Hvad er latexmaling: hvordan man arbejder med det

Et af de mest anvendte materialer i reparation af loftet er latexmaling. Det giver mulighed for at afslutte loftet med høj kvalitet og på kortest mulig tid. Samtidig er det så nemt at anvende det, at selv en person uden erfaring vil klare arbejdet.

Latex-maling er en emulsion bestående af pigmentdråber, vand og bindingselementer. Efter påføring på overfladen vil vandet fordampe, og bindemidlet og pigmentet vil holde sig sammen. Som et resultat dannes en tynd film på overfladen. Som bindemiddel kan anvendes som en mineralforbindelse og syntetiske harpikser. Dette er en slags vaskbar maling, hvilket forenkler rengøringen meget.

Latex indvendig maling vaskbar

Typer af latex maling

Der er to enkle kategorier, hvori de er opdelt:

 • Til eksternt arbejde. Sådanne farvesammensætninger kan omfatte additiver, som forhindrer dannelsen af ​​mug på den trimmet overflade.
 • Til indvendig arbejde. Sådanne forbindelser kan anvendes til reparationer i boliger og kontorer.

Maling latex interiør fugttæt Hvid LAKRA 3 kg

Fordele og ulemper ved materialet

 • Det er vaskbar maling. Som et resultat kan snavs fjernes fra overfladen ved simpel vådrensning. Dette gør denne maling til en af ​​de bedste løsninger til farvning af loftet i køkkenet, da sod og fedt ophobes her på næsten alle overflader.
 • Der oprettes en dampspærre. Dette gælder især for gipsplanklofter, isoleret med mineraluld. Efter en højkvalitets maling behøver loftet ikke en yderligere dampbeskyttende finish.
 • Latex maling ledsages ikke af ubehagelige lugt, enten under påføring eller under drift. Denne egenskab er fælles for alle vandbaserede formuleringer.
 • Høj tørring sats. Et lag maling tørrer i en kort periode, som er mindst 20 minutter og ikke overstiger 2 timer. Den specifikke tørrehastighed bestemmes af belægningens tæthed og fugtighedsniveauet i rummet.
 • Fremragende vedhæftning. Denne sammensætning holdes godt på alle overflader. Interessant kan han endda holde fast på et poleret metal. Dette betyder ikke, at overflade priming bør forsømmes.
 • Den trimmet overflade passerer luften. Det betyder, at du ikke kan frygte udseende af bobler.

Hvad angår fejlene, kan den beskårne overflade gå i stykker under påvirkning af lave temperaturer. Over tid kan det endda begynde at skrælle fra overfladen. Derfor bør det ikke bruges i lokaler, der ofte ventileres om vinteren.

Tabel latex maling forbrug pr. Kvadratmeter

Loft maling teknologi

Vaskbar maling lavet med latexkomponenter bør påføres korrekt på overfladen. Det er især vigtigt at observere teknologien, når man maler loftet. Hvad vil rækkefølgen af ​​handlinger være?

Loft maleri ordning

Valg af maling

Vaskbar maling lavet på basis af latex kan ikke kun være mat, men også blank. Ofte på fakturaen siger de tal, der er angivet på pakken. Hvis vi taler om at afslutte loftet, er det bedre at vælge en blank maling, da den giver følgende effekter.

 • Glansoverfladen er lettere at rengøre og forurener næsten ikke. Disse kvaliteter afhænger af antallet og størrelsen af ​​porer, der forekommer på overfladen. Overfladen på grund af porerne opnået matte. Med deres fravær opnås en blank overflade.
 • Mattemaling giver dig mulighed for at skjule små overfladefejl og glans - fremhæver dem dramatisk. Af denne grund skal loftet vise sig helt glat og jævnt.
 • Takket være glansrummet bliver visuelt højere. Dette skyldes de delvis reflekterede indvendige elementer. Resultatet er en dybdefølelse. Vaskbar maling med en blank effekt er ideel til værelser med lave lofter.

Egenskaber ved overfladebehandling

Det vil være standard for alle vandbaserede formuleringer. Det er nødvendigt at rengøre peeling gips. Til denne pasform spatel. Dette gælder også for svampestik. Støv vil være mindre, hvis du våger loftet to gange med en sprøjtepistol eller rulle. På samme tid mellem befugtning skal tage flere timer.

Hvis loftet er påvirket af en svamp eller er i et fugtigt rum, skal det behandles med en primer med et antiseptisk middel. Når det tørrer, kan du bruge enhver penetrerende primer. Det er bedre at anvende det med en pensel, så sammensætningen trænger ind i alle slaggene

Så skal du kaste alle fejl. Den bedste mulighed er akryl kittet. En bred spatel foretrækkes som et værktøj. En person, som ikke har tilstrækkelig erfaring, vil finde det nemmere at opnå en perfekt flad overflade.

Uregelmæssigheder kan poleres med en speciel maskine. Men du kan bruge den manuelle metode. Derefter påføres bakken på igen. Efter tørringen bliver overfladen fuldstændig klar til efterbehandling.

Loftmaleri

Det bruger standard handlinger. Det er bedre at male loftet i to lag. Dette bruger en rulle med en lang lur. Lag anvendes vinkelret på hinanden. Og den sidste belægning skal påføres væk fra vinduet. Hele rummet er malet i et trin. Ellers forbliver uregelmæssigheder på grænsen af ​​det tørrede område. Valsen skal rulles. For at gøre dette kan du bruge et enkelt stykke pap. Men det er mere bekvemt at gøre det på malebakken.

Mere detaljeret er anvendelsen af ​​latexmaling som følger:

 1. Hvis der ikke påføres primer på substratet, skal den første frakke påføres umiddelbart efter fortynding. Ikke kun vand kan anvendes som opløsningsmiddel, men også emulsionsfortyndingsmidler. Hvis der anvendes specielle formuleringer, kan farven mørkere noget. Denne faktor skal overvejes, når du planlægger arbejde.
 2. Fortyndet maling ringe forsigtigt på rullen. Derefter anbringes det på loftet. For at forhindre, at maling falder på væggene, kan maskeringsbånd monteres rundt om rummet. Men du kan anvende en maling bredde på 5-10 cm. Det vil tjene som en slags kant.
 3. Tør grundlaget grundigt. Det er ønskeligt, at ved tidspunktet for den anden farvning er det første lag ikke mere klæbrigt.
 4. Den anden farvning udføres med tykkere maling. Til tegning er det muligt at bruge ikke kun rullen, men også en børste. Du kan også bruge sprayen.

Vær opmærksom! Loftets overflade skal tørres ved en temperatur, der ikke er lavere end 10 grader. Det er vigtigt, at rummet ikke er ventileret, og der er ingen udkast.

Således kan du afslutte loftet i ethvert rum ved hjælp af latexmaling. Det er en slags mellemresultat mellem dyre silikone maling og billigere akryl sammensætning.

lofter

Når loftet er monteret eller kittet, er det tid til at tænke på at male det. Det er nødvendigt at bestemme ikke kun med farve, men med typen af ​​maling. For eksempel anbefales ikke olie at bruge, fordi den skaber en damptæt film, og den har desuden en skarp lugt og tørrer i lang tid. Den bedste maling til loftet er stadig vandbaserede eller vanddispersionsformuleringer. Artiklen vil detaljere de typer af maling og de bedste producenter.

Indhold:

I dag er byggemarkedet fyldt med maling til lofter i forskellige priskategorier. Efter at have kommet til butikken, løber øjnene fra snesevis af dåser, ved første øjekast det samme. Alle er fulde af etiketter, og det er ikke underligt, at uden yderligere viden vil det være svært at træffe det rigtige valg.

Selvfølgelig kan du kontakte konsulenterne, men det garanterer ikke, at du vil kunne vælge den optimale kombination af pris og kvalitet, da sælgerens primære opgave er at sælge dyrere tog.

Men selv efter at have studeret klassificeringen af ​​maling- og laksesammensætninger, er det umuligt at finde ud af, hvad der sælges i denne eller den pågældende bank med det samme. Derfor skal vi langsomt læse de egenskaber, som fabrikanten angiver på etiketten. Først og fremmest være opmærksom på dets sammensætning, og mere præcist på grundlag af hvilken komponent malingen blev lavet. Og også i løbet af tørringen, forbruget af sammensætningen pr. M2, modstandsdygtighed over for slid, fugt eller vandresistens, formål. For eksempel:

 • Nogle gange på malingspanden er der en bemærkning om, at sammensætningen er resistent over for tørt slid. Det betyder, at den malede overflade kan tørres med en tør svamp eller støvsuges, men tørres med en fugtig klud, og jo mere kan den ikke vaskes. Ofte har sådanne egenskaber billige vandbaserede maling. De er ret egnede til at male loftet;
 • Fabrikanten kan også give oplysninger om, at malingen kun kan bruges i lokaler med lave driftsbelastninger. Dette betyder for tørre rum, såsom et soveværelse, påklædningsværelse eller en korridor. Der er en anden nuance, i områder hvor folk ofte ryger, kan denne maling blive gul. Hun anbefales ikke at male loftet i køkkenet eller badeværelset;
 • at have slidstyrke egenskaber og være uudslettelig, er sammensætningen meget mere alsidig. Det kan vaskes med sæbe og vand. Det er sandt, at det ikke er muligt at vaske pletten helt, og måske vil der være et spor, hvis du gnider det stærkt. Men generelt, for at opdatere loftets farve, fjerne støv fra det, vil det vise sig;
 • nogle vandbaserede maling giver styrkeegenskaber. Når påskriften er smudsafvisende eller vaskbar, kan du sikkert købe det til at male loftet i køkkenet eller i et rum med høj luftfugtighed. Det kan vaskes med alkaliske vaskemidler og gør det gentagne gange uden at gå på kompromis med dets udseende.

Nuancer i at vælge maling til loftet

 • Farven på maling til loftet og dens tekstur er valgt ud fra rummets stil, farveskema og formål. Det er opdelt i 3 hovedtyper: matte, halvglans og blank. Sidstnævnte hjælper bedst til visuelt at forøge rummet i rummet, og matt hvid maling giver rummet en diskret adel og poise.
 • Ved forberedelsen af ​​loftets overflade til maling er det nødvendigt at opnå perfekt ensartethed. Dette gælder for kitning og slibning. Maling ikke kun skjuler selv mindre uregelmæssigheder, men tværtimod vil det understrege dem endnu mere. Glatte stave, mere modstandsdygtige over for slid, skelner tydeligere alle depressioner eller konvexitet. Lidt mere loyalt i denne henseende er mat maling, der maskerer små defekter. Det er bedst, i dette tilfælde at vælge noget sekundært, for eksempel halvglans.
 • Vandig emulsionsmaling, på grund af at den indeholder vand, mister sine egenskaber efter frysning. Derfor anbefales det ikke at købe det om vinteren på markeder, der ikke er udstyret med et opvarmet lager.
 • Ved første øjekast har malinger med samme egenskaber en bred vifte af priser. Men det er ikke helt sandt, fordi dyre mærker ofte har mindre malingforbrug pr. Kvadratmeter. Derfor er omkostningerne ved dyre og billige formuleringer ikke så meget forskellige, når man beregner mængden af ​​maling i en spand med antallet af malede målere.
 • Paradoksalt nok, men sommetider er maling af en dokumenteret producent værre end mindre kendt. Dette sker på grund af de høje omkostninger ved sammensætninger af de promoverede mærker, så de bliver oftest smedet. Den nye producent er stadig lidt kendt og tilbyder derfor sine produkter af god kvalitet til en lav pris.
 • Nu er det ofte skrevet på maling dåser, at det er beregnet til maling lofter. Hvis den ikke har en så smal specifikation, er det nødvendigt at vælge en universel til indvendig arbejde. Det har godt skjul, og vigtigst, når det påføres, falder det straks på overfladen uden dannelse af dråber.
 • Vær ikke bange for, at malingen i stedet for snehvid under applikationen har nogen lysfarve. Fabrikanten tilføjer et specielt pigment til det, så de ikke-farver er synlige, og efter tørring forsvinder det fuldstændigt, hvilket efterlader den malet overflade af loftet helt hvidt.
 • Glansig maling til loftet. Det skaber effekten af ​​specularitet, som kun ser smuk ud på et perfekt jævnt pudset loft. Det er bedre at bruge i små rum, at det vil visuelt forstørres. Det vasker godt og mindre tiltrækker støv.
 • Matte loftmaling. Det absorberer lys godt, så det gemmer loftet i loftet lidt. Takket være god skjul kan en enkelt frakke være tilstrækkelig. Når det tørres, danner selvvaskbare typer en porøs overflade. På grund af hvad der vasker værre end den glatte modstykke.

Hvilken slags maling er bedre til loftet

Typer af maling, der er egnet til at male loftet:

 • akryl;
 • vand emulsion;
 • silicone;
 • latex.

Alle ovennævnte typer har ingen skarp lugt, tør hurtigt, er nemme at påføre og danner en overflade egnet til vask. Fabrikanten kan yderligere forbedre sammensætningen ved at tilsætte komponenter, der forbedrer de fugtighedsbestandige kvaliteter.

De passer godt i loftet med børster, ruller eller sprøjtepistoler. Ethvert af disse værktøjer er i stand til at opnå ensartethed og ensartethed af dækning.

Vandemulsion og vanddispersionsmaling

 • Den klassiske version af maling til loftet er vandbaserede formuleringer. I mange årtier er de blevet valgt til deres lave pris og miljøvenlighed. Lavet på en vandbase, de har ikke en stærk lugt, tørre hurtigt og er nemme at bruge. Ved at slå på en overflade uden anstrengelse vaskes de af svampen fugtet i vand. Undtagelsen er vaskbare maling, men de er også nemme at rengøre, hvis de fjernes før tørring.
 • Vandig emulsionsmaling har fremragende vedhæftning til loftets kittens overflade, det er let at tynde selv med dine egne hænder (når du køber et farveskema i en specialbutik, beregner sælgeren hvor meget farve du skal tilføje farve til en liter maling for at opnå den ønskede skygge).
 • Vanddispersionsegenskaber svarer til vandbaseret, men mere modstandsdygtig over for slid og vask. I den forbindelse anbefales det til lofter i badeværelser og køkkener.
 • Efter tørring skaber de en dampgennemtrængelig belægning, hvilket er særligt vigtigt, når gulvet er lavet af træ. Nogle producenter tilføjer særlige antiseptiske og antifungale ingredienser til dem. I et rum med høj luftfugtighed forhindrer dette mal.

Akryl loftmaling

 • I sammenligning med vandbaserede maling er prisen væsentligt højere. Derfor, for at male loftet, som sjældent udsættes for mekanisk stress, vælges det ikke så ofte. Men den højere pris er berettiget af gode egenskaber og egenskaber.
 • Så det danner en holdbar belægning, der er egnet til gentagen vask. Samtidig slettes det dekorative lag ikke og bliver ikke kedeligt.
 • Akrylmaling er ikke bange for ultraviolet, og fader derfor ikke selv med direkte sollys. For det meste er dette vigtigt for farvede lofter. Akrylformuleringer behøver ikke at være farvet på egen hånd, de sælges i et stort farveområde.
 • Ved tørring udsender den ikke en ubehagelig lugt, og på grund af den viskose konsistens ligger den på overfladen, det er i stand til at maskere selv små revner.
 • Farven på etiketten er altid lidt mørkere end ved første øjekast farven selv i dåsen. Dette skyldes, at akrylmaling efter tørring bliver mere mættet.

Latex loft maling

 • Dette er en god mulighed for at male loftet, men dets popularitet er ikke så højt på grund af sammensætningens omkostninger. Men denne pris er fuldt berettiget, da belægningen er meget ridsefast, vaskebestandig og med et attraktivt udseende og dampgennemtrængeligt.
 • På trods af dens høje modstandsdygtighed over for fugtige miljøer er det nødvendigt at bruge yderligere antisvampsprimere eller imprægneringer, når de dækker loftet i sådanne våde rum som et brusebad, badeværelse eller pool. Faktum er, at latexmaling svagt modstår svampformationer.
 • Som nævnt ovenfor har den ikke en ubehagelig lugt og er ikke skadelig for helbredet, så det kan endda males indendørs uden at lufte. Derudover tørrer det hurtigt, det tager 30-120 minutter at sætte helt.
 • Latex maling har god dækning og vedhæftning med næsten alle typer baser, men fabrikanter anbefaler at anvende en primer, før de påføres.

Men hun har også ulemper:

 • lav modstand mod ultraviolette stråler, hvilket betyder, at lyse farver i solen falder hurtigt;
 • Det tolererer ikke lave temperaturer, på grund af hvilken hele overfladen er dækket af små revner, og under langvarige temperaturfald taler det helt.

Hvilken maling at vælge til loftet

Efter en kort meddelelse om den mest almindelige form for maling og lak, der er egnet til maling af loftet, er det nu værd at være opmærksom på, hvad du skal stole på, når du vælger.

 • For det første - dette er dets uigennemsigtighed, hvilket angiver strømningshastigheden og den krævede mængde materiale.
 • Hvis loftet har en fejl, skal du sørge for graden af ​​maling maskering effekt.
 • Kanylens volumen, de samme ydre beholdere kan have en forskel på 100 ml eller mere.
 • Operationelle træk ved den resulterende coating.
 • Pris.

Alle typer af maling, der anbefales til lofter, er vandige suspensioner af pigmenter og forskellige polymerer. Det er sidstnævnte, der er ansvarlig for malingens navn, selvom de faktisk er vanddispergerende.

De vigtigste forskelle er i kvalitet, pris og mulige farver.

Top loftmaling rating

DUFA

 • Det anses af mange fagfolk at være en af ​​de bedste glansmalerier til loftet.
 • Det sælges i form af en 10-liters plastikspand med navnet dufa superweiss. Den gennemsnitlige pris er 3500 rubler.
 • Dens fordele er i god dækningsevne, snehvide blank overflade, styrke og holdbarhed. Og alt dette til en rimelig pris på 300-500 gnid / l.
 • Ikke-påtrængende glansloftdækning i prioritet hos de fleste købere. I et lyst rum lægger han desuden vægt på hvidhedens hvide, og et lille rum øges visuelt.
 • I Dufa produktlinjen er der specielle dekorative kompositioner til at skabe spektakulære teksturer og mønstre i loftet. Det betyder, at der ikke vil være nogen begrænsninger på toner, men fuldstændig kreativitet er skabt for at skabe smukke mønstre og optiske illusioner.

Caparol

 • Tilbyder modstandsdygtig maling til lofter i landhuse og havehuse. Den gennemsnitlige pris på 4000 rubler / 10l.
 • Denne producent fremstiller silikone loft maling. Disse forbindelser er værdsat for evnen til at dække og maskere små uregelmæssigheder. Når de er tørre, fylder de og helt gemmer revner op til 2 mm brede. Så før du anvender dem behøver du ikke at skabe det perfekte fundament, så de bliver ofte valgt til sommerhus. Silikone maling selv når frysning ikke sprækker og begynder ikke at skrælle af.
 • På grund af siliconebasen opnår det lag, der opnås ved tørring, også fremragende vandafvisende egenskaber, hvilket gør det muligt aktivt at vasket. Derudover er dette loft næsten ikke forurenet.
 • Og vigtigst af alt, for et kvalitetsresultat er det nok at anvende kun 1 lag.

Dulux

 • Masters foretrækker det for mange andre at skabe et matte loft. Til en pris på 3000rub / 10l er den af ​​høj kvalitet. Sandt når du køber, skal du være opmærksom på, at den blev produceret i Storbritannien. Malinger lavet under dette mærke på russiske fabrikker er signifikant dårligere i kvalitet.
 • På trods af at malingerne ikke skjuler fejlene i belægningen, er de lysabsorberende egenskaber ved Dulux dårlige loftmalinger så gode, at de næsten helt overflade overfladen med små revner.
 • For at skabe en høj kvalitet holdbar belægning skal du anvende 2 lag. Men det er økonomisk og ligeligt liggende, så det samlede malforbrug er lille.
 • Derudover er det en helt miljøvenlig sammensætning, der ikke har en stærk lugt, har en bred farvepalet. De kan endda male en uforberedt overflade.

halogen

 • Den indtager en ledende position blandt den vaskbare maling til loftet. Billig version af økonomiklassen, prisen for en plastikspand på 13 l i alt 900-1000 rubler.
 • Det skaber en matt finish på lofter af enhver art. Oftest har uigennemsigtige maling af lys eller pastellfarver høj uigennemsigtige egenskaber. Oriol produkter håndterer det helt uden at give dyrere modstykker, og det tørrer næsten dobbelt så hurtigt.
 • Kan dække med to lag selv den gulede bund af loftet eller væggene.
 • Ifølge anmeldelser på internettet er denne maling fortjent så populær. Alle skriver om det økonomiske forbrug, lave omkostninger og god præstation.

Tikkurila

 • Ikke underligt at dette er den bedste vandbaserede loftmaling. Dette mærke i mange år er nøglen til høj kvalitet. Prisen på en sådan maling er 2500-3000 gnid / 9 l.
 • Produkterne fra det finske mærke er kendt for deres rene farve og en bred vifte af farver (du kan købe en færdig skygge eller kappe med et køb i butikken i næsten enhver skygge). Opretter en meget holdbar og holdbar belægning, der er karakteriseret ved høj miljøvenlighed og modstandsdygtighed mod ultraviolette stråler. Når farvning ikke danner dråber og pletter, tørrer det hurtigt.
 • Til salg er som en ægte finsk maling, og er lavet i nærheden af ​​Skt. Petersborg. I nogle tilfælde vil den anden afvige i kvalitet til det værre.

Ceresit

 • Det er veletableret blandt de silikatbaserede loftmalerier. Dens pris er 3400 gnid / 15l.
 • Kernen er disse facadesammensætninger, men på grund af det fremragende resultat anbefaler professionelle molarer det til at male vandene indeni. Ud over god anvendelse og miljøvenlighed inkorporerer de svampekomponenter.
 • De er nemme at betjene, da de er lette at rengøre. Men ret krævende af basen. Bedste af alt, Ceresit silikat maling falder oven på mineralet gips.
 • Ifølge anmeldelser fra foraene er lofterne dækket med gammel vandbaseret maling helt dækket uden forudgående forberedelse.

sne

 • Denne maling er en af ​​de bedste blandt de billigste formuleringer på det russiske marked til en pris på 1200 rubler / 10l.
 • Fantastisk kombination af pris og kvalitet. Dekker perfekt overflade med flere overflader (for eksempel når gipspladens loft ikke er helt fyldt, men kun ved sømmen). Takket være sin gode skjulkraft skaber den et tæt, uigennemtrængeligt lag.
 • Snemaling er allergivenlig og sikker, men har lav vandtæt ydeevne. Fordelene er muligheden for farvning, selvstændigt. Men en betydelig ulempe er det store faktiske forbrug, hvilket er næsten det dobbelte af fabrikanten.

En ekspert

 • Måske er dette den billigste hvide maling til loftet, som giver dig mulighed for at opnå gode resultater. Gennemsnitsprisen for vaskepræparatet er ca. 800 rubler / 12 kg.

Professionelle malere skelner hendes rene hvide farve uden grå. Derudover har de en række fordele:

 • Over tid bliver de ikke gule og bliver ikke grå og beholder en rig hvid farve;
 • ikke smuldrer, og vask det ikke, når det vaskes
 • tør hurtigt
 • ingen skarp toksisk lugt
 • Miljøvenlig og allergivenlig, egnet til maling af loftet i børns rum;
 • falde på enhver form for loftoverflade (kitt, beton eller tapet).

Paint Expert anbefaler ikke farvning, da resultatet måske ikke er mest vellykket. En anden ulempe ved sammensætningen - for tykk konsistens. Men det er let at rette ved at tilføje vand. Men kun de nødvendige proportioner skal afhente dig selv, da producenten ikke angav dem.

tex

 • Det anbefales at male lofter i værelser med høj luftfugtighed. Den omtrentlige pris på 1500 rubler / 10l. Ofte er det vandbaserede maling baseret på polyvinylacetat. Denne billige sammensætning har næsten ingen lugt.
 • På trods af at det bedst viste sig i vådområder, har det en række ulemper. For eksempel er farvning i en hvilken som helst farve ikke længere mulig, men kun i tone fra deres katalog. Og også lav skjulekraft, og derfor for at opnå en flad monokromatisk overflade, bliver du nødt til at anvende mange lag.
 • Derudover er alle malinger med en lignende sammensætning ikke egnet til vask. Når du forsøger at vaske snavset, vil malingen selv vaske af.
 • Det er en god maling til billig reparation eller renovering af gråmalet maling.

Tips om, hvordan man vælger en vandbaseret loftmaling

 • Når du køber importerede lakmaterialer, behøver du kun at vælge den, der er lavet i deres hjemland, og ikke på en af ​​de russiske fabrikker.
 • Selv billige indenlandske maling kan falde, så det er værd at købe produkter kun i store butikker, der giver garantier og kan vise certifikater.
 • Valg af maling i overensstemmelse med egenskaberne på etiketten tager altid højde for fejlen. Det er bedre at lave en ekstra udgift.

Substandard loft maling kan blive skilt, vise yellowness eller andre pletter gennem lagene. For loftet for at behage øjet, er det nødvendigt at omhyggeligt vælge sammensætningen og ikke forsøge at spare penge.

Typer af latexmaling og dens funktioner

Af: Anastasia Isakova · Opslået 07/14/2017 · Opdateret 07/14/2017

Ekstern og intern udsmykning af lokaler med maling og lak er den mest tilgængelige og enkle designmulighed. Malinger præsenteres i en bred vifte, de har forskellige egenskaber og egenskaber. Efterspørgslen fra forbrugere og indretningspersonale bruger latexmaling, hvis kvaliteter bidrager til at skabe et optimalt indendørs mikroklima uden en specifik lugt og frigivelse af giftige stoffer. Hvad er fordelene ved dette materiale?

Egenskaber og fordele

Interessant nok begyndte latex at blive anvendt i det gamle Egypten. Noget senere begyndte materialer at blive brugt i maleri og skrivning ikoner, og det var først i 1800-tallet, at de var meget udbredt i byggeri. Hvad er latexmaling? Syntetisk latex er et vanddispersionsmateriale, hvori partikler af et stof er indeholdt i en flydende dispersion. Farve maling baseret på latex giver specielle pastyfarver - de tilsættes til sammensætningen for at opnå den ønskede skygge.

Egenskaber og fordele ved latexmaling:

 • Økologisk renhed. Latex-baseret maling egnet til indendørs og udendørs brug. Det kan bruges til at dekorere soveværelser, stuer og børneværelser;
 • Optimal belægningsstyrke. Latex maling på den malede overflade danner et pålideligt lag. Du bør dog ikke blive involveret i våd behandling af vægge og lofter;
 • Nem applikation og økonomisk forbrug. Vanddispersionsammensætninger har en god skjulkraft og efterlader næsten ikke striber. Malingsforbruget pr. 1 m2 overstiger ikke 0,1-0,5 l;
 • Ingen ejendommelig lugt. Da latex ikke er et kemisk stof, men en tilstand af partikler og polymerer, frigives ingen karakteristisk lugt i miljøet;
 • Høj polymerisationshastighed. For fuldstændig tørring af latexmaling kræves inden for 5-6 timer - afhængig af temperaturen i rummet.

Hvis du skal vaske den malede overflade regelmæssigt, skal du vælge malinger til vægge og lofter med en slidhastighed på mindst tre tusinde cyklusser.

Vanddispersionsmaterialer er billige, og du kan få enhver farve ved hjælp af farvepastaer.

Materialeklassifikation

Latex maling kan variere i sammensætning, som bestemmer muligheden for at anvende lakmaterialer til indvendig eller udvendig brug. I sammensætningerne, som kan anvendes til udvendig dekoration, indføres tilsætningsstoffer, som forhindrer dannelse af svamp og skimmelsvamp. De er mere modstandsdygtig overfor UV lys og regn. Derudover klassificeres vandbårne malinger i flere typer afhængigt af bindemidlet:

 • Polyvinylacetat. Må ikke indeholde opløsningsmidler, ingen lugt, tør hurtigt. Ulemper - let at vaske af, kun egnet til indendørs arbejde, kan efterlade spor som hvidvask.
 • Styren butadien. Forskelligt i høj slidstyrke og fugt uigennemtrængelighed. Ubetydelige ulemper inkluderer lav lysmodstand.
 • Akrilosilikonovye. De er præget af høj slidstyrke, fugtighedsbestandighed og modstandsdygtighed mod UV-stråler. Kan bruges til udvendig facade arbejde.
 • Akryl. Har høj driftsressource, modstandsdygtig overfor fugt, revner, udsættelse for lys. Velegnet til vægge, lofter og facader.

Til dine oplysninger: Forbrugerne har ofte et spørgsmål om forskellen mellem akrylmaling og latexmaling. Dette svarer til at sammenligne æblesaft med et æble - der er flere næringsstoffer i æblet, men saften opbevares længere. Akrylmaling er en type latex sammensætning, der ud over naturgummipartikler indeholder syntetiske acrylat-copolymerer. Det vil sige, at akrylbelægninger efterlader et mere holdbart lag på den malede overflade, men de indeholder syntetiske acrylpartikler.

Marketing titel tabel

Konklusion: Hvis producenten siger "Akrylmaling med latextilsætning" - er dette en holdbar komposition til en overkommelig pris med optimalt forbrug. Forskellen mellem vandbaseret og vanddispersions latexmaling til loftet og vægge fra akryl er en kortere levetid og lavere modstand over for forskellige negative faktorer.

I videoen: vanddispersionsmaling og dens funktioner.

Virkninger på den malede overflade

Latex-maling giver en vis effekt på det behandlede substrat - en mat eller blank overflade, en halvmattet eller halvglans effekt, en perfekt glans eller en perfekt matta. Det er nødvendigt at tage højde for glansparametrene, især for udførelse af internt arbejde. Fra alt for strålende vægge og loft bliver den visuelle opfattelse af rummet kedelig. Glansende latexmaling har følgende fordele:

 • Vugtresistent hvid maling udvider visuelt størrelsen af ​​rummet, "skubber" væggene og "løfter" loftet.
 • Kræver perfekt overfladebehandling før maling, skjuler ikke fejl og uregelmæssigheder.
 • Mindre modtagelige for forurening, gemmer spor af støv og snavs.
 • Delvis mister en attraktiv glans, når den vaskes, slipper i sidste ende af.

Matte maling, i modsætning til glans, har modsatte egenskaber - det reducerer visuelt pladsen, det er mindre skyllet ud af snavs, det skjuler godt grundenes mangler, det er mindre slidt ved vask og afgang. Semi-mat, halvglans og mat maling er den mest egnede mulighed for at dekorere vægge og lofter. Den største fordel ved alle latexformuleringer er høj permeabilitet. Vægge, lofter og andre malede overflader "ånder" godt under et lag maling og lak.

Basisforberedelse og farvning

Brug af indvendig latexmaling er en miljømæssig sikker måde at dekorere værelser på. Sammensætningerne indeholder ikke giftige stoffer, tørre hurtigt og efterlader ikke en karakteristisk lugt i værelserne.

Det er muligt at fortynde vanddispersionsmalinger kun med vand - ikke teknisk, men drikker eller renset. Den har en optimal stivhedsindikator.

Der er ingen grundlæggende forskel, når man maler væggene og maler loftet med latexmaling. Den eneste betingelse er, at lofterne kun kan behandles i rum opvarmet i koldt vejr, ellers vil belægningen hurtigt knække. Kan bruges i våde rum. Arbejdet består af følgende trin:

 1. Forbered overfladen til maling - fjern den gamle belægning, niveau basen med kitt.
 2. Behandl væggene eller loftet med en dyb penetrationsprimer to gange med et tørringsinterval.
 3. Fortynd sammensætningen med koldt rent vand - til grundlaget forbrug af 1 liter vand ved 6-9m.kv. vægge (loft).
 4. Lad i et par minutter og tilføj en tonet pasta. Fortynding med en reserve - gentag skyggen nøjagtigt virker ikke.
 5. At male overfladen med en fortyndet sammensætning med pensler, ruller eller sprøjtepistoler - der er ingen grundlæggende forskel.
 6. Efter tørring ved + 20 ° C males basisbelægningen en anden gang, om nødvendigt - den tredje.

Matt og glans maling til vægge og lofter skal være helt tør, inden det næste lag påføres. Den gennemsnitlige polymeriseringstid af sammensætningen er 6 timer.

Det er praktisk at bruge en rulle til arbejde: det efterlader ingen mærker på overfladen, sparer forbruget af arbejdssammensætningen. Svære at nå områder af væggene og lofterne er børstet.

Interiør maling og gulv kompositioner

I moderne kunst af indretning er der en ny trend - indvendig latex maling. Det er en vanddispersion eller vandig emulsions latexmaling med en siliconeharpiksbase. De har upåklagelig kvalitet, rige farver, slidstyrke og høj pris. Egenskaberne af indvendige malinger er demonstreret af sammensætningen "Expert" - vandbaseret maling til loft og vægge:

 • Modstandsdygtighed over for slibning og slibning;
 • Højt elasticitetsniveau;
 • Stjæle af mindre fejl
 • Miljøsikkerhed;
 • Beskyttelse mod mikroorganismer og forme
 • God overflade dækning.

Indvendig maling "Expert", ifølge eksperter, falder godt på den gamle gulv efter at have behandlet en kvalitet primer. Men da materialet er dyrt betyder det, at det stadig er værd at forberede overfladen i henhold til alle reglerne. Latex indvendige maling kan bruges til at behandle gips, gips, cement, og belægningen skjuler revner i bunden af ​​bunden til en dybde på 2 mm. Sådan fortyndes latexmaling til indretning? Kun vand.

Latex maling til loftet og gulvet - det er forskellige kompositioner. Hvis producenten ikke angiver, at vandemulsionen er egnet til maling af gulvet, kan du ikke ignorere dette. Latexdispersionsmaling til vægge og lofter er ikke egnet til behandling af gulve eller for eksempel facader.

Farvning af latexforbindelser viser høj effektivitet under de interne og eksterne værker. De tørrer hurtigt, er acceptable, skaber et pålideligt lag på overfladerne. Sammensætningerne er sikre og kan bruges til en række forskellige efterbehandlinger.

Latex loft maling: fordele, ulemper, funktioner i ansøgningen

Emnet i vores artikel er latexmaling til loftet. Hvordan er det bedre end andre vanddispersionsmalinger? Har det betydelige ulemper? Hvordan man anbringer det på loftet? Lad os prøve at finde ud af det hele.

Latex maling gør overfladen hydrofob og tilstrækkeligt resistent over for slid.

Hvad er det?

Alle vanddispersioner (vandemulsion) maling er en emulsion, der simpelthen består af vand, og de mindste pigmentdråber flyder ind i det med et bindemiddel (se også loftsmaling med vandbaseret maling). Når malingen påføres overfladen, fordamper vandet, og dråberne af bindemidlet (syntetisk harpiks eller mineralforbindelse) holder sammen og danner en tynd film på overfladen, der skal males. Som det er let at gætte, er latex brugt som et bindemiddel i latex vandbaseret emulsion. Det binder på grund af dets egenskaber.

Bemærk: I de fleste tilfælde indeholder malingen i tillæg til latex andre tilsætningsstoffer. De mest almindelige akryl latex maling.

Hvad er latex maling?

Fra slutbrugerens synsvinkel er deres klassifikation enkel.

Latexbaserede vandbaserede malinger fremstilles:

 • Til eksternt arbejde. De skelnes af tilsætningsstoffer, som forhindrer dannelsen af ​​mug på den malede overflade.
 • Til indvendig arbejde. Det er denne latexmaling til vægge og lofter, der anvendes til reparation af boliger.

Før os er malet til indvendigt arbejde, hvilket tydeligt er angivet af mærket.

Materialegenskaber

Hvilke funktioner af latexmalinger skal tages i betragtning, når man vælger måden at male loftet på?

værdighed

 • Latexbaserede vandbaserede maling kan vaskes. Forurening kan fjernes fra den malede overflade med en simpel, fugtig klud.

Forsigtig: Flad ikke dig selv, overfladens modstand mod slid efterlader stadig meget at ønske. Hvis du har brug for en overflade, som kan vaskes hyppigt og uden konsekvenser for det - ser du efter silicone-akrylmaling. For dem kræver fabrikanter op til 5.000 vaskecykluser med en pensel og sæbevand, hvilket gør den malede overflade næsten evig.

 • Malingen skaber en komplet dampspærre på overfladen. For eksempel behøver loftet på gipsplader, der er isoleret med mineraluld efter højkvalitets latexmaling, ikke brug for et ekstra lag dampisolerende materiale fra siden af ​​rummet.

Her er maling dækket med gipsvæg loftet. Der er ikke behov for et ekstra lag dampspærre.

 • Latex-maling lugter ikke under anvendelse af loftet eller efter tørring. Dette er imidlertid en fælles egenskab af vandemulsion.
 • Tørringshastigheden af ​​malingslaget er kun fra 20 minutter til 2 timer afhængigt af fugtigheden i rummet og belægningens tæthed.
 • Latex-maling har fremragende vedhæftning til enhver overflade. Det hviler selv på poleret metal. Hvilket betyder dog ikke, at primeroverfladen kan forsømmes.
 • Efter maling passerer tørretlag luften. Det betyder, at bobler på den malede overflade ikke kan være bange.

mangler

Desværre er denne belægning ikke ideel til lofter eller vægge. Hvis du søger godt, kan du finde fejl med hende.

 • Virkningen af ​​lave temperaturer fører ofte til, at malingen er dækket af et netværk af revner og begynder at ligge bag overfladen. Derfor vil det ikke være det bedste valg i et rum, der ofte er ventileret om vinteren.
 • Latex kan tjene som mad til bakterier. I fugtige omgivelser kan støbeform udvikles på en malet overflade. For dette skal rummet imidlertid være meget fugtigt og ikke behandlet med et antiseptisk middel før malingen.

Ak, på et malede latexmalet loft kan svampe starte godt.

Maling af loft og vægge

Hvordan male med latex maling? Hvad skal jeg være opmærksom på?

Malvalg

Hvis alle akryl vanddispersionsmaling giver en mat overflade, er latexbaserede maler også blanke. Ofte siger teksten af ​​den malede overflade tallene på pakken. Lad os sige, at Samtex3 er mat latexmaling, og Samtex20 er silkeblank.

Hvordan påvirker glans egenskaberne af et malet loft?

 • Den glatte overflade er meget mindre snavset og lettere at rengøre. Disse egenskaber bestemmes af antallet og størrelsen af ​​porer på overfladen: deres overflod giver en mat overflade, fraværet - den berygtede glans.
 • Hvis matt maling skjuler mindre defekter i loftet, understreger glans maling skarpt dem. Glat loft skal være helt glat.
 • Glans gør rummet lidt højere på grund af delvis afspejling af rummet under loftet. Det er denne dybende illusion, der gør glatte loftslofter så populære til lave rum.

Overfladebehandling

Det er ret standard for alle vandbaserede maling:

 • Nabela og skrællet gips rengøres med en spatel. Det samme gælder for gipset, der er ramt af svampen.

Det er bedre at rengøre alle områder med svamp og flak gips til overlapning af beton.

Tip: støv vil være meget mindre, hvis et par gange med flere timers intervaller for at vådte loftet med vand ved hjælp af en rulle eller sprøjte.

 • Lofter påvirket af svamp eller simpelthen placeret i fugtige værelser behandles med en antiseptisk primer (se svamp i loftet: kamp og advarsel).
 • Når det tørrer, er det omdrejningspunktet for enhver gennemtrængende primer. Det er bedre at påføre med en børste: Det vil trænge ind i alle hulrummene.
 • Alle overfladefejl er anbragt. Den bedste løsning - akryl kittet. Værktøjet er en bred trowel: det er lettere for en nybegynder at opnå en flad overflade med den.
 • Uregelmæssigheder er poleret med en sander eller manuelt.
 • Pressede områder genopbygges. Loftet er klar til maling.

maleri

Og her er alle anbefalingerne standard:

 • Loftet er malet på to lag med en rulle med en lang lur. Lagene er vinkelret på hinanden, med den endelige rettet fra vinduet.

To lag maling påføres på denne måde.

 • Hele rummet er malet i et trin. Ellers vil der være uregelmæssigheder langs grænsen for det tørrede område.
 • Ruller nødvendigvis rullet på malkebakken eller bare et stykke pap.

konklusion

Generelt er latexbaserede maler mellemliggende billigere akryl og mere resistent silikone. Måske er det i dit tilfælde, at det vil være umagen værd at vælge en af ​​de alternative løsninger (se også Hvilken slags maling at vælge til loftet). Succeser i reparation!

Funktioner malet latexmalet loft

Under udførelsen af ​​reparationer i huset, når man vælger efterbehandlingsmuligheder, står ejerne ofte over for spørgsmålet om, hvordan man kan indrette loftet. Hvis maleri blev valgt ud af alle mulige måder, så er næste trin valget af materiale. Oftest bruges disse latexmaling til lofter. Det er vigtigt at vælge det på en sådan måde, at den resulterende dækning fuldt ud opfylder alle krav fra boligejere.

Princippet om drift

Latex-maling er en vanddispersionsammensætning. Det betyder, at det ikke kun omfatter farvestoffer til pigment og bindende polymerer, men også vand, som i denne situation spiller rollen som et opløsningsmiddel. Det tillader ikke partiklerne at klæbe til hinanden, mens stoffet er i flydende tilstand. Efter påføring begynder vandet gradvist at fordampe, hvilket resulterer i, at polymererne danner en stabil, holdbar film på overfladen.

Vigtigste fordele og ulemper

Latex-maling har mange fordele:

 1. Efter maling og fuldstændig tørring er overfladen bemærkelsesværdig for dens fugtighedsbestandighed. Dette er meget praktisk: i tilfælde af kontaminering kan de i de fleste tilfælde nemt rengøres uden frygt for at bryde belægningen. Det er vigtigt ikke at bruge hårde slibemidler og kaustiske kemikalier til dette formål. I lokaler, hvor loftet uundgåeligt bliver snavset, for eksempel i køkkenet, er det bedre at erstatte latexmaling med silikone eller silikat.
 2. Overtræk af denne type finishmateriale har damp- og vandtætningsegenskaber.
 3. Sammensætningen er meget praktisk at anvende. Tørretiden på et lag varierer fra tredive minutter til to timer afhængigt af fugtigheden i rummet og tykkelsen af ​​applikationen. Derudover har stoffet ingen karakteristisk lugt, hvilket også er meget praktisk.
 4. Malingen har en høj elasticitet, takket være denne egenskab, kan du ikke bekymre dig om det faktum, at over tid vil loftet blive dækket af revner.
 5. En anden vigtig fordel ved belægningen er dens evne til at passere luft. Det betyder, at den malede overflade vil "trække vejret" og uæstetiske bobler vil ikke danne sig på den.

Ud over de nævnte fordele har latex maling nogle ulemper:

 1. Den øgede elasticitet af sammensætningen fører til det faktum, at efter maling i loftet vil alle uregelmæssigheder, ruhed og andre defekter være tydeligt synlige. For at undgå dette er det nødvendigt at forsigtigt glatte og sand overfladen inden påføring.
 2. Latex tolererer ikke hypotermi. Det er muligt at anvende stoffer baseret på det kun i rum, der er godt opvarmede. Ellers forbliver belægningen ikke på loftet.
 3. Malinger og lakker af denne type er meget modtagelige for udseendet af skimmel, meldug og bakterier. Derfor er det nødvendigt at behandle overfladen med et specielt antiseptisk middel, og derefter rense rummet.
 4. Ulemperne indbefatter sammensætningens lave brandmodstand.

Vigtigste sorter

Moderne latex maling er opdelt i flere typer:

 • akryl;
 • acrylbutadienstyren;
 • akryl polyvinylacetat;
 • akryl silikone.

For interne og eksterne værker anvendes forskellige typer dækning. Sammensætningen af ​​den maling, der anvendes til bearbejdning af facader af bygninger, omfatter særlige stoffer, der giver beskyttelse mod dannelse af mug.

Malinger og lakker, der er beregnet til indretning, er opdelt i akryl, vinyl, tekstureret, tæt og dråberfri.

Til maling loftet bedst passer tæt og vinyl sorter. Teksturerede formuleringer hjælper med at skabe et interessant præget design, der normalt bruges til maleri af vægge.

Den enkleste og mest overkommelige version af latexmaling er polyvinylacetat for at sige det mere simpelt - en vandemulsion, som giver en mat overflade. På grund af stoffets høje adhæsion er den opnåede belægning holdbar. Desuden tørrer sammensætningen hurtigt og har næsten ingen lugt, der nemt vaskes af hænderne.

Ulempen er dens egenskab at vaske af, selv efter fuldstændig tørring af alle lag. Men for farvning af loftet er det ikke meget vigtigt. Denne mulighed gælder ikke for landhusets udsmykning, som med et fald i temperaturen falder dens modstand betydeligt.

Malvalg

For at vælge den ideelle udgave af latexmaling til loftindretning, skal du beslutte ikke kun med sin skygge. En vigtig parameter er graden af ​​glans, som er opdelt i 6 kategorier. Jo mindre tallet der karakteriserer glansen, jo mere matt bliver overfladen efter tørring.

Sammensætningen, der giver næsten en spejlbelægning, vælges ekstremt sjældent, især til vægge. Den mest populære betragtes som moderat mat maling.

Det er også nødvendigt at tage hensyn til sådanne parametre som fugt og slidstyrke. De kan bedømmes ved hjælp af afløbscyklusindikatoren, som er angivet på hver pakke. Jo højere tallet er, desto mere stabilt er målet. Nogle gange er denne karakteristik angivet i klasser, hvis højeste kvalitet er første klasse.

Det er værd at være opmærksom på to andre parametre:

 1. Skjulkraft betyder, hvor meget materiale der kræves til fuld farvning uden gennemskinnelige områder.
 2. Thixotropi karakteriserer graden af ​​maling fortykning efter dens påføring på overfladen. Baseret på denne indikator kan vi konkludere, hvor stor risikoen for pletter. Med lav thixotropi er der mulighed for skilsmisse under farvning.

Forberedelse til farvning

Oftest forekommer malinger indeholdende latex i rum med høj luftfugtighed. På grund af dette skal basen udarbejdes med stor omhu. Følgende handlinger bør tages:

 • fjerne eksisterende finish
 • kontroller gipsets integritet
 • gips loftet om nødvendigt
 • justere og afslutte fugemasse
 • sand overfladen;
 • anvende primer.

Maleri procedure

Teknologi farvning er ret simpelt og kræver ingen særlige færdigheder. Processen består af flere faser:

 1. Hvis primeren ikke anvendes, påføres det første lag med en fortyndet maling. Opløsningsmidlet kan enten være en speciel sammensætning eller simpelt vand.
 2. Laget påføres med en rulle. For nemheds skyld kan du først male kanterne med en børste - så malingen ikke falder på væggene.
 3. Loftet står op til at tørre helt.
 4. Det næste lag udføres uden fortynding. For at gøre dette kan du bruge som børste og rulle og spray. Hvis du blander i en lille linfrøolie, vil det gå meget glattere.
 5. Endelig tørring skal udføres uden udkast.

Kompetent valg og overholdelse af alle regler - nøglen til succesfuld reparation. Efter de beskrevne tips kan loftsbeklædningen udføres uden store vanskeligheder.