Eaves til vinduer - valget i parametre for en åbning og design af rummet

Uden gardiner ser selv et nyrenoveret og smagfuldt indrettet værelse tomt og ansigtsløst ud. De er i stand til at tilføje komfort, understrege stilen på rummet, beskytte mod solen og nysgerrige øjne. For at gøre gardinerne behagelige for øjet og fuldt ud klare deres funktioner, skal du vide, hvordan du vælger de rette tagskærter på vinduerne.

Blandt det store udvalg af gardinstænger er det vigtigt at finde din

Typer af vindue gardin

Disse produkter adskiller sig i to hovedkarakteristika: materialet og design.

Hvad gør cornices

Afhængigt af fremstillingsmaterialet er vinduesgardiner til gardiner:

 • Metal - af rustfrit stål, bronze, kobber, messing, aluminiumlegeringer mv.
 • Træ - fra forskellige træarter, herunder værdifulde;
 • Plast - fremstillet af forskellige plasttyper, den mest pålidelige og miljøvenlige er polyvinylchlorid (PVC);
 • Kombineret.

Valget af materiale afhænger af driftsforholdene og belastningen på tagskæggene. For eksempel er plastprodukter mest egnede til at dekorere åbninger med lysgardiner på den åbne terrasse - de er ikke bange for fugt og frost, solen og insekterne, deres pris står i forhold til prisen for billige portier.

Og hvis du ønsker at dekorere stuen med flere lagte tunge gardiner med lambrequins og rige gardiner, er det bedre at stoppe ved smedede metalkroner, der vil modstå deres vægt og fremhæve din smag.

Designforskelle

Vi vil give en kort beskrivelse af hvordan designfunktionerne kan variere i forskellige gardinstænger til gardinvinduer.

Antallet af stænger kan variere fra en til tre.

Vær opmærksom. Der er også specielle tagskærme til glidende, løftede, rullede gardiner og persienner med mekaniske eller automatiserede styresystemer.
Det anbefales ikke at vælge og installere egne hænder.

Valgmuligheder

Som du kan se, er gardinstængerne forskellige, og det er nogle gange svært at vælge de der opfylder alle kravene. Det er nødvendigt at tage højde for deres kapacitet, udseende og omkostninger og mange andre faktorer, herunder vinduernes form og deres funktionalitet.

design

Det er usandsynligt, at du vil have brug for instruktioner om hvordan du vælger cornices i udseende - dette er et spørgsmål om smag. Det er kun nødvendigt at kombinere dem med stilen af ​​gardiner, farve og stilistisk design af interiøret.

 • For et kabinet i engelsk stil vil baguette strukturer med en træplade i farve af møbler eller vægpaneler gøre;

Vinduesdekoration på kontoret

 • Til stuen i klassisk stil - smedede eller runde trægardiner med smukke tips;
 • Til børnenes værelse - træ eller plastik med lyse ringe;
 • Eaves til buen vinduer, et karnap eller en loggia af den vanskelige form - fleksibel profil fra aluminium;
 • Hvis cornice er installeret i hemmelighed (bag en baguette eller i en loft niche), er der intet punkt i at erhverve en dyr vare - stop på et solid plastdæk eller snor.

Naturligvis tager valget hensyn til gardinens vægt, antallet af lag, tilstedeværelsen af ​​lambrequins og metoden til at hænge gardinerne. For eksempel, hvis det er grommets, så passer kun en rund cornice med åbne parentes til dig.

Grundlæggende dimensioner

Det er meget vigtigt at korrelere vinduets størrelse og størrelsen af ​​tagskæggene. Før du går til butikken, måler du åbningens bredde, afstanden fra top til loft, størrelsen af ​​fremspringet i sillet i forhold til væggen.

Hvad er disse data til?

 • Et af hovedparametrene er længde. Bestem, hvor meget tagene skal være bredere end vinduet. Standardregel er mindst 30-40 cm, så du kan åbne vinduet ved at åbne gardinerne. Men du kan ellers gøre det, og visuelt udvide den smalle åbning, der hænger på begge sider af den brede strimler af gardiner, der gemmer væggene. Eller indsnævre for bredt ved at vælge tagskæggene for at passe til vinduet og delvis lukke det med gardiner.
 • Produkter produceret af strømmen, og ikke fremstillet til ordre, har en standardlængde. Ofte kan de forkortes ved blot at afskære overskuddet eller forlænges ved hjælp af specielle stik. For eksempel, hvis du har brug for solide taghætter til gardiner af 3 vinduer i hallen fra væg til væg.

Rådet. Ved tilslutning eller trimning af de runde tagstænger skal du overveje længden af ​​spidserne og efterlade en tolerance på nogle få millimeter for nem installation.

 • Antallet af beslag afhænger af længden af ​​stangen eller profilen - de er installeret i trin på 1,5-2 meter.
 • Højden af ​​cornice over vinduet afhænger af afstanden fra åbningen til loftet. Hvis det er meget lille, skal du sørge for, at beslaget passer der eller vælger montering af tagskinner, som skal installeres på loftet.

Loftmontering øger visuelt højden af ​​rummet

 • Ved vægmontering er det vigtigt at længden af ​​beslaget er mere end sildens kant, ellers vil gardinerne gå rundt om det og ikke hænge frit. Desuden er afstanden til det første lag tættest på væggen taget i betragtning, og ikke den samlede længde af beslaget.

Komplekse former

Det sværeste at bestemme, hvordan man vælger tagskæggene på de skrånende vinduer, buede åbninger eller vinduer, der ikke er placeret i et lodret plan (for eksempel i loftet). Den nemmeste måde at kontakte de eksperter, der rådgiver gardinens stil, metoden til at hænge dem og lave tagene i overensstemmelse med designprojektet. Men dette er ikke altid retfærdigt økonomisk, så du skal handle selvstændigt.

For buede vinduer, hvis du vil understrege deres form, vælger du oftest fleksibel profilkonstruktion af aluminium. Men husk at de kun er beregnet til ret lette gardiner.

Eaves af trekantede vinduer er ikke obligatoriske at bøje - de kan være lavet af to direkte segmenter. Og så lærredet ikke glider ned, kan du blinke "lommen" langs sin øvre kant, som passer godt ind på røret eller installerer propper på hver ring.

Muligheden for at designe et vindue af kompleks form

Et andet almindeligt problem er vinduerne på loftet. Hvis du hænger gardinerne på et almindeligt gardin, vil de hænge meget langt fra åbningen, tage meget plads og ikke udføre deres funktioner. Derfor giver kronikkerne til ovenlys med en skrånende top to niveauer: det øverste niveau holder gardinerne, og det andet, der ligger ved krydset af skråningen og den lodrette væg, presser dem.

Attic Double Eaves

Hvis vinduerne er meget store eller høje, er det fornuftigt at installere en motoriseret tagskinne. Men det er en opgave for specialister.

konklusion

Vi håber, at vores overblik og video i denne artikel vil hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, når du vælger gardinstænger. Hvis du vil vide mere, skal du læse artiklerne på hver type og måder at installere dem på.

Eaves til trekantede vinduer

Skrå vinduer er ret almindelige i private hjem på de øverste etager. De har form af en trekant eller trapezformet. Faktisk er dette et ikke-standard vindue. Og på trods af at denne type af vinduer er meget almindelig, er det ret svært at hente gardiner i et rum med et sådant vindue.

Gardiner på det fasade vindue vælges ud fra vinduets geometri og rummets design, såvel som afhængigt af formålet med rummet. Overvej de grundlæggende design muligheder for ikke-standard vinduer.

Gardiner på det fasade vindue med greb

Slanting gardiner funktioner

Det skrånende vindues meget form i rummet ser usædvanligt ud og tiltrækker opmærksomhed. Derfor bør gardinerne på det skråt vindue blande harmonisk ind i det indvendige farve og fremhæve vinduets interessante form. Selve modellen skal ikke være meget fantasifuld og frodig. Husk at du skal vaske tekstiler og derefter hænge dem selv, så bestill ikke for komplicerede gardiner. Det er ønskeligt at vælge bløde stoffer, så de er nemme at lægge og samle som pickup. Da det fasade vindue giver mindre lys end standardvinduet, er der normalt soveværelser på loftet. Sørg derfor for at sørge for tilstedeværelsen af ​​tætte natgardiner, som let kan åbnes om dagen. Romersk persienner eller blinde persienner vil også klare sig godt med denne opgave.

Gardiner på det fasade vindue i et træhus

Gardiner på det smalle skrå vindue i planteskolen på loftet

Eaves til skrånende vinduer.

Der er specielle profilskinner til gardiner, for hvilke klemmer er tilvejebragt, så gardinerne ikke bevæger sig og holder den ønskede form. De kan installeres på loftet eller på væggen ved hjælp af beslag. Disse gardinstænger er normalt dækket af gardiner. Til dette sys gardinerne med en særlig forstørret side på toppen. Eller muligheder med en lambrequin er valgt.

Gardiner på profilet cornice

Gardiner i soveværelset med et skrånende vindue

Nogle gange tilbyder designere runde gardinstænger (træ eller metal). De er dekorative, og de er ikke taget til at lukke. For at forhindre gardinerne i at krybe på den afskårne del, monterer de yderligere beslag, der holder ringene i den ønskede position. Farvene på tagskægget og spidsens form vælges afhængigt af indretningens stil og møbelbeslagets farve. Mere om gardinstænger til gardiner.

Gardiner på et trekantet vindue på en rund cornice

Gardiner på den runde cornice på det fasade vindue

Gardiner på de afskårne og trekantede vinduer i modellen

Ligesom i tilfælde af buede vinduer vælges gardinemodellen på det skrå vindue ud fra metoden til montering af tagbøjlerne.

Lige gardiner på et trekantet vindue. Denne mulighed er mulig, hvis loftets højde i rummet er stor nok til at passe gardinestangen over vinduet. Sådanne gardiner er de enkleste, lette at hænge, ​​de lukker godt og overlapper ikke det naturlige lys. Du kan tilføje denne model med tilbehør, såsom kroge eller holdere, sy frynse eller trim.

Lige gardiner på det skrå vindue

Gardiner med lambrequin på de afskærmede vinduer på de lige tagger

Gardiner i soveværelset på et trekantet vindue

Gardiner gentager vinduets form. Som regel er skrånende vinduer på loftet, og lofthøjden der er lille. Derfor er det ikke muligt at etablere en direkte cornice. I dette tilfælde gentager åbningerne formens åbning, og gardinerne opnås skråt. Afhængigt af vinduets geometri er der normalt fastgjort eller delvis fastgjort et gardin. Hvis vinduet er symmetrisk, som en ensartet trekant, så er begge gardiner fastgjort. Åbning af dem er kun muligt at gribe eller indehavere.

Nedenfor er gardinerne på det fasade fotovindue.

Lys gardiner på det skrånende vindue

Gardiner på det høje skrånende vindue

Gardiner i soveværelset på sidevinduerne

Gardiner på holderne.

Nogle gange, i stedet for en cornice, er dekorative holdere installeret - stikkontakter, gardin spiraler, kroge. Gardiner er hængt på disse ting. Dette resulterer i bløde, lidt sløvede folder. Jo flere holdere, jo mindre og oftere er samlingen opnået. Da denne model har sag, er det svært at skræddersy gardinerne med den ønskede højde. Derfor anbefales det at lægge lidt gardiner på gulvet. Gardiner på holderne bør fortrinsvis være lavet af lette og bløde stoffer.

Gardiner på holderne på et trekantet vindue

Gardiner på holderne

Gardiner med lambrequin på det fasade vindue.

Ofte tilbyder tekstil designere at dekorere gardiner med lambrequin på skrå vinduer. Denne indstilling ser meget interessant ud på et ikke-standard vindue. Udsmykning af vinduets øverste del giver dig mulighed for at skjule bjergene og gøre gardinmodellen mere unik.

Formen af ​​lambrequin er valgt ud fra det faktum, at tagskæggene vil blive installeret i en vinkel til vandret. Nogle elementer (slips eller skalser) vil have en forvrænget form. Derfor skal der tages hensyn til disse funktioner ved skæring af disse dele. En erfaren designer vil være i stand til korrekt at tegne lambrequins form og vil tilbyde den bedste mulighed for at dekorere toppen under hensyntagen til alle funktionerne i vinduesgeometrien.

Stramme lamrequiner på skrånende vinduer ser meget godt ud. Du kan også tilføje nogle elementer af openwork lambrequins. Baguette strimler er pænt opnået, som limes til bunden med en velcro. Billederne er nedenfor.

Gardiner med lambrequin på det fasade vindue

Gardiner med en lys lambrequin på et trekantet vindue

Gardiner på det skrå vindue med lambrequin

Gardiner på det fasade vindue med en hård lambrequin.

Løfte gardiner på skrånende vinduer

Romerske gardiner på skrånende og trekantede vinduer. Løfte gardiner kan være lige, hvis det er muligt at installere taggene parallelt med gulvet. Eller du kan sy skrå romersk persienner. Til dette er en løftemekanisme placeret parallelt med loftlinjen eller vinduet. Det skal tages i betragtning, at hele gardinet ikke åbner. Skrå romerske persienner passer godt til kontoret, eller som en tyk gardiner.

Romerske gardiner på det skrånende vindue

Romerske gardiner på et højt trekantet vindue

Blomster roman persienner i et træhus

Østrigske gardiner på skrånende vinduer. Det anbefales at lave østrigske gardiner af gennemsigtigt letvægtsstof, hvilket giver gode bløde folder. Østrigske gardiner vil se godt ud i børnehaven eller i soveværelset.

Østrigske gardin på et trekantet vindue

Østrigske gardin på trappen

Fransk gardin på et trekantet vindue

Gardinerne er plisseret på de fasade vinduer. Dette er en slags persienner, der er lavet til ordre i henhold til nøjagtige dimensioner. Tøjets design og farve er valgt i henhold til et specielt katalog. Systemer kan være forskellige, såvel som en kontrolmetode. Mere om gardiner plettet.

Plisseret vindue på det skrånende vindue til soveværelset

Blinds plettet på et trekantet vindue

Gardiner plettet på et trekantet vindue

Bestil gardiner på skrånende vinduer

For at arrangere et skråt vindue skal du lægge stor indsats. Opgaven er forenklet, hvis du kan installere taggene parallelt med gulvet. Men denne mulighed er ikke altid. For at vælge den rigtige gardinmodel, der med fordel vil fremhæve vinduets form og komplementere indretningen, skal du vende sig til fagfolk. Hvis du vil bestille gardiner til skrå vinduer i Nizhny Novgorod - tilbyder vi vores salons ydelser - vi laver højkvalitets og stilfulde gardiner til vinduer af enhver kompleksitet. Læs mere om vores tjenester.

Gardiner på et lavt trekantet vindue

Luftgardiner i børnehaven

I vores portefølje kan du finde et par eksempler på vores arbejdsgardiner på de fasade fotovinduer. Gå til galleriet Gardiner til et landhus.

Sådan hænger gardiner på skrånende vinduer

Vinduerne af en usædvanlig og uregelmæssig form er ikke hyppige, men ret interessante. På grund af deres ikke-typiske natur tiltrækker de blikket af tilskuere, men vigtigst af alt, uanset deres størrelse, udfører de deres grundlæggende funktioner - de lader lys og luft ind i huset. Da der kun er skrånende lofter på loftet, vælges der derfor skrånende gardiner til indretningen. I en sådan situation opstår der et naturligt spørgsmål - hvordan man hænger gardiner på skrånende vinduer, fordi opgaven ikke er meget enkel for en nybegynder.

Valg af gardiner på de skrå vinduer

Hvordan man vælger

Vinduer, der ikke har en standard geometrisk form, kræver særlig opmærksomhed - der er valgt en særlig cornice for dem, hvorefter ujævn gardiner hænges.

Til smukt drapering er vinduesåbningerne med egne hænder nødvendige for at følge disse grundlæggende regler:

 • Visuelt forstørre små vinduer ved at bruge lange gardiner;
 • Den bedste løsning ville være lyse og faste gardiner;
 • Bækkede vinduer betegnes bedre med lambrequins;
 • Stoffet er udvalgt hovedsageligt af naturlige materialer: hør, silke.

For at overholde postulaterne af indretning skal gardiner på skrånende vinduer have en farve, der er i harmoni med nuancer af genstande i det omkringliggende rum. Så at vinduesbeklædningerne ikke kommer ud af det overordnede billede, og endog det modsatte, sammensætter et ensemble af møbler og rumindretning - hvide gennemsigtige tekstiler ville være en vindende mulighed.
Glem ikke, at i sig selv trekantede eller flerfacede åbninger allerede udgør et mærkbart element i rummets design, derfor bør du ikke fokusere på dem for meget og overbelaste dem med tekstilmaterialer.

Nuancer af gardin

For at hænge gardinerne på det skrånende loft med egne hænder, skal du købe specielle gardiner. Dernæst er valget lavet til fordel for stoffet, som vil blive draget godt. Og også beslutte om farve og størrelse af stoffet.
At hænge gardiner med skrå vinduer i et tømmerhus, kan ejerne af sådanne boliger have nogle vanskeligheder. Hvordan gardinerne vælges til de buede og trekantede vinduer vist på billedet.

Montering af hjørner

I nogle tilfælde får skrånende vinduer denne form på grund af deres placering på loftet og gentager takets vinkel. Ved skråt glas er fligene fastgjort i en skrånende stilling og gentager loftlinjen. At arrangere vinduerne i form af en bue - fleksible hjørner vil gøre. Disse gardinmodeller er udstyret med stop, der forhindrer gardinerne i at glide. En anden praktisk mulighed - gardinerne strakte sig over rammen og gentog vinduets størrelse. Om nødvendigt rejser man blot rammen og åbner vinduet.

Clearance åbning

I en usædvanlig situation bruges romerske gardiner på de skårne vinduer til at lukke vinduerne placeret direkte i taghusets tag. På grund af de lavere stive lameller holder gardinerne perfekt og falder ikke ned.

tilskærekamret

Først og fremmest måles der fra vinduesåbningen. Derefter skæres gardinerne i overensstemmelse med åbningens kontur. Det vil sige, at materialets øvre kant er afskåret, og den nedre kant er lige under hensyntagen til bøjningen af ​​nogle få centimeter.

Der er også en sådan ukompliceret mulighed: at bygge gardiner på de afskærmede vinduer på billedet viser det sig at fastgørelsesanordninger er monteret på omkredsen, hvorpå gardinerne straks strækkes. Derefter kan gardinerne opsamles på bagsiden eller fast greb. Det trekantede vindue er dekoreret med en klud i form af en ventilator.

Værelsestype

køkken

Selvom det ikke ofte er muligt at møde køkkenet på loftet, finder sådanne interiører i designløsninger sted. Gardiner med skrånende loft til køkkenet, ud over dekorative egenskaber, bør have et praktisk formål. Stoffet, som de skal syes fra, vælges under hensyntagen til brandsikkerhed - det er bedre at købe materiale fra en naturlig sammensætning med en beskyttende belægning. Køkkenet er dette, hvor du sikkert og uden forskel kan konstruere gardiner af forskellig form - i form af en fiskhalse i en halvcirkel med en pelm. Hovedskærmen er vinduets størrelse, og det er nødvendigt at starte med det - du bør ikke hænge volumetriske gardiner på små åbninger, og gardiner er ikke hængt på store åbninger.

soveværelse

Vinduesdekoration i stuen. Soveværelser ligger ofte under taget og har et skrånende loft. Hvis størrelsen af ​​sådanne vinduer er stor, bør du ikke være ked af materialet, men skaber hygge ved hjælp af fritflydende lange gardiner, der er lodret samlet i en tykk folder. Smukt udvalgte farver af gardiner af kvalitetsmateriale vil uden tvivl være fremragende.

Stue

Dagligstue eller haller med skrånende vinduer kan let omsluttes af multi-stage gardiner med lambrequins. Bundlaget er en tynd lufttyll, og det øverste lag er gardiner lavet af tungt, tæt tekstil. Det er i dagslyset, der går tungt gardiner ind, og om aftenen åbner lærredet helt op. I nogle tilfælde kan den skrå linje af vinduer være skjult ved at hænge bjergene strengt lodret. Denne mulighed er kun mulig, hvis højden af ​​væggene er stor nok.

Hvis spørgsmålet opstår, hvordan man hænger gardinerne på de skårne vinduer,
altid med et stort ønske er der en vej ud af forskellige ikke-standardiserede situationer. Under hensyntagen til beboernes æstetiske behov og efter råd fra specialister fra designere, kan et hus med skrånende vinduer indrettes meget originale efter forskellige tilgange i udførelse. Nedenstående billede viser designerne af designere til forskellige former og rammer af husets skrånende vinduer.

At hente specielle tagskærme til skrånende vinduer

Ikke-standardiserede vinduer kan være et reelt problem for deres ejere. Hvad skal der gøres med dette element i indretningen, var i harmoni med andre?

Eaves Elegant D 16 mm

Smedede hjørner Javiant D 19 mm

Cornices Cassa de Lux D 25/16 mm

Fleksibel cornice

Loftet cornices

Der er værelser, hvor vinduerne er langt fra standarderne. For eksempel har de på loftet ofte form af en tilbøjelig og ufrivilligt tiltrækker opmærksomhed for sig selv. Det triste resultat er et forkælet overordnet indtryk. Ligegyldigt hvor svært du forsøger at dreje loftet op på et skibs dæk, vil den skrånende toppen af ​​vinduesrammen tage dig tilbage fra drømmeland til virkelighed. Den eneste vej ud kan være ikke-standard gardin stænger til gardiner.

Hvordan slippe af med manglerne i indretningen?

Hvis ejerne af huset ønsker at skjule de grimme ulemper ved vinduer som buede, skråkantede eller karmevinduer, skal du træffe beslutning på forhånd. En vigtig dekorative detalje - tagene skal have optimale dimensioner, hvilket gør det muligt at vise vinduesåbninger i det gunstigste lys. Dette er den eneste måde at gøre ulemper i fordele. Til skrå eller vinduer med et karuselvindue er en fleksibel cornice perfekt - dens fordele er let at ændre formen til at passe til dit design. Et fremragende valg er en romersk blind med en integreret mekanisme.

Det mest almindelige vindue med en skrå top. Smuk præstation af dekorative design af rummet kræver ofte brug af design færdigheder. Det er dog billigere at gå til en online butik og købe høj kvalitet og passende gardinstænger til skrånende vinduer.

Indstillinger, der gør det indre vindende

En vinduesramme, der har en skråning, opfattes særskilt i interiøret? Gardiner vil være i stand til at rette op på situationen ved at tilføje et finish til vinduesdesignet. Det er stadig at finde ud af, hvordan man hænger dem på en sådan måde, at de ser harmonisk ud.

Metal gardinskinner til gardiner kan nøjagtigt gentage vinduets form - for det er det nok at forbinde røret med et karmvinduet adapter i foldene - vælg i en hvilken som helst anden farve. For at gøre strukturen stærkere - er det nok at tilføje parenteser på strukturernes rotationssteder, og så kan lamelrequins eller tunge gardiner hænge på dem.

Fast gardiner, indtrækbar under særlig forståelse, præsenteret i en bred vifte. Ledende producenter producerer dem:

• lodret;
• reb;
• østrigsk;
• krydset;
• "episcopale ærmer";
• Fransk.

Til klassisk stil er der brug for specielle tagskærme, hvor specielle klemmer er til rådighed. Glidestrukturen bevæger sig fra kanten af ​​kanten opad, når den bevæger sig. Når der er tilstrækkelig ledig plads, er der monteret 2 vandrette splitskærme. Dette system giver dig mulighed for at skubbe gardinerne på den sædvanlige måde.

Vores firma sælger produkter af høj kvalitet fremstillet af kendte fremstillingsvirksomheder. Vi kan hjælpe med at finde det, du leder efter. Vælg produkter i vores katalog af gardinskinner eller ring til vores kontor, og lederen vil rådgive om vinduesdesign, der passer til dig.

Cornices muligheder for loftet og skrånende vinduer (8 fotos)

Organisering og design af skrå vinduer i en lejlighed er et stort problem for enhver designer, fordi standardindstillingerne til vinduer med usædvanlige former normalt ikke passer. I dag vil vi se på, hvordan gardinestængerne til ovenlys vælges, og hvordan de kan være interessant og kompetent arrangeret, samt give nogle nyttige anbefalinger.

Cornices til ovenlys og ovenlys

At vælge en cornice for en skrånende åbning er en ansvarlig og vanskelig proces, fordi det er nødvendigt at henvende sig til hvert enkelt tilfælde individuelt. Vinduet har en usædvanlig form på grund af den usædvanlige facade, og det giver flere problemer. Til ovenlys er der flere designmuligheder, og vi vil se nærmere på hver.

Plain cornice

Oftest er loftsvinduet forsynet med et standardafskærmning, men suspenderes specifikt i en vinkel, hvis vinduesåbningens design gør det muligt at installere det. Gardinerne er fastgjort på separate ringe eller beslag for at forhindre dem i at glide ned. Derefter er det muligt at regulere belysningsniveauet i rummet ved hjælp af almindelige pickups eller holdere, men selvfølgelig bør ikke meget tætte tekstiler anvendes som gardiner.

Punkt suspensioner

Denne mulighed ser mere usædvanlig ud end den foregående, selv om teknologien er omtrent den samme. Adskillige korte tagbøjler monteres direkte under hensyntagen til forholdet mellem vinduets bredde og antallet af installerede elementer i form af en "stige" eller "pyramide" afhængigt af vinduets åbning. Gardiner rengøres også med vægholdere.

Loft baguetter

Placering af baguetter i en skrånende døråbning er temmelig let, selvom du mener, at afstanden mellem loftet og vinduet er ekstremt lille i dette tilfælde. Denne mulighed ser meget organisk ud i en klassisk stil og giver dig mulighed for at skjule de ekstra fastgørelsesdele, der er nødvendige til normal fiksering af tekstiler. Gardiner er monteret på specielle kroge, der er tydeligt fastgjort på tagskægget, og du kan åbne dem ved hjælp af en blonder fra enden af ​​enheden - afhængigt af den side, hvor ledningen trækkes, vil gardinet åbne eller lukke.

blinde

Bemærkelsesværdigt passer vinduesgardinerne perfekt til perfekt. Udformningen af ​​dette system, hvis vi taler om selvfølgelig strimlerne, der er fastgjort til to lodrette hjørner, indebærer en ensartet lystilførsel langs hele længden af ​​rammerne. Hver sådan strimmel vil blive blokeret på sit specifikke sted, men det vil kunne ændre sin position på ejerens anmodning, afsløre eller skjule naturlig belysning. Hvis vinduet har en ikke-rektangulær form, men ikke afskåret, er det værd at placere striberne lodret for at opnå større komfort.

Plisseret persienner

Plisseret, selv om de er en separat type persienner, er meget værre egnet til åbninger med en skråning, men det er bedre at passe ind i ethvert interiør. I dette tilfælde er det også bedre at organisere to vertikale hjørner og placere et gardinetæppe mellem dem, så det roligt glider og stiger langs skinnerne. I dette tilfælde vil gardinet foldes ud som en fan, men det vil ikke virke at åbne vinduet til enden, lyset kommer kun fra bunden af ​​vinduet.

At vælge den mest hensigtsmæssige løsning er værd at gøre med en professionel designer, for kun han kan fortælle dig, hvad der passer bedst til din hems. Sørg for at foretage nøjagtige målinger af vinduesåbning og højde fra gulv til loft for ikke at gøre uoprettelige fejl.

Materialer til fremstilling af taggrunde

Som standard er gardinstænger til skrå ovenlys lavet af træ, metal og plast, ligesom mange andre elementer af interiøret. Lad os rake, end forskellige muligheder for materialer kan være nyttige:

 1. Metal - hovedsageligt rustfrit stål, bronze eller kobber, mindre ofte - messing og aluminium. Disse cornices vil holde stærkere end andre, men i sig selv se grimme ud. Bedre pasform som hovedramme, efterfulgt af registrering.
 2. Træ - en anden træart, oftest er det en almindelig birk, valnød eller fyr. Helt massiv og også holdbar, perfekt til et klassisk eller business room design, for eksempel et kontor.
 3. Plast - Oftere vælger miljøvenlige plasttyper som PVC. Denne mulighed er universel med hensyn til stil, billig og i stand til at blive grundlaget for enhver designer idé, fordi den er godt kompatibel.

Det er klart, at der er modeller af taggrunde, der kombinerer forskellige materialer. De er bedre end resten vil passe ind i interiøret og passer til enkelte tilfælde. Sådanne rammer er lavet til ordre for design af rummet. Når du vælger et materiale til tagpladerne, skal du overveje de betingelser, hvor vinduets åbning er, som vi har brug for gardiner.

Hvis du designer et område på gaden, f.eks. På en åben veranda eller balkon, skal du vælge plastik, der ikke er bange for regn, frost og sollys. Desuden er det billigere at erstatte det med en plastik i tilfælde af en sammenbrud. Hvis du har brug for at dekorere døråbningen med massive gardiner af deres tunge stof med ekstra gardiner, så kan kun metalridestangen, som heller ikke trækker opmærksomhed fra gardinerne til sig selv, tåle sådan.

Hvad er den bedste måde at organisere loftsstænger på?

Specielle tagskiver købes til kompetent udsmykning af skrånende vinduer, der skyldes facadeegenskaberne. Og for at skabe et virkelig harmonisk og stilfuldt design er at overholde nogle designtips. Her er de vigtigste:

 • Hvis du har brug for at justere rummets proportioner, skal du bruge punktgardinstavene. De kan hæves til enhver højde. Konstruktionen af ​​beslagene skal være særlig opmærksom, fordi de bliver synlige.
 • Hvis afstanden mellem loftet og vinduesåbningen og facadeets facade tillader det, er det muligt at udjævne den eksisterende skrå med tagene og gardinerne.
 • I et værelse med højt til loftet, baguetter, en bar af træ eller en rørformet cornice af metal vil se mere passende ud. For et lille rum er det bedre at placere rammen direkte under loftet ikke i åbningen, men langs konturet af loftet. Dette vil gøre det muligt visuelt at udvide rummet, hvilket gør illusionen af ​​stor højde.
 • Et interessant og nyttigt element kan kaldes fleksibel cornice. Det vil meget organisk ramme vinduerne i helt af enhver form, fordi det bøjer under enhver radius.
 • For at arrangere loftet, som er mere som en bue med en stejl skråning, anbefales det at vælge mini-tagger. Harmonisk look smedet, lavet som et smukt mønster. Hvis disse ikke passer til stilen, skal du vælge en træhalvundstang med interessante tips.
 • Valsede og romerske hjørner passer perfekt til ovenlys med en skrå top, fordi lærredet gentager åbningens hældning og vil ikke optage ekstra plads uden overbelastning af rummet.

Generelt afhænger montering af cornice helt på formen af ​​vinduesåbningen. Hvis vinduet har en skråning, er rammen oftest installeret parallelt med denne skråning på en væg eller et loft. Hvis der er to skovler, der skærer øverst på et tidspunkt, skal fastgørelserne hænge allerede i skråningerne og sammenføjes øverst gennem et interessant interiørelement eller ved hjælp af to beslag. Hvis loftet består af to befæstninger og en lige sektion mellem dem, så parallelt med denne lige zone anbefales det at installere tagskæggene, så højden øges visuelt så meget som muligt. Den sidste mulighed - en direkte åbning med en skråning, og her er gardinet installeret i en lige linje.

Forresten, hvis det er i indretningen af ​​dit værelse, betyder det at loftsvinduet skal være dekoreret med gardiner med draperi eller let stof, mellem loftet og åbningen eller direkte til loftet fastgøres lige rammer, og det lærred, der vælges til gardinet, tippes langs foldelinjen.

Anbefalinger til design af loftet

At lave en vinduesåbning, især en skrånende, kan også være en tidskrævende og tidskrævende proces, så nogle af rådene fra professionelle designere vil nok være til nytte for dig. For eksempel råder mange dig til at vælge gardiner hovedsageligt i lyse og rolige farver kombineret med væggenes udsmykning, fra tynde stoffer. Farve spiller generelt en stor rolle i den måde loftet ser ud på: Holdere kan ændre rummets geometri ganske godt afhængigt af deres placering og vigtigst af alt farve. For at forbedre den visuelle effekt er de lavet i modsætning til gardinerne.

Gardinens design bør kombineres med hovedrammen og indretningen af ​​rummet som helhed. Engelsk, fransk, land, hi-tech, klassisk, Provence eller anden passende stil kan vælges som populære stilarter.

Stofgardiner til loftet er også meget vigtige. Hvis du har et stort værelse, vil designere rådgive dig om at arrangere vinduesåbninger med tunge og voluminøse draperede gardiner. Gardiner med lufttyll bør overlades til små værelser. Tykke stoffer passer bedre til et vindue, der vender direkte mod solsiden, mens en fin tekstur er nok til den mørke side. En usædvanlig mulighed er at arrangere de afskårne vinduer, kombinere forskellige typer af cornices og stof: Som et eksempel kan du tage en buet udskåret metalramme med et tæt lærred, perfekt kombineret med stiplede suspensioner, dekoreret med lyse transparente gardiner.

Vi håber, at vores råd har hjulpet dig med at beslutte dig for valget af tagskægget til dit loft. Vi forsøgte at fortælle dig ikke kun, hvilke typer af disse elementer der kan findes på markedet, men også hvordan de adskiller sig og hvordan de kan hjælpe dig med designen af ​​rummet.

Ikke-standard skrå hjørner

I værelser med ikke-standardiseret arkitektonisk form til udformning af vinduer, døråbninger, til zoneinddeling med skrånende glitter til gardiner. Moderne fastgørelsessystemer kombineret med kreative designløsninger hjælper med at gøre fejlene i komplekse åbninger til fordele og med fordel lægger vægt på originalets originalitet.

Valg af cornice til skrånende åbninger

Valget af tagskråninger til skrånende skråninger er meget rig, den eneste betingelse er, at modellen skal have propper eller klemmer, der ikke tillader stoffet at rulle langs ledeskæringen. For at arrangere vinduet og døråbningerne af uregelmæssig form, kan du bruge:

 • metal rørformede modeller i forskellige design;
 • Profilguider af aluminium og plast, herunder baguette;
 • smedede produkter;
 • træstænger;
 • fastgørelsessystemer til roman- og rullegardiner;
 • bøjningspolymermodeller er en universel løsning til udsmykning af alle komplekse former;
 • Holdere i et smukt design, stiplede langs åbningens længde og gentage sin form;
 • buet halvcirkelformet;
 • hjørne modeller med svingelement.

For komplekse multifacetterede og skråformede former er der udviklet en hængslet stikdåse (bøsse), der kan bruges til at samle et rørkornet, der gentager forskellige vinkler af leddene.

Det er vigtigt at vælge størrelse, form, type fastgørelse af tagskæggene til skrånende vinduer, baseret på rummets proportioner og gardinens stil og fastgør det korrekt på væg eller loft.

Originale ideer og nyttige tips.

Den nemmeste måde at dekorere en skrå åbning på er at fastgøre langs konturens smukke punktholdere, hvor gardinet hænger. Sådanne tagskærer kan hæves til en hvilken som helst højde fra vinduet og derved justere rummets proportioner visuelt. Hvis størrelsen af ​​molen tillader det, kan du endda trimme klippet. Her er hovedfokuset på konstruktionen af ​​beslagene, det er bedre at sy gardiner af let stof med en rolig farve, i samme palette som vægindretningen. For at åbne gardinerne anvendes podhvaty.

Beslag til hængende gardiner selv indretning

Hængende lige tagskærer parallelt med den skrånende skråning er en "magic wand" til at gøre komplekse åbninger. Det er bedre at bruge metal rørformede gardiner og træstænger, baguette modeller ville være passende i værelser med højt til loftet. Sådan installeres corniceen afhængig af vinduets form:

 • en vinkel hænger bjerget parallelt med den på en væg eller et loft
 • 2 beger skærer på øverste punkt - stængerne hænger på skråningerne, øverst er de forbundet gennem et smukt element eller understøttet af 2 parenteser;
 • den lige del og hældningen, her kan gardinet i en lige linje åbnes på traditionel måde - flytt til side, og stoffet på afgrøden skal være dekoreret med en rem.
 • 2 befæstninger og en lige sektion i midten, som i billedet nedenfor, øger optimalt den øverste lige del af den maksimale afstand, så pladsen syntes højere.

I små rum anbefales det at fastgøre tagskægget til et skrånende vindue under selve loftet, ikke langs vinduesåbningen, men langs konturet af loftet, så rummet visuelt fremstår lidt højere og bredere.

Til dekoration af buede befæstninger og vinduer med stejl hældning, er mini skovle, smedet med åbent arbejde, metal eller træstænger med smukke spidser og parentes ideelle.

Mini tagskærter er ofte placeret i forskellige højder, under en skråning til pisterne - dette åbner mulighed for det originale design af gardiner

Hvis væggen tillader det, kan de lige skråninger justere den afskårne åbning og derved ændre rummets geometri.

For at rette rummets geometri, kan du hænge holderne i en hvilken som helst vinkel til skråningerne for at forbedre effekten ved hjælp af kontrastgardiner

Efter at have fastgjort tagene på flere niveauer på et lodret plan, kan du arrangere vinduet med et smukt accentelement og optisk justere sidekanten.

Placering af gardiner på flere niveauer giver dig mulighed for smukt at tegne komplekse arkitektoniske former

Til udsmykning af buede åbninger kan du vælge en halvcirkelformet skråkant. Men det er mere bekvemt at bruge bøjningsmodeller, de er nemme at gå rundt om åbningen med en hvilken som helst radius.

På billedet er designet af buede, asymmetriske vinduer med krumme taggafler til gardiner

Vinduer, skrå i forhold til lodret plan, kan dekoreres med gardinstænger til gardiner eller romerske nuancer. Lærredet gentager præcis åbningens hældning og finder ikke sted.

Gardiner, der kun dækker vinduesåbningen, overbelaster ikke pladsen.

At hænge et gardin med draperi eller et let lærred på vinduerne med en skråning er lige gardin stænger fastgjort til molen eller til loftet og tag stoffet langs foldelinjen.

Tunge gardiner med mange gardiner er velegnede til store værelser, i små er det bedre at hænge lystulle

Det mest originale udformning af skrå åbninger opnås, når to eller flere typer fastgørelseskoblinger kombineres, for eksempel buede eller lige tagbøjler og punkterede beslag. Tøj afhenter forskellige teksturer, indsamler i forskellige draperier.

Foto prøve af det oprindelige design af skrååbninger, hvordan man kan kombinere forskellige typer fastgørelsesdele

Gardiner, persienner, tagskinner på trekantede vinduer

I et forsøg på at give individualitet til vores hjem vælger vi i stigende grad ikke-standardiserede arkitektoniske projekter, herunder huller i usædvanlig konfiguration, for eksempel i form af en trekant. Problemet er, at for det meste færdige produkter til vinduesdekoration er skabt under hensyntagen til den klassiske rektangulære indstilling, er gardinstænger og gardiner til trekantede vinduer normalt lavet til ordre. Hvilke løsninger gælder i dette tilfælde, se nedenfor.

Hvad du skal vide, når du laver trekantede vinduer med gardiner

Før du laver et vindue skal du vurdere stilen på rummet. For nogle løsninger kan der kræves ikke-standard gardinskinner til specialfremstillede gardiner og yderligere fastgørelser, før du fortsætter med installationen af ​​disse dele, er det nødvendigt at overveje hele konceptet omhyggeligt.

Ofte triangulære vinduer dekorere loftet. Som regel er disse penthouses af huse med spidse tage. Vinduerne i en trekantet form giver dig mulighed for at fylde med lys som værelser og skabe en følelse af integritet i huset udvendigt

I klassisk interiør er traditionelle stofgardiner den mest passende mulighed. Og når vinduerne er i et træhus, er tekstilklæder absolut prioriteret.
Fix dem på en trekantet åbning på to måder:

 1. maskerende ikke-standardform
 2. med fokus på hendes opmærksomhed.

Forkæle de trekantede ruder kan være alle modeller, der hænger dem på den traditionelle måde på corniceen, monteret over åbningens øverste punkt. Men i dette tilfælde er dens ikke-standardformular ikke afspillet, og interiøret er berøvet den vigtigste arkitektoniske "højdepunkt". Nogle gange, for eksempel når vinduet gentager tagets indre kontur og ligger lige under det, er denne metode ikke mulig.

Klassiske gardiner og tyll på et skrånende vindue

Glidende lige gardiner på en standard cornice, monteret parallelt med gulvet over åbningen, er det bekvemt at maskere vinduets skråform. Denne mulighed indebærer brugen af ​​en lambrequin, hvis længde afhænger af tilbøjelsen af ​​siderne af trekanten - jo skarpere vinklen på toppen, jo længere lambrequin. Ellers vil væggen nær toppen af ​​åbningen være synlig, når lærredet er adskilt.

Når du vælger en gardinstil dig selv, er det værd at huske at frem for alt funktionalitet er vigtigt, og for det andet, dekorativitet.

Lige gardiner til trekantede vinduer og fastgøres på de skrånende sider, understreger ikke-standard åbning. I dette tilfælde skal panelet skæres i form af et skråt trapezium med højre bundvinkel. Den afskårne kant er fastgjort til tagskægget og skal falde sammen med den i hældningsvinklen. Dens længde afhænger af overfladen af ​​de påståede folder. Spred sådanne gardiner vil ikke fungere, bare binde op, åbning af hullet er ikke fuldt ud. Hvis lokalet og formålet med rummet forsømmer beskyttelsen mod nysgerrige øjne, vil valget af transparent materiale til gardiner løse problemet. Stof anvendes på baggrund af konceptet af interiøret, herunder tyll og muslin (bomuldsgardiner).

Italienske gardiner

Italienske gardiner på trekantede vinduer er en god mulighed for klassiske og retro interiører, Provence, Country stilarter. De bløde, afrundede linjer af de italienske gardiners øvre gardiner har skarpe hjørner. Disse lærredene lukker ikke ruderne og sikrer maksimal lysadgang i løbet af dagen, og om aftenen kan de sænkes ved at untere snoren.

Den øverste kant af de italienske gardiner er statisk. De skaber ikke problemer, når vippe, fordi de er faste. Stoffet er rettet i modsat retning til hvor corniceen er placeret (et fastgørelsesorgan til ledningen, der forbinder gardinet er monteret), som giver dig mulighed for at skabe en rund fold - et kendetegn ved italienske modeller.

I et lille vindue er det bedre at bruge et panel. Large - ser mere fordelagtigt ud med to gardiner. De krydses og laver hinanden. Gardiner kan være af forskellige farver og teksturer, for eksempel er den tæt, den anden er gennemsigtig. Mellemstor glas giver mulighed for begge muligheder.

En anden mulighed er at bruge en lige tagskinne, der passerer over toppen af ​​trekanten. Italiensk lærred, bundet med en ledning i højden af ​​åbningernes nederste hjørner eller lidt højere, giver den den sædvanlige rektangulære form.

Hvad er gode romerske gardiner på trekantede vinduer

Romerske gardiner på plastik og trævinduer beskytter perfekt mod gadeudsigter, ser spektakulære ud, de er bekvemme til at justere den behagelige adgang til lys. Når du vælger den romerske udgave, skal du sørge for, at lærredene ikke forstyrrer åbningen af ​​ventilationsåbningerne til ventilation.

Romerske gardiner på et bredt glas kan se besværligt, to trekantede lærred ser neater ud. Panoramavinduer kan dekorere flere smalle paneler, hver ophører med at folde i en bestemt højde (jo tættere på midten, jo højere). Denne tilgang lægger vægt på ikke-standard kontur, gør den blødere, rammer, tilpasser sig indretningen.

Massivt lærred, der helt dækker lumen, ser bedst ud på åbningerne af form "hus", hvor den trekantede kun den øverste del.

Er det fornuftigt at installere rullegardiner på trekantede vinduer

Rullegardiner eller som de kaldes "rullegardiner" optrådte for omkring ti år siden. Siden da er deres salg kun steget. Det er ikke overraskende: de er praktiske, koncise, smukke, kan udføre funktionen af ​​tule med gardiner, men bruges hyppigt autonomt.

De åbner ikke til slutningen af ​​en ikke-standard åbning. Hvis formularen er helt trekantet, vil den kun blive permanent fastgjort til rullemodellen. Åbningen i form af et hus er mere bekvemt at "splitte" i dele. Trehjørneafsnittet skal lukkes med en stofrulle, som falder sammen med konturen og en rektangulær sektion med en standardrulle. En anden mulighed er at hænge rullegardinerne på den rektangulære del af rammen, og ikke at tømme ud.

For nylig har rullede modeller, der virker (åbning og lukning) på vinduer med komplekse konfigurationer, vist sig. Men de fremstilles ikke i alle specialiserede værksteder.

Nuancerne i designet af trekantede vinduesgardiner

I interiøret er minimalisme, hi-tech, loft, techno ikke-standard arkitektonisk geometri mere hensigtsmæssig ikke at glatte, men at understrege. Til denne ideelle lamellare og plissede persienner.

Lamella persienner til ikke-standard vinduer

Vertikale persienner på trekantede huller ser mere harmoniske ud end vandrette. Det anbefales at installere vandrette persienner på små rammer og separate sektioner. På de samlede åbninger er det mere hensigtsmæssigt at bruge lodrette persienner.

Plisseret persienner på trekantede vinduer

Konstruktioner i henhold til typen af ​​accordeonbælg gør det muligt at fremstille pletter til åbninger af enhver konfiguration under henvisning til deres usædvanlige form. Bredden af ​​folderne varierer fra 1 til 5 centimeter. På glasset af en standardstørrelse, og især lille, anbefales det ikke at vælge persienner med store folder. På en bred åbning ser en stor fold mere harmonisk lavt ud.

Foldene kan være vandrette og lodrette. Den første bør vælges til åbninger i form af en langstrakt (rektangulær) trekant. "Squat" silhuet strækker opadgående lodrette folder. En lille lumen eller sektion er mere bekvemt at dække persiennerne med en radial retning af folderne: i åben stilling vil de blive samlet som en vifte i et hjørne og rettet mod den modsatte kant.

Sådan hænger og fastgør gardinerne på det fasade trekantede vindue

Ledende producenter af ikke-standardiserede vinduer tilbyder deres kunder komplet med gardinstænger af passende størrelser og konfigurationer. Men hvis der ikke er noget ønske, er der ingen penge til køb af mærkevarer til et trekantet vindue, du kan finde en vej ud og gøre det selv.

For at sikre lærredet på et trekantet vindue, brug:

 • vandrette og skrå taggange
 • kroge til grommets monteret i væggen.

Skrånende skråninger er mere krævende på fastgørelseskvaliteten, da belastningen på dem er stærkere end på standardmodeller. Klæder på en skrå struktur bør fastsættes, så de ikke kan bevæge sig ned.

Problemet løses på tre måder:

 1. Tekstil velcro lukning. Et tape er limet direkte på tagskægget (i stedet for det kan du bruge en sædvanlig træstang), den anden er syet til den øverste kant af gardinet.
 2. Øreringe eller ringe med clips. Statisk fastgørelse af den første grommet vil ikke tillade nettet at glide ned.
 3. Montering af tre eller kortere vandrette stænger på hver skrå side. Baren er fastgjort på forskellige niveauer og falder langs trekantens sidekanter. Duftene er fastgjort til dem med øjenlåg eller dækløkker.

Hvad angår kroge, er denne metode til trods for enkelheden praktisk. Sådan fastgørelse er mere pålidelig end kardborrebandet eller fastgørelsen af ​​den yderste gummibelægning og er mere dekorativ, da det tillader dannelse af nogen folder på gardinet.

Du kan komme med dine egne løsninger. En af dem er vist på billedet ovenfor: Et dobbelt stykke klud, udskåret i overensstemmelse med åbningens form og fastgjort til den fra den ene side. Forestil dig, vågen i dig selv, designeren og dit hus vil være unikt.

Gardiner på trekantede vinduer

Gardiner på trekantede vinduer: design ideer

På grund af det faktum, at der i huse med et mansardtak er loftet i en vinkel, skal vinduesåbninger i værelserne på sidste etage laves trekantet. At hente taggrunde og gardiner til sådanne vinduer er ikke let. Vi tilbyder dig et udvalg af fotos med ideer til dekoration af trekantede vinduer i forskellige interiører.

Kun nogle typer gardiner er egnede til sådanne meget ikke-standard vinduesdesign. Og fra dem, der vil fungere fuldt ud (åben og tæt på fri), er der kun tre typer: klassiske gardiner, persienner og pletterede gardiner.

Funktioner af designet af trekantede vinduer

Når vi taler om trekantede vinduer, vil vi huske alle vinduesdesign med en trekantet top, herunder dem der har form af en trapezoid eller en femkant. Alle kan være små og rummelige, slutter med en vindueskarm eller hviler mod gulvet, har flere vinger eller kun en. Typiske størrelser til dem leveres ikke, og gardinerne på de trekantede vinduer syes individuelt med fokus på fotoet i katalogerne.

De grundlæggende principper, som det er ønskeligt at følge, når du dekorerer vinduer med en trekantet top, er følgende:

 • At vælge gardiner, foretrækker modeller, der er positivt understreget, og ikke skjul den usædvanlige form af åbningen og ikke belastes med et stort antal dekorationer.
 • Da tagene på sådanne vinduer er fastgjort i en vinkel på gulvet, skal gardinerne på dem fastgøres statisk, ellers ruller de ned.
 • Hvis toppen af ​​åbningen er dannet af to linjer (toppen af ​​trekanten ikke falder sammen med nogen af ​​dens sider), skal du have to gardinstænger til gardinerne.
 • Nogle gange er vinduets ikke-standardformular ikke på grund af rummets arkitektoniske træk, men kun af designerens fantasi. I dette tilfælde kan du bruge de sædvanlige tagbøjler, reparere det på væggen over vinduet eller i loftet og hænge det på alle gardiner svarende til interiøret. Klassiske gardiner på trekantede vinduer.

Klassiske gardiner

Portier og gardiner giver dig mulighed for at dekorere trekantede vinduer uden at begrænse din fantasi. Stof til dem, du kan vælge nogen. Det vigtigste er, at dets farver ikke skal modsige indretningens farveskema eller i det mindste delvis ekko nogle af dens elementer.

Til gardinerne bevægede de ikke ned de skrånende taggyder, de bliver nødt til at rette. Den nemmeste og mest almindelige måde at gøre dette på er at bruge velcro tape. I dette tilfælde vil tagskærmens rolle udføre træstænger. Installationsproceduren er som følger:

 1. 1 En stang med lille tværsnit med en længde svarende til længden af ​​vinduesåbningens øvre del er fast over vinduet med selvlukkende skruer.
 2. 2 Stick velcro tape til den sikrede bar.
 3. 3 Den anden del af klæbebåndet syes til gardinet eller gardinet og dekorere vinduet.
 4. 4 Om nødvendigt kan den udragende del af stangen lukkes med tape.

I stedet for velcro kan du bruge dekorative kroge. De er fastgjort på bar-cornice i en afstand på 5-7 cm fra hinanden. På overkanten gør gardinerne igen sløjfer eller sy ringer.

En anden måde at fixe gardiner på er at lave. Kronen i dette tilfælde anvendes i form af et rør. For at blinden ikke glider ned, er den yderste grommet fastgjort på toppen af ​​tagene.

Ovenstående billede viser, at gardinerne på de trekantede vinduer på grund af den specifikke installation ikke er helt forskudt. For at åbne dem skal stoffet samles til siderne ved hjælp af greb, dekorative magneter eller det samme som på fletningsstangen.

Lodrette persienner

Vertikale persienner er den næst mest populære måde at dekorere trekantede vinduer efter gardiner. Rummelige åbninger er oftest dekoreret med lodrette stofgardiner, små med vandrette plastmodeller.

Både de og andre bestiller under hensyntagen til en konfiguration og størrelsen af ​​et vindue. Når du installerer dem, er det nødvendigt at observere mange nuancer, derfor er det bedre for eksperter at overdrage det.

Sådanne persienner vil koste mere end de klassiske gardiner, men den langsigtede og lette drift betaler for omkostningerne ved deres fremstilling og installation.

Hvis vinduet har en vinkel, kan der monteres lodrette persienner på loftet. Ved montage på et vindue med to befæstninger er det mere hensigtsmæssigt at montere på en vinduesåbning. Vandrette persienner fastgøres direkte på skærmen. Dette er meget praktisk, da i hvert tilfælde kan hver sash bruges uafhængigt.

Plisseret Gardiner

Plisseret persienner - en ny, populær type persienner. De kan installeres i vinduesåbninger af enhver geometrisk form.

Denne gardin består af to eller tre (Day-night system) aluminiumsprofiler, mellem hvilke der er et stofark. Når den hæves og sænkes, samles den i lige, som et accordeon, folder, 25-50 mm bredt. I fremstillingsprocessen imprægneres stoffet med en særlig sammensætning, der holder folderne i deres oprindelige form, selv efter gentagen vask.

Samt horisontale, bløde persienner gør det muligt at frit benytte alle elementer i vinduet, da de er installeret på vindueskarme. Disse stilfulde og praktiske gardiner ser meget pæne ud, ikke "spiser op" rummet og understreger konfigurationen af ​​vinduesåbningen.

Ved dekoration af trekantede vinduer og gardiner og plissede persienner og gardiner har deres fordele. Klassiske gardiner har uudtømmelige dekorative egenskaber. Vertikale persienner øger visuelt rummet. Horisontale persienner og pudsede persienner gør det muligt at udnytte vindueskonstruktionen fuldt ud med et stort antal skodder. Blandt dem kan du altid finde en passende mulighed og skifte et ikke-standardiseret vindue fra et arkitektonisk problem til en indvendig højdepunkt.

Tilføj til favoritter

Sådan vælges eller sys trekantede gardiner

I en række moderne private huse kan taget være af meget forskellige geometriske konfigurationer, med forskellige hældningsvinkler, de kan være helt glas. På loftet i sådanne huse har vinduer ofte en usædvanlig form. Disse vinduer er som regel lavet i form af trekanter. At hente gardiner i dette tilfælde kan være meget vanskeligt, både for køkkenet og for værelset. Gardiner til sådanne vinduer fremstilles individuelt, da vinduerne selv har ikke-standardstørrelser og sidevinkler.

Udvælgelse af trekantede gardiner

En af mulighederne for at løse problemet med at dekorere trekantede åbninger er plissede gardiner. Sandt nok vil denne løsning være ganske dyr. Men når man ser på billedet, kan man tydeligt se, hvordan sådanne gardiner udsmykker interiøret. Denne mulighed er ideel til køkkenet. Plisseret persienner sammenligner fordelagtigt med andre muligheder:

 • de er holdbare;
 • har et flot design og smuk tekstur;
 • Et stort udvalg af farver åbner op for store muligheder for design af værelser.

Gardiner på et trekantet vindue

En anden mulighed for trekantede gardiner er at montere dem på grommets. Denne type vedhæftning giver dig mulighed for at dekorere vinduerne i næsten enhver form. Ørnene til trekantede gardiner er kendetegnet ved følgende parametre:

 • En anden form, der også giver flere muligheder for en indretning.
 • Farve, tekstur, efterligning af forskellige materialer, plastik, glas, træ, kobber.
 • Efter type materiale.
 • Størrelserne - fra flere millimeter til 3-5 cm.

Når man ser på billedet, kan man se, hvordan trekantede ophæng hænger på grommen.

Syforberedelse

Processen med at sy trekantede gardiner, som enhver anden, består af flere faser:

 • Udvælgelse af design og udseende;
 • arbejde med mønstre;
 • køb af nødvendige materialer
 • syning direkte
 • Det sidste stadium - giver produktet et æstetisk tiltalende udseende.

Først skal du bestemme, hvad der passer indvendigt. Mål vinduet og specificer, hvilken cornice du vil installere, dens størrelse. Ifølge fastgørelsestypen kan afsnittene være loft og væg. Ovennævnte parametre er nødvendige for at afklare størrelsen af ​​mønsteret.

Du kan finde den mest passende mulighed for dig med fokus på billedet. Valg af dine foretrukne trekantede gardiner, angiv, hvordan de kaldes. At kende modellen, kan du begynde at søge efter mønstre af salgsautomater.

En god mulighed, før du begynder at sy, er at se en træningsvideo på skæring. Du skal være opmærksom på slutresultatet. For klarhed skal du holde et billede af de trekantede gardiner, du vil sy.

Godt studere et mønster. Bestem på sine dele, hvordan de skal passe sammen. Sørg for at læse forklaringerne på mønstrene, hvordan du placerer materialet under skæringen. Hvis der er et mønster på stoffet, skal du tage det med en margin for at kunne passe billedet eller mønsteret. Mål nu stoffet. Oplysninger om den krævede størrelse findes i beskrivelsen af ​​mønstrene.

Indkøb af materialer

Så du har besluttet dig for valget af formularen, mønsteret er klar, nu skal du købe stof. For køkkenet og for rummet stof vil variere. Tag et billede af gardinerne med dig til butikken og vis det til sælgeren. Baseret på billederne vil butikens medarbejdere hjælpe dig med at vælge det stof der passer bedst til modellen.

Du kan også tage dit mønster med dig til butikken. Vedhæft mønsteret med stoffet for at bestemme den nøjagtige mængde materiale, der er nødvendigt. Det er bedre at købe et stof med en margen.

Køb også sytråd og basting, sy tilbehør.

Sy gardiner

Syprocessen begynder med skæring. Skær straks ud af materialet alle elementer af fremtidige gardiner. Arbejdet foregår på en hård, stor overflade.

Skæringsordningen er som følger:

 1. Sæt mønsteret på materialet, forestill dig præcis, hvordan det færdige gardin vil se ud.
 2. Fastgør mønsteret på materialet med specielle stifter for at undgå forskydningen.
 3. Omkreds mønsteret omkring perimeteren med kridt, ikke glem at lade søm tillægges. Afhængigt af tykkelsen af ​​stoffet bliver det 1-3 cm.
 4. Derefter skæres stoffet efter de tilsigtede mønstre. Stak ikke flere lag materiale, når du skærer.
 5. Så bastråder forbinder de udskårne dele som beskrevet i kommentarerne til mønsteret. Det er nødvendigt at sy i den følgende rækkefølge - tilslut de to dele med en støbning, jern ved hjælp af et jern, så sy dele på en skrivemaskine, fjern ristningen, og stryg derefter igen. Basting skal fjernes, det må ikke ødelægge udseendet af færdige produkter.
 6. Store dele af gardinerne kan monteres ved at fastgøre dem på bagsiden af ​​sofaen med stifter. Når arbejdet er afsluttet, skal det færdige produkt stryges.

Der er mange måder at dekorere vinduer med usædvanlig form med trekantede gardiner, og du kan altid vælge selv, noget unikt og unikt.

Ikke-standard vinduer - funktioner i valget af gardiner

Ikke alle mennesker kan lide at overholde visse standarder. Kreative natur arbejder konstant på at udtrykke sig for at bringe ind i rummet omkring dem noget personligt, unikt. Dette gælder også valget af gardiner, så du kan trykke på indretningen af ​​huset komfort og skønhed.

Derfor tilbyder det moderne marked for boligtekstiler et stort udvalg af ikke-standardiserede gardinmodeller. De er designet til indramning af vinduesåbninger i forskellige konfigurationer: runde, buede, bug, mansard, der er fundamentalt forskellige i form fra typiske rektangulære / firkantede strukturer i fleretages bygninger.

Husk: Et uregelmæssigt formet vindue er ikke kun et element i huset udvendigt, men designet i det indre af rummet kræver en særlig tilgang.

Ikke-standard vinduer kaldes komplekse geometriske former. Til dem hører:

 • runde;
 • buet;
 • trekantede;
 • Loftet skrånende;
 • Bay vinduer;
 • hjørne;
 • Kompleks (rhombo, trapezoid, oval);
 • Balkon blokke.

Ved hjælp af gardiner kan du tegne en interessant form for åbningen eller forklæde den. For at fremhæve vinduet med uregelmæssig form i interiøret og fokusere på det, er det nødvendigt at:

 • Kornet i form faldt sammen med åbningens øvre kant. Forbedre denne effekt vil lambrequin;
 • Gardinens konturer gentog vinduets form. I dette tilfælde skal lærredene have en farve, der skiller sig ud mod væggene eller en lys kant.

Tip: Hvis du anvender traditionelt tekstildesign til et brugerdefineret design (brug lige rækværk, brede glidende gardiner med en rektangulær lambrequin, tykk tule) - dette vil maskere vinduet og visuelt bringe proportionerne til de standardiserede.

Varianter af draperier, ikke-standardiserede vinduer

De skønne atypiske konstruktioner er, at de er individuelle og unikke, hvilket giver interiøret en vis intrig. Så hvorfor ikke understrege dette med tekstiler?

Nuancer af drapering buede vinduer

Denne arkitektoniske form blev brugt i middelalderen. Buede vinduer gav de gamle slotte storhed og højde og fremhævede dem mod den samme type bygninger. Hvordan man arrangerer dem i en moderne bygning?

Hvis du installerer tagdækkerne over niveauet af den runde bue, lukker gardinerne helt strukturen. Chippen med et sådant design er at åbne gardinerne for at vise skønheden i det buede vindue.

At fremhæve vinduets usædvanlige form er mulig ved at indstille gardinerne under strukturens runde. Den øvre buede del af åbningen forbliver helt åben. I bunden af ​​produktet kan gardinerne monteres med kroge, der viser en smuk ramme.

For at understrege denne interessante form af en buet struktur er den designet med glidende gardiner forbundet i midten af ​​konsollen. Tøj kan stramme hinanden eller overlappe hinanden og på siderne - understøttes af greb.

Bemærk: brugen af ​​buet buet cornice og griber giver dig mulighed for at skabe en sammensætning, der passer perfekt til vinduets form. Det er som en anstændig ramme til et værdifuldt billede - det understreger hele skønheden i arbejdet.

Gardiner, der består af to dåser, fastgjort ved kanterne af vinduet, giver meget lys ind i rummet. Men hvis du skal mørke rummet, kan du bruge to eller tre lag gardiner, lærredet, som er draget asymmetrisk til hinanden.

Bemærk: Før du syr gardiner til buede vinduer, skal du måle strukturen og lave et åbent mønster i fuld størrelse. Dette giver dig mulighed for at vælge den bedste mulighed for gardiner, der passer perfekt til vinduets form.

Hvordan man laver gardiner skårne vinduer

Sådanne konstruktioner bruges ofte på loftet og ser interessant ud, men ikke alle kan ordentligt arrangere dem. Det er muligt at understrege den interessante form af et skråt vindue ved hjælp af gardiner på en skrå kronik.

Ved hjælp af greb vil du kunne justere graden af ​​indtrængning af solens stråler ind i rummet. Til disse formål kan du bruge tape, børster eller strimler af klud, hvilket gør det muligt for gardinet at fastgøre gardinet på holderen, der ligger i væggen.

Tip: Du kan bruge portieres som en frittstående vinduesramme til et skrånende vindue, eller tilføj dem med tyll for at skjule radiatorer og give rummet mere intimitet.

I minimalistisk interiør er det tilrådeligt at forhænge det skråtruede vindue med et romersk gardin. Dette bør tage højde for det faktum, at lærredet kun kan stige til niveauet for begyndelsen af ​​skråningen. En lignende effekt vil blive opnået af franske, østrigske gardiner.

Det oprindelige design af det afskårne vindue kan gøres ved hjælp af standard lige tagskærme, der ligger på forskellige niveauer. I dette tilfælde er det bedre at vælge lyse farverige lærred på grommets, som vil tiltrække synspunkter og understrege strukturens usædvanlige form.

Til noten: Hvis du installerer en lige tagbøjle over den afskårne åbning, gardiner glidebordene og supplerer designet med en lambrequin, der dækker den manglende del af vinduet, får du illusionen af ​​et standard rektangulært vindue.

Trekantede vinduer

Arkitekter designer ikke ofte trekantede vinduer, derfor kan konstruktionen af ​​denne struktur medføre visse vanskeligheder. Fastgørelse af gardinet kan laves på en tynd rørformet tagskinne, der er placeret på en af ​​de tre sider af trekanten. Samtidig draper gardinerne på den modsatte side og reparerer dem med en rem.

OBS: Det er nødvendigt at passe på, at de kroge, som gardinet er fastgjort, ikke kryber langs tagskægget, ellers vil produktet ikke holde formen. Til disse formål kan du bruge tule på individuelle suspensioner.

Det ser interessant design ud, som består af to taghuller parallelt med trekantenes overkant. De gardiner tyndt tag på kontrastfarver og fastgør det på tværs.

Til noten: For små vinduer er det bedre at købe særlige mini-cornices, hvor den lille diameter af baren.

Hvis der ikke er behov for at justere gardinens placering i rummet, kan et trekantet vindue blive dekoreret med tyll på tagskægget og gentage formen og vinklen af ​​forbindelsen af ​​de to øverste sider. Dette design ser spektakulært ud på loftet, og rummer hele endevæggen af ​​rummet. Tulle til hende bliver nødt til at sy til ordre, da produktets øverste kant skal laves skarpt.

En anden måde at understrege vinduets spændende udformning på er at installere en kort, lige tagbøjle over den og gardin lys, bred tyll over den og fastgør dens nederste kanter på begge sider af bunden af ​​trekanten.

Tip: Hvis du kombinerer smedlist og lys farverige gardiner dekoreret med kvaster, får du et smukt design i Provence.

Hvis et værelse med et trekantet vindue har brug for meget sollys, kan du arrangere åbningen med små gardiner, der danner lysgardiner omkring omkredsen. Så at lærredene ikke forstyrrer konstruktionen, er de fastgjort på siderne af vinduet ved hjælp af greb.

Det er meget bekvemt at bruge på ikke-standardiserede persienner. Til en trekantet åbning kan det være vertikale strukturer, hvis elementer er fastgjort til tagene på specielle bevægelige skydere. Dette gør det muligt at justere positionen af ​​lamellerne og dreje dem med en ledning.

Bemærk: Blinds kan placeres i en vinkel på 55.

Vi laver tekstiler runde vinduer

De runde vinduer ser usædvanlige ud på huset, men hvordan man slår dem i det indre af rummet? Sådanne designs er perfekt kombineret med den standard lige cornice. Samtidig skal gardiner og tylforhæng på konsollen samles med klips nederst - dette vil efterlade en del af det runde vindue åbent, hvilket viser den usædvanlige form af den.

Mere original look på ikke-standard åbninger lys gardiner, dekoreret med interessante draperier. Hvis metal klemmer er installeret på forskellige niveauer over åbningen og tynde tyll er buet på dem, der danner buede fold - denne måde at dekorere (perekid) vil give mulighed for at skabe en næsten vægtløs draperi, der ser blid og elegant.

I moderne interiør kan du bruge gardiner til at skabe gardiner. De samles i bunker og fastes bueformet over vinduet med rund åbning på de dekorative kroge. Du kan kombinere tråde af forskellige farver, dekorere deres vedhæftede steder med blomster, småsten - alt afhænger af din fantasi.

Funktioner af høje vinduer

Tall vinduer trådte arkitektonisk mode i det 18. århundrede, som en væsentlig egenskab af palæer af adelsfolk. I dag findes de hovedsagelig i de haller, hvor trappen er placeret, og de besætter to etager i højden. Til deres indretning er det ideelle direkte lys gardin, der består af et enkelt lærred.

Ideelle - romerske, japanske panelgardiner på den mekaniske eller fjernbetjening. Installationen af ​​disse strukturer giver dig mulighed for nemt at justere niveauet af lys i rummet, hvilket gør det mere behageligt, beboeligt.

Designere mener, at et højt vindue er svært at ødelægge, men det er lige så svært at give det et attraktivt udseende. Gardiner med mange dekorative elementer bør ikke bruges til deres dekoration - dette kan skabe barrierer for sollys at komme ind i lokalet.

Ideelt - gardiner koncis form og diskret design. Dette kan være et enkelt ark, afskåret fra siden. Dobbelt gardiner dekoreret med bander vil også gøre. For at lade maksimalt lys ind i rummet, kan du forhøje de høje vinduer med gennemskinnelig tule og dekorere selve konstruktionen med trange blanke slanger af tykkere stoframmer langs konturen.

Med høje vinduer skal man være opmærksom på pladsen til fastgørelse af gardiner. Den bedste mulighed er at placere den direkte over vinduesrammen.

Til noten: Hvis gardinerne er fastgjort for højt, vil dette yderligere forøge de allerede høje vinduer.

Visuelt kan du reducere den høje åbning ved at sikre gardinerne under den øverste kant af vinduesrammen. I dette tilfælde synes skråningerne at krydse ud af vinduesplanet. Baren er matchet til en upåklagelig form, der passer harmonisk ind i vinduesdesignet. Gardiner bedre at vælge lige eller dekoreret med en lys bande.

Høje vinduer i stuen kan arrangeres med glidende lige gardiner på grebet. De vil se spektakulære i kombination med en massiv lysekrone. Nå, hvis du har brug for visuelt at reducere lofternes højde, kan du tilføje gardiner med en straight lambrequin med et vandret mønster.

Registrering af skrå dormer-vinduer

For sådanne designs passer de sædvanlige glidende gardiner. Det eneste, der skal gøres, er at passe på at fastgøre bundkanten af ​​produktet (da væggen er tilbøjelig). Dette kan gøres ved hjælp af greb eller dekorative strimler, der ligger i stedet for uddannelsesskråning. Gardinerne passer således perfekt til vinduet og understreger dets usædvanlige placering.

Du kan dekorere skrånende vinduer ved hjælp af gardiner på grommets. I dette tilfælde skal der leveres en ekstra stang, hvorpå den nedre kant af produktet monteres.

Kan bruges på skrånende vinduer og romerske gardiner, hvis lærred er monteret i vandrette folder. Denne konstruktion er fastgjort til specielle kabler / skinner fastgjort på begge sider af vinduesrammen. Således dannes en ramme, der holder gardinet under en bestemt hældning. Samtidig kan gardinet hæves / sænkes til det krævede niveau.

Nuancer af udsmykning af karet vinduet

Bay vindue - et design af flere vinduer (3-7), udragende uden for rummet. Når du designer det med gardiner, er det vigtigt at huske en ting: alle vinduer skal kombineres til en enkelt sammensætning.

Hvis vinduesvinduet er dårligt udtrykt, er væggene mellem vinduerne små og det er en del af rummet, så du kan arrangere det i samme stil som resten af ​​rummet. For at gøre dette skal du bruge to gardiner, placeret langs strukturens kanter, og alle vinduer kombineres med et gardin, muligvis med en pelm.

Bemærk: Bakken til bugladsvinduet er bedre at vælge brudt, svarende til strukturen.

For store bryggerier mellem karvevinduer skal de også være draperet. I et stort rum kan gardiner fungere som adskillelseselementer, og i små rum, små, smukt foldede stykker stof, der ikke vejer ned strukturen.

For at fokusere på bugtekonstruktionen kan den udformes som et teatergardin. Sammensætningen vil tilføje møbler møbelbetræk, eller puder, lavet af samme stof som gardinerne. Korrekt indrettede vindue kan være en ægte udsmykning af værelset.

Hjørnevindue - hvordan man henter gardiner

Tilstedeværelsen i hjørnet vinduet rummer ofte mange vanskeligheder: valget af den optimale model af gardiner, cornice strukturen, integration med indretningen af ​​rummet. Sådanne vinduer kan bestå af en eller to sektioner placeret tæt på hjørnet af rummet.

Når man laver sådanne strukturer, skal man følge flere grundlæggende regler:

 • Gardiner og gardiner bør understrege den usædvanlige form af vinduet;
 • Rammen af ​​åbningen skal være frodig, med et twist, der tiltrækker opmærksomhed.

Bemærk: For at gardin tylen og gardinerne på hjørnevinduet, brug en speciel tagbøjle eller dock flere stænger for at skabe et enkelt design.

Der er to klassiske måder at dekorere hjørnevinduer på:

 • Et stykke gardin;
 • Ved hjælp af separate lærreder forenet af en fælles lambrequin.

Lambrequin kan bruges som et selvstændigt element i vinduesrammen - så mere lys kommer ind i rummet. Men hvis udsigten uden for vinduet ikke er helt præsentabel, kan du gardinere hjørnevinduerne med et lysgardin og dekorere dem med spejlede overgange af mere tæt materiale af kontrastfarve.

Komplekse vinduer

Der findes også andre komplekse former for vinduer, der findes i moderne huse - rhombformet, trapezformet, ovalt. Ved udvikling af design af tekstilregistrering skal det overvejes.

Så de diamantformede vinduer kan gardineres med en klud, der helt gentager strukturen. I dette tilfælde er det fastgjort på specielle kroge monteret i væggen i hjørnerne af diamanten. Korte lige gardiner på øverste og nederste bar ser effektivt på dette vindue. Hvis de samles med klip i midten, viser de skønheden i det diamantformede design.

Vanskelig konfiguration og trapezformede vinduer. De kan lukkes med gardiner helt eller delvist. På sådanne mønstre er det praktisk at kombinere flere typer gardiner, indstilling af en bestemt atmosfære og niveau af belysning i rummet.

Gardiner til balkon blokke

Disse strukturer består af en glasdør forbundet med et massivt vindue. Metoden til udsmykning af en balkonblok afhænger af formålet og størrelsen af ​​det rum, hvori det er placeret. Hvis dette er et lille soveværelse, kan du gardinere designet med tynde muslin gardiner, der danner bløde folder.

På kontoret er det bedst at udstede en balkonblok af persienner - det er både smukt og praktisk. Roman gardiner vil også være passende her, så du kan justere rumbelysningen og ikke optage meget plads.

For at dekorere balkonenheden i den rummelige stue, kan du bruge en mere tæt og massiv gardiner. De kan suppleres med en lambrequin, som tilføjer elegance til designet.

Gardiner til små vinduer

I moderne hjem er små vinduer sjældent designet, hovedsagelig på loftet. Men dem, der bor i bygninger i det gamle fundament, kan få et sådant problem. Hvordan draperer man dem?

Hvis vinduet har en usædvanlig form, og selv i en smuk ramme - kan du lade det være uden indretning. Det ser ud til at være attraktivt i sig selv. I andre tilfælde skal du tage sig af det rigtige design af strukturen. Men det er vigtigt ikke at overdrive det med draperier, ellers kommer sollyset ikke ind i rummet overhovedet.

Til udsmykning af et lille vindue er en krukke nok. Gardin det korrekt, du kan justere formen og maske alle mangler i strukturen. Visuelt forstør åbningen ved at bruge et gardin, der skjuler grænserne mellem væggen og åbningen. Det er nødvendigt at curtain baren, som er lidt ud over vinduet.

Tip: gør ikke baren for bred - når du åbner gardinet vil være synligt en del af væggen, men det ser grimt ud.

På små vinduer ser kort gardiner op til vindueskarmet godt ud. De kan smukt draperes, tegne en flip, pickups. Det er bedre at sy gardiner af lette stoffer (uld, fløjl og brokade er bedre at bruge). Fordelen er at give monokrome lærreder med lyse nuancer eller med en almindelig print - de lader lyset være godt, uden at rummere rummet op.

En god mulighed er at arrangere et lille vindue med et tosidet gardin. På nogle steder kan du oprette draperier, der viser gardins sømfulde side - dette vil gøre vinduesrammen mere interessant.

Design af brede vinduer

Det ser ud til, at et stort panoramavindue er et stort plus derhjemme, fordi det giver meget lys ind i lokalet. Men at udstede et sådant arkitektonisk element er slet ikke let. Før du begynder at dekorere, er det værd at udforske alle designfunktionerne: det er enkelt eller flere gange, dimensionerne af hver sektion. Hvis vinduet består af flere identiske sashes, er det muligt at fortynde deres monotoni, alternerende matte gardiner og strålende.

Hvis du ønsker at fokusere på det smukke landskab uden for vinduet, skal du sørge for at vinduet passer til væggenes tone i rummet. Men hvis rummet giver en ubemærket udsigt, er det bedre at gøre vinduesindretningen mere aktiv. Til dette formål kan du anvende et flerlags draperi bestående af uigennemsigtige gardiner og tofarvet gardiner eller tyll, gardiner og pelmet.

Samtidig bør du ikke bruge mere end tre farver i vinduets design - indretningen bliver for farverig. Monokrome stoffer er bedst fortyndet med farvede grænser, grænser og pickups. Du kan curtain tyl og gardiner af kontrastfarver og kombinere disse elementer visuelt med en pelmet.

Rådgivning: Hvis lambrequin og tulle har et tryk, er det bedre at fortynde dem med monotone gardiner.

Når du vælger et stof til indramning af store vinduer, bør du kontrollere, hvordan det ser ud i dette rum. Da åbningen er stor og gennem det kommer meget lys ind i rummet, er det muligt at lave portier af tæt materiale, som blokerer let lysflowen. Lys gennemsigtig tyll på massive vinduer vil se ud af sted, fjerne opmærksomheden. Derfor er det bedre at supplere det med tykkere gardiner, og endda en lambrequin.

Hvis vinduet har uregelmæssige proportioner, en grim ramme - disse defekter skal forklækkes ved udsmykning. Lav og bred konstruktion kan være skjult, hvis hver af gardinerne med gardiner delvis kommer til den tilstødende væg.

En åbning, der er for lang, kan visuelt brydes i stykker ved hjælp af flere sæt gardiner. Dette vil give indtryk af, at der er flere vinduer af den rigtige form i rummet.

Tip: ikke dårligt skjul størrelsen på vinduerne østrigske gardiner. Lavet af uigennemsigtigt stof og suppleret af andre draperier, giver de dig mulighed for visuelt at justere størrelsen af ​​strukturen.

Design vinduer, der består af to dele

I nogle huse bevarede vinduer, adskilt af en jumper. Formen på dette design kan være anderledes: den øverste del - i form af en trekant, bue, lavere - et rektangel. Sådanne vinduer kombineres bedre visuelt i en enkelt sammensætning. Men for deres design vil der kræves brug af to taggrunde. Begge dele af designet kan gardineres med de samme gardiner. Som ramme til den nederste del kan du bruge tofarvet gardiner, og i den øverste del af vinduet gentage nogle af deres elementer. Dette vil skabe en komplet sammensætning.

Med den rigtige tilgang kan selv et unremarkable vindue med en problematisk konfiguration omdannes til en rigtig boligindretning.

Eaves bruges på brugerdefinerede vinduer

Til indramning af vinduer med buet topkant anvendes fleksible profiler af metal eller plast. De kan være med intern (skjult) eller ekstern jernbane. Tøj på dem er fastgjort med kroge eller velcro tape.

Forskellige former for åbningen kan gentage dækskærme med drejelige elementer. De kan rotere 90 og trimme til den ønskede længde. Sådanne designs er velegnede til indramning af vinduer.

Hvis det er vanskeligt at opnå en perfekt gentagelse af vindueskarmen ved hjælp af en færdig skærm, kan du erstatte den med kroge. De er fastgjort i væggen omkring rammens omkreds, og gardinerne er hængt til dem ved hjælp af løkker. Disse fastgørelseselementer kan være af forskellige farver (hvid, sort, sølv, bronze), som giver dig mulighed for at skabe en smuk harmonisk / kontrastfuld kombination med gardiner / tyll.