Latex loft maling: fordele, ulemper, funktioner i ansøgningen

Emnet i vores artikel er latexmaling til loftet. Hvordan er det bedre end andre vanddispersionsmalinger? Har det betydelige ulemper? Hvordan man anbringer det på loftet? Lad os prøve at finde ud af det hele.

Latex maling gør overfladen hydrofob og tilstrækkeligt resistent over for slid.

Hvad er det?

Alle vanddispersioner (vandemulsion) maling er en emulsion, der simpelthen består af vand, og de mindste pigmentdråber flyder ind i det med et bindemiddel (se også loftsmaling med vandbaseret maling). Når malingen påføres overfladen, fordamper vandet, og dråberne af bindemidlet (syntetisk harpiks eller mineralforbindelse) holder sammen og danner en tynd film på overfladen, der skal males. Som det er let at gætte, er latex brugt som et bindemiddel i latex vandbaseret emulsion. Det binder på grund af dets egenskaber.

Bemærk: I de fleste tilfælde indeholder malingen i tillæg til latex andre tilsætningsstoffer. De mest almindelige akryl latex maling.

Hvad er latex maling?

Fra slutbrugerens synsvinkel er deres klassifikation enkel.

Latexbaserede vandbaserede malinger fremstilles:

 • Til eksternt arbejde. De skelnes af tilsætningsstoffer, som forhindrer dannelsen af ​​mug på den malede overflade.
 • Til indvendig arbejde. Det er denne latexmaling til vægge og lofter, der anvendes til reparation af boliger.

Før os er malet til indvendigt arbejde, hvilket tydeligt er angivet af mærket.

Materialegenskaber

Hvilke funktioner af latexmalinger skal tages i betragtning, når man vælger måden at male loftet på?

værdighed

 • Latexbaserede vandbaserede maling kan vaskes. Forurening kan fjernes fra den malede overflade med en simpel, fugtig klud.

Forsigtig: Flad ikke dig selv, overfladens modstand mod slid efterlader stadig meget at ønske. Hvis du har brug for en overflade, som kan vaskes hyppigt og uden konsekvenser for det - ser du efter silicone-akrylmaling. For dem kræver fabrikanter op til 5.000 vaskecykluser med en pensel og sæbevand, hvilket gør den malede overflade næsten evig.

 • Malingen skaber en komplet dampspærre på overfladen. For eksempel behøver loftet på gipsplader, der er isoleret med mineraluld efter højkvalitets latexmaling, ikke brug for et ekstra lag dampisolerende materiale fra siden af ​​rummet.

Her er maling dækket med gipsvæg loftet. Der er ikke behov for et ekstra lag dampspærre.

 • Latex-maling lugter ikke under anvendelse af loftet eller efter tørring. Dette er imidlertid en fælles egenskab af vandemulsion.
 • Tørringshastigheden af ​​malingslaget er kun fra 20 minutter til 2 timer afhængigt af fugtigheden i rummet og belægningens tæthed.
 • Latex-maling har fremragende vedhæftning til enhver overflade. Det hviler selv på poleret metal. Hvilket betyder dog ikke, at primeroverfladen kan forsømmes.
 • Efter maling passerer tørretlag luften. Det betyder, at bobler på den malede overflade ikke kan være bange.

mangler

Desværre er denne belægning ikke ideel til lofter eller vægge. Hvis du søger godt, kan du finde fejl med hende.

 • Virkningen af ​​lave temperaturer fører ofte til, at malingen er dækket af et netværk af revner og begynder at ligge bag overfladen. Derfor vil det ikke være det bedste valg i et rum, der ofte er ventileret om vinteren.
 • Latex kan tjene som mad til bakterier. I fugtige omgivelser kan støbeform udvikles på en malet overflade. For dette skal rummet imidlertid være meget fugtigt og ikke behandlet med et antiseptisk middel før malingen.

Ak, på et malede latexmalet loft kan svampe starte godt.

Maling af loft og vægge

Hvordan male med latex maling? Hvad skal jeg være opmærksom på?

Malvalg

Hvis alle akryl vanddispersionsmaling giver en mat overflade, er latexbaserede maler også blanke. Ofte siger teksten af ​​den malede overflade tallene på pakken. Lad os sige, at Samtex3 er mat latexmaling, og Samtex20 er silkeblank.

Hvordan påvirker glans egenskaberne af et malet loft?

 • Den glatte overflade er meget mindre snavset og lettere at rengøre. Disse egenskaber bestemmes af antallet og størrelsen af ​​porer på overfladen: deres overflod giver en mat overflade, fraværet - den berygtede glans.
 • Hvis matt maling skjuler mindre defekter i loftet, understreger glans maling skarpt dem. Glat loft skal være helt glat.
 • Glans gør rummet lidt højere på grund af delvis afspejling af rummet under loftet. Det er denne dybende illusion, der gør glatte loftslofter så populære til lave rum.

Overfladebehandling

Det er ret standard for alle vandbaserede maling:

 • Nabela og skrællet gips rengøres med en spatel. Det samme gælder for gipset, der er ramt af svampen.

Det er bedre at rengøre alle områder med svamp og flak gips til overlapning af beton.

Tip: støv vil være meget mindre, hvis et par gange med flere timers intervaller for at vådte loftet med vand ved hjælp af en rulle eller sprøjte.

 • Lofter påvirket af svamp eller simpelthen placeret i fugtige værelser behandles med en antiseptisk primer (se svamp i loftet: kamp og advarsel).
 • Når det tørrer, er det omdrejningspunktet for enhver gennemtrængende primer. Det er bedre at påføre med en børste: Det vil trænge ind i alle hulrummene.
 • Alle overfladefejl er anbragt. Den bedste løsning - akryl kittet. Værktøjet er en bred trowel: det er lettere for en nybegynder at opnå en flad overflade med den.
 • Uregelmæssigheder er poleret med en sander eller manuelt.
 • Pressede områder genopbygges. Loftet er klar til maling.

maleri

Og her er alle anbefalingerne standard:

 • Loftet er malet på to lag med en rulle med en lang lur. Lagene er vinkelret på hinanden, med den endelige rettet fra vinduet.

To lag maling påføres på denne måde.

 • Hele rummet er malet i et trin. Ellers vil der være uregelmæssigheder langs grænsen for det tørrede område.
 • Ruller nødvendigvis rullet på malkebakken eller bare et stykke pap.

konklusion

Generelt er latexbaserede maler mellemliggende billigere akryl og mere resistent silikone. Måske er det i dit tilfælde, at det vil være umagen værd at vælge en af ​​de alternative løsninger (se også Hvilken slags maling at vælge til loftet). Succeser i reparation!

Funktioner malet latexmalet loft

Under udførelsen af ​​reparationer i huset, når man vælger efterbehandlingsmuligheder, står ejerne ofte over for spørgsmålet om, hvordan man kan indrette loftet. Hvis maleri blev valgt ud af alle mulige måder, så er næste trin valget af materiale. Oftest bruges disse latexmaling til lofter. Det er vigtigt at vælge det på en sådan måde, at den resulterende dækning fuldt ud opfylder alle krav fra boligejere.

Princippet om drift

Latex-maling er en vanddispersionsammensætning. Det betyder, at det ikke kun omfatter farvestoffer til pigment og bindende polymerer, men også vand, som i denne situation spiller rollen som et opløsningsmiddel. Det tillader ikke partiklerne at klæbe til hinanden, mens stoffet er i flydende tilstand. Efter påføring begynder vandet gradvist at fordampe, hvilket resulterer i, at polymererne danner en stabil, holdbar film på overfladen.

Vigtigste fordele og ulemper

Latex-maling har mange fordele:

 1. Efter maling og fuldstændig tørring er overfladen bemærkelsesværdig for dens fugtighedsbestandighed. Dette er meget praktisk: i tilfælde af kontaminering kan de i de fleste tilfælde nemt rengøres uden frygt for at bryde belægningen. Det er vigtigt ikke at bruge hårde slibemidler og kaustiske kemikalier til dette formål. I lokaler, hvor loftet uundgåeligt bliver snavset, for eksempel i køkkenet, er det bedre at erstatte latexmaling med silikone eller silikat.
 2. Overtræk af denne type finishmateriale har damp- og vandtætningsegenskaber.
 3. Sammensætningen er meget praktisk at anvende. Tørretiden på et lag varierer fra tredive minutter til to timer afhængigt af fugtigheden i rummet og tykkelsen af ​​applikationen. Derudover har stoffet ingen karakteristisk lugt, hvilket også er meget praktisk.
 4. Malingen har en høj elasticitet, takket være denne egenskab, kan du ikke bekymre dig om det faktum, at over tid vil loftet blive dækket af revner.
 5. En anden vigtig fordel ved belægningen er dens evne til at passere luft. Det betyder, at den malede overflade vil "trække vejret" og uæstetiske bobler vil ikke danne sig på den.

Ud over de nævnte fordele har latex maling nogle ulemper:

 1. Den øgede elasticitet af sammensætningen fører til det faktum, at efter maling i loftet vil alle uregelmæssigheder, ruhed og andre defekter være tydeligt synlige. For at undgå dette er det nødvendigt at forsigtigt glatte og sand overfladen inden påføring.
 2. Latex tolererer ikke hypotermi. Det er muligt at anvende stoffer baseret på det kun i rum, der er godt opvarmede. Ellers forbliver belægningen ikke på loftet.
 3. Malinger og lakker af denne type er meget modtagelige for udseendet af skimmel, meldug og bakterier. Derfor er det nødvendigt at behandle overfladen med et specielt antiseptisk middel, og derefter rense rummet.
 4. Ulemperne indbefatter sammensætningens lave brandmodstand.

Vigtigste sorter

Moderne latex maling er opdelt i flere typer:

 • akryl;
 • acrylbutadienstyren;
 • akryl polyvinylacetat;
 • akryl silikone.

For interne og eksterne værker anvendes forskellige typer dækning. Sammensætningen af ​​den maling, der anvendes til bearbejdning af facader af bygninger, omfatter særlige stoffer, der giver beskyttelse mod dannelse af mug.

Malinger og lakker, der er beregnet til indretning, er opdelt i akryl, vinyl, tekstureret, tæt og dråberfri.

Til maling loftet bedst passer tæt og vinyl sorter. Teksturerede formuleringer hjælper med at skabe et interessant præget design, der normalt bruges til maleri af vægge.

Den enkleste og mest overkommelige version af latexmaling er polyvinylacetat for at sige det mere simpelt - en vandemulsion, som giver en mat overflade. På grund af stoffets høje adhæsion er den opnåede belægning holdbar. Desuden tørrer sammensætningen hurtigt og har næsten ingen lugt, der nemt vaskes af hænderne.

Ulempen er dens egenskab at vaske af, selv efter fuldstændig tørring af alle lag. Men for farvning af loftet er det ikke meget vigtigt. Denne mulighed gælder ikke for landhusets udsmykning, som med et fald i temperaturen falder dens modstand betydeligt.

Malvalg

For at vælge den ideelle udgave af latexmaling til loftindretning, skal du beslutte ikke kun med sin skygge. En vigtig parameter er graden af ​​glans, som er opdelt i 6 kategorier. Jo mindre tallet der karakteriserer glansen, jo mere matt bliver overfladen efter tørring.

Sammensætningen, der giver næsten en spejlbelægning, vælges ekstremt sjældent, især til vægge. Den mest populære betragtes som moderat mat maling.

Det er også nødvendigt at tage hensyn til sådanne parametre som fugt og slidstyrke. De kan bedømmes ved hjælp af afløbscyklusindikatoren, som er angivet på hver pakke. Jo højere tallet er, desto mere stabilt er målet. Nogle gange er denne karakteristik angivet i klasser, hvis højeste kvalitet er første klasse.

Det er værd at være opmærksom på to andre parametre:

 1. Skjulkraft betyder, hvor meget materiale der kræves til fuld farvning uden gennemskinnelige områder.
 2. Thixotropi karakteriserer graden af ​​maling fortykning efter dens påføring på overfladen. Baseret på denne indikator kan vi konkludere, hvor stor risikoen for pletter. Med lav thixotropi er der mulighed for skilsmisse under farvning.

Forberedelse til farvning

Oftest forekommer malinger indeholdende latex i rum med høj luftfugtighed. På grund af dette skal basen udarbejdes med stor omhu. Følgende handlinger bør tages:

 • fjerne eksisterende finish
 • kontroller gipsets integritet
 • gips loftet om nødvendigt
 • justere og afslutte fugemasse
 • sand overfladen;
 • anvende primer.

Maleri procedure

Teknologi farvning er ret simpelt og kræver ingen særlige færdigheder. Processen består af flere faser:

 1. Hvis primeren ikke anvendes, påføres det første lag med en fortyndet maling. Opløsningsmidlet kan enten være en speciel sammensætning eller simpelt vand.
 2. Laget påføres med en rulle. For nemheds skyld kan du først male kanterne med en børste - så malingen ikke falder på væggene.
 3. Loftet står op til at tørre helt.
 4. Det næste lag udføres uden fortynding. For at gøre dette kan du bruge som børste og rulle og spray. Hvis du blander i en lille linfrøolie, vil det gå meget glattere.
 5. Endelig tørring skal udføres uden udkast.

Kompetent valg og overholdelse af alle regler - nøglen til succesfuld reparation. Efter de beskrevne tips kan loftsbeklædningen udføres uden store vanskeligheder.

9 bedste maling til loftet

Hvidt uudsletteligt snavs, en støvsuger med en sprøjtepistol, pletter i loftet - billedet "vi har whitened the ceiling" kaster stadig ind i horrorrepræsentanter for de mellemliggende og ældre generationer i vores land. Heldigvis præsenterede det aktivt udviklede marked for byggematerialer og efterbehandling materialer mange alternativer til denne naturkatastrofe af reparation. Og den nemmeste måde for dem, der beslutter at opdatere friskheden af ​​lofterne i huset, er maleri. Matte, blank, tekstureret, farvedesign opnås let ved hjælp af en konventionel børste-, rulle- eller sprøjtepistol.

Alle forbrugernes behov er at sortere de udbudte materialer og bestemme hvilket loftmaling der er bedre.

Hvilket loftmaling skal jeg vælge?

Det er værd at evaluere lakering materialer ved hjælp af følgende faktorer:

 • Skjulkraft (malings evne til fuldstændigt at skjule det forrige lag med et minimumsforbrug);
 • maskerende virkning;
 • bulk
 • måder at passe på den malede overflade;
 • prisen.

I alt tilbyder butikkerne 6 typer af loftmaling:

 • polyvinylacetatemulsion;
 • akryl;
 • latex;
 • silicone;
 • silikat;
 • imponerende.

Alle disse maling er vandige suspensioner af polymerer og pigmenter, så de vil blive korrekt kaldt vandemulsion eller vanddispersion. Men alle vandbaserede maling og lakker er forskellige ved den type polymer, hvormed der kaldes maling. Der er også en forskel i pris, farve tilbud og selvfølgelig i kvalitet.

Dufa - den bedste blanke maling til loftet

Omtrentlig pris for Dufa Superweiss (10 liter): 3300 rubler.

Denne loftsmaling er rost for dens hvidhed, silkeagtig glans, fremragende skjulkraft, holdbarhed, holdbarhed og rimelig prispolitik fra producenten.

Behagelig glans er en prioritet for de fleste brugere. Det understreger ikke kun renhed af farve, men bidrager også til den visuelle stigning i rummets rumfang. Derfor bruges Dufa ofte til at male lofter i små værelser og korridorer.

I producentens rækkevidde er der dekorative belægninger, der skaber spektakulære mønstre i lofterne. Det betyder, at det er muligt at eksperimentere ikke kun med nuancer og halvtoner, men også for at skabe originale optiske illusioner og forskellige interessante teksturer på overfladen.

Vores bedømmelse: 10 point ud af 10

Testimonials: "Det er en fornøjelse at arbejde med Dufa - stor maling."

Caparol - den bedste maling til loftet i landet

Omtrentlig pris for Caparol CapaSilan (10 liter): 3950 rubler.

Dette er en af ​​de få producenter, der specialiserer sig i silikone maling til lofter.

Silikoneforbindelser i tørprocessen let fjerner eller skjuler mindre uregelmæssigheder, ruhed og revner i loftet. Caparol silikone maling kan "skjule" revner op til 2 mm tykt.

Materialet har også en høj skjulkraft, og selv for et lag maler overfladen perfekt, er det nemt at rengøre og næsten ikke forurener, da det har en kraftig støv- og vandafvisende effekt.

Vores bedømmelse: 10 point ud af 10

Anmeldelser: "Efter min mening er den bedste maling til lofter i uopvarmede værelser. Jeg brugte det til lofterne i landet, og selv om huset ikke blev opvarmet om vinteren, så længe alle lofterne som nymalet. "

Dulux - den bedste matte loftmaling

Omtrentlig pris på Dulux Magic White (10 liter): 3100 rubler.

Dulux er den bedste loftmaling, hvis du leder efter en matt version (dette er et produkt fremstillet i Storbritannien, da de russiske fabrikker ikke altid kan prale af samme kvalitet). Dens lysabsorberende egenskaber er så gode, at de næsten helt maskerer alle små fejl i loftoverfladen. Malingen har fremragende skjulkraft: kun to lag er nok til at gøre loftet perfekt. Hvis du tilføjer lavt forbrug pr. Kvadratmeter, miljøvenlighed, et bredt udvalg af nuancer, simpel pleje, ingen ubehagelig lugt og evnen til at anvende sammensætningen på en uforberedt overflade, så bliver det klart, hvorfor maling er så populær på trods af den betydelige omkostning.

Vores bedømmelse: 9,7 point ud af 10

Prisen er høj for dette mærke, og kvaliteten af ​​den russisk fremstillede maling er ikke stabil.

Svar: "Der er ingen fejl, undtagen prisen. Maling på lofter tørrer meget hurtigt, og allerede bogstaveligt om en halv time er der ingen lugt i huset. "

"Halo" - den bedste vaskbare loftmaling

Omtrentlig pris for Oreol Rabat (13 kg): 900 rubler.

Oreol maling passer meget godt på overflader og lofter af enhver art, hvilket skaber en næsten perfekt mat finish. De fleste matte præparater er kendetegnet ved høje forskydninger, især når det kommer til hvide, pastel- eller terracotta nuancer. "Halo" i dette tilfælde er ingen undtagelse. Og endnu mere.

Den færdige belægning tørrer hurtigere end en og en halv gange i forhold til andre producenter, den er perfekt vasket og rengjort. Oplysninger fra fora og specialiserede steder fremhæver blandt andet farverne på "Halo" og giver dem den højeste vurdering baseret på resultaterne af den faktiske brug.

Bedømmelse: 9,5 point ud af 10

Det forbrug, som fabrikanten hævder, svarer ikke altid til reelle resultater.

Anmeldelser: "Et godt valg til en rimelig pris. Malet på den gamle gulvede tapet overgik resultatet alle forventninger. "

Tikkurila - højeste kvalitet vandbaserede loftsmaling

Omtrentlig pris for Tikkurilla Euro 7 (9 liter): 2800 rubler.

Tikkurila er længe blevet synonymt med ordet "kvalitet" når det gælder maling og lak. Farverne i dette mærke er alle de fordele, forbrugerne søger:

 • ren farve;
 • ubegrænsede muligheder for farvning;
 • holdbarhed;
 • miljøvenlighed
 • UV-resistens;
 • fremragende præstation.

Tikkurila har en ulempe - prisen er høj, men den skal betales for rigtig god kvalitet. Samtidig er det vigtigt at forstå, at kvaliteten forstås som "rigtig" Tikkurila. Et produkt fremstillet nær St. Petersburg er ikke altid så perfekt.

Bedømmelse: 9,5 point ud af 10.

Når du køber skal du være opmærksom på produktionsstedet for maling.

Anmeldelser: "God maling til loftet - forlader ikke striber og tørrer hurtigt."

Ceresit - den bedste silikat loft maling

Omtrentlig pris for Ceresit CT 54 (15 liter): 3300 rubler.

Silikatmaling Ceresit er primært beregnet til facadearbejde, men det er også ret muligt at bruge dem inde i bygningen - også for lofter. De kan lide byggere og forbrugere med det endelige resultat, god dækningsevne, miljøvenlighed, svampegenskaber, enkel pleje og holdbarhed.

Ceresitemalinger er ret krævende på basen og bedst af alt falder på mineralplaster.

Bedømmelse: 9 point ud af 10

Mal "lunefuldt": Du skal bare være opmærksom på basen - og resultatet bliver uforudsigeligt.

Anmeldelser: "Anvendt" Ceresite "hurtigt og meget enkelt. Anvendes til at male den sædvanlige børste - loftet ser bare godt ud. Men jeg måtte lide med gips. "

"Snowball" - den bedste kvalitet i lavpris segmentet

Omtrentlig pris for maling SNIEZKA EKO (10 liter): 1400 rubler.

Loft maling behageligt overrasket af den bedste værdi for pengene. Passer til næsten alle typer overflader, har fremragende skjulkraft. Giver dig mulighed for perfekt at kombinere overfladen af ​​forskellige teksturer, hvilket ofte er nødvendigt, når du installerer gipsvæg på loftet.

Næsten alle muligheder er ikke meget vandafvisende, men hypoallergen og miljøvenlige. Malinger er let tonet til den ønskede skygge. Desværre adskiller malingsforbruget fra producenten sig fra den faktiske næsten to gange, for hvilken "Sne" får en stor minus fra os.

Bedømmelse: 8,5 ud af 10 point

Svar: "Dækningsevnen blev behageligt overrasket, malen falder virkelig i loftet meget jævnt og i et pass får du en høj kvalitet hvid belægning."

"Expert" - fremragende hvid maling til lofter

Omtrentlig pris for "Ekspertvaskbar" (14 kg): 850 rubler.

Maling "Expert" - en af ​​anvisningerne for malinger og lakker af firmaet DEKART. Lofter efter ansøgning til dem ser produkterne af dette mærke rigtigt hvidt ud. Det er for sin rene og lyse farve, at maling er værdsat af mesterne til at dekorere. Loftsmaling "Expert" har en række fordele:

 • tør hurtigt
 • mister ikke farve over tid, må ikke smuldre og ikke bære ud;
 • ingen lugt efter tørring
 • ikke-toksisk;
 • se godt ud i glans og mat;
 • Velegnet til alle typer overflader.

Farvemiddelsammensætningen er ikke altid vellykket, så denne maling er bedst udvalgt af dem, der skal male loftet hvidt. Den anden ulempe bemærket af brugere er overdreven tæthed. Dette problem løses let ved at fortynde malingen til den ønskede konsistens, men disse oplysninger er desværre ikke angivet af producenten i instruktionerne.

Bedømmelse: 8,5 ud af 10 point

Anmeldelser: "Fremragende vaskbar loftmaling! Jeg kan godt lide det, fordi det kan anvendes på enhver overflade, selv på beton, selv på tapet. "

"TEKS" - den bedste maling til loftet i værelser med høj luftfugtighed

Omtrentlig pris for Tex Pro (9 liter): 1600 rubler

Malinger af dette mærke tilhører kategorien af ​​vandbaseret, især polyvinylacetat, selvom der er acrylat-latex. Det betyder, at materialet til prisen er relativt billigt, let at påføre, næsten ikke lugter.

Det er tonet med TEX maling i henhold til deres kataloger, men denne mulighed er ikke fastsat for alle sorter af lakmaterialer. Blandt kritikken til producenten er der oftest stødt på: højt forbrug, strenge krav til jordbunden og uvæsentlig faktisk skjulekraft - malen skal anvendes mange gange for at få en anstændig effekt.

Når du vælger en maling "TEX", er det værd at huske funktionerne i pleje Alle vandbaserede polyvinylacetatmalinger vaskes let af med vand efter påføring, så loftet, der er malet med dem, bliver ikke rengjort.

Bedømmelse: 8 point ud af 10

Anmeldelser: "Når det påføres, dråber ikke og strømmer ikke. Til reparation af europæisk kvalitet vil det måske ikke fungere, men det er en helt anden ting at male loftet uden at koste uden særlige krav til kvalitet. "

Hvordan vælger man den bedste maling til loftet?

Højkvalitets reparation begynder altid med et omhyggeligt udvalg af materialer. Derfor er følgende tips ikke overflødige:

 1. Prøv at købe maling af udenlandske producenter, der er udgivet fra deres hjemland.
 2. Pas på forfalskninger, det vil sige kun vælge betroede butikker og virksomheder.
 3. Fokusere på egenskaberne, altid overveje fejlen.
 4. For at skjule og adhæsion, lyt til eksperternes anbefalinger.

Loftsmaling - lunefuldt materiale. Hvis du ikke vil observere belægningen af ​​belægningen, yellowness, heterogenity eller peeling, så vælg malingen meget omhyggeligt, og så vil resultatet af reparationen ikke skuffe!

Typer af latexmaling og dens funktioner

Af: Anastasia Isakova · Opslået 07/14/2017 · Opdateret 07/14/2017

Ekstern og intern udsmykning af lokaler med maling og lak er den mest tilgængelige og enkle designmulighed. Malinger præsenteres i en bred vifte, de har forskellige egenskaber og egenskaber. Efterspørgslen fra forbrugere og indretningspersonale bruger latexmaling, hvis kvaliteter bidrager til at skabe et optimalt indendørs mikroklima uden en specifik lugt og frigivelse af giftige stoffer. Hvad er fordelene ved dette materiale?

Egenskaber og fordele

Interessant nok begyndte latex at blive anvendt i det gamle Egypten. Noget senere begyndte materialer at blive brugt i maleri og skrivning ikoner, og det var først i 1800-tallet, at de var meget udbredt i byggeri. Hvad er latexmaling? Syntetisk latex er et vanddispersionsmateriale, hvori partikler af et stof er indeholdt i en flydende dispersion. Farve maling baseret på latex giver specielle pastyfarver - de tilsættes til sammensætningen for at opnå den ønskede skygge.

Egenskaber og fordele ved latexmaling:

 • Økologisk renhed. Latex-baseret maling egnet til indendørs og udendørs brug. Det kan bruges til at dekorere soveværelser, stuer og børneværelser;
 • Optimal belægningsstyrke. Latex maling på den malede overflade danner et pålideligt lag. Du bør dog ikke blive involveret i våd behandling af vægge og lofter;
 • Nem applikation og økonomisk forbrug. Vanddispersionsammensætninger har en god skjulkraft og efterlader næsten ikke striber. Malingsforbruget pr. 1 m2 overstiger ikke 0,1-0,5 l;
 • Ingen ejendommelig lugt. Da latex ikke er et kemisk stof, men en tilstand af partikler og polymerer, frigives ingen karakteristisk lugt i miljøet;
 • Høj polymerisationshastighed. For fuldstændig tørring af latexmaling kræves inden for 5-6 timer - afhængig af temperaturen i rummet.

Hvis du skal vaske den malede overflade regelmæssigt, skal du vælge malinger til vægge og lofter med en slidhastighed på mindst tre tusinde cyklusser.

Vanddispersionsmaterialer er billige, og du kan få enhver farve ved hjælp af farvepastaer.

Materialeklassifikation

Latex maling kan variere i sammensætning, som bestemmer muligheden for at anvende lakmaterialer til indvendig eller udvendig brug. I sammensætningerne, som kan anvendes til udvendig dekoration, indføres tilsætningsstoffer, som forhindrer dannelse af svamp og skimmelsvamp. De er mere modstandsdygtig overfor UV lys og regn. Derudover klassificeres vandbårne malinger i flere typer afhængigt af bindemidlet:

 • Polyvinylacetat. Må ikke indeholde opløsningsmidler, ingen lugt, tør hurtigt. Ulemper - let at vaske af, kun egnet til indendørs arbejde, kan efterlade spor som hvidvask.
 • Styren butadien. Forskelligt i høj slidstyrke og fugt uigennemtrængelighed. Ubetydelige ulemper inkluderer lav lysmodstand.
 • Akrilosilikonovye. De er præget af høj slidstyrke, fugtighedsbestandighed og modstandsdygtighed mod UV-stråler. Kan bruges til udvendig facade arbejde.
 • Akryl. Har høj driftsressource, modstandsdygtig overfor fugt, revner, udsættelse for lys. Velegnet til vægge, lofter og facader.

Til dine oplysninger: Forbrugerne har ofte et spørgsmål om forskellen mellem akrylmaling og latexmaling. Dette svarer til at sammenligne æblesaft med et æble - der er flere næringsstoffer i æblet, men saften opbevares længere. Akrylmaling er en type latex sammensætning, der ud over naturgummipartikler indeholder syntetiske acrylat-copolymerer. Det vil sige, at akrylbelægninger efterlader et mere holdbart lag på den malede overflade, men de indeholder syntetiske acrylpartikler.

Marketing titel tabel

Konklusion: Hvis producenten siger "Akrylmaling med latextilsætning" - er dette en holdbar komposition til en overkommelig pris med optimalt forbrug. Forskellen mellem vandbaseret og vanddispersions latexmaling til loftet og vægge fra akryl er en kortere levetid og lavere modstand over for forskellige negative faktorer.

I videoen: vanddispersionsmaling og dens funktioner.

Virkninger på den malede overflade

Latex-maling giver en vis effekt på det behandlede substrat - en mat eller blank overflade, en halvmattet eller halvglans effekt, en perfekt glans eller en perfekt matta. Det er nødvendigt at tage højde for glansparametrene, især for udførelse af internt arbejde. Fra alt for strålende vægge og loft bliver den visuelle opfattelse af rummet kedelig. Glansende latexmaling har følgende fordele:

 • Vugtresistent hvid maling udvider visuelt størrelsen af ​​rummet, "skubber" væggene og "løfter" loftet.
 • Kræver perfekt overfladebehandling før maling, skjuler ikke fejl og uregelmæssigheder.
 • Mindre modtagelige for forurening, gemmer spor af støv og snavs.
 • Delvis mister en attraktiv glans, når den vaskes, slipper i sidste ende af.

Matte maling, i modsætning til glans, har modsatte egenskaber - det reducerer visuelt pladsen, det er mindre skyllet ud af snavs, det skjuler godt grundenes mangler, det er mindre slidt ved vask og afgang. Semi-mat, halvglans og mat maling er den mest egnede mulighed for at dekorere vægge og lofter. Den største fordel ved alle latexformuleringer er høj permeabilitet. Vægge, lofter og andre malede overflader "ånder" godt under et lag maling og lak.

Basisforberedelse og farvning

Brug af indvendig latexmaling er en miljømæssig sikker måde at dekorere værelser på. Sammensætningerne indeholder ikke giftige stoffer, tørre hurtigt og efterlader ikke en karakteristisk lugt i værelserne.

Det er muligt at fortynde vanddispersionsmalinger kun med vand - ikke teknisk, men drikker eller renset. Den har en optimal stivhedsindikator.

Der er ingen grundlæggende forskel, når man maler væggene og maler loftet med latexmaling. Den eneste betingelse er, at lofterne kun kan behandles i rum opvarmet i koldt vejr, ellers vil belægningen hurtigt knække. Kan bruges i våde rum. Arbejdet består af følgende trin:

 1. Forbered overfladen til maling - fjern den gamle belægning, niveau basen med kitt.
 2. Behandl væggene eller loftet med en dyb penetrationsprimer to gange med et tørringsinterval.
 3. Fortynd sammensætningen med koldt rent vand - til grundlaget forbrug af 1 liter vand ved 6-9m.kv. vægge (loft).
 4. Lad i et par minutter og tilføj en tonet pasta. Fortynding med en reserve - gentag skyggen nøjagtigt virker ikke.
 5. At male overfladen med en fortyndet sammensætning med pensler, ruller eller sprøjtepistoler - der er ingen grundlæggende forskel.
 6. Efter tørring ved + 20 ° C males basisbelægningen en anden gang, om nødvendigt - den tredje.

Matt og glans maling til vægge og lofter skal være helt tør, inden det næste lag påføres. Den gennemsnitlige polymeriseringstid af sammensætningen er 6 timer.

Det er praktisk at bruge en rulle til arbejde: det efterlader ingen mærker på overfladen, sparer forbruget af arbejdssammensætningen. Svære at nå områder af væggene og lofterne er børstet.

Interiør maling og gulv kompositioner

I moderne kunst af indretning er der en ny trend - indvendig latex maling. Det er en vanddispersion eller vandig emulsions latexmaling med en siliconeharpiksbase. De har upåklagelig kvalitet, rige farver, slidstyrke og høj pris. Egenskaberne af indvendige malinger er demonstreret af sammensætningen "Expert" - vandbaseret maling til loft og vægge:

 • Modstandsdygtighed over for slibning og slibning;
 • Højt elasticitetsniveau;
 • Stjæle af mindre fejl
 • Miljøsikkerhed;
 • Beskyttelse mod mikroorganismer og forme
 • God overflade dækning.

Indvendig maling "Expert", ifølge eksperter, falder godt på den gamle gulv efter at have behandlet en kvalitet primer. Men da materialet er dyrt betyder det, at det stadig er værd at forberede overfladen i henhold til alle reglerne. Latex indvendige maling kan bruges til at behandle gips, gips, cement, og belægningen skjuler revner i bunden af ​​bunden til en dybde på 2 mm. Sådan fortyndes latexmaling til indretning? Kun vand.

Latex maling til loftet og gulvet - det er forskellige kompositioner. Hvis producenten ikke angiver, at vandemulsionen er egnet til maling af gulvet, kan du ikke ignorere dette. Latexdispersionsmaling til vægge og lofter er ikke egnet til behandling af gulve eller for eksempel facader.

Farvning af latexforbindelser viser høj effektivitet under de interne og eksterne værker. De tørrer hurtigt, er acceptable, skaber et pålideligt lag på overfladerne. Sammensætningerne er sikre og kan bruges til en række forskellige efterbehandlinger.

Latexmaling: fordele og ulemper

I dag er maleri en meget almindelig metode til reparation af indendørs lokaler såvel som til efterbehandling af overflader ude i luften. Moderne producenter tilbyder en bred vifte af malinger, blandt hvilke latex er i stor efterspørgsel. Det kan bruges til at designe facader af bygninger, samt til maling af forskellige overflader i lejligheder og huse.

Særlige egenskaber

Latex er saften af ​​gummi planter. Det virker som en dispersion af partikler af naturgummipolymer. Men brugen af ​​naturlige råvarer er dyrt, så denne mulighed er ret dyr. I dag anvendes syntetiske polymerer til at skabe latex, hvilket har en positiv effekt på dens værdi.

Latexmaling præsenteres i form af en vandig væskedispersion af en hvilken som helst polymer af kunstig oprindelse. Dette betyder, at polymerpartiklerne ikke opløses i vand, men dets tilstedeværelse forhindrer deres vedhæftning. Efter maling af overfladen fordamper vandet, og polymerpartiklerne klæber gradvist sammen og danner en kontinuerlig film. Stærk vedhæftning af maling til overfladen.

Karakteristika for latexmaling afhænger helt af egenskaberne af polymeren, der anvendes til fremstilling af den.

Polymervalget afhænger af, hvordan maling vil opføre sig under påvirkning af sollys, temperaturændringer samt mekaniske eller kemiske virkninger.

Farvepræstationen af ​​latexmaling afhænger af farven, som præsenteres i form af en pasta. Produktets sammensætning tilsættes til det stof, du har brug for skygge.

En interessant kendsgerning er, at latex blev udbredt selv i tiderne i det gamle Egypten. I fremtiden blev dette materiale brugt til maleri, herunder oprettelsen af ​​ikoner. Latex blev kun brugt i byggearbejde i begyndelsen af ​​XIX århundrede.

Fordele ved latexmaling:

 • Dette er et miljøvenligt produkt. Det kan bruges til at designe soveværelser, stuer og endda børns værelser.
 • Holdbar belægning. Malingen skaber et pålideligt lag på den malede overflade, men det er værd at være forsigtig med sin pleje. Anvend ikke vådrensning ofte på malede overflader.
 • Let at bruge og lavt forbrug. Latex-maling er kendetegnet ved fremragende skjulkraft, så når man maler, forekommer næsten ingen lækage. Et gennemsnit på 100 til 500 ml maling vil blive krævet pr. Kvadratmeter overflade.
 • Ingen karakteristisk lugt. Latex er en kombination af polymerer og partikler, så det udsender ikke en bestemt lugt.
 • Hurtig polymerisering. Efter farvning tørrer den meget hurtigt. Normalt tager denne proces op til fem timer. Tørringshastigheden afhænger af lufttemperaturen.

Typer og applikation

Latex-maling er kendetegnet ved en lang række anvendelser. Afhængigt af sorten kan den bruges til udvendig dekoration eller til indendørs arbejde. Stoffer til maleri facader har en særlig sammensætning, som beskytter overfladen mod dannelse af mug og mugg. Følgende maling er egnet til maling af indendørs overflader:

 • akryl - en god løsning til maling af træ;
 • Vinyl - ideel til maling af lofter og vægge;

Hvordan male lofter og vægge med latexmaling

Begynd at male loftet, du bør ikke glemme, at det er denne del, og i ethvert rum, i første omgang fanger øjet. Derfor skal loftoverfladen være perfekt. Det er ret nemt at nå dette mål, hvis du forbereder alle nødvendige værktøjer på forhånd, køb kvalitetsmaling og overholder anbefalingerne fra specialister.

Hvad er de nødvendige redskaber til at forberede sig på at male loftet

Det første skridt er at forberede følgende værktøjer og tilbehør:

 • en rulle eller endda et par til malingarbejde, hvis bredde ikke må overstige 50 centimeter;
 • 2 pensler af anden størrelse;
 • specialbakke hvor maling hældes;
 • latex indvendig maling.

Mange kan spørge, hvorfor har vi brug for latexmaling, og ikke for eksempel akryl? Ja, fordi latexbasen er mere kvalitativ, passer den perfekt til enhver form for overflade og har næsten ingen lugt. Derudover giver latexmaling følgende fordele:

 1. Det er nemt at vaske overfladen behandlet med en sådan base med almindeligt vand, hvis der er behov for det.
 2. Dens skygge er mat, hvilket er meget vigtigt for at male loftet. En sådan overflade tillader dog ikke pletter, der kan opstå ved maling af loftet.
 3. Latex-maling anvendes i ethvert rum, da det ikke indeholder forbindelser, der er skadelige for menneskekroppen.

Det er muligt kun at male loftet kvalitativt kun med frisk latexmaling, da den gamle har en ensartet konsistens, og denne fejl er usandsynligt, at den skal fjernes. Som følge heraf vil processen ikke medføre fornøjelse, og så skal du endda fjerne det påførte lag, købe et nyt maleri materiale og gentage hele processen igen.

Hvilket værktøj er bedst at male loftet

Eksperter anbefaler at bruge en speciel rulle til maling af loftet med latexmaling, men med hvilken rulle er det bedre at anvende maling, vil vi nu analysere:

 1. Indvendig maling anvendes ideelt på loftet med en rulle, som har en fleecy base. Takket være hende kan du gøre alle uregelmæssigheder næsten umærkelige.
 2. Når man køber en rulle med en lang lur, er det nødvendigt at kontrollere kvaliteten. En højkvalitets rulle vil pålideligt holde sin bunke, og ellers vil alle de løse fibre simpelthen holde sig til den malede overflade, hvilket naturligvis ikke vil give overfladetiltrækningskraft.
 3. Latex loftsmaling påføres jævnt med en tykk rulle. Tætheden af ​​værktøjet kan kontrolleres ved at klemme den i din hånd. Hvis kompressionsprocessen ikke afslører deformationen, betyder det, at værktøjet er af høj kvalitet, og du kan sikkert købe det.

Ruller lavet af velour eller skum base er tilgængelige, men købere giver feedback på disse modeller er ikke den bedste. Sådanne modeller absorberer meget mere malingmateriale, så maling er ikke økonomisk. Ved at arbejde med sådanne ruller kan der opstå uregelmæssigheder i form af bobler på loftets overflade, og latexbasen vil konstant afløb fra værktøjet. Derfor anbefaler eksperter at bruge til at male loftrullen med en fleecy base.

Farvning proces

Værktøjet er klar, latexmaling er valgt, det er på tide at starte processen med at male loftet:

 1. En lille mængde maling hældes i en specialbakke eller bakke, så rullen kan gennemtrænges grundigt. Overflødighed skal fjernes, gnidningsrulle på sidefladen.
 2. Det er bedre at begynde at male fra døråbningen og gradvist bevæge sig mod vinduet. Parallel bevægelsesrulle skal gå ca. 5-7 cm til næste kørebane. Og før påføring skal du forsigtigt rengøre loftet, fjerne den gamle belægning og alle former for uregelmæssigheder, og tør derefter af med en fugtig klud.
 3. Det er usandsynligt, at et lag maling skal påføres jævnt ad gangen, så det anbefales at lave et andet lag, anvende det vinkelret på originalen og vente på, at det tørrer helt.

Hvis der købes kvalitetsværktøjer, er latexmaling frisk, og der tages højde for anbefalingerne fra specialister, så vil alle være i stand til at male loftet på en sådan måde, at det endelige resultat af arbejdet ikke kan skelnes fra fagfolkens arbejde.

Top latex maling på kunde anmeldelser

En af de mest tilgængelige og enkle metoder til vægbeklædning i og uden for rummet er brugen af ​​lakmateriale. Produktet er af forskellige typer og egenskaber, takket være, at de kan bruges under forskellige forhold. Blandt designere og bygherrer kræver speciel latexmaling. Lad os undersøge mere detaljeret, hvad er dækningen af ​​dækningen, og hvilke tilbud fra producenterne har tjent forbrugernes tillid.

kategori

navn

pris

Korte egenskaber

Den bedste latexmaling til vægge og loft

Egnet til beton, pudset, gipsplader, mursten, træflader. Tørretid 40 min. ved stuetemperatur Helt - på en dag.

Vaskbar slidbestandig superhvid. Hovedformålet er at dekorere vægge og lofter i våde områder: køkken, badeværelse, swimmingpool.

Latex maling til tapet til maleri

Modstandsdygtig overfor god dækningsevne og økonomisk forbrug. Overfladen "ånder", formen er ikke dannet. Let at rengøre. På strukturen og densiteten kan erstatte tapetet.

I produktlinjen betragtes den bedst mulige sammensætning, der dækker evner og slidstyrke. Der er ingen skadelige urenheder, næsten ingen lugt, tørrer hurtigt. Laget viser sig elastisk og godt understreger tekstur af tapet.

Den bedste latexmaling til badeværelset

Danner en holdbar hydrofob silke-mat coating efter det første lag. Der er ingen begrænsninger på mængden af ​​vask, herunder med sms og desinfektionsmidler med aktivt klor.

Halvmattet vanddispersion baseret på silikoneharpiks med tilsætning af et antiseptisk middel. 1 klasse modstand mod slid (ISO 11998). Behandler de faglige strukturer, der anvendes på offentlige steder.

Den bedste latexmaling til udvendig arbejde

13 kg - 1400 rubler.

På grund af dets gode dampgennemtrængelighed giver det overfladen mulighed for at "trække vejret". Det er tonet af farvestoffer til vandkompositioner og universelle farver.

Hovedfunktioner

Latex maling - vanddispergerende emalje, der ikke indeholder kemiske komponenter, der er skadelige for menneskers sundhed. På grund af den høje miljøvenlighed er dette materiale specielt efterspurgt, når du foretager indvendige skillevægge i børns værelser og soveværelser.

Ifølge de fleste fabrikants udtalelser er vægfarve modstandsdygtig over for forskellige aggressive virkninger, såvel som et fugtigt miljø, som klassificerer produkter som vaskbar beklædning. Men på trods af tilstedeværelsen af ​​styrkende komponenter er det vigtigste her ikke at overdrive det. Ved regelmæssig rengøring af overfladen vil belægningen stadig miste sine originale eksterne parametre, selvom du forsigtigt tørrer væggen med en fugtig klud hver dag.

Fordelene ved vanddispersionsfarvestof er i flere faktorer:

 • brugervenlighed, brugervenlighed med en børste, rulle, sprøjtepistol;
 • langt operationelt liv med minimal miljøeksponering
 • maksimal miljøvenlighed på grund af mangel på skadelige kemiske komponenter
 • muligheden for farvning i enhver ønsket farve ved hjælp af pigment;
 • økonomisk forbrug af materiale varierer i området fra 100-500 ml pr. 1 m2 afhængigt af lettelsen og evnen til at absorbere basen;
 • rimelig pris - meget lavere olie.

Af manglerne blev flere punkter fremhævet:

 • grundlaget for maling med latexvaskbart farvestof skal have en perfekt flad overflade, ellers vil belægningen understrege alle fejl og uregelmæssigheder;
 • udsat for revnedannelse, når temperaturen falder og frost;
 • Materialet forhindrer ikke dannelsen af ​​skimmelsvamp, svamp og spredning af bakterier, hvorfor det kræver en obligatorisk behandling af substratet med en antiseptisk eller en primer før brug.

Materialets eksterne parametre er opdelt i tre hovedkategorier, og det sker:

I dette tilfælde afhænger valget udelukkende af forbrugerens designpræferencer. Men hvad angår producenten, er det bedre at give præference for produktet, som allerede har fået meget positiv feedback fra forbrugerne. På baggrund heraf blev der bedømt en vurdering af de bedste latexmalinger.

Den bedste latexmaling til vægge og loft

Når du vælger, skal du være opmærksom på producentens anvisninger. Så for eksempel er sammensætninger til gulv og loft forskellige. Hvis vandemulsionen er beregnet til lodrette belægninger, tåler den ikke gulvbelastningen. Generelt tørrer de hurtigt, er acceptable og skaber et pålideligt lag på overfladerne.

Tex Profi Super White

Latex vandbaseret maling bruges til at færdiggøre vægge og loft indendørs. Det er efterspurgt at arrangere interiøret i kommercielle bygninger, medicinske faciliteter, industri- og lagerfaciliteter. Derudover er det fantastisk til husholdningsbrug - maleri partitioner i børnenes værelse, soveværelse, stue, gang. Følgende materialer kan anvendes som basis, såsom træ, gips, mursten, tapet, sten, OSB osv.

Tex Profi Super White

Forbruget varierer fra 9-11 m2 / l, når det anvendes i et enkelt lag på en ikke-absorberende base. Vaskbart farvestof ved optimal temperatur tørrer om 1 time. Prisdispersionsmalingvolumen på 9 liter - 1690 rubler.

VD PROFILUX PL-04A

Vanddispersionsmateriale er lavet på basis af syntetiske komponenter af polymertype, hvilket gør det modstandsdygtigt over for forskellige driftsforhold. Det bruges til maling af vægge og lofter i kontorlokaler, private hjem, lejligheder, indkøbscentre.

VD PROFILUX PL-04A

Standardkapacitet ved salg vejer 3,16 kg. Fås i hvidt, men er egnet til farvning i enhver farve valgt i RAR-kataloget. Når det er tørt, bliver malingen af ​​ensartet farve med en mat finish. Pris kapacitet 2,5 liter 220 rubler.

Latex maling til tapet til maleri

Til ikke-vævede tapeter med prægede mønstre er latex- eller vanddispersionsmalinger ideelle. De er elastiske, jævnt og let falder på overfladen, tillader op til 15 malerier til gentagelse, mens teksturerne er fuldt bevarede.

Tikkurila Euro 7

Matt latex maling til tapet til maleri bruges kun i tørre rum, der kræver regelmæssig rengøring. Materialet er efterspurgt, når man færdiggør vægge og lofter, der er dækket med tapet til maleri, i gange, stuer, køkkenværelser.

Tikkurila Euro 7

Vanddispersionsbasis kan påføres med en rulle, børste, spray. Ved maling af en reliefflade er flowhastigheden 7 m2 / l, mens du arbejder med en glat base - 12 m2 / l.

Afslutningen er tonet med yderligere mærkevarepigmenter, hvoraf der er mere end 20.000 varianter på lager. Pris for en kapacitet på 900 ml - 500 rubler.

VITEX SATIN ECO

Ved tørring skaber produktet en halvglans homogen overflade. Blandingen har ikke en udtalt lugt. Det er kendetegnet ved en høj grad af vandmodstand, opacitet og er i stand til at tolerere rengøring. Produktet bruges også til farvning af træsubstrater, beton, metal, mursten.

VITEX SATIN ECO

Sammensætningen har oprindeligt en hvid farve, men producenten gør det muligt at skære rundt med Colorfull systempigmenter - ifølge en blæser i 833 farvekatalogen. Fortyndes med vand til 10% af den samlede mængde. Prisen på produkter varierer fra 2800-3500 rubler.

Den bedste latexmaling til badeværelset

I hjertet af - silikoneharpiks, vand og polymerpartikler. Har høj dampgennemtrængelighed, klare kritiske temperaturer, sprækker ikke og eksfolierer ikke under konstant fugtighed. Sammensætningen omfatter antibakterielle komponenter, så selv i leddene forekommer ikke skimmel. Når vandet fordamper, dannes en tæt, holdbar film, der er modstandsdygtig over for vask med slibemidler.

Parade diy

Paint Parade bruges til vægbeklædning i badeværelser og køkkener. Materialet er også perfekt til indendørs arbejde i rum med høj luftfugtighed og driftsbelastning. Derudover er produktet blevet brugt til maling af lofter.

Latex maling til et badeværelse har en god dækningsevne og tørrer hurtigt. Det tager en time for belægningen at tørre i et lag, men det tager 2 timer at helbrede. En liter maling varer i gennemsnit 10 kvm. ikke-absorberende overflade. Kapaciteten på 8,2 kg er 870 rubler. Sammensætningen er oprindeligt hvid, den kan farves med forskellige farver fra kataloget. Kun 814 nuancer.

Tikkurila Euro 20

Tikkuril semi-matt latex maling er fremragende til brug under vanskelige driftsforhold, da det er let at vaske uden at påvirke udseendet. Akrylcopolymer i kombination med forskellige antiseptiske additiver eliminerer muligheden for skimmelsvamp og svamp.

Tikkurila Euro 20

Farve til vægge i badeværelset kan påføres overfladen med en børste eller rulle, sprøjtepistol. Et lag tørrer om 4 timer i et optimalt miljø. Akryl latex maling er velegnet selv til påføring oven på en olie eller alkyd finish. Indledningsvis er sammensætningen hvid. Det er tonet efter rækkevidden af ​​"Tikkurila Symphony". Graden af ​​glans - halvmattet.

Når det dækker en flad base med dårlige absorberende evner, er forbruget 10-12 m2 / l, og på den prægede absorberende er det 7-8 m2 / l. Produktet er pakket i 900 ml, 2,7 l og 9 l beholdere. Vand kan bruges som fortyndingsmiddel, men det bør tilsættes i et volumen på ikke mere end 5% af den samlede masse, når du arbejder med en børste og op til 10% med en airbrush. Det skal huskes, at producenten angav stabilitetsparameteren, før rengøringen kun opnås efter to uger fra ansøgningstidspunktet. Det maksimale beløb er ca. 3.600 rubler.

Den bedste latexmaling til udvendig arbejde

Sammensætningen er en kombination af syntetiske acrylharpikser og forskellige vandbaserede fyldstoffer. Anvendes til alle typer af baser, med undtagelse af metal. Efter et stykke tid på grund af det grundliggende vand på metallet fremstår der korrosionscentre. Ellers er latexkvaliteten kendt - elastisk tæt lag, det ligger godt, kan vaskes, knækker ikke og eksfolierer ikke.

Lakra Facade

Latexprodukter til udendørs brug kan bruges indenfor og uden for lokaler med forskellige driftsforhold. Ved anvendelse af et lag er forbruget lig med 6 m2 / l. For fuld tørring kræver latex ydre maling til udvendigt arbejde 4 timer. Blandingen har en farveløs konsistens, den trænger godt ind i basens struktur uden at skabe en monolitisk film. Denne belægning gør det muligt for vægge at "trække vejret".

Farvet facadeprodukter automatisk metode kun i lyse pigmenter. Materialet er egnet til maling af betonoverflader, cement, gips og træ. Produkter til udendørs træarbejde er præget af høj dampgennemtrængelighed, vejrbestandighed og slidstyrke. Ved tørring skabes en ensartet matoverflade. Prismaling Lakra til en kapacitet på 13 kg - 1400 rubler.

Hvad er bedre - akryl eller latex maling

Mange spekulerer på, hvad der er bedre at male basisen af ​​strukturen med akryl eller latexmaling. Forvirring opstod på grund af arbejdet med markedsførere. Så for ikke at blive narret mere, skal det forstås, at byggemarkedet for færdigvarer ikke tilbyder separat "akryl" og "latex" -produkter, men akryl latex, dette gælder for de fleste mærker, herunder indvendig latexmaling, hvid Lacra. Strukturen indeholder følgende komponenter:

 • bindemidler - polymerkomponenter og ekstra styrkeapparater;
 • pigment - konsistens er nødvendig for at give blandingen en vis farve;
 • fyldstofet er generelt ikke forskelligt fra pigmentet, kun dets partikler har større størrelser;
 • opløsningsmidlet er en væske, hvori alle bestanddelene er omrørt;
 • Yderligere elementer - øge produktets ydeevne.

VIDEO: Hvordan vælger man den rigtige maling til væggene? Ekspert Tips