Sådan limes en loftflise fra polyfoam

Til slutningen af ​​loftet blev der brugt mange materialer: fra træpaneler til dekorative plaster. En fremragende løsning til at vende loftet kan være en flise af skum. Sådant materiale adskiller sig let og billigt. Blandt andet kan loftpladen limes uden specifikke færdigheder. Ofte er dette materiale valgt til værelser med diagonale silhuetter i mål: det kan placeres direkte og diagonalt i forhold til væggene.

Høj kvalitet lim til loftfliser lavet af skumplast vil give mulighed for at opnå en holdbar belægning. Til arbejde anbefales det at få en tykk, gennemsigtig sammensætning. Ved brug af sådant materiale kan fliser nemt holde sig til loftet.

Egenskaber og egenskaber af materialet

Skumplader fås i forskellige farve- og designløsninger. Det er let at lave stampings, udskrifter og andre dekorative ornamenter på materialet. På grund af denne mangfoldighed er loftfliser brugt til at dekorere værelser i både moderne og klassisk stil.

Udover farve og mønster adskiller materialet sig i form. På markedet kan du finde plader af følgende former:

 • square;
 • rektangulær;
 • rombeformede;
 • polygonal.

Oftest anvendes i boligområder firkantede paneler. Plader fås med en grov, mat og blank overflade. Udover de mønstrede og monofoniske paneler er fliser, der efterligner enhver overflade, såsom træ eller sten, meget populære.

Ifølge produktionsmetoden er fliser opdelt i:

 • Injektion (tykkelse 9-15 mm). Panelerne fremstilles i overensstemmelse med tilbagesvalingsteknologien. Råvarer hældes i forme og bages i specielle presser.
 • Trykt (tykkelse 5-7 mm). Til sådant materiale anvendes der granuler, der presses under stærkt tryk i formationerne.
 • Ekstruderet. Sådanne plader er fremstillet af ekstruderet tape, som er dækket af en film eller et pigment. Standardstørrelsen af ​​firkantede ekstruderede paneler er 50 × 50 cm, dimensionerne af en rektangulær flise er 100 × 16,5 cm.

Omsorg for limet skumforing er meget simpelt - det er nok at gøre våd rengøring med sæbevand og en svamp en gang hver 4-8 uger. Imidlertid er sådan rengøring kun egnet til laminerede paneler, matskumplader lavet af granulat skal tørres med en almindelig tør klud eller støvsuges.

Fremstilling af skumplader

Mange virksomheder følger deres egen fliseproduktionsteknologi. Imidlertid kan alle metoder til fremstilling af fliser opdeles i to typer:

Den første teknologi er at forme panelerne ved hjælp af specielle matricer (frimærker). Som grundlag for at bruge et blankt skum.

Ved stempling opnås pladerne med en udtalt granulær overflade. På grund af denne kvalitet produceres panelerne oftest i hvid. At give disse materialer farve ved hjælp af filmmaling eller lamineringsteknologi. Denne behandling giver flisen et længere levetid og et interessant udseende.

Ekstruderet teknologi bruger også skum, men det smeltes, før det støbes. Formen af ​​panelerne fastgjort ved vakuum og temperaturbehandling. Belægningen fremstillet ved denne teknologi har en glattere overflade. Ekstruderet loftplade er mere modstandsdygtig overfor fugt og andre belastninger.

Til forskel fra ekstruderede paneler males fliser fremstillet ved ekstruderet teknologi i fasen af ​​smelteskum. Dette giver dig mulighed for at opnå eventuelle skyggepaneler.

Ved køb af skumplader er det værd at overveje, at den ekstruderede belægning har en skinnende, glat overflade. Det kan endda bruges i badeværelser, og vigtigst af alt - det er nemt at vaske. Den glatte overflade kan dog ikke males.

Fordelene ved stemplet materiale indbefatter en større grad af lyd- og varmeisolering. Også dette materiale har ofte en mere jævnt kanter. Udseendet af sådanne produkter er imidlertid mindre elegant.

Fordele og ulemper ved skumfliser

Fordelene ved efterbehandling skum omfatter:

 • Muligheden for at indsætte nogen overflade. Polyfoam er meget let, så det kan nemt understøttes både på beton og på spånplader.
 • Modstandsdygtighed over for høje temperaturer. Hjem radiatorer opvarmer ikke over 80 º C. Plader kan klare sådanne temperaturer, så de kan limes rundt om batterier.
 • Høj levetid. Med passende pleje og ingen ild kan en flise tjene i årtier.
 • Varme- og lydisoleringsegenskaber. Polyfoam absorberer perfekt støj og vibrationer, derfor bruges det ofte til lydisolering af lokaler.
 • Lav vægt. Til fastgørelse af skum til loft er nok høj kvalitet lim. Sammensætningen kan modstå produktets vægt i mange år. Men selv løst plader kan let lime sammen igen.
 • Nem skæring. Polyfoam meget fleksibel og blød, der letter skæring og installation.
 • Lav pris. Polystyren flise - et af de billigste efterbehandling materialer til loftet. Derudover kan materialet limes alene, hvilket vil spare yderligere midler.

På trods af alle fordelene har skumpaneler nogle ulemper. Billige paneler er ofte lavet med krænkelse af teknologi eller med involvering af billige råvarer, hvilket fører til lav ydeevne. Sådanne fliser bliver gule ved kontakt med ultraviolet lys og smuldrer fra fugt.

Skumbeklædningen er damptæt. På grund af denne effekt forsinkes fugt i et rum med dårlig ventilation. Hvis ikke kun loftet, men også væggene er trimmet med tætte dampbestandige materialer, øges risikoen for svamp i rummet.

Styrofoam brænder næsten ikke, men det smelter godt. Derfor anbefales det ikke at lime panelerne ved siden af ​​åbne kraftige lamper. Afstanden mellem belysningsarmaturerne og finishen skal være 20-30 cm.

Beregn antallet af fliser

Mange begyndermestere ved ikke, hvordan man lim en loftsflise fra polyfoam. Det vigtigste er at beregne mængden af ​​det nødvendige materiale korrekt.

For at gøre dette måler du overfladen, der skal limes. Materialer skal købes med en margen. Beregningen af ​​antallet af fliser skal udføres i henhold til følgende instruktioner:

 • Beregn området. For et værelse med loftets lofter på 3 og 4 meter vil området for den limede overflade være 12 m 2 (3 × 4 = 12).
 • Beregning af det krævede antal fliser til efterbehandling 1 m 2. Når du klæber med standardfliser (50 × 50 cm), skal du have 4 stk.
 • Beregn antallet af fliser til hele rummet. Rummets areal skal multipliceres med antallet af fliser, der dækker 1 m 2 af rummet. I alt skal 48 fliser afslutte værelset med et areal på 12 m 2. For lager er det værd at tilføje endnu 2-3 fliser, da værelserne har deres uregelmæssigheder.

Husk, at når du køber et materiale uden lager, skal du muligvis genkøbe. Imidlertid er fliserne måske ikke i butikken, og du bliver nødt til at købe en anden farvefinish eller vente på en ny levering.

Limvalg

For at holde overfladen i loftet i mange år, skal du vælge den rigtige klæbemiddelsammensætning. Til installation af loftfliser bruger traditionelt flydende negle. Blandt de indenlandske købere er populær lim "Moment".

Professionelle anbefaler ikke at bruge til loftet klisterfliser kompositter lavet i Kina, for eksempel lim "Dragon". Sammensætningen har en flydende konsistens og har dårlig vedhæftning til arbejdsoverfladen. Når man arbejder med sådan lim, skal fliserne presses til loftet i lang tid, så limen klæber til loftets overflade.

Til installationen af ​​24 paneler skal 700-800 ml af sammensætningen. To standardrør til en 450 ml limpistolen er tilstrækkelige til drift.

Før du klæber på et ujævnt loft, skal det være belagt med en finish. Putty anvendes på loftet i et ensartet lag på 5-7 mm.

Hvis du vil spare penge, kan du selv klæbe klæbemidlet til skumpladen. Dette vil kræve et tørt kitt, PVA og vand. Per 1 kg putty ved hjælp af 200 gram lim.

Efter at have valgt og købt materiale, kan du begynde at arbejde. Enhver finish begynder med rengøring af overfladen. Loftet skal være så glat og rent som muligt, hvis der er kalk på det - det fjernes og arbejdsfladen rengøres fra støv.

Lim til loftfliser fra skum - Titanium, Moment eller Master?

Forklædning af ujævnheden og udførelse af en billig reparation af loftet hjælper skummet, og straks efter hans valg opstår spørgsmålet - "Hvordan limes loftpladen af ​​dette materiale?". Producenter tilbyder en bred vifte af formuleringer til fiksering. Men hvilken er bedre, og vigtigst af alt - bedre? Overvej 8 muligheder, som oftest bruges af specialister inden for indretning.

Når du vælger et kvalitetsklæbemiddel, bør du ikke kun fokusere på mærke og pris, men også på andre faktorer, der vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. Den første regel er, at limen skal sikre god vedhæftning af skummet til overfladen. Den anden regel er hurtig tørring. Jo hurtigere sammensætningen tørrer, jo mindre vil dine hænder være trætte, idet hver flise skal holdes på vægten. Kobling vil også være mere pålidelig.

Lim bør ikke være viskøs

Den tredje regel - sammensætningen bør ikke være viskøs. Når du køber, tøv ikke med at bede sælgeren om at vise klæbens sammenhæng. Hvis det er flydende, løs - det er ikke i stand til at modstå selv en lysflise. Det er værd at nægte sådanne klemmer. Den fjerde regel - værdsætter farven. Vi anbefaler at købe en klar eller hvid sammensætning. Lys nuancer anses for universelle, ikke skinne gennem en tynd flise. Og den sidste femte regel - giver præference for universelle formuleringer. Med deres hjælp kan du let holde skummet på enhver overflade.

For at få en ide om, hvilken slags lim du kan tilbyde på en hardware butik, overvej 4 sorter: vandbaseret, opløsningsmiddelbaseret, limforbindelse og limsmelt. Betragtes som den mest almindelige sammensætning af vandbaseret. På trods af dens popularitet har det alvorlige ulemper - det tørrer længe, ​​gælder ikke, når man arbejder i værelser med lave temperaturer. Derudover udvikler den patogener. For at beskytte væggene mod forme skal du derfor behandle overfladen med antifungale forbindelser.

Opløsningsmiddelbaseret klæbemiddel - flydende polymer, har en hurtig fixering. Lignende egenskaber og smeltelim, som indeholder en termoplastisk polymer og specielle tilsætningsstoffer. Funktion af produktet - det kan bruges til at arbejde efter opvarmning til en høj temperatur.

Silikonbaseret klæbemiddelforbindelse tørrer hurtigt, så den bruges straks efter æltning, og handler strengt i henhold til instruktionerne. På trods af et så bredt valg foretrækker eksperter at bruge universelle flydende negle til at klæbe skumfliser på loftet. Flydende negle er vandbaserede og opløsningsmiddelbaserede. Den første mulighed er dyr, men miljøvenlig og sikker for sundheden. Til stuen, soveværelse og køkken - dette er en ideel mulighed. Men at holde fast i en sådan sammensætning skum i badeværelset og andre værelser med høj luftfugtighed - ikke den bedste løsning. Der er en opløsningsmiddelbaseret lim.

Hvis du har et begrænset budget, skal du bruge et akryl fyldstof til at holde skumlaget. Fortynd sammensætningen med vand for at opnå en tyk og viskøs masse. Dette giver overfladerne mulighed for hurtigt at gribe, og sparer også tid på at trykke flisen til loftet. Hvordan virker systemet? Påfør blandingen i et jævnt og tyndt lag på et lille område af finish og påfør skumflise på det, korrigér forskydningen og fjern overskydende kittet med en fugtig klud. Så vi gør med alle de andre fliser. I slutningen af ​​arbejdet får du en glat overflade uden huller.

Skum til loftet kan limes akryl kittet

En anden billig løsning, der kan bruges til at klæbe skumplast, er at bygge PVA. Fordelene ved at bruge denne sammensætning - miljøvenlighed og mangel på lugt. Men det er ikke så nemt at arbejde med lim. For at skabe et pålideligt greb skal sammensætningen ikke kun påføres på bagsiden af ​​flisen, men også på den modstående overflade. Derfor er det irrationelt at anvende det til arbejde med store områder. Det er bedre at bruge det til limning af skummateriale i små områder.

Dette er et godt almindeligt klæbemiddel fremstillet på basis af polymerer og gummi, der anvendes til at klæbe homogene og forskellige overflader, herunder skumfliser til loftet. Flydende negle beskadiger ikke efterbehandlingsmaterialet, tørre hurtigt, lad ikke mærker og rust ikke med tiden. Men før du køber dem omhyggeligt læse sammensætningen.

Flydende negle tørrer hurtigt og uden spor

Vandbaserede flydende negle er egnede til at arbejde i tørre rum, og i et fugtigt miljø skal du bruge den samme opløsningsmiddelbaserede lim, som ikke er bange for ændringer i temperatur, fugtighed og svamp. Påfør sammensætningen på flisen med en byggevåben. For at skabe en stærk adhæsion af de to overflader er det nok at anvende væskepåner i skumets hjørner. For pålidelighed kan du desuden distribuere dem diagonalt og smøre sømme. Tørresammensætning hurtigt.

For at forhindre overskydende flydende negle fremkommer gennem flisen, anbring sammensætningen i en afstand på 2-3 cm fra materialets kant.

Limen til loftfliser fra skumplastik Titan har vist sig på forbrugernes marked. Den bruges til hurtig vedhæftning af materiale med beton, gips, cement og andre belægninger. Clay Titan er sikkert at arbejde både indendørs og udendørs, limens elasticitet ændres ikke med temperatur og vejrforhold. Det bruges økonomisk, hvilket gør det muligt at bruge det til en stor del af efterbehandling. Gennemsigtighed og vandmodstand er et andet vigtigt kvalitetskriterium for Titan. Efter limning strækker skumsømmene sig ikke.

Billigere skumklæbemiddel - Master. Han har en lignende sammensætning, men anmeldelserne om ham er ikke de mest værdifulde, og der er to grunde til dette. Den første er en skarp, vedvarende lugt, som er svært at slippe af med selv efter lufting. Den anden - lim tørrer i lang tid. Efter et par timer fliser fliserne ofte eller forskydes til siden.

Til installation af plader fra polyfoam anvendes den kinesiske lim Eltitans. Han opnåede stor popularitet på grund af pålideligheden af ​​efterbehandling til beton, gips, træbelægning, samt alsidigheden af ​​arbejdet med andre byggematerialer - keramik, træ, mosaikker. Som følge af applikationen dannes en vandtæt søm og en elastisk ledd på overfladen af ​​overfladen. Clay Eltitans mod frost.

En mere universel struktur, der er egnet til montering af en flise fra polyfoam - Eko-Naset. Lim giver pålidelig vedhæftning til beton, mursten og træoverflader, og bruges også til at indsætte kork, keramik, glas, træ. Ulempen ved Eco-Naset er behovet for at holde materialet, indtil det klæber til den modstående overflade.

Og måske anses Moment for at være den mest pålidelige og hurtigvirkende lim til fastsættelse af loftfliser fra skumplast. Når du arbejder med denne sammensætning, er det ikke nødvendigt at holde panelet, indtil det helt klæber til overfladen, rette uregelmæssigheder og fejl. Med et øjeblik er finishen hurtig. Med hensyn til prispolitik er øjeblikket den dyreste og højeste kvalitet, så går det gennemsnitlige budget Titan efter det - Eltitans, Eco-Naset, og Master Lim lukker kæden. Vi fortalte jer alt! Men jo bedre at limme loftfliserne, det er det samme for dig at bestemme.

Hvilken slags lim til loftfliser fra skum er bedre at bruge - udvælgelse, installationsanbefalinger

Polyfoam er et budgetfinisheringsmateriale, der er fantastisk til implementering af enkle designløsninger. Tidligere blev tapet eller hvidvask brugt til at afslutte loftet, men nu kan du finde mange moderne løsninger på markedet, herunder skumfliser. Afslutning ved hjælp af dette materiale har en række karakteristiske træk og nuancer - især til installation er det nødvendigt at vælge den rigtige klæbemiddelsammensætning. Om hvilken lim der er bedre til loftfliser lavet af skum, og vil blive diskuteret i denne artikel.

Valg af lim til loftfliser

For at forstå det bedre at klæbe loftet, skal du tage højde for, at en god sammensætning til montering af skumplader skal have følgende antal kvaliteter:

 • Høj vedhæftning;
 • Det korrekte viskositetsniveau
 • Hvid farve;
 • Alsidighed;
 • Fraværet af opløsningsmidler i sammensætningen;
 • Minimal frysningstid.

Enhver lim til loftfliser fra skum, uanset specifikationer, skal have alle de ovenfor beskrevne kvaliteter.

Typer af lim

Følgende typer sammensætninger overholder alle krav, der gælder for lim til skumplader:

 • Universalpolymerkompositioner;
 • Polyvinylacetatklæbemiddel;
 • Væske negle;
 • Acryl kittet.

Hver lim til loftfliser har karakteristiske egenskaber, så det er værd at overveje forskellige kompositioner mere detaljeret.

All-purpose klæbemiddel

Denne kategori af sammensætninger omfatter flere sorter:

 1. Eltitans. Denne variant af lim bruges til at tilslutte træ-, beton- og gipsoverflader. Efter påføring og tørring danner klæbemidlet et tilstrækkeligt stærkt og elastisk lag. For at afslutte indefrysningen af ​​sådanne sammensætninger kræver en temmelig stor mængde tid.
 2. Titanium. Den mest populære mulighed, som bruges næsten overalt. Det er tilrådeligt at bruge denne lim til sammenføjning af plast, metal og glasprodukter. Sammensætningen er ret viskøs, og størkning sker hurtigt.
 3. Master. Billigere analog af den tidligere version. Lim "Master" til loftfliser adskiller sig fra den tidligere version af den karakteristiske lugt og en lang periode med størkning.
 4. Moment. Dyrt men meget pålidelig lim. Lim "Moment" til loftfliser tørrer hurtigt, udsender ikke lugt og giver en stærk forbindelse af dele. Ulempen er, at limforbruget er for højt, og derfor anbefales doseringspistoler til anvendelse.

Til salg kan du finde andre muligheder for lim, men de vil alle have en lignende klassificering og egenskaber. Med fokus på parametrene kan du vælge en god analog af de ovenfor beskrevne sammensætninger og bestemme præcis, hvordan man limer loftspladen.

Flydende negle

Flydende søm er velegnet til montering af skumdele. Dette fastgørelsesmateriale er godt ikke kun med hensyn til tilslutning af to overflader, men også ved fyldning af led og led efterladt efter installationen. Flydende negle har fået stor popularitet på grund af sin alsidighed og høj ydeevne.

For at arbejde med en sådan sammensætning skal du udover selve limmen også bruge en målepistol, som gør det muligt at presse præcis så meget af sammensætningen som du har brug for. Forbruget af lim til loftfliser afhænger direkte af de individuelle egenskaber ved loftet, som det vil holde fast. Så i tilfælde af en flad overlapning kan du kun smøre hjørnerne og den centrale del af flisen med klæbemiddel, og hvis der er fejl, der er baseret på forbruget af klæbemidlet, øges det dramatisk.

For at loftet monteret på flydende negle blev holdt godt, når man køber lim, skal man være opmærksom på to parametre:

 • For det første skal der ikke være nogen opløsningsmidler i limen;
 • For det andet har god lim en hvid farve (denne parameter er især vigtig, når du arbejder med tynde fliser).

Når vi lim loftet med flydende negle, skal de påføres i pæne portioner, så materialet forbrug ikke er for stort. For at gøre dette er det værd at smøre lim på kort afstand fra kanten af ​​hver flise. I fremtiden vil det være bedst at klæbe sømene mellem fliserne.

Polyvinylacetatklæbemiddel

Forstå hvilken lim der er bedst til limning af en loftsflise, det er umuligt at fjerne opmærksomheden af ​​polyvinylacetatforbindelser. Denne gruppe af klæbemidler omfatter PVA og bustilat. Særlige kendetegn ved disse materialer er fraværet af karakteristiske lugt og brugervenlighed, hvor der ikke kræves specialiserede værktøjer og specifikke færdigheder. Imidlertid kompenseres de markante fordele med en mærkbar ulempe - forbruget af polyvinylacetatkompositioner er ret højt.

For at gøre forbindelsen mellem fliserne og loftet pålideligt nok, skal Styrofoam lim til loftfliserne påføres på begge overflader. Skummet, der er dækket med lim, presses ned mod loftet og holdes i denne tilstand, indtil limen er indstillet. Naturligvis kræver en sådan teknologi en betydelig investering af tid, da polyvinylacetatforbindelser ikke opretter øjeblikkeligt.

Acryl kittet

Akrylbaseret kitt bruges sjældent til installation af skumplader - og med god grund, fordi tilslutningen er forholdsvis høj. Akrylfinish kittet har en høj viskositet, der sikrer høj kvalitet fixering af elementer på overfladen af ​​loftet. Også dette materiale vil være det bedste svar på spørgsmålet om, hvordan man limer loftspladen af ​​skum af minimal tykkelse.

Installationsteknologi ved brug af akrylkittet er ret simpelt. Først påføres et tyndt lag materiale på den ønskede del af loftet. Når klæbemiddelsammensætningen er justeret, presses loftpladen imod den. Med omhyggeligt arbejde mellem de enkelte fliser forbliver glatte sømme, og flisen selv vil ikke skinne igennem.

Anbefalinger til installation af skumpladefliser

Ud over spørgsmål om, hvilken form for lim til limning af polystyrenes loftflise, skal du også overveje nogle punkter i forbindelse med installationsteknologi. Lægning af loftfliser kan gøres på mange måder - det hele afhænger af rummets egenskaber, dets udsmykning, udvalgte materialer og individuelle ønsker. Der er dog en række anbefalinger, som bør anvendes uanset de ovennævnte parametre.

Derfor skal arbejdet altid begynde med forberedelsen af ​​loftet:

 • Laget af gammelt hvidvask skal fjernes før limning af loftet
 • Hvis loftet er dækket med olie maling, så skal du vaske det godt;
 • Resterne af vandbaserede maling skal elimineres fuldstændigt ved hjælp af en spatel;
 • Tapeter har brug for at trække sig ud (før at de skal fugtes med varmt vand, som i høj grad vil lette processen), og de resterende på overfladen af ​​loftet lim - omhyggeligt skrabes.

Loftet, hvorfra den forrige belægning blev fjernet, skal vaskes, tørres og affedtes. Først efter at alle disse operationer er gennemført, er det muligt at finde ud af, hvordan man limer fliser til loftet, og fortsætter direkte til installationen.

Diagonal flise lægning

Flisen på loftet kan placeres både parallelt og diagonalt. I det første tilfælde er alt ret simpelt og klart, men diagonal styling har en række funktioner. Som regel anvendes sådanne lægninger i disse situationer, når der er behov for visuelt at kompensere for ujævnhederne af væggene. Sømløs flise til implementering af sådanne ordninger er ikke egnet.

Teknologien til diagonallægning af skumfliser er som følger:

 • Det første skridt er at stramme de to gevind mellem loftets hjørner for at finde midtpunktet;
 • Installationen af ​​flisen skal begynde nøjagtigt fra midten af ​​loftet, og flisen selv skal falde sammen med vinklerne med markeringslinjerne;
 • Ved yderligere stabling skal du bygge på de akser, der blev dannet i midten;
 • Ved krydsningerne af væggene og fliserne skal sidstnævnte være trimmet, så de præcist falder sammen med dimensionerne af det frie rum.

Efter installationen af ​​flisen forbliver det kun at installere bundplader rundt om loftets omkreds og om nødvendigt male efterbehandlingsmaterialerne. Hvis tapetet allerede er limet, skal soklen være malet før installationen. Ellers kan soklerne males selv når de allerede er installeret.

Installation af fliser til hvidvaskning

Det er muligt at installere skumfliser over hvidvaskningen. Den vigtigste parameter, som du skal bestemme - er materialet til fremstilling af hvidvask. Sagen er, at det ikke vil virke at klæbe skummet til maling, men med materialer baseret på kalk er mulighederne mulige.

Så der er to muligheder for installation af fliser:

 1. I det første tilfælde behandles hvidvaskningen med en primer, som giver dig mulighed for at skabe en pålidelig forbindelse mellem overflade og finish. Flisen kan limes kun, når primeren er helt tør.
 2. For at gennemføre den anden mulighed er det først at fjerne biter af hvidvask, som i praksis ikke hænger på loftet. Ved siden af ​​loftet med en stor mængde limplade er monteret.

Ved installation af fliser over hvidvaskningen anbefales det ikke at anvende vandbaserede klæbemidler - men det samme "Moment" er meget velegnet til loftfliserne.

Teknologien til limning af skumfliser til loftet

Skumfliser er et alsidigt efterbehandling materiale, der kan bruges i alle lokaler - soveværelser, stuer, badeværelser og køkkener. Til montering i vådrum er bedre at vælge det produkt med vandafvisende overflade - for eksempel den passende problemfri flise - og på forhånd afgøre, hvilke lim til at lime loftpladen. Formen på flisen gør ligeledes ikke noget - loftindretningen kan udstyres med både firkantede og rektangulære produkter.

Fælles for alle typer af fliser installationsteknologi består af følgende trin:

 • Det første skridt er at forberede loftets overflade til installation.
 • Derefter behandles loftet med primer;
 • Derefter anvendes markering;
 • Når du har gennemført alt tidligere arbejde, kan du fortsætte med at lime fliserne.

Når arbejdet med at afslutte loftet bliver gennemført, vil det være muligt at gøre andet arbejde på værelset.

Valg af lim til loftfliser fra skum

Loftsskum - et materiale, der har bevist sig foran bygherrer, og foran designere. Let at installere, miljøvenlig og temmelig billig flise - et alsidigt materiale, der ofte bruges til at lægge loftet i ethvert rum, undtagen måske en sauna eller et bad.

Et stort antal designdekorationer, evnen til at give det nogen skygge er ekstra bonusser, som yderligere øger populariteten.

Måske er det største problem ved at installere et sådant loft det sikre fastgørelse af flisen. Hvis du ikke er sikker på, hvilken slags lim der er bedre at klæbe loftet fra skum - vores artikel vil være nyttig for dig.

Lim udvælgelseskriterier

Det vigtigste kriterium for valget af klæbemiddel til loftplader lavet af skum kan kaldes loftmaterialet. Funktioner på stedet for at installere pladerne kan påvirke klæbemidlet væsentligt.

Når du studerer området, skal du grundigt læse, hvilke overflader en bestemt lim virker med: Beton, gipsvæg og spånplader kan reagere anderledes end blandingen.

Et vigtigt punkt: En hvilken som helst lim giver ikke den bedste vedhæftning til hvidvaskning. I dette tilfælde er det bedre at pre-rengøre loftet med en spatel.

Vær opmærksom på vedhæftningsniveauet - materialets adhæsionshastighed. Hvis det overstiger 30 sekunder, er det bedre at nægte sådan lim. Installationsprocessen for loftskumpladerne kan være for strakt. På den anden side kan for hurtig vedhæftning være en hindring, hvis du af en eller anden grund ikke kunne installere flisen fra første gang.

I alt er der fire typer lim til skumpladefliser, der afviger i deres egenskaber og egenskaber:

 • Vandbaseret klæbemiddel.
 • Kemisk opløsningsmiddelbaseret limblanding.
 • Forbindelse.
 • Smelt.

For at bestemme hvilken lim der passer bedst til loftfliser, skal du omhyggeligt studere funktionerne, fordele og ulemper ved hver type. Overvej dem mere detaljeret.

Vandbaseret

En af de mest populære typer af klæbemidler til udvidede polystyrenfliser er vandbåret.

Men dette er et segment af klæbestoffer - fra populære PVA til specialiserede blandinger, såsom "Titanium", "Adhesin A 7088", "Bustilat" eller "Format".

Bemærk: Nogle entusiaster forsøger at lave vandlim på egen hånd - for eksempel baseret på kartoffelstivelse. Vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke gør dette - hvis hitchen ikke er stærk nok, kan pladen falde og skade nogen.

Ifølge sin struktur er den en vandig opløsning af mikroskopiske polymerpartikler (for eksempel latex eller acryl). Efter at fugtigheden tørrer, hærder partiklerne og sikrer pålidelig adhæsion af de to overflader.

Vandbaserede klæbemidler limes bedst ved hjælp af kontaktmetoden, der smører begge overflader for bedre vedhæftning.

Et særpræg ved denne lim er alsidighed. Det kan bruges på beton, træ, gipsvæg. Hertil kommer, at vandbaserede klæbemiddelblandinger griber gipset godt - det vigtigste er at pre-level det for bedre vedhæftning.

Et andet navn for vandige klæbemiddelblandinger er universelle polymerklæbemidler. De fanger de fleste af de tilgængelige materialer og er nemme at bruge. Afhængigt af type og tykkelse kan du vælge anvendelsesmetode: limpistol, børste, spatel. Fokus på dine præferencer og designs, der har brug for fastgørelseselementer.

For eksempel er det bedre at arbejde med et stort loftsområde for at installere en bred skumplade med en rulle, og en pæn installation af bundplader hjælper med at sikre limpistolen.

Høj vedhæftning er tilvejebragt af en tykk konsistens - limen hærder hurtigt, men efterlader ti sekunder for at niveauere fliserne.

Separat skal det noteres polymert vandbaseret klæbemiddel "Titan" Styroporovy ". Hvis overfladen af ​​loftet er ru, er det bedre at tage det nøjagtigt - på grund af dens tæthed og plasticitet virker det også som en mastik og udjævner ujævnheder op til tre millimeter.

Opløsningsmiddelbaseret klæbemiddel

Deres brug har flere begrænsninger. For eksempel, hvis du vil dekorere et strækloft med skumplader, er det bedre at afstå fra at bruge dette klæbemiddel: det kan opløse beskyttelsesfilmen i loftet.

Sammensætningen af ​​sådanne klæbemidler indbefatter ofte gummi, harpiksholdig blanding, carbonhydrider og estere.

Selvklæbende blandinger fremstillet ved hjælp af denne teknologi, såsom Terokal 2444, og Macroplast B 2140, bruges ofte, når du installerer skumplader. På trods af den forholdsvis kraftige klæbeevne er det bedre ikke at anvende blandingen på et ujævnt loft.

Det er bemærkelsesværdigt, kan anvende to metoder bonding elementer, som en stift, der er belagt med en blanding af begge elementer, og våd, når klæbemidlet påføres til et af dem.

Perfekt disse typer lim er velegnet til brug i rum, hvor luften har tendens til at varme op: badeværelse, køkken, haller med pejs. Det tolererer høje temperaturer og er tolerant overfor ekstremer.

Bemærk: Installation af opløsningsmiddelbaseret lim kræver øget pleje, da den tørrer hurtigt. For små dele er det bedre at bruge en børste, og når du installerer store genstande - limpistolen.

Det er kendetegnet ved lim og høj vedhæftning: Den skal påføres med et meget tyndere lag end med vandanaloger.

Af minerne kan man bemærke tvivlsom miljøvenlighed: Ikke alle bygherrer er overbevist om, at brugen af ​​opløsningsmiddelbaseret lim er sikker til brug i boligområder.

Adhæsiv forbindelse

Polymerforbindelseslim er en separat gruppe af blandinger, der består af kompositmaterialer. Hvis almindelig lim tørrer på grund af tab af fugt eller tørring af opløsningsmidlet, giver forbindelsen en hitch udelukkende på grund af egenskaberne af hovedbestanddelen - oftest harpiks.

Fordelene ved denne lim omfatter et lille vægttab som følge af krympning: dette gør det muligt at påføre det i et tyndt, jævnt lag.

Derudover spredes limen ikke under forureningen af ​​stoffet, men formes som materialer. Dette er praktisk, hvis overfladen af ​​loftet, som du ønsker at klæbe skumfliserne på, ikke er lige flade - forbindelsen gør det muligt at udjævne overfladedækningerne.

Måske er den mest populære blanding af denne type epoxy. Forbindelse baseret på epoxyharpiks er meget holdbar, kendetegnet ved høje vedhæftningsegenskaber. En anden fordel er dens termiske og fugtighedsbestandighed kombineret med miljøvenlighed.

Andre populære mærker af forbindelser omfatter Anaterm-lim og Butacril.

Det skal tages i betragtning, at sammensat lim, der sælges i form af en tæt pasta, ikke er helt almindelig i anvendelse: den er tykkere end andre typer lim til loftfliser. Du bliver nødt til hurtigt og jævnt at anvende det med en spatel og ikke være forsinket med justeringen - på trods af at limen tørrer inden for tredive sekunder, har en uerfarne bygherre måske ikke tid nok. Imidlertid er denne ulempe nemt indløst af koblingskvaliteten.

Fugtighedsbestandigheden af ​​forbindelser har en anden fordel: de anvendes som et korrosionsforebyggende middel. For eksempel, hvis du vil lim skumbrædder på et træloft og ikke er sikker på fugtisoleringen, er forbindelsen det bedste valg. Det tillader ikke fugt at trænge ind i skummet og forhindre dens deformation.

Hot melt klæbemiddel

Separat udstråle smelteklæbemidler. De adskiller sig i deres egenskaber og sammensætning og anvendelsesmåder.

De tilhører typen af ​​termoplast, som, når den påføres, skal opvarmes godt. Efter afkøling hærder limmen.

Det anbefales ikke at anvende smelte til montering af loftfliser i badeværelset eller i køkkenet - der er risiko for, at limen "flyder" under påvirkning af opvarmet luft. Begrænsningen er dog meget betinget - limen begynder at smelte ved en temperatur på 10 ° C - det er tvivlsomt, at luften hver dag opvarmes i en sådan grad.

Udover den indlysende indikator for høj vedhæftning er der andre fordele. Først og fremmest er disse uden tvivl fremragende miljøpræstationer. Smelte indeholder ikke giftige urenheder, og derfor kan de sikkert bruges til at designe loftet i børnenes værelser.

Blandingen er brandsikker, ikke brandfarlig. Ud over driftsstandarder sikrer brugen af ​​smeltepunkter også høj styrke og pålidelighed.

Dens plasticitet og viskositet kan forsømme slibning af loftet: smelten fylder små huller og mikroskår på overfladen.

Et af funktionerne i smeltelim er anvendelse. En pensel eller byggespatel vil ikke være nok - du skal bruge en limpistol. Det ser også ud til at være usædvanligt - små gennemsigtige granuler ligner ikke sædvanlige flydende eller pastaagtige lim. Pellets skal hældes i pistolenummet, hvor de blødgør og tager en pastaagtig tekstur under virkningen af ​​varme.

Vær opmærksom: For at fastgøre loftsplinterne er smelten den bedste mulighed. Da du bruger en pistol, kan du påsætte lim med tynde pæne linjer, der ikke går ud over indretningens grænser og vil ikke ødelægge hovedbelægningen.

Populære smelte mærker: Dorus, Unibord, Thermolight, Kleiberit. Der er dog stadig mange producenter, der producerer smelteklæbemidler i forskellige priskategorier.

Således at have en ide om typologi af nibbles bruges til at installere skum loftet fliser, vil det være lettere for dig at bestemme den bedste løsning. Husk at først og fremmest er det nødvendigt at evaluere loftdækningen og funktionerne i de elementer, du vil installere, og at udføre arbejdet meget omhyggeligt - og alt vil fungere!

Hvilken lim er bedre at vælge til loftet fliser fra skum

Klæbemidlet anvendes til indendørs arbejde og kan laves på basis af vand eller med tilsætning af syntetiske og naturlige komponenter. Hvad angår den sidste mulighed, tilsættes knoglemel til det.

Men ulempen ved denne lim er, at rummet mellem lofterne og fliserne kan være et glimrende sted for habitat af skadelige mikrober. Men dette er ikke alle klæbende sammensætninger, der kan bruges til flisinstallation. Derudover afhænger kvaliteten af ​​fastgørelsen stort set af forberedelsen af ​​overfladen til arbejde.

oversigt

Som allerede nævnt kan lim laves på basis af vand. Men det er ikke altid tilrådeligt at bruge det. Det er tilladt at klæbe en flise med vandkomposition i lokaler, hvor temperaturindikatorerne for luftfugtighed ikke vil være lavere end 40 grader. Den største ulempe ved sådanne produkter er, at de tørrer ud i meget lang tid.

Den bedste løsning er opløsningsmiddelbaseret lim. Alkohol, toluen og acetone kan bruges her. De er kendetegnet ved hurtigkobling, de efterlader ingen mærker på overfladen af ​​belægningen, er ikke hygroskopiske. Ofte til installation af en flise fra polyfoam gælder følgende typer limstrukturer:

Videoen fortæller, hvad der skal limes til loftet af skum:

Titan

Denne sammensætning kan anvendes til montering af forskellige overflader. Denne fordel opnås takket være de fremragende tekniske parametre af klæbemidlet. Det giver mulighed for hurtig kobling til individuelle skummaterialer. Derudover kan Titanium bruges til at klæbe finishmaterialer til beton, cement og gipsoverflader.

Klæbens hovedkarakteristika omfatter følgende:

 • det er tilladt at bruge, både til interne og eksterne værker;
 • bruges til installation af forskellige materialer;
 • kan anvendes til binding af polystyrenskum;
 • økonomisk forbrug
 • besidder ikke farve;
 • den resulterende søm er karakteriseret ved høj elasticitet og vandmodstand;
 • i sammensætningen er der ingen komponenter skadelige for menneskekroppen;
 • ændrer ikke elasticiteten ved klimaændringer.

Om hvilken lim du vælger til flisen i badeværelset kan du finde her fra artiklen.

Flydende negle

Dette byggemateriale er fremstillet på basis af gummi og polymerer. Det kan bruges til kobling af forskellige byggematerialer, både homogene og heterogene. Meget ofte anvendes en sådan sammensætning til installation af skumfliser. Den største fordel ved flydende negle er, at de ikke beskadiger belægningen og ikke ruster.

Før du køber kompositionen, skal du omhyggeligt læse den skrevne tekst på etiketten. Flydende negle indebærer en stor mængde klæbematerialer, som hver især har sine egne tekniske egenskaber. Nogle bør bruges til at installere plastoverflader og i tørre rum, men der er kompositioner, for hvilke fugt og svampe ikke er forfærdelige. Der kan også være flydende negle med øget styrke og hurtigkobling.

Hvordan man vælger et klinkeklips til gips kan du finde her.

Hvordan man vælger og hvad er prisen på koldt resistente fliser lim, kan du lære af artiklen: http://resforbuild.ru/kleya/dlya-plitki/dlya-naruzhnyx-rabot-morozostojkij.html

Eltitans

Denne lim er også meget populær når det kommer til installation af skumbrædder. Med brugen er det muligt at opnå en stærk hitch. Ud over skumplast kan Eltitans bruges til limning af keramiske træbelægninger. Alle materialer med lim vil være tæt forbundet, hvis du vil udføre belægninger i form af mosaikker. Til langvarig kobling med beton, gips og mursten er Eltitans lim den mest succesfulde mulighed.

Under anvendelsen af ​​forbindelsen dannes en tynd gennemsigtig vandtæt søm. Brug det ikke kun til reparationer og konstruktion på arbejdspladsen, men også i hjemmet. De præsenterede produkter er kendetegnet ved en holdbar superelastisk forbindelse, såvel som fremragende frostmodstandsindikatorer. Klæbemidlets sammensætning tilvejebringer tilstedeværelsen af ​​en opløsning af polyvinylacetat med tilsætning af organiske opløsningsmidler.

Alle flisinstallationsaktiviteter med denne lim skal udføres i et godt ventileret rum. Når sammensætningen er blevet for tyk, kan den fortyndes med ethylalkohol til den ønskede konsistens. Sammensætningen påføres på en tidligere rengjort og jævn overflade. Til disse formål kan du bruge en børste eller rulle. Hvis der er hvidkalkede overflader, skal de behandles med en primer.

Øko-Näset

Dette klæbemiddel gælder også for universelle formuleringer. Det er perfekt til installation af skumfliser. Det kan også bruges til klistning af træ, kork, stele, keramik. Pastaprocessen kan udføres på en mursten, træ og betonoverflade.

Eco-Naset kan prale af forbedrede klæbeegenskaber, hvilket gør det muligt at opnå pålideligheden og holdbarheden af ​​koblingen. Den eneste ulempe ved en sådan sammensætning er behovet for at holde det monterede produkt i den ønskede position, indtil limen griber.

tid

Denne klæbende sammensætning nøjagtigt retfærdiggør sit navn, dets kobling sker øjeblikkeligt, og den holder det installerede panel perfekt. Der er ingen grund til at holde flisen oprejst for at vente på materialet til at klæbe til limen. Og det er meget ubelejligt, når du skal installere loftsplinter.

Men limmomentet har visse ulemper, som er høj pris og højt forbrug. Derudover er brugen af ​​sammensætningen ikke mulig uden brug af en pistol til fugemasse. Hvis du vil gøre alt arbejdet hurtigt og bekvemt, så finder du den bedste lim du ikke finder.

karakteristika

Oftest foretrækker man skumplader til afslutning af loftet. Årsagen til denne popularitet skyldes, at de anses for at være af meget høj kvalitet, og deres værdi er ikke så stor, så alle har råd til dem. Pris - fra 10 rubler.

Der er flere produktions muligheder præsenteret efterbehandling materialer.

Overvej dem mere detaljeret:

 1. Pressning er en proces, hvor komprimering foregår ved hjælp af en industriel presse. Således opnået produkt har en tykkelse på 7-8 mm.
 2. Injektion er en fliseproduktionsmetode baseret på oliven. Det smeltede materiale sendes til den ønskede form og komprimeres under påvirkning af høje temperaturforhold. Hvis du køber en plade lavet af denne metode, kan dens tykkelse nå 14 mm.
 3. Ekstrudering anses for at være den mest almindelige metode til fremstilling af polystyrenfliser. Men også ekstruderede skumplader kan også opnås på en sidevej. Ofte er et sådant materiale dækket af en dekorativ film.

På video - loftet fliser fra skum:

Ved køb af et materiale er det meget vigtigt at træffe det rigtige valg og vælge en flise fra højkvalitets byggeskum. Stop valget på polyfoam, der ikke opretholder forbrænding og antændes ikke. Sørg for, at tilstedeværelsen af ​​de præsenterede egenskaber er mulig, hvis du omhyggeligt læser de oplysninger, der er angivet på produktet.

Den mest populære form for flise til loftindretning forbliver firkanten. Deres størrelse er 50x50 cm. Du kan også købe rektangulære fliser, men det er ikke så almindeligt, og bruges i tilfælde, hvor loftet bliver færdigt i offentlige bygninger.

Skumfliser er selvfølgelig ikke en luksus. Hun finder sin køber, når det kommer til at færdiggøre rummet, hvor et præsentabelt udseende ikke er hovedformålet med reparationsarbejdet. Oftest bruges de i et landhus. Skumfliser kan også bruges til midlertidigt at ændre miljøet. Et sådant produkt koster ca. 30-40 rubler pr. 1 m2.

Hvis du vil bevare en smuk udsigt over dit loft i lang tid, bør du ikke vaske skumplastfliser, du skal støvsuge det. En sådan proces er meget enklere og lettere. Derudover kan forskellige pletter forblive på overfladen under vådrensning. Dette er hvad der viser effektiviteten af ​​rensning. Til rengøring af loftet fliser fra skum bør der anvendes en fleece børste. Det giver dig mulighed for helt at fjerne støvet fra reliefelementerne.

I foto - loftet fliser fra skum:

Men der er situationer, hvor flisen skal vaskes. Men til disse formål bør du helt sikkert bruge specielle vaskemidler. Men når man vælger dem, er det nødvendigt at tage højde for, at hvert værktøj har sine egne egenskaber. Desuden er det rum, hvor fliserne er installeret, fortsat meget vigtigt. Hvis dette er et køkken, skal pleje udføres mere intensivt og oftere.

Videoen fortæller, hvordan man maler loftet fra skum:

Du kan vaske skumfliserne på loftet ved hjælp af flydende produkter. Pulvere anbefales ikke, da der opstår slibende slid på overfladen, hvilket resulterer i spor på den behandlede overflade.

Hvis der anvendes en presset plade, er det ikke værd at vaske det. Du kan kun gøre vådt rengøring i en ekstrem situation og gøre alt arbejdet meget omhyggeligt. Hvis du har en injektion eller ekstruderet flise på loftet, kan du vaske det, så snart det bliver snavset. De er ikke bange for nogen mekaniske belastninger og må ikke øge vægten af ​​PC-plader.

Maleri proces

Hvis du skal male skumfliserne på loftet, så skal du overholde følgende handlingsplan:

 1. Ved hjælp af kittet dækker du alle ledige led. Takket være dette er det muligt at jævnt anvende maling og give loftet et blik på gipskonstruktion.
 2. Nu kan du lave forberedelse af maling. For at opnå den ønskede skygge er at blande nogle få farver af farvesammensætningen, og kun derefter anvende den på overfladen. Hvis du tilføjer lidt sand, kan du opnå en grov struktur.
 3. Det er nødvendigt at udføre maleri fra ethvert hjørne, for at gøre det ved hjælp af rullen. Hvis der er visse udodede dele, så kan du male dem med en børste.

Videoen fortæller, hvordan du kan male loftet fra skum:

Flise skader

Mange mennesker har et spørgsmål: Hvad er skumflisens skade? Til fremstilling af materiale ved anvendelse af polystyren. Den indeholder resterende styren, som tilhører højtoksikomponenterne. Det kan frigives i luften og påvirker menneskers sundhed negativt. Denne kendsgerning blev bevist, derfor findes der skade fra en sådan loftsbeklædning.

For at forstå, om fliser lim er skadeligt overhovedet, er det nødvendigt at kende dens sammensætning, en artikel vil fortælle om det.

Læs om, hvordan du vælger det rigtige limskum.

Loftet på skumfliserne - budgetversionen af ​​finishen, som stadig har et smukt udseende. Hvis du vil have en ny belægning til at betjene dig i lang tid, skal du vælge det rigtige klæbemiddel til installation og rydde det op til tiden og overholde ovenstående anbefalinger. Læs også: fliser klæbemiddel til gulvvarme: hvilken er bedre at vælge.

Hvordan vælges lim til loftfliser fra skum?

Loftet er næsten hovedpine for ejerne under renoveringen af ​​lejligheden, fordi dens mangler er tydeligt synlige fra hvert hjørne af rummet, og det er ikke let at reparere det på grund af overfladens vandrette stilling. Med fremkomsten af ​​loftsskumplader blev dette problem stort set løst - denne mulighed ser æstetisk glædeligt ud, er billig, uden krav på overfladen, som den limes på, betyder ikke nogen særlig installationsindsats.

Det er muligt at reparere loftet til en æstetisk tilstand selv uden færdighederne i byggeri og reparationsarbejde, men for at resultatet skal være pålideligt og holdbart, skal du vælge den rigtige specielle lim.

Loftet fliser funktioner

For at vælge den rigtige lim skal du først forstå klart, hvad et loftflise er. I modsætning til keramiske fliser er sådanne produkter næsten altid lavet af udvidet polystyren, et kemikalie, som mange fejlagtigt kalder skumplastik til dets lighed i udseende og i egenskaber. Traditionelt fremstilles den i pakninger med flere plader, der hver er ca. 1 cm tykke, og dimensionerne er normalt 50 til 50 cm.

Der er også helt flade plader, men oftere dekorerer producenten dem med et eller andet volumetrisk ornament i sortimentet. Derudover kan du vælge et specielt loft bundplader af samme materiale og endda stikkontakter, der ideelt set vil harmonere med sådanne reparationer.

Traditionelt er sådant materiale tilgængeligt i tre varianter:

 • Fra ekstruderet polystyrenskum. Et sådant produkt hører til den mest tilgængelige kategori, da produktionen ikke kræver enten en stor mængde råmaterialer eller avanceret udstyr, fordi selv meget pres ikke anvendes i fremstillingsprocessen. Resultatet er passende: Normalt stemplet flise er ikke den højeste styrke.
 • Fra injektion polystyren. I dette tilfælde anvendes mere komplekst udstyr, hvilket giver et betydeligt tryk, hvilket resulterer i en højere densitet og dermed holdbarhed. Denne type flise er stærk nok til at blive malet med vandbaseret maling.
 • Ekstruderet skum. Denne form for skum har maksimal styrke, da den er lavet ved hjælp af en ekstruder - en speciel maskine, der kan blande væsken og forsigtigt suger luftbobler ud af den. Råmaterialet er stadig flydende skum, så den færdige flise slet ikke indeholder hulrum, selv små. På grund af de høje omkostninger ved fremstilling af sådanne produkter laminerer fabrikanten sædvanligvis panelets ydre overflade, så den kan bruges uden skade på våde områder - i badeværelset eller i køkkenet. Når man vælger et sådant byggemateriale, er det ikke nødvendigt med efterfølgende maleri, da fliserne ofte er malet af fabrikanten.

Med det rigtige valg af fliser og lim til det, kan du få en reparation af loftet med følgende fordele:

 • Elementær installation, som alle kan gøre, samt lette limning på enhver form for overflade.
 • Høj æstetisme af færdigbehandling - op til den naturlige efterligning af ægte stucco. I modsætning til hævede lofter er niveauet af højden af ​​rummet næsten ikke reduceret.
 • Lyd- og varmeisoleringsegenskaberne af en sådan tynd barriere overstiger alle forventninger.
 • I modsætning til dets kunstige oprindelse er polystyrens skumplader helt uskadelige for mennesker og kan endda anvendes i børnehaven.
 • En bred vifte af sådanne produkter giver hver ejer mulighed for at vælge dette byggemateriale både i udseende og i egne økonomiske muligheder.

Desværre har en sådan perfekt type dekoration sine egne ulemper - selv om der ikke er mange af dem, og om ønsket kan de omgåes. For det første er udvidet polystyren ganske let antændt, og ved forbrændingsprocessen frigives giftige dampe. Derfor er det nødvendigt at afslutte loftet kun i de lokaler, hvor sandsynligheden for brand er ekstremt lille.

Desuden tillader skum ikke luft, som under forhold med høj luftfugtighed kan bidrage til udviklingen af ​​svampekolonier, men nem montering og demontering samt de lave omkostninger ved sådanne reparationer bidrager kun til hyppigere udskiftning.

Typer af lim

Under hensyntagen til alle de nødvendige karakteristika er fire limmuligheder bedst egnet til lofttrimning med skumplast:

 • Universal. Selve navnet på et sådant klæbemiddel siger tydeligt: ​​Denne blanding vil sammenlimme noget, det vil sige, denne situation vil også fungere. Denne lim er meget viskøs og tørrer meget hurtigt, og har også et relativt lavt forbrug. Ikke desto mindre er der også en ulempe - en skarp lugt der kræver luftning under drift.
 • Polyvinylacetat. Bag et komplekst navn ligger en almindelig PVA, såvel som dens mere komplekse konstruktion relativ - bustilat. Denne mulighed skelnes ved, at der ikke er skarp lugt og perfekt retter flisen på loftet, og det glæder sig også med lave omkostninger. Men man bør tage højde for det meget øgede forbrug, fordi med denne lim er hele flisen og hele loftet belagt. Desuden vil tørringsprocessen være længere.