Hvilken maling er bedst til badeværelset?

I dette tilfælde kan maling af badeværelset være den bedste løsning. Tidligere skrev vi, hvordan man maler væggene på badeværelset.

Lad os tale i dag, hvilke malinger bruges til at male lofterne og finde ud af, hvilken maling der skal vælges fra dem, der tilbydes i butikkerne i dag?


Vandig Emulsion Ceiling Paint

Som med udvælgelsen af ​​maling til badeværelsesvægge er en af ​​de mest almindelige løsninger valg af vandbaseret maling.


Emulsionsmaling er miljøvenlig, lugtfri, nem at anvende på loftet og holdbart nok.

Når man vælger en maling, skal man huske på, at selv vandtæt vandbaseret maling vaskes over tid, hvorfor det kan være nødvendigt med en ny reparation.

Vandbaserede malinger har en bred vifte af farver, og du kan vælge enhver skygge, der passer til din badeværelse farve løsning.


Akryl loftmaling

Akrylbaserede maling bruges i vid udstrækning til at male lofter i våde områder, herunder badeværelset.

Akrylmaling er nem at påføre, klæber perfekt til loftets overflade og har også antiseptiske egenskaber og forhindrer udseende og spredning af skimmel og svamp.


Latex loft maling

Latex-maling er en af ​​sorterne af vanddispersionsmaling, der er kendetegnet ved fugtighedsbestandighed, modstandsdygtighed over for vask samt maling af små revner godt.


Silikone maling

Silikone maling i dag er en af ​​de mest alsidige maling til malerier. Hun kan male væggene og lofterne direkte på gips og beton uden meget forberedelse.


Silikatemaling beskytter værelset perfekt mod udviklingen af ​​skimmelsvamp og understøtter ikke spredningen af ​​svampe, som ofte infunderes i badeværelsetes våde rum.

Vandtæt maling til loftet

Superhvid fugtbestandig maling "pro" - superhvid fugtbestandig maling "pro" - vanddispersionsmaling - tex - varemærkeproduktionen tex / tekst - tikkurila / tikkurila

Hvilken slags maling at vælge til badeværelset - vandbaseret eller akryl

Malingen ser også meget fordelagtig ud, hvis badeværelset er lille. Hvis du f.eks. Vælger en lys farve, kan du visuelt forstørre rummet. Det beklædte loft spiser i det væsentlige rummet.

malet badeværelse loftet

Du kan hente andre farver. Hvis lyse farver er irriterende, så kan loftet males igen.

Malvalg

For at træffe det rigtige valg, skal du forstå, at der findes flere typer maling:

 • vanddispersion;
 • vand emulsion;
 • Olie.

Og her er det nødvendigt at foretage en reservation, at sidstnævnte mulighed ikke anvendes til maling af lofter. Når alt kommer til alt, bliver denne maling, når den tørrer, til en uigennemtrængelig film. Derfor kan loftet, malet med oliemaling, simpelthen ikke "trække vejret". Derfor bliver belægningen til sidst ødelagt.

Derfor er valget mellem vanddispersion og vandbaseret maling, fordi de har visse forskelle, der skal overvejes.

Vanddispersion eller vandemulsion?

At male loftet i badeværelset er en ganske vanskelig og ansvarlig opgave, så det rigtige valg af maling er vigtigt.

Hvis valget falder på den vandtætte vandbaserede maling, skal det bemærkes, at det ikke kan vaskes, fordi det bliver vasket af. Når du vælger en sådan maling, skal du også omhyggeligt overveje producenten, da der er skrupelløse virksomheder, der på grund af råvareøkonomien gør maling, som ved lave temperaturer, smuldrer og revner.

Men sådan maling har stadig flere fordele. For eksempel den ideelle dækning. Derudover lugter denne maling ikke, så den er giftfri.

Hvad angår vanddispersionsmaling er den traditionelt opdelt i to typer:

 • latex;
 • akryl.
Den utvivlsomme fordel ved sådanne malinger er tilstedeværelsen af ​​anti-svampe additiver i deres sammensætning. Dette kan være en speciel fugt-resistent maling til lofter.

Ydermere kan overflader udsat for vanddispersionsmaling vaskes, mens malingen forbliver sikker og lyd i loftet i modsætning til vandbaseret maling. Du kan selvfølgelig finde fejl, som tilstedeværelsen af ​​en lille lugt. Men det forsvinder om et par timer.

Hvad angår latex maling, kan de helt dække revnerne (bredde op til 1 mm) og have god elasticitet. Derudover modstår latex perfekt mod snavs.

Alt dette gør latex maling et godt udseende til brug på badeværelset loftet. De er trods alt fugtighedsresistente og har også en bred vifte af farveskærme. Det eneste de ikke tåler - vand på overfladen. Og dette skal overvejes, når de vælger.

producenter

Der er et stort antal producenter på markedet i dag, så der er masser at vælge imellem. Jeg vil bare anbefale at ikke gemme, fordi resultatet kan være negativt. En lille pris - det er altid fristende, men resultatet kan ramme maling med lav kvalitet. Når alt kommer til alt, når du køber udgået eller falsk maling, kan du ikke bare ødelægge reparationen, men forværre også dit helbred og dine kære.

Yaroslavl maler :: premier

Anticorrosiv primer PF-0244 PREMIA

Beskytter overfladen effektivt.

God vedhæftning (vedhæftning).

Økonomisk i forbrug.

Hurtigtørrende anti-korrosions primer til metal PREMIA. Passivering. Indeholder et moderne, ikke-giftigt pigment - zinkphosphat, forstærkende anti-korrosionsegenskaber af primeren. Beskytter overfladen effektivt selv i tilfælde af beskadigelse af belægningen, hvilket forhindrer spredning af underfilmskorrosion.

9 bedste maling til loftet

Hvidt uudsletteligt snavs, en støvsuger med en sprøjtepistol, pletter i loftet - billedet "vi har whitened the ceiling" kaster stadig ind i horrorrepræsentanter for de mellemliggende og ældre generationer i vores land. Heldigvis præsenterede det aktivt udviklede marked for byggematerialer og efterbehandling materialer mange alternativer til denne naturkatastrofe af reparation. Og den nemmeste måde for dem, der beslutter at opdatere friskheden af ​​lofterne i huset, er maleri. Matte, blank, tekstureret, farvedesign opnås let ved hjælp af en konventionel børste-, rulle- eller sprøjtepistol.

Alle forbrugernes behov er at sortere de udbudte materialer og bestemme hvilket loftmaling der er bedre.

Hvilket loftmaling skal jeg vælge?

Det er værd at evaluere lakering materialer ved hjælp af følgende faktorer:

 • Skjulkraft (malings evne til fuldstændigt at skjule det forrige lag med et minimumsforbrug);
 • maskerende virkning;
 • bulk
 • måder at passe på den malede overflade;
 • prisen.

I alt tilbyder butikkerne 6 typer af loftmaling:

 • polyvinylacetatemulsion;
 • akryl;
 • latex;
 • silicone;
 • silikat;
 • imponerende.

Alle disse maling er vandige suspensioner af polymerer og pigmenter, så de vil blive korrekt kaldt vandemulsion eller vanddispersion. Men alle vandbaserede maling og lakker er forskellige ved den type polymer, hvormed der kaldes maling. Der er også en forskel i pris, farve tilbud og selvfølgelig i kvalitet.

Dufa - den bedste blanke maling til loftet

Omtrentlig pris for Dufa Superweiss (10 liter): 3300 rubler.

Denne loftsmaling er rost for dens hvidhed, silkeagtig glans, fremragende skjulkraft, holdbarhed, holdbarhed og rimelig prispolitik fra producenten.

Behagelig glans er en prioritet for de fleste brugere. Det understreger ikke kun renhed af farve, men bidrager også til den visuelle stigning i rummets rumfang. Derfor bruges Dufa ofte til at male lofter i små værelser og korridorer.

I producentens rækkevidde er der dekorative belægninger, der skaber spektakulære mønstre i lofterne. Det betyder, at det er muligt at eksperimentere ikke kun med nuancer og halvtoner, men også for at skabe originale optiske illusioner og forskellige interessante teksturer på overfladen.

Vores bedømmelse: 10 point ud af 10

Testimonials: "Det er en fornøjelse at arbejde med Dufa - stor maling."

Caparol - den bedste maling til loftet i landet

Omtrentlig pris for Caparol CapaSilan (10 liter): 3950 rubler.

Dette er en af ​​de få producenter, der specialiserer sig i silikone maling til lofter.

Silikoneforbindelser i tørprocessen let fjerner eller skjuler mindre uregelmæssigheder, ruhed og revner i loftet. Caparol silikone maling kan "skjule" revner op til 2 mm tykt.

Materialet har også en høj skjulkraft, og selv for et lag maler overfladen perfekt, er det nemt at rengøre og næsten ikke forurener, da det har en kraftig støv- og vandafvisende effekt.

Vores bedømmelse: 10 point ud af 10

Anmeldelser: "Efter min mening er den bedste maling til lofter i uopvarmede værelser. Jeg brugte det til lofterne i landet, og selv om huset ikke blev opvarmet om vinteren, så længe alle lofterne som nymalet. "

Dulux - den bedste matte loftmaling

Omtrentlig pris på Dulux Magic White (10 liter): 3100 rubler.

Dulux er den bedste loftmaling, hvis du leder efter en matt version (dette er et produkt fremstillet i Storbritannien, da de russiske fabrikker ikke altid kan prale af samme kvalitet). Dens lysabsorberende egenskaber er så gode, at de næsten helt maskerer alle små fejl i loftoverfladen. Malingen har fremragende skjulkraft: kun to lag er nok til at gøre loftet perfekt. Hvis du tilføjer lavt forbrug pr. Kvadratmeter, miljøvenlighed, et bredt udvalg af nuancer, simpel pleje, ingen ubehagelig lugt og evnen til at anvende sammensætningen på en uforberedt overflade, så bliver det klart, hvorfor maling er så populær på trods af den betydelige omkostning.

Vores bedømmelse: 9,7 point ud af 10

Prisen er høj for dette mærke, og kvaliteten af ​​den russisk fremstillede maling er ikke stabil.

Svar: "Der er ingen fejl, undtagen prisen. Maling på lofter tørrer meget hurtigt, og allerede bogstaveligt om en halv time er der ingen lugt i huset. "

"Halo" - den bedste vaskbare loftmaling

Omtrentlig pris for Oreol Rabat (13 kg): 900 rubler.

Oreol maling passer meget godt på overflader og lofter af enhver art, hvilket skaber en næsten perfekt mat finish. De fleste matte præparater er kendetegnet ved høje forskydninger, især når det kommer til hvide, pastel- eller terracotta nuancer. "Halo" i dette tilfælde er ingen undtagelse. Og endnu mere.

Den færdige belægning tørrer hurtigere end en og en halv gange i forhold til andre producenter, den er perfekt vasket og rengjort. Oplysninger fra fora og specialiserede steder fremhæver blandt andet farverne på "Halo" og giver dem den højeste vurdering baseret på resultaterne af den faktiske brug.

Bedømmelse: 9,5 point ud af 10

Det forbrug, som fabrikanten hævder, svarer ikke altid til reelle resultater.

Anmeldelser: "Et godt valg til en rimelig pris. Malet på den gamle gulvede tapet overgik resultatet alle forventninger. "

Tikkurila - højeste kvalitet vandbaserede loftsmaling

Omtrentlig pris for Tikkurilla Euro 7 (9 liter): 2800 rubler.

Tikkurila er længe blevet synonymt med ordet "kvalitet" når det gælder maling og lak. Farverne i dette mærke er alle de fordele, forbrugerne søger:

 • ren farve;
 • ubegrænsede muligheder for farvning;
 • holdbarhed;
 • miljøvenlighed
 • UV-resistens;
 • fremragende præstation.

Tikkurila har en ulempe - prisen er høj, men den skal betales for rigtig god kvalitet. Samtidig er det vigtigt at forstå, at kvaliteten forstås som "rigtig" Tikkurila. Et produkt fremstillet nær St. Petersburg er ikke altid så perfekt.

Bedømmelse: 9,5 point ud af 10.

Når du køber skal du være opmærksom på produktionsstedet for maling.

Anmeldelser: "God maling til loftet - forlader ikke striber og tørrer hurtigt."

Ceresit - den bedste silikat loft maling

Omtrentlig pris for Ceresit CT 54 (15 liter): 3300 rubler.

Silikatmaling Ceresit er primært beregnet til facadearbejde, men det er også ret muligt at bruge dem inde i bygningen - også for lofter. De kan lide byggere og forbrugere med det endelige resultat, god dækningsevne, miljøvenlighed, svampegenskaber, enkel pleje og holdbarhed.

Ceresitemalinger er ret krævende på basen og bedst af alt falder på mineralplaster.

Bedømmelse: 9 point ud af 10

Mal "lunefuldt": Du skal bare være opmærksom på basen - og resultatet bliver uforudsigeligt.

Anmeldelser: "Anvendt" Ceresite "hurtigt og meget enkelt. Anvendes til at male den sædvanlige børste - loftet ser bare godt ud. Men jeg måtte lide med gips. "

"Snowball" - den bedste kvalitet i lavpris segmentet

Omtrentlig pris for maling SNIEZKA EKO (10 liter): 1400 rubler.

Loft maling behageligt overrasket af den bedste værdi for pengene. Passer til næsten alle typer overflader, har fremragende skjulkraft. Giver dig mulighed for perfekt at kombinere overfladen af ​​forskellige teksturer, hvilket ofte er nødvendigt, når du installerer gipsvæg på loftet.

Næsten alle muligheder er ikke meget vandafvisende, men hypoallergen og miljøvenlige. Malinger er let tonet til den ønskede skygge. Desværre adskiller malingsforbruget fra producenten sig fra den faktiske næsten to gange, for hvilken "Sne" får en stor minus fra os.

Bedømmelse: 8,5 ud af 10 point

Svar: "Dækningsevnen blev behageligt overrasket, malen falder virkelig i loftet meget jævnt og i et pass får du en høj kvalitet hvid belægning."

"Expert" - fremragende hvid maling til lofter

Omtrentlig pris for "Ekspertvaskbar" (14 kg): 850 rubler.

Maling "Expert" - en af ​​anvisningerne for malinger og lakker af firmaet DEKART. Lofter efter ansøgning til dem ser produkterne af dette mærke rigtigt hvidt ud. Det er for sin rene og lyse farve, at maling er værdsat af mesterne til at dekorere. Loftsmaling "Expert" har en række fordele:

 • tør hurtigt
 • mister ikke farve over tid, må ikke smuldre og ikke bære ud;
 • ingen lugt efter tørring
 • ikke-toksisk;
 • se godt ud i glans og mat;
 • Velegnet til alle typer overflader.

Farvemiddelsammensætningen er ikke altid vellykket, så denne maling er bedst udvalgt af dem, der skal male loftet hvidt. Den anden ulempe bemærket af brugere er overdreven tæthed. Dette problem løses let ved at fortynde malingen til den ønskede konsistens, men disse oplysninger er desværre ikke angivet af producenten i instruktionerne.

Bedømmelse: 8,5 ud af 10 point

Anmeldelser: "Fremragende vaskbar loftmaling! Jeg kan godt lide det, fordi det kan anvendes på enhver overflade, selv på beton, selv på tapet. "

"TEKS" - den bedste maling til loftet i værelser med høj luftfugtighed

Omtrentlig pris for Tex Pro (9 liter): 1600 rubler

Malinger af dette mærke tilhører kategorien af ​​vandbaseret, især polyvinylacetat, selvom der er acrylat-latex. Det betyder, at materialet til prisen er relativt billigt, let at påføre, næsten ikke lugter.

Det er tonet med TEX maling i henhold til deres kataloger, men denne mulighed er ikke fastsat for alle sorter af lakmaterialer. Blandt kritikken til producenten er der oftest stødt på: højt forbrug, strenge krav til jordbunden og uvæsentlig faktisk skjulekraft - malen skal anvendes mange gange for at få en anstændig effekt.

Når du vælger en maling "TEX", er det værd at huske funktionerne i pleje Alle vandbaserede polyvinylacetatmalinger vaskes let af med vand efter påføring, så loftet, der er malet med dem, bliver ikke rengjort.

Bedømmelse: 8 point ud af 10

Anmeldelser: "Når det påføres, dråber ikke og strømmer ikke. Til reparation af europæisk kvalitet vil det måske ikke fungere, men det er en helt anden ting at male loftet uden at koste uden særlige krav til kvalitet. "

Hvordan vælger man den bedste maling til loftet?

Højkvalitets reparation begynder altid med et omhyggeligt udvalg af materialer. Derfor er følgende tips ikke overflødige:

 1. Prøv at købe maling af udenlandske producenter, der er udgivet fra deres hjemland.
 2. Pas på forfalskninger, det vil sige kun vælge betroede butikker og virksomheder.
 3. Fokusere på egenskaberne, altid overveje fejlen.
 4. For at skjule og adhæsion, lyt til eksperternes anbefalinger.

Loftsmaling - lunefuldt materiale. Hvis du ikke vil observere belægningen af ​​belægningen, yellowness, heterogenity eller peeling, så vælg malingen meget omhyggeligt, og så vil resultatet af reparationen ikke skuffe!

Olimp maling til vægge og lofter mat fugtighedsbestandig 0,9 l

Andre produkter fra denne serie

Mal Olimp på vægge og lofter Matt fugtighedsbestandigt 2,5 l

Olimp maling til vægge og lofter mat fugtbestandig 5 l

Olimp maling til vægge og lofter mat fugtbestandig 9 l

Detaljeret beskrivelse

OLIMP Pure White Interior - maling til køkkener og badeværelser.
Hvid maling, modstandsdygtig over for fugt og skimmel, til nem og hurtig maling af vægge og lofter i værelser med øget og normal fugtighed: køkkener, badeværelser, stuer, soveværelser, børnehaller, klasseværelser, korridorer, haller, kontorer, klasseværelser mv. d. Den bruges til maling af beton, pudset, fyldt, beklædt med gipsplader, der tidligere er malet med vanddispersionsmalingoverflader. Vedligeholder let fugtig rengøring (ikke tidligere end i 2 uger efter farve).

Tekniske specifikationer

Generelle indstillinger

Dimensioner og vægt (brutto)

Lignende produkter

Maling vaskes TEX Profi hvid 9 l

HUSKY maling til vægge og lofter matfugtighedsbestandig 0,9 l

Snehvid maling TEKS Universal fugtbestandig 3 kg

Flere produkter Forsendelse

Levering af online ordrer

Varer bestilt fra OBI-butikken leveres i St. Petersborg og Leningrad-regionen inden for 50 km fra Ringvejen. Forsendelsesomkostninger beregnes automatisk, når du bestiller en online bestilling, baseret på varens vægt og leveringsområde.

Minimumsordren for gratis forsendelse:

 • > 3 000,00 ₽ - for ordrer på op til 5,0 kg
 • > 8 000,00 ₽ - for ordrer på op til 30,0 kg

Courier service leverer små ordrer (vejer op til 30 kg) til køberens døre, store ordrer til indgangen (wickets, porte) hjemme. Levering omfatter fri losning af varer fra bilen og deres overførsel inden for 10 m.

Dato og klokkeslæt for levering

Næste dag levering er mulig, når du bestiller før 18:00. Du vil blive tilbudt et valg af et af to 7-timers leveringsintervaller:

 • - fra kl. 10.00 til 16.00
 • - fra kl. 15.00 til 22.00

Hvis du vil forkorte ventetiden, kan du for et ekstra gebyr vælge et af de 3 timers leveringsintervaller:

 • - fra kl. 10.00 til 13.00 +350,00 ₽.
 • - 13:00 til 16:00 +300,00 ₽.
 • - fra kl. 16.00 til kl. 19.00 + 300,00.
 • - fra kl. 19.00 til 22.00 +350,00 ₽.

Overførelsen af ​​datoen og ændringen af ​​leveringstidsintervallet er mulig senest 24 timer før den tidligere aftalte dato og klokkeslæt.

Flere oplysninger om vilkårene for kurertjenesten kan findes i afsnittet Levering af internetordrer.

Loft maling i badeværelset: 3 værktøjer i fremtiden Theophanes den græske

Til loftet i badeværelset så perfekt, skal du vælge den rigtige maling til den.

Under planlægningen af ​​reparationen af ​​hygiejnerummet tænker kun få mennesker på, hvordan man maler loftet på badeværelset. Han bliver husket efter enden af ​​væggen og loftbeklædningen. Og ikke kun den generelle opfattelse af interiøret, men også varigheden af ​​brugen af ​​finish afhænger af det rigtige valg af maling.

Derfor havde jeg ideen til at fortælle dig mere om dette færdiggørelsesmateriale til loftet. Bevæbnet med ovenstående oplysninger, kan du korrekt vælge de nødvendige dekorative kompositioner.

Fordele og ulemper ved at bruge maling

For nogle årtier siden, da jeg startede min karriere, var der ingen problemer med valget af efterbehandling materialer til loftet på badeværelset. Alle anvendt til dette formål hvidvask baseret på kridt.

Malingen har både fordele og ulemper.

Men nu har situationen ændret sig helt. Og i stedet for den middelmådige hvidvaskning begyndte alle at bruge maling. Sammenlignet med kridt har de mange fordele, men der er også nogle ulemper.

Alle fordele og ulemper for at lette bekendtgørelsen samlet jeg i et lille bord.

Malkostnaden er lavere end prisen på alternative efterbehandlingsmaterialer.

Nå er det mest attraktive plus en overkommelig pris. Og selve materialet og tjenester til dets anvendelse. Især hvis du sammenligner omkostningerne ved at male loftet med alternative måder at dekorere det på - gipsvæg, plast osv.

Typer af loft maling

Lad os nu se med det samme i at male loftet på badeværelset. I betragtning af mikroklimaets specifikationer i dette rum (det er kendetegnet ved et højt fugtighedsniveau og betydelige temperaturudsving), er flere typer malinger egnede til at male loftet som vist i diagrammet nedenfor:

Typer af maling til loftet på badeværelset.

Nu om karakteristika for hver af dem mere detaljeret. De kan trods alt blive værktøjer til at skabe et fremtidigt kunstværk.

Værktøj 1 - Akryl

Disse maler hører til kategorien vandbaseret og har været kendt i over 50 år. Men den mest populære i konstruktion modtog først for nylig. Og det er forbundet med et stort antal fordele, der adskiller de ovennævnte dekorative materialer.

I billedet - akrylmaling til lofter.

Ved hjælp af akrylmaling kan du male sådanne overflader:

 • træ;
 • pudset med cement eller gipsmørtel;
 • mursten;
 • beton og armeret beton.

Akrylmaling fremstilles på vandbasis ved anvendelse af polyacrylater med copolymerer, som anvendes til at danne en overfladefilm. Farven på den dekorative sammensætning giver mineralpigmenter, der tilsættes til bindemidlet.

På grund af denne kemiske sammensætning erhverver de beskrevne materialer følgende fordele:

 1. Tør hurtigt efter påføring. Den komplette polymerisering af sammensætningen tager fra flere timer til dage, afhængigt af temperatur og luftfugtighed i rummet. Dette reducerer signifikant den tid, der kræves til farvning.
 2. Har en god skjulkraft. Maling med akryl fyldstof har god vedhæftning og påføres perfekt på enhver overflade med nogen absorption. Denne egenskab forenkler processen med at arbejde med materialet meget.
 3. Forskel i holdbarhed. Efter størkning udgør materialet et stærkt lag på overfladen, som tolereres godt af mekanisk virkning og ikke slibes under drift.
 4. Besidder elasticitet. Overfladefilmen af ​​akrylmaling bevarer sin elasticitet efter størkning, og derfor sprækker den ikke, når bunden flyttes som følge af krympning eller termisk udvidelse af de behandlede overflader.
 5. De har mætning og lysstyrke. De pigmenter, der er i malingen, tolererer udsættelse for ultraviolette stråler og taber ikke deres lysstyrke og saftighed i hele driftsperioden.

Lyse nuancer - ikke de eneste plus akryl kompositioner.

 1. Modstand mod temperaturændringer. Dekorativ film ændrer ikke sin størrelse afhængigt af lufttemperaturen i rummet. Den malede overflade sprækker ikke og rynker ikke, idet den oprindelige glathed holdes.
 2. Vandmodstand er et andet plus. Materialet har hydrofobe egenskaber. Det vaskes ikke af ved direkte kontakt med vand og beskytter det behandlede loft mod indtrængning af fugt fra rummet inde i gulvpladen. Dette betyder imidlertid ikke, at akrylmaling vil redde dig fra en oversvømmelse, når et rør bryder fra sine naboer nedenfor.
 3. Manglende lugt. Når materialet praktisk taget ikke udsender en skarp lugt, er det derfor muligt at arbejde med det i et badeværelse, der ikke er udstyret med en tvungen udstødning. Efter tørring lugter malingen slet ikke, udsender ikke farlige kemiske forbindelser og forårsager ikke allergiske reaktioner.

Anvendelse af akryl til loftet i badeværelset er en nem proces.

Tekniske egenskaber og driftsegenskaber ved akrylmaling er så gode, at de ikke kun bruges til konstruktion, men også til kunst. Hvis du har talentet Theophanes, den græske eller Michelangelo, kan du slå det dovne badeværelsesloft til et kunstværk.

Jeg anbefaler at bruge polyacryl maling fra sådanne producenter som Belka, Snezhinka, Bugiflex, Kolorit og nogle andre til at male loftet i hygiejnerummet. Instruktioner til deres fortynding og brug er altid på etiketten.

Miljøvenligt produkt!

Værktøj 2 - Latex

Om vandopløselige latex maling var kendt for bygherrer i det gamle Egypten. De begyndte at bruge selv før de opfandt gipsløsninger. Brug malinger med latex i dag, med kun små ændringer i sammensætningen.

Latex er oprindeligt en saft afledt af gummitræer. Men til fremstilling af maling anvendes syntetisk materiale i form af en dispersion af gummipartikler, opnået kunstigt.

Vaskbar latexmaling til loftindretning.

Princippet om latexmaling er. Når det er i en dåse, opløses partiklerne af bindemidlet og pigmenterne i vandet ikke i væsken, men holder ikke sammen med hinanden.

Efter påføring på overfladen fordamper vandet, og pigmenterne med latexen kombineres til dannelse af en homogen dekorativ film, som fastgøres til den malede overflade.

Efter applikation til loftet og hærdningen danner latexfarven en flosikkert mat eller blank finish. Derfor er dette materiale ideelt til afslutning af loftet i badeværelset, hvor holdbarheden og pålideligheden af ​​den endelige coating, samt muligheden for nem rengøring, er meget vigtig.

Mængden af ​​ikke-flygtige stoffer i den beskrevne type finish er op til 50%, så materialet udsender ikke en stærk lugt i ansøgningsprocessen.

Derudover har latex maling flere andre fordele:

 • lavt indhold af pigmenter og andre fyldstoffer - takket være dette er dispersionen ikke-klæbende, hvilket resulterer i, at den endelige coating opnår lave snavsholdige egenskaber (det er ikke forurenet under brug);
 • hurtig tørring - latexmaling polymeriserer hurtigt, så det næste dekorative lag kan påføres efter et par timer;
 • dampgennemtrængelighed - de øverste lag i det dekorative lag er godt åndbar, så når de påføres på overfladen af ​​maling, dannes der ikke luftbobler.

Maling passerer ikke vand, men påvirker ikke luftinfiltrering.

Der er flere typer latex maling, som hver især er mere eller mindre velegnet til at dekorere loftet i badeværelset:

 1. Til indretning. Den indeholder yderligere antiseptiske komponenter, der forhindrer dannelsen af ​​mug og svampe. Det er bedre at tage tykke, drypfri maling, der holder sig godt til loftet og giver dig mulighed for at udfylde små fejl i den malede overflade, samt spare dig for dråber, der falder på hovedet under arbejdet.
 2. Polyvinylacetat. Som navnet antyder, er lavet på basis af PVA. Det adskiller sig ved, at det ikke indeholder kemiske opløsningsmidler, udsender ikke en stærk lugt, klæber godt til loftet og er nem at vaske af vægge, gulv og børster. Men det vaskes også hurtigt fra loftet, og i så fald bør brusestrømmen ikke rettes opad. Brug heller ikke polyvinylacetatmaling i landet, som ikke opvarmes om vinteren, da produktet ikke tåler negative temperaturer.

Latexformuleringer har også rige farver.

 1. Butadienstyren. Afviger fra tidligere øget slidstyrke og fugtighedsbestandighed. Det vaskes ikke af med vand, men det er meget dårligt at tolerere udsættelse for direkte sollys. Derfor anbefaler jeg det kun til brug, når der ikke er noget vindue i badeværelset eller det er lille.
 2. Akrilosilikonovaya. Maling med fremragende slidstyrke, fugtresistens og lysmodstand. Derudover er det dampgennemtrængeligt, så det forhindrer ikke infiltrering af luft gennem loftet. Dens ulempe er den høje pris. Selvom det er mindre end prisen på en god silikone maling (beskrevet i næste afsnit).

Værktøj 3 - Silikone

Silikone-baseret maling er et dekorativt materiale, der kombinerer fordelene ved resistente silicatformuleringer og fænomenalt holdbare og fleksible akrylemulsioner. Samtidig er silikone-maling praktisk talt blottet for ulemperne ved sine forfædre.

Silikone loftmaling.

Bindemidlet her er en silikoneharpiks, som har undergået en særlig behandling, hvorved den opnåede elektrisk neutralitet og blev ikke-termoplastisk (blødner ikke under indflydelse af høj temperatur).

Mineralpigmenter og fyldstoffer tilsættes til maling for at give farve og forbedre de fysisk-mekaniske egenskaber. De gør det muligt for dispersionen at trænge ind i tykkelsen af ​​den behandlede overflade, hvilket sikrer en lang levetid og pålidelighed af loftets finish i badeværelset.

De fleste silikone malinger er egnede til behandling af mineraloverflader - beton, mursten, gips, natursten og så videre.

De vigtigste fordele ved siliconeforbindelser med hensyn til deres brug i badeværelser er:

 1. Fremragende vandmodstand. Silikoneharpikser beskytter ikke kun overfladen mod at blive våd, men afviser også væske fra overfladen på grund af antistatisk virkning.
 2. Antiseptichnost. Mikroorganismer kan ikke udvikle sig på overfladen af ​​materialet, uanset fugtighedsniveauet i rummet. Loftet malet med silikone maling behøver ikke at blive behandlet periodisk med fungicider for at fjerne skimmel og meldug.
 3. Dampgennemtrængelighed Materialet tilhører kategorien "vejrtrækning", derfor bidrager til selvregulering af luftfugtighed inde i sanitærrummet.
 4. Ingen overfladespænding i underlaget. Denne egenskab er meget vigtig for overflader pudset med cementmørtel. Malingen har ingen ødelæggende virkning på bunden, så sidstnævnte falder ikke sammen under drift.
 5. Modstand mod eksterne faktorer. Silikonefterfyldningsmateriale ødelægges ikke som følge af temperatursvingninger, og når de afkøles til under-nul-temperaturer. Derfor kan den bruges til dekoration af dachas, der ikke opvarmes i den kolde årstid. Malingen nedbrydes ikke under forhold med høj luftfugtighed og ændrer ikke dens ydeevne under længerevarende udsættelse for ultraviolette stråler.

Farvemætning ændres ikke under drift.

 1. Miljøvenlighed. Materialet udsender ikke en ubehagelig lugt under farvning og under drift. Silikone maling har ingen emission af stoffer, der er skadelige for mennesker. Emulsionen beskadiger ikke huden, selv efter længerevarende kontakt med den.
 2. Fleksibilitet. Silikone maling er et af de mest fleksible materialer. Sprækker vises ikke på den malede overflade, og det selv kan maske defekter på mere end 2 mm tykke.

Silikone maling er ideel til dekoration af værelser med høj luftfugtighed.

Den eneste ulempe, der begrænser den udbredt anvendelse af denne type dekorative trimmer, er den høje pris sammenlignet med alternativer.

Lidt om købet. I betragtning af mikroklimaets egenskaber, skal du i loftet på badeværelset købe en silicone-malingsemulsion med maksimal "vejrtrækning" og vandafvisende egenskaber.

Du skal købe maling med en partikelstørrelse på mellem 30 og 60 mikron. Hvis mere, falder dæmpning af strøm og elasticitet af belægningen, falder mindre dampgennemtrængelighed.

Jeg anbefaler også at tænke på slidstyrke, når det er vådt. Det er nødvendigt at købe klasse 1 eller 2 maling i henhold til DIN EN under nummer 13300. I dette tilfælde er det nemt at vaske malingen med en svamp og vaskemiddel.

Tips til valg

Når du køber maling, skal du være særlig opmærksom på kvaliteten, selvom en sådan sammensætning vil koste mere. Hvis du køber en dårlig maling, skal overfladen dækkes i 5-6 lag, hvilket vil øge forbruget, så du får ikke mange penge.

Frosset maling mister sine tekniske egenskaber.

Desuden skal substandard maling mindre og efter et år eller to skal opdatere belægningen, hvilket vil medføre yderligere omkostninger.

Vær altid opmærksom på brugstid og opbevaringsforhold. Hvis den maling du køber i engroshandel, skal du sørge for, at den ikke fryser, da dette i høj grad hæmmer dets driftsegenskaber.

Resumé af

Nu er du bekendt med funktionerne i alle typer maling, der kan bruges til arbejde i sanitære anlæg. Og om, hvordan man kan sætte loftet i badeværelset med egne hænder, kan du lære af videoen i denne artikel, hvor du kan finde detaljerede instruktioner til at gøre denne type arbejde.

Hvis du er i tvivl eller spørgsmål - lad dem være i kommentarerne, hjælper jeg dig med at finde ud af det!

Hvordan vælger man en maling til loftet?

Af: Anastasia Isakova · Opslået 07/02/2017 · Opdateret 1/27/2018

Maleri loftet - et af de vigtigste stadier af reparation af rummet. Kvalitetsindikatorerne afhænger primært af den foreløbige overfladebehandling og det materiale, der anvendes til arbejde. Korrekt valgt loftmaling sikrer et godt resultat. Overvej flere typer af kompositioner og se, hvilken maling til loftet er bedre at vælge.

Hvad skal man overveje, når man vælger

Loftsmaling varierer i sammensætningskomponenter, der bestemmer dens egenskaber.

Ifølge den endelige teksturerede effekt er der 3 typer maling til loftet:

 • Matte loftmaling. Det har ikke reflekterende egenskaber, det vil sige det skinner ikke. Den største fordel ved uigennemsigtige sammensætninger er, at de dækker fine eksterne defekter ganske godt.
 • Semi-glans. Det har en lille reflekterende effekt.
 • Glossy. Et strålende overtræk, der danner en film, der afspejler lys.

Det er vigtigt at tage højde for, jo mere loftet glitter, jo mere synlige mindre overfladefejl. Loftet under det skal være helt fladt. Spiller en rolle og hvordan lyset er rettet. Hvis lamperne i lamper og lysekroner er rettet til overfladen, vil de mindste fejl være synlige. Forbered loftet for et sådant maleri med stor omhu.

Der er vaskbare farver, som kan rengøres ved hjælp af husholdningsværktøjer. Hvis der er et mærke på emballagen "resistent over for tørt slid", kan du kun tørre med en tør klud. Når en hånd holdes over en sådan overflade, forbliver et let spor på håndfladen (vandige emulsionssammensætninger). I tilfælde af almindelig hvidvaskning, er en sådan overflade ikke genstand for vask. Et sådant loft genoprettes ved at anvende en ny sammensætning.

Egenskaber af lokaler og interiør

Valget af maling til loftet afhænger af rummets stil og dens dimensioner.

Påfør en belægning med en blank effekt er mere passende i et værelse med lavt loft og lille størrelse.

Hvid maling til loftet bruges oftest i lejligheden, og ikke kun fordi det er en hyldest til tradition. Hvid farve gør rummet visuelt højere; som de siger - lofter "ikke knuse." I en lejlighed i minimalistisk stil er matbelægninger mere passende.

Til maling af loftet i stuen, påklædningsrum, soveværelse passende belægning med lav ydelse egenskaber. På badeværelset, køkken, på verandaen i huset bruges vaskbar maling. Det er ønskeligt, at det er med fungicide additiver, der forhindrer dannelsen af ​​mug.

Typer af maling

For at kunne navigere korrekt i en række maling, er det nødvendigt at vide, hvilke egenskaber de besidder. Næsten alle loftsbeklædning er vandbaserede sammensætninger med tilsætning af forskellige polymerer. De påvirker pris og kvalitetskarakteristika.

Tænk ikke på kridtet (hvidvask). Dette er den billigeste måde, men samtidig - den mest upålidelige. Hvidvaskning tørres, absorberer fugt og lugt, det kan ikke vaskes, tørres af. Tidligere hvidkalkede lofter på grund af manglende alternativer.

Derefter vil vi forstå, hvad er typer af maling til loftet.

Vandemulsion

Stoffer der danner en film efter tørring sættes til vandkompositionen. Fordelen ved sammensætningen er, at den er overkommelig. Retter let på overfladen, giftfri, ingen skarp lugt. Derfor bruges det ofte til at male loftet, især i rum, hvor der ikke er nogen stærk fugtighed, temperaturforskelle.

I videoen: Vælg en vandbaseret maling, maler vægge med den.

akryl

Denne type kan tilskrives "golden mean" efter priskategori. Fra navnet er det klart, at sammensætningen indbefatter acrylpolymerer. Akrylfilm giver slidstyrke, fugtresistens. Det falder ikke, det vil sige under påvirkning af ultraviolet stråling, ændrer malingen ikke farve, og absorberer heller ikke lugt. Farvende pigmenter kan give det nogen farve og skygge. Kan bruges til offentlige steder, cafeer, restauranter.

Designere i udvælgelsen af ​​maling bruger ofte specielle farvelayouter til at opnå den ønskede skygge. På grund af disse egenskaber er vaskbart akryl inkluderet i topsalget og er bredt repræsenteret på markedet af forskellige producenter.

latex

Det antages, at dette er den bedste maling til loftet, der dømmer ved evnen til at klamre sig til overfladen. Det er modstandsdygtigt mod fugt, slid. Masker mikroskader på grund af tilstedeværelsen af ​​latexpolymerer.

I nye bygninger, hvor husene krymper lidt, er det bedre at bruge denne type maling.

Vaskbare formuleringer kan påføres ved hjælp af svampe og bløde børster. Tørrer meget hurtigt (op til 2 timer), næsten lugtfri. På samme tid, takket være mikroporerne, passerer malingen luft, det vil sige "ånde". Til prisen er det dyrere end akrylkompositioner, mindre resistente over for UV-eksponering.

Silicium

Silikone loft maling tilhører kategorien af ​​god kvalitet belægninger. Blandt de gode egenskaber: elasticitet, evnen til at maskere mikroracks. Det afviser vand og forurening, men samtidig giver mikroporer fugt og damp til at passere gennem, det vil sige overfladen "trækker vejret". Det er præget af et lang levetid. Ligesom latex er den bedste sammensætning til at male lofter i huse med krympning.

Økologisk renhed, mangel på lugt gør den ideel til børns værelser og soveværelser.

silikat

Hvis du vælger en sammensætning til industrielle lokaler eller med høj fugtighed, er silicat baseret på flydende glas velegnet. Det har også forbedrede hygiejniske egenskaber. Alkalis, som er en del, giver ikke mulighed for at udvikle mikroorganismer.

Disse er specialiserede maling, der sjældent bruges til husholdningsbrug. De er ikke så elastiske som latex og silikone. Mikrorack kan forekomme på dem.

Hvad mere skal du vide

En vigtig egenskab ved maling er texotropi. Dette er kompositionens evne jævnt og uden striber fordelt over overfladen. Sammensætningen af ​​sammensætningerne skal være som frisk honning. I dette tilfælde er de lette at anvende på loftet med en rulle, børste, sprøjtepistol.

Vælg en rulle med en tilstrækkelig lang bunke. Det er godt gennemblødt i maling, og som følge heraf er det bedre fordelt over loftet.

Du bør ikke bekymre dig om f.eks. En hvidmalet maling under applikation på steder viser op lidt gule pletter. Dette er et specielt pigment til ensartet farvning og intensiteten af ​​belægningslaget, så du kan se, hvor den ikke er malet over overfladen. Efter tørring forsvinder pletterne.

Sådan forbereder du loftet til maleri

Først skal du bestemme, hvilken maling der skal dække overfladen.

For at male loftet med mat maling, er det jordet to gange, gipset og rengjort. Professionelle bygherrer anbefaler at anvende 3 lag kittet. Først efter det bliver maling påført. I nogle tilfælde, for at forsikre mod udseendet af microcracks, fiberglas eller ikke-vævet glat tapet er desuden limet til loftet.

I det tilfælde, når du planlægger at male med en sammensætning med en blank effekt, skal du desuden polere det sidste lag med et fint slibemiddel eller speciel slibemaskine.

Valg af maling

Hvilken slags maling til loftet er bedre - alle beslutter individuelt, fra design, overfladebehandling, rummets specifikation og prisen.

Vandbaserede formuleringer er billige, velprøvede. Men akryl er optimal i pris og kvalitet. Den bedste maling til loftet ifølge eksperter - latex eller silikone. Men begge disse typer er dyrere end akrylkompositioner. Elasticitet og holdbarhed - deres vigtigste fordele.

For lokaler, hvor der er høj luftfugtighed og skal overholde hygiejnekrav, skal der anvendes passende silikatmaling.

Førende producenter

Caparol

Tysk fabrikant, som har et udvidet netværk af distributører og virksomheder i mange lande. De producerer en bred vifte af farver. Blandt dem er højkvalitets silikone maling.

Produktlinjen indeholder også miljøvenlige sammensætninger baseret på økologiske ingredienser.

Tysk bekymring, repræsenteret i 20 lande. Blandt de forskellige typer af belægninger kan noteres sammensætning med et teksturmønster.

Dulux

Dette britiske selskab har mere end tre århundreder af eksistens. Ud over stor erfaring bruger anlægget de nyeste innovative teknologier i sit arbejde. For eksempel giver et specielt lyserødt pigment i hvide maling dig mulighed for at teste ensartetheden af ​​sammensætningen, efter at den tørrer forsvinder den.

Selvom omkostningerne ved disse malers maling er højere i forhold til andre, kompenserer kvalitetsindikatorer og lavt materialeforbrug pr. Kvadratmeter stort set prisforskellen.

Indenlandske producenter

Til den gennemsnitlige priskategori bør det polske selskab "Snowball" indgå. Fra indenlandske producenter noterer eksperter firmaet "Tex" (Skt. Petersborg) og "Expert" (firmaet "Descartes", Moskva). De er veletablerede på hjemmemarkedet. Det er forholdet mellem prisen på varer og kvalitet, der gør det muligt for disse producenter at udvide deres salgsmarkeder.

For at finde ud af, hvilken maling til loftet anses for at være den bedste, skal du kontakte rådgiverne for at få råd.

Hvis du selv laver reparationer, vil sælgere rådgive dig om at bygge hypermarkeder. For at de kan hjælpe dig med at vælge den rigtige maling til loftet, formidle dem de maksimale oplysninger: hvordan du vil se dit loft, hvordan det er forberedt, for hvilke værelser malingen er beregnet.

Processen med at vælge sammensætningen af ​​maling er stort set vanskelig. Det er svært for en person, der står over for reparationer for første gang at bestemme sortimentet af maling og lakbeklædning. Derfor vil generelle ideer i denne sag advare om mulige fejl.

Loftsmaling - hvilket er bedre?

Alle, der laver reparationer alene, står over for valg af værktøjer og materialer. Byggeforretninger tilbyder forbrugerne et stort udvalg, herunder maling til loftet. Ved hvilke kriterier skal man vurdere produkterne og hvad bedre maling at købe?

Loftsmaling - hvilket er bedre?

Kriterier for valg af maling

I starten er det fornuftigt at afgøre følgende parametre:

 • hvor køb af priskategorier er muligt
 • om loftet kræver våd rengøring og om det er i et tørt eller i et vådt rum
 • om du vil skjule fejlen på den malede overflade, eller det er helt glat
 • Har designopgaverne været indstillet (for eksempel at udvide pladsen på grund af overfladens farve og tekstur);
 • om der forekommer uheldige miljøfaktorer i lokalet (fx stænk af fedt i køkkenet).

Baseret på dette vil det være lettere at vælge den rigtige mulighed fra den generelle farvefarve.

I udseende er farverne:

Ifølge ejendommene er der også vandtæt og almindeligt. De førstnævnte er velegnede til værelser som et badeværelse og et køkken. Badeværelset er konstant høj luftfugtighed, og i køkkenet kræver det ofte vådt rengøring af loftet på grund af udseendet på overfladen af ​​sod eller fedt.

Vandtæt maling til intern brug

Den mest egnede type maling til loftet

Det skal straks præcisere, at for overflader som loftet, ville den bedste løsning være vandbaseret maling. Der er vandbaserede og vanddispersionsblandinger på markedet. De adskiller sig ved, at de førstnævnte ikke er fugtbestandige, dvs. overfladen, der er malet af dem, er ikke egnet til vådrensning. Den anden maling opløses ikke ved vådrensning. Der er også olie maling, men det er meget tæt og ikke luft gennem, hvilket kan føre til ødelæggelse af overfladen. I modsætning til olie passerer vand-emulsionsblandingen perfekt luften. Det er modstandsdygtigt over for ild og giftfri, lugtfri. Det tørrer også hurtigt i arbejde (fra to timer), er let at anvende, varer lang tid. Vigtigt kan vandbaserede blandinger klokkes i enhver skygge. Til salg er de hovedsagelig i hvidt.

Typer af vandbårne maling

Enhver køber kan afhente tonen til farvningen og direkte i butikken får mulighed for farve. Dette er meget praktisk, når du løser bestemte designproblemer.

Egenskaber og tekniske egenskaber ved malingstyper

 1. Silikat. Disse er suspensioner af forskellige komponenter i en vandig opløsning af alkalimetalsilicater. Disse blandinger har høj luft og dampgennemtrængelighed, er modstandsdygtige mod UV-stråler, miljøvenlige, har brandsikker egenskaber. Til overflader malet med silikatblandinger holder fast snavs ikke godt. Billige. Fra minerne kan vi fremhæve det faktum, at de ikke er vandtætte, ikke meget modstandsdygtige over for slid. Ved arbejde med silikatforbindelser vises et uopløseligt bundfald hver anden dag, hvilket ikke indebærer opbevaring eller brug efter mere end 24 timer.

Ceresit CT 54. Silikatmaling til indvendig og udvendig

Mineral maling og deres typer

Vandbaseret maling baseret på PVA med tilsætning af akryl

Akryl vandbaseret maling til lofter og vægge

Latex maling til indendørs arbejde

Silicone Ceiling Maling

Yderligere tilsætningsstoffer

Ud over de vigtigste egenskaber er det værd at overveje følgende nuancer, når man vælger maling. Hvis du planlægger at male loftet i badeværelset, så skal du kigge efter en blanding med fungicide tilsætningsstoffer til bekæmpelse af skimmelsvamp og svampe. Fabrikanter tilføjer ofte forskellige antiseptika til blandingen for at beskytte mod alle former for mikroorganismer. Thixotrope egenskaber sikrer en jævn fordeling af maling på overfladen. For at give overfladens dekorative egenskaber er tekstiladditiver. Det er en slags fint pulver, der skaber en grov overflade både ved berøring og visuelt. Producenter tilføjer også matting agenter. Imidlertid vil malinger med disse urenheder være endnu mindre modstandsdygtige over for ydre påvirkninger.

Mal forbrug

Valget af maling påvirkes også af mængden af ​​emulsion brugt under brug. Som regel angives blandingens strømningshastighed på fabrikanten af ​​banken. Husk at når du arbejder med forskellige overflader, kan mængden af ​​brugt maling øges. Så når du maler tapet eller gips, vil de samlede omkostninger ved blandingen stige med ca. 15%. For at forstå, hvilket volumen af ​​emulsionen du skal købe, er nedenunder et bord.

Tabel. Forbrug af populære typer maling, når man maler en flad overflade med et enkeltlags rulle.

Forskellige overflader og farvestoffer

At arbejde med vandbaseret maling er meget bekvemt og simpelt. Der er dog nogle regler, der bør overvejes, når de arbejder. Desuden påvirker forskellige typer overflader valg af materiale og forbrug. Også med ukorrekt forberedelse af overfladen til maling kan materialeforbruget øges væsentligt, eller farvegengivelsen vil blive forvrænget.

 1. Oftest anvendes vandbaseret maling til glatte overflader. Gipset kan imidlertid være dekorativt og groft. I dette tilfælde øges malingforbruget, og det er værd at give fortrinsvis de emulsioner, der har høje dækningsegenskaber.
 2. Det er værd at være opmærksom på en sådan indikator som malingens viskositet. Det angiver forholdet hvor emulsionen kan fortyndes med vand. Ofte fortyndes vandbaserede maling med vand på arbejdspladsen, så det påførte lag er så tyndt som muligt. Men hvis blandingenes viskositet er lav, er det strengt forbudt at gøre dette, ellers bliver du nødt til at anvende et ekstra lag.
 3. Mal bedre i dagslys. Denne type belysning giver dig mulighed for at se alle nuancer af arbejdet. Dette gælder især, hvis arbejdet udføres med hvid eller lys maling, som måske ikke er synlig under elektrisk belysning.

Læg loftet bedre i dagslys

Trin for trin instruktioner til måling af loftet

Trin 1. Først bliver overfladen fuldstændigt ryddet fra den tidligere coating. Hvis der er søm på loftet, skal du slå dem ud for tilstedeværelsen af ​​ustabilt gips og kitt, hvis der er nogen. Alle hulrum skal være godt primet og fyldt med en hætte. Ved hjælp af en skruetrækker eller en smal genstand skal du kontrollere alle led mellem loft og vægge for hulrum. Om nødvendigt er de også fyldt med kitt. Hvis der er store og brede revner, kan de forsegles med et forstærkningsnet.

Efter at loftet er justeret maksimalt, skal en primer påføres på overfladen. Den påføres i to lag - processen udføres bekvemt ved hjælp af en penselbørste. Primeren tørrer i mindst 10 timer.

Sekvensen af ​​forberedelsen af ​​loftet til maling: a - rengøring af mørtel med en skraber, b - udjævning af bunden, c - udjævning af leddelt flyde.

Trin 2. Efter loftet sandpapir fint sandpapir, så overfladen var helt glat. Ellers vil alle fejl og uregelmæssigheder komme ud efter maling.

Trin 3. Derefter primeres loftet for at forbedre vedhæftningen af ​​den malede overflade med det påførte materiale. Primeren skal være helt tør før malingen.

Trin 4. Arbejdet udføres med en rulle med en lang lur. Før du anvender malingen i loftet, skal rullen rulles for at slippe af med overskydende blanding.

Instruktioner til maling af loftet

Trin 5. Påfør derefter det første lag meget tyndt. Med en tæt applikation kan maling begynde at boble og loftet skal redone. Hele overfladen skal males ad gangen, indtil den er helt tør. Ellers vil overgangen være synlig maling. Hvis der efter påføring af det første lag blev fundet ikke-malede områder, bør du ikke tage børsten op. Da den vandbaserede maling tørrer hurtigt, vil disse friske pletter være synlige, selv efter tørring. Alle fejl korrigeres, når blandingen genmonteres.

Trin 6. Efter fuldstændig tørring af det første lag skal du anvende den anden. Som regel kan det næste lag påføres efter 2-3 timer. Imidlertid er det tid til at tørre lakken på etiketten. Hvis spredningen af ​​det påførte materiale ikke er den højeste, er det muligt at dække overfladen en tredje gang. Samtidig bør tiden for at tørre det andet lag øges.

Trin 7. Det er også vigtigt at tage hensyn til målretningen, ellers vil alle fejl straks være tydelige. Det første lag påføres vinkelret på det andet, og det sidste - i retning strengt fra vinduet.

Rulleens retning, når man maler loftet

Valget af materialer til reparation kan dikteres ikke kun af kriterier med hensyn til omkostninger og kvalitet. Mange forsøger at løse designproblemer. For eksempel afspejler glansen perfekt lyset og udvider visuelt rummet. Det er dog værd at huske, at denne form for belægning fremhæver alle overfladefejl. En mat finish vil bedre skjule enhver ujævnhed, men til hyppig rengøring vil en mat finish ikke fungere. Derfor, ofte til badeværelset, stue og køkken købe en anden maling til loftet.

Sådan justeres loftet med dine egne hænder?

Detaljerede instruktioner til udjævning af loftet med egne hænder kan findes i denne artikel. Læs også materialet om at male loftet med vandbaseret maling på gammel maling.