Forskellen mellem latex og akrylmaling

Akryl og latex maling har en lignende sammensætning. Næsten identisk grundlag giver disse maling og lakker næsten lignende egenskaber, men der er forskelle mellem dem, og de bliver en afgørende faktor ved valg af en eller anden maling.

Årsagerne til populariteten af ​​latex og akryl maling

Begge formuleringer er vandbaserede og har derfor lignende fordele:

 • mættet lys farve, der varer lang tid på grund af modstand mod ultraviolet, men ikke alle latex;
 • fraværet af giftige og skadelige dampe samt en ubehagelig bestand under påføring og under drift;
 • en høj grad af luftpermeabilitet reducerer sandsynligheden for, at boblingsdannelsen bliver nul;
 • muligheden for at anvende det sikreste og mest miljøvenlige opløsningsmiddelvand
 • Fremragende duktilitet, som de kan påføres på reliefoverfladen.

Latex- og akrylmaling gør de malede overflader silkefarvede.

Hvad er ulemperne ved begge farver?

Ulemperne ved vandbaserede maling og lak, der indeholder latex, er identiske:

 • God modstand mod fugt udelukker ikke udslip af svamp på den malede overflade. For at eliminere denne ulempe er det nok at behandle væggene med en primer.
 • Lavtemperaturer har en skadelig virkning på maling, men mindre ofte ses denne minus i akryl og er fraværende i en række som facade.

De positive egenskaber ved maling er meget mere end ulemper, men for at bestemme hvilken konkret sammensætning der skal købes, er det nødvendigt at overveje hvert enkelt stofs egenskaber separat.

Akrylmaling

Fremstillet på basis af vand og copolymerer. Sidstnævnte er en kombination af silikone, styren og vinyl. Disse komponenter mangler i latexmaling og forbedrer akrylens egenskaber. Højere ydeevne gjorde sammensætningen ret dyr. Takket være copolymererne er akrylmaling meget stabil og holdbar end materialet fra kunstig gummi.
Vinyl, silikone, styren tillader ikke den malede overflade at revne ved temperaturændringer. Den forbedrede formel gør akrylmaling meget mere bekvem og nem at anvende, hvilket gør det muligt at anvende selv ved en temperatur på -30 grader Celsius. Den beskyttende film dannet på den malede overflade sliber ikke inden 20 år.
Akrylkompositioner kan bruges til interne og eksterne værker. De er de mest populære og alsidige.

arter

Slip akrylmaling af følgende typer:

 • Glossy. Tør hurtigt, opløses ved brug af almindeligt ledningsvand.
 • Gliphtal. De indeholder akrylharpiks og er de mest almindelige. De danner en speciel vandtæt film og bruges til maleri boliger.
 • Special. Tilgængelig helt klar til brug, kræver ikke brug af primer, selv inden du maler metalet, fordi de har anti-korrosionsegenskaber.

Derfor er det ligegyldigt, hvilken slags malearbejde der er planlagt, at det ikke er noget problem at vælge en akryl sammensætning.

Latex maling

Miljøvenlige forbindelser, hvor latex virker som et bindemiddel. De har en vandbase, de er nemme at rengøre ved vådrensning, malede overflader. Tør meget hurtigere end akryl. I gennemsnit tager de fuldt ud i en halv time. Den præcise tid afhænger af fugtighed og temperatur.
Latex maling er underordnet i mange karakteristika til akryl. De kan ikke bruges i fugtige rum og værelser med høj luftfugtighed. Med et kraftigt temperaturfald, hvis du åbner vinduet om vinteren, kan den malede overflade blive revnet, og malingen falder af. Hvis kvaliteten af ​​primeren ikke var høj, og fugtighedsniveauet i rummet er steget, vil formen "slette" materialet. For at undgå dette er det nødvendigt at desuden anvende en særlig antiseptisk.
At arbejde med latex-sammensætningen kræver en vis færdighed. Hvis du trykker på børsten for let eller for hårdt, vil det resultere i ujævn farvning af de enkelte områder. Der er ingen universel latexmaling, valget skal laves under hensyntagen til detaljerne i det udførte arbejde.

Typer af latex maling

Præsenterer sammensætninger med forskellige polymerer, såvel som forskellige anvendelsesområder. No-drop giver høj kvalitet belægning uden smudder, helt gemme revner, der anvendes til maling vægge og lofter.
Tekstur bruges, hvor det er nødvendigt at lave prægede tegninger. Tætte forbindelser passer bedst til at male overfladen af ​​lofter. Latex vinyl er ens i sammensætning til de andre, men de skjuler ikke nogen overfladefejl.
Vælg typen af ​​maling skal baseres på, hvad arbejdet planlægges udført, men nu anbefales det at begynde at male efter nogle øvelser. Forkert tryk på børsten kan få sammensætningen til at falde ujævnt.

Akryl og latex - hvad er forskellen?

Opdelingen af ​​maling og lak i latex og akryl er ret sløret. I betragtning af de høje omkostninger ved den første skal det klart forstås, at kun disse formuleringer kaldes akryl, det eneste eller fremherskende stof, hvori acrylpolymerer er. For ikke at begå fejl anbefales det at købe produkter, hvis emballage indeholder en påskrift "100% akryl latex", det vil sige "100% akryl".
Latex omfatter alle malinger og lakker, hvor en styren-butadien-dispersion virker som et bindemiddel. De, i modsætning til akryl, meget billigere, men mindre holdbare. Derfor er hovedkriteriet for udvælgelsen af ​​sådan maling en sort, det vil sige en sammensætning, der er beregnet til at udføre denne eller den slags arbejde.
Ofte på salg er der maling og lak, kaldet latex acryl, som kan forvirre køberen. Afhængig af producenten kan ægte latex eller en blanding af styren-butadien og acrylater sælges under dette navn.

Hvilken maling skal du vælge?

Akryl latex betragtes som den bedste, men også den dyreste. Lidt ringere i kvalitet, men akryl med en blanding af latex er også mere tilgængelig. Hvis budgettet er begrænset, eller der ikke er krav til høj kvalitet for overfladen, der skal males, reduceres valget til materialer, der tilhører billigere latexovertræk fra gruppen af ​​latex:

 • Polyvinylacetat. Billige maling baseret på PVA, kendetegnet ved god vedhæftning til overfladen. Dens ulempe er, at det pletter og vaskes efter tørring, det tåler ikke lave temperaturer, kan kun bruges i opvarmede og tørre rum.
 • Styren butadien. Har en lidt højere pris, men er modstandsdygtige mod fugt. Ulempen er, at de hurtigt brænder ud under virkningen af ​​ultraviolet stråling, derfor er de designet til værelser med lav grad af naturlig belysning.
 • Acrylsilicone. Det bedste valg til maleri facader. Denne slags lakmateriale er slidstærk, fugtsikker, dampgennemtrængelig, er ikke bange for direkte sollys, men koster også mere end de to første muligheder.

Med andre ord er det vigtigste kriterium, hvilke overflader der planlægges at blive malet.

Opsummering

Når det er nødvendigt at udføre perfekt farvning af høj kvalitet, skal du vælge akrylmaling, og i andre tilfælde vil en billigere type latex gøre. Fraværet af et specifikt bindemiddel på en LKM-pakke kræver præcisering af dette punkt. Ellers er der en chance for at få latexmaling, som hurtigt vil vaske ud eller brænde ud, når den er dækket af facadeelementer.

lofter

Når loftet er monteret eller kittet, er det tid til at tænke på at male det. Det er nødvendigt at bestemme ikke kun med farve, men med typen af ​​maling. For eksempel anbefales ikke olie at bruge, fordi den skaber en damptæt film, og den har desuden en skarp lugt og tørrer i lang tid. Den bedste maling til loftet er stadig vandbaserede eller vanddispersionsformuleringer. Artiklen vil detaljere de typer af maling og de bedste producenter.

Indhold:

I dag er byggemarkedet fyldt med maling til lofter i forskellige priskategorier. Efter at have kommet til butikken, løber øjnene fra snesevis af dåser, ved første øjekast det samme. Alle er fulde af etiketter, og det er ikke underligt, at uden yderligere viden vil det være svært at træffe det rigtige valg.

Selvfølgelig kan du kontakte konsulenterne, men det garanterer ikke, at du vil kunne vælge den optimale kombination af pris og kvalitet, da sælgerens primære opgave er at sælge dyrere tog.

Men selv efter at have studeret klassificeringen af ​​maling- og laksesammensætninger, er det umuligt at finde ud af, hvad der sælges i denne eller den pågældende bank med det samme. Derfor skal vi langsomt læse de egenskaber, som fabrikanten angiver på etiketten. Først og fremmest være opmærksom på dets sammensætning, og mere præcist på grundlag af hvilken komponent malingen blev lavet. Og også i løbet af tørringen, forbruget af sammensætningen pr. M2, modstandsdygtighed over for slid, fugt eller vandresistens, formål. For eksempel:

 • Nogle gange på malingspanden er der en bemærkning om, at sammensætningen er resistent over for tørt slid. Det betyder, at den malede overflade kan tørres med en tør svamp eller støvsuges, men tørres med en fugtig klud, og jo mere kan den ikke vaskes. Ofte har sådanne egenskaber billige vandbaserede maling. De er ret egnede til at male loftet;
 • Fabrikanten kan også give oplysninger om, at malingen kun kan bruges i lokaler med lave driftsbelastninger. Dette betyder for tørre rum, såsom et soveværelse, påklædningsværelse eller en korridor. Der er en anden nuance, i områder hvor folk ofte ryger, kan denne maling blive gul. Hun anbefales ikke at male loftet i køkkenet eller badeværelset;
 • at have slidstyrke egenskaber og være uudslettelig, er sammensætningen meget mere alsidig. Det kan vaskes med sæbe og vand. Det er sandt, at det ikke er muligt at vaske pletten helt, og måske vil der være et spor, hvis du gnider det stærkt. Men generelt, for at opdatere loftets farve, fjerne støv fra det, vil det vise sig;
 • nogle vandbaserede maling giver styrkeegenskaber. Når påskriften er smudsafvisende eller vaskbar, kan du sikkert købe det til at male loftet i køkkenet eller i et rum med høj luftfugtighed. Det kan vaskes med alkaliske vaskemidler og gør det gentagne gange uden at gå på kompromis med dets udseende.

Nuancer i at vælge maling til loftet

 • Farven på maling til loftet og dens tekstur er valgt ud fra rummets stil, farveskema og formål. Det er opdelt i 3 hovedtyper: matte, halvglans og blank. Sidstnævnte hjælper bedst til visuelt at forøge rummet i rummet, og matt hvid maling giver rummet en diskret adel og poise.
 • Ved forberedelsen af ​​loftets overflade til maling er det nødvendigt at opnå perfekt ensartethed. Dette gælder for kitning og slibning. Maling ikke kun skjuler selv mindre uregelmæssigheder, men tværtimod vil det understrege dem endnu mere. Glatte stave, mere modstandsdygtige over for slid, skelner tydeligere alle depressioner eller konvexitet. Lidt mere loyalt i denne henseende er mat maling, der maskerer små defekter. Det er bedst, i dette tilfælde at vælge noget sekundært, for eksempel halvglans.
 • Vandig emulsionsmaling, på grund af at den indeholder vand, mister sine egenskaber efter frysning. Derfor anbefales det ikke at købe det om vinteren på markeder, der ikke er udstyret med et opvarmet lager.
 • Ved første øjekast har malinger med samme egenskaber en bred vifte af priser. Men det er ikke helt sandt, fordi dyre mærker ofte har mindre malingforbrug pr. Kvadratmeter. Derfor er omkostningerne ved dyre og billige formuleringer ikke så meget forskellige, når man beregner mængden af ​​maling i en spand med antallet af malede målere.
 • Paradoksalt nok, men sommetider er maling af en dokumenteret producent værre end mindre kendt. Dette sker på grund af de høje omkostninger ved sammensætninger af de promoverede mærker, så de bliver oftest smedet. Den nye producent er stadig lidt kendt og tilbyder derfor sine produkter af god kvalitet til en lav pris.
 • Nu er det ofte skrevet på maling dåser, at det er beregnet til maling lofter. Hvis den ikke har en så smal specifikation, er det nødvendigt at vælge en universel til indvendig arbejde. Det har godt skjul, og vigtigst, når det påføres, falder det straks på overfladen uden dannelse af dråber.
 • Vær ikke bange for, at malingen i stedet for snehvid under applikationen har nogen lysfarve. Fabrikanten tilføjer et specielt pigment til det, så de ikke-farver er synlige, og efter tørring forsvinder det fuldstændigt, hvilket efterlader den malet overflade af loftet helt hvidt.
 • Glansig maling til loftet. Det skaber effekten af ​​specularitet, som kun ser smuk ud på et perfekt jævnt pudset loft. Det er bedre at bruge i små rum, at det vil visuelt forstørres. Det vasker godt og mindre tiltrækker støv.
 • Matte loftmaling. Det absorberer lys godt, så det gemmer loftet i loftet lidt. Takket være god skjul kan en enkelt frakke være tilstrækkelig. Når det tørres, danner selvvaskbare typer en porøs overflade. På grund af hvad der vasker værre end den glatte modstykke.

Hvilken slags maling er bedre til loftet

Typer af maling, der er egnet til at male loftet:

 • akryl;
 • vand emulsion;
 • silicone;
 • latex.

Alle ovennævnte typer har ingen skarp lugt, tør hurtigt, er nemme at påføre og danner en overflade egnet til vask. Fabrikanten kan yderligere forbedre sammensætningen ved at tilsætte komponenter, der forbedrer de fugtighedsbestandige kvaliteter.

De passer godt i loftet med børster, ruller eller sprøjtepistoler. Ethvert af disse værktøjer er i stand til at opnå ensartethed og ensartethed af dækning.

Vandemulsion og vanddispersionsmaling

 • Den klassiske version af maling til loftet er vandbaserede formuleringer. I mange årtier er de blevet valgt til deres lave pris og miljøvenlighed. Lavet på en vandbase, de har ikke en stærk lugt, tørre hurtigt og er nemme at bruge. Ved at slå på en overflade uden anstrengelse vaskes de af svampen fugtet i vand. Undtagelsen er vaskbare maling, men de er også nemme at rengøre, hvis de fjernes før tørring.
 • Vandig emulsionsmaling har fremragende vedhæftning til loftets kittens overflade, det er let at tynde selv med dine egne hænder (når du køber et farveskema i en specialbutik, beregner sælgeren hvor meget farve du skal tilføje farve til en liter maling for at opnå den ønskede skygge).
 • Vanddispersionsegenskaber svarer til vandbaseret, men mere modstandsdygtig over for slid og vask. I den forbindelse anbefales det til lofter i badeværelser og køkkener.
 • Efter tørring skaber de en dampgennemtrængelig belægning, hvilket er særligt vigtigt, når gulvet er lavet af træ. Nogle producenter tilføjer særlige antiseptiske og antifungale ingredienser til dem. I et rum med høj luftfugtighed forhindrer dette mal.

Akryl loftmaling

 • I sammenligning med vandbaserede maling er prisen væsentligt højere. Derfor, for at male loftet, som sjældent udsættes for mekanisk stress, vælges det ikke så ofte. Men den højere pris er berettiget af gode egenskaber og egenskaber.
 • Så det danner en holdbar belægning, der er egnet til gentagen vask. Samtidig slettes det dekorative lag ikke og bliver ikke kedeligt.
 • Akrylmaling er ikke bange for ultraviolet, og fader derfor ikke selv med direkte sollys. For det meste er dette vigtigt for farvede lofter. Akrylformuleringer behøver ikke at være farvet på egen hånd, de sælges i et stort farveområde.
 • Ved tørring udsender den ikke en ubehagelig lugt, og på grund af den viskose konsistens ligger den på overfladen, det er i stand til at maskere selv små revner.
 • Farven på etiketten er altid lidt mørkere end ved første øjekast farven selv i dåsen. Dette skyldes, at akrylmaling efter tørring bliver mere mættet.

Latex loft maling

 • Dette er en god mulighed for at male loftet, men dets popularitet er ikke så højt på grund af sammensætningens omkostninger. Men denne pris er fuldt berettiget, da belægningen er meget ridsefast, vaskebestandig og med et attraktivt udseende og dampgennemtrængeligt.
 • På trods af dens høje modstandsdygtighed over for fugtige miljøer er det nødvendigt at bruge yderligere antisvampsprimere eller imprægneringer, når de dækker loftet i sådanne våde rum som et brusebad, badeværelse eller pool. Faktum er, at latexmaling svagt modstår svampformationer.
 • Som nævnt ovenfor har den ikke en ubehagelig lugt og er ikke skadelig for helbredet, så det kan endda males indendørs uden at lufte. Derudover tørrer det hurtigt, det tager 30-120 minutter at sætte helt.
 • Latex maling har god dækning og vedhæftning med næsten alle typer baser, men fabrikanter anbefaler at anvende en primer, før de påføres.

Men hun har også ulemper:

 • lav modstand mod ultraviolette stråler, hvilket betyder, at lyse farver i solen falder hurtigt;
 • Det tolererer ikke lave temperaturer, på grund af hvilken hele overfladen er dækket af små revner, og under langvarige temperaturfald taler det helt.

Hvilken maling at vælge til loftet

Efter en kort meddelelse om den mest almindelige form for maling og lak, der er egnet til maling af loftet, er det nu værd at være opmærksom på, hvad du skal stole på, når du vælger.

 • For det første - dette er dets uigennemsigtighed, hvilket angiver strømningshastigheden og den krævede mængde materiale.
 • Hvis loftet har en fejl, skal du sørge for graden af ​​maling maskering effekt.
 • Kanylens volumen, de samme ydre beholdere kan have en forskel på 100 ml eller mere.
 • Operationelle træk ved den resulterende coating.
 • Pris.

Alle typer af maling, der anbefales til lofter, er vandige suspensioner af pigmenter og forskellige polymerer. Det er sidstnævnte, der er ansvarlig for malingens navn, selvom de faktisk er vanddispergerende.

De vigtigste forskelle er i kvalitet, pris og mulige farver.

Top loftmaling rating

DUFA

 • Det anses af mange fagfolk at være en af ​​de bedste glansmalerier til loftet.
 • Det sælges i form af en 10-liters plastikspand med navnet dufa superweiss. Den gennemsnitlige pris er 3500 rubler.
 • Dens fordele er i god dækningsevne, snehvide blank overflade, styrke og holdbarhed. Og alt dette til en rimelig pris på 300-500 gnid / l.
 • Ikke-påtrængende glansloftdækning i prioritet hos de fleste købere. I et lyst rum lægger han desuden vægt på hvidhedens hvide, og et lille rum øges visuelt.
 • I Dufa produktlinjen er der specielle dekorative kompositioner til at skabe spektakulære teksturer og mønstre i loftet. Det betyder, at der ikke vil være nogen begrænsninger på toner, men fuldstændig kreativitet er skabt for at skabe smukke mønstre og optiske illusioner.

Caparol

 • Tilbyder modstandsdygtig maling til lofter i landhuse og havehuse. Den gennemsnitlige pris på 4000 rubler / 10l.
 • Denne producent fremstiller silikone loft maling. Disse forbindelser er værdsat for evnen til at dække og maskere små uregelmæssigheder. Når de er tørre, fylder de og helt gemmer revner op til 2 mm brede. Så før du anvender dem behøver du ikke at skabe det perfekte fundament, så de bliver ofte valgt til sommerhus. Silikone maling selv når frysning ikke sprækker og begynder ikke at skrælle af.
 • På grund af siliconebasen opnår det lag, der opnås ved tørring, også fremragende vandafvisende egenskaber, hvilket gør det muligt aktivt at vasket. Derudover er dette loft næsten ikke forurenet.
 • Og vigtigst af alt, for et kvalitetsresultat er det nok at anvende kun 1 lag.

Dulux

 • Masters foretrækker det for mange andre at skabe et matte loft. Til en pris på 3000rub / 10l er den af ​​høj kvalitet. Sandt når du køber, skal du være opmærksom på, at den blev produceret i Storbritannien. Malinger lavet under dette mærke på russiske fabrikker er signifikant dårligere i kvalitet.
 • På trods af at malingerne ikke skjuler fejlene i belægningen, er de lysabsorberende egenskaber ved Dulux dårlige loftmalinger så gode, at de næsten helt overflade overfladen med små revner.
 • For at skabe en høj kvalitet holdbar belægning skal du anvende 2 lag. Men det er økonomisk og ligeligt liggende, så det samlede malforbrug er lille.
 • Derudover er det en helt miljøvenlig sammensætning, der ikke har en stærk lugt, har en bred farvepalet. De kan endda male en uforberedt overflade.

halogen

 • Den indtager en ledende position blandt den vaskbare maling til loftet. Billig version af økonomiklassen, prisen for en plastikspand på 13 l i alt 900-1000 rubler.
 • Det skaber en matt finish på lofter af enhver art. Oftest har uigennemsigtige maling af lys eller pastellfarver høj uigennemsigtige egenskaber. Oriol produkter håndterer det helt uden at give dyrere modstykker, og det tørrer næsten dobbelt så hurtigt.
 • Kan dække med to lag selv den gulede bund af loftet eller væggene.
 • Ifølge anmeldelser på internettet er denne maling fortjent så populær. Alle skriver om det økonomiske forbrug, lave omkostninger og god præstation.

Tikkurila

 • Ikke underligt at dette er den bedste vandbaserede loftmaling. Dette mærke i mange år er nøglen til høj kvalitet. Prisen på en sådan maling er 2500-3000 gnid / 9 l.
 • Produkterne fra det finske mærke er kendt for deres rene farve og en bred vifte af farver (du kan købe en færdig skygge eller kappe med et køb i butikken i næsten enhver skygge). Opretter en meget holdbar og holdbar belægning, der er karakteriseret ved høj miljøvenlighed og modstandsdygtighed mod ultraviolette stråler. Når farvning ikke danner dråber og pletter, tørrer det hurtigt.
 • Til salg er som en ægte finsk maling, og er lavet i nærheden af ​​Skt. Petersborg. I nogle tilfælde vil den anden afvige i kvalitet til det værre.

Ceresit

 • Det er veletableret blandt de silikatbaserede loftmalerier. Dens pris er 3400 gnid / 15l.
 • Kernen er disse facadesammensætninger, men på grund af det fremragende resultat anbefaler professionelle molarer det til at male vandene indeni. Ud over god anvendelse og miljøvenlighed inkorporerer de svampekomponenter.
 • De er nemme at betjene, da de er lette at rengøre. Men ret krævende af basen. Bedste af alt, Ceresit silikat maling falder oven på mineralet gips.
 • Ifølge anmeldelser fra foraene er lofterne dækket med gammel vandbaseret maling helt dækket uden forudgående forberedelse.

sne

 • Denne maling er en af ​​de bedste blandt de billigste formuleringer på det russiske marked til en pris på 1200 rubler / 10l.
 • Fantastisk kombination af pris og kvalitet. Dekker perfekt overflade med flere overflader (for eksempel når gipspladens loft ikke er helt fyldt, men kun ved sømmen). Takket være sin gode skjulkraft skaber den et tæt, uigennemtrængeligt lag.
 • Snemaling er allergivenlig og sikker, men har lav vandtæt ydeevne. Fordelene er muligheden for farvning, selvstændigt. Men en betydelig ulempe er det store faktiske forbrug, hvilket er næsten det dobbelte af fabrikanten.

En ekspert

 • Måske er dette den billigste hvide maling til loftet, som giver dig mulighed for at opnå gode resultater. Gennemsnitsprisen for vaskepræparatet er ca. 800 rubler / 12 kg.

Professionelle malere skelner hendes rene hvide farve uden grå. Derudover har de en række fordele:

 • Over tid bliver de ikke gule og bliver ikke grå og beholder en rig hvid farve;
 • ikke smuldrer, og vask det ikke, når det vaskes
 • tør hurtigt
 • ingen skarp toksisk lugt
 • Miljøvenlig og allergivenlig, egnet til maling af loftet i børns rum;
 • falde på enhver form for loftoverflade (kitt, beton eller tapet).

Paint Expert anbefaler ikke farvning, da resultatet måske ikke er mest vellykket. En anden ulempe ved sammensætningen - for tykk konsistens. Men det er let at rette ved at tilføje vand. Men kun de nødvendige proportioner skal afhente dig selv, da producenten ikke angav dem.

tex

 • Det anbefales at male lofter i værelser med høj luftfugtighed. Den omtrentlige pris på 1500 rubler / 10l. Ofte er det vandbaserede maling baseret på polyvinylacetat. Denne billige sammensætning har næsten ingen lugt.
 • På trods af at det bedst viste sig i vådområder, har det en række ulemper. For eksempel er farvning i en hvilken som helst farve ikke længere mulig, men kun i tone fra deres katalog. Og også lav skjulekraft, og derfor for at opnå en flad monokromatisk overflade, bliver du nødt til at anvende mange lag.
 • Derudover er alle malinger med en lignende sammensætning ikke egnet til vask. Når du forsøger at vaske snavset, vil malingen selv vaske af.
 • Det er en god maling til billig reparation eller renovering af gråmalet maling.

Tips om, hvordan man vælger en vandbaseret loftmaling

 • Når du køber importerede lakmaterialer, behøver du kun at vælge den, der er lavet i deres hjemland, og ikke på en af ​​de russiske fabrikker.
 • Selv billige indenlandske maling kan falde, så det er værd at købe produkter kun i store butikker, der giver garantier og kan vise certifikater.
 • Valg af maling i overensstemmelse med egenskaberne på etiketten tager altid højde for fejlen. Det er bedre at lave en ekstra udgift.

Substandard loft maling kan blive skilt, vise yellowness eller andre pletter gennem lagene. For loftet for at behage øjet, er det nødvendigt at omhyggeligt vælge sammensætningen og ikke forsøge at spare penge.

Akryl- eller latexmaling - det er spørgsmålet

En af de mest populære typer maling på byggemarkedet er latex og akryl. Sandt, takket være marketingfolk, var der forvirring mellem disse to udtryk. Hvor forskellige er de virkelig? Det er ikke rigtigt at sige "latex eller akryl", men lidt anderledes - "acrylo-latex". Fordi det i det væsentlige er det samme.

Latex - naturmateriale

Oprindeligt, ja. Latex er et helt naturligt materiale, der er fremstillet af saft af gummiplanter. Men det kan være syntetisk. En syntetisk variant af latex er en vandig dispersion af polymerpartikler med klæbende egenskaber. Det viser sig, at dette ord i malings- og lakindustrien ikke er et kemisk stof, men en særlig tilstand af en blanding af stoffer - tilstanden af ​​vanddispersion, det vil sige partikler suspenderet i vand.

Enhver latex- eller akrylmaling består af følgende komponenter:

 1. Bindemidlet. Dette er en hvilken som helst polymer eller blanding deraf. De er afgørende for dets egenskaber som holdbarhed, vedhæftning til overfladen (vedhæftning), holdbarhed og andre egenskaber.
 2. Pigment - et pulver, der tilsættes for at give farve. Dette pulver opløses ikke. Det danner en blanding med et bindemiddel, der suspenderes i et flydende medium.
 3. Filler. Det er praktisk talt det samme som pigmentet, består kun af større partikler. Giver malingsegenskaber som sløvhed eller glans. Fyldstofets funktion er også forbedringen af ​​sådanne egenskaber som vedhæftning, styrken af ​​malingsfilmen.
 4. Opløsningsmiddel - en væske, hvori partikler opholder sig. Dette kan være vand eller et organisk opløsningsmiddel.
 5. Tilsætningsstoffer, der er designet til at forbedre eller ændre nogle egenskaber af emulsionen. For eksempel kræves der forskellige egenskaber til anvendelse på forskellige materialer (glas, træ, plast). Til dette svar, herunder tillæg.
Emulsionsstabiliseringsmekanisme

Virkemekanismen af ​​polymeremulsionen er meget enkel:

 1. At være i en spredt tilstand opløses partiklerne af fyldstofet, pigmentet og polymeren ikke og holder sig ikke sammen i hinanden.
 2. Ved påføring af en dispersion på overfladen begynder vand eller et andet opløsningsmiddel at fordampe langsomt. Afstanden mellem partiklerne falder gradvist.
 3. Efter tørring er partiklerne allerede meget tæt på hinanden, hvilket danner en stærk film, som klæber godt til overfladen af ​​materialet.

Fordelene ved polymermaling

De vigtigste fordele ved latex maling - slidstyrke og slidstyrke. De er ret alsidige, det vil sige, de kan bruges i næsten ethvert rum. Desuden indeholder disse emulsioner ikke salte af tungmetaller og andre toksiner, derfor er de velegnet til udsmykning af boliger, herunder børnerum.

Latex Paint Performance Chart

Ud over ovenstående skelne mellem disse funktioner:

 1. Latex maling er ren. Sådanne produkter indeholder små pigmenter og andre fyldstoffer, hvilket gør dem snavs resistente.
 2. Disse er hurtigtørrende blandinger: Efter et par timer kan et andet lag påføres.
 3. De danner en støvtæt overflade.
 4. Den færdige belægning passerer luft. Dette har en positiv virkning for det første på belægningens kvalitet, da luftbobler ikke dannes på overfladen, og for det andet tillader det anvendelse af forbindelser på de steder, hvor væggene skal "trække vejret". Disse er facader af bygninger eller værelser med høj luftfugtighed.
 5. Belægningen dannet ved latexmaling, vasket godt.

Polymer Binder Varianter

Følgende latex-dispersioner er mest efterspurgte i dag:

 • akryl polyvinylacetat;
 • acrylsilicone;
 • acrylbutadienstyren;
 • akryl.

Ifølge anvendelsesområdet er polymermaling opdelt i sammensætninger til indretning og udvendig eller ydre. I emulsionen, beregnet til facadearbejde, tilsættes stoffer for at forhindre mugg. Polymer dispersioner til indvendige anvendelser er opdelt i akryl, dråbefri, tæt, tekstur og vinyl.

Drop-in-maling, som navnet antyder, efterlader ikke pletter og dråber, så de er gode til at bruge på ujævne overflader og revner. Akryl er bedst egnet til maling af træ. Textural giver dig mulighed for at frigøre den kreative fantasiflug og skabe en unik indretning i rummet. Vinylpolymerbelægninger er gode til vægge og tætte til lofter.

Polyvinylacetat

Denne sammensætning er bedre kendt ved en anden navn-vandemulsion. Denne maling er lavet af PVA. Det indeholder ikke organiske opløsningsmidler og lugter næsten ikke. Dens forskel er i god vedhæftning til overfladen. Men på samme tid, indtil det tørrer, er det nemt at vaske det af med værktøjer. Den lave pris på denne maling gjorde det særligt populært.

På baggrund af dens fordele er det umuligt at omgå ulemperne:

 1. Den tørrede blanding vaskes godt af, så den anvendes ikke til facadearbejde og på steder med høj luftfugtighed.
 2. Hvis du løber fingeren over en tør overflade, der er malet med en vandbaseret maling, forbliver et hvidt mærke på fingeren. Derfor er det bedre at bruge til svært tilgængelige steder.
 3. Vandemulsionen tolererer ikke frost, så den skal bruges i opvarmede rum. I sommerhuse er det i de fleste tilfælde bedre at ikke bruge det.

Styren butadien

Blandingen er også kendt som vandbaseret maling, men har høj slidstyrke og kan bruges i værelser med høj luftfugtighed. Blandt manglerne bør man mærke modtagelighed over for ultraviolette stråler, under hvilke den hurtigt brænder ud.

Ikke desto mindre kan det med succes anvendes i lokaler, hvor der ikke er meget sollys - for eksempel i badeværelser, opbevaringsrum, korridorer. Dens pris er også ret demokratisk.

akryl silikone

Denne type maling har god slidstyrke samt fugtmodstand og modstandsdygtighed mod ultraviolette stråler. Derudover har akryl siliconemaling en dampgennemtrængelighed. Alt det ovenstående gør det til en uundværlig mulighed for at male facader. Desuden bruges den ofte som erstatning for silikone- og silicatmalinger, da der er stoffer i det, der duplikerer disse blandinger. Desuden er akryl silikoneemulsion betydeligt billigere, hvilket gør det endnu mere attraktivt at bruge.

Akryl latex

I dag bliver denne maling stadig mere populær på trods af den høje pris sammenlignet med alle andre latexpolymerblandinger. Faktum er, at dets egenskaber på alle punkter er bedre end blandede polymerers.

Det viser sig, at det er mere økonomisk at bruge akrylmaling. For blot at få et lignende resultat skal du bruge 2-3 gange mindre end billigere polymer latexblandinger.

Akrylpolymerer med høj ydeevne gør omfanget af denne maling meget bredt. Den bruges både internt og eksternt.

Så hvilken emulsion at vælge?

Nu bliver det klart, at dette spørgsmål er meningsløst, da akryl dispergerede blandinger er inkluderet i en stor gruppe af latex maling. Hvis ja, vælg fra andre acrylo-latex-polymerer.

Men du skal forstå navnene på farverne for lettere at finde et fælles sprog med sælgere og købe hvad du har brug for, snarere end hvad der tilbydes. Det viser sig, at en styren-butadienblanding af polymerer kaldes latex og akryl - alle akrylpolymerblandinger.

Nu bliver det klart: Når de taler om valget mellem latex- og akrylemulsioner, betyder de valget mellem acryl- og butadien-styrenblandinger. Den første har den bedste præstation, men prisen er markant højere.

Der er et sådant udtryk på markedet - akryl-latex blanding, det vil sige akrylmaling med en blanding af latex. Dette antyder, at i dette produkt er hovedkomponenten en akrylemulsion, og en lille mængde styren-butadienblanding tilsættes også. Denne mulighed er allerede billigere end kun akrylmaling.

Hvis du vælger en emulsion til arbejde, ser du påskriften "latexmaling" på banken, lad dig ikke forklare, hvilken slags polymerblanding der bruges. Faktisk, afhængigt af typen af ​​bindingsgrundlag, vises forskelle i egenskaberne af blandingen og dermed anvendelsesområdet.

Nu, efter at have forstået markedsterminologien, kan du stadig svare på spørgsmålet om, hvilken maling man skal vælge. Akryl er utvivlsomt bedre, dens ydeevne er højere end andre latex dispersioner. Men det er betydeligt dyrere.

Derfor bør hensigtsmæssigheden af ​​dets anvendelse overvejes i hvert enkelt tilfælde:

 1. Når du vælger en latexmaling, skal du tage højde for en sådan parameter som glans eller sløvhed. Faktum er, at hver type latexblandinger har seks grader haze - fra helt mat til helt glans.
 2. Du skal også være opmærksom på parametre som slid og fugtighedsbestandighed. De er udtrykt i antallet af slidcykler. For internt arbejde skal denne figur være større end 3000.
 3. Den vigtigste parameter er malingsforbruget, hvilket resulterer i en jævn og høj kvalitet belægning.
 4. Mere på banken med en emulsion kan indikere hastigheden af ​​fortykkelse. Hvis hastigheden er lav, er der risiko for streger, så denne blanding må ikke bruges på væggene.

På grund af sine egenskaber og mange forskellige typer har latexmaling været et stærkt sted på byggemarkedet. I flere årtier har den taget en førende position, hvilket giver store muligheder for implementering af kreative ideer.

9 bedste maling til loftet

Hvidt uudsletteligt snavs, en støvsuger med en sprøjtepistol, pletter i loftet - billedet "vi har whitened the ceiling" kaster stadig ind i horrorrepræsentanter for de mellemliggende og ældre generationer i vores land. Heldigvis præsenterede det aktivt udviklede marked for byggematerialer og efterbehandling materialer mange alternativer til denne naturkatastrofe af reparation. Og den nemmeste måde for dem, der beslutter at opdatere friskheden af ​​lofterne i huset, er maleri. Matte, blank, tekstureret, farvedesign opnås let ved hjælp af en konventionel børste-, rulle- eller sprøjtepistol.

Alle forbrugernes behov er at sortere de udbudte materialer og bestemme hvilket loftmaling der er bedre.

Hvilket loftmaling skal jeg vælge?

Det er værd at evaluere lakering materialer ved hjælp af følgende faktorer:

 • Skjulkraft (malings evne til fuldstændigt at skjule det forrige lag med et minimumsforbrug);
 • maskerende virkning;
 • bulk
 • måder at passe på den malede overflade;
 • prisen.

I alt tilbyder butikkerne 6 typer af loftmaling:

 • polyvinylacetatemulsion;
 • akryl;
 • latex;
 • silicone;
 • silikat;
 • imponerende.

Alle disse maling er vandige suspensioner af polymerer og pigmenter, så de vil blive korrekt kaldt vandemulsion eller vanddispersion. Men alle vandbaserede maling og lakker er forskellige ved den type polymer, hvormed der kaldes maling. Der er også en forskel i pris, farve tilbud og selvfølgelig i kvalitet.

Dufa - den bedste blanke maling til loftet

Omtrentlig pris for Dufa Superweiss (10 liter): 3300 rubler.

Denne loftsmaling er rost for dens hvidhed, silkeagtig glans, fremragende skjulkraft, holdbarhed, holdbarhed og rimelig prispolitik fra producenten.

Behagelig glans er en prioritet for de fleste brugere. Det understreger ikke kun renhed af farve, men bidrager også til den visuelle stigning i rummets rumfang. Derfor bruges Dufa ofte til at male lofter i små værelser og korridorer.

I producentens rækkevidde er der dekorative belægninger, der skaber spektakulære mønstre i lofterne. Det betyder, at det er muligt at eksperimentere ikke kun med nuancer og halvtoner, men også for at skabe originale optiske illusioner og forskellige interessante teksturer på overfladen.

Vores bedømmelse: 10 point ud af 10

Testimonials: "Det er en fornøjelse at arbejde med Dufa - stor maling."

Caparol - den bedste maling til loftet i landet

Omtrentlig pris for Caparol CapaSilan (10 liter): 3950 rubler.

Dette er en af ​​de få producenter, der specialiserer sig i silikone maling til lofter.

Silikoneforbindelser i tørprocessen let fjerner eller skjuler mindre uregelmæssigheder, ruhed og revner i loftet. Caparol silikone maling kan "skjule" revner op til 2 mm tykt.

Materialet har også en høj skjulkraft, og selv for et lag maler overfladen perfekt, er det nemt at rengøre og næsten ikke forurener, da det har en kraftig støv- og vandafvisende effekt.

Vores bedømmelse: 10 point ud af 10

Anmeldelser: "Efter min mening er den bedste maling til lofter i uopvarmede værelser. Jeg brugte det til lofterne i landet, og selv om huset ikke blev opvarmet om vinteren, så længe alle lofterne som nymalet. "

Dulux - den bedste matte loftmaling

Omtrentlig pris på Dulux Magic White (10 liter): 3100 rubler.

Dulux er den bedste loftmaling, hvis du leder efter en matt version (dette er et produkt fremstillet i Storbritannien, da de russiske fabrikker ikke altid kan prale af samme kvalitet). Dens lysabsorberende egenskaber er så gode, at de næsten helt maskerer alle små fejl i loftoverfladen. Malingen har fremragende skjulkraft: kun to lag er nok til at gøre loftet perfekt. Hvis du tilføjer lavt forbrug pr. Kvadratmeter, miljøvenlighed, et bredt udvalg af nuancer, simpel pleje, ingen ubehagelig lugt og evnen til at anvende sammensætningen på en uforberedt overflade, så bliver det klart, hvorfor maling er så populær på trods af den betydelige omkostning.

Vores bedømmelse: 9,7 point ud af 10

Prisen er høj for dette mærke, og kvaliteten af ​​den russisk fremstillede maling er ikke stabil.

Svar: "Der er ingen fejl, undtagen prisen. Maling på lofter tørrer meget hurtigt, og allerede bogstaveligt om en halv time er der ingen lugt i huset. "

"Halo" - den bedste vaskbare loftmaling

Omtrentlig pris for Oreol Rabat (13 kg): 900 rubler.

Oreol maling passer meget godt på overflader og lofter af enhver art, hvilket skaber en næsten perfekt mat finish. De fleste matte præparater er kendetegnet ved høje forskydninger, især når det kommer til hvide, pastel- eller terracotta nuancer. "Halo" i dette tilfælde er ingen undtagelse. Og endnu mere.

Den færdige belægning tørrer hurtigere end en og en halv gange i forhold til andre producenter, den er perfekt vasket og rengjort. Oplysninger fra fora og specialiserede steder fremhæver blandt andet farverne på "Halo" og giver dem den højeste vurdering baseret på resultaterne af den faktiske brug.

Bedømmelse: 9,5 point ud af 10

Det forbrug, som fabrikanten hævder, svarer ikke altid til reelle resultater.

Anmeldelser: "Et godt valg til en rimelig pris. Malet på den gamle gulvede tapet overgik resultatet alle forventninger. "

Tikkurila - højeste kvalitet vandbaserede loftsmaling

Omtrentlig pris for Tikkurilla Euro 7 (9 liter): 2800 rubler.

Tikkurila er længe blevet synonymt med ordet "kvalitet" når det gælder maling og lak. Farverne i dette mærke er alle de fordele, forbrugerne søger:

 • ren farve;
 • ubegrænsede muligheder for farvning;
 • holdbarhed;
 • miljøvenlighed
 • UV-resistens;
 • fremragende præstation.

Tikkurila har en ulempe - prisen er høj, men den skal betales for rigtig god kvalitet. Samtidig er det vigtigt at forstå, at kvaliteten forstås som "rigtig" Tikkurila. Et produkt fremstillet nær St. Petersburg er ikke altid så perfekt.

Bedømmelse: 9,5 point ud af 10.

Når du køber skal du være opmærksom på produktionsstedet for maling.

Anmeldelser: "God maling til loftet - forlader ikke striber og tørrer hurtigt."

Ceresit - den bedste silikat loft maling

Omtrentlig pris for Ceresit CT 54 (15 liter): 3300 rubler.

Silikatmaling Ceresit er primært beregnet til facadearbejde, men det er også ret muligt at bruge dem inde i bygningen - også for lofter. De kan lide byggere og forbrugere med det endelige resultat, god dækningsevne, miljøvenlighed, svampegenskaber, enkel pleje og holdbarhed.

Ceresitemalinger er ret krævende på basen og bedst af alt falder på mineralplaster.

Bedømmelse: 9 point ud af 10

Mal "lunefuldt": Du skal bare være opmærksom på basen - og resultatet bliver uforudsigeligt.

Anmeldelser: "Anvendt" Ceresite "hurtigt og meget enkelt. Anvendes til at male den sædvanlige børste - loftet ser bare godt ud. Men jeg måtte lide med gips. "

"Snowball" - den bedste kvalitet i lavpris segmentet

Omtrentlig pris for maling SNIEZKA EKO (10 liter): 1400 rubler.

Loft maling behageligt overrasket af den bedste værdi for pengene. Passer til næsten alle typer overflader, har fremragende skjulkraft. Giver dig mulighed for perfekt at kombinere overfladen af ​​forskellige teksturer, hvilket ofte er nødvendigt, når du installerer gipsvæg på loftet.

Næsten alle muligheder er ikke meget vandafvisende, men hypoallergen og miljøvenlige. Malinger er let tonet til den ønskede skygge. Desværre adskiller malingsforbruget fra producenten sig fra den faktiske næsten to gange, for hvilken "Sne" får en stor minus fra os.

Bedømmelse: 8,5 ud af 10 point

Svar: "Dækningsevnen blev behageligt overrasket, malen falder virkelig i loftet meget jævnt og i et pass får du en høj kvalitet hvid belægning."

"Expert" - fremragende hvid maling til lofter

Omtrentlig pris for "Ekspertvaskbar" (14 kg): 850 rubler.

Maling "Expert" - en af ​​anvisningerne for malinger og lakker af firmaet DEKART. Lofter efter ansøgning til dem ser produkterne af dette mærke rigtigt hvidt ud. Det er for sin rene og lyse farve, at maling er værdsat af mesterne til at dekorere. Loftsmaling "Expert" har en række fordele:

 • tør hurtigt
 • mister ikke farve over tid, må ikke smuldre og ikke bære ud;
 • ingen lugt efter tørring
 • ikke-toksisk;
 • se godt ud i glans og mat;
 • Velegnet til alle typer overflader.

Farvemiddelsammensætningen er ikke altid vellykket, så denne maling er bedst udvalgt af dem, der skal male loftet hvidt. Den anden ulempe bemærket af brugere er overdreven tæthed. Dette problem løses let ved at fortynde malingen til den ønskede konsistens, men disse oplysninger er desværre ikke angivet af producenten i instruktionerne.

Bedømmelse: 8,5 ud af 10 point

Anmeldelser: "Fremragende vaskbar loftmaling! Jeg kan godt lide det, fordi det kan anvendes på enhver overflade, selv på beton, selv på tapet. "

"TEKS" - den bedste maling til loftet i værelser med høj luftfugtighed

Omtrentlig pris for Tex Pro (9 liter): 1600 rubler

Malinger af dette mærke tilhører kategorien af ​​vandbaseret, især polyvinylacetat, selvom der er acrylat-latex. Det betyder, at materialet til prisen er relativt billigt, let at påføre, næsten ikke lugter.

Det er tonet med TEX maling i henhold til deres kataloger, men denne mulighed er ikke fastsat for alle sorter af lakmaterialer. Blandt kritikken til producenten er der oftest stødt på: højt forbrug, strenge krav til jordbunden og uvæsentlig faktisk skjulekraft - malen skal anvendes mange gange for at få en anstændig effekt.

Når du vælger en maling "TEX", er det værd at huske funktionerne i pleje Alle vandbaserede polyvinylacetatmalinger vaskes let af med vand efter påføring, så loftet, der er malet med dem, bliver ikke rengjort.

Bedømmelse: 8 point ud af 10

Anmeldelser: "Når det påføres, dråber ikke og strømmer ikke. Til reparation af europæisk kvalitet vil det måske ikke fungere, men det er en helt anden ting at male loftet uden at koste uden særlige krav til kvalitet. "

Hvordan vælger man den bedste maling til loftet?

Højkvalitets reparation begynder altid med et omhyggeligt udvalg af materialer. Derfor er følgende tips ikke overflødige:

 1. Prøv at købe maling af udenlandske producenter, der er udgivet fra deres hjemland.
 2. Pas på forfalskninger, det vil sige kun vælge betroede butikker og virksomheder.
 3. Fokusere på egenskaberne, altid overveje fejlen.
 4. For at skjule og adhæsion, lyt til eksperternes anbefalinger.

Loftsmaling - lunefuldt materiale. Hvis du ikke vil observere belægningen af ​​belægningen, yellowness, heterogenity eller peeling, så vælg malingen meget omhyggeligt, og så vil resultatet af reparationen ikke skuffe!

Hvilket er bedre - akryl eller latex, og hvorfor

Malerier er som regel det sidste reparationsarbejde, så holdningen til dem skal være så ansvarlig som muligt.

Farvningens kvalitet afhænger af:

 • på god tro for at forberede overflader til maleri
 • brug af højkvalitets maling sammensætning;
 • det rigtige valg af maling applikationsværktøj;
 • streng overholdelse af teknologi værker.

Det store udvalg af maling på hylderne på bygningens supermarkeder er undertiden vildledende selv af fagfolk, for ikke at nævne almindelige forbrugere. Derfor, før du køber maling, skal du forstå denne overflod.

Konsulenter i butikker anbefaler stærkt købere at købe akryl- og latexmalinger som en fuldstændig win-win-løsning.

Og det er sandt. Men disse farver, der leveres af forskellige producenter, er så mange, at valget ikke bliver lettere. En person kan ofte ikke forstå forskellen mellem disse farverige kompositioner og hvorfor deres værdi kan afvige betydeligt.

Hvad er latex og dets anvendelse til fremstilling af maling

I dag ved alle, at latex er lavet af en gummitræs sap. Indeholder latex maling naturgummi? Selvfølgelig ikke fordi det er et meget dyrt materiale. Forskere har længe formået at skabe syntetisk gummi, som ved sine egenskaber ikke er ringere end naturlige. Og den spredte fase af alle moderne latexmalinger består af den.

Når denne gummi er lavet på basis af forskellige copolymerer og kan være:

 • styren-butadien (BSC);
 • polyvinylacetat;
 • urethan;
 • siloxan;
 • akryl.

Og dette er ikke en komplet liste.

Der findes forskellige typer latexbaserede maling, der har en anden sammensætning, formål og udseende. Hvis vi taler om udnævnelsen, er malerne opdelt i kompositioner til interne og eksterne værker. Sidstnævnte indeholder tilsætningsstoffer, som forhindrer dannelse af forme og udbrænding.

Sammensætninger til indendørs arbejde er opdelt som følger:

 • vinyl - bruges til maling af loft og vægge;
 • tæt - til lofter
 • akryl - kan bruges til maling af træprodukter;
 • Textured - giver dig mulighed for at skabe prægede overflader;
 • dråberfri - ikke efterlade pletter.

Sammensætningen af ​​latex farverige blandinger er opdelt i følgende typer:

 • Polyvinylacetat - de er baseret på hvid lim. De kaldes også vandbaseret eller vanddispersion. Disse maling har sådanne fordele som: god vedhæftning, næsten total fravær af lugt, lav pris. Men de er ustabile for virkningerne af vand, så de bruges kun til at afslutte værelserne inde i bygningen.
 • Styrenbutadien - maling modstår fugt godt, men er ikke let hurtigt, det vil sige, de falder hurtigt. Derfor bør de ikke bruges på disse steder. hvor overfladen udsættes for direkte sollys.
 • Acryl-silikone - de er ikke bange for fugt eller lys, derfor bruges de hovedsagelig til efterbehandling af facader.
 • Akryl - dyre, men meget højkvalitetsforbindelser. Malingen har god skjulkraft, kræver ikke hyppige opdateringer og kan bruges både inde i bygningen og udenfor.
 • Vaskbare farver baseret på acrylatbindemiddel.

Disse forbindelser indeholder ikke opløsningsmidler, miljøvenlige, der kan skabe en silkeagtig virkning på overfladen. De kan bruges til maling af materialer og lokaler.

I udseende er latex malinger opdelt i tre typer:

 • Matte - skjul små overflade uregelmæssigheder, bevarer deres egenskaber i lang tid.
 • Glossy - skab en skinnende overflade, der øger størrelsen på rummet visuelt, let at vaske.
 • Semi-matt - har gennemsnittet.

Hvad er akrylmaling

Denne akrylmaling, der er produceret i udlandet, er baseret på højkvalitets polyacrylater og indeholder ikke lateksdispersioner. Men dens værdi er meget høj. Indenlandske producenter fremstiller akrylmaling baseret på vandig akryldispersion, som er en type kunstig latex.

Malingen er en blanding af polyacrylater blandet med gummi (oftest styren-butadien).

Således er latexmaling en styren-butadien-dispersionssammensætning. Og akryl er en blanding af polyacrylater med latex af forskellig oprindelse. Sådanne forbindelser er bedre end konventionelt butadienstyren (det vil sige latex), men dyrere end de er. Filmen dannet af dem har stor styrke og bedre vedhæftning, de er lettere at anvende.

Samtidig er akryl-latex-sammensætninger af lavere kvalitet end dem fremstillet ved ikke-latex-teknologi (kun på basis af faste polyacrylater). Men til prisen i sammenligning med dem vinde.

På markedet kan du også finde et sådant udtryk som "acrylo-latex" -blanding. Det betyder, at vi står over for akryl med et strejf af latex. Hovedkomponenten i denne blanding er en akrylemulsion, og en lille mængde styren-butadien-latex tilsættes til den. Denne mulighed er billigere end ægte akrylmaling, men dyrere end dem, der er lavet på basis af akrylgummi.

Derfor afhænger valget af maling på dine mål:

 • Normal latex kan vælges til lavtliggende tørrum med ikke for stærk belysning.
 • Akryl (latexbaseret) kan bruges både udenfor og inde i bygningen i ethvert rum.
 • Acrylo-latex sammensætninger bør købes til en meget høj kvalitet indretning.

Hvis målekanalen har en kortfattet indskrift "latex" uden dekodning, så spørg, hvilken slags stof der er i dets grundlag. Det afhænger trods alt af denne egenskab og malingskvalitet.