Er det muligt at male et hvidkalket loft uden at vaske hvidt vand

Fjernelse af en gammel hvidvask fra loftet er en meget besværlig opgave, der tager meget tid og kræfter. Derfor har mange ejere, når de udfører reparationer, et ønske om at male et hvidkalket loft, uden at vaske hvidt vand. Men vil malingen forblive i loftet, og skal det være lettere at arbejde for en sådan risiko?

Funktioner af vandbaseret maling

Vandig emulsionsmaling er et godt alternativ til hvidvaskning af kridt eller kalk. En af hovedfordelene er praktisk, for i modsætning til en hvidvaskningsopløsning er det ikke nødvendigt at forberede det på forhånd, da malingen sælges i en butik som færdiglavet. Derudover giver vandbaseret maling ingen allergi og er helt sikkert for helbredet. En anden fordel ved hvidvaskning er en bred vifte af farver og nuancer. Til hvidvaskning kan du bruge både blank og mat maling, som maskerer små uregelmæssigheder i loftoverfladen godt.

Malinger varierer ikke kun i en skygge, men også i sammensætning. Ofte på hylderne kan du finde fire typer vandbaseret maling:

Alle fire typer er lige så velegnede til at male loftet og afviger primært i deres værdi. Men nogle af dem har yderligere fordele.

For eksempel kan maling af loftet med latex vandig emulsionsmaling gøre det muligt at stramme små huller på overfladen, og loftet, der er malet med akryl, kan vaskes med vand.

I hvilke tilfælde er det umuligt at male loftet på hvidvask

Kalk, såvel som andre belægningsmaterialer, såsom kitt eller gips, kan danne grundlag for maling. Men i nogle tilfælde anbefales det ikke at male loftet med vandbaseret maling uden at vaske hvidvaskningen:

 • Der er dybe revner eller defekter på loftets overflade. I dette tilfælde skjuler malingen ikke kun fejlene, men gør dem også mere synlige. Derfor skal alle uregelmæssigheder repareres, inden du påfører malingen, og dette kan ikke gøres uden at fjerne hvidvaskningen.
 • Hvidvask forårsaget for tykt eller i flere lag. På grund af egenskaberne af dets sammensætning absorberer lime hvidvask meget væsker. Da malingen også har en væskekonsistens, begynder et tykt lag af kalk at absorbere det, hvilket vil føre til dannelse af revner og bobler og i sidste ende ødelæggelsen af ​​det indre lag af hvidvask.
 • Efter hvidvaskning opstod oversvømmende naboer ovenfra. I sådanne tilfælde forbliver karakteristiske pletter på overfladen af ​​loftet, nogle gange med tegn på rust. Selvom loftet er malet i flere lag, vil skyggen af ​​maling på disse steder mærkbart afvige.
 • Der er spor af mug eller mugg på loftet. Flere lag vandbaseret maling kan skjule formen i nogen tid, men de vil ikke helt ødelægge det, så i fremtiden kan udseendet af en svamp forekomme på det malede loft. I dette tilfælde må maleri kun udføres efter fuldstændig fjernelse af den gamle hvidvaskning og forarbejdning af loftet med en antifungel forbindelse.

Sådan forbereder du loftet til maleri

Inden du tager en endelig beslutning om at anvende vandbaseret maling over hvidvask, skal du omhyggeligt inspicere den gamle belægning og sørge for, at den opfylder følgende betingelser:

 • Loftet er hvidkalket med lime, ikke kridt. Hvis du løber fingeren over overfladen, vil kridtet efterlade mærkbare hvide mærker på det, i modsætning til kalk, hvilket efterlader næsten ingen mærker.
 • Belægningen påføres i et tyndt lag. Hvis der er lag eller "patches" på loftet, er det bedre at nægte at male på hvidvask.
 • Overfladen af ​​loftet er fladt, uden blærer og revner.
 • Farve hvidvask ensartet, uden pletter og blackouts.

Hvis alle betingelser er opfyldt, kan malingen påføres hvidvaskningen, men før det skal loftets overflade være primet. Dette kan gøres både med en færdig primer og med en opløsning af vandbaseret maling blandet med vand i et forhold på 5 til 1. Malingen kan kun påføres, når primeren er helt tørret eller ikke mindre end en dag efter færdiggørelsen af ​​det forberedende arbejde.

Sådan male hvidkalkede loft

Den nøjagtige metode til påføring af vandbaseret maling på loftets overflade afhænger af malingskompositionen og angives som regel af fabrikanten på emballagen. Hvis der ikke er nogen specifikke anvisninger, kan du male loftet på hvidvask på en universel måde, der passer til alle typer:

 • Dør børsten i en beholder med maling, tryk let og klæb kanterne af loftet omkring omkredsen ved krydset med væggene.
 • At skygge den malede overflade med en næsten tør børste.
 • Påfør det første lag maling med en rulle med et tyndt lag over hele overfladen. Loftet er malet med glatte striber parallelt med vinduet, der lyser rummet.

Når det første lag er helt tørt, skal du anvende det næste lag og holde strimlen med en rulle vinkelret på den forrige. Hvis malingen udføres med en sprøjtepistol eller sprøjtepistol, er overfladen glattere, og malingen er mindre. Lagene er dog tyndere end ved brug af en rulle, så det er nødvendigt at anvende mindst et ekstra lag.

Finesser ved påføring af vandemulsion på hvidvaskning

Hvidvaskning af lofter og vægge - den billigste type indretning. Til ham udvej, når de vil spare på reparationer. Hvidvaskning i moderne lejligheder er sjældent, da en sådan finish har mange ulemper. Det bedste alternativ til lime- eller kalkopløsning er vandbaseret maling. Efter at have besluttet at opdatere rummets design, kan der være et spørgsmål om, om det er tilladt at anvende vandbaseret maling på hvidvaskningen.

Fjerner jeg den gamle hvidvask?

Uanset om det gamle lag af kalk eller kalkholdig sammensætning skal fjernes, før der påføres vandbaseret maling, afhænger af den indledende tilstand af finishen.

Under ingen omstændigheder kan det gamle lag overlades, hvis:

 • Opløsningen blev påført i flere lag. Påføringen af ​​vandemulsionen vil have en negativ virkning på den tykke coating. Ligegyldigt hvor godt laget holder, når det udsættes for fugt, vil det svulme op og begynde at skrælle gradvist sammen med en ny finish.
 • Sprækker, hævelser eller andre defekter er synlige på væggen. Hvis du maler på en sådan finish, vil reparationen ikke være holdbar. Efter 1-2 måneder vil den nye belægning "falde af" med de gamle stykker.

For at få et godt resultat med det samme, tag ikke risici. Det er bedre at bruge tid og energi på fjernelse af whitewash end at betale for køb af nye efterbehandling materialer til en ny renovering i lejligheden.

Overfladebehandling

Så når du visuelt inspicerer væggen, har du bestemt, at den gamle belægning skal fjernes.

For at udføre det forberedende arbejde, fortsæt som følger:

 • Fjern ikke-pålidelige områder fra overfladen. Sådan arbejde er praktisk at producere med en byggespatel eller skraber. Fjern kun de områder, der er let "bag" væggen. Hvis laget er tyndt, kan du bruge en rulle eller børste til at fjerne det.
 • Sug uforstyrrede lime lag med varmt, sæbevand. Dette er den mest effektive metode til at lette hvidvaskning. Damp væggen med en blød, fugtig klud for at fjerne dækslet. Behandl overfladen, indtil kridt eller kalk begynder at "flytte væk".
 • Fjern resterende lag med en spatel.
 • Når væggen er tør, forsegl revnerne med en kitt og niveauer bunden.
 • Overtræk overfladen med en primer.

Alle disse værker (undtagen sidste fase) kan dog undgås, hvis laget var tyndt under visuel inspektion, og der er ikke nogen revner eller oppustede områder på overfladen.

Hvis du beslutter dig for at forlade hvidvaskning, skal du ikke forsømme primeren. Dette er et af de vigtigste stadier i processen, som skal tages ansvarligt. Eksperter anbefaler at erhverve jordformuleringer med dyb penetration på acrylbasis. Ved hjælp af en primer styrker du overfladen og reducerer dens absorberende egenskaber. Anvendelse af kvalitetsforbindelser fra dokumenterede producenter, er det muligt at reducere maling forbrug.

Værktøj og materialer

For at male væggene eller loftet med vandbaseret maling skal du:

 1. Vandemulsion. Enhver form for sammensætning vil gøre: akryl, silikat, mineral. Det vigtigste er at vælge sammensætningen i overensstemmelse med typen af ​​rum. For eksempel er det uhensigtsmæssigt at bruge maling med dårlig vandmodstand i badeværelser eller toiletter. Til efterbehandling af soveværelser eller stuer passer til enhver mulighed.
 2. Kohler. Det anbefales at ælte straks så meget maling som det kræves til overfladebehandling, da efterfølgende maling gør det svært at få præcis den samme nuance.
 3. Malerulle og børste til påføring af maling på overfladen.
 4. Kapacitet (kuvette).

Hvis du ønsker det, kan du bruge sprøjtepistolen (hvis du ved hvordan du bruger den).

Hvis der ikke er nogen erfaring med at bruge sprøjten, er det bedre at arbejde "på den gamle måde" med en børste og en rulle.

Ellers er der store risici for at producere ujævn maling af væggene eller loftet.

Maleri teknologi

Så efter at du har forberedt væggen til maling og dens komplette tørring, kan du komme til arbejde. Åben krukken med sammensætningen og bland det grundigt. For at gøre dette kan du bruge en pind eller en byggemixer med specialiseret dyse. Hvis det er nødvendigt, kan malingen males med farve eller fortyndes med vand til den ønskede konsistens.

Efter tilberedning af malingen hældes opløsningen i kuvetten og males:

 1. Dør børsten ind i emulsionen, og smør lidt overskydende maling ud på beholderens rillede del.
 2. Trim hjørner, nicher og andre "vanskelige at nå" områder.
 3. Mal overfladen med en rulle eller sprøjtepistol. Det er vigtigt at sikre, at malingen går jævnt. Hvis du mærker fnug, skal du straks slippe af med dem.
 4. Vent 6-8 timer for at malingen tørrer og anbring det næste lag analogt med den forrige.

Nogle typer af maling kræver anvendelse i henhold til en speciel ordning. Som regel gives oplysninger om metoden til anvendelse af sammensætningen af ​​producenten på emballagen eller på et særskilt instruktionsark. For at undgå fejl, før du maler vægge, læs disse oplysninger.

Fælles Hjemmelavede Fejl

Maling af vægge eller lofter med vandbaseret maling er et job, for hvilket det er nødvendigt at udføre et sæt regler korrekt. Resultatet kan være skuffende på grund af de forkerte værktøjer eller det forkerte tidspunkt at anvende lagene. For at gøre en god genopretning, bør du lære om de fælles fejl i "hjemmehåndværkere" og undgå dem, når de maler.

Hyppige "savner" omfatter:

 • Maleri uforberedte vægge. På den uvaskede og ubeskyttede kalkbase er der ofte støv, bunke fra børsten fra tidligere hvidvask, fede pletter og andre defekter. Under malingslaget vil alle fejlene "manifestere sig", hvilket ikke på bedste måde vil påvirke vægernes æstetik. Vi bliver nødt til enten at lægge op med en dårlig finish, eller slippe af med maling og forberede overfladen i henhold til "alle reglerne".
 • Fejl ved valg af værktøj. Forkert børste eller rulle kan forårsage ujævn farvning af overfladen. Til resultatet var perfekt, anbefaler bygherrer at bruge en rulle med en lang bunke (6-7 mm) ved påføring af basislaget. Ved genfarvning anbefales det at bruge en korthårsvals (1,5 mm). Han "vil hjælpe" til økonomisk at bruge sammensætningen og vil ikke forlade smudges.
 • Tegning kaotiske penselstrøg. Hvis du anvender sammensætningen lodret, så i vandret position, skal du ikke forvente en ensartet farvning af overfladen. Ved tørring er risikoen for udtværing høj. For at udføre en højkvalitets kosmetisk reparation, vælg en retning - på denne måde vil malingen falde jævnt over hele bunden.

Paint front limy

Blandt et stort antal malinger er kalkmaling sin æreplads. Malingens egenart er, at der efter dets påføring dannes et løst lag, som har en stor dampgennemtrængelighed af luft. Malingen bruges til facader, så den er perfekt modstandsdygtig over for ændringer i temperatur, fugtighed og andre funktioner i det ydre miljø. Sammensætninger har fundet deres brede anvendelse på grund af deres lave omkostninger.

Samtidig er der nogle nuancer om at arbejde med det. Hvis du ikke tilsætter salt eller linolie til tiden, når du anvender malingsmaterialet, vil den færdige overflade konstant jordere dine hænder og tøj. Hvad består kalkstenmaling af? Hvad er det, og hvordan gør man det selv? Overvej at besvare disse spørgsmål.

Hvad er kalksten maling

Sammensætningen baseret på kalksten refererer til typen af ​​mineralske maling. Det betyder, at godt knuste mineraler tjener som pigmentet. Som navnet siger, er bindemidlet hydreret kalk. Nogle gange kan det tilsættes i form af kalkmælk. For at øge vandholdningsevnen, skal du i fremstillingen af ​​det tilsætte salt, calciumchlorid og aluminiumaluminium. Kalksten maling kan opnås ved hjælp af uorganiske pigmenter. Farvespektret af kalkstenssammensætninger er let.

Bemærk, at det i sig selv er kortvarigt, men på grund af processen med karbonisering af kalk vil rummets funktionelle egenskaber blive forbedret over tid. Maling bør ikke påføres cementpuds. Det er en overkommelig og billig blanding, der er meget udbredt til facade dekoration og restaurering arbejde. Kalksten maleri kan gøres indeni. Overflader er meget forskellige:

Kun her kan metallet ikke males med kalkstenssammensætning. Det er bemærkelsesværdigt, at kalkbaseret maling kan købes færdigfremstillet eller tilberedt alene. Det er klart, at den første mulighed er lettere, men det er billigere at gøre det selv. Desuden er processen ikke så kompliceret.

Der er mange kalkbaserede produkter til salg. Et kendt eksempel er Tikkurila Finngard maling. Det er kalkmaling til udvendig og indvendig brug. Anvendes til farvning af kalksten og cement-kalksten gips. Nuancerne er lyse, malet kan tones. Da den tyndere er vand, kan disse malinger kaldes sikkert. Det tørrer hurtigt og er i stand til at modstå temperaturer fra -60 grader til +50 grader Celsius.

Hvad skal man sige om kalkstenmaling, kogte med egne hænder? Hvordan gør man det?

Kalksten maling gør det selv

Madlavningsprocessen er ikke så kompliceret som det kan synes. Det vigtigste - at forberede alt, hvad du har brug for, og følg vejledningen. For at forberede 10 kg af en blanding af kalksten, skal du:

 • 1,5 kg kalk;
 • 100 g kombineret tørring
 • 100 g kogt salt
 • vand;
 • plastblandingstank (skovl, bassin).

Instruktioner til fremstilling af kalksten hvidvask:

 1. Hæld det målte antal kalk i en plastikspand.
 2. Hæld i 8,5 liter vand.
 3. Rør indholdet grundigt.
 4. Tilsæt salt og linolie.
 5. Stir.

Hvad angår salt, skal det indtastes separat. Må ikke falde i søvn, men lav saltopløsning. Hvis blandingen kræver en hvidhed, så tilsæt en lille mængde blå til sammensætningen. Hvorefter indholdet omrøres grundigt. Det forbliver at spænde den resulterende blanding.

Sandt nok er der mange madlavningsopskrifter. For eksempel gør nogle en maling som denne: 3 kg kalksten dejen fortyndes med 5 liter vand, der tilsættes 100 g kogt salt der og blandes grundigt. Blandingen filtreres gennem en finkornet sigte. Den resulterende opløsning fortyndes med vand for at gøre 10 liter maling, og derefter tilsættes 400 g pigmentstof. En anden opskrift: fortyndet med 1,5 kg hurtiglime med vand (5 liter) og 0,5-1 kg naturlig tørringsolie tilsættes straks. Den resulterende opløsning filtreres og toppes med resten af ​​vandet. I sidste ende skal man få 10 liter maling. Det er fortsat at tilføje et farvestof.

En af varianterne af maling baseret på lime er en sammensætning på en limbase. For at forberede dette skal du opløse kridtet med vand for at lave en pasta. Derefter skal opløsningen sættes i orden for at klare sig i 24 timer. Når tiden er kommet, omrøres sammensætningen og dens densitet kontrolleres. For at kontrollere densiteten skal du bruge disse metoder:

 • Til forsøget har du brug for en pind. Hun kaster ind i en spand med en løsning. Anvendelsen af ​​sammensætningen er tilladt i tilfælde, hvor blandingen ikke bare falder fra pinden, men strømmer ned med en viskøs strøm og afbrydes ikke som honning.
 • Denne metode kræver glas. Den installeres lodret, en dråbe af den oprettede løsning påføres overfladen. Med den korrekte konsistens af sammensætningen vil sporet af en dråbe, som strømmer ned i glasset, være 3 cm, ikke mere.

For at bestemme sammensætningens viskositet anvendes et simpelt instrument - et viskosimeter. Dette er et lille fartøj i form af en scoop med en kapacitet på 100 ml. Den har en smal og lang næse med en diameter på 40 mm. En maling eller opløsning strømmer gennem denne tud. Så du kan forstå kompositionens viskositet. Billedet viser, hvordan enheden ser ud.

Med hensyn til farve er det oprindeligt hvidt, tættere på gråt, det samme som kalksten. Imidlertid kan blandingen om nødvendigt tones. Du skal bare købe det passende farvestof og føje det til vores hvidvask til væggene. I dette tilfælde blev pigmenterne påført malingen forsigtigt filtreret. Konsistensen skal være mælkeagtig.

Derfor skal testfarve udføres før du vælger en skygge. For at gøre dette anbringes det på glasset med et tyndt lag. Efter tørring vises finishskyggen.

Der er et trick, der vil forbedre kendetegnene ved kalkstenmaling. Hvis du tilføjer knoglelim til sammensætningen på 10%, så vil det malede loft ikke smuldre og falde af. Når du lægger lim til maling, skal du kontrollere fiksering af hvidvask. Dette gøres ved en gennemprøvet metode - ved at anvende malingsprøjt på glas.

Fordele og ulemper ved kalksten maling

Ikke for ingenting, sådanne kalksten løsninger blev brugt af vores bedsteforældre. Vi kan sige, at det var en primitiv måde at give friskhed til værelset. Det er derfor blandt listerne over fordele vi ikke kan se mange stillinger som andre nyere kompositioner. Selvom fordelene ved kalkstenforbindelser er få, men de er:

 1. Lav pris. Dette er næsten en af ​​de billigste malinger.
 2. Da der ikke er giftige stoffer i sammensætningen, er det miljøvenligt og sikkert for helbredet.
 3. Det kan bruges til forskellige typer overflader.
 4. Kalkstenmaling er dampgennemtrængelig.
 5. Modstandsdygtigt mod lave og høje temperaturer.
 6. Modstandsdygtig overfor fugt.

Disse plusser slutter. Hvis vi bemærker ulemperne, så er dette eksfoliering af kalkpartikler efter tørring og kort levetid. Og du kan næppe kalde en smuk behandlet overflade. Mange mødte væggene, dekoreret med en lignende maling. Efter det var det muligt at observere en smurt ærme eller side af tøjet. Sandt nok kan dette fænomen undgås ved at tilføje til linolie og salt. For nytte- og lagerplads er en god mulighed. Ikke desto mindre, hvis du laver reparationer i en boligbygning, så er det bedre at bruge lidt flere penge og købe kvalitetslakeringsmateriale.

Kalksten maling ansøgning

Farvningsprocessen i sig selv er meget enkel. Du kan arbejde med sammensætningen ved hjælp af en rulle eller pensel eller bruge en airbrush. Før du begynder at male, skal du forberede væggen. Forberedelsen er den samme som ved maling med andre maling: Overfladen rengøres fra støv og snavs, alle uregelmæssigheder og udragende dele fjernes. For reparationsforseglinger anvendes en lignende løsning. Forbindelser med cement er ikke tilladt. Til bunden er basen ikke nødvendig. Når det registrerer mose, skimmel og svamp på overfladen, fjernes de. Det samme gælder for olieagtige pletter.

Hvis der allerede er påført kalkstenmaling på overfladen, er det nødvendigt at fjerne kun lag af maling, som svagt fastholder og afskrækker. Til arbejde passer stål børste lavet af kobber eller rustfrit stål. Som en mulighed, skyl overfladen med en kraftig vandstråle.

Dette tager hensyn til arbejdsvilkårene. For eksempel, når maleri temperaturen i rummet skal være mere end +5 grader Celsius. Hvis vejret er varmt og blæsende, skal overfladen fugtes før og efter farvning. Det er forbudt at udføre arbejde i regnvejr. Det anbefales at arbejde i overskyet vejr, når direkte sollys ikke falder på overfladen. Når vægge er malet indendørs, er den optimale temperatur ikke mere end +20 ºі.

Farvning proces

Overvej det på eksemplet med kalkstenmaling "Finngard" fra Tikkurila. Det skal fortyndes med rent vand før påføring. Proportionerne er som følger: En krukke med maling i 25 kg vil kræve 16 liter vand. Det er forbudt at bruge det ufortyndet. Under farvningsprocessen bør blandingen omrøres ofte, da tunge stenformede partikler konstant synker til bunden.

Kalksten maling er lavet i mindst 3 lag ved hjælp af en pensel eller pensel. Intervallet mellem påføringen af ​​det efterfølgende lag er lig med dets tørring og er en dag. Væggen er fugtet med vand, før der påføres hvert lag og derefter.

Og grænsen mellem overfladerne, der er dækket med sammensætninger af forskellige batches af præparat, behandles med en opløsning af 1 del af det gamle parti og 1 del af det nye. På samme tid skal du planlægge alt, så stedet for samlingen er i det mest uhyggelige sted.

Hvis overfladen er solid og lille, udføres arbejdet kontinuerligt. Enden falder på hjørnerne af rummet, grænsen med vinduer, dør, balkon osv. Ensartet resultat kan opnås, hvis du undgår at male de færdige overflader igen i små områder. Den ideelle måde at håndtere en arbejds søm på er lavt tryk. Det skal huskes, at når fugtigheden og temperaturen svinger i rummet, kan farven og skyggen ændre sig på steder. Og den efterfølgende hydrering vil gøre farven mørkere.

Når jobbet er færdigt, skal du rengøre værktøjet grundigt. Han vasker straks efter at have kørt under rindende vand. Du kan bruge en svag vandig opløsning af eddike og efterfølgende skylning med rindende vand. I denne video er der en detaljeret vejledning om, hvordan nøjagtigt at udføre overflademaling med kalkstenmaling.

konklusion

Nu ved du, hvad forkalkmaling er. Denne sammensætning, som siden oldtiden blev brugt af vores forfædre. Det er baseret på kalk, vand og farvestof. Takket være de detaljerede instruktioner ved du ikke kun, hvordan du gør sammensætningen med dine egne hænder, men også hvordan du udfører farvningsprocessen. Det er bemærkelsesværdigt, at enhver person kan arbejde med det, selv en ikke-professionel. Dette er en anden fordel ved en simpel men effektiv kalkstenmaling.

Hvordan man udfører hvidvaskende vægge

Fordele og ulemper ved hvidkalkvægge

Selv en novice mester kan blanke lofter og vægge med egne hænder. Krav til materialer og værktøjer er minimal. Lad os prøve at evaluere de åbenlyse fordele ved denne proces:

 1. Cheapness. Hvis det er på tide at lave reparationer, og du har begrænsede midler, er hvidvaskning den bedste løsning.
 2. Enkelhed. Selv en uforberedt person kan nemt klare arbejdet.
 3. Nøjagtighed. Selvom de hvidkalkede vægge klart taber den moderne dekorative klæbning - det samme venetianske gips, med den rigtige tilgang, kan du få en original matoverflade. Derudover kan et farvestof tilføjes til hvidt, hvilket er grunden til, at designen af ​​rummet klart vil gavne.
 4. Miljøvenlighed. Den anvendte overflade passerer let fugt, giver væggene mulighed for at "trække vejret", hvilket ikke kan siges om tæt limet tapet eller fliser.
 5. Aktiv beskyttelse. Kalk hvidvask er ikke modtagelig for meldug eller skimmel, fordi det er i stand til at modstå bakterier.

Hvad angår manglerne, bør følgende fremhæves:

 • skrøbelighed - efter et par år er det ønskeligt at gentage reparationen;
 • almindelig visning;
 • i slutningen er der stor rengøring.

Video "Usædvanlig ide til vægindretning"

I denne video vil specialisten dele en usædvanlig ide til maleri væggene i lejligheden.

Værktøjsvalg

Du kan bruge enkle værktøjer, såsom en børste eller rulle, samt "avanceret" udstyr - en sprøjtepistol og en husholdnings støvsuger udstyret med mulighed for at blæse luftstrømmen.

Novice mestre vil rådgive følgende:

 1. Ruller og børster passer til en lille forside af arbejdet - hvidvaskning af garagen eller den lille lejlighed.
 2. Valsen er mere bekvem som en måde at hvidkalkede højt til loftet, hvis du udstyre det med et hjemmelavet langt håndtag.
 3. Mekaniske anordninger - en støvsuger og en forstøver - bruges til behandling af alvorlige områder: indgange, ydre vægge og gadehegn.

Det er bedre at hente en speciel børste med naturlige børster. Den ønskede værktøjsbredde er 15-20 cm. Hvis du omhyggeligt vasker børsterne i slutningen af ​​arbejdet, varer det lang tid.

Rullen er praktisk, når hvidvaskning sker i et enkelt lag. Ved at anvende et sekundært lag kan du først fjerne den tørrede. Men med sin hjælp er det muligt at give overfladen en matfarve.

Sprøjten giver dig mulighed for hurtigt at anvende sammensætningen med et tykt lag, der nemt maskerer de eksisterende små fejl. Bemærk at med dette arbejde stiger opløsningens strømningshastighed stærkt.

Støvsuger med "blæser" er udstyret med en speciel plastikkappe med et rør, der giver dig mulighed for at bruge enheden som sprøjte.

Whitewash instruktioner

For de af vores læsere, der er interesserede i, hvordan vi korrekt bliter væggene, giver vi detaljerede instruktioner. Lad os starte med forberedelsen:

 1. Da hvidvaskning er "snavset" arbejde, er det ønskeligt at tage alt i rummet til et andet rum eller dække det med en beskyttende film.
 2. Gamle hvidvaskes rengøres med en vask. For at gøre dette, fugter væggene med varmt sæbevand med en svamp. Våd hvidvaskning fjernes let med en spatel. Vi anbefaler at fjerne stykkerne og straks lægge en særlig beholder, så gulvene ikke jordes. Efter afslutning vaskes resterne af.
 3. Den rensede overflade er forberedt. Rusten vaskes efter desinficering med blå vitriol (70-100 g pr. Liter kogende vand). Fede pletter renses med en 2% sodavandforbindelse - dypp en klud i den og påfør pletten, indtil fedtet fjernes. De slipper af sod, vaskes væk med sammensætningen af ​​saltsyre (2-3%).
 4. Overfladen er belagt med en antifungelblanding.
 5. Tilsyneladende fejl - revner og pits - er forseglet med gips eller gips. Tillade at tørre, så glat med emery.
 6. Sæt en primer, vent en dag, indtil den tørrer.

Alt, nu er det muligt at starte hvidvaskning. Slaked lime (fluff, etc.), kridt, vandbaseret maling kan bruges som byggematerialer. Vi vil kende dem mere detaljeret, og samtidig fortæller vi, hvordan man fortynder en hvidvaskning til væggene.

lime

På grund af sin lave omkostninger er det det mest efterspurgte materiale. Typisk blåses "quick" med vand.

Fordele ved en limy dækker:

 1. Godt og hurtigt falder på nogen vægge: mursten, træ, beton og gips.
 2. Det er karakteriseret ved bakteriedræbende kvaliteter. Anbefales til børnehaver, skoler og klinikker. Som et antiseptisk middel bruges det til behandling af vægge i kældre og skure, fjerkræhuse.
 3. Korrekt påført belægning kan vare 3 år eller mere.
 4. Ikke bange for fugt, egnet til værelser med høj luftfugtighed - badeværelser, køkkener, bade mv.
 5. Det absorberes godt i små revner.

Du skal også vide om ulemperne:

 1. Når du arbejder med kalk, skal du følge sikkerhedsreglerne. Hovedbetingelsen er at arbejde i handsker for at beskytte hænderne mod forbrændinger.
 2. Materialet efterlader pletter og pletter.
 3. Farlig for mennesker, der lider af allergiske reaktioner.

Lime mørtel skal være forberedt. Til madlavning skal du:

 • 10 liter vand
 • 2-3 kg hydratiseret kalk;
 • 150-200 g aluminiumaluminium;
 • 50-100 g groft salt, tidligere gennemvædet
 • 1 tsk blå til hvid hvidvask eller 0,5 kg farvestof for at give væggene en vis farve.

Yderligere fortyndes alle bestanddele i 1 liter vand, fortyndes med det resterende vand og omrøres forsigtigt.

Sammensætningen for farve hvidvask skal laves i en mængde, der er nok for hele produktionsområdet, ellers vil det være svært at opnå en lignende skygge. Forbruget anslås til 0,5 liter sammensætning pr. Kvadratmeter. m.

Quicklime kan blusses hjemme ved at blande med vand i samme forhold. I 20 minutter skal sammensætningen blandes og derefter opbevares i 15 dage i en lukket beholder.

Når du anvender hvidvask, følg en simpel regel: Det første lag anvendes vinkelret på vinduet, det andet - parallelt med rammerne. Denne tilgang undgår båndene. Det er ønskeligt at fugte overfladen, der skal behandles med vand, lidt.

Dette materiale bruges også ofte, da kridt er billigt, og i forhold til miljøvenlighed er det ikke ringere end kalk. Udover at arbejde med ham er sikrere. Desuden er hvidkalket kalk:

 • har mere mættet hvid farve end limy;
 • forårsager ikke en allergisk reaktion.

Sandt nok er der ulemper:

 • kridt absorberer fugt, så for badeværelset er dette værktøj ikke egnet - væggene vil hurtigt knække og skrælle;
 • ukorrekt anvendelse af pletter og bobler
 • mod væggen er let at blive snavset.

Kalksammensætning fremstillet ifølge opskriften. Norm på en grund på 10 kvadratmeter. m:

 • 5 liter varmt vand
 • 30 g træ lim;
 • 3 kg sigtet kridt;
 • 15-20 g blå.

Alle ingredienser opløses omhyggeligt i vand. Sammensætningen af ​​sammensætningen kontrolleres ved at dyppe et knivblad ind i det. Korrekt forberedt sammensætning skal være let limet på bladet. Tilføj eventuelt kridt i små portioner, bland og kontroller konsistensen igen.

 • udføre i flere lag, mindst to
 • forårsage et lag, giv tid til at tørre helt;
 • vægge må ikke tørres af udkast eller under påvirkning af sollys;
 • hvert efterfølgende lag påføres vinkelret på den foregående.

Vandemulsionsmaling

Det ville være mere korrekt at kalde en sådan behandling ikke hvidvaskning, men male, selvom malingen er lavet på basis af cement og lime. Mineral vandbaseret maling:

 • modstandsdygtig over for slid og temperaturændringer
 • besidder bakteriedræbende egenskaber
 • tillader mure at "trække vejret";
 • sikkert for folk;
 • tørrer hurtigt.

Sandt nok er materialet dyrere end de foregående, og der er nok dækning i kort tid.

Maleri reglerne er:

 • malingsanvendelse starter fra hjørnerne og overfladerne af overfladen, der forbinder loftet eller væggen
 • børste ikke stærkt presse, men maling bør ikke flyde;
 • hjørnerne og leddene er farvede og passerer over samlingsfladen med ca. 5 cm, maskerer overgangene;
 • overfladen er malet i mindst tre lag ved hjælp af en rulle, hvert lag er vinkelret på den forrige;
 • Der bør være et ulige antal lag, den sidste - strengt fra vinduet i retning af lysfløften.

Selvom hvidvaskning normalt er forbundet med hvid, anbefaler vi at bruge et farveskema. Denne ide gør udformningen af ​​boligområder mere raffineret.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny. Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat. Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Hvordan at hvide loftet?

Du kan blanke loftet:

 • kridt;
 • kalk;
 • vandbaseret maling.

Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

instrumenter

Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag. Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke. Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

Værktøj til hvidvaskning af loftet

Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

Hvordan man vælger en maling

Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

 1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
 2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
 3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
 4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber. Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed. Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

Maling med vandbaseret maling

For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

Maling af et træloft med en spray

Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

 • hæld malingen i malkebakken;
 • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
 • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
 • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
 • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
 • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

Sådan hvidner loftet

Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

Kalkmaleri

Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

 • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
 • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
 • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

Hvordan at hvide loftet?

For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Maling med kalkmørtel

For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

 • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
 • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

Kalkopløsning til hvidvaskning

De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

Vigtige punkter

Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen. En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat. Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

For at vaske af kalkhugget skal du:

 • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
 • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
 • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

 • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
 • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
 • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

 1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
 2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
 3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

Video - Fjern gammel hvidvask

Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

Denne løsning er god, fordi:

 • det vil spare tid;
 • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
 • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde. Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs. De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på. Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt. Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.

Hvordan male hvidkalkede vægge, og i hvilke tilfælde kan du gøre det

På trods af det faktum, at hvidvaskning i dag med en overflod af efterbehandlingsmaterialer på markedet anvendes meget sjældnere, kan den stadig findes ret ofte i lokalerne. Og under reparationen af ​​sådanne lokaler rejser det ofte spørgsmålet om, hvorvidt vandbaseret maling kan påføres hvidvaskningen uden at fjerne kalk fra væggen.

Emulsionsmaling på hvidt kalk - er det værd at anvende

Maling vægge, vi skal passe på at skabe den bedste kvalitet vedhæftning af malingen til overfladen. Derfor bør hvidvaskning, der klart ikke fremmer sådan vedhæftning, ifølge reglerne fjernes.

Eksperter anbefaler ikke at udføre sådan farvning, da hvidvaskning simpelthen skal skrælle fra væggen og forblive på rullen. Den eneste undtagelse er, at whitewash-laget er meget tyndt og holder meget fast.

Maling på hvidvaskning - brug en primer

Som vi sagde ovenfor, har malingen et godt greb på væggen. Ellers begynder det at falde af, hvis ikke umiddelbart, så netop efter en kort periode. For at sikre sådan vedhæftning er nødvendig primer, som påføres til hvidvaskeslaget. Når primeren er tør, skal du kontrollere lagets styrke ved lidt ridser overfladen. Hvis hvidvasket med primer forbliver stærk, kan maleri udføres.

Malvalg

Mange spørger om det er muligt at anvende vandbaseret maling på hvidvaskningen? Faktisk er dette færdigmateriale den eneste passende måde at male sådan en problematisk overflade på. Desuden kræver en sådan maling ikke anvendelse af en primer, der selv har den sidstnævnte funktion. Men igen er det nødvendigt at fastslå styrken af ​​whitewash-laget.

Hvis du planlægger at anvende olie maling eller emalje på hvidvaskning, er det bedre at afholde sig fra dette trin, da resultatet vil være beklageligt.

Når man ikke må male: hvordan man rengør væggene eller loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Eksperter anbefaler ikke at male uden først at fjerne hvidvaskningen. Og så er den ideelle løsning i dette tilfælde at fjerne laget af denne whitewash. Der er ingen enkelt master klasse her, og det hele afhænger af tykkelsen af ​​dette lag og hvor fast det holder:

 • Tyndt lag Trods dens tyndhed er det ikke let at fjerne det. En betydelig indvirkning vil være påkrævet, og kværnen kan give den;
 • Den gennemsnitlige tykkelse af laget. Hvis det var han, der fik dig, så holder den så hvidt, sandsynligvis også godt. Det er dog stadig lettere at hente det op og rive det væk fra væggen. Vi bruger en rulle med en god bunke, der rigtig væder væggene eller loftet med det;
 • Tykke frakke. Som regel holdes et lignende lag hvidvaskning meget middelmådigt, derfor kan det i de fleste tilfælde fjernes med en sædvanlig spatel, idet den tidligere har fugtet den.

Nogle værktøjer til fjernelse af hvidvask

 • Indsæt. Denne metode gør det muligt at gemme væggen eller loftet ikke kun fra hvidvaskning, men også fra støv og snavs;
 • Sæbevand. Opløsningen fremstilles som følger: 2 spiseskefulde ristet sæbe og 5 skeer sodavand tages til 10 liter vand. Det er nødvendigt at tørre et lag hvidvask med denne opløsning, indtil sidstnævnte forsvinder fuldstændigt;
 • Remover for tapet. Påfør en vask på overfladen af ​​whitewash og lad et stykke tid gå. Derefter kan du arbejde med en spatel og rense væggen.

Husets ydervæg er hvidkalket. Kan jeg anvende en primer?

Det kan endda være nødvendigt. Maleriet, som er under påvirkning af mange naturlige faktorer, tæmmer trods alt store pres og vil ikke vare længe. Primeren, hvis vi taler om specielle frontmodeller, er ideel til dette.

Hvis du stadig skal male

Denne udgang bør kun anvendes, hvis hvidvaskningen påføres så tynd som muligt. Der anvendes ingen anden maling, undtagen vandbaseret maling. Alternativt kan du re-whitewash, men med tilføjelse af farve for at give væggene den ønskede farve.

Farve hvidvask

Farve hvidvaskning af vægge og lofter er et klassisk hvidt hvidvaskemiddel med lime eller kridt, i hvilket pigment (farvestof) introduceres.

Farven på pigmentet og dens mængde er afgørende for at opnå en dekorativ hvidvasket belægning - den endelige farve, dens mætning og opacitet (opacitet).

I hverdagen for mange er ordet "hvidvaskning" forbundet med hvid farve uden fejl. Dette skyldes det faktum, at kridtet (kalk) hvidvaskning oprindeligt var hvidt, så i 99% blev hvidvaskningen udført i denne form. Brugen af ​​farvestoffet blev reduceret til brug af et enkelt pigment - ultramarin (blå). Farvning i andre farver var yderst sjælden. En sådan sjælden brug af andre pigmenter er baseret på manglende viden om, at hvidvaskning kan tones, hvordan man gør det, hvilket pigment der skal bruges. Forståelse og dygtighed af farvestrålende hvidt kalk (kridt) kan udvide mulighederne for at bruge hvidvaskning betydeligt.

Hvordan man laver (forberede) farve hvidvask

Kalkfarve hvidvask

Slakket lime er alkali, derfor kan det kun tones med tørre alkali-resistente pigmenter (flydende farvestoffer til e-maling vil blive spist med alkali, undtagelsen er universelle flydende pigmenter, i beskrivelsen som de siges at være kompatible med kalkholdige pastaer og opløsninger). For at gøre dette introduceres en alkali-resistent farve i den færdige kalkblanding (se hvordan man fortynder kalk her): kromoxid - grøn, jernrød bly - rødbrun, okker - gul, ultramarine - blå, umber - brun, sot - sort og andre. Det skal bemærkes, at en stor mængde pigment (mere end 5 vægtprocent kalk) reducerer signifikant styrken og levetiden for farvet kalk hvidvask. Derfor er det næsten umuligt at få en lys, mættet farve, ikke på bekostning af belægningenes funktionelle egenskaber - som regel er de dæmpede nuancer af primærfarver.

Lime farve hvidvask er en lysbestandig, dekorativ belægning og har antiseptiske, anti-støv egenskaber og kan bruges: til gammelt kalk hvidvask, til udvendig efterbehandling af beboelsesejendomme, vægge og lofter af forskellige slags værelser, facader, hegn, kældre, kældre og andre udsatte værelser fugt.

Kalkfarvet hvidvask

I modsætning til hydratiseret kalk er kridt ikke alkalisk og kan farves med både tørre pigmenter og væske. For at gøre dette, tilføj farven på den ønskede farve i den allerede forberedte kridtblanding (hvordan man fortynder kridt, se her). Det skal tages i betragtning, at farven på råfarvet hvidvask er mørkere end i tørret form på overfladen. For at opnå den mest ønskede farve er det derfor nødvendigt at udføre "vykraski".

Farve hvidvaskning med kridt kan kun anvendes indeni, i tørre rum, der ikke er udsat for fugt (huse, lejligheder, værksteder, lagerhuse, skoler, børnehaver, hvidvask på hvidkalk hvidvask, produktionsfaciliteter osv.). Samtidig er farvet hvidvaskning med kridt, i modsætning til kalk, smurt og taget med hænder.

Hvilke farver opnås ved at blande farvestoffer med hvidvaskning

Da kalk og kridt hvidvask er hvidt, blandes farverne mellem det grundlæggende hvide og pigmentet (hvid + pigment). Med denne kombination opnås farverne i en pastellpalette. Mængden af ​​farvestof tilsættes bestemmer skyggen af ​​den endelige farve.