sådanne indretninger er meget velegnede til udformningen af ​​karrevinduer eller balkonfremstillinger af kompleks konfiguration. De kan udstyres med et ledningsstyringssystem.

Anvendelsesområdet for deres brug er ikke begrænset til vinduesåbninger, de kan bruges til at fastsætte gardinet i badeværelset, hænge et baldakin over sengen eller adskille køkkenområdet fra spisestuen i en lille studielejlighed. Forskellen mellem aluminium og plastprodukter ligger i deres brandsikkerhed, større lagerevne og holdbarhed; ellers er egenskaberne næsten identiske. Omkostningerne til aluminiumsbånd er meget højere end plastik på grund af metalets kvalitet, kompleksiteten af ​​forarbejdning og yderligere funktioner, for eksempel kan du lave en sådan baggrundsbelysningstape.

En række fleksible hjørner er modeller af aluminiumsprofil, som kan være både lige og buede.

Fordele ved fleksible gardinstænger:

 • Tillad at dekorere med gardiner eventuelle vanskelige bøjninger og sving i rummet;
 • De er næsten usynlige og skaber effekten af ​​et helt åbent rum;
 • De kan bære dekorative baget eller LED tape på deres overflade;
 • Let at installere.

Træloftkorn har ikke kun funktionelle kvaliteter, men har også fremragende dekorative egenskaber, så de kaldes også baguette. For det meste er disse strimler af forskellige bredder. Deres indvendige del har riller, hvor krogen er placeret, og den ydre er dekoreret med ornamenter, overlejringer eller indlæg af glas. Enderne er ofte afrundede eller vinklede. De mest succesrige varianter af sådanne baguetter kan sammenlignes med kunstværker.

Til fremstilling af sådanne cornices kan der anvendes en række forskellige typer træ - fra billige barwood, fx fyr eller gran, til kirsebær, valnød, eg eller bøg. I luksus muligheder bruges wenge eller mahogni. For at give træet ekstra styrke, er overfladen overtrukket med antiseptika og vandbaserede lakker. Fordele ved træ taggrunde:

 • Opret en unik stil;
 • Bevar vægten af ​​tunge gardiner;
 • Dekorativ konsol skjuler eventuelle fejl i væggen over vinduet.

Metal gardin stænger i form af en stang eller stang er også meget populære. Normalt er de alsidige og egnede til både lofter og vægge. Fiksering sker på grund af beslagene, hvor stængerne selv er fastgjort. Forskellige typer af beslag bruges til vægge og lofter, men dette ændrer ikke det overordnede indtryk; sådanne modeller ser altid meget elegante ud og tiltrækker opmærksomhed.

Især effektivt ser de ud i høje åbninger i en ikke-standardplanlægning, f.eks. Som de franske vinduer. Det er muligt at dekorere på denne måde ikke kun vinduer, men også indvendige buer eller døråbninger. Flere sådanne tagskinner, installeret i serie, vil med succes udsmykke den indviklede vinduesåbning af karnappevinduet i en geometrisk stil. Materialet er normalt aluminium eller messing, i sjældne tilfælde smedet installation i loftet, smedede metalstrukturer af lille tykkelse anvendes. Særligt attraktive er gardiner med grommets på sådanne taggrunde. Normalt er der monteret et rør eller en stang, men samtidig er der to stænger på en konsol samtidig mulig. Der er sorter af metalgardin stænger, der er i stand til at transportere løfte- og glidende gardiner på samme tid, for eksempel et romersk gardin og en klassisk lambrequin.

Fordelen ved metal gardin stænger er:

 • Høj belastning kapacitet. Disse er de mest pålidelige designs til hængende volumen og tunge gardiner;
 • Metalstøbningens tiltrækningskraft, som i nogle tilfælde gøres manuelt;
 • Holdbarhed og slidstyrke, da metallet er belagt med en korrosionsbestandig belægning;
 • Evne til at oprette brugerdefinerede design muligheder
 • Let at hænge gardiner.

En anden slags cornice på parentes - streng - kan også monteres både på væggene og i loftet. Disse er skjulte kroge, lavet af slidstærkt metalfiskeri, næsten umærkeligt mod gardinens baggrund. Observatøren kan kun se to parenteser, som strengen er fastgjort til, og derved skabe følelsen af, at materien flyder i luften uden at have nogen synlig støtte. Kun meget lyse gardiner eller lufttyll kan hænge på en sådan streng. I dette tilfælde vil corniceen ikke være synlig, da snoren er meget tynd, går den tabt i gardinernes folder. Sådanne strenge kan enten hænge på to konsoller ved kanterne eller være sikret mod sagning med et tredje støttecenter.

De strenge tagskinner kan være både åbne og lukkede, i sidstnævnte tilfælde er alle fastgørelseselementer skjult for øjnene, kun gardinerne er synlige. Dette kan gøres ved at udforme det hængslede loftsplint med en bredde på mindst 8 cm.

Fordele ved taggrunde fiskeri linje:

 • Den hurtige og nemme installation, som med denne metode til hængende gardiner, behøver ikke at slå dybe huller;
 • Omkostningsbesparelser, da omkostningerne ved sådanne tagger er flere gange mindre;
 • Evnen til at anvende uventede designløsninger.

dimensioner

Plastdæk fremstillet af PVC skelnes af den største variation. Deres længde kan praktisk talt være noget på grund af muligheden for nemt at tilslutte eller forkorte plastprofilen. Du kan købe strimler fra 1 m 40 cm til en størrelse på 4 meter. Bredden afhænger af antallet af rækker - dobbeltsidet cornice har en standardbredde på 8 cm, tre rækker 12 cm. Til hængende romerske, engelske eller japanske gardiner kan du købe en cornice med kædenstyret kontrol, hvis standardlængde er 50 cm. De fleste producenter tilbyder ordre.

Fleksible modeller kan have en hvilken som helst ønsket længde. De sælges i form af et bånd på 5 m i størrelse, som kan sluttes til hinanden med adaptere eller forkortes efter kundens ønske. Hvis du vælger en metal sugestang, skal du være opmærksom på det teleskopiske design. Indledningsvis er deres længde fra 104 cm til 122 cm (afhængigt af modellen), efter foldning af corniceen er omdannet til 218 cm.

For glatte metal cornices begynder længden på 1,4 m. Den maksimale værdi er 4 meter. Der er flere andre muligheder mellem disse størrelser: 1,6 m, 2 m, 2,4 m, 2,8 m, 3 m, 3,2 m, 3,6 m. Det er vigtigt at huske, at disse dimensioner ikke omfatter længder tip, der kan være op til 20 cm hver. I tilfælde af at vægens bredde ikke er tilstrækkelig til at installere smukke tip, kan kanterne af stangskærerne lukkes med stik. Denne mulighed er gældende, hvis du vil hænge et gardin fra væg til væg.

For en rund cornice er en vigtig æstetisk værdi diameteren af ​​røret eller stangen. Til hule rør er standarddiametre 25-28 mm og 16 mm, mens tykkere gardinstangen, jo mere lagerevne har den. Til lysere væv er det almindeligt at vælge tyndere rør. Længden af ​​træplankerne begynder med 1,5 m, så følger størrelsen på 2,5 m, 3 m, 3, 5 og 4 m. Alt længere end 2,5 m er normalt sammensat.

Farve løsninger

Valget af kronenes farve afhænger for det meste af præferencer og design ideer til ejerne af rummet. Der er mange farve løsninger på markedet, blandt hvilke du kan vælge den der passer bedst til interiøret. Hvid farve hersker blandt plastikstrukturer, da det ser sådan ud som PVC, som er det vigtigste materiale til fleksible gardinstænger og loftdæk. I det tilfælde, hvor den fleksible cornice er lavet af aluminium, er det normalt også malet hvidt.

Farve løsninger til metal cornices-rør er meget forskellige:

 • kobber;
 • Guld, herunder hvidguld;
 • chokolade;
 • Hvid og sort glans;
 • antik;
 • satin;
 • nikkel;
 • Chrome.

Til træ modeller og en række baguette strimler er forskellige traditionelle nuancer af træ:

 • Naturligt lys træ;
 • Eg, herunder bleget og let;
 • Kirsebær og mørk kirsebær;
 • Mørk valnød;
 • Mahogni;
 • Mahogni;
 • Wenge.

tilbehør

Til montering og design af tagskinner er der brug for forskellige armaturer. Afhængigt af type og materiale kan disse være armlæn, snaps og tilbehør i form af tip, holdere eller pickups. Rotationselementer leveres til plastdæk, som også kan bruges til at designe enderne. Gardiner kan hænges på en sådan cornice ved hjælp af almindelige plastik kroge, til hvilke plastikpropper bruges til at forhindre glidning. Dekorativt taskebånd kan fastgøres på facaden.

Fleksible gardinskinner kræver kun kroge til gardiner og snaps til fastgørelse til loftet.

Metal gardin stænger er de mest krævende i installationen. For dem bør du vælge en beslag, dvs. en særlig støtte til hængning. Det skal huskes, at ikke hver af beslagene er egnet til montering i loftet, dette punkt bør diskuteres specifikt med sælgeren i kabinen. Også når man vælger en beslag, er det vigtigt at overveje gardinens vægt. Beslaget kan være enkelt eller dobbelt, i sidstnævnte tilfælde kan to hjørner placeres på dem samtidig, hvilket er praktisk at placere gardiner og tyl.

Enderne af metalafskærmningerne skal lukkes, for hvilke der anvendes enten almindelige plastikhætter eller dekorative spidser. Tipens form kan være helt som helst, lige fra beskedne blade og slutter med mousserende glasbolde. Du kan hænge gardiner på en sådan kant med hjælp af ring-eyelets eller bruge dekorative tøjnåle. Træafskærmninger går normalt sammen med et sæt ringe, i hvilke klæbebolte til fastsættelse af gardiner er indsat.

For at feste gardinet stof med smukke faldende folder, anvendes forskellige holdere, lavet i de fleste tilfælde fra metal.

Indstillinger for forskellige værelser

 • Ceiling cornice kan installeres i gangen. Dette er den mest almindelige brugssag, men det er ikke det eneste mulige.
 • En meget interessant designløsning vil være installationen af ​​et loftkornet lavet af runde eller rektangulære metalrør til køkkenet. I dette tilfælde skal metalet af cornice nødvendigvis overlappe med metalredskaber, husholdningsapparater eller håndtagene i køkkenenheden, i kombination vil dette muliggøre at skabe harmoniske designløsninger.
 • Det ser meget fordelagtige metalafskærmninger monteret på bøjler på badeværelset. Det er installeret i nøje overensstemmelse med badeværelset, et gardin er hængt på det og dækker således overfladen af ​​væggene og gulvet fra stænk.

Hvordan vælger man?

Ceiling cornices har fået en stærk popularitet, de købes normalt i gardinsaloner eller i kædeforretninger, såsom Ikea, uden at være opmærksom på producenten. De fleste købere ser primært på korrespondance af cornice til den generelle ide om design af vinduesrummet. Også ved køb er følgende kriterier taget i betragtning:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen;
 • Bredden af ​​væggen, der primært påvirker længden af ​​den købte cornice med tips;
 • For hvilke gardiner vil der blive brugt cornice: til glidning eller løftning;
 • Det faktum, at mange modeller kræver fastgørelse i midten, hvilket vil påvirke åbningen af ​​gardinerne og især tylen;
 • Antallet af gardiner på et vindue (tilstedeværelsen af ​​lambrequin);
 • Tilstedeværelsen af ​​klæbende tape Velcro;
 • Er det planlagt at installere strukturen i en niche, eller det vil være synligt;
 • Vil der være et tungt gardin, som vil kræve en kraftig taghuler;
 • Kronen i Italien, Tyskland eller Spanien vil koste omkring dobbelt så meget som den hjemlige modstykke.

Oversigt over populære producenter

Blandt alle de anmeldelser, der er tilbage om loftlisterne, er nogle af de populære producenter de mest omtalte. Gode ​​kendetegn ved købere har mærker som:

 • "Le Grand" - en indenlandsk producent, der producerer alle typer tagskærme, fra plastdæk til smedede produkter;
 • LLC HozPromProdukt, der producerer teleskopiske gardinstænger af metal til bad;
 • Verona, der producerer både metal loft lister og indramning strukturer;
 • Inspire - producent af metal taggrunde;
 • Virksomheden "Master".

Det er værd at overveje, at et stort antal virksomheder er involveret i produktion af taggrunde i Rusland, og langt fra alle kan du finde anmeldelser.

Sådan hænger du?

Korrekt hænge et loft cornice kan næsten enhver dygtig mand. Det er kun nødvendigt at omhyggeligt læse instruktionerne vedhæftet produktet og tage hensyn til funktionerne i vinduekonfigurationen:

 • For at tage højde for afstanden fra væggen er det nødvendigt at måle, hvor meget silllinjen rager ud fra væggen og tilføje 5 cm til denne værdi. Dette vil være hængelinjen til corniceen;
 • For strukturer, hvor dockning er tilvejebragt, er det nødvendigt at beregne længden af ​​cornice og tip, for metal ones - for at bestemme placeringen af ​​parenteserne;
 • Du skal vælge installationsmetode: til loftet eller nicheen;
 • Ved montering af dækene bores hullerne i en afstand på 20-50 cm. For metalrør længere end 2 m, skal du fastgøre den tredje beslag i midten af ​​konstruktionen for at undgå at falde;
 • For at lave huller i loftet, brug en slag;
 • For at fikse plastdæk, sættes kurver i hullerne, som er inkluderet i sættet; beslag fastgjort på dowels;
 • På beslaget hænges tagrør med gardiner på f.eks. Kroge med gardin og stik indføres i plastskiven. Du kan også limke baguettebåndet.

Eksempler i interiøret

Ceiling cornice kan være både synlige indvendige detaljer og skjult. Sidstnævnte refererer til de tilfælde, hvor det hængslede loft er monteret i rummet eller til taggrænserne. I disse tilfælde skabes effekten af ​​gardiner, der flyder i luften, da skråningerne kan være helt skjulte. Skjul også designet vil hjælpe med at støbe gips. Synlig cornice er i stand til at dekorere rummet og understrege sin stil. Metal rør design er egnet til forskellige stilarter, i mange henseender afhænger det af det installerede tip. Sofistikeret smedet tips vil med succes passe ind i barok, imperium eller moderne stil. Rektangulær eller glas understreger retningen af ​​high tech eller techno, og træ passer til både det klassiske interiør og luksuriøse muligheder.

Det største muligheder for fantasi er tilvejebragt af fleksible loftlister, der pryder karnapperne.

Sådan vælger du en takkornet, se følgende video.

Sådan fastgøres tagene til væggen

Sådan repareres loftet cornice

En integreret del af et hyggeligt værelse er veludstyrede gardiner. Moderne teknologi til fastgørelsestilbud til brug af vægkornet. Det er let fastgjort til loftet fra ethvert materiale, giver dig mulighed for at hænge gardiner og gardiner i flere rækker og er en dekorativ indretning af interiøret.

klassifikation

Gardinloft til gardiner

Takfladerne på loftet øger visuelt rummets højde og giver dig mulighed for at gemme sig bag gardinlaget, mindre mangler på væggene. Produkterne kan opdeles i flere typer.

 1. Træ kombineret med interiøret i klassisk stil.
 2. Metal - stærke tagskinner til registrering af værelser i moderne stil.
 3. Plast - lette og billige produkter, der kan forblive usynlige eller blive en indretning, hvis du bruger en slat.

Plast PVC Ceiling Eaves

Ved fastgørelsesmetode:

 • gennem hullet i dækket;
 • ved hjælp af parenteser og bøjler.

Ved profildesign:

 • enkelt række - har et spor til fastgørelsesgardiner;
 • multi-row - et system, der omfatter fra to til fire spor, som giver dig mulighed for at skabe en flerlags sammensætning af gardiner, tyl og lambrequins.

Hvis du vælger en gardinstang til gardiner, skal du finde ud af, hvilken vægt den er designet til. Under tyngden af ​​stoffet kan plastikskærerne bøje, for tunge gardiner er det bedre at bruge metalfastgørere.

Den nødvendige længde af cornice er nem at beregne: Du skal måle vinduesåbningen og tilføje 40 cm til den. Hvis vinduerne er arrangeret på en række, tilføjes 30 cm til åbningens bredde.

Afstanden til fjernelse af tagskægget fra væggen skal være tilstrækkelig, så de hængende gardiner ikke berører vindueskarmet, vindueshåndtag og batterier. Når den er fuldt åbnet, skal gardinerne helt frigøre vinduesåbningen.

Funktioner af installation til beton

Når du har valgt produktet, skal du beslutte dig for at rette loftet Installationen af ​​produktet til betonloftet begynder med en markering. Derefter skæres kløften strimlen til den ønskede længde med en hacksav. I enderne af dækket sættes på plastikpropper, der kommer i sættet.

Et hul til en selvdrejende skrue er boret midt på tagskægget, og der anvendes øvelser med to diametre - først ved skruen og derefter med en tyndere borekrone. Yderligere er disse huller lavet langs hele remmen. Deres trin er 60 cm. Hvis du har brug for at hænge tunge gardiner, er afstanden mellem fastgørelseselementer reduceret.

Til betonloft

Kronekanten påføres loftet parallelt med vinduesåbningen. Gennem hullet i midten er der et mærke på loftet, og hullet til dyvelen er stanset med en perforator. skrues fast. Juster stangen med niveauet, markér og bor de resterende huller. Dowel-neglene er fastgjort langs hele længden.

Installation af produktet på beslagene

Monteringsbeslag

Hvis installationen af ​​tagringene i loftet ikke er mulig, er den fastgjort til væggen med beslag. For at gøre det endnu nemmere, fordi du skal bore en masse mindre huller.

 1. Alle dele er samlet i et fælles design.
 2. Baren påføres på væggen på installationsstedet og fastgørelsespunkterne markeres gennem hullerne i parenteserne.
 3. Hul boret og indsat dowels.
 4. Tagene er fastgjort til væggen med skruer.

Installation til gipsplankloft

Fix loftet cornice på gipsvæg på to måder:

 • Installer pantelinjen under installation af den ophængte konstruktion.
 • Fastgør ankeret, hvis længde giver dig mulighed for at fange 5 cm af loftet.

Gipsplader

Strimlen til lysgardiner kan kun fastgøres til gipsvæggen ved hjælp af dowels "sommerfugle" og "paraplyer". Dette fastgørelsesorgan, efter skruetrykning i skruen, åbner og øger lagerområdet. Multi-tier design, han vil ikke holde. For et multi-dæk-dæk skal du markere punkter i loftet gennem hullerne i tagskægget og bore dybe ganger under ankeret.

En træstang boltet til loftet bruges som et bogmærke til cornice. Den må ikke stikke ud over gipspladen, og dens dimensioner skal overskride dimensionerne af loftet. Montering på tømmeret sker i henhold til fastgørelsesteknikken til betonloftet, men det er ikke nødvendigt at bore huller i det.

Sådan fastgøres til et strækloft

Installationsordning med realkreditlån

Montering af loftet cornice til stretch loftet er ret vanskeligt at gøre, fordi lærredet ikke er designet til belastningen. Det er nødvendigt at planlægge installation af fastgørelsesanordninger til gardiner på forhånd og på det valgte sted for at udfylde en træbjælke. Den nederste kant skal være flush med det strakte lærred. På filmen i stedet for bogmærket mærker er sat, er de monteret på taggrene.

Der er en anden metode til installation, det er mere kompliceret, men det giver den oprindelige udseende af strukturen. Strækloft er ikke installeret tæt på væggen, men indrykket, hvilket resulterer i en niche. Dens størrelse skal svare til størrelsen af ​​de installerede taggafler. Baren er fastgjort direkte på loftet. Et trætræ imprægneret med et antiseptisk middel er pakket i en tykkelse på 3-5 mm. På den fra eaves faste fixering profil for vinyl film. Efter spændingen af ​​lærredet bliver træbjælken helt skjult.

Montering af realkreditobligationer

Hvordan er montering og montering af plastloft, se nedenfor:

I loftet er cornice monteret som følger:

Vi fastgør taggitter til gipsplader vægge

Når reparationen er næsten færdig, forbliver det ganske lidt - for at give et komplet kig på værelset. Gardinerne hjælper med at dekorere det smukt og æstetisk. Men for dette skal du vedhæfte til væg- eller loftkornet.

I dag bruger mange mennesker gipsvæg som færdigmateriale i deres lejligheder. Dette er et meget praktisk materiale, men det har en meget vigtig funktion - det er ret skrøbeligt. Det er på grund af dette, at store og tunge genstande kun kan hænge på en gipsplademur, hvis visse anbefalinger følges.

optioner gesimser

En integreret del af ethvert indvendigt rum er en cornice. Vinduets udseende afhænger direkte af udseendet, såvel som integriteten af ​​den visuelle opfattelse af rummet som helhed.
Når du vælger typen af ​​cornice, skal du holde dig til samme stil og idé om interiøret. Udvælgelsen af ​​dette dekorative element er baseret på dette.
I dag er der følgende muligheder for taggrunde:

 • træ. Ofte bruges til indretning. Der er et stort antal muligheder for deres fremstilling. De er i perfekt harmoni med møblerne og skaber dermed et komplet ensemble. Bedst understreger vinduets åbning og skaber komfort i huset;
 • metal. Sådanne produkter kan være fremstillet af rustfrit stål eller aluminium. Metal cornice vil introducere i den indre rigor og conciseness. Mest egnet til design af kontorer;

Vær opmærksom! Sådanne cornices indeholder ofte smedede elementer, figurerede tip eller prim detaljer. Alt dette vil give vinduet åbning et unikt udseende. De vil perfekt supplere stilen "Rococo" eller "Empire."

 • plast. De mest praktiske og billige elementer i vinduesåbningen. På grund af det brede udvalg af farver passer de perfekt ind i ethvert interiør, herunder design "under træet".

Desuden kan tagskærmen være:

 • enkelt række Den bruges meget ofte og er perfekt til tykke gardiner;
 • to rækker. Det bruges, hvis det er nødvendigt at skabe en "duet" af gardiner og tulles;
 • tre-rækken. Perfekt, hvis du vil bruge det originale eller ikke-standard vinduesdesign. Oftest fundet i tandem med lambrequin.

Også på konfigurationen af ​​elementerne i cornice kan være:

 • runde. Denne konfiguration betragtes som den mest almindelige.

Vær opmærksom! I dag har den runde konfiguration en bred vifte af produktionsmuligheder. Med sin hjælp kan du effektivt fremhæve en vinduesåbning, behageligt overraskende dine gæster!

 • fleksible profilskinner. På grund af muligheden for at bøje produktet, kan du unikt dekorere et klassisk element i rummet som et vindue. I dag er vinklede fleksible designs meget populære, som bruges i en duet med romerske eller japanske gardiner;
 • baguette. Hovedforskellen fra andre konfigurationer er tilstedeværelsen af ​​en dekorativ strimmel, med hvilken fastgørelsen af ​​gardiner er skjult. Det bruges meget ofte i en situation, hvis monteringen er lavet til loftet.
 • streng. De betragtes som en universel og klassisk måde at dekorere et vindue på. Denne konfiguration passer perfekt ind i ethvert interiør.
 • dæk gardin stænger. De er vant til at fastgøre lange gardiner. Oftest lavet af aluminium eller PVC. I deres design indeholder en rille, som vil blande rullerne med kroge. De har også specielle stik, der forhindrer muligheden for, at rullerne falder ud af det bevægelige fastgørelsessystem.

Træ taggrunde

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner

Efter at have købt nye og smukke gardiner, skal du passe på deres installation. Før den første fase kan en uerfaret person have mange spørgsmål. Sådan hænger du cornice? På hvilken afstand fra væggen (eller loftet) skal gardinerne ende? Hvad skal man overveje, når du monterer gardinelænderne med dine egne hænder? Er det svært at gøre det selv? Vi vil forsøge at besvare disse og andre spørgsmål i denne artikel.

Installationsproceduren for tagskæggene er ikke særlig kompliceret, det vigtigste er at følge en klar sekvens og kende nogle nøgle nuancer. For hurtigt at opfatte de oplysninger, der præsenteres nedenfor, indeholder artiklen et billede og en video af denne proces.

Trinvise instruktioner til montering af gardinstang

Til at begynde med er det værd at nævne, at der er flere sorter af gardinstænger: metal, plast, træ og snor. Ved fastsættelse af metode - væg og loft. De mest populære og overkommelige af dem er dobbeltside metal gardin stænger. De sælges i alle hardware butikker. Hvad angår dem, vil der blive skrevet yderligere instruktioner.

Efter at have købt tagskægget skal du pakke det ud. Ved hjælp af en skarp genstand frigiver vi den fra pakken og adskiller flere små pakker med kroge, klip, ekstra dekorative elementer, ringe og fastgørelsesdele fra den.

Dernæst skal du lægge cornice foran vinduet langs væggen. For at installere det med succes skal du være opmærksom på alle detaljer.

Vi sætter på alle de dekorative elementer og parenteser. I denne form forsøger vi konstruktionen til det sted, hvor installationen er planlagt. Når du vælger et sted, er det nødvendigt at overveje følgende punkter: tagene skal ikke fastgøres mod væggen, og hvor ledningerne af de afskårne hjørner er placeret.

Hvis det er nødvendigt, skar vi tagrøret til den ønskede størrelse, så den passer perfekt i længden. Endnu en gang forsøger vi på stedet for yderligere installation. Dernæst skal du starte formonteringen.

For at gøre dette sætter vi beslaget på røret og fixer det med små skruer. Skruerne skal skrues usynligt, det vil sige at deres hætter forbliver i den øvre del af beslaget, og når du installerer tagskæggene, så du på loftet. Tag derefter ringene og læg dem på røret. Derefter fastgør vi mellembeslaget (hvis det leveres af designet) såvel som det første.

Sæt derefter igen det rigtige antal ringe. Og til sidst fastgør den tredje beslag. Ved fastgørelse af alle holdere på røret er det nødvendigt at kontrollere, at rørsømmen er rettet mod vinduet. Hvis han bliver på bunden eller i fronten, så bliver han bemærket. I slutningen af ​​niveauet ser vi parallelliteten af ​​alle de faste beslag i forhold til hinanden. Hvis parallelismen er brudt, skal du justere beslagene til den ønskede position.

Næste trin er markup. Marker monteringsstedet for tagskæggene. Det skal være symmetrisk for vinduet og væggen og ligger på en lige afstand fra loftet og vinduets skråninger. Vi markerer med en blyant de steder, hvor det bliver nødvendigt at bore huller til fastgørelsesbaser. Tjek alt igen.

Dernæst bor huller til dykker på de markerede steder. Så hammer vi dowels i dem. Ved boring kan der opstå nogle problemer, nemlig at komme ind i armeringen (i så fald tage borren for metal og bore armeringen med det) eller komme ind i det tomme rum.

Derefter fastgøres skruerne ved hjælp af skruer på væggen.

Vi fastgør beslaget til fikseren, og stram det derefter med sekskantet.

Vi fortsætter montering af cornice med egne hænder og kommer til det vigtigste - til direkte montering af cornice på fastgørelseselementerne. Vi tager tagskægget og bringer det til monteringsbasis og derefter fastgør fikseringshætten. Dette fuldender installationen.

For klarhed, tilbyder vi at se en video tutorial, der vil hjælpe dig med at besvare spørgsmålet om, hvordan man hænger en gardinbane til gardiner.

Godt emne termopaneler! Hurtig varm og pålidelig! Der er også ceramobeton termopaneler, der gjorde kontoret bare køligt.

Jeg byggede et hus af belukket beton, og jeg skal sheathe udenfor med termopaneler. Hvem har allerede monteret dem? Hvordan er resultaterne? Eller det kan være nemmere og billigere at lave en våd facade, selvom det ikke er det.

Tak for de detaljerede instruktioner! På min dacha ligger bare en gammel vaskemaskine. Det vil være nødvendigt at bruge en motor fra den til at skabe en emery maskine. Entydighed.

En interessant design beslutning, noter! Det eneste, der ikke var behageligt af det han så på billedet, er, at en sådan flise bruges som et forklæde i køkkenet. Meget godt

Denne stil mindede mig meget om den store Gatsby-film, hvor interiøret i huse og lejligheder i 1930'erne blev dekoreret meget luksuriøst og pompøst. Det var selvfølgelig en prærogativ.

Loftet cornice

Et smukt og harmonisk interiør består af småblade. For at gøre situationen mere attraktiv er det nødvendigt at tage en ansvarlig tilgang til udvælgelsen af ​​alle detaljer. Disse omfatter matchende stil og farve på gardiner, tæpper, dekorative elementer og cornices. Vi vil snakke om sidstnævnte mere detaljeret.

Hvad er og hvordan det ser ud?

Ceiling cornices er blevet en fremragende erstatning for væg muligheder. Med disse strukturer kan du visuelt lave lofterne i rummet højere. De fastgøres direkte til loftet.

Der er mange sorter af sådanne taggrunde. De adskiller sig fra hinanden ikke kun i de materialer, de er fremstillet af, men også i deres design:

 • En af de mest holdbare er profilskinner. Oftest er de lavet af aluminium og er holdbare. Hvis du vendte sig til sådanne detaljer, vil du have et stort nok felt til udsmykning af vinduesåbninger. De kan males i en hvilken som helst farve i overensstemmelse med indretningens tone.
 • Tagdækkerne, der repræsenterer plastdæk, er meget udbredte i dag. Disse sorter er præsenteret i et stort sortiment. De ser harmoniske ud i mange interiører, så du kan vælge den rigtige mulighed for enhver ensemble. Mange købere vælger præcis cornices-dæk, da de er billige og ikke kræver særlig pleje.

Det er værd at bemærke, at sådanne mønstre er let skjult. Det er således muligt at fokusere ikke på tagskægget, men på et andet element i interiøret.

 • Mange butikker sælger i dag specielle skjulte hjørner. Hovedforskellen mellem disse usynlige produkter er, at de er fastgjort under de mest almindelige loftsplint. Ved hjælp af en sådan interessant maskering skabes en fantastisk effekt af faldgardiner fra loftets overflade.
 • Dekorative baguette cornices betragtes som elegante og luksuriøse. Den billigste er modeller fra plastik, og mulighederne fra et naturligt træ har den højeste pris. Loft baguetter er fastgjort til overfladen af ​​loftet, som giver dig mulighed for at hænge på dem absolut enhver form for gardiner. For eksempel kan det være tungt og tæt væv. Indramning loftsdesign kan nemt modstå næsten enhver belastning.

Også skygger adskiller sig fra hinanden i form.

De mest almindelige er klassiske lige og flade sorter. Til ikke-standardlayouter er buede (buede) hjørner ideelle. De mest almindelige halvcirkelformede strukturer, men afhængig af rummets struktur kan de også være vinkelformede.

Afhængig af typen af ​​konfiguration skelner man mellem følgende skråninger:

 • Runde. Sådanne modeller er en bar fremstillet af træ, plast eller metal. Runde kroge er fastgjort til loftet med specielle beslag.
 • String. Lignende typer af cornices består af en tynd streng og to monteringer, mellem hvilke den er strakt. Stang gardin stænger er ikke meget holdbare. De anbefales ikke at hænge tunge gardiner, da de ikke er designet til store belastninger.
 • Cane. Disse gardinstænger gentager i mange henseender strengmodellerne, men i stedet for en fiskelinie i dem er der en tynd strimmel af metal eller træ.

Ofte er loftsstænger suppleret med en speciel kontrolledning. Forskellige designs med:

 • Glidemekanisme. Sådanne sorter forenkler brugen af ​​gardiner. Lofter af enhver længde og bredde kan hænge på sådanne gardinstænger, og de åbner og lukker ved hjælp af en lille bevægelse af armen. For at gøre dette skal du blot trække kontrolledningen.
 • Med løftemekanisme. Sådanne designs anvendes til forskellige typer gardiner. Det kan være romerske, franske eller østrigske gardiner. Eaves med en løftemekanisme har også en kontrolledning, der trækker på som lærredet stiger op og danner tynde folder.

Hertil kommer, at loftet er en-række, dobbelt-række og tre-rad. På strukturer med mange rækker kan du lave meget smukke og storslåede gardiner.

fund

Loftsplader har altid i et sæt forskellige detaljer om tilbehør. For eksempel i profilprofilerne har den indre del specielle rulleskinner. I hver er en separat krog fastgjort til hver rulle, som derefter hænges med tyll eller gardiner. Også i profilstrukturerne er der forskellige kontrolmekanismer, stik, foring og lås.

I de runde hjørner, der repræsenterer stangen, er der specielle beslag, som de er fastgjort på overfladen af ​​loftet i rummet. Også i dag i forretningerne kan du finde smukke hængende cornices, dekoreret med en baguette bar eller en bulwark. I de fleste designs er der endehætter, kroge og specielle stop.

Hvis du vil oprette et originalt og lyst interiør, skal du vælge et loftkornet, hvor der er en LED stripe. Ofte strækker den sig langs hele gardinens længde og er placeret i dens indre del.

dimensioner

I dag er loftsskærer med en længde på 330, 350 cm og 4 meter i stor efterspørgsel. Sådanne modeller anses for at være de mest praktiske at bruge, og de kan let transporteres i en bil. Men der er også kortere profiler fra 0,25 meter. Ofte bruges lignende genstande til at dekorere karnappevinduet.

Bredden af ​​cornice afhænger stort set af det planlagte antal gardiner. Jo flere af dem og jo mere vægt de har, jo bredere skal strukturen være. De mest almindelige muligheder er fra 1 til 20 cm brede. Til lette gardiner bestående af et lag (for eksempel fra hør) er tynde varianter velegnede.

Hvis du vil hænge tunge og tætte materialer på gardinen, er det bedre at vælge en bred prøve med en bredde på 100 mm eller mere.

materialer

Ceiling cornices er lavet af forskellige materialer. Denne indikator påvirker direkte omkostningerne ved produktet og dets ydelse.

plast

Den letteste og billigste er plastikdesign. Dette fælles materiale er så enkelt som muligt i forarbejdning, så i dag kan du finde gardinstænger i meget forskellige designs til salg. Ved hjælp af sådanne elementer kan du skabe et meget interessant og stilfuldt interiør til ethvert værelse.

Den billigste er plastikdesign i hvidt. De er ideelle til dekoration af standard PVC-vinduer, så de ser økologiske ud i boliger og industrielle lokaler. Særligt attraktive er plastikskiver dekoreret med forskellige lameller. De kan være en luksuriøs efterligning af stucco, såvel som guld eller sølv indretning. I sådanne designs er der ofte elegante afrundede kanter og pæne sammenføjningsdele, der er designet til at skjule forbindelsen mellem de forskellige elementer i gardinet.

I dag i forretningerne kan du møde meget praktiske og praktiske tagskærme af plast, hvor der er særlig velcro på lamellerne, der er nødvendige til fastgørelse af lambrequins.

Lysstænger fremstillet af plast kan ikke altid suppleres med tunge gardiner. For at gøre dette anbefales det at installere dem i specielle nicher dannet i rummet mellem væggen og gipspladens loft.

jern

Iron Eaves er anerkendt som den stærkeste og mest holdbare. De modstår tunge belastninger, og du kan hænge luksuriøse flerskik gardiner på dem, der består af komplicerede kompositioner, samt tapetry lærred eller gardinstof.

I øjeblikket er der mange vanskelige teknologier, som du kan belægge en række designretninger i metal. De mest almindelige i dag fastgørelseselementer, lavet i moderne stilarter: højteknologiske, moderne, loft, minimalisme. Men hvis det ønskes, er det også muligt at finde et elegant gardin med udsmykkede linjer og mønsterindsatser i klassisk stil.

aluminium

Det er nødvendigt at tildele aluminiumskorre. Dette materiale er meget holdbart og korroderer ikke. Dens største fordel er den lette vægt, der tillader brugen af ​​aluminiumstænger til installation på loftet af gipsplader. Mange forbrugere vælger sådanne oplysninger, da de nemt håndteres. De kan når som helst males i den farve du kan lide.

Også aluminiumsgardin kan lamineres med en smuk film. Modeller med belægninger, der efterligner guld, naturligt træ med dets naturlige mønstre, bronze, rige champagne eller stenstruktur ser meget imponerende og elegant ud.

træ

For enhver gardiner og gardiner passer perfekt cornices lavet af naturligt træ. Den største fordel ved dette materiale er dets miljøvenlighed, smukt udseende og ydeevneegenskaber.

Moderne trægardiner er lavet i forskellige stilarter. Det kan ikke kun være udsøgte klassikere, men også lette landmusik, lakonisk minimalisme, luksuriøs barok osv.

Produkter på overfladen, hvor der er udskårne mønstre og kunstig relief, væver, ser dyre og attraktive ud.

I øjeblikket præsenteres smukke og slidstærke skovl af naturligt træ i forskellige farver. Eksempler på modeller af hårdbleget egetræ er forskellige i de mest lyse toner, og valnøddækkerne har bløde farver med honningtoner.

På jagt efter mørke gardiner anbefales det at være opmærksom på de flotte modeller af naturligt wenge træ.

Det anbefales at vælge træskovler i overensstemmelse med skyggen af ​​bundplader og møbler på værelset. For børns soveværelser ideelle naturlige design, malet i lyse og positive farver. Dette kan være den originale cornice af gul, grøn, orange eller koral.

Træstrukturer passer til alle typer gardiner. De er i stand til at modstå store belastninger. Til lighter og luftgardiner er det bedre at købe tynde og elegante hjørner med enkelt eller dobbelt række fastgørelsesdele. For tunge og tætte gardiner anbefales det at vælge strammere og mere holdbare flerrørsskårer.

Trækonstruktioner anbefales at blive behandlet med specielle imprægneringer, så de ikke springer, tør ikke ud og træparasitter ikke bosætter sig i dem. Det anbefales ikke at fastgøre sådanne gardiner på gipsloftet, da de er tunge og kan skade sådanne lette efterbehandlingsmaterialer.

Eaves lavet af naturligt træ er dyre, især hvis de indeholder udskårne og openwork elementer.

Et godt alternativ til sådanne modeller er mere overkommelige muligheder fra MDF. De ser attraktive ud, men i mange henseender er de dårligere end naturligt træ.

Farve og design

I dag kan man vælge et smukt loftkornet til ethvert interiør, hvad enten det er klassisk eller moderne.

 • Først og fremmest skal du være opmærksom på farven på bjerget. Den skal overlappe med andre detaljer i interiøret, for eksempel med møbler, dekorative elementer, bundplader eller døre.
 • En smuk hvid cornice er perfekt til mange miljøer. Det kan både modsætte sig den generelle baggrund og harmonisk opløses i den. Plastgardiner af hvid farve er særligt populære, da de ser koncise, pæne og billige.
 • Også klassiske er nuancer af naturlige brune. Disse varer ser meget attraktive og hyggelige ud.