Forbrug af vandbaseret maling pr. 1 m2

Varianter af maling til vægge og lofter sætter køberen i kø for et valg: hvilken skal man vælge? Først og fremmest henledes opmærksomheden på miljøvenlige materialer. For det andet skal finishen være smuk og holdbar. Sådanne kriterier svarer til vandbaseret maling, hvor arbejdet medfører ingen særlig vanskelighed. Det er kun nødvendigt at overholde teknologien for dets fortynding og anvendelse på overfladen. Vandig emulsionsblæk består af bindemidler og pigmenter. For at opnå en skygge bliver der tilsat farve, og den blandes grundigt.

Forbrugshastighed for vandbaseret maling på 1 m 2

Den faktiske forbrugsmængde er en af ​​de vigtigste indikatorer. Denne parameter beregnes i kg og beregnes pr. Kvadratmeter base. På trods af at denne figur er angivet af producenten på emballagen med maling, kan det med rette betragtes som gennemsnit.

Type vandbaseret maling

Forbrug pr. 1 kvm, 1 lag, kg

Forbrug pr. 1 kvm, lag 2, kg

Heraf følger, at for at male basen med et areal på 15 m2, vil det første lag kræve næsten 4 kg akrylmaling (3,75 for at være mere præcis). Den anden vil kræve 2,25 kg. Til latex skal du bruge 9 kg til det første lag og 6 til at male det andet.

Facade vandbaseret maling er dyrere end den bruges indendørs. Dette skyldes tilstedeværelsen af ​​vand i denne type belægning, der fordampes under ekstern brug meget hurtigere, hvilket fører til ujævn tørring af det påførte lag, hvilket tvinger til at udføre yderligere farvning.
Vandemulsion forbrug når maleri tapet er også betydeligt højere end normalt på grund af de fremragende absorberende egenskaber ved papir.

På de reelle indikatorer for forbrug påvirker mange af alle mulige faktorer. Det er værd at huske, at arbejdet bedst udføres ved en temperatur på 25 ° C. Farve med tykt lag anbefales ikke, det er bedre at male over flere gange med en pause på 2 - 2,5 timer. Fra værktøjer er det nødvendigt at foretrække rullen eller en spray. Og selvfølgelig må du ikke forsømme at læse instruktionerne - i nogle situationer kan du bare ikke klare det.

Afhængighed af forbrug på det valgte værktøj

Til arbejde brug en børste, rulle eller speciel spray. Forbruget af vandbaseret maling afhænger af det valgte værktøj, dette tages i betragtning, når den krævede mængde bestemmes. Børster er lavet af forskellige former og fra forskellige materialer. Flad lang håndtering til maling af vægge og lofter. Bristle materiale er lavet af kunstige eller naturlige fibre. Det kræver en del erfaring for overfladen at få et smukt, højkvalitetsudseende, da spor kan forblive fra børsten.

Mere velegnet til at arbejde med en vandemulsion er rullen. Det maler jævnt overfladen og efterlader ingen rester. For at forbruget af vandbaseret maling skal være minimal, skal den hældes i et særligt bad. Valsen er nedsænket i den, derefter vredet ud, og overskydende væske strømmer tilbage i beholderen. Under arbejdet vil den ikke dryppe og jævnt fordelt over overfladen.

Det er også vigtigt, hvilket materiale der vælges frakkerulle. Der er følgende muligheder:

 • skumgummi
 • polyamid,
 • porøst skum,
 • kunstig pels,
 • terry klud
 • fåreskind, filt, gummi.

For at arbejde med en vandemulsion anbefaler eksperter at vælge en rulle med langhåret pels. Det absorberer straks en stor mængde af det, og giver så gradvist overfladen. Det er vigtigt at jævnt presse på rullen, så at lag af maling er det samme over hele området af vægge og lofter. Jo sjældnere rullen er dyppet, jo mindre forbrug af vandbaseret maling pr. 1m2.

Tætheden af ​​vandemulsionen er givet af producenten, nogle gange anbefaler han at tilføje op til 10% vand til det. Det er vigtigt at røre det omhyggeligt, især hvis der tilsættes et farveskema med det. For at gøre dette skal du bruge dyse-mixeren, som er fastgjort til den elektriske boremaskine.

Forskellige overflader og deres farve

Vandig emulsionsmaling anvendes mest på gips. Dens overflade kan være glat eller struktureret, som for eksempel i dekorative gips. I dette tilfælde øges forbruget af vandbaseret maling lidt, da det kræver forsigtig farvning af mønsterets camber.

Gips kan farves på grund af tilsætning af pulverfarvestof. I dette tilfælde kræver farveindstillingen ikke et stort forbrug af vandemulsion, det er nok bare for at opdatere overfladen, hvilket giver det en glans eller sløvhed. Ud over gips anvendes vandbaseret maling på følgende overflader: tapet til maling, beton, mursten.

Forbrugsrate for vandbaseret maling på 1m2

Maling på vandbaseret basis anvendes primært til maling af gulv, loft og vægge indendørs. Selv om der er visse typer af dette malingsmateriale beregnet til at male facaden. I dag betragtes denne maling som en af ​​de mest populære og efterspurgte. Derfor er mange interesserede i forbruget af vandbaseret maling pr. 1m2. Det er angivet af producenten på etiketten og bruges til at beregne den samlede mængde malemateriale, som er nyttigt for dig til arbejde.

Beregning af forbrug, når man maler et værelse

Som regel er det muligt at beregne forbruget af den vandbaserede sammensætning ved hjælp af en speciel regnemaskine, som er tilgængelig på mange reparationssteder. Derudover kan du beregne denne figur manuelt.

For at gøre dette skal du blot måle længden og bredden af ​​overfladen og beregne området ved hjælp af disse indikatorer. På samme tid, hvis der er nogen umalet områder, skal de trækkes fra det samlede areal. Som følge heraf får vi et rent overfladeareal, der skal males. Derefter multipliceres det opnåede resultat med det estimerede forbrug pr. 1 m2.

Forbrug når man maler loftet

I dag på markedet er der tre typer vandbaserede maling - til vægge, lofter samt værktøjer til universal formål. Derfor skal loftet anvende en speciel sammensætning til maling.

Loftsmaling er mindre holdbar end vægmaling. Maling forbruget til maling loftet er inden for 1 liter pr 10 m2. I nogle tilfælde kan mængden af ​​brugt loftfarve reduceres, og ved hjælp af en liter kan du male op til 15 m2 overflade.

Forbrug til vægbeklædning

Beregningen af ​​mængden af ​​midler til væggene skal laves såvel som for enhver anden overflade. Her er forbruget ca. 1 liter pr. 10 m2 vægoverflade. For at minimere mængden af ​​farvestof er det bedre at anvende det på en akrylprimer.

Høj kvalitet ruller spiller en stor rolle i maleri, med det kan du spare en stor mængde brugt maling

Hvad bestemmer mængden af ​​farvestof

Mængden af ​​maling og lakssammensætning brugt på maleri afhænger stort set af, hvilken overflade du skal behandle. For eksempel, når der påføres en sammensætning på et materiale med høj porøsitet eller ruhed, vil mere maling blive anvendt end forventet. Dette overholdes ved arbejde med ubehandlet træ eller beton. Men at anvende maling på velprimerede eller allerede malede overflader vil være billigere. Dette skal tages i betragtning ved bestemmelse af den samlede mængde maling. Det anbefales at anvende mindst et lag af primer for at reducere forbruget af vandemulsion. Det er bedst at bruge en akryl primer.

Hvis du skal dekorere den gamle overflade, som tidligere var hvidkalkede, vil strømningshastigheden af ​​vandbaseret sammensætning afhænge af forureningsniveauet. Det vil sige, jo mere forurening, jo flere malingslag skal du bruge for at få en højkvalitets belægning. Som regel er det i de fleste tilfælde tilstrækkeligt at anvende to lag. Alt dette vil medføre en stigning i forbruget med halvdelen.

Generelt, hvis laget af hvidvaskning er for snavset, så er det bedre at fjerne det, hvilket vil reducere forbruget af malemateriale.

Ud over porøsitet og overfladens rude påvirker den type værktøj, du vil bruge til arbejde, strømningshastigheden. Den største mængde maling forbruges, når du bruger skum eller langhårede ruller. Derfor er det tilrådeligt at bruge et instrument dækket med uldbetræk med mellemstore villi.

Det anbefales at købe en bedre maling, forbruget bliver mindre

Også mængden af ​​maling, der forbruges, afhænger af dens kvalitet. Det vil sige, hvis du køber en dyr maling, så er det muligt at begrænse dig til to lag maleri. Når du køber et billigere produkt, skal du muligvis anvende mindst tre lag.

De vigtigste faktorer, der påvirker forbruget af vandemulsion:

 • type af den malede overflade
 • det rigtige valg af instrument;
 • kvalitet lakering materiale.

Hvordan reducerer forbruget?

For at minimere forbruget af vandbaseret farvestof vil det tillade brugen af ​​en spray. Derudover spilles en vigtig rolle af den mester, der udfører arbejdet. Korrekt og omhyggeligt at udføre maling, vil du minimere maling forbrug. Derfor er det vigtigt at kende de mest økonomiske metoder til at anvende lakering.

Fremgangsmåde til økonomisk anvendelse af vandbaseret maling

Til omkostningseffektiv måling af loftet anbefales det at starte med at holde en bred strimmel rundt om perimeteren ved hjælp af en almindelig børste. Vægindretning skal også startes ved at holde to bånd under og over. Smører skal udføres i retning af lysets stråler, nemlig fra vinduet. Når du har dyppet rullen i farvestoffet, skal du forsigtigt rulle den over pappladen for jævnt at fordele farvestoffet i sagen.

Det andet lag af maling påføres vinkelret på det første lag. Værktøjet skal jævnt gnides over overfladen for at få det bedste resultat og ikke for at gøre for tykt et lag. Det er bedre at lave to tynde lag, der vil være meget mere økonomiske og neatere. Ved anvendelse af importerede værktøjer er der normalt to lag tilstrækkeligt.

Det andet lag anvendes først efter fuldstændig tørring af den forrige. Denne betingelse skal overholdes i enhver situation, da ellers din overflade ikke vil se meget glat og høj kvalitet. Som regel tager tørring af et lag vandbaseret maling ikke mere end to timer.

Glem ikke om den rette forberedelse af overfladen, hvilket vil medvirke til at undgå overskridelser af farvestoffet. Først skal væggene og loftet udjævnes med gips eller kitt. Hvis den malede overflade tidligere var malet, skal du rense den fra det forrige lag af farvestof.

Det er vigtigt, at belægningen forbliver tør før malingen. Malingen selv skal påføres ved en temperatur på mindst 5 grader. Læs omhyggeligt instruktionerne, inden du begynder arbejdet.

For eksempel tilbyder nogle producenter af et vandbaseret farvestof en yderligere 10% fortynding. Under alle omstændigheder skal du omhyggeligt flytte værktøjet i en åben bank og først derefter begynde arbejdet. Under alle omstændigheder er værktøjet bedre at tage med en lille margen, så senere behøver du ikke købe mere.

Således afhænger forbruget af vandemulsion af mange faktorer. For at spare maling er det vigtigt at vide, hvordan man korrekt anvender og forbereder overfladen. Derfor, hvilken udgift vil være i dit tilfælde - det afhænger kun af dig.

Bestem, hvor meget der skal bruges til at male 1 kvadrat. m loft påkrævet sammensætning

Maleriforbruget beregnes som regel og er angivet på produktet af fremstillingsvirksomheden. På trods af at maling af lofter er en af ​​de forældede teknologier til efterbehandling, bruges den stadig ganske ofte. Denne proces har mange subtiliteter. Hvis et hvilket som helst stadium af arbejdet udføres forkert, så er det sandsynligvis nødvendigt at genoprette hele arbejdet.

Fordele ved vandbaserede maling

Vandbaserede maler bruges ofte til at male loftet.

De vigtigste fordele ved vandbaseret maling er: lave omkostninger, ingen lugt og giftige stoffer

Dette skyldes en række positive egenskaber ved dette materiale:

 • Hurtig tørring;
 • Ingen giftige stoffer;
 • Den næsten fuldstændige mangel på ubehagelig lugt;
 • Når man tilføjer et farveskema, får farven den nødvendige farve;
 • På trods af en række fordele er prisen ret lav.

Mange mennesker, der har besluttet at male loftet alene, er interesserede i spørgsmålet - hvor meget vandbaseret maling i loftet tørrer? Faktisk er tørringshastigheden af ​​den vandbaserede sammensætning virkelig meget høj sammenlignet med andre lignende stoffer - det tørrer fuldstændigt om blot to eller tre timer.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling (video)

Overfladebehandling til maling

At male låget i loftet så smidigt som muligt og holdes i lang tid, forberedelsen af ​​basen skal udføres med den højeste kvalitet. Ellers skal arbejdet omdannes på kort tid.

Før arbejdet påbegyndes, skal du træffe visse foranstaltninger til hele rummet, hvor loftet skal males:

 • Oprindeligvis forpligtet til helt at frigøre rummet fra alle møbler og andre ting. Hvis det ikke er muligt at gøre dette, er det ønskeligt at dække dem med plastfolie for at forhindre overfladen i at få farvning eller støv.
 • Du skal også afbryde ledningerne, for i løbet af det forberedende arbejde skal du våde loftet med vand.
 • Åbningerne af vinduer og døre er dækket af folie, alle lamperne er fjernet, da det vil være meget vanskeligt at rengøre dem.

Den mest hensigtsmæssige måde er at arbejde i et tomt rum, hvis vægge endnu ikke er færdige - i dette tilfælde behøver du ikke at beskytte dem mod maling.

Hvis du har besluttet at lave reparationer i rummet, så skal du starte fra loftet

For det første at forberede værktøj og personlige værnemidler. Lav en hat af et simpelt stof for at beskytte hår og hud mod støv, der flyver fra loftet. Derudover er det ikke overflødigt at bruge en åndedræts- eller bomuldsgas-bandage for at forhindre støv i at komme ind i lungerne. Handsker, når du udfører disse værker, bruger du på vilje.

Forberedende værktøjer

 • Lang bunke rulle;
 • Bred sving pensel;
 • Et bassin med vand;
 • Metal eller gummi spatel;
 • Stigestige.

Hvis der er en gammel belægning på loftoverfladen, skal den fjernes, før malingen påføres. Kalk hvidvask vaskes med rigeligt vand. Vent, indtil det bliver lidt gennemvædet, og forsigtigt fjernet med en spatel. Derudover skal du forsigtigt tørre overfladen med en gammel, blød klud for at fjerne alle spor af hvidvask.

Hvordan man håndterer loftet

 • Overfladen er omhyggeligt inspiceret og rattled for tilstedeværelsen af ​​ustabilt gips. Hvis sådanne steder findes, fjernes og pudses de igen.
 • Mellem loftet og væggen forsigtigt passerer alle leddene for at detektere hulrummene. Når de registreres, behandles stedet omhyggeligt og dækkes med et hulrum.
 • Derefter skal overfladen til maling dækkes med et lag vandbaseret primer. Ofte er det nødvendigt at prime i to lag.

Før du måler loftet, skal du gøre alt det forberedende arbejde: Rens det, og påfør derefter en primer i to lag

Før maling bliver loftet behandlet med kittestoffer.

Gør dette som følger:

 • Først grundigt overtrækker alle eksisterende revner.
 • Før de belægges med store revner, er de prælimeret med et forstærkningsnet, så der ikke sker revner i dette afsnit senere.
 • Derefter sættes et udjævningslag af startkittet på overfladen.
 • Når det tørrer ud, sættes et andet lag på det for at skjule alle uregelmæssigheder og fejl under det.
 • Den tørrede base er malet for at blive perfekt glat, og derefter påføres et lag farveløst primer.

De begynder at tænke på, hvor mange lag der skal male loftet på forhånd, men det kan godt ske, at den planlagte mængde maling ikke vil være nok. Derfor er det ønskeligt at tage det med en margen.

Beregning af forbrug af vandbaseret maling: ekspertrådgivning

Inden du vælger en af ​​metoderne til at anvende et maleri, er det nødvendigt at bestemme, hvilken maling der skal bruges til vægge og lofter. Typisk afhænger malingsforbruget på loftet for 1m2 direkte af antallet af påførte lag, og som regel angiver producenterne forbrugshastigheden på selve emballagen med maling. I praksis kan det faktiske forbrug variere meget. I princippet på 1 kvadrat. m forbruges 125-150 g maling.

Eksperter giver råd om, hvordan man forhindrer overdreven forbrug af sammensætningen:

 • Anvend ikke straks for tykt et lag. Hvis farvestoffet er tilstrækkeligt tykt, er det bedre at fortynde det let med rent vand med tilsætning af PVA lim og derefter på basis af flere tyndere lag;
 • Hvert lag maling får lov til at tørre helt. Det næste lag kan påføres ca. en time efter, at den forrige er tørret;
 • Før påføring af vandbaseret sammensætning er det ønskeligt at dække overfladen med en særlig forstærkningsopløsning, således at malingen ikke absorberes for meget.

Hvis emulsionsmaling er for tyk, skal den fortyndes med vand, du skal også tilføje noget PVA lim

Det er værd at bemærke, at det samlede forbrug af vandbaseret maling er direkte afhængig af dens hastighed som skjulkraft. Hvis det er ret højt, vil to eller tre lag være nok til, at den forrige belægning bliver fuldstændigt dækket. Ved anvendelse af det allerførste lag kan et kilo være nok til kun 4-5 kvadratmeter. m, og når malet med det andet lag, vil samme mængde maling være nok til ca. 9 kvadratmeter. m.

Forbruget afhænger af applikationsteknologien. For eksempel, når man arbejder med en langhåret eller skumrulle, vil mængden af ​​maling, der forbruges, være meget højere end ved anvendelse af sammensætningen med en børste eller en korthåret rulle.

Teknologien til at anvende vandbaseret maling

Emulsionsmaling påføres først på baguetterne. Først og fremmest maling over alle områder af fit baguettes. Dette gøres bedst med en konisk rulle lavet af porøs skumgummi. Det vil ikke føre til et stort forbrug af maling, og det er meget praktisk for dem at handle. Når alle hjørnerne forsigtigt er malet over, kan du begynde at male selve baguettes krop.

Dette arbejde udføres i to faser. Indledningsvis fremstilles maling med en børste. Hun er nødt til at gå gennem hele reliefen af ​​baguette, ikke at glemme de lige og hjørne leddene.

Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet er der normalt næppe mærkbare pletter (de forsvinder næsten fuldstændigt efter at malingen tørrer): Du kan slippe af med dem ved at anvende et andet lag maling - denne gang skal du handle med en rulle.

Passende baguetter med en rulle vil ikke lykkes - dette værktøj vil ikke give dig mulighed for omhyggeligt at male alle de krøllede elementer, så alt arbejde bliver først gjort med en børste. Når baguettearbejdet er afsluttet, kan du begynde at male hovedfladen af ​​loftet.

Forbrug af vandbaseret maling vil afhænge af teknologien i dens anvendelse

De grundlæggende regler for anvendelse af et farvestof af vandbaseret maling

 • Værker begynder med hjørner og led.
 • Farvelægning fører fra det fjerneste hjørne i forhold til hoveddøren.
 • Maling børste eller rulle for meget våd i maling er ikke nødvendig, de skal trykkes for at fjerne overskydende.
 • De maler en strimmel fra 3 til 5 cm bred hele omkredsen - på grund af dette bliver de områder, hvor lofterne er forbundet med væggene eller baguetterne, ikke påvirket.
 • Alt grundlæggende arbejde er mere bekvemt at producere ved hjælp af en rulle.
 • Normalt anvendes maling i tre lag.
 • Det sidste lag af maling anvendes altid parallelt med de stråler, der kommer fra vinduet.

Indtil malingen er helt tør, er det strengt forbudt at ventilere rummet eller skabe udkast i det. Det er også uønsket, hvis direkte sollys kommer på det - det forhindrer dannelsen af ​​pletter. Den malede overflade må ikke tørres ved hjælp af elektriske apparater - på grund af dette kan et lag maling svulme.

Regler for vedligeholdelse af det malede loft

Loftet, der er malet med vandbaseret maling, kræver ingen særlig pleje, og det skal kun tørres af med en fugtig klud.

At passe på loftet, dekoreret med vandbaseret maling, er ret simpelt. Først og fremmest er en sådan sammensætning ikke bange for vand, så i tilfælde af ophobning af støv eller snavs i loftet vil det være tilstrækkeligt at vaske det med varmt vand, hvortil der tilsættes en lille mængde vaskemiddel eller et andet vaskemiddel.

Så anvend vandbaseret maling på overfladen af ​​loftet ikke så svært som det kan synes ved første øjekast. Her er det vigtigste at udføre alt det forberedende arbejde korrekt: niveauer overfladen, pryder den og endelig bring den til beredskab med kitt.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling (video)

I sig selv er farvningsteknologien ret simpel - det er meget lettere sammenlignet med metoderne til at anvende malinger af andre typer. Først og fremmest skal du beregne, hvor mange lag overfladen skal males på, hvor meget det vil tørre, og hvordan du planlægger at påføre malingen. Ved overholdelse af farvningsteknologi vil loftet trimmet med en vandbaseret sammensætning vare ganske lang tid.

Mal forbrug pr. 1 m2 M overflade afhængig af sammensætningens struktur og densitet

Ved reparation anbefales det at beregne malingsforbruget pr. M2 og hele rummet korrekt. Hvis du køber lidt, skal du bruge tid på en tur til butikken, og tonen kan være anderledes. Overskuddet er heller ikke nødvendigt, de brugte penge, og sammensætningen forsvinder, før du skal male noget igen. Ledende fabrikanter af maling, såsom Tikkurila, Dulux, Tex, foreslår at bestemme den rigtige mængde materiale til afslutning med købet. Til dette er der elektroniske regnemaskiner.

På hver bank med sammensætningen af ​​NTS emalje, vanddispersion, mineral og andre typer er dækningsnormerne pr. Kg eller liter pr. M2 væg eller gulv angivet. Disse er tal for et glat solidt vandret plan med en god primer i 2 lag. Hvor meget materiale der er behov for i et bestemt tilfælde, bestemmes under hensyntagen til en række faktorer.

For nemheds skyld tæller vi firkanter i meter

Hvordan beregner du malingforbrug pr. 1 kvadratmeter overflade?

Folk spørger mig ofte, hvordan man beregner malingforbrug for at bestemme, hvor meget der er behov for reparationer. Det skal starte med at bestemme overfladearealet i m2 til maling. Det er nødvendigt at måle rummets omkreds og vægens højde fra gulv til loft. For et gulv og et enkelt tieret loft multipliceres længden med bredden. Må alle beregninger overfladearealet være i meter.

For at bestemme området af væggene skal overvejes:

Det er nødvendigt at beregne alle overflader af væggene, der vil blive dækket. Så tag væk området af vinduet og døråbninger.

På bagsiden af ​​dåsen angives malingforbruget pr. Kvadratmeter eller hvor meget væggen og loftet kan dækkes med 1 liter materiale. På forsiden af ​​beholderen er volumenet skrevet i kg. Farvende pigmenter og de fleste fyldstoffer er tungere end vand. Det er nødvendigt at bestemme, hvor meget kg i 1 liter af sammensætningen. Til NTs-132, PF-115, olie emaljer, silikone og silicat - denne faktor er ca. 1,5. Vægten af ​​vanddispersion og vandbaseret maling er mindre, i 1 liter ca. 1, 4 kg.

Skjulkraft afhænger af sammensætningen og tilsætningsstoffer.

Efter at have beregnet området af vægge og andre overflader til maling i m2, kan du bestemme malingforbruget til hele reparationen. Dette bør gøres specielt for det valgte materiale. For eksempel er produkterne fra Dulux og Tikkurila dyrere, men i arbejdet er de mere økonomiske, de påføres hvidere med et tyndt lag. Vandbaserede formuleringer dækker et stort overfladeareal af væggene med 1 kg stof. NC-132 og PF-115 opretter en solid film, men de har brug for mere til 1m2.

Farvens skjulkraft afhænger af bunden. Tabellen viser til sammenligning de gennemsnitlige tal for sammensætningerne af Dulux og Tikkurila.

Forbrugsrate for vandbaseret maling pr. 1 m2

Forbrugsrater for enhver vandbaseret maling pr. 1 m2 skal være kendt for alle, der skal bruge denne sammensætning til at dekorere forskellige overflader. Dette vil medvirke til korrekt beregning af den krævede mængde materiale og undgå unødige finansielle omkostninger. Det er en fejltagelse at antage, at alt kan forberedes "for øje". Dette fører til, at kvaliteten af ​​arbejdet er reduceret, og den forløbne tid påvirker det generelle humør.

Forskellige typer af materiale og deres forbrug

Før du går til hardwareforretningen, skal du bestemme, hvilken type materiale der skal bruges. De specifikke egenskaber ved vandbaseret maling og dens forbrug afhænger i høj grad af sammensætningen.

Forbrug af vandbaserede maling af forskellige typer

Tip! Hurtig beregning af den rigtige mængde materiale til maling af vægge og lofter hjælper maling forbrug regnemaskine.

Akrylharpiksemulsion

I øjeblikket er denne særlige sort betragtes som den mest populære. Som navnet antyder, er hovedkomponenten akrylharpiks. Der tilsættes desuden forskellige tilsætningsstoffer, der er ansvarlige for sammensætningen af ​​de ønskede egenskaber.

Den resulterende belægning har fremragende ydeevne, ikke bange for mekanisk belastning og fugt. Derfor er det en fantastisk måde at håndtere facaden af ​​bygningen på.

Akrylemulsion har et standardforbrug på 1 kvadratmeter: Ved påføring af det første lag - fra 180 til 250 g vil det andet lag kræve 150 g. Det afhænger af basismaterialets materiale og anvendelsesteknologien.

Silikonbaseret emulsion

Hovedkomponenten i denne maling er silikone. Den særlige egenskab ved denne sort er, at den skaber en overflade med fremragende dampgennemtrængelighed.

Denne maling kan anvendes til påføring på gulvet, det tillader ikke dannelse af svamp og skimmelsvamp. Det er også en fremragende løsning til vægge med talrige revner, ikke større end to millimeter i størrelse. I modsætning til den tidligere type er det en god mulighed for indendørs arbejde.

Det første lag af silikoneemulsion vil kræve 300 gram pr. 1 m2. Til lag 2 med de samme parametre - kun 150 g.

Silikat-Emulgerede Emulsioner

Materialets sammensætning indeholdt flydende glas. På grund af dette er overfladen meget modstandsdygtig overfor forskellige påvirkninger.

Men selvom der tages hensyn til den lange levetid, som kan være mange år, kan sammensætningen ikke lide høj luftfugtighed. Dette begrænser dets brug.

Ved påføring af det første lag skal du have 400 g, den anden - fra 300 til 350 g pr. Kvadratmeter overflade.

Mineralbaseret løsning

Slakket kalk eller cement er til stede i sammensætningen af ​​et sådant produkt. Dette materiale har vist sig at være yderst velegnet til indendørs arbejde, der har en beton eller murstenoverflade.

Standardforbruget af en sådan vandbaseret maling pr. 1 m2 er 550 og 350 gram pr. Første og andet lag.

Polyvinylacetatemulsion omfattende PVA-lim er også kommercielt tilgængelig. En sådan sammensætning er yderst ustabil for enhver manifestation af fugt. På 1 kvadratmeter vil det tage næsten lige så meget som en blanding baseret på mineraler.

Tip! I øjeblikket er der malinger i dåser til sprøjtning. De adskiller sig i, at det er ret vanskeligt at forudsige deres forbrug, selv under hensyntagen til de normer, der er angivet af producenten. Derudover har sådanne sammensætninger en stærk kemisk lugt.

Afhængigheden af ​​maling forbrug på andre faktorer

Alle angivne forbrugsrater betragtes som standard. Under visse omstændigheder kan disse tal variere. Derfor er det nødvendigt at arbejde forsigtigt med en vandemulsion under hensyntagen til forskellige faktorer.

Meget afhænger af skjulekraft, som hver type maling har. Denne funktion påvirker, hvor mange lag du skal gøre. Standardindstillinger er dem, der anvendes i et eller to lag. Det sker, at arbejdet kan kræve mere tid, men hvert efterfølgende lag vil kræve mindre udgift. Det afhænger stort set af overfladen. Træ og gipsvæg kræver mere maling end beton og mursten.

Forbrug af vandbaseret maling afhænger i høj grad af materialet af den malede overflade

Følgende parametre påvirker forbruget af vandbaseret maling pr. 1m2:

 1. Et værktøj, der bruges til arbejde. Den mest økonomiske betragtes som en simpel børste. Valsen har mere forbrug, men afhænger meget af dens vedhæftning: en lang bunke øger mængden af ​​materiale, der er behov for næsten 2 gange. Det er muligt at arbejde med en pulveriseringsmiddel ganske hurtigt, men det er meget vanskeligt at beregne blandingens forbrug, især i mangel af erfaring.
 2. Temperaturen i det omkringliggende rum. Høje priser fører til større forbrug, fordi der er en hurtig fordampning af vand indeholdt i sammensætningen. Lavtemperaturer har samme effekt, fordi løsningen simpelthen ikke kan klæbe til bunden.
 3. Fugtighed. Det er ret svært at udføre arbejde i tørre rum, en større mængde maling vil være påkrævet. Dette skyldes, at overfladen absorberer meget vand.
 4. Rettigheden af ​​de forberedende procedurer. Det vigtigste er anvendelsen af ​​kittet, hvis overfladen har betydelige ulemper og obligatorisk priming (i flere lag).
 5. Anvendelsesteknologi. Det er på denne indikator, at mindste opmærksomhed er betalt, selv om det ikke er mindre vigtigt.

Således, inden man beregner den krævede mængde af en vandbaseret sammensætning, er det nødvendigt at tage højde for mange komponenter. Og selvfølgelig vil udførelsen af ​​arbejdet med hensyn til de anvendte værktøjer og betingelser kræve en vis koncentration.

Maling af loft og vægge: maling forbrug

Sendt den 06/22/2017 i kategorien Loft, vægge // 0 kommentarer // Indsendt af admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Emulsionsmaling er valgt til indretning og facade, da den har mange fordele. Og så det ikke skete, at det ikke var nok eller venstre for meget, bør du bestemme, hvor meget det er nødvendigt. Og for dette skal du vide, hvordan man beregner malingforbruget til loftet.

Hvad bestemmer malingforbruget, når man maler loftet

Mængden af ​​lakering, der kræves, påvirkes af følgende faktorer:

 • overflade type
 • det rigtige valg af instrument
 • kvalitet af maling og lak sammensætning

Hvis loftet er beton eller lavet af ubehandlet træ, vil det have betydelig porøsitet eller ruhed. Det betyder, at malingen forbruges mere, end når den påføres en forsigtigt primet eller tidligere malet overflade. Når du beregner det samlede beløb, skal du derfor tage højde for det materiale, hvorfra loftet er lavet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-zashpaklevat-potolok-pod-pokrasku-delaem_9_1.jpg "alt = "loftmaling forbrug" width = "640" height = "497" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-zashpaklevat-potolok-pod -pokrasku-delaem_9_1.jpg 640w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-zashpaklevat-potolok-pod-pokrasku-delaem_9_1-300x233.jpg 300w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/06/kak-zashpaklevat-potolok-pod-pokrasku-delaem_9_1-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 640px) 100vw, 640px "/>

For at reducere forbruget anbefales det at behandle overfladen med en primer. I dette tilfælde skal den være akrylbaseret.

Hvis hvidvaskning påføres, afhænger mængden af ​​malingmateriale af graden af ​​forurening. Jo mere forurening, desto større er antallet af lag, der skal anvendes for at opnå en højkvalitets belægning. Ofte bliver maleriet lavet to gange, hvilket fordobler loftmalingforbruget. Det er bedre at fjerne meget snavset hvidvask, så vandemulsion vil have brug for mindre. Eksperter anbefaler at fjerne det gamle hvidvaskemiddel fra loftet, før det males.

Strømningshastigheden afhænger også af typen af ​​instrument, hvormed farvningen udføres. Når du bruger ruller med en lang bunke eller lavet af skum, vil gummi-lakning blive brugt meget, fordi disse materialer har en høj absorptionsevne. Det anbefales at tage et værktøj med en bunke med medium længde.

.gif "data-dovetype =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/fb-1.jpg "alt =" forbrug af vandbaseret loftmaling "bredde = "458" height = "300" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/fb-1.jpg 458w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/06/fb-1-300x197.jpg 300w "sizes =" (maxbredde: 458px) 100vw, 458px "/>

Kvaliteten påvirkes også af lakens kvalitet. For at opnå det ønskede resultat skal sammensætningen, som er dyrere, måles to gange og billig - tre eller flere gange.

Sådan beregnes malingforbruget til loft og vægge

Den korrekte beregning af den rigtige mængde vandbaseret emulsion hjælper med at undgå unødige omkostninger. Du kan lave det manuelt eller bruge en regnemaskine designet specifikt til at udføre sådanne beregninger.

For at beregne malingen i loftet skal du udføre følgende trin:

 1. Mål længden og bredden af ​​loftet;
 2. Beregn sit område ved at gange længden med bredden;
 3. Resultatet multipliceres med det estimerede malingforbrug pr. 1 m 2, som er angivet på emballagen.

Vi får mængden af ​​lakmateriale i liter til applikation til loftet i et enkelt lag. Hvis du planlægger at male det flere gange, skal resultatet multipliceres med antallet af lag.

Det krævede volumen af ​​vanddispersionsammensætning for væggene beregnes som følger:

 1. Mål højden, længden og bredden af ​​rummet
 2. Beregner arealet af hver væg;
 3. De opnåede værdier tilsættes, dvs. det samlede areal af alle vægge opnås
 4. Derefter beregnes det samlede areal af alle vinduer og døre, det vil sige umalet overflader.
 5. Fra det samlede areal af væggene skal man tage væk umalet område.
 6. Det opnåede resultat multipliceres med det estimerede forbrug pr. 1 m 2 (angivet på pakken).

Resultatet er forbrug af materiale til at dække væggene i et lag. Dette resultat skal ganges med antallet af pletter.

Hvordan male loftet og hvordan man reducerer maling forbrug

For at reducere forbruget af vandbaseret maling til loftet, vil det hjælpe sin rette forberedelse til maling ved hjælp af en sprøjtepistol og maleri i overensstemmelse med alle regler.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/5-min98-1024x683.jpg "alt =" maling forbrug til loftet " width = "620" height = "414" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/5-min98-1024x683.jpg 1024w, https: // http://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/5-min98-300x200.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/5-min98.jpg 1300w "sizes = "(maks bredde: 620px) 100vw, 620px" />

Først vil du niveauere alle overflader. For at gøre dette kan du udføre pudsning eller puttying. Tidligere malet vægge og lofter rengøres fra den gamle belægning. Overfladen før påføring af topcoat skal være tør. Arbejdet kan udføres ved en temperatur, der ikke er under 5 ° C, og kun efter at have studeret vejledningen, da nogle sammensætninger skal fortyndes med vand. Det er også nødvendigt at blande vandemulsionen grundigt i en åben dåse, så den får en ensartet konsistens.

Efter alt forberedende arbejde kan du begynde at male loftet. Først malede baguetter, hvis nogen. Ved hjælp af en konisk rulle af porøs skumgummi er malingen af ​​deres anlæg malet over. Så er den faktiske krop af baguette malet. For at gøre dette skal du bruge en børste, da det ikke er muligt at male krøllede elementer med en rullebrønd.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/f330275.jpg "alt =" hvordan man beregner malingforbruget til loftet "width = "330" height = "275" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/f330275.jpg 330w, https://remontcap.ru/wp- indhold / uploads / 2017/06 / f330275-300x250.jpg 300w "sizes =" (maksimal bredde: 330px) 100vw, 330px "/>

Efter at have arbejdet med baguetter, kan du begynde at male hoveddelen af ​​loftet.

Under arbejdet er det nødvendigt at overholde følgende regler:

 • Maling skal starte med hjørner og led
 • Farvning udføres fra hjørnet længst fra døren.
 • Dyp en børste eller rulle i maling, du skal fjerne overskydende
 • Sammensætningen anbringes rundt om loftets omkreds med en strimmel på 3-5 cm, takket være, hvor de steder, hvor det kommer ind i væggene eller baguetterne, ikke påvirkes.
 • Ved udførelse af hovedværkerne anbefales det at bruge rullen eller en spray
 • Det sidste lag anvendes parallelt med solens stråler.
 • Det næste lag kan kun påføres efter fuldstændig tørring.

Mens det påførte lag tørrer, er det umuligt at rumme rummet. Det er nødvendigt at sikre, at der ikke er udkast. Også på den malede overflade er uønsket udsættelse for direkte sollys, ellers kan der dannes pletter. Det anbefales ikke at bruge elektriske apparater til tørring - det påførte lag kan svulme.

Forbrug af vandbaseret maling afhænger af mange faktorer: typen af ​​den malede overflade, dens forberedelse til maling, korrektheden af ​​malingsprocessen selv. Derfor afhænger den nødvendige mængde af, hvordan arbejdet skal udføres.

Hvordan beregnes den forbrugte mængde vandemulsion pr. 1 m2?

Indsendt af Anastasia Isakova · Opslået 06/04/2017 · Opdateret 11. juli 2017

Vandbaserede maling er miljøvenlige materialer, der arbejder med, som er ret simpelt, for hvilket du skal kende alle funktionerne i deres brug. Forbruget af vandbaseret maling pr. 1 m2 overflade er en af ​​de vigtige indikatorer, der er nødvendige for at beregne den nødvendige mængde til arbejde.

Hvad du behøver at vide

Emulsionsmaling er den mest hensigtsmæssige til maling af vægge og lofter, fordi Det passer optimalt på enhver overflade, der ligger både udenfor huset og inde i rummet. Overfladen, på hvilken den påføres, kan være: beton, mursten, pudsede vægge, tapet. Malingsforbrug pr. 1 m2 afhænger af hvilken type malet overflade og andre parametre:

 • Hvis der før maling bruges en primer til vægge eller løsninger, der er beregnet til at styrke, bliver maling mindre absorberet, og du kan gøre med et enkelt lag maling.
 • Opløsningen før farvning kan fortyndes med vand, PVA-lim.
 • Ved maling af tekstureret gips, der har fremspringende mønstre, kræves forbrugsmateriale lidt mere end for en glat væg (10-20%).
 • Dækningsgraden (mængden af ​​emulsion, der går til at male den mørke overflade) påvirker også forbruget. Med sin høje værdi er applikationen af ​​to lag optimal, selv med gentagen fuld påfyldning, med en lavere, vil 3 eller flere lag være påkrævet.
 • Som regel kræver det andet lag mindre maling.
 • Når du bruger pensler, vil materialet forbruget også stige, men sprøjten er et ideelt værktøj til at arbejde med dygtig trykstyring.
 • Oftest bruges til maleruller, der er af flere typer: med korthårede (til glatte overflader) og langhåret pels (bruges til at male ruvevægge) med skumgummi. De sidste 2 arter kræver mere efterbehandling materiale.

Nogle regler for at arbejde med en rulle ved maleri:

 • Malingbakken er dimensioneret til at passe til rullen i den.
 • Emulsionen hældes i en sådan mængde, at dens niveau ikke er højere end den fjerde del af rullen.
 • Ved maleri skal rullen presses mod væggen med den samme kraft for at opnå en jævn belægning.
 • Rullen må ikke dyppes i emulsionen for ofte, men prøv at male med et tyndt og jævnt lag.
 • Hvis laget er for tykt under farvning, vil der nødvendigvis være en stor oversprøjtning af materialet, foruden det vil revne.
 • Tørretiden for hvert lag er 1-2 timer.

Forbrugsrater

På emballagen med efterbehandlingsmaterialet angiver producenten forbrugshastigheden, men den er beregnet til professionelt arbejde og påføring af maling på en plan overflade. Forbrug af vandbaseret maling pr. 1 m2 afhænger i mange tilfælde af dens type og polymersammensætning.

Tabel over normer for brug af VD-maling pr. Kvadratmeter

Forbrug af vandbaseret maling pr. 1m2

En af de mest populære og billige maling på markedet er vandbaserede maling. Disse er miljøvenlige, harmløse vandbaserede maling, der ikke har en stærk, specifik lugt.

Farven på vandbaserede maling kan nemt ændres ved at tilføje farve, og takket være teknologiske tilsætningsstoffer skiller malingen ikke ud, ikke sprækker, falmer ikke og tørrer meget hurtigt.

Typisk anvendes vandbaseret maling til maling af vægge og til lofter, det passer perfekt på næsten enhver overflade, herunder nogle typer tapet, med undtagelse af en blank belægning, der skal fjernes. Forbruget af vandbaseret maling pr. 1 m2 afhænger meget af kvaliteten af ​​det foregående lag. Fabrikanter angiver forbrugsmængden på emballagen, men i praksis varierer disse tal meget, i gennemsnit er 1 kg maling tilstrækkelig til 7-10 m2.
For at undgå overskridelse af vanddispersionsmaling bør du følge nogle anbefalinger:

 1. Læg ikke maling i et tykt lag, det er bedre at fortynde det med vand, tilsæt PVA lim og anvende flere tynde lag.
 2. Det anbefales at anvende det næste lag ca. en time efter tørring tidligere.
 3. Før der påføres vandbaseret maling, så den er mindre absorberet, skal overfladen behandles med en primer eller specielle forstærkningsløsninger.

Forbruget af en vandemulsion pr. 1 m2 afhænger også af malens skjulkraft, hvis denne indikator er høj, så er 2 lag nok, selv for en komplet skyggning af en mørkere tidligere belægning. Nogle gange er det nødvendigt at anvende maling 3 eller flere gange. På det første lag er 1 liter maling tilstrækkelig til 4-5 kvadratmeter, for et lag 2 kan denne mængde dækkes med 6-9 kvadratmeter. Ved brug af langhåret eller skum rullemaling forbruges forbruget.

Tabellen med det omtrentlige forbrug af vandbaseret maling til en velforberedt overflade:

Mal forbrug pr. 1 m2 M overflade afhængig af sammensætningens struktur og densitet

Ved reparation anbefales det at beregne malingsforbruget pr. M2 og hele rummet korrekt. Hvis du køber lidt, skal du bruge tid på en tur til butikken, og tonen kan være anderledes. Overskuddet er heller ikke nødvendigt, de brugte penge, og sammensætningen forsvinder, før du skal male noget igen. Ledende fabrikanter af maling, såsom Tikkurila, Dulux, Tex, foreslår at bestemme den rigtige mængde materiale til afslutning med købet. Til dette er der elektroniske regnemaskiner.

På hver bank med sammensætningen af ​​NTS emalje, vanddispersion, mineral og andre typer er dækningsnormerne pr. Kg eller liter pr. M2 væg eller gulv angivet. Disse er tal for et glat solidt vandret plan med en god primer i 2 lag. Hvor meget materiale der er behov for i et bestemt tilfælde, bestemmes under hensyntagen til en række faktorer.

For nemheds skyld tæller vi firkanter i meter

Hvordan beregner du malingforbrug pr. 1 kvadratmeter overflade?

Folk spørger mig ofte, hvordan man beregner malingforbrug for at bestemme, hvor meget der er behov for reparationer. Det skal starte med at bestemme overfladearealet i m2 til maling. Det er nødvendigt at måle rummets omkreds og vægens højde fra gulv til loft. For et gulv og et enkelt tieret loft multipliceres længden med bredden. Må alle beregninger overfladearealet være i meter.

For at bestemme området af væggene skal overvejes:

Det er nødvendigt at beregne alle overflader af væggene, der vil blive dækket. Så tag væk området af vinduet og døråbninger.

På bagsiden af ​​dåsen angives malingforbruget pr. Kvadratmeter eller hvor meget væggen og loftet kan dækkes med 1 liter materiale. På forsiden af ​​beholderen er volumenet skrevet i kg. Farvende pigmenter og de fleste fyldstoffer er tungere end vand. Det er nødvendigt at bestemme, hvor meget kg i 1 liter af sammensætningen. Til NTs-132, PF-115, olie emaljer, silikone og silicat - denne faktor er ca. 1,5. Vægten af ​​vanddispersion og vandbaseret maling er mindre, i 1 liter ca. 1, 4 kg.

Skjulkraft afhænger af sammensætningen og tilsætningsstoffer.

Efter at have beregnet området af vægge og andre overflader til maling i m2, kan du bestemme malingforbruget til hele reparationen. Dette bør gøres specielt for det valgte materiale. For eksempel er produkterne fra Dulux og Tikkurila dyrere, men i arbejdet er de mere økonomiske, de påføres hvidere med et tyndt lag. Vandbaserede formuleringer dækker et stort overfladeareal af væggene med 1 kg stof. NC-132 og PF-115 opretter en solid film, men de har brug for mere til 1m2.

Farvens skjulkraft afhænger af bunden. Tabellen viser til sammenligning de gennemsnitlige tal for sammensætningerne af Dulux og Tikkurila.

Forbrug af vandbaseret maling pr. 1 m2

Vandbaserede maling anvendes meget ofte, fordi de er relativt billige, er miljømæssige og hygiejniske, og giver ikke stærke lugte af. De har også en række andre fordele, men selv et sådant perfekt og praktisk byggemateriale koster penge. Det er nødvendigt at omhyggeligt beregne det reelle behov for det, for ikke at overbetale og ikke genkøbe det yderligere under reparationsprocessen.

Særlige egenskaber

Tonaliteten af ​​vandbaseret maling ændres ganske fleksibelt, du skal blot tilføje farve til den. Særlige tilsætningsstoffer gør det muligt at undgå delaminering, revner og udbrændthed; det påførte lag tørrer meget hurtigt. Emulsion farvestof nemt og komfortabelt falder på en række overflader, selv på tapetet; Det bruges til at male vægge og lofter.

Dækning af denne type er nødvendig for gade og internt arbejde. Malingen er dannet af en kombination af vand med specielt udvalgte pigmenter. Når vandet fordampes, forbliver kun stoffer "ansvarlige" for farve på overfladen. Brugervenlighed, solide beskyttelsesegenskaber, fremragende modstandsdygtighed mod fugt og ultraviolet virkning - alt dette vidner for vandbaseret maling. Derfor er beregningen af ​​dens mængde meget relevant, en præcis redegørelse for alle omstændigheder og faktorer.

Af stor betydning ved beregningen af ​​det faktiske behov for maling er tilstanden af ​​substratet (det foregående lag). Enhver fabrikant skriver altid på etiketten og på emballagen, hvor meget af farvestoffet der skal bruges til at lukke 1 kvadrat. m overflade. Men alle disse tal vedrører kun ideelle forhold, og med de sædvanlige reparationer i en lejlighed eller et hus er det ikke ofte muligt at opnå det ideelle.

Beregningsteknologi

Forbruget af en vandemulsion pr. 1 m2 bestemmes også af malens skjulkraft: Hvis denne parameter er høj, er det undertiden muligt at dække den mørkere bund helt med et par lag. Men der er tilfælde, hvor det er nødvendigt at male tre gange eller mere. Ved påføring af det første lag på 1 kg maling kan dække 4-5 m2, og når du maler en anden gang, vil samme mængde kunne male fra 6 til 9 kvadratmeter. m. Husk at ruller med en lang bunke (samt enhver længde af bunke, lavet af skumgummi) øger prisen for farvestoffet lidt.

Hvis du henviser til tabellerne, der viser forbruget af vandbaserede maling af forskellig sammensætning på grundigt forberedte overflader, får du følgende billede (forbrug pr. 1 kvadratmeter):

 • Silikatsorter - 400 og 350 g
 • Polyvinylacetat - 550 og 350 g
 • Silikone - 300 og 150 g.
 • Akryl - 250 og 150 g.
 • Latex - 600 og 400 g

Men det skal huskes, at hver producent har sin egen opskrift, teknologi, tolerancespread er også anderledes. Og selvom akrylmaling til indendørs arbejde sandsynligvis ikke er dyrere end latex eller polyvinylacetat, er en sandsynlighed på 10-15% sammenlignet med tabelværdier sandsynligvis.

Nyttige tips:

 • Skjulekraften i vandbaserede malinger er tæt forbundet med indeklimaet. De bedste betingelser er at opvarme luften fra 25 til 50 grader, tørhed i rummet, relativ luftfugtighed maksimalt 80%. Vær opmærksom på porøsiteten af ​​den malede overflade: jo højere er den, jo mere skal du bruge maling. Det er tilrådeligt ved enhver mulighed for at bruge sprøjtepistolen, det giver dig mulighed for at reducere forbruget af blækblanding med 10% sammenlignet med en børste eller ruller.