Eaves for stretch lofter

Loftet er en af ​​de vigtigste komponenter i ethvert hjem! Og det ser ud til, afhænger meget af de æstetiske fornøjelser af lejlighedsejendommene til bedømmernes opfattelse af lokalerne, når de sælger dem. I dag opnår stræklofter stor popularitet på grund af deres enkelhed, æstetiske komponent og omkostninger. Sandt nok, på trods af disse fordele er der stadig ulemper. Under sådanne lofter er det nødvendigt at samle specielle lysekroner, sokler og gardinstænger. Denne artikel vil hjælpe dig med at forstå, hvad en cornice er, og hvordan du vælger den korrekt.

Særlige egenskaber

Jeg vil gerne begynde med det faktum, at der i sig selv strækker lofter, ændrer i høj grad visuel komponent i ethvert rum, udjævner alle uregelmæssigheder og ændrer dem til en tynd, glat overflade. Men som andre steder, når der strækker loftet, er der nogle nuancer, der er i det rigtige valg af dekoration.

Især valget af gardinskinner til gardiner.

 • Det første træk er, at der er mange typer af cornices, og derfor er det meget svært at vælge en bestemt kombination. Selvfølgelig er strækloftet et statisk materiale, og efter strækning er det ret svært at ændre noget, men selv i dette tilfælde er det muligt.
 • Den anden, men ikke mindre vigtige funktion er behovet for at vælge gardinerne under tagskægget, og ikke tagene under gardinerne. Og det er nødvendigt at gøre det bare på grund af den første funktion - et stort udvalg. Det ville være en skam, hvis du ikke kan finde en passende montering under de købte smukke gardiner.
 • Og det er selvfølgelig værd at bemærke, at de rigtigt valgte taghuler vil gøre ethvert værelse til en helt anderledes udseende. Vi kan sige, at dette er en anden funktion.

Der er mange sorter af cornices, så jeg vil gerne fokusere på dem en særlig opmærksomhed. Hovedafdelingen er opdelt i to typer: væg og loft.

Væg opdelt i:

 • Profil. Denne type er en konstruktion af aluminium eller plast, med styreskinner, hvorpå holdere til gardiner er placeret. Der er gardinstænger med en, to eller tre rækker til holdere, som giver dig mulighed for at kombinere forskellige typer gardiner og skabe forskellige interessante og unikke kompositioner. Desuden er sådanne tagskærme sikre nok til et loftblad, da dets dele, selvom de er tæt nok, ikke har evnen til at rive det på nogen måde på grund af manglende bevægelse og skarpe dele.
 • Runde. Denne slags cornice finder også sted ved brug af stræklofter, men når du bruger den, skal du omhyggeligt vælge placeringshøjde på grund af at de ringe, som gardinerne er placeret på, er i konstant bevægelse og kan beskadige lærredet, når det uforsigtigt bruges. Det skal bemærkes, at brugen af ​​sådanne tagskinner med en korrekt valgt afstand er helt sikker.
 • String. En tosidet væg er bygget på støtten, hvorigennem et meget tyndt, næsten umærkeligt stålkabel strækkes. Den største ulempe ved dette design er manglende evne til at modstå tunge gardiner. Det maksimale, de kan gøre, er lys, luftgardin eller tyll. Men denne løsning ser meget godt ud, fordi den skaber effekten af ​​"vægtløshed" af stoffet.
 • Bay vinduer. Bay vindue er en ejendommelig fremspring i væggen, udstyret med vinduer. For værelser med sådanne fremspring er standard, lige taggange ikke egnede på grund af deres ufleksibilitet. I en sådan situation kommer en bugløv, lavet af aluminium, som er formet som en bestemt niche, til redning. Dette er den mest almindelige løsning på grund af den lette udførelse, men alle andre typer væggardinstænger kan bruges til karrosserier.
 • Baguette. Den særlige egenskab af denne slags cornice er, at hele strukturen, som gardinerne er monteret på, er skjult bag en dekorativ strimmel, som kan fremstilles i næsten enhver stil og passer til enhver indvendig genstand, uanset om det er gulv, loft eller møbler. En velvalgt baguette kan dekorere ethvert værelse. Det er meget ofte muligt at møde baguette tagskærter med brug af forskellige belysning.
 • Afrundet. De adskiller sig fra de andre i, at i stedet for direkte udførelse har de en sådan afrunding i begge ender, hvilket giver indtryk af, at eaves lettere vokser lige ud af muren. Denne løsning ser meget pæn og smuk ud i næsten ethvert rum, især hvis det kombineres med en baguette dekoration af cornice.

Når man vælger taggitter, skal man bemærke, at de i de fleste tilfælde gentager de teknikker, der anvendes til fremstilling af væg (baguette, afrundet, bugt, profil osv.), Men den væsentligste forskel i installationsteknologien.

Så de er opdelt i:

 • Skjult i en niche. For at hemmeligt placere tagskæggene udføre flere manipulationer. I begyndelsen, når loftet strammes, installeres en bjælke eller krydsfiner i en afstand fra væggen med et vindue, hvor direkte selve lærredet er fastgjort. Således dannes en slags niche mellem vinduet og loftet, hvor kronen er placeret. Hvis det gøres korrekt, vil det forekomme, at gardinerne optræder bogstaveligt fra ingen steder. Denne løsning er meget interessant, og dens egenart er, at det er muligt at ændre gardinestængerne uden at risikere skade på strækloftet. Sådanne taghuller kaldes også indbygget.
 • Open. Med denne slags ting er endnu mere interessant. For at rumme sådan en cornice, inden spænding af loftet, er det nødvendigt at installere en bar eller krydsfiner, som vil fortsætte med at holde hele strukturen på stedet for den planlagte fastgørelse. Derefter, efter at have afsluttet arbejdet med spændingen, er taghullerne selv bygget direkte ind i det installerede træ. Visuelt kan dette være en interessant løsning, men udskiftningen, i tilfælde af forringelse eller forældelse, vil være meget vanskelig.

Det skal bemærkes, at tagskæggene er opdelt efter to kriterier:

 • Teknologikontrolmekanisme til åbning af gardinerne. Det er opdelt i manuel lukning og automatisk tilbagetrækning, det vil sige ved hjælp af et elektrisk drev, der driver en enhed med kroge eller ringe langs kablet. Automatisk, oftest brugt i kontorlokaler med højt til loftet.
 • Ved antallet af rækker. Der er en-, to- og tre-rækken hjørner, hvis valg skyldes behovet for at opfinde mange muligheder for tilrettelæggelse af boligareal.

Stræklofter

Boligejere, der drømmer om at skjule uregelmæssighederne i loftoverfladen, anbefaler eksperter at være opmærksomme på en af ​​de mest effektive måder at gennemføre denne ide på - installation af suspenderede lofter. De demonstrerer ikke kun høje dekorative egenskaber, men også praktisk, den højeste styrke og modstandsdygtighed mod fugt. Men på trods af alle anbefalingerne foretrækker mange at opgive deres installation, idet de fejlagtigt tror, ​​at efter installation af strækloftet er der problemer med montering af cornice. Men erfarne håndværkere fortsætter utrætteligt med at afvise kravet om at stræklofter og gardinestænger er uforenelige og argumenterer for, at der er mange varianter af gardinstænger og måder at installere dem på, og hver ejer vil helt sikkert være i stand til at vælge den løsning der passer bedst til ham. Men her er der også vanskeligheder. Ved installation af strækloftet er det vigtigt at huske, at det er repræsenteret af et tyndt PVC-ark, som ikke er i stand til at modstå store belastninger. Derfor anbefales det at præ-installere en pålidelig understøtning, som er en tykk krydsfiner eller træblok under tagene til stræklofter. På trods af alle de vanskeligheder, der opstår ved installation af stræklofter, vokser efterspørgslen efter dem stadigt, og i betragtning af at den ikke-standardiserede måde at fastgøre kronen på er nu på mode - ikke til væggene, men til loftet, er dette spørgsmål ikke i tvivl. Hvis du vælger et strækloft, hvilken krone der skal vælges i denne sag og hvordan man installerer den korrekt - søger du svar på disse spørgsmål i dette materiale.

indhold

Cornices for hævede lofter: funktionalitet

Stretchloft og cornice er to komplementære elementer, som det er vigtigt at kompetent kombinere med hinanden. Dette skyldes, at cornice er en integreret del af indretningen, hvilket gør det muligt at understrege stilistik og skønhed i hjemmet og fylde det med ekstra komfort og hygge. På grund af det faktum, at producenterne i øjeblikket tilbyder et stort antal sorter af loftslofter, besidder de en stabil niche på markedet for byggematerialer og efterbehandling materialer og er i stor efterspørgsel blandt dem, der sætter pris på komfort og bekvemmelighed i deres hjem. Før du monterer tagene til strækloftet, skal du omhyggeligt overveje alt til mindste detalje, mens du vælger den rigtige type af tagbøjlerne, beslutter dig for metoden og placeringen af ​​dens vedhæftning. Det er vigtigt at huske på, at gardinstænger til stræklofter ikke kun kan fastgøres direkte til loftet, men også til væggen og på samme tid, når man bruger "designer chips", kan hver metode være effektiv på sin egen måde. Så lad os tale om alt i orden.

Eaves til stretch lofter foto

Eaves for stretch lofter: vigtigste sorter

Først og fremmest vil vi beskæftige os med sorter af cornices, et stort antal som ofte kan forvirre en uerfaren mester. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at når man taler om tagskæggene, hvis design indebærer deres vedhæftning til strækloftet, indikerer eksperter to helt modsatte strukturer med forskellige funktionelle formål. Masters foreslår at skelne:

Eaves til gardiner, hvis funktionelle formål er uden tvivl. Når man taler om strækloftet med glitter til gardiner, er det vigtigt at huske, at fastgørelsen af ​​kronen til strækloftet ledsages af en række vanskeligheder med at skabe forhold, således at loftet i loftet for stræklofter ikke rive PVC-folien;

Eaves til skjult belysning er en profil lavet af udvidet polystyren, som er fastgjort ved hjælp af almindelig lim. Yderligere omfatter installationen af ​​en sådan cornice limning af LED stripen, som er fastgjort til væggen eller til den indre overflade af corniceen.

Det er vigtigt! Installatører understøtter ikke ideen om at adskille alle gardinstænger til modeller designet til faste og nedhængte lofter. Dette skyldes det faktum, at vi begge taler om de samme analoger, kun i sidstnævnte tilfælde skal gardinstængerne opfylde de tidligere angivne krav, nemlig at de skal være knyttet til en forudinstalleret support.

På trods af dette er der en adskillelse af tagbøjlerne for hævede lofter i henhold til metoden til deres vedhæftning til følgende muligheder:

 • Traditionelle væg lister;
 • Loftslister til lofter.

Forskellen mellem disse muligheder ligger også i deres omkostninger. Hvis vægkornene er den mest budgetmæssige løsning, har loftet, som er den mest komplekse struktur, brug for større materielle investeringer.

Det er vigtigt! På trods af, at tagskæggene designet til stræklofter ikke har en grundlæggende forskel fra det traditionelle fastgørelsessystem, skal du, hvis du har installeret spændingslofter, der ikke er forberedt til en bestemt installation af taggennemføringerne, være nødt til delvist at afmontere systemet eller komme sammen med de traditionelle væggrænser.

Overvej de vigtigste fordele ved væggardinstænger:

 • Lavpris er en af ​​de vigtigste fordele ved denne type struktur;
 • Producenter glæder os med en bred vifte af former, design og materialer;
 • Nem installation er en anden fordel, der ikke kan gå ubemærket;
 • Nem af demonteringsforanstaltninger - I tilfælde af deres nødvendighed kan du nemt fjerne vægkornet og installere det på et andet sted uden at beskadige strækloftet.
 • De mest almindelige muligheder er gardinstænger, lavet af et materiale, der efterligner naturligt træ, plastikstænger eller typiske profilpaneler;

Loftet cornice er et fladt dæk, hvis designtræk indebærer montering i loftet. Montering af loftkroner til lofter i loftet, du kan realisere flere mål:

 • At foretage en visuel justering af rummet og give det en logisk fuldstændighed;
 • Opret en brugerdefineret stilistisk løsning;
 • At gøre praktiske rumbesparelser.

Det er vigtigt! Hvis dit interiør har brug for en slags zest, en ekstraordinær løsning, der gunstigt supplerer det komplette interiør, bør du give fortrinsret til loftholder til stræklofter, der vil fremhæve interiøret, visuelt øge lofternes højde og størrelse samt tilføje originalitet til rummet.

Der er en anden klassificering af tagbøjler til stræklofter, hvorefter taghuller kendetegnes af de anvendte materialer:

 • Træafskærmninger repræsenterer de massive designs, der er visuelt kombineret med flertallet af interiører. På grund af det faktum, at de er karakteriseret ved stor vægt, kræver installationen af ​​deres installation, at visse regler overholdes;
 • Plastafskærmninger - den mest almindelige version af loftkonstruktioner lavet af letvægtsplastik og tilhørende en lav priskategori. En række forskellige farver og nem installation - de vigtigste fordele ved designet;
 • Aluminiumsklodser - de design, der er karakteriseret ved holdbarhed og lethed. Brugen af ​​denne type loftsplanker er begrænset af deres eneste ulempe - den mulige forekomst af en støjeffekt under deres drift;
 • Stål gardin stænger - den mindst fælles løsning, hvis brug kun praktiseres i særlige tilfælde, når det er nødvendigt at fastsætte tunge lærrede. På grund af det faktum, at for at kombinere det hængende loft og denne form for kronblade er en ret hård proces, er implementeringen kun mulig for fagfolk;

Det er vigtigt! For nylig tilbyder byggemarkedet en anden slags loftkonstruktioner - kombinerede gardinstænger. De er lavet af hovedmaterialet og mindre dekorative elementer, som ofte er overhead, hvilket gør det muligt at udskifte dem afhængigt af udseendet af rummet.

De vigtigste metoder til montering af loftkonstruktioner

Et karakteristisk træk ved loftet tagger er nem montering. Når det er nødvendigt at montere loftet på tagene på et fast betongloft, opstår der normalt ikke vanskeligheder. Men hvis cornice er monteret på et strækloft, står mesteren overfor en vanskeligere opgave, som ved første øjekast ikke kan løses. Men på trods af dette tilbyder eksperter stadig flere måder at løse dette problem på:

 • Montering af et synligt loft cornice, som er fastgjort på støttestængerne, skjult under strækningen
 • Montering af de skjulte tagskinner, der er fastgjort til hovedloftet, mens fastgørelsen af ​​strækloftet udføres på en speciel stativ under tagene.

Det er vigtigt! Hvis du har brug for at reparere tunge gardiner, anbefaler eksperter at opgive loftet cornice til fordel for en vægstruktur eller en cornice-streng, som forudsætter fastgørelse af fastgørelser på modsatte vægge.

Synlige loftsstænger: nøglefunktioner

Installation af loftlisterne er en ideel måde at harmonisk udforme loftoverfladen og skabe et harmonisk udseende af rummet. På trods af at montering af en cornice på et strækloft er en dyrere og tidskrævende begivenhed, i stedet for at installere deres vægmodeller, kan montering af cornice på et strækloft bringe dig ind i interiøret en kant, der gør den unik og luksus. Som allerede nævnt er der to måder at installere loftafskærmninger på - synlige skråninger og skjulte, som er endnu mere arbejdskrævende muligheder, i modsætning til tidligere.

Installation af en synlig tagskinne på et strækloft indebærer installation af en speciel platform, hvorpå tagskinnerne monteres. Til fremstilling af denne platform foreslår installatører at bruge en træbjælke, der er fastgjort til betongens bund af loftet på fastgørelsesstedet for det fremtidige loftkorn. Vær opmærksom på, at stangets tykkelse skal svare til afstanden mellem loftets betonbase og PVC-folie af strækmaterialet, hvilket er nødvendigt, så hjælpestangen går ubemærket. På PVC-folien er det nødvendigt at markere fastgørelsesstedet til tagskægget og efterfølgende installere yderligere forstærkning af banen der, hvilket efterfølgende forhindrer dets brud. Detaljerede instruktioner til montering af det synlige loft cornice vil blive givet nedenfor.

Skjulte loftholder: funktionelle funktioner

Installation af skjulte loftslister er den mest originale og funktionelle måde at dekorere en vinduesåbning på. Usynligt loftet cornice er skjult i en særlig niche, og dens fiksering udføres til betonbunden af ​​loftet. Separat er det værd at bemærke funktionaliteten af ​​denne metode til installation. Det har længe været kendt, at det traditionelle koncept med 2 karnier til hævede lofter "ikke kun betyder installation af en struktur, der tjener som holder til gardiner, gardiner og andre muligheder for dekorative vinduesrør. Kendskabet til det moderne design er en cornice, der tjener som et ekstra loft, oftest LED-belysning. De er lavet af en profil lavet af lette materialer, hvor installation ikke kræver yderligere faglige færdigheder. Designet af de skjulte loftsplanker er anbragt på en sådan måde, at mesteren har evnen til at lægge en LED stripe i rummet mellem væggen og profilens inderside, som vil opfylde sin hovedfunktion - hjælpelygter.

Monter corniceen til stretchloftet: en trinvis vejledning

Funktioner af montering og montering af loftet taggrunde

Hvis du beslutter dig for at installere loftet i taggen, i færd med at installere det, skal du observere en række nuancer:

 • På grund af det faktum, at strækloftet ikke er beregnet til fastgørelse af cornices, da det ikke er i stand til at modstå sådanne belastninger ved at installere cornice, anbefaler eksperter brugen af ​​realkreditlån, hvis funktion normalt udføres af en konventionel træstråle, der er fastgjort til betonbunden af ​​loftet.
 • Det anbefales at montere loftkonstruktionen på gipsoverfladen, hvilket bidrager til en mere holdbar indstilling af klæbemidlet med den underliggende bund. Kun at have sørget for pålideligheden af ​​loftkonstruktionen, fortsæt med at limke tapetet på dette område;
 • For at forbedre de dekorative egenskaber ved vinkelprofilskæringen anbefaler eksperter at købe specielle foringer, hvis du ikke kan bruge en blok
 • For at sikre maksimal styrke og stivhed af strukturen limes profilens bjælker med hinanden sammen;
 • Afstanden mellem tagene og strækloftet må ikke overstige 9-10 cm, hvilket gør det muligt for en person at stå i hjørnet af rummet længst fra strukturen for ikke at se hele strukturen.

Installation af synlige tagbøger: trinvise instruktioner

Denne metode til installation er en af ​​de nemmeste, og selv en nybegynder mester kan gøre det.

 • Først og fremmest bestemme stedet for installation af tagskægget og sætte det passende mærke;
 • Derefter går de videre til et af de mest afgørende øjeblikke - fastgør strålen. For at gennemføre det korrekt anbefaler eksperter at bruge hydraulikniveauet, hvilket forhindrer den efterfølgende forskydning af basen.

Det er vigtigt! Hvis du foretrækker en åben metode til fastgørelse af corniceen, inden du installerer den, skal du behandle træstangen med et antiseptisk middel. Dette er vigtigt, fordi luften til træet i fremtiden vil være svært, og derfor er det nødvendigt at forhindre rytningen. Eksperter anbefaler at foretrække dybe penetrerende kompositioner og behandling to gange.

 • Sådan monteres en træbjælke? Hvis det plan, der skal laves, er lavet af træ, er det nok at klare det med en selvdrejende skrue. Hvis du beskæftiger dig med beton eller mursten, er det bedre at bruge dykker til at feste træet. Bunden af ​​fastgørelsesbjælken skal passe tæt på den underliggende bund. For at forbedre installationens kvalitet og holdbarhed. Eksperter anbefaler at benytte sig af montering af kiler;
 • Efter at have udført fastgørelsen af ​​strålen, kan du fortsætte med installationen af ​​PVC-film. Skruerne er fastgjort oven på filmen. I fastgørelsesprocessen er det vigtigt at observere nøjagtighed og ikke tillade unødvendig skade. For at øge filmens pålidelighed forstærkes dets kanter med en polymerring.
 • Huller dannet under installationsprocessen, ifølge mesterne, er det bedre ikke at skære, men at brænde igennem, hvilket forhindrer afvigelsen af ​​kanterne på lærredet og loddetrikkens frie kanter. Hvis du i løbet af installationsprocessen klarer at overholde alle anbefalinger, vil træbaren være næsten usynlig.

Installation af de skjulte taggrunde: anbefalinger fra eksperter

Installation af en cornice i en skjult niche er en mere krævende proces og ledsages af en række vanskeligheder. I processen med at installere tagskægget i en skjult niche er det vigtigt at følge instruktionerne fra specialister nøje, og udføre alle handlinger i en bestemt rækkefølge. På trods af at denne metode er mere tidskrævende og dyr, giver den dig mulighed for at skabe originalt og ikke-standardindretning, hvilket indebærer de såkaldte "flydende i luften" gardiner, der går ned direkte fra loftet.

 • Hele installationsprocessen begynder med købet af tagskæggene, hvis dimensioner skal nøje tages i betragtning ved måling af lærredet til strækloftet.
 • I tilfælde af at tagskæggene ikke er konstrueret til hele rummets bredde, er det i processen med dets installation nødvendigt at tage hensyn til vinkler eller buer. For dette er det vigtigt at tydeligt kende strækloftets indre dimensioner og konfiguration.
 • Fastgørelsen af ​​tagskæggene udføres til basisoverfladen. I tilfælde af at afstanden mellem bunden og strækloftet er for stor, er det nødvendigt at installere en metal- eller træprofil under den, og støtten må ikke stikke ud over strækloftet, hvilket bidrager til det kraftige forhøjes effekt.

Det er ikke den vanskeligste installation at installere synlige eller skjulte taggrunde i strækloftet, og det kan kun gøres af dig selv uden hjælp fra fagfolk. For at kunne gennemføre den korrekt skal du dog korrekt bestemme den mest hensigtsmæssige måde at installere og fastgøre den, så du er mest harmonisk ved at skrive denne del af interiøret i sit overordnede stilistiske koncept.

Installation karnizamna stretch ceiling video

Hvilke gardinskinner til gardiner under stræklofter er bedst at vælge

Hvis vi skal påtage os noget, så gør det med sjælen og vær sikker på slutningen. En fuldstændig udsmykning af loftoverfladen er ikke begrænset til lige strakte lærreder - for en kompetent integration i det indre format skal du forsøge at arbejde igennem alle elementer. Et af de mest almindelige spørgsmål er, hvilke gardinstænger til gardiner under stræklofter er bedst at vælge? Det ser ud til, at her for at tænke - tag det og montere det, men det eksisterende udvalg af loftlister på markedet gør alle ejere plaget af tvivl om det optimale valg. Hvordan træffer man den rigtige beslutning?

Nogle af jer kan sige: "Men der er væggardinstænger, hvorfor genopfinde hjulet?" Ved første øjekast er det en ganske rimelig indsigelse, hvor der er nok sund fornuft og livserfaring, og et ønske om at fuldføre reparationen startede hurtigst muligt. Imidlertid er denne løsnings æstetik og ekspressivitet klart ikke nok: I tvisten mellem de sædvanlige vægafskærmninger og deres loftsversioner får sidstnævnte en sejr over den klare skala af visuel perfektion.

Tilhængerne af den første mere velkendte version har deres egne argumenter:

Og det er svært at være uenig med disse argumenter. Et stort udvalg af modeller med forskellige designfunktioner opfylder fuldt ud gennemsnitsforbrugerens æstetiske behov.

Ovennævnte billeder viser tydeligt, hvordan væggardinstænger med vellykket brug i interiøret succesfuldt komplementerer stræklofter og generelt bidrager til at skabe et stærkere indtryk af rummet.

Fordele ved loftet corners

 1. lyse individualisering af loftet og rummet som helhed;
 2. maskerende fastgørelsesanordninger;
 3. visuel udvidelse af rummet
 4. yderligere volumen;
 5. endeløse muligheder for at kombinere yderligere belysning og skjulte taggrunde.

Du kan liste i lang tid - enhver, der alligevel valgte de bedste gardinstænger til gardiner under stræklofter, kan utrætteligt tale om, hvordan en sådan lille indvendig detalje som en cornice kunne så radikalt omdanne dette eller det rum. Men det er bedre at fokusere på at bringe dig til det rigtige valg - og for dette er nedenstående oplysninger ret som en balm for sjælen.

Hvad er det?

 1. Træ - tunge, endda noget massive og omfangsrige konstruktioner, som dog oversætter godt ind i det indre ædle motiver, luksus og pragt. De er meget dyre, derfor kan de kun anbefales til brug i enkelte projekter.
 2. Aluminium - det nøjagtige modsatte af ovenstående valgmulighed er meget let og billigt, men samtidig holdbare elementer, der godt manifesterer sig i en række forskellige driftsforhold.
 3. Stål - perfekt til tunge gardiner, er noget dyrere end aluminium.
 4. Plast - En almindelig version af tagbøjlen til gardiner under stræklofter, det bedste, som bestemt ikke kan kaldes på grund af materialets objektive egenskaber, men ret krævet. Den lave pris og mange meget forskellige farver og teksturkompositioner giver dig mulighed for konsekvent at holde forbrugernes efterspørgsel.

Denne klassifikation påvirker det materiale, hvorfra en eller anden tagplades struktur er lavet. Aluminiums- eller plastikløsninger anvendes oftest i by-type lejligheder, i private huse med massive gardiner er det bedst at vælge gardinstænger til gardiner under stræklofter lavet af træ eller stål. Så det vil være meget mere pålideligt, og i forhold til rummelige værelser med højt til loftet viser sådanne muligheder meget større loyalitet over for den dominerende design stil.

Klassifikation efter installationstype

 • Væg - en simpel mulighed og ideel til dig, hvis du forfølger målet bare for at sætte tagskægget og lukke spørgsmålet så hurtigt som muligt.
 • Skjult - placeret i en særlig niche og tjener som et fremragende middel til at gøre rummet mere volumen og ekspressivitet. Den såkaldte effekt af flydende gardiner er kun en konsekvens af en sådan installation.
 • Loft - fastgjort med en bjælke, som forsigtigt lagde over spændende lærred.

Hvordan er installationen af ​​et åbent loft cornice? Vi tilbyder dig detaljerede instruktioner i et bekvemt videoformat. Det lader til, at du efterfølgende ikke har nogen spørgsmål. Vi har også en særskilt artikel om, hvordan du sætter dækkene på loftet op til loftet.

Det er vigtigt at huske, at alle operationer skal udføres samtidig med installationen af ​​spændevævet.

Inden der lægges en træbjælke, skal den behandles med et antiseptisk middel - for at forhindre skimmelsvamp eller svamp.

Overhold reglen: længden af ​​det lagt træ skal være lig med rummets bredde.

Glem ikke om ringene, hvis diameter efterfølgende skærer de nødvendige huller for at tilslutte tagene til pantet ved hjælp af skruer

Skjult installation. Foto og video

Mange hævder, at det er bedst at montere gardinstængerne til gardiner under stræklofter på denne måde. Der er en vis sandhed i dette - flydende gardiner har en særlig æstetisk magi og er i stand til at skabe en lille designerrevolution selv i det grå interiør selv.

Den særlige egenskab ved denne metode er placeringen af ​​tagskægget i en særlig niche mellem vinduet og strækloftet.

Nøje gennemgå følgende video og sørg for, at der ikke er noget kompliceret.

Vigtigt punkt: Afstanden mellem baren og vinduet skal være højst 10 centimeter! Hvis du bestemmer dig for, at gardinstænger til stræklofter bedst udføres på en skjult måde, undersøger du omhyggeligt de forskellige muligheder, der allerede er blevet testet i moderne interiører. Pludselig var der en ide, der beder om dit værelse?

Hvilken cornice at vælge?

Sandsynligvis er det stadig ikke nødvendigt at sige, at hver cornice, der tilbydes på markedet, er god på sin egen måde: en truisme, hvor en anden besked er sløret noget - enhver gardinstruktur finder sin køber. Først og fremmest skal du starte med at du til sidst vil se i din lejlighed eller hus.

Særligt relevante gardinskinner under strækloftet i tilfælde af lave rum. Du vil være i stand til at overveje gardiner i fuld længde og opretholde illusionen om at øge rummets højde.

Den monterede cornice til gardiner under strækloftet suppleres perfekt af forskellige baguetter, som kan efterligne den samme stukkestøbning med førsteklasses kvalitet. For værelser med en klassisk indretning er sådanne muligheder et rigtigt fund, som til tider kan styrke indtryk af design.

Hvis du vælger en gardinstang til gardiner under et strækloft, fokuserer du hovedsageligt på omkostninger, så vil elementære vægindstillinger koste dig mindst. Passer de ikke til dig? Nå, så overfør dit blik til loftlisterne. Prisen for dem varierer afhængigt af typen af ​​konstruktion, kompleksitet og antal anvendte elementer.

Den dyreste - multi-stage eaves design.

Der er en opfattelse, at baguette cornices til gardiner under stræklofter har den største udtryksevne, men som passer bedre ind i interiøret, er det op til dig. Overholdelse af kompositionslovgivningen er ikke blevet annulleret.

Og selvfølgelig bør du ikke blande modstridende stilarter i design. I et værelse med minimalistisk indretning er der ikke plads til komplekse strukturelle baguetter.

Kompetent afspilning af tagene til gardiner under strækloftet med LED-strimmel er en separat sang. Weben er fuld af muligheder med mind-blowing muligheder for en sådan design løsning. Vi valgte fra dem de mest interessante og nontrivial, efter vores mening muligheder.

Ceiling cornice og hævet loft: monteringsmetoder, udendørs installation og i en skjult niche

Installation af stræklofter er en ret kompliceret sag, derfor kræver det en ansvarlig tilgang og seriøs foreløbig forberedelse. Mange elementer skal gennemtænkes grundigt - og loftet takkanten til stræklofter er uden tvivl en af ​​dem.

Hvad cornice er egnet til et strækloft, hvordan man vedhæfter det korrekt, hvordan går det at fastgøre loftsstænger - vi vil forsøge at finde svar på alle disse spørgsmål i vores artikel.

Cornice i nichen bag strækningstaket

Ceiling cornices: generel information

For at forstå så meget detaljeret, hvordan kompatible stræklofter og gardinstænger er, skal vi først analysere hvilke loftsstænger er, hvad de er, og hvilke gardinstænger er egnede til montering på et strækloft.

Loftet cornice er et fladt dæk, som er monteret direkte på loftet - normalt, suspenderet eller spænding. Eaves til loftet kombinerer to funktioner: æstetisk og praktisk.

Plast loftstøbning

På den ene side er loftet cornice et element, der grænser loftet på den ene side, hvilket giver det fuldstændighed. Men i tillæg til designformål skal lofterne til loftet også fungere som en pålidelig fastgørelse til gardiner.

Afhængigt af det materiale, fra hvilket loftlisterne er lavet, er de opdelt i:

 • Træ - ret massiv, tung og dyr, men samtidig den mest præsentative udseende.
 • Aluminium - let og forholdsvis holdbart.
 • Stål - bruges til fastgørelse af tunge gardiner. Aluminium og stålkorn er ofte dekoreret med dekorative elementer af træ eller plast.
 • Plast - de mest almindelige tagskærme til loftet. Forskelligt i tilstrækkelig holdbarhed, giver den nemme bevægelse af gardiner på samme tid - ret billigt.

På det moderne marked er loftsstænger tilgængelige i en bred vifte af farver, så du vil højst sandsynligt nemt finde gardinstangen og strækloftet, der er nøjagtig ens i farve.

Fastgørelsestag dækker for at strække loftet

Monteringsmetoder

En af fordelene ved loftlister er deres nemme installation. Som regel, hvis cornice er fastgjort til hovedloftet (betonloft), så er der ingen problemer med installationen.

Med gipsplanklofter er det lidt sværere: Gipsvæg kan ikke modstå en stor masse, så du skal vælge den letteste cornice og kun hænge tynde gardiner på den.

Hvis man i en sådan situation er nødt til at hænge gardiner lavet af tungt stof, er det bedre at opgive loftet cornice til fordel for vægkonstruktionen eller installere cornice-strengen ved at fastgøre fastgørelserne på modsatte vægge.

Flush montering af taggrene

En meget vanskeligere opgave står over for mesteren, som beslutter at kombinere det hængende loft og loftet. Det ser ud til, at opgaven ikke er løst i princippet - det er umuligt at fastsætte cornice på den strakte film eller stof uden at strække loftet.

Og alligevel er der flere måder:

 • Det synlige loftkorn er fastgjort på understøtningsstængerne gemt under loftet.
 • Det skjulte loftsstykke er monteret på hovedloftet, og strækloftet er fastgjort til en speciel stativ foran corniceen.

Den første metode er enklere og bruges ganske ofte, men den anden er vanskeligere at implementere, men mere attraktiv med hensyn til design.

Nedenfor beskriver vi begge måder at kombinere loftet og strække loftet i et enkelt system.

Åbent installation af taggafler

Åbent monteringsskema

Den mest almindelige måde at installere loftet på på loftet er en udendørsinstallation med et realkreditlån.

Det fremstilles som følger:

 • Før installationen af ​​strækloftet bestemmer vi det sted, hvor vores loftkornet bliver fastgjort i fremtiden. Vi anvender markeringerne på loftet på det rette sted.
 • Derefter - vi udfører en markering af rummets omkreds og fastgør strammerlovens fastgørelsesprofil til væggene.
 • Nu - den vigtigste operation: langs markeringslinjen på loftet fastsætter vi realkreditbjælken. Baren er fastgjort med dowels, som skal føres ind i hullerne, der tidligere er boret i loftet.

Tykkelsen af ​​stangen skal vælges på en sådan måde, at dens nedre plan ligger tæt på strækloftets lærred.

For at justere denne parameter, i nogle tilfælde, er samling kiler hamret mellem læggestang og loft.

 • Når stangen er fast, strækker vi loftet.
 • Ceiling cornice fastgør skruerne gennem stoffet, forsøger at forårsage minimal skade. Som regel forstærkes stederne for passage af skruerne gennem filmen af ​​polymerringe, og hullerne selv skæres ikke ned, men brændes.

Eaves over stretch loftet

Hvis alt blev gjort korrekt, så er realkreditobjektet (nemlig det vigtigste led, der forener loftet og cornice) næsten ikke synligt.

Loftet cornice i en skjult niche

Denne metode til installation er helt anderledes end den foregående. Det er noget sværere at gennemføre, men med den skjulte installation er taggene selv ikke synlige, og gardinerne falder fra under det strakte loft.

Montering i en niche

Hvis denne effekt virker interessant for dig, skal du være opmærksom på teknologien for den skjulte montering af cornice på stretchloftet:

 • Vi køber tagskæggene før måling af strækloftet - det skyldes det faktum, at dimensionerne af tagskæggene direkte bestemmer dimensionerne af nichen. Og dermed - og hvor meget vi har brug for at reducere loftets størrelse.
 • Monter tagene direkte på loftet. Til fastgørelse brug dowels med plast eller metal muffe.
 • I en afstand af flere millimeter fra tagbøjlerne fastgør vi en træbjælke - til det vil vi også fastsætte stramtætets fikseringsprofil.

Profilen skal fastgøres fra siden af ​​tagskægget - så når loftet er strammet, lukker lærredet baren og gør det næsten usynligt.

Særligt imponerende dette design ser ud med et blankt loft.

De fleste af anbefalingerne på internettet kommer ned til det faktum, at det bedste resultat kan opnås, hvis stræklofter og loftkorn er installeret af fagfolk. Men hvis du har visse færdigheder og lærer alle nuancer, vil du være i stand til at klare installationen af ​​tagskægget og dig selv!

Design muligheder gardinstænger til stræklofter

Stemningen og tonen i ethvert værelse sætter de små ting: for eksempel den valgte vinduesdekoration: alle slags gardiner, tyl, gardiner eller persienner. Hver af disse indvendige dele har brug for korrekt fastgørelse.

Vi har samlet for dig billeder af loftet og skjulte taggrunde til stræklofter, som kan erstatte den sædvanlige væg. Sørg for at denne design modtagelse gør rummet mere elegant og smukt!

Ansøgning i interiøret

Funktioner stræklofter giver dig mulighed for at oprette et originalt design af gardiner, som vil favorisere fremhæve materialets egenskaber og med succes passe ind i interiøret.

Der er mange muligheder for gardinlofter til loftslofter: skjult, med en hætte, krøllet, afrundet og så videre. Du kan lære mere om fordelene ved denne eller denne mulighed her.

En klassisk mulighed kan betragtes som et loftkornet, som er fastgjort direkte til spændedækslet. Det er ikke nødvendigt at forsøge at skjule det - vælg den farve og form, der bliver en harmonisk del af designet. For eksempel vil et trægardin passe godt til et lyst loft og vægge af pastellfarver.

Det er bedre at vælge ikke for mørke nuancer - så planken kan se unødigt massiv ud. Overvej at det ofte ikke vil være muligt at hænge komplekse gardiner med en overflod af indretning på det - det er bedre at bruge tynde gardiner eller gardiner.

En anden mulighed for at dekorere loftets taggafler er at arrangere det direkte for at matche spændedækslet. I dette tilfælde vil det være næsten usynligt. Enkle, koncise linjer uden krøller og stukkegods vil kunne understrege effekten. En god løsning for værelser indrettet i minimalistisk stil.

Hvis dit værelse er designet i højteknologisk design, er det bedre at vælge en metalbelægning - stål eller guld, afhængigt af den gældende skala.

En interessant teknik: Et åbent loftkornet skal ikke være ubelagt. Hvad med draperi af samme stof som gardinerne? Så de vil virke meget længere end de rent faktisk er, og rummet er mere rummeligt.

Du kan hente og kontrastfarve stof - effektivt, men risikabelt. Sørg for, at den valgte farve passer til resten af ​​interiøret. Ellers er der mulighed for at få et for farverigt rum eller en helt anden farve accent.

Tyndt metallisk cornice ser godt ud med et lyst blankt loft - det understreger dets tekstur og gør ikke opmærksom på sig selv. Hvis du samler gardiner af lignende, men mere blid skygge, vil rummet blive lettere og luftigere.

Hvis rummets rum tillader det, kan du placere tagskæggene i en afstand fra vinduet - 15-20 centimeter vil være nok. I små værelser vil det betydeligt indsnævre rummet, men i store rum vil det bidrage til at skabe hygge og gøre rummet mere harmonisk. Forresten, hvis du har brede vindueskarme vil en sådan teknik hjælpe visuelt at glatte dem ud.

Ser godt ud med lys. Resultatet vil dog overstige alle dine forventninger. Vær særlig opmærksom på valget af den skjulte LED strips farve: Det forkerte valg af belysning kan ændre udseendet af rummet ikke til det bedre.

Af den måde, hvem sagde, at bjerget for tulle skal være tydeligt. For nylig er muligheden for sådanne tagger til lofter, som i billedet nedenfor, blevet mere og mere populært - det skjulte design gør det muligt for dig ikke at distrahere opmærksomheden fra resten af ​​interiøret og er fantastisk selv for de mindste rum.

På grund af de særlige træk ved spændingsbelægninger kræver en sådan installation ikke meget tid og kræfter, selv ikke-professionelle kan gøre det.

Det vil se smukt ud med blanke lofter - du kan lægge gardiner med krøllede folder, som effektivt afspejler i belægningen. Du skal dog tage højde for, at stoffets tilstand skal følges med særlig omhu: enhver mærkning eller snavs fanger øjet øjeblikkeligt og endda i dobbelt størrelse.

Den oprindelige teknik: Prøv at vælge et stof, der passer til satinloftet. På grund af teksturernes lighed begynder rummet at blive mere rummeligt og hyggeligt. Denne løsning er velegnet til soveværelset.

Vær ikke bange for at bruge indretningen: mulighederne for at dekorere tagbøjlerne i de følgende billeder vil tydeligt vise, hvordan du kan anvende dekorationer, så designet ikke ser latterligt ud.

Skåret forgyldte indlæg - en fantastisk løsning til et værelse i klassisk stil. De ser meget blid ud, især i kombination med lyse farver. Du skal sørge for, at mønsteret bliver anvendt pænt og tydeligt. Enhver uskarphed kan ødelægge indtrykket.

Forresten må sådanne kroge ikke nødvendigvis kombineres i farve. Hvis rummet opretholdes i en enkelt tone, kan en lys kontrasterende vægt på gardiner være en meget fordelagtig teknik.

Vil du have en mere klassisk version? Ingen grund til at opgive de sædvanlige vægkanter - især hvis lofternes højde tillader det. De kan være alle, så længe de matcher stoffet og farven på loftet. Vær opmærksom på, at du skal være yderst forsigtig med at montere dem, for ikke at hænge omslaget ved et uheld - det er temmelig let udsat for mekanisk belastning.

Hvis du tværtimod vil skjule tagskægget, men du er bange for, at gardinerne går ud fra under loftet på et niveau, ikke ser for æstetisk glædeligt ud, så prøv en kombineret belægning.

En gipspladeindsats vil maske sletten og skabe en smuk effekt af flydende stofoverlapning. Forresten, denne måde kan du skjule fejlene i måden, så det betragtes som alsidigt.

Tillader et sted? Vælg en afrundet type af cornice. Forresten er det muligt at fortsætte det ved hjælp af baseboards i samme stil. Værelset vil se meget elegant og usædvanligt ud.

Et flot træk ved loftets taghuler er evnen til at hænge flere lag gardiner. Dette er en fantastisk løsning til et værelse i klassisk viktoriansk stil - ingen grund til at genopfinde hjulet og forsøge at finde ud af, hvordan man bedst kan skjule et stort antal hængsler og armaturer.

Hvis rummet har to vinduer og mere, er skjulte taghuller et rigtigt fund. Nu er der ikke behov for at købe mange strimler, der passer ind i rummet. Du kan hænge begge faste gardiner og zoned - det hele afhænger af stilen på rummet og din smag.

Placér flad lamper over taggrænserne, hvis du vil understrege skønhedens skønhed. Takket være det bløde lys vil stoffets stykke være mærkbar og vil fungere som en ekstra dekoration.

Kærlighed eksperimenter? Tilføje lamperne med LED-striber - deres bløde glans vil fremhæve stråleaflastningen. Det er bedre i dette tilfælde at vælge en afrundet eller udskåret formet cornice.

Hvidt takkornet er velegnet til små værelser med lave vægge. Det vil visuelt gøre pladsen større uden at optage meget plads. Det er bedre at vælge tynde pæne planker. Men hvis den rummelige stue er indrettet i klassisk stil, vil en dekorativ cornice med stuck i denne farve også se passende ud.

Det eneste, vi ville råde over, er at undgå at bruge det i køkkenet, hvis du stoppede ved den anden mulighed. Et stort antal fremspring og fordybninger bliver let tilstoppede med støv og mikroskopiske fedtdråber, hvilket betyder, at det bliver svært at holde det rent.

Indbygget cornice er perfekt til værelser med uregelmæssig form - for eksempel. sekskantet. Højttaleren eller væggen er ikke let. Umiddelbart er der ingen særlige vanskeligheder, og denne metode ser meget smuk og elegant ud.

På denne måde kan du sikre og blinde. Bare sørg for at de ikke klæber til væggene og gulvet, ellers kan det være svært at åbne eller lukke dem.

Kendskab til mange loftet cornice med en hætte går ikke ud af mode. Og med god grund: det ser godt ud i næsten ethvert interiør, er let at installere og let at rengøre. Vi anbefaler, at du vælger ikke en monofonisk, men en malet blanding - den vil fungere som en ekstra dekoration.

Hvis du vil bruge en sådan model til at dekorere et børnelokale, kan du endda finde muligheder med legetøj eller tegneseriefigurer. Det vigtigste er at vælge billeder, der ikke er uden for rummets generelle farveområde.

Sikker på, vores anbefalinger hjælper dig med at finde den bedste mulighed for tagbøjler til stræklofter i ethvert rum.

Ceiling cornice til stretch loft - installation tips

Stræklofter er udsmykningen af ​​ethvert rum, men man må heller ikke glemme andre elementer af interiøret. Især om sådanne detaljer som cornice til gardiner. Eaves er væg og loft. Wall Eaves - dette er en praktisk og praktisk mulighed, hvilket reducerer omkostningerne ved at installere et strækloft. Men takkornet ser bedre ud og kan skabe en ekstra effekt af højt til loftet. Så nu vil vi snakke om loftsmonteringen til gardiner. Hvordan man vælger dem og detaljerne i installationen vil blive diskuteret i denne artikel.

Valg af det rigtige loft cornice

Kornhus under loftet er træ, aluminium, stål og plast. Træ er meget dyrere, tungere og mere massiv end deres stipendiater. De ser meget solid og præsentabel. Aluminium konstruktion er en økonomi version, letvægts og forholdsvis holdbar. Stål anvendes, hvis gardinerne er tætte og tunge. Sidstnævnte, plastik, er mest udbredt og skelnes af holdbarhed og lave omkostninger. Nu bygger supermarkeder tilbyde gardinstænger til enhver smag, ethvert farveområde, der opfylder alle de mest kræsne kunders behov.

Filmen er ikke beregnet til fastgørelse af en vægtig genstand, så selv med hængende gardiner. Derfor skal dækket fastgøres ikke til loftet selv, men til træstænger monteret på forhånd til bundloftet. Træ til stænger skal være lavet af massivt hårdt træ. At fastsætte loftet kan være på forskellige måder.

 1. Under loftet vedhæfter de skjulte støttestænger, på hvilke synlige loftdæk er fastgjort.
 2. Til montering af skjulte loftsskovler anbringes anlægget på hovedloftet, og der laves en speciel stativ foran dækket, hvorpå spændearket er fastgjort.

Den første mulighed bruges ofte, det er meget nemmere at gennemføre det, men den skjulte kronkage ser smukkere ud.

Arbejde med installationen af ​​en åben taggrænse.

Installation af loftet cornice tåler ikke ståhej, materialet i spændevævet er meget blidt og kan let rive. Derfor er det for din ro i sjælen bedre at vælge stofstræklofter, som i deres struktur er meget stærkere end vinyl. Et åbent loftet cornice begynder at blive monteret fra loftet mærkning over vinduet forud for installation af spændingsstrukturen. Derefter bliver der markeret omkring rummets omkreds på væggene for at styrke fastgørelsesprofilen, hvor lærredet kan monteres.

Herefter kommer det mest afgørende øjeblik - lægge træplader langs markeringslinjerne over vinduet. Overvej at træet skal behandles med et antiseptisk middel før det, og det skal være poleret eller stængerne åbnes med en hydrofob primer, da ventilationen inde i loftet vil være utilstrækkelig, og træet kan begynde at rotne over tid. Stængerne er fastgjort med dowels, drevet i forborede huller.

Som det kan ses på billedet, bør træbjælken matche tykkelsen mellem bund og spændingsloft. Efter alle disse manipulationer kan du gå videre til spændingssystemets udstyr. Så skal du vedhæfte tagene direkte gennem filmen og forsøge at gøre det så forsigtigt som muligt. De huller, hvor skruerne kommer ind, skal forstærkes med plastikringe, og hullerne selv skal ikke skæres eller bores, de skal brændes, så smeltede kanter forbliver.

Installation af de skjulte tagger

Mest foretrukket at lave skjulte gardinstænger. Det ser meget mere spektakulært ud og skaber illusionen af ​​en strøm, der strømmer fra et sted under loftet.

Det er radikalt anderledes end det foregående, primært på grund af dets kompleksitet. I tilfælde af at du planlægger, at dine gardiner bliver usynlige og harmoniske fortsættelse af loftet, så skal du tænke på skjulte loftsmonteringer. Du skal købe dem, før du ringer til guiden for at måle strækloftet. Først til loftet er loftspladen til gardinet monteret på dowels. En træbjælke eller et metalhjørne fastgøres, hvorefter profilen til strækloftet bliver fastgjort. Glem ikke om forarbejdning af træstænger.

Faktisk er dette arbejde ikke så svært, som de tror. Selv om mange anbefaler at betro sig i eksperter, men med visse færdigheder, og at have samlet nyttig information, er det helt muligt at gøre det alene.

Forholdsregler ved arbejde

Uanset hvilken metode vi bruger, installation før eller efter strækning af loftet, er det nødvendigt at sørge for eventuelle mindre problemer, der kan opstå under arbejdet. Så, enhver cornice, uanset om den er lavet af plast eller aluminium, vil altid have en skarp kant eller en slags uregelmæssigheder, indhak på overfladen. Disse små ting til gardinholderen er ikke vigtige, men du kan ved et uheld hakke en delikat film af loftet og håbløst ødelægge det. Derfor er det bedre at indpakke dækkets kanter med en klud.

Vi husker, at ethvert hul i filmen skal forstærkes med plastiske termiske ringe, således at der ikke opstår et hul på plads. Det er ønskeligt, at samme firma var involveret i installationen af ​​tagskægget, som strækker loftet til dig.

Hvad er det for? Det handler kun om garantien på båndet. Virksomheden garanterer installationen af ​​et sådant lærred, som er angivet i kontrakten. Garantien dækker kløften på nettet langs sømmen og forsinkelsen af ​​monteringsprofilen fra væggen. Disse faktorer indikerer, at filmen ikke er af høj kvalitet, og materialet svejses. Alle andre fejl tæller ikke.

I tilfælde af at du installerer cornice selv og loftet blev beskadiget som et resultat af installationen, vil du kun være skylden. En anden ting er, hvis installatørerne selv beskadiger filmen, så bæres alle omkostninger af den udøvende kunstner. Der kan dog ikke være noget glat. Antag, at du ikke forudse sådanne konsekvenser og ikke laver et stik på dækkets kanter, kan udøvende kunstnere bebrejde dig for dette. Du kan til gengæld angive for dem, at de som erfarne specialister kunne foreslå en sådan udvikling af begivenheder.

Under alle omstændigheder er det bedre, at alt går "uden hitch, uden hitch" - advaret betyder forearmed.