Skjulte gardinstænger

Vigtigt for indretningen er vinduets design. Eaves kan imidlertid absolut ikke matche stilen på hele rummet. Derfor vil du nogle gange bare skjule det. Tusindvis tjener baguetter hovedsagelig til at fastgøre gardinerne, og kun så er det et dekorativt element i interiøret. Usynlige gardinstænger i kombination med et strækloft kan skabe et luftigt og vægtløst interiør, rummet vil se mere rummeligt og højt ud.

Særlige egenskaber

Et træk ved sådanne loftkonstruktioner er forbuddet mod montering af nogen vægtbærende dele, som kan skade loftfilmen. I et sådant rum er det umuligt at bruge de sædvanlige loftslister. Det er netop tilfældet, når konstruktionen af ​​et hemmeligt fastgørelsessystem til gardiner bliver optimalt.

Dekorativ udsmykning af vinduesåbningen er ekstremt populær, når gardinerne flyder fra loftet. Især effektivt ser det ud i kombination med dekoration ved hjælp af belysning. For at gøre dette er det nødvendigt at montere en niche straks, når du installerer gipsophængene for at skjule kronen. Ved hjælp af dette materiale er ikke kun rektangulære vinduer lavet, U-formede, buede, halvcirkelformede loftkonstruktioner af cornices er lavet af gipsvæg.

Hvis dit værelse allerede har et ophængt loft, er brug af gardinstænger, der ikke er synlige, et presserende behov.

I nogle gamle huse tjener en gulvplade som en vinduestråle. Selvfølgelig er det umuligt at installere en traditionel cornice med et sådant arrangement af vinduet. Loftet af fastgørelsesgardiner gemt i en niche vil gemme situationen.

Fordele og ulemper

Skjulte taggrunde er et panel fastgjort til loftet. Det har normalt en niche mellem loftet og væggen. Der er flere muligheder for opbygningen af ​​en sådan dybde, afhængigt af selve loftet.

Der er en anden form for skjult fastgørelsesdesign - baguette designs. Dette er en variation af en murskive, kun forklædt med et dekorativt foring af træ, plast eller metal.

De skjulte taghuller har en række fordele:

 • funktionalitet. Sådan forankring er hensigtsmæssig i værelser med lave lofter, således at det er muligt at organisere rummet ved visuelt at forøge dens højde og volumen;
 • æstetik. Laconisk og spektakulært alternativ til foringer og lambrequins, som også maskerer designen af ​​tagskæggene;
 • designet. Vinduets åbning, designet på denne måde, ser blid og vægtløs ud. Dette er en god mulighed for enhver stil i indretningen, mens der ikke er behov for at vælge tilbehør til indvendige dele, der er kun en opgave - design af gardiner;
 • funktionalitet. Nichen til at skjule bjergene vil også være et sted, hvor du kan skjule elektriske ledninger, andre indlejrede kommunikationer, fiberoptiklinjen på internettet, ventilationskanaler, brandalarmanordninger. Skjulte tagskærter bruges ofte til indbygget belysning;
 • rumdannelse. Manglen på yderligere strukturer til fastgørelse af gardinerne gør det muligt ikke at aflede opmærksomheden fra atmosfæren, som stoffet der flyder fra loftet opretter i rummet.
 • økonomi. Cornice, der er skjult for øjnene, løser kun den funktionelle opgave, der er ingen indretning på det, hvilket reducerer omkostningerne ved sådanne produkter betydeligt.

Blandt manglerne er følgende:

 • behovet for yderligere installation omkostninger. Omkostningerne inkluderer installation af en niche, såvel som kompleksiteten ved fremstilling af selve strukturen;
 • kompleksitet med udskiftningen. Om nødvendigt eller reparation vil det være ret vanskeligt at erstatte en sådan konstruktion;
 • minimalistisk design. Ikke alle kan lide et lignende vinduesdesign med et minimum af tilbehør. For eksempel, i tilfælde af rig udsmykning, vil indretningen ikke se helt komplet uden traditionelle tagblade;
 • nicher, der bruges til at skjule tagskægget, er ikke altid umærkelige. I store rum ser de godt ud, men hvis rummet er for lille, ser nicherummet ud som en flop i loftet.

montering

Skjult kronkage er meget udbredt i områder, hvor der er et hængende loft eller loftkonstruktion af gipsplader. Det er nødvendigt at tænke ud på forhånd design af fastgørelsesgardiner. Du kan forsigtigt lave et pant i et design med fiksering på væggen, men det er bedre at udføre tagene straks i strækloftet - det er den mest bekvemme løsning. Eaves er normalt udføres ad gangen med enheden af ​​stretch loftet, men forud for begyndelsen af ​​spændingen af ​​selve flyet.

Fastgørelsen til gardiner kan skjules ved hjælp af gipsvægskonstruktioner, der tillader de mest komplekse sorter: lige, halvcirkelformet, vinklet, bølget. En gipsvægs niche kan laves selvstændigt, det gør ikke meget svært.

Skjulte installationsfunktioner kan være af flere sorter:

 • loft multi-række. Denne mulighed er den mest almindelige;
 • rund stang. Velegnet til en bred niche;
 • streng. Praktisk og billigste løsning;
 • Fleksibel. De bruges i karrevinduer, og hvis der anvendes kantplacering af gardiner.

Hovedtrinnet i installationen er fremstillingen af ​​den mest skjulte niche. Det skal være tæt på vinduesåbningen, og dets størrelse afhænger direkte af modellen af ​​gardiner, der er planlagt til at blive hængt. For eksempel, hvis gardinerne er tynde, vil tre til fire centimeter være nok, og hvis de er massive gardiner, så skal størrelsen af ​​nicheen være fra 10 til 15 centimeter.

Fastgørelse udføres på to måder. I det første tilfælde anbringes en træbjælke til loftet langs vinduevæggen, der har den nødvendige tykkelse og fastgøres med skruer, med stor tykkelse ved hjælp af forankringsbolte. I et andet tilfælde, i stedet for et tømmer, er et stålhjørne fastgjort til loftet.

Sådan lukkes cornice loftet sokkel: hvad du skal arbejde og hvordan man installerer

Skjult cornice er en fremragende løsning, som har en række utvivlsomme fordele: gardinerne glat ud af loftet, plus du kan spare penge og købe den billigste type ophængningssystem, da det ikke vil være synligt alligevel. Det er meget nemmere at opbygge en sådan struktur med egne hænder, end det forekommer ved første øjekast, men du skal bruge en vis mængde tid og kræfter for at opnå et godt resultat. Dette er, hvad denne anmeldelse vil vedrøre.

På billedet: I stedet for cornice får du et projektion fra samme bundplade, der bruges i hele rummet.

Hvad du skal arbejde

Da vi vil overveje en pålidelig og grundig version af arbejdet, skal vi forberede dem i overensstemmelse hermed. Leder du efter følgende komponenter:

Det er vigtigt!
For at sikre pålideligheden af ​​designet og sikre dets holdbarhed er det nødvendigt at bruge kun højkvalitets fastgørelsesdele.
Dowels er egnede til beton og selvdrejende skruer til træ.

Nogle gange sætter udviklerne samtidig belysningen på loftet og taglisterne, men det er en mulighed for en amatør

Sådan installeres

Alle faser af arbejdet kan opdeles i to dele - fastgørelsen af ​​cornice og markering af overfladen samt konstruktion af kassen og montering af soklen på væggen. Hvert af deres faser er vigtigt, så overvej dem mere detaljeret.

Primær arbejde

Først skal du gøre følgende:

 • Først skal du markere placeringen af ​​tagskægget, det er vigtigt at huske en simpel regel: Gardinerne bør ikke røre karmen, da dette ødelægger udseendet. Positioneringslinjen skal være 3-4 centimeter længere end vindueskarmets kant
 • Derefter fastgøres strukturen, det gøres enten ved hjælp af dowels, eller ved brug af skruer afhænger alt af basen. Du bør ikke hænge gardiner med det samme - de bliver beskidte, når de arbejder;

Funktioner fastgørelse cornice afhænger af sin type, oftest i sættet er en guide med producentens anbefalinger

 • Derefter skal du markere placeringen af ​​den fremtidige design af kassen, den skal afvige fra det installerede system med 3-4 centimeter. Det er bedst at tegne en linje, der vil fungere som hovedretningslinjen under arbejdet.
 • Hvis du hænger gipspladekonstruktion, kan du bare forlade en niche til gardiner, så behøver du ikke gøre ekstra arbejde.

Hvis du forlader en niche, når du opbygger en loftsstruktur, kan du ikke gøre noget ekstra arbejde.

Det er vigtigt!
Oftest vælger udviklere den mulighed, hvorpå fremspringet er lavet for hele bredden af ​​rummet.
Dette giver dig mulighed for betydeligt at forenkle arbejdsgangen, fordi kassen kan fastgøres på væggene, hvilket øger styrken væsentligt.

Byggestruktur

For at finde ud af, hvordan man skjuler tagene bag loftsplinten, skal man gøre sig bekendt med dette afsnit:

 • Først og fremmest er det nødvendigt at bygge en kanal fra en gipsprofil, dens højde skal være lig med den anvendte kantsten, og bredden er normalt lig med størrelsen på understøtningselementet. Samlingen er fremstillet ved hjælp af dykker og selvskærende skruer; det er vigtigt at sikre højkvaliteten af ​​forbindelserne, så de holdes så sikre som muligt;

Nogle foretrækker at gøre boksen mere end baseboardet

 • Hvad angår strukturens foring, bliver gipspladen først skåret, så er elementerne fikseret. Det er vigtigt ikke at lægge stor indsats for ikke at skade materialet.
 • Så skal du putte overfladen, og for at styrke strukturen er det bedre at installere perforerede hjørner på alle bøjningerne. Arbejdet er ret simpelt, da overfladerne er små, og der er ingen grund til at vise store områder;
 • Efter tørring er det nødvendigt at udjævne basen, til dette formål anvendes et rivejern og lakpapir eller et specielt slibemiddel. Derefter kan du male overfladen i en hvilken som helst ønsket farve, nogle gør ikke, da elementet ikke er synligt, men det er bedre at gøre alt grundigt;
 • Monteringen af ​​soklen er meget enkel: Smør bagsiden af ​​med flydende negle og tryk elementet på overfladen i en vis tid angivet på pakken;
 • Endelig, efter at limen er tørret, kan små fejl repareres, hvis den er til stede, det handler mere om led og søm. Den sidste etape - fastgørelsesgardiner, og du kan nyde resultatet af arbejdet.

Hvis du ønsker det, kan du bygge meget originale designs, som vil se meget attraktive og usædvanlige ud

En anden mulighed er at skjule kronen bag loftsplinten - limning af elementet helt til loftet er ikke meget pålideligt, men det kan nogle gange være en fantastisk løsning, som du bruger meget mindre tid og kræfter på.

konklusion

Opbygningen af ​​soklen for at lukke cornice er en interessant løsning, der er fantastisk til nogle interiører. Videoen i denne artikel hjælper med at forstå emnet endnu bedre, hvis du har spørgsmål - spørg dem i kommentarerne under anmeldelsen.

Sådan lukkes cornice loft sokkel

Lofter til gardiner med en sokkel. Reparation, Sådan installeres.

Lofter til gardiner med en sokkel. Installation.

Gipspladerkasse, der gør en niche. Det er vant til at skjule fastgørelsen af ​​gardinerne og at holde baguetten fast.

Hylderne gemt bag loftet soklen er et fashionabelt element i moderne design.

Gipsvæg, boks - gardinstang.

I dette afsnit vil du se alt om baseboards og hvilke typer der er til i dag.

I rubrikken på vores hjemmeside har vi samlet de mest almindelige videoer om, hvilke typer af bundkort der findes i dag.

Sådan skjuler du cornice til loftplinten?

Hylderne gemt bag loftet soklen er et fashionabelt element i moderne design.

Loftet, som er omgivet af en smuk loftsplint, ser praktisk ud og giver rummet et originalt udseende.

Tulle strømmer lige fra loftet. Der er ingen ekstra dekorative elementer i form af en række stål eller forgyldte cornices.

Loftet, omgivet af en smuk loftsplint, behøver ikke yderligere dekoration. Han selv er en udsmykning af værelset.

Men hvordan lukkes cornice for loftet sokkel?

Loftslister - hvad er de?

Blandt de moderne byggevarer er der et stort udvalg af loftplanker, der kan limes til væggen og loftet på samme tid. De mest almindelige er:

 • fra polystyren;
 • fra polyurethan;
 • gips;
 • træ.

Polystyrenfileter er lavet af højkvalitets og miljøvenligt materiale, så de er sikre for menneskers sundhed. Materialet til fremstilling af sådanne sokler er polystyren. Galtel er let at klæbe, det deformerer ikke og absorberer ikke fugt. Det er også ret billigt og meget praktisk at reparere som byggemateriale. I modsætning til typerne polyurethan kræver det ikke specielle værktøjer og faglige færdigheder til installation. Den mest tilgængelige type.

Polyurethan soklen er modstandsdygtig over for skader og har høj mekanisk styrke.

Polyuretan sokkel er et slidstærk og pålideligt element i loftindretningen. Den er lavet af miljømaterialer og opfylder brand- og sanitetsstandarder. Den er modstandsdygtig over for skader og høj mekanisk styrke. Polyuretanfileter har et mere fremtrædende og klart mønster sammenlignet med elementer fra polystyren. Lim dem til en speciel lim.

Gips loftsplint er lavet af harmløst materiale til miljøet og manden - højstyrke gips. Lim det skal være på en flad overflade. Gips cornice har en forholdsvis høj pris, den tilsvarende kvalitet.

Træfileter og barrierer i nyere tid bliver stadig mere sjældne på grund af de høje omkostninger og kompleksiteten i arbejdet. Men de ser på det færdige loft ikke værre end deres konkurrenter.

Hvilke værktøjer og materialer skal du bruge?

For at skjule tagene til loftplinten skal du bruge værktøjer og materialer:

Installationsskema loftplint.

 • målebånd;
 • saks til metal;
 • skruetrækker;
 • bore for at bore huller i loftet;
 • skarp kniv;
 • skarpt skærpet blyant
 • hacksaw blad;
 • metalprofil for at skabe en boks-kant
 • drywall;
 • selvdrejende skruer til gipsvægge;
 • dowel-negle til fastgørelse af en metal profil til loftet;
 • loftsplint;
 • speciel lim.

Hvordan udfører arbejdet?

Ordningen med skæreplint med ustanvoka.

Arbejde skal begynde med målinger og markering. Det skal bestemmes, hvor der i loftet er loftkanten til gardiner. Det bør ikke placeres meget tæt på vinduet. Det suspenderede gardin skal ikke røre vindueskarmet, men det er bedre, hvis det hænger i en afstand af flere centimeter fra det. Manglende overholdelse af denne genstand vil medføre, at gardinet klamrer sig til vindueskarmets kant, bliver snavset og slid hurtigere.

Fastgør en gardinholder midlertidigt til loftet og cirkuler den med en blyant, fjern den (du har to vandrette linjer). Afgå fra den fjerne strimmel fra glasset et par centimeter. Tegn en anden vandret linje. Denne strimmel vil være begyndelsen af ​​boksens kant.

Baseret på den vandrette linje skrues metalprofilen til loftet. Og bygg en lille ramme. Bredden af ​​kassen kan være lig med profilens bredde, og dens højde skal være lig med loftsplintens bredde. Det resulterende lange og smalle rektangel obtyte gipsplader. Box-ledge klar. Så er du nødt til at putte leddene til at prime, lim tapet eller gøre det samme arbejde, som du gjorde med hele loftet.

Når loftet med afsatsen er klar, måler længden af ​​kassen og skærer fileten af ​​passende længde. Lim skal være en speciel lim på indersiden af ​​rummet. Tilslut (loop) med hele loftlisterne.

I det resulterende mellemrum mellem vinduet og boksens kant fastgøres takkanten til gardiner langs de markerede vandrette linjer.

Du kan hænge gardiner og nyde det resulterende dekorative loft med en skjult kronkage.

De skjulte tagskærme til gardiner: 2 måder at installere

Der er to grundlæggende måder at gemme en gardinstang på: bag et loftplint eller i en niche

 • Nummer: №6 (219) juni 2017
 • Materiale tilberedt: Tatyana Gronskaya

Ofte indebærer interiørets æstetik manglen på unødvendige detaljer. Men hvordan gør man f.eks. Uden så vigtige funktionelle elementer som gardinstænger?

Foto: Sergey Kuznetsov. Designer Svetlana Yurkova

Et sjældent vindue gør uden gardiner, da stoffet giver en følelse af sikkerhed fra andres synspunkter og dekorerer interiøret. For evnen til at manipulere vævede klæder ansvarlig gardin taggrunde af et bestemt design. Den bredeste funktionalitet af gardinsystemer baseret på aluminiumsprofiler (selv om der er enklere plast- og kombinerede modeller). Til en kort betegnelse kaldes de profilskinner.

Du kan placere fra en til fem rækker af lærred på dem, installere en mekanisk eller fjernbetjening, bestil en formular under hensyntagen til vinduesåbningens egenskaber, gardinens type, montering af tagene på væggen og på loftet. Profiler kan forlænges i længden til enhver størrelse. Og manglen på dekoration i sådanne tagskinner indebærer blot en skjult installation. Hvordan implementeres det? Der er to muligheder: Skjul dem bag loftsplankerne (soklen) eller i en niche, der er beregnet til installation af et ophængt eller hæftet loft.

Loftslister

En af de nemmeste måder at skjule gardinskinnen på er at montere stuccoindretningen på loftet, loftpladen. Til dette formål er egnede produkter fremstillet af polyurethanskum, polystyrenskum eller duropolymer. At være en type skumplast er udvidet polystyren ikke særlig hårdt, og dets produkter er ikke berømte for indretningens rigdom. Og hvis du har brug for et indviklet reliefmønster, så skal loftplinten søges blandt en bred vifte af produkter fremstillet af skummet polyurethan og duropolymerer.

Men i sådanne tilfælde bruger de ikke gipsstykker, da det er tungt, og installationen kræver pålidelige indlejrede dele. Størrelser af loftplanker er forskellige: Fra smal (25 × 25 mm) til bred (200 × 200 mm) er den lineære længde 2 m. Der er også fleksible indstillinger, der giver dig mulighed for at skabe radiusformer. For at lave en skjult gardinstang skal højden af ​​loftsplinten beregnes. Samtidig går vi ud fra, at vinkelrummet, set af en person, der kigger opad med hovedets naturlige stilling, er 55 °. Vi tager højde for, at indrykket fra forkanten af ​​gardineskinnen til loftpladen skal være ca. 20-40 mm til lysgardiner og 40-60 mm for tunge gardiner, for ikke at hindre deres bevægelse og forhindre dannelse af folder på stoffet.

Højden af ​​soklen kan beregnes ved hjælp af formlen: A = B × tg 55 ° C eller A = 1,4 B + C, hvor A er loftets soklens højde, B er afstanden fra midten af ​​gardinskinnens første skinne til loftsplinten, C er gardinens højde tagger til bunden af ​​løberne. I den "beskedne" version af profilen med en sektion på 10 × 15 mm får vi: 1,4 (15/2 + 20) + 20 = 58,5 mm og for en solid profil D 3400 under tunge gardiner: A = 1,4 ( 17/2 + 40) + 50 = 118 mm. I sidstnævnte tilfælde opstår spørgsmålet straks: "Er den 120 mm høje plint omkring rummets perimeter god?" En sådan beregning hjælper med at finde den optimale løsning.

Gipsplader og spændingsstrukturer hjælper ikke kun med at forklæde gardinstangen, men også at installere spotlights. Foto: ShutterStock / Fotodom.ru

BASE FOR FASTENING

Monteringsteknologi bestemmer, at bundpladen ved indretning af den øverste del af væggene er fastgjort til limen i to vinkelrette planer: til væg og loft. Men for at lukke gardinestangen skal de lave en lodret bund på loftet. I form kan dette være et lige fundament eller en mere kompleks U-formet, indesluttende cornice også fra enderne. Under alle omstændigheder kan den bruges som plademateriale (gipsvæg, krydsfiner) ved at fastgøre til de forbundne hjørner og aluminiums hjørne. Dimensionerne af tværsnittet af sidstnævnte er meget forskellige, der er for eksempel ulige 150 x 40, 200 x 20 mm, som giver dig mulighed for at tilslutte selv en høj loft sokkel i den mindste tilladte afstand til gardinstangen.

For pålidelig fastgørelse af løbeprodukter til betonloftet anbefales det at anvende en dowel-plug, som er en plastikbøsning med stivere og.usami. Når skruen skrues i skruen, bliver dowel-pluggen deformeret og skaber en pålidelig fastgørelse. Under dem i loftet slibes hullerne i trin på 0,9-1,2 m.

Arrangering af nicher over hvert vindue er ret en besværlig opgave, men en usædvanlig løsning vil dekorere interiøret. Foto: ShutterStock / Fotodom.ru

DEVICE NICHES

Under reparationer i boligområder er stræklofter ofte lavet af elastisk syntetisk stof eller hemmed gipsplader på en metalramme. Disse metoder gør det muligt at få en perfekt flad overflade og udføre skjulte ledninger. Og hvis strukturerne ikke bringes til væggen med en vinduesåbning, så kan du udstyre en niche foran vinduet for at placere tagskæggene. Hvis der ikke er planlagt alvorlige reparationer, er valget et-strækloft, det tager kun 5-7 cm i højden.

Dens installation af den specialiserede brigade tager flere timer, det ledsages ikke af beskidte processer, og møblerne skal ikke tages ud af rummet. Kanten af ​​loftet, som definerer nichens kant, er lavet af en særlig baguette profil, som er fastgjort til en træbjælke. Et elastisk spændingsark indsættes i profilsporene (den såkaldte harpun og kammetoder til fastgørelsen anvendes). Curtain cornice, skjult i en niche, er knyttet til loftet. Nichen langs vinduet ved enheden af ​​det suspenderede gipsplankloft er en tidskrævende beslutning, som implementeres i reparationsfasen. Selv når man udvikler et designprojekt i overensstemmelse med opgaver og stil, sætter de loftets form. Det kan være både lige og multi-level, komplekse konfiguration.

Under alle omstændigheder giver et podshivnaya-loft dig mulighed for at efterlade en niche til gardinfuger med en dybde på 7-10 cm. Beregninger, mærkning, skæring, installation på specielle bøjler og profiler, puttyme og maling - kort sagt alle processer, der er nødvendige for at opbygge et sådant loft. Størrelsen af ​​nicheen kan bestemmes ved den ovenfor beskrevne formel, men er normalt baseret på den tilladte reduktion i loftets højde, og dimensionerne og typen af ​​corniceprofilen, der passer til den planlagte stoftype, vælges i overensstemmelse med dybden af ​​nicheen. Det er også vigtigt at overveje udragende vindueskarme og radiatorer for korrekt at beregne bredden af ​​nicheen for et smukt gardingardin.

I dag gemmer eaves i de fleste tilfælde. Hvorfor? Hvis du ser tæt på det moderne interiør, vil vi se, at det er baseret på reglen "vi gemmer alt unødvendigt." De fleste kunder er allerede tilfreds med arkitekterne om ikke at mætte færdige ting med tilfældige ting, og hvis små elementer kommer over et sted, bør du ikke tøve med - de er valgt og indbygget. i indretningen af ​​projektets forfatter. Alt andet går til de skjulte hylder. Og det er forståeligt: ​​livet er mættet med indtryk og begivenheder, og om aftenen vil jeg vende tilbage til huset, hvor der ikke er nogen irriterende detaljer. Eaves er på den anden side en mærkbar ting, og i moderne stilistik er det ofte overflødigt, det kan og skal være skjult. Men interiøret med replikaer af historiske stilarter eller i 1960'ernes ånd. Det modsatte er vægkanaler let accepteret. Det eneste spørgsmål er, at deres udseende ikke altid, eller rettere sagt, tilfredsstiller arkitekten: vi mødes meget dårlig smag og modeller af forældet design. Derfor er det nødvendigt at enten alvorligt dykke ind i søgen efter en passende mulighed eller at gøre cornice usynlig.

Plint og cornice til loftet

Spørgsmålet om at dekorere loftet og væggene i dag løser med succes loftplinten. Dette er et eliteelement af indretningen, som med succes lukker leddene og hullerne, vil give et komplet look til rummet og bliver "højdepunktet" i rummet.

De mest almindelige materialer, hvorfra der er lavet moderne loftbagetter, er:

 • Polystyren (ekspanderet polystyren);
 • Skumplast;
 • polyurethan;
 • plast;
 • Træ.

Den mest overkommelige er polystyren, skum og polyurethan baguetter på grund af deres enkelhed (fastgørelse), manglen på kemisk lugt og overkommelig pris. De giver mulighed for at vælge forskellige muligheder for indretningen, gemme uregelmæssigheder, led og huller.

Gør det selv - Sådan gør du det selv

Sådan gør du noget selv, med dine egne hænder - hjemstedets hjemsted

Hvordan man laver taggene usynlige, skjulte

Usynlig gardinstang gør-det-selv - metoder og materialer

Æstetik af det indre af lejligheden indebærer manglen på unødvendige detaljer i mange tilfælde. Men hvordan kan du gøre uden så vigtige elementer som hjørner til gardiner? Og hvad skal man gøre, hvis selv de mest dekorative af dem bagetnye passer ikke til designet af din lejlighed?

På trods af blindsudseendet er der stadig et sjældent vindue uden gardiner, da de giver beskyttelse mod fremmede synspunkter og omdanner interiøret.

På mange måder er gardinstangen af ​​en bestemt struktur ansvarlig for dette. Den bredeste funktionalitet af gardinsystemer baseret på aluminiumsprofiler (selv om der er enklere plast- og kombinerede modeller).

Til en kort betegnelse kaldes de profilskinner. Du kan placere fra en til fem rækker af lærred på dem, installere en mekanisk eller fjernbetjening, bestil en formular under hensyntagen til vinduesåbningens egenskaber, gardinens type, montering af tagene på væggen og på loftet. Profiler kan forlænges i længden til enhver størrelse.

Og manglen på dekoration i sådanne tagskinner indebærer blot en skjult installation. Hvordan implementeres det? Der er to muligheder: Skjul dem bag loftsplankerne (soklen) eller i en niche, der er beregnet til installation af et ophængt eller hæftet loft.

RESULTATER FOR MÆLKEDEKORORATIONER

En af de nemmeste måder at skjule gardinskinnen på er at montere stuccoindretningen på loftet, loftpladen. Til dette formål er egnede produkter fremstillet af polyurethanskum, polystyrenskum eller duropolymer. At være en type skumplast er udvidet polystyren ikke særlig hårdt, og dets produkter er ikke berømte for indretningens rigdom. Og hvis du har brug for et indviklet reliefmønster, så skal loftplinten søges blandt en bred vifte af produkter fremstillet af skummet polyurethan og duropolymerer.

Men i sådanne tilfælde bruger de ikke gipsstykker, da det er tungt, og installationen kræver pålidelige indlejrede dele. Dimensionerne af loftsplinterne er forskellige: Fra smal (25 x 25 mm) til bred (200 x 200 mm) er den lineære længde 2 m. Der er også fleksible muligheder, der giver dig mulighed for at skabe radiusformer.

For at gøre gardinestangen usynlig, skal loftets soklens højde beregnes. Samtidig går vi ud fra, at vinkelrummet, set af en person, der kigger opad med hovedets naturlige stilling, er 55 °. Vi tager højde for, at afstanden fra gardinskinnenes forkant til loftsplinten skal være ca. 20-40 mm til lysgardiner og 40-60 mm for tunge, for ikke at hindre deres bevægelse og forhindre dannelse af folder på stoffet.

Højden af ​​soklen kan beregnes ved hjælp af formlen: A = B x tg 55 ° C eller A = 1, D B + C, hvor A er loftets soklens højde, B er afstanden fra midten af ​​gardinsstangens første spor til loftsplinten, C er gardinens højde tagger til bunden af ​​løberne. Så i den mest beskedne version af profilen med en sektion på 10 x 15 mm får vi: 1,4 (15/2 + 20) + + 20 = 58,5 mm og for en solid profil D 3400 under tunge gardiner: A = 1,4 (17/2 + + 40) + 50 = 118 mm. I sidstnævnte tilfælde opstår spørgsmålet straks: "Er den 120 mm høje plint omkring rummets perimeter god?" En sådan beregning hjælper med at finde den optimale løsning.

Valget af størrelser og form af tværsnit af polymerpladeplanker er usædvanligt bredt. Med denne indretning er det nemt at skjule gardinestangen og samtidig sørge for elegant overgang fra væg til loft. En bred støbt sokkel giver dig mulighed for at installere en skjult belysning (a, b) og fremhæve rummets form, idet du lægger vægt på hjørner og åbninger (6)

INSTALLATION AF MOLDINGSFORBETALINGER

Ved at vælge stucco til loftet er det vigtigt at overveje funktionerne ved montering. Produkter fremstillet af polystyrenskum limes til særlige flydende negle, og til montering af bundplader lavet af skummet polyurethan og duropolymerer er det ønskeligt at anvende klæbemidler af samme navn producent. Til fastgørelse til forskellige overflader - universal, og til limning af dele med hinanden - docking. Under den fornødne størrelse savnes listerne med en håndsav eller en midsav. Uden undtagelse skal ovennævnte lister være malet med vandbaseret maling. Uden maleri vil indretningen efterhånden blive gul, når den udsættes for lys.

BASE TIL AT FASTAGE ØRE

Monteringsteknologi bestemmer, at bundpladen ved indretning af den øverste del af væggene er fastgjort til limen i to vinkelrette planer: til væg og loft. Men for at lukke gardinestangen skal de lave en lodret bund på loftet. I form kan dette være et lige fundament eller en mere kompleks U-formet, indesluttende cornice også af feriestederne. Under alle omstændigheder kan den bruges som plademateriale (gipsvæg, krydsfiner) ved at fastgøre til de forbundne hjørner og aluminiums hjørne. Dimensionerne af tværsnittet af sidstnævnte er meget forskellige, der er for eksempel ulige 150 x TO, 200 x x 20 mm, som giver dig mulighed for at tilslutte selv en høj loft soklen i den mindste tilladte afstand til gardinskinnen.

NICHE MED HYPOSKARTONET
F Den nemmeste måde er at lave en niche ved hjælp af en falsk fra GCR (a); Det er fornuftigt at sænke loftet i hele lokalet (6) kun hvis du skal skjule kommunikation, for eksempel ventilationskanaler
1 - gardinstang; 2 - gipsvæg 3-guide profil; 4 - loftsprofil; 5 - polymere overflader 6 - suspension

For pålidelig fiksering af løbeprodukter til betonloftet anbefales det at anvende en stikkontakt, som er en plastmuffe med stivere og "overskæg". Når skruen skrues i skruen, deformeres dowel-pluggen, hvilket skaber en sikker fastgørelse. Under dem i loftet slibes hullerne i trin på 0,9-1,2 m.

Der er specielle loftsstifter til maskering af gardinafskærmninger, som på grund af den ekstra støtte tillader limning af støbning til kun et plan - loftet. Men med en lille højde af produktet til montering kun til loft eller væg er en, men et bredt monteringsplan

DEVICE "CARNISE" NICHES

Under reparationer i boligområder er stræklofter ofte lavet af elastisk syntetisk stof eller hemmed gipsplader på en metalramme. Disse metoder gør det muligt at få en perfekt flad overflade og udføre skjulte ledninger. Og hvis strukturerne ikke bringes til væggen med en vinduesåbning, så kan du udstyre en niche foran vinduet for at placere tagskæggene.

Hvis der ikke er planlagt alvorlige reparationer, er valget et-strækloft, det tager kun 5-7 cm i højden. Dens installation af den specialiserede brigade tager flere timer, det ledsages ikke af beskidte processer, og møblerne skal ikke tages ud af rummet. Kanten af ​​loftet, som definerer nichens kant, er lavet af en særlig baguette profil, som er fastgjort til en træbjælke. Et elastisk spændingsark indsættes i profilsporene (den såkaldte harpun og kammetoder til fastgørelsen anvendes). Curtain cornice, skjult i en niche, er knyttet til loftet.

Nichen langs vinduet ved enheden af ​​det suspenderede gipsplankloft er en tidskrævende beslutning, som implementeres i reparationsfasen. Selv når man udvikler et designprojekt i overensstemmelse med opgaver og stil, sætter de loftets form. Det kan være både lige og multi-level, komplekse konfiguration. Under alle omstændigheder giver det hemmede loft dig mulighed for at forlade en niche til en gardinbane med en dybde på 7-10 cm.

NICHE I DET STRÆKTE OPLYSNINGER
Mønsteret er fastgjort til cam (a) eller harpoon (6) metode afhængigt af materialet
1 - forhæng
2 - aluminiums baguette profil;
3 - "base" tømmer; Og - en polyester klud; 5 - plastisk "harpun"
6 - polyvinylchloridfilm

Beregninger, mærkning, opskæring, installation på specielle suspensioner og profiler, spartelømmer og maling - kort sagt alle processer, der er nødvendige for opførelsen af ​​et sådant loft. Størrelsen af ​​nicheen kan bestemmes ved den ovenfor beskrevne formel, men er normalt baseret på den tilladte reduktion i loftets højde, og dimensionerne og typen af ​​corniceprofilen, der passer til den planlagte stoftype, vælges i overensstemmelse med dybden af ​​nicheen. Det er også vigtigt at overveje udragende vindueskarme og radiatorer for korrekt at beregne bredden af ​​nicheen for et smukt gardingardin.

I dag gemmer eaves i de fleste tilfælde.

Hvorfor? Hvis du ser tæt på det moderne interiør, vil vi se, at det er baseret på reglen "vi gemmer alt unødvendigt." De fleste kunder er allerede overvældet af arkitekterne om ikke at mætte færdige genstande med tilfældige ting, og hvis små elementer kommer over et eller andet sted, bør du ikke tvivle på det - de er valgt og indbygget i interiøret af projektets forfatter.

Alt andet går til de skjulte hylder. Og det er forståeligt: ​​livet er mættet med indtryk og begivenheder, og om aftenen vil jeg vende tilbage til huset, hvor der ikke er nogen irriterende detaljer. Eaves er på den anden side en mærkbar ting, og i moderne stilistik er det ofte overflødigt, det kan og skal være skjult.

Men interiøret med replikaer af historiske stilarter eller i 1960'ernes ånd. Det modsatte er vægkanaler let accepteret. Det eneste spørgsmål er, at deres udseende ikke altid, eller rettere sagt, tilfredsstiller arkitekten: vi mødes meget dårlig smag og modeller af forældet design. Derfor er det nødvendigt at enten alvorligt dykke ind i søgen efter en passende mulighed eller at gøre cornice usynlig.

© Forfatter: T.Gronskaya. Visualisering af V.Grigoryev Foto: Orac Decor, Europlast

Sådan lukkes cornice loft sokkel

Stikker på forskellige materialer, væg af gips, plastloft.

Sådan limes loftsplinten (baguette).

End at lim loftet sokkel, filet, cornice, støbning, grænse, plast hjørner.

VIGTIGT: For at sikre en bedre passform af baguetten, behandle de sammenføjede kanter med emery papir.

Border, sokkel, støbning loftspasta med egne hænder.

Her giver hjemmesiden et omfattende udvalg af videoer, der perfekt viser forskellige muligheder for rulleskodder. Omfattende katalog, der er specielt valgt her, er beregnet til at bestemme det ønskede format og farver. Gardiner i form af en rulle varierer i nuancer, længde, format og materialer. I betragtning af videoklip på vores hjemmeside er det meget nemt at vælge de rigtige produkter som sidste etape af et interiør.

Sådanne gardiner udgør en glimrende mulighed for at udvikle individuelle designprojekter til ombygning af bolig- og kontorlokaler.

loftsplint

Min mand og jeg besluttede at lave reparationer i værelset (vi vil gøre det selv) og virkelig ønsker at lave et stort loft sokkel i stedet for en gardin skinne. så er det nødvendigt at have en slags gipsplader grundlag, lad os sige, at denne meget sokkel er knyttet til et andet fundament ud over potlka.

Ikke helt klart spørgsmål. Og gardiner hvordan du vil hænge op, og hvorfor - i stedet for? Jeg tænker intuitivt på dit spørgsmål, og det lyder nok nok: "Masters, vi vil lukke gardinestangen med polyurethan eller duroplastic eller skumindretningssukser, for at skjule cornice. Sådan repareres denne baguette ved vinduet, vil der ikke være en klassiker fastgøres til loftvægs hjørnet? Kan det kun fastgøres til loftet, eller er det nødvendigt at samle nogle gipsplader og fastgøre en baguette til det?. Jeg svarer: Hvis du vælger en bred baguette lavet af polyurethan, så kan den monteres direkte på loftet. Du kan komme op med en slags simpel basis - fiks profilen til gipspladen til loftet, i størrelse. Men jeg ville for at vinde - ville indsamle en smal stråle fra GCR klart i størrelsen af ​​din baguette. Tæppet vil hænge i en niche på strengene, for eksempel. Hvis du bruger en lille (f.eks. 50 * 50) skumpose, kan du ikke klare dig uden GCL! Om ønsket kan gipsbjælken i sig selv fremstilles mere end skumplastens baguettes højde, da en lav baguette ikke vil blokere gardinstængerne. Hvis højden af ​​dit loft ikke tillader brugen af ​​brede baguetter. Hvis du holder op med skumplade soklen, skal du vælge en baguette, som har en lille materialestruktur på skæret og ikke består af store skumkugler. Bedre end polystyren eller duroplast. Held og lykke!

Hvis du forstår dig korrekt. Plinth loft af PVC (såsom skum), hvis ja! Brug derefter flydende negle. Den anden mulighed, hvis du sætter lofter og vægge pasta på kitt (VETONIT LR +)

Valgfrie plader af beton kan modstå enhver vægt

Ikke helt klart spørgsmål. Og gardiner hvordan du vil hænge op, og hvorfor - i stedet for? Jeg tænker intuitivt på dit spørgsmål, og det lyder nok nok: "Masters, vi vil lukke gardinestangen med polyurethan eller duroplastic eller skumindretningssukser, for at skjule cornice. Sådan repareres denne baguette ved vinduet, vil der ikke være en klassiker fastgøres til loftvægs hjørnet? Kan det kun fastgøres til loftet, eller er det nødvendigt at samle nogle gipsplader og fastgøre en baguette til det?. Jeg svarer: Hvis du vælger en bred baguette lavet af polyurethan, så kan den monteres direkte på loftet. Du kan komme op med en slags simpel basis - fiks profilen til gipspladen til loftet, i størrelse. Men jeg ville for at vinde - ville indsamle en smal stråle fra GCR klart i størrelsen af ​​din baguette. Tæppet vil hænge i en niche på strengene, for eksempel. Hvis du bruger en lille (f.eks. 50 * 50) skumpose, kan du ikke klare dig uden GCL! Om ønsket kan gipsbjælken i sig selv fremstilles mere end skumplastens baguettes højde, da en lav baguette ikke vil blokere gardinstængerne. Hvis højden af ​​dit loft ikke tillader brugen af ​​brede baguetter. Hvis du holder op med skumplade soklen, skal du vælge en baguette, som har en lille materialestruktur på skæret og ikke består af store skumkugler. Bedre end polystyren eller duroplast. Held og lykke!

Det er ikke nødvendigt, hvis loftet ikke er en gips. Tungt gardiner hænger på gipspladen og en dag falder de over dig.

Cornice kan også skrues til loftet, og derefter puttied og malet.

Sådan repareres loftet cornice - en klassisk løsning på problemet

Nødvendige værktøjer

Nedre vægge er sædvanligvis lukket med sokler, i toppen er der ofte tomhed, og for at eliminere det overvejer designerne forskellige muligheder for at fastsætte loftet.

Vælg et passende loft cornice

Vinklerne i et kubisk rum er typiske, men det betyder ikke, at andre muligheder er umulige. Desuden er det af den simple grund, at det er ved krydset af gulvet og væggen, som støv bruges til at samle, en sokkel. Og i toppen, under loftet, fra en symmetrisk følelse, næsten spejlet kopier af baseboards - kan cornices placeres. I de gamle huse findes ofte sådanne dekorative elementer, der som regel er lavet af gips eller træ, belagt med guld eller emalje. Med andre ord er ovennævnte materialer et klassisk og det mest egnede valg for sande kønnere.

Imidlertid er det i dag muligt at montere forskellige loftholder, som nemt indføres i værelser med et moderne design, hvor hverken tunge gipsstumper eller træskærer vil se ud. Især er de mest tilgængelige polystyrenskum (i almindelig perlance - polyfoam), polyurethan og polyvinylchlorid. Naturmaterialer er ret effektive og praktisk taget erstattet med kunstige, hvilket gør det umuligt at undre sig over, hvor nemt det er at lave loftet i et værelse indrettet i minimalistisk stil. Derudover er hvert af de foreslåede materialer mere holdbart i forhold til gips, som har evnen til at knække med tiden og meget bedre end træ, der gør det muligt at danne et tredimensionelt mønster.

De positive kvaliteter af polystyrenskum er i sin billighed såvel som i lighed med gips, hvorfra skummet med fordel er let, hygroskopisk og holdbart. De to materialer, der sammenlignes, har imidlertid en fælles negativ egenskab - skrøbelighed. Desuden er polystyren brandfarlig og ved høje temperaturer udsender det meget giftige stoffer. Polyurethan er i modsætning til polystyren tilstrækkelig modstandsdygtig over for temperaturændringer og er meget elastisk på grund af tilstedeværelsen af ​​gummi i materialets sammensætning, hvilket gør det nemmere at klare det på en ujævnt væg. Polyvinylchlorid er hygroskopisk, mindre fleksibel end polyurethan, men meget stærkere end polystyren, som det ikke overskrider væsentligt i værdi.

Sekvens af handlinger ved montering af en vare

Hvis du er meget mere vant til at bruge professionelle serviceydelser, kan loftsplinterne installeres af gæstehåndværkere, som oftest gør arbejdet korrekt. Men selv om en sådan specialservice kan være billig ved første øjekast (minimumsstandarden er 100 rubler til fastsættelse af 1 løbende meter), vil færdiggørelsen af ​​hele lejligheden koste et anstændigt beløb. Faktum er, at når man angiver prisen for installationen, er det ikke nævnt, at skæring af basisplader er nævnt, hvilket også har sin pris, ligesom enhver anden relateret virksomhed. Derfor, lad os finde ud af, hvordan du korrekt monterer loftet cornice med egne hænder.

Ceiling cornice installation - trin for trin ordning

Trin 1: Overfladebehandling

Hvis du lægger soklen på lim, skal væg og loft være helt rene uden støv og smuldrende partikler fra den foregående finish. Det er også ønskeligt, at flyene er lige, især hvis baguetten er lavet af uelastisk materiale. Inden du limer loftstøbningen, er det nødvendigt at prime overfladerne for fuldstændigt at eliminere resultaterne af overvågning under rengøring.