lofter

For at efterbehandling af loftet skal være så vellykket som muligt, er det nødvendigt at forberede overfladen til arbejde korrekt. Priming er et meget vigtigt stadium, som ikke bør overses på nogen måde. På funktionerne i forberedelsen af ​​loftet til maleri taler senere.

Indholdsfortegnelse:

Primer til lofttyper og funktioner

Primerens hovedkomponenter er farvestofpigmentet og stoffet til dannelsen af ​​filmen. Antallet af lag bestemmes af rummets individuelle karakteristika og loftets fladhed. Med en maksimal forskel på tre millimeter anbefales det at anvende en dyb penetrationsprimer.

Hovedformålet med primeren er at reducere fugtabsorptionen ved overfladen. Afslutning af loftet med gipsmørtel uden primer vil resultere i en ujævn fordeling af fugt. På samme tid reduceres niveauet af adhæsion af loftet med malingen, dets tørring og tab af attraktivitet af udseende.

I forhold til overfladetypen er der flere typer primer:

1. Akrylprimer - indeholder i sammensætningen af ​​akrylpolymerer påført beton, træfiberglas, pudset, mursten, cementoverflader. Sammensætningen er vandbaseret inden påføring af vandbaseret maling.

Husk, at det i boliger er tilladt at bruge kun alkyd-, akryl- og mineralbaserede forbindelser.

2. Alkyd sammensætning - har høj styrke, bruges på flisebelagt, glas, ståloverflader. Det er strengt forbudt at anvende en alkydprimer på gipsplader og pudsede baser.

3. Mineralversionen af ​​primeren er den mest populære, den bruges på overflader af mursten, beton, gips, luftbeton, skumbeton. Hovedkomponenterne i denne sammensætning er stoffer i form af cement, gips, kalk.

Til maling af træ, metal loft ved hjælp af en primer på maleri basis. Til sin produktion anvendes linolie, harpiks, syntetisk eller naturlig oprindelse. Der er også forbindelser med en særlig handling, de gør belægningen anti-korrosion og fugt-resistente.

Primeren med dyb penetration styrker overfladen og trænger dybt ind i afstanden fra 0,3 til 2 cm. Nogle forbindelser kendetegnes ved tilstedeværelsen af ​​antiseptiske indeslutninger, som forbedrer svampens modstand, skimmel, rot.

Kvarts primeren indeholder sand i sammensætningen, efter påføring på overfladen gør den groft og derved forbedrer vedhæftningen med efterfølgende finishmaterialer.

Nogle primer muligheder er en komplet belægning, i hvilket tilfælde de anvendes i flere lag. Den første omfatter fortynding af sammensætningen med vand.

Det anbefales ikke at behandle lofter i rummet med primere under emaljen. Da disse forbindelser indeholder alkydharpiks, usikre for menneskers sundhed.

Særlige egenskaber ved loftpåfyldning med forskellige typer primere

I forhold til typen af ​​yderligere efterbehandling udmærker sig følgende primervarianter:

 • under emaljen;
 • under maling på vandbasis
 • universelle formuleringer;
 • formuleringer til særlige formål.

Det er muligt at lave en selvprimer ved at fortynde vandet med en kitt og PVA lim eller fortynding af maling med et opløsningsmiddel i et forhold på fire til en.

Primeren under emaljen indeholder pigmentindeslutninger, harpikser og yderligere additiver. Til fortynding anvendes opløsningsmiddel eller opløsningsmiddel. Vandig primer indeholder latexadditiver og syntetisk dispersion. Til fortynding under anvendelse af de sammensætninger, som fabrikanten anbefaler i instruktionerne. Vandbårne primere anvendes meget til applikation til loft og vægge. Efter tørring danner det en belægning med forøget tæthed.

Derudover er der universelle kompositioner, der passer til næsten alle typer finish. Forøg belægningens styrkeegenskaber, hvilket sparer betydeligt på efterbehandling, især ved brug af maling.

Emulsionsprimeren bruges til at styrke gamle løsne overflader, indeholder en modificeret version af vinyl, som har gode fugtighedsbestandige egenskaber. Primeren af ​​emulsionstypen påføres overflader af beton eller gips.

For en porøs overflade af træ eller gips anvendes en latexbaseret primer med forstærkende egenskaber. Dette værktøj udfører funktionen til at forberede loftet til yderligere efterbehandling. Stærkt ikke egnet til kalkoverflade.

Fordelene ved primet loft

Primeren påføres på loftet både på forberedelsesstadiet og efter det. Sammensætningen danner en beskyttende belægning, der beskytter loftet mod ydre stimuli og mekanisk belastning.

Blandt de vigtigste fordele ved at primer loftet i et privat hus bemærker vi:

1. Nivellering af overfladen - Primeren fylder helt alle porerne, hvilket eliminerer yderligere byggeri defekter.

2. Forbedrer overfladens vedhæftning med forskellige typer finishmaterialer. Efter at primeren tørrer, bliver overfladen hård, takket være den kombinerer den godt med maling, kittet, fliser, dekorativt gips og andre efterbehandling materialer.

3. Det har en antiseptisk virkning - tilstedeværelsen af ​​antimikrobielle komponenter i sammensætningen øger belægningens modstand til udseende af svampe, forme, korrosion.

4. Forbedring af brandsikkerhed er en fordel, der er forbundet med visse typer primere, der gør overfladen ikke brandfarlig.

5. Fugt overfladen og reducer malingsforbruget. Primeringen af ​​overfladen fører til dannelsen af ​​en gennemsigtig film, som reducerer loftets porøsitet, samtidig med at farvestoffets forbrug reduceres væsentligt.

Beton, puds og gipsplader skal behandles med en primer. Dette reducerer ikke kun omkostningerne ved yderligere efterbehandling, men forbedrer også belægningens ydeevne.

Før det sekundære maleri af loftet anbefales det at pre-påføre primeren. I dette tilfælde vil sammensætningen reducere risikoen for farvning efter farvning.

Priming loftet før maling har følgende fordele:

 • male jævnt læg ned på overfladen;
 • fugt trænger ikke ind i loftet, især til køkken og badeværelse;
 • farvestrukturen tørrer jævnt
 • maling forbrug er reduceret mindst 1,5 gange.

Inden du vælger en primer, skal du bestemme den overflade, den skal påføres, samt muligheden for yderligere efterbehandling. Teknologien til at anvende en primer på plaster, gipsplader og træloft er anderledes. Med kvaliteten af ​​plastering er det nok at dække overfladen med et enkelt lag af primer, vent til det tørrer ud og fortsæt til yderligere efterbehandling.

Forberedelse til at forme loftet: forberedelse af værktøjet og valg af primer

Inden reparationer påbegyndes, er det nødvendigt at frigøre rummet fra møbler og andre genstande, der spærrer rummet. Foreløbig udføre en række sådanne aktiviteter:

1. Gratis pladsen. Fjern lysekronen fra loftet, hvis det er tilgængeligt. Dæk gulvet med plastfolie.

2. Sluk den elektriske ledninger, da du har at gøre med et vådt miljø. Og loftet i arbejdet skal fugtes.

3. Luk vinduet og døråbningerne med en film for at undgå forurening.

Det anbefales at afslutte loftet til væggene, i så fald minimeres risikoen for beskadigelse af tapet eller maling.

Vær opmærksom på sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med tilberedning af loftet, brug kun højkvalitets værktøjer og personlige værnemidler. Sørg for at bære en lys hovedbeklædning for at undgå at få primeren på håret. Forbered også en åndedrætsgas- eller bomuldsgas-dressing. Handsker til brug er ønskeligt, men ikke nødvendigt. Klargør et metal-let trinladder, en ståltrugel, vand og en beholder til det, flere forskellige ruller og børster fra værktøjerne til at prive loftet.

Den indledende fase er baseret på fjernelse af den gamle coating. I nærværelse af hvidvask, vask det med vand, til denne brug en rulle, som regelmæssigt dyppes i en beholder for vand. Anvend jævnt vand til overfladen af ​​loftet, gentag processen flere gange. Efter udtørring af hvidvaskningen skal du fjerne den med en metalskarp spatel. Dernæst skal du tørre loftet med en klud godt fugtet med vand.

Hvis der tidligere blev installeret polystyren skumplader i loftet, er det nok at fjerne fliserne med en spatel og derefter slippe af med restene af lim.

Fjernelse af maling foregår ved hjælp af specielle opløsningsmidler, en bygnings hårtørrer eller sandpapir. For det første anbefaler vi, at du bruger den mekaniske metode. For at gøre dette skal du bruge smørepapir eller en børste på metal for at fjerne maling fra overfladen. Hvis efter dette forblev maling på loftet, brug bygnings tørretumbler til at varme det og igen bruge den mekaniske metode til fjernelse. Det er mere simpelt, at det er kostbart at anvende et opløsningsmiddel, hvormed malingen vaskes fra loftet med rent vand.

Efter at slippe af med den gamle finish skal behandles loft:

1. Undersøg overfladen, fjern gipset, som er dårligt fastgjort i loftet.

2. Kontroller leddene mellem væggen og loftet, hvis der er hulrum, rengør dem, og belæg dem med cementmørtel eller kitt.

3. Kontroller loftets ensartethed, anbring en primer i flere lag.

4. Næste kommer tømmerprocessen til loftet, som foregår i to faser. Hvert lag af putty forprimeret.

5. Efter færdiggørelse af putty er overfladen også dækket med en primer for at reducere malforbruget.

Do-it-yourself loft priming: funktioner i designet af primer til loftet

Primerforbruget bestemmes af den type overflade, som den påføres, såvel som antallet af lag. Primer på beton skaber en ruhed på overfladen, oftest anvendt i to lag. Som et færdigmateriale skal du i dette tilfælde bruge kittet, fliser, gips. Standardforbruget af en sådan primer er 250 gram pr. Kvadratmeter.

Blandt fordelene ved primer til beton bemærker vi:

 • hurtig tørring
 • counter alkaliske miljø;
 • fugt modstand;
 • brugervenlighed;
 • dampgennemtrængelighed.

Primeren med antiseptiske egenskaber anvendes ofte på loftet for at forhindre skimmel og mugg på den. Oftest bruges den til behandling af badeværelser, kældre, bade og saunaer. Forbruget af en sådan primer er 300 gram pr. Kvadratmeter.

Der er to hovedteknologier til at anvende en primer:

Enhver primer er et koncentreret stof, som er fortyndet i henhold til producentens anvisninger. Forbered en primerbeholder, der passer til rullens størrelse. Ved anvendelse af den manuelle metode udføres en primer med en rulle og børste. Den mekaniske metode indebærer anvendelse af en sprøjtepistol.

Bemærk at det er nødvendigt at fortynde primeren strengt i henhold til instruktionerne, en for stor mængde vand, nedsætter sammensætningen og fører til ujævn tørring. Det første lag påføres vinkelret på sollyset. Det næste lag påføres omvendt.

For korrekt anvendelse af primer pluk det op i forhold til loftet. Fjern støv og snavs fra loftet, og sørg for at affedt overfladen. Det første lag påføres det rydde loft, det andet - før plastering.

Intervallet mellem påføring af lag er mindst to timer. Under alle omstændigheder skal du læse instruktionerne, inden du begynder arbejdet. En kombination af flere primere på samme loft er muligt. Det første lag har vandafvisende egenskaber, det andet er antiseptisk. Nogle eksperter anbefales i dette tilfælde at anvende en universel sammensætning, som har et multifunktionsspektrum og er perfekt til alle overflader.

Har jeg brug for en primer til loftet for maling af vandbaseret maling

Behovet for primer

Forbrugerne vælger ofte en vandbaseret maling til loftet, da det passer til ethvert materiale, kræver ikke fortynding med specielle væsker, og i butikken får man virkelig forskellige typer.

Vandig emulsionsblæk er en vandig emulsion bestående af indbyrdes forbundne små elementer. Hvis den f.eks. Påføres til en primet loftplade, så vil vandet gradvist fordamme under tørreprocessen, og en stærk film vil forblive på overfladen. Hvis du ikke lægger en primer på overfladen af ​​gipsvæg, beton, mursten, gips, kitt, så vil vand blive absorberet i deres porøse base. Resultatet vil være en krænkelse af belægningens integritet og uklarhed, hvor der stadig kan forekomme grimme pletter.

Mange nybyggere til byggebranchen spørger: "Skal loftet primeres før maleri?". Det er absolut nødvendigt, fordi brugen af ​​jord vil reducere forbruget af maling og lak, modstå udseende af pletter, fastgør det færdige lag af maling, øg de fugtighedsbestandige egenskaber ved enhver overflade, gør den pålidelig og holdbar. Når man bruger en primer, modtager den behandlede overflade beskyttelse mod svampens skadelige aktivitet, form, korrosion.

Primering af loftsplinten før maling er også nødvendigt, især den der har en porøs struktur (træ, skum, polystyren osv.) For at slippe af med uregelmæssigheder og andre fejl. Basebordet, der i første omgang har en hvid farve, er ofte malet for at passe den ind i rummet. Kyndige håndværkere anbefaler at primeres før installation.

Primervalg

Ved reparationsarbejde er loftet oftest malet med følgende materialer:

 • gips (antyder en ukompliceret type efterbehandling, hvis det hårde arbejde er lavet med høj kvalitet);
 • tapet til maleri (primer vil bidrage til at skjule de eksisterende revner og overflade uregelmæssigheder);
 • gipsvæg (i nærvær af en sådan suspenderet struktur maling efter priming vil give overfladen en smuk farve, vil beskytte gipsvæggen mod ændringer i fugtighedsniveauer);
 • maling (tidligere malet overflade).

Når du vælger en type primer til påføring på loftet og loftlisterne, skal du tage hensyn til anvendelsesområdet og den særlige sammensætning.

Sådanne jordtyper er kendt:

 • alkyd;
 • akryl;
 • shellak;
 • aluminium;
 • polyvinylacetat;
 • epoxy;
 • Silikat.

Alkydblandingen er uerstattelig, hvis overfladen er lavet af træ eller metal.

Akrylprimmer skal købes, hvis overfladen er lavet af materialer som mursten, beton og gipsvæg. Denne type primer har tendens til at trænge ind i overfladelaget med 10 cm, hvilket muliggør dyb imprægnering og øget vedhæftning.

Shellac blandingen skal bruges, hvis loftet er lavet af nåletræ. Denne type jord forhindrer frigivelse af harpiks. Hvis knuder eller revner findes på overfladen, vil shellac primer ikke tillade ubehagelige mørke pletter at forekomme på disse steder.

Aluminiumsjord har egenskaberne til pålideligt at beskytte træet fra skimmel og meldug, da det har fugtigheds resistente egenskaber.

Polyvinylacetatblanding er nødvendig for metal, beton, træ, pudsede overflader. Det bør kun bruges i kombination med en speciel maling.

Epoxy primer er perfekt påført betonen (skaber en pålidelig vedhæftning med belægningen) og metal (skaber en god vandtætning, forhindrer fænomenet korrosion).

Silikat typen af ​​jord skal vælges, når loftet af gips, beton, mursten skal behandles. Dens fordele omfatter modstand mod nedbør. Silikatprimer er tilladt at anvende, når der udføres efterbehandling på gaden. Da producenterne har medtaget alkalier i en sådan jord, vil skadelige mikroorganismer ikke formere sig på overfladen, de har behandlet og beskadiger dens integritet.

Forbindelser, der er egnede til loft- og loftsplint, omfatter dybe penetrationsprimere (såsom ProfiGrunt), farveløse forbindelser (såsom SuperGrunt) med antifungale egenskaber (for eksempel CT 99), klæbemiddel (for eksempel betonkontakt) og andre.

For at udføre reparationen af ​​loftet i henhold til reglerne, skal du installere yderligere belysning. Tiden for fuldstændig tørring af primeren på overfladen er 8-12 timer.

Priming Tips

For at anvende jorden på loftet og basispladen, skal du forberede:

 • rullelejer;
 • pensel;
 • sandpapir;
 • skruetrækker sæt;
 • maleri gitter;
 • spatel;
 • efterbehandling kittet;
 • handsker til beskyttelse af hænder under arbejdet.

Primering af loftet før maling er nødvendigt efter fjernelse af den gamle belægning, kontrol og overfladebehandling. Hvis der er hvidvask, vaskes det af med en rulle og et bassin med varmt vand. Hvis tapet er klistret, fjernes de med en spatel eller en boremaskine med en dyse. Når loftet er foret med fliser, er det revet af, og limen vaskes af med vand. Næste er inspektionen af ​​loftet. Hvis gipset er afskallet, fjernes fragmenterne med en bred spatel. I leddene med vægge med en skruetrækker for at kontrollere om der er hulrum. Når de opdages, bliver de puttyed op. Hvis der findes store revner, skal de limes sammen med forstærkningsnet.

Anvendelse af en primer hjælper med at beskytte den nye belægning mod skader. Ved udførelsen af ​​arbejdet er badet fyldt med sammensætningen, en rulle med et langt håndtag dyppes ind i det. Det dyppes i jorden, lidt presset mod beholderens ribbeflade og loftet er belagt i den valgte retning. Før du anvender det andet lag, skal du sørge for at give den første en normal tørre.

Husk at du har brug for en rulle, ikke kun med et langt håndtag, men med en lang lur. Hvis du tager skumgummi, dannes bobler på den malede overflade. Eksperter anbefaler købsværktøjer med naturlig og kort lur - hvis du planlægger at reducere forbruget af primer.

Maleri skal starte fra døren og fra leddene i loftet med væggene. En bred pensel hjælper med at holde en strimmel på 5 cm rundt om loftets omkreds, så det senere er let at male det med en rulle.

Bemærk venligst, at forberedelsen til maling af basispladen udføres på samme måde som loftoverfladen: kittet fjerner uregelmæssigheder, led, monteringsfejl, så overfladen slibes, rengøres af snavs og primet.

I mangel af praktisk erfaring kan du støde på et sådant fænomen, når loftet bliver tørret på steder efter tørring. Dette kan fremkalde en tæthed af maling, så når der påføres en strimmel vises langs kanterne og i midten. For at forhindre dette males fortyndingen strengt i overensstemmelse med instruktionerne, og rullen bevæger sig ved en W-formet bevægelse. Et uregelmæssigt jordlag kan også provokere "banding". For at undgå dette bør efterrullingen af ​​rullen i primeren være en god roll og slippe af med overskud. For at undgå misfarvning og skrælning maling er det nødvendigt at forsigtigt forberede overfladen af ​​loftet før priming og maling.

Video "Sådan forbereder du dig på maling af loftsplint"

Denne lille video viser tydeligt, hvordan man korrekt praler og maler en baguette for at få det til at se perfekt ud.

Rådgive en primer til maleri vægge og lofter

God aften! Venligst rådgive en primer til maleri vægge og lofter. Jeg forstår at ceresite CT17 primed. Det er umuligt. Først, gul, og for det andet, meget groft til berøring efter tørring. Du har brug for en primer bare til maling, at være gennemsigtig efter tørring og at være uden ruhed. Er der sådan?

Remonter / skrev:
Er der sådan?

Ja, den sædvanlige, akryl universelle. Hver producent producerer sådan, hvilken der findes i nærmeste butik, og køb en. Den er hvid i flydende form, som mælk, når den tørres, er den gennemsigtig. Du skal allerede have en færdig overflade til maling, og du behøver ikke nogen forstærkende egenskaber og dyb penetration, IMHO.

Remonter / skrev:
Er der sådan?

Ja, den sædvanlige, akryl universelle. Hver producent producerer sådan, hvilken der findes i nærmeste butik, og køb en. Den er hvid i flydende form, som mælk, når den tørres, er den gennemsigtig. Du skal allerede have en færdig overflade til maling, og du behøver ingen forstærkende egenskaber og dyb penetration, IMHO, nafik..

Nadejda, fortæl mig, jeg har en primer baseret på akryl hydrosol. Er det det samme som akryl? Ja, akrylprimere anbefales til maling.

Remonter / skrev:
Nadejda, fortæl mig, jeg har en primer baseret på akryl hydrosol. Er det det samme som akryl?

Jeg har ingen anelse)) Læs hvad der er skrevet på banken med det.. Nå eller se efter en beskrivelse på internettet, vis her)

Remonter / skrev:
Nadejda, fortæl mig, jeg har en primer baseret på akryl hydrosol. Er det det samme som akryl?

Jeg har ingen anelse)) Læs hvad der er skrevet på banken med det.. Nå eller se efter en beskrivelse på internettet, vis her)

Nadejda, ja, selvfølgelig!

Jord düfa TIEFGRUND RD314 LF

Høj kvalitet, dybt penetrerende og styrende primer for at forbedre vedhæftningen af ​​byggeløslige blandinger og dispersionsovertræk med basen og mellem hinanden. Normaliserer absorption og styrker løse og støvede baser. Indeholder ikke opløsningsmiddel, opfylder miljøstandarder. Alkalieresistent. Dampgennemtrængelig. Specielt anbefales til gipsholdige, slibende og andre problematiske baser.

• Høj koncentration af fin polymer giver:

 • dyb penetration i fundamentet og dens styrkelse
 • adhæsion af fint porøse overflader
 • Mulighed for fortynding op til 1: 4
 • nem anvendelse og hurtig tørring
  • Ansøgning indenfor og uden for lokalerne

Forbrug 12m² / 1l
Tæthed 1,00 g / 1sm³
Tyndere Vand
Pakning 5l, 10l
Værktøjsrulle, børste, spray
Opbevaring På et tørt, køligt sted.
Farve Farveløs

ved en temperatur på 20 ° C og en relativ luftfugtighed på 65%:

 • på berøring 3 timer
 • mellemlags-tørring i 10 timer

fuld tørring 12 timer

Underlaget skal være stærkt, rent, tørt og brugbart. Sprækker og huller skal udfyldes.
Udsættelse

Behandle smuldrende baser med våd på våd metode indtil fuld mætning og overfladeforstærkning. På andre baser - som det er sædvanligt i primingsteknikken - at fortyndes til den ønskede konsistens afhængigt af basen. Tilsætningen af ​​vand må ikke overstige 50%, med undtagelse af luftbeton, her kan du tilføje op til 100% vand. Den tørrede overflade skal ikke skinne! De følgende lag anvendes: alle dispersionsmalinger og syntetiske plaster af mærket "düfa". Påfør som alle primere med en pensel. Det er også muligt at anvende med en rulle eller spray (ved hjælp af en passende enhed), men applikationen med en børste giver en perfekt stærk base. For at bevare jordens dybe virkning blandes ikke med andre malinger og lakker.
Generelle krav til base

Egnede holdbare, tørre og rene baser, teknisk forsvarligt forberedt. Vi anbefaler at overholde FOB, DIN 18 363, del C, stk. 3. Sterke baser indeni behøver ikke yderligere priming. Intermitterende dæksel til fjernelse uden rest.

Forberedende forberedelse og priming

Nye plaster af Pis, PII og PIII mørtelgruppen, ny beton

Efter to til tre ugers tørring (forbedrede placeringer af fladder) skal du behandle med Tiefgrund LF D 314 primer. På den nye beton skal du fjerne (om nødvendigt) fordybningsolien med et fluidiserende rengøringsmiddel og en varm dampstråle.

Mineralplaster, lette smuldrende plaster og overfladebetonet beton

Primer Tiefgrund LF, D 314 eller

Tiefgrund TB D 315.

Lidt knusende, holdbare gamle belægninger.

Meget ødelæggende gamle belægninger.

Behandl med primer Tiefgrund LF, D 314,

overfladeforvask

Fragile, exfolierende gamle malingbelægninger og plaster

Fjern uden rester og afhængig af basen behandles med brudt Tiefgrund LF, D 314 eller Tiefgrund TB D 315.

Overflader med skimmel, mos og alger.

Fjern plasken grundigt, skyll og tør godt. Efter tørring anbringes med en pensel "Sanierlösung FA, D 113" og lad den tørre i 24 timer.

Rengør tørt og behandl med "Tiefgrund TB D 315" primer. Vi giver ikke garanti for overtræk på urensede overflader.

Rengør med et befugtningsmiddel ved hjælp af korundfibre. Skyl godt med vand. Se tech. ark nummer 5 BFS.

Klinker murværk, silikat mursten udenfor

Sømmene skal være uden revner, der kun er egnet til frostbestandig kvalitet, murværket skal have naturlig fugtighed før påføring. Forsæt overfladerne, der er beskadiget af sod med jernsalte og nikotin med "Isolierdeck-Farbe", og påfør derefter en facadefarve, der indeholder et opløsningsmiddel.

Holdbar elastisk fugemasse til sømme og tætningsmidler

1 l, 5 l, 10 l
fortynding

Maksimum op til 10% med vand
forbrug

Ca.. 100-200 ml / m², afhængigt af basisens struktur. Den nøjagtige udgift er etableret ved forsøgsmaleri på objekt.
Anvendelsestemperatur

Afhængigt af jorden, fortyndes med vand maks. i forholdet 1: 4.
Tørretid

ved berøring 3 timer, interlaminær tørring 10 timer, fuld tørring 12 timer ved en temperatur på 20 ° C og en relativ luftfugtighed på 65%.
Værktøjsrengøring

Skyl straks efter brug med vand.
opbevaring

I en tæt lukket beholder på et køligt sted beskyttet mod frost. Brug straks fortyndet materiale.

Jorden er ikke billig, 5 liter omkring 600 rubler.

Hvordan vælger og korrekt applicerer primer til loftet?

Den moderne tilgang til reparationsprocessen indebærer brug af en række materialer. Dette gælder også primer til loftet. Omkring denne mælkefarvede væske er der konstant tvister: nogle herrer ser ikke hensigtsmæssigheden i dens anvendelse, andre taler imod primæren som en væsentlig reparationsdel. For at undgå tvivl skal du være opmærksom på alle anvendelsesmuligheder.

skæbne

Hvorfor har vi brug for en primer - sådan et spørgsmål stilles ikke kun af nyankomne til byggeprocessen, men også af meget erfarne håndværkere. Formålet med væsken er som følger:

 1. Hærdning af betonoverfladen. Væskekonsistens gør produktet let at absorbere. Vandet indeholdt i det under indflydelse af positive temperaturer fordamper gradvist, hvilket efterlader faste partikler i betonen. Sidstnævnte er ansvarlige for at øge styrken af ​​loftoverfladen.
 2. Øget vedhæftning. Primeren skaber en film i loftet, der forbedrer pladens og finishmaterialets vedhæftning.

Nogle typer af produkter har bakteriedræbende egenskaber. Efter deres anvendelse bliver overfladen af ​​loftet modstandsdygtigt over for mug og udvikling af svampesporer. Denne kvalitet er uvurderlig for værelser, hvor børn er i lang tid, såvel som personer med sygdomme i åndedrætssystemet.

Ofte opstår spørgsmålet om, om der skal primer loftet før malingen. Hovedformålet med værktøjet er at forhindre fugtabsorption fra loftoverfladen. Et savnet flydende behandlingstrin under farvning vil manifestere sig i, at det vil tage flere lag for jævnt at dække hele overfladen. Selv forårsager en kit, er det umuligt at udelukke sandsynligheden for, at malingen efter en tid vil begynde at smuldre.

Hvad er primerblandinger

Materialer til bearbejdning af loftfliser har en anden sammensætning afhængig af typen af ​​basisoverflade. Det er også vigtigt at overveje typen af ​​værelse. For eksempel akryl, alkyd primer, samt et værktøj, der har en mineral base - det bedste valg for værelser i huset, lejlighed, kontor.

Akrylprimer kan have en anden sammensætning, der giver dig mulighed for at opdele det i flere typer.

imprægnering

Et sådant værktøj er nødvendigt, når du arbejder med et løs grundlag. Løs struktur af gipsblandinger giver kittet det middel, der indeholder latex, til at trænge ind i en dybde på 10 cm. Som et resultat - en monolitisk base, som vil vare længe nok.

opstrammende

Især trænger ikke ind i basen. Dens formål er at binde de dele af basen, der lukter løst. Denne sammensætning anvendes f.eks. Hvis loftet er dækket med gips med en lille brøkdel. En sådan primer er også nødvendig, hvis du vil styrke mindre revner. Begge disse typer primer er vist at arbejde med overflader, der tidligere har været hvidkalkede.

klæbemiddel

På grund af tilstedeværelsen af ​​akryl i sammensætningen skabes på basis af filmen. I fremtiden giver dette betydelige besparelser på efterbehandling af materialer til efterfølgende arbejde. Denne type primer kan nemt kombineres med næsten enhver maling. Selv kitt er meget lettere at anvende.

Hvor meget tørre nogen form for primer med akryl? I gennemsnit fra 6 til 12 timer. Den specifikke tid afhænger af, hvad fundamentet var.

Udvælgelse afhængigt af grundlaget

 1. Primer til loft til maling med vandbaseret vand, egnet til vandbaserede belægninger og maling. Dette værktøj anbefales at bruge, når du skal forberede et gipsplader-, træ-, beton- eller cementbase til at indsætte tapet. Denne primer tørrer hurtigt nok. Selv ubetydelige temperaturforskelle bør undgås på dette tidspunkt.
 2. På baserne af glasfiber anbefales det at anvende en primer på en alkydbase. Afslutningslaget er meget holdbart.
 3. Lofter af mursten, beton, lerbeton og gas silikatblokke samt pudsede, er det bedre at dække med en mineralbaseret primer.

Særlige tilfælde

Mange ejere af gamle boliger undrer sig over, hvordan man skal primer loftet (og om det skal gøres), hvis det er hvidkalket eller det er planlagt at anvende kittet på det.

Oftest opstår spørgsmålet om behovet for priming af basen, som tidligere var hvidkalkede, når boligejerne beslutter at male loftet. Før du starter arbejdet, skal du bestemme, hvad der var grundlaget for den anvendte sammensætning - kridt eller kalk:

 1. Kalk hvidvask, hvis den ikke er dækket af revner og ikke falder af, skal du blot tørre med en fugtig klud. Efter at overfladen er helt tør, kan du sikkert gå videre til priming og maling (selv vandbaseret maling).
 2. For overflader med kridtbelægning er det nødvendigt at omhyggeligt vurdere overfladens tilstand og bestemme, hvor mange lag der blev påført. I mangel af krakning og et tykt lag er loftet dækket med en speciel primer til hvidvaskning.

Hvordan påføres primeren i loftet, tidligere hvidkalkede? Teknologien omfatter rensning af overfladen fra støv og andre forureninger. Derefter anbefales det at lægge det første forsøgsprog. Så skal du vente fra to timer til en dag - primersammensætningen tørrer så meget afhængigt af dets basis. Ingen udkast bør tillades - risikoen for overtræk delaminering øges.

Efter det første lag er helt tørt, og der er ingen tegn på skrælning eller hævelse på overfladen, anvendes den anden. Hvor mange lag skal der være? Eksperter siger at mindst tre. Og inden du anvender en ny, skal du vente på den anbefalede tid, indtil den forrige tørrer. Hvis der blev fundet mindre overtrædelser af styrken af ​​basen, anbefales det at vende tilbage til scenen tidligere og helt fjerne den gamle belægning.

Priming før puttying

Hvordan primer loftet, hvis det vil blive anvendt kittet? Og er det nødvendigt? Grundprocessen i dette tilfælde giver mulighed for at løse to problemer:

 1. Desinfektion. Efter at produktet er påført loftpladen, får overfladen sin pålidelige antisvampbeskyttelse.
 2. Øget vedhæftning. Hård kitt - ret tungt materiale. Derfor kan der i fravær af en primercoating efterhånden begynde at flakke væk. Teknologien indebærer layering. Det vil sige, efter at laget af kitt er påført og slibet, er det overtrukket med en primer.

Produktet må ikke anvendes, mens bunden tørrer. Den anvendte type primer og loftpladens materiale bestemmer, hvor lang tid det tager.

Hvis stræklofterne

Overvej om og hvordan man skal primer loftet, som vil blive installeret design med PVC film. Strækloft - den bedste løsning til lejligheder i nye bygninger. Over tid sidder huset, hvorefter overfladen af ​​pladerne er dækket af revner. At minimere omkostningerne ved reparationer, boligejere og ty til brug af en spændingsstruktur.

PVC film skjuler pålideligt alle fejlene. Efter installationen kan du glemme reparationen i lang tid. Dette betyder dog ikke, at overfladen under spændingsstrukturen ikke bør behandles. Primer - det minimum der kan begrænses.

Som det er kendt, beskytter strækloftet ofte lejligheden mod fugt fra overetagen. Det er let at fjerne. Men mens den rå overflade af pladen tørrer, mikrober multipliceres i det, kan svampe udvikle sig.

Primer giver beskyttende egenskaber. Derfor skal loftet under spændingsstrukturen behandles.

Vigtigt punkt

Når man vælger en primer, bør man ikke kun overveje tidsrummet, hvor meget det tørrer. Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme mængden af ​​midler, der kræves til overfladebehandling.

For at finde ud af, hvor meget primer der er brug for, skal du bestemme, hvor mange kvadratmeter der skal behandles. Det resulterende tal multipliceres med strømningshastigheden i henhold til vejledningen. Du bør også overveje følgende nuancer:

 • type primer;
 • tildeling af midler
 • basismateriale.

I betragtning af de anførte punkter er det let at bestemme, hvor mange penge der skal bruges til at dække loftet jævnt og fuldt ud.

Det er vigtigt at huske, at beregningerne påvirkes af et andet vigtigt punkt - lagets tykkelse. Denne figur afhænger af, hvor porøst materialet i loftbasen er. Jo højere porøsitet, jo flere lag kan være påkrævet. For at undgå fejl er det bedre at involvere specialister i beregningerne.

Vælge en primer mix til loftet

Indsendt af Anastasia Isakova · Opslået 07/16/2017 · Opdateret 27. januar, 2017

Smukt, glat, glat loft - drømmen om værtinden og stoltheden hos ejeren af ​​huset. Det er godt, når der er mulighed for at lave et sådant loft på bekostning af en strakt lærred eller at invitere et team af fagfolk, der kan slå en betonplade i et næsten kunstnerisk stykke. Hvis der ikke er en sådan mulighed, hviler loftprimeren på værts skuldre. Det betyder at du skal bruge:

 • Rengør og stop overfladen af ​​loftet.
 • Prime det over hele området.
 • Smidigt og præcist anvende den valgte maling.

Bemærk at malingen skal passe til selve primerens sammensætning og omvendt! Så skal du finde ud af, hvad lofterens primer er, hvordan man køber maling, og hvordan man skal tømme loftet før man maler korrekt.

Hvad er jord og hvorfor er det nødvendigt?

Hvad er en primer? Denne blanding (sol), som består af et specielt materiale, der kan producere meget tynd film membran på glatte overflader for at lette efterfølgende reparation (konstruktion) virker. I vores tilfælde - male loftet.

Behandling af en sådan blanding af jord tillader malingen at gå glat og fast, fordi Filmen dannet af jorden har også klæbende egenskaber, dvs. det øger malingens adhæsion til de horisontale overflader af loftfliser. Adhesion garanterer en jævn anvendelse af maleri-løsningen og dens betydelige besparelser!

Et stort plus for loftet primer er, at det indeholder konserveringsmidler, som ikke tillader at avle skimmelsvamp, som er i stand til at forgifte din glæde af eksistens, ikke kun i udseende, men også betydeligt sygdomsfremkaldende.

Primervalg

Deep penetration komposition

Hvilket primet loft? Undersøg den rensede overflade. Hvis det er omfattet af flere revner, og sammensætningen af ​​betonen er fattige (opløsningskonflikter eller dens overflade er dækket med en masse små huller), skal du bruge en primer af dyb indtrængen.

Navnet taler for sig selv: den mest primer trænger dybt ind i porerne i pladen, bogstaveligt spiser i sprækker og revner i en dybde på 1,5-2 cm, gribe smuldrende mørtel. Det udligner og glatter overfladen, der giver høj adgeziynost, og giver dig mulighed for at jævnt anvende nogen maling. Loft ensartet absorbere fugt, så der vil ikke være tørre eller overdrevent våde "øer" i farven. Og maling vil vare lang tid, ikke flyve væk, og vil ikke gå vabler!

En dyb penetreringsprimer er en glimrende løsning, ikke kun for porøs beton, den er velegnet til både jernplader og træbjælker. Til glattere, mindre specifikke overflader er andre primere egnede.

alkyd

Disse primere er de mest holdbare og derfor pålidelige, foruden mineralbase. Alkyd primer bruges til beklædning glasfiber, fliser, galvaniseret stål og mursten. Desuden omfatter sammensætningen af ​​alkydblandinger gips, cement og lime. Du tror måske, at det er bedre for loftet end alkyd primer, og det er svært at komme op med! Det er dog tilrådeligt at bruge det i velventilerede områder, og i nogle tilfælde (børn, soveværelse) er generelt uønsket.

Alternativ - primer under emaljen. Den består af lak og harpiksfyldstoffer, ofte tilsættes et farvestofpigment. At arbejde med en sådan blanding er let og sikker, på trods af at opløsningsmidlet for det er opløsningsmiddel eller xylen.

Fra harpiks og tørringsolie

Sådanne primere "kærlighed" trælofter og metaloverflader. Primeren er lavet af naturlige og kunstige harpikser og linolie. Disse primere må ikke indeholde fugtigheds- og korrosionsadditiver - pas på, når du stopper dit valg!

kvarts

Primeren i loftet før maling af denne blanding vil give effekten af ​​let ruhed, som så nemt lægger enhver dekorativ gips. Og alt sammen fordi sammensætningen af ​​en sådan blanding omfatter sand. Jo større sandet er, jo mere udtalte den grove effekt.

latex

Hovedformålet er at forberede loftet fra "upålidelige" materialer, uanset om det er gipsvæg eller spånplader. Det er bedst at tilføje kalk til denne blanding, hvis du planlægger at bruge vandbaserede maling, og samtidig "sæt tone" for den valgte farve. Hvilken del af kalk og hvilket materiale der skal tilsættes - er skrevet på instruktionerne for hver primer, da forholdet mellem syntetisk latex og vandbase kan variere med hver producent.

Vinyl akryl

Denne emulsionsopløsning vidunderligt "finder et fælles sprog" med gamle lofter. silikone modifikation med vinyl-acrylcopolymer giver forbedret vandtætning lofter uden at annullere alle andre primer "forpligtelser". Det klæber lige godt på både rene overflader og til tidligere pudsede lofter.

Pure akrylprimere er gode til alle typer og materialer, der kan males med enhver maling. Men! Primeren til loftet til maling med vandbaseret maling skal påføres på en vandbase.

universel

Disse primere fungerer godt på enhver overflade, med noget materiale, uanset dit loft er lavet af. Sådanne grundblandinger er dyre, men prisen er berettiget.

På videoen: hvordan man vælger den rigtige primer.

Hjem tom

Du kan selv forberede en primer hjemme fra improviserede midler:

Mulighed 1: Bland PVA lim og almindelig kitt for at opnå en homogen væskemasse.

Mulighed 2: kombiner den valgte maling med et egnet opløsningsmiddel.

I den anden version kan lofterne ikke males, for hvilke det første lag påføres med en meget fortyndet 4x1, og det andet lag er 1x1. Hvis du ønsker, kan du igen "gå" med fortyndet maling på det tredje lag, men som regel er det andet primet lag ret nok.

På grundlag af, hvilken slags materiale anvendes til "fabrikation" af loftet, som forventes at yderligere trimme (fliser, maling, etc.), skal du vælge, hvad der passer vores primer blanding loft og fortsæt til priming.

Hvad mere kan du have brug for?

Skovlen under blandingen skal være bred nok, så rullens bredde blev placeret helt i den. Højt til loftet? - Vi har tilsluttet forlængerpude - teleskophåndtag. Forresten kan rullen og børsten erstattes af en airbrush.

Nu læser vi instruktionerne om, hvordan man anbringer en primer på loftet:

 1. Vi fortynder primeren som foreskrevet af producenten. Fortynd primeren under vandbaseret maling med vand, resten med et egnet opløsningsmiddel. Rør godt.
 2. Hvis loftet er helt glat og ikke kræver minimal ekstra handlinger, så fokuserer vi på akrylblandingen - det vil nok være. Påfør et tyndt lag og lad det tørre.
 3. Vi sætter leddene (hvis nogen) og små huller med akryl fyldstof. Vi venter til tørre og sandpudsede steder.
 4. Sørg for at fjerne støvet! For at hjælpe os - den anden udjævning, tag fat i små partikler af primer. Primer det andet lag særligt omhyggeligt, så der ikke er nogen striber. Roller her har en klar fordel over børsten.
 5. Eftersom konventionel jordblanding polymerdispersionen ikke absorberes i loftet, og kun gennemtrænger det øverste lag tørrer på det, er det ikke nødvendigt at anvende den i mange lag, vil dette forhindre malingen. Malingen absorberes heller ikke i primeren og tørrer på det jævnt.

Så hvor mange gange skal loftet primeres før maling? Nok to gange med et hul på 3-4 timer efter spaltning.

Moderne primere har ofte en svag farveindikator, hvis dybde efter applikationen er let at bestemme, hvor jævnt loftet er dækket af primer. Dette vil i høj grad lette dit arbejde. Denne indikator påvirker ikke jordens og malingens vedhæftning og fungicide egenskaber.

Primer under vandbaseret maling til vægge og lofter - nuancer, som alle bør vide om

Hvad primer at behandle overfladen, før du male vandbaseret maling? Tidligere har jeg ofte stillet disse spørgsmål, men nu har jeg fået erfaring, jeg vil svare det selv. Derudover vil jeg fortælle dig trin for trin hvordan man korrekt udfører priming.

Priming påvirker kvaliteten af ​​maleriet med vandbaseret maling og dens holdbarhed.

Typer af primere

Vandbaserede polymere primere anvendes til vandbaserede maling. Ligesom malerne selv har de følgende egenskaber:

 • Manglende lugt. Denne ejendom skyldes mangel på opløsningsmidler. I stedet for dem, som jeg sagde ovenfor, bruges vand, der ikke lugter.
 • Hurtig tørring Denne indikator afhænger af fordampningsgraden af ​​vand. Det vil sige under normale forhold tørrer primeren om et par timer.

Jeg må straks sige, at der ikke er nogen absolut universel sammensætning, som i alle tilfælde kunne bruges til maleri. Derfor anvendes de følgende typer jordarter oftest:

Typer primere anvendt under vandbaseret maling

Jeg må sige, at der stadig er en vandbaseret dyb penetration. Det er dog sjældent brugt til maling, da det er beregnet til løst smuldrende overflader, og malingen anvendes oftest på omhyggeligt forberedte pudsede vægge eller baser dækket med dekorative gips.

Herefter skal du overveje, hvilken slags primer til maling af vandbaseret maling i hvilke tilfælde der gælder.

Princippet om drift af primeren

Klæbemiddel (primer)

Navnet på denne primer taler for sig selv - dets hovedopgave er at forbedre vedhæftningen af ​​maling til substratet. Derfor anvendes denne sammensætning på glatte overflader, for eksempel hvis du skal male på olie maling, plast eller anden lignende overflade.

Forbedring af basens adhæsionsegenskaber opnås ved anvendelse af fint slibemiddel i jordens sammensætning. Oftest bruges nålekvarts til disse formål. Som følge heraf bliver den behandlede base grov, svarende til røret på sandpapiret.

Derfor passer malingen godt på en sådan base og afskrækker ikke efter hærdning. Derudover giver disse forbindelser som enhver anden primer ensartet absorption af maling og lak.

Knauf-Betocontact - kvalitetsprimer fra den tyske producent

omkostninger:

Hvis overfladen har en ikke-ensartet farve, er det ønskeligt at prale det med primermaling. Dette vil forberede en hvid base og således opnå en ensartet malfarve.

Alle priser i artiklen er relevante i sommeren 2017.

universel

Ofte anvendes en universal primer til vandbaseret maling. Det kan anvendes til enhver form for kitt.

Billedet viser Dufa Putzgrund universal primer til indendørs og udendørs brug.

Universal primere kaldes på grund af deres alsidighed. De har følgende egenskaber:

 • Sug ind i porerne på basen og lim de enkelte partikler. Styr således den løse overflade;
 • Forbedrer malingens vedhæftning til basen
 • Lav en film, der reducerer malingforbruget og sikrer ensartet absorption
 • På grund af tilstedeværelsen af ​​antiseptisk i sammensætningen forhindrer dannelsen af ​​svamp på overfladen af ​​vægge og lofter.

Populær universel primer fra den tyske producent - Ceresit CT-17

omkostninger:

Overvejede jordarter adskiller sig ikke kun i handlingsprincippet, men også i formål. De kan være facade, dvs. til udendørs og indendørs brug. Nogle mærker kan bruges til både interne og eksterne værker.

Priming teknologi

Så hvilke slags jord skal bruges til maleri, fandt vi ud af. Lad os nu se på, hvordan du korrekt gør priming med dine egne hænder.

Dette arbejde omfatter tre hovedfaser:

De vigtigste faser af priming vægge og lofter

Priming instruktionen ser sådan ud:

Det anbefales at bruge en rulle med en tynd lur, for eksempel velour. Det vil ikke stænke eller dryppe.

Derfor er præparatet kun til at fjerne støvet dannet efter slibning. For at gøre dette kan overfladen støvsuges eller tørres med en fugtig svamp.

 • Mange jordarter sælges koncentreret. Derfor skal præparatet fortyndes med rent vand før brug. Detaljeret information om mængden af ​​vandproducenter rapporterer normalt på emballagen;
 • Uanset om du fortynder primeren eller ej, skal den grundigt rystes før brug.
 • Derefter skal den tilberedte jord hældes i en palle eller en anden flad beholder, der er tilgængelig.
 • Dip rullen i en kuvette, og rul derefter lidt på en speciel platform for at presse ud overskydende væske;
 • Behandl overfladen af ​​væggen eller loftet. Prøv at fordele væsken jævnt, i et tyndt lag. Vip rullen i primeren regelmæssigt;
 • Områder, der er vanskelige at få adgang til, f.eks. Hjørner, håndterer med en børste. Sørg for, at der ikke er nogen ubehandlede områder;
 • Vent derefter til den behandlede overflade tørrer. Afhængig af forholdene kan tørrhastigheden af ​​jorden, som jeg sagde ovenfor, være fra 2-3 til 12 timer;
 • Gentag priming som beskrevet ovenfor, og vent derefter på, at overfladen tørrer.

I onlineforaene kan du finde tips om, hvad du skal bruge til at tilføje en primer i vandbaseret maling, da dette giver dig mulighed for at forbedre en eller anden af ​​sine egenskaber. I virkeligheden er dette fundamentalt forkert, og resultatet vil derfor være negativt, ikke positivt. Det er muligt at plante sådan maling kun klart vand.

Efter at have udført alle disse handlinger, vil overfladen være klar til påføring af vandbaseret maling.

konklusion

Nu ved du, hvilken slags jord og hvordan man skal håndtere væggene, før man maler vandbaseret. Se også videoen i denne artikel. Hvis du har spørgsmål til det stemte emne, bedes du kontakte mig i kommentarerne, og jeg vil gerne svare dig.

Har jeg brug for at lave lofter, før jeg maler vandbaseret maling

Når man udfører maleriarbejder med egne hænder hos begyndere, har de ofte spørgsmål: skal du suge lofterne inden belægningen med vandbaseret maling og hvordan man gør det korrekt.

Har jeg brug for en primer, før jeg måler loftet

Denne type maling har erstattet hvidvaskning med kridt eller lime. De er en suspension, hvori de mindste polymerpartikler suspenderes. Efter påføring af malingen fordampes fugtigheden, og der forbliver en tynd film på den malede overflade.

Belægningen af ​​lofter og vægge med vandbaseret emulsion er miljøvenlig, forårsager ikke allergiske reaktioner og har ingen negativ indvirkning på mennesker. Og tilsætningen af ​​pigment giver overfladen den ønskede farve.

Men med alle fordele ved vandbaseret maling er der en ulempe - det er dyrere end kridt eller kalk hvidvask.

Det er fornuftigt at reducere forbruget. Primer loft før maling - den bedste løsning. Omkostningerne bliver mindre, og kvaliteten af ​​dækningen vil stige.

Anvendelse af jorden giver:

 1. Forøgelsen i overfladestyrken, fordi der er en imprægnering og limning af dets lag, samt resterende efter den forberedende forberedelse af væggene og loftstøvet. Dette skyldes, at jordpartiklerne er mindre end 10 gange vandemulsionens komponenter, derfor trænger de dybt ind i den behandlede overflade, hvor de polymeriseres og bindes til det forberedte plan.
 2. Korrekt vedhæftning (adhæsion) af loftet med maling på grund af affiniteten af ​​primerpartikler og vandemulsion.
 3. Justering af overfladens absorbering, hindringen for udseendet af pletter.
 4. Øget modstandsdygtighed mod væggene og lofterne, men evnen til at "trække vejret" samtidig med at den bevares.
 5. Hindrer udseendet af svampe og skimmelsvamp (hvis der findes særlige tilsætningsstoffer).

På baggrund af ovenstående forsvinder behovet for en primer. Maling af overfladen uden forudgående forberedelse er nybegynderens hovedfejl.

Sådan behandles

Til maling med vandbaseret maling anvendes en universal akrylbaseret primer. Det er velegnet til fremstilling af de fleste loftsflader. Minerale forbindelser er acceptable. Specielle primere bruges kun til at udføre arbejde i særlige tilfælde angivet på pakken.

På grund af det store antal forskellige typer produkter i butikken er det bedre at bede om hjælp til valg af producent og type af fundament.

Før forberedelse af loftet udføres foreløbig forberedelse:

 1. Fjern den gamle belægning (maling, tapet, skadet gips).
 2. Nivellering af overfladen ved at påføre et lag af kitt (helst ved at bruge start-en og derefter efterbehandling). Før påfyldning skal loftet også behandles med en primer.
 3. Slibning af den fyldte overflade til endelig udjævning.
 4. Fjern støv med støvsuger eller børste.

Den næste fase - direkte priming loftet. For at gøre dette skal du have:

 1. Blandingen selv.
 2. Sprøjteflaske, der giver optimal påføring af substratet. Hvis der ikke er nogen sprøjter, vil den blive erstattet af en konventionel malingsrulle, helst på et langt håndtag.
 3. Maling børster til anvendelse i hjørnerne. I små firkanter kan du kun gøre dem.
 4. Primerbakken ved brug af en rulle vil i høj grad lette arbejdet.

Brug af disse værktøjer jævnt påført sammensætning. Dette skal styres af instruktionerne på etiketten, hvilket angiver strømningshastigheden for suspensionen pr. Kvadratmeter. Bevægelser udføres i en retning.

Hvis overfladen er porøs, godt absorberer primeren (slibet eller pudset loft), udføres processen to gange.

Anvendelsen af ​​det andet lag, og derefter skal malingen foretages efter tørring af den forrige.

Priming og maling anbefales i fravær af direkte sollys og med vinduerne lukket. I dette tilfælde vil tørringen være ensartet.

Hvis den vandbaserede maling påføres beton, skal den gamle oliemaling males med betonprimer.

konklusion

Svar på to vigtige spørgsmål:

 1. Må jeg primer loftet før maleri, hvis rammen er lavet af GCR? Selvfølgelig er gipspladestrukturen efter installationen nødvendigvis puttied og udjævnet.
 2. Er det muligt at undvære primer, når man bruger tapet til maling eller påføring af et nyt lag på den gamle vandbaserede emulsion? Ja, det kan du. Men primeren vil reducere forbruget af maling. Hvis det foregående lag er væsentligt anderledes i farver, er ansøgningen obligatorisk.

Vi bør ikke glemme at for at udføre priming og maling loftet er nødvendigt i overensstemmelse med sikkerhedsforskrifter: du skal arbejde i beskyttelsesbriller, handsker og åndedrætsværn.