Sådan hænger du en cornice: regler, funktioner, installation

Montering og sikring af cornice til mesteren er et spørgsmål om en kvart time, hvor det er sværere for en amatør, som på alle måder vil gøre sit hjemmearbejde med egne hænder. Hvis du anser dig selv for at være blandt dem, skynder vi os til at fortælle dig, hvordan du korrekt hænger gardinstænger til gardiner.

Sådan hænger gardiner på loftet cornices er et spørgsmål, der ikke er fremmed for nogen, der søger at skabe trøst i deres hjem

Beregning er en delikat substans

Før du hænger taggen på væggen og tager boret op, er det nødvendigt at udføre den korrekte beregning af dens placering. Det er vigtigt ikke kun på hvilken afstand fra vinduet at hænge kronen, men også det korrekte valg af længden af ​​strukturen.

Mål vægmets samlede bredde, tilføj 40 cm til figuren, hvis der er to vinduer i rummet ved siden af ​​det, skal du tilføje 20 cm.

Før hængning af loftstøbningen begynder installationen med måling af vinduets bredde.

 • Regel nummer 1. Uanset hvilket system der vælges (loft eller væg), skal længden af ​​tagene være 30-50 cm længere end vinduesåbningen.
 • Regel nummer 2. For at gardinerne ikke skal blande vinduets åbning, skal afstanden fra gardinet til vinduet være mindst 5-7 cm.
 • Regel nummer 3. For at gardinerne ikke skal røre ved radiatorerne og vinduesrammen, skal man overveje afstanden fra indgangen fra gardinet til væggen, som skal være over 10 cm.
 • Regel nummer 4. Hvor langt fra loftet for at hænge en cornice? Afstanden til loftet er dog et individuelt spørgsmål, men efterhånden som øvelsen viser, jo højere taggen er, desto mere attraktivt er vinduet, derfor ikke mere end 10 cm. (Se også artiklen Loftindretning: funktioner.)

At bestemme i hvilken højde at hænge kronen til gardiner, skal du ikke glemme, at de er designet til ikke blot at udføre en dekorativ, men også en funktionel opgave.

Installationsregler

ansøgning markup

 1. Inden du hænger gardinskinnerne, skal du bestemme midten af ​​vinduet og måle i begge retninger de samme segmenter, i enderne af hvilke beslagene fastgøres. Husk om den krævede margen på 30-40 cm på hver side af vinduesåbningen, hvorfor den bliver helt åben med gardinerne samlet.

Billeder af din pålidelige assistent - et niveau, der kan forhindre alle unøjagtigheder i målingerne

 1. Over vinduet på væggen skal du mærke med en blyant i form af en lodret linje, måle afstanden fra loftet og markere den med et vandret mærke. Fra markeringen i begge retninger skal du afsætte afstanden til tagene. Krydset mellem de to mærker er fastgørelsespunkterne for parenteserne.

Vær opmærksom!
Alle målinger er i forhold til loftet, snarere end horisontlinjen.
Faktum er, at lofter ofte har en skråning, og skråningerne skal gentage det, ellers vil der være en fornemmelse af krumning.

Monteringsfunktioner

 1. Hvis installationen skal være på vægge af skrøbeligt materiale, vil der i de fleste tilfælde være nok huller med en diameter på 12 mm Dowels til sådanne huller er beregnet til skrue i lange og tykke skruer, dowels med mindre diameter indsættes i hullerne i store dowels, drevet ind af lyse slag af en hammer.

Vær opmærksom!
Denne fastgørelsesmetode har en betydelig fordel for en nybegynder - giver mulighed for en stor fejl i boringen af ​​huller.

Monteringsvejledning Metalaksler med dekorative elementer

 1. Hvis du planlægger at opveje de tidligere monterede taggafler, og du skal selv afhente fastgørelserne, skal du bruge købsankre med indvendig gevind.
  Inden montering af loftets tagkonstruktion skal du bore huller med den ønskede diameter, indsætte ankre og blæse dem over skæget og sy dem inde i hullerne. Ankre giver en ret stærk montering, så deres antal kan være mindre end antallet af skruer med stik.
 2. String gardin stænger kan placeres både på loftet og på væggene. På visse fastsættelsespunkter bor bor huller, køre i plastikskiver, skrue med skruer, indsæt strengen, fastgør den og stræk den med en spændeanordning, som er placeret på foden.

Sekvens, hvordan man hænger ordentligt på en streng

Fastgørelsesanordninger afhængigt af typen af ​​tagskinner

Fejl arbejde

Hvad skal man gøre, hvis der laves fejl, når man vælger eller beregner fastgørelsespunkterne på tagskægget? Det vigtigste er ikke travlt med fortvivlelse og bliver forstyrret. Overvej de to mest almindelige novice miss.

Problemet med for lang cornice kan løses med en hacksav, den eneste begrænsning er tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer, det er sandsynligt, at cornice vil miste sin visuelle appel.

Hvis cornice var for lille eller standardmodellerne ikke passer til en lang væg, skal du gå på jagt efter specielle fastgørelsesanordninger, som let giver hovedlængden mulighed for at tilslutte den ekstra uden at forstyrre bevægelsen af ​​krogeløberne.

konklusion

Inden du hænger gardinerne på loftet og gemmer komfort i huset, skal du forstå betydningen af ​​det forberedende arbejde og den tekniske installation. Efterhånden vil selv de smukkeste gardiner ikke se attraktive ud på en krøllet fast cornice. Og for at du ikke skal lave fejl, har vi forberedt dig en video i denne artikel.

Montering af gardinstænger til gardiner

I ethvert rum er der vinduer, der har brug for smukt design. Hjemme er vinduerne dekoreret ved hjælp af tekstilklæder, der er hængt på en speciel armatur-tagger.

Typer af vindue gardin

Moderne typer af cornices, ud over at udføre en funktionel opgave, er også et element af indretning. Klassificering af tagskæggene udføres på flere grunde. Disse omfatter: anvendt type materiale, konstruktionstype, fastgørelsesmetode.

Enhver type af cornice, uanset materialet og typen af ​​fastgørelse, er opdelt i en række, dobbelt række og tre rækker strukturer:

 • Den nemmeste mulighed er en enkelt række, designet til et gardin.
 • Den mere almindelige mulighed er den dobbelte række version. Dette design er designet til at hænge to typer tekstilstoffer, som oftest anvendes tætte gardiner i kombination med lysgardiner.
 • Tre-trinsversionen er nødvendig, hvis der ud over gardiner og gardiner er en lambrequin hængt ud eller dette design bruges til at skabe en flerlags sammensætning af tekstildukker af forskellige tætheder.

Ifølge materialet er cornicesne opdelt i træ-, metal- og plastprodukter (PVC):

 • Træafskærmninger tilhører klassiske muligheder og passer til næsten ethvert interiør. Løvfældende, nåletræ og eksotiske træarter anvendes til deres fremstilling. Alt træmateriale behandles med specielle midler, hvormed nedbrydningsprocesserne ikke er forfærdelige for færdige produkter. De behandlede tagskiver har holdbarhed og holdbarhed. Som regel hører træprodukter af stangtyper.
 • Metal gardin stænger er ikke mindre populære. Deres design kan være lavet af aluminium, rustfrit stål, messing, krom, nikkel, jern og kobber. Metalprodukter kan have en anden form. De klassiske muligheder omfatter stangmodeller, der består af en eller flere rør med cirkulært tværsnit og to eller tre beslag, der er nødvendige til fastgørelse af bunden.

Producenter producerer forskellige typer stænger. Deres overflade kan have en glat overflade og kan dekoreres med forskellige udsmykkede mønstre af forskellige former. Meget ofte er enderne af stangskovlerne dekoreret med tips, som ikke kun er en forskellig form, men kan også laves af forskellige materialer.

De mere moderne modeller omfatter rørformede metalprofilkroniser. De er baseret på runde eller rektangulære rør. Banemekanismer, der består af to eller flere riller, er sporene, som krogerne bevæger sig på.

På baggrund af klassiske metalmodeller kan fleksible lister, der kan være lavet af aluminium eller plast, skille sig ud. De bruges som regel ikke kun til at færdiggøre vinduer med ujævne konturer, men også dekorere forskellige åbninger med deres hjælp. Fleksible muligheder, uden overdrivelse, kan tilskrives de universelle modeller.

På grund af deres plastikkonstruktion kan de ikke kun installeres i lokaler med et gunstigt mikroklima, men også i rum med høj luftfugtighed, som omfatter badeværelser.

En række metal sucker stang taggrunde er mini-muligheder. Udformningen af ​​disse modeller består af en enkelt stang og to beslag. Den væsentligste forskel af denne type er tilstedeværelsen af ​​en glidemekanisme i stangen. Takket være denne teleskopiske enhed kan du ændre længden af ​​produktet afhængigt af bredden af ​​vinduesåbningen. Stangens længde varierer i størrelsesordenen 40-135 cm afhængigt af modellen. Ved hjælp af universelle mini-varianter kan du dekorere ikke kun vinduesåbningen, men også en niche, en døråbning.

Dækprofilet har en rektangulær form. Enhver model af denne type leveres med to drejningselementer, hvor gardinerne divergerer smukt på forskellige sider og danner en elegant halvcirkel. Meget ofte er dækversionen dekoreret med en baguette bar, som er indsat i en speciel rille. Baguette cornice ser meget organisk ud. Planken selv skjuler kroge, det skaber en følelse af flydende gardiner, især hvis plankens farve falder sammen med takets tone.

Plastmodeller er forskellige profilindstillinger, har let vægt, attraktivt udseende og overkommelig pris. I form, de ligner en flad profil (dæk) med 2, 3 og nogle gange 4 slidser til kroge. Dæk- eller rackopsætning er som regel fastgjort til loftet.

Nødvendige værktøjer

For at installere enhver model af tagbøjlerne kræves der et vist sæt værktøjer, uden at en installation af høj kvalitet er umulig. Som regel leverer producenterne hvert produkt med et specielt sæt skruer, der skal bruges under installationen. Men yderligere fastgørelsesanordninger vil aldrig være overflødige, da der under installationen er pludselige nedbrydning af fastgørelsesanordninger muligt.

For at hænge tagskægget er det nødvendigt at stige til en vis højde. Dette kan gøres ved hjælp af en stige. Puncheren er hovedværktøjet, uden at det er umuligt at bore huller, især hvis væggen er beton. Målebånd og blyant skal bruges til at markere hullerne. Dowels bruges som grundlag for selvdrejende skruer, de er nødvendige for en mere holdbar monteringsstruktur. For en jævn montering af tagskæggene skal du have et bygningsniveau. Med hjælp kan du hænge den valgte model så præcist som muligt.

Installationsforberedelsesregler

For at kunne installere en model af tagskæggene korrekt skal du først udføre en række forberedende målinger og kun derefter erhverve den ønskede struktur:

 • Til at begynde med måler vi bredden af ​​væggen og vinduesåbningen. Som regel bør tagskægget være større end bredden af ​​vinduesåbningen. Minimumsbeholdningen på hver side varierer mellem 15-25 cm. På grund af denne margen vil gardinerne ikke blokere vinduesåbningen ved åbning.
 • Nogle gange kan taggerne indstilles fra væg til væg. Med denne installation skal du forlade nogle få centimeter til dekorative elementer af produkter (tips).
 • Ved korrekt installation er det nødvendigt at overveje den fremspringende del af vindueskarmet og varmesystemet. Minimumsafstanden fra væggen til armens beslag skal være mindst 15 cm. Dette lager sikrer, at gardinerne er jævnt placeret, og det hviler ikke på vinduets fremspring.

Hvordan indsamles?

For at kunne korrekt montere tagskæggene er det nødvendigt at overveje designfunktionerne.

Hver model har sine egne monteringsdetaljer:

 • Før montering af sugestangen af ​​vægtykkelse er det nødvendigt først at bestemme den ønskede længde af stangen. En regelmæssig stang trimmes til ønsket længde, hvis det er nødvendigt. Glidende mulighed udvider en vis længde.
 • Derefter skal du forberede inventar til gardiner. Som regel anvendes ringe med kroge som fastgørelsesanordninger, som er spændt på vægtstangen i den krævede mængde. En ring skal være mellem hætten og beslaget. På grund af dette arrangement glider gardinet ikke til midten. Hvis der anvendes to parenteser, kan alle ringene sættes på med det samme. Hvis der anvendes tre parenteser, er halvdelen af ​​den samlede bedre. Når ringene er på linjen, kan du lægge en hætte.
 • Nu kan du begynde at feste stangen til beslaget. Først på den ene side og derefter på den anden er stangen fast fastgjort ved hjælp af skruer.
 • Hvis der er flere rækker, gentages processen på samme måde. Derefter kan du fastgøre beslaget med designet til væggen.

I hvilken højde skal der monteres?

Valget af højde er af stor betydning, når du installerer væggitter. Den visuelle opfattelse af interiøret som helhed afhænger af den højde, hvor strukturen er fast. Jo højere indstilling, jo større og mere rummelige ser rummet ud. Denne erklæring gælder især for værelser med et lille område og lave lofter.

Installationshøjden afhænger også af gardinens længde. Mindste kløften mellem vinduet og tagbøjlen skal være mindst 5 cm. Fastlæggelsen af ​​niveauet af tagskægget afhænger af metoden til fastgørelse af lærredene. Hvis grommets er valgt som fastgørelsesanordning til gardiner, skal du forlade minimumsafstanden mellem stangen og loftet (5-7 cm). Dette skal gøres for fri bevægelse af gardiner forsynet med eyelets.

Hvordan hænger vægmodeller korrekt og jævnt?

Ofte hænger rundt rørformede og snorede hjørner på væggen.

Arbejdsordre:

 1. For at vægkonstruktionen skal hænge glat, er det nødvendigt at markere beslagene på væggen. For en model på mindre end 2,4 m er to beslag nok, og i længere strukturer er det nødvendigt at installere en tredje beslag og placere den i midten.
 2. For korrekt mærkning er det nødvendigt først at sætte 15-25 cm på hver side af vinduesåbningen og tegne en retlinie med en blyant vinkelret på loftet.
 3. Derefter fra midten af ​​den øverste del af vinduesåbningen skal du sætte den ønskede værdi til side og sætte et stop.
 4. Fra det tegner vi en linje med hjælp fra et byggeri og en linjal til krydset med sidelinierne. Krydsningspunktet mellem de to linjer er steder for montering af beslag.
 5. Nu fastgør vi beslagets fastgørelseselement til væggen og gør mærker til hullerne.
 6. Brug en perforator, bor huller og indsæt dowels. Efter installation af dowels kan du fastsætte fastgørelseselementet på beslaget og hænge tagskæggene.

Installation af tagskinner

Eaves er en integreret del af designet af vinduesåbninger. Med deres hjælp kan du ikke kun skjule værelset fra nysgerrige øjne ved hjælp af gardiner, men også dekorere åbningen selv, samt lidt ændre rummet. Men for at nå disse mål kræves det ikke bare at installere tagskæggene, men det korrekte valg og placering på vinduerne.

Hvad er der på mode nu?

Alle tagger fremstillet i dag kan opdeles i to store undergrupper, afhængigt af variationen i deres montering:

 • Den første er dem, der er knyttet til væggene over vinduerne.
 • Den anden type er fastgjort til loftet. Det er praktisk taget umuligt at udpege de mest populære af dette kriterium.

Derfor foreslår vi at du sætter dig ind i beskrivelsen af ​​de mest almindelige kronikker af begge typer mere detaljeret:

 • Rail gardiner har længe været kendt for kunderne, men i årenes løb er deres popularitet ikke faldet. De har et rullesystem til fastgørelse og glidende gardiner, som har lang levetid og er nem at bruge. Gardinerne er fremstillet af forskellige træarter, plastik af høj kvalitet eller forskellige typer metal. Rails kan være standard, malet i farver eller dekorative, og tagene kan være fleksible eller stål. Dens nøjagtige parametre vælges afhængigt af den type gardiner, der bliver fastgjort på den.
 • Gardinstænger anvendes kun til hængende lysgardiner, da de selv er lavet af små holdbare materialer som plastik eller bronze. Der er begge modeller af den klassiske lige form og buet til buede åbninger. En række sådanne gardiner er rørformet cornice.
 • Curtain-rod - en anden meget populær model af taggrunde. Det er træ-, plast- eller metalafskærmninger med ringene placeret på den. Der er standard barer, og der er skjulte. Sidstnævnte er mere populære.
 • Baguette - dette er en anden slags gardiner, som har en særlig bar, der skjuler fastgørelsesgardinerne og cornice fra nysgerrige øjne. De er lavet af plast, træ eller stål. Passer til alle typer gardiner. Baguette cornice bruges ikke kun til vinduesåbninger, men også til døråbninger.
 • De strenge taggrunde, som køberne selv kalder "snoren" - er et meget fleksibelt gardin, som strækkes mellem sidebjælkerne på tagene. Ideel til lette stoffer og vinduesindretning i små rum.
 • Glidende cornice er også meget populær i dag. Det blev oprindeligt oprettet til brug i badeværelser og til at skjule badeværelset selv fra nysgerrige øjne. I dag bruges den aktivt til design af vinduer. Essensen af ​​hans arbejde er, at gardinerne ikke bevæger sig langs tagskægget, mens tagskæggene bevæger sig med dem til siden. Til salg er der modeller med både manuel og elektrisk kontrol.
 • Dæk cornice er en type glidende gardin. Operationsprincippet er omtrent det samme, kun corniceen repræsenterer faktisk et specielt dæk med ringe, som kan styres manuelt, mekanisk eller ved hjælp af et specielt kontrolpanel.
 • Runde takskærter, på trods af den brede vifte af sådanne produkter, betragtes som universelle. Den er ideel til dekoration af vinduesåbninger og hængning af gardiner. Det er normalt lavet af træ eller metal. Et sådant rundt gardin betragtes som forfader af stænger og stænger.

Også alle solgte kroge er yderligere opdelt i flere sorter afhængigt af hvor mange rækker de består af, og hvor mange gardiner der kan hænge på dem. Derfor kan i salget findes single, double row og three-row cornices. Opkøbet af sådanne multi-rækkede tagbøjler tillader enkel og hurtig flerlags design af vinduesåbningen. Blandt sådan en bred vifte af moderne og populære modeller af tagskinner ganske nemt blive forvirret. Derfor er det meget vigtigt at kende nogle af de nuancer, der skal stole på, når man vælger et gardin til vinduer.

Hvordan vælger man?

For at den købte gardinstang skal passe smukt ind i det samlede indre af rummet, for at være behagelig og holdbar i brug, skal du overholde følgende anbefalinger, når du vælger det:

 1. For plastikvinduer er det bedst at købe loftslister. De bliver lettere at rette, og gardinet i sig selv vil ikke forstyrre åbningen og lukningen af ​​vinduet. Især vedrører det udstyr med rotations- og foldemekanismen.
 2. Både væg- og loftsgardiner er ideelle til trævinduer.
 3. Det er nødvendigt at vælge et produkt, som ikke kun svarer til det generelle interiør, men også gardinerne. Jo tungere og mere massive de bliver, desto mere solide og omfangsrige skal klipperne være. Så han vil være sikker på strukturens styrke og pålidelighed.
 4. Ved hjælp af loftgardiner kan du visuelt øge højden på de lave og små værelser, og ved hjælp af vægmodeller tværtimod reducere dem.
 5. For den visuelle udvidelse af smalle vinduesåbninger bør købes lange gardinstænger. I hvert fald skal skråningerne enten være lig med vinduesåbningen eller være større end den.
 6. Runde gardinstænger købes bedst med en lofttype fastgørelse, de ser mere harmoniske og stilfulde ud.
 7. Hvis det er nødvendigt at gøre tagene så synlige som muligt, så er det bedre at købe snøregardiner, de afleder ikke opmærksomhed for sig selv.
 8. Det er også nødvendigt at tage hensyn til gardinernes tekstur selv, som fastgøres på gardinerne. Til lette stoffer er det bedre at bruge vægmodeller lavet af plast eller metal, men for massive og tætte stoffer er det bedre at vælge træ- eller stålpladeform.

Tilbehør og værktøj

Alle gardinstænger, der sælges i dag, har yderligere komponenter knyttet til dem. Afhængigt af typen af ​​gardiner, såvel som deres fabrikant, kan sådanne yderligere udstyr præsenteres:

Sådan installeres gardinstænger til gardiner?

Det reparation og efterbehandling arbejde efterladt. Valget af gardiner og gardin stænger efter din idé lavet. Næste trin er installationen af ​​gardinskinner til gardiner. Deres formål er ikke begrænset til en praktisk funktion. Ved udformningen af ​​en moderne lejlighed eller sommerhus, skal tagene primært betragtes som et supplement til indretningen. En erfaren hjemmeværker kan påtage sig enhver opgave - det være sig montering af en strengkornet eller en løftemekanisme til romerske gardiner. Men for nybegyndere anbefales det at begynde med installationen af ​​runde gardinstænger, som indeholder alle de nødvendige fastgørelsesdele.

Afhængigt af de materialer, hvorfra de er fremstillet, kan tagpladen være metal, plast eller træ. Efter konstruktion er de opdelt i en-række (kun gardiner eller kun tyll), dobbelt række (og gardiner og tyl) og tre rækker (gardiner, tulle og lambrequin). Selvfølgelig vil installationen af ​​multi-rad strukturer kræve mere erfaring og dygtighed, men det giver mere plads til at skabe ekstraordinære volumenkompositioner.

Montering af gardinstænger til gardiner

Når du installerer fra en uerfaret mester, kan der være et spørgsmål: hvordan man laver en gardinstang til gardiner pålidelig. Det skal huskes, at jo mere komplekse mønsteret af cornice er, jo større er dets vægt. Så jo stærkere skal være overfladen, hvorpå installationen skal udføres. Ellers øges sandsynligheden for sammenbrud af strukturen. Derfor er det nogle gange nødvendigt at ofre det æstetiske aspekt til gavn for de kærees sikkerhed og vælge en lettere konstruktion.

For at gøre tunge gardiner mere sikre, kan du tilføje en lille mængde epoxyharpiks til hullet tilberedt til selvdrejende skruer og indsætte fastgørelsesdele. Installation af tagskæggene fortsætter, efter at harpiksen er helt tørret.

Følgende værktøjer og materialer vil medvirke til at fremskynde installationsprocessen af ​​tagskægget:

 • stigen;
 • Punch;
 • skruetrækker;
 • blyant og målebånd;
 • dykker med skruer;
 • konstruktion niveau (niveau).

Før du begynder installationen, skal du sørge for, at tagskærerne ikke forstyrrer åbningen af ​​vinduet. Et andet vigtigt punkt er, at for at forhænget ikke falder på vindueskarmet, skal beslagene overstige dets fremspringende del i længden. Det er nødvendigt at tage højde for varmeledningens dimensioner, hvis den passerer langs væggen ved placering af taggrænserne.

Når du markerer beslagene ved hjælp af et målebånd og niveau, skal du være opmærksom på afstanden langs vinduesåbningens kanter. Det skal være det samme, bortset fra montering af tagbøjlerne langs hele væggen.

Monteringsbeslaget træ eller plastik er typisk en enkelt skrue og dowel og metal - tre.

Først skal du bore hullerne til dowel og installere det der. Herefter er skruerne fastgjort. Inden den anden beslag er fast, skal du kontrollere afstanden igen. Efter dockning med stangen skal du kontrollere forbindelsen for tætning.

Ringe på baren klæder på forhånd. Fastgørelsen af ​​stangen udføres således, at der på hver side bag beslaget (foran spidsen) er en ring. Det er meget mere bekvemt at først sætte kroge på gardinet og derefter kun fastgøre det på ringene.

På hver kant af baren kan du bære dekorative blusser. En række dekorative elementer på stængernes kanter tillader ikke den sidste ring med et gardin at glide.

Montering af runde gardinstænger

Selvom du ikke har nogen erfaring med at installere tagbøger, skal du ikke være bange for at forsøge at gøre det selv. Mange saloner til salg af gardiner og endda bygherrer leverer en sådan service som installation af gardinskinner til gardiner (prisen afhænger af længde og model af cornice).

Når du køber en cornice, skal du kontrollere tilgængeligheden af ​​skruer. Nogle gange er det bedre at udskifte standardfikseren med en mere passende. Til installation i løse vægge vil der være brug for skruer og dykker 5 * 80.

Hvis længden af ​​den runde cornice overstiger 2 m, kan du ikke gøre uden en tredje ekstra beslag til fastgørelse i midten. I dette tilfælde er det rimeligt at vælge et design med åbne beslag, hvor stangen med ringene blot er indsat i en lille forsænkning. Så er det ikke nødvendigt at fjerne tagene fra væggen hver gang.

Sørg for, at gardinet lidt anbøjer ud over karmens og radiatorens kant under montering af loftet.

For at gøre gardinerne foldede lige, bruger de et specielt bånd til kantkantning af overkanten, forsynet med snore til montering, for at spænde gardinet, justere størrelsen af ​​folderne og kun derefter bære ringe hver 10 cm.

Montering af skinnehoveder

Du kan installere skinnemålskærerne til væggen og til loftet. Konstruktionsfleksibiliteten gør det muligt at installere lignende tagbøjler på karnapperne og andre ikke-standardiserede vinduesåbninger. Rails leveres i et sæt med skruer, beslag, stop, hvilket ikke tillader glidning af løbere og ringe, ruller og kroge.

Den nyeste af modelskinneskinnerne er udstyret med en mekanisme til "overlappende" løbere, hvilket gør det muligt at lukke gardinerne overlappende. Denne skygge ser mindre massiv ud og passer godt til indretningen. Men desværre er denne montering kun egnet til gardiner af letvægtsstof.

Montering af skinnefanger begynder også med markeringen. Ved montering af tagbøjlerne på væggen er brakets kanter placeret 5-7 cm over vinduesåbningen. Ved loftmontering afhænger afstanden fra væggen af ​​opstillingen og størrelsen af ​​radiatorerne og skal være mindst 10 cm.

I færd med at montere skinneskovler over åbningen af ​​buglens vindue er mærkning ved hjælp af et målebånd noget vanskeligt. Alt skal være omhyggeligt vymeryat. Derfor er det bedre at bruge niveauet for at bestemme placeringen af ​​fastgørelseselementer.

Ud over de ekstreme punkter af placeringen af ​​skinnen er det nødvendigt at bemærke placeringen af ​​beslagene. For at gøre dette skal du anvende mærker på lige længder (ca. 25 cm) langs hele længden. På de markerede steder skal du bore gennem hullet, og derefter forsigtigt fastgøre beslaget med skruerne i kittet.

Nu er det nødvendigt at fastgøre en skinne på forsiden af ​​hver beslag. På det afsluttende trin af installationen skal du skrue justeringsskruerne på beslagene over skinnen. Først da begrænsere installeres.

Installation af profilafskærmninger

Profilkroner installeres ofte på loftet. Selvom installationen kan gøres på væggen. Farvning kan være enhver - fra gylden til en skygge af et mørkt træ. Hvis du samler loftet op til loftet, bliver det næsten usynligt. Profilkroner kan udstyres med et mekanisk drev, hvilket er særligt vigtigt, hvis gardinens store længde ikke tillader åbning af vinduet manuelt. I dyre modeller er elementer til fastgørelsesgardiner inde i profilen dækket af Teflon. Dette design forbedrer slipringen på rillerne ved bunden.

Montering af profilskinnerne udføres i samme rækkefølge som skinnen og på samme måde - på skruerne med dowels. Gardinerne er fastgjort til basen med velcro eller ring.

Montering af snor cornice

Som grundlag for fastsættelse af gardiner af en sådan cornice er en streng fremstillet af stål eller polymert tyndt kabel. Denne type gardin stænger er ikke egnet til hængende tapestry stoffer og andre tunge gardiner. Kablet kan selvfølgelig modstå sådanne belastninger, men at trække det så tæt, at der ikke er noget slag i midten, i så fald vil det være svært.

Stang gardin stænger er ofte placeret i loftet. De kan være single eller multi-row.

I den originale emballage indeholder alt, hvad du har brug for til installation: to kasser med spændingsmekanisme, strenge, klip eller kroge samt dowels og skruer.

Dowels er hamret i hullerne i loftet, og derefter skrues fastgørelseselementerne på. En streng trænges ind i bindingerne og fastgøres med en spændeindretning. Derefter lukkes designet med plastikbokse. Derefter indsamles klip gardinens overkant.

Montering af baguette taggrunde

Denne enhed er et lofthult dæk forbundet til en rammeformning af træ eller polymerer med sidevægge. Skruer, dykker, stik (bruges til at maskere hullerne til skruer) og kroge til stof er også inkluderet.

For det første er det nødvendigt at samle strukturen i henhold til producentens ordning: at tilslutte baguettepladen og dækket. Hjørneformede indlæg er fastgjort til siderne, og så er bunden fastgjort.

På de steder, der er markeret på forhånd, laves huller til stik. Strukturen er fastgjort til væggen med beslag, og corniceen selv skrues til loftet med det øvre plan. Sommetider er støbt cornice kun fastgjort til væggen.

Efter montering af bunden af ​​tagskæggene, kan du fortsætte med at fastgøre gardiner. Lambrequin er fastgjort til facaden af ​​tagbøjlen med et specielt klæbebånd syet til stoffet. Gardiner samles med et gardinbånd i folder, lægge kroge med ruller. Rullerne er gevind ind i dækhullerne, hvorefter sidevæggene lukkes med specielle stop.

Montering af cornice på gipsvæggen

Installation af en cornice på gipsvæggen indebærer det samme sæt af værker. Kun en nuance. Til de kløfter, der er fastgjort fast, skal du bruge specielle klapvinger til gipsvæg - sommerfugl eller dowel-molly med den karakteristiske evne til at flade sideplanerne og derved bidrage til en mere pålidelig fastgørelse af produktet. Det er værd at overveje, at selv denne type dowels kan modstå belastninger på højst 5 kg med et loft og højst 8 kg med vægmontering.

Montering af cornice i hulrummet

Ejere af nedhængte lofter skal installere tagbøger forskelligt. I tilfælde af at tagene er placeret i lofthulrummet, vil stangen til fastgørelse være længden af ​​dem, der svarer til dimensionerne af tagskægget, og tykkelsen er noget mindre end afstanden fra bundloftet til filmoverfladen.

Tømmeret er fastgjort ved hjælp af dykker. Efter installation af rammen af ​​strækloftet og montage af lærredet på stederne for fastgørelsen af ​​strålingssætmærket. Så i stedet for fremtidige punkteringer er ringene fastgjort, så lærredet ikke eksploderer. Huller inde i ringen brændes forsigtigt. Nu kan du montere tagene.

Producenter tilbyder forskellige. Du kan vælge gardinmodeller i en hvilken som helst af de stilistiske retninger - det være sig moderne, enkle, men ikke mindre originale landemotiver, funktionel højteknologi eller tilbageholdenhed og aristokratisk engelsk stil. Valget af tagskinner og metoden til deres vedhæftning afhænger af stilen på rummet, det valgte tekstil, det materiale, hvorfra loftet og væggene er lavet.

Sådan installeres en gardinstang til gardiner på væggen

Sådan installeres et gardinstangsgardin

 • Liste over værktøjer
 • Forbereder installationen
 • Montér tagene med en stang
 • Installation af standard runde baguetter
 • Rail fastgørelse
 • Den enkleste cornice på det buede vindue

Eaves er en slags ramme, trempel til gardiner. Og hvor korrekt det vil blive installeret på loftet eller væggen afhænger af typen af ​​gardiner i rummet. Nu er der mange typer af taggrunde, der kan installeres indendørs. Installation af gardinstænger til gardiner har sine egne egenskaber.

Typer af gardinstænger til gardiner.

Der er loft og væg cornices. Navnet kommer fra metoden til deres vedhæftning. Følgelig anses vægkanter som traditionelle og monteret på væggen. Loft mulighed - mere moderne, det er knyttet til loftet. Derfor overvejer vi mulighederne for montering og dem og andre designs.

Liste over værktøjer

Installation af enhver cornice kræver visse værktøjer til kvalitetsarbejde. Du kan både købe dem til dig selv eller leje dem, hvis du ikke har store økonomiske ressourcer. Et sæt til fastgørelsen er fastgjort til nogen taggange, men det er værd at sætte op med sådanne obligatoriske værktøjer:

Layoutet af tagbøjlerne til gardiner.

Når du vælger en cornice, skal du altid være særlig opmærksom på kvaliteten af ​​konstruktionen. Godt materiale vil vare lang tid uden at forårsage problemer. Så hvis tagene er metal, så tag et kig på, at der ikke er ridser og korrosion på det. Plastafskærmninger skal være tilstrækkeligt hårde og ikke krakkede. Og træets tagskiver skal behandles med specielle midler og lakeret.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Forbereder installationen

Hvordan installeres gardinstænger til gardiner med egne hænder? I første omgang vil vi overveje øjeblikke ved montering af væggitter. Til dette skal du foretage målinger, og derefter erhverve designet. Mål bredden af ​​væggen og bredden af ​​vinduet. Stadig anslå, i hvilken højde fra loftet vil du gerne se tagene. Meget her afhænger af gardinens længde. Hvis gardinerne er klare, skal du fokusere på dem.

Installation af loftet cornice.

Et vigtigt punkt er de udragende dele af cornice parenteserne. De skal placeres, så gardinet ikke lægger sig ned på vindueskarmet. Derfor skal du straks kontrollere det med en linjal og en lodret linje. Og sørg også straks for, at tagskæggene ikke forstyrrer åbningen af ​​vinduet.

Når der foretages målinger, bestemme på hele væggen vil der være en cornice eller kun på bredden af ​​vinduet. Det er ekstremt vigtigt at vælge længden af ​​baguetten. Til gengæld har gardinernes bredde også en stor indflydelse. Nu kan du erhverve tagene af den ønskede type, og derefter begynde installationen.

Nu til installation af loftet af tagskægget. Her foretages markeringen på samme måde, men afstanden fra loftets linje til væggen til fikseringspunktet er taget som basis. Processen er kompliceret af, at det er sværere at udføre den korrekte måling under hensyntagen til alle fremspring af radiatorer og vindueskarmen, og selve arbejdet vil gå langsommere. Derfor er det bedre at invitere en erfaren specialist til at installere taggaflerne på loftet.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Montér tagene med en stang

Figur 1. Efter monteringsbeslag på skruerne kan sættes på stangen.

Fastgørelse cornice til gardiner med en stang - et design, der består af to beslag fastgjort til væggen. Disse parenteser sætter så stænger i specielle åbninger, der tjener som en cornice til gardiner.

Markup er færdig først. For at gøre dette måler du afstanden på begge sider af væggen omhyggeligt, samtidig med at du sikrer, at de er de samme. Umiddelbart fokusere på samme afstand fra loftets overflade til markeringspunkterne.

Derefter stanses hullerne gennem perforatoren ved hjælp af en perforator, i hvilken dowels drives ind. Du skal sørge for, at dowels er helt indsat i væggen og blive med det på samme niveau uden udbulning. Fastgør nu beslagene til skruerne og kontroller tilslutningen.

Hvis alt er i orden, sæt stængerne på (fig. 1). Disse barer holder typisk deres egen vægt. Men der er dem der desuden er optaget. Det er kun ringene, der skal strækkes på dem på forhånd, siden da er det umuligt at gøre dette. Efter ringene skal du kun sætte enderne af stængernes sideklemmer fast.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Installation af standard runde baguetter

Figur 2. Trærammer er udstyret med ringe med kroge, hvor gardinerne er hængt.

Et særligt sted er optaget af montering af runde gardinskinner til gardiner (figur 2). Selvom de er de mest almindelige og billige, ved mange ikke, hvordan man installerer en sådan designplan korrekt. Derfor er det vigtigt at overveje et par punkter.

Så forbliver princippet det samme: mærkning er færdig, huller bores, dowels drives ind i dem. Men her er det yderst vigtigt at beregne antallet af fastgørere korrekt. At dømme af den kendsgerning, at kørsler af denne type sælges uassemblet, mange bruger ikke alle elementer af fastgørelseselementer.

Men denne tilgang er forkert. Som regel kan det være for små hængsler, især på hele væggen, at to beslag er små. Derfor er det tilrådeligt at bruge 3 eller endda 4 fastgørelsesdele. Så huller i væggen skal også bore det rigtige nummer.

For endelig at hænge strukturen, skrue i dowels. Eaves er samlet separat. Skinnen selv sættes i hullerne i beslagene og fastgøres med skruer. Ringe bruges også straks. Det monterede design sættes på skruerne skruet ind i væggen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Rail fastgørelse

En anden moderne type tagskinner - skinnetype. Det kan monteres både på væggen og i loftet. Dette design, selvom det er kompliceret, er meget praktisk at bruge. Fordelen ved det er, at vedhænget af gardiner til øjenlågene ikke vil være synligt. Men hvordan man installerer en cornice til gardiner af denne type?

Figur 3. Takene på det buede vindue ser meget elegante ud og kræver ikke stor indsats under installationen.

Først skal du nøje kontrollere alle komponenter til skinneafskærmninger i sættet. Der skal være stop, beslag, skruer, skruer, kroge og ruller.

Vi udfører markeringen. Mærker skal placeres for beslagene, så de ligger på ca. 7 cm over åbningslinjen. Men det er for muren. Og for at kunne udføre mærkning til fastgørelse af tagskægget til loftet, skal du fokusere på bredden af ​​vinduer og batterier. Som følge heraf bør gardinerne ikke hænge på batteriet og vindueskarm.

Så på de markerede steder er det nødvendigt at bore huller til beslagene, og fastgør derefter beslagene selv. Dette vedrører både væggene og loftet. Når du er færdig med hæfteklammer, sættes en skinne på dem. Derefter fastgøres justeringsskruerne langs skinnen, og fastgørelserne fastgøres i enden.

Det kan være, at du ikke forstår straks, hvordan du fastgør skinneafskærmninger til overfladen af ​​loftet eller væggen. Dette er helt normalt, som forståelse kommer under arbejdet. Derudover skal afsnittene af en sådan plan have instruktioner, hvor alt er afbildet på tegningerne.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Den enkleste cornice på det buede vindue

En særskilt tagbøjle til et buevindue fortjener særlig opmærksomhed. Det er på samme tid den enkleste og mest originale type af tagskægget, som ikke engang kræver meget indsats fra dig. Det ser ud på væggen er meget smuk (figur 3). Til arbejde skal du færdigbehandle den ønskede størrelse af gardinet på grommen, kroge til det, dowels, hammer.

For det første trækkes en bue over vinduet med en blyant eller prikker er simpelthen placeret på krogenes fastgørelsespunkter. Sørg for at alle afstande fra buen til punkterne var de samme. Punkter er boret, dowels køres derinde, og kroge er skruet ind i dem. Det er fortsat at hænge gardinet på grommets på disse kroge.

Så vurderes installationen af ​​gardinskinner til gardiner med egne hænder.

På trods af at der nu er mange forskellige tagblade, der har funktionelle og dekorative egenskaber, forbliver de vigtigste punkter i installationen uændrede.

Showcase Okna Body

Gardinskinner til gardiner: hvordan installeres?

 • Typer af gardinstænger til gardiner
 • Værktøjer, materialer, installationsnyanser
 • Installation af baguette taggrunde: anbefalinger
 • Montering af skinnebane type
 • String gardin spænding

Sådan installeres gardinstænger til gardiner? Disse indvendige elementer skal harmonisk passe ind i rummet, svare til den valgte stil, komplementere den eller kontrast lidt. En række materialer gardiner, der præsenteres i butikkerne, kan forårsage forvirring blandt forbrugerne, såvel som valget af taggrunde for dem. Når konfigurationen og udseendet af alle de dekorative elementer samt de tekstilmaterialer, der skal bruges til at dekorere vinduesåbningen, allerede er blevet bestemt, opstår der spørgsmålet om, hvordan man monterer gardinstangen. Denne procedure kan udføres uafhængigt ved hjælp af de nødvendige værktøjer og anvendelse af simple færdigheder.

Typer af gardinstænger til gardiner.

Typer af gardinstænger til gardiner

Eaves kan opdeles efter flere parametre, herunder fremstillingsmateriale, ekstern konfiguration, fastgørelsesmetode.

Materialet, der blev brugt til fremstilling af taggrene:

Trin for trin instruktioner til installation af en rund cornice.

Ifølge fremstillingsmetoden er cornice strenget eller baguette. Det skal tages i betragtning, at brugen af ​​strengmodeller medfører ulejligheden under videre drift. Dette skyldes det faktum, at metalstrengen, der ligger til grund for denne cornice, ikke er egnet til brug i rum med høj luftfugtighed. Hvis det er nødvendigt at bruge denne særlige model for fastgørelse af gardiner, skal metallet være belagt med særlig sprøjtning, som vil være resistent over for længerevarende udsættelse for vand, damp osv. Baguette gardinstænger anvendes mere bredt, er praktiske og ret praktisk at installere.

Fix gardinerne kan være på:

 • væggen;
 • loft;
 • eller uanset overfladen.

Eaves design kan være:

Ordningen om fastgørelse af skinnefanger til gardiner.

 • single-row, som kun kan placeres 1 række dekorative vindueselementer;
 • dobbelt række, de kan hænge gardiner og gardiner eller en anden kombination af 2 stykker tekstiler til vinduet;
 • tre-rækker, der kan rumme flere typer gardiner, gardiner og andre elementer.

Afhængigt af formen af ​​lokalerne tilbyder producenter af cornices produkter til forbrugerne:

 • rund form;
 • teleskopanordning;
 • relief form
 • profil visning;
 • specielle der er designet til fastgørelse af romerske gardiner eller persienner;
 • baguette formular.

Nogle af dem har deres egne installationsfunktioner, men i det væsentlige er alle tagene monteret næsten det samme.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Værktøjer, materialer, installationsnyanser

For at installere tagskæggene skal du forberede værktøjer og materialer som:

Installationsskemaet af strengen cornice.

 • trin-stige eller stige, der vil være stabil og give komfortabel adgang til stedet for fastgørelse af gardinerne;
 • elektrisk hammerboremaskine eller boremaskine, afhængigt af væggen eller loftets materiale
 • øvelser med den krævede diameter, hvis størrelse bestemmes ved fastsættelse af dowels;
 • målebånd; blyant;
 • Bygningsniveau med hvilket vandret kontrolleres under arbejdet
 • dowels, skruer.

For at sikre en pålidelig fastgørelse af tagskægget, samt hvis du planlægger at hænge nok vægtige gardiner, kan du desuden bruge en særlig epoxy eller flydende negle. De føjes til hullet, inden de placeres i det. Efter størkning danner en stærk og pålidelig forbindelse, som er i stand til at modstå en betydelig belastning.

Før du fortsætter med installationen af ​​tagpladerne, er det nødvendigt at udføre markeringen og kontrollere, hvor godt vinduet kan åbnes, efter at fastgørelserne er færdige. Hvis tagskægget vil hæmme vinduesrammens bevægelse, er det nødvendigt at overveje muligheden for at installere en anden model af dette dekorative element.

Montering af loftet cornice på stretch loftet.

For at forhænget hænger på skråningerne for at se harmonisk ud, er det nødvendigt, at det ikke ligger på vindueskarmet, men er placeret ved siden af ​​det. For dette er størrelsen af ​​beslagene, som er fastgjort til væggen, længere end den fremspringende del af vindueskarmet. Hvis installationen udføres i loftet, skal placeringen af ​​tagskæggene flyttes til den ønskede afstand. Kontroller den fremtidige placering af gardinerne i forhold til vindueskarmet kan bruge en lodret.

Længden af ​​cornice bestemmes ud fra størrelsen af ​​vinduesåbningen. Det bør trække sig tilbage i samme afstand fra begge kanter af vinduet. Dette vil bevare rummets geometri eller endda justere det om nødvendigt. Hvis tagskæggene er placeret langs hele væggen, betyder vinduets åbning ikke noget. Et sådant arrangement af et dekorativt gardinfastgørelseselement ser mest harmonisk ud, hvis vinduet er placeret midt på væggen eller optager det meste af det.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Installation af baguette taggrunde: anbefalinger

Det er kun muligt at installere en cirkelformet tagrunde efter markering af dens placering.

Vægmonteringsskemaet af taggaflerne af aluminiumsprofil.

Hvis længden af ​​stangen overstiger 2 m, er tilstedeværelsen af ​​et gennemsnitligt fastgørelsesmiddel obligatorisk. Dette vil undgå fremdækning af gardinerne i fremtiden og skade på tagskægget som følge af dette. I dette tilfælde er det ønskeligt, at de elementer, som installationen af ​​gardiner er fremstillet af, er aftagelige. Derefter skal du ikke fjerne det helt for at fjerne det fra tagbøjlerne.

Efter at markeringen med en blyant og målebånd er afsluttet, er det forberedende til at åbne vinduesrammen samt placeringen af ​​gardinet i forhold til vindueskarmet færdiggjort, så du kan begynde at bore overfladen, hvorpå tagene skal fastgøres. Dette arbejde er udført ved hjælp af en boremaskine med en boremaskine, der matcher typen af ​​væg eller loftmateriale. Først skal du bore det første hul.

Ordningen om fastgørelse af tagene til gardiner.

Forhæng hængerne og ved hjælp af konstruktionens niveau kontroller markørets rigtighed for det andet hul af fikseren. Dernæst fjern stangen og udfør hullet. Derefter køres dowels i, hvor du kan påføre et lille lag epoxyharpiks. Efter at det er hårdt, er cornice brackets fastgjort til skruerne.

For at konstruktionen skal være færdigmonteret, er det nødvendigt at overføre stangen til beslagets monteringsringe. Dette er gjort, efter at alle ringe til hængende gardiner er sat på. Når stangen er gevindskåret, er dekorative ornamenter hængt i dens ender, hvilket vil være en ekstra holder til baren på plads. Derefter kan du begynde at hænge gardiner.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Montering af skinnebane type

Denne type fastgørelsesgardiner er en helt ny og moderne løsning. Den største fordel ved denne skærm er ubegrænset længde, som kan ændres ved at tilføje eller fjerne sektioner og den skjulte placering af fastgørelsesgardinerne. Desuden kan evnen til at dekorere den forreste del af tagskægget med en række forskellige materialer gøre det muligt at placere det i ethvert interiør.

Monteringsskema elektrisk styret tagskinne system.

Sådanne tagskærme er færdige med elementer, hvorved det er muligt at udføre installation af alt design. Derudover bør der indføres restriktive elementer, der ikke tillader beslag til hængende gardiner at gå ud over skinnen i den endelige stilling.

Fastgørelse det laves oftest på loftet, hvilket er en accepteret metode til installation. Tilstedeværelsen af ​​parenteser i nogle modeller gør det muligt at placere det på væggen. Værker begynder med tegning markeringer med blyant og målebånd. Derefter udføres i loftet ved hjælp af en boremaskine eller perforator, afhængigt af materialet i produktionsflowet, det nødvendige antal huller. Efter det skal du skrue kantstykkets endedele på specielle beslag, som leveres i sættet, eller ved brug af selvlukkende skruer. Derefter installeres skinnen på den forreste del. Justering af skruer muliggør endelige justering af tagskæggene til vinduets åbning eller væg. Når denne type arbejde er gennemført, kan du installere slutningen af ​​de restriktive dele.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

String gardin spænding

String af metal anvendes som et fastgørelsesmiddel til gardiner. Det erstatter stangen eller skinnen i andre modeller af cornices. Den kan være lavet af polymerkabel, som ikke kræver yderligere korrosionsbehandling.

Kablet er et tilstrækkeligt stærkt materiale, der er i stand til at modstå betydelige mængder gardiner af tunge stoffer, fx tapetry. Men for at det ikke skal falde, skal du udføre sin spænding.

Kittet til montering af en strengkornet indeholder alle de nødvendige installationsdetaljer: en streng, beslag til montering, dowels, skruer, kasser, med hvilken spænding opstår.

Fastgørelser skrues i dykker, huller, som er lavet med en boremaskine. En streng strækker sig gennem hullerne, som er fastgjort med et specielt klip. På den anden side udføres den samme operation. Derefter udføres den endelige strengstramning. Dernæst påsæt en dekorativ boks, der dækker fastgørelsespunkterne i strengen.

Montering af tagskinner på væg eller loft

26. oktober 2016

Eaves til gardiner - en integreret del af det indre af ethvert værelse, valgt i overensstemmelse med stil og design af rummet. Installation af tagskinner sker normalt, når alle reparationer er gennemført, og afhænger af typen af ​​dekorative element og metoden for dens fastgørelsesanordninger.

Typer af gardinstænger til gardiner

Alle gardiner kan klassificeres af flere grunde:

 • på produktionsmateriale - træ, plast, metal;
 • efter type konstruktion - jernbane (gardinens bevægelse udføres på særlige spor), strenge (udgør et stærkt, strakt strakt kabel), sugestang (baseret på en metalstang);
 • efter type fastgørelsesanordninger - væg og loft
 • ved antallet af rækker - enkelt række, dobbelt række og tre rækker.

Valg af materiale

Cornices lavet af forskelligt træ og metal betragtes som de dyreste. Sådanne produkter udfører ikke kun deres vigtigste funktion, men er også dekorative elementer og føjer sig til det indre af rummet.

Plast- og aluminiumprodukter er billigere og enklere, der ofte gemmer sig bag smukke og dyre gardiner, bruges kun til deres grundlæggende formål.

For tunge og massive portier anbefales det at vælge metal eller plast gardin stænger af god kvalitet. De vil pålideligt holde gardinerne, de vil ikke brydes og vil ikke bøjes, de vil ikke afveje hele det dekorative design af vinduet.

Generelt afhænger valget af produkt på stil og design af rummet, på typen og antallet af gardiner, på personlige præferencer.

Nødvendige værktøjer

Installation af tagflader indebærer brug af byggeværktøjer og materialer, blandt hvilke følgende er nødvendige:

 • perforator eller hammerboremaskine, alt afhænger af monteringsoverfladen;
 • niveau;
 • målebånd;
 • en blyant
 • skruer og dowels;
 • skruetrækker (skruetrækker);
 • trappestige.

Det anbefales at forberede alle værktøjerne på forhånd for ikke at opgive ufærdigt arbejde og ikke at køre til hardware-butikken.

Almindelige fastgørelsesregler

Før du installerer tagpladerne, skal du overveje de vigtigste punkter, der giver dig mulighed for at vedhæfte produktet korrekt:

 • Eaves skal ikke forstyrre åbningen af ​​vinduet, derfor er det nødvendigt at hænge produktet mindst 5 cm fra åbningen, når det fastgøres til væggen.
 • Loftgardinet er monteret på en sådan afstand fra væggen (vinduet), at gardinet løber ned i en smuk strøm, ikke klæber til batteriet eller vindueskarmet;
 • i nærværelse af varme rør er det vigtigt at overveje deres størrelse, så de ikke forstyrrer installationen af ​​det dekorative element;
 • produktet kan installeres på hele bredden af ​​rummet eller på bredden af ​​vinduet, mens den skal stikke ud over åbningerne af åbningen med 40 cm.

Funktioner monteret på væggen

Montering af cornice på væggen består i at fastgøre beslaget, der holder selve gardinet direkte. Til træ- og plastdele anvendes en dowel og skrue til metal-tre.

Montering af vægkornet består af følgende trin:

 1. Markeringen af ​​beslagene ved hjælp af et målebånd, et niveau og en blyant, som du skal huske om de generelle regler for fastgørelse af det dekorative element: det bør ikke forstyrre åbningen af ​​vinduet, gardinet skal strømme smukt og ikke klamre sig til vindueskarmet og batteriet.
 2. Boring af huller til dowels med en slag eller hammerboring, deres installation.
 3. Beslag monteringsskruer ved hjælp af en skruetrækker eller skruetrækker.

Efter dette arbejde skal du igen sørge for, at beslagene er fastgjort på samme niveau, har samme afstand i forhold til vinduet.

Yderligere handlinger afhænger af typen af ​​væg cornice:

 1. Når stangen installeres, er det nødvendigt at tage højde for dens længde, hvis det overstiger to meter, anbefales det at bruge den tredje beslag, som er monteret i midten. Det er bedre at bære ringe på en sådan kronkel på forhånd, mens du forlader et element foran beslaget, hvilket gør det muligt for gardinet ikke at bevæge sig ud af gardinet. Kanten af ​​baren er dekoreret med en dekorativ flair.
 2. Ved installation af en baguette cornice, er hele strukturen monteret først, i henhold til det vedlagte diagram, så er det fastgjort til beslagene, ofte er en del af produktet skruet til loftoverfladen.

Funktioner monteret til loftet

Montering af cornice i loftet afhænger af produkttype: streng, plastbuss, profil.

Gardin-streng er et stål- eller polymerkabel, monteret på specielle monteringer, som samtidig fungerer som spændingsmekanismer. Installationsprocessen består af følgende punkter:

 • huller er lavet i loftet med en perforator, dowels er hamret på de steder, der er markeret på forhånd;
 • Fastgørelsesanordninger fastgøres ved hjælp af skruer;
 • Strengen passerer og strækkes af en særlig mekanisme;
 • hele bygningen er lukket med en dekorativ kasse.

Eaves-dæk også knyttet til loftet, som normalt gemmer sig under gardinerne, har derfor ikke en dekorativ funktion. Montering af plastisk cornice omfatter følgende trin:

 • hvis produktet er længere end nødvendigt, skal det skæres ved hjælp af en firkant og en hacksav;
 • Yderligere huller er boret til fastgørelse i tagene selv, den første fordybning er lavet i midten, resten er lige adskilt, jo tyngre gardinerne er, desto større huller skal være;
 • et dæk med borede huller påføres på loftet og et centralt hul er markeret, etiketten er gennemboret med en perforator, en dowel er indsat og tagene er fastgjort til en skrue;
 • juster produktet med et niveau, marker alle de andre huller, bor dem ud og fastgør dækket til loftet på dowel-neglene.

Profil cornice har et rigt farveskala, der giver dig mulighed for at vælge det for at matche gardinerne eller loftet. Nogle modeller er udstyret med et mekanisk drev, hvilket er meget bekvemt, når for lange gardiner ikke tillader åbning af vinduerne manuelt. Montering af profilaksler udføres på samme måde som plastdækket.

Fastgør gardiner til gipsvæg

Gipspladens loft er ikke så holdbart som en betonplade, så det anbefales ikke at hænge en tung klinge eller massive gardiner på den. Der er dog ingen undtagelse fra reglerne, du kan vedhæfte et dekorativt element til gipsvæggen, hvis du tænker over hele strukturen på forhånd.

For at gøre dette, er det i færd med at installere loftet nødvendigt at lave realkreditlån fra et træ på de steder, hvor cornice skal monteres. Samtidig skal bredden og længden af ​​pantet overstige parametrene for selve produktet. En sådan yderligere struktur vil give pålidelig og stærk fiksering af hele strukturen.

Egenskaber ved fastgørelse til et strækloft

Ved montering af et strækloft er cornice normalt fastgjort til væggen, men det kan også fastgøres på et stofklæde. Denne metode er helt sikker, hvis monteringen er lavet i henhold til enkle regler. Installation af cornice på strækloftet omfatter følgende punkter:

 • valget af gardiner inden montering af stof, er det nødvendigt for korrekt at vælge pantet, hvis dimensioner svarer til parametrene for et dekorativt produkt;
 • Markeringen af ​​tagskægget er udført, på disse steder er der træ eller krydsfiner, strengt udsat for niveauet for det fremtidige loft;
 • Efter monteringen af ​​strækmaterialet er loftsgardinet fastgjort til den tidligere faste overhead, således at stoffet i punkterne ikke spredes, der er specielle ringe fastgjort til det og beskytter stoffet mod brud.

Således kan installationen af ​​tagskærme udføres uafhængigt, uden hjælp af specialister. Det vigtigste er at tage hensyn til regler og trin i installationen af ​​produktet, afhængigt af dens type og metode til fastgørelsesanordninger.

Gør det aldrig i kirken! Hvis du ikke er sikker på, om du opfører sig korrekt i en kirke eller ej, så gør du nok ikke den rigtige ting. Her er en forfærdelig liste.

Charlie Gard døde en uge før sin første fødselsdag Charlie Gard, et uhelbredeligt barn, om hvem hele verden taler, døde 28. juli en uge før sin første fødselsdag.

Uforgivelige fejl i film, som du sandsynligvis aldrig har lagt mærke til. Sandsynligvis er der meget få mennesker, der ikke gerne vil se film. Men selv i den bedste film er der fejl, som seeren kan bemærke.

Vores forfædre sov ikke som vi gjorde. Hvad gør vi forkert? Det er svært at tro, men forskere og mange historikere er tilbøjelige til at tro på, at den moderne mand slet ikke sover som hans gamle forfædre. I første omgang.

Hvad siger næsens form om din personlighed? Mange eksperter mener, at man ved at se på næsen kan sige meget om en persons personlighed. Derfor skal du på det første møde være opmærksom på en fremmeds næse.

Hvordan man ser yngre ud: de bedste hårklipp til dem over 30, 40, 50, 60 Piger i 20 år er ikke bekymrede for formen og længden af ​​håret. Det ser ud til at ungdom er skabt til forsøg på udseende og dristige krøller. Men den sidste