Hvordan male loftet af gipsplader?

Gipsplader er ganske populært byggemateriale. På grund af fraværet af termisk udvidelse kan de bruges til konstruktion, både indendørs og udendørs. GKL er iboende forenkling af behandlingen og muligheden for at give en anden form. Dette gjorde det muligt at skabe, ikke kun glatte takflader, men også strukturer med flere niveauer. Efter installation opstår spørgsmålet altid: hvordan man maler loftet på gipsplader og hvordan man gør det effektivt og billigt.

Egenskaber af gipsvæg

Gipsplader er paneler lavet af miljøvenligt materiale. De består af byggepap og gips med forskellige tilsætningsstoffer. Takket være disse tilsætningsstoffer kan paneler erhverve forskellige egenskaber, der kræves ved opførelse.

Til noten: Med dette unikke materiale kan du ikke kun skjule ujævnhederne af støttepladerne, men også smukt afslutte værelserne med forskellige forhold, temperatur og fugtighed.

Et af funktionerne i GCR er dets evne til at absorbere en stor mængde fugt. Denne ejendom blev oprindeligt indarbejdet i materialet, fordi takket være ham kan panelerne få den ønskede form.

Men det er netop det, der skal overvejes, når det er færdigt.

Den mest almindelige metode til færdigbehandling af gipsplader er deres farve. Succes med at male loftet på gipsplader afhænger i høj grad af kvaliteten af ​​overfladebehandling.

Forberedelse af grundlaget for maleri

Overfladen bestående af plader fastgjort til rammen er ret langt fra perfekt. Der er revner i led og huller efterladt af skruer. Det forreste lag af materiale, der består af byggepapir, er ikke beregnet til påføring af maling. Før du male gipspladens loft, skal du forberede det til denne proces.

Forberedelse til maling af gipsplader belægning indbefatter de følgende trin:

 1. Primer kanter og led. Denne handling er nødvendig for at forsegle åbne arealer af ark. Derudover øger primer sømmer vedhæftningen til kittet. Påfør en primer med en børste, forsigtigt smøre alle slidser og huller. Hvis denne proces udføres to gange, vil den kun styrke materialet.
 2. Tætningsled og huller. Putty sømme og huller kan kun være, når primeren er helt tør. Anvendes til denne specielle blanding eller starter kittet. Alle huller i belægningen skal forsegles. Overskydende materiale fjernes med en spatel.
 3. Forstærkning af leddene. Denne procedure skal udføres for at forhindre forekomsten af ​​revner. Forstærkning udføres straks efter forsegling af sømme. For at gøre dette skal du bruge et specielt maske eller tape. Båndets midte bør falde sammen med sømmen. Hvis forstærkningen udføres med flere stykker tape, så er deres forbindelse overlappet.
 4. Priming hele overfladen. Efter at alle hullerne på gipspladens loftoverflade er repareret, behandles den med en flydende primer. Som et resultat af imprægnering bliver kartonet hårdt og hårdt. Ethvert materiale følger perfekt til det.
 5. Primær kittet. På dette stadium er fundamentet skabt for at skabe en flad overflade til maling af gipspladens overflade. Det første lag af gips er påført med en bred spatel. Materialet er startkittet. Indtil den er frosset, kan den være lidt ridset, for bedre vedhæftning med det næste lag.
 6. Primer lag start gips. Dette vil gøre overfladen mere holdbar og eliminere laget af bygningsstøv.
 7. Påføring af efterbehandling. Dette lag er den endelige og vil fungere som basis for færdigmaterialet. Overfladen er omhyggeligt nivelleret og tørret inden for 24 timer.
 8. Slibning og polering. At give overfladen en grad af glathed i glas opnås ved hjælp af slibemiddel og sandpapir. Når poleringen er færdig, er det nødvendigt at slippe af med skrald og støv for at udføre vådrensning indendørs.
 9. Primer alle forberedt overflade.

Mens primeren tørrer, kan du tænke på, hvordan man maler loftet på gipsplader og hvilke værktøjer der kræves til dette.

Værktøj og materialer

Maling af et loftsplankloft er ikke særlig vanskeligt og kræver ikke professionelle tjenester. Du skal vælge et godt værktøj og vælge en kvalitet, holdbar maling.

Maleri værktøjer

For en så simpel proces som maleri er der kun tre typer af inventar. Hver af dem har sine fordele og ulemper.

Dette er værktøjerne:

 1. Malebørste. Den mest enkle og overkommelige armatur. Men for at behandle et stort område er det noget ubelejligt. Brug af en børste er praktisk at male over hjørner og nicher. Det er snarere et hjælpeværktøj end det vigtigste værktøj til arbejdskraft.
 2. Roller. Denne enhed til maling af gipslofter bruges af amatører og fagfolk. Hvis du lægger et langt håndtag til rullen og udstyre det med en palle, er arbejdet meget nemmere og hurtigere. Den mest praktiske er ruller lavet af naturlig pels. De absorberer maling godt og sikrer ensartet fordeling over overfladen. Malerivideoen viser sekvensen af ​​dette værk.
 3. Sprøjte eller sprøjtepistol. Det ideelle værktøj til påføring af lakmaterialer på alle typer overflader. Brug af sprøjtepistolen males jævnt og strammer fast til kittet. Samtidig forbruges malingen meget økonomisk. Men i betragtning af de imponerende omkostninger ved dette værktøj anvendes de som regel kun af professionelle plasterere. At købe et sådant produkt til et engangsarbejde er økonomisk urentabelt.

Det må ikke glemmes, at det bliver nødvendigt at arbejde i højden. Før du måler gipspladens loft, skal du passe på stabile geiter eller trinladder.

Malvalg

Afhænger af rigtigheden af ​​valget af maling til loftet af gipsplader, ikke kun dets udseende, men også livet.

Når man vælger en maling til overfladen af ​​gipsplade, skal man sørge for følgende kvaliteter:

 • modstandsdygtighed mod fugt
 • tørringshastighed;
 • elasticitet efter tørring
 • økologisk renlighed
 • høj eller gennemsnitlig pris.

Søg ikke efter billig materiale. Det vil ikke vare længe og vil hurtigt blive værdiløs. Før du smider, er det nødvendigt at kort undersøge egenskaberne ved maling på salg.

Markedet for byggematerialer giver dette valg af loftmaling:

 1. Vanddispersion. Det tørrer hurtigt, er helt sikkert for menneskers sundhed og passer perfekt til enhver overflade. Dette færdigmateriale har god elasticitet og modstand mod mekaniske skader.
 2. Vandemulsion Et stort udvalg af farver af denne maling i pakker af forskellig kapacitet er til salg. Den tætte film dækker jævnligt overfladen og sikrer åndbarheden. Det er slidstærkt, men mindre modstandsdygtigt mod slid.
 3. Emalje. Materiale, der giver en ideel og holdbar overflade. Kræver grundig forberedelse af det grundlæggende. Prisen er meget højere end andre materialer.

Oliemaling bør undgås. Dette materiale er kortvarigt og passerer ikke luft. Beslutningen om, hvordan man maler gipsplankloftet afhænger af rumtypen og den økonomiske kapacitet af rumsejere.

Maleri gipsplankloft

Selv med øget pleje, når du arbejder, bør du træffe foranstaltninger for at beskytte dine øjne og hår mod at blive maling på dem. Det er ret vanskeligt at vaske og irritere øjens slimhinde. Har brug for at arbejde i beskyttelsesbriller og hovedbeklædning. Møbler og andre indvendige elementer skal være dækket af folie.

For at opnå et kvalitetsresultat er 2-3 lag maling tilstrækkelig. Maleri et to-niveau loft på gips begynder med hjørner og nicher. Derefter behandles første niveau. Det andet niveau er sidst malet. Hvert efterfølgende lag af maling påføres i retning vinkelret på den forrige og kun efter dens fuldstændige tørring. Dette sikrer ensartet dækning.

Hvis ejeren af ​​lokalerne af visse grunde ikke er tilfreds med resultatet, eller med tiden er hans smag ændret, er det let at rette op. Før du måler lærredet igen, skal du vaske det med sæbevand, tørre og anvende ny maling.
På billedet i artiklen kan du se mulighederne for at male loftet på gipsplader.

lofter

Skal du være opmærksom, hvad ser den person, der kom ind i lokalet på? Selvfølgelig på loftet. Loftfladen er den vigtigste del af interiøret, et stort rum til realisering af design og farvefantasier. Og den bedste mulighed for deres implementering vil være brugen af ​​gipsvæg. Evnen til at skabe arkitektoniske løsninger og fantastiske konfigurationer, miljøsikkerhed og fremragende lydisolering og brandsikre egenskaber kombineret med fantastisk dekorativ belysning bestemmer gummibedømmelsen blandt andre byggematerialer.

Indholdsfortegnelse:

Valg af maling til loftet

Der er mange løsninger til udformningen af ​​gipspladens overflade. Den mest pålidelige og mest almindelige mulighed til dato er at male loftet. Teknologien til maling af gipsplankloftet har sine egne specifikke egenskaber: for eksempel er der direkte påføring af maling på gipspladerfladen forud for en hel kompleks af forberedende arbejde: primer, kitt og overfladepolering. Alle disse procedurer forfølger et fælles mål - at identificere mindre mangler og uregelmæssigheder og derefter fjerne dem. Det lykkes at klare det indledende arbejde, hvor spørgsmålet opstår: Hvilken maling passer bedst til et gipsplankloft? Tanker om oliebaseret maling kan straks fjernes.

Ifølge specialisterne i malingvirksomheden er de mest egnede maling til maling af gipsplader lofter vandbaserede og vanddispersionspræparater. Samtidig er dispersionsmaling langt bedre end emulsionen i evnen til at bevare sin oprindelige udseende og fugtresistens over lang tid, men det er ringere med hensyn til valg af farveopløsning, da den primært fremstilles i nyanser af hvidt. Producenter af samme emulsionsmaling tilbyder forbrugerne en række farvepalet - lyse, mættede farver for at skabe ethvert trendy og klassisk interiør.

Vandbaserede malings- og lakformuleringer er kendetegnet ved en høj tørrehastighed og fraværet af en vedvarende, ubehagelig lugt, de er giftfri og til sidst udgør de en holdbar ensartet film, der kan opdateres periodisk uden noget arbejdskrævende arbejde for at fjerne den tidligere coating.

I dag er markedet for byggematerialer overmættet med en enorm mængde vandbaserede farvesammensætninger. Disse er silikone, akryl, akryl med latex, silicat maling, med mineralsammensætning, af forskellige nuancer og producenter, der har deres egne fordele og begrænsninger i brug.

Maling med tilsætning af latex anses for at være den dyreste, fordi den har flere fordele, for eksempel er den brugt til at skabe en ikke-dampgennemtrængelig, resistent over for forskellige urenheder, en jævn, smuk belægning og muliggør mulighed for vådpleje baseret på vaskemidler.

Tegning 2 lag akryl latexmaling på overfladen af ​​gipsvæg hjælper dig med at blokere synlige revner, der er op til 1 millimeter tykke.

Akryl vandbaserede maling er på grund af den øgede modstandsdygtighed over for slid i vaskeprocessen den mest efterspurgte og er beregnet til anvendelse i stort set ethvert rum.

Til maling af overflader, som regelmæssigt udsættes for fugt, er den bedste løsning at anvende silikatmaling. Det beskytter pålideligt mod udseende og reproduktion af mikroorganismer og indebærer ikke yderligere anvendelse af antiseptiske midler.

De bedste egenskaber af silicat og acrylforbindelser kombineres i en silicone-maling. Dens høje elasticitet gør det muligt at blokere revner mere end 2 mm tykke. Efter påføring og tørring danner siliconefarven en vandtæt film, der på en forsvarlig måde beskytter loftoverfladen i værelser med dårlig vandtætning - køkkenværelser og badeværelser. Overfladen malet med silikone maling er modstandsdygtig over for snavs og eliminerer den ekstra anvendelse af antiseptiske tilsætningsstoffer.

Farvning af en gipspladeoverflade involverer påføring af flere lag maling i nøje overensstemmelse med instruktionerne på farvestofsammensætningen og opretholdelse af de nødvendige tørringsperioder for hvert lag. Maling af udenlandsk produktion anvendes med en speciel rulle, normalt i 2 lag, indenlandske - i 3 lag.

Derudover skal du, når du køber en vandbaseret maling, bestemme graden af ​​glans: producenterne tilbyder blanke og halvglansede, matte og halvmatte kompositioner. Deres væsentligste forskel er, at matt maling visuelt øger rummets højde, yder et væsentligt bidrag til skabelsen af ​​et harmonisk og komplet design af rummet. Det er godt at fjerne mindre fejl i gipsloftet, men det er meget tidskrævende at vedligeholde.

Den glatte maling er modstandsdygtig over for slid, den malede overflade er lettere at rengøre, men det viser alle fejl og fejl i loftoverfladen, som blev indført af mesteren i færd med at male. Professionelle rådgiver at vælge en halv-glans eller halvglans maling.

Det skal bemærkes, at emalje i fremmede lande i stigende grad anvendes til farvning af gipsloftet. Dette er et produkt af højere kvalitet, der tørrer hurtigt, er modstandsdygtigt mod fugt og har en hvid farve. Samtidig afspejles høj kvalitet i prisen - prisen på emalje er høj, og det afgør den lave popularitet på hjemmemarkedet.

Ved køb af maling skal du ikke glemme at læse etiketten, hvor producenten informerer om formålet, forbrug pr. Kvadratmeter og slidstyrke under vådrensning.

Gipsvægsmålingsteknik

Lad os forsøge at forstå teknologien og funktionerne ved at male loftet. Det er kvaliteten og holdbarheden af ​​den malet loftoverflade, der afhænger af, hvor godt malerieteknologien er blevet observeret på hvert trin, herunder under forberedelserne.

Forbereder gipsvægens overflade til maling

1. Primer sømme.

Gipskernen i gipspladen er et almindeligt gips med forskellige polymertilsætningsstoffer. Prøv at gnide et stykke gips, og for dine øjne bliver det til støv. Enhver bygherre vil fortælle dig, at udførelse af malerarbejde på en støvet overflade er upraktisk. En sådan overflade har først og fremmest brug for en primer. Du bliver nødt til at være særlig opmærksom på kvaliteten af ​​primeren af ​​leddene og de områder, hvor kerne af gipspladen er udsat.

2. Sømforsegling.

Det antages ofte, at revner på malet gips er dannet på grund af dårlig installation. Dette er imidlertid ikke helt sandt. Årsagen til krakningen af ​​gipspladerne kan være ledd af dårlig kvalitet eller krænkelse af teknologi. Det skal her bemærkes, at kvaliteten af ​​tætningssømmene er bestemt af råmaterialernes kvalitet og erfaringen fra den specialist, der udfører arbejdet.

Efter fabrikantens anvisninger skal du knæde materialet for at forsegle sømene. Til dette gøres blandingen til rent vand ved stuetemperatur og omrøres med en blander, indtil der dannes en tyk creme. Efter kogning af kitt kan du begynde at forsegle sømene.

3. Forstærknings sømme.

Sæt søm på gipspladen overfladen kræver brug af ekstra materialer, for eksempel serpyanka. Serpyanka er et specielt tape til forstærkning af sømme. Det kan limes, før du starter kittet eller efter påføring af det første lag.

Limning serpyanka, være opmærksom på følgende punkter:

 • Serpyanka skal limes nøjagtigt i midten af ​​sømmen;
 • hvis du ikke behøver at arbejde med en solid serpyanka, så limning sker med overlappende med obligatorisk tilgang af kanterne til hinanden;
 • tryk serpyanka i sømmen med kraft;
 • i tilfælde af dannelse af overskydende kitt på gipsoverfladen ved limning af serpyanka skal du sørge for at fjerne dem
 • Brug ikke en finish af kittet i stedet for serpyanka. Efterbehandling er ikke beregnet til at udføre sådant arbejde og kan føre til revnedannelse af sømmen;
 • efter påføring af det første lag af kitt med serpyanka, vent på tørring og påfør et andet lag. Dette giver dig mulighed for at få lige, pænt forseglede sømme;
 • For at forsegle sømme, er det bedre at armre dig selv med en spatel, hvis længde overstiger sømmenes bredde. Under arbejdet skal spatelen holdes på en sådan måde, at den er anbragt med kanterne på en gipsplade.

4. Putty gipsvæg før maling.

Efter afslutningen af ​​sømmen og sømningen af ​​serpyanka kan du sikkert gå videre til kittens gipsvæg. Eksperter identificerer flere efterbehandlingsmuligheder. Den mest økonomiske metode indebærer anvendelse af et enkelt lag af kitt, fugning og endelig påføring af topcoat. Resultatet er en glat og smuk overflade. Denne teknologi blev brugt af masters i mange år og var den mest tilgængelige med hensyn til præstationer og finansielle omkostninger.

Men i dag er det i stigende grad almindeligt at sætte i 3 lag. Ved afslutningen af ​​startbehandlingen slibes pladen af ​​gipsvæg, et andet lag og en ny fugemasse påføres, så glasfiberen limes, hvilket sikrer bedre vedhæftning af efterbehandling materialer og forhindrer kittet i at strække og muligvis smuldre af kittet, og endelig er overfladen kittet.

Efterbehandling kittet, i form af specielle færdigblandinger i dåser, giver dig mulighed for at få en perfekt glat overfladeglathed. Det bør anvendes med en stor trowel, og i tilfælde af små uregelmæssigheder anbefales det at gå igennem med fint sandpapir. Efter færdiggørelsen af ​​gipsloftets overflade skal du forsyne overfladen og fortsætte til mål.

Da slutresultatet afhænger af din færdighed og i mindre grad på den valgte arbejdsteknologi, skal du være yderst forsigtig og ikke haste, brug kun højkvalitetsmateriale af dokumenterede mærker.

Loftmaleriværktøjer

Til maling af gipsplankloftet skal du bruge følgende materialer og værktøjer:

 • akryl primer; dyb penetrering primer;
 • vandmaling;
 • Kohler for vandig sammensætning. En farverig palette af farver giver dig mulighed for at male loftet i enhver farve og gøre interiøret originalt og unikt;
 • rulleskind med en kort lur. Tilstedeværelsen af ​​et langt håndtag gør værktøjet mere bekvemt. Brug ikke en skumrulle, da den danner luftbobler på overfladen, der skal males;
 • maling børste til maling svært tilgængelige steder i loftet;
 • plastbad til farvning;
 • tage sig af tøjet. Da det er svært at kalde maleri loftet et rent arbejde, læg på tøj, som du ikke har noget imod at forkæle. Glem ikke hatten.

Præcis overholdelse af teknologi - garanti for fremragende resultater.

Afkorkning af krukken med vandbaseret maling, du skal begynde at blande grundigt indholdet. Til dette kan du bruge en boremaskine med en speciel dyse. Hvis malingens konsistens er for tyk, så tilsæt lidt vand til det.

Maleriet af gipsloftet begynder med maleri af vanskelige steder og områder af krydset af loftkonstruktionen til vægge og hjørner. Brug en børste til dette. Børstebevægelser skal poked, ikke frem og tilbage. Poking-metoden vil ikke forlade yderligere striber og striber.

Derefter rulles i bakken med maling og rulles over ribbenoverfladen. Dette fjerner overskydende maling fra rullen. Ifølge teknologien til maling af loftsoverflader anvendes det første lag af maling og lakssammensætning parallelt med vinduerne. Husk: Når du anvender det første lag af maling, er det nødvendigt at "sætte" hver næste strimmel af farvesammensætning til den forrige med 10-15 cm.

Efter tørring fortsæt med farvning med det andet lag. Denne gang bør farvningen være vinkelret på det første lag, dvs. i retning fra vinduesåbningerne til det modsatte dørdesign. En sådan tværsøgning vil give en perfekt jævn og ensartet belægning.

OBS: Maling af overfladen med en rulle, mens du står med hovedet op, kan du ikke se de områder, der ikke er plettet eller farvet i dårlig kvalitet. Flyt jævnligt til side og inspicer loftet fra en anden vinkel, eller tiltrækker en assistent, som straks tager mærke til ikke-farver, vil informere dig om rettidig eliminering.

Du kan gøre dig bekendt med teknikken til at male loftet fra gipsplader ved hjælp af en airbrush gun ved at se youtube videoklipet.

Mange muligheder for at male loftet af gipsplader findes på internettet. Sortimentet af design og farve løsninger, høj kvalitet af maling og holdbarhed af den malede overflade bestemmer succesen med denne metode til loftdesign. Her er nogle billeder af et vellykket gipsplank loftmaleri:

Et par tips om farvning

1. Hvis du begyndte at male gipsplankloftet, skal du ikke afbryde processen, men anbring det første lag maling på hele overfladen. Skift ikke den rulle, som du allerede maler, da den forbeholder sit eget unikke, dekorative lag.

2. Må ikke male over bestemte områder af loftoverfladen, der er begyndt at tørre op, med det gode mål at forbedre det påførte malingscoat. Hvis du ikke følger denne regel, kan du få et loft med grimme pletter eller pletter.

3. Farvning starter altid ved loftets hjørner. Du skal bruge en lille børste til dette formål, som du forsigtigt vil manipulere for ikke at plette væggen med maling. Mal over hjørnerne omkring omkredsen, du skal lave en lille udskæring og gå på loftet med en malingsrulle. Sådan teknologi vil spare dig for at få maling på væggen.

4. Når man maler med en rulle, skal den være helt nedsænket i et malingbad og derefter fjerne overskydende på den ribbeformede overflade. Ofte uerfarne kunstnere er bange for at nedsænke rullen helt i malingen for at undgå overskuddet. I stedet forsøger de forsigtigt at dyppe malingsrullen i den ene side af malingen. Dette er den forkerte tilgang. Malingen i dette tilfælde er ikke jævnt fordelt på rullen, men kvaliteten af ​​farvning kan lide af dette.

5. Maling af loftet eliminerer kaotisk bevægelsesrulle. Flyt i en retning. Et lag maling - en retning. Det næste lag påføres vinkelret på den forrige. Hvis du planlægger at male loftet i 2 lag, så bliver det første lag horisontalt og det andet - lodret. Farver i 3 lag tyder på følgende skema: Det første lag er lodret, det andet er vandret, og det tredje er lodret igen. Overholdelse af denne rækkefølge giver dig mulighed for at opnå det bedste resultat, når du laver et loft på gipsplader. Held og lykke!

Hvad og hvordan man maler loftet på gipsvæggen med dine egne hænder

Gipsplader overflade egnet til forskellige finish. Det kan males, hvidt, dækket med tapet eller selvklæbende film, flisebelagt med fliser. Maleri loftet af gipsplader betragtes som den mest enkle og overkommelige løsning til efterbehandling. Stort udvalg af farveværktøjer giver dig mulighed for at vælge sammensætningen, baseret på rummets formål og egenskaber ved processerne, samt vælge en farve til rummets stil og indretningens overordnede farve. Vi fortæller dig, hvordan man maler loftet på gipsvæggen, og hvordan man gør det korrekt.

Er det muligt at male gipsen uden kitt

Uanset det anvendte farvestof udføres malingen af ​​gipsplankloftet først efter behandling af sømme og installationssteder for selvlukkende skruer samt påfyldning af hele overfladen. Mange vandbaserede maling vil få belægningen til at svulme og kæde.

Selvom du bruger et fugtighedsbestandigt materiale eller maling på et andet grundlag, skal overfladen sættes på grund af, at uden dette vil det ikke være muligt at opnå perfekt ensartethed og glatthed af basen. Med hensyn til deres tekstur afviger de sænkede sømme og installationssteder til selvdrejende skruer fra overfladen af ​​det ubehandlede gipsplader. Derfor vil forskellen i teksturer efter farve blive mærkbar, og resultatet af arbejdet vil ikke tilfredsstille dig.

Det er vigtigt! Gipsplader GKL vil have i tilfælde af at du beslutter at whiten loftet. Alt hvidvask er lavet på en vandbase, så kartonoverfladen behøver behandling for at beskytte den mod fugtabsorption.

Valg af maling til gipsplankloft

Lad os nu tale om, hvilken maling der skal male gipspladens loft. Normalt er udvælgelsen af ​​farvestoffet lavet under hensyntagen til de økonomiske muligheder og formålet med rummet.

Følgende farveblandinger er egnede til arbejde på GCR:

 1. Vandbaserede formuleringer er mest populære på grund af den rimelige pris, sikkerhed, lugtfrihed og brugervenlighed. Ved hjælp af en hvid vandbaseret emulsion kan du blanke loftet. Og hvis du tilføjer pigmenter til denne maling, kan du opnå den ønskede nuance. Sammensætningen er velegnet til boligområder med normal luftfugtighed. Den eneste ulempe er belægningens lave modstandsdygtighed mod fugt, så loftet, der er malet med vandbaseret maling, kan ikke vaskes.
 2. Vanddispersionsblandinger er også velegnede til maling af gips. De ligner meget de ovenfor beskrevne farvestoffer og er også vandbaserede. I modsætning hertil er vanddispersionsformuleringer forskellige i forskellige farver. Deres modstand mod fugt er lidt højere, men sådanne belægninger anbefales ikke til brug i rum med høj luftfugtighed.
 3. Akrylmaling er lavet på basis af en copolymer med samme navn. Belægningen er modstandsdygtig overfor fugt og slid, overfladen kan vaskes med rengøringsmidler. Akrylbelægning har god dampgennemtrængelighed. Den er holdbar, giftfri, falmer ikke i solen og falmer ikke med tiden. Til steder med høj luftfugtighed er der passende akrylmaling med tilsætning af latex.
 4. Silikonefarvningsblandinger er kendetegnet ved god skjulkraft og giver dig mulighed for at skjule små revner og grundfejl. De giver et slidstærk, vandafvisende lag, der kan vaskes. Disse forbindelser er egnede til at male loftet i køkkenet, badeværelset, poolen, balkonen eller loggiaen.
 5. Silikatfarvestoffer anvendes sjældent. De er værdsat for deres antiseptiske egenskaber og tillader ikke udseende af svampe. Denne farve er foretrukket i en fugtig og våd kælder eller bryggers.

Trin for trin maleri teknologi

Efter at vi har fundet ud af, hvad maling til at male gipsplankloftet, overvej i detaljer maleriet. Først og fremmest skal du korrekt forberede overfladen af ​​gipsloftet til maling.

GCR overfladebehandling

Det forberedende arbejde foregår i denne rækkefølge:

 • Til en start fastgøres hængerne på fastgørelseselementerne i materialets krop (mindst 1 mm), så de ikke stikker ud over overfladen og ikke blander anvendelsen af ​​kittens blanding.
 • Herefter sætter vi monteringspunkterne på skruerne. Påfør opløsningen med en lille spatel og tryk let ind i udsparingen.
 • Kom til behandling af sømme. Påfør en lille mængde kitt på sømmen med en spatel. Så sætter vi maleregitteret (serpyanka). Det er bedre at bruge maskeringstape bredde 50-100 mm. Gitteret er let presset ind i kittens lag og dækkes med et tyndt lag af kitt. Overfladen er godt udjævnet med en spatel.
 • I løbet af dagen bør kittet være helt tørt. Derefter grinder vi de steder, der er behandlet med et kit, ved at bruge sandpapir med fine korn. Vi forsøger at opnå en jævn og jævn overflade.
 • Støvpartikler børstes fra loftet med en tør klud, hele overfladen er primet med en dyb penetrationsforbindelse eller en akrylprimer.

Tip! Det anbefales at anvende en primer på samme måde som malingen. Blandinger på basis af identiske komponenter godt sammenlås med hinanden.

 • Når primerlaget tørrer, sætter vi hele loftet med finkornet finish. Til arbejde bruger vi en bred spatel.
 • En dag efter, at spacklingblandingen tørrer, er belægningen forsigtigt jordet. Det skal vise sig helt glat og flad overflade. Hvis der er nogle fejl og uregelmæssigheder, gentages puttying.
 • Efter slibning er loftet primet igen. Sammensætningen påføres i to lag efterfulgt af tørring af hver af dem. Nu er vores loft klar til maleri.

Det er vigtigt! På forberedelsesfasen skal du have en rulle, primer, kittet, sandpapir, serpyanka, spatler, primerbakke.

Værktøj og materialer til farvning

Før du måler gipsplankloftet, skal du forberede de nødvendige materialer og værktøjer:

 • ruller med medium bunke på et langt håndtag;
 • trinladder, bord eller stilladser
 • malingstank med ribbet overflade;
 • Til maling, der er vanskelige at nå frem til, er der brug for en børste;
 • egnet maling;
 • maskeringsbånd
 • plastfolie til beskyttelse af møbler.

Maleri proces

Gør-det-selv maleri af gipspladerlofter i følgende rækkefølge:

 1. Til at begynde med tager vi møblerne ud af rummet og dækker det, vi ikke kunne bære, med plastfolie. Gulvbelægningen er også værd at beskytte filmen mod uheldig indtrækning af farvestoffet.
 2. Maskeringstape vi lim loftsplinterne eller sammenføjningen af ​​loft og vægge samt andre dekorative og strukturelle dele i loftet, der ikke er planlagt til at blive malet.
 3. Kapacitet med maling åben. Om nødvendigt omrøres opløsningen og hældes i malingspanden. Det er godt, hvis beholderen har en ribbet overflade, som er praktisk at presse ud overflødig maling fra rullen.
 4. Begynd at male overfladen. Først skal du male over de vanskelige steder i loftet, områder ved krydset mellem væg- og loftfladerne samt overfladen bag varmeledningerne.
 5. Vi vender til at male hovedoverfladen med en rulle. Påfør det første lag, så bevægelserne med værktøjet er rettet vinkelret på vinduets åbning. Dyk forsigtigt rullen i en beholder af maling og klem dens pels fra overskydende maling blanding, rullende på en ribbet overflade. Vi maler loftet med translationsbevægelser. Samtidig skal de tilstødende malestriber finde lidt oven på hinanden.

Advarsel! Tag ikke lange pauser i arbejde, fordi synlige striber vises på loftet i områder, hvor malingen er tørret.

 1. Efter at have malet hele overfladen, lad det tørre helt. Normalt er det angivet på beholderen med farvestoffet og afhænger af temperatur og luftfugtighed i rummet.
 2. Derefter sætter vi det andet malingsjakke. Nu arbejder vi i modsat retning, det vil sige parallelt med vinduesåbningen i rummet. Sørg for at male den anden gang med en børste utilgængelige steder og ledd på væg og loft overflade. Mal derefter hovedområdet med en rulle.
 3. Efter behov efter tørring af det foregående lag kan et tredje lag maling påføres, men normalt er to farvninger tilstrækkelige til at opnå en ensartet og glat belægning.

Arbejdstips

Masters anbefales ikke at fokusere kun på tørretiden af ​​den maling, der er angivet på pakken, men tjek alt selv. Tørre områder kan skelnes af en mørkere og mere mættet farve samt en karakteristisk glans. Hvis der er nogen, så giver overfladerne ekstra tid til tørring.

Så du kan se fejlene i farve, tag bæreren og bring den til loftet. Når lyset falder i en vis vinkel, er alle fejl i arbejdet tydeligt synlige. Det er bedre at fjerne eventuelle fejl straks og ikke at håbe, at det andet malingslag vil skjule dem helt.

Foretag ikke lange afbrydelser i arbejdet, så striber ikke dannes på overfladen. Hvis du ikke bruger maling, skal du altid lukke den tæt, så den ikke tørrer. Fjern maling dråber med en velvredet rulle, men det er bedre at fjerne pletter og pletter efter at laget har tørret.

Nu ved du, hvordan man maler gipspladens loftoverflade. Hvis alt arbejdet blev gjort korrekt, og valget af maling blev lavet under hensyntagen til formålet med rummet, vil resultatet være behageligt, og belægningen varer i mange år, samtidig med at den samme skønhed opretholdes.

Hvad maling til at male loftet af gipsplader

Hvordan male loftet af gipsplader under reparationen: principper

En af de mest succesfulde muligheder for at dekorere loftet er arkivering af gipsplader til en metalramme, der er fastgjort til loftfliserne.

Denne metode gør det muligt at skjule alle uregelmæssigheder og mangler i den gamle belægning, og efter afslutning af færdiggørelsen er det muligt at opnå en ensartet, glat overflade uden dråber og led.

Maling af loftet af gipsplader.

Selvmalet loft

Til færdiggørelse af sådanne lofter er det bedst at bruge maleri, så i denne artikel kan læseren finde svar på spørgsmålet: hvordan man korrekt maler gipsloftet, efter at det er installeret og puttyed.

Derudover vil der blive præsenteret en detaljeret instruktion, hvor der er skrevet hvordan man forbereder overfladen, hvilken maling er bedre at male loftet af gipsplader og hvilke værktøjer og materialer der skal bruges til dette.

Uforberedt loft på to niveauer af gipsplader.

Udvælgelse af materialer

Hvis man vælger maling til loftet, skal man huske på, at den sædvanlige alt olie emalje ikke er den mest egnede mulighed for efterbehandling arbejde i interiøret.

 1. For det første, fordi de er ret giftige, har en skarp lugt og en lang fuld tørretid.
 2. Og for det andet danner de efter tørring en solid hermetisk film, der klæber porerne på overfladen af ​​materialet, berøver det åndbare og dampledende egenskaber.

Desuden har en sådan film ikke tilstrækkelig elasticitet, så over tid vil den blive dækket af et netværk af små revner under påvirkning af udsving i temperatur og fugtighed, og derefter begynde at afpille og falde af.

Derfor til spørgsmålet om, hvilken maling der maler loftet på gipsvæg, kan vi med sikkerhed anbefale enhver indvendig emulsions- eller dispersionsmaling, der er lavet på vandbasis.

Imidlertid er deres rækkevidde stor nok, og for at få en forståelse af hvilken type der er bedre at anvende under specifikke betingelser, vil nogle typer af sådanne sammensætninger og deres grundlæggende egenskaber blive givet nedenfor.

 • Latex-baseret akrylmaling danner et tilstrækkeligt tykt overtræk, som kan skjule mindre revner, ridser og andre mindre overfladefejl. Den har et højt fugtighedsresistensniveau samt god modstand mod virkningerne af alle former for husholdningskemikalier.
 • Silikatmaling baseret på siliconeforbindelser har en øget modstandsdygtighed mod fugt og har også antiseptiske egenskaber. Anbefales til brug i dårligt ventilerede områder med høj luftfugtighed, såsom bade, køkkener, badeværelser og opbevaringsrum. Godt modstår dannelsen af ​​skimmelsvamp i loftet og væggene.
 • Silikoneharpiksbaseret emulsionsmaling, som den forrige, har høj modstandsdygtighed mod fugt, men i modsætning til den har større elasticitet, bedre dækkende evne, og efter påføring forlades et tykkere lag, der vil hjælpe med at skjule mindre overfladefejl. Det skal dog tages i betragtning, at prisen på en sådan maling kan være ret høj.

En anden fordel ved vandbaserede sammensætninger er en ret bred vifte af farver af det færdige produkt, som om nødvendigt kan kalibreres direkte i butikken på en speciel stativ, idet den har valgt den nødvendige skygge.

Et andet vigtigt punkt ved valg af den rigtige sammensætning er dens reflektivitet. Hvis vi taler om, hvilken maling der maler loftet på gipsvæg, bør du foretrække at male med en mat overflade, da det er bedre at skjule alle uregelmæssigheder og defekter i belægningen.

Billedet viser akryl vandbaseret maling.

Tip!
Når man køber en vandbaseret maling, skal man huske på, at sammensætningerne af udenlandsk produktion har den bedste dækningsevne og for at opnå en højkvalitets belægning, er det nok at anvende dem i to eller tre lag, mens indenlandske sammensætninger kræver anvendelse af flere lag.

Overfladebehandling

Til påføring af topcoat. Først og fremmest kræves korrekt overfladebehandling. Før du måler gipsplankloftet, skal du grundigt putte alle huller, huller, samlinger mellem paneler og andre defekter og derefter polere overfladen med emery klud.

Efter at have opnået en perfekt flad overflade, er det nødvendigt at klæbe hele loftets overflade med et specielt forstærkende lærred lavet af tyndt glasfiber. Det vil skjule alle de mindste fejl og skabe den perfekte base til påføring af maling.

Derudover vil det fungere som et forstærkende materiale pålideligt sammen alle emulsionslagene og forhindre yderligere revner og afstivning af maling.

Fyldning af åbninger og led.

 1. Påfør lim til loftet og spred jævnt med et tyndt lag over hele området.
 2. Start fra et hvilket som helst hjørne af rummet, fastgør en glas glasfiber til loftet og rul det langs rummet mod den modsatte væg og afskær resten.
 3. Brug en gummi rulle, glat det til overfladen ved at udglatte det og fjerne luftbobler.
 4. Dernæst ruller det samme med en lille overlap, der fastgøres til det forrige panel og ligner tilsvarende over det næste afsnit.
 5. Det er således nødvendigt at anvende glasfiber til hele loftet.
 6. Efter at limen har grebet lidt over panelernes overlapning, skal du tegne en retlinie med en skarp kniv, skære igennem begge lag og fjerne rester af materialet, hvilket giver en jævn og pæn ledd.

Før du måler gipsplankloftet på den indsatte overflade, skal du påføre et meget tyndt lag af finish, og efter tørring skal det slibes og primeres.

Limning af glasfiber til loftet.

Tip!
For bedre vedhæftning skal priming og maling af loftet udføres samme dag og opretholde det nødvendige interval for tørring af primerlaget.

Maleri arbejde

For at udføre maleriarbejde med egne hænder skal du bruge et enkelt sæt værktøjer: en bred flad børste, en rulle med udskifteligt værktøj og en malingbakke.

 1. Det er nødvendigt at begynde arbejdet med farvning ved hjælp af en børstebørste, steder tilstødende vægge og andre vanskelige steder.
 2. Arbejdet skal udføres i to trin. Anvend først malingen med korte slag, og far det derefter med penselens glatte fejende bevægelser.
 3. Derefter kan du bruge en rulle til at male de åbne områder og store overflader for at male loftet. Det skal dyppes i en bakke med maling, rulles derefter på en flad overflade og påføres derefter på loftet.
 4. Påfør det første og efterfølgende lagbehov efter tørring. Ved påføring af hvert efterfølgende lag af bevægelse af rullen skal være vinkelret på retningen af ​​anvendelsen af ​​det foregående lag.
 5. Således skal du behandle hele loftet, visuelt kontrollere kvaliteten af ​​applikationen, se lysets blænding på overfladen.

En skematisk tegning, der viser, hvordan man maler et gipsplankloft med en rulle.

Tip!
Uanset antallet af lag anbefales det første lag af maling til at blive anvendt med bevægelser parallelt med væggen, som vinduet er placeret på, og strækningerne i det sidste lag skal være vinkelret på det.

konklusion

Efter at have læst denne artikel bliver det klart, hvordan man korrekt måler loftet på gipsplader, fordi der faktisk ikke er noget svært i dette arbejde. Hvis det ønskes, og tilstedeværelsen af ​​nogle færdigheder med denne opgave på kort tid vil være i stand til at håndtere enhver udlejer.

For mere information kan du se videoen i denne artikel eller læse andre materialer, der er relevante for dette emne på vores portal.

Hvordan og hvordan man maler loftet af gipsplader

Forberedelse af gipsvæg til maling

Forsigtig forberedelse af gipspladerplader - et løfte om nem og høj kvalitet på dekorative belægninger. Nogle mener, at perfekt glatte plader af gips ikke kræver behandling før maling. Denne opfattelse er forkert. Det er nødvendigt at udføre flere enkle operationer, så sømmen bliver usynlige - og belægningen kan males.

Primer ansøgning

 1. Foretage en akrylprimer, der styrker gipspladen og sikrer maksimal vedhæftning af maling til overfladen.
 2. Du skal bruge en pelsrulle eller en bred børste til at male arbejde.
 3. Coat gipsvæg med to lag af forbindelse.
 4. Når det første lag er tørt, skal det andet lag vinkelret på det.

Putty af gisokartonny designs

Målet er at skjule leddene mellem arkene og de fremspringende hætter på skruerne.

 1. Den første fase: Brug en special tape, fyld sømme med en kittet forbindelse. Efter tørring påføres et tyndt andet lag, og materialet er godt nivelleret.
 2. Hovederne til selvdrejende skruer skal drukne dybere (hvis de virker stærkt) og godt dække op.
 3. Flere typer af spatler vil lette opgaven.
 4. Efter fuldstændig tørring af kittet er overfladen jordet. Finkornet eller malingsnet vil gøre.
 5. Puttede overflader kan primeres igen.

Køkken gipsplader lofter. Billeder og artikel om det her.

Og i denne artikel fortælles om to niveauer lofter fra gips pap.

Gipsvæg maling

 • skal være miljøvenlig
 • skjule fejl, hvis nogen.

Er vigtigt. Ved hjælp af specielle teksturerede ruller kan du opnå interessante effekter på gipsplader.

Hvordan male loftet af gipsplader? Populære typer af maling til efterbehandling af plader af gipsvæg: Vandbaseret og akryl.

 1. Velegnet til alle overflader. Der er endda en fugtbestandig vandbaseret maling.
 2. Giver dig mulighed for at skabe både matte og glatte overflader.
 3. Det er nemt at opnå effekten af ​​forskellige teksturer.
 4. Er ikke giftig.

Er vigtigt. glans maling vil fremhæve defekter. Matt vil hjælpe med at skjule disse fejl.

De fleste typer vandemulsion sælges i hvidt. I hardwareforretningen vil specialisten hjælpe dig med at vælge den rigtige farve. Speciel installation giver dig mulighed for at forstå, hvilken farve der vil være på helt tørrede plader.

Rådet. Hvis du tilføjer farve til beholderen med en vandbaseret maling selv, skal du anvende forbindelsen til en gipsvæg og vente 2 timer. Så vil du se den ægte farve, som vil være efter tørring. Sommetider er forskellen signifikant.

Fordele ved akrylmaling:

 • vandbaseret akryl er mindre bange for fugtighed;
 • egnet til brug i køkkenet eller badeværelset;
 • Du kan få en mat og blank overflade;
 • forårsager ikke sundhedsskader.

Husk. teksturerede design er vanskeligere at skabe. Omkostningerne ved akrylkompositioner er højere end vandemulsion.

Oliemalinger og emaljer har tilstrækkelige beskyttelsesegenskaber, er ikke bange for fugt og mekaniske skader. Men i boligområder er deres brug upraktisk. Hovedårsagen er tilstedeværelsen i sammensætningen af ​​giftige kemikalier, der kan skade sundheden.

Sådan installeres et strækloft på gipsvæggen. Du vil lære ved at læse vores artikel.

Og her vil du læse, hvordan du limer tapet på gipsvæggen.

Hvordan male et gipsplankloft

Forbered værktøj og inventar. Du skal bruge en rulle, børste, malingbakke, nogle få rene klud.

Køb en rulle med naturlige børster. Glans sammensætning kræver en kort lur, matte mellemlang længde, den længste lur vil give dig mulighed for at skabe en anden tekstur.

Brug en flad børstebredde på 6-8 cm. Det er bekvemt at male over fremspringene og hjørnerne, hvor rullen ikke når frem.

 1. Mal omkredsen af ​​det ønskede område med en pensel.
 2. Gå gennem vanskelige steder.
 3. Dyp rullen helt ind i malebadet. Lad malingen flyde lidt ud.
 4. Rull rullen over overfladen kun i en retning. 3-4 rullet på en bane vil være nok.
 5. Når malingen på rullen er færdig, skal du gå over det friskmalet område. Hvis flere minutter er gået, må du ikke gøre det - du kan ødelægge alt.
 6. Hver ny side maler straks over omkredsen, på kantene og sporene, og derefter - indenfor pladsen.
 7. Det er nødvendigt at anvende sammensætningen i to eller tre lag for helt at skjule leddene af arkene og de fyldte steder.

Er vigtigt. hvert næste lag påføres vinkelret på hoveddelen. Det er nødvendigt at vente på, at hvert lag tørrer, inden du anvender en ny.

Vær opmærksom. så mangler er mindre iøjnefaldende, vælg en lysere tone. På en mørk baggrund er alle fejlene i fuld visning.

Nu ved du, hvordan man maler et gipsplankloft. Forbered forsigtigt gipsvægskonstruktionen, putty leddene, lak arkene, anvend 2-3 lag maling, observere intervallerne til tørring af hver af dem - og resultatet vil glæde dig.

Gipsplader loftsmaleri muligheder

Skal du være opmærksom, hvad ser den person, der kom ind i lokalet på? Selvfølgelig på loftet. Loftfladen er den vigtigste del af interiøret, et stort rum til realisering af design og farvefantasier. Og den bedste mulighed for deres implementering vil være brugen af ​​gipsvæg. Evnen til at skabe arkitektoniske løsninger og fantastiske konfigurationer, miljøsikkerhed og fremragende lydisolering og brandsikre egenskaber kombineret med fantastisk dekorativ belysning bestemmer gummibedømmelsen blandt andre byggematerialer.

Indholdsfortegnelse:

Valg af maling til loftet

Der er mange løsninger til udformningen af ​​gipspladens overflade. Den mest pålidelige og mest almindelige mulighed til dato er at male loftet. Teknologien til maling af gipsplankloftet har sine egne specifikke egenskaber: for eksempel er der direkte påføring af maling på gipspladerfladen forud for en hel kompleks af forberedende arbejde: primer, kitt og overfladepolering. Alle disse procedurer forfølger et fælles mål - at identificere mindre mangler og uregelmæssigheder og derefter fjerne dem. Det lykkes at klare det indledende arbejde, hvor spørgsmålet opstår: Hvilken maling passer bedst til et gipsplankloft? Tanker om oliebaseret maling kan straks fjernes.

Ifølge specialisterne i malingvirksomheden er de mest egnede maling til maling af gipsplader lofter vandbaserede og vanddispersionspræparater. Samtidig er dispersionsmaling langt bedre end emulsionen i evnen til at bevare sin oprindelige udseende og fugtresistens over lang tid, men det er ringere med hensyn til valg af farveopløsning, da den primært fremstilles i nyanser af hvidt. Producenter af samme emulsionsmaling tilbyder forbrugerne en række farvepalet - lyse, mættede farver for at skabe ethvert trendy og klassisk interiør.

Vandbaserede malings- og lakformuleringer er kendetegnet ved en høj tørrehastighed og fraværet af en vedvarende, ubehagelig lugt, de er giftfri og til sidst udgør de en holdbar ensartet film, der kan opdateres periodisk uden noget arbejdskrævende arbejde for at fjerne den tidligere coating.

I dag er markedet for byggematerialer overmættet med en enorm mængde vandbaserede farvesammensætninger. Disse er silikone, akryl, akryl med latex, silikat maling, med mineralsk sammensætning. forskellige nuancer og producenter med deres egne fordele og begrænsninger i brug.

Maling med tilsætning af latex anses for at være den dyreste, fordi den har flere fordele, for eksempel er den brugt til at skabe en ikke-dampgennemtrængelig, resistent over for forskellige urenheder, en jævn, smuk belægning og muliggør mulighed for vådpleje baseret på vaskemidler.

Tegning 2 lag akryl latexmaling på overfladen af ​​gipsvæg hjælper dig med at blokere synlige revner, der er op til 1 millimeter tykke.

Akryl vandbaserede maling. på grund af den øgede modstand mod slid i vaskeprocessen, den mest efterspurgte og er beregnet til anvendelse i stort set ethvert rum.

Til maling af overflader, som regelmæssigt udsættes for fugt, er den bedste løsning at anvende silikatmaling. Det beskytter pålideligt mod udseende og reproduktion af mikroorganismer og indebærer ikke yderligere anvendelse af antiseptiske midler.

De bedste egenskaber af silicat og acrylforbindelser kombineres i en silicone-maling. Dens høje elasticitet gør det muligt at blokere revner mere end 2 mm tykke. Efter påføring og tørring danner siliconefarven en vandtæt film, der på en forsvarlig måde beskytter loftoverfladen i værelser med dårlig vandtætning - køkkenværelser og badeværelser. Overfladen malet med silikone maling er modstandsdygtig over for snavs og eliminerer den ekstra anvendelse af antiseptiske tilsætningsstoffer.

Farvning af en gipspladeoverflade involverer påføring af flere lag maling i nøje overensstemmelse med instruktionerne på farvestofsammensætningen og opretholdelse af de nødvendige tørringsperioder for hvert lag. Maling af udenlandsk produktion anvendes med en speciel rulle, normalt i 2 lag, indenlandske - i 3 lag.

Derudover skal du, når du køber en vandbaseret maling, bestemme graden af ​​glans: producenterne tilbyder blanke og halvglansede, matte og halvmatte kompositioner. Deres væsentligste forskel er, at matt maling visuelt øger rummets højde, yder et væsentligt bidrag til skabelsen af ​​et harmonisk og komplet design af rummet. Det er godt at fjerne mindre fejl i gipsloftet, men det er meget tidskrævende at vedligeholde.

Den glatte maling er modstandsdygtig over for slid, den malede overflade er lettere at rengøre, men det viser alle fejl og fejl i loftoverfladen, som blev indført af mesteren i færd med at male. Professionelle rådgiver at vælge en halv-glans eller halvglans maling.

Det skal bemærkes, at emalje i fremmede lande i stigende grad anvendes til farvning af gipsloftet. Dette er et produkt af højere kvalitet, der tørrer hurtigt, er modstandsdygtigt mod fugt og har en hvid farve. Samtidig afspejles høj kvalitet i prisen - prisen på emalje er høj, og det afgør den lave popularitet på hjemmemarkedet.

Ved køb af maling skal du ikke glemme at læse etiketten, hvor producenten informerer om formålet, forbrug pr. Kvadratmeter og slidstyrke under vådrensning.

Gipsvægsmålingsteknik

Lad os forsøge at forstå teknologien og funktionerne ved at male loftet. Det er kvaliteten og holdbarheden af ​​den malet loftoverflade, der afhænger af, hvor godt malerieteknologien er blevet observeret på hvert trin, herunder under forberedelserne.

Forbereder gipsvægens overflade til maling

Gipskernen i gipspladen er et almindeligt gips med forskellige polymertilsætningsstoffer. Prøv at gnide et stykke gips, og for dine øjne bliver det til støv. Enhver bygherre vil fortælle dig, at udførelse af malerarbejde på en støvet overflade er upraktisk. En sådan overflade har først og fremmest brug for en primer. Du bliver nødt til at være særlig opmærksom på kvaliteten af ​​primeren af ​​leddene og de områder, hvor kerne af gipspladen er udsat.

Det antages ofte, at revner på malet gips er dannet på grund af dårlig installation. Dette er imidlertid ikke helt sandt. Årsagen til krakningen af ​​gipspladerne kan være ledd af dårlig kvalitet eller krænkelse af teknologi. Det skal her bemærkes, at kvaliteten af ​​tætningssømmene er bestemt af råmaterialernes kvalitet og erfaringen fra den specialist, der udfører arbejdet.

Efter fabrikantens anvisninger skal du knæde materialet for at forsegle sømene. Til dette gøres blandingen til rent vand ved stuetemperatur og omrøres med en blander, indtil der dannes en tyk creme. Efter kogning af kitt kan du begynde at forsegle sømene.

Sæt søm på gipspladen overfladen kræver brug af ekstra materialer, for eksempel serpyanka. Serpyanka er et specielt tape til forstærkning af sømme. Det kan limes, før du starter kittet eller efter påføring af det første lag.

Limning serpyanka, være opmærksom på følgende punkter:

 • Serpyanka skal limes nøjagtigt i midten af ​​sømmen;
 • hvis du ikke behøver at arbejde med en solid serpyanka, så limning sker med overlappende med obligatorisk tilgang af kanterne til hinanden;
 • tryk serpyanka i sømmen med kraft;
 • i tilfælde af dannelse af overskydende kitt på gipsoverfladen ved limning af serpyanka skal du sørge for at fjerne dem
 • Brug ikke en finish af kittet i stedet for serpyanka. Efterbehandling er ikke beregnet til at udføre sådant arbejde og kan føre til revnedannelse af sømmen;
 • efter påføring af det første lag af kitt med serpyanka, vent på tørring og påfør et andet lag. Dette giver dig mulighed for at få lige, pænt forseglede sømme;
 • For at forsegle sømme, er det bedre at armre dig selv med en spatel, hvis længde overstiger sømmenes bredde. Under arbejdet skal spatelen holdes på en sådan måde, at den er anbragt med kanterne på en gipsplade.

4. Putty gipsvæg før maling.

Efter afslutningen af ​​sømmen og sømningen af ​​serpyanka kan du sikkert gå videre til kittens gipsvæg. Eksperter identificerer flere efterbehandlingsmuligheder. Den mest økonomiske metode indebærer anvendelse af et enkelt lag af kitt, fugning og endelig påføring af topcoat. Resultatet er en glat og smuk overflade. Denne teknologi blev brugt af masters i mange år og var den mest tilgængelige med hensyn til præstationer og finansielle omkostninger.

Men i dag er det i stigende grad almindeligt at sætte i 3 lag. Ved afslutningen af ​​startbehandlingen slibes pladen af ​​gipsvæg, et andet lag og en ny fugemasse påføres, så glasfiberen limes, hvilket sikrer bedre vedhæftning af efterbehandling materialer og forhindrer kittet i at strække og muligvis smuldre af kittet, og endelig er overfladen kittet.

Efterbehandling kittet, i form af specielle færdigblandinger i dåser, giver dig mulighed for at få en perfekt glat overfladeglathed. Det bør anvendes med en stor trowel, og i tilfælde af små uregelmæssigheder anbefales det at gå igennem med fint sandpapir. Efter færdiggørelsen af ​​gipsloftets overflade skal du forsyne overfladen og fortsætte til mål.

Da slutresultatet afhænger af din færdighed og i mindre grad på den valgte arbejdsteknologi, skal du være yderst forsigtig og ikke haste, brug kun højkvalitetsmateriale af dokumenterede mærker.

Loftmaleriværktøjer

Til maling af gipsplankloftet skal du bruge følgende materialer og værktøjer:

 • akryl primer; dyb penetrering primer;
 • vandmaling;
 • Kohler for vandig sammensætning. En farverig palette af farver giver dig mulighed for at male loftet i enhver farve og gøre interiøret originalt og unikt;
 • rulleskind med en kort lur. Tilstedeværelsen af ​​et langt håndtag gør værktøjet mere bekvemt. Brug ikke en skumrulle, da den danner luftbobler på overfladen, der skal males;
 • maling børste til maling svært tilgængelige steder i loftet;
 • plastbad til farvning;
 • tage sig af tøjet. Da det er svært at kalde maleri loftet et rent arbejde, læg på tøj, som du ikke har noget imod at forkæle. Glem ikke hatten.

Præcis overholdelse af teknologi - garanti for fremragende resultater.

Afkorkning af krukken med vandbaseret maling, du skal begynde at blande grundigt indholdet. Til dette kan du bruge en boremaskine med en speciel dyse. Hvis malingens konsistens er for tyk, så tilsæt lidt vand til det.

Maleriet af gipsloftet begynder med maleri af vanskelige steder og områder af krydset af loftkonstruktionen til vægge og hjørner. Brug en børste til dette. Børstebevægelser skal poked, ikke frem og tilbage. Poking-metoden vil ikke forlade yderligere striber og striber.

Derefter rulles i bakken med maling og rulles over ribbenoverfladen. Dette fjerner overskydende maling fra rullen. Ifølge teknologien til maling af loftsoverflader anvendes det første lag af maling og lakssammensætning parallelt med vinduerne. Husk: Når du anvender det første lag af maling, er det nødvendigt at "sætte" hver næste strimmel af farvesammensætning til den forrige med 10-15 cm.

Efter tørring fortsæt med farvning med det andet lag. Denne gang bør farvningen være vinkelret på det første lag, dvs. i retning fra vinduesåbningerne til det modsatte dørdesign. En sådan tværsøgning vil give en perfekt jævn og ensartet belægning.

OBS: Maling af overfladen med en rulle, mens du står med hovedet op, kan du ikke se de områder, der ikke er plettet eller farvet i dårlig kvalitet. Flyt jævnligt til side og inspicer loftet fra en anden vinkel, eller tiltrækker en assistent, som straks tager mærke til ikke-farver, vil informere dig om rettidig eliminering.

Du kan gøre dig bekendt med teknikken til at male loftet fra gipsplader ved hjælp af en airbrush gun ved at se youtube videoklipet.

Mange muligheder for at male loftet af gipsplader findes på internettet. Sortimentet af design og farve løsninger, høj kvalitet af maling og holdbarhed af den malede overflade bestemmer succesen med denne metode til loftdesign. Her er nogle billeder af et vellykket gipsplank loftmaleri:

Et par tips om farvning

1. Hvis du begyndte at male gipsplankloftet, skal du ikke afbryde processen, men anbring det første lag maling på hele overfladen. Skift ikke den rulle, som du allerede maler, da den forbeholder sit eget unikke, dekorative lag.

2. Må ikke male over bestemte områder af loftoverfladen, der er begyndt at tørre op, med det gode mål at forbedre det påførte malingscoat. Hvis du ikke følger denne regel, kan du få et loft med grimme pletter eller pletter.

3. Farvning starter altid ved loftets hjørner. Du skal bruge en lille børste til dette formål, som du forsigtigt vil manipulere for ikke at plette væggen med maling. Mal over hjørnerne omkring omkredsen, du skal lave en lille udskæring og gå på loftet med en malingsrulle. Sådan teknologi vil spare dig for at få maling på væggen.

4. Når man maler med en rulle, skal den være helt nedsænket i et malingbad og derefter fjerne overskydende på den ribbeformede overflade. Ofte uerfarne kunstnere er bange for at nedsænke rullen helt i malingen for at undgå overskuddet. I stedet forsøger de forsigtigt at dyppe malingsrullen i den ene side af malingen. Dette er den forkerte tilgang. Malingen i dette tilfælde er ikke jævnt fordelt på rullen, men kvaliteten af ​​farvning kan lide af dette.

5. Maling af loftet eliminerer kaotisk bevægelsesrulle. Flyt i en retning. Et lag maling - en retning. Det næste lag påføres vinkelret på den forrige. Hvis du planlægger at male loftet i 2 lag, så bliver det første lag horisontalt og det andet - lodret. Farver i 3 lag tyder på følgende skema: Det første lag er lodret, det andet er vandret, og det tredje er lodret igen. Overholdelse af denne rækkefølge giver dig mulighed for at opnå det bedste resultat, når du laver et loft på gipsplader. Held og lykke!