Hvordan male loftet i badeværelset?


Hvis det er nødvendigt, lav en hurtig reparation af loftet på badeværelset uden bekostning af betydelige midler, kan maling af loftet være et glimrende valg.

Lad os tale om, hvordan man korrekt maler loftet i badeværelset, så malingen passer godt uden pletter og pletter.


Badeværelse loft maling

For at male loftet skal du vælge, at malingen ikke kan vaskes med vand, ikke bange for høj luftfugtighed og temperatur.


Vandbaserede maling

Den mest overkommelige valgmulighed for maleri kan betragtes som vandbaseret maling på loftet.

På trods af at vandbaseret maling passer godt og ser ret æstetisk glædeligt ud, hvis du vil vaske loftet, kan malingen simpelthen glide af.


Vanddispersionsmaling

Det bedste valg til at male loftet kan betragtes som vanddispersionsmaling, som igen er opdelt i akryl, silikone og silicat.


Akrylmaling

De passer godt, har god vedhæftning til loftfliser, kan klæbe mindre revner og er helt rene.


Silikone maling

Silikone maling kan også let påføres overfladen, der skal males og har god mekanisk styrke, der danner en film efter tørring på loftets overflade, hvilket beskytter mod mindre mekaniske skader.

Silikatmaling

Det er ret miljøvenligt, har gode indikatorer for vedhæftning, det er fugtbestandigt. Men må ikke male over dårligt forberedt overflade, og alle hullerne og revnerne vil være tydeligt synlige.

Mal bedre for at vælge en mat tekstur. Glansfarve, selvom det afspejler lyset bedre, men samtidig understreger alle uregelmæssigheder af belægningen.


Værktøj og materialer

Før du klatrer på en trinladder med en rulle, skal du forberede alle de nødvendige ting, der måtte være nødvendige for at male.


kit

Det er usandsynligt, at loftet vil se smukt ud med faldet mørtel fra leddene i loftfliserne, gabende sorte huller eller andre fejl og uregelmæssigheder.


underuld

Før påføring af malingen anbefales det at male hele overfladen af ​​loftet med en primer. Primer vil give bedre vedhæftning af maling til overfladen, som efterfølgende vil påvirke belægningens holdbarhed.


spatel

Til anvendelse af putty har du brug for en spatel, som kan købes hos enhver byggemateriale butik. Spatelens bredde kan vælges til din smag, så længe det er bekvemt for dig at arbejde med det.


opløsningsmiddel

Du skal muligvis rense dine hænder efter arbejde. Derfor, i færd med at gøre arbejde, forsøge at holde det tæt ved hånden.


Roller med bakke

For at anvende maling skal du købe en rulle med en gennemsnitlig bunke. Roller påfører maling jævnt fordelt over overfladen ved hjælp af villi, forlader ikke pletter, hvilket sammenligner sig positivt med børster, der også kan klatre, og efterlader håret bagved.

børste

Børster skal bruges til påføring af maling på vanskelige steder - til VVS- og spildevandsrør i hjørner og andre steder, hvor det ikke er muligt at male over overfladen med en rulle.

For at undgå snavs eller maling i dine øjne skal du købe sikkerhedsbriller og gøre alt arbejde i dem.


Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at anvende maling, skal loftet i badeværelset være ordentligt forberedt. Sådan gør du det rigtigt, læs videre.


Overflade rengøring

Overfladen af ​​loftet skal rengøres grundigt fra hvidvaskning eller maling. Hvidvasken vaskes af med vand, ved hjælp af en speciel børste lavet af en bast, der dyppes i en spand varmt vand og derefter udføres i loftet, blødgør og vasker hvidvaskningen.


Loft fyldstof

Efter at loftet er rengjort, er det nødvendigt at udjævne uregelmæssighederne og forsegle de forskellige revner med et kit.


Loft primer

For bedre at holde malingen på den malede overflade, brug en primer. Sørg for at få den rigtige type primer afhængigt af maling, som vil male loftet.


Loftmaleri

Maling af hjørnerne

Det er bedst at begynde at male loftet ved at male hjørnerne.


Maler loftet med en rulle

Når hjørnerne er malet, kan du fortsætte med at male det øverste område af loftet med en rulle.

For at male loftet jævnt uden striber og striber, skal malingen påføres to gange. Anden gang malingen påføres efter fuldstændig tørring af maling af det første lag. Anden gang malingen påføres i retningen vinkelret på den, i hvilken malingen af ​​det første lag blev påført.

Det er bedst at male loftet med stilladser ved hjælp af en rulle med et kort håndtag. Denne metode giver dig mulighed for at føle dig bedre instrument og presse end rulle på et langt håndtag, som kan males, står på gulvet.

Mal til loftet på badeværelset. Hvordan male loftet?

Før vi begynder at forstå hovedemnet i denne artikel, vil vi gerne svare på det spørgsmål, der meget ofte spænder dem, der skal male loftet på badeværelset. Så hvad er bedre: male lofterne eller strække loftet?

Maleri for hånd eller hængende loft?

Enhver professionel vil sige, at den bedste mulighed er at dække overfladen med maling.

Den største fordel ved det malede loft er, at loftet "trækker vejret". Desuden er denne maleri-løsning den mest miljøvenlige. Men hvorfor fortsætter mange med at vælge et ophængt loft? Faktum er, at nogle overvejer denne mulighed smukkere, mens andre simpelthen ikke ved, hvordan man maler korrekt.

Hvis du vil overveje andre typer loftindretning, anbefaler vi dig at læse vores artikel om valg af loft på badeværelset.

Typer af maling, deres fordele og ulemper

For at kvalitativt male loftet, skal du først vælge maling, som kan være af fire typer:

 • Vandemulsion;
 • akryl;
 • Silicium;
 • Silikat.

Lad os starte med vandbaseret maling. Vi bemærker straks, at den har fremragende funktioner, og dets karakteristiske egenskab er evnen til at skabe effekten af ​​et "snehvidt loft". De vigtigste fordele ved denne maling er fugtbestandighed, miljøvenlighed og et bredt udvalg af farver. Den eneste ulempe - den vaskes let af med vand.

Akrylmaling i dag er den mest populære blandt andre muligheder, da det er meget nemt at anvende. Blandt fordelene værd at bemærke et stort udvalg af nuancer, manglende evne til at absorbere fugt og modstand mod dannelsen af ​​mug. Akrylmalet loft er meget nemt at rengøre. Derudover kan denne type maling udjævne uregelmæssigheder.

Hvad angår silikone-maling, har den fremragende ydeevneegenskaber. De vigtigste egenskaber ved silicone er en øget dampgennemtrængelighed, fugtresistens og fremragende tolerance over for temperaturforskelle. Denne maling anvendes let på enhver overflade og kan blokere revner.

Silikatmalm anvendes ofte til hvidkalkede lofter. Blandt fordelene er det værd at bemærke den høje modstand mod dannelsen af ​​skadelig svamp og evnen til perfekt at stramme revner. Før silikatpåføring påføres, skal der behandles loftsilicatprimer.

Valget af farver

Med hensyn til valg af farve afhænger denne beslutning fuldt ud af indretningen af ​​ejerne af badeværelset. Nogle elskere af det eksotiske stop ved rød eller lilla maling. Men eksperter anbefaler at vælge lyse farver, da de vil påvirke ejerens stemning til det bedre. Bemærk at det ikke er nødvendigt at lave loftet hvidt - her kan du anvende en blå, turkis, beige og endda en lys skygge af grønt. Selvfølgelig bør belægningenes farve kombineres med den samlede tone af flisen og gulvet.

Husk at du ikke behøver at forsøge at farve farven selv, men det er bedre at bestille produktionen af ​​den nødvendige nuance fra en specialist. Denne løsning giver dig mulighed for at købe den ønskede lakeringskasse, hvis det er nødvendigt.

Funktioner farvning

Hver enkelt af os forstår, at de monotone toner er kedelige - det er nødvendigt at diversificere dem, hvilket igen vil sikre et godt humør.

Tinting anbefalinger:

 1. Zakolovovat maling kan være dig selv eller i butikken. Bemærk at et virkelig seriøst firma bruger en speciel blæksprutteblæser, som består af 2000 forskellige farver og nuancer. Selvfølgelig er et første blik på en farvefaner ikke nok til at vælge. For at gøre dette skal du vælge flere muligheder og male et lille område af belægningen, vælg derefter den ønskede farve og køb den nødvendige mængde maling.
 2. Hvis du har besluttet at tune på egen hånd, så er det bedre at bruge farvestofpasta. Mængden af ​​farve må ikke overstige 10% af malingens samlede vægt. Hvis du vælger hvid farve, er det værd at huske, at i dette tilfælde kan farvning kun få en pasteltone. Hver kvalitetsmaling er mærket A, B eller C. Hvis du vil have en rig farve, skal du vælge valgmulighed C.
 3. Den endelige farve kan kun ses efter tørring. Derfor anbefalede vi først at teste malingen. Alkyd maling mørkere efter tørring, og "kemiske" er mere følsomme for farve. Latexmaling kan opføre sig anderledes.
 4. Det er bedre at blande malingen ved hjælp af en speciel øvelse, der populært kaldes en mixer.
 5. Det er bedre at beregne i forvejen mængden af ​​maling, der er nødvendig til farvning. Dette er gjort for at få den samme tone.

Matte eller blankt: hvad skal man vælge?

Som det viste sig, er ikke kun farven vigtig, men også "jævnt" overflade, som opnås efter påføring af maling. Glansfarve afspejler farvebrønden, som visuelt gør rummet mere rummeligt.

Matte maling perfekt skjule fejl i loftet, hvilket er deres største fordel. Bemærk også, at loftet malet med glansmaling er bedre vasket. Heraf følger, at hvis overfladen af ​​loftet er lidt "humpede" eller med små revner, så er det bedre at foretrække den matte version.

Maleri lofterne i badeværelset

Maleri loftet i badeværelset - det mest budgetmæssige af alle færdiggørelser. Vi har allerede beskrevet processen med at installere lath strukturer og spørgsmålet om omkostningerne ved stræklofter, men i denne artikel vil vi vende tilbage til måske den mest traditionelle måde. Lad os overveje, om det er muligt at male lofter i våde rum overhovedet, hvilken maling er bedre at bruge, og vi vil beskrive processen med at male dine egne hænder med fotos og videoinstruktioner.

Fordele og ulemper med malede lofter

Malede lofter er meget populære i mange lande rundt om i verden på grund af deres attraktive udseende, lethed og mange andre faktorer.

Maler endda lofter, der er multi-level eller suspenderet. Lofter i badeværelset males meget ofte, og til dette formål anvendes en række maling til lofter under hensyntagen til deres tekniske egenskaber.

Malede lofter har deres fordele og ulemper. Hvis vi taler om fordelene, kan du fremhæve følgende punkter:

 • evnen til at arbejde på egen hånd
 • nem pleje af belægningen;
 • varigheden af ​​brugen af ​​loftet under forudsætning af korrekt maling;
 • modstand af vandbaseret maling for at bære, fugt og dets sikkerhed for menneskers sundhed;
 • relativt lave arbejdsomkostninger
 • æstetisk og attraktivt udseende af loftdækslet.

Blandt ulemperne ved malet lofter er et antal parametre:

 • Udseendet af pletter efter maling af loftet;
 • coating heterogenitet.

Sådanne ubehagelige øjeblikke kan forekomme på grund af, at teknologien til at påføre maling på loftoverfladen er krænket. Derfor er det ret vanskeligt for begyndere at male loftet i overensstemmelse med alle de teknologiske funktioner. Hvis overfladen af ​​loftet til maleri har betydelige fejl, er det ofte umuligt at fjerne dem med maling. I sådanne tilfælde er det bedst at anvende andre metoder til afslutning af loftets overflade.

Er det muligt at male loftet i badeværelset

Stuen Badeværelset er et vigtigt sted for husejere at holde deres udseende og hygiejne. Derfor bør badeværelset designes sådan, at det ikke har en deprimerende virkning på nervesystemet. Af stor betydning i dette aspekt er belægningen af ​​loftets overflade, som kan varieres i betragtning af de store muligheder, som moderne teknologi giver.

Mange mennesker er ikke sikre på, at overfladen af ​​loftet på badeværelset ikke er ønskeligt at male, men eksperter siger, at brugen af ​​maling i dette aspekt er en af ​​de bedste muligheder. Dette skyldes ikke kun de relativt lave omkostninger ved dette byggemateriale, men også det faktum, at maling af loftoverfladerne i badeværelset med egne hænder er en ret simpel ting, der ikke kræver brug af professionelle malers arbejde.

Før du måler loftet, skal du vælge den maling, der er bedst til dette badeværelse. Her skal du tage højde for en række aspekter for ikke at forveksle, når du køber maling. Det skal bemærkes, at det korrekte valg af maling til loftets overflade vil give mange år mulighed for at give badeværelset et attraktivt udseende, næsten uden reparationer.

Ceiling Spray Paint

Da der er en øget fugtighed i badeværelset, er det nødvendigt at nærme loftoverfladen ret forsigtigt for ikke at foretage reparationer tidligere. For at gøre dette skal du bruge fugtsikre materialer, hvoraf man kan mærke og male. Imidlertid kan ikke alle typer maling passe til loftet i badeværelset, så du bør vælge de bedste muligheder. Derfor, hvis vi taler om, hvilken slags maling der er bedre for et bestemt badeværelse, så her skal vi fokusere på flere typer maling.

For det første kan du bruge vandbaserede maling, som er sikre og nemme at bruge, samt nemt ændre farvefarver. Derudover er enhver vandbaseret maling til vægge og lofter lugtfri. Den eneste ulejlighed er, at de let kan vaskes væk, så du skal være opmærksom på loftet meget omhyggeligt uden at bruge sæbeopløsninger.

Se også: maling til badet, ikke at købe en ny.

For det andet kan du bruge akrylmaling til at male overfladen af ​​loftet i badeværelset. Dette materiale har et bredt farveområde, der nemt afviser vand og snavs, det kan vaskes. Akrylmaling til loftet kan stramme revner og udjævne forskellige støder. Denne loftmaling har en lille lugt.

For det tredje anbefaler eksperter brugen af ​​silikone og silicat maling i badeværelser. De er modstandsdygtige over for effekten af ​​temperaturdråber, afviser fuldstændigt snavs og dækker også revner, hvis størrelse er ca. 2 mm. Den største ulempe ved sådanne malinger er deres relativt høje pris.

Af stor betydning er valget af maling i overensstemmelse med kriteriet for uklarhed. Hvis du ønsker at skjule uregelmæssigheder på loftets overflade, skal du i så fald vælge en matt maling, og hvis loftet er næsten perfekt, så kan du anvende en blank, som selv vask er meget lettere. Med hensyn til den matte maling er det ikke let at rengøre, men med en vis indsats er det også acceptabelt for denne proces.

Når du vælger maling til loftet i badeværelset, skal du være opmærksom på kvaliteten. Derfor skal du købe dette materiale i specialforretninger og være opmærksom på vilkårene for dets brug og lagringsfunktioner. Det skal huskes, at ved køb af forfalsket eller frosset maling vil dets vigtigste tekniske egenskaber være helt tabt, hvilket gør det praktisk talt ubrugeligt at udføre relevante værker.

Processen med at male loftet gør det selv

Før maleriprocessen skal du forberede loftbunden. Hvis det er nødvendigt, skal malingen fortyndes ved at tilsætte 5-10% vand til emulsionsvolumenet. Hvis malingen ikke behøver fortynding, skal den blandes grundigt. I tilfælde af vandbaseret maling bør temperaturen i rummet være over 5-8 grader Celsius.

Loftets maleri begynder med leddene mellem loftet og væggene. Til disse steder anvendes en bred pensel. Når alle led og hjørner er malet, skal loftets hovedareal males. I dette tilfælde skal du bruge en pelsrulle, og ikke skum eller velour, fordi du bare kan lave en belægning af lav kvalitet.

Før du begynder at male overfladen af ​​loftet, skal rullen rulles på papir eller andet materiale, så loftet maling distribueres mere eller mindre jævnt. Dette er nødvendigt, så der ikke er malede områder under maling på loftets overflade.

Maleri loftet udføres langsomt, jævnt presser rullen til overfladen. Intet behov for vedvarende at male et område, fremad langs millimeteren. Overskydende maling fra loftet skal fjernes. Samtidig skal du kigge rundt i hele det malet overflade af loftet for hurtigt at rette op på de problemområder, der er opstået.

Overfladen af ​​loftet er som regel malet to til tre gange, uanset hvilken slags maling der anvendes. Den sidste gang skal være en ny rulle for at få en mere ensartet overflade af loftet. Det er nødvendigt at huske grundreglen: Det næste lag maling skal kun pålægges loftet, hvis det foregående lag er tørret helt. Når rummet tørres efter maling med et andet lag, er det nødvendigt at lukke dørene til badeværelset og slukke for lyset.

Man må huske på, at hvis der er fundet alvorlige mangler efter færdiggørelsen af ​​muren på loftoverfladen, skal man i dette tilfælde genoprette alt arbejdet (for at polere overfladen, prale det og male det).

Nyttig artikel? Vurder og tilføj til dine bogmærker!

Mal til loftet på badeværelset. Typer af maling og anbefalinger til valg af materiale

Den hurtige udvikling i byggebranchen bidrog til fremkomsten af ​​forskellige efterbehandling materialer til enhver smag og farve og under alle mulige driftsforhold. Så ret traditionel og nem at bruge indstilling til efterbehandling er maling til loftet på badeværelset, det er nemt at påføre og ikke tarner i lang tid. Og til vægge og lofter er keramiske eller keramiske granitfliser bedre egnet.

Hvis en flise til vægge og gulv er sat på praktisk taget samme teknologi, har hver type maling sine egne specielle krav til anvendelsesmåden og grundbeklædningen, især når det kommer til et badeværelse.

Vi vil forsøge at beskrive så fuldt som muligt i artiklen og udklare spørgsmålene: "Hvordan male loftet i badeværelset?", "Hvilke krav skal overfladen og materialet mødes?", Etc.

Hvad gør badeværelset anderledes end andre værelser?

Inden du vælger maling til afslutning af loftet i badeværelset, skal du forstå, hvordan dette værelse adskiller sig fra f.eks. Køkkenet eller stuen.

 • For det første er badeværelset et af de mest besøgte steder i rummet. Og som regel har det et lille område.
 • For det andet ændres indeklimaet ofte. Årsagen til dette er udslip af vanddamp, arbejde med tvungen ventilation og varmeanlæg ("varmt gulv", håndklædetørrer osv.).
 • For det tredje skal alle finishmaterialer have god fugtighedsbestandighed og antibakterielle egenskaber. Som et varmt og fugtigt rum er et ideelt miljø til udvikling af mikrober og skimmel.

At kende detaljerne i badeværelset, kan du nemt vælge materialet til reparation af loftet. Derfor skal malingen opfylde følgende krav: fugtbestandighed, neutral lugt, antibakterielle og anti-svampegenskaber og åndbar behandlet overflade.

Hvordan vælger man en maling til badeværelset?

For at spare på at reparere loftet, forsøger mange at male loftet i badeværelset med forskellige emaljer, og efter en kort periode mister belægningen sine egenskaber og revner, skrælmer og falmer. Derefter fjernes belægningen, og "troldens sorg" begynder at hævde, at maleri er et budget og ineffektivt middel til at afslutte overfladen. Samtidig uden selv at vide, hvad maling blev lavet reparationer, og på hvilken overflade det kan anvendes.

For at undgå sådanne forlegenhed er maling af loftet, der kræver reparation i badeværelset, udført med specielle fugtbestandige maling på en tidligere forberedt overflade. Så til behandling af badeværelset skal vælge emalje, som ikke fortyndes med et opløsningsmiddel og vand, kaldes sådanne malinger vandbaseret. Blandt dem er akryl, silikat og silikone maling. Og selv om de er ens i egenskaber, men har forskellige præstationsegenskaber, så skal hver maling blive gennemgået separat.

Akryl latex maling

Den mest anvendelige vandbaserede maling til badeværelser er akryl latex emalje. På grund af dets egenskaber bevarer den behandlede overflade sin oprindelige udseende i lang tid, fordi en glat blank belægning let afviser noget snavs og undergår rengøring.

Hvis der er små fejl på bundens overflade, såsom revner, men ikke mere end 1 mm brede, kan latexmaling let blokere dem. Til dette formål er 2-3 tynde lag nok.

Varianter af maling blandinger

Silikat maling

Ved påføring af mineralbaseret gips i loftet er det bedst at belægge dem med silikatmaling. Selv om denne type maling dårligt skjuler overfladens ufuldkommenheder (revner og chips), så skal basislaget være helt glat.

Silikatmaling til loftet i badeværelset behøver ikke at forbehandling overfladen med svampeagenter, fordi antiseptikumerne i emaljen fuldstændig eliminerer udseendet eller yderligere udvikling af formen.

Silikone maling

Moderne vandbaseret maling til badeværelset kombinerer egenskaberne af silikat og latex, er silicone emalje. Den påførte belægning har fremragende fugtmotstand og dampgennemtrængelighed samt modstand mod pludselige temperaturændringer. Malingen påføres på mange overflader, fx: beton, kitt, gipsvæg, porøst gips (som barkbille) mv.

Blandt de utvivlsomme fordele ved maling kan identificeres:

 • Snavsbestandig belægning. Takket være sin elastiske overflade kan enhver forurening nemt fjernes med almindeligt rengøringsmiddel og en blød svamp;
 • Fyldning af små overfladefejl. Ud over latex maling udglatter silikone nemt små revner og chips, der når 2 mm i bredden;
 • Tegning på enhver overflade. Med en god klæbemekanisme er det nemt at male loftet i badeværelset med silikone, selv for mineralgips.

Til dine oplysninger: Den eneste og måske den største ulempe ved denne maling er dens høje omkostninger, som spiller en vigtig rolle i uafhængige og budgetmæssige reparationer. Men hvis badeværelset af en lille størrelse kan være lidt "forked", og at behandle loftet med en pålidelig og holdbar maling og lak belægning.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en maling?

For at gøre reparationsprocessen så god som muligt, lægges der særlig vægt på kvaliteten af ​​malingen, fordi det endelige resultat af reparationen er direkte afhængig af det. Du bør også vide, at produkter af høj kvalitet ikke kan være meget billige og "smide" på nogen fristende tilbud til en overkommelig pris, er simpelthen ikke forsigtig.

Hvis du sparer på maling, kan du fejlberegne i fremtiden, fordi billig vandbaseret maling til dit badeværelse vil være kortvarig og skal opdateres løbende. Derfor vil den samlede pris være højere.

Tip: Før du vælger, skal du gøre dig bekendt med produktdokumenterne. I de fleste tilfælde har forfalskede produkter ikke relaterede dokumenter. Og som regel vil bona fide sælgere præsentere i det mindste nogle dokumenter, og i store butikker bør sådan dokumentation være obligatorisk.

Hvilken farve at foretrække?

Hvis det detaljerede design af rummet er udviklet under reparationsprocessen, vil valget af malingfarve ikke være svært, fordi det vil blive angivet i projektet. Ellers skal udvælgelsen af ​​maling udføres uafhængigt. Selvfølgelig kan du give dig selv dine egne smagspræferencer, men du bør vide, at for små værelser, som i de fleste tilfælde er et badeværelse, er det bedre at vælge lyse farver og nuancer. Det er valgfrit at dække et loft i hvid farve, det er muligt at bruge forskellige nuancer af beige, blå, grøn, lilla osv.

Tip: Hvis den ønskede nuance vælges, er det bedre at ikke ty til selvfarvning, men for at bruge farvningstjenesterne i hardwareforretningen, vil dette give mulighed for at skabe den ønskede farve hurtigt og effektivt, og om nødvendigt også bestille den manglende mængde af lignende maling.

Hvordan male loftet?

Hvis en uafhængig takreparation af en eller anden grund er planlagt, skal du kende svaret på spørgsmålet "Hvordan male loftet i badeværelset med egne hænder?". For at gøre dette skal du vide, hvilke materialer og værktøjer der skal bruges, samt teknologien til at udføre arbejdet.

Nødvendige værktøjer og materialer

Hvis bundfladen er i dårlig stand eller der er hvidkalkede lofter på badeværelset, skal du i det forsømte tilfælde ikke kun male, men også overfladebehandling, og du skal bruge:

 • Start og afslutning af kittet;
 • Deep penetration jord;
 • Spatel af forskellig størrelse (bred nok og smal);
 • Malerulle (lille bunke);
 • Malkepotte (har en ribbet side);
 • pensel;
 • Fin smaragdklud;
 • trappestige;
 • Overalls til malere.

Forberedelse og maling af loftet

Tip: Hvis fejlene er store, skal du ikke forsøge at ordne alt på én gang, du kan få brug for flere gentagelser. Det er bedre at anvende tyndere lag og lade dem tørre ud, snarere end at anvende alle med en tyk, der vil tørre i meget lang tid.

 • Den gnidede overflade behandles med en dyb gennemtrængnings primer og får lov at tørre fuldstændigt;
 • Påfør derefter flere tynde lag maling med en lintvals. På vanskelige steder er malingen lavet med en børste. Ansøgningen udføres ved "tychkovy" bevægelser, ikke streger.

Vigtigt: Brugen af ​​skumruller er yderst uønsket, da det er muligt at male udseende af pletter.

Har du brug for budget reparationsmetoder?

Når belægningen er i en tilfredsstillende tilstand, er det muligt at udføre en let opdatering af lakeret. Det vil være meget budget, men du skal vide typen af ​​maling, fordi der ofte er en uoverensstemmelse mellem farver og kompositioner. Hvis den gamle belægning påføres ved hvidvaskning, kan du opdatere den, men disse foranstaltninger kan være kortvarige. Måske opstår spørgsmålet: "Sådan blæser loftet i badeværelset?". Kalk- og kridtløsninger bruges til hvidvaskning. Og samtidig udelukker man brugen af ​​den anden, det vil sige, det er umuligt at anvende kalkholdig opløsning på det hvidkalkede loft med kalk. Derfor er det bedre at dække loftet med vandbaseret maling end at blanke loftet på badeværelset.

Og endelig

Maleri loftet i badeværelset bliver repareret er en budget mulighed for efterbehandling. Men for at opnå en høj kvalitet og holdbar belægning skal basisfladen have en ideel tilstand, ellers bliver du nødt til at bruge penge på at udjævne loftet. Det er også muligt at bruge kun vandbaserede maling, hvilket vil skabe en resistent og smuk belægning. De skal være af høj kvalitet, ellers vil reparationen være en "pæn penny".

lofter

Det er ikke svært at lave et æstetisk loft i badeværelset ved hjælp af maleri, men meget afhænger af valg af værktøjer, primer og vandtæt base. Det moderne marked tilbyder et udvalg af efterbehandling materialer til lofter, men kun en lille procentdel er egnet til sådanne lokaler som et badeværelse, badeværelse, mini-pool. Maleri loftet i badeværelset er en ret simpel opgave. Men dette er et bestemt rum, og uden at opfylde visse betingelser og et kompetent valg af primer og farvestof er ikke nok.

Indholdsfortegnelse:

Hvad er vigtigt at vide om at male loftet i et rum med høj luftfugtighed?

Maleri - ved første øjekast er dette den nemmeste form for finish. En sådan præsentation er blevet praktiseret siden sovjetiske tider, da der ikke var noget andet alternativ, og alle overflader blev hvidt, malet med olie eller nitro-maling og klistret over med simpelt papirpapir. Men i dag er der meget ændret, byggemarkedet har usædvanligt udvidet, mere avancerede efterbehandlingsteknologier er kommet.

Loftet har samme fordele og ulemper, men de kan minimeres på grund af det korrekte valg af sammensætning og effektive målemetoder. I komplekset vil de hjælpe:

 • væsentligt forbedre kvaliteten af ​​belægningen;
 • øge holdbarheden af ​​maleri
 • Beskyt overfladen af ​​vægge og lofter mod fugt;
 • reducere sandsynligheden for kondens
 • forhindre skimmel og meldug i badeværelset.

Enig, det vil være ubehageligt efter et par måneder efter at have malet loftet for at se i hjørnerne sorte pletter af skimmel, drypper på væggene og kondens på spejlet. Det er værd at overveje, hvorfor et sådant problem ikke opstår i malet rum med samme fugtighed, mens i andre er det nødvendigt at konstant kæmpe med sådanne ubehagelige manifestationer på vægge og lofter. Hvorfor ser maleriet af lofter i nogle lejligheder perfekt ud, og i andre efterlader det meget at ønske? Hvad skal man gøre for at undgå sådanne problemer:

 • krakning;
 • peeling;
 • løsgørelse;
 • pletter;
 • skilsmisse;
 • svampe;
 • mikrorevner.

Hver hjemmekunstner ønsker også at få et smukt loft på badeværelset, desuden billig, praktisk og æstetisk. Men kvalitativt malede overflade afhænger af flere faktorer:

 • det rigtige valg af maling til loftet i badeværelset;
 • kompetent forbehandling med gips og primer
 • Mal på en tør overflade med en minimal luftfugtighed i rummet.

OBS: Før du begynder at male, er det vigtigt for en dag, i det mindste ikke at bruge vandforsyningen, at tørre og tørre alle overflader for at ventilere rummet godt.

Det er lige så vigtigt at overveje, at overfladen med maleri regelmæssigt skal rengøres, rengøres eller vaskes. Den foretrukne kvalitet vandtæt maling, der danner velegnet til at vaske en glat tekstur. Budgetmaling har ingen garantier for holdbarhed og styrke, derfor anvendes de ikke i lokaler med permanent brug. Billige vandtæt maling kan males i brusebad i landet eller et venterum på et landhus. Og billig vandbaseret maling garanterer ikke holdbarhed og holdbarhed.

Matte loft maling eller blank?

Overvejer spørgsmålet - hvordan man maler loftet i badeværelset, noget har allerede regnet ud. Men der er mange nuancer tilbage, for eksempel med hvilken virkning at vælge maling? Til loftet anvender overflader med varierende grad af lysrefleksion, det vil sige blanke og matte.

Det er kendt, at det blanke loft i badeværelset ikke altid er passende, især hvis det er et lille rum til hygiejneprocedurer i en gammel lejlighed med typisk planlægning. Det vil tåle op og miste sine "spejl" egenskaber. I et rummeligt badeværelse - vil visuelt forstørre det allerede store rum.

Selv om eksperter siger, at loftet med en satinoverflade i et rummeligt værelse ser meget imponerende ud og øger visuelt lofterne, men meget afhænger af væggenes og loftets farve. For eksempel ser det blanke sorte strækloft på badeværelset sig spektakulært, lettere end mat, og det går godt med sort og guld tilbehør. Men hvis væggene er sorte, skal resten af ​​overfladerne være lyse matte, ellers opnås effekten af ​​at absorbere "sorte huller" fra rummet. Hvidt og lysegrå blanke strækloft på badeværelset har en udtalt "spejl" effekt.

Bemærk: Den samme egenskab har en blank maling på en perfekt flad overflade, som tiltrækker opmærksomhed. Men det er vigtigt, at loftet afspejler - helst mindre mørke pletter og indretning!

Med alle sine visuelle fordele er glans i stand til at vise alle uregelmæssigheder og fejl i væggene eller loftet. Derfor er det vigtigt at eliminere alle ulemper ved høj finish af gips, når man maler med en sådan effekt. Det er vigtigt at planere selv små fossae og bump, for ikke at nævne revner og ridser.

Tip: Sørg for, hvor glat taket er - i et mørkt badeværelse skal du placere en lampe med reflektor af retningslys fra loftet og se fra forskellige vinkler. Dette lys viser alle defekter, og hvis de ikke er der - overfladen er velegnet til glans.

Matte maling til ethvert badeværelse - det bedste valg. Imidlertid fremstilles i dag malinger med varierende grad af glans og sløvhed (mangel på glans). Udenlandske og russiske producenter tilbyder malinger:

Det er vigtigt at vide: I interiørdesign ser den samme farve anderledes ud på forskellige teksturer - det glatte og matte røde loft i badeværelset ser anderledes ud. Glans giver mere lys, især med den rigtige belysning, men fokuseret lys giver blændende blænding på en blank overflade, så det er bedre at tage diodepærer og lukkede lofter med diffust lys.

Hyphae af formen svamp rod rodet på en glat filmoverflade. Og hvis sådanne manifestationer ses i badeværelset, er det bedre at forhindre smitteprocessen ved at vælge en blank maling med fungicider og antibakteriel beskyttelse. Derudover er det blanke loft ideelt slankt og lettere at rengøre. Derfor er det nogle gange valgt til disse lejligheder, hvor det ofte er nødvendigt at udføre sanitering eller rengøring, fjerne alle mulige allergener og sorte skimmelsporer.

Udvælgelse af farver til badeværelse loft

Farven på loftet i badeværelset - den personlige præference af designeren eller ejerne af huset. Men han har brug for harmoni med væggene, VVS og tilbehør. I dag fremstilles ensartede malinger i form af en hvid eller mælkebase, som enhver farve eller pigment kan tilsættes.

Klar maling fra forskellige producenter er også tilgængelig i et komplet udvalg af farver og nuancer. Hvis der ikke er nogen ønsket skygge af en vis mætning, for eksempel grå-pink eller blålig-lilla, opnås den ved blanding.

I mangel af det nødvendige færdige pigment eller et farvet farveskil, bestiller indretningsarkitekter i firmaets butikker det fra kataloget og venter på den næste levering. Men hvid anses for universel til loftet i badeværelset, og det passer til både klassisk og avantgarde-interiør.

Malerens lyse tone udvider visuelt det lukkede rum og giver mere lys, og det mørke loft i badeværelset bruges kun til specielle designopgaver. Alle manglerne i mørke nuancer kompenserer tankevækkende belysning. Og hvis du keder dig mod klassikeren, kan du vælge noget ekstravagant. På den anden side, hvis du maler loftet i badeværelset med bløde pasteller, vil det bidrage til maksimal afslapning og afslapning, mens du tager duftbad med havsalt og æteriske olier.

Malingskvalitet

Billige loftmaling fra tvivlsomme producenter er farligt. Det er ingen hemmelighed, at skyggebranchen i dag trives på fakes, og varerne produceres i underjordiske værksteder og kældre, hvor der ikke er nogen garanti for overholdelse af miljøstandarder. Farlige kræftfremkaldende stoffer og aggressive kemiske komponenter giver ofte en effektiv skygge, men deres anvendelse i et lille lukket rum er uacceptabelt.

Advarsel: Denne maling er farlig, ikke kun når den anvendes, men også i drift. Den "eksplosive blanding", der er påvirket af damp, der stiger til loftet begynder at suge og frigive skadelige stoffer i atmosfæren. Køb ikke maling på et marked, hvor det er svært at spore fabrikanten og tvivlsomme leverandører! Det er bedre at spørge konsulenten i firmaets butik - end at male loftet i badeværelset?

Det er lige så vigtigt at være opmærksom på instruktionerne, hvor det er angivet:

 • maling til udendørs eller indendørs brug;
 • opbevaring og brug
 • driftsbetingelser og anvendelsesmåde.

Specialiserede butikker har specielle varehuse, hvor indvendig maling ikke fryser og ikke mister sine egenskaber. Forfaldne eller frosne maling kan ikke kun miste sine grundlæggende egenskaber og konsistens, men udsender også skadelige dampe.

OBS: Køb ikke facade maling eller andre sammensætninger til udvendigt arbejde, hvilket indebærer langvarig forvitring!

"Fordele" og "ulemper" farvning lofter i badeværelset

 • økonomisk måde at reparere badeværelset på;
 • Enkelheden af ​​selvforing overfladen, tilgængelig selv til en nybegynder;
 • høj æstetik af overfladen (med korrekt udvælgelse af basis for sammensætning og farvestof);
 • forskellige nuancer og teksturer;
 • der er mulighed for at bruge monofoniske udførelser og tegne vanskelige tegninger.
 • der er sandsynlighed for et forkert valg, for eksempel uden en fugtbestandig virkning;
 • kræves for at forberede loftet til maling og udjævning af overfladen;
 • behovet for at opretholde et lavt fugtighedsniveau
 • hyppig vedligeholdelse, rengøring og vask af malet lofter - for at opretholde hygiejniske standarder og forhindre svampe og forme.

Hvordan vælger man maling til loftet?

Kompetent valg af loftmaling til værelser med høj luftfugtighed fra en pålidelig producent - garanti for perfekte resultater og langvarig drift. I byggemarkederne i dag er der mulighed for at vælge en vandtæt belægning af enhver skygge, der er let at anvende og behagelig at bruge.

Eksperter siger, at badeværelse maling ikke er værd at spare, især da overfladearealet er lille - en lille udgift. Den lave pris virker fristende for forbrugerne, men manglerne holder dem ikke vente. Det er ikke værd at risikere dit helbred eller snart lave reparationer, og at male loftet er så ubelejligt. Beviste producenter og høje prislister - en garanti for kvalitet. Vær opmærksom på fabrikantens mærke eller mærke.

Advarsel: Gør køb, hvis det er muligt, kun i butikker eller på de officielle hjemmesider for forhandlere for at undgå usunde fakes! Vælg virksomheder, der er veletablerede på det indenlandske og internationale marked!

Indtil videre har der ikke været nogen klager fra forbrugerne, når man køber maling af indenlandske mærker som "Vaskbar akryl superhvid" eller "Interior VDAK-201". De tilhører ikke det dyre segment af farvestoffer, men kvaliteten opfylder alle standarder.

Der er også flere udenlandske producenter, der har et halvt århundrede (og flere) erfaring inden for fremstilling af maling og lak, som er populære over hele verden. Disse omfatter:

 • Finsk fintex20 maling;
 • fabrikant Dulux (svensk-britisk mærke "dlux") med en speciel maling til badeværelser Dulux Realife Kitchen badeværelse;
 • populært mærke Jobi fra Tyskland med tilbudet WaschFest (meget modstandsdygtig vaskbar maling);
 • Finske Tikkurila med vandtæt tilbud til badeværelser Luja (der er også en fugtighedsbestandig primer).

Tip: Dette er ikke hele listen, som kun gives som et eksempel. Spørg i din regionale bygning supermarkeder enhver anden høj kvalitet vandtæt maling til indendørs brug.

Egenskaber af badeværelse maling

Specialiserede malinger danner et lag, der er modstandsdygtig overfor vand og damp. De er fremstillet på forskellig kemisk og naturlig basis, derfor har de forskellige egenskaber og er designet til en anden type overflade, der skal behandles.

1. Silikone-baseret maling giver en speciel beskyttelsesfilm, der er fremragende til rengøring, men bliver næsten ikke snavset, jo mere er det på loftet.

2. Akryl vandbestandig maling passer perfekt på overfladen, og akryllofter i badeværelset er helt vaskbare og dækker mindre defekter. Det bruges oftest af professionelle bygherrer.

3. Til beton gulvplader silikat maling er fremragende, som ikke starter skimmel og svampe. Det er ikke i stand til at maskere små revner, derfor påføres det på den forberedte overflade.

4. Vandig emulsion hvid maling er ofte sammenlignet med hvidvaskning på grund af dens lighed med den naturlige modstykke. Det vaskes efterhånden som loftet er renset. I et uopvarmet rum kan det knække og smuldre, så det er bedre ikke at bruge det i et hjemland, hvor de ikke bor i et halvt år.

5. Tung latex maling bruges også nogle gange til at male loftet i et badeværelse, men deres film "ikke ånde", det vil sige, den har minimal dampgennemtrængelighed. Anbefales ikke til kolde overflader, da det danner kondensat. Men denne maling vasker godt og er ikke bange for vand.

6. Oliemaling - forældet mulighed for badeværelset, og betragter det som en overflade til loftet er ikke det værd. Den eneste sag - et rummeligt badeværelse med brusebad med lav luftfugtighed. Men når den tørrer, bliver den til en helt uigennemtrængelig film og vil ikke tillade loftet at "trække vejret".

OBS: Eventuel maling påføres det tørre loft efter behandling med fungicider og en primer svarende til malingmærket. Maling ved høj luftfugtighed - dette er behandling af dårlig kvalitet, det er let at ødelægge overfladen. Det er uacceptabelt at male i et køligt rum på frosne basis!

Før maleri er det vigtigt:

 • fjern resterende fugt fra alle overflader;
 • luft rummet
 • eliminere udkast
 • varm til stuetemperatur og sluk varmelegeme;
 • Luk vinduet og udluftningen, hvis det stærkt "trækker".

Maling påføres med en rulle, der starter fra de fjerne hjørner, der dækker alle overflader af rummet med gamle aviser eller film.

Loft maling i badeværelset: 3 værktøjer i fremtiden Theophanes den græske

Til loftet i badeværelset så perfekt, skal du vælge den rigtige maling til den.

Under planlægningen af ​​reparationen af ​​hygiejnerummet tænker kun få mennesker på, hvordan man maler loftet på badeværelset. Han bliver husket efter enden af ​​væggen og loftbeklædningen. Og ikke kun den generelle opfattelse af interiøret, men også varigheden af ​​brugen af ​​finish afhænger af det rigtige valg af maling.

Derfor havde jeg ideen til at fortælle dig mere om dette færdiggørelsesmateriale til loftet. Bevæbnet med ovenstående oplysninger, kan du korrekt vælge de nødvendige dekorative kompositioner.

Fordele og ulemper ved at bruge maling

For nogle årtier siden, da jeg startede min karriere, var der ingen problemer med valget af efterbehandling materialer til loftet på badeværelset. Alle anvendt til dette formål hvidvask baseret på kridt.

Malingen har både fordele og ulemper.

Men nu har situationen ændret sig helt. Og i stedet for den middelmådige hvidvaskning begyndte alle at bruge maling. Sammenlignet med kridt har de mange fordele, men der er også nogle ulemper.

Alle fordele og ulemper for at lette bekendtgørelsen samlet jeg i et lille bord.

Malkostnaden er lavere end prisen på alternative efterbehandlingsmaterialer.

Nå er det mest attraktive plus en overkommelig pris. Og selve materialet og tjenester til dets anvendelse. Især hvis du sammenligner omkostningerne ved at male loftet med alternative måder at dekorere det på - gipsvæg, plast osv.

Typer af loft maling

Lad os nu se med det samme i at male loftet på badeværelset. I betragtning af mikroklimaets specifikationer i dette rum (det er kendetegnet ved et højt fugtighedsniveau og betydelige temperaturudsving), er flere typer malinger egnede til at male loftet som vist i diagrammet nedenfor:

Typer af maling til loftet på badeværelset.

Nu om karakteristika for hver af dem mere detaljeret. De kan trods alt blive værktøjer til at skabe et fremtidigt kunstværk.

Værktøj 1 - Akryl

Disse maler hører til kategorien vandbaseret og har været kendt i over 50 år. Men den mest populære i konstruktion modtog først for nylig. Og det er forbundet med et stort antal fordele, der adskiller de ovennævnte dekorative materialer.

I billedet - akrylmaling til lofter.

Ved hjælp af akrylmaling kan du male sådanne overflader:

 • træ;
 • pudset med cement eller gipsmørtel;
 • mursten;
 • beton og armeret beton.

Akrylmaling fremstilles på vandbasis ved anvendelse af polyacrylater med copolymerer, som anvendes til at danne en overfladefilm. Farven på den dekorative sammensætning giver mineralpigmenter, der tilsættes til bindemidlet.

På grund af denne kemiske sammensætning erhverver de beskrevne materialer følgende fordele:

 1. Tør hurtigt efter påføring. Den komplette polymerisering af sammensætningen tager fra flere timer til dage, afhængigt af temperatur og luftfugtighed i rummet. Dette reducerer signifikant den tid, der kræves til farvning.
 2. Har en god skjulkraft. Maling med akryl fyldstof har god vedhæftning og påføres perfekt på enhver overflade med nogen absorption. Denne egenskab forenkler processen med at arbejde med materialet meget.
 3. Forskel i holdbarhed. Efter størkning udgør materialet et stærkt lag på overfladen, som tolereres godt af mekanisk virkning og ikke slibes under drift.
 4. Besidder elasticitet. Overfladefilmen af ​​akrylmaling bevarer sin elasticitet efter størkning, og derfor sprækker den ikke, når bunden flyttes som følge af krympning eller termisk udvidelse af de behandlede overflader.
 5. De har mætning og lysstyrke. De pigmenter, der er i malingen, tolererer udsættelse for ultraviolette stråler og taber ikke deres lysstyrke og saftighed i hele driftsperioden.

Lyse nuancer - ikke de eneste plus akryl kompositioner.

 1. Modstand mod temperaturændringer. Dekorativ film ændrer ikke sin størrelse afhængigt af lufttemperaturen i rummet. Den malede overflade sprækker ikke og rynker ikke, idet den oprindelige glathed holdes.
 2. Vandmodstand er et andet plus. Materialet har hydrofobe egenskaber. Det vaskes ikke af ved direkte kontakt med vand og beskytter det behandlede loft mod indtrængning af fugt fra rummet inde i gulvpladen. Dette betyder imidlertid ikke, at akrylmaling vil redde dig fra en oversvømmelse, når et rør bryder fra sine naboer nedenfor.
 3. Manglende lugt. Når materialet praktisk taget ikke udsender en skarp lugt, er det derfor muligt at arbejde med det i et badeværelse, der ikke er udstyret med en tvungen udstødning. Efter tørring lugter malingen slet ikke, udsender ikke farlige kemiske forbindelser og forårsager ikke allergiske reaktioner.

Anvendelse af akryl til loftet i badeværelset er en nem proces.

Tekniske egenskaber og driftsegenskaber ved akrylmaling er så gode, at de ikke kun bruges til konstruktion, men også til kunst. Hvis du har talentet Theophanes, den græske eller Michelangelo, kan du slå det dovne badeværelsesloft til et kunstværk.

Jeg anbefaler at bruge polyacryl maling fra sådanne producenter som Belka, Snezhinka, Bugiflex, Kolorit og nogle andre til at male loftet i hygiejnerummet. Instruktioner til deres fortynding og brug er altid på etiketten.

Miljøvenligt produkt!

Værktøj 2 - Latex

Om vandopløselige latex maling var kendt for bygherrer i det gamle Egypten. De begyndte at bruge selv før de opfandt gipsløsninger. Brug malinger med latex i dag, med kun små ændringer i sammensætningen.

Latex er oprindeligt en saft afledt af gummitræer. Men til fremstilling af maling anvendes syntetisk materiale i form af en dispersion af gummipartikler, opnået kunstigt.

Vaskbar latexmaling til loftindretning.

Princippet om latexmaling er. Når det er i en dåse, opløses partiklerne af bindemidlet og pigmenterne i vandet ikke i væsken, men holder ikke sammen med hinanden.

Efter påføring på overfladen fordamper vandet, og pigmenterne med latexen kombineres til dannelse af en homogen dekorativ film, som fastgøres til den malede overflade.

Efter applikation til loftet og hærdningen danner latexfarven en flosikkert mat eller blank finish. Derfor er dette materiale ideelt til afslutning af loftet i badeværelset, hvor holdbarheden og pålideligheden af ​​den endelige coating, samt muligheden for nem rengøring, er meget vigtig.

Mængden af ​​ikke-flygtige stoffer i den beskrevne type finish er op til 50%, så materialet udsender ikke en stærk lugt i ansøgningsprocessen.

Derudover har latex maling flere andre fordele:

 • lavt indhold af pigmenter og andre fyldstoffer - takket være dette er dispersionen ikke-klæbende, hvilket resulterer i, at den endelige coating opnår lave snavsholdige egenskaber (det er ikke forurenet under brug);
 • hurtig tørring - latexmaling polymeriserer hurtigt, så det næste dekorative lag kan påføres efter et par timer;
 • dampgennemtrængelighed - de øverste lag i det dekorative lag er godt åndbar, så når de påføres på overfladen af ​​maling, dannes der ikke luftbobler.

Maling passerer ikke vand, men påvirker ikke luftinfiltrering.

Der er flere typer latex maling, som hver især er mere eller mindre velegnet til at dekorere loftet i badeværelset:

 1. Til indretning. Den indeholder yderligere antiseptiske komponenter, der forhindrer dannelsen af ​​mug og svampe. Det er bedre at tage tykke, drypfri maling, der holder sig godt til loftet og giver dig mulighed for at udfylde små fejl i den malede overflade, samt spare dig for dråber, der falder på hovedet under arbejdet.
 2. Polyvinylacetat. Som navnet antyder, er lavet på basis af PVA. Det adskiller sig ved, at det ikke indeholder kemiske opløsningsmidler, udsender ikke en stærk lugt, klæber godt til loftet og er nem at vaske af vægge, gulv og børster. Men det vaskes også hurtigt fra loftet, og i så fald bør brusestrømmen ikke rettes opad. Brug heller ikke polyvinylacetatmaling i landet, som ikke opvarmes om vinteren, da produktet ikke tåler negative temperaturer.

Latexformuleringer har også rige farver.

 1. Butadienstyren. Afviger fra tidligere øget slidstyrke og fugtighedsbestandighed. Det vaskes ikke af med vand, men det er meget dårligt at tolerere udsættelse for direkte sollys. Derfor anbefaler jeg det kun til brug, når der ikke er noget vindue i badeværelset eller det er lille.
 2. Akrilosilikonovaya. Maling med fremragende slidstyrke, fugtresistens og lysmodstand. Derudover er det dampgennemtrængeligt, så det forhindrer ikke infiltrering af luft gennem loftet. Dens ulempe er den høje pris. Selvom det er mindre end prisen på en god silikone maling (beskrevet i næste afsnit).

Værktøj 3 - Silikone

Silikone-baseret maling er et dekorativt materiale, der kombinerer fordelene ved resistente silicatformuleringer og fænomenalt holdbare og fleksible akrylemulsioner. Samtidig er silikone-maling praktisk talt blottet for ulemperne ved sine forfædre.

Silikone loftmaling.

Bindemidlet her er en silikoneharpiks, som har undergået en særlig behandling, hvorved den opnåede elektrisk neutralitet og blev ikke-termoplastisk (blødner ikke under indflydelse af høj temperatur).

Mineralpigmenter og fyldstoffer tilsættes til maling for at give farve og forbedre de fysisk-mekaniske egenskaber. De gør det muligt for dispersionen at trænge ind i tykkelsen af ​​den behandlede overflade, hvilket sikrer en lang levetid og pålidelighed af loftets finish i badeværelset.

De fleste silikone malinger er egnede til behandling af mineraloverflader - beton, mursten, gips, natursten og så videre.

De vigtigste fordele ved siliconeforbindelser med hensyn til deres brug i badeværelser er:

 1. Fremragende vandmodstand. Silikoneharpikser beskytter ikke kun overfladen mod at blive våd, men afviser også væske fra overfladen på grund af antistatisk virkning.
 2. Antiseptichnost. Mikroorganismer kan ikke udvikle sig på overfladen af ​​materialet, uanset fugtighedsniveauet i rummet. Loftet malet med silikone maling behøver ikke at blive behandlet periodisk med fungicider for at fjerne skimmel og meldug.
 3. Dampgennemtrængelighed Materialet tilhører kategorien "vejrtrækning", derfor bidrager til selvregulering af luftfugtighed inde i sanitærrummet.
 4. Ingen overfladespænding i underlaget. Denne egenskab er meget vigtig for overflader pudset med cementmørtel. Malingen har ingen ødelæggende virkning på bunden, så sidstnævnte falder ikke sammen under drift.
 5. Modstand mod eksterne faktorer. Silikonefterfyldningsmateriale ødelægges ikke som følge af temperatursvingninger, og når de afkøles til under-nul-temperaturer. Derfor kan den bruges til dekoration af dachas, der ikke opvarmes i den kolde årstid. Malingen nedbrydes ikke under forhold med høj luftfugtighed og ændrer ikke dens ydeevne under længerevarende udsættelse for ultraviolette stråler.

Farvemætning ændres ikke under drift.

 1. Miljøvenlighed. Materialet udsender ikke en ubehagelig lugt under farvning og under drift. Silikone maling har ingen emission af stoffer, der er skadelige for mennesker. Emulsionen beskadiger ikke huden, selv efter længerevarende kontakt med den.
 2. Fleksibilitet. Silikone maling er et af de mest fleksible materialer. Sprækker vises ikke på den malede overflade, og det selv kan maske defekter på mere end 2 mm tykke.

Silikone maling er ideel til dekoration af værelser med høj luftfugtighed.

Den eneste ulempe, der begrænser den udbredt anvendelse af denne type dekorative trimmer, er den høje pris sammenlignet med alternativer.

Lidt om købet. I betragtning af mikroklimaets egenskaber, skal du i loftet på badeværelset købe en silicone-malingsemulsion med maksimal "vejrtrækning" og vandafvisende egenskaber.

Du skal købe maling med en partikelstørrelse på mellem 30 og 60 mikron. Hvis mere, falder dæmpning af strøm og elasticitet af belægningen, falder mindre dampgennemtrængelighed.

Jeg anbefaler også at tænke på slidstyrke, når det er vådt. Det er nødvendigt at købe klasse 1 eller 2 maling i henhold til DIN EN under nummer 13300. I dette tilfælde er det nemt at vaske malingen med en svamp og vaskemiddel.

Tips til valg

Når du køber maling, skal du være særlig opmærksom på kvaliteten, selvom en sådan sammensætning vil koste mere. Hvis du køber en dårlig maling, skal overfladen dækkes i 5-6 lag, hvilket vil øge forbruget, så du får ikke mange penge.

Frosset maling mister sine tekniske egenskaber.

Desuden skal substandard maling mindre og efter et år eller to skal opdatere belægningen, hvilket vil medføre yderligere omkostninger.

Vær altid opmærksom på brugstid og opbevaringsforhold. Hvis den maling du køber i engroshandel, skal du sørge for, at den ikke fryser, da dette i høj grad hæmmer dets driftsegenskaber.

Resumé af

Nu er du bekendt med funktionerne i alle typer maling, der kan bruges til arbejde i sanitære anlæg. Og om, hvordan man kan sætte loftet i badeværelset med egne hænder, kan du lære af videoen i denne artikel, hvor du kan finde detaljerede instruktioner til at gøre denne type arbejde.

Hvis du er i tvivl eller spørgsmål - lad dem være i kommentarerne, hjælper jeg dig med at finde ud af det!