Maling til trælofter: 6 typer belægning og den bedste løsning

Træloftets farve kan medføre nogle vanskeligheder ikke kun i selve processen, men også i valg af færdigmateriale. Hvis vi overvejer problemet ud fra et designsynspunkt, er den bedste maling, der vil supplere interiøret så meget som muligt. Men man bør ikke glemme, at træ er et ret "lunefuldt" materiale, derfor er sortimentet af forskellige belægninger ret bredt.

Sådan male et træloft i huset

I tilfælde af at loftet behandles i et rum, hvor mange træelementer og det samme loft, så tæt som muligt på det naturlige design, anbefales det at stoppe valget på sænkning eller antiseptisk belægning.

De har en række fordele, herunder:

 • Forøg levetiden for træloftet
 • Giver overfladen en karakteristisk glans og lys skygge;
 • Fuld bevarelse af trætekstur.

Hvis det er nødvendigt, kan du vælge maling med tilsætningsstoffer, som giver mulighed for at give den ønskede nuance af det eksisterende materiale

Specialiserede hardwareforretninger tilbyder en bred vifte af træbelægninger:

 1. akryl;
 2. latex;
 3. Vandemulsion;
 4. silicone;
 5. silikat;
 6. Tekstureret.

Hver af dem forfølger sit eget formål, som er beskrevet i detaljer i instruktionerne for stoffet.

Vær opmærksom! Nogle gange kan det være nødvendigt at anvende to eller flere lag af belægningen, således at malingen vil have et anstændigt udseende.

I de fleste tilfælde foretrækker de for trælofter at vælge lak. I betragtning af at der udføres interne efterbehandlingsarbejder, er det bedre at vælge vandbaserede akryllakker. Denne belægning tørrer ret hurtigt, samtidig med at man bevarer og understreger træets naturlige mønster.

Lakken beskytter træ fra støv, snavs og vand og øger dermed levetiden.

Afhængigt af rummets design kan du også male loftet med matte eller glatte lakker. Når man vælger konventionelle malinger, bør man vælge en acrylatbelægning, fordi olie og akryl udelukkende anvendes til udendørs arbejde. Af fordelene kan identificeres en lang bevarelse af den oprindelige farve, træet brænder ikke, beskyttet mod forekomsten af ​​revner og indtrængning af fugt og damp.

Den bedste maling til et træloft: kriterier for evaluering

Desværre er det umuligt at give et sidste svar på dette spørgsmål, hvilket skyldes mange faktorer: de mål, der forfølges, design, træart og så videre. Naturligvis, hvis huset har et træloft, er maleri den mest korrekte løsning til rekonstruktion og primærbehandling. De fleste belægninger til miljøvenligt materiale er hvide, hvilket gør dem alsidige. Hvis det er nødvendigt, kan du tilføje farve og give træet nogen farve.

Hvis du vælger en lak eller maling, skal du være opmærksom på følgende punkter:

 • Dækningsniveauet for belægningen (det valgte materiales evne til at skjule eller ændre den primære mål med minimalt forbrug);
 • Evnen til at maskere defekter;
 • Giver volumen;
 • Sværheden i den efterfølgende pleje;
 • Pris.

Alt dette kan læses på selve banken, hvor producenten angiver det estimerede forbrug og andre egenskaber ved belægningen.

Ved maling af trælofter er det bedst at være opmærksom på vandopløselige maling og lakker.

Som du kan se, er der ikke noget entydigt svar, og det kan ikke være, fordi valget af efterbehandling materialer er bredt og løbende opdateret. Du kan kun stole på de præsenterede parametre, og allerede, på grundlag af dækningens overholdelse for hver enkelt af dem, skal du selv vælge.

Imprægnering og farvning til behandling af træloft

Hvis du er en glad ejer af et træloft, så er du utrolig heldig. Dette færdigmateriale er rig på tekstur og æstetik, som kun er almindeligt at understrege, men ikke at maskere. Derfor vælger flertallet af håndværkere gennemsigtige eller gennemsigtige belægninger, der er i stand til at transmittere den nødvendige mængde lys og lidt tynde træet.

For at opnå dette resultat kan du vælge en af ​​mulighederne:

 1. Azur med dekorativ effekt eller imprægnerende lak. Først og fremmest udfører en sådan belægning en beskyttende funktion, der forhindrer og skubber så vidt muligt processen med rådne træ. Materialets æstetiske egenskaber fremstår for ejerne i et mere udtalt lys: Teksturen er ikke skjult, overfladen er tonet, belægningen af ​​lakglitter og skummere i solens stråler og kunstigt lys med taktil kontakt silke er følt.
 2. Farvede lakker til dekorative værker. Belægningen er alkyd, men med al gennemsigtighed er træet dækket af en kraftig beskyttende film, og graden af ​​glans varierer afhængigt af antallet af lag.
 3. Syntetisk glasbelægning. En sådan lak kan trænge ind i de dybe lag af træ og male det indefra, som de er elskede at bruge, når man laver lofter af billigt træ.

Før træning skal træ forbehandles. Beskyttelsesmiddel øger levetiden, beskytter mod skadedyr og forhindrer rottning

Enhver af de præsenterede belægninger er egnet til behandling af træoverflader af værdifulde og almindelige træ samt deres kunstige erstatninger.

Valget af dekorative belægninger bør kontaktes ansvarligt, og hvis der er tvivl om dets rigtighed, anbefales det at konsultere en professionel. Forresten, denne service er ofte leveret af bygningen butikker gratis.

Maling af træloftet: de vigtigste faser af arbejdet

Det bemærkelsesværdige er, at når man maler loftet, ligger hele vanskeligheden ikke i færd med at male, men i forberedelsesfasen. Hvis materialet ikke omhyggeligt behandles, kan det endelige resultat ikke kaldes tilfredsstillende.

Forberedelsen er som følger:

 • Hvis du ikke laver en primær, men gentagne bearbejdning af loftet, skal du helt sikkert fjerne den gamle belægning så meget som muligt, og så sand overfladen grundigt og ikke mangle en centimeter;
 • Efter den første fase skal du fortsætte med at male overfladen. Til dette formål skal du bruge specielt sandpapir eller diamant klud, der kan købes i specialforretninger;
 • Den tredje fase er brugen af ​​plet, som forhindrer skader på træet af forskellige insekter, samt mætter materialet med farve;
 • I sidste fase maler vi loftet med det forvalgte materiale, men først efter at den tidligere coating er helt tør.

Visuel proces til fremstilling af et træloft til maling

Advarsel! Du bør ikke vælge billig maling, ellers er der en chance for at miste træets tekstur og ødelægge designet.

Hvad angår farvningsprocessen, er alt ret simpelt: du skal arbejde med en børste i en retning, og hvis du anvender flere lag, skal du skifte vandrette striber og lodrette.

Valget af maling til trælofter (video)

Maling til trælofter kan være absolut nogen efter anmodning fra ejeren. Du kan dække materialet med lak eller tonet belægning, det vigtigste er at forstå klart hvad du vil se til sidst og gå hen imod dit mål.

Hvordan male trævægspanelet på loftet: trin for trin instruktioner

Træforing - et populært materiale til beklædning af lofter. Det er miljøvenligt, kendetegnet ved evnen til at frigøre fugt i et tørt, opvarmet miljø, niveauer temperaturen falder. Men med alle de positive kvaliteter har råformen en kort levetid (5-10 år). For at bevare træernes egenskaber er der brug for passende beskyttelse og maling. Til disse formål tilbyder producenter en bred vifte af værktøjer. Overvej i trin hvordan man maler loftet på vægpanelet.

Valget af farve sammensætning

Ud over den ønskede æstetiske effekt er det vigtigt at overveje placeringen af ​​loftet: et lukket rum eller en halv åben, opvarmet eller ikke, fugtighedsindikatorer.

Overvej de vigtigste grupper af værktøjer til maling og forarbejdning af træforing:

 • Beskyttende sammensætninger. Flammehæmmere bruges til at modvirke tænding. Populære mærker: "Senezh Ognebio", "Neobmid", "Pirilaks". Antiseptika med bakteriedræbende egenskaber anvendes til at bekæmpe svampe. Prøver til udvendig og indvendig arbejde præsenteres. De første beskytter mod ultraviolet stråling, giver ikke træ et gråt udseende. De mest populære er: Pinotex, Tikkurila, Belinka.
 • Tonics eller plet. De giver træelementer en skygge uden at lave en film, træet trækker vejret. Varieret i grad af pigmentering. Det er mere hensigtsmæssigt at anvende den lavpigmenterede indstilling ved at anvende flere lag. Så det er lettere at styre tonen. Populære mønstre: Zerwood, Rosewood, Zar.
 • Lucky. De mest moderne muligheder er vandbaserede, kaldet aqualuck. Godt beskyttet mod snavs, mens materialet forbliver dampgennemtrængeligt. For gaden er der valgt UV-filtre, der beskytter mod ultraviolet stråling. Det er bedre, hvis der er antibakterielle komponenter, der forhindrer udviklingen af ​​mug. Forbindelser med sådanne additiver anvendes til loftbelægninger på altaner, loftsrum, badehuse, køkkener, uopvarmede hytter. Populær alkyd-urethanlak: tørrer hurtigt, modstandsdygtigt over for slid, påført med airbrush. Ulemperne omfatter brændbarhed, ubehagelig lugt. Velegnet til indendørs og udendørs brug. Moderne lakker tør hurtigt, så du kan skabe en mat, halvglans og blank loftsbeklædning. Bredt valg af denne LKM med malingspigmentet. For eksempel: "Snowball", "White House", "Poly-R".
 • Maling. Skab en skinnende film, der gemmer træets mønster, farven ændres ved hjælp af farveskema. Hvis der vælges olie, er det nødvendigt at overveje tid til tørring (24 timer). Ved påføring, tørring vil der være en stærk lugt. Airing bør gives. Oliemalet loft ser godt ud 4-5 år, og opdateringen er derfor nødvendig. Vanddispergerbare sammensætninger viste sig at være fremragende, de indeholder polymerer opløst i vand. De er dyrere, men er velegnet til brug om vinteren på grund af manglende lugt. Der er ikke behov for luftning. Latex vanddispersionsmaling er ikke bange for fugt, ydre påvirkninger, resistente over for husholdningskemikalier, men hurtigt falmer. Akryl- eller akrylmaling vælges til loftet i de semi-åbne rum. De mister ikke sollyset, træloftet beholder lysstyrken i lang tid. Når der kræves en slidstærk belægning - farvet med polyurethan emalje. De mest kendte producenter tilbyder en bred vifte af farver på træ: "Snowball", "Tikkurila", "Senezh", "Teknos", "Alpina", "Neomid".
 • Olier til træ. Besidder alle beskyttende egenskaber af lakker, men der er ingen overdreven glans. Formet mat eller med en næppe mærkbar "silke" glansoverflade. Den tyndeste lakfilm beskytter mod skader, forbedrer tekstur af naturmateriale. Farveløse varianter med pigment tilbydes: "Belinka", "Prostokolor", "Alpina".
 • Voksammensætninger. Præsenteret i tre typer: fast, flydende, vand. Den første kræver forvarmning. Ulempen er vanskeligheden med ensartet anvendelse. Obligatorisk primer. Sigma Universal, Tenotex, Osmo er mærker, der har en bred vifte af forskellige brugsbetingelser.
 • Imprægnering. Sammen med moderne, kemisk oprindelse (for eksempel: "Aquatex", "Belinka", "Neomid") anvendes tørringsolie, der består af vegetabilske olier. Det beskytter godt mod rotting, gør efterbehandlingsklæden økonomisk, og gør det muligt at jævnt male træloftet.

Nødvendige værktøjer og materialer

Før du begynder at male, bør du forberede hele din beholdning. Til arbejde skal du:

 • sandpapir eller sander;
 • ren klud eller tørre klud;
 • gummihandsker, beskyttelsesbriller og olieklædeforklæde;
 • respirator eller maske;
 • sæt børster, børster, svampe, rulle;
 • sprøjtepistol;
 • Ikke-metalliske beholdere til væsker af forskellig størrelse.

Overfladebehandling

Rengørings- og slibepaneler

Inden arbejdet påbegyndes, er stykkevarer nøje inspiceret og sorteret. De knuste, krakkede brædder afvises. Hvis Euro-foring anvendes, er der næsten ingen lavkvalitetsprøver, da der er højere krav til produktion. Det er i overensstemmelse med europæiske standarder og adskiller sig fra almindelig foring med trækvalitet.

Fra de gamle plader fjernede tidligere den tidligere coating. Den manuelle cyklus er nyttig, og på vanskelige steder - en mejsel. Brugen af ​​slibemaskiner med dyse fører til udstødning af rummet. Måske brugen af ​​vasker, for eksempel "Antikras". Den behandles i henhold til vejledningen, rengøres med vand.

Små revner, skader og knudehuller er fyldt med kitt, bedre end industriel produktion. Bestyrelsen for dette skal være tør.

Brædderne er poleret for at opnå en glat overflade. Hvis der ikke er en slibemaskine, kan du bruge den stang, hvorpå Emery-papiret med korn 250 er fastgjort. Bagsiden er ikke poleret, kun den forreste er bearbejdet, såvel som spidsen og sporet. Alt er gjort jævnt: Du kan ikke udøve overdreven pres på det behandlede område, gnide et område i lang tid.

Hvordan male et træloft i landet

Træ loftsmaling: hvilken er bedre?

Træloft kræver særlig pleje, for eksempel maleri

I moderne design passer lofterne forskellige typer. Alligevel anses det mest økologiske såvel som naturlige materiale til loftinstallation at være træ. I betragtning af at trælofter er meget ustabile for fugt og rottning, er det nødvendigt at overveje at beskytte det fra disse faktorer. For at gøre dette skal du udføre behandling af specielle stoffer, såsom maling, emalje eller maling. Det er også vigtigt at udføre kvalitetsarbejde, det afhænger af hvor længe sådanne lofter kan vare.

Grundlæggende krav til trælofter

Før du begynder at behandle trælofter, er det nødvendigt at overveje nogle faktorer, som vil påvirke kvaliteten af ​​behandlingen:

 1. Kvaliteten afhænger af typen af ​​træ. Nåletræer bruges hyppigere til arrangement af gulve. Til træloftet er det bedre at bruge hårdttræ.
 2. Det rum, hvor lofterne er afregnet. Indikatorer for fugtighed og den anslåede belastning på dem. For eksempel bliver lofterne i køkkenet eller badet mere påvirket af fugt end lofterne i soveværelserne.
 3. Graden af ​​kompatibilitet af maling, hvis lofterne blev malet tidligere. Det anbefales ikke at ændre stoffets sammensætning, da det er muligt at få et helt uventet resultat.

Hovedtyper af farvestoffer

Der er et ret stort udvalg af maling, der er egnet til maling af træloft. Hver af dem har sine egne egenskaber og funktioner i applikationen.

Akrylbaseret emulsionsmaling

Vandig emulsionsakrylmaling består af følgende elementer: vand, akrylharpiks og et specifikt pigment til farve. Sådan maling er universel, som med sin hjælp er ikke kun lofter malet og erhverver æstetik, men også vægge, gulve og lige facader af en bolig. For at minimere malforbruget er det bedre at bruge en sprøjte til dens anvendelse. Selvom den mest almindelige måde, som selv begyndere bruger, er at anvende maling med en rulle eller pensel. Vi gør opmærksom på, at mængden af ​​forbrugsmaterialer også afhænger af overfladens tilstand og kvaliteten af ​​akryl, som er en del af malingen. Ved maling af en træoverflade forbruges mere materiale end en beton. Dette skyldes, at træ har en høj grad af porøsitet og meget let absorberer materiale. Det er nok at anvende en maling af høj kvalitet i lofterne i et eller to lag, mens den billige skal males på mindst tre lag. Vandig emulsionsmaling har følgende fordele:

 • Loftemulsionsmaling er ikke giftig;
 • har ingen lugt, som giver en vis trøst i arbejdet;
 • brandmodstand, så overvejende består af vand;
 • efter tørring modstandsdygtig overfor fugt
 • høj grad af modstand mod lave temperaturer;
 • evnen til at bevare lyse farver i lang tid og ikke falme;
 • at male lofter let og meget hurtigt tørrer;
 • om nødvendigt er det let at fjerne malingslaget i processen;
 • langvarig brug
 • efter behandling er det let at pleje overfladen;
 • stort udvalg af farver.

Vandig emulsionsmaling har næsten ingen fejl. Dette er den bedste mulighed for maling af træloft.

Baseret på alkyd elementer

Alkydbaseret maling består af næsten samme komponenter som akryl, eksklusive harpikser. Stoffet af denne type bruges til at sikre, at lofterne bliver blanke. Overvej alle de positive egenskaber ved alkydbaserede maling:

 • tilstrækkelig hurtig tørring af laget, der påføres på loftet
 • høj grad af pålidelighed, da malingen af ​​denne type har evnen til at trænge dybt ind i overfladen og fastgøres i den;
 • tilstedeværelsen af ​​svampedræt urenheder i sammensætningen, hvilket gør det muligt at beskytte lofterne fra skimmel;
 • intensiteten af ​​farvetoner
 • høj grad af modstand mod forvitring
 • maling kan beskytte lofterne mod rådne.

Men det skal bemærkes, at alkydmaling har ulemper, som i princippet næsten overlapper alle sine fordele. Disse omfatter:

 • Tilstedeværelsen af ​​lugt, der er svær at bære, især for allergiske mennesker;
 • ikke resistent over for kemikalier
 • ustabilitet i brand.

Som følge heraf anbefaler eksperter, at man bruger en sådan maling til at male lofter i værelser med høj fugtighed for at sikre pålidelig beskyttelse af træloftet fra forfaldsprocessen.

På polyurethan baser

Smukke frække ting på arbejde. En sådan maling bør kun påføres på forsigtigt forberedt overflade af loftet, som skal være helt tørt. Ellers, efter påføring af polyurethan maling på våde trælofter og tørring det, vil det påførte lag svulme op og revne. Den største ulempe er en meget høj grad af toksicitet. Men det skal stadig bemærkes, at denne maling er meget holdbar.

Oliebaseret

Maleriet af denne type, ikke så længe siden, var det mest populære materiale til afslutning af et træloft, men med tiden begyndte moderne former for malermaterialer gradvist at skifte det. På det nuværende reparations- og byggemarked er denne type maling væsentligt ringere i sine kvaliteter til andre typer. På trods heraf fortsætter mange forbrugere med at male deres lofter og ikke kun. Det skal bemærkes, at oliemaling har en høj grad af modstand over for temperatur ekstremer.

Hvordan man vælger maling korrekt

De ovenstående maler er alle egnede til trælofter. Men selv om man vælger maling, bør man overveje andre faktorer. Det er nødvendigt at være opmærksom ikke kun på, hvordan lofterne er forberedt, men også på andre eksterne faktorer:

 • Først og fremmest tager vi højde for kvaliteten af ​​det materiale, fra hvilket lofterne er udstyret;
 • hvordan lofter behandles med beskyttende olieholdige stoffer;
 • graden af ​​slidstyrke i lofter
 • fugtighedsniveau i rummet
 • Varigheden af ​​rummet.
Ved valg af maling er det nødvendigt at overveje brugen af ​​rummet

I betragtning af alle disse egenskaber er det nødvendigt at vælge den type maling, der opfylder alle krav. Kun denne tilgang vil give smukke lofter og en lang levetid.

Do-it-yourself loftmaleri

Loftene ser ikke æstetisk glædeligt ud, hvis værkerne på deres maleri er gjort uforsigtigt og dårligt. Moderne loftsdesign er mere forskelligartet end tidligere. Det er muligt at male det originale loft i flere farver med forskellige geometriske former. Men ikke alle forbrugere tør på sådanne kreative løsninger, de konservative forsøger at arrangere monokromatiske vandemulsionslofter i den sædvanlige stil eller dække dem med lakker. Men for at opnå højkvalitetslofter er det nødvendigt at producere den rigtige teknologi til deres maleri. Den består af to hovedfaser: kvalitetsforberedelse og direkte maling af loftoverfladen. For at opnå det ønskede resultat er det nødvendigt at forberede værktøjer og materialer.

Nødvendige værktøjer

Før man går videre til de vigtigste faser af færdiggørelse af trælofter, er det nødvendigt at forberede de nødvendige redskaber, både til forberedelse af lofter og til deres maling. Så de uundværlige ting, der er nødvendige for processen med at male et stort område af dækning:

 1. Rollers. Et af de mest praktiske værktøjer, der bruges til at male lofter, som har et ret stort område. Det skal bemærkes, at for at få malet lofter af høj kvalitet, er det meget lettere at bruge en rulle end at bruge en børste. Men ved at købe en rulle skal du være opmærksom på længden af ​​bunken. Det skal være af medium længde. Det er mere bekvemt at arbejde med rullen, hvis den er udstyret med et langt håndtag. Farvning værktøjer
 2. Maleskuffe. Det er meget bekvemt, når du bruger rullen. Det har en lille depression, hvor malingen hældes. Før uddybning er der et skråt ribbet plan, der er designet til at fjerne overskydende maling fra rullen og jævnt fordele løsningen på rullen. Du kan også være sikker på stabiliteten af ​​bakken og ikke bekymre dig om, at den kan tippe over.
 3. Børster af forskellig størrelse. Uanset hvor praktisk det er at udføre processen med farvning med en rulle, kan du ikke undgå børster. De vil hjælpe med at tømme træloftet i de steder, hvor rullen ikke når frem. For eksempel hjørner eller baseboards.
 4. Maskeringstape Dette materiale er meget passende og er et uundværligt værktøj, hvis lofterne er malet med malinger i flere farver. Det vil medvirke til tydeligt at markere grænserne mellem farver og sikre en glat farve. Det kan også bruges til at beskytte loftlister, hvis de ikke kræver en maling ansøgningsproces. Efter fjernelse af båndet får vi en helt ren overflade.

Vi vil også forberede de værktøjer, som lofterne vil blive forberedt på til maling med vandbaseret maling:

 1. Spatulas gummi og metal. Med en metal spatel kan du grundigt rengøre overfladen af ​​loftet fra eksfolierede lag af gammel maling eller snavs. Og ved hjælp af en gummispatel kan du smelte eller revne.
 2. Mejsel. Med sin hjælp kan du nemt slippe af med restene af den gamle kitt eller fremspringende knuder eller andre uregelmæssigheder, som dukkede op på loftets overflade.
 3. Byggetørrer. Dette værktøj er nødvendigt, hvis der er behov for at rengøre loftet fra flere lag gammel maling. Hvis målet er at ændre loftets design helt, skal du først fjerne den gamle afdeling ved hjælp af en bygnings tørretumbler, rense overfladen og først efter at anvende en ny maling.

Overfladebehandling materiale

Vi begynder at forberede overfladen og gør opmærksom på de materialer, der skal bruges til lofternes kvalitative tilpasning:

 • kit;
 • træ primer;
 • træplanker til tætning af brede huller;
 • Maling til farvning;
 • male tyndere.

Der er flere typer fyldstoffer, hvorved det er bedre at fremstille lofter inden for maling.

 1. På olie eller oliebaseret klæbemiddel. Sammensætningen af ​​sådanne materialer omfatter lim, knust kridt, linolie og syktiva - et stof, der sikrer hurtig tørring af materialet. Men det skal bemærkes, at tørretiden af ​​denne type kitt er stadig mere end de andre typer. Med hensyn til styrke og pålidelighed har olietanken høje mængder af disse kvaliteter.
 2. Akrylbaseret. Lavet af barit eller gips, talkum med tilsætning af oker og zinkoxid. Kittet af denne type anbefales at bruge til nivelleringsprocessen overfladen af ​​vandemulsion lofter. Det fyldes let op og tørrer hurtigt nok. Derudover bruges akrylvandsmulsionsspalt til at justere mindre riller på overfladen af ​​loftet. Et af de prioriterede egenskaber ved dette materiale er bevarelsen af ​​elasticitet, hvilket gør det muligt for overfladedeformation ikke at krænke dens integritet. En af betingelserne for at sikre pålideligheden af ​​processen med påfyldning med vandbaseret kitt er et grundigt forberedelse af hullerne. De skal være støvfrie og tørrede.
 3. Meget ofte er lofterne nivelleret med et selvfremstillet kit. For at gøre dette skal du tage små savsmuld, tilføje trælim og blande. Dette er et materiale af høj kvalitet, der er let at anvende, tørrer hurtigt.

Ud over at fylde vandbaserede lofter, er det nødvendigt at beskytte træet mod råtning og dannelse af svampe. For at gøre dette kan du bruge en lak eller specialiseret primer til trælofter. Derudover vil brugen af ​​en primer sikre ensartet påføring af maling og minimere forbruget.

Træoverflade primer

Overfladebehandling

Efter at værktøjerne er blevet udarbejdet og materialer til arbejde er blevet defineret, begynder vi at forberede lofterne til maling med vandbaseret maling:

 1. I første omgang vasker vi lofterne grundigt med rengøringsmidler.
 2. Vær opmærksom på kløften i loftet. Vi renser dem af snavs ved hjælp af en mejsel eller kniv.
 3. Hvis der er fedtede pletter på loftets overflade, skal de rengøres med et opløsningsmiddel.
 4. Fjern også alle uregelmæssighederne og fastgør neglene på brættet, som løsnes.
 5. Leveling af vandbaseret akrylfyldstof hjælper med at fylde alle revner og uregelmæssigheder.

Maleri lofter

Mange mennesker behandler processen med at male trælofter let nok, i betragtning af at der ikke er nemmere end at male loftet. Men ligesom enhver anden proces har anvendelsen af ​​maling på træoverfladen af ​​loftet sine egne specifikationer. Teknologien afhænger af loftets tilstand.

 1. Loftmaleri uden synlig skade er som følger. Til en begyndelse påføres et lag linseolie på loftets overflade og giver tid til at tørre. Normalt vil dette tage omkring 3 dage. Sæt derefter det første lag maling ved hjælp af rullen og vente igen på dens fuldstændige tørring. På lignende måde anvende de efterfølgende lag af maling. Udfør normalt 2 - 3 lag.
 2. Processen med at male loftet, som har betydelige defekter, skal gøres på følgende måde. Efter rengøring af overfladen er det nødvendigt at forsegle alle fejlene grundigt ved at fylde dem. Derefter skal de plasterede steder rengøres med sandpapir. Efter at materialet tørrer godt, fortsæt med at male overfladen i overensstemmelse med den teknologi, der er beskrevet i det foregående afsnit. For at forbedre overfladens kvalitet og give det oprindelige udseende anbefales det at lave det sidste lag af maling med farveløs lak eller specielle beskyttelsesolier. De skaber overfladisk glans.
 3. En anden metode til farvning er forbedret ifølge eksperter. Dens essens ligger i følgende handlinger. I en liter tørringsolie opløses 200 g tørmalingspulver. Denne blanding dækker loftet og lader det tørre helt. Derefter sættes et meget tyndt lag af kittet, får lov til at tørre og derefter udføre en stripping. Ifølge denne procedure spredes lofterne mindst to gange. Derefter påføres to lag maling på loftet.

Mal forbrug

Det optimale malforbrug anses for at være ca. 200-300 gram opløsning pr. Kvadratmeter. Denne effekt kan opnås ved brug af en malingsrulle eller sprøjtepistol. Ved anvendelse til farvningsprocessen børstes forbruget betydeligt.

Pas på trælofter efter maling

For at opretholde effekten efter at have taget trælofter så længe som muligt, skal du følge nogle regler for yderligere pleje.

 1. 2 - 3 gange om måneden udføres en våd gnidning af loftoverfladen ved hjælp af en fugtig klud.
 2. I tilfælde af alvorlig forurening af lofterne, skal de vaskes med vand med tilsætning af ammoniak.
 3. For at give overfladen skinne kan du gnide den med en klud, der er fugtet med vegetabilsk olie. Efter omhyggeligt gnides med en tør klud.
 4. Overfladen af ​​loftet behandlet med olie maling kan ikke vaskes med sodavand eller sodavand. Dette kan beskadige overfladen.
 5. Rengør åbningerne med en støvsuger.

Træloftet i huset giver det komfort og en følelse af komfort. For ikke at miste disse kriterier bør den være meget omhyggeligt beskyttet mod forskellige former for påvirkning gennem farvning og regelmæssigt kriminalitet.

Maleri loftet: hvordan man maler

Afslutningen af ​​loftet er en vigtig del af reparationen, så du skal nærme det med særlig pleje.

En af de mest overkommelige efterbehandlingsmuligheder er at male loftet, fordi efter hvidvaskning (lime eller kridt) eller maleri lavet professionelt, ser loftet godt ud og varer ganske lang tid.

Loftmaling kan være meget forskelligartet i sammensætning og formål, og i farve: akryl, latex, mat, hvid, farve. Lær hvordan man maler loftet vil hjælpe dette materiale.

Foto 1 - Hvordan og hvordan du kan male loftet - i dette materiale

Det er værd at tage højde for, at loftet for maleri skal udarbejdes korrekt for at undgå forekomsten af ​​uregelmæssigheder, mørke pletter, revner og flak.

De indvendige malinger, der bruges til at male loftet, er: akryl-, alkyd-, vandemulsions-, silikat-, latex- og silikone maling fortyndet med vand, og også male loftet med emalje.

Silikatmaling har en præ-silicat primer, har en høj dampgennemtrængelighed og er god til værelser med høj luftfugtighed.

Silikone maling er også dampgennemtrængelig, danner en vandtæt film. Det er universelt og påføres overflade, er ikke forurenet, stærkt elastisk, miljøvenligt og i stand til at fylde små revner.

Latex akrylmaling - den mest populære, påføres i to lag og skjuler fuldstændig alle uregelmæssigheder, der er resistente overfor forurening.

Alkyd-maling er designet til værelser med høj luftfugtighed og tendens til snavsdannelse, det vil sige til køkkener og badeværelser. Den består af alkydharpikser, som afviser snavs og fugt.

Oliemaling til loftet - materiale forældet, og mange står ikke så meget imod valget af sådan maling, som med problemet med fjernelse fra loftets overflade. Loftet, der males i sin tid med oliemaling, kan efterlades som det var, efter at være blevet behandlet med sandpapir eller helt fjernet, før der blev anvendt en anden type maling.

Teknikken til at male loftet og dens forberedelse afhænger i høj grad af typen af ​​loft.

Før maling skal du finde ud af materialekonsumet og listen over nødvendige værktøjer: fx maling, primer, børster, ruller af forskellige længder og diametre. Med hensyn til malingforbruget vil specielle online-regnemaskiner hjælpe med i beregningen.

Ved beregning af malingforbruget tages der hensyn til typen af ​​maling, længde og bredde af rummet. Ved beregningen af ​​maling kan du også tage hensyn til de angivne data på etiketten af ​​producenten (forbrug pr. 1 m²).

Primer kan ikke købes separat, fordi mange producenter tilbyder at simpelthen fortynde den købte maling i en vis mængde med vand og dermed primet.

Justering af loftet kan udføres uafhængigt eller ved hjælp af mesterens ydelser.

Foto 2 - Juster loftet

Overfladebehandling til maling:

Indledningsvis skal spatelen skarpes med en speciel slibesten (bar). Tag ikke for bred en spatel, det vil være sværere for dem at rense overfladen.

Fjern alt unødvendigt fra loftet til det maksimale, mens det er nødvendigt at fjerne det gamle hvidvaskemiddel indtil der er ren beton (eller en hvilken som helst anden bund af bundloftet). Dette er den forberedende fase.

Ved hjælp af et kit (det bedste er tyske og finske putties) og en speciel kittespatel niveauer loftoverfladen. Samtidig er det nogle gange nødvendigt at anvende lag af forskellig tykkelse, især hvis det er et ujævnt gammelt loft med stor krumning eller en højdeforskel på op til 4 cm.

Justeringsmaterialerne lægges i flere lag. Du skal arbejde hurtigt, da kittet tørrer ud temmelig hurtigt.

Afslutning af tilpasningsloftet. For at gøre dette har du brug for en speciel efterbehandling kittet. Antallet af lag afhænger også af uregelmæssighederne. Arbejdet bruger en bred spatel.

Resterne af kittet fra loftets overflade vaskes af.

Foto 3 - Ved arbejde med gipsvæg inden maling er loftet ekstremt vigtigt for at forsegle sømene på ledsamlinger

Herefter kan loftet males, kridt eller lime.

Ud over standarden for at lette maleriprocessen er der også specielle indikatorfarvestoffer, der ændrer farve. Når de først påføres, er de lyserøde på grund af farvemætningen, hvilket gør det lettere at kontrollere malingen, og derefter inden for 5-10 minutter (afhængigt af rummets temperatur og fugtighed) bliver den malede overflade perfekt hvid. Denne ejendom har for eksempel maling MAGESTIC / Majestic.

Træ er et ret krævende materiale, så der skal tages højde for det, fordi træfladerne er sårbare, og mange gange har mange faktorer en negativ indvirkning på dem: tobaksrøg eller skødesløs håndtering kan for eksempel forlade pletter på træet, for ikke at nævne lugter at trælofter kan absorbere som en svamp. Eksternt ser sådan skade ikke æstetisk glædeligt ud.

Træ er et materiale, der ofte bruges i landejendomme (f.eks. Ved en dacha) end i bylejligheder. Der er specielle maling til træoverflader af både naturlige (træ) og mere usædvanlige nuancer. Det er strengt forbudt at anvende en ny maling på det gamle træloft.

Foto 4 - Teknologi maleri træloft

Stadier malet træloft:

For det første skal strimlerne fjernes ved hjælp af sømmeren. Takket være dette kan træpladen være helt malet over. Vægge og gulve skal være dækket af beskyttende materiale.

Derefter er loftet let jordet med en mølle med 180-200 sandpapir. Denne fase er især vigtigt for lofter, der tidligere er lakeret.

I overensstemmelse med instruktionerne fra producenten på emballagen, fortyndet med et særligt værktøj til vask af træ. Det påføres på overfladen af ​​loftet med en tyk børste. Ved udførelse af disse værker skal loftet ofte tørres af med en blød, fnugfri klud.

Når pladerne er helt tørre, kan du begynde at male. Påfør maling på træ. I første omgang anvendes en lille rund pensel, og den maler 10-15 cm langs alle slidser og profiler. Malingen påføres forsigtigt i små portioner til loftet.

Så gradvist, en eller to plader ad gangen, er hele loftet malet med en bred pensel. Maling til trælofter bør konstant omrøres og påføres på en træoverflade med kun et tyndt lag.

Installer og mal nye grænser.

Før måling af betonloftet skal det pudses.

Der er regler, der observerer hvilket loft der vil se smukt ud og lavet - med høj kvalitet. Putty - en af ​​dem. Ifølge nogle hjemmeproducenter er et betonloft og uden kitt et godt match for malingen, men i dette tilfælde kan ingen garantere, at malingen vil ligge perfekt selv og vare i lang tid.

VIGTIGT! Specielle farver er også skabt til betonoverflader. For eksempel maling SPECTRA eller Aquapol fra "Paint".

Foto 5 - Før maling skal betonloftet pudses

Gipsvæg bruges nu i det hele, fordi det er takket være dette materiale, at du kan lave hurtige og højkvalitets reparationer. I princippet kan du male dit eget loft, hvad enten det er enkelt eller to niveauer. Mange tror, ​​at det er endnu bedre at lægge maling på hvidvask, men det er unødvendigt.

Til maling gipsvæg skal bruge specielle formuleringer, der forhindrer absorption af fugtmateriale over normen.

Foto 6 - Forberedelse af gipsplankloftet til maling - puttying af leddene, slipning af bunden

Forberedelse af loftet på gipsplader til maling: faser

Seal af sømme spackling mix. Dette er meget vigtigt, fordi sømene ved krydset af gipsplader kan nogle gange være ret dybe og synlige for det blotte øje.

Putty hængslet loft.

Slibning gør det muligt at fjerne overskud fra loftets overflade.

Hvidevarer maling på gipsvæg:

Malingen påføres hurtigt, så loftet har en flad overflade, der er ingen striber.

Du kan ikke ændre rullen i færd med at male, da forskellige ruller kan have forskellig struktur.

Under arbejdet er det umuligt at vende tilbage til den malet del af loftet, som begynder at tørre.

Hvis loftet skal males i tre lag, så påføres det første lag vertikalt, det andet vandret og den tredje igen lodret.

Krydsfiner med hensyn til hyppigheden af ​​brug i hjemreparationer er lidt ringere end gipsvæggen. Det er vigtigt, at krydsfiner er tør før maling.

Foto 7 - I nogle tilfælde er malingen ikke nødvendig - det er nok til at dække loftet lavet af krydsfiner med et beskyttende lag

 • Du kan male det med maling eller lak;
 • har et tykt lag og godt isolerer lyd;
 • let;
 • holdbar;
 • hjælper med at skjule fejlene i hovedloftet;
 • Dette er en virkelig billig loft reparation mulighed.

Det er muligt at male loftet med en vandemulsion (vandbaseret maling), først før den skal være dækket med en speciel base for ikke at blødgøre krydsfiner og dermed ikke "haste" loftet. Emulsionsmaling er en lugtfri vaskbar maling, og er derfor meget velegnet til alle lokaler. Rengøring og overfladebehandling før maling i dette tilfælde er standard.

Varianter af moderne maling til loftet er simpelthen fantastisk! De er forskelligartede, ikke kun i farve, men også i tekstur. Der er også nogle eksklusive typer maling, hvis pris overstiger $ 35/3 l ved et malingforbrug på 2 m² / 1 l.

Hvilken farve loftet skal males afhænger af typen af ​​værelse, på stilen i rummet og indvendige præferencer hos ejeren af ​​boligen. Hvid maling eller farvet pastel (for eksempel lys hvid maling til INNETAK loftet til en pris på $ 60/10 l) vil være egnet til både klassisk og stramt moderne interiør. I dette tilfælde passer de til enhver form for tapet eller gulv.

For at skabe en særlig atmosfære i indretningen, kan du bruge specielle typer maling: disse er præget, tekstureret og teksturmaling. Hovedkomponenterne af sådanne malinger er vandig akryldispersion, marmoreret marmor, miljøvenlige og varige tilsætningsstoffer.

Foto 8 - Et eksempel på den færdige overflade efter påføring af strukturelle maling Alpina Silhouette Structur

Korrekt strukturel maling har disse egenskaber:

 • De er holdbare og modstår betydelige temperaturforskelle.
 • I modsætning til almindelige malinger har de øget styrke, hvorfor enhver skade ikke tolereres så dramatisk;
 • På grund af deres heterogene struktur er de i stand til at skjule selv de mest brutale defekter i loftet;
 • Med sådanne farver kan du drømme op og skabe dit eget individuelle loft: det er bølger, mønstre, blomster eller hele kompositioner.

Tekstureret loftsmaling anvendes som følger:

Overfladen er forrenset af snavs og støv, resten af ​​den foregående maling fjernes, der skal ikke være noget hvidvask.

Ved hjælp af akrylfiller fjernes alle mindre uregelmæssigheder fra tidligere værker. Alt dette skal tørre i en dag.

Overfladen behandles grundigt med primer, tørrer. Forberedende arbejde er meget vigtigt, inden der påføres strukturelle malinger, da sådanne malinger skal passe tæt på overfladen, så de i fremtiden ikke kan skrælle på grund af deres egen vægt.

Før du påfører maling til loftet, er det bedre at teste det på et stykke karton og øve på at anvende maling på overfladen.

Malingen skal blandes godt i en dåse, da tekstureringsadditiver falder til bunden under afregning. Ved påføring kan der være små forskelle i farven og teksturerne af den allerede påførte maling.

Den rigtige mængde maling hældes i kuvetten, om nødvendigt fortyndes med en lille mængde vand.

Til strukturelle maling anvendes en speciel konstruktionsvalse. De kan varieres. Store teksturer ser bedre ud i store rum eller på ydre overflader. Men finkornede ruller eller ruller med en glat struktur er perfekte til små værelser som et badeværelse eller et lille køkken.

Om nødvendigt kan rullen skylles med vand under drift.

Fuld tørring af malingen tager mindst 24 timer.

Dekorative maling til lofter - et værktøj til eksperimenter på loftets farve og tekstur.

Foto 9 - Anvendelse af reliefmaling

Nogle typer af dekorative maling

 • dekorative loft med gnistre;

Denne effekt kan opnås ved at anvende loftmaling, der dækker den med en speciel lak med glitter. De kan være sølv, guld, farve.

 • maling med marmoraggregat Bayramiks (Bayramix);

Denne maling indeholder en stor mængde granuler af forskellige farver og former, så du kan skabe unikke mesterværker. Du kan efterligne marmor, granit, skabe en mosaik. Dette materiale er elastisk, det forsvinder ikke, og det skaber aldrig revner, maling er fugtfast. Det påføres på samme måde som andre typer maling.

Foto 10 - Mal med marmorflis fra firmaet Bayramix

 • perle loft maling;

Eksternt vil et sådant loft se ud som om det er dækket af silke, som ser smukt ud og ømt ud. Perle maling er et rigtigt fund for dem der sætter pris på elegance i interiøret.

Foto 11 - CAPAROL Perlatec Guld-Silber perlemor pigment

Hvordan male vægpanelet på loftet

Til afslutning kan loftet bruges af forskellige materialer. Det moderne byggemarked er fyldt med muligheder for enhver smag og rigdom, med nye der ses hver dag. Men glem ikke de traditionelle materialer, som stadig kan udføre deres funktioner perfekt. En af dem kan selvfølgelig kaldes clapboard. Dette naturlige materiale mister ikke relevans og kan med succes bruges til at afslutte alle overflader og lofter.

Vær opmærksom! Træet ud over en række positive og unikke egenskaber har lav modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger, såsom høj luftfugtighed eller skadedyr og svampekolonier. I denne henseende kræver belægningen en beskyttende behandling.

Vi vil forstå, hvordan man maler vægpanelet på loftet.

Hvad er foring

For bedre at forstå, hvad der skal gøres i fremtiden, er det nødvendigt at gøre sig bekendt med en vis mængde generelle oplysninger om, hvad der er foring og hvad er funktionerne i arbejdet med dette materiale.

Foring er et efterbehandlingsmateriale, præsenteret i form af planede plader, hvis konstruktion giver en låsende forbindelse på princippet om en kam / tunge. Således sikres en stærk og pålidelig forbindelse mellem elementerne mellem dem og en ensartet belægning dannes. Som færdigmateriale har foring gode præstationsegenskaber:

 • Foring er et helt naturligt materiale, hvor miljøvenlighed og sikkerhed gør det muligt at bruge det i alle lokaler.
 • Arbejde med klappladen er simpel, derfor kan klappladens fastgørelse til loftet udføres selvstændigt.
 • Skønheden i udseendet er også iboende i udsmykningen af ​​vægpanelet. På grund af den naturlige struktur af træmateriale kan blive en del af det indre af et hvilket som helst rum.
Lined sheet pile / comb

Men som nævnt ovenfor er det for alle disse fordele nødvendigt at betale en relativt lille bestandighed af materialet til det ydre miljø og en tendens til at danne en svamp, og derfor er der behov for yderligere behandling ved hjælp af forskellige materialer.

Variant af dekorative farver

For at besvare spørgsmålet, hvilken maling kan bruges til at male vægpanelet, siges det, at ikke kun maling kan bruges til dette. Faktum er, at forarbejdningen essensen er ikke kun for at give materialet et attraktivt udseende, men også for at beskytte det mod ekstern indflydelse. Dette kan gøres på flere måder:

 1. Antiseptiske formuleringer. Ved forarbejdning af foring kræver beskyttelse af materialet, uden at ændre udseende, den antiseptiske sammensætning er ideel.
 2. Lac. En anden mulighed for forarbejdning af foring - det dækker det med lak. Du kan bruge som fuldt gennemsigtige muligheder, og med tilføjelse af forskellige farver. Foderet vil således have en resistent beskyttende belægning, der samtidig understreger træets udseende.
 3. Paint. Her er valget enormt, og du kan tage en passende farve baseret på æstetiske overvejelser.

Udførelse af arbejder

Når installationen af ​​loftet på vægpanelet er afsluttet, og tiden kommer til at male den, er det vigtigt at vide, at arbejdet trods dets tilsyneladende enkelhed kræver opmærksomhed og nøjagtighed. Det er bedst at gennemføre dem i etaper.

 • Først skal forberedelse. Her må man sige, at det ikke kun handler om at forberede loftets overflade, selve rummet skal også forberedes. Arbejdsmæssig arbejde kræver beskyttelse af alle overflader, der ikke er planlagt under belægningen. Dette gælder også for møbler. Det faktum, at der ikke er nogen mulighed for at tage ud af rummet, skal du lukke filmen.
 • Derefter er foringen dækket med et lag af primer. Du skal forstå, at i tilfælde af lak som primeren vil være det første lag af belægningen.
 • Det næste skridt er at dække maling selv eller de vigtigste laklag. Til disse formål kan en rulle eller en bred børste anvendes. Nogle maling kræver forudkogning, som skal udføres i overensstemmelse med vedlagte anvisninger. Det er nødvendigt at anvende maling eller lak langs liningpladerne. Brædderne bliver sædvanligvis savet langs træets korn, derfor er det bedre at producere belægningen med lakmateriale på samme måde. Hvis du skal anvende flere lag materiale, skal hvert næste lag kun anvendes, efter at den forrige er tørret. Dette er nødvendigt, så lagene passer bedre til hinanden, og belægningen viste sig at være af bedre kvalitet.
Lakeret lakeret

På dette maleriforing kan deres egne hænder betragtes som komplette. Som det fremgår af ovenstående, er der intet ekstremt komplekst i arbejdet, og det kræver særlig viden. At lære at male loftet på vægpanelet i landet, kan vi konkludere, at hovedreglen er at følge applikationsteknologien og forsigtighed, når du arbejder. Det er bedre at bruge lidt mere tid på arbejde, men at bruge det kvalitativt.

video

Se, hvordan man kan vokse vægpanelet:

Sidste udgave: 09/18/2015 Indsendt af Alexander Popov

Selvmalet træloft

Trælofter findes i landhuse og landhuse samt i et boligområde dekoreret med træpaneler eller specialbehandlede brædder. Maling af et træloft kræver forudgående og omhyggelig forberedelse.

Overfladen skal udjævnes og slibes med glødpapir. Før man påfører malingen, er det vigtigt at bearbejde loftet med en plet, der trænger ind i træet og maler det, og holder træets tekstur. Du kan bruge en speciel imprægnering "pinoteks" til træ.

Du kan begynde at male loftet, efter at overfladen er helt tør. Under arbejdet anvendes lak, samt specielle anilinfarvestoffer. Under reparationsarbejdet er en af ​​opgaverne at bevare skovets struktur, samt evnen til at anvende alt rigdom af naturmateriale i indretningen og designløsningerne.

Det bør tage alvorligt valg af lak. Epoxy lakker kan gøre lofter holdbare og holdbare. Denne type belægning kan vare mere end ti år uden at kræve yderligere reparation. Fenolbaserede lakker lægger perfekt vægt på træets struktur. Loftet efter lakering bliver modstandsdygtig overfor støv og fugt.

Maling af et træloft kan udføres ved hjælp af vandbaseret maling. Med denne type arbejde før maling skal loftet behandles med hvid lim. Trælofter kan males med olie maling. I dette tilfælde taber træstrukturen under et lag af maling. Men overfladen er belagt med lak, det ser mere fordelagtigt ud og er et ornament til hele rummet.

Begynd at male loftet, du skal huske, at fejlene, selv de mindste, ikke længere kan forklækkes eller skjules. Hvis arbejdet er udført med unøjagtigheder, skal det redone igen, så maleriet af træloftet skal udføres omhyggeligt og omhyggeligt. Det er ikke nødvendigt at haste og fremskynde arbejdsgangen, det er vigtigt ikke at gå glip af en enkelt detalje og male så tæt som muligt på det ideelle.

Til dato er maleri en af ​​de nemmeste måder at afslutte rummet på. For at bestemme det krævede volumen af ​​malingmateriale, skal du ikke stole på volumen af ​​dåsen, men på hvor meget maling vil blive brugt pr. 1 m2. m loft. Dette vil ikke overpay for det ekstra materiale og kun købe den nødvendige mængde maling.