Hvordan man vælger emalje maling til vægge

Den enkleste og mest effektive måde at færdiggøre væggene på er deres maleri. I antikke tider blev farvesammensætninger meget udbredt i byggeri og andre områder af livet. Dette håndværk er blevet opdateret. Tidligere anvendte primitive maling og værktøjer til deres anvendelse, såvel som teknologi virker. I dag har vi alt, hvad der er nødvendigt for effektivt at udføre udsmykningen af ​​vægge med maling.

Produkterne til vægge og lofter er så store, at det nogle gange er svært at blive på en af ​​dem. Derudover er der i malerens arsenal mange værktøjer, som han udfører arbejdet med. Lad os finde ud af varianterne af maling til vægge, samt undersøge detaljeret et bemærkelsesværdigt udseende. Disse oplysninger vil være nyttige for dem, der beslutter at behandle deres lokaler med farvestoffer.

Typer af væg maling

Forskellige produkter i butikken er fantastiske. Malinger kan variere i farve, struktur, glansniveau (glans eller mat), indhold, yderligere komponenter, egenskaber og egenskaber. Hver af dem er egnet til eget formål og har sine fordele og ulemper. Jeg vil gerne nævne flere typer maling til vægge og indvendige værker:

 1. Vandbaserede maling. En god mulighed, miljøvenlig, lugtfri, hurtig sønnet og er ikke bange for vand. I selve navnet ligger hemmeligheden bag maling - den er vandbaseret. Det er derfor, det har sådanne egenskaber. Bredt brugt i indretning fra indersiden. Prisen på produktet er lav.
 2. Akrylprodukter. Lavet på basis af akrylharpiks. Funktion: høj styrke, elasticitet og modstandsdygtighed over for eksterne faktorer. Men prisen på produktet er ikke lille. Sammensætningen kan tones, og vil vare i mange år.
 3. Latexformuleringer er heller ikke billige. Men de har fremragende egenskaber, blandt hvilke er høj elasticitet og holdbarhed. Det tørrer fra 20 minutter til en time.
 4. PVA maling er tilgængelig for alle. Materialet er modstandsdygtig over for sollys og fading og er miljøvenligt. Minus - det kan ikke vaskes, som forekommer udvaskning.
 5. Silikone produkter er meget elastiske og opfører sig perfekt på overfladen.
 6. Emalje maling til vægge. Helt populær løsning. Funktion: Det er nemt at arbejde med materialet, efter at der påføres en flot blank overflade, og kompositionens omkostninger er ikke så dyre som andre analoger.

Hvad er emalje? Hvad er karakteristika for maling og sorter? Hvordan køber man denne type maling? Lad os finde ud af svarene på disse spørgsmål sammen.

Emalje til vægge - mere om materialet

Mange har hørt om eksistensen af ​​denne type maling. Har du nogensinde spekuleret på, hvad det består af, og hvad det er?

Emalje - lakmateriale, der består af 5 hovedkomponenter:

 • lak til filmdannelse;
 • opløsningsmiddelopløsningsmiddel, for eksempel;
 • pigmenter;
 • fyldstof i form af kridt eller mikrotalc;
 • forskellige tilsætningsstoffer, der karakteriserer funktionelle (benton, tørremiddel).

Den færdige belægning er holdbar, glat og blank. Olie og alkyd maling kan ikke prale. Emalje bruges til indendørs arbejde såvel som til udendørs arbejde. Faktum er, at det kan kaldes universelt, fordi sammensætningen hviler på enhver overflade. Du kan behandle metal, træ og beton med det - det er ikke et problem for et materiale. Kun her skal du ikke glemme, at brand emalje maling. Derfor er det umuligt at bruge det på steder, hvor der kan være en åben kilde til ild.

Men for hvilken emalje maling er værdsat, er det for dets holdbarhed og modstand mod fugt og vand. Eksterne påvirkninger er ikke bange for det. Derfor bruges det ofte til køkkener, badeværelser og andre rum med høj luftfugtighed. For at behandle overfladen er det tilstrækkeligt at forberede det og fjerne alt gammelt og overflødigt overtræk og snavs.

Varianter af emalje maling

Emalje er et omfattende koncept. Der er tre typer maling, der afviger i deres sammensætning. Alle er egnede til specifikke formål. Hvilke slags arter er disse?

 1. Alkyd emalje. Det anses for at være den mest populære type af alle og meget udbredt. Fordelen ved sådanne forbindelser er, at de er ret elastiske, har en lang holdbarhed og tørrer hurtigt. Oftest bruges produkter til at dække bade og pools. Temperaturudsving og vand er trods alt ikke forfærdelige for dem. Hver af sorterne af alkyd emalje har sin egen kode. F.eks. Er PF-253-mærket afkrydset som følger: bogstaverne PF betyder, at det er pentaftalisk. Med hensyn til bogstaverne betyder den første anvendelsesområdet - 1 til arbejde udenfor og 2 til arbejde indeni. De sidste cifre er katalognummeret.
 2. Pentaphthalic produkter. Dette er en type alkyd emalje. Vi udpegede det særskilt, da det er sådanne produkter, som oftest bruges i hverdagen. Sammensætningen af ​​de modificerede polyestere af pentaerythritol og phthalsyre. Hovedkomponenten er PF-060 eller PF-053 pentaphthalic lak. De mest populære mærker af denne emalje maling er PF-115 og PF-226. Den første mulighed blev oprettet til arbejde udenfor (figuren 1 er foran), og den anden er kun til indendørs brug. Malingen er modstandsdygtig over for slid og kan modstå store belastninger. De har fremragende vedhæftning og modstand mod eksterne faktorer.
 3. Nitro-emalje maling. Den er baseret på cellulose nitrat. Ved normal stuetemperatur tørrer blandingen om nogle få timer. Men under tørring er der en stor frigivelse af toksiner i luften. Derfor er sådanne produkter i de fleste lande forbudt eller begrænset. Deres hovedformål er træmaleri. Og til tegning er det bedre at bruge en speciel sprøjte. At arbejde med en børste er ikke særlig bekvemt, da malingen tørrer ret hurtigt.
 4. Polyuretan emalje. Karakteriseret ved høj slidstyrke. På grund af dette er de vant til at male gulvet i værelser med et stort antal mennesker (museer, skoler osv.). Hundredvis af mennesker kan gå på overfladen hver dag, og malingen forbliver som før. Det er interessant, at efter 24 timer er det helt klar til brug og tung belastning. Den største ulempe ved en sådan maling er dens høje toksicitet. Når du arbejder med det, er det vigtigt at beskytte dig selv ved at gøre alt i beskyttelsesbriller, åndedrætsværn og handsker. På dette tidspunkt er alle vinduer og døre i bygningen åbne.

Emalje udvælgelseskriterier

Hvad skal du vide, før du går i butikken for at shoppe? For det første, hvis du er en nybegynder, vil rådgiverne i butikken hjælpe dig med at forstå valget af en passende maling. For det andet skal du være opmærksom på dåsen af ​​maling. Det bør ikke være defekt, scuffed, dented osv. Dette er vigtigt, fordi sammensætningen vil miste dens egenskaber i tilfælde af lækage. Og hvis indskriften GOST er slettet, så kan du betvivle kvaliteten. Derudover skal du omhyggeligt kontrollere udløbsdatoen. Det er klart, at dette ikke er en pølse, du vil ikke spise det, men med tab af holdbarhed og egenskaber går tabt. Du kan bede om dokumenter til denne maling og kontrollere overholdelsen af ​​GOST.

konklusion

Rummets udsmykning er et vigtigt stadium i opførelsen. For at det skal lykkes, er det vigtigt at vælge det rigtige materiale og overholde teknologien til dens anvendelse. Emalje maling, en af ​​de muligheder, du kan vælge for dit værelse med høj luftfugtighed.

Væg maling.

Efter at have besluttet at male væggene i din lejlighed, kan du undre sig over, hvilken slags vægmaling der anses for bedst. I dag tilbydes et stort udvalg af alle slags produkter til reparation, så du kan blive forvirret meget nemt og vælge den forkerte løsning.

For at beregne malingsforbruget kan du bruge malingforbrugsregnemaskinen.

Der er forskelle i farver til vægge, loft eller gulv, de adskiller sig i deres egenskaber. For eksempel må vægmaling ikke tages efter tørring på tøjet. Det er godt, hvis du kan rense det med en fugtig klud, og nogle maling skal skrubbe med en sæbe børste. Derfor være opmærksom på, før du køber, for hvilken slags overflade denne maling. I vores tilfælde skal der være et mærke "Mal til vægge". Hvis du vil lette dit arbejde og købe en universel maling, så tror du, at dens parametre vil blive værre end en specialdesignet maling.

Typer og typer af maling til vægge.

Malinger er opdelt efter deres sammensætning i:

Silikone maling til vægge.

Silikoneharpikser bruges til fremstilling af silikonevægsmaling. I malingsprodukterne er det en nyhed, der har mange fordele. Den vigtigste fordel er deres evne til at passere vanddamp. Silikone maling anvendes ofte til udvendig arbejde, da det er særpræg at danne en overflade, der afviser vand.

Alkyd emaljer til vægge.

Alkyd emaljer til vægge er maling, hvis hovedkomponent er en alkydharpiks. Denne maling tørrer hurtigt på grund af oxidation, når den interagerer med luft. Efter tørring dannes en stærk film på overfladen, der tillader damp at passere igennem. Det er godt at bruge alkyd emalje for at beskytte metaloverflader fra ødelæggelse. Det anbefales ikke at bruge denne type maling i rum, da det har længe ubehagelig lugt selv efter tørring.

Oliemaling til vægge.

Den vigtigste komponent i olie maling til vægge er linolie (olie). Oliemaling er kendt for deres styrke og holdbarhed. Det er muligt at bruge dem såvel som til internt maleri og til ekstern på forskellige overflader. Den største ulempe er, at oliemaling tørrer meget lang. Malingen lader ikke fugt igennem, hvilket resulterer i, at der kan løsnes substratet. På grund af den specielle skarpe lugt bliver oliemaling næsten ikke brugt til maling af vægge inde i bygninger.

Vanddispersion maler til vægge.

De mest økonomiske malerier i dag er vanddispersionsmaling. De kaldes også vandopløselige eller på anden måde - vandbaserede. Denne maling tørrer meget hurtigt på grund af tilstedeværelsen i vandets sammensætning i stedet for opløsningsmiddel, såvel som næsten ingen lugt. Malingsegenskaber afhænger af polymererne anvendt i sammensætningen, der tjener som bindemiddelbestanddel. Vanddispersionsmaling baseret på PVA-lim betragtes som den billigste løsning. Denne type er velegnet til maling i lofter i tørre værelser. Også billigt vil være malinger baseret på akrylharpiks eller latexbase. Det er kun muligt at bruge alle vandbaserede maling i tørre rum. Sådanne maling skelnes af deres praktiske - snavs fjernes let fra den malede overflade uden at blive absorberet i malingsstrukturen. Vandopløselige maling er åndbar, det vil sige dampgennemtrængelige.

Akryl maling til vægge.

Grundlaget for akrylmaling til vægge er akrylharpikser. Efter tørring danner de en holdbar fast film på grund af bindeegenskaberne af harpiksen. Malingen er hurtigtørrende, har ikke en ubehagelig lugt, der er modstandsdygtig over for slid og er egnet til maling af overflader i våde områder. Hvis fugtet konstant kommer på den malede overflade, vil overfladen under maling og maling selv hurtigt forringes. Nogle butikker har tilgængelig akrylmaling til vægge, som er modstandsdygtig over for fedt. Akrylmaling er kendetegnet ved lyse farver. Blandt blomsterarterne kan du nemt finde hvad du har brug for. Det er heller ikke svært at blande farver efter farve og få en ny nuance. Kan tones på edb-systemer. Akrylmaling giver overfladen en behagelig mat finish.

Latex maling til vægge.

Latex maling kan også tilskrives vandopløselige vægmaling. Deres største fordel betragtes som fremragende modstand mod slid. For at opnå en silkeagtig og mat overflade skal latexmaling påføres i et ensartet tyndt lag. Ofte anvendes latex malinger, når man maler tapet, tekstureret gips. Ved tørring bevarer latexmaling perfekt tekstur af overfladen, der danner en tynd film. Latex maling skelnes efter graden af ​​overfladeglans.

Dekorative maling til vægge.

Blandt malinger og lakker fremkom dekorative malinger ikke så længe siden. Derfor er det nødvendigt at adskille deres egenskaber og egenskaber særskilt. Ved hjælp af dekorativ maling kan du nemt få forskellige designeffekter, efterligne enhver overflade. Du kan gøre væggene ligne sten, fløjl, sølv eller guld, eller endda efterligne silke. Der er endda malinger til salg, der ændrer overfladens farve ved en anden belysningsvinkel.

For at opnå en dekorativ maling til vægge anvendes en vandbase med tilsætning af mineraler og polymerer afhængigt af de ønskede egenskaber. Dekorativ maling er den bedste mulighed for maling af vægge i boligområder. Ud over dekorative egenskaber er denne maling miljøvenlig. Den malede overflade vil blive modstandsdygtig over for slid, støvet støder næsten ikke op.

For at opnå den ønskede design effekt af dekorative maling, kan du bruge forskellige maleri værktøjer og teknikker. For at skabe de nødvendige mønstre og teksturer, brug børster af forskellig størrelse, ruller, metal og plastikspatler og meget mere. På stedet hvor du vil købe dekorative maling, kan du bede om alle de nødvendige oplysninger om at opnå dekorative effekter. I specialiserede hypermarkeder og dekorative malingforretninger er effektmønstre normalt forsynet med specifikke maling.

Økologiske maling til vægge.

I forbindelse med den øgede interesse for husets økologi (og økologi generelt) er den såkaldte "grønne maling" blevet modtaget. Særlige miljømalinger, når de arbejder med dem, udsender slet ikke skadelige dampe.

I en sådan miljøvenlig maling er tilsætning af sådanne skadelige stoffer som zink, kviksølv, bly, chlorerede phenoler, cadmiumforbindelser og andre kemikalier, der er farlige for menneskelivet, udelukket. Økologiske maling kan sikkert anvendes i børnehaven til maling af vægge i børnehaven. For folk med allergi vil sådan maling være den bedste løsning. For at bestemme miljømaling for vægge kan der være tegn på fabrikanten. Hver producent har sit eget mærke.

Ved at vælge maling til vægge, skal du nærme dig omhyggeligt og tænke gennem detaljerne.

Loft og vægmaling - typer: olie, emalje, klæbemiddel, emulsion og vandemulsion

Emulsionsmalinger fortyndes med tilsætning af vand. I denne type malingsfarve fordeles partikler og elementer i vandmiljøet. Disse maling er miljøvenlige og brandsikre.

Modstandsdygtig over for vand efter fuldstændig tørring. Denne type maling kan påføres på næsten enhver overflade. Overflade priming er nødvendig, når det påføres metaloverflader for at reducere dannelsen af ​​korrosion.

Ved maling af overfladen er det nødvendigt at fjerne det forrige lag af glansmaling eller lak, hvis overfladen bliver malet med emulsionsmaling. Denne maling har ingen ubehagelig lugt og er resistent overfor alkali.

Typer af emulsionsmaling

Der er seks typer af emulsionsmaling:

 • Vandemulsion og vanddispersionsmaling
 • Akrylmaling
 • Polyvinylacetatmaling
 • Latex maling
 • Silikone maling

Vandemulsion og vanddispersionsmaling

Vandbaserede og vanddispersionsmalinger er ens i sammensætning til hinanden, men der er nogle forskelle. Disse malinger er velegnede til værelser med høj luftfugtighed, dårligt afskalning efter påføring og tørring af overfladen, såvel som gennemtrængelig for luft og damp.

Forskellene omfatter matemulsionsmaling, som er mindre modstandsdygtige over for fugt og efterhånden vaskes af, og vanddispersionsmaling er tværtimod fugtighedsbestandige. Forskellene omfatter også et stort udvalg af farver blandt vandbaserede maling, og vanddispersionsmalinger præsenteres kun i hvidt.

Akrylmaling

Akrylmaling er resistent over for mekanisk belastning, har damptæt og vandafvisende evne.

I lang tid beholder deres oprindelige farve. Sammensætningen af ​​disse maling indbefatter akrylharpiks, hvilket giver denne maling en høj elasticitet og stor styrke. Denne type maling er dyr.

Polyvinylacetat maling

Polyvinylacetat maling er den billigste i form af omkostninger blandt andre typer maling. Denne type maling er karakteriseret ved dårlig modstand mod vask og efterfølgende tab af farve. Malingen er velegnet til indendørs arbejde og er miljøvenlig.

Latex maling

Latex maling har stort potentiale til brug, nemlig:

 • strukturelle tapet til maleri
 • male gipsvægge og lofter
 • male gipsplader vægge og lofter

Tørretiden er op til 60 minutter afhængig af udetemperaturen. Denne type maling er den dyreste. Sammensætningen af ​​denne maling omfatter en kemisk komponent latex, som giver denne maling en høj modstandsdygtighed over for vask uden at miste den oprindelige farve.

Silikone maling

Silikone maling anvendes på alle typer mineraloverflader. Denne maling kan bruges til at male gipsoverflader to dage efter påføring af gips, i modsætning til akrylmaling.

Sammensætningen af ​​denne maling indbefatter det kemiske element emulgerede silikoneharpiks. Efter teknologisk tørring af malingen er der dannet en vandafvisende overflade, som perfekt passerer luft og vanddamp. Denne type maling er også karakteriseret ved høje omkostninger.

Alkyd maler

Alkyd maling anvendes til maling af metalstrukturer, forskellige trækonstruktioner samt forskellige pudsede overflader. Sammensætningen indbefatter det kemiske element alkydharpiks. Denne type maling kan opdeles i to typer: olie og emalje maling.

Oliemaling

Sammensætningen af ​​olie maling indbefatter hovedelementet af linolie.

Evnen til at fortynde denne maling, du kan bruge terpentin, hvid spiritus, benzin. Teknologisk tørring varer længere op til 48 timer, mens udslip af skadelige stoffer forekommer. Mere brugt til maling af udvendige overflader.

Emalje maling

Sammensætningen af ​​emalje maler hovedelementet er lak. Denne type maling kan bruges til forskellige typer overflader, både interne og eksterne. Det er kendetegnet ved hurtig tørring, vandmodstand, lysmodstand.

Lim maler

Sammensætningen af ​​limemalinger indbefatter vandbaserede organiske polymerer. Disse malinger fremstilles i tør form og fortyndes derefter med vand til den ønskede konsistens.

Det er kendetegnet ved lav modstandsdygtighed mod fugt og eksponering for kuldioxid. Kun brug i tørre rum er muligt. Farveskemaet er meget stort.

Silikat maling

Silikatmalinger bruges til at male pudsede overflader.

Sammensætningen af ​​denne maling indbefatter flydende glas og har et mineralalkalisk medium. Det er kendetegnet ved god luftgennemtrængelighed og modstand over for temperatur ekstremer, men lav vandmodstand. Det har et begrænset farveområde.

Stræklofter »Maleri loftet

Mal Wandfarbe RD-1A, modstår våd rengøring

Ved første øjekast måler loftet - det er ikke vanskelig.

Men så resultatet ikke skuffer dig, skal du tage højde for nogle af nuancerne. Hvilken slags maling til vægge og loft er taget som den vigtigste, hvordan det virker på overfladen, der skal males, og på hvilken måde det er bedre at anvende. Der er trods alt forskellige typer maling og lakker, og hver af dem har sine egne egenskaber og eget formål.

Typer af maling

Ved valg af maling til loftet skal der lægges vægt på basen. På denne baggrund udmærker sig følgende typer af det:

 1. Alkyd. Disse omfatter produkter baseret på lakker og linolie - olie maling og emaljer.
 2. Silikat - baseret på flydende glas.
 3. Baseret på vandige opløsninger:
 • Lim - de er en opløsning af polymerer i vand.
 • Emulsion er en vanddispersion af polymerer.

Lad os dvæle på hver type maling.

alkyd

De skaber en tæt, holdbar og pålidelig belægning på loftet. De bruges ofte til indretning.

Fordelene ved alkydmaterialer er:

 • modstand mod lys og alkali
 • ingen giftige komponenter
 • evnen til at fortynde dem med visse typer opløsningsmidler, for eksempel linolie, terpentin eller hvid spiritus

olie

Sortiment af olie maling

De er en blanding af et bindemateriale opløst i et fortyndingsmiddel og pigmenter, der gengiver farve. Sådanne materialer tørre i meget lang tid og har en særlig lugt. De fremstilles i færdige og pastaagtige (tykke graderede) versioner.

Dette er et af de billigste materialer med en meget simpel applikationsteknologi. Men sådan en maling til lofter gælder stort set ikke, for efter et år begynder det at blive gult, og overfladen under det "trækker ikke vejret".

emalje

Disse er pigmenterne jordet i en lak. På den malede overflade danner de en tæt, solid og skinnende film.

Emalje maling fås i to typer:

 • PF-emalje. Dette er et alkydmateriale i pentaphthalic lak. Det kan bruges til at male lofter i våde områder.
 • SC-emalje. Disse er nitro-emaljer, der fortyndes med celluloseetherlaker. De er egnede til efterbehandling af trælofter.

silikat

Maling baseret på naturlige pigmenter

De tilhører kategorien "mineral", fordi de er baseret på naturlige pigmenter, og selve materialet opnås ved at blande vand og flydende glas.

Når den påføres, danner den en tilstrækkeligt holdbar belægning, der er modstandsdygtig over for ændringer i temperatur og fugtighed, og kan desuden modstå vandbelastninger på en sikker måde. Fordelene kan stadig omfatte luftens ledning, hvilket gør det muligt at trække vejret og desinfektionsegenskaberne.

Silikatmaling kan bruges til at afslutte overflader af træ, beton, gips, mursten, sten og andre materialer.

"Vand" maling

De er repræsenteret af to sorter - klæbemiddel og emulsion.

klæbemiddel

De er baseret på vandige opløsninger af nogle naturlige polymerer - kasein, stivelse, celluloseether, polyvinylalkohol.

Det anbefales ikke at anvende disse materialer på våde områder, da filmen der dannes af dem har en porøs struktur. Resten af ​​deres egenskaber og egenskaber er næsten identiske med emulsionsanaloger.

emulsion

Er der nogen egenskaber ved påføring af akrylemulsionsmaling

Dette er den mest populære type, der anvendes til overflader fra stort set ethvert materiale. Fordelene ved emulsioner indbefatter:

 • Modstandsdygtig over for fugt og vand.
 • Fraværet i deres sammensætning af giftige organiske opløsningsmidler.
 • Høj brand- og eksplosionshastighed.
 • Miljøvenlighed.
 • Enkel tegning på de bearbejdede overflader.
 • Cheapness.
 • Mulighed for at bruge almindeligt vand som fortyndingsmiddel.

Ulemperne ved materialerne er:

 • Lav frostbestandighed.
 • Begrænsning af anvendelsesområder. Du kan ikke dække dem med lakeret og færdig med klæbende malingsoverflade.

Emulsionsmaterialer er opdelt i 3 hovedunderarter:

 1. Vandemulsion
 2. Vanddispersion.
 3. Baseret på polymerer (akryl, latex, polyvinylacetat).

Vanddispersionsmaling VD-AK 2180 til superhvidt loft 14 kg.

De to første underarter er de mest populære og efterspurgte.

De er en emulsion af polymerer og varierer i fugtresistens. I vandbårne maling er denne indikator høj. Men vandemulsionen vaskes godt, hvis den fugtes med vand.

Disse malinger er klassificeret som "miljøvenlige", de er holdbare og ændrer næsten ikke farve under langvarig drift.

Begge underarter skaber en dampgennemtrængelig overflade, så loftet under dem "trækker vejret". De tørrer hurtigt og lugter ikke. Enkelheden af ​​deres ansøgning kan ikke tales om, fordi selv en ikke-professionel og en nybegynder i reparation kan klare denne proces.

Eksperter i en stemme siger, at både vandbaserede og vanddispersionsmalinger er den bedste mulighed for loftet. Desuden kan den emulsionsbelagte loftsoverflade om ønsket let ommåles i en anden farve, hvis det ønskes.

En vandbaseret emulsion er for nylig frembragt, hvor du kan dekorere et loft og skabe en strukturel eller struktureret overflade.

Denne nyhed har allerede fået enorm popularitet. Det eliminerer trods alt behovet for at bruge teksturerede plaster, som koster mere og er sværere at anvende. Plus, sådanne maling forstærker overfladen af ​​loftet, og der er ikke nogen revner på den.

Polymermaterialer har lav fugtresistens, derfor anvendes de kun i tørre rum.

At vælge den rigtige maling er en big deal.

Akrylmaling til loftet er forresten det billigste. Den er lavet af akrylharpikser, der fortyndes med vand under produktionsprocessen. Efter påføring af materialet og fordampning af vand på den behandlede overflade danner en fast film.

Det er muligt at bruge sådan maling til alle overflader. Dens fordele omfatter tørringens hastighed, manglende lugt og brugervenlighed. Hvis du har brug for et matte loft, så ville akrylmateriale være ideelt.

Latex loft maling anses for at være den dyreste af alle emulsioner. Det har en høj densitet, vaskes ikke af, når du igen vasker overfladen og forårsager selv i et lag, lukker de små fejl i loftet, for eksempel revner på 1 millimeter. Den eneste ulempe er dens lysfølsomhed.

Som du kan se, er markedet for byggematerialer mættet med en række malinger og lakker.

Og vælge denne eller den maling, være opmærksom på dens egenskaber og vigtigst af alt - til basen. Husk at ikke alle materialer er egnede til forskellige rum og overflader. Vælg dem korrekt, og så vil loftet i din lejlighed eller hus vare mere end et år.

Kommentarer og anmeldelser til materialet

Som en af ​​de mest almindelige typer af overflader i dag er malingen af ​​overflader. For at korrekt bruge maling, som tilbydes af det moderne marked i et stort sortiment, er det nødvendigt at forstå sorterne af dette materiale.

Generel beskrivelse

Som regel er malinger lavet i henhold til en ordning med komponenter, de indeholder normalt:

 • bindende grundlag
 • pigment;
 • et fyldstof;
 • særlige kosttilskud.

Basen er nødvendig for at danne en film på overfladen.

Med hensyn til pigmentet er det et stof til at give farve. Filler - disse er komponenter, der giver dig mulighed for at redde pigment og give sammensætningen glans og styrke. Særlige tilsætningsstoffer reducerer tørringshastigheden og hærdningen, beskytter materialet mod opløsningsmidler, svamp og skimmelsvamp samt forbedrer egenskaber.

Nogle specielle tilsætningsstoffer kan give maling fungicide egenskaber samt kvaliteten af ​​brandsikkerhed. Gennemse de moderne typer maling kan du forstå, at de normalt er fra 8 til 16 komponenter. Produktets kvalitet afhænger af, hvor godt de blandes og vælges.

Varianter af farver som beregnet

Maling kan klassificeres efter forskellige parametre, men først bør du overveje sorterne af materiale efter formål. Således kan malinger være:

 • universel;
 • beregnet til indendørs arbejde
 • bruges til udendørs brug.

Sidstnævnte type er kendetegnet ved høj modstandsdygtighed over for eksterne faktorer som regn, ultraviolet og temperatursvingninger. Med deres hjælp er det umuligt at male overflader inde i bygninger, da toksicitet er karakteristisk for sådanne materialer.

Forskellige typer maling tilbydes af det moderne marked, blandt andet er det nødvendigt at uddele dem, der er beregnet til indendørs arbejde. De bruges ikke udenfor lokalerne, da de har lav modstand mod negative faktorer. Universale maling kan bruges til indendørs og udendørs brug, de er lavet på vandbaseret basis, derfor er de ikke giftige.

Klassificering af maling efter sammensætning og type opløsningsmiddel anvendt

I betragtning af typerne af maling kan du forstå, at de kan klassificeres efter sammensætning. Malerier til malerier kan således være:

 • olie;
 • vand emulsion;
 • emalje;
 • vanddispersion.

Den anvendte maling af opløsningsmiddel er opdelt i følgende grupper:

 • olie alkyd;
 • vand emulsion;
 • nitro emaljer.

Hvid ånd anvendes som opløsningsmiddel i den første sort. Vandbaserede maling er vandopløselige, mens nitro-emaljer anvendes som opløsningsmiddel til acetone.

Klassificering af maling afhængig af det filmdannende stofs formål og kemiske natur

Besøger butikken kan du finde forskellige typer farver.

De klassificeres afhængigt af formålet og den kemiske sammensætning af det filmdannende stof. Maling materialer kan opdeles i fem grupper. Den første gruppe indeholder forbindelserne angivet med følgende ord:

For de malinger, der består af kun ét pigment, anvender navnet på den første gruppe i stedet for ordet "maling" pigmentets navn (for eksempel minium). Hvis vi vender os til den anden gruppe, kan det bemærkes, at det taler om den kemiske sammensætning og bestemmer den slags filmdannende substans.

Det er angivet med en gruppe med to bogstaver. Hvis du ser udpegelsen af ​​MA, så siger det, at før du olie maling. Forkortelsen GF refererer til glyftaliske emaljer.

Den tredje gruppe af tegn betegnet med det tal, der kommer efter bindestreget. Det angiver formålet med sammensætningen. Hvis du har brug for maling til udvendigt arbejde, skal du vælge den i mærkningen, hvorefter bindestreg er en enhed.

To punkter på maling til indvendig arbejde. For at male bunden af ​​båden bruges maling med fire efter bindestreg. Alle efterfølgende cifre angiver sekvensnummeret med undtagelse af oliemaling.

Opacitetsklassifikation

Da et af malingens hovedkarakteristika forekommer uigennemsigtighed, udtrykkes det i pigmentets volumenindhold, hvilket er nødvendigt for at dække en kvadratmeter overflade. For eksempel er tørmaling fine pulvere, der danner et uigennemtrængeligt lag med bindematerialer. Pigmenter er repræsenteret ved kunstige eller naturlige forbindelser.

De opløses ikke i vand og olier, når de blandes med opløsningsmidler, slår de sig ned til bunden.

Jo finere slibningen af ​​pigmentet, jo højere er deres kvalitet. Hvide pigmenter bør omfatte hvidt, kridt og lime. Sidstnævnte kan være hydraulisk og luft.

Vandemulsionsmaling

En af de populære varianter af moderne maling er vandbaseret maling. Det er et miljøvenligt materiale, der kan bruges til alle overflader. Den resulterende belægning passerer luftdamp, laget har en god skjulkraft og er kompatibel med olie, lim og emalje maling.

Maling med vandbaseret maling kan kun udføres på overfladen af ​​det klæbende malingsmateriale, hvis alum eller vitriol primer ikke tidligere er blevet brugt. Dette krav skyldes, at de ovennævnte stoffer er i stand til at ødelægge vandemulsionen. Hvis sådanne primere er blevet brugt, skal overfladen vaskes ud, dækkes med linolie, og først da kan man begynde at anvende vandbaseret maling.

Til reference

Maling med vandbaserede malingsoverflader, som tidligere var malet med oliesammensætninger eller emaljer, bør kun udføres efter foreløbig forberedelse. Overfladen skal vaskes med sæbevand, primet med fortyndet maling eller lak, først efter at du skal begynde at anvende en vandbaseret sammensætning.

Tekniske egenskaber ved vandbaseret maling

Hvis du vil bruge vandbaseret maling, skal egenskaberne ved denne forbindelse overvejes, før blandingen påføres overflade. Blandt ingredienserne bør fremhæves:

Malingsviskositeten kan variere. Hvis du planlægger at udføre dens applikation på overfladen med en børste, skal denne figur variere inden for 40-45 s.

For sprøjtepistolen fortyndes malingen til en viskositet på 20-25 sekunder. Blandingen forbruges, hvis den bæres i 1 lag i et volumen på 150 til 200 ml / m2. Den endelige værdi afhænger af evnen til at absorbere basen.

Blandingens specifikke vægt er 1,3 kg / l.

Tørring vil tage tid fra 2 timer til en dag. Denne parameter afhænger af luftfugtigheden og temperaturen. Fugtighed under tørring skal være 65%, mens det optimale temperaturniveau svarer til +20 ° C.

Varianter af spray maling

Spraymaling i dag er meget populær, fordi det er let at anvende. Den tilbydes til salg i mange sorter. Blandt andet er det nødvendigt at skelne emaljer, der tjener som grundlag for vand.

Det er muligt at anvende sådanne blandinger til udsmykning af ydersiden og interiøret. Ansøgningen er ret enkel, maling tørrer efter det i en kort tid. Fjern det fra bunden kan være om en halv time ved hjælp af en fugtig klud.

Efter tørring danner miljømaling - en anden type aerosolformuleringer - en holdbar belægning, der ikke udsættes for de negative virkninger af ultraviolet stråling. Sprøjtemaling kan også være designet til metal. En blanding kan bestå af tre komponenter, nemlig:

 • malingen selv
 • jorden;
 • rust konverter.

Sprøjtemaling til metal kan være todelt, i dette tilfælde er de fremstillet af maling og primer. Traditionelle metalspray maling anvendes til at give en ønsket farve til overfladen. Automobil aerosol maling kan have en anden kemisk sammensætning, afhængigt af det, kan sådanne blandinger klassificeres i:

Den første sort er kendetegnet ved hurtig polymerisering og bruges til lokal reparation. Den anden type af denne maling tørrer temmelig lang tid ved høj temperatur.

Den mest almindelige er akryl-aerosolmaling. Med deres hjælp kan du opnå en mat eller blank overflade. Resultatet er et lag, der ikke kræver lakbeskyttelse og er resistent over for aggressive medier.

Typer af væg maling

I betragtning af typerne af maling til vægge skal du være opmærksom på emulsionsformuleringer.

De er temmelig dårligt afvaskede, tørre hurtigt og har ingen ubehagelig lugt. En af sorterne er vandbaseret maling, som kan anvendes under forhold med høj luftfugtighed. Sammensætningen er høj plastik, og dens påføring udføres ved en temperatur på + 5 ° C eller højere.

Til salg i dag er en række forskellige typer maling til vægge. Blandt dem er alkydforbindelser, som er blandt de mest populære.

Det skaber en blanding baseret på alkydharpiks og anvendes til påføring af træ, metal og pudsede vægge. Silikatmalinger bruger vand som en tyndere. Denne sammensætning bør ikke påføres vægge, der tidligere var overtrukket med alkyd- eller akrylblandinger.

Limmaling bruges også til at dekorere vægge. De indeholder organiske polymerer, der tidligere er opløst i vand. Det er muligt at bruge dette materiale til interne og eksterne værker, fordi det er modstandsdygtigt over for aggressive miljøpåvirkninger og perfekt holder sig til gips, beton og mursten.

Varianter af gulvmaling

Maling til et gulv bruges, når man afslutter værelset i dag ganske ofte. Den udbydes til salg i følgende sorter:

Lakker er lavet af naturlige og syntetiske harpikser, samt olier, der er fortyndet i almindeligt vand eller organiske opløsningsmidler. Farve lakker og lakker tilhører denne type maling.

Den største fordel ved akrylmaling er deres sikkerhed. De indeholder ikke organiske opløsningsmidler, derfor er de ikke giftige. Denne gulvmaling tørrer hurtigt, let at bruge, og du kan vaske det af med vand i færd med at male.

Hvad angår emaljer, er det også nemt at arbejde med dem, de er billige, så de er meget udbredt når man maler gulve. I betragtning af typerne af malinger til gulvet bør du også fremhæve emaljer, som omfatter flere komponenter, blandt dem:

Vandbaserede maling

I betragtning af de typer vandbaserede maling er det nødvendigt at skelne emulsionsformuleringer, der ikke indeholder organiske opløsningsmidler, er brand- og eksplosionssikre og ikke giftige. Malinger baseret på PVA er lave omkostninger, de kan kun påføres overfladen i tørre rum. Deres yderligere ulempe er en ret dårlig palette af farver.

Akrylmaling er også vandopløselig. De er modstandsdygtige og ikke bange for våd rengøring. Derfor kan sådanne sammensætninger anvendes selv i våde områder.

Akrylmaling

Akrylmaling er modstandsdygtig over for frysning, den fryser ved -40 ° C. Det er nødvendigt at tine blandingen gradvist, det skal ske inden for få dage. Beholderen skal bringes ind i lokalet med temperaturen over nul.

Før applikationen påbegyndes, omrøres akrylmaling og om nødvendigt fortyndes med vand. Akrylmaling skal tørre ud ved en temperatur i området fra 18 til 22 ° C. Fuld tørring bør forventes om 2 timer.

Et kilo af sammensætningen vil være nok til et areal på 5 m 2. Efter afslutningen af ​​arbejdet skal malingen vaskes af opvasken og børsterne, fordi efter hårdheden er den ret dårlig bag overfladen. Industrien producerer følgende typer af akrylmaling:

 • vinylacetat;
 • acrylat;
 • styrenbutadien;
 • Akrylmaling baseret på polyvinylalkohol bør ikke påføres overflader, der tidligere var behandlet med kalkholdige forbindelser. I første fase er basen forberedt - kridtlaget eroderet til dette.

  Maling er en sammensætning, der påføres overfladen i flydende form eller pulver. Som efter tørring danner en beskyttende, holdbar film.

  Fordelene ved at male loftet og væggene: vedligeholdelse af renhed, prostata pleje. Perfekt rengjort overflade, let at slippe af med pletter, snavs. Nemt at ændre interiøret.

  Artiklens indhold:

  Hvilken maling der skal vælges til loftet og væggene: nuancerne

  1. At male loftet og væggene i stuen er at vælge malinger, der er sikre for menneskers sundhed;
  2. Sammensætningerne skal være hurtigtørrende og skaber ikke ubehagelige stærke lugte;
  3. Malingen skal let påføres og kræver ikke brug af faglige færdigheder eller specialudstyr;

  Denne vare er vigtig, hvis du planlægger at male loftet og væggene selv!

  1. Materialer til maling af vægge bør være mere slidstærk og have evnen til at beholde deres oprindelige farve længere end loftmaling;

  Dette skyldes, at overfladen af ​​væggene ofte udsættes for ydre påvirkninger. Møbler kan komme i kontakt med væggene, forskellige forureninger kan komme ind, især hvis det er et køkken eller børns værelse. Tilstedeværelsen af ​​kæledyr kan også påvirke tilstanden af ​​malet vægge negativt.

  1. Når man vælger maling til vægge, er dækningsværdien af ​​særlig betydning - det er den minimale mængde farvestofsammensætning, der kan kræves for jævnt at male over den oprindelige farve.

  Bare værdien af ​​denne indikator bestemmer forbruget af maling og dets effektivitet.

  1. For at beregne den nødvendige mængde maling til loftet eller væggene, er det nødvendigt at måle rummet og beregne dets område.

  Ved beregning anbefales det ikke at trække området med vinduer og døre tilbage, da det altid er bedre at have lidt maling.

  I tilfælde af mangel på maling skal hendes tone vælges igen, og der er en chance for, at det til sidst vil være anderledes end den oprindelige. Og glem ikke at tage højde for antallet af lag maling, som du planlægger at anvende, dvs. hvilken mætning og densitet som et resultat du vil opnå. Dette vil også påvirke malingforbruget.

  1. Fugtindikator er et andet vigtigt aspekt ved valg af maling. Hvis du planlægger at male i badeværelset, skal du vælge fugtighedsbestandige kompositioner med beskyttelse mod dannelse af skimmelsvampe.

  Samtidig er det værd at være opmærksom på, når man maler køkkenrummets vægge.

  1. Til måling af overflader af lofter og vægge i børnenes værelser anvendes kun allergivenlige og miljøvenlige stoffer.

  Typer af maling

  Olie og emalje maling

  Oliebaserede maling fortyndet med linolie, terpentin og hvid emalje maling - med alkohol. Påfør dem med en spray eller rulle.

  Indvendig maling til vægge

  Ændring af indretningen ved at male væggene er simpelt og rationelt. I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at forberede overfladen, frisk maling passer perfekt på den gamle base, fuldstændig skiftende opfattelse. Minimumstid og omkostninger - og resultatet er indlysende. I vores online butik kan du bestille vægmaling til enhver smag. Sortimentet er det bredeste: fugtisoleret og vaskbart til gange og stuer, til soveværelser og køkkener, til børne og bad. En rig palette af farver vil behageligt glæde øjet såvel som prisen på varer, fordi priserne på vægmaling er demokratiske, da vores omfattende erfaring på dette område gjorde det muligt for vores virksomhed at etablere stærke partnerskaber med den førende producent af dette produkt, Tikkurila.

  Vægmaling tilbydes af vores firma passer godt på enhver overflade: mursten, beton, træ, gipsvæg, tapet, gips, fiberboard, spånplader. De har god skjulkraft, holdbarhed, slidstyrke, holdbarhed. Tikkurila maling har miljømærke fra EU for manglen på organiske opløsningsmidler, de kan bruge astmatikere og allergier. Og det er ikke deres eneste værdighed.

  Derfor, hvis du beslutter dig for at købe vægmaling, velkommen til vores onlinebutik. Vi har gjort alt for at tilfredsstille enhver, selv de mest ikke-standardiserede behov. Er sikker på at have fået en gang, vil du helt sikkert blive vores faste kunde. Og vi er en pålidelig partner, for at være yderst nyttig er vores vigtigste opgave!

  Malingsmaterialer

  Maling af loftet og væggene er en forholdsvis populær og forholdsvis enkel måde at ændre indretningens farvepalet og den visuelle opfattelse af rummet. Takket være et bredt udvalg af materialer og værktøjer kan selv malerebegyndere klare dette arbejde. Det vigtigste er at vælge malingen, farvemetoden og overholde den teknologiske proces.

  Valget af maling til maling af vægge og lofter: egenskaber og egenskaber ved ansøgningen

  Moderne maling til vægge og lofter udvider mulighederne for designere til at skabe usædvanlige designprojekter, der er utilgængelige til implementering med andre efterbehandling materialer. Maleri i indretningen har betydelige fordele:

  1. Praktisk med hensyn til renlighed og hygiejne - mange maling tåler våd rengøring.
  2. Evnen til at opgradere det indre af lokalerne uden kapitalinvesteringer - det foregående lag af lakmateriale er et godt grundlag for maling.
  3. En rig farvepalet bidrager til skabelsen af ​​eksklusive interiørløsninger af enhver stil.

  Det er muligt at opnå en smuk overfladebelægning ved brug af materialer af god kvalitet. Derfor bør spørgsmålet om valg af maling kontaktes med specielle scruples og ansvar.

  Maleri vægge og lofter: billeder af interiører.

  Vandemulsionsmaling

  Især populær, når man maler vægge og lofter i stuen, erhverves vandbaseret maling. Dette skyldes de mange fordele ved vanddispersionsemulsion:

  • maling passer godt på overfladen og afskiller næsten ikke
  • tørrer meget hurtigt - bare et par timer;
  • alkali resistens;
  • belægningen afskaler ikke;
  • maling er sikker for menneskers sundhed og miljøet - efter maling er det ikke nødvendigt at forlade rummet;
  • der er ingen specifik lugt karakteristisk for andre belægninger;
  • dækningen holder godt udseende i 5-15 år;
  • Farve sammensætningen kan gives enhver farve ved at tilføje specielle farver i forskellige proportioner - du kan få den ønskede skygge alene eller for hånd.

  Blandt ulemperne ved vandbaserede maling indgår behovet for farvning ved en temperatur på mindst + 5 ° C.

  Afhængigt af typen af ​​polymer, som er indeholdt i emulsionen, er der flere hovedtyper vanddispergerede maling.

  Akrylmaling indeholder særlige akrylharpikser. Emulsioner af denne type er egnede til maling af de fleste typer overflader. De vigtigste fordele ved akryl maling:

  • vandmodstand og modstandsdygtighed over for fugt
  • styrke og modstand mod mekanisk stress
  • høj elasticitet
  • skaber en snavsafvisende belægning, der ikke kræver at pleje.

  Latex maling - en type akrylemulsion med tilsætning af latex. Denne gruppe er den dyreste, men har nogle ekstra fordele:

  • den malede overflade er meget glat;
  • malingen modstår aktivt vand - den malede belægning tåler vådrensning;
  • Anvendelse af et dobbeltlag vil maskere revnerne med en tykkelse på ca. 1 mm;
  • bredt anvendelsesområde - maling af forskellige overflader: træ, beton, mursten, glas, gips, metal, pre-primed;
  • høj modstand mod mekanisk skade, slid.

  På trods af de nævnte fordele har latexmaling ulemper:

  • frygt for UV-stråler og lave temperaturer;
  • modtagelighed for bakterier og svampe;
  • høj pris.

  Silikone maling indeholder silikone harpiks. Sådanne emulsioner bruges ofte til at afslutte loftet. Silikoneovertrækningen tillader luft og damp at passere igennem og afstråler vand. Takket være disse kvaliteter anvendes maling meget i udsmykningen af ​​køkkener, badeværelser og svømmebassiner. Et ekstra plus er antibakterielle kvaliteter. Emalje beskytter overfladen mod skimmel, skimmel og snavs.

  Anvendelse af silikone-maling er mulig på basisoverfladen - uden forprøvning på gammel maling. Ved hjælp af siliconefarvning kan du skjule revner op til 2 mm i størrelse. Måske den eneste ulempe ved sådanne malinger - den høje pris.

  Silikatvandbaserede maling er en blanding af vand, farvede pigmenter og natriumsilicat (flydende glas). Silikatemulsioner er overkommelige, holdbare og optimalt egnede til maling af pudsede og betonoverflader. For behandling af glas, metal, sten, keramik kan en sådan maling imidlertid ikke anvendes.

  Silikatemulsioner tolererer temperaturvariationer godt, tillader luft og damp at passere igennem. En væsentlig ulempe er dårlig fugtmodstand og frygt for nedbør. Anvendelsesområde - indvendig efterbehandling arbejde "tørre" værelser.

  Mineralvandsbaserede maling indeholder hydratiseret kalk (calciumhydroxid) eller cement. Hovedformålet - maleri med mursten og betonoverflader. Selv om de kan bruges til maling af andre overflader. Mineral VE maling er kortvarig, derfor bruges de hovedsagelig til facade efterbehandling. Som et resultat af farvning dannes der en dampgennemtrængelig belægning, som er modstandsdygtig overfor temperatur ekstremer.

  Olie og emalje maling

  Oliemaling er en blanding af et bindemiddel opløst i et fortyndingsmiddel med tilsætning af farvede pigmenter. Sådan lakering tørrer i lang tid og har en skarp lugt, kommer i en færdiglavet pastaform. Oliemaling anvendes i alle lokaler. Belægningen er ikke bange for fugt, lækage og fugt. Efter farvning dannes en blank overflade, som ved berøring giver afkøling. De utvivlsomme fordele er lave omkostninger og simpel applikationsteknologi.

  Oliemaling anbefales ikke til lofter, da belægningen efter et år kan blive gul. Derudover tillader ikke "olie" belægningen luft.

  Det er vigtigt! Erfarne malere anbefaler at bruge linoliebaserede sammensætninger til maling af vægge. Resten af ​​sammensætningerne er ikke ønskelig til anvendelse i indretning.

  Emalje maling opnås ved at blande lakker og tørre pigmenter. Efter hærdning skaber sådanne maling en mat eller blank film på overfladen. Emaljen belægningen er tæt, solid og holdbar.

  Emalje maling er opdelt i to hovedgrupper:

  1. PF-emalje - alkyd pentaftalisk emalje. Materialet er egnet til maling af vægge og lofter i våde områder.
  2. NC-emalje - nitro emalje, fortyndet med lak fra celluloseethere. Anvendes til efterbehandling af træoverflader.

  Dekorative emulsioner

  Dekorative maling er for nylig kommet på byggemarkedet. Maling af vægge og lofter med sådanne emulsioner giver dig mulighed for at simulere forskellige overflader og skabe usædvanlige designeffekter. Formet belægning, som udseende ligner sten, fløjl, guld, sølv, silke og så videre. Der er maling-kameleoner, der ændrer farve ved forskellige belysningsvinkler.

  Som regel fremstilles dekorative malinger på vandbasis med forskellige mineral- og polymertilsætningsstoffer. Foruden høj æstetiske kvaliteter er der andre fordele ved en sådan belægning:

  • modstand mod slid
  • slidstyrke;
  • miljøvenlighed og sikkerhed for menneskers sundhed - emulsionen er tilladt til brug i enhver bolig;
  • Intet støv på overfladen.

  For at opnå den tilsigtede virkning bruger malere forskellige værktøjer og teknikker.

  Værktøj og materialer til maling af loft og vægge

  Listen over værktøjer afhænger af den valgte metode til maleri. Væggene og loftet kan males med malingspistol, rulle og børste.

  Sprøjtepistoler bruges til maling med vandbaserede maling. Denne metode reducerer farvemængden betydeligt, danner en belægning uden pletter og striber. Brug af sprøjtepistolen er særlig vigtig, når du maler ujævne overflader, for eksempel: baguetter, bundplader, hjørnesnit osv.

  Airbrushes til maling af vægge og lofter er opdelt i tre typer: elektrisk, pneumatisk og manuel.

  Elektriske maling sprøjter giver sprøjtning på to måder: sprøjtning på grund af lavt tryk eller luftfri sprøjtning. Et sådant udstyr er praktisk at bruge, når du udfører arbejde i høj højde. Den største ulempe er behovet for at fortynde akrylemulsionen med vand. Dette gør det muligt at påføre flere lag maling på overfladen.

  Manuel luftbørste giver mulighed for at male op til 200-250 kvm. pr. time arbejde. De er nemme at vedligeholde og har lave omkostninger. Ulemper ved designet - den store overflade af den malede overflade.

  Pneumatiske sprøjtepistoler udfører sprøjtning på grund af forsyningen under højt tryk i trykluft. Enhedsydelse - 400 kvm.

  Det er vigtigt! Pneumatiske sprøjtepistoler er bedst egnet til maling af lofter og vægge

  I hverdagen for maleri bruges oftest ruller. Kvaliteten af ​​den færdige finish afhænger stort set af valget af dette værktøj.

  Tips til valg af malerulle:

  • en model med en lang bunke er egnet til at skabe en hård overflade, til en jævn belægning - med en kort bunke;
  • det er bedre ikke at bruge skumruller eller redskaber fra velour - de forlader luftbobler på overfladen, og materialet anvendes ikke rationelt;
  • Til påføring af blank maling er en rulle med en lur passende - op til 4 mm til en matt maling - 4-8 mm, til en tekstureret overflade - mere end 8 mm;
  • Optimal længde på rullens arbejdsdel - 150-200 mm.

  På steder, hvor det er ubelejligt at male med en rulle, skal du bruge en flad børste med en bredde på 3-7 cm.

  Ud over disse værktøjer vil arbejdet have brug for:

  • maskeringsbånd - for at beskytte kantfladerne mod farvning
  • maling bakke;
  • spatel;
  • stigen;
  • sandpapir;
  • plastfolie.

  Overfladebehandling til maling

  Hovedopgaven for forberedelsesfasen er grundig rengøring af overfladen og sikrer god vedhæftning af maling til bunden.

  1. Fjern alle gamle finishmaterialer fra overfladen. Hvis stucco på loftet / væggen har store fejl, skal rengøring foretages lige ned til bunden.
  2. Kontroller fundamentet for defekter - bump, chips, riller og revner. Fjern hillocks med et emery papir eller trowel; sæt resten af ​​fejlene (hvis de ikke er signifikante) med et efterbehandling materiale.
  3. At knække store revner og at behandle hårdt kittet. Potholes i loftet kan fyldes med skum eller bruge forstærkningsbånd.
  4. Lad kittens opløsning tørre helt (ca. 24 timer).
  5. Steder behandlet med kitt, rengør med emery klud og børste for at fjerne støv.
  6. Før maleri loftet og vægge er primet. Malere anbefaler brug af dyb penetrering primer - en sådan sammensætning danner en beskyttende film, der giver god vedhæftning og giver mulighed for at reducere maling forbrug.

  Teknologien til maleri vægge og loft vandbåren maling

  Efter at have åbnet en beholder med maling, er det nødvendigt at blande det grundigt med glatte cirkulære bevægelser. Fortynd farvestoffet med vand (tilsæt ca. 10%). Hvis det er nødvendigt at ændre skyggen af ​​maling, indføres det valgte pigment gradvist i bunden. Efter hver tilsætning blandes emulsionen grundigt og testes på en lille del af væggen.

  Maleri loftet

  Sekvensen ved maleri loftsrullen:

  1. For at forberede væggene til maling af loftet - hjørnesamlinger med maskeringstape til at dække, hænger vertikale overflader med plastfolie.
  2. En del af malingen skal hældes i malkebakken med klemmaske.
  3. Dyp en rulle i malingen, rul den over bakken af ​​ribben.
  4. Påfør maling i strimler 50 cm brede overlappende hinanden.

  Paint roller regler:

  • farvningen starter fra hjørnet længst fra indgangsdøren;
  • maling bør påføres over primerlaget
  • Anvend normalt mindst 2 lag maling;
  • til maleri kan man ikke bruge samme rulle som til primeren;
  • i undtagelser, når malingen påføres i et enkelt lag, skal det rulles langs rummet - vinkelret på væggen, hvor vinduet er placeret.

  Det er vigtigt! Når du arbejder med VE-maling, er det ikke nødvendigt at vente på, at det forrige lag tørrer ud. Du kan straks anvende følgende. Denne teknik kaldes "våd".

  Funktioner maler loftet spray:

  • Den optimale afstand fra den malede overflade til sprøjtepistolens dyse - 70 cm;
  • under sprøjtning kan sprayen ikke holdes på ét sted - er fyldt med dannelse af pletter;
  • Sprøjten skal bevæges kontinuerligt og glat.

  Teknologien til maling af loftspraypistolen: video

  Maling vægge

  Maling af væggene sker efter maling af loftet. Hvis væggene er malet i en anden farve, er det nødvendigt at fastsætte maskeringsbåndet langs den vandrette linje, der grænser op til loftets håndvægte.

  1. Markér grænserne. Børst en strimmel på 5 cm over gulvet under loftsplinten og på andre steder hvor der er behov for en klar skelnen.
  2. Malte rulle. Valsens bevægelse er kontinuerlig, V-formet, retning - fra top til bund. Med hver bevægelse af rulledækslet er der en ny overflade.
  3. Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal det malede område rulles igen - dette sikrer en jævn fordeling af farvestoffet uden stammer.

  Det er vigtigt! Kosmetisk maling af vægge og loft skal udføres om dagen, så defekter og drypper straks kan ses og elimineres. For at skygge malen skal være i retning af solen - fra vinduet ind i rummet

  Border, kant og andre dekorative elementer males sidst.