Oprettelse af en ramme fra en metalprofil under gipspap

Arbejdet med oprettelsen af ​​en ramme fra metalplader til gipsvæggen opfattes af mange som en meget enkel begivenhed, der ikke kræver overholdelse af visse regler. På grund af dette er der situationer, hvor den opstillede overflade af GKL-plader viser sig at have mange ulemper, for hvilke eliminering er det nødvendigt at udøve en stor indsats og finansielle omkostninger.

Selvfølgelig er selve arbejdet ikke så svært. Bogstaveligt talt kan alle klare, men der er nogle nuancer, der skal tages i betragtning. Og udfør også installationstrinnene korrekt.

Fordelene ved metalprofilen

Der er to hovedmaterialer til konstruktion af batten - træbjælke og metalprofil. Det er den anden type materiale, der er mest foretrukket.

Metalprofil er sådan på grund af visse egenskaber:

 • For det meste (med korrekt opbevaring og transport) - har ingen fejl (krumning). Men hvis du vælger et tømmer, skal du sortere igennem en masse materiale.
 • Metalelementer kan bruges i næsten ethvert rum, samt ikke opmærksom på temperaturudsving. Dette betyder, at overfladen ikke vil blive deformeret.
 • Galvaniserede dele kan vare meget lang tid. Derfor kan de endda bruges i rum med stor fugtighed. De påvirkes heller ikke af svampe og rådne.
 • Til montageprofil er der forskellige elementer, der giver dig mulighed for at skabe en pålidelig og robust konstruktion.

Valg af materiale

Det er værd at være opmærksom på valget af de nødvendige materialer, især når man vælger dele af batten. Der er følgende typer profiler, der giver dig mulighed for at oprette en ramme til gipspladens vægge:

 1. Guide (PN). Dette element er designet til at skabe en struktur, der tjener til at sikre rackprofilen. Det afhænger af konsolideringen af ​​denne type profil, hvordan overfladen vil se ud i fremtiden.
 2. Rack (PS). Det bruges til at oprette kasser eller andre partitioner. Det kan gives forskellige krøllede muligheder.

Et særligt sted er besat af dele til loftkonstruktioner: loftsprofil (PP), loftguideprofil (PNP).

Du bør også overveje muligheden for at bruge sådanne yderligere elementer:

 • Vinkelprofil (PU). Måske - ekstern og intern.
 • Bæget profil (PA). Bruges til at skabe buer.
 • Suspension (U-formet). Det bruges til at fastgøre strukturen til væggene og loftet.
 • Connector ("Crab"). Det er meget bekvemt at fastgøre mellem de vinkelrette dele.
 • Udvidelseskabel Forbindes mellem forskellige dele af profilen.
 • Dowel og skruer (til metal).

Det er på dette stadium, at mange gør en meget vigtig fejltagelse. Det ligger i, at de erhverver en ikke-specialiseret profil. Takelementerne er nemlig forvekslet med vægelementer.

Nødvendigt værktøj

Naturligvis er fastgørelsen af ​​metalrammen til gips blot umulig uden brug af specialværktøj. Men rolig, alt hvad du altid finder i hvert hjem håndværkere.

Værktøj og materialer, der er nødvendige for at installere gipsvæg på rammen

 1. Stiksav med metalfiler eller saks til galvaniseringskæring.

Advarsel! Det er straks værd at bemærke, at du ikke kan bruge kværnen. Årsagen er ganske simpel. Et sådant værktøjs drejningsmoment er meget højt, og den galvaniserede profil er ret tynd. På grund af dette opvarmes det materiale, der skæres, hurtigt og deformeres. Og også efterfulgt af ødelæggelsen af ​​det beskyttende lag og udseendet af rust.

 • Plumb og niveau (eller flere moderne elektroniske enheder). Kun brugen af ​​disse enheder gør det muligt at oprette en flad ramme fremstillet af metal.
 • Linjemåle, målebånd og blyant (markør).
 • Bor eller slag for at skabe huller i væggene. Deres valg afhænger af overfladematerialet. Og ikke glem alt om øvelser eller øvelser.
 • Et sæt skruetrækkere og bedre skruetrækker. Med de nødvendige færdigheder kan du bruge boret (ved at indstille den nødvendige effekt).
 • Samlingsarbejde

  Alt du behøver er forberedt, værktøjet venter i vingerne. Det ser ud til, at du allerede kan begynde at arbejde. Jo hurtigere starten, jo hurtigere vil det ende, men du bør ikke skynde dig. Først skal du beslutte, hvilke arrangementer der skal afholdes. Installation af rammen har funktioner til forskellige typer arbejde.

  Monteringen af ​​rammen til opbygning af skillevægge af gipsplader har betydelige forskelle i forhold til installationen af ​​batten til gipsplader

  vægge

  I princippet anses arbejde med vægge som det nemmeste. Det er med sit bedste at starte, hvis det ikke er i modstrid med stadierne i reparationsarbejdet.

  Tip! For at undgå ubehagelig (rattling) støj, der kan opstå efter installation af en metalbatte, påføres der en tætningstape mellem overfladen og styrene.

  • Oprettelsen af ​​rammen begynder med markeringen. Det er bedst, hvis profilen er placeret så tæt som muligt på overfladen, der skal fastgøres. Men denne regel gælder ikke, når det er planlagt at udføre yderligere isolering eller bane kommunikation. Markeringen starter fra gulvet og overfører dataene til loftet. Nu kan du mærke på sidevæggene og direkte på hovedfladen. Det tages i betragtning, at søjleprofilens trin er 50-55 (op til 60) cm.

  Oprettelse af layout og indstilling af guideprofiler

 • Rassverlovka gjort under fastgørelsesanordninger. Du kan straks installere de U-formede beslag.
 • Det er på tide at sikre alle dele af strukturen. Ved først at sætte PN - det viser sig det lukkede design i hvilket indsætter joint venture. Ved hjælp af skruer til metal - skru dem sammen (bund og top). Rack mount er fastgjort til bøjlerne.

  Montering og fastgørelse af stativprofiler

 • Suspensioner har en funktion at gå ud over profilen. Det vil sige, udstikkende "ører" dannes. De skal bøje sig. Dette skal gøres indeni, for ikke at forstyrre installationen af ​​GCR pladerne.

  Hvis det er nødvendigt at give en yderligere stivhed til gipsrammen, anvendes der vandrette skruer. De er nemme at lave fra selve profilen, som skæres i den ønskede størrelse (med en lille margin). Vær opmærksom på deres mount.

  Oprettelse af vandrette hoppere

  Gør det ofte:

  1. Metal saks skærer enderne af profilen langs kanterne.
  2. Ribbenene er foldet. Gennem dem og fastgør båndene til stativerne. Den centrale sektion er efterladt uden en skrue, ellers får du en bakke.

  septa

  Disse strukturer er oprettet for at adskille lokalerne samt at adskille hinanden helt fra hinanden. Arbejdsplanen svarer i princippet til ovenstående, men har sine egne tekniske egenskaber.

  1. Først og fremmest bør det forstås, at skillevæggen kræver tilstrækkelig stivhed. Dette tages især i betragtning, når strukturen ikke har nogen støtte til de to hovedvægge.
  2. Arbejdet begynder med fastgørelsesguider. For at gøre dette skal du bruge en dowel med en skrue under hensyntagen til trinnet - 45-50 cm. Installation af styringsprofilen

  Tip! Det er nødvendigt at være opmærksom på opførelsen af ​​skillevægge, hvor døråbninger leveres. Den nederste styring skæres naturligvis og installeres yderligere lodret rack.

 • Installer nu vertikale stativer. Mellem dem fastgør de vandrette bånd. Fastgørelsesholdere båret ansigt til en af ​​væggene. Det viser sig, at begge sider af skillevæggen har en kant til fastgørelse af gipspladen. Derfor, hvis du planlægger en seriøs isolering eller ledningskommunikation, så vælg profilen af ​​den ønskede størrelse.

  Installation af oprejer

 • Alle strukturelle elementer er sikkert snoet med metal skruer.
 • I sideelementerne (ende) - indsæt en træstang af passende størrelse. Det er nødvendigt for pålidelighed.

  Færdiglavet indvendigt partitionsdesign

 • Funktioner med at skabe dør og vinduesåbninger

  Rammen fra en metalprofil til gipsplader har ofte brug for skabelse i det forskellige åbninger. Med dørene fortsæt som følger:

  • Går til dørkarmen. I hvilken hænger tidligere dørbladet. At indstille de nødvendige clearinger (fordi kassen ikke er fast) - indsæt kiler fra fiberplader eller hardboard.
  • Begynd nu at lægge stativet op, som støder op til døråbningen. De er sat vertikalt og forstærket med en træbjælke. Påfør polyurethanskum og luk kassen med skruer.
  Diagram over at skabe en døråbning i en gipspladspartition

  Tip! Den beskrevne metode er ret besværlig, den er mere velegnet til tilfælde, hvor døråbningen ikke var forudgivet. Derfor er det bedre at bruge tid på foreløbige beregninger og markering samt at bestemme størrelsen på dørbladet. Derefter kan du straks oprette en døråbning (med den nødvendige margen) og hurtigt sætte døren ind i den.

  Når der oprettes et lysvindue, er der sådanne funktioner:

  1. Du skal installere to vandrette hoppere (øverst og nederst).
  2. Lodrette stativer udføres bedst med trælån.

  Foranstaltninger til at styrke rammen og øge støjisoleringen

  Det skal bemærkes, at en simpel kasse ikke har tilstrækkelig stivhed. Derfor, hvis det er nødvendigt, skal du give det et løft. Dette er normalt nødvendigt i lokaler, hvor møbler vil blive placeret på væggene.

  Den nemmeste måde:

  • I stedet for joint venture og NP på 50 mm - tag 75 eller 100 mm.
  • Reducer trinet mellem stativer.
  • Vertikale elementer indstillet i par.
  • Brug realkreditlån i form af en træbjælke.
  Styrkelse af metalrammen med vandrette skruer fra træ

  Tip! Hvis det er muligt, brug så en helt anden mulighed. Nemlig - gipsvæg på rammen passer ind i to lag. I dette tilfælde overlapper sømmerne i det første lag.

  Vær også opmærksom og lydisoleret. Faktum er, at den hule ramme giver en signifikant lydeffekt.

  1. Mineraluld er lagt i rammen. Derfor bestemmes straks med trinnet af lodrette stativer og lintel.
  2. Når du opretter partitioner - lav en dobbeltsidet ramme. Så hver plade GKL fastgjort til sin side kasser.
  Dobbeltsidet ramme

  Ethvert arbejde kræver pleje, selv om det ser ud til at gøre en ramme til gips er meget enkel.

  vægge

  I forbindelse med reparationsarbejde anvendes boligmaterialer, huse eller kontorer ofte til materiale som gipsvæg. Med sin hjælp er det ikke bare muligt at skjule overfladenes uensartede ujævnheder, men også at gennemføre næsten alle ideer ved design af værelserne: buer, komplekse loftsystemer, skillevægge, alkove. Artiklen vil se på, hvordan man laver den rigtige ramme på væggen under gipsvæggen.

  Indhold:

  Fordelen ved gipsplader vægge og lofter

  • Profilkonstruktionen til et gipsplader fra en profil giver dig mulighed for at montere LED-strimlen på en ordnet eller kaotisk måde, indbyggede lamper eller hænge en klassisk lysekrone.
  • Væggene kan dekoreres med nicher og en ret oprindelig måde at gøre dem lyse.
  • Ventilationsrør passer ind i det opnåede mellemrum, de elektriske ledninger vil blive skjult, og der vil være plads til isolering og lydisoleret materiale.
  • Og hvis rummets højde giver dig mulighed for at installere et klimaanlæg af kassettype, da indendørsenhedens tykkelse kan være fra 230 til 300 mm.

  Gipsvægskonventioner

  Ved at købe dette byggemateriale kan du støde på følgende akronymer (forkortelse):

  • HL - gipsplastegrå, med en tykkelse på 8 til 16 mm, en bredde på 1200 mm og en længde på 2000-4000 mm. Bruges normalt i værelser, der ikke har særlige krav;
  • GKLV - fugtbestandigt ark (karton malet i grønne toner), som er karakteriseret ved hydrofobe additiver. Den er produceret med følgende dimensioner: 18x600x2000 mm. Anvendes i badeværelser eller køkkener;
  • GKLO - brandhæmmende gipsvæg har en lyserød farvetone, har en høj modstand mod virkningerne af åben ild. Dens tykkelse kan være fra 10 til 16 mm, bredde - 1200 mm og længde - 2000-4000 mm. Denne visning er relevant for værelser med pejs;
  • GKLVO - gipsvæg kombinerer fugt og flammehæmmende egenskaber, tykkelse 12-16 mm, bredde 600 eller 1200 mm, længde 2000-4000 mm.

  Det skal her bemærkes, at 9,5 mm plader anvendes oftere til lofter og til vægge, skråninger eller skillevægge, nicher - 12,5 mm til fremstilling af buede, buede former - 6,5 mm gipsplader.

  Det anbefales ikke at bruge en markør til markering på gipsvæggen, fordi nogle arter har en "fantastisk" egenskab, der fremkommer på arkoverfladen selv gennem flere lag af kitt og maling.

  Legend Metal Profile for Drywall

  • PS-profilstativ U-formet med langsgående riller. Dens base kaldes "ryggen", og siderne - "hylder", altid lig med 50 mm. Bagens bredde ligger i området fra 50 til 100 mm. Den bruges som lodret rack.
  • PN - en profil guide, dens sektion er identisk med en rack profil. Bredden på "hylderne" er kun 40 mm, "basen" er 50-100 mm. Bruges i opførelsen af ​​vægrammen eller opretter skillevægge. Den er fastgjort til gulv og loft og danner en ramme til hovedstrukturen.
  • PP - loftsprofil (60x27 mm) med 3 langsgående riller. Det er for ham installationen af ​​gipsplader.
  • PNP - loft guide profil (27x28 mm). Ved konstruktion af en ophængt struktur er den fastgjort til rummets vægge, der styrer PP'en.
  • PU - vinkelprofil (85 °) af perforeret metal, der bruges til at styrke hjørnerne. Det kan være både internt og eksternt, forskelligt i formål og parametre. I yderligere arbejde er hullerne fyldt med kittemateriale og derved sikrer pålidelig adhæsion på gipsvæggen.
  • PA - buet profil (konkave eller konvekse). Med sin hjælp er ikke kun buetype døråbninger lavet, men også suspenderede strukturer af komplekse bølgede former skabes.

  Hvis du planlægger at installere et tungt maleri, lysekroner med en betydelig vægt eller beslag til installation af en hvilken som helst enhed - anbefales det at styrke rammen på disse punkter, selv i byggestadiet.

  Yderligere elementer

  • Profiler kan være fra 2750 til 4000 mm lange, hvis en længere længde er nødvendig, så bruges en slags kobling (stik til 60 x 27 mm PP).
  • Krabben har en korsformet form og anvendes ved profilernes skæringspunkt og sikrer rammens styrke. Den to-niveau krabbe sætter på software på øverste niveau og pålideligt løser en profil af det lavere niveau.
  • Direkte suspension er monteret på væggen eller loftet og bøjer derefter langs specielle linjer. Profiler indsættes i den modtagne U-formede åbning og derefter fikseres. Efter installationen er overskydende "ører" bøjet eller afskåret. Hvis du bruger et sådant fastgørelsesmiddel - pladsen under loftet ikke vil være mere end 60 mm.
  • Ved hjælp af clips og ankerophæng kan du justere højden på interceilrummet fra 250 til 1000 mm. Dens understøtningsdel giver en stabil position af PP'en.

  metalware

  Hardware til montering af guider og suspensioner vælges afhængigt af overfladerne, for eksempel:

  • Hvis væggene og loftet er lavet af beton, er profil- eller forankringssuspensionerne monteret med dybere 6x40 eller 6x60 mm afhængigt af overfladens kvalitet.
  • Til træbaser er fastgørelseselementer lavet med 6x70, 6x80 mm skruer.
  • For at fastsætte hinanden blandes alle metalelementer i rammen, f.eks. Direkte suspensioner til loftsprofiler, rackmonteret til styrene, koblinger, krabber er bedre med skruer med en skarp ende på 3,5x11 mm.
  • Gipsvæg er monteret på metalprofiler med selvdrejende skruer med en hyppig tråd af galvaniseret stål 3.5x25 mm. Der er ikke behov for at forborge arbejdshullet.
  • Du kan vedhæfte guideprofilen til stativerne til gipspladens loft ved hjælp af specielle drop-in dowels, der giver en sikker pasform.

  Arrangementets rækkefølge

  • Hvis du planlægger at afslutte og vægge og loft, så skal arbejdet begynde med monteringen af ​​rammen på loftet. Sædvanligt hvilket loft kan "prale" med lige vinkler (90 °), og hvis i dette tilfælde reparationsarbejder startes fra væggene, vil montering af gipspladerne øverst være meget vanskeligt.
  • Udfør elektrisk arbejde, før kablet til placeringen af ​​belysningsenheder. Bredden af ​​ledningen skal være 10-15 cm fra det "nye" loft. Det er nødvendigt at kontrollere alle ledningsforbindelser (funktionsdygtighed). Når du installerer spotlights, bør du omhyggeligt planlægge passagen af ​​metalfragmenter af strukturen.
  • Mærkning af overflader til installation af profiler. Startpunktet starter fra den nederste vinkel eller knap på bundloftet. Horisontale guider, direkte suspensioner, loftsprofiler er monteret, gipsplader er fastgjort.
  • På samme måde monteres rammen på væggene. Deres krumning bestemmes, og PN er installeret på loftet og gulvet, hvis der er vinduer - mærket begynder med dem.
  • Det er fortsat at holde kitt og andre færdiggørelsesfaser af arbejdet.

  Montering af loftrammen

  • Først bestemme afstanden, at det nye loft falder. Det skal her huskes her, at hvis spotlights skal monteres, er det nødvendigt at kende deres højde - en er nok til 5-8 cm af interceilrummet til den anden - 12-15 cm.
  • Næste på væggen er et punkt, fra det hele vil markeringen blive udført. Ved hjælp af et laserniveau bestemmes en vandret linje, som du kan tegne med en blyant eller bruge et snitkabel.
  • Ved hjælp af et målebånd måler du den ønskede længde af profilen og skærer den af ​​med almindelige metalskærer. Hvis det er nødvendigt, er de let forbundet, idet de sættes ind i den anden. I dette tilfælde skal overlapningen være mindst 3 cm, og dette punkt skal fastgøres af hardware.
  • Langs linjerne på væggene er monteret PNP, nogle modeller har allerede arbejdshuller, hvis ikke, så bliver de boret med en pitch på 50 cm med perforator eller en boremaskine, afhængigt af den basis, som disse profiler er fastgjort på.
  • Næste er markeringen til loftsprofilerne. Fra væggen til tilbagetrækning omkring 60 cm (da væggene ikke altid er forskellige ideelle størrelse), og niveauet for at kontrollere nøjagtigheden af ​​at finde ridser. Mærker skal være synlige på væggene. Som en profil, her vil den fungere som en lineal, for at forbinde bindestregerne på modsatte vægge, bliver den resulterende linie "referencepunktet". Fra det parallelt er hver 60 cm en linje over loftet.
  • På samme måde til at lave en razlinovka og langs længden af ​​rummet, til sidst vil næsten alle cellerne opnås med dimensioner på 60x60 cm. Dimensionerne af cellerne nær væggene vil have andre parametre.
  • Direkte suspensioner er fastgjort af dowels (selvdrejende skruer) med en stigning på 60-70 cm, midten af ​​bunden skal være nøjagtigt langs den markerede linje. På steder, hvor der skal installeres apparater eller udstyr (ventilator, lampe, klimaanlæg), anbefales det også at installere traversen.
  • Loftsprofiler til gipsvæg må ikke høstes "til fremtidig brug", som nævnt ovenfor, kan afstanden fra væg til væg på forskellige steder i lokalet afvige betydeligt. Derfor for hver profil måles længden separat, og den skal være 2-3 cm mindre end rummets bredde.
  • Loftprofiler indsættes i styrene, hvor den centrale rille skal være i fare. Fastgør dens position med en skrue. Anvend om nødvendigt koblingen.
  • Ved hjælp af metalskær til at forberede hoppere fra loftprofilen svarende til 60 cm, og de tværstykker beregnet til montering fra kanten (fra væg til første langsgående profil) er et par centimeter mindre end den faktiske afstand.
  • Det er også nødvendigt at overvåge sammenfaldet af profilsporene med markeringer på væggene, i stedet for deres forbindelse med længdeprofilen for at etablere en enkelt-niveau "krabbe" og fastgøre den med selvdrejende skruer.
  • Det sidste trin i installationen af ​​dette design er at montere loftprofilerne på suspensionerne. Til dette formål anbringes et niveau på PCB'en på hvert forbindelsessted. Og efter afvigelserne er kontrolleret og om nødvendigt justeret, afviges der. Næste er installationen af ​​plader af gipsvæg.

  Metal vægramme

  • Før installation af en vægramme fra en profil udføres alt elektrisk arbejde, ledninger bringes til stikkontakter, kontakter og placeringspunkter for belysningsudstyr, husholdningsapparater.
  • Umiddelbart skal det bemærkes, at vægrammens teknologi er forskellig fra installationen af ​​loftkonstruktionen. For det første er en væg helt færdig, fra guideprofilerne til installationen af ​​gipsvæg. Og først da er overgangen til den næste mur og så videre.
  • Teknologisk komplekse objekter, når man konstruerer en vægramme, betragtes som værelserne med vinduer, da skråningerne kræver særlig opmærksomhed. Hvis du har til hensigt at udføre vægisolering, skal vertikale profiler installeres i en afstand af 5 cm fra bundfladen (gamle hældninger).
  • Af stor betydning er vindueskarmens bredde, hvis vægens finish begynder efter installationen, fordi markeringen til rammen er lavet fra vinduet. Men her tages der hensyn til tykkelsen af ​​pladen af ​​gipsvæg, som kan være 9,5 eller 12,5 mm.
  • Firkanten anbringes på rammen, og afstanden måles, ikke at glemme de yderligere 5 cm. Dette gøres også på den anden side af vinduesåbningen. Lignende manipulationer skal udføres, hvis der er flere vinduer i rummet. Disse mærker markerer kanten af ​​rammen. Du kan straks installere PN'en til "bunden" af vindueskarmet. I dette tilfælde kan pitchen på de lodrette stativ være mindre end 60 cm.
  • Et niveau anvendes på disse risici for at overføre dem til siderne af karmen. Fremgang fra disse mærker, ved hjælp af niveauet, er kanten af ​​rammen på gulvet og loftet markeret. For at installere metalstrukturen anbefales det at bruge et niveau på 2 meter, det viser en mere præcis værdi.
  • Mærker på loftet og gulvet er tilsluttet, og profilguider er monteret på de opnåede linjer. De første PS'er er sat på siderne af vinduet, så vertikalerne er markeret i 60 cm trin fra disse profiler. En af dem skal installeres i hjørnet af rummet.
  • Montage af suspensioner udføres hver 60-70 cm, deres center skal være strengt langs linjen. Rackprofiler sættes i guider, så deres mellemrille falder sammen med mærket på loftet og gulvet og er sammenkoblet. Yderligere niveau styres af deres lodrette base og hylder. Derefter udføres den endelige fiksering med skruer.
  • Crossbarsne er installeret ved hjælp af "krabbe", og der skal lægges særlig vægt på deres installation i nærheden af ​​vinduet. Den horisontale jumper er monteret over åbningen.
  • Når monteringen af ​​metalrammen til væggen er afsluttet, anbefales det at skitse placeringen af ​​længde- og tværgående profiler. Denne ordning kan være nødvendig, hvis det i fremtiden bliver nødvendigt at placere et billede på væggen, en anden hylde eller hænge dekorative blomsterpotter i loftet.
  • Her anvendes de såkaldte "sommerfugle", "paraplyer" og så videre som fastgørelsesanordninger: plastikpladen retter sine "vinger", når de skrues i skruen, hvilket sikrer pålidelig fiksering på gipsens bagside.
  • Hvis du forstår installationsprincippet, og til at begynde med, en simpel konstruktion til gipsplader, så ved næste reparation vil det være muligt at implementere mere komplekse løsninger: et to-niveau loft, nicher i væggene og buede døråbninger.

  Profilens ramme til gipsvæg: skænder væggene, samler skillevægge og strukturer

  Ved reparation af lejligheder og private huse er forskellige gipsvægge blevet udbredt. Med dette tilgængelige materiale kan du justere væggene og lofterne, skjule i en kommunikationsboks, oprette skillevægge, ændre døråbninger, skabe nicher og hylder, der pryder det indre af et rum. Kvaliteten af ​​reparationen afhænger i vid udstrækning af, hvor korrekt rammen til gipsvæggen er monteret. Derfor bør han være opmærksom.

  materialer

  I de fleste tilfælde er præference givet for rammerne af metalprofilen. Sammenlignet med en trækasse har den mange fordele: holdbarhed, modstand mod miljøpåvirkninger, styrke, en lille mængde affald. Til installation af metalramme skal du bruge følgende profiltyper:

  • Guide (starter). Det er opdelt i loft (mærkning PNP eller UD) og væg eller skillevæg (PN eller UW).
  • Bearing (main, rack). Til konstruktion af lodrette søjler og vandrette lintel anvendes vægmetallprofiler til skillevægge (PS eller CW) samt loft (PP eller CD).
  • Hjørne (perforeret hjørne). Med det, styrke de indre og ydre hjørner af strukturerne af gipsfiberplader.
  • Fleksibel buet profil (PA). Bruges til montering af buer og andre buede strukturer. Det kan dog også med succes erstattes med hjælpelinjer, hvilket gør udskæringer i sidehyllerne med bestemte intervaller. Dette giver dig mulighed for nemt at give den den ønskede bøjningsradius. Jo mindre det er, jo oftere er det nødvendigt at lave nedskæringer.

  Før montering købes forskellige fastgørelsesdele i den krævede mængde:

  • Direkte suspensioner. Nyttig når udjævning af vægge og lofter.
  • Dyvel-negle. Med deres hjælp er rammelementerne fastgjort til basisfladen. De mest populære størrelser er 6 × 60 mm og 8 × 80 mm. Når et stort lag af gips anbefales at vælge længere stik.
  • 9 mm metal tapping skruer. Kaldes populært "bugs" eller "bedbugs", de bruges i samlingen af ​​rammen. Nogle fagfolk gør uden dem, forbinder metalprofiler ved hjælp af en prosekatel.
  • Spjæld tape. Den limes til profilplanet, der støder op til gulv og vægge, og giver lydisolering af strukturen.
  • Yderligere fastgørelseselementer er krabbelstik.

  Værktøjssæt

  Listen over nødvendige armaturer forbliver standard uanset kompleksiteten af ​​gipsvægskonstruktionen. Det omfatter:

  • Puncheren med boren af ​​den nødvendige diameter. Impact øvelse overholder ikke altid armeret beton gulvplader.
  • Skruetrækker. Derudover kan du bruge prosekatel, men denne enhed er sjældent til stede i arsenalen til det almindelige hus.
  • Markeringsværktøjer: niveau, plumb, målebånd, blyant.
  • Sakse til metal. Ved skæreprofil skal du bruge dem, ikke kværn. Ved anvendelse af det sidste lider den galvaniserede belægning af produkter.

  Typer af konstruktioner fra gipsplader

  Med egne hænder kan du samle enhver struktur lavet af gipsplader med høj kvalitet og i fuld overensstemmelse med den nuværende SNiP. Disse kan være:

  • Vægbeklædning og lofter. Gipspladens udjævning er den hurtigste og mindst tidskrævende metode til forberedelse til afslutning af ujævne overflader.
  • Indvendige skillevægge, hvor dør- eller vinduesåbninger kan arrangeres, samt andre funktionelle eller dekorative detaljer af interiøret.
  • Kasser af forskellige former, gemmer kommunikation eller bærer elementer af yderligere belysning.
  • Hylder, nicher, skabe og endda dekorative pejse, som også med succes er lavet af GCR.

  Ramme ved justering af væggene

  Trinvise instrukser til opstilling af en ramme til udjævning af en væg omfatter:

  • layout;
  • installations- og forbindelsesprofiler.

  Vær opmærksom! Til justering af overlap anvendes ofte profiler СD og UD, som refererer til loftet. CW og UW, med bredere hylder, der passer til skillevægge, som tegner sig for en stor belastning.

  mærkning

  I begyndelsesfasen er grænserne for den fremtidige ramme, profilens placering og fastgørelsespunkterne for suspensionerne skitseret:

  • En linje er tegnet på loftet, som er den øverste yderkant af den fremtidige ramme. Afstanden mellem den og væggen vælges i overensstemmelse med tykkelsen af ​​den anvendte profil og de meddelelser, der skal placeres eller lukkes med gipsplader. Jo kortere denne afstand, jo bedre: mere plads vil forblive i rummet.
  • Ved hjælp af niveau linjen overføres til gulvet.
  • På væggen er det nødvendigt at lave et layout af lodrette indlæg. Gipsplader har en standardbredde på 120 mm, så den optimale stigning til fastgørelse af stativprofilen er 60 cm.
  • I de fleste tilfælde er et ark ikke nok til at lukke hele væggen fra top til bund. Standard GKL "Knauf" eller et andet mærke har dimensioner på 2500 × 1200 mm. Derfor er placeringen af ​​de vandrette hoppere markeret.
  • På samme tidspunkt er det værd at lægge etiketter i punkter for fastgørelse af suspensioner. Afstanden mellem dem i henhold til teknologien skal være 70-100 cm. Den optimale tonehøjde er 80 cm.

  Alle instruktioner til konstruktion af gipspladestrukturer bemærker, at pletteringselementerne i gipsplader skal dockes på overfladen af ​​profilen.

  Konstruktion samling

  Efter markering begynder installationen af ​​rammen:

  • Et spjæld tape er limet til siderne af guiderne ved siden af ​​væggen, hvorefter de er fastgjort til gulv og loft med dowels i trin på 60-80 cm.

  Hvis overlapningen er træ, skal du bruge skruer med brede hætter eller almindelige skruer på træ, udstyret med en ekstra vaskemaskine.

  • Hullerne til dowels er boret fra punktmærkerne på væggen og direkte suspensioner er monteret.
  • Lodrette indlæg skæres 1-2 mm kortere end rummets højde og indsættes i styrene. De er fastgjort til dem ved hjælp af en piercer eller metal skruer. Deres placering i et plan styres af niveauet og fastgøres ved hjælp af suspensioner. For at gøre dette, er de fastgjort til stativene med skruer, skrues ind i egnede huller. De fremspringende dele af armene er bøjet mod væggen.
  • Horisontale linter skæres med en margin på 1-2 cm. Sideskylder skæres af ved kanterne, hvorefter disse særlige "tunger" fastgøres til stolpen med skruer.

  Alle designs fra GKL har en betydelig ulempe: de tåler ikke belastningen. Derfor bør du på forhånd planlægge, hvilke elementer af indretningen der skal fastgøres til væggene og hvor. Disse steder bør styrkes yderligere: sno sammen to profiler eller sæt en passende træbjælke ind i hulrummet på stativet.

  Efter udførelsen af ​​disse operationer kan du skære rammebladene på gipsvæggen.

  Partition ramme

  Denne type konstruktion afviger fra vægbeklædning, idet den ikke bruger direkte suspensioner. Derudover er døråbninger ofte lavet i skillevægge, som kræver yderligere forstærkning. Ereksionsalgoritmen er enkel:

  • Mærket udføres, hvor konturen af ​​den fremtidige skillevæg på gulv, loft, vægge er skitseret.
  • Konturerne er monteret guider tapet spjæld tape. Afstanden mellem fastgørelsesdele (dowel-negle eller skruer) - 30-50 cm.
  • Monterede lodrette stativer i trin på 40 eller 60 cm.
  • Ved hjælp af skruer installeres vandrette lintel på hvilke elementer af gipsplader plating vil blive forbundet.

  Dør (vindue) åbning

  Hvis der er tilvejebragt en dør i skillevæggen, laves et mellemrum af passende længde i den nederste styring. Yderligere handling i henhold til denne ordning:

  • Racks ved siden af ​​døråbningen er lodret justeret med et niveau. De er fastgjort med skruer til rammestyrene, og derefter forstærket med træstænger.

  Vær opmærksom! Afstanden mellem søjlerne som døråbningen skal være 2 cm større end boksens bredde.

  • Installerer den øverste jumper fra styrprofilen. Den skal være placeret 1-1,5 cm over den fremtidige dørstruktur.
  • En ekstra lodret stolpe, der er skåret i størrelse, er monteret på GKL-dokken, der ligger over døren.

  Vinduets åbning i skillevæggen er lavet på lignende måde, kun i den nederste del af den er der tilføjet en mere vandret bane.

  Loftniveau

  Enheden af ​​loftrammen svarer til væggen og følger de samme principper. Særlige punkter:

  • Ud over lige linjer kan udvidede suspensioner også anvendes, især til flerniveaustrukturer.
  • Loftprofiler anvendes. De fleste af dem udgør en slags gitter, der giver dig mulighed for at rette gipsvæggen i et skakbrætmønster.
  • Træet mellem bøjlerne er 40-60 cm. At reducere det hjælper med at forhindre sagning af strukturen.
  • Det er bekvemt at styre positionen af ​​de støtteprofiler ved hjælp af ledninger, der strækkes mellem væggene.
  • Ved skæringspunktet mellem elementets elementer skal der anvendes stik som "krabbe".

  Mere detaljeret beskrives processen med montering af hylderammen for gipsvæggen i denne artikel.

  Formning af buer

  Bøjningen er oprettet ved hjælp af en speciel buet profil. I mangel heraf kan der anvendes en strømningsvejledning: kronblade skæres i sidevæggene, hvorefter det let bøjes.

  Begge guider er forbundet med vertikale indlæg, hvortil gipsplader efterfølges.

  Med en buebredde på op til 30 cm er vandrette lintel valgfri: Den krævede stivhed sikres ved bundplanet af gipsplader.

  Hylder, nicher og kasser

  Rammer af forskellige design samles i overensstemmelse med de samme principper. En del af strukturen er fastgjort på væggen ved hjælp af guider, de nødvendige vertikale og vandrette elementer installeres.

  Ved montering af hylder og nicher styrkes vandrette lintel, som vil tage højde for hovedbelastningen.

  Detaljerede instruktioner til at lave en niche fra GCR læses her. Processen med at skabe gipshyller er beskrevet i denne artikel.

  Kasser, lukkekommunikation, skal leveres med døre eller luge til inspektion eller vedligeholdelse. Der er et mellemrum mellem kassens vægge og dets VVS- eller spildevandsledninger inde i.

  Trin-for-trin beskrivelse af processen med at oprette en boks med GCR kan findes her.

  Efter at rammen er monteret, er strukturen beklædt med gipsplader, og efterbehandling udføres: Luk sømmen, hullerne fra skruerne og fremstille en primeroverflade.

  Still spørgsmål om montering af rammen af ​​enhver gipsvægskonstruktion i kommentarerne. De vil svare på en kvalificeret mester med 12 års erfaring i efterbehandling.

  Profiler til gipsvæg

  Montering af en profil for gipsvæg gør det selv

  Arbejdet med installationen af ​​profilen under gipsvæggen med egne hænder indebærer udførelse af en række operationer i forbindelse med udarbejdelsen af ​​et pålideligt grundlag for gipspladerens belægning. For at løse dette problem kan du bruge en af ​​de mest almindelige metoder, nemlig rammeløs og rammeknologi til lægning af gipsplader.

  Elementer af rammekonstruktioner

  Profilfastgørelse til væggen

  Essensen af ​​den rammeløse metode til at lægge drywall er at limke ark af materiale på en absolut glat overflade ved hjælp af speciel gipslim. Moderne teknologier til at arrangere dekorative belægninger indebærer forberedelse af en rammekonstruktion af profiler, som derefter er beklædt med plader af gipsvæg. Til montering af sådanne strukturer anvendes specielle støtteprofiler såvel som fastgørelsesdele af den ene eller anden art. I byggepraksis er der flere typer profiler, der anvendes til at arrangere kasser til gipsvægge:

  • CB profiler (lodret eller rackmontering) til fremstilling af skillevægge;
  • guide profiler af typen af ​​carbonhydrider og DD, der anvendes som vandrette rammelementer;
  • loftsprofiler til fremstilling af rammebaser.

  Typer af profiler til gips

  Derudover vil du helt sikkert have brug for følgende forbindelseselementer til forberedelse af rammen:

  • U-formede vedhæng, der anvendes til fastgørelse af SD-profilerne på en monteret bund;
  • cross-type-stik, der tjener til krydsbindende SD-profiler, der er placeret på samme niveau;
  • U-formede stik, der bruges til at forbinde SD-profiler på forskellige niveauer;
  • T-formede hængende beslag med specielle klip, der bruges til at arrangere rammen af ​​det hængende loft.

  Installationsprocedure

  Før installationen af ​​profilstrukturerne foretages markeringerne for placeringen af ​​guiderne i den fremtidige ramme, som bestemmer placeringen af ​​hele strukturen som helhed. Ved afslutningen af ​​markeringen er styrene fastgjort på understøtningsbasis med dowels, og så er de indbyrdes forbundne ved hjælp af selvdrejende skruer. Det skal bemærkes, at fremstillingen af ​​gipspladerammen udføres ved anbringelse af strukturer af følgende type:

  • falsk loftsramme enkelt niveau;
  • suspenderet to-niveau ramme;
  • væg partitioner med en eller to rækker af stativer.

  Overvej hver af disse muligheder for at arrangere rammen mere detaljeret.

  One-tier og to-tier hængende rammer

  Enkeltstående ophængsramme

  En enkeltstående ramme konstruktion anvendes normalt i tilfælde, hvor det er ønskeligt at opretholde en given højde af rummet efter fremstillingen af ​​et ophængt loft. Under installationen er rammelementerne fastgjort til loftbunden ved hjælp af specielle hængende beslag, mens de tværgående styringer placeres mellem hovedprofilerne. Som de grundlæggende vejledninger anvendes standard loftsprofiler SD, fastgjort sammen med krydsforbindelser.

  Installationen af ​​den suspenderede del af systemet begynder med, at UD-profiler er fastgjort langs rummets omkreds på dens vægge (tilbagetrækning fra loftet eller dybden af ​​den ophængte struktur vælges lokalt). Bemærk, at korrektheden af ​​installationen af ​​DD-profiler skal kontrolleres ved hjælp af byggeniveauet af en bestemt type.

  Efter at vægkonstruktionselementerne er fikset - kan du fortsætte med installationen af ​​hovedguiderne, hvis ender er fastgjort i sporene i DD-profilerne. Efter at de er fikset, vil det være muligt at tackle de tværgående styringer, som installeres i trin på 40-50 cm. Hovedguiderne installeres normalt hver 50-100 cm.

  To-niveau suspension ramme

  Rammen er monteret under et to-niveau loft på samme måde med den eneste forskel, at de tværgående styringer overføres til et andet niveau. I dette tilfælde anvendes U-formede forbindelsesdele til at fastgøre dem med hovedstyrene ved skæringspunkterne. Ved indretning af sådanne lofter skal gipsplader holde sig langs linjen for placering af hovedguiderne.

  Rammer til skillevægge

  I dette tilfælde begynder installationen af ​​profilen til gipsvæg med dine hænder med installation og fastgørelse på væggene af de førende styringer, der allerede er kendt for os, og danner rørene i den fremtidige partition. I sporene i profilen, der strapper med et trin på 30-50 cm, er profiler CB (rackelementer) strengt lodret fastgjort.

  For at forbedre lydisoleringen af ​​strukturen er fastgørelsespunkterne på alle dens elementer forseglet med et specielt isolerende tape. Dobbeltrammen er lavet på samme måde, men der er installeret to sæt profiler, som derefter er beklædt med gipsvæg.

  Vi tilbyder dig en video om installationen af ​​en vægprofilramme:

  Figured loftramme

  Pejs ramme

  Sådan monteres profilrammen under gipsvæggen

  Tilpasning af væggene i lokalerne og enheden skillevægge ved hjælp af gipsvæg anvendes ofte i bygge- og reparationsarbejde. Til dette er pladerne monteret på en tidligere skabt ramme, der består af en speciel metalprofil og karakteriseret ved holdbarhed, lysstyrke og styrke. Hvis du har de rigtige værktøjer, og også har studeret sekvensen og særegenhederne i arbejdet, kan du selv lave en ramme fra en gipsvægsprofil.

  Montering og montage af rammen til væggene

  Detaljer om metalprofilen omfatter flere elementer, der, når de er sammenbundet, bliver til en enkelt struktur. Der findes fire typer profiler:

  • rack;
  • Styrestangen;
  • loft;
  • Loft guide.

  Længden af ​​hvert element er 3 m, de adskiller sig i tværgående dimensioner såvel som i det faktum, at loft- og stativprofilen har stivere, som er fraværende fra styrene. Forskellige dele i form af krabber, bøjler, beslag, beslag mm anvendes til vedhæftning.

  1. På gulvet langs hele længden af ​​væggen smækker den første linje. Dens bredde til væggen er påvirket af bredden af ​​guiderne, pladsen der kræves til lægning af kommunikation, såvel som egenskaberne ved selve muren - hældningen og fremspringene.
  2. Overfør linje til loftet med en lodret linje. Det er bygget på tre punkter - to tættere på kanterne og en i midten. På denne linje fastgøres den øvre rem.
  3. For nemheds skyld, hastighed og nøjagtighed af markering anbefales det at bruge et laserniveau, der viser en linje langs hele omkredsen, hvilket giver en mere økonomisk udnyttelse af rumrummet.

  Efter afslutningen af ​​markeringsarbejdet kan du starte installationen:

  1. Fastgørelsesprofiler langs markeringslinjerne, som i sidste ende danner et enkelt plan mellem dem. Fastgørelsesanordninger er dowels med en svampeformet hue, som er skruet med en afstand på 50 cm.
  2. Layout for lodrette profiler. Den starter fra en mur med en stigning på 60 cm, hvilket er halvdelen af ​​standardbredden af ​​et ark gipsvæg, da det er fastgjort til tre lodrette punkter: to ved kanterne og en i midten.
  3. Den korrekte placering af profilerne i et plan styres af en tråd strækket mellem to startprofiler, hvorigennem de resterende elementer er justeret på en sådan måde, at afstanden fra den til den vertikale stang er ca. 1 mm.
  4. Fastgørelse af vertikale elementer fremspringende plader i den ønskede afstand fra væggen i forhold til den udstrakte tråd. Alle fastgørelsesanordninger er placeret på samme vandrette linje. Afvigelser i fastgørelsesstedet er tilladt med interferens i form af signifikante fremspring på væggen. Trinet mellem fastgørelsesanordninger er fra en til en og en halv meter.

  Længden af ​​den vertikale profil skal være 1 cm kortere end afstanden mellem styrene. Hertil kommer, at strukturelementerne forkortes eller forøges.

  Til loftet

  Installation af profilen på loftet begynder også med markeringen. For at gøre dette, er der først tegnet en ramme på papir, og på et andet ark er placeringen af ​​gipspladerne i den. Derefter, langs hele omkredsen af ​​loftet, skubbes en vandret linje med hjælp af et niveau, hvorigennem styrets loftsprofil vil blive rettet. Det er allerede lavet monteringshuller. Den er monteret med en dowel-negle i trin på 50 cm. På selve profilen er der forseglet et tætningsbånd. Yderligere handlinger udføres i følgende rækkefølge:

  1. Markering på loftet på fastgørelsesstedet til direkte bøjler med afstand fra væggen og et trin til næste element 120 cm. Dette danner fastgørelseslinien for hovedprofilerne. Afstanden mellem bæreprofilerne er 50 cm. Bærerprofilen nærmest væggen er monteret 10 cm fra væggen, og den næste er 40 cm væk.
  2. Fastgør suspensioner til loftet med en glat side med et prelimet tætningsbånd med en afstand på 1 m fra hinanden og 120 cm mellem rækker.
  3. Montering af loftprofil. Hvis længden er utilstrækkelig, foretages forlængelsen af ​​den manglende afstand ved en forlængelse.
  4. Installation af guider mellem bæreprofiler. Den ene kant er indsat uden fastgørelse, og den anden kant i "krabben". På væggen er der et tegn på placeringen af ​​føringen, for ikke at gå glip af ved fastgørelsen af ​​gipsvæggen.

  Hovedårsagen til udbrud af revner i loftet efter montering af arkene i loftet er at montere dem på styringsprofilen. Monteringen skal foretages til strukturens lejeelementer.

  septa

  De er lavet af en dobbelt cd-profil, hvor der på den ene side er to lag ark og på den anden side en med en fyldning midt i mineraluld. Til dette:

  1. Linjerne i den fremtidige konstruktion er markeret på gulvet, loftet og væggene, hvorigennem styringsprofilen bliver fastgjort.
  2. Mærkning til stativ med en afstand på 40 cm. Stativene skal selv gøres forstærkede. For at gøre dette foldes de to profiler ned til bunden og snoet rundt om kanterne med skruer hver 20 cm. Som følge heraf kommer der en I-bjælkeholder, hvorfra rammen er monteret.
  3. Yderligere armeringsholdere til forstærkning mod deformation ved vridning. Til dette er to rækker tværgående forstærkere monteret, hvis opgave er at styrke rammen. De er kun skruet på den ene side og arbejder som diagonal strækning. Deres endelige fixering sker efter installationen af ​​gipsvæg på den ene side.
  4. Efter fastgørelsen af ​​afstandsstykkerne lægges mineraluld og gipsplader installeres.

  Forstærkere og stativer repræsenterer samme profil, som ikke er beregnet til at blive indsat i hinanden. For at gøre dette roteres forstærkeren i planet til gulvet en centimeter - det trækker sig væk.

  Ved fastgørelse af gipsvæg på en dobbelt profil er midterste nødvendigvis markeret, og selvskærende skruer skrues på begge sider, da skruen, der er skruet mellem profilerne, bevæger dem adskilt, og fastgørelsen er upålidelig.

  Gipsvægfastgørelse

  Efter installationen af ​​rammen er færdiggjort, er gipspladerne fastgjort med selvskærende skruer. Arbejdet begynder fra midten til kanten eller fra vinklen til siden med en afstand på 17 cm fra hinanden. Det er umuligt at fastsætte præfixet med flere skruer rundt om omkredsen. Arkene selv er fastgjort på en sådan måde, at korsformede ledd undgås. Afskæringen ved leddene fjernes med et plan før montering i en vinkel på 22 °.

  Gipsvæg - et skrøbeligt materiale med uforsigtig håndtering, det er let brudt i halvdelen. For at undgå dette udføres alt arbejde med en assistent. Det er mere bekvemt at levere lofter til loftet med en speciel elevator. Skruetrækker skal indstilles på en sådan måde, at skruen presser pladen, men genskærer den igen.

  Et adskillende tape er limet til væggen ved krydset af gipspladerne. Dette gøres på grund af manglende sammenhæng mellem vægternes og loftets konstruktioner. I løbet af året bevæger designet et par millimeter, og der vil blive dannet et ensartet teknologisk hulrum langs båndet.

  Hemmeligheden bag installation af højkvalitetsrammer til fastgørelse af gipsplader er nøjagtigheden af ​​markeringerne og opfyldelsen af ​​alle teknologiske standarder i forbindelse med denne type arbejde. Disse omfatter brugen af ​​kvalitetsmaterialer, der svarer til den belastning, de vil bære, samt nogle af funktionerne i forsamlingen, for at undgå krakning og deformation i hele driftsperioden.

  Instruktioner til valg af profil for gipsplader

  Hvis du vil lave dine egne hænder, skal du sammensætte forskellige strukturer af gipsvægge (ophængte lofter, buer, skillevægge, nicher osv.). Du skal først lære at forstå de profiler, der bruges til at skabe en ramme til gips.

  Valget af dette materiale skal udføres korrekt og rimeligt, således at den opførte struktur svarer til de belastninger, der pålægges den.

  Største sortiment

  På det moderne byggemarked kan profilen for gipsvæg være meget forskelligartet. Her skal valget foretages på baggrund af kravene til den monterede konstruktion. Da en skillevæg, loft eller bue har brug for en helt anden profil.
  Profiler til gipsvæg er forskellige i følgende parametre:

  • destination;
  • udseende;
  • dimensioner (tykkelse).

  Hvis du vælger den rigtige profil, skal du overveje alle disse parametre. Først da vil du gøre alt rigtigt og kun købe de nødvendige rammeelementer.
  Profilen til dannelsen af ​​rammen til konstruktion af gipsvæggen er også af følgende typer:

  • Vejledning til brug i loftet PNP / UD;
  • loftprofil PP / CD;
  • rackprofil PS / CW;
  • guide profil PN / UW.
  • hjørne profil. Den bruges, når du opretter en bue eller en opdelt partition.
  • beacon profil. Det bruges til at indstille overfladeniveauet for at skabe en flad væg.

  De fire første typer er de vigtigste, og resten er hjælp.
  Som du kan se, er valget ret stort. Derfor skal du tydeligt vide, hvilken profil du skal bruge i hver enkelt situation, inden du går til butikken for køb.
  Du skal kun vælge de typer af rammelementer, som du absolut har brug for. Så du vil spare penge og i høj grad forenkle opgaven med at installere skillevægge, buer eller andre strukturer.

  For en person, der har besluttet kun at lave skillevægge eller andre konstruktioner af gipsvæg, siger profilernes forkortelser ikke noget i modsætning til byggespecialister. Korrekt vælge den ønskede profil uden hjælp fra sælgere er kun mulig ved at forstå værdierne for disse symboler. Overvej de mest almindelige af dem: CB-50

  • PP60 eller CD-60 er en loftsprofil. Den mest populære type rammeelement. Det er grundlaget for eventuelle loftblade. Bruges også i opførelsen af ​​forskellige indlejrede strukturer og skillevægge. Det er muligt at danne bøjninger og figurer fra det, og det betragtes derfor som en fremragende erstatning for den buede profil, hvilket er meget dyrere. Det betragtes som universal;
  • PN27 eller UD-27 - loftguide profil. Også meget udbredt i byggeri. Har fremragende bøjningsegenskaber;
  • CW-50 - rackmonteret hovedelement. Bruges til installation af lette strukturer. Det kan også bruges til at samle partitioner. I praksis anvendes det sjældent, da det kræver et hyppigt skridt ved fastgørelsen;
  • CW-75 og CW-100 er i det væsentlige minder om CW-50. Højere kvalitet CW-100. Bruges oftere end den tidligere version. Som regel er skillevægge bygget af det;
  • UW-50 - er et styringselement til CW-75 og CW-100. Bruges til at oprette rackprofiler i et plan. Det er grundlaget for rammen, når det er beklædt med vægge med gipsplader.

  Kendskab til dekodningen af ​​disse forkortelser, vil du vide præcis, hvilken type profil der er behov for i hver specifik situation, når du arbejder med gips.

  Parametre af rammeelementer

  Ovennævnte oplysninger er meget vigtige. Men her er der en anden lige så vigtig "pitfall", hvor man ikke kun kan snuble, men også drukne. Og denne "sten" er tykkelsen af ​​rammelementet.
  Vær opmærksom! Køb metalprofiler kun den krævede tykkelse. Denne parameter bestemmes af behovet for styrke og stivhed af strukturen. Til rent dekorative design kan du ikke bruge meget tykke elementer. Men massive strukturer, såsom et skab, skillevægge med mange nicher, kræver brug af elementer med større tykkelse.
  Moderne metalprofiler i tykkelse er af tre hovedtyper:

  • 0,4 mm tykkelse Det betragtes som det mest "svage", så det bruges ikke ved montering af store og store gipsplader. Ved fastgørelse af sådanne elementer rulles skruerne i dem meget ofte simpelthen;
  • tykkelse 0,45 mm. Det betragtes som den "gyldne middel". Det kan allerede være fuldt ud brugt til at revne vægge, loftet og yderligere installation af gipsvæg på den;
  • tykkelse fra 0,55 mm. Den dyreste og "seriøse" profil. Den bruges til montering af komplekse væggenheder samt til montering af en struktur, hvor en stor belastning antages.

  Tykkelsen af ​​metalprofilen bør vælges ud fra det, du planlægger at gøre fra gipsvæg: bue, skillevægge, nicher, loftkonstruktioner eller blot skære væggene.

  Monteringsrammer

  Det er ikke nok at vælge materialet. Du skal installere det korrekt. Til installation af metalprofiler er der flere muligheder for monteringssystemer.
  Listen over fastgørelsessystemer omfatter i dette tilfælde:

  • Direkte universalophæng - 120 mm. I folket modtog navnet "peshka" eller pad. Den bruges om nødvendigt til tilslutning af en stationær væg eller et loft med en metalkasse. Vi sætter bunden på væggen og fastgør dens fleksible ben på profilen. De overskydende dele af benene er så enkelt bøjet ned til indersiden af ​​strukturen;
  • udvidelse til profiler CD-60. Formålet med vedhæftet fil kan ses fra sit navn. Forlængerledninger og stik

  Montering udføres af selvdrejende skruer til metal;

  Vær opmærksom! I stedet for dette forlængerkabel kan du bruge UD-27. For at tilslutte dele bruger størrelser på 20 cm og mere.

  • enkelt niveau krabber stik. Forbinder rammeelementerne i en vinkel på 90 grader. Det betragtes som et monteringssystem til loftkonstruktioner. Elementerne er fastgjort med skruer. Kan også være blevet erstattet af UD-27;
  • to-niveau stik. Med deres hjælp danner de T-formede led i stedet for væggen;
  • gimbal med klip Det bruges til dannelsen af ​​rasterlofter. Dets brug fører til en betydelig undervurdering af loftet. På samme tid kan en underdrift tage en hel meter! Men en sådan suspension kan have op til 25 kg vægt.

  Forstå, hvor og hvilken type fastgørelse du skal bruge, kan du nemt vælge ikke kun fastgørelsessystemet, men også metalprofilen for at skabe kompleksitet for gipspladestrukturer.

  Enhedsdesign

  Fra gipsvæg, ved hjælp af forskellige typer rammeelementer og fastgørelsessystemer, kan du nemt montere en hvilken som helst enhed. Ofte er gipspladens vægge nivelleret, installationen af ​​loftkonstruktionen er færdig, og skillevæggen er også samlet.
  Overvej, hvad vi har brug for i skelettets dannelse til skillevæggen.
  Et sådant design kan konstrueres ved hjælp af følgende elementer:

  • profilguider. De vil fungere som støtteelementer;
  • rack profil. Bruges til at øge styrken og stivheden af ​​den opførte struktur. Derudover danner de nicher eller hylder.

  Sådanne elementer er nødvendige, hvis designet er enkelt og ikke indeholder komplekse formede komponenter. Meget ofte ved hjælp af skillevægge er rummet opdelt i bestemte zoner. De udføres ofte som dekorative elementer af interiøret. For at skabe dem er det nødvendigt at bruge buede fleksible metalprofiler, som kan danne den ønskede form.
  Som du kan se, kan et stort udvalg af byggematerialer medføre forvirring, når du køber rammelementer til yderligere gipsplader. Derfor, før du går i butikken, skal du sørge for at bestemme, hvad du har brug for. Dette sparer tid, penge og lette dit installationsarbejde.