Størrelser af loftet taggrunde

Brug af loftkorn giver dig mulighed for at udvide apparatets gardiner eller gardiner, og det universelle design af profiler gør dem anvendelige i en række interiører.


Eaves til lofter af forskellige lokaler


Det moderne loftkorn fra væg til væg bliver et stadig mere populært element i interiøret. Her er hovedårsagerne til den interesse, som forbrugerne viser til dette ukomplicerede udstyr:
• fuld fabriksberedskab og høj kvalitet
• Mulighed for universel anvendelse, herunder - til gardiner af alle typer og størrelser
• Neutralt, teknologisk design let at integrere i ethvert interiør.


En af fordelene ved lofterne til gardiner er længden og muligheden for sin installation helt langs hele væggen med et vindue eller døråbning. Derfor vil gardinerne på en sådan hylde helt overlappe et så stort rum.

Gardinerne placeret på den traditionelle bom kan ikke fuldt ud fungere inden for de grænser, hvor de arbejder på loftet cornice - bommen støtte bar vil blande sig. Denne mulighed alene tvinger dig til at købe en 4 meter loft cornice - denne længde er velegnet til de fleste stuer. For gardinernes bevægelse er der ikke skabt hindringer. Loftet på taggrænserne skaber ikke forhindringer for vinduer, der ligger tæt på loftet.
Med andre ord, loftet takkanten størrelsen af ​​hele væggen løser helt alle problemerne i enheden gardiner i et lille rum. I store rum er disse moderne gardinstænger også anvendelige, og deres potentiale bliver afsløret endnu bredere.


Ubegrænsede størrelser


Populære takhøjder 4 meter - ikke den eneste løsning til indretningen. Ceiling cornices er gode, fordi de kan artikuleres fra individuelle profiler, skaber lange lineære strukturer. Hvis du bruger de roterende (hjørne) elementer, så vil muligheden for enheden gardiner og indretning være endnu mere
1. Det vil være muligt at samle kronikker af enhver længde;
2. Gardiner og gardiner kan arrangeres i flere rækker. Antallet af sådanne rækker er også ubegrænset;
3. De store dimensioner af loftet giver mulighed for at arrangere skillevægge fra gardiner - tunge og tætte stoffer i flere lag giver meget god lydisolering.


Vi kan antage, at længden af ​​tagbøjlerne ikke betyder noget - fra standardprofilerne kan du oprette en enkelt brugbar struktur. Denne tekniske funktion giver dig endda mulighed for at bruge trimprofiler, der anvendes i andre rum - takkanten bliver billig.


Det almindeligt anvendte loftkornør til gardiner 4 meter er praktisk ikke kun for dets længde, designet til at blive transporteret med bil. Profilens lille højde og bredde er også vigtig for indretningen. Selv uden dekorative overlejringer opfattes en sådan cornice i form af en flad profil naturligt på loftplanet, og når den monteres i en lille dybde på 20-50 mm eller mere (rille), bliver kronen usynlig og deltager ikke i indretningen af ​​interiøret.


En erfaren håndværker, der ved at bruge de små og kompakte dimensioner af loftgardiner til gardiner, kan installere sådanne gardinstænger i de mest trange forhold - der er en yderligere fordel ved disse enkle profiler i en sådan mulighed. For eksempel er det nemmest at arrangere gardiner eller gardiner på en glaseret og isoleret balkon ved hjælp af et taggulv.
Størrelsen af ​​skråbillederne er vigtig at kende og indretningsarkitekt. Så det er muligt at designe og forberede et sted til placering af tagskægget - i en smal udsparing, med hjørneelementer og endda med elementer installeret på skrånende fly.

Professionelle har længe kendt, og elskere af uafhængig kreativitet gør ikke ondt at vide, at gardinstænger kommer til leverandører i form af profiler med en længde på 6 meter, med undtagelse af færdige kits skæres i de mest populære længder. Derfor har dimensionerne på loftet ikke noget for stor betydning - den seks meter lange længde giver dig mulighed for at vælge cornices til mange objekter.

Det er vigtigt at vide, at mange modeller har mulighed for at deltage i profiler, der leveres af designet. De samme principper for løberne på tagbøjlen gør det muligt at arrangere leddene i enhver profil, selv ved hjælp af individuelt fremstillede dele.

Teknikken til at forlænge corniceprofilen kan ikke anvendes på romersk persienner, hvis gardinstænger er integrerede mekanismer, der er uegnede til sådanne signifikante transformationer.

Størrelser af loftsplanker til gardiner (5 billeder)

Cornices, fastgjort til loftet, er opdelt i 2 grupper: til løft og glidende gardiner. Gardin stænger til gardiner oftest lameller lavet af metal eller plast, udstyret med en mekanisme til løft. Stoffet er fastgjort til skinnen, derfor ubevægelig. Løftemekanismen udløses af en ledning til siden:

Modeller til glidende gardiner er klassificeret efter materiale (metal, træ, plast), enhed (runde, streng, profil, baguette), antallet af rækker. Enhver loftholder giver dig mulighed for at udvide vinduesdesignet for at skjule rummets mangler. Når du vælger størrelsen af ​​vinduesåbninger, antal og vægt af gardiner, tages afstanden fra vinduet i betragtning.

Hvordan man bestemmer størrelsen på loftet taggrunde

Det er vigtigt! Ved beregning af dimensioner er det nødvendigt at tage hensyn til forskellen mellem produktets metriske område som helhed og arbejdsområdets længde. Den første indikator er mere end den anden (især til rørformede modeller) på grund af monteringsbeslagene. Ved valg er det nødvendigt at sammenligne den ønskede bredde af gardinerne med arbejdsområdeets metriske område.

Breddevalg afhænger af antallet af gardiner. Hvis en klud antages, så vil et lille plastprodukt gøre. For 2 eller flere rækker er det bedre at vælge en bred profil model. Hvis vinduesåbningen er meget stor, bør du tænke på en massiv træ- eller metalkonstruktion.

I en standard situation skal arbejdsområdets længde overstige bredden af ​​vinduesåbningen med 30-40 cm. Holderne monteres i en afstand på 7-8 cm fra vinduet. Hvis det er nødvendigt at gøre vinduet visuelt bredere, skal arbejdsområdet være sådan, at lærredet dækker en del af væggene. Hvis du har brug for visuelt at reducere den store åbning, er arbejdsområdet i samme område som vinduets bredde, så gardinerne ikke rager ud på væggene.

Fastgørelse med en barbell på 6 mm passer til gardiner af tyl. Hvis materialet er af medium tyngdekraft, skal diameteren være op til 20 mm, det vil sige, du har brug for et produkt fremstillet af træ eller metal. For massive gardiner skal du vælge en metal- eller træstruktur med en diameter på 25-35 mm.

Holderens standardlængde er 3 m. Træprodukter med en diameter på op til 75 mm har nogle gange en længde på 4 m. Længden af ​​metal cornices er 1,6-3,5 m. Produkter med stænger 28-50 mm når 4 m. Længere færdige strukturer findes sjældent.. Ofte er de lavet til ordre. Bredden afhænger af antallet af rækker.

Plastkonstruktioner er dæk med en bredde på 1,3-10 cm, udstyret med riller (fra en til fire). Maksimumlængden er 4 m. Hvis der kræves en holder længere end 4 m, er det nødvendigt at øge det ved hjælp af specielle profiler. De giver dig mulighed for at kombinere flere produkter i en enkelt struktur. Det nemmeste at justere størrelsen af ​​plastmodeller.

Hvis du planlægger at installere en skjult indehaver, skal den placeres således, at gardinerne ikke rører vindueskarmet. Disse modeller køber til værelser med hævede lofter. For skjulte strukturer betyder ikke noget, hvilket materiale de er lavet af.

Længden af ​​loftet cornice til persienner er 0,4-2,5 m. Disse produkter er lige (stive) og buede (fleksible) i form, altid single-row.

Det er vigtigt! Hvis længere længder er påkrævet, bestilles holderen i værkstedet.

Hvis de 2 vinduer er placeret ved siden af ​​hinanden, kræves der en meget lang holder, der dækker både åbninger og væggen mellem vinduerne. Ved beregning er det nødvendigt at tilføje 40-50 cm til bearbejdningen af ​​arbejdsområdet.

Hvordan vælger du taggenes materiale afhængigt af vægt, tæthed, antal gardiner

Problemet med lave lofter er aktuelt for flertallet af bylejligheder af russere, derfor har mange mennesker inden for indretning tendens til visuelt at forbedre dem. Loftsstoler til gardiner af forskellige størrelser er den bedste løsning. Vægmodeller passer ikke ens, hvis vinduesåbningerne er store, hviler deres øverste del på loftet.

Træ modeller, belagt med lak eller maling, er ret massive, så de passer til tykke, tunge gardiner. Du kan finde et design suppleret med dekorative elementer. Disse produkter er dyre, men holdbare, så de købes til stuer indrettet i klassisk stil med møbler af naturligt træ.

Det er vigtigt! Før du køber, er det nødvendigt at tage højde for, at når der tilsluttes 2 eller flere produkter til et stort vindue, kræves der yderligere fastgørelseselementer for at forhindre sagging.

Metaller (stål eller aluminium) er lettere end træ. De er stærke og holdbare, plasticitet giver dig mulighed for at skabe vinkelformer. Velegnet til karosserier og værelser med kompleks geometri. Aluminium er ofte dekoreret med en selvklæbende film. De mest massive og dyre smede modeller belagt med kobber, bronze, guld. Oftest købes de til store landhuse.

For en standardbylejlighed kan plastikmodeller betragtes som den bedste løsning. De er billige, æstetisk attraktive, godt kombineret med plastikvinduer. Dimensionerne af disse tagskinner er lette at ændre. Formen og farverne er forskellige, som giver dig mulighed for at vælge et produkt, der matcher gardinens og interiøret.

Stringholdere er strammer fastgjort til beslagene (fra en til to, tre). De er kun egnet til gardiner lavet af lette materialer: tyll, organza osv. Den største fordel er manglen på længdebegrænsninger. Men ulempen er vigtigere - sagging, hvis åbningen er stor.

Bredden er valgt ud fra antallet af rækker og vægten af ​​de materialer, der anvendes til at sy gardiner. Hvis gardinet er enkelt, er fokus ikke på profilens bredde, men på tykkelsen af ​​stangen. Profil med dobbel række (tre rækker) vil altid være bredere end en række. Hvis der er flere rækker, er det ikke muligt at skjule strukturen på grund af den store vægt.

Hvad er fordelene ved loftet taggrunde

Ved brug af drejelige fastgørelsesanordninger kan du samle vinkelbeslag, der udvider mulighederne for indretningsdesign. De fleste metal- og plastholdere er velegnet til montering af lineære strukturer med ubegrænset længde. Brugen af ​​brede massive former giver dig mulighed for at arrangere skillevægge af tæt væv, placeret i flere lag, med relativt høje niveauer af lydisolering.

Plastgardiner til gardiner

Gardinstænger er normalt knyttet til en smal del af væggen over vinduet. Men til udformningen af ​​en række designløsninger blev loftlister til gardiner opfundet. Ofte er de lavet af plastik, men der er andre muligheder for gardinstænger til forskellige typer interiør.

Indhold:

Typer af loftet cornices:

 • Wood. Sådanne taggrunde er meget stærke, de er perfekt kombineret med massive tætte portieres. Træ til cornices kan males eller lakeret, dekoreret med udskæringer og andre dekorative elementer. Træafskærmninger passer mest harmonisk ind i klassisk stil af et interiør eller stil i et land. Trærammeholdere til gardiner er ikke billige, men de varer i lang tid. Til deres produktion brug træ af bøg, eg, kirsebær, valnød, nåletræer samt eksotiske skove.
 • Metal. Sådanne cornices er lavet af stål eller aluminium. Med en relativt lille vægt er de stærke og holdbare. Metal loft cornice kan bruges indendørs i en futuristisk stil, hi-tech stil eller techno.
 • Plast. De mest almindelige plastlofter til gardiner. Deres popularitet skyldes kombinationen af ​​overkommelige priser og ekstern æstetik, og de harmonerer også perfekt med plastikvinduer, som i stigende grad bliver installeret af ejerne af huse og lejligheder.
 • String. Sådanne hjørner er en eller flere metalstrenge monteret på to beslag, som er monteret på loftet. Bemærk, at strenget cornice er designet kun til lys gardiner, tyl, organza gardiner. Det vil ikke stå tunge gardiner - strengen vil uundgåeligt falde under stoffets vægt.

Ved du, hvad gardiner kan være til et køkken med balkondør? Her → http://2okna.net/interior/kitchen/shtory-dlya-kuhni-s-balkonnoj-dveryu.html Jeg fortæller alle slags.

Ceiling cornices er også:

 1. enkelt række - designet til brug kun gardiner;
 2. dobbelt række - egnet til placering af gardiner og gardiner;
 3. tre rækker - til gardiner, gardiner og lambrequin.

Single row loft cornice

To-rækkende loftkornet

Tre-rækken takkornet

Rotary tre-rækken loft cornice

Vi køber plastbelægninger til gardiner

Typisk har loftlisterne standardstørrelser - fra 1,5 til 3,5 m. Før du går til butikken, skal du foretage de nødvendige vinduemålinger. De yderste punkter i de installerede tagskinner skal være i en afstand på mindst 30 cm fra vinduesåbningens kant. Hvis der ikke er nogen nøjagtig størrelse, kan tagskærerne blive hugget hjemme med en hacksav.

Et sådant loftet af økonomiens serie 2-rækkers bredde 160cm koster 500 rubler.

Dette loft tagger serie Økonomi 3-rækkebredde 160cm koster 530 rubler.

Et sådant loftkorn af klassisk serie 2-rækken med en bredde på 160cm koster 820 rubler.

Derudover købt dekorative tape - fra 70 rubler per meter. Hvis designprojektet ikke fokuserer på loftet, vil den funktionelle del være ret nok. Men ved at bruge specielle riller til tagbøjlerne kan du vedhæfte et dekorativt bånd, der vil skjule mekanismen og kroge. Vinduesammensætningens overordnede stil afhænger af udsmykningen af ​​det dekorative tape, så når du vælger et bånd, skal du ikke glemme funktionerne i dine gardiner og andre indvendige elementer.

Find ud af alle funktionerne i gardiner til hallen på grommen: Egenskaber ved fastgørelse, fordele og ulemper, hvordan man vælger stoffet og stilen, samt hvordan man syr dem selv → http://2okna.net/interior/zal/shtory-dlya-zala-na- lyuversah.html

Gør køkkenet ud? En af de bedste løsninger til køkken indretning - det persienner til plastvinduer → http://2okna.net/vidy/rulonnye-shtory-na-plastikovye-okna.html - de er praktiske, smukke og billige.

Trin af installation af loftet taggrunde

 1. Hvis der ikke er monteringshuller i tagskægget, skal du selv bore dem ved hjælp af to øvelser med forskellige diametre. Med en tykkere boring, lav et hul fra den forreste (nederste) side af corniceen, boring gennem plastik til halv tykkelsen. Brug derefter en tynd bore for at dreje hullet igennem. Dette gøres for at skjule fastgørelsesdækslet.
 2. Jo mere massivt loftet er, jo mindre skal intervallet være mellem hullerne. Til tre-rækkede tagskinner anbefales det at bore huller i to rækker og placere dem i et tavlermønster.
 3. Fastgør tagskægget til loftet og gennem monteringshullet gør det første mærke.
 4. Ved hjælp af en perforator, lav et hul i loftet og indsæt dowel.
 5. Fastgør tagskæggene på en skrue og læg resten mærker.
 6. I analogi med de første fastgørelsesdele installerer hele tagene.

Hvordan viser loftet i indretningen dig vores fotogalleri. Gardiner på loftet lister kan visuelt løfte lofterne i rummet og give den indre fuldstændighed.

Loftet cornice

Et smukt og harmonisk interiør består af småblade. For at gøre situationen mere attraktiv er det nødvendigt at tage en ansvarlig tilgang til udvælgelsen af ​​alle detaljer. Disse omfatter matchende stil og farve på gardiner, tæpper, dekorative elementer og cornices. Vi vil snakke om sidstnævnte mere detaljeret.

Hvad er og hvordan det ser ud?

Ceiling cornices er blevet en fremragende erstatning for væg muligheder. Med disse strukturer kan du visuelt lave lofterne i rummet højere. De fastgøres direkte til loftet.

Der er mange sorter af sådanne taggrunde. De adskiller sig fra hinanden ikke kun i de materialer, de er fremstillet af, men også i deres design:

 • En af de mest holdbare er profilskinner. Oftest er de lavet af aluminium og er holdbare. Hvis du vendte sig til sådanne detaljer, vil du have et stort nok felt til udsmykning af vinduesåbninger. De kan males i en hvilken som helst farve i overensstemmelse med indretningens tone.
 • Tagdækkerne, der repræsenterer plastdæk, er meget udbredte i dag. Disse sorter er præsenteret i et stort sortiment. De ser harmoniske ud i mange interiører, så du kan vælge den rigtige mulighed for enhver ensemble. Mange købere vælger præcis cornices-dæk, da de er billige og ikke kræver særlig pleje.

Det er værd at bemærke, at sådanne mønstre er let skjult. Det er således muligt at fokusere ikke på tagskægget, men på et andet element i interiøret.

 • Mange butikker sælger i dag specielle skjulte hjørner. Hovedforskellen mellem disse usynlige produkter er, at de er fastgjort under de mest almindelige loftsplint. Ved hjælp af en sådan interessant maskering skabes en fantastisk effekt af faldgardiner fra loftets overflade.
 • Dekorative baguette cornices betragtes som elegante og luksuriøse. Den billigste er modeller fra plastik, og mulighederne fra et naturligt træ har den højeste pris. Loft baguetter er fastgjort til overfladen af ​​loftet, som giver dig mulighed for at hænge på dem absolut enhver form for gardiner. For eksempel kan det være tungt og tæt væv. Indramning loftsdesign kan nemt modstå næsten enhver belastning.

Også skygger adskiller sig fra hinanden i form.

De mest almindelige er klassiske lige og flade sorter. Til ikke-standardlayouter er buede (buede) hjørner ideelle. De mest almindelige halvcirkelformede strukturer, men afhængig af rummets struktur kan de også være vinkelformede.

Afhængig af typen af ​​konfiguration skelner man mellem følgende skråninger:

 • Runde. Sådanne modeller er en bar fremstillet af træ, plast eller metal. Runde kroge er fastgjort til loftet med specielle beslag.
 • String. Lignende typer af cornices består af en tynd streng og to monteringer, mellem hvilke den er strakt. Stang gardin stænger er ikke meget holdbare. De anbefales ikke at hænge tunge gardiner, da de ikke er designet til store belastninger.
 • Cane. Disse gardinstænger gentager i mange henseender strengmodellerne, men i stedet for en fiskelinie i dem er der en tynd strimmel af metal eller træ.

Ofte er loftsstænger suppleret med en speciel kontrolledning. Forskellige designs med:

 • Glidemekanisme. Sådanne sorter forenkler brugen af ​​gardiner. Lofter af enhver længde og bredde kan hænge på sådanne gardinstænger, og de åbner og lukker ved hjælp af en lille bevægelse af armen. For at gøre dette skal du blot trække kontrolledningen.
 • Med løftemekanisme. Sådanne designs anvendes til forskellige typer gardiner. Det kan være romerske, franske eller østrigske gardiner. Eaves med en løftemekanisme har også en kontrolledning, der trækker på som lærredet stiger op og danner tynde folder.

Hertil kommer, at loftet er en-række, dobbelt-række og tre-rad. På strukturer med mange rækker kan du lave meget smukke og storslåede gardiner.

fund

Loftsplader har altid i et sæt forskellige detaljer om tilbehør. For eksempel i profilprofilerne har den indre del specielle rulleskinner. I hver er en separat krog fastgjort til hver rulle, som derefter hænges med tyll eller gardiner. Også i profilstrukturerne er der forskellige kontrolmekanismer, stik, foring og lås.

I de runde hjørner, der repræsenterer stangen, er der specielle beslag, som de er fastgjort på overfladen af ​​loftet i rummet. Også i dag i forretningerne kan du finde smukke hængende cornices, dekoreret med en baguette bar eller en bulwark. I de fleste designs er der endehætter, kroge og specielle stop.

Hvis du vil oprette et originalt og lyst interiør, skal du vælge et loftkornet, hvor der er en LED stripe. Ofte strækker den sig langs hele gardinens længde og er placeret i dens indre del.

dimensioner

I dag er loftsskærer med en længde på 330, 350 cm og 4 meter i stor efterspørgsel. Sådanne modeller anses for at være de mest praktiske at bruge, og de kan let transporteres i en bil. Men der er også kortere profiler fra 0,25 meter. Ofte bruges lignende genstande til at dekorere karnappevinduet.

Bredden af ​​cornice afhænger stort set af det planlagte antal gardiner. Jo flere af dem og jo mere vægt de har, jo bredere skal strukturen være. De mest almindelige muligheder er fra 1 til 20 cm brede. Til lette gardiner bestående af et lag (for eksempel fra hør) er tynde varianter velegnede.

Hvis du vil hænge tunge og tætte materialer på gardinen, er det bedre at vælge en bred prøve med en bredde på 100 mm eller mere.

materialer

Ceiling cornices er lavet af forskellige materialer. Denne indikator påvirker direkte omkostningerne ved produktet og dets ydelse.

plast

Den letteste og billigste er plastikdesign. Dette fælles materiale er så enkelt som muligt i forarbejdning, så i dag kan du finde gardinstænger i meget forskellige designs til salg. Ved hjælp af sådanne elementer kan du skabe et meget interessant og stilfuldt interiør til ethvert værelse.

Den billigste er plastikdesign i hvidt. De er ideelle til dekoration af standard PVC-vinduer, så de ser økologiske ud i boliger og industrielle lokaler. Særligt attraktive er plastikskiver dekoreret med forskellige lameller. De kan være en luksuriøs efterligning af stucco, såvel som guld eller sølv indretning. I sådanne designs er der ofte elegante afrundede kanter og pæne sammenføjningsdele, der er designet til at skjule forbindelsen mellem de forskellige elementer i gardinet.

I dag i forretningerne kan du møde meget praktiske og praktiske tagskærme af plast, hvor der er særlig velcro på lamellerne, der er nødvendige til fastgørelse af lambrequins.

Lysstænger fremstillet af plast kan ikke altid suppleres med tunge gardiner. For at gøre dette anbefales det at installere dem i specielle nicher dannet i rummet mellem væggen og gipspladens loft.

jern

Iron Eaves er anerkendt som den stærkeste og mest holdbare. De modstår tunge belastninger, og du kan hænge luksuriøse flerskik gardiner på dem, der består af komplicerede kompositioner, samt tapetry lærred eller gardinstof.

I øjeblikket er der mange vanskelige teknologier, som du kan belægge en række designretninger i metal. De mest almindelige i dag fastgørelseselementer, lavet i moderne stilarter: højteknologiske, moderne, loft, minimalisme. Men hvis det ønskes, er det også muligt at finde et elegant gardin med udsmykkede linjer og mønsterindsatser i klassisk stil.

aluminium

Det er nødvendigt at tildele aluminiumskorre. Dette materiale er meget holdbart og korroderer ikke. Dens største fordel er den lette vægt, der tillader brugen af ​​aluminiumstænger til installation på loftet af gipsplader. Mange forbrugere vælger sådanne oplysninger, da de nemt håndteres. De kan når som helst males i den farve du kan lide.

Også aluminiumsgardin kan lamineres med en smuk film. Modeller med belægninger, der efterligner guld, naturligt træ med dets naturlige mønstre, bronze, rige champagne eller stenstruktur ser meget imponerende og elegant ud.

træ

For enhver gardiner og gardiner passer perfekt cornices lavet af naturligt træ. Den største fordel ved dette materiale er dets miljøvenlighed, smukt udseende og ydeevneegenskaber.

Moderne trægardiner er lavet i forskellige stilarter. Det kan ikke kun være udsøgte klassikere, men også lette landmusik, lakonisk minimalisme, luksuriøs barok osv.

Produkter på overfladen, hvor der er udskårne mønstre og kunstig relief, væver, ser dyre og attraktive ud.

I øjeblikket præsenteres smukke og slidstærke skovl af naturligt træ i forskellige farver. Eksempler på modeller af hårdbleget egetræ er forskellige i de mest lyse toner, og valnøddækkerne har bløde farver med honningtoner.

På jagt efter mørke gardiner anbefales det at være opmærksom på de flotte modeller af naturligt wenge træ.

Det anbefales at vælge træskovler i overensstemmelse med skyggen af ​​bundplader og møbler på værelset. For børns soveværelser ideelle naturlige design, malet i lyse og positive farver. Dette kan være den originale cornice af gul, grøn, orange eller koral.

Træstrukturer passer til alle typer gardiner. De er i stand til at modstå store belastninger. Til lighter og luftgardiner er det bedre at købe tynde og elegante hjørner med enkelt eller dobbelt række fastgørelsesdele. For tunge og tætte gardiner anbefales det at vælge strammere og mere holdbare flerrørsskårer.

Trækonstruktioner anbefales at blive behandlet med specielle imprægneringer, så de ikke springer, tør ikke ud og træparasitter ikke bosætter sig i dem. Det anbefales ikke at fastgøre sådanne gardiner på gipsloftet, da de er tunge og kan skade sådanne lette efterbehandlingsmaterialer.

Eaves lavet af naturligt træ er dyre, især hvis de indeholder udskårne og openwork elementer.

Et godt alternativ til sådanne modeller er mere overkommelige muligheder fra MDF. De ser attraktive ud, men i mange henseender er de dårligere end naturligt træ.

Farve og design

I dag kan man vælge et smukt loftkornet til ethvert interiør, hvad enten det er klassisk eller moderne.

 • Først og fremmest skal du være opmærksom på farven på bjerget. Den skal overlappe med andre detaljer i interiøret, for eksempel med møbler, dekorative elementer, bundplader eller døre.
 • En smuk hvid cornice er perfekt til mange miljøer. Det kan både modsætte sig den generelle baggrund og harmonisk opløses i den. Plastgardiner af hvid farve er særligt populære, da de ser koncise, pæne og billige.
 • Også klassiske er nuancer af naturlige brune. Disse varer ser meget attraktive og hyggelige ud.

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet

Sådan beregnes størrelsen af ​​cornice til gardiner: anbefalinger fra eksperter

Det er ikke nok at vælge en model af tagskæggene, der passer til gardiner og den overordnede stil af interiøret. Den vigtige rolle spilles af størrelser og bredde af tagbøjler til gardiner. Forkert valgte parametre må ikke dekorere, men tværtimod fremhæve manglerne i vinduesåbningen og ødelægge atmosfæren skabt i rummet.

Eaves til gardiner

Hvad styres ved at vælge størrelsen af ​​tagbøjlerne

For at skjule fejlene og fremhæve vinduets værdighed er det nødvendigt at vælge størrelsen af ​​holderen til gardiner. Følgende parametre skal overvejes i beregningerne:

 • Størrelsen af ​​vinduesåbningen er der et behov for at justere det (for eksempel hvis vinduet er smalt, så kan du visuelt forstørre det ved hjælp af en cornice).
 • Gardinvægt For tunge gardiner er det nødvendigt at tage en tagskinne med en diameter større end til lysgardiner.
 • Model gardiner. For eksempel vil gardiner, der falder med smukke folder, med tyl og lambrequin kræve en større struktur med flere rækker til fastgørelsesgardiner, og praktiske romerske gardiner har brug for en passende model af en cornice, der næsten ikke overstiger vinduestørrelsen.
 • Vedhæftningsmetode. Gardinholdere kan være væg eller loft. Dimensionerne af væggardinskinnerne til gardiner beregnes forskelligt fra dem til loftgardiner, og fastgørelsesmodellen til stilfulde romerske gardiner er normalt monteret inde i vinduesåbningen eller direkte over vinduet (mindre ofte under loftet).
 • Til væggitter, der består af en stang, dekorative tip og monteringsbeslag, bør du bestemme, hvor langt afstanden fra væggen skal være designet. Baseret på disse dimensioner er det nødvendigt at vælge længden af ​​beslagene. I køkkenet med lette enkeltsynge gardiner kan du klare dig med kort og tyndt, hvilket vil give lyset til designet, især hvis de er lavet af plastpolymerer og er i overensstemmelse med farveskemaet.

Eaves til gardiner

Hvordan vælger man de optimale parametre af tagskæggene

Hvilke størrelser af gardinstænger til gardiner vil være optimale? Denne værdi beregnes individuelt:

I det tilfælde, hvor vinduestørrelsen passer til ejerne, beregnes længden af ​​cornice baseret på bredden af ​​vinduesåbningen med tilsætningen af ​​20 cm på hver side. Så åbner vinduerne helt vinduerne.

For tætte tunge gardiner, især hvis de er dårligt draperet, er det bedre at tage en tagbøjle længere, langt ud over vinduet.

Beregn størrelsen af ​​cornice for romerske persienner er enkel, måler bare bredden af ​​vinduet. Holdere til romerske gardiner kan købes klar eller bestilles i værkstedet. De er oftest lavet af træ-, metal- eller plastpolymerer. Plast- eller metal romerske stænger passer perfekt ind i køkkenets indre.

For to tilstødende vinduer er det godt at købe en fælles holder til gardiner. Derefter måles bredden af ​​vinduerne, bredden af ​​vægåbningen og 40 cm tilføjes til dette resultat.

Når du planlægger at installere en skjult loftholdergardiner, skal du tage højde for vindueskarmens størrelse. Gardinet må ikke røre vindueskarmen og radiatoren. Skjulte loftholdere monteres bekvemt i værelser med lofter. Skjulte gardinstænger er praktiske og tager lidt plads.

Dimensionerne af loftet tagene til gardiner er små. En undtagelse er, når loftet er placeret over hele rummets bredde, så gardinerne kan bevæge sig ikke blot inde i vinduet, men også fra væg til væg. Brug af loftet kan du smukt dekorere vinduerne, samt at adskille en del af rummet med et gardin.

Hvilken længde skal være en væg- eller loftholder til gardiner, alle vælger sig selv. Men det er værd at huske, at de rigtigt valgte dimensioner af tagskæggene ikke kun vil skabe en hyggelig atmosfære, men også lette forskellige manipulationer med gardinerne.

Hvor længe skal gardinestangen være?

Hej, kære brugere af designskole studyas.com! I dag vil jeg fortælle dig om en anden fælles udsmykningsfejl, som mange boligejere gør, når de dekorerer vinduer i deres interiør.

Uerfarne husmødre gør ofte følgende dekorationsfejl: de køber en gardinstang til gardiner, hvis længde ikke overstiger bredden af ​​vinduesåbningen. Derudover placerer nogle stadig tagene direkte over vinduesåbningen og danner derved en tom (uformet) del af væggen fra tagene til loftet. Efter at have set nok af al denne skændsel besluttede jeg at skrive denne lektion, som jeg håber vil advare mindst vores læsere om at lave sådanne fejl, når de vælger og lægger en gardinstang.

Ideelt set skal skråningerne være 10-15 centimeter bredere end vinduesåbningen på hver side, kun i dette tilfælde vil gardinerne se harmonisk ud. På billedet nedenfor ses der to taghuller, hvis længde er omtrent lig med bredden af ​​vinduesåbningerne (sandsynligvis blev dette gjort med det formål, da specialisten selvfølgelig var involveret i designet af dette rum). Men en sådan beslutning er efter min opfattelse stadig forkert, fordi gardinet dækker en del af vinduet, hvilket betyder, at lidt sollys kommer ind i rummet. Det ville være bedre, hvis tagskægget var lidt længere, så gardinerne ikke ville lukke vinduerne.

I dette billede (nedenfor) kan du se to vinduer, forskellige i bredde og højde. Gardinerne dækker lidt om venstre vindue (der er simpelthen ikke plads til længere korset), men på grund af det faktum, at kanten bliver spikret på samme niveau, skabes illusionen, at vinduerne er de samme.

Vinduet i dette billede er omtrent den samme størrelse som vinduet i det andet billede af denne lektion, men på grund af at tagene er lidt længere, er der ekstra plads til gardiner på hver side af vinduet. Også takket være denne teknik ser vinduet sig lidt større ud end det faktisk er.

Og endelig et andet tip om design af vinduer gardiner. Når du vælger gardiner, skal du vælge gardiner, der består af to lærred: den ene til hver side af vinduet, selvom du ikke har tænkt dig at forhøje vinduet. Tro mig, kun gardinen på den ene side, ser i de fleste tilfælde ikke bare for billigt ud, men jeg er ikke bange for disse ord. Det er som en lap på en linnedskab.

Jeg håber, kære brugere af studyas.com, efter denne lektion vil du ikke længere lave sådanne fejl og undervise dem, der ikke vidste om det.

♥ Hvis du kan lide denne artikel, skal du klikke på din foretrukne sociale netværksknap:

Når du har korrekt valgt størrelsen af ​​tagskæggene og indstillet den til en bestemt højde, kan du visuelt udvide eller indsnævre rummet, forøge eller formindske (igen visuelt) loftets højde. Der er en række parametre, som du skal være opmærksom på, når du vælger din fremtidige cornice. Første ting først.

1. Type af cornice og dens farve

Når du vælger gardinstænger, baseret på det indre af dit hjem og de tekniske muligheder for at installere en fremtidig gardinstang, kan du bruge vores tips:

 • Hvis du vil have tagskægget til at være ubemærket, skal du vælge en aluminiumsprofilafskærmning eller plastbøsning (tagbøjler). Disse taghuler gemmer sig bag gardinerne og skaber indtryk af, at gardinerne flyder lige fra loftet. Du kan læse mere om fordelene ved profilen aluminiumskornet her http://shtoribelle.ru/sovety-po-vybory-karniza/podrobnooprofilnihkarnizah.html. Denne slags cornice har en række åbenlyse funktionelle fordele i forhold til andre cornices.
 • Når du vælger et dekorativt tagskærm, hvad enten det er metal, smedet, træ taggrunde, baguette system osv., Skal du overveje stilen på dit værelse:

- Metal gardin stænger vil se godt ud i næsten ethvert interiør. Deres farve kan vælges både "under guld" og "under sølv" og "under bronze" osv. Disse tagger er valgt til metalindvendige detaljer (håndtag på møbler, dørhåndtag, lysekroneramme osv.).

-Træafskærmninger, tagplader med en baguetteplade fra et træ eller "under et træ" kan afhentes i henhold til møblernes farve, en parket eller døre.

-Der er stadig forskellige særlige gardin systemer til forskellige typer gardiner (romersk, japansk, osv.). Med disse tagger kan du få mere kendskab til sider på vores hjemmeside.

2. Antallet af rækker (guider) af corniceen

Eaves oftest etablere i en, to og tre rækker (opkald fra henholdsvis en, to eller tre rækker). Men i det tilfælde, hvor design af dine lokaler involverer flerskikts komplekse gardiner, anbefaler vi at bruge aluminiumsprofiler med loftsfastgørelse http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy.html. Denne slags cornice kan sættes i så mange rækker som din fantasi tillader.

-Single-row cornices er indstillet, hvis du kun har brug for et gardin - lys eller tyk (nat).

-Dobbelt-rækken cornices bruges til tyll og tykke gardiner.

-Tre-rækkende cornices bruges, hvis du planlægger at hænge en lambrequin sammen med lette og tykke gardiner.

Hvis modellen i din fremtidige gardiner du planlægger at bruge pelmet. så for at hænge det, har du brug for en speciel profil cornice med velcro, som lambrequin er knyttet til. Gardiner med lamelrequiner kan også fastgøres på en rund cornice, men du skal enten lim en speciel "Velcro", som ikke er meget praktisk, eller desuden købe et specielt hængslet panel med velcro.

 • Hvis vinduets størrelse i forhold til dit værelse passer dig helt, så har du brug for en kronkel af længde = vinduebredde + 15-25 cm på hver side af vinduet
 • Hvis du vil visuelt udvide et lille vindue - vælg en sådan størrelse af cornice, så længden overstiger bredden af ​​dit vindue med mere end 25 cm.
 • Hvis vinduet ser for stort ud til dig - Vælg en længde af nøjagtigt bredden af ​​vinduet. Gardinerne spredt på siderne lukker en del af vinduet og visuelt indsnævrer det.
 • Hvis du har brug for visuelt at øge bredden af ​​hele rummet - brug "wall-to-wall" cornice.
 • Ved at installere cornice under loftet kan du visuelt lemlæse rummets højde. Til dette formål er loftet plastik cornice http://shtoribelle.ru/shop/category/6-plastikovye-karnizy.html eller aluminiumsloftet profilen http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy velegnet.html
 • Når du bruger lambrequin, skal tagskæggene også installeres så højt som muligt, så lambrequin ikke lukker toppen af ​​vinduet.
 • Med tilstrækkeligt højt til loftet kan cornice installeres lige over vinduet.

5.Distance fra væggen

 • I de fleste tilfælde vil længden af ​​standardvægbeslagene være tilstrækkelige til at holde gardinerne hængende smukt og lukke vindueskarmet og batteriet frit.
 • I tilfælde af at du har en vindueskarm og et batteri der stikker ud fra væggen mere end længden af ​​den valgte vægbeslag, skal du bestille et forlængerbeslag, som for eksempel http: //shtoribelle.ru/shop/category/101-udliniteli-kronshteinov-d16mm.html I dette tilfælde vil dine gardiner være fri til at falde fra tagskægget uden at røre vindueskarmet eller batteriet. Derudover kan du bestille flere, afhængigt af den afstand, du har brug for fra væggen af ​​beslagets forlængere. I gennemsnit afhænger en forlængelse af beslaget af 4-5 cm, afhængigt af producenten. Begrænsninger af beslagets samlede længde + forlængerledninger = 30 cm.
 • Den anden løsning på problemet, når vindueskarmet og batteriet strækker sig kraftigt fra væggen, kan være brug af loftbeslag. Men denne mulighed er mulig, hvis du ikke har udspændt og ikke ophængt loftsplader af plast, uden installation af en indvendig profil, der er monteret på forhånd. Det er nødvendigt at installere tagpladerne i en sådan afstand fra væggen, at vindueskarmet eller batteriet ikke rører det sidste vindue til vinduet.

Vi håber, at disse anbefalinger vil hjælpe dig med at vælge den rigtige eave til dit hjem!

Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem ved hjælp af en af ​​mulighederne:

- Ring til vores salon på en af ​​telefonerne på siden http://shtoribelle.ru/contakt.html

Vi vil forsøge at besvare alle dine spørgsmål om design af vinduer i dit hus!

Lofter til gardiner. Klassifikation. Egenskaber af træ, metal, snor og plastprodukter. Installationsvejledning

Vinduerne i det indre af rummet kan med rette kaldes øjne, som kan fortælle meget om stilen, smagen og livsstilen hos ejeren. Loftsdesign er for nylig kommet ind i vores hverdag, men formået at vinde respekt og populær kærlighed. Hvad er hemmeligheden ved at skjule loftslister til gardiner i indretningen og hvorfor deres installation kræver en særlig tilgang, vi vil fortælle videre.

Loftsystemer er bemærkelsesværdige for, at de er i stand til at umærkelige øjnene for at sikre pålidelig fastgørelse af gardinerne, samtidig med at deres funktionalitet bevares.

Fordele ved loftet corners

Alle hjørner kan opdeles i væg og loft.

De sidstnævnte konfiskerer selv segmentet og har tilstrækkeligt gode grunde til det:

 1. Dette design er egnet til små værelser og er i stand til visuelt at øge lofternes højde, hvilket betyder, at det vil blive værdsat af beboere i "Khrusjtjov". Derudover behøver du ikke at beregne afstanden fra loftet til tagene til gardiner.
 2. På grund af lukningen af ​​lærredene til væggen er der yderligere varmeisolering og beskyttelse af rummet i løbet af den kolde årstid.

Eaves på loftet for gardiner i design af soveværelset med et vindue med uregelmæssig form

 1. Dimensionerne af loftgardinskinnerne til gardiner giver dig mulighed for at placere lærredet tæt på de modsatte vægge. Denne teknik bruges aktivt af designere til at skjule væggenes mangler.
 2. Gardiner under loftet kan have flere lag, så du kan kombinere lette stoffer med tungt linned og dekorere vinduet med lambrequins og derved skabe et unikt design i en enkelt stil beslutning.
 3. Det er også vigtigt, at profilloftsystemerne er i stand til at gentage enhver form for vægge og loft, hvilket gør det muligt at gennemføre ganske interessante designideer og justere rummets rum i lodret og vandret plan.

Vær opmærksom!
Fra et teknisk synspunkt er profilsystemerne bemærkelsesværdige, idet de tillader gardiner at blive hængt på vinduer med en ikke-standard vindueskarmstørrelse.
Enden kan i sin tur ikke prale af muren.

Anvendelsen af ​​loftlister i en gipsplad niche

Klassificering af loftet taggrunde

Hvis du beslutter at dette design skal være metoden til fastgørelse af vinduesindretningen, er det tid til at overveje de typer loftsgardiner.

Afhængigt af det anvendte materiale kan afsnittene være:

 • plast;
 • træ;
 • metal (stål, smedet, messing, aluminium, kobber).

Træ taggrunde

Træ taggrunde med loft baguette

Deres brug er berettiget i den klassiske og rustikke stil, i værelser med hints af Provence og countrymusik. I tilfælde af farvevalg er det vigtigt at være opmærksom på skyggen af ​​møblerne, gulvet og dørene i rummet.

Et andet faktum, der er vigtigt at tage hensyn til - materialets miljøvenlighed, hvilket gør det til en uundværlig egenskab af soveværelser og børn.

Metal gardin stænger

En interessant mulighed, hvordan man hænger gardinerne på loftet cornice, ved hjælp af den klassiske og mini konstruktion

Metalforstærket loftsstolpe til gardiner kan modstå den imponerende vægt af tætte lærred af deres fløjl, brokade og chenille.

En række former, farver, udførlige indretningselementer eller lakonisk begrænsning tillod dem at finde deres retmæssige sted i lokalerne i stil med minimalisme og højteknologi.

String gardin stænger

Loftstrenget cornice (pris - fra 520 rubler.)

Passer kun til tynde stoffer og enkeltræk gardiner. Hvis du ignorerer denne anbefaling, kan det føre til, at skråningerne falder og det flotte udseende af hele vinduesensemblet vil gå tabt. Det er derfor, at designere anbefaler brugen af ​​strengstrukturer på loggier, køkkener og i børnenes værelser.

Plast - at være eller ikke være

Der er en varm debat om hensigtsmæssigheden af ​​at installere plastikafskærmninger, vi vil ikke røre ved mulige skader på polymeren og overveje designet ud fra praktisk og designmæssigt synspunkt.

Antallet af rækker kan variere fra 1 til 4, det bliver en glimrende platform til realisering af de mest dristige design ideer. Til lysgardiner anvendes en plastikprofil, for tungere anbefales aluminium.

Foto af en to-rækken plastikflise med en dekorativ strimmel

Derudover kan kittet suppleres med afrundede dele, så designet får et komplet udseende. Ikke mindst i æstetik tilhører baguetter - dekorative lameller, der er designet til at lukke den funktionelle del af gardinfastgørelsessystemet.

Baguette har næsten ingen begrænsninger i form, farve og materiale. Det moderne byggemarked tilbyder elementer af træ, metal, dekoreret med stof til at matche tapetet og endda krystal.

Bredden af ​​loftet cornice til gardiner afhænger af antallet af rækker og varierer fra 2,5 til 12,6 cm

Installationsfunktioner

 1. Installationsmetoden afhænger af typen af ​​loft. Så gipsplankloftkonstruktioner kan ikke klare barens vægt med gardiner. I denne situation er det vigtigt, at bjerget går direkte til betonbasen.
 2. Før du sy gardiner til loftbeklædningen, skal du omhyggeligt overveje deres form og muligheden for at placere dem i en speciel niche, der er mindst 15 cm bred. Denne løsning er velegnet til at arrangere taggaflernes lofter.
 3. Det er en fejlagtig opfattelse, at stræklofter er en kontraindikation for installationen af ​​en loftsstang til hængende gardiner. Alt, hvad der kræves af dig, er en omhyggelig fejlberegning af fastgørelsesstedet for strukturen. På projektfasen skal det firma, der udfører arbejdet, fastsætte specielle fastgørelser og suspensioner.

Club "skøre hænder"

Så hvis du har valgt et passende design, kom op med et vinduesdesign, kan du sikkert gå videre til spørgsmålet om, hvordan man hænger loftkanten til gardiner med egne hænder.

 • solid stige;
 • metal linjal eller målebånd;
 • Phillips skruetrækker;
 • bore;
 • hacksav (om nødvendigt reducere længden).

For gipsvæg lofter vil kræve erhvervelse af særlige dowels, sommerfugle. Men selv deres tilstedeværelse tillader ikke brugen af ​​vinduesindretning, der vejer mere end 7 kg (massen af ​​taggrunde og gardiner).

Bygningens længde skal være større end vinduets bredde med 0,5-0,6 m. Hvis vinduet har en stor del af væggen, kan du installere cornice på hele væggen. I dette tilfælde vil afstanden fra væggen til enden af ​​tagene ikke være mere end 15 cm.

Den stangformede cornice er fastgjort til beslagene i to eller tre steder afhængigt af længden af ​​strukturen. For fleksible og bussystemer vælges et trin på 0,6 m.

Vær opmærksom!
Det samme trin har en profil i et falsk loft.
Hvis du selvstændigt kan bestemme dens placering, skal du installere dækkets produkt langs kassebåndene.

 1. På plastpanelet laves huller med den valgte tonehøjde.
 2. Ved hjælp af et niveau og en blyant skal du tegne en linje i loftet, som vil være en vejledning, når du installerer tagbøjlerne.
 3. Fastgør tagskæggene, lad mærker gennem de borede huller.
 4. Brug en perforator eller en boremaskine til at bore huller i betonplanet til dowels med et langt ben.
 5. Hammer i korken med en hammer, og skrue dybden direkte.

konklusion

På spørgsmålet om udvælgelse og installation af gardinholdere bør kontaktes med særligt ansvar. Det afhænger trods alt på integriteten, gennemtænksomheden af ​​designet, bevarelsen af ​​vinduets funktionalitet og brugervenlighed, uanset om det er den enkleste enkeltrids cornice eller design til flerlags gardiner. Og vi tilbyder traditionelt dig en video i denne artikel, der svarer til alle dine spørgsmål.

Størrelser af gardinstænger til gardiner

Valget af cornice afhænger af rummets design, størrelsen af ​​den overflade, der skal dekoreres, gardinestilen, stoffets vægt og tekstur, på fastgørelsesmetode på væg eller loft. Producenter af tilbehør til hjemmet tog højde for alle nuancer, i dag kan du købe produkter af standardstørrelser, der passer til alle typiske værelser. Det vigtigste er at vælge den rigtige model for dine forhold. At lave eksklusive interiører, du kan bestille et monteringssystem til et enkelt projekt.

Form Factor

Eaves består af flere elementer:

 • rør, snor eller dæk;
 • side stik, tip, afrunding hjørner;
 • monteringssystem - beslag og holdere.

Valg af tagblade, styres af målinger af dit værelse, for massive, brede modeller vil gøre interiøret tyngre

Hvordan vælger du størrelsen

Hvis den normale størrelse af cornice ikke falder sammen med din måling af åbningen i længden, så kan den altid savnes. Her anbefales det at følge nedenstående tips:

 • Længden af ​​cornice skal være 150-400 mm bredere end vinduets åbning på hver side.
 • Væg-til-væg modeller skal være 1,5-2,0 cm mindre end åbningen.
 • Hver 1,5-2 m af længden af ​​væggitterne er et kuglebånd påkrævet, jeg monterer loftmodeller, husk at afstanden mellem fastgørelsesanordninger er 30-50 cm.

For eksempel skal vægskærer med en længde på 3 m have mindst 3 punkter af støtte: 2 på siderne, en i midten. I dette tilfælde kan du købe et stykke konstruktion L = 240 cm, eller et hold, hvor 2 skinner / rør 160 cm hver og så ud til den ønskede størrelse.

Skema, hvordan man laver målinger

standarder

Standardparametre blev afledt af ergonomien i typiske rum, hvor vinduerne og væggene er næsten ens, så der ikke er noget problem med længden. Men tekstilindustrien tilbyder en bred vifte af stoffer, fra meget lyse til tunge, massive og modedesignere kommer op med alle nye stilarter, med folder, pelmets, flæser, flerlags, så det er vigtigt, når du vælger en cornice at være opmærksom på:

 • det materiale, hvorfra det er lavet
 • skinnebredde, rørtykkelse.

Diameter og længde af metalrør

Den gyldne midten af ​​metalrør er D = 25-28 mm, der passer til næsten alle typer gardiner. Standard for smedede produkter 16 mm. Hule tyndvæggede produkter til lysgardiner har D = 16 mm, til tykkere - 2,5-4,0 cm afhængigt af fabrikanten. I flere række modeller, er rør af mindre (til tyll) og større (for hovedbanerne) normalt kombineret.

Mini skinner, designet til at dekorere små vinduer, under lys gardiner, har D = 1,0 cm, de overbelaster ikke interiøret og må ikke sættes som snore.

To-række systemer består af en tynd strimmel til tyl 10-16 mm og et rør D = 28 mm, for tykke gardiner. Normalt dækkes de på toppen med en dekorativ film, der efterligner naturlige materialer eller med maling. Rustfrit stål gør hjørner 25 mm i diameter. Standard L = 160,180, 200, 240, 280, 300, 320, 360 cm. Du kan også købe faste metalstænger med en diameter på 28-50 mm, 6 m lange.

Hvis varmesystemet passerer gennem et vindue med en bred sill eller på et plan, skal du være opmærksom på længden af ​​beslaget, optimalt fra væggen til indersiden af ​​cornice 10-15 cm

Standarder træ taggrunde

Træafskærmninger er ringere end metal i styrke, derfor er standarden for produkter D = 28 mm, som passer til lys og mellemvægt gardiner. Hvis du skal hænge tunge gardiner, skal holdere installeres gennem hver meter, hvilket ikke altid er praktisk for åbningen.

Stænger D = 16, 28, 35 mm er maks. 2 m lange, til brede åbninger skal du forbinde 2 stykker gennem beslaget.

Under massive tunge gardiner er det bedre at købe cornices D = 40-50 mm eller eksklusivt - D = 75 mm, disse kan være op til 4 m lange, de er dyrere i pris, men fordelene ved sådanne modeller er i holdbarhed og æstetik.

Vælg produkter fremstillet af slidstærkt træ, så over tid er der ingen afbøjninger

Standarder af plastmodeller

Den maksimale længde af et plastdæk er 4 m. Dobbeltsidet cornices giver en bredde på 8,0 cm, tre-rækker-8,7 cm, L = 150, 180, 210, 250, 280, 300, 320, 340, 360, 380 cm.

Hver producent kan sætte sin størrelse, så nogle gange varierer disse parametre lidt

Klassiske baguette lister af plast i et sæt har en dekorativ strimmel, dens bredde er 5 eller 9 cm, mindre ofte er der bredere 100, 150-300 mm, disse er små samlinger, mere eksperimentelle.

Plaststænger har en standard D = 28 mm, en parameter til lette modeller 12, 16 mm, egnet til køkkengardiner, i badeværelset, til vinduer i børnenes værelser. L = 200, 240, 300, 360 cm

Nyttige tips

For at beregne højden for at hænge kronerne korrekt måler du højden af ​​molen fra den vandrette hældning til loftet, divider parameteren med 3. 1/3 er afstanden fra loftet, 2/3 fra hældningen.

Hvis bryggen er smal, giver du fortrinsret til modeller med montering på loftet. Hvis du vælger at hænge vægkanter, skal du huske at afstanden fra den vandrette hældning til bundkanten af ​​beslaget skal være mindst 50 mm.

Afstanden fra vinduesåbningsbredden på 0,15-0,4 m er ikke kun et designtrick for æstetik. Denne afstand gør det muligt at flytte gardinerne så langt som muligt for fuldt ud at åbne vinduet, hvilket er vigtigt for mørke rum.

Vælge et fastgørelsessystem, styres af interiørdesign og model gardiner