Maling til træplint

Gulvstiften er en meget vigtig detalje, der er nødvendig for at færdiggøre rummet. Det er installeret på det afsluttende trin i reparationsarbejdet. Den æstetiske udseende er ikke kun af et gulv, men også alt interiør afhænger af en sokkel. Derfor er det ret vigtigt at træffe det rigtige valg fra et stort udvalg på byggemarkedet.

 1. Skjul kabler og ledninger.
 2. Forkæle ujævne led i gulve og vægge.
 3. Giver en anstændig clearance gulvbelægning.
 4. At skabe de nødvendige farver mellem døren og møbler, gulv og væg.

Når du vælger en sokkel, skal du være opmærksom ikke kun på form og farve, men også på materialet. For at give den indre individualitet, mens man stræber efter at gøre det ekstraordinært, er det værd at opholde sig på produkter beregnet til farvning. Deres maleri vil give rummet eksklusivitet, gør det helt stilfuldt og lyst.

Typer af sokkel til maling.

Til farvestoffer, der er egnede fra MDF og træ. Hvad er deres værdighed?

Produktionen af ​​træprodukter udføres i et bredt prisklasse - fra overkommelig "økonomi" til dyr luksus. Du kan vælge forskellige typer træ (eg, fyr, bøg, gran) og den mest egnede profil. Blandt fordelene ved træplint kan man nævne oprindelses adel, høj styrke, smukt udseende, miljøsikkerhed og holdbarhed.

MDF-soklen er savet ret let, kompenserer perfekt for alle fejl i gulve og vægge, ikke smuldrer overhovedet og har en billig pris. Det er meget nemt at arbejde med det, da det er kendetegnet ved god fleksibilitet og har specielle kabelkanaler. Den er lavet af miljøvenlige materialer, tiltrækker ikke støv, opfatter ikke forurening, udsættelse for ultraviolet stråling og fugtighed.

Hvordan vælger man en passende farve.

Der er flere måder at vælge soklens farver på indretningen:

 1. I tone i et gulvbelægning. Den generelt accepterede regel tillader ikke muligheden for at lave fejl i design af rummet. Tilladt at anvende nuancer, der er lidt mørkere eller lysere end gulvet. Brug af samme farve vil øge rumfanget.

2. Farven på døren. Denne metode er kun hensigtsmæssig, når der installeres faste farvedøre. Plinten skal have en tykkelse svarende til dørbeklædningen eller gå i samme tone som døren. Dette vil ikke blot fokusere gæsterne, men også visuelt udvide rummet.

3. I farvefarve på vægge. Den nyeste designløsning vil øge loftets højde. Vejen ser ganske elegant og organisk ud, hvis vi taler om vægge malet eller pudset i ensartet farve. Denne mulighed er ikke acceptabel i design af overflader med modley tapet.

4. Farven på de indvendige elementer eller møbler. Denne metode anvendes ekstremt sjældent, men det fremhæver lyse og iøjnefaldende detaljer - gardiner, puder, lyse vaser og malerier, tegner på tapet og så videre.

Mal MDF sokkel.

Miljøvenlige (uden epoxyharpikser og phenol) ændrer holdbare og pålidelige produkter fra den fine del af træet over tid ikke deres egenskaber. De kan installeres gentagne gange. De er nemme at installere og ret let at vedligeholde. Produktion af MDF sokkel er lavet af krydsfiner og et lag papir, der er imprægneret med et specielt farvestof. Det beskytter produkter mod fading og snavs. Til maleri kan du købe produkter af lys nuancer. Det anbefales at male gulvplinten efter installationen og beskytte gulvet og væggene med et specielt maskebånd. Før overfladen skal males, skal overfladen undersøges for skader, der kan repareres med særlig voks eller kitt. Flyet er malet med fint kornet nødpapir. Dette vil medvirke til at skabe et pænt udseende, fjerne overskydende lint fra panelet. Herefter påføres en speciel primer. Efter tørring påføres et andet lag af primer, hvilket giver glathed til påføring af farvesammensætningen og vil tillade at opnå en glat overflade. MDF sokkel er malet med en simpel pensel. Farvestrukturen udfører både beskyttende og dekorative funktion.

Generelle anbefalinger til farvning.

For aggressive opløsningsmidler eller midler kan irritere malingen og beskadige overfladen af ​​materialet. I dette tilfælde vil yderligere, ret dyrt og ubehageligt reparation være nødvendigt. Til maling af gulvstiften af ​​MDF eller træ i et godt ventileret område eller på gaden er eventuelle oliebaserede maling, lakker og imprægneringer, alkyd emaljer, samt maling i dåser egnede. Hvis du bruger lak, kan du også behandle overfladen med antiseptisk eller farvet imprægnering. Indendørs kan du bruge latex, vanddispersion og akrylmaling, der tørrer meget hurtigt og har næsten ingen lugt.

Valget af børste afhænger af arbejdsstykkets bredde. Det er bedre at male brede og lige sokler med en lille rulle, smal og enderne med en tynd børste. For at gøre arbejdet mere præcist, skal du få en tætsiddende børste med en elastisk bunke, som ikke spredes til siderne. Før gulvbelægningen er dækket af polyethylen, bæres gummihandsker på hænderne. Væg og gulv skal beskyttes med maskebånd. Farvelægningen påføres på forsiden med et tyndt lag. Efter tørring skal den behandles med et andet lag. Ryddigt arbejde hjælper med at undgå dråber på ubeskyttede dele.

Maleri af træplinter.

Hovedhemmeligheden i overfladebehandling af høj kvalitet er den tynde påføring af maling. For at holde hvert lag i lang tid, farves sammensætningen ensartet. Gulvstiften af ​​træ, malet i et tykt lag, varer ikke længe - malingen svulmer op og deformeres, når den er tør. Anvendelse af kun et lag kan forårsage huller. Den bedste løsning ville være at anvende 2-3 tynde lag, men med et interval for fuldstændig tørring.

Træprodukter er malet i flere lag. Overfladen, som er karakteriseret ved holdbarhed, styrke og miljøvenlighed, skal først behandles med en primer. Når farvning maler som hurtigt tør, og også en god pensel er nødvendig. Ved samtidig maling af et gulv og en gulvstok fra et træ, er soklen først malet, så - kanten af ​​gulvet. For et smukt og ryddeligt resultat skal du sikre dig, at der ikke falder ekstra dråber maling på gulvet eller fjern dem i tide, før de tykner. Flyet er malet med en smal børste, som skal løbe parallelt med gulvet. For at undgå pletter under en sokkel er pallen udskiftet.

Malingsplinter fra MDF og træ er en fashionabel og usædvanlig løsning i indretning. Denne gulvfinish vil være relevant, hvis du ikke kan finde en sokleds ønskede farve. Selvfarvning tager ikke meget tid og vil give glæde i mange år.

Mal til bundplader: Kan jeg male gulvet, plastikpose, video og fotos

Som du ved, er det uden at installere en sokkel umuligt at give et færdigt udseende til det indre af rummet. Denne detalje er installeret ved væggenes sammenføjning med loftet eller gulvet og tjener både til at beskytte disse steder og til at dekorere dem og give et attraktivt udseende. Overvej hvilke typer bundplader der bedst kan købes, og hvilke farvesammensætninger er bedst egnet til arbejde.

På billedet - interessant farve giver dig mulighed for at omdanne produktet.

Mange maler ikke bordpladen, men der er mange grunde til, at dette bør gøres:

 • Produkter fremstillet af polystyren, polystyrenskum og polyurethan kan have små buler og ridser på overfladen, hvilket kan ses særligt godt i stærkt lys. Den nemmeste måde at skjule alle defekter på er at male maleriet.
 • Strukturen af ​​fremstillingsmaterialet er ofte porøst, og med tiden akkumuleres støv på overfladen, hvilket næsten er umuligt at fjerne. Hvis du anvender en beskyttende sammensætning, vil fjernelse af snavs ikke medføre nogen vanskeligheder.
 • Strukturen af ​​de fleste produkter er ikke særlig attraktiv i udseende. Anvendelse af maling hjælper med at give dem soliditet, og hele rummet bliver mere respektabelt og attraktivt.
 • Det er umuligt at holde eller fastgøre bundplader uden led - de forkæler hele dekorationens udseende. Men du kan forsegle alle revner og uregelmæssigheder med kitt eller akrylforsegling, og derefter male over. Resultatet er en perfekt glat, ensartet overflade.

Enig, manglen på ledd forbedrer betragteligt udseendet af basispladen.

 • Træprodukter uden beskyttende belægning er meget bange for fugt. Derfor skal de også males, og hvis du kan lide træets struktur, så kan du bruge træplet eller lak - det er sådan, du kan understrege træ tegning og gøre denne del af overfladen endnu mere attraktiv.
 • Endelig passer sokkelens farve ikke altid resten af ​​miljøet, hvorfor det er nødvendigt for det at give en eller anden skygge. Og du kan male produktet, som i tone på hovedfladen og i en kontrastfarve - i nogle tilfælde ser det ud til meget godt.

Oftest er gulvstiften til maling af træ dækket af gulvbelægningens tone

Det er vigtigt! For at opnå et resultat, der ikke kun er smukt, men også pålideligt, bør du vælge en maling, som er mest egnet til en bestemt type materiale. Der er ikke så mange muligheder, så du nemt kan vælge den rigtige sammensætning.

Følgende typer bruges mest:

 • Konventionel vandbåret maling egnet til overflader lavet af polystyren og polyurethan. Fordelene er lave omkostninger og brugervenlighed. Men belægningen er ikke modstandsdygtig over for vand, så du kan ikke tørre det med en fugtig klud, hvilket ikke er meget godt.
 • En mere progressiv indstilling er akrylbaseret vandbaseret maling. Denne sammensætning er mest populær på grund af dens mange positive egenskaber og ret rimelige omkostninger. Overfladen kan tørres af med en fugtig svamp, som giver dig mulighed for at opretholde lysstyrken i mange år.
 • Hvis overfladen er udsat for fugt eller vil blive brugt i badeværelset, køkkenet og andre lignende områder, så den bedste mulighed - latexmaling. Det pålideligt beskytter materialet mod fugt, er let at rengøre og mister ikke farveens lysstyrke gennem årene.
 • En mere progressiv løsning - silikonebaserede forbindelser, dette er en ny type produkt, der har de højeste egenskaber ved holdbarhed og holdbarhed, deres omkostninger er høje, men du kan lave en meget holdbar belægning med dine egne hænder.
 • Hvis du har installeret gulvstiften til maling fra LDF (specialfibermateriale), er alle ovennævnte muligheder også relevante, men det er stadig bedre at bruge en mere holdbar sammensætning - alkydmalter, der er modstandsdygtige over for slid og beskadigelse og kan vare i mange år.

Det er vigtigt! Mange producenter sælger nederdel, som oprindeligt var belagt med en primer og er beregnet til maling. Dette sparer tid på forberedende aktiviteter og begynder straks at anvende maling.

Plint LDF er indledningsvist dækket med hvid jord

 • Til træplankering anvendes meget ofte meget træfarve eller alkydbaseret lak; disse forbindelser beskytter træet på en forsvarlig måde, men dækker ikke og understreger endog dens struktur. Hvis det ønskes, kan du vælge en farveløs indstilling, og du kan mørke eller hvidte træet.

Ved hjælp af plet kan du pålideligt beskytte overfladen.

 • Hvis træet skal males over, er det bedre at bruge alkydbaserede forbindelser. Oliemaling bør ikke bruges - det tørrer i lang tid, giver en stærk lugt og er ikke meget holdbar.

Et andet almindeligt spørgsmål er, at det er muligt at male en plastbordplade? Dette materiale har en glat struktur, så det er bedre for ham at anvende sammensætningerne i aerosoler, da penslen efterlader striber og pletter. Enhver akrylbaseret maling vil gøre, du kan købe den i enhver bygning eller auto butik.

Alt er ret simpelt, det vigtigste er at følge alle anbefalinger til overfladebehandling:

 • Alle huller, led og uregelmæssigheder er fyldt med finkornet kit eller akrylforsegling. Efter tørring er overfladen malet med fint sandpapir til en ideel tilstand.
 • Endvidere er alle tilstødende overflader dækket af maskebånd eller avis (hvis gulvplinten er malet).
 • Farvning udføres bedst i to lag. Den første tjener som en slags base, og den anden anvendes meget omhyggeligt, da dette vil være den endelige coating. Tørretiden for hvert lag afhænger af typen af ​​maling, alle de nødvendige oplysninger vil blive bedt om af instruktionerne på pakken.

Det er vigtigt at anvende et tyndt lag maling, tykt holder meget værre.

Plinten tilhører ikke de vigtigste materialer, men uden det er det umuligt at opnå et komplet interiør. Efterbehandling tager ikke meget tid, hvis du stadig har spørgsmål, se videoen i denne artikel, i nogle af nuancerne forklares mere detaljeret.

Sådan træner du det vestibulære apparat: øvelser

Skåret træpanel på væggen: Foto og indstillinger til træpaneler med egne hænder

Maling til træplint

Ved første øjekast kan ideen om at male en sokkel med dine egne hænder virke underligt, fordi det er meget lettere at købe det på et hvilket som helst byggemarked. Men de, der nogensinde har forsøgt at købe en basisplade af en ikke-standardfarve eller skygge, er velbevidste om, at det med det store valgmuligheder ofte er, at du ikke behøver baseboardet. Derudover er der en kategori af mennesker, der elsker at arbejde med deres hænder og stræber efter at vise en individuel indfaldsvinkel inden for indretning, så spørgsmålet om hvordan og med hvad man skal male baseboardet med egne hænder, er ret relevant.

Selv en lille renovering kan radikalt ændre hele udseendet af rummet og male bundpladerne - en af ​​de små, men interessante hånd, der giver dig mulighed for at omdanne et værelse på en fantastisk måde eller skabe et færdigt opdateret look efter renoveringen. Malingsplinter (gulv og loft) betragtes som den endelige akkord i reparationsarbejdet, men anbefaler at male dem, inden tapetet hænges eller væggene er malet for ikke at plette dem.


Først og fremmest for at male soklen, har vi brug for:

Primer - akryl primer kan bruges
Maling - alkyd eller akryl, spray eller normalt
Pensler, hvis du bruger almindelig snarere end spray maling
Akrylklar lak - det beskytter den malede træoverflade mod skader og giver også dybde til farve og glans til den nye coating
Åndedrætsværn og handsker til beskyttelse under arbejdet
Opløsningsmiddel til affedtning af overfladen før maling (hvid spiritus, parafin eller specielle affedtningsmidler kan anvendes)
Tøj eller bare tørre rene bomuldsklude
Maskeringstape og papir eller dækfilm
Meget fint grus sandpapir
Spatel og kitt, den bedste bilindustri, vil være nødvendig, hvis du planlægger at fjerne dybe ridser eller chips.

Hvorfor skal jeg male soklen?

1 Skjul fejl. Loftsplanker lavet af f.eks. Skum, har ofte små ridser og bukser, som er synlige i stærkt lys.

2 Giv et solidt udseende. Skummets bløde struktur kan let skinne igennem, så maleri baseboardet vil give dem et mere holdbart udseende.

3 Skjul leddene. Ofte når der tilsluttes skørtplader er der huller eller uregelmæssigheder, der med succes kan skjules med kitt og maling.

4 beskyttelse. Efter at have malet med maling eller lak træplinter, vil du redde dem fra skadedyr og slid.

5 Dressing. Det er muligt at male soklen for at kombinere det med loftets eller vægernes farve og harmonisk passe ind i det samlede indre af rummet.

Hvordan male soklen?

For den valgte sokkel er det nødvendigt at vælge den passende sammensætning af lakmaterialer. Valget af farvestoffer afhænger hovedsageligt af monteringsstedet til soklen og det materiale, hvorfra det er lavet.
MDF til maling, træplanker tolererer perfekt akryl-, alkyd- og oliemaling, såvel som lakker og imprægneringer passer godt på dem.

Polyurethan sokkel, duroplemer, skum kræver en speciel tilgang, da dette materiale ikke tåler indtrængen af ​​nogen opløsningsmidler. I dette tilfælde må du kun bruge akryl-, latex- eller vandbaserede maling. Akryl spray maling eller specielle maling til plastik er ideel til plastikplader.

Steg-for-trin instruktioner til farvning nederdel i hjemmet

Step_1 Beskyt arbejdsområdet mod at blive ramt af aviser, maskeringsbånd og en dækkende film. Hvis soklen ikke var malet på forhånd og allerede er fastgjort til væggen, lim maskeringsbåndet til væggene og gulvet. Hvis du er bange for at ødelægge tapet med scorch tape, skal du bruge en bred spatel, et ark pap eller en anden flad genstand, der kan fastgøres til væggen eller gulvet, når du maler et bestemt område.

Trin_2 Eliminer monteringsfejl med silikoneforsegling eller finkornet kit. Påfør kittet på en gummispatel, dæksfejl (led, hjørner, bukser, ridser), og forsøg på at gentage profilbøjningerne.

Step_3 Overskydende materialer til tætning af revner, led og mindre ridser fjernes med en fugtig klud.

Step_4 Vi venter på fuldstændig tørring og fjerner uregelmæssighederne med sandpapir.

Trin5 Vi rengør soklen mod forurening med varmt vand og en svamp.

Step_6 Affedt overfladen med ethvert opløsningsmiddel (acetone, olie spiritus eller en særlig affedtningsmiddel).

Step_7 Ground overfladen. Dette vil reducere maling forbrug, samt forbedre vedhæftning til soklens overflade.

Step_8 Hvis du maler et løst fodplade med sprøjtemaling, skal du ryste flasken godt i 30-40 sekunder før påføring. Det er nødvendigt at male i en afstand på 20-30 cm, helst lægge bundpladerne vandret (på gulvet) - dette vil undgå afløb. Sprøjtemaling i dåser gør et fremragende arbejde med enhver tekstur, men inden du bruger dem skal du omhyggeligt beskytte arbejdsområdet.

Hvis du maler en fast sokkel, så skal du dække væggene og gulvet i en afstand af mindst en halv meter fra bundkortet for at bruge sprøjtmalinger.
Hvis du maler med en pensel og almindelig maling - brug et bredt maskebånd rundt om bordet for at undgå malestrøg på væggene og gulvet, eller brug en bred spatel eller et ark karton til at dække væggen, når du maler kanterne på basispladen.

Step_9 Lad det første lag tørre, anvend derefter det andet og efterfølgende lag (hvis nødvendigt).

Step_10 Efter maling kan du lakse overfladen af ​​basispladen for at give malingen en dybere farve og beskytte den mod slid og beskadigelse.

Tips og tricks

1 Ved hjælp af aerosol dåser anvendes malingen jævnt og kvalitativt, overfladen er ideelt glat.

2 Vandig emulsionsmaling, der er faldet på tapetet, er lettere at rengøre end andre typer malermaling.

3 Brug kun kvalitetsmaterialer, når du arbejder hjemme.

4 Malingrullet tekstureret sokkel vil være svært, så brug en børste eller spray maling.

5 Arbejde med akrylforsegling er meget lettere, fordi det let vaskes af.

Besøgende på denne side vælges oftest i onlinebutikken:

Hvordan male gulvstiften og loftet

Skørt, både loft og gulv bruges i moderne interiør overalt. Og selv om der er mange farver, for en mere harmonisk kombination med hovedfinishen, skal de undertiden males. Selvfølgelig skal malingen til basisplader vælges korrekt. Der er også visse farvningsteknologier, der skal følges.

Om, hvad farvestof er bedre at bruge, samt hvordan man korrekt dekorerer baseboard og snakkes i denne artikel.

Hvilken maling at vælge

Den originale hvide farve ændres sædvanligvis af skum- og polyurethanstrimler. MDF-nederdel er også tilgængelig til maling. Nogle gange kommer man ud på en lignende måde og skærer indretningen af ​​massivt træ. Selvfølgelig skal malingen vælges afhængigt af det materiale, hvorfra basispladen er lavet.

På dagens marked er der simpelthen en enorm mængde farvestoffer af forskellige typer, der er helt egnede til at dekorere bundplader

Valget af værktøjer til skumplint

For skum og polystyren loft baguette produkter kan ikke anvendes baseret på acetone eller hvid alkohol. Disse kemikalier kan opløse lamellerne. Så hvad er den bedste måde at male et skumplank på? For denne type indretning er det værd at vælge et medium, hvor opløsningsmidlet er almindeligt vand. Det kan være vandbaseret maling eller vanddispersion.

Porkaska loftsplint af skum kan være lavet af vandbaseret eller vanddispersionsmaling

Hvilket værktøj er egnet til polyurethan og plastik sokkel

Lad os nu se, hvordan man maler polyurethan bundplade. Til denne indretning passer næsten ethvert værktøj. Normalt for plast og polyurethan (som faktisk er en konventionel skumplast), brug olie eller resistent vanddispersionsmaling. Hvis du har brug for en blank overflade, skal du vælge den første indstilling. For at få en mat polyurethan eller PVC bundplade, skal du bruge den anden.

Til dekoration af polyurethan og plastikplader kan oliemaling anvendes.

Maling til træstifter og lameller fra MDF

Hvordan male en træplade? Næsten enhver slags produkt vil også arbejde for ham. Det kan være lak eller alkyd emalje. Anvendes til træplinter og MDF-lameller samt en lugtfri, vandbaseret olie- og akrylmaling.

MDF sokkel gulv til maling

Hvordan vælger man en skygge

Hvilken farve at dekorere lamellerne? Normalt er bundkortet, både gulv og loft, dekoreret i tone på hovedfladen. Kan jeg male loftloven i væggenes farve? Oftere er det lavet ud under farven af ​​loftet, men denne mulighed er ganske acceptabel. Under alle omstændigheder er det bedre at vælge en lidt lettere end den vigtigste belægningsindstilling.

Normalt males bundkortet til loftets farve.

Farvningsteknologi

Med hvilken maling at male loftet sokkel eller gulv, vi regnede det ud. Dernæst overvejer vi de faktiske egenskaber ved behandlingsteknologien. Først og fremmest bør du bestemme, hvornår du vil dekorere elementerne - før de installeres på plads eller efter.

Hvordan male en loftsplint. Dressing kan udføres både før installation af lamellerne på plads og efter

I det første tilfælde kan farvningen udføres uden risiko for farvning af tapetet. Ofte anbefales det at bruge denne metode. Det malede loft eller gulvindretning på stedet kan dog ikke se særlig pænt ud. Faktum er, at i dette tilfælde vil de led, der behandles med kittet, mærkes. Så, hvis du ønsker det, kan du dekorere plankerne, selv efter at de er installeret på plads.

Vigtigt: Hvis der er fejl i gulv- eller loftkantindretningen, skal de fjernes inden dekoration. Putty på alle ridser og vask alle beskidte pletter væk. Træ- og skumoptioner bør foregå.

Før maling skal soklen i det mindste tørres af

Hvordan male gulvplinten

Til efterbehandling anvendes gulvet oftest i træ eller plastindretning. I så fald kan du bruge en sprøjte, hvis du beslutter at udføre forarbejdning, før du installerer lamellerne på plads. På den vægmalet sokkel børstes (hvis bredde skal være mindre end bredden af ​​lamellerne). Flyt den langs, gnid forsigtigt værktøjet og forhindrer udseendet af dryp. Normalt anvendes to lag maling.

Ved forarbejdning af lameller skal malingen gnides så forsigtigt som muligt.

Dekoreringsfilet på loftet

Til at begynde med beslutter du stadig om, hvorvidt du skal male loftsplinten. Oftest bruges til loftet hvidt skum baguette. Denne farve er meget godt kombineret med de fleste andre nuancer. Hvis du stadig beslutter at ændre skumplintens farve, skal du også bruge en børste. Pass overfladen skal være lange glatte streger. Saml ikke for meget på penslen. Ellers skal du sørge for at få striber. Denne type indretning er også dækket i to lag. Det er bedre at bruge ikke for ny børste. Fra lige købt, kan håret forblive på baguetten.

Loftfilet passerer lange glatte streger

Hvordan male loftsplinten (video farvningsteknologi):

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

For at give værelset et færdigt udseende, fokusere på fordele ved indretningen, samt visuelt justere rummets geometri og skjule fejlene i udsmykning ved sammenkædningen af ​​loftet og vægge, er skørtpladerne meget udbredt. Udvalget af disse dekorative elementer gør det muligt at realisere de mest forskellige designbeslutninger og forestillinger. Produkterne selv har også brug for efterbehandling.

I denne artikel vil vi analysere, hvad deres farve er nødvendig til og overvej, hvilken slags maling der dækker loftplinten. For at vælge en belægning skal du forstå, hvilke materialer de kan fremstilles af.

Materialer til produktion af produkter

Galteller fra ethvert materiale kan være helt forskellige teksturer og størrelser.

ekspanderet polystyren

Praktiske, pålidelige og holdbare skumpolystyren bundplader er nemme at installere, malet i den ønskede farve. Men de bør håndteres med omhu, da de let omformes.

Ikke så længe siden blev der vist duropolymerprodukter på markedet, som aktivt fremmes under forskellige mærker.

Imidlertid er dette materiale i høj grad ekstruderet polystyren med høj densitet.

polyurethan

Polyuretanfileter er fleksible, og derfor kan de let monteres på overfladen af ​​enhver form.

Skumplast

Polyfoam er tilgængelig, let og nem at installere. Ved installation af skumelementer kan en person nemt klare. På grund af sin skrøbelighed, mangel på elasticitet, modtagelighed over for fugt, er der imidlertid begrænsninger til brug ved udformningen af ​​krumme strukturer og badeværelser.

Det er også muligt udseende af revner i skumfileterne, der er installeret i nye boliger, i tilfælde af krympning af strukturen. Uden farvning af sådanne lister mistes de hurtigt deres tiltrækningskraft, da den hårde overflade perfekt tiltrækker snavs.

Sådanne dekorative elementer er indrettet til at give det indre aristokrati og sofistikation. De kan komme til gården i barokens lokaler eller for eksempel klassisk.

I en typisk lejlighed vil gipsplintene ikke se helt passende ud, men i et sommerhus kan du understrege ejerens gode smag. Gips er et brandhæmmende, miljøvenligt materiale, ret tungt og skørt. Galteller lavet af det er dyrere end syntetiske analoger.

træ

Den klassiske version af fileter, især populær, når den er installeret i værelser dekoreret med træ eller materialer, der efterligner det. Holdbart, smukt og miljøvenligt materiale.

Gulvlister skal behandles med brandslukningsforbindelser og antiseptiske midler, da dette materiale er udsat for eksterne faktorer (temperatur, fugtighed).

Disse fileter er bekvemme, fordi de udover deres dekorative funktioner kan anvendes som en profil til fastgørelse af væg- eller loftpaneler. Farveplader fremstillet af PVC, er valgfri. Glat overflade jævnt malet er ikke let. Til disse formål er spraymaling bedst egnet.

Har du brug for en håndvægt farve eller ej, er spørgsmålet ikke inaktiv. Efter første øjekast ser det ud til, at de repræsenterer et absolut brugskonstruktivt element. Vi vil forstå, hvad maleriet er til.

Hvad er farven

Der er flere punkter, der bestemmer behovet for behandling af fileter med farverige forbindelser:

 1. På de installerede dekorative elementer er der ofte defekter: revner, chips og også der er synlige steder af leddene af dele. Maleri loft sokler kan skjule disse fejl. Problemer områder er puttied og derefter malet.
 1. Takket være belægningen får fileterne et solidt, præsentabelt udseende, samt yderligere styrke. Hvis du lægger to sokler sammen, hvoraf den ene er malet, og den anden ikke er, vil forskellen straks være synlig. Malingen uden maling ser billigt og ubemærket ud.
 2. Ubelagte elementer tiltrækker støv, som er dårligt fjernet fra den porøse overflade.
 3. Over tid kan uberørte skirtninger miste deres attraktivitet: pletter og yellowness vises.
 4. Loftstifter kan males i alle farver, der kræves af rummets design. Men selvom du vil forlade den originale hvide farve, bliver det malede produkt mere holdbart, let at vedligeholde og beskyttet mod eksterne påvirkninger.

Valget af maling til loftlister

Ud over materialet vælger formålet med rummet, hvor det malede produkt skal installeres, en rolle, når der vælges en belægning. Så malinger modtagelige for sollys er det bedre at bruge i badeværelserne.

For værelser med høj luftfugtighed skal du vælge kompositioner med god vandmodstand og dampgennemtrængelighed.

 • Til gipsfileter og egnet akryl og alkyd og olie maling. Før du anvender produktet, er det nødvendigt at prale det, da gips er et porøst materiale. Primeren skal vælges i overensstemmelse med belægningen, der skal påføres næste gang. Efter tørring kan malingen behandles med lak.
 • Skørt af skum, polyurethan eller polystyren bør ikke males ved hjælp af sammensætninger indeholdende opløsningsmidler (for eksempel hvid spiritus). I dette tilfælde vil vandbaserede maling være den bedste løsning.
 • Til behandling af trædele er der et stort udvalg af belægninger: afhængigt af om du planlægger at bevare træets tekstur eller male den. Du kan bruge både maling og forskellige dekorative belægninger, såsom træpletter, efter tørring, der er bedre at anvende lak.

Det er vigtigt! Trædele før maling bør imprægneres med en beskyttende sammensætning.

 • Glat overflade af PVC sokkel er ikke let at male jævnt. Til disse formål er spraymaling bedst egnet.

Lad os se nærmere på typer af maling til alle typer loftsplinter.

Maling til bundplader af polystyrenskum, skum og polyurethan

Før man påfører maling, skal sokler behandles med en primer, som vil skabe god vedhæftning og lade sammensætningen ligge jævnt. Til disse formål egnede vandbaserede formuleringer.

Farvning af syntetiske bundplader skal udføres ved hjælp af vanddispersionsmaling (GOST 28196-89 "Vanddispersionsmaling").

 • Polyvinylacetat maling. Sådanne sammensætninger får lov til at håndtere loftplanker og i rum med høj luftfugtighed.
 • Latex maling. Latex-baserede maling er ikke bange for vand, er slidstærk og ser attraktiv ud.
 • Akryl maling. Den mest populære dækning. Dens efterspørgsel skyldes fremragende ydeevne: Modstandsdygtighed over for ekstreme temperaturer, mekanisk skade og fugt, ufarlig for menneskers sundhed, holdbarhed.
 • Silikonebaserede maling. Besidder alle fordelene ved de ovenfor beskrevne maling er siliconeovertræk heller ikke udsat for kontaminering, så de sikkert kan anvendes til køkkenbordplader. Den eneste ulempe ̶ er disse malinger er ikke for billige.

For en mættet farve er det bedst at anvende to lag maling.

Maling til gipsplint

Akrylmaling er mest populær til farvning af gips. Den skal påføres i tre lag med foreløbig priming.

For at tynde en gipsprodukt til voks er det nødvendigt at opløse det i terpentin, tilsæt en smule gul olie maling der og male fileten med denne sammensætning. Når plinten tørrer, gnides den til en glans.

For at opnå en marmoreret overflade skal du anvende en alkoholopløsning af shellak og kolofonium.

Hvis der er et ønske om at få en bronzegipsplint, skal den behandles med opvarmet tørringsolie. Påfør derefter bronzepulveret fortyndet i lak. Eller du kan købe færdigmaling.

Sådanne maling til arbejde med gipsprodukter kan købes i butikker for kreativitet, hvor valget af farver vil tilfredsstille alle.

For at forbedre beskyttelsesegenskaberne og holdbarheden af ​​belægningen på gipspladen skal der påføres finishlak. Acryl bruges oftest til disse formål, du kan også bruge polyurethan-alternativet eller alkoholbaseret lak.

Maleri af træ sokkel

Inden lakken påføres på en træplade, skal den behandles med primer. Til disse formål er der en masse sammensætninger, som skal vælges ud fra malingstypen, da ikke alle lakmaterialer er kompatible med hinanden. Primeren er nødvendig for yderligere at beskytte træet mod miljøpåvirkninger, forbedre vedhæftning med maling og mere ensartet anvendelse.

Den optimale primer til indendørs brug er akryl. Det tørrer hurtigt, lugter ikke, er kompatibelt med mange typer maling. Afhængigt af hvilken slags belægning der vil blive anvendt senere, kan du vælge en farveløs primer eller tonet.

Maling til træplint

Træplanker kan males med følgende typer af maling:

 • akryl (dampgennemtrængelig, holdbar belægning, modstandsdygtig over for fugt og sollys, har ingen lugt);
 • alkyd (deres stærke lugt påvirker negativt muligheden for at anvende denne forbindelse i huset);
 • olie (også ikke anbefalet til brug på grund af duften, lang tørretid og tendens til dannelse af revner);
 • polyurethan (hygiejnisk, elastisk belægning, har fremragende modstand over for alle typer virkninger, men deres pris er høj);
 • alkyd-urethan (sammensætninger hurtigt tørre, danner en holdbar belægning, men en ubehagelig lugt er også til stede);
 • nitrokraska (hurtigtørrende, holdbar, billig belægning igen med stærk lugt).

Den mest populære maling til træplanker er maling baseret på akrylharpikser.

Træpletter

Ofte for at give en ønsket skygge til træet, påføres en plet på overfladen.

Der findes flere typer af disse farvestoffer:

Hvad angår toksicitet er vandbaserede, oliebaserede og voksbaserede pletter det sikreste. Ved tørringstid uden for konkurrencen alkohol sammensætninger (instruktioner på pakken vil fortælle indholdets nøjagtige egenskaber).

Ved hjælp af disse belægninger kan enhver, den billigste basisplade, f.eks. Lavet af fyrretræ, tilføje tiltrækningskraft og med succes passe ind i interiøret.

Efter påføring af træflettet skal træplinten være lakeret. Oftest bruges i dette tilfælde akryl.

Maling til PVC-sokkel

Polyvinylchloridbaseboards er sjældent malet, men hvis der er et sådant behov, kan du bruge sprøjtmalinger til plastik (som på billedet).

Glaze

Disse belægninger fremhæves i en speciel form, da teknologien til at anvende disse farvesammensætninger er signifikant forskellig fra den sædvanlige farve.

Brug af glasur giver dig mulighed for at give skørtet en interessant tekstur. Skygger med en svamp eller pensel påført sammensætning, du kan opnå virkningerne af aldring eller patina.

Mulige muligheder for overflader ved brug af disse farvestoffer:

 • Under malakiten. På den grønne lamineret på basispladen er venerne lavet med en tampon lavet af krøllet læder.
 • Under træet. For at opnå tekstur af træ anvendes brunt glasur og en hård børste, hvormed farvestoffet påføres basispladen med tryk. Strukturen af ​​træfibre kan fremhæves i en mørkere farve ved hjælp af en tynd børste.
 • Forgyldt. Effekten af ​​forgyldning på de konvekse dele af fileterne opnås med en børste, som fjernede næsten al guldmaling. Denne tørbørste udføres på soklen, og malingen forbliver kun på de udragende dele.

Farveindstillinger til loftsplinter

Farveopløsningen ved indretning af et værelse ved hjælp af fileter spiller en vigtig rolle inden for indretning. Loftselementer hjælper med at zone rummet, har indflydelse på opfattelsen af ​​størrelsen af ​​rummet.

Af stor betydning, når du vælger en farvefarve til basisplader, har rummets dimensioner. Indretning, der vil dekorere et rummeligt værelse, er næppe egnet til et lille garret.

Overvej mulighederne for indretning ved hjælp af loftfileter.

Baseboards og loft malet i hvidt

Hvid sokkel i kombination med det samme loft øger visuelt højden på rummet og gør den lettere. Denne mulighed er perfekt til værelser med lave lofter.

Sokklerne malet under vægternes farve

Sådanne detaljer tiltrækker ikke opmærksomhed, er en logisk fortsættelse af væggene, fusionere med dem og synligt sænker loftet. Vindende sokler og vægge malet på samme måde, i mørk farve, se i et stort rum. Denne indretning skaber en ekstra komfort og intim atmosfære, så det er perfekt til soveværelset.

Kontraststifter

For at tilføje originalitet til interiøret kan du spille på kontrast. Denne teknik kan udføres i værelser med højt til loftet. Tilstand: Basebordets farve bør kombineres med et strejf af møbler, gulv eller dørbeklædning.

Anbefalinger til maling af loftsplinterne

For at lære bekendtskabet med processen, foreslår vi at se videoen:

Når farvning filet bør overveje et par punkter:

 1. Maleri kan udføres på to måder:
 • Før montering af fileter. Detaljer er skåret til den ønskede størrelse, hjørnerne er savet af. Denne metode er mest bekvemt, ingen grund til at tænke på at beskytte malingen fra den omgivende finish. Det er bedst at anvende malingen ved at sprøjte fra en dåse. Med denne metode vil coatinglaget være af højeste kvalitet. Problemet er, at det efter installationen ikke er muligt at skjule sammenføjningen af ​​elementerne, og du bliver nødt til at sætte det samme for at fylde hullerne og malingen.

Det er vigtigt! Primerstiften kan udføres før installationen.

 • Efter installation af basisplader. I dette tilfælde er der mulighed for at forsegle alle manglerne i indretningen, før man maler med et kit, hvorefter der kan påføres maling til loftsplinterne. Som et resultat af et sådant maleri opnås der sædvanligvis en ideel overflade. Oftest ty til denne metode til behandling. Den mest hensigtsmæssige og praktiske mulighed er at male bundpladerne før limning af tapetet, hvilket gør det muligt at tænke på at beskytte dem mod dråber.

Før måling af loftsplinten skal den være forberedt som følger:

Hvordan male en sokkel?

Indsendt af Anastasia Isakova · Sendt den 08/12/2017 · Opdateret 1/27/2018

I den moderne konstruktion tilbyder markedet et stort udvalg af forskellige materialer. Ofte er de umiddelbart klar til installation, kræver ikke yderligere efterbehandling. Gulv eller loft sokkel samt MDF sok til maleri er også inkluderet i denne gruppe. Malingssokkel - en proces, der hjælper med at få et helt unikt udseende på overfladen. Overvej hvilke værktøjer og materialer der er egnede til dette formål, samt lære mere om farvningsprocessen.

Hvorfor male baseboard og er det muligt?

Der er flere grunde til at udføre denne handling:

 • Ønsket om at skjule sig fra nysgerrige øjne fejl. For eksempel vises ridser og andre lignende defekter for hurtigt på skumplast. Undtagelsen var ikke gulvstiften til maling. I stærkt lys vil fejlene forblive synlige.
 • Giver et solidt udseende på overfladen selv. Skummet har en blød struktur, som efterhånden begynder at skinne igennem. Maleri kan give mere pålidelighed. Sådan fungerer MDF-skørtning, for eksempel.
 • Evne til at skjule leddene. Gab eller uregelmæssigheder kan forblive lige efter en kvalitets dockingproces.
 • Yderligere beskyttelse. Efter afslutningen af ​​denne proces kan du ikke være bange for udseendet af skadedyr eller for tidligt slid.
 • Udsmykning. Maling til basisplader hjælper disse elementer med at passe ind i interiøret for at finde den bedste kombination med det design, der allerede er i brug.

Nødvendige værktøjer og materialer

Til forberedelse og farve af soklen kan du have brug for følgende komponenter:

 • Spatel og kitt. Det er bedre at tage sammensætningen beregnet til biler. Disse værktøjer er uundværlige for dem, der planlægger at fjerne dybe ridser sammen med afskåret.
 • Sandpapir. Kornet skal være meget lille, ellers vil farvning af basispladen ikke medføre resultater.
 • Cover film. Men det kan udskiftes med papir eller almindeligt tape.
 • Rags på bomuldsbasis. En anden mulighed - de sædvanlige kludservietter.
 • Mediumdensitetsopløsningsmiddel. Det er med sin hjælp, at materialet affedtes, før man begynder at male. Andre lignende forbindelser er egnede til dette, for eksempel hvid spiritus, petroleum.
 • Åndedrætsværn med handsker. Giv ekstra beskyttelse under drift.
 • Lak med akryl, gennemsigtig. Det er nødvendigt, at træmaterialet er mindre udsat for miljøet. Ekstra fordele: Tilsætning af dybde og glans til nye belægninger. Den modtager og sokkel fra MDF til maleri.
 • Børster. Uden dem, ikke at gøre, hvis malingen ikke er spray, og det sædvanlige.
 • Malingen selv. Nogle gange bruger en filet.
 • Primer. Du kan bruge indstillingen med akryl.

Hvordan male en sokkel?

Det er nødvendigt at vælge malingen korrekt. Materialeproduktion og det sted, hvor soklen er fastgjort, bliver de afgørende faktorer for købere. Plint af træ og MDF vil være i stand til at udholde olie og alkyd, akryl sorter af maling. Lakker og imprægneringer passer også godt på denne overflade.

Særlig tilgang kræver lister til maling, lavet af følgende materialer:

Disse materialer tåler ikke noget opløsningsmiddel. Derfor anbefales det at foretrække latex- eller akrylmaling, eller sammensætninger med en vandbase.

Særlige plastmalinger håndter kun den tilsvarende overflade. I dette tilfælde er akryl aerosol sorter egnede såvel som til plastik.

Aerosolformuleringer er nemmere at bruge, når der er en slags gulvstativ, der ikke er fastgjort i rummet endnu. Hvis fastgørelsen på væggen allerede er færdig, anbefales det at tage den sædvanlige maling. Mure og lofter (herunder plastik) fra aerosoler kan kun lide.

Toning lakker til træ - et fremragende valg, hvis nogen virkelig bekymrer sig om interiør og dekoration. Sådanne farvende lakker sprøjtes først fra en dåse og gnides derefter på overfladen med en børste eller svamp.

Et godt valg - tekstureret teksturer. For eksempel efterligner overfladen af ​​natursten. De udsmykker endda MDF sokkel.

På video: maleri og klæbende loftsplanker.

Forberedelse og maling af produktet

1. Aviser, maskeringsbånd og dækfilm bruges til at beskytte overfladen mod indtræk af maling. Maskeringstape er limet til væggene og gulvet, hvis bundpladen ikke er malet på forhånd, men allerede fastgjort på væggen. En bred trowel og andre fladformede genstande hjælper dem, der er bange for at ødelægge væggene med tape. De anbringes på væggen. Dette er nødvendigt for dem, der er interesserede i, hvordan man maler produktet.

2. Yderligere fejl fra den tidligere installationsproces elimineres. For at gøre dette skal du tage et silikoneforseglingsmiddel eller finkornet kit. Kittet påføres gummispatelet. Det dækker kun de eksisterende fejl. Det vigtigste er at præcis gentage profilbøjningerne, så bliver de malet korrekt.

3. Vådt lak hjælper med at slippe af med overskydende materiale, hvis du ikke kan male problemfrit. Vi må vente til basen er helt tør. En varm svamp dyppet i vand er også en stor hjælp ved rengøring af snavs. Efter uregelmæssigheder fjernes med sandpapir.

4. Ved affedtning anvendes ethvert opløsningsmiddel, hvorefter overfladen er primet. Så maling forbruget vil falde og vedhæftning til overfladen vil blive bedre. Hvis der anvendes sprøjtemaling i beholderen, skal sidstnævnte ryste inden arbejdet påbegyndes inden for 30-40 sekunder. Det er hele svaret på spørgsmålet om, hvordan man maler produktet.

Ved maling er det nødvendigt at være mindst 20-30 centimeter fra væggen. Hvis du følger disse regler, behøver du ikke at bekymre sig om udseendet af streger. Spray maling generelt klare godt med næsten enhver form for overflade. Det vigtigste er at beskytte arbejdsområdet.

Efterfølgende malingfrapper anvendes kun på gulv- og loftfladerne, efter at de tidligere har tørret.

Efter maleriet selv har lov til at bruge lak. Så farven er dybere. Giver yderligere beskyttelse af farvestoffet fra slid, skadelige mikroorganismer.

Konklusion og yderligere tips

Spray dåser giver dig mulighed for mere jævnt at distribuere maling på overfladen. Det er mere sandsynligt, at det farvede materiale bliver jævnt og jævnt. Men vandbaserede formuleringer er lettere at vaske af, når det bliver nødvendigt at slippe af med dem. Når du arbejder hjemme, er det vigtigt at bruge kun materialer af høj kvalitet. Børste og aerosol dåser vil være uundværlige hjælpere. Men rullerne skal opgives, de hæmmer arbejdet. Akrylforseglingsmidler, tværtimod, forenkler løsningen af ​​mange problemer.

Hvad er egnet sok til maleri? Hvordan male en polyurethan bundplade, træ, mdf og skum, tips om, hvordan man male malinger

Hvad og hvordan man maler loftet sokkel og gulv

Må jeg male loftsplinten. Det er nødvendigt, næsten altid. Nogle af dem er lavet specielt til maleri, og nogle, som almindelig polystyrenfilet - nej. Det vil dog se meget mere solidt, blive malet. Dette skyldes det faktum, at efter maling forsvinder denne karakteristiske "skum" type støbning.

For at male de specielle sokler er det ikke polystyren svært, og hvis alle nyanser overholdes, er spørgsmålet om "om det er muligt at male loftsplinten" forsvundet af sig selv.

Valg af materialer og forberedelse af arbejdspladsen

For hver profiltype skal du vælge en bestemt type sammensætning. Valget af maling til basisplader afhænger af deres formål - gulv eller loft, og på det materiale, de er lavet af.

Hvilken sammensætning der skal vælges til farvning?

Til maling af trægulvstøbning. såvel som MDF sokkel til maling, eventuelle alkyd emaljer, imprægneringer og lakker, olie maling vil gøre. Under lakken kan der behandles yderligere lister eller antiseptisk imprægnering. Beslutningen om hvilken farve til tint baguettes er lavet afhængigt af indretningen eller døren til døråbningerne. Hvad maling til at male loftet sokkel af træ? Svaret er simpelt: De samme materialer passer til udendørs.

Og nu om, hvordan man male en polyurethan sokkel. Dette materiale opløses, når der findes hvid spiritus og andre lignende opløsningsmidler. Derfor bør basispræparatet være vanddispersion eller akryl. Malingen af ​​loftplinten af ​​skumplast og duropolymer udføres med de samme sammensætninger.

Forberedelse til arbejde

Den første ting du skal gøre, før du male en skumplint eller noget andet, er at beskytte overfladerne ved siden af ​​det, at du kommer ind i farvestofsammensætningen. Gulvet er dækket med cellofan eller aviser, som derefter fastgøres ende-til-ende med en sokkel, maskeringsbånd. Kun skotbånd sidder fast på væggene. Hvis tapetet allerede er blevet klistret, skal du danne en stribe plast eller en bred spatel, som du kan dække væggen, hvor børsten skal passere. Følgende billede viser et eksempel på en sådan beskyttelse.

Sådan male gulvet soklen uden at smøre væggene: En bred spatel eller en stribe plastik hjælper med at beskytte overfladen

Vi gør det samme med loftslister: hvor det er muligt - maskeringsbånd på andre steder - en hjælpeobjekt. Vi lægger særlig vægt på beskyttelsen af ​​hævede lofter. Når båndet limes, strækker vi hele båndets længde med en smal trowel for at gøre materialet strammer til overfladen mere tæt. Så du beskytter loftet fra pigmentet, der flyder.

Hvis malingen er færdig inden montering af bundkortet. spring derefter over det foregående trin. Herefter inspiceres listerne for tilstedeværelsen af ​​defekter på deres overflade. Før vi måler en træplade eller MDF reparerer vi alle fundne skader ved hjælp af speciel voks. Mangler på baguetter fra andre materialer elimineres ved kittens blanding. Polyurethan baguetter er bedre primet før farvning, da de har en ret porøs overflade. Pigment efter primer vil ligge glattere.

Vi forbereder en sokkelbund under maleri

Hvordan male en loftsplint. Videoen indeholder detaljerede instruktioner om, hvordan man korrekt forbereder til farvende sokkel, som er installeret under strækloftet.

Kom i gang

Hvis dine lister er brede og lige, så vil det være godt at begynde at farve dem med en lille rulle, som i det følgende billede. Enderne er så færdige med en smal børste. Prægede sokkler er dækket med en almindelig børste. Forresten skal den være tæt påfyldt med en elastisk bunke, der ikke afviger for meget: Sådan fungerer arbejdet mere præcist.

Hvordan male loftet sokkel og gulv: Brug en rulle og børste afhængigt af situationen

Hvis du vil lægge en guld- eller sølvpatina på relief af baguetter, skal du gøre følgende:

 • Påfør almindelig børste sokkel i basisfarven.
 • Smal børste dunk i guld eller sølv pigment, tørre næsten tørt.
 • Lette bevægelser, knap rørende, male den udragende relief.

I stedet for en almindelig børste til påføring af en patina kan du bruge en speciel med en skumspids.

Hvordan male loftsplinten med patina

Bemærk: Når der sættes på soklen, skal sammensætningen "strakkes" så godt som muligt over overfladen. Dette vil hjælpe med at undgå at strikke fra børsten. En anden måde er at fortyndes sammensætningen lidt. At lægge kompositionen bliver meget glattere, men det bliver værre at overlappe, derfor anvender vi en tynd maling i 2-3 lag.